2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen. 27e HF-Dag op 15 september 2007 te Apeldoorn (let op: andere locatie!)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen. 27e HF-Dag op 15 september 2007 te Apeldoorn (let op: andere locatie!)"

Transcriptie

1 Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op via repeater PI2SHB Internet : Voor de ronde contact opnemen met: Pi4shb@radioclub.nl 1.Condities:hf en vhf 2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen 27e HF-Dag op 15 september 2007 te Apeldoorn (let op: andere locatie!) De Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland Zaterdag 15 september is de traditionele HF-dag te Apeldoorn, de dag waarop HF-amateurs elkaar ontmoeten. Iedereen is welkom, of u nu een doorgewinterde DXer bent of pas actief geworden bent op HF. Centraal in het programma staat DX-en en contesten. Ook is er een technische lezing over een aan HF gerelateerd onderwerp. Daarnaast worden op de HF-dag de prijzen uitgereikt aan de hoogstgeklasseerden van de door de VERON het afgelopen jaar georganiseerde contesten. Tussen de programmaonderdelen door is er natuurlijk ruime gelegenheid voor onderling QSO. Daarom is het handig om een badge te dragen met uw roepletters. De Benelux QRP Club is ook dit jaar weer te gast en houdt een bijeenkomst in een afzonderlijke ruimte. Het programma ziet er als volgt uit:

2 10:00 Aankomst 10:30 Opening door Algemeen voorzitter Dick Harms PA2DW 10:45 Presentatie VU7RG door Ronald Stuy PA3EWP 11:45 Presentate Dick Grolleman PA3FQA: Planning en opbouw HF Superstation 12:15 Lunch 13:15 Presentatie 5A7A door Rein Couperus PA0R 14:15 Lezing Roelof Bakker PA0RDT over ontvangst met de mini-whip op de LF-banden en 137 khz 15:15 Pauze 15:30 Uitreiking prijzen PACC-contest, PA-Bekercontest en Velddag-contest 17:00 Einde 18:00 11e VERON DX-dinner Locatie HF Dag Aangezien op de locatie van De Kayersheerdt nieuwbouw wordt gepleegd moeten we dit jaar tijdelijk uitwijken naar een alternatieve locatie. Dit is het voormalige KPN gebouw, adres: Laan van Malkenschoten 40, 7333 NP Apeldoorn tel Zie Google-map Deze locatie is eenvoudig te bereiken via afslag Apeldoorn Zuid op de A1( dezelfde als voor de Kayersheerdt) na de afslag linksaf, na het 2e stoplicht linksaf (dit is de Laan van Malkenschoten). Doorrijden tot de rotonde, deze driekwart nemen en rechts ziet u het KPN gebouw, wat tevens de locatie is van de HF Dag. Een inpraat station is aanwezig via PI4APD MHz. Aanwezigheid ARRL DXCC Field Checker In verband met privã -omstandigheden is het op dit moment nog niet duidelijk of Theo PB7CW tijdens de HF Dag aanwezig zal kunnen zijn. 11e VERON DX-dinner Ook dit jaar is er weer een DX-dinner na afloop van de HF-Dag op zaterdag 15 september a.s. We hopen dit jaar weer op een grote opkomst. Zoals gebruikelijk begint het DX-dinner rond uur. De kosten zijn circa E 35,- per persoon inclusief drankjes. Wilt u ook eens gezellig aan tafel met uw collega DX'er, dit is de mogelijkheid. Geef u op voor 15 september bij PA7F, Frank van Dijk Middellaan PH, Bilthoven, tel ; p a 7 f ( a t ) d x. n l HAM 4 Days Marches.

3 Tijdens de eerstvolgende Vierdaagse organiseren zendamateurs uit de regio Nijmegen de 'HAM 4 Days Marches 2008'. Met dit 'evenement binnen een evenement' willen zij meelopende en bezoekende zend- en luisteramateurs een aantal nuttige faciliteiten bieden, een 'special callsign' (met bijbehorende QSO-kaart of Award) in de lucht brengen en ruimschoots gelegenheid bieden voor een 'meet & greet' (eyeball QSO's). Een unieke kans om uw gesprekspartners van 'all over the world' een keer te ontmoeten. De komende maanden zal op het weblog ham4daysmarches.web-log.nl gepubliceerd worden wat de plannen zijn (feedback is welkom), welke voorbereidingen getroffen zullen worden (we zoeken nog vrijwilligers) en wat het uiteindelijke programma zal inhouden. Bezoek dit weblog dus zo af en toe eens! U kunt ons helpen door een hyperlink naar ons weblog op uw eigen website te plaatsen; volg de aanwijzingen in de rubriek 'NL - promotie' van ons weblog. Via media voor zendamateurs proberen we zoveel mogelijk luister- en zendamateurs enthousiast te maken voor deelname (of een bezoek) aan 'De Vierdaagse van Nijmegen' in Via de landelijke VHF- en UHF-repeaters en via de regionale rondes zullen periodiek mededelingen gedaan worden over 'HAM 4 Days Marches 2008'. Waarschijnlijk wordt ook Radio AA ingeschakeld en zullen de initiatiefnemers ook via de korte golf (HF) dit evenement wereldkundig maken. Doet u ons een lol: zegt 't voort, zegt 't voort! Via het mailformulier op het weblog (zie de link in de rechter kolom) is het mogelijk om vragen te stellen. Ook kunt u reageren op de gepubliceerde berichten; uw reactie is dan (na goedkeuring door de organisatie) ook voor anderen leesbaar. HAM 4 Days Marches werkgroep Bron PD2ED / PD0MAC / PA3P / PE1AMN / BAR site / BAR ronde De antennemeetdag op 2 meter 70, 23 en 13 cm op 8 september. Via deze weg nodigen wij U weer uit om Uw antenne te laten meten tijdens de antennemetingen georganiseerd door de Veron afdeling Meppel. Metingen zijn geheel gratis, enige wat U moet doen is U op te geven met hoeveel en voor welke band er antennes meegenomen gaan worden. We proberen een ieder zo de mogelijkheid te geven om zijn of haar antennes te laten meten, versterking, openingshoek etc. Maar ook is deze dag uitermate geschikt om advies te krijgen en in te winnen hoe antennes verbeterd kunnen worden en uiteraard om ervaringen uit te wisselen bij het maken van de diverse antennes. zoals elk jaar gaan de metingen alleen door bij voldoende deelname maar door deze unieke opzet verwachten we dit jaar een behoorlijke deelname dus graag zo spoedig opgeven want er kunnen natuurlijk wel een beperkt aantal antennes gemeten worden. waar gaan we meten: natuurlijk op ons vertrouwde adres bij de lichtmis Tot zaterdag 08 september aanstaande, U bent van harte welkom wel of geen lid. Antennemetingen gaan alleen door bij voldoende animo dus snel opgeven! Bron PE1JRA / AFD Friese Meren / BAR

