SE station ON70REDSTAR dit weekende actief

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SE station ON70REDSTAR dit weekende actief"

Transcriptie

1 Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op via repeater PI2SHB Internet : Voor de ronde contact opnemen met: Pi4shb@radioclub.nl 1.Condities:hf en vhf 2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen SE station ON70REDSTAR dit weekende actief Tijdens het weekend van 7 en 8 juni activeert de sectie OSA ON70REDSTAR vanop het binnenschip LAURANDA, gelegen naast het scheepvaartmuseum 't STEEN aan de Schelde in Antwerpen. Het station kan worden bezocht en operatoren zijn welkom. Meer info op: Bron: UBA / BAR Ingezonden door: PC5B Dennis Motschenbacher, K7BV, is de Amerikaanse vice-president van de amateurradiodivisie van Vertex Standard. Hij zal deze zomer afreizen naar het Caribisch gebied en daar een 6-meter station opzetten.het is nog even vooruit, maar van 20 tot 26 juni zit Dennis op Caye Caulker Island in Belize en gebruikt daar de call V3/K7BV/portable. Daarna, van 28 juni tot 6 juli zal hij QRV zijn op San Andres Island met de call HK0/K7BV/portable. (let op: Hotel Kilo NUL)Dennis zal gebruik gaan maken van een Yaesu FT-450 met daarbij een ACOM-1000 versterker. Hier komt 1 KW uit en die zal gevoed worden aan een 7- en een 3- elements beam. De belangrijkste frequentie zal MHz USB zijn en W5OZI zal helpen als pilot station. QSL kan naar W1JJ.

2 Zaterdag 14 juni 2008 Grote elektronica vlooienmarkt bij t POSHUIS in t Harde Op zaterdag 14 juni organiseert de afdeling Noord Oost Veluwe van de landelijke Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek (VERON) al weer voor de dertiende maal een grote elektronica vlooienmarkt. Op deze vlooienmarkt worden allerlei nieuwe of gebruikte spullen aangeboden die op de een of andere manier met elektronica te maken hebben. Zo zijn er voor de computerliefhebbers diverse componenten verkrijgbaar om hun systemen te updaten en voor de aspirant computeraar zijn er goedkope gebruikte PC s te koop om de eerste schreden in het digitale tijdperk te zetten. Ook is het mogelijk om nieuwe systemen aan te schaffen. Voor de radiohobbyïsten is er allerlei apparatuur verkrijgbaar variërend van antennes, staandegolfmeters en voedingen tot allerlei soorten ontvangers en zenders. En natuurlijk wordt de zelfbouwende elektronicahobbyist niet vergeten door het grote aanbod van losse onderdelen en apparaten. Dus mocht u op zoek zijn naar een moeilijk verkrijgbaar onderdeel, verzamelt u oude radio s, oude legerapparatuur, of wat dan ook op het gebied van elektronica, kom dan zaterdag 14 juni a.s naar deze gezellige elektronica-rommelmarkt. De markt wordt gehouden bij het Verenigingsgebouw " t Poshuis" Munnikenweg 58 in het centrum van t Harde. De markt begint om uur en duurt tot uur. De entree bedraagt 2 Euro. Er is voldoende gratis parkeerruimte in de omgeving. Inlichtingen: radiomarkt@pi4nov.nl Dit bericht komt van de site 3.Afdelingsnieuws: bijeenkomsten/activiteiten in de maanden juli en augustus zal er geen BRAC nieuws verschijnen en zijn er ook geen algemene bijeenkomsten. Wel zal op vrijdag het clubhuis open zijn, behoudens een aantal weken dat ook de Helftheuvel gesloten is. Deze dagen zullen binnenkort op de website bekend worden gemaakt. De eerste algemene bijeenkomst zal weer zijn op vrijdag 5 september. We willen dan weer eens beginnen met een openbare verkoop, dus ga alvast maar weer eens snuffelen op zolder of in de shack naar overbodige zaken, we hopen op een goede inbreng van zaken die de moeite waard zijn. Rest mij nog u een goede vakantie te wensen en tot ziens op de club avond. `73 Kobus PE2LOJ. 4 Ingekomen stukken China plant een amateur satelliet in 2009

3 AMSAT meldt dat China waarschijnlijk een nieuwe amateur satelliet gaat lanceren in Ze zeggen dat ze een melding hebben gekregen van Michael CHen (BD5RV) waarin wordt aangegeven dat de CAS-1 satelliet de frequentie coördinatie bij het IARU heeft afgerond en dat de hardware compleet is. Op deze CAS-1 komt waarschijnlijk een CW telemetrie baken, een lineaire transponder, een FM repeater en een digitale transponder. De satelliet gaat werken met een 2m uplink en 70cm downlink met 500mW vermogen voor de uitgang. De lancering van de satelliet wordt waarschijnlijk vanuit China gedaan in een omloop gelijk aan de zon op een hoogte van 670km. Chen meldt dat de CAS-1 nog wacht op een extra functionaliteit die nog niet af is, waarna de definitieve lanceringsdatum bekend gemaakt wordt. Bron: ARRL / BAR Ingezonden door: PD0BOT Rusland lanceert de RS-30 satelliet Rusland heeft succesvol een nieuwe amateur satelliet gelanceert met de naam Yubileiny. Deze satelliet, ook bekend als RS-30, heeft een operationeel CW baken op mhz, ook zijn er al meldingen gegeven op mhz. Momenteel is het nog niet bekend of de RS-30 een lineaire of FM transponder aan boord heeft. De schatting is dat de satelliet op 1500km hoogte om de aarde draait, waardoor deze te werken is op stations van meer dan 7000km afstand. Het bouwen van deze satelliet begon eind 2004 met de bedoeling in deze te lanceren in 2008 om de 50e verjaardag van de eerste Sputnik-1 satelliet. Meer informatie is te vinden op Bron: ARRL / BAR Ingezonden door: PD0BOT 5.Gelezen hier en daar.

