Bezoek aan Sumatra. Bijzondere School Abdi Kasih in Martubung/Medan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bezoek aan Sumatra. Bijzondere School Abdi Kasih in Martubung/Medan"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Najaar 2016 Stichting ALLE BEETJES HELPEN FOUNDATION EVERY LITTLE BIT HELPS Het doel van de Stichting is bij te dragen aan de ontwikkeling van de jeugd in Indonesië Omdat goed onderwijs de basis is voor de opbouw en ontwikkeling van een land, geeft onze Stichting financiële ondersteuning aan scholen, scholieren en studenten in Sumatra, het grootste eiland in Indonesië. Dit in samenwerking met plaatselijke organisaties. Bezoek aan Sumatra In september jl. heeft voorzitter Wil Tjoa zijn jaarlijkse bezoek aan Sumatra gebracht. Het bezoek stond dit jaar vooral in het teken van de kennismaking met de Bijzondere School Abdi Kasih in Martubung/Medan. Voorts heeft Tjoa overleg gevoerd met de leiding van YBTI en heeft hij gesproken met enkele van de studenten die onze stichting ondersteunt. Al met al heeft de reis veel waardevolle informatie opgeleverd. In deze Nieuwsbrief doen wij verslag van zijn bevindingen. Bijzondere School Abdi Kasih in Martubung/Medan Met deze bijzondere school heeft stichting Alle Beetjes Helpen sinds januari van dit jaar een samenwerkingsverband. In de Nieuwsbrief van juli jl. hebt u reeds kunnen lezen over o.a. het 40-jarig bestaan van deze school en over de wateroverlast op hun terrein. Stichting Alle Beetjes Helpen heeft afgelopen zomer hiervoor een bedrag geschonken van 9.000,- op basis van de kostenspecificatie voor het herstel van het waterafvoersysteem van het schoolterrein naar het gemeentelijke rioleringssysteem. Tijdens het bezoek van Wil Tjoa kwam naar voren dat de oplossing van de wateroverlast niet eenvoudig is. Hier is technische expertise nodig. Bij Abdi Kasih is de technische leiding in handen van dhr. Ir. Reynaldo L. Yacat (architect). Hij heeft een oud-collega benaderd, dhr. Ir. K. Irwan. Samen hebben zij gesproken met de eigenaar van de eendenfokkerij naast Abdi Kasih, met hoofden van de wijkraad en met - de belangrijkste partij - het provinciebestuur van Noord Sumatra. De uitbreiding van woningbouw in de directe omgeving van Abdi Kasih is in handen van het provinciebestuur. 1 In gezamenlijk overleg is de afspraak gemaakt dat de school binnenkort gebruik mag maken van het afvoerkanaal van de eendenfokkerij en dat het

2 rioleringsysteem van de school bij de bouw van de nieuwe woningen wordt aangesloten op het gemeentelijke rioleringsysteem. Deze aansluiting zal pas in 2017 tot stand komen, maar er is in elk geval een besluit genomen, alsook een oplossing gevonden om het overtollige water op korte termijn te lozen. De wijkraad is van mening dat de gezondheid van de kinderen van de school niet in gevaar mag worden gebracht. Abdi Kasih biedt onderwijs en zorg aan 80 kinderen tussen 8 en 16 jaar met een beperking. Kinderen met autisme, met het Down syndroom, met een lichamelijke beperking, etc. Deze kinderen krijgen aangepast onderwijs en zijn door de week intern; voor de weekenden worden zij thuisgebracht. Er zijn 47 medewerkers om ze te helpen, waaronder acht leerkrachten. De dagindeling ziet er als volgt uit: tweemaal per dag douchen driemaal per dag warm eten van 8 tot 12 uur lessen op school na de lunch diverse activiteiten, zoals handenarbeid, lezen in de bibliotheek, sporten, overige aangepaste tijdsbesteding etc. kinderen met een lichamelijke beperking hebben hulp nodig bij het douchen en bij het aan- en uitkleden 2 De leefomstandigheden van deze kinderen zijn tamelijk Spartaans. In elke woonunit verblijven 20 kinderen. Eén slaapkamer wordt door vier kinderen gedeeld, waarbij jongens en meisjes worden gescheiden. Kinderen waarvan de ouders het zich kunnen permitteren hebben een klamboe bij het bed. De financiële middelen van de school zijn echter zo beperkt dat zij niet elk bed van een klamboe kunnen voorzien. Nu voor de wateroverlast een oplossing in zicht is, heeft de schoolleiding de volgende prioriteit gesteld: het opnieuw indelen van de groentetuin. Door het water kon de school o.a. knolgewassen niet oogsten. De leiding heeft nu gekozen voor andere soorten (blad)groenten. Groenteteelt is voor deze school van belang om de druk op het huishoudbudget te verlichten. In de afgelopen maanden is een kwart van de oogst van de groentetuin verloren gegaan, zodat o.a. aardappelen en overige knolgewassen nu op de markt moeten worden ingekocht.

