Zeker onthouden. Vrije lagere school Berkenbos !!!! OPROEP AAN DE HELPENDE HANDEN!!!! NIEUWS VAN HET OUDERCOMITE :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zeker onthouden. Vrije lagere school Berkenbos !!!! OPROEP AAN DE HELPENDE HANDEN!!!! NIEUWS VAN HET OUDERCOMITE :"

Transcriptie

1 Zeker onthouden WIELTJESDAG : Dinsdag 20 december 16 SCHAATSEN: Woensdag 14 december 16 Vrije lagere school Berkenbos Nieuwsbrief 4 : december 2016 Kinderviering op Kerstdag om half 12 in de parochiekerk. Zing je graag? Ben je bereid mee te zingen in een koortje op kerstdag? Dan ben je welkom elke Dinsdag en donderdag tijdens de middagpauze We oefenen dan al de liedjes. Lezers worden verwacht op dinsdag 20 en donderdag 22 december tijdens de middagpauze. Winnaars SAMdag : IK KOM OP WOENSDAG met de fiets of te voet naar school en draag mijn fluohesje! Lotte (1L), Shelsey (2A), Sven (3J), Chaima (4J), Moira (6M) Gelieve je prijsje af te halen op het secretariaat. GEVRAAGD : kleine lege plastieken colaflesjes voor onze talentendag (vrijdag 31 maart 2017) We hebben meer dan 100 flesjes nodig. Sparen maar! Je kan de flesjes in de blauwe mand in elke gang deponeren. DANK JE WEL de kinderen gaan er iets moois mee maken! NIEUWS VAN HET OUDERCOMITE : Op vrijdag 20 januari, direct na school om 15u30, klinken we met zijn allen op het nieuwe jaar. Het belooft weer een gezellige avond te worden: met méér frietjes, méér Berky burgers, méér drank. Alle consumpties aan 1 euro Voor de kinderen: grime, knutselen, film, zang en dans, talentenshow, verkoopstand, Iedereen welkom na schooltijd tot Opbrengst te voordele van onze scholen!!!!!!!! OPROEP AAN DE HELPENDE HANDEN!!!! Wie wil er mee grimeren? Wie wil er soep maken voor de soepbar? Wie wil er cake, koekjes of ander zoet bakken voor de koffiebar? Wie heeft er een terrasverwarmer die we voor die avond mogen lenen? Wil je ons graag helpen vul dan binnenkort ons briefje in.

2 November door de ogen van Juf Liesbeth, 6L over een STEM-les in het zesde leerjaar Jullie hebben het woord STEM de laatste tijd vast en zeker al eens gehoord STEM is immers in, STEM is hot!!! Maar weten jullie wat STEM eigenlijk betekent? Het is een afkorting van Science (Wetenschap), Technology (Technologie), Engineering (Technische Wetenschappen) en Mathematics (Wiskunde). In het basisonderwijs moeten wij nu ook STEM-lessen geven. Men wil dat kinderen meer in contact komen met Wetenschappen en Techniek en het is de bedoeling dat kinderen tijdens deze lessen onderzoekend leren en probleemoplossend leren denken. Op onze school is er sinds vorig jaar al een werkgroepje STEM en heel veel leerkrachten hebben al verschillende bijscholingen i.v.m. STEM gevolgd. Onze eerste pedagogische studiedag ging ook rond STEM, op de personeelsvergaderingen hebben we al veel geleerd over STEM, En ondertussen was de tijd rijp voor iedereen om een echte goede STEM-les te maken! In het zesde leerjaar behandelen we tijdens W.O. een thema rond Het lichaam. Dit thema leende zich ideaal voor een STEM-les. We werkten rond 4 tafels: geluid en horen; licht en zien; lucht en zuurstof; het hart en proeven (en ruiken). Op elke tafel lag een hoop materiaal. De kinderen werkten in groepjes van vier en hadden per 2 een bundeltje. In dat bundeltje stonden proefjes. De kinderen moesten telkens een opstelling maken en dan eerst nadenken Wat zou er gebeuren als we. Daarna moesten ze het proefje uitvoeren en noteren wat ze vaststelden. Als ze helemaal klaar waren, mochten ze een kaart met de verklaring van de proef omdraaien en lezen. De leerlingen waren super enthousiast tijdens het onderzoekend leren en waren vaak verwonderd over wat ze allemaal ontdekten Wist jij bijvoorbeeld dat als je in je ene hand een koker vasthoudt en je andere hand voor je uithoudt, je een gat in je hand ziet? Probeer maar uit! En als het niet lukt, vraag je maar raad aan de experts uit het zesde leerjaar

3 Onze kinderen tekenden in de stijl van. In november stond de beeldles in het teken van cultuur. Onze kinderen van het 1 ste, 2 de en 3 de leerjaar gingen naar De Droomboom en kregen van Sofie van de academie een inspirerende schilderworkshop. Als thema kozen we dit jaar om te tekenen zoals een beroemde kunstenaar. Vooraleer ze aan de slag gingen kregen ze eerst les over de stijl van een kunstenaar, waarop hun kunstwerk werd gebaseerd. Op deze manier leerden de kinderen wie Pablo Picasso is, hoe Dali schilderde, wat Laurel Burch zo speciaal maakt en hoe Kahlo portretten tekende. Salvador Dali, 3J Laurel Burch,3O Salvador Dali, 3J Laurel Burch, 3O Pablo Picasso, 1L Modigliani, 1S