4 Thermo-elektrische generator (TEG) zet warmte in auto-uitlaatgassen om in elektrische energie Publicatiedatum: 6 juni 2008 Onderzoekers van het Duitse Fraunhofer-instituut zijn bezig met het ontwikkelen van een thermo-elektrische generator (TEG) die de warmte in auto-uitlaatgassen omzet in elektrische energie. De daarmee opgewekte elektriciteit wordt gebruikt voor de boordelektronica. Daardoor daalt het brandstofverbruik en dat draagt weer bij aan het verminderen van de CO2- uitstoot van auto's. Moderne auto's zijn nog steeds vrij inefficiënt, ongeveer 2/3 van de brandstof wordt omgezet in warmte. Circa 30% hiervan gaat via het motorblok verloren, de overige 30 tot 35% verdwijnt via de uitlaatgassen. Wereldwijd doen wetenschappers onderzoek naar mogelijkheden om de door auto's, machines en energiecentrales geproduceerde warmte te gebruiken om het energieverbruik te verminderen. Onderzoekers van het 'Fraunhofer-Institut für Physikalische Messtechnik IPM' verdiepen zich in de ontwikkeling van thermo-elektrische materialen, modules en sytemen die gebruik maken van de restwarmte in de uitlaatgassen van een automobiel. In de uitlaat heersen hoge temperaturen tot 700 graad Celsius en meer. Het temperatuurverschil tussen de uitlaatpijp en een omringende koelvloeistofleiding kan meerdere honderden graden bedragen en dat grote verschil wordt benut door de thermo-elektrische omzetter. Door het warmteverschil worden ladingsdragers in speciale halfgeleiders verplaatst en zo wordt een elektrische stroom opgewekt. De onderzoekers verwachten dat dit systeem op de lange termijn de generator in de auto overbodig zal maken en ook genoeg energie zal leveren voor het groeiende aantal elektrische verbruikers in de auto. Op deze wijze kan het benzineverbruik worden gereduceerd met vijf tot zeven procent, aldus de onderzoekers. Een eenvoudige rekensom laat zien welk effect zo'n schijnbaar geringe verhoging van het rendement van een auto heeft: Alleen al in Duitsland rijden momenteel 50 miljoen auto's rond die gemiddeld 200 uur per jaar onderweg zijn. Wanneer het mogelijk is om met behulp van TEG's de warmte in de uitlaatgassen te gebruiken om de boordelekttronica met een totaal vermogen van een kilowatt van stroom te voorzien, dan kan daarmee tien terawatt-uur aan energie worden bespaard een indrukwekkend getal! De onderzoekers zitten nu nog in de proeffase van het project, maar ze denken dat ze binnenkort al een prototype kunnen ontwikkelen.

5 Meer info: IBM ontwikkelt kleine pipes om chip te koelen In het onderzoekslaboratorium van IBM in Zurich zijn medewerkers erin geslaagd opeengestapelde chips te koelen door water tussen de siliciumlagen te persen. Dit zou tot meer rekenkracht op een kleiner oppervlak moeten leiden. De chips werden voor de experimenten niet, zoals gebruikelijk, naast elkaar geplaatst, maar bovenop elkaar. De chip-stapel zou echter te dik zijn om met heatsinks en andere conventionele methoden te koelen. De oplossing is een tussenlaagse koelmethode, die de IBM-medewerkers met waterkoeling realiseerden. Tussen elke laag silicium wordt een netwerk van dunne buisjes, met een doorsnee van 50 micrometer, aangelegd, die de warmte afvoeren. De benodigde druk om de wrijving tussen water en siliciumdioxide te overwinnen zou minder dan 1 bar bedragen, waardoor de koeling efficient met energie om zou moeten gaan. De koellaag is slechts 100 micrometer dik en kan een vermogen van 180W per vierkante centimeter afvoeren. Naast voordelen voor directe en efficiente koeling, zou het onderzoek in Zurich ook de Wet van Moore in stand helpen houden. Dankzij het opeenstapelen van chips kunnen meer transistors per kubieke centimeter gerealiseerd worden. Door de interconnects tussen de chips door de koellagen heen te laten lopen, realiseerden de onderzoekers tienduizend verticale interconnects in hun testopstelling. De testopstelling was een dubbellaagse structuur van 1 bij 1 centimeter waarin water van 20 graden celsius werd gepompt. Volgens projectleider Thomas Brunschwiler zal het nog enige tijd duren voor de techniek geimplementeerd zal worden. IBM is nog maar relatief kort bezig met de ontwikkeling van 3D-chips en zal de opeengestapelde chips in eerste instantie inzetten voor toepassingen met een lage energiebehoefte. Een latere generatie 3D-stacks zou meer warmte ontwikkelen, maar nog steeds met conventionele middelen gekoeld kunnen worden. Pas wanneer opeengestapelde chips, zoals processors, met meer warmte-ontwikkeling gerealiseerd kunnen worden, zal de waterkoeling noodzakelijk zijn. Dat moment zal echter nog zeker vijf tot tien jaar op zich laten wachten. pi4vrz/a - met relayering bij pa5wim, pi4kgl - pi4vrz/a