3 Met het geld dat onze stichting voor het herstel van het drainage- en rioleringsysteem heeft geschonken wordt zorgvuldig omgegaan. Voorlopig wordt het geld 'bevroren'. Het bestuur van Abdi Kasih zal contact met ons opnemen indien zij het geld voor andere projecten, zoals de uitbreiding van de groentetuin, willen gebruiken. Yayasan Bhinekka Tunggal Ika (YBTI) in Medan Het proces van de verzelfstandiging van de kleuterscholen gaat nog steeds door. Deze verzelfstandiging is nodig omdat de financiële ondersteuning die YBTI vanuit Luxemburg kreeg, met ingang van 2017 aanzienlijk wordt verminderd. De zelfstandige kleuterscholen worden door een ouderraad en leden van een dorpsraad bestuurd. De situatie is nu: 4 scholen zijn zelfstandig 4 scholen worden in 2017 zelfstandig 7 scholen blijven (voorlopig) onder het beheer van YBTI. Deze 7 kleuterscholen zijn alle gevestigd op het eiland Siberut/Mentawai, waar een groot deel van de bevolking ver onder de armoedegrens leeft. De scholen zijn in de binnenlanden van het eiland gevestigd. Verder heeft YBTI één internaat op het eiland Siberut waar momenteel 20 kinderen les krijgen. Deze kinderen komen van de andere drie eilanden, waar geen scholen aanwezig zijn. Het internaat heeft te maken met achterstallig onderhoud en recentelijk heeft YBTI speciaal hiervoor fondsen ontvangen van een Franse stichting. Het geld is in hoofdzaak gebruikt voor het timmeren van 20 nieuwe bedden voor de leerlingen. Aan onze stichting is een bijdrage gevraagd voor nieuwe matrassen. Wij hebben hiervoor geld overgemaakt, alsook voor het onderhoud en herstel van het dak, zodat de slaapkamers van de kinderen in elk geval droog blijven. 3 Engelse school van dr. Manoo in Brastagi Dr. Manoo is kinderarts geweest in Padang/West Sumatra. Ruim 10 jaar geleden heeft hij zijn praktijk verkocht en zich toegelegd op het onderwijs, in het bijzonder vanaf de kleuterleeftijd. Hij begon in 2004 met een drietal kleuterscholen op het eiland Siberut; in de loop der jaren werd dit uitgebreid tot 8 kleuterscholen aldaar en 7 scholen in verafgelegen gebieden in Noord Sumatra nabij de grens met de provincie Aceh. Dr. Manoo heeft de stichting YBTI opgericht.

4 Nu, ruim 12 jaar later, is YBTI in handen van mevr. Maya Sugianto en heeft dr. Manoo zijn activiteiten gericht op het geven van Engelse lessen in Brastagi, op ruim 2,5 uur rijden van Medan. Deze Engelse school is vorig jaar opgericht vanwege de behoefte van leerlingen van de plaatselijke lagere school om Engels te leren. Dr. Manoo en zijn vrouw Nita zijn door de week in Brastagi en geven daar drie middagen per week Engelse les. Het begon met een tiental leerlingen, maar in de daarop volgende maanden is het uitgegroeid tot 40 leerlingen van lagere en middelbare scholen. De school heeft de naam Education Center Brilliant Stars gekregen. Inmiddels zijn er ook twee universitaire studenten werkzaam die Engels in hun pakket hebben. Aan de school van dr. Manoo hebben wij dit jaar twee computers gegeven. Pc s die zij gebruiken in combinatie met een dvd speler. De leerlingen krijgen aanschouwelijk onderwijs via deze dvd s. Helpt Stephan aan een gehoorapparaat 4 Eén van de leerlingen op de Engelse school is de 17-jarige Stephan, die met een gehoorbeperking is geboren. Dr. Manoo heeft zich min of meer over hem ontfermd. Door zijn gehoorbeperking heeft hij een leerachterstand en zit hij nu op de middelbare school tussen leerlingen van 14 en 15 jaar. Hij is een intelligente jongen die graag verder wil leren. Zijn vader werkt bij een groentekweker en verdient net voldoende om zijn gezin (vier personen) te eten te geven. Dr. Manoo is met Stephan naar het ziekenhuis gegaan om zijn gehoor te laten testen. Het blijkt dat een gehoorapparaat uitkomst biedt, omdat zijn gehoorsterkte nog 10-15% is. Dr. Manoo heeft onze stichting een bijdrage gevraagd van 1.200,- t.w. de kosten van het gehoorapparaat. Ons stichtingsbestuur is van mening dat wij Stephan moeten helpen en heeft daarom positief gereageerd. Alle Beetjes Helpen heeft voor Stephan een apart project opgestart met als motto Helpt Stephan aan een gehoorapparaat. Wij hebben tot nu toe ongeveer 820,- hiervoor ontvangen. Verderop in deze Nieuwsbrief leest u meer over dit project.

5 Studenten Vier studenten hebben dit jaar met succes hun studies afgerond. Karina Gazali (rechten) (foto); Dezer dagen ontvingen wij een bericht van Karina dat zij een baan heeft gekregen op de juridische afdeling van Maybank Finance in Jakarta. Mario Kurniawan (management en communicatie). Enggar Utama (hoofdverpleegkundige). Mahammed Yunus (middelbare school). Mahammed heeft besloten niet verder te studeren, maar te gaan werken. Het gezin heeft een extra inkomen hard nodig. Hij werkt nu bij een grote supermarkt in Medan, maar hoopt toch een kantoorbaan te krijgen. Momenteel zijn er acht studenten die wij de komende studiejaren financieel ondersteunen. Voor het studiejaar 2017/18 staan er nog twee op de lijst. Tijdens het bezoek aan Sumatra heeft Wil Tjoa enkele studenten gesproken. Marcel Pailalah (rechten): It s going well with my law study and I hope to finish this study next August Thanks for your support and financial help sofar. Tot nu toe behoort Marcel tot de beste drie studenten van zijn jaar, aldus zijn moeder. Yudha Prawira (technische opleiding): Hij is een bescheiden student die hard studeert en eveneens tot de besten van zijn studiejaar behoort. Zijn tussenrapport toont hoge cijfers. Mahammed Yunus (middelbare school): Hij heeft te kennen gegeven dat hij niet verder gaat studeren, maar kiest voor werken. Een deel van het geld dat hij verdient is voor zijn moeder. Hartina Zairun (psychologie) (foto): I feel happy with my study psychology and especially because of the support of your foundation. Haar tussenrapport laat zien dat ook zij tot de besten van haar studiejaar behoort. 5 Voor het studiejaar 2017/18 hebben twee nieuwe studenten al een aanvraag ingediend voor ondersteuning nl. Ferayatna Sari (Medan) voor management en business administration. Daffa Prakarsa (Jakarta) voor de middelbare school. Voor meer informatie :