4 9 september, De nationale balon vossenjacht De Ballonvossenjacht zal worden gehouden op 80 & 2 Meter Nog 7 dagen tot de Ballonvossenjacht van 2007! De Ballonvossenjacht, voorheen beter bekend als de Landelijke Ballonvossenjacht of de Hobbyscoop-jacht wordt jaarlijks georganiseerd door en voor Radiozend- en luisteramateurs in Nederland. Sinds enkele jaren wordt deze jacht ook met belangstelling gevolgd door velen in geheel Europa, mede als gevolg van de toepassing van zowel een 2-meter als een 80-meter baken, het gebruik van een ATV-sonde en een 70cm-2m transponder. Bron PE1JRA / AFD Friese Meren / BAR 3.Afdelingsnieuws: bijeenkomsten/activiteiten Vrijdag 7 september Lezing over de LF banden Wil PA0WBL zal een en ander vertellen over het gebruik van, en het luisteren op de LF banden. Hij zal de LF banden beschrijven met de wetenswaardigheden over het hedendaagse gebruik. Er worden op LF een aantal zaken wat anders opgelost als bij het gebruik van de standaard kortegolf banden. Daarna komen dan aan bod: antennes, ontvangers, zenders, modulatie en computers met specifieke programma's voor signaalbewerking. Hij hoopt dat het duidelijk zal worden dat je erg veel plezier kun beleven aan het in elkaar steken van een station voor LF en dat daar de nodige zelfbouw aan te pas komt. BRAC Kinder Vossen Pannenkoekenjacht Op zondag 9 september houden we voor de 2e keer de speciale vossenjacht voor kinderen. We zijn van tot uur weer welkom op het terrein van Scouting Vught-Noord aan de Loonsebaan aldaar. Het kenmerk van deze jacht is de kindvriendelijke omgeving en het beperkte gebied waarin de vossen zijn verstopt. Er wordt gejaagd in rondes van hooguit drie kwartier en er wordt per ronde gekeken wie de meeste vossen heeft gevonden. Voor iedere gevonden vos is er trouwens een kleine smakelijke prijs. Net als vorig jaar richten we een eenvoudig terras in met koffie en thee en later op de middag zal aan de aanwezige ouders hulp gevraagd worden bij het bakken van pannenkoeken voor de Q-R-Pieters. Vorig jaar hebben de ouders zich ook zeer verdienstelijk gemaakt bij het telkens opnieuw verstoppen van de vossen. Er zijn ontvangers aanwezig, maar als je zelf een ontvanger meeneemt dan is dat handig. Iedereen die meedoet kan een vrijwillige bijdrage doen die afhankelijk is van de eigen financiële mogelijkheden.

5 Naast de kinderen van zendamateurs, zijn ook de leden van de Scouting uitgenodigd en wordt er ook in het lokale krantje aandacht aan besteed. De BRAC-Kinder-Radio-Pannenkoekenjacht is een leuke activiteit voor het hele gezin en een leuke tussenstop voor een fietstocht. Wim en Wilma uit Oss hebben hun medewerking ook weer toegezegd. Houd voor meer informatie onze website in de gaten. De dag van de Radio Amateur zal op 3 november weer in Apeldoorn worden gehouden. Voorverkoop entreebewijzen Evenals voorgaande jaren bestaat uitsluitend voor VERON leden de mogelijkheid vooraf tegen gereduceerd tarief entreebewijzen te bestellen voor de DvdRA. Hieraan zitten voor u twee voordelen; u heeft uw entreebewijs voor de laagst mogelijke prijs en u hoeft op 3 november niet in de rij voor de kassa te wachten om een kaartje te kopen. VERON leden betalen in de voorverkoop 5,00voor een entreebewijs. Entreebewijzen tegen gereduceerd tarief voor VERON leden à 5.00 kunnen uitsluitend via de afdelingsecretaris worden besteld. De afdelingsecretaris controleert of u lid van de VERON bent en u betaalt de kosten voor het entreebewijs aan uw afdelingsecretaris. De kaarten kunnen bij, Kobus PE2LOJ worden besteld, uitsluitend tegen contante betaling. Dit kan tot en met vrijdag 21 september. Het gemakkelijkst is uiteraard op de bijeenkomst van vrijdag 7 september. 4 Ingekomen stukken 5.Gelezen hier en daar. Bio-batterij zet suiker om in elektriciteit Sony realiseert het tot nu toe hoogste vermogen (50 mw) uit een passieve bio-batterij Publicatiedatum: 27 augustus 2007 Sony heeft een bio-batterij ontworpen die elektriciteit opwekt uit suiker met behulp van enzymen als katalysator. Het principe van deze stroomopwekking is 'afgekeken' van levende