6 DRM is dood De digitale omroep op de kortegolf is dood verklaard, maar het officiële overlijdensbericht laat nog even op zich wachten. Tijdens de recente HFCCvergadering in Malaysia coördineerden internationale kortegolfstations hun zendschema s voor de komende zomerperiode. De delegaties waren het er over eens, dat het DRMzendsysteem de experimentele fase nooit zal overstijgen. Dat betekent dat een aantal zenders veel heeft uit te leggen aan hun subsidieverstrekkers. Er zijn immers aanzienlijke sommen geld geïnvesteerd in de aanschaf van DRM-zenders. KPN (bron: PA0POS) Telecom-aanbieder KPN doet dit jaar een test waarbij de homeplug-netwerktechnologie wordt geïntegreerd met dsl-modems en settop-boxen. KPN wil de technologie gebruiken om hd-content van het internet naar de televisie te kunnen streamen, stelde Tom Demets, salesmanager van Devolo, tijdens een interview op de Cebit in Hannover. De fabrikant levert de technologie aan KPN. KPN zou daarmee de eerste Nederlandse telecom-aanbieder zijn die homeplug op zijn apparatuur ondersteunt. De provider heeft al sinds 2006 interesse in deze technologie, maar moest eerst 2 problemen met zijn settop-boxen oplossen. Een woordvoerder van KPN bevestigt de plannen, maar kan geen datum noemen waarop de aanbieder homeplug-producten wil aanbieden. Meer info op het internet: Dit soort communicatie gaat over elektriciteitsnetcircuits die niet zijn afgeschermd en dus heel veel radio-ontvangst kunnen storen. O.a. de Amerikaanse zendamateurvereniging ARRL heeft naar aanleiding van gemelde klachten nogal vaak met de Amerikaanse communicatieautoriteit, de FCC, over de geconstateerde radiostoringen gesproken. Ook in Europese landen is het e.e.a. geprobeerd en in een aantal gevallen is van hoger hand (overheid/autoriteit) verboden hiermee door te gaan. In Nederland is de energieleverancier Nuon met zijn PLC-proefnemingen in Arnhem gestopt. Zendamateur Piet van der Post, PA0POS, die bijna 28 jaar voor de Radio Controle Dienst (thans Agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken) heeft gewerkt en die vele, vele storingen heeft behandeld, heeft reeds vaker gezegd dat, ook al staat er een CE-markering op de apparatuur, dit niet wil zeggen dat deze storingsvrij is. Zendamateurs en zeker ook radioluisteraars die naar de midden- en/of korte golf luisteren, kunnen derhalve ernstig de dupe van deze storingen worden. Er wordt ook aangegeven dat in het PLC-spectrum notches van ± 30 db zijn aangebracht die de amateur-banden "beschermen". Helaas leidt dit in de praktijk

7 NIET tot een storingsvrije ontvangst! Dus is het advies van Van der Post om vanwege radiostoringen geen PLC-technieken aan te schaffen. Neem gewoon een netwerkkabel, dan is men van dit soort (en andere) problemen af. Intussen is vernomen dat de Consumentenbond de KPN reeds op de hoogte heeft gesteld dat er storingen in de AM-radio-ontvangst zijn te verwachten. Nadere informatie over PLC is te vinden op: 6.Inmelden. pa2els pb9cv pa3bjj pd2hvk pe1bme pd9hvs pe1wb pa3bjq pa5rwe nl12620 pd8afr pa11070 pa3bzr 7. Na de ronde 70 cm uitschakelen.

Komende bijeenkomst: Bestuursverkiezingen.

Komende bijeenkomst: Bestuursverkiezingen. Jaargang 40 nummer 06 juni 2013 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse bijeenkomst

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: PA3DRL WILLY Antenne:GP VERTICAL...Set:.YAESU FT 847... Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Een zendamateur: wat is dat? Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Dat kan via de microfoon, maar ook via Morse signalen, amateurtelevisie,

Nadere informatie

EMC-EMF Cie. EMV voor de amateur. door. Jan Jansen, PA0JMG. 1ste maal gegeven als lezing voor A30 op 12 maart 2010

EMC-EMF Cie. EMV voor de amateur. door. Jan Jansen, PA0JMG. 1ste maal gegeven als lezing voor A30 op 12 maart 2010 EMV voor de amateur door Jan Jansen, PA0JMG 1ste maal gegeven als lezing voor A30 op 12 maart 2010 1 Elektromagnetische velden EMV Bron Elektrische apparaten Ontvanger(s) In Band ZZZender EMC Interferentie

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

3.Afdelingsnieuws: bijeenkomsten/activiteiten

3.Afdelingsnieuws: bijeenkomsten/activiteiten Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:vertikaal Set: yaesu ft-847 pwr 50 watt Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden JOTA-JOTI en CAMRAS Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden gemaakt. Hierbij wordt hulp ingeroepen

Nadere informatie

JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS

JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden gemaakt. Hierbij wordt hulp ingeroepen

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Kijk voor het laatste nieuws op internet!!

Kijk voor het laatste nieuws op internet!! Jaargang 40 nummer 05 mei 2013 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse bijeenkomst

Nadere informatie

Snel aan de slag op de QO-100 SAT

Snel aan de slag op de QO-100 SAT UBA Sectie TRA Snel aan de slag op de QO-100 SAT Voordracht door ON7EQ Jean-Jacques Jacques 17-05 05-2019 1 Satelliet communicatie voor HAM? OSCAR : Orbiting Satellite Carrying Amateur Radio Meer dan 100

Nadere informatie

1.Condities:hf en vhf

1.Condities:hf en vhf PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:T-813 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de ronde

Nadere informatie

Verwachtingen? Programma. Aanleg installatie. Aanleg installatie - overzicht installatie

Verwachtingen? Programma. Aanleg installatie. Aanleg installatie - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 38 4 / 38 - overzicht installatie - antenne langdraad > 12,5 meter

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:Vertikaal gepolariseerd Set:Yaesu FT- 847 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Radio Nieuws Flits. First Edition 2012. Zomer 2012. Redactie-adres: Wil Stilma PE1JRA Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk. E-mail: pe1jra@gmail.