6 Donaties Terugblikkend zijn wij tevreden over de donaties die wij dit jaar mochten ontvangen. Eerder dit jaar hebben wij een fraai bedrag ontvangen van de familie Bond (Meeuw) uit Volendam naar aanleiding van de verjaardag van broer Henk, die 70 jaar is geworden. Verder hebben wij van kerkelijke instanties bijdragen mogen ontvangen en ook (aanzienlijke) bedragen van vele vrienden van de Stichting Alle Beetjes Helpen. Gehoorapparaat voor Stephan: Wij willen uw speciale aandacht vragen voor onze eenmalige actie Helpt Stephan aan een gehoorapparaat. Eerder in deze Nieuwsbrief schreven wij al over de 17-jarige Stephan die zeer geholpen is met een gehoorapparaat. De stichting heeft een bedrag van 1.200,- overgemaakt voor de aanschaf van dit gehoorapparaat. Tot nu toe hebben wij via donaties ongeveer 820,- ontvangen. Van dr. Manoo hebben wij op 16 november jl. de volgende reactie ontvangen: My very dear brother, please tell the respected board of Every Little Bit Helps that the money for the hearing aid for Stephanus has reached us. It will take 2 weeks to make the mould for two ears and then the clinic will deliver a pair of hearing aids. Stephanus and his family are very excited and happy and very thankful to all of you. Deze speciale actie duurt tot en met 31 december a.s. Uw donaties, want alle-beetjes-helpen, kunt u storten t.g.v. Stichting Alle Beetjes Helpen op rekening NL66 RABO o.v.v. Stephan. 6 Gerealiseerde activiteiten In 2016 hebben wij de volgende activiteiten gesubsidieerd c.q. gerealiseerd Drainage- en afvoersysteem voor de Bijzondere School Abdi Kasih Martubung/Medan: 9.000,- Aanschaf van 20 matrassen voor internaat (YBTI) in Siberut : 280,- Onderhoudskosten (lekkages dak) voor internaat en kleuterschool (YBTI) : 530,- Aanschafkosten gehoorapparaat voor Stephan : 1.200,- Studiekosten t.b.v. 7 studenten : 3.700,- 2 Pc s voor de Engelse school van dr. Manoo in Brastagi : 500,- Al onze stichtingsgelden zijn goed terecht gekomen. Beide projectpartners hebben een goed en zuinig beleid gevoerd, zodat het geld niet onnodig wordt uitgegeven. Steeds ontvangen wij de betreffende kwitanties/nota s van de uitgaven. Ook de ouders van de studenten zijn onze stichting zeer dankbaar voor de financiële ondersteuning van hun kinderen. aldus voorzitter Wil Tjoa.

7 Wij vragen u onze stichting te blijven steunen. Uw geld wordt door onze stichting goed beheerd en het krijgt een passende bestemming geheel in overeenstemming met onze doelstellingen. Stichting Alle Beetjes Helpen heeft bankrekening nr. NL66 RABO Het stichtingsbestuur, bestaande uit Wil G.K. Tjoa - voorzitter Nel Eijk-Schaeffer secretaris Theo H. Buijten Azn. penningmeester wenst u en uw familie een gezellige decembermaand en een voorspoedig en gezond Een goede daad gaat nooit verloren; help wie het ook zij en zonder aanzien des persoons. (Non si perde servigio mai nessuno, servi qualunque e non guarder chi sia.) (Luigi Pulci, Morgante Maggiore 21, 114) 7 Secretariaat: Stichting Alle Beetjes Helpen Achterhaven XS EDAM Website : info@allebeetjeshelpen.org Colofon Tekst: Bestuur Stichting Alle Beetjes Helpen Foto s: Wil G.K. Tjoa Eindredactie: Gerdy Bijleveld 2016 Stichting Alle Beetjes Helpen

10 JAAR STICHTING ALLE BEETJES HELPEN

10 JAAR STICHTING ALLE BEETJES HELPEN 1 STICHTING ALLE BEETJES HELPEN Het doel van de Stichting is bij te dragen aan de ontwikkeling van de jeugd in Indonesië. Nieuwsbrief : najaar 2015 Edam, november 2015 Omdat goed onderwijs de basis is

Nadere informatie

Nieuwsbrief Herfst 2013

Nieuwsbrief Herfst 2013 1 STICHTING ALLE BEETJES HELPEN EVERY LITTLE HELPS FOUNDATION Het doel van de Stichting is bij te dragen aan de ontwikkeling van de jeugd in Indonesië. Omdat goed onderwijs de basis is voor de opbouw en

Nadere informatie

Watermolen LH EDAM Telef.: Mobiel : Rabobank no.

Watermolen LH EDAM Telef.: Mobiel : Rabobank no. Nieuwsbrief Zomer 2016 stichting ALLE BEETJES HELPEN FOUNDATION EVERY LITTLE BIT HELPS Het doel van de Stichting is bij te dragen aan de ontwikkeling van de jeugd in Indonesië. Omdat goed onderwijs de

Nadere informatie

Een groot moment binnen Stichting Chimwemwe Malawi; De kleuterschool in Mkandira is geopend!

Een groot moment binnen Stichting Chimwemwe Malawi; De kleuterschool in Mkandira is geopend! Een groot moment binnen Stichting Chimwemwe Malawi; De kleuterschool in Mkandira is geopend! Op 23 februari 2015 was het zo ver; de eerste kleuters kwamen naar de spiksplinternieuwe school in Mkandira.

Nadere informatie

Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen

Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen Jaarverslag 2013 van het bestuur Algemeen Het is ons een genoegen hierbij het jaarverslag over het jaar 2013 aan te bieden. In tegenstelling tot voorgaande

Nadere informatie

Bungama' Founda'on Nepal. every child deserves development

Bungama' Founda'on Nepal. every child deserves development Bungama' Founda'on Nepal every child deserves development Wie we zijn: Bungama' Founda'on Nepal (BFN) is een s'ch'ng/ NGO in Nepal en Nederland. Wij focussen op de verbetering van onderwijs en ontwikkeling

Nadere informatie

Live special van Asha uit India!