6 organismen. In de nieuwe batterij wordt een suikeroplossing omgezet in electriciteit en water. Dit gaat als volgt: Glucose (suiker) wordt met behulp van enzymen omgezet in positief geladen waterstofionen en negatief geladen elektronen. De elektronen worden via een geleider naar buiten gevoerd en komen via de belasting (bijvoorbeeld een lamp) weer terug in de batterij. Hier worden deze terugkerende elektronen, onder invloed van andere enzymen, met de eerder gevormde waterstofionen en zuurstof uit de lucht samengevoegd tot watermoleculen. De chemische processen voor het afbreken van suiker en het vormen van water worden in de batterij van elkaar gescheiden door een membraan van cellofaan. Speciaal gevormde elektroden voorzien van een polymeerlaag zorgen ervoor dat de verschillende enzymen vast blijven zitten op de plek waar ze hun werk moeten doen en niet door het elektrolyt gaan 'rondzwerven'. Eén batterijcel levert een spanning van 0,3 V en een maximale stroom van 5 ma per vierkante centimeter membraanoppervlak. In een demo-opstelling werd een walkman gevoed uit vier in serie geschakelde cellen. Meer info: Elector newsletter Kristaloscillator programmeerbaar voor elke frequentie Si570/571 van Silicon Labs eerste kristaloscillator die op elke frequentie van 10 MHz tot 1,4 GHz is in te stellen Publicatiedatum: 22 augustus 2007 Waar eerder in hardware-ontwerpen nog gebruik werd gemaakt van verschillende oscillatoren met vaste frequentie om een instelling op meerdere frequenties mogelijk te maken, kan nu worden volstaan met één programmeerbare kristaloscillator. De Si570 (XO) en Si571 (VCXO) met 'Any-Rate' frequentiesynthese zijn onbeperkt (her- )programmeerbaar via een standaard I²C-interface. Er wordt gebruik gemaakt van de door Silicon Labs gepatenteerde DSPLL (digital signal processing based phase locked loop) techniek. Hierbij wordt een kristaloscillator op relatief lage frequentie gevolgd door een fasedetector waarvan het uitgangssignaal met een snelle ADC wordt gedigitaliseerd. Het digitale signaal wordt vervolgens met DSP-algoritmen, gebaseerd op de digitaal ingestelde frequentie, omgevormd naar een stuursignaal voor de lokale VCO die uiteindelijk de

7 gewenste frequentie levert. De Si570/571-oscillatoren hebben door deze techniek een laag fasejitterniveau (3 picoseconden). De SMD-behuizing is 5x7 mm groot en de oscillators zijn leverbaar voor alle gangbare uitgangsniveaus (LVPECL, LVDS, CMOS en CML). De temperatuurstabiliteit bedraagt ±20 ppm voor de Si570. Meer info: Inmelden. pe1bme pa0fmy/a pa3gdi pd2hvk pa3fno pe2sba pa3bjj pe1wb pa0ste pa3czp pa5rwe pa0jfm pa3fxu pa3hgb 7. Na de ronde 70 cm uitschakelen.

Vrijdag 7 september Lezing over de LF banden

Vrijdag 7 september Lezing over de LF banden 1 Jaargang 34 nummer 07 september 2007 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

We gaan weer beginnen aan een nieuw seizoen!!!

We gaan weer beginnen aan een nieuw seizoen!!! Jaargang 41 nummer 7 september 2014 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

17 MEI VHF DAG IN BUDEL

17 MEI VHF DAG IN BUDEL Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Het seizoen gaat weer van start!!!

Het seizoen gaat weer van start!!! Jaargang 39 nummer 07 september 2012 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Een zendamateur: wat is dat? Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Dat kan via de microfoon, maar ook via Morse signalen, amateurtelevisie,

Nadere informatie

Radio Nieuws Flits. First Edition 2012. Zomer 2012. Redactie-adres: Wil Stilma PE1JRA Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk. E-mail: pe1jra@gmail.

Radio Nieuws Flits. First Edition 2012. Zomer 2012. Redactie-adres: Wil Stilma PE1JRA Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk. E-mail: pe1jra@gmail. Radio Nieuws Flits First Edition 2012 Zomer 2012 Redactie-adres: Wil Stilma PE1JRA Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk E-mail: pe1jra@gmail.com Van de redactie Het eerste nummer (The First) van Radio Nieuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 03 september 2012

Nieuwsbrief nr. 03 september 2012 Nieuwsbrief nr. 03 september 2012 Als u deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen via e-mail, stuur dan een e-mail naar verondenhaag@gmail.com met als mededeling: nieuwsbrief, afmelden. Als u deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Verwachtingen? Programma. Aanleg installatie. Aanleg installatie - overzicht installatie

Verwachtingen? Programma. Aanleg installatie. Aanleg installatie - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 38 4 / 38 - overzicht installatie - antenne langdraad > 12,5 meter

Nadere informatie

Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62. Editie mei HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden.

Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62. Editie mei HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden. Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62 Editie mei 2018 HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden. Afdelingsbijeenkomst mei 2018 op: vrijdag 11 mei 2018, aanvang 20.00 uur LT WiFi door

Nadere informatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie -email van FAX,Navtex,RTTY 4 / 34 - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 34 5 / 34

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: PA3DRL WILLY Antenne:GP VERTICAL...Set:.YAESU FT 847... Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie -email van FAX,Navtex,RTTY 4 / 34 - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 34 5 / 34

Nadere informatie

2 Geïnteresseerden/deelnemers Onderstaande adressen zijn opgenomen in de mailgroep maritiem2009@radioclub.nl

2 Geïnteresseerden/deelnemers Onderstaande adressen zijn opgenomen in de mailgroep maritiem2009@radioclub.nl 1 Over dit document... 1 2 Geïnteresseerden/deelnemers... 1 3 Bespreking 12-6-2009... 2 4 Het programma en onze activiteiten... 2 4.1 Hoogfrequent (Eric PA2ELS)... 2 4.2 2 meter (Kobus PA2LOJ)... 2 4.3