Radio Nieuws Flits. First Edition 2012. Zomer 2012. Redactie-adres: Wil Stilma PE1JRA Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk. E-mail: pe1jra@gmail. Radio Nieuws Flits First Edition 2012 Zomer 2012 Redactie-adres: Wil Stilma PE1JRA Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk E-mail: pe1jra@gmail.com Van de redactie Het eerste nummer (The First) van Radio Nieuws

Nadere informatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie -email van FAX,Navtex,RTTY 4 / 34 - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 34 5 / 34

Nadere informatie

Kijk voor het laatste nieuws op internet!! (vernieuwd)

Kijk voor het laatste nieuws op internet!!   (vernieuwd) Jaargang 44 nummer 02, februari 2017 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie -email van FAX,Navtex,RTTY 4 / 34 - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 34 5 / 34

Nadere informatie

Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de

Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de Lima SDR Inleiding Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de mogelijkheden van een SDR. Door de opkomst van SDR (de Engelse afkorting voor Software DefinedRadio)

Nadere informatie

Namens bestuur, de rondeleiders en redactie een goed en voorspoedig 2010 toe gewenst. Dat we maar weer veel verbindingen mogen maken.

Namens bestuur, de rondeleiders en redactie een goed en voorspoedig 2010 toe gewenst. Dat we maar weer veel verbindingen mogen maken. Jaargang 37 nummer 01 januari 2010 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen. 27e HF-Dag op 15 september 2007 te Apeldoorn (let op: andere locatie!)

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen. 27e HF-Dag op 15 september 2007 te Apeldoorn (let op: andere locatie!) Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Introductie EMC. Hét EMC Event 2011 DARE!!

Introductie EMC. Hét EMC Event 2011 DARE!! Introductie EMC Inleiding EMC 1. Bepalen van de opgewekte veldsterkte van een zender - Norm versus optredende velden 2. AM detectie - Hoe veroorzaakt een HF signaal problemen op LF apparatuur 3. Hoe lopen

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:yaesu ft-847 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de

Nadere informatie

17 MEI VHF DAG IN BUDEL

17 MEI VHF DAG IN BUDEL Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

2 Geïnteresseerden/deelnemers Onderstaande adressen zijn opgenomen in de mailgroep maritiem2009@radioclub.nl

2 Geïnteresseerden/deelnemers Onderstaande adressen zijn opgenomen in de mailgroep maritiem2009@radioclub.nl 1 Over dit document... 1 2 Geïnteresseerden/deelnemers... 1 3 Bespreking 12-6-2009... 2 4 Het programma en onze activiteiten... 2 4.1 Hoogfrequent (Eric PA2ELS)... 2 4.2 2 meter (Kobus PA2LOJ)... 2 4.3

Nadere informatie

Nuon Helianthos. Een doorbraak in zonne-energie.

Nuon Helianthos. Een doorbraak in zonne-energie. Nuon Helianthos Een doorbraak in zonne-energie. 2 Nuon Helianthos Een doorbraak in zonne-energie. Nuon Helianthos 3 Een duurzame samenleving staat hoog op de politieke en maatschappelijke agenda. Een wezenlijke

Nadere informatie

De Visie: Elektriciteit en warmte uit houtpellets

De Visie: Elektriciteit en warmte uit houtpellets De Visie: Onze missie is om een houtpelletketel te maken die ook elektriciteit kan opwekken. Het bijzondere daaraan? ÖkoFEN ontwikkelt een CO2-neutrale technologie met houtpellets als energiedrager, met

Nadere informatie

Les De productie van elektriciteit

Les De productie van elektriciteit LESSENSERIE ENERGIETRANSITIE Les De productie van elektriciteit Werkblad Doe de stekker in het stopcontact en je hebt licht, geluid, beeld, beweging... Allemaal dankzij elektriciteit. Maar waar komt dat

Nadere informatie

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01 1 HAM - FLYER 04-16 tussendoortje van het HAM-Nieuws Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01 Vier enthousiaste mensen, bouwers, programmeurs, software en hardware specialisten, presenteren op de verenigingsavond

Nadere informatie

Het CW'tje. Club Weetjes. www.uba-ost.be uba.ost.bestuur@gmail.com. nr. 18: Februari 2012. De Vega vertrekt met o.a. 7 Cubasats aan boord -1 -

Het CW'tje. Club Weetjes. www.uba-ost.be uba.ost.bestuur@gmail.com. nr. 18: Februari 2012. De Vega vertrekt met o.a. 7 Cubasats aan boord -1 - Het CW'tje Club Weetjes www.uba-ost.be uba.ost.bestuur@gmail.com nr. 18: Februari 2012 De Vega vertrekt met o.a. 7 Cubasats aan boord -1 - Agenda woensdag 15 februari Oostendse Vriendenronde vanuit het

Nadere informatie

Kijk voor het laatste nieuws op internet!! (vernieuwd) Hoe word ik een betere contester

Kijk voor het laatste nieuws op internet!!  (vernieuwd) Hoe word ik een betere contester Jaargang 43 nummer 08, oktober 2016 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

Presentatie begroting

Presentatie begroting Jaargang 39 nummer 10 december 2012 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

Editie it m e m i 2010

Editie it m e m i 2010 Editie mei 2010 COLOFON VERON afdeling A 41 IJsselmeerpolders (Flevoland): Voorzitter Marcel Moerenhout PA3HEB 0320-245718 Vice-voorzitter Randall Tamminga PE1SDE 0320-280977 Secretaris Jacob de Borst

Nadere informatie

elektriciteit en warmte uit houtpellets www.okofen-e.com www.facebook.com/okofen.e

elektriciteit en warmte uit houtpellets www.okofen-e.com www.facebook.com/okofen.e elektriciteit en warmte uit houtpellets www.okofen-e.com www.facebook.com/okofen.e Onze visie De visionairen van de pelletverwarmingsindustrie: Herbert en Stefan Ortner ELEKTRICITEIT EN WARMTE UIT HOUTPELLETS

Nadere informatie

Radio & Security. Complete Security BVBA. Niet alle 868 MHZ alarmsystemen zijn gelijkwaardig!

