Boekentashesje aan, zo ben je goed zichtbaar op de baan!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Boekentashesje aan, zo ben je goed zichtbaar op de baan!"

Transcriptie

1 Schooljaar ZEKER ONTHOUDEN Wieltjesdag : Dinsdag 18 november! Omdat het risico voor vallen hoog is, adviseren we een helm en/of knie/elleboogbeschermers te dragen. Nieuwsbrief November 2014 TAALPRIK Van televisie kan je taal leren! Vooral educatieve programma s vb. op Ketnet en KZoom helpen je kind bij het leren van Nederlands. Het Nederlands in deze programma s is dikwijls van hoge kwaliteit. Bovendien bevatten deze programma s veel herhaling. Aanbeveling : Kleine handen in een grote oorlog (Wekelijks op Ketnet, ook op youtube te vinden) gaat over de belevenissen van kinderen tijdens de Eerste Wereldoorlog. De oorlog wordt in deze reeks weer tot leven gebracht door kinderendagboeken, gedichten, brieven, archiefbeelden,.en animatie. Boekentashesje aan, zo ben je goed zichtbaar op de baan! De wind om je oren, de bladeren van de bomen De dagen worden korter en van dikke truien worden we grote supporter Je hebt het al gemerkt: de herfst is in het land! En als we jou niet meer goed zien in het verkeer, dan worden wij héél ambetant Maar geen nood, dankzij het boekentashesje kan je ook door wind en weer als een heer of dame in het verkeer: met onze blitse boekentashesjes val je super hard op in het donker. Chill toch? Wij houden prikacties. Op geregelde tijdstippen staan enthousiaste fluospotters aan de schoolpoort met gekleurde kaartjes. En als je dan een fluohesje draagt, krijg je zo n kaartje waarop jij je naam kan schrijven en in de fluodoos kan gooien. Een onschuldige hand bepaalt op het einde van de maand enkele winnaars. BESTE JONGENS EN MEISJES, BLIJF FLUO DRAGEN WANT JULLIE ZIJN ONZE VIPS! Indien het boekentashesje stuk is, kan je het gratis inruilen voor een nieuw hesje. Als je geen fluohesje meer hebt, kan je een nieuw hesje kopen voor slechts 1 op het secretariaat. Door aan de tennis voor de ingang te parkeren breng je kinderen die op weg zijn naar de kleuterschool of De Droomboom in gevaar. Daarom vragen we jou om de auto NIET voor de ingang te parkeren.

2 Oktober door de ogen van Meester Bert over de turn- en zwemlessen Tijdens de eerste lessen van het schooljaar staan de turnlessen voor het grootste deel in het teken van de scholenveldloop. Elke les wordt er aan de conditie van de leerlingen gewerkt zodat ze goed voorbereid zijn voor de veldloop. Dit kan gebeuren d.m.v. een duurloop, intervaltraining, loopspelen, e.d.. Voor sommige leerlingen zijn dit niet de meest fijne lessen, maar je merkt toch dat iedereen zijn best doet om het vol te houden. En dat is toch waar het in de eerste plaats om draait. Tijdens de maand oktober wordt er vooral gewerkt rond basketbal. In de eerste graad draait het vooral om balvaardigheden en wordt er gestart met dribbelen, in de 2 de graad komt het samenspelen (passen geven) al wat meer naar voren en in het 5 de en 6 de leerjaar worden de echte basketbaltechnieken (set-shot, lay-up, ) aangeleerd. De echte bedoeling is natuurlijk om leerlingen kennis te laten maken en te laten proeven van allerlei sporten, zodat ze ook buiten school zin krijgen om te sporten. In oktober zijn ook de zwemlessen gestart voor het vijfde leerjaar. Zoals geweten, gaan we dit jaar samen met 3 andere scholen uit Heusden-Zolder zwemmen in Sportoase Beringen. Niet alleen voor de leerlingen is dit een aanpassing, ook voor de leerkrachten is dit in het begin een beetje zoeken. Het zwembad in Beringen bestaat uit 2 baden : een instructiebad voor de niet-zwemmers (te vergelijken met het zwembad in Zolder) en een groot zwembad (25m). Door het grote aantal leerlingen in het grote zwembad zal er natuurlijk minder aandacht besteed kunnen worden aan de zwemtechniek; de nadruk zal dan ook vooral liggen op de uithouding. In het instructiebad wordt er dan wel heel hard aan de techniek gewerkt, zodat deze jongens en meisjes zo snel mogelijk de overstap kunnen maken naar het grote zwembad. Ceyda Demirel over het leerlingenparlement Daar zijn we dan weer met het leerlingenparlement! In het leerlingenparlement zitten de verkozen leerlingen als vertegenwoordigers van de klas. Tijdens het leerlingenparlement mogen wij praten over verschillende onderwerpen. Wij moeten goed luisteren naar wat er leeft in de klas en op de speelplaats. Zaken die sommige kinderen storen of waar een andere aanpak voor noodzakelijk is worden besproken. We weten zeker dat jullie de nieuwe dingen op school al hebben gezien : een mooi afdak om onder te spelen tijdens de regendagen, Vertegenwoordigers van het leerlingenparlement. 4K : Samed Cay en Stef Reynders 4S : Linne Houben en Tijl Leenaers 5A : Efe Dogru en Emre Ciftci 5L : Diete Wouters en Ceyda Demirel 6M: Goele Vaes en Humeyra Konak een nieuwe fietsenstalling en een mooi avonturenpark in het bos. Wij zijn daar heel blij mee. Het maakt het naar school gaan fijner. En wat hebben we nog besproken tijdens de startvergadering van het leerlingenparlement!