Live special van Asha uit India! NIEUWSBRIEF nr.3 december2017 Licht & hoop voor kinderen en vrouwen in India Live special van Asha uit India! Beste donateurs en belangstellenden, In deze nieuwsbrief een speciaal verslag van Asha, die

Nadere informatie

De stichting heeft in ontvangen aan donaties. Dat is meer dan in 2014.

De stichting heeft in ontvangen aan donaties. Dat is meer dan in 2014. Financiële verantwoording 2015 Stichting Dutch Down Support Foundation Jaarverslag De stichting heeft in 2015 8.064 ontvangen aan donaties. Dat is 3.186 meer dan in 2014. De stichting heeft inmiddels een

Nadere informatie

Abdi Kasih Wij zijn twee zussen, Anniek en Sophie, en begin dit jaar zijn we samen op wereldreis gegaan naar Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië. In Australië woont een deel van onze familie en in Indonesië

Nadere informatie

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4.

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4. Beleidsplan 2015 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL 05 RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen

Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen Jaarverslag 2014 van het bestuur Algemeen Het is ons een genoegen hierbij het jaarverslag over het jaar 2014 aan te bieden. Het jaarverslag is compact van

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl JAARVERSLAG 2012

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2014 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Dank u voor het waarmaken van mijn droom.

Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2014 Wondem Zerfu had één grote droom: arme kinderen in Ethiopië helpen. Want telkens als hij het land van zijn ouders bezocht, vroeg hij zich af waarom hij het

Nadere informatie

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN,

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Wells of Joy, 2015 nieuwsbrief Nr. 2 Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Een half jaar geleden schreef ik mijn eerste nieuwsbrief. De tijd is gevlogen en het is dus tijd om weer iets van ons te laten horen.

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief herfst 2017, Stichting Onderwijs voor India. Leer alsof je voor eeuwig zou leven Leef alsof je morgen zou sterven Mahatma Gandhi

Nieuwsbrief herfst 2017, Stichting Onderwijs voor India. Leer alsof je voor eeuwig zou leven Leef alsof je morgen zou sterven Mahatma Gandhi Nieuwsbrief herfst 2017, Stichting Onderwijs voor India In deze nieuwsbrief: We vieren ons 10-jarig bestaan met een pannenkoeken middag in Stal op de Kaag. We zoeken nieuwe bestuursleden. Leer alsof je

Nadere informatie

Stichting St. Luke's Hospital Malawi. Beleidsplan

Stichting St. Luke's Hospital Malawi. Beleidsplan Stichting St. Luke's Hospital Malawi Beleidsplan 2014-2016 INHOUD 1. Voorwoord 2. Inleiding 3. Doelstelling 4. Ondersteunen en organisatie projecten 5. Exploitatie: Fondsenwerving Besteding van de donaties,

Nadere informatie

Stichting Tumani Tenda Development Fund Jaarverslag 2015

Stichting Tumani Tenda Development Fund Jaarverslag 2015 Stichting Tumani Tenda Development Fund Jaarverslag 2015 Abaraka voor onze mooie nieuwe Kleuterschool! We hopen dat jullie onze juffen en meesters ook verder zullen helpen. 2 INLEIDING Binnen het TTDF

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2016 www.stichtingmzeekambee.nl Inhoud Voorwoord 3 Studenten 4 Activiteiten 6 Jaarcijfers 8 Financieel overzicht 8 2 VOORWOORD Vijf jaar geleden is Stichting Mzee Kambee opgericht, een mooi

Nadere informatie

Opgericht 11 december 1984 door de heer Herman Steur FAMILY HELP PROGRAMME. U kunt het verschil maken!

Opgericht 11 december 1984 door de heer Herman Steur FAMILY HELP PROGRAMME. U kunt het verschil maken! Opgericht 11 december 1984 door de heer Herman Steur FAMILY HELP PROGRAMME U kunt het verschil maken! U kunt het verschil maken! voor een alleenstaande moeder, zodat haar kinderen naar school kunnen gaan;

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Werkartaal

Stichting Steunfonds Werkartaal Stichting Steunfonds Werkartaal Secretariaat Kersbergenlaan 20, 3703 AP Zeist e-mail corfeitsma@xs4all.nl Nieuwe voorwaarden ANBI per 1 januari 2014 De naam Het RSIN of het fiscaal nummer De contactgegevens

Nadere informatie

Jaarverslag Bestuursverslag. Inleiding. Doel van de stichting. Rechtsvorm. Bestuur. PR / Reclame. Uitbreiding werkgebied

Jaarverslag Bestuursverslag. Inleiding. Doel van de stichting. Rechtsvorm. Bestuur. PR / Reclame. Uitbreiding werkgebied Jaarverslag 2013 Bestuursverslag Voor u ligt het vierde jaarverslag van stichting Oltenia. In 2013 heeft Stichting Oltenia zich gericht op de ondersteuning van jongeren die studeren en op individuele hulpverlening.