Radio & Security. Complete Security BVBA. Niet alle 868 MHZ alarmsystemen zijn gelijkwaardig! 2 Complete Security BVBA Radio & Security Niet alle 868 MHZ alarmsystemen zijn gelijkwaardig! De meest gebruikte frequentie voor SRD (Short Range Device) is 433 MHz. Naast alarmsystemen wordt deze frequentie

Nadere informatie

GEOMAGNETIC STORM WARNING:

GEOMAGNETIC STORM WARNING: PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:T-813 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de ronde

Nadere informatie

Elementaire facetten van het Radio(zend)amateurisme

Elementaire facetten van het Radio(zend)amateurisme Elementaire facetten van het Radio(zend)amateurisme Bevrediging van nieuwsgierigheid Gewoon lekker bezig zijn Sociaal bezig zijn Uitdagingen Verzamelen De organisatie Spelregels Historie OHP_00 Bevrediging

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Ik kan de meeste energie besparen door de volgende maatregel(en) toe te passen: 1. 2. 3.

Ik kan de meeste energie besparen door de volgende maatregel(en) toe te passen: 1. 2. 3. Antwoordblad Opdracht 1 Noteer de startwaarden en scores Kijk bij het dashboard. Noteer de startwaarden en scores die je hier ziet staan in de tabel hieronder. CO₂ uitstoot (ton per jaar ) Investeringen

Nadere informatie

Voortgang CO2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.1

Voortgang CO2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.1 Voortgang CO2 reductiedoelstellingen Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 2.1. Voortgang subdoelstelling kantoren 4 2.2. Voortgang

Nadere informatie

+---------------+! 60 jaar VERON! +---------------+

+---------------+! 60 jaar VERON! +---------------+ ZCZC --------------------------------------------------------------- QST de PI60GAZ, PI60GAZ, PI60GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX

Nadere informatie

Het satelliet project 2017

Het satelliet project 2017 Het satelliet project 2017 Antennes Het belangrijkste van elk radiostation is natuurlijk de antenne, of in mijn geval de antennes. Ik heb gekozen voor de grootst mogelijke antennes die op het dak van mijn

Nadere informatie

Amateursatellieten Wat en hoe? Wouter Weggelaar, PA3WEG FUNcube Team

Amateursatellieten Wat en hoe? Wouter Weggelaar, PA3WEG FUNcube Team Amateursatellieten Wat en hoe? Wouter Weggelaar, PA3WEG FUNcube Team 1 Allereerst... Deze presentatie is (met overleg) voor een groot deel geroofd van: Ivo Klinkert PA1IVO Henk Hamoen PA3GUO Waarvoor enorm

Nadere informatie

17 november 2006 - DVD avond - FOØAAA Clipperton Island 2000

17 november 2006 - DVD avond - FOØAAA Clipperton Island 2000 ZCZC --------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX

Nadere informatie

Een beginners handleiding voor energie en vermogen

Een beginners handleiding voor energie en vermogen Een beginners handleiding voor energie en vermogen Waarom moet je leren over energie en vermogen. Het antwoord is omdat we allemaal energie verbruiken in ons dagelijks leven om te verwarmen, te koelen,

Nadere informatie

Zendamateurs en Cubesat s. Henk Hamoen PA3GUO

Zendamateurs en Cubesat s. Henk Hamoen PA3GUO Zendamateurs en Cubesat s Agenda Amateur satellieten Wat is een Cubesat? Satellietbanen Doppler Software & Apparatuur Demonstratie Zendamateurs en cubesat s Vragen Amateur satellieten Eerste: OSCAR-1-1961

Nadere informatie

Actuele stoorbronnen en vuistregels ter vermindering van storing voor de RZAM

Actuele stoorbronnen en vuistregels ter vermindering van storing voor de RZAM Actuele stoorbronnen en vuistregels ter vermindering van storing voor de RZAM door VERON EMC-EMF commissie 56 e Dag voor de RadioAmate2016 56 e Dag voor de 016 EMC EMF Commissie Dag voor de RadioAmateur

Nadere informatie

Introductie EMC. Hét EMC Event 2011 DARE!!

Introductie EMC. Hét EMC Event 2011 DARE!! Introductie EMC Inleiding EMC 1. Electro Magnetische Compatibiliteit, hoe en waarom? 2. EMC fenomenen - Eigenschappen - Oorzaken - Gevolgen 3. Afschermen of filteren? 4. Bepalen van de opgewekte veldsterkte

Nadere informatie

Hallo en een goede avond bij ronde 175 van 27 juni

Hallo en een goede avond bij ronde 175 van 27 juni Inmelden ronden voor luisteramateurs kan via E-mail te sturen naar : Matthe pd1ajz@veron.nl of naar het adres van Wim pa3wt@veron.nl De zendamateurs kunnen inmelden via de repeater, op 145.625MHz en denk

Nadere informatie

DE VERSCHILLEN TUSSEN DE FLEX-6000 RADIO S

DE VERSCHILLEN TUSSEN DE FLEX-6000 RADIO S DE VERSCHILLEN TUSSEN DE FLEX-6000 RADIO S Type FLEX- 6400 6400M 6600 6600M 6700 Met 8, 1920 x 1200, IPS aanraakscherm Dual VFO op het front HDMI aansluiting tbv externe monitor Ingebouwde 2 Watt luidspreker

Nadere informatie

Convocatie Daar de eerste vrijdag van december op 5 december valt zal in verband met de verjaardag van Sinterklaas er geen bijeenkomst zijn.