4 Samen met Sofie veranderden de kinderen in kleine kunstenaars en schilderden naar een prachtig eindresultaat toe. De kleine kunstenaars hebben dan ook enorm genoten van het tekenen en schilderen. Het werkje van elk kind mag gezien worden. Frida Kahlo, 2A René Magritte, 5A Wat zeggen de kinderen zelf? (Nik, 5K) Ik vond het leuk. We hebben leuk kunnen verven. De tekeningen zijn heel mooi geworden. Het was fijn om te maken omdat we creatief mochten zijn : kiezen hoe de ogen keken en hoe de oren stonden, in welke hoek de hond stond. Het was een leuke techniek om te doen. (Akina en Paloma, 2A) Het was heel leuk omdat de tekening heel kleurrijk moest zijn. Mijn tekening was super mooi, want ik had goed mijn best gedaan. Ik had heel goed geluisterd en gekeken hoe ik mijn portret moest maken. Op doek schilderen was niet zo gemakkelijk omdat we zo weinig mogelijk water moesten gebruiken. Maar het was wel leuk. (Wout, 3O) De les was leuk. Wij mochten allerlei kleurtjes kiezen om onze tekening te maken. Dat maakte mijn tekening super mooi. Onze getekende katten waren anders dan de echte katten, maar mooier dan de echte omdat ze veel kleuren hadden. Vincent van Dogh, 5K Lisa (1L) Wij mochten met inkt tekenen : met een pen in een potje stoppen en hiermee tekenen. Ik had mijn lippen heel dik gemaakt. Mijn neus tekende ik onder de oren. Dat mocht!

5 Vergeet-me-nietjes nuttige informatie.. MOBILITEIT : BOEKENTASHESJE AAN, zo ben je goed zichtbaar op de baan! Wij houden prikacties. Op geregelde tijdstippen staan enthousiaste fluospotters aan de schoolpoorten met gekleurde kaartjes. En als je dan een fluohesje draagt, krijg je zo n kaartje waarop jij je naam kan schrijven en in de fluodoos kan gooien. Een onschuldige hand bepaalt op het einde van het jaar enkele winnaars. BESTE JONGENS en MEISJES, BLIJF FLUO DRAGEN WANT JULLIE ZIJN ONZE VIPS! Indien het boekentashesje stuk is, kan je het gratis inruilen voor een nieuw hesje. Als je geen fluohesje meer hebt, kan je ene nieuw hesje kopen voor slechts 1 op het secretariaat. Nieuwe leerlingen krijgen het eerste boekentashesje gratis.. BRANDEVACUATIEoefening Op maandag 9 november hielden we met de ganse school een evacuatieoefening. We slaagden er in om tijdig naar buiten te gaan. De preventieadviseur controleerde en zag dat het goed was. Dikke duim voor onszelf! ZWEMMEN OP SCHOOL : belangrijk voor het 4 de leerjaar!!! Voor de leerlingen van het 5 de leerjaar is dit schooljaar het zwemmen geëindigd. Zij hebben dan reeds 1O zwembeurten gehad. Op maandag 5 december start het 4 de leerjaar met de wekelijkse zwemlessen in Sportoase in Beringen-mijn. We vragen aan de kinderen om 10 minuten vroeger op school aanwezig te zijn, omdat de bus vertrekt om half 9. Ook deze leerlingen zullen 1O zwembeurten van telkens 1 lesuur krijgen. (laatste zwembeurt = maandag 6 maart 2017) Ben Correct en Conny Content over goede speelplaatsafspraken. Ben en Conny gaven volgende tips :. Speel met de bal op het gepaste veld en stop ermee als iemand belt.. Koekendoosjes horen in de mand, want deze zoeken op de vensterbank is niet PLEZANT!. Houd de boomschors in de bakken, anders mag je ze gaan oppakken! Juf Rita : De laatste maanden hoorde ik regelmatig : jullie hebben een propere speelplaats! EEN DIKKE PLUIM, jongens en meisjes! Toch blijven er nog regelmatig koekendoosjes, handschoenen, turnzakken op de speelplaats liggen. Kom gerust eens zoeken in de mand in de gang van het secretariaat.

6 Taal = WIJ allemaal! Een groep ouders die samenwerken rond taal heeft TAAL bloempjes gemaakt om als aandachtstrekker te dienen voor het belang van het Nederlands. Het leerlingenparlement zal volgende week aan de ouders een bloempje uitdelen aan de schoolpoort. Een TAALbloempje voor jou omdat we ouders en kinderen willen stimuleren om een positieve houding aan te nemen tegenover het Nederlands.. Nederlands oefenen? FOUTEN maken MAG!. Werk vinden? NEDERLANDS = belangrijk! omdat we ouders de boodschap willen geven: doe zoveel mogelijk met taal!. kijk jij ook samen naar Ketnet of KZoom?. ga jij soms naar de bib? DOEN!. 10 minuten voorlezen voor bedtijd = GOED voor de taal. Ken je spelotheek Patapoef? Je vindt er toffe spelletjes!. komt je kind ook buiten de schoolmuren met de schooltaal in contact? omdat we elkaar willen verstaan!. Nederlands = VriendenTAAL = SAMENLEEFTAAL WIJ ZULLEN SAMEN NOG POSITIEVE ACTIES ORGANISEREN! We bedenken telkens iets leuks want we willen jullie prikkelen omdat we mee willen bouwen aan een goede toekomst voor elk kind. We willen positief blijven zoeken naar samenwerking en contacten met elkaar om onze samenleef-taal het Nederlands te versterken. We zijn bezorgd dat kinderen en jongeren mekaar minder vinden en dat ligt onder andere aan de taal.