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

Stichting Clown Bijouxxx Buitenland Foundation

Stichting Clown Bijouxxx Buitenland Foundation VVmese Vietnamese Clowns reis van 8 maart tot 23 maart 2009 Clown Boris ( Nina Gladkowa uit Denemarken), Clown Bellefleur ( Chelly van Maurik), Clown Twiedel ( Heleen Biekart uit Zwitserland ) en Clown

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Pit 2016

Beleidsplan stichting Pit 2016 Beleidsplan stichting Pit 2016 Werk van de stichting Doel van de stichting: Statuten: Positieve beïnvloeding van persoonlijke ontwikkeling, zelfstandigheid, integratie, huisvesting, en het toepassen van

Nadere informatie

Jongeren en Gezondheid 2010 : Socio-demografische gegevens

Jongeren en Gezondheid 2010 : Socio-demografische gegevens Jongeren en Gezondheid 2010 : Socio-demografische gegevens Steekproef De steekproef van de studie Jongeren en Gezondheid 2010 bestaat uit 10772 leerlingen van het vijfde leerjaar lager onderwijs tot het

Nadere informatie

Stichting YUVALOKCHILD Sociaal en Financiëel jaarverslag 2014

Stichting YUVALOKCHILD Sociaal en Financiëel jaarverslag 2014 Stichting YUVALOKCHILD Sociaal en Financiëel jaarverslag 2014 bestuur YuvalokChild: Engel Antonides, voorzitter Rein Kremer, secretaris Betty Holsappel, penningmeester Linda Blaauw, lid Frans van Oorspronk,

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2015 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2011 Vastgesteld te Rijsenhout, 16 mei 2012 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2011 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2013 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Als één man alles kan vernietigen, zou één vrouw dat dan niet kunnen omkeren? (Malala)

Als één man alles kan vernietigen, zou één vrouw dat dan niet kunnen omkeren? (Malala) Nieuwsbrief mei 2018 Als één man alles kan vernietigen, zou één vrouw dat dan niet kunnen omkeren? (Malala) Na de gift van in totaal 14.000,00 in 2017, hebben wij dit jaar al 5.000,00 over kunnen maken.

Nadere informatie

TALENT FOUNDATION PvT : THAILAND PROJECT YEAR

TALENT FOUNDATION PvT : THAILAND PROJECT YEAR TALENT FOUNDATION PvT : THAILAND PROJECT YEAR 2016-1 Landen Commissie: Pongsak Rodpothong Atthaporn Rosdee Ludy Oosterhof Jan Verwers Leden van de Landencommissie Thailand Pongsak en Jan, onze contact-leraar

Nadere informatie

Famtofam Studiefonds

Famtofam Studiefonds Famtofam Studiefonds Colofon Project: Initiatief: Famtofam Studiefonds Stichting Famtofam Datum: 24 november 2017 Aanvrager: Versie: Bestuur Famtofam, Lisdodde 9, 9285 LC Buitenpost IBAN: NL 62 RABO 0392

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen

Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen Jaarverslag 2015 Algemeen Het is ons een genoegen hierbij het jaarverslag over het jaar 2015 aan te bieden. Het jaarverslag is compact van vorm. Dat is mede

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015

STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015 STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015 Algemeen Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa is opgericht op 5 oktober 2011. De initiatiefnemers raakten betrokken

Nadere informatie

Stichting In de Ruimte Suriname

Stichting In de Ruimte Suriname Stichting INFORMATIE MATERIAAL Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking Colofon De Stichting Stichting In de Ruimte is een onafhankelijke Christelijke organisatie die het welzijnsniveau

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2013-2014 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1 Beleidsplan Stichting ORISSA ZAL LEVEN! Spelt-oord 18 3991 XH Houten Telefoon: 030-6343167 Website: www.orissazalleven.nl Emailadres: info@orissazalleven.nl Kamer van Koophandel: 51405229 Bankrekeningnr:

Nadere informatie

Programmaoverzicht. Bachelor Open dag 3 februari Page 1 of 6

Programmaoverzicht. Bachelor Open dag 3 februari Page 1 of 6 Programmaoverzicht Bachelor Open dag 3 februari 2018 Page 1 of 6 Informatiesessies geven voorlichting over de opleiding, zoals de opbouw, toekomstperspectieven en de ervaring van een student. Kennismakingscolleges

Nadere informatie

DHÖN DEN FOUNDATION. Nieuwsbrief

DHÖN DEN FOUNDATION. Nieuwsbrief Nieuwsbrief Geachte donateur, beste sponsor, nummer 3, najaar 2004 Het derde jaar van Dhön Den is inmiddels achter de rug. Wederom tijd om u inhoudelijk en financieel te informeren over de stand van zaken

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 2015. Stichting Light for the Children - NL

Beleidsplan 2014 2015. Stichting Light for the Children - NL Beleidsplan 2014 2015 Stichting Light for the Children - NL Versie 1, november 2014 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 1.1. Historie... 2 1.2. Missie... 2 1.3. Visie... 3 1.4. Bestuur... 3 1.5. Financiën...

Nadere informatie

Stichting Ark Aid Foundation Jaarverslag 2009

Stichting Ark Aid Foundation Jaarverslag 2009 Stichting Ark Aid Foundation Jaarverslag 2009 1. Algemeen 1.1. Bestuurders en doel Op 6 september 2005 is de Stichting Ark Aid Foundation opgericht. De bestuurders in 2009 waren: J. Plantinga, Voorzitter

Nadere informatie

Stichting Ark Aid Foundation Jaarverslag 2010

Stichting Ark Aid Foundation Jaarverslag 2010 Stichting Ark Aid Foundation 1. Algemeen 1.1. Bestuurders en doel Op 6 september 2005 is de Stichting Ark Aid Foundation opgericht. De bestuurders in 2010 waren: J. Plantinga, Voorzitter H.H. Gutter, Secretaris

Nadere informatie

Danica Jiernes Madrid, 17 years

Danica Jiernes Madrid, 17 years Danica Jiernes Madrid, 17 years City of Malabon University (CMU) Bachelor of Secondary Education Major in Mathematics Mother s Occupation: Housewife (huisvrouw) Welder (lasser) I choose mathematics as

Nadere informatie

Denpasar October 17, Schoolproject. Stichting Kolewa op Bali. schoolproject 2017 Rapportage, Page 1

Denpasar October 17, Schoolproject. Stichting Kolewa op Bali.   schoolproject 2017 Rapportage, Page 1 Schoolproject Stichting Kolewa op Bali www.kolewa.com schoolproject 2017 Rapportage, Page 1 Even terug naar de aanvraag en de fondsenwerving Sinds 2014 biedt Kolewa een groep van zo n 25 kinderen met hoorproblemen

Nadere informatie

Hoe gaat het met je studie?