Convocatie Daar de eerste vrijdag van december op 5 december valt zal in verband met de verjaardag van Sinterklaas er geen bijeenkomst zijn. Jaargang 41 nummer 10 december 2014 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie Daar de eerste vrijdag van december op 5 december valt zal in verband met de verjaardag van Sinterklaas

Nadere informatie

A-examen radioamateur : Zitting van 11 oktober Reglementering

A-examen radioamateur : Zitting van 11 oktober Reglementering A-examen radioamateur : Zitting van 11 oktober 2000 Reglementering 1. Het woord EXAMEN wordt volgens het internationaal spellingsalfabet gespeld als : a. Echo X-ray Alpha Mike Echo November b. Eric X-files

Nadere informatie

Afdelingsnieuws: Van een van onze afdelingsleden:

Afdelingsnieuws: Van een van onze afdelingsleden: ---------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX Om 11.45

Nadere informatie

Afdelingsnieuws: 3 december Onderling QSO Een avond om weer gezellig onderling te babbelen over de radiohobby en alles wat ermee te maken heeft.

Afdelingsnieuws: 3 december Onderling QSO Een avond om weer gezellig onderling te babbelen over de radiohobby en alles wat ermee te maken heeft. ZCZC --------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX

Nadere informatie

DE MEEST EFFICIËNTE OPLOSSING OM TE GENIETEN VAN MAXIMAAL COMFORT

DE MEEST EFFICIËNTE OPLOSSING OM TE GENIETEN VAN MAXIMAAL COMFORT DE MEEST EFFICIËNTE OPLOSSING OM TE GENIETEN VAN MAXIMAAL COMFORT VERWARMING, KOELING EN WARM WATER IN ÉÉN SYSTEEM DE RVL- l PLUS WARMTEPOMP VAN FERROLI IS ENERGIE VOOR DE TOEKOMST: Schoon Duurzaam Geen

Nadere informatie

De HR-ketel die óók elektriciteit opwekt. De persoonlijke energiecentrale voor warmte, warm water én elektriciteit in huis.

De HR-ketel die óók elektriciteit opwekt. De persoonlijke energiecentrale voor warmte, warm water én elektriciteit in huis. De HR-ketel die óók elektriciteit opwekt. De persoonlijke energiecentrale voor warmte, warm water én elektriciteit in huis. Introductiedatum: 1 november 2010. Inhoudsopgave Het belang van duurzame innovatie

Nadere informatie

Kijk voor het laatste nieuws op internet!!

Kijk voor het laatste nieuws op internet!! Jaargang 40 nummer 02 februari 2013 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

Kijk voor het laatste nieuws op internet!!

Kijk voor het laatste nieuws op internet!! Jaargang 42 nummer 02 februari 2015 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Warmtekrachtkoppeling Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Waarom ecopower? Eenvoudigweg omdat het de moeite waard is! Bij een traditionele productie van energie

Nadere informatie

Reglement VERON VHF/UHF/SHF Contesten

Reglement VERON VHF/UHF/SHF Contesten 1 Doel Het hoofddoel is het maken van zoveel mogelijk verbindingen en daar plezier in hebben. Andere doelen zijn het verbeteren van eigen vaardigheden, testen van (nieuwe) apparatuur en technieken, ervaring

Nadere informatie

Vrijdag 5 maart zal Jos PA1ZP een presentatie geven over o.a. antennes en wat er nog meer bij komt kijken.

Vrijdag 5 maart zal Jos PA1ZP een presentatie geven over o.a. antennes en wat er nog meer bij komt kijken. Jaargang 37 nummer 03 maart 2010 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse bijeenkomst

Nadere informatie

MWV - nieuwsbrief nr 8

MWV - nieuwsbrief nr 8 MWV nieuwsbrief Nr 8 pagina 1 / 6 MWV - nieuwsbrief nr 8 September 2008 sectie Midden West Vlaanderen http://www.on6ub.be Dag Beste MWV leden en sympathisanten, Hier zijn we terug met onze MWV nieuwsbrief,

Nadere informatie

Afdelingsnieuws: 15 november 2013 - Lezing CW operating door Rob PA5V

Afdelingsnieuws: 15 november 2013 - Lezing CW operating door Rob PA5V ZCZC --------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX

Nadere informatie

Energiemanagement actieplan

Energiemanagement actieplan Energiemanagement actieplan Versie 2018.1 Datum: 11-01-2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Reductiemogelijkheden 4 2.1 Brandstof 4 2.2 Electra en warmte 4 2.3 Projecten 5 3. CO2 reductie a.d.h.v. maatregelen

Nadere informatie

Deze dame of heer vertelt over hoe het mogelijk is om het energie verbruik te verminderen en laat energie besparende manieren zien.

Deze dame of heer vertelt over hoe het mogelijk is om het energie verbruik te verminderen en laat energie besparende manieren zien. DE ENERGIECOACH Wat doet een energiecoach Deze dame of heer vertelt over hoe het mogelijk is om het energie verbruik te verminderen en laat energie besparende manieren zien. Een opmerking vooraf : Het

Nadere informatie

Afdelingsnieuws: 29 oktober 2004 DVD/video avond

Afdelingsnieuws: 29 oktober 2004 DVD/video avond ZCZC --------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX

Nadere informatie

2: vermindering van koolmonoxide, kooldioxide, zwaveldioxide en stikstofoxide en dat is erg goed om het broeikaseffect tegen te houden.