7 Do 1 dec Workshop kleien voor 4S Do 1 dec Workshop kleien voor 5J AGENDA ACTIVITEITEN December 2016 Vr 2 dec. NM Sint en zijn Pieten op bezoek Ma 5 dec. Middag SOEP op de STOEP : tomatensoep (bijdrage 1 t.v.v. welzijnszorg) Do 8 dec. VM TOBO-project voor het 4 de : potloodhouder maken. Do 8 dec Workshop kleien voor 6L Do 8 dec Workshop kleien voor 6M Do 8 dec Taalgroep met ouders. Ma 12 dec. VM Medisch onderzoek voor 5A in het Rode Kruis Ma 12 dec Oudercomité in Ontmoetingscentrum Ons Huis Wo 14 dec. VM Schaatsen Do 15 dec. Middag SOEP op de STOEP : groentensoep (bijdrage 1 t.v.v. welzijnszorg) Ma 19 dec Theater Froe Froe in CC MUZE voor 2, 3 en 4 Ma 19 dec. VM Medisch onderzoek voor 5K in het Rode Kruis Di 20 dec. Pauzes WIELTJESDAG Di 20 dec. Middag SOEP op de STOEP : tomatensoep (bijdrage 1 t.v.v. welzijnszorg) Do 22 dec. Naschools RAPPORTBESPREKING voor alle kinderen Zo 25 dec Kerstviering in de parochiekerk Noteer alvast in je agenda : In vuur en vlam : vrijdag 20 januari 2017 Schoolvoorstelling : vrijdag 24 maart en zaterdag 25 maart 2017 Prettige Kerstvakantie! Geniet van de eindejaarsfeesten!

8 AGENDA ACTIVITEITEN januari 2017 Di 10 jan en 6 naar SFC voor het project WO I. Di 10 jan Oudercomité Do 12 jan Auteur Guy Daniëls op bezoek in 1 en 2. Vr 13 jan Theaterbezoek in CC Muze voor 3 en 4 Vr 13 jan Fakkeltocht voor vormelingen en ouders. Di 17 jan. VM Workshop rond WO I voor 6M in SFC Do 19 jan. NM Een spuitje voor 1 en 5 op school. Vr 20 jan. VM TOBO-project voor 5A : douchecrème maken Vr 20 jan. NM 3J brengt een bezoek aan Rusthuis Berckenbosch Vr 20 jan. Naschools IN VUUR en VLAM!!! Ma 23 jan Bieb bieb hoera voor 3J Di 24 jan Bieb bieb hoera voor 3O Di 24 jan. VM Workshop rond WO I voor 6L in SFC Di 24 jan Infoavond rond Tafels voor de ouders van 2 en 3. Do 26 jan. VM TOBO-project voor 4S en 4J : zweefbal maken Do 26 jan L leest mee met Anne Frank, biebbezoek. Do 26 jan M leest mee met Anne Frank, biebbezoek. Do 26 jan Gelukslessen voor 3J Vr 27 jan. Pauzes WIELTJESDAG Vr 27 jan. VM TOBO-project voor 5K : douchecrème maken. Vr 27 jan Gelukslessen voor 1S Vr 27 jan Gelukslessen voor 3O Ma 30 jan. LOKALE VERLOFDAG : een dagje vrij!!! BELANGRIJKE MEDEDELING De kleuters en lagere schoolkinderen zullen dit schooljaar weer een schoolvoorstelling brengen met als titel : Van heksen ben ik bang! Deze schoolvoorstelling vervangt ons jaarlijks schoolfeest. Er zullen twee voorstellingen in Ontmoetingscentrum Ons Huis gebracht worden : Vrijdag 24 maart 2017 waarschijnlijk om & Zaterdag 25 maart 2017 om 16.00

TUTTI FRUTTI. Woensdag 7 juni 17

TUTTI FRUTTI. Woensdag 7 juni 17 Zeker onthouden Sportdag : Donderdag 29 juni 17 Schooljaar 2017-2018 Vrije lagere school Berkenbos Nieuwsbrief 7 : juni 2017 OPENKLASDAG Herfstvakantie : 30/10/17-03/11/17 Kerstvakantie : 25/12/17 05/01/18

Nadere informatie

Zeker komen. Vrije lagere school Berkenbos. Beste ouders, Gespreksavond met ouders : donderdag 19 november 15 om 20.

Zeker komen. Vrije lagere school Berkenbos. Beste ouders, Gespreksavond met ouders : donderdag 19 november 15 om 20. Zeker komen Gespreksavond met ouders : donderdag 19 november 15 om 20.00 in de eetzaal Vrije lagere school Berkenbos Nieuwsbrief 3 : november - december 2015 Beste ouders, Hopelijk heeft iedereen kunnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. November december Beste ouders, Schooljaar Elastieken.