Nadere informatie

EMC-EMF Cie. EMV voor de amateur. door. Jan Jansen, PA0JMG. 1ste maal gegeven als lezing voor A30 op 12 maart 2010

EMC-EMF Cie. EMV voor de amateur. door. Jan Jansen, PA0JMG. 1ste maal gegeven als lezing voor A30 op 12 maart 2010 EMV voor de amateur door Jan Jansen, PA0JMG 1ste maal gegeven als lezing voor A30 op 12 maart 2010 1 Elektromagnetische velden EMV Bron Elektrische apparaten Ontvanger(s) In Band ZZZender EMC Interferentie

Nadere informatie

Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de

Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de Lima SDR Inleiding Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de mogelijkheden van een SDR. Door de opkomst van SDR (de Engelse afkorting voor Software DefinedRadio)

Nadere informatie

Namens bestuur, de rondeleiders en redactie een goed en voorspoedig 2010 toe gewenst. Dat we maar weer veel verbindingen mogen maken.

Namens bestuur, de rondeleiders en redactie een goed en voorspoedig 2010 toe gewenst. Dat we maar weer veel verbindingen mogen maken. Jaargang 37 nummer 01 januari 2010 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

UITNODIGING JAARVERGADERING NEDERLANDSE OPENLUCHTTHEATERS

UITNODIGING JAARVERGADERING NEDERLANDSE OPENLUCHTTHEATERS Beste mensen, UITNODIGING JAARVERGADERING NEDERLANDSE OPENLUCHTTHEATERS Zaterdag 6 november 2010 Baarn / Eemnes Op zaterdag 6 november a.s. is het zover. Dan heeft de Vereniging Nederlandse Openluchttheaters

Nadere informatie

Op 20 februari zal de jaarlijkse Jaarvergadering plaatsvinden. Een persoonlijke uitnodiging met agenda zal voor de vergadering worden verzonden.

Op 20 februari zal de jaarlijkse Jaarvergadering plaatsvinden. Een persoonlijke uitnodiging met agenda zal voor de vergadering worden verzonden. De Helmondse VARICON 34 e Jaargang nummer 126 December 2017 De Varicon is de spreekbuis van de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland afdeling Helmond en wordt per e-mail gezonden aan

Nadere informatie

Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch

Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Jaargang 37 nummer 08 oktober 2010 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Vrijdag 5 oktober is er een presentatie over het programmeren van PIC`s

Vrijdag 5 oktober is er een presentatie over het programmeren van PIC`s 1 Jaargang 34 nummer 08 oktober 2007 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

Kijk voor het laatste nieuws op internet!!

Kijk voor het laatste nieuws op internet!! Jaargang 42 nummer 02 februari 2015 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

Hoogfrequent technieken.

Hoogfrequent technieken. Hoogfrequent technieken. .. Inleiding. Hoofdstuk : Inleiding Mensen of machines moeten in sommige omstandigheden met elkaar communiceren. Door communicatie kan video, spraak en computer gegevens onderling

Nadere informatie

Gastheer of -vrouw...

Gastheer of -vrouw... Gastheer of -vrouw...... voor de museum balie en museumwinkel Dit biedt : Als vrijwilliger van werkt u in Als gastheer of vrouw ontvangt u de bezoekers in de museumwinkel en geeft hun informatie over het

Nadere informatie

Jaarvergadering Het bestuur van de afdeling Helmond mail: pi4hmd. nl

Jaarvergadering Het bestuur van de afdeling Helmond mail: pi4hmd. nl De Helmondse VARICON 34 e Jaargang nummer 127 Juli 2018 De Varicon is de spreekbuis van de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland afdeling Helmond en wordt per e-mail gezonden aan de leden

Nadere informatie

Het satelliet project 2017

Het satelliet project 2017 Het satelliet project 2017 Antennes Het belangrijkste van elk radiostation is natuurlijk de antenne, of in mijn geval de antennes. Ik heb gekozen voor de grootst mogelijke antennes die op het dak van mijn

Nadere informatie

9e jaargang nummer 7 september 1985 verschijnt 10 maal per jaar. Oplage 400 stuks. Redaktieadres: Trekvogelweg 179, 3815 LE Amersfoort.

9e jaargang nummer 7 september 1985 verschijnt 10 maal per jaar. Oplage 400 stuks. Redaktieadres: Trekvogelweg 179, 3815 LE Amersfoort. 9e jaargang nummer 7 september 1985 verschijnt 10 maal per jaar. Oplage 400 stuks. REDAKTIE: Boy de Leeuw PA0BL Jan van Dalum PE1JHU Redaktieadres: Trekvogelweg 179, 3815 LE Amersfoort. DRUK: Arthur Dekkers

Nadere informatie

Vraag 3: Een radioamateur mag volgende andere radiostations contacteren :

Vraag 3: Een radioamateur mag volgende andere radiostations contacteren : Vraag 1: Het doel van een radioamateurvergunning is : A. communiceren met andere radioamateurs B. zich te bekwamen in de radiocommunicatie en radiotechniek C. commerciële activiteiten te ontwikkelen op

Nadere informatie

Twente Beam. Jaargang 35 nummer 23 mei Wetenswaardigheden. Inhoud van deze Twente Beam

Twente Beam. Jaargang 35 nummer 23 mei Wetenswaardigheden. Inhoud van deze Twente Beam De digitale van de VERON-VRZA afdeling belangstellenden. wordt 10 x per jaar Jaargang 35 nummer 23 mei 2014 Inhoud van deze Wetenswaardigheden Afdelingsbijeenkomsten Van de voorzitter (Veron afdeling Twente)

Nadere informatie

Kijk voor het laatste nieuws op internet!!