2: vermindering van koolmonoxide, kooldioxide, zwaveldioxide en stikstofoxide en dat is erg goed om het broeikaseffect tegen te houden. Stelling door T. 1429 woorden 12 juni 2014 7,8 2 keer beoordeeld Vak Methode Biologie Nectar Stelling 1: openbaar vervoer moet gratis worden 1: km autorijden levert dan per passagier gemiddeld zeven keer

Nadere informatie

Bouwbeschrijving kristalradio

Bouwbeschrijving kristalradio Van harte gefeliciteerd met dit bouwpakket. Je kunt hiermee zelf een radio bouwen die geen batterij nodig heeft. Op de foto hiernaast zie je hoe jouw radio eruit gaat zien. In deze bouwbeschrijving staat

Nadere informatie

ALLE BIJEENKOMSTEN WORDEN GEHOUDEN AAN DE RAAM 60-62 TE GOUDA. AANVANG STEEDS OM 20:00 UUR

ALLE BIJEENKOMSTEN WORDEN GEHOUDEN AAN DE RAAM 60-62 TE GOUDA. AANVANG STEEDS OM 20:00 UUR Origineel zoek. Dit exemplaar ontvangen van Joop Schalkwijk uit Woerden. ---------------------------------------------------------------- QST DE PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ AFDELINGSSTATION VAN DE VERON IN

Nadere informatie

DARES Groep Bergen Op Zoom test Bergse Diepsluis 20 NOV 2005

DARES Groep Bergen Op Zoom test Bergse Diepsluis 20 NOV 2005 DARES Groep Bergen Op Zoom test Bergse Diepsluis 20 NOV 2005 DARES groep Bergen Op Zoom heeft op 20 november 2005 een test gehouden vanaf de Bergse Diepsluis langs de Oesterdam in locatorvak JO21CM op

Nadere informatie

Starten met Amateur Satellieten

Starten met Amateur Satellieten Starten met Amateur Satellieten Ivo Klinkert PA1IVO Henk Hamoen PA3GUO Satellietdag Apeldoorn 25 April, 2015 Agenda Amateur satellieten Geschiedenis Wat zijn Cubesats? Satellietbanen Kepler sets & Tracking

Nadere informatie

warmte en licht energie omzetting elektriciteit In een lamp wordt energie omgezet

warmte en licht energie omzetting elektriciteit In een lamp wordt energie omgezet Energieomzetting We maken veel gebruik van elektrische energie. Aan elektrische energie hebben we niet zoveel. Elektrische energie is maar een tussenvorm van energie. Bij een elektrische verwarming, willen

Nadere informatie

Afdelingsnieuws: 12 december 2008 - Kerstviering

Afdelingsnieuws: 12 december 2008 - Kerstviering ZCZC --------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX

Nadere informatie

- 18 maart: Onderlinge QSO avond Alle bijeenkomsten worden gehouden aan de Raam 60-62 te Gouda. Aanvang steeds om 20:00 uur

- 18 maart: Onderlinge QSO avond Alle bijeenkomsten worden gehouden aan de Raam 60-62 te Gouda. Aanvang steeds om 20:00 uur ---------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX Om 11.45

Nadere informatie

Kijk voor het laatste nieuws op internet!! (vernieuwd) Nieuwjaarsbijeenkomst

Kijk voor het laatste nieuws op internet!!  (vernieuwd) Nieuwjaarsbijeenkomst Jaargang 44 nummer 01, januari 2017 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

Ombouw VH501A1 eindtrap

Ombouw VH501A1 eindtrap Ombouw VH501A1 eindtrap De VH501 Rohde&Schwarz eindtrappen in Nederland door NOZEMA gebruikt voor de provinciale TV zenders. Eind 2006 zijn deze analoge TV zenders uitgeschakeld en is een geheel nieuw

Nadere informatie

Geavanceerd EMC Printontwerp

Geavanceerd EMC Printontwerp Geavanceerd EMC Printontwerp Patrick Dijkstra 9 November 2016 Waar gaan we het over hebben? Introductie DARE!! Filtering en afgeschermde kabels Voedingsontkoppeling Routing (referentievlak) Voor een Veilige

Nadere informatie

Het seizoen gaat weer van start!!!

Het seizoen gaat weer van start!!! Jaargang 39 nummer 07 september 2012 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

1 Ontwikkeling van de zeer stabiele frequentiegenerator als bron voor de enkelzijband Zend- Ontvanginstallatie HZO-01

1 Ontwikkeling van de zeer stabiele frequentiegenerator als bron voor de enkelzijband Zend- Ontvanginstallatie HZO-01 1 Ontwikkeling van de zeer stabiele frequentiegenerator als bron voor de enkelzijband Zend- Ontvanginstallatie HZO-01 1 1.1Inleiding: HZO-01 Bij de toepassing van het enkelzijband principe van de Zend-

Nadere informatie

Meteo&Tochtplanning SSB SSB. Dag-3-Theorie-1. SSB introductie

Meteo&Tochtplanning SSB SSB. Dag-3-Theorie-1. SSB introductie Communicatieapparatuur introductie Wifi: Mobiele telefoon: VHF: : Erik Slim nut en noodzaak van draadloze communicatie aan boord van pleziervaartuigen 250 m open netwerk 10 Nm uit bewoonde kust 30 Nm uit

Nadere informatie

Werkblad huismodule. Quintel Intelligence. Antwoordblad

Werkblad huismodule. Quintel Intelligence. Antwoordblad Antwoordblad Opdracht 1 Noteer de startwaarden en scores Kijk bij het dashboard. Noteer de startwaarden en scores die je hier ziet staan in de tabel hieronder. Dashboard onderdelen CO₂ uitstoot (ton per