Nieuwsbrief. November december Beste ouders, Schooljaar Elastieken. Nieuwsbrief Schooljaar 2017-2018 Beste ouders, hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van de herfstvakantie en zijn de batterijen weer voldoende opgeladen om opnieuw aan het werk te gaan. November december

Nadere informatie

Zeker onthouden. Een ster aan de hemel. Vrije lagere school Berkenbos. Kerem Cevik is op 22 januari overleden. Laat het ons weten.

Zeker onthouden. Een ster aan de hemel. Vrije lagere school Berkenbos. Kerem Cevik is op 22 januari overleden. Laat het ons weten. Zeker onthouden Vrije lagere school Berkenbos SPRINGTOUWEN : Donderdag 23 februari 17 DIKKETRUIENDAG : Vrijdag 17 februari 17 DONDERDAG 23 Kinderviering opfebruari Kerstdag 17 om half 12 in de parochiekerk.

Nadere informatie

Zeker onthouden : Vrije lagere school Berkenbos. Schrijf je tijdig in via het secretariaat BEHENDIG OP DE FIETS SCHOOLONKOSTEN

Zeker onthouden : Vrije lagere school Berkenbos. Schrijf je tijdig in via het secretariaat BEHENDIG OP DE FIETS SCHOOLONKOSTEN Zeker onthouden : Wieltjesdag : vrijdag 27 mei en 24 juni 16 MET DE FIETS of TE VOET naar school! We nodigen jullie uit om van 23 mei tot en met 10 juni (3 weken lang) met z n allen samen 1500 keer veilig

Nadere informatie

Winnaars kleurwedstrijd EETDAG. Shelsey (1), Celine (1), Edanur (1), Axl, Chiara, Cedric (6A) en Goele

Winnaars kleurwedstrijd EETDAG. Shelsey (1), Celine (1), Edanur (1), Axl, Chiara, Cedric (6A) en Goele Zeker onthouden Schoolvoorstelling Vrijdag 11 maart om 18.00 Zaterdag 12 maart om 15.00 Kom op voor Kerem! Enkele kinderen uit het 5 de leerjaar hebben de handen in elkaar gestoken. Zij houden van 1 maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Winnaars kleurwedstrijd EETDAG. Keano (1L), Levi (1S), Ediz (1S), Jef (3J), Floor (5K) en Julie (4S).

Winnaars kleurwedstrijd EETDAG. Keano (1L), Levi (1S), Ediz (1S), Jef (3J), Floor (5K) en Julie (4S). Zeker onthouden PEDAGOGISCHE STUDIEDAG : woensdag 30 november 16 WIELTJESDAG : Donderdag 24 november 16 LEERLINGENPARLEMENT Volgende leerlingen zijn verkozen : Voor het 4 de : Céleste Bormans Annachiara

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders Nieuwsbrief Schooljaar 2011-2012 1 december 2011 Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis Beste ouders Zondag 27 november is de advent, de voorbereidingstijd op Kerstmis begonnen. Maandag hebben we met

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF Zaterdag 1 10U-14U : PAPIERSLAG (voorlopig laatste keer) PAASVAKANTIE Zondag 2 PAASVAKANTIE Maandag 3 PAASVAKANTIE Dinsdag

Nadere informatie

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht Nieuwsbrief 28 september 2018 Beste ouders, Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Schooljaar Mei juni 2018 Aanvraag studietoelage niet te vroeg Save the date! Op zondag 3 juni 2018 gaat ons jaarlijks schoolfeest door!

Schooljaar Mei juni 2018 Aanvraag studietoelage niet te vroeg Save the date! Op zondag 3 juni 2018 gaat ons jaarlijks schoolfeest door! Nieuwsbrief Schooljaar 2017-2018 Aanvraag studietoelage Ook nu weer kan u voor uw kind een studietoelage aanvragen. De aanvraag moet vóór 1 juni 2018 verstuurd worden. Het aanvraagformulier kan verkregen

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE.

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE. OPGELET! VANAF 19 MAART WERKZAAMHEDEN IN DE KERKHOFLAAN KLUSJESDAG 1 EN CARNAVALBAL WAREN EEN 23 april schoolfotograaf SUCCES! HIER EEN FOTOREPORTAGE HERTOG JAN NIEUWSBRIEF IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE

Nadere informatie

december 2016 Shout Out Op 9 november trok meester Luc met vier ploegen van telkens drie zesdeklassers naar de voorronde van de

december 2016 Shout Out Op 9 november trok meester Luc met vier ploegen van telkens drie zesdeklassers naar de voorronde van de december 2016 Shout Out 2016-2017 Op 9 november trok meester Luc met vier ploegen van telkens drie zesdeklassers naar de voorronde van de basketbal Shout Out van de Antwerp Giants. Bijna honderd teams

Nadere informatie

Boekentashesje aan, zo ben je goed zichtbaar op de baan!