Hoe gaat het met je studie? 195 195 HOOFDSTUK 12 Hoe gaat het met je studie? WOORDEN 1 Kies uit: onvoldoende controleren gymnastiek mening huiswerk 1 Heb je je al gemaakt? 2 Ik was op school niet zo goed in. Ik vond sport niet leuk.

Nadere informatie

Stichting Garuda House Bali is door de

Stichting Garuda House Bali is door de Stichting Garuda House Bali I may be small, but I matter Stichting Garuda House Bali Groningerlaan 18 9501 SH Stadskanaal M 06-53656837 E: info@garudahouse.org Contactpersoon: Ivette Langeveld-Kamst Website:

Nadere informatie

Stichting Blessed Sun. Jaarverslag 2011

Stichting Blessed Sun. Jaarverslag 2011 Stichting Blessed Sun Jaarverslag 2011 INHOUDSOPGAVE Voorwoord Pagina 3 Activiteitien Pagina 4-5 Publiciteit Pagina 6 Interne organisatie Pagina 7 Financieel Jaaroverzicht Pagina 8 Conclusies en Aanbevelingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 september 2015 Familie Hoogendoorn Bekijk deze email in uw browser

Nieuwsbrief 18 september 2015 Familie Hoogendoorn Bekijk deze email in uw browser Nieuwsbrief 18 september 2015 Familie Hoogendoorn Bekijk deze email in uw browser beste gemeenteleden, We zijn op de Logos Hope en varen naar Myanmar! En wat hebben we veel beleefd in de weken die achter

Nadere informatie

Jongeren en Gezondheid 2014 : Socio-demografische gegevens

Jongeren en Gezondheid 2014 : Socio-demografische gegevens Jongeren en Gezondheid 14 : Socio-demografische gegevens Steekproef De steekproef van de studie Jongeren en Gezondheid 14 bestaat uit 9.566 leerlingen van het vijfde leerjaar lager onderwijs tot het zevende

Nadere informatie

Little Stars Junior Academy

Little Stars Junior Academy September 2015 Het is alweer drie maanden geleden dat we u voor het laatst bijgepraat hebben over de activiteiten van de Joanne Foundation. Degenen die de website regelmatig bekijken of ons volgen op Facebook

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014

Financieel Jaarverslag 2014 Financieel Jaarverslag 2014 Het jaar 2014 is voor Stichting Chivombo zowel financieel als qua activiteiten een goed jaar geweest. De inkomsten zijn meer dan verdubbeld en zijn voor het eerst sinds de oprichting

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2016 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org

Nadere informatie

1 Stichting Moz Kids. Stichting Moz Kids. Financieel verslag 2016

1 Stichting Moz Kids. Stichting Moz Kids. Financieel verslag 2016 1 Stichting Moz Kids Stichting Moz Kids Financieel verslag 2016 2 Stichting Moz Kids Inhoudsopgave Bestuursverslag pagina 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 na resultaatverdeling pagina 5 Staat

Nadere informatie

Vrijdag 19 januari NIEUWSBRIEF. Schooljaar Beste ouders, INHOUD

Vrijdag 19 januari NIEUWSBRIEF. Schooljaar Beste ouders, INHOUD Schooljaar 2017-2018 NIEUWSBRIEF 20 INHOUD Beste ouders, Vrijdag 19 januari Directie Assembly voorstellen nieuwe leerlingen Adviesraad Ouderbijenkomst Oudergesprekken februari 2018 Drempeltest GESS Volkswagen

Nadere informatie

Netwerk. Je Weg. Naar Succes

Netwerk. Je Weg. Naar Succes Netwerk Je Weg Naar Succes NETWERKDOELEN EEN GOEDE WERKRELATIE ONDERHOUDEN MET BESTAANDE NETWERKEN DIENSTVERLENING EN VERKOOP BIJ BESTAANDE NETWERKEN UITBREIDEN VERGROTEN DOOR NIEUWE NETWERKEN EN MARKTEN

Nadere informatie

MALIBONGWE OPLEIDINGSFONDS VOOR ZWARTE VROUWEN IN ZUID-AFRIKA. Jaarverslag Stichting Malibongwe 2017

MALIBONGWE OPLEIDINGSFONDS VOOR ZWARTE VROUWEN IN ZUID-AFRIKA. Jaarverslag Stichting Malibongwe 2017 Jaarverslag Stichting Malibongwe 2017 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2017 van de Stichting Malibongwe. Algemene informatie en doelstellingen Stichting Malibongwe is een opleidingsfonds voor zwarte

Nadere informatie

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen.

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Het is inmiddels vier maanden geleden dat Arent en Helma op bezoek waren in Oeganda en op de hoogte werden gebracht van de behoeften, de noden en de wensen van de mensen in Ndegeya. Al gauw bleek dat er

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief september 2014 Nieuwsbrief september 2014 Afscheid nemen Altijd weer een moeilijk moment, voor ons, maar ook voor de kinderen zelf. 13 kinderen verlaten het voortgezet onderwijs en worden dus ook niet meer geholpen door

Nadere informatie

1. Inleiding. Wij wensen u veel leesplezier! Bestuur van Stichting Kwasa. Robert Verboon Daniëlle van der Zande Esther de Vreede

1. Inleiding. Wij wensen u veel leesplezier! Bestuur van Stichting Kwasa. Robert Verboon Daniëlle van der Zande Esther de Vreede Jaarverslag 2009 Inhoud 1. Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van Stichting Kwasa. Met dit document willen wij donateurs en andere geïnteresseerden inzicht bieden in de werkzaamheden en financiën van

Nadere informatie

Stichting Tumani Tenda Development Fund Jaarverslag 2014

Stichting Tumani Tenda Development Fund Jaarverslag 2014 Stichting Tumani Tenda Development Fund Jaarverslag 2014 Amy Sonko vraagt: steun de bouw van mijn nieuwe Kleuterschool nu de oude door termieten wordt opgegeten 2 INLEIDING Binnen het TTDF zijn er twee

Nadere informatie

Rabo Foundation Klantenfonds

Rabo Foundation Klantenfonds Rabo Foundation Klantenfonds Jaarverslag 2014 Inhoud Samen met klanten Rabobank Foundation biedt klanten van de Rabobank de mogelijkheid om door middel van een schenking te participeren in haar projecten.