3 Jullie weten het wel Als je de wc s binnengaat, dan hangt daar niet altijd een even leuk geurtje! Maar daar hebben we een oplossing voor! Een luchtverfrisser! Vorig jaar waren de wc s soms vies, daarom komen er misschien verantwoordelijke kinderen op de wc s die een oogje in het zeil houden. We willen de wc s ook opsmukken met tekeningen, schilderijtjes, Als je dag op wieltjes leuk vindt, mag je blij zijn, want we willen dit vaker laten doorgaan. Samen met de leerlingen van het leerlingenparlement gaan we er een leuk schooljaar van maken! Een leesmoeke over het niveaulezen Het staat steevast in mijn agenda: elke dinsdag- en donderdagmiddag: LEESMOEKE! Dan lezen we over stoere helden, over saaie regendagen die plots heel spannend worden, over de kleine avonturen van dappere muisjes, over heftige sneeuwstormen die de kabouters tot wanhoop drijven. Die leesmomenten zijn al net zo boeiend als de verhalen die we lezen, want elk kind is toch zo anders. Krullende neusjes, haren die over het boekje hangen, ernstige gezichtjes, luide stemmetjes, bedeesde stemmetjes, wriemelend met de leeskaartjes. Er zijn er die van lange, ingewikkelde zinnen houden, anderen houden dan weer van korte, luchtige dialogen. En de ene keer hebben ze wat meer zin dan de andere keer. Maar ze lezen! Ze zoeken naar woorden, ze oefenen op de juiste intonatie, ze praten over het verhaal en leren nieuwe begrippen. Maar het allerfijnst is de vriendschap die de kinderen geven : hoe ze al van ver naar me zwaaien of een beetje verlegen lachen. Af en toe een knuffel, of een flinke por. Daaraan merk ik dat ze al even hard genieten van ons leesmoment als ik! Vergeet-me-nietjes - nuttige informatie SCHOOLTOELAGE Wie de schooltoelage nog niet heeft aangevraagd, gelieve dit zo snel mogelijk nog te doen! U helpt de school er mee door dit formulier in te vullen! Heb je hulp nodig, spring dan even binnen bij de directie of maak een afspraak. CLB-zitdagen 1 ste trimester : van uur tot uur. De volgende zitdagen van onze CLB-medewerker zullen doorgaan op donderdag 6 november en donderdag 20 november. U kan hiervoor een afspraak maken via de juf of meester van uw kind, via juf Lilli (de zorgcoördinator) of via de directeur.

4 INFOAVOND rond SPLITSEN : do 20 november van tot voor de ouders van het 1 ste leerjaar. Wij nodigen de ouders van het 1 ste leerjaar uit op een infoavond rond splitsen. Hoe splits ik een getal? Welk materiaal gebruik ik hiervoor? Hoe verwoord ik dat? Waarvoor is dit nodig? Tijdens deze avond trachten juf Sonja, juf Annemie en juf Lissa hierop een antwoord te geven door jullie zelf aan het werk te zetten en de nodige tips te geven. Noteer de datum alvast in je agenda. SPONSORLOOP t.v.v. BEDNET : vrijdag 14 november De kinderen kregen al info over de sponsorloop en mochten al op zoek gaan naar sponsors. Op vrijdag 14 november wordt er een parcours uitgezet waarbij de kinderen en enkele leerkrachten een kwartier in de voormiddag en één in de namiddag zoveel mogelijk rondjes gaan lopen. Voor iedere ronde mogen kinderen gesponsord worden door familie, vrienden en bekenden. Ook kunnen sponsors vooraf een vast bedrag sponsoren. De opbrengst van deze loop gaat integraal naar BEDNET. De kinderen zullen ongetwijfeld rennen voor wat ze waard zijn! FAMILIEBERICHT Wij betuigen onze deelneming aan de familie bij het overlijden van leesmoeke Madeleine. Meer dan dertig jaar kwam zij tot 2x per week als leesmoeke de kinderen bijstaan tijdens het niveaulezen. Wij hebben Madeleine altijd ervaren als een opgewekte en aangename medewerker. Zij gaf de kinderen telkens veel leesplezier. Naschoolse activiteiten in kaart In het kader van de vrijetijdsbeurs is er in de maand september een bevraging geweest omtrent de vrijetijdsbesteding van de kinderen. 83 % van de formulieren werden ingevuld terugbezorgd. Dit is de top 5 van de activiteiten na school of tijdens de vakantie. 1) Huiswerk maken 2) Buiten spelen 3) Tv kijken 4) Vrienden bezoeken 5) Op computer spelen Sport na de school. De meeste kinderen doen graag aan sport. Slechts enkele kinderen, zowel in het laagste als hoogste klassen, doen niet graag aan sport.