Kijk voor het laatste nieuws op internet!! Jaargang 40 nummer 05 mei 2013 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse bijeenkomst

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01 1 HAM - FLYER 04-16 tussendoortje van het HAM-Nieuws Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01 Vier enthousiaste mensen, bouwers, programmeurs, software en hardware specialisten, presenteren op de verenigingsavond

Nadere informatie

Afdelingsnieuws: 30 mei 2014 - Geen bijeenkomst

Afdelingsnieuws: 30 mei 2014 - Geen bijeenkomst ZCZC --------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX

Nadere informatie

Radio & Security. Complete Security BVBA. Niet alle 868 MHZ alarmsystemen zijn gelijkwaardig!

Radio & Security. Complete Security BVBA. Niet alle 868 MHZ alarmsystemen zijn gelijkwaardig! 2 Complete Security BVBA Radio & Security Niet alle 868 MHZ alarmsystemen zijn gelijkwaardig! De meest gebruikte frequentie voor SRD (Short Range Device) is 433 MHz. Naast alarmsystemen wordt deze frequentie

Nadere informatie

Proefexamen N najaar 2001

Proefexamen N najaar 2001 Proefexamen N najaar 2001 1- De Q-code QRT betekent: houd op einde bericht ik word gestoord 2 - In het telegrafieverkeer is de gebruikelijke afkorting om de roepletters van het tegen station en het eigen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 24 juni 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Extra zomeropening huiskamer We willen

Nadere informatie

De avond werd erg goed bezocht, namelijk 31 personen waren er aanwezig.

De avond werd erg goed bezocht, namelijk 31 personen waren er aanwezig. Informatie voor de ronde kan je sturen naar pd3jag@gmail.com Iedere 3 de dinsdag van de maand bijeenkomst PI4WBR & PI4BOZ in de Geerhoek te Wouw. Deze vind je in de Kloosterstraat 19b in Wouw. Vanaf 20:00

Nadere informatie

N voorjaar zal ik het zendvermogen verlagen? 2 - In het telegrafieverkeer is de gebruikelijke afkorting voor algemene oproep aan alle stations:

N voorjaar zal ik het zendvermogen verlagen? 2 - In het telegrafieverkeer is de gebruikelijke afkorting voor algemene oproep aan alle stations: 1- De Q-code QRP als vraag betekent: N voorjaar 2001 zal ik het zendvermogen verhogen? zal ik het zendvermogen verlagen? zal ik de seinsnelheid verlagen? 2 - In het telegrafieverkeer is de gebruikelijke

Nadere informatie

Editie september 2017

Editie september 2017 Editie september 2017 De Flevo Rondstraler Het blad voor en door leden van de VERON-afdeling Flevoland COLOFON VERON-afdeling A41 Flevoland Voorzitter Dick van Vulpen PA0DVV pa0dvv@veron.nl Vicevoorzitter

Nadere informatie

Kijk voor het laatste nieuws op internet!! en

Kijk voor het laatste nieuws op internet!!   en Jaargang 38 nummer 09 november 2011 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

17 februari Verslag QRP transceiver knutselavond. Written by Toine Hultermans, PD0MHS

17 februari Verslag QRP transceiver knutselavond. Written by Toine Hultermans, PD0MHS 17 februari 2010 - Verslag QRP transceiver knutselavond Written by Toine Hultermans, PD0MHS Jan, PA0BGB is druk in de weer met het monteren van het eerste printje. Iedere deelnemer heeft een duidelijke

Nadere informatie

Matthe (pd1ajz) wenst iedereen een goede avond. Voor de luisterstation die kunnen zich inmelden via of

Matthe (pd1ajz) wenst iedereen een goede avond. Voor de luisterstation die kunnen zich inmelden via   of Matthe (pd1ajz) wenst iedereen een goede avond. Voor de luisterstation die kunnen zich inmelden via E-mail : pd1ajz@veron.nl of pd3jag@gmail.com. De freq op 70 cm is vervallen, hier werd bijna geen gebruik

Nadere informatie

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden JOTA-JOTI en CAMRAS Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden gemaakt. Hierbij wordt hulp ingeroepen

Nadere informatie

Bouwbeschrijving kristalradio

Bouwbeschrijving kristalradio Van harte gefeliciteerd met dit bouwpakket. Je kunt hiermee zelf een radio bouwen die geen batterij nodig heeft. Op de foto hiernaast zie je hoe jouw radio eruit gaat zien. In deze bouwbeschrijving staat

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5, mei 2015, 3 e jaargang

Nieuwsbrief 5, mei 2015, 3 e jaargang Nieuwsbrief 5, mei 2015, 3 e jaargang Inhoud Themabijeenkomst over WONEN 30 mei Maandelijkse inloop Nieuws kerngroep en klankbordgroep Zorg Divers nieuws Bereikbaarheid Stadsdorp Tot slot Themabijeenkomst

Nadere informatie

HANDLEIDING STANDHOUDERS JAARDAG. Plafond en Wand

HANDLEIDING STANDHOUDERS JAARDAG. Plafond en Wand HANDLEIDING STANDHOUDERS JAARDAG Plafond en Wand 6 november 2015 DATUM/LOCATIE/TIJD De beurs wordt gehouden op 6 november 2015 van 14.00 uur tot 20.00 uur in het Hart van Holland te Nijkerk. De adresgegevens

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 In deze nieuwsbrief: Ouderbijdrage en schoolreisgeld (herhaling) Schoolreisje groepen 3 en 4 Avondvierdaagse Kaarten in Actie Klussers gevraagd Nieuwsbrief Vreedzame School

Nadere informatie

Hallo en een goede avond bij ronde 177 van 8 Augustus

Hallo en een goede avond bij ronde 177 van 8 Augustus Inmelden ronden voor luisteramateurs kan via E-mail te sturen naar : Matthe pd1ajz@veron.nl of naar het adres van Wim pa3wt@veron.nl De zendamateurs kunnen inmelden via de repeater, op 145.625MHz en denk

Nadere informatie

Isotron (vogelhuisje) voor 40/80/160 meterband.