Nadere informatie

Ellen van Caelenberg. Een nieuw jaar, en een nieuw personeelslid bij de Greenshop: en haar zoon Kian

Ellen van Caelenberg. Een nieuw jaar, en een nieuw personeelslid bij de Greenshop: en haar zoon Kian Een nieuw jaar, en een nieuw personeelslid bij de Greenshop: Ellen van Caelenberg (Ellen is getrouwd met een Afrikaanse Belg, vandaar de bekende klank van haar achternaam) en haar zoon Kian Omdat de winkel

Nadere informatie

STICHTING HULP HAÏTI DRIEL. Beleidsplan. Versie december Stichting Hulp Haïti Driel

STICHTING HULP HAÏTI DRIEL. Beleidsplan. Versie december Stichting Hulp Haïti Driel STICHTING HULP HAÏTI DRIEL Beleidsplan Versie december 2013 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving en

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND

JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND Inhoud 1. Inleiding 2. Financiële verantwoording 2.1 Balans per 31-12-2013 2.2 Staat van baten en lasten 2012 2.3 Toelichting 2.4 Kascontrole 3. Activiteiten 3.1

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Joris Foundation

Nieuwsbrief van de Joris Foundation Nieuwsbrief van de Joris Foundation Lieve familie en vrienden van ons maar ook van Joris, 5 oktober j.l. was het Joris zijn geboortedag. Hij zou 30 jaar geworden zijn. Het was die dag ook precies 8 maanden

Nadere informatie

Wij hebben hulp gevonden voor de mensen in Nkhata Bay!

Wij hebben hulp gevonden voor de mensen in Nkhata Bay! Zoals we in de vorige nieuwsbrief al schreven, zijn we van start gegaan met een aantal nieuwe projecten om hulp te bieden aan de dove en slechthorende mensen in de regio van Nkhata Bay. Van de enorme lijst

Nadere informatie

DE DROOM VAN SCHALKWIJK. Wonen en dagbesteding voor verstandelijk beperkten in een landelijke omgeving

DE DROOM VAN SCHALKWIJK. Wonen en dagbesteding voor verstandelijk beperkten in een landelijke omgeving DE DROOM VAN SCHALKWIJK Wonen en dagbesteding voor verstandelijk beperkten in een landelijke omgeving Programma - Onze droom - Het familiehuis - Contact met de omgeving - Samen goede zorg - De stichting

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN... 3 1.1 NAAM INSTELLING, VESTIGINGSPLAATS EN ADRES... 3 1.2 BESTUUR EN PROCEDURES BESTUUR... 3 1.3 DOELOMSCHRIJVING... 3 2. HUIDIGE SITUATIE... 4 2.1 BESTUUR...

Nadere informatie

Programmaoverzicht. Bachelor Open dag 3 februari Page 1 of 6

Programmaoverzicht. Bachelor Open dag 3 februari Page 1 of 6 Programmaoverzicht Bachelor Open dag 3 februari 2018 Page 1 of 6 Informatiesessies geven voorlichting over de opleiding, zoals de opbouw, toekomstperspectieven en de ervaring van een student. Kennismakingscolleges

Nadere informatie

Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen)

Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen) Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen) Amateur wielrenner Robert Knol stapt op 24 januari 2011 op zijn fiets om binnen 80 dagen van Caïro naar Kaapstad te rijden. De

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Christoforusforus

Stichting Vrienden van Christoforusforus Correspondentieadres: Gasthuisring 54 5041 DT Tilburg Website: stichtingvriendenvanchristoforus.nl e-mail: bestuur@stichtingvriendenvanchristoforus.nl Ingang van het Christoforus internaat te Paramaribo,Suriname

Nadere informatie

STICHTING MAANDA. Stichting Maanda Deventer

STICHTING MAANDA. Stichting Maanda Deventer Stichting Maanda Deventer 1 INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN...3 SAMENSTELLINGSVERKLARING...3 BESTUURSVERSLAG...4 VISIE STICHTING MAANDA:...4 MISSIE STICHTING MAANDA:...4 BELEID STICHTING MAANDA...4 INFORMATIE OVER

Nadere informatie

Special thanks to Peter Bartlet from ABC Hearing Clinic!

Special thanks to Peter Bartlet from ABC Hearing Clinic! Voor U op het scherm ziet U de laatste nieuwsbrief vanuit Malawi van Lonneke en Jan Willem. We zijn onze projecten aan het afsluiten en hebben nog een paar nieuwsberichten. Tijdens het Ear Camp waren er

Nadere informatie

Stichting. Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo. Beleidsplan 2014-2018. Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking

Stichting. Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo. Beleidsplan 2014-2018. Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking Stichting Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo Beleidsplan 2014-2018 Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking Colofon De Stichting De naam 'Surgezo' staat voor: SURinaamse

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1. Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400

JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1. Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400 JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1 Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400 In 2008 kwam er een bedrag van 18653,-- aan donaties voor Indonesië

Nadere informatie

Nieuwsbrief kwartaal , Les Amis de Gambie. G.K. Chesterton. Beste sponsors en vrienden,

Nieuwsbrief kwartaal , Les Amis de Gambie. G.K. Chesterton. Beste sponsors en vrienden, Nieuwsbrief kwartaal 4 2013, Les Amis de Gambie Beste sponsors en vrienden, Terwijl iedereen zich opmaakt voor de drukke maand december, willen wij u graag in deze 21e nieuwsbrief een overzicht geven van