Nadere informatie

CO 2 Reductie doelstellingen

CO 2 Reductie doelstellingen CO 2 Reductie doelstellingen J.M. de Wit Groenvoorziening BV Hazerswoude-Rijndijk 11 juni 2015 Marco Hoogenboom. Afdeling KAM Akkoord directie: Datum: Handtekening: 0.0 Inhoudsopgave 0.0 Inhoud 1.0 Inleiding

Nadere informatie

Technische onderbouwing themapagina s GasTerra Jaarverslag 2012. Gas. Gas. Volume (mrd. m 3 ) 83. Calorische waarde (Hi) (MJ/m 3 ) 31,65

Technische onderbouwing themapagina s GasTerra Jaarverslag 2012. Gas. Gas. Volume (mrd. m 3 ) 83. Calorische waarde (Hi) (MJ/m 3 ) 31,65 Technische onderbouwing themapagina s GasTerra Jaarverslag 2012 Gas Gas Volume (mrd. m 3 ) 83 Calorische waarde (Hi) (MJ/m 3 ) 31,65 Calorische waarde (Hs) (MJ/m 3 ) 35,17 Energie-inhoud op onderwaarde

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Kijk voor het laatste nieuws op internet!! en

Kijk voor het laatste nieuws op internet!!  en Jaargang 39 nummer 02 februari 2012 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

Weersgerelateerde interferentie

Weersgerelateerde interferentie Weersgerelateerde interferentie Voor de zendamateur is het een geschenk uit de hemel: op een frequentie waar normaal niets of iets anders te horen is, is nu ineens het signaal van een zender uit België,

Nadere informatie

Pajottenlandse Radio Amateurs

Pajottenlandse Radio Amateurs Pajottenlandse Radio Amateurs ON3BL 07/02/2014 SDR ontvangst met RTL-stick Waarvoor staat de afkorting SDR? SDR Software Defined Radio Definitie van Software Defined Radio Een radiocommunicatiesysteem

Nadere informatie

Een beginnershandleiding voor energiezuinige verlichting

Een beginnershandleiding voor energiezuinige verlichting Een beginnershandleiding voor energiezuinige verlichting Waarom leren over energiezuinige verlichting in je huis? Het is uitgewezen dat we ongeveer 90% van ons leven binnenshuis doorbrengen. Een goed verlichte

Nadere informatie

Energiebeoordeling. Batenburg Energietechniek 1 januari 2018 t/m 31 december 2018

Energiebeoordeling. Batenburg Energietechniek 1 januari 2018 t/m 31 december 2018 Energiebeoordeling Batenburg Energietechniek 1 januari 218 t/m 31 december 218 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Trendanalyse 2.1. Energiegebruik 2.2. CO2 per omzet 2.3. Reducerende maatregelen

Nadere informatie

Elektrische auto stoot evenveel CO 2 uit als gewone auto

Elektrische auto stoot evenveel CO 2 uit als gewone auto Elektrische auto stoot evenveel CO 2 uit als gewone auto Bron 1: Elektrische auto s zijn duur en helpen vooralsnog niets. Zet liever in op zuinige auto s, zegt Guus Kroes. 1. De elektrische auto is in

Nadere informatie

Kijk voor het laatste nieuws op internet!! (vernieuwd)

Kijk voor het laatste nieuws op internet!!  (vernieuwd) Jaargang 43 nummer 05, mei 2016 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse bijeenkomst

Nadere informatie

Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch

Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Jaargang 36 nummer 06 juni 009 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse bijeenkomst

Nadere informatie

PMSE Ruimte voor draadloze microfoons

PMSE Ruimte voor draadloze microfoons Uit: Zichtlijnen 137, juli 2011 Ruimte voor draadloze microfoons Voor gebruikers van draadloze microfoons verandert er de komende jaren een en ander. In overleg met Agentschap Telecom is bereikt dat met

Nadere informatie

Amateursatellieten stap-voor-stap

Amateursatellieten stap-voor-stap Amateursatellieten stap-voor-stap Een poging om alles in drie kwartier uit te leggen Interessedag Amateursatellieten - 28 september 2013 Henk Hamoen PA3GUO & Ivo Klinkert PA1IVO Amateursatellieten stap-voor-stap

Nadere informatie

Jaarvergadering Het bestuur van de afdeling Helmond mail: pi4hmd. nl

Jaarvergadering Het bestuur van de afdeling Helmond mail: pi4hmd. nl De Helmondse VARICON 34 e Jaargang nummer 127 Juli 2018 De Varicon is de spreekbuis van de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland afdeling Helmond en wordt per e-mail gezonden aan de leden

Nadere informatie

Ronde B.R.A.C. Voorbereiding: Opening: Vandaag zullen de volgende zaken in de ronde aan bod komen: Verzameld Amateur Nieuws:

Ronde B.R.A.C. Voorbereiding: Opening: Vandaag zullen de volgende zaken in de ronde aan bod komen: Verzameld Amateur Nieuws: Ronde B.R.A.C. Voorbereiding: Inschakelen zenders. 11.00u. Aankondiging. 11.30u. Opening Opening: Goede morgen dit is PI4SHB/M afdelingstation van de Bossche Radio Amateur Club afdeling 25 van de Veron.

Nadere informatie

HAMNET knooppunt Den Bosch

HAMNET knooppunt Den Bosch HAMNET knooppunt Den Bosch 1. Inleiding 2. Experimenten tot nu toe 3. Wat leren we hier van? 4. Schematische voorstelling fase 2 5. Apparatuur schema 6. Tot Slot 1. Inleiding Sinds de opkomst van internet

Nadere informatie