Boekentashesje aan, zo ben je goed zichtbaar op de baan! Schooljaar 2014-2015 ZEKER ONTHOUDEN Wieltjesdag : Dinsdag 18 november! Omdat het risico voor vallen hoog is, adviseren we een helm en/of knie/elleboogbeschermers te dragen. Nieuwsbrief November 2014 TAALPRIK

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 DECEMBER 2006 MEDEDELINGEN Vrije dagen in mei (even herhalen) woensdag 4 mei Pedagogische studiedag voor de leerkrachten (vrije dag voor alle kinderen) donderdag 5 mei Hemelvaartsdag

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 03 juli t/m 07 oktober Agenda: Ma - Di - Dierendag groep 1-2 vanaf 13.00 uur Wo - Studiedag leerkrachten Alle leerlingen zijn vrij Do - Gym in de gymzaal voor groep 3-4 Vr - Prikbord

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Kerstvakantie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Kerstvakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Januari 2015 INHOUD Oudercomité Kerstvakantie Naar de BIB Openklasdag kleuters Actie:

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE MEI 2015

MAANDINFORMATIE MEI 2015 MAANDINFORMATIE MEI 2015 OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 www.startblokschiedam.nl /info.hetstartblok@primoschiedam.nl mei Week 18 + 19 vakantie Week 20 Ma 11 Di

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

1. Agenda. BASISSCHOOL HET DAL Brede School Markeent St. Jozefslaan 102 6006 JN Weert Tel: 0495-534518. Datum Tijd Voor wie Wat / Waar / Overige info

1. Agenda. BASISSCHOOL HET DAL Brede School Markeent St. Jozefslaan 102 6006 JN Weert Tel: 0495-534518. Datum Tijd Voor wie Wat / Waar / Overige info BASISSCHOOL HET DAL Brede School Markeent St. Jozefslaan 102 6006 JN Weert Tel: 0495-534518 Nieuwsbrief 6 : 11 november 2015 - EXTRA EDITIE 1. Agenda Datum Tijd Voor wie Wat / Waar / Overige info Woe.

Nadere informatie

nummer januari 2018

nummer januari 2018 Pancopost nummer 10 16 januari 2018 Een nieuw jaar is van start gegaan. We hopen dat iedereen een fijne kerst heeft gehad en goed het nieuwe jaar is ingegaan. Wij gaan in ieder geval het schooljaar weer

Nadere informatie

Fladderkrant einde schooljaar Prettige vakantie!

Fladderkrant einde schooljaar Prettige vakantie! Fladderkrant einde schooljaar 18-19 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Prettige vakantie! de vakantie staat voor de deur. Het jaartje is voorbij gevlogen, vol leuke activiteiten en uitstappen, boeiende

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8. Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 2 3 4 5 6 7 Creamiddag Nationale buitenlesdag 08.30-10.15 de Grote Rekenochtend Schoolvoetbal jongens 08.45-09.45 koffie uurtje 11.00-12.00 theorie-exame

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief juni 2013 INHOUD GEEN Zwemmen P 1 Inleveren boeken bib P 2 Fietsexamen P 2 Oudercomité

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Lokale verlofdagen : Maart april 2018

Nieuwsbrief. Lokale verlofdagen : Maart april 2018 Nieuwsbrief Schooljaar 2017-2018 Lokale verlofdagen : Woensdag 14 maart 18 Maandag 30 april 18 Pyjamadag Vrijdag 9 maart 18 Wij doen mee!!! Door mee te doen, tonen we dat we de zieke kinderen en jongeren

Nadere informatie

September: schooljaar

September: schooljaar Beste ouders, September: schooljaar 2015-2016 Klaar voor een nieuwe start? Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z n allen de draad weer op. Een lekje verf hier

Nadere informatie

Beste ouders, Hier volgen onze afspraken voor deze feestmaand.

Beste ouders, Hier volgen onze afspraken voor deze feestmaand. Beste ouders, Sinterklaas is in het land! Kinderen hebben overal hun schoentjes klaargezet voor Sinterklaas en Zwarte Piet. Joepie!!! Na 6 december nemen we onze aanloop naar de eindejaarsfeesten. Een

Nadere informatie

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem 2018-2019 September2018 In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem Ik ben ik en jij bent jij in zoveel kleine dingen verschillend van mij. Maar soms liggen we samen te dromen van wat zal

Nadere informatie

Rondleiding door school met tekst en foto s 2015-2016

Rondleiding door school met tekst en foto s 2015-2016 de Uitkijck Margrietstraat 2, 3742 RC Baarn Tel. 035 54 144 13 Welkom, je bent net de drempel overgestapt van basisschool de Uitkijck. Ik ben Maila, je gids, kom maar mee. Zojuist heeft Linda je bij de

Nadere informatie

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes!

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes! 02 05/05/ 17 Vandaag begon de week opnieuw op dinsdag. Normaal hadden we dan schrijfkriebels, maar de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar zijn op piratenklassen en hadden de hulp van Evi

Nadere informatie

Kom je ook naar De Droomboom?