Nadere informatie

Programmaoverzicht Bachelor Open dag 7 oktober 2017

Programmaoverzicht Bachelor Open dag 7 oktober 2017 Programmaoverzicht Bachelor Open dag 7 oktober 2017 Ronde en tijd Ronde 1 09.15-10.00 uur Sessies en activiteiten Cognitive Science and Artificial Intelligence - Information session (followed up by optional

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Kushe Foundation

Jaarverslag 2014 Kushe Foundation Jaarverslag 2014 Kushe Foundation Stichting Kushe Foundation Harderwijk, 1 maart 2015 KVK 09220335 1 Inleiding 2014 was een jaar van overgang voor stichting Kushe Foundation. In augustus 2014 werd afscheid

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2015 t/m 2018 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2015-2018 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

Sociaal en financieel jaarverslag

Sociaal en financieel jaarverslag 2017 Sociaal en financieel jaarverslag Stichting EBOO in Kenia Inhoudsopgave 1. Algemene gegevens 2. Doel en werkwijze 3. Overzicht activiteiten 4. Ontwikkeling leerlingen en scholen 5. Financieel overzicht

Nadere informatie

Stichting WINS Weeskinderen Indonesië Naar School

Stichting WINS Weeskinderen Indonesië Naar School Weeskinderen Indonesië Naar School Financieel Verslag 2013 Correspondentieadres: Hockerkade2 2104AWHeemstede Tel.0622569505 Email: info@winsfoundation.com Website: www.stichtingwins.nl KvK: 34260184 Bank:

Nadere informatie

Financieel overzicht 2008

Financieel overzicht 2008 Stichting Benares Schoolfonds Nieuwsbrief 2009 Onze 40 individuele leerlingen Stichting Benares Schoolfonds betaalt de schoolkosten van 40 individuele leerlingen, verspreid over meerdere scholen. Daarnaast

Nadere informatie

Jongeren en Gezondheid 2014 : Socio-demografische gegevens

Jongeren en Gezondheid 2014 : Socio-demografische gegevens Resultaten HBSC 14 Socio-demografische gegevens Jongeren en Gezondheid 14 : Socio-demografische gegevens Steekproef De steekproef van de studie Jongeren en Gezondheid 14 bestaat uit 9.566 leerlingen van

Nadere informatie

zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 stichting mensen uit de nood 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht.

zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 stichting mensen uit de nood 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht. stichting mensen uit de nood zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht. Hoe blij de overige bestuursleden en ik daarmee zijn, liet

Nadere informatie

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten,

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten, Holland address: c/o J.W. de Rijke Wieldijk 5 3218 LL Heenvliet Telefoon +31 181 661451 of +31 10 2831105 Email: jan.derijke@nl.rmi-global.com ABN AMRO bank 50.07.96.009 ING bank 68.20.43.486 Stichting

Nadere informatie

Geachte Lezer. Wie zijn die kinderen?

Geachte Lezer. Wie zijn die kinderen? Geachte Lezer. Het is fijn om te zien dat wij samenleven en samenspelen waarbij niemand zonder kleding hoeft rond te lopen. Dankzij ouders en leerkrachten kunnen we gezond, goed gekleed en met een fijne

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 13 december 2015. Mulu Gashaw

Nieuwsbrief nummer 13 december 2015. Mulu Gashaw NIEUWSBRIEF 13 Lieve donateurs en vrienden van Elf Gasha kinderwoonboerderij, AGENDA ELF GASHA 2015 Kinderwoonboerderij: begeleiding zelfstandig wonende jongeren ondersteuning, hulp en advies aan gezinnen

Nadere informatie

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Vraagzinnen: Je kunt in het Engels vraagzinnen maken door vaak het werkwoord vooraan de zin te zetten. Bijv. She is nice. Bijv. I am late. Bijv. They are

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015

JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015 STICHTING NADIA WALTERSINGEL 119 7314NP APELDOORN JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015 ( Galaten 6 :10) "Laten we dus, daar wij de gelegenheid hebben, doen wat goed is voor

Nadere informatie

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 1. Introductie... 2 2. Doelstelling... 2 3. Projecten... 3 4. Bestuursorganisatie... 4 5. (Financieel) beleid... 4 6. Doelgroep...

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: 17 november 2016 Nieuwsbrief nummer 6

Wegwijzertje. Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: 17 november 2016 Nieuwsbrief nummer 6 Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 17 november 2016 Nieuwsbrief nummer 6 Wegwijzertje Geachte ouders, verzorgers, De dagen worden korter en kouder, de Sint meldt zich

Nadere informatie

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 40 01/10-05/10. Week 41 08/10-12/10

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 40 01/10-05/10. Week 41 08/10-12/10 Nr. 3 schooljaar 2018-2019 PBS Kinderboekenweek Informatieavond Parro en oudercommunicatie Herfstvakantie en vrije dagen Aikido als buitenschoolse activiteit Opening speelotheek Coevorden 123tje Home start

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Rosie Compagnie. Voetbalschoenen en kleding voor verwaarloosde kinderen. Lovely Ladies Day.

Inhoudsopgave.  Rosie Compagnie. Voetbalschoenen en kleding voor verwaarloosde kinderen. Lovely Ladies Day. Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Rosie Compagnie Voetbalschoenen en kleding voor verwaarloosde kinderen Lovely Ladies Day Folder Actie sportschoenen Dreamcatcher Vriend Bestuurssamenstelling Jaarrekening

Nadere informatie

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren.

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren. Stichting Maya School Guatemala nieuwsbrief december 2007 2003 Op de voorgrond de Padres de Familias, trots en blij met de school. De twee staande mannen hebben hun opleiding aan het Centro Educativo Comuniario

Nadere informatie