Isotron (vogelhuisje) voor 40/80/160 meterband. Isotron (vogelhuisje) voor 40/80/160 meterband. Inleiding: Deze antenne werkt electro/magnetisch als een loop-yagi, heeft een stralings diagram van een groundplane en de korte opstralingshoek van een richtbeam.

Nadere informatie

Vereniging van Radio Zendamateurs (VRZA)

Vereniging van Radio Zendamateurs (VRZA) Vereniging van Radio Zendamateurs (VRZA) Inleiding Je leest deze brochure omdat je een geïnteresseerd persoon bent, die belangstelling heeft voor buitengewone dingen. Of je vindt het leuk om met andere

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VBB met uitnodigingen

NIEUWSBRIEF VBB met uitnodigingen NIEUWSBRIEF VBB met uitnodigingen Uitgave februari 2017 info vind u ook op www.brandweer.org In deze nieuwsbrief wordt u uitgenodigd voor deelname aan twee evenementen Op zaterdag 11 maart wordt de jaarlijkse

Nadere informatie

Ervaringen met de T2FD antenne.

Ervaringen met de T2FD antenne. Ervaringen met de T2FD antenne. Enkele jaren geleden viel mijn oog op een T2FD antenne die werd beschreven in het Rothammel boek. In die beschrijving kwamen enkele interessante punten naar voren t.w. -

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem

Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem 1. Algemene informatie 1.1 Introductie Het Axitour AT-900 audio communicatiesysteem is een van de meest geavanceerde rondleidingsystemen op

Nadere informatie

Dit bestand eindigt met.tq5 en stuur je vervolgens als attachment per email naar de ARRL aan lotw-logs@arrl.org.

Dit bestand eindigt met.tq5 en stuur je vervolgens als attachment per email naar de ARRL aan lotw-logs@arrl.org. Op het web zijn verschillende mogelijkheden te vinden om zendamateurs in staat te stellen een gemaakte radioverbinding langs electronische weg te bevestigen. De komende maanden zal ik er een aantal van

Nadere informatie

VERON afdeling Amsterdam

VERON afdeling Amsterdam Afz: VERON afd. Amsterdam P/A Tolkamerstraat 105 1107 PC Amsterdam Zuidoost. 1 Voorwoord voorzitter Beste Amsterdamse radioamateurs, Na een onderbreking van enkele jaren hebben wij op 7 en 8 september

Nadere informatie

Hallo en een goede avond bij ronde 206 van 27 februari

Hallo en een goede avond bij ronde 206 van 27 februari Inmelden ronden voor luisteramateurs kan via E-mail te sturen naar : Matthe pd1ajz@veron.nl of naar het adres van Wim pa3wt@veron.nl De zendamateurs kunnen inmelden via de repeater, op 145.625MHz en denk

Nadere informatie

Twente Beam. Wetenswaardigheden. Jaargang 35 nummer 27 oktober Inhoud van deze Twente Beam

Twente Beam. Wetenswaardigheden. Jaargang 35 nummer 27 oktober Inhoud van deze Twente Beam Jaargang 35 nummer 27 oktober 2014 Wetenswaardigheden Inhoud van deze Twente Beam Afdelingsbijeenkomsten Van de voorzitter (Veron afdeling Twente) Special Event station PA70BRD Dankbetuiging herdenking

Nadere informatie

Laatste update: 16 okt 2015 (pa0fot). Aanvullingen en correcties op de agenda zijn welkom!

Laatste update: 16 okt 2015 (pa0fot). Aanvullingen en correcties op de agenda zijn welkom! Agenda: Activiteiten en markten 20-10- recentste versie op www.pi4vlb.nl en members.home.nl/tom.koeken/zoronde: Voor de z.o.-ronde: alleen de komende 4 tot 6 weken vermelden Voor alle activiteiten geldt:

Nadere informatie

HANDLEIDING STANDHOUDERS NOA JAARDAG. Stukadoor en Afbouw Vloeren en Terrazzo

HANDLEIDING STANDHOUDERS NOA JAARDAG. Stukadoor en Afbouw Vloeren en Terrazzo HANDLEIDING STANDHOUDERS NOA JAARDAG Stukadoor en Afbouw Vloeren en Terrazzo 5 november 2015 DATUM/LOCATIE/TIJD De beurs wordt gehouden op 5 november 2015 van 14.00 uur tot 20.00 uur in het Hart van Holland

Nadere informatie

Hallo en een goede avond bij ronde 175 van 27 juni

Hallo en een goede avond bij ronde 175 van 27 juni Inmelden ronden voor luisteramateurs kan via E-mail te sturen naar : Matthe pd1ajz@veron.nl of naar het adres van Wim pa3wt@veron.nl De zendamateurs kunnen inmelden via de repeater, op 145.625MHz en denk

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

KBO Activiteitenprogramma

KBO Activiteitenprogramma KBO Activiteitenprogramma voor kalenderjaar 2019 Katholieke Bond voor Ouderen afd. Nieuwegein/Vianen 2 De KBO ontspanningsmiddagen in De Rank KBO activiteitenprogramma voor het gehele kalenderjaar 2019

Nadere informatie

Kart Endurance Race 2014 Bleekemolen s Race Planet Amsterdam Zondag 9 februari 2014

Kart Endurance Race 2014 Bleekemolen s Race Planet Amsterdam Zondag 9 februari 2014 Kart Endurance Race 2014 Bleekemolen s Race Planet Amsterdam Zondag 9 februari 2014 Zondag 9 februari willen we als opwarmer voor het nieuwe seizoen de sportieve strijd aan gaan met gelijke wapens. In

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 8 20 februari 2018 Nieuws Agenda 21 febr: Songfestival 24 febr: Hongerige klant (VOL) 25 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Twente 3 mrt: Smartlappenkoor door het lint 3 mrt: Lunchen

Nadere informatie

Info bulletin mei t/m september 2015

Info bulletin mei t/m september 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin mei t/m september 2015 Overzicht activiteiten mei t/m september 2015 Gezinsfietstocht donderdag 14

Nadere informatie

SPROOKJES. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma.