5 38 % van de kinderen gaat niet naar een sportclub. Favoriete sportactiviteiten zijn voetbal en turnen, evenals dansen. Een klein deel van de kinderen volgt naschools tennis-/ badmintonlessen of zwemlessen. Enkele kinderen doen aan atletiek, volgen paardrijlessen of doen een gevechtssport. Zij zijn lid van een jeugdbeweging : 34 % een tekenacademie : 31 % een muziekacademie/musicalschool : 17 % Enkele kinderen zijn aangesloten bij de kinderkrant en/of de babbeldoos. Leuke uitstapjes gaan hoofdzakelijk naar een zwembad, pretpark of speeltuin, een film of naar de bibliotheek. Ook wordt er vaak gewinkeld of boswandelingen gemaakt. Enkele leerlingen brengen een theater- of museumbezoek. AGENDA ACTIVITEITEN November 2014 Ma 3 nov. Middagpauze Start trefbaltornooi voor 2 de en 3 de graad. Do 6 nov CLB-zitdag Vr 7 nov Samenspeeldag 5-jarige kleuters en 1 ste leerjaar. Ma 10 nov. LOKALE VERLOFDAG! Di 11 nov. Vr 14 nov. Tijdens de speeltijden WAPENSTILSTAND. Sponsorloop t.v.v. BEDNET. Za 15 nov. NM Uitstap met het oudercomité (zie bijlage) Ma 17 nov Interculturele oudergroep met als thema Kleine handen in een grote oorlog. Ma 17 nov Oudercomité Di 18 nov. WIELTJESDAG! Do 20 nov Infoavond rond splitsen voor de ouders van het 1 ste leerjaar. Vr 21 nov. VM Medisch schooltoezicht voor het 1 ste leerjaar. Vr 21 nov. VM TOBO chemie in 4S Vr 21 nov DAS-beurs in Bilzen voor 6M (bijdrage 2,5). Vr 21 nov Samenkomst taalgroep (school en ouders) Di 25 nov Leerlingenparlement Do 27 nov. Ganse dag Meester op de fiets voor de leerlingen van het 2 de, 3 de en 4 de Vr 28 nov. VM TOBO chemie in 4K leerjaar. Deze kinderen komen met de fiets naar school!!! Zo 30 nov Kinderviering in de parochiekerk met als thema Zeker en vast! Noteer ook deze data : Vrijdag 23 januari 2015 naschools : in vuur en vlam

Zeker komen. Vrije lagere school Berkenbos. Beste ouders, Gespreksavond met ouders : donderdag 19 november 15 om 20.

Zeker komen. Vrije lagere school Berkenbos. Beste ouders, Gespreksavond met ouders : donderdag 19 november 15 om 20. Zeker komen Gespreksavond met ouders : donderdag 19 november 15 om 20.00 in de eetzaal Vrije lagere school Berkenbos Nieuwsbrief 3 : november - december 2015 Beste ouders, Hopelijk heeft iedereen kunnen

Nadere informatie

TUTTI FRUTTI. Woensdag 7 juni 17

TUTTI FRUTTI. Woensdag 7 juni 17 Zeker onthouden Sportdag : Donderdag 29 juni 17 Schooljaar 2017-2018 Vrije lagere school Berkenbos Nieuwsbrief 7 : juni 2017 OPENKLASDAG Herfstvakantie : 30/10/17-03/11/17 Kerstvakantie : 25/12/17 05/01/18

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017 NIEUWSBRIEF Schooljaar 16-17 31 maart 2017 De ooievaar Warre Torremans (0KO) werd op 18 maart grote broer van Stan. Proficiat aan Warre en de trotse ouders! Nieuw logo De stad Geel heeft sinds kort een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Wetboek van Schatjesland

Wetboek van Schatjesland Wetboek van Schatjesland Als je aardig kan zijn Dan is dat reuzefijn Alsof een kleurig lint mij aan jou verbindt maar als je scheldt dan ben je geen held en liggen we overhoop in een dikke knoop die je

Nadere informatie

Zeker onthouden. Vrije lagere school Berkenbos. Beste ouders, Schoolfotograaf : donderdag 29 oktober 15. Samen sterker op de klasvloer bij juf Sonja.