Kom je ook naar De Droomboom? De Droomboom... wie is dat eigenlijk? De Droomboom bestaat uit een groepje vrijwillige ouders die zich sinds 2012 inzetten om activiteiten te organiseren buiten de schooltijd voor voornamelijk kinderen

Nadere informatie

KAAIKRANT Februari 2017

KAAIKRANT Februari 2017 Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Deinze Kaaistraat 9-11, 9800 Deinze Tel.: (09) 381 55 50 Fax: (09) 386 46 25 E-mail: info@olvdeinze.be Website: www.olvdeinze.be KAAIKRANT Februari 2017 EETFESTIJN 5 februari

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

Agenda Datum Activiteit. Jarigen. Doelen. Huiswerk. Jaargang 1, nieuwsbrief 3 8 november 2016

Agenda Datum Activiteit. Jarigen. Doelen. Huiswerk. Jaargang 1, nieuwsbrief 3 8 november 2016 Jaargang 1, nieuwsbrief 3 8 november 2016 Agenda Datum Activiteit 22 of 24 nov. Maandviering middenbouw, organisatie door groep 4. 28 nov. 9 dec. Dictee 5 dec. Sinterklaas, groep 1 t / m 4 s middags vrij!

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF Dag allen WOORDJE VAN DE DIRECTEUR Al twee maanden kleuren de 424 leerlingen

Nadere informatie

HET NOVEMBER DECEMBER WEGWIJZERTJE

HET NOVEMBER DECEMBER WEGWIJZERTJE Vrije Basisschool De Wegwijzer Poststraat 10a 9860 Balegem Tel./fax : 09/362.68.17 e-mail : contact@vbbdewegwijzer.be www.vrijebasisschooldewegwijzer.be HET NOVEMBER DECEMBER WEGWIJZERTJE NOVEMBER 2017

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari 2016

Nieuwsbrief. Januari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Januari 2016 Inhoud: P2: Zwemregeling P2: Openklasdag en meespeeldag kleuters P3:

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief start schooljaar 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Jos en Fientje, de figuurtjes van ons vorig jaarthema, zijn als

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

Onze Jarigen. Er is er een jarig Hoera, hoera En sommige zijn nieuw op school, dus: Hallo, hoe heet jij?

Onze Jarigen. Er is er een jarig Hoera, hoera En sommige zijn nieuw op school, dus: Hallo, hoe heet jij? Nieuwsbrief 2017-12-01 Samenwijs Willibrordus Onze Jarigen. Er is er een jarig Hoera, hoera En sommige zijn nieuw op school, dus: Hallo, hoe heet jij? Ma 4 Di 5 Do 7 Zo 10 Ik heet Fenna van Dal Welkom

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

Open huis gemist of nog een keer komen kijken???

Open huis gemist of nog een keer komen kijken??? Schooljaar 2016-2017 13 t/m 17 februari Agenda: Ma - Groep 3 Overstap Di - Groep 3 Overstap Groep 3-4 naar Bibliotheek Wo - Do - Vr - Groep 5-8 vrij i.v.m. Studiedag leerkrachten Beste ouders/verzorgers

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. VERKEER Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. Woensdag samdag : Woensdag is het Samdag. De boodschap is simpel: elke woensdag fietsen en stappen zoveel mogelijk kinderen naar

Nadere informatie

September Op vrijdag bent u s morgens van harte welkom op onze speelplaats! Voor onze nieuwelingen rollen wij zelfs de rode loper uit...

September Op vrijdag bent u s morgens van harte welkom op onze speelplaats! Voor onze nieuwelingen rollen wij zelfs de rode loper uit... September 2017 Vr 1 Begin van het nieuwe schooljaar 215 leerlingen stappen onze schoolpoort binnen ( 107 jongens 108 meisjes). 14 gemotiveerde, enthousiaste leerkrachten begeleiden deze bonte groep! Aan

Nadere informatie

K1A L6: Generale repetitie schoolfeest

K1A L6: Generale repetitie schoolfeest NIEUWSBRIEF April 2018 Agenda Paasvakantie van zaterdag 31/03/2018 t.e.m. zondag 15/04/2018 Ma 16/04 Di 17/04 Wo 18/04 Do 19/04 Vr 20/04 Wo 25/04 Do 26/04 Vr 27/04 Ma 30/04 Di 01/05 Wo 02/05 Do 03/05 L5

Nadere informatie

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen NIEUWSBRIEF Juni 2019 Agenda Do 30/05 Vr 31/05 Zo 02/06 Wo 05/06 Do 06/06 Zo 09/06 Ma 10/06 Di 11/06 Vrijaf O.L.Hemelvaart Vrijaf Brugdag Eerste communie 09.30 uur St.-Lambertuskerk Neerharen Eersteklassers

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes!

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 6/ In deze nieuwsbrief: Sint en Piet waren op bezoek. Kerstkaartjes. De ooievaar

NIEUWSBRIEF december 6/ In deze nieuwsbrief: Sint en Piet waren op bezoek. Kerstkaartjes. De ooievaar NIEUWSBRIEF december 6/ 2018-19 Sint en Piet waren op bezoek en onze kinderen hebben weer genoten van dit fijne kinderfeest! We waren dan ook super content dat ze ons dit jaar niet vergeten waren. Ze brachten

Nadere informatie

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen,

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen, herfst 17 0m even bij stil te staan Woordje van de directie Beste ouders en kinderen, Het lijkt alsof we nog maar net gestart zijn en de herfstvakantie staat al voor de deur. Welverdiend, want alle kinderen

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan

Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan De maand juni is traditiegetrouw een drukke maand. Maatregelen in verband met het komende schooljaar moeten reeds genomen worden en natuurlijk hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Kerstvakantie P 1 Naar de BIB P 1 Dag van Soep op de stoep