SPROOKJES. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma. Met otto, elle of izzi!... Camping Vossenberg Centrumweg 17 8162 PT Epe Tel: 0578-613800 info@campingvossenberg.nl www.campingvossenberg.nl SPORT EN SPEL SPROOKJES Iedere dag (m.u.v. zaterdag) leuke sporten

Nadere informatie

JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS

JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden gemaakt. Hierbij wordt hulp ingeroepen

Nadere informatie

Voor de zend / luister amateur. Het berekenen van weerstand verzwakkers.

Voor de zend / luister amateur. Het berekenen van weerstand verzwakkers. PA0FWN. Voor de zend / luister amateur. Het berekenen van weerstand verzwakkers. Regelmatig krijgen we in b.v. Electron en andere publicaties te maken met zaken als Hf (vermogens) verzwakkers. Tussen een

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 02 mei 2012

Nieuwsbrief nr. 02 mei 2012 Nieuwsbrief nr. 02 mei 2012 Als u deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen via e-mail, stuur dan een e-mail naar verondenhaag@gmail.com met als mededeling: nieuwsbrief, afmelden. Als u deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Stichting Radio. Januari Februari Maart Amateurs Steden- Uitgave No 5. Driehoek, CQ-SDH. De Nieuwsbrief is onderdeel van PI4SDH

Stichting Radio. Januari Februari Maart Amateurs Steden- Uitgave No 5. Driehoek, CQ-SDH. De Nieuwsbrief is onderdeel van PI4SDH Nieuwsbrief Voor zend & luister- Amateurs Apeldoorn & omstreken. Verschijnt 4x per jaar. Stichting Radio Amateurs Steden- Driehoek, Januari Februari Maart 2017 Uitgave No 5. De Nieuwsbrief is onderdeel

Nadere informatie

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

De échte klassieker, de Vlaamse Druivencross Overijse

De échte klassieker, de Vlaamse Druivencross Overijse www.desportvriendenoverijse.be desportvriendenoverijse@skynet.be NIEUWSBRIEF > 10 NOVEMBER 2011 INHOUD 11 December > Vlaamse Druivencross VIP & Hospitality 8 December 2011 > Gespreksavond met Michel Wuyts

Nadere informatie

Afdelingsnieuws: 22 maart 2013 - Verkoopavond

Afdelingsnieuws: 22 maart 2013 - Verkoopavond ZCZC --------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX

Nadere informatie

Presentatie betreffende de ervaringen met WSPR door PA3EDR een vervolg op de presentatie van Dick PA4VHF

Presentatie betreffende de ervaringen met WSPR door PA3EDR een vervolg op de presentatie van Dick PA4VHF Presentatie betreffende de ervaringen met WSPR door PA3EDR een vervolg op de presentatie van Dick PA4VHF Welke punten komen er aan de orde? Wat is WSPR? Wat kunnen we ermee? Hoe werkt het? Waar is het

Nadere informatie

Een draagbaar multi-functioneel satellietstation

Een draagbaar multi-functioneel satellietstation Een draagbaar multi-functioneel satellietstation Ervaringen met draagbare apparatuur voor LEO satellieten Interessedag Amateursatellieten - 28 september 2013 Ivo Klinkert PA1IVO Een draagbaar multi-functioneel

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 Voorbereiding... 1 1.1 Inschakelen 70cm 1 1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 2 Opening... 1 3 Nieuws... 2 3.1 Afdelingsnieuws 2 3.1.1 Lezingen na de vakantie 2 3.1.2 9 september:

Nadere informatie

N najaar 2004. 1- Tijdens een morse-verbinding wilt u weten of uw signalen door andere stations gestoord worden. QRM? QRP? QRT?

N najaar 2004. 1- Tijdens een morse-verbinding wilt u weten of uw signalen door andere stations gestoord worden. QRM? QRP? QRT? N najaar 2004 1- Tijdens een morse-verbinding wilt u weten of uw signalen door andere stations gestoord worden. U zendt: QRM? QRP? QRT? 2 - In het amateur-verkeer is de gebruikelijke afkorting voor ALGEMENE

Nadere informatie

De leden bestaan uit (vrijwel alleen) radio zendamateurs (m/v), maar ook binnen die groep bevinden zich weer een aantal geledingen:

De leden bestaan uit (vrijwel alleen) radio zendamateurs (m/v), maar ook binnen die groep bevinden zich weer een aantal geledingen: NIEUWSBRIEF 2 e kwartaal 2017 Deze nieuwsbrief is primair bedoeld voor de leden van de vereniging PI4HAL ten einde de betrokkenheid van de leden bij de ontwikkelingen van het PI4HAL radiostation maar ook

Nadere informatie

Het Z Oo D tje, nieuwsbrief van de afdeling Zuidoost Drenthe (A11) van de VERON

Het Z Oo D tje, nieuwsbrief van de afdeling Zuidoost Drenthe (A11) van de VERON Het Z Oo D tje, nieuwsbrief van de afdeling Zuidoost Drenthe (A11) van de VERON Afd. A 11 Zuidoost Drenthe mei 2018 Opgericht in mei 1956. Correspondentie en info: secretariaat Wilma Meijering e mailadres:

Nadere informatie

DARES Groep Bergen Op Zoom test Bergse Diepsluis 20 NOV 2005

DARES Groep Bergen Op Zoom test Bergse Diepsluis 20 NOV 2005 DARES Groep Bergen Op Zoom test Bergse Diepsluis 20 NOV 2005 DARES groep Bergen Op Zoom heeft op 20 november 2005 een test gehouden vanaf de Bergse Diepsluis langs de Oesterdam in locatorvak JO21CM op

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

N najaar 2003. verhoog zendvermogen verhoog de seinsnelheid verlaag de seinsnelheid

N najaar 2003. verhoog zendvermogen verhoog de seinsnelheid verlaag de seinsnelheid N najaar 2003 1- De Q-code QRO betekent: verhoog zendvermogen verhoog de seinsnelheid verlaag de seinsnelheid 2 - De roepletters worden aan de vergunninghouder toegewezen door: KPN Telecom Agentschap Telecom

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 4 23 Januari 2018 Nieuws Agenda 24 jan: Zeist woensdagmiddag (zintuigen) 27 jan: Optreden van het Jan Wonderlicht Trio (VOL) 2 febr: Carnaval Doorn 3 febr: Lunchen in Zeist

Nadere informatie

HiFi over 8,33 khz channel spacing? Ik dacht het niet.

HiFi over 8,33 khz channel spacing? Ik dacht het niet. HiFi over 8,33 khz channel spacing? Ik dacht het niet. Op veler verzoek heb ik me verdiept in het fenomeen 8,33 khz. Waarom komt dit op ons af, en wat betekent dit voor de techniek van zenders en ontvangers.

Nadere informatie

Arduino en APRS EZHE Workshop April 2017, PD1DDK

Arduino en APRS EZHE Workshop April 2017, PD1DDK Arduino en APRS EZHE Workshop April 2017, PD1DDK Wat kunnen we met APRS? 1. Op kaarten aprs stations weergeven en hun gegevens opvragen. 2. Weerstation info opvragen. 3. Berichten uitwisselen met andere

Nadere informatie

DT-210/DT-210L/DT-210V. NL Revision 1

DT-210/DT-210L/DT-210V. NL Revision 1 DT-210/DT-210L/DT-210V NL Revision 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 A B C D E F G H Plaats van de bedieningsorganen Keuzeschakelaar Stereo/Mono/Luidspreker Toets memory (geheugen) Afstemming Omhoog/Omlaag

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten

Zakelijke ontvangsten Zakelijke ontvangsten 2016 www.glk.nl Kasteel Cannenburch Zakelijke ontvangsten Kasteel Cannenburch en het naastgelegen Bouwhuis liggen aan de rand van een park en bieden een representatief en stijlvol

Nadere informatie

Figuur 1. Rabo bank Lekkerkerk nr. 3357.90.267 Handelsregister nr. 24345002 K.v.K. te Rotterdam

Figuur 1. Rabo bank Lekkerkerk nr. 3357.90.267 Handelsregister nr. 24345002 K.v.K. te Rotterdam AM PLL zender De AM PLL zender is eenvoudig te bouwen, en eenvoudig in gebruik (behoeft geen afregeling) De schakeling is zeer stabiel (stabiliteit is het kristal) De frequenties zitten exact op het kanaalraster

Nadere informatie

Elke slag raak! Badminton Congres. Het Klooster Amersfoort. Zaterdag 8 juni 2013

Elke slag raak! Badminton Congres. Het Klooster Amersfoort. Zaterdag 8 juni 2013 Elke slag raak! Zaterdag 8 juni 2013 Het Klooster Amersfoort Nederland organiseert op zaterdag 8 juni de eerste editie van het. De dag staat in het teken van actuele onderwerpen die van belang zijn voor

Nadere informatie

Elementaire facetten van het Radio(zend)amateurisme

Elementaire facetten van het Radio(zend)amateurisme Elementaire facetten van het Radio(zend)amateurisme Bevrediging van nieuwsgierigheid Gewoon lekker bezig zijn Sociaal bezig zijn Uitdagingen Verzamelen De organisatie Spelregels Historie OHP_00 Bevrediging

Nadere informatie

Kijk voor het laatste nieuws op internet!! (vernieuwd) Hoe word ik een betere contester

Kijk voor het laatste nieuws op internet!!  (vernieuwd) Hoe word ik een betere contester Jaargang 43 nummer 08, oktober 2016 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

Afdelingsnieuws: Nieuws van onze afdelingsleden:

Afdelingsnieuws: Nieuws van onze afdelingsleden: ---------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX Om 11.45

Nadere informatie

Hebben uw jeugdleden ook talent buiten de baan? Doe er dan wat mee!

Hebben uw jeugdleden ook talent buiten de baan? Doe er dan wat mee! Hebben uw jeugdleden ook talent buiten de baan? Doe er dan wat mee! WhoZnext is een campagne die tennisjongeren tussen 14 en 21 jaar stimuleert activiteiten te organiseren voor hun leeftijdsgenoten. Onder

Nadere informatie

Lichtsnelheid. 1 Inleiding. VWO Bovenbouwpracticum Natuurkunde Practicumhandleiding

Lichtsnelheid. 1 Inleiding. VWO Bovenbouwpracticum Natuurkunde Practicumhandleiding VWO Bovenbouwpracticum Natuurkunde Practicumhandleiding Lichtsnelheid 1 Inleiding De voortplantingsnelheid c van elektromagnetische golven (of: de lichtsnelheid) in vacuüm is internationaal vastgesteld

Nadere informatie

THEMALIED 2015 De Bouwplaats tekst en muziek Timo van den Heuvel

THEMALIED 2015 De Bouwplaats tekst en muziek Timo van den Heuvel THEMALIED 2015 De Bouwplaats tekst en muziek Timo van den Heuvel Een architect, krr krr* (potlood slijpen) elektricien, klik klak (schakelaar) een schilder, timmerman, klop klop (hamer) ze bouwen aan een

Nadere informatie