Zeker onthouden. Vrije lagere school Berkenbos. Beste ouders, Schoolfotograaf : donderdag 29 oktober 15. Samen sterker op de klasvloer bij juf Sonja. Zeker onthouden Vrije lagere school Berkenbos Schoolfotograaf : donderdag 29 oktober 15 Nieuwsbrief 2 : oktober 2015 Beste ouders, We kunnen alweer genieten van het unieke herfstkleurenpalet. Warme kleuren,

Nadere informatie

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem 2018-2019 September2018 In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem Ik ben ik en jij bent jij in zoveel kleine dingen verschillend van mij. Maar soms liggen we samen te dromen van wat zal

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief. November december Beste ouders, Schooljaar Elastieken.

Nieuwsbrief. November december Beste ouders, Schooljaar Elastieken. Nieuwsbrief Schooljaar 2017-2018 Beste ouders, hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van de herfstvakantie en zijn de batterijen weer voldoende opgeladen om opnieuw aan het werk te gaan. November december

Nadere informatie

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen.

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Samen met jullie willen we graag even terugblikken

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F SBO De Sluis Zwarteweg 120 8017 AZ Zwolle Tel.: 038-4536123 Website: www.sbo-desluis.nl Nummer: 5 Datum: 27 november 2014 AGENDA Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest leerlingen s middags

Nadere informatie

SEPTEMBER September 2017 Start van de lessen schooljaaropener GEEN ZWEMMEN turnen turnen turnen turnen turnen. 1. Maandplanning. Vr 1 sep 08.

SEPTEMBER September 2017 Start van de lessen schooljaaropener GEEN ZWEMMEN turnen turnen turnen turnen turnen. 1. Maandplanning. Vr 1 sep 08. 1. Maandplanning SEPTEMBER 2017 Vr 1 sep 08.40u 10.05u 10.55u 13.20u 14.05u 14.55u September 2017 Start van de lessen schooljaaropener GEEN ZWEMMEN Voor iedereen groep 56 groep 12 groep 34 4AB 1AB Za 2

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN NAAM :.. 1. Algemeen Ik: - heb respect en begrip voor anderen; - heb eerbied voor de natuur; - durf mijn eigen mening te uiten; - heb orde en ben steeds beleefd;

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht Nieuwsbrief 28 september 2018 Beste ouders, Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 7 MAART 2015 JEUGDBOEKENWEEK 2015 De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen

Nadere informatie

Oktober 2012. Activiteitenkalender oktober 2012. Ma. 1 okt.

Oktober 2012. Activiteitenkalender oktober 2012. Ma. 1 okt. de Waaier Gesubs. Vrije Lagere School Mgr. Cardijnstraat 39 2460 Kasterlee Tel / Fax : 014/85 00 69 E-mail : dewaaier@skynet.be Web-site : www.vbs-dewaaier.be Nieuwsbrief Oktober 2012 Activiteitenkalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen,

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen, herfst 17 0m even bij stil te staan Woordje van de directie Beste ouders en kinderen, Het lijkt alsof we nog maar net gestart zijn en de herfstvakantie staat al voor de deur. Welverdiend, want alle kinderen

Nadere informatie

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313 BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl SEPTEMBER 2015 Nummer 313 MAANDOVERZICHT 31 Ma 1 Di 2 Wo 3 Do 4 Vrij 5 Za 6 Zo 7 Ma Controle

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019 DE BLOKKENDOOS GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019 Op de kalender 22/03 CLB consult K1 met ouders op school 25/03 Jeugdauteur L6 28/03 Soep door oudercomité 29/03 Rapport 3 01/04 Schoolfotograaf

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

november 2017

november 2017 1. Nieuwe instappers Na de herfstvakantie verwelkomen we graag 3 nieuwe zonnekindjes in K0! Amélie, Kate Lynn en Nand worden met veel enthousiasme verwacht in het klasje van Juf Daphne! Hopelijk voelen

Nadere informatie

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov 1. Maandplanning NOVEMBER 2017 Wo 1 nov Herfstvakantie Do 2 nov Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov PROJECTDAG MIGRATIE 9u voormiddag 10u 11u overdag voorstelling

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2015

NIEUWSBRIEF september 2015 Gesubsidieerde Gemeentelijke Basisschool Kleine Kouterstraat 1 9290 Uitbergen Tel : 09/367 50 88 e-mail : directie@gemeenteschooluitbergen.be secretariaat@gemeenteschooluitbergen.be Beste ouders en leerlingen,

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Les 1. 1 En jij? O 2 keer per jaar O 3 keer per jaar O 4 keer per jaar. Wat is een rapport? 1. Krijgt jouw kind een rapport?

Les 1. 1 En jij? O 2 keer per jaar O 3 keer per jaar O 4 keer per jaar. Wat is een rapport? 1. Krijgt jouw kind een rapport? Les 1 Wat is een rapport? 1 En jij? 1. Krijgt jouw kind een rapport? O ja O nee 2. Krijgen kleuters ook een rapport? O ja O nee 3. Kreeg jij vroeger in de school ook een rapport? O ja O nee Wanneer? Wat

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2017

Nieuwsbrief september - oktober 2017 Nieuwsbrief september - oktober 2017 Kalender september 30 augustus KS 19u30 Infoavond voor de kleuterschool 1 september school WELKOM! 4 september L4 19u00 Infoavond voor de ouders van L4 5 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Gemeentelijke Basisschool t Dreefke Kapelweg 2-2328 Meersel-Dreef Tel 03/ 315 80 53 fax 03/ 313 83 29 GSM 0476/ 89 66 26 info@dreefke.be - www.dreefke.be Nieuwsbrief september 2016 Donderdag 1 Eerste schooldag

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Gemeentelijke Basisschool t Dreefke Kapelweg 2-2328 Meersel-Dreef Tel 03/ 315 80 53 fax 03/ 313 83 29 GSM 0476/ 89 66 26 info@dreefke.be - www.dreefke.be Nieuwsbrief september 2017 Vrijdag 1 Zaterdag 2

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2016

Activiteitenplanning Juni 2016 Activiteitenplanning Juni 2016 Kleuterschool Woe 1 Tutti-frutti Do 2 NM: zwemmen Olifantjes- en 14.00 u.: Bijeenkomst oudercomité 16.30 u.: Afsluiter Vertelhuis (voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar, met hun

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2013

NIEUWSBRIEF MAART 2013 V.Z.W. Katholiek Onderwijs Mol Sint Jan Berchmanscollege Jacob Smitslaan 36 2400 MOL tel : 014.32.07.51 fax : 014.32.03.55 e-mail : directie@sjblo.be NIEUWSBRIEF MAART 2013 vr 1 1a - 1b - 4a, verkeersklas

Nadere informatie

SPRINGPLANKNIEUWS SEPTEMBER 2013. opvoeding en een lijst van de vakantiedagen om te bewaren op het prikbord thuis.

SPRINGPLANKNIEUWS SEPTEMBER 2013. opvoeding en een lijst van de vakantiedagen om te bewaren op het prikbord thuis. SPRINGPLANKNIEUWS SEPTEMBER 2013 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar 2013-2014 is reeds gestart als jullie dit eerste springplanknieuws lezen. Toch wil ik u allemaal nog hartelijk welkom heten met een

Nadere informatie

SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2015 En de winnaar is.. Zandberg D1!!!!! De tweede thriller in twee dagen tijd in het Rat Verlegh-stadion;

SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2015 En de winnaar is.. Zandberg D1!!!!! De tweede thriller in twee dagen tijd in het Rat Verlegh-stadion; jaargang 17 nummer 13 donderdag 04-06-2015 KBS De Zandberg Zandberglaan 60-62 4818 GL Breda Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle ouders, personeelsleden en diverse betrokkenen. Wilt u informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief juni 2013 INHOUD GEEN Zwemmen P 1 Inleveren boeken bib P 2 Fietsexamen P 2 Oudercomité

Nadere informatie

B E L L E M A N. September Bellebus Welkom 02 Afscheid 02 Schrijf over onze school 02

B E L L E M A N. September Bellebus Welkom 02 Afscheid 02 Schrijf over onze school 02 B E L L E M A N Vrije basisschool De Putse Knipoog September 2016 Bellebus Welkom 02 Afscheid 02 Schrijf over onze school 02 Directie en Co Een gedicht 03 Samenstelling schoolteam 2016-2017 04-07 Ouderavonden

Nadere informatie

De kleuterjuffen en de kleuters verrasten hun ouders en (over)grootouders in het BEROEPENHUIS.

De kleuterjuffen en de kleuters verrasten hun ouders en (over)grootouders in het BEROEPENHUIS. BASISSCHOOL MAATJES Beste lezer, Vanaf maandag 9 november: Veilig met helm en in fluo de winter door! Helm Op, Fluo Top is een project voor basisscholen in de provincie Antwerpen. De campagne loopt tussen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015 NIEUWSBRIEF OKTOber 2015 Beste ouders, De dagen worden korter, de donkere avonden en nachten wat langer Als school bereiden we ons voor op die donkere tijd. We startten alvast de fluoactie op, zowel in

Nadere informatie

Het team van Jenaplanschool Het Kriebelhuis 2015-2016

Het team van Jenaplanschool Het Kriebelhuis 2015-2016 Kriebelnieuws Maand september 2015 Start schooljaar Hallo iedereen, Hopelijk hebben jullie kunnen genieten van een leuke en ontspannende vakantie! Een nieuw schooljaar is gestart en we willen bij deze

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

Allerheiligen. het schoolteam. Basisschool Zilverenhoek - contactblad 1

Allerheiligen. het schoolteam. Basisschool Zilverenhoek - contactblad 1 Allerheiligen Beste ouders, Mogen wij in de herfstvakantie met zijn allen ook toekomen aan stilstaan en daarbij verwijlen bij wat en wie voor ons altijd wezenlijk blijven hun namen bewaard als een lied

Nadere informatie

WELKOM op onze school.

WELKOM op onze school. 16 de jaargang nr. 1 maandag, 5 september 2016 Groot worden verstandig(er) worden kennis opdoen ervaring verwerven dit alles gaat niet vanzelf. daarom WELKOM op onze school. We gaan er samen tegenaan!

Nadere informatie

Zeker onthouden : Vrije lagere school Berkenbos. Schrijf je tijdig in via het secretariaat BEHENDIG OP DE FIETS SCHOOLONKOSTEN

Zeker onthouden : Vrije lagere school Berkenbos. Schrijf je tijdig in via het secretariaat BEHENDIG OP DE FIETS SCHOOLONKOSTEN Zeker onthouden : Wieltjesdag : vrijdag 27 mei en 24 juni 16 MET DE FIETS of TE VOET naar school! We nodigen jullie uit om van 23 mei tot en met 10 juni (3 weken lang) met z n allen samen 1500 keer veilig

Nadere informatie

Nieuwsbrief eind juni 2016

Nieuwsbrief eind juni 2016 Nieuwsbrief eind juni 2016 LOMBEEK Beste ouder(s), Aan onze leerlingen en ouders Voor het schooljaar 2016-2017 hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt die we jullie graag nu al laten weten: - Bestellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders Nieuwsbrief Schooljaar 2011-2012 1 december 2011 Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis Beste ouders Zondag 27 november is de advent, de voorbereidingstijd op Kerstmis begonnen. Maandag hebben we met

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 24 september 2015 nr. 2 -------------------------------------------------------

NIEUWSBRIEF. 24 september 2015 nr. 2 ------------------------------------------------------- IN DEZE NIEUWSBRIEF: NIEUWSBRIEF 24 september 2015 nr. 2 ------------------------------------------------------- Stand van zaken Binnenloop kleutergroepen 08.20 08.30 uur Foutparkeren Straatbeelden nieuws

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

In het schooljaar 2012-2013 werd een ouderbevraging of een oudertevredenheidsenquête uitgevoerd.

In het schooljaar 2012-2013 werd een ouderbevraging of een oudertevredenheidsenquête uitgevoerd. Ouderbevraging 2013 Inleiding In het schooljaar 2012-2013 werd een ouderbevraging of een oudertevredenheidsenquête uitgevoerd. De enquête bestond uit 2 delen: Een gedeelte dat per kind in te vullen was

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD De tijd vliegt voorbij en zo zwaait onze schoolpoort na 2 maanden vakantie weer open. Wij hopen dat u, samen met uw gezin, heeft genoten van een fantastische en ontspannende

Nadere informatie

JAARAGENDA 2014-2015

JAARAGENDA 2014-2015 SEPTEMBER UUR ACTIVITEIT DOELGROEP ma 1/sep 9.00 1ste schooldag 19.00 Infoavond L1 + L2 + L3 Ouders 20.00 Infoavond L4 + L5 + L6 Ouders di 2/sep 19.00 Infoavond OK + K1 Ouders 20.00 Infoavond K23 (juf

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Brrr. Stop. Jouw mening telt. In dit nummer: te bergen. Of toch wel.. We doen met de school immers mee aan een kledinginzamelactie.

Nieuwsbrief. Brrr. Stop. Jouw mening telt. In dit nummer: te bergen. Of toch wel.. We doen met de school immers mee aan een kledinginzamelactie. Nieuwsbrief M I L L E K E M O L Jaargang 19, nr 6 Februari 2018 Brrr Het laatste koudeoffensief hebben we nu (hopelijk) bijna achter de rug. Nog iets te vroeg wellicht om je winterkledij definitief weg

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2017

Activiteitenplanning Juni 2017 Activiteitenplanning Juni 2017 Do 1 NM: zwemmen Olifantjes- Vr 2 Besteldag soep Besteldag soep + warme maaltijd Speelplaats opruimen: 1B Za 3 Zo 4 Pinksteren Pinksteren Ma 5 Pinkstermaandag geen school

Nadere informatie

De Nieuwskraai. Met vriendelijke groet, Paul Moltmaker, algemeen directeur Plateau Openbaar Onderwijs Assen. Onze directeur..

De Nieuwskraai. Met vriendelijke groet, Paul Moltmaker, algemeen directeur Plateau Openbaar Onderwijs Assen. Onze directeur.. Nieuwsbrief Obs Het Kraaiennest Datum: 28 januari 2016 Nummer: 11 Inhoud Rapporten... 1 Brief aan de leerlingen!... 1 Onze directeur..... 2 Nieuwe schoolplein WIE O WIE? HERHALING... 3 Leesconsulent van

Nadere informatie

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Donderdag 16 februari geven wij een carnavalsfuif voor de kinderen van het lager. Deze zal van start gaan om 18u. en eindigen om 21u. Vrijdag 17 februari vieren

Nadere informatie

nieuwsbrief 2 - oktober 2017

nieuwsbrief 2 - oktober 2017 Stedelijke Basisschool Fruithof Flor Alpaertsstraat 45 2600 Berchem tel. 03 440 44 78 fax. 03 448 26 41 fruithof@so.antwerpen.be www.fruithof.be nieuwsbrief 2 - oktober 2017 Op onze school staat alles

Nadere informatie

Praktische afspraken. Spelen bij de kleuters: o 4A: A-week o 4B: B-week

Praktische afspraken. Spelen bij de kleuters: o 4A: A-week o 4B: B-week Praktische afspraken Spelen bij de kleuters: o 4A: A-week o 4B: B-week o Er wordt enkel tussen 12u30 en 13u15 bij de kleuters gespeeld. o De vierdeklassers die bij de kleuters spelen, krijgen die dag een

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1.

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1. 1. Maandplanning FEBRUARI 2016 FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u speeltijd Voorstelling Door dik en dun Voorstelling Door dik en dun redactieraad Bernarduske

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Carnaval 11/

Nieuwsbrief. Carnaval 11/ 11/2018-2019 Nieuwsbrief Carnaval GEKKE DAG Op donderdag 28 februari mogen onze kinderen met een gek attribuut of kledij naar school komen: - Voor de KS is dit in het thema van de wereld. - Voor de LS

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL

NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL 25 januari 2019 NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL Actie «Warmste Week» Vooreerst willen wij alle ouders, grootouders, vrienden en sympathisanten bedanken voor de bijdrage tijdens de acties voor «de warmste week»

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 Agenda december 2017 Vrijdag 1 december Dinsdag 5 december Donderdag 7 december

Nadere informatie

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool Wij samen méér dan gewoon! Kleuterschool In dit boekje staan enkele afspraken zodat Wij samen méér dan gewoon zijn! Als we in een groep prettig willen samenleven, is het nodig dat we enkele Ze staan in

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen,

Beste ouders en kinderen, Beste ouders en kinderen, Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Wij heten alle kinderen en ouders van harte welkom. Wij zijn blij dat u voor VBS St-Lambertus Nossegem hebt gekozen. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat tel: 03/651.69.56 e-mail: md.driehoek@kobranet.be http://users.pandora.be/materdeidriehoek September 2008 Beste ouders, Na iets te weinig uren zonneschijn

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

nieuwsbrief 2-1 september 16

nieuwsbrief 2-1 september 16 nieuwsbrief 2-1 september 16 Beste ouders Via de nieuwsbrieven geven we jullie telkens heel wat informatie. Alvast bedankt om alles aandachtig te willen lezen! Het eerste deel betreft mededelingen die

Nadere informatie

Leren (kan je ) leren!

Leren (kan je ) leren! Leren (kan je ) leren! Leertips op maat van de middenschool Beste leerlingen en ouders, Het begrip leren leren klinkt jullie waarschijnlijk niet onbekend in de oren. We hopen dat er in de basisschool al

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2015

Nieuwsbrief Maart 2015 0 Nieuwsbrief Maart 2015 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief leest u over de volgende onderwerpen: Cito-toetsen: successen geboekt! Teach like a Champion heeft effect op onze onderwijsopbrengsten

Nadere informatie

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren Agenda Za 17 okt t/m Zo 25 okt Herfstvakantie Do 29 okt Ouderavond klas 3-4 Wo 4 nov 13.00 afleveren kinderpostzegels Do 5 nov Ouderavond klas 5-6 Wo 11 nov Sint Maarten + Herberg 17.00 Vr 13 nov Kinderen

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Verkeersweek 17/9-21/9

Verkeersweek 17/9-21/9 2/2018-2019 Verkeersweek 17/9-21/9 Deze week is het verkeersweek in onze school. Er staan allerlei activiteiten gepland i.v.m. verkeer. Meester op de fiets komt langs, verkeersdag voor het zesde leerjaar,

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Kerstvakantie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Kerstvakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Januari 2015 INHOUD Oudercomité Kerstvakantie Naar de BIB Openklasdag kleuters Actie:

Nadere informatie

JAARAGENDA 2014-2015

JAARAGENDA 2014-2015 SEPTEMBER UUR ACTIVITEIT DOELGROEP ma 1/sep 9.00 1ste schooldag 19.00 Infoavond L1 + L2 + L3 Ouders 20.00 Infoavond L4 + L5 + L6 Ouders di 2/sep 19.00 Infoavond OK + K1 Ouders 20.00 Infoavond K23 (juf

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Bezoek ook onze website en blog

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Bezoek ook onze website en blog Nieuwsbrief November 2014 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Vrijaf P 1 Medisch schooltoezicht P 1 Herdenking Wapenstilstand

Nadere informatie

PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI. Basisschool St.- Lodewijkscollege Christus-Koning PPP * K. Mercierstraat 56 * 8000 Brugge. Hartelijk dank voor uw steun!

PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI. Basisschool St.- Lodewijkscollege Christus-Koning PPP * K. Mercierstraat 56 * 8000 Brugge. Hartelijk dank voor uw steun! PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI Hartelijk dank voor uw steun! 2. INFODAG: WELKOM OP ZATERDAG 21 APRIL 9u30-12u De schoolpoorten van De Wimpel en Pim Pam Poen staan op zaterdag 21 april van 9.30u - 12.00u

Nadere informatie

De kinderen hebben zelf de wafels gebakken, die van het 4 de, 5 de, 6 de mochten het. doen. We konden ook voor andere acties geld inzamelen

De kinderen hebben zelf de wafels gebakken, die van het 4 de, 5 de, 6 de mochten het. doen. We konden ook voor andere acties geld inzamelen Vrijdag december Ketnet Koekenbak-de Zonnewijzer wafelenbak Helm op fluo top Veilige verkeersactie op p. Studio Brussel houdt de warmste week. En jij kan helpen door geld in te zamelen. De Zonnewijzer

Nadere informatie

Zeker onthouden. Vrije lagere school Berkenbos !!!! OPROEP AAN DE HELPENDE HANDEN!!!! NIEUWS VAN HET OUDERCOMITE :

Zeker onthouden. Vrije lagere school Berkenbos !!!! OPROEP AAN DE HELPENDE HANDEN!!!! NIEUWS VAN HET OUDERCOMITE : Zeker onthouden WIELTJESDAG : Dinsdag 20 december 16 SCHAATSEN: Woensdag 14 december 16 Vrije lagere school Berkenbos Nieuwsbrief 4 : december 2016 Kinderviering op Kerstdag om half 12 in de parochiekerk.

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!!

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!! Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 16/2012-2013 Week van de goeiedag In dit nummer: Misschien heb je het al gehoord op tv of op de radio maar de week van 21 tot 27 mei is omgetoverd tot week

Nadere informatie

Activiteitenplanning Maart 2018

Activiteitenplanning Maart 2018 Activiteitenplanning Maart 2018 Do 1 Jeugdboekenmaand (thema: Eureka, wetenschap en techniek ) Complimentendag Genk- Zuid, Bijlkestraat 18) Vrij 2 Besteldag soep Za 3 Zo 4 Ma 5 Voorleesweek VM: Bibliotruck

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

1. Agenda. BASISSCHOOL HET DAL Brede School Markeent St. Jozefslaan 102 6006 JN Weert Tel: 0495-534518. Datum Tijd Voor wie Wat / Waar / Overige info

1. Agenda. BASISSCHOOL HET DAL Brede School Markeent St. Jozefslaan 102 6006 JN Weert Tel: 0495-534518. Datum Tijd Voor wie Wat / Waar / Overige info BASISSCHOOL HET DAL Brede School Markeent St. Jozefslaan 102 6006 JN Weert Tel: 0495-534518 Nieuwsbrief 6 : 11 november 2015 - EXTRA EDITIE 1. Agenda Datum Tijd Voor wie Wat / Waar / Overige info Woe.

Nadere informatie

Welkom op de pagina van groep 7B!

Welkom op de pagina van groep 7B! Welkom op de pagina van groep 7B! Zoals jullie zien zijn wij best een beetje gek en dol op gym Veel plezier met lezen! ditjes en datjes van 7b!! Wist je dat Lars veel van vliegtuigen weet. Wist je dat

Nadere informatie