Nadere informatie

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov 1. Maandplanning NOVEMBER 2017 Wo 1 nov Herfstvakantie Do 2 nov Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov PROJECTDAG MIGRATIE 9u voormiddag 10u 11u overdag voorstelling

Nadere informatie

9 december 2016 nummer 7 AGENDA. Juf Tamara studieverlof, juf Linda vervangt

9 december 2016 nummer 7 AGENDA. Juf Tamara studieverlof, juf Linda vervangt 9 december 2016 nummer 7 AGENDA ma 12 dec. ma 12 dec. di 13 dec. woe 14 dec. vrij 16 dec. ma 19 dec. di 20 dec. wo 21 dec. do 22 dec. vrij 23 dec. Juf Tamara studieverlof, juf Linda vervangt Juf Nellie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF kerst 2018

NIEUWSBRIEF kerst 2018 NIEUWSBRIEF kerst 2018 Onderwijs op maat Eerste kleuterklas Juf Chloë Opsomer zal vanaf januari de eerste kleuters in de Nijntjesklas begeleiden op dinsdag. Zo kunnen de kinderen van het geboortejaar 2015

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMber 2015 Beste ouders, Gure wind, regen, lage temperaturen, kale bomen geen twijfel mogelijk: nu is de herfst echt in t land! Hopelijk kunnen we met onze maandelijkse nieuwsbrief wat kleur

Nadere informatie

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER BELBRIEF november 2017 ZWEMMEN op vrijdag voor L2 en L3 27 oktober 10 17 24 november PRAKTISCHE WEETJES BEDANKT AAN ALLE OUDERS voor uw hulp, de vele lekkernijen die gemaakt werden voor het buffet, de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering Uit betrouwbare bron Nieuwsbrief 171808 Datum : 14-12-2017 CBS De Bron Telefoon : 0521-381885 Hoofdweg 136 Website : www.debroncbs.nl 8383 EK Nijensleek E-mail : school@debroncbs.nl MA DI WO DO VR ZA ZO

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2012

Nieuwsbrief februari 2012 Nieuwsbrief februari 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Milieules P 1 Technopolis P 2 Wafelslag P 2 Openklasdag kleuters

Nadere informatie

Basisschool Zilverenhoek - contactblad - 1 -

Basisschool Zilverenhoek - contactblad - 1 - - 1 - PRIKBORDBLAD (belangrijke data in oktober) ma. 1.10 - LS Hier beweegt iets jaarthema startmoment 13.15u. di. 2.10-5A/5B bezoek dierenkliniek Sint-Jan Brasschaat (vm) wo. 3.10 - VRIJAF: pedagogische

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

L2: infoavond 19.00u (klaslokaal gelijkvloers) L4: infoavond 18.30u (klaslokaal bovenverdieping) L1: infoavond 19.00u (klaslokaal benedenverdieping)

L2: infoavond 19.00u (klaslokaal gelijkvloers) L4: infoavond 18.30u (klaslokaal bovenverdieping) L1: infoavond 19.00u (klaslokaal benedenverdieping) NIEUWSBRIEF september 2018 Agenda: Do 06/09 L3 + L4: zwemmen Vergadering oudercomité Ma 10/09 L3: infoavond 19.00u (klaslokaal bovenverdieping) L5: infoavond 18.30u (klaslokaal gelijkvloers) D1 11/09 Infoavond

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen,

Beste ouders en kinderen, Beste ouders en kinderen, Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Wij heten alle kinderen en ouders van harte welkom. Wij zijn blij dat u voor VBS St-Lambertus Nossegem hebt gekozen. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

Allerheiligen. het schoolteam. Basisschool Zilverenhoek - contactblad 1

Allerheiligen. het schoolteam. Basisschool Zilverenhoek - contactblad 1 Allerheiligen Beste ouders, Mogen wij in de herfstvakantie met zijn allen ook toekomen aan stilstaan en daarbij verwijlen bij wat en wie voor ons altijd wezenlijk blijven hun namen bewaard als een lied

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

16 de jaargang nr. 3 vrijdag, 16 september 2016

16 de jaargang nr. 3 vrijdag, 16 september 2016 16 de jaargang nr. 3 vrijdag, 16 september 2016 LS-> Afwezigheden De leerlingen van de lagere school kregen de ziektebriefjes voor dit schooljaar reeds mee naar huis. Er staat bovenaan nog het schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Brrr. Stop. Jouw mening telt. In dit nummer: te bergen. Of toch wel.. We doen met de school immers mee aan een kledinginzamelactie.

Nieuwsbrief. Brrr. Stop. Jouw mening telt. In dit nummer: te bergen. Of toch wel.. We doen met de school immers mee aan een kledinginzamelactie. Nieuwsbrief M I L L E K E M O L Jaargang 19, nr 6 Februari 2018 Brrr Het laatste koudeoffensief hebben we nu (hopelijk) bijna achter de rug. Nog iets te vroeg wellicht om je winterkledij definitief weg

Nadere informatie

Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, minuten, seconden.

Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, minuten, seconden. Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, 89 280 minuten, 5 356 800 seconden. Vakantie dus. Grote vakantie. Genieten, zingen en dansen. Je laten verrassen en je op sleeptouw laten nemen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. december 2016

Nieuwsbrief. december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Beste ouders Na het afhalen van het rapport, na de kerstfeestjes in de klas en het afwerken van de knutselwerkjes staat een welverdiende vakantie voor de deur. Wij maken als Bieske-team

Nadere informatie

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Beste ouder(s), Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan voor de deur. Nog één dagje en we sluiten onze schoolpoort voor 2 maanden. We blikken

Nadere informatie

vervoeging blz. 10 (1) herhaling woordpakket 1-5 (2) meten 2 herhalen meten 2 herhalen meten (blad) unité 9 woordjes uitknippen en oefenen

vervoeging blz. 10 (1) herhaling woordpakket 1-5 (2) meten 2 herhalen meten 2 herhalen meten (blad) unité 9 woordjes uitknippen en oefenen maandag 14/01/18 dinsdag 15/01/18 woensdag 16/01/18 donderdag 17/01/18 vrijdag 18/01/18 heen en weer minstens 10 bladzijden lezen in boek van boekenbox vervoeging blz. 10 (1) herhaling woordpakket 1-5

Nadere informatie

Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling, op weg naar Kerst

Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling, op weg naar Kerst Warme wensen 2019 steek de vuren aan meer dan ooit hoopvol een gloednieuw begin NIEUWSBRIEF januari I 2019 6 Carol Aust- Keeping warm Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/ 7/2018-2019 Nieuwsbrief Sinterklaas is in het land! Joepie! Sint en Piet zijn weer in het land! Wij hebben van de Sint reeds een bericht gekregen dat hij samen met zijn Pieten zal langs komen op dinsdag

Nadere informatie

Klaverblad januari 2017

Klaverblad januari 2017 Klaverblad januari 2017 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Woensdag samdag : In de maand december hebben we een dalend aantal strappende leerlingen gemeten. Bedankt aan alle ouders

Nadere informatie

Zeker onthouden. Vrije lagere school Berkenbos. Beste ouders, Schoolfotograaf : donderdag 29 oktober 15. Samen sterker op de klasvloer bij juf Sonja.

Zeker onthouden. Vrije lagere school Berkenbos. Beste ouders, Schoolfotograaf : donderdag 29 oktober 15. Samen sterker op de klasvloer bij juf Sonja. Zeker onthouden Vrije lagere school Berkenbos Schoolfotograaf : donderdag 29 oktober 15 Nieuwsbrief 2 : oktober 2015 Beste ouders, We kunnen alweer genieten van het unieke herfstkleurenpalet. Warme kleuren,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Moet er nog taart zijn? Hoog bezoek MILLEKEMOL. fietspool: een groep kinderen die onder begeleiding

Nieuwsbrief. Moet er nog taart zijn? Hoog bezoek MILLEKEMOL. fietspool: een groep kinderen die onder begeleiding Nieuwsbrief JAARGANG 15, NR 7 MAART 2014 MILLEKEMOL Moet er nog taart zijn? In dit nummer: Spelen met taal 2 Zondag 23 maart werden een recordaantal taarten en pizza s rondgebracht: liefst 1140 stuks verdwenen

Nadere informatie

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD???

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD??? BELBRIEF december 2017 ZWEMMEN: 1 december : L2 en L3 8 december : L2 en L3 Laatste keer zwemmen voor deze klassen 15 december : L1 en L4 22 december : L1 en L4 Enkel op vrijdag kan je een badmuts kopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. februari 2015

Nieuwsbrief. februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Krokusvakantie P 1 Activiteiten in de bibliotheek P 2 Sleep-in

Nadere informatie

Basisschool Toermalijn

Basisschool Toermalijn Basisschool Toermalijn KOBA Zuiderkempen Lichtaartseweg 129 2250 Olen TEL: 014215588 www.toermalijn-olen.be Beste ouders We zijn al aangekomen aan de laatste maand van ons schooljaar. We nemen natuurlijk

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2016

Activiteitenplanning Juni 2016 Activiteitenplanning Juni 2016 Kleuterschool Woe 1 Tutti-frutti Do 2 NM: zwemmen Olifantjes- en 14.00 u.: Bijeenkomst oudercomité 16.30 u.: Afsluiter Vertelhuis (voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar, met hun

Nadere informatie

Vrije School Bierbeek

Vrije School Bierbeek Kinderbergnieuws Nieuwsbrief februari 2018 Vrije School Bierbeek Bergstraat 18 3360 Bierbeek www.vrijeschoolbierbeek.be Pagina 1 van 6 Kalender Do 1 zwemmen 1 / huiswerkklas L4-5-6 Vr 2 Za 3 Zo 4 dikke-truienweek

Nadere informatie

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze Beste ouder(s) Bij de start van een nieuw jaar horen wensen: Beste wensen voor het nieuwe jaar Met lente: hoop Zomerse warmte

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

We zijn al een maand verder. Ziehier de info voor de maand oktober, met een beetje vertraging wegens Erasmus.

We zijn al een maand verder. Ziehier de info voor de maand oktober, met een beetje vertraging wegens Erasmus. Nieuwsbrief 6 oktober 2017 Beste ouders, We zijn al een maand verder. Ziehier de info voor de maand oktober, met een beetje vertraging wegens Erasmus. Kalender oktober 5 do Saved by the bell / dag van

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie