Kool thing: introductie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kool thing: introductie"

Transcriptie

1 Kool thing: introductie Het nummer Smells Like Teen Spirit van Nirvana sloeg in 1991 in als een bom. Onvervalste gitaarmuziek was in de jaren tachtig een beetje ondergesneeuwd geraakt, maar werd met een klap weer op de kaart gezet. De muziekindustrie ontketende meteen een zoektocht naar de nieuwe Nirvana, waardoor alternatieve muziek een onderdeel werd van de mainstreamcultuur. Hoe gangbaar de term alternative sindsdien ook werd, van een duidelijk afgebakend genre is nooit sprake geweest. Alternative laat zich eerder omschrijven als een gevoel dan als een muzieksoort. Wie rondloopt op een typisch alternatief festival als Lowlands, wordt overspoeld door een keur van stijlen, van electro tot stonerrock. Alternative is een grabbelbak vol met verrassingen voor iedereen die niet van standaard popmuziek houdt.de belangrijkste overeenkomst is dat het verschil tussen publiek en artiest zelden groot is. Artistieke en inhoudelijke intenties zijn belangrijker dan commerciële bedoelingen en sterrenstatus. Het is daarom belangrijker hipper en cooler te zijn dan de massa. Geen wonder dat het succes van bands als Nirvana door menig alternativeliefhebber werd betreurd, niet in de laatste plaats door de bands zelf. Natuurlijk ging er een hele geschiedenis aan het verhaal van Nirvana vooraf en heeft de tijd niet stilgestaan. Muziekweb zet alles voor u op een rijtje.

2 Peel slowly and see: het begin Artiesten doorbreken rond 1966 voor het eerst de klassieke, korter dan drie minuten durende popsong en staan zo aan de basis van een nieuw muzikaal avontuur. Gevestigde acts zoals The Beatles en The Beach Boys brengen met Strawberry Fields Forever en Good Vibrations experimentele singles uit. Tegelijkertijd worden er voor het eerst op grote schaal illegale lp s verspreid, de zogenaamde bootlegs. Onafgemaakte thuisopnames vol ruis van Bob Dylan en The Band bereiken een groot publiek. De grenzen van de popmuziek lijken hierdoor rekbaarder dan voorheen werd gedacht. Het zijn vooral de jongere artiesten die eind jaren zestig en begin jaren zeventig in dit gat springen en het verschil maken. Jimi Hendrix verbaast iedereen door buitenaardse klanken uit zijn electrische gitaar te toveren, The Doors zetten met veel gevoel poëzie op muziek en Frank Zappa en zijn Mothers of Invention laten met hun gekke humor zien dat alles mogelijk is. Hendrix, The Doors en zelfs Zappa worden snel omarmd door platenmaatschappijen en bereiken een groot publiek. Het lijkt alsof alles mag en kan. Maar zij staan voor een veel grotere groep aan tegendraadse artiesten die niet weten door te breken. In maart 1967 brengt The Velvet Underground haar inmiddels befaamde debuut The Velvet Underground & Nico uit. De lp is gestoken in een door Andy Warhol ontworpen hoes waarop een banaan staat die nog gepeld kan worden ook. Hoe ludiek deze vondst ook is, de plaat kan geen potten breken. Commercieel is het een mislukking, al zou de primitieve en donkere muziek later zeer invloedrijk zijn. Een tendens die zich wel vaker herhaalt bij alternative bands, zoals bij Big Star in de jaren zeventig en de Pixies in de jaren tachtig.

3 Break it up: punk en new wave Experimenteren binnen de popmuziek is in de jaren zeventig breed geaccepteerd. Androgyne muzikanten, in de jaren vijftig en zestig nog ondenkbaar, zijn met David Bowie, Roxy Music en de New York Dolls ruim vertegenwoordigd. Naast hun levenshouding verleggen ze ook muzikaal grenzen. Toch gaan de meeste rockbands zoals The Who, Rolling Stones en Led Zeppelin verder de kant op van het supersterrendom met stadionconcerten, een uitgesponnen geluid en het grote geld dat daarmee gepaard gaat. Zelfs nieuwere rockstromingen als prog worden vrijwel meteen opgeslokt door de industrie. Rock & roll heeft hierdoor volgens sommigen zijn rebelse gezicht verloren. Bands zoals The Stooges en MC5 zijn wel rauw en gedreven en liggen aan de basis van een nieuwe stroming die als reactie op de grote rockbands kan worden gezien. Zowel in Groot-Brittannië als in de Verenigde Staten borrelt het. De Britse punkexplosie (Sex Pistols, Damned, The Clash, Buzzcocks) van 1977 brengt de popmuziek terug op straat! Synchroon hieraan grijpen in New York rond de club CBGB s acts als Patti Smith, Ramones, en Blondie terug naar de gitaren en de beginselen van de rock & roll. Gevoel gaat boven technisch vernuft, een persoonlijke tekst boven meezingbaarheid. De do it yourself -mentaliteit van punk werkt door in het muzikaal interessantere new wave ook wel post-punk genaamd. Elvis Costello, Talking Heads en Wire maken complexe en dus uiteenlopende muziek met een duidelijk anti-establishment karakter.

4 Radio free Europe: voor de doorbraak Nadat punk erop heeft gewezen dat iedereen muziek kan maken, wordt er met de komst van allerlei kleine platenmaatschappijen bewezen dat ook iedereen muziek kan uitgeven. Eigenzinnige labels als Stiff Records en Factory in Engeland en STT en Sub Pop in de Verenigde Staten schieten als paddenstoelen uit de grond. Deze labels worden indie genoemd, wat een afgeleide is van independent, het Engelse woord voor onafhankelijk. Omdat veel alternative artiesten bij dit soort labels hun muziek uit gaan brengen, wordt indie vaak gezien als een synoniem voor alternative. De jaren tachtig zijn een feest voor alternative bands en fans. Er is een sterke scene met undergroundlabels, radiostations en magazines, de komst van goedkope electronica biedt nieuwe mogelijkheden en er is veel foute popmuziek om je tegen af te zetten. Er komt een grote verscheidenheid aan alternatieve muziek. Van de donkere montone muziek van Joy Division naar de gierende gitaarrock van Dinosaur Jr of van de trashy rock van The Birthday Party naar de aanstekelijke pop van The Smiths; het lijkt totaal niet op elkaar, maar nog minder op de verfoeide zielloze popmuziek en dat is het belangrijkste. Amerikaanse bands als Sonic Youth en zeker R.E.M. krijgen naast overweldigende kritieken ook een grote groep fans. En dat betekent interesse van grote platenmaatschappijen. R.E.M. tekent een contract bij Warner in 1988 en Sonic Youth bij Geffen in In Engeland gebeurt hetzelfde met de doorbraak van The Stone Roses en Happy Mondays. Hun dansbare rock met dance-invloeden wekt de interesse van grote platenmaatschappijen. Alternative is niet langer een klein kindje meer.

5 Gold soundz: alternative is mainstream Alternative wordt in de loop van de jaren tachtig een verzamelnaam voor shoegaze, college rock, punkfunk, no Wave, garagerock en zelfs electro. Toch wordt de term een paar jaar later synoniem voor onvervalste gitaarmuziek. De reden? Het enorme succes van Nirvana met hun album Nevermind (1991) en vooral de single Smells Like Teen Spirit. Dankzij Nirvana wordt alternative, in ieder geval de rockvariant ervan, begin jaren negentig mainstream. In haar zegetocht neemt de groep andere Amerikaanse gitaarbands als Pearl Jam op sleeptouw. U2 en R.E.M. (beiden ooit als alternative gezien) groeien uit tot de nieuwste supergroepen met alle uitverkochte stadionconcerten van dien. Rond deze tijd breken ook de Red Hot Chili Peppers door, die met hun funky rock een frisse stem vormen in het poplandschap. Ook in het Verenigd Koninkrijk grijpen jonge honden als Oasis, Blur en Suede naar de gitaren. De stijl van The Beatles, The Who en The Kinks wordt door hen voorzien van een nieuw jasje. Ook hier zorgt het succes voor een wildgroei aan bands die min of meer hetzelfde geluid hebben. Voor deze bands geldt hetzelfde als voor hun Amerikaanse collega s. Hoe hard hun muziek soms ook kan klinken, ze komen altijd met pakkende refreinen op te proppen. Platenmaatschappijen verdringen zich om de nieuwe Nirvana of Oasis te ontdekken waardoor obligate grunge- en britpopbands veel aandacht krijgen. Een ander vervelende bijkomstigheid is dat door de hooggespannen verwachtingen bepaalde talentvolle groepen zoals Pavement geen kans krijgen om te groeien. Ook apart is dat excentrieke artiesten als Daniel Johnston nu opeens kunnen tekenen bij een groot label. Dit terwijl hun muziek totaal niet uit de verf komt op de radio of MTV. Zonder veel succes worden dit soort artiesten na een paar jaar weer op straat gezet.

6 Is this it: alternative na 2000 Zo plotseling als alternative commercieel aantrekkelijk werd, zo snel was de hype ook weer verdwenen. De situatie rond de millenniumwisseling is te vergelijken met die van voor Smells Like Teen Spirit. Alternative is een grabbelbak vol met verrassingen voor iedereen die niet van standaard popmuziek houdt. Door de komst van snel en wijdverbreid internet wordt het downloaden van platen erg makkelijk, waardoor er naast problemen voor de traditionele industrie (gericht op verkoop van cd s) ook allerlei interessante initiatieven ontstaan. Via blogs en onlinemagazines (Pitchfork, Tiny Mix Tapes of The Hype Machine) worden artiesten sneller ontdekt dan ooit tevoren. Tevens kan iedereen nu gemakkelijk zijn eigen muziek distribueren via sociale netwerken als MySpace en Facebook. Terwijl het aanbod steeds groter wordt, zakt de verkoop van platen steeds verder in. Er wordt wel beweerd dat in de 21ste eeuw eerder 100,000 bands 100 platen verkopen dan 100 bands 100,000 platen, zoals vroeger het geval was. Zeker alternativebands profiteren hiervan omdat zij van oudsher opereren in niches. Niches die nu veel beter zichtbaar zijn voor liefhebbers over de hele wereld. Alternative is diverser en eclectischer dan ooit. De bombastische en gelaagde pop van Sufjan Stevens staat in de tijdschriften en blogs zonder enig probleem naast de electro van LCD Soundsystem en The Knife. De in alternatieve kringen populaire hiphopartiest Kanye West werkt net zo makkelijk samen met collega-rappers als met de singer/songwriter Bon Iver of technoact Daft Punk. Alles is mogelijk binnen dit genre. Van de elementaire pop van The White Stripes en The Strokes tot aan de uiterst ingewikkelde muziek van Animal Collective, The Mars Volta en Radiohead. Hoewel alternative veel minder tot de mainstream behoort dan begin jaren negentig, blijft het populair. De zomerfestivals waar het genre de boventoon voert, zoals Glastonbury, Lowlands en Roskilde zijn vaak in een vloek en een zucht uitverkocht. Opvallend is ook het succes van de talloze bands die een reünietoer ondernemen, waaronder de Pixies, Dinosaur Jr en The Stooges. Was het grote geld eerder niet voor hen weggelegd, nu kunnen deze bands een aardige boterham verdienen aan het feit dat hun muziek een stuk populairder is geworden sinds hun absentie.

2 stages 8 bands and a DJ

2 stages 8 bands and a DJ Programma : In the Attic, Live Music festival Plaats : café/rest. Marktzicht, Heino Tijd : 19H00-01H00 Entree : GRATIS IN THE ATTIC Matthijs Pouw, 2 stages 8 bands and a DJ Al sinds mijn zesde ben ik bezig

Nadere informatie

Doorbraak! Een spannend jongens- en marketingboek in één

Doorbraak! Een spannend jongens- en marketingboek in één Niels Aalberts Doorbraak! Zero Budget Marketing op internet Een spannend jongens- en marketingboek in één Zesendertig man, zes shows en dan blazen we de hele boel op. Sorry?! Hoe bedoel je? vraag ik in

Nadere informatie

Drieluyck/ Drieluik, Het - Zaandam

Drieluyck/ Drieluik, Het - Zaandam Drieluyck/ Drieluik, Het - Zaandam website HYVES HET DRIELUIK Alternatief jongerencentrum, opgezet door vrijwilligers in 1964 in buurthuis De Brug (in de Paaskerk in Zaandam). Eind jaren zestig was het

Nadere informatie

De geschiedenis van rock

De geschiedenis van rock Spreekbeurt door H. 2804 woorden 18 februari 2007 5,5 246 keer beoordeeld Vak Muziek De geschiedenis van rock Inhoud: Inleiding -- Blues -- Rock and Roll -- British Rock -- Blues Rock/Folk Rock -- Psychedelic

Nadere informatie

TOEKOMSTMUZIEK. muziekgeschiedenis in twee keer vijftig minuten. theo ploeg

TOEKOMSTMUZIEK. muziekgeschiedenis in twee keer vijftig minuten. theo ploeg TOEKOMSTMUZIEK theo ploeg 1 2 Johann Sebastian Bach 3 Bach en barok (1600-1750) muziek ontworstelt zich van religie instrumentale muziek komt op (buiten de muziek van het volk) composities ontstaan het

Nadere informatie

MM1A. Project begeleiding. Lisanne van Steen MM1A

MM1A. Project begeleiding. Lisanne van Steen MM1A m Project begeleiding Naam: IndieSter Slogan: Stralende avond Ticket: 22,50 p.p 1500 (plaatsen Paradiso) x 22,50 = 33.750 budget per avond Muziekstijl: Indie/ Indierock/ Indietronica/ alternatief Doelgroep:

Nadere informatie

obs De Kievitshoek Muziek & Dans januari 2014

obs De Kievitshoek Muziek & Dans januari 2014 obs De Kievitshoek januari 2014 Muziek & Dans Geschiedenis van de popmuziek??? Eigenlijk is het ondoenlijk de geschiedenis van de popmuziek in het kort te vertellen als je bedenkt dat er boeken vol over

Nadere informatie

Galerie prijslijst ABBA ZAPPA. Seven%es Rock Photography. Gefotografeerd door. Gijsbert Hanekroot

Galerie prijslijst ABBA ZAPPA. Seven%es Rock Photography. Gefotografeerd door. Gijsbert Hanekroot Galerie prijslijst ABBA ZAPPA Seven%es Rock Photography Gefotografeerd door Gijsbert Hanekroot Vaste collectie DOKA Berlin Wall, 2016 Foto hangt op toilet DOKA Look Right Foto hangt bij de inkom van DOKA

Nadere informatie

100 JAAR POPMUZIEK. cultuur @SCHOOL EDUCATIEVE BIJLAGE AXL PELEMAN

100 JAAR POPMUZIEK. cultuur @SCHOOL EDUCATIEVE BIJLAGE AXL PELEMAN cultuur @SCHOOL WIE WAS DE MADONNA VAN DE JAREN VEERTIG? HOE KLONK PUNK IN DE JAREN ZESTIG? EN WIE OF WAT WAS ER HIPPER DAN HIP IN DE JAREN TACHTIG? Zanger Axl Peleman komt je alles vertellen over een

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Popmuziek. Beatmuziek. Folk. Rock. Glamrock. Hardrock. Progressieve rock. Synthesizer. Disco. Punk. De jaren tachtig.

Inhoudsopgave. Popmuziek. Beatmuziek. Folk. Rock. Glamrock. Hardrock. Progressieve rock. Synthesizer. Disco. Punk. De jaren tachtig. Popmuziek Inhoudsopgave 5 6 9 10 18 21 24 27 30 33 36 41 Popmuziek Beatmuziek Folk Rock Glamrock Hardrock Progressieve rock Synthesizer Disco Punk De jaren tachtig De jaren negentig Popmuziek Popmuziek

Nadere informatie

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD LIMBURG voor muzikanten

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD LIMBURG voor muzikanten ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD LIMBURG voor muzikanten BELANGRIJK: Gegeven antwoorden worden strikt vertrouwelijk en naamloos verwerkt. Deelname aan de enquête is anoniem. Wil je echter kenbaar maken waar

Nadere informatie

100 JAAR POPMUZIEK. seizoen. popmuziek

100 JAAR POPMUZIEK. seizoen. popmuziek E DEDUCATIEVE U C A T I E V E BIJLAGE B I J L A G E 100 JAAR POPMUZIEK seizoen 1 0 / 1 1 popmuziek 1 seizoen 10/1 1 Wie was de Madonna van de jaren veertig? Hoe klonk punk in de jaren zestig? En wie of

Nadere informatie

TRIBUTE BANDS COVER BANDS ORIGINAL BANDS

TRIBUTE BANDS COVER BANDS ORIGINAL BANDS EVENTS, TECHNIEK & LIVE MUZIEK TRIBUTE BANDS COVER BANDS ORIGINAL BANDS BOEKINGEN ORGANISATIE PROMOTIE & TECHNIEK wonna PASSIE VOOR LIVE MUZIEK! Gedreven door pure passie voor live muziek is het onze missie

Nadere informatie

Samenvatting onderzoek Muziek en Werk

Samenvatting onderzoek Muziek en Werk Samenvatting onderzoek Muziek en Werk In opdracht van Randstad zijn er twee onderzoeken uitgevoerd door R2Research. Met het eerste onderzoek is het fundament gelegd voor de link tussen Werk en Muziek.

Nadere informatie

De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen vanaf donderdag 7 november wekelijks om 21.05 op VIER

De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen vanaf donderdag 7 november wekelijks om 21.05 op VIER De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen vanaf donderdag 7 november wekelijks om 21.05 op VIER Vanaf donderdag 7 november gaat Lisa Smolders samen met Frank Vander linden en Sarah Bettens op zoek naar

Nadere informatie

Hij is 46 jaar oud, 20 jaar getrouwd en heeft twee kinderen van 18 en 20 jaar oud.

Hij is 46 jaar oud, 20 jaar getrouwd en heeft twee kinderen van 18 en 20 jaar oud. Waarom hebben jullie jezelf als duo Needle & Salt genoemd? Rolf's achternaam is Schnyder, wat in het Engels betekent tailor (kleermaker), een man die werkt met een needle, terwijl Fredy's achternaam Salzmann

Nadere informatie

Radio Content. - Groove (Funk, Soul, R'n'B ) met artiesten zoals Prince, Alicia Keys en Rihanna.

Radio Content. - Groove (Funk, Soul, R'n'B ) met artiesten zoals Prince, Alicia Keys en Rihanna. Radio Content beschrijft alle Belgische nationale radiozenders, met de muziek die ze brengen en de programma s die ze uitzenden. Dankzij een uiterst nauwkeurig onderzoek tot op de seconde na van elk van

Nadere informatie

De favoriete punkplaten van Ludo Mariman. door Jeroen Van Alsenoy zondag 28 december :00

De favoriete punkplaten van Ludo Mariman. door Jeroen Van Alsenoy zondag 28 december :00 Dertig jaar geleden zorgden The Kids in Vlaanderen voor de lont in een nooit geziene muzikale explosie. Met nummers als Fascist Cops en Rock Over Belgium waren zij de onbetwiste vaandeldragers van de vaderlandse

Nadere informatie

Cuccurullo Brillo Brullo met zeer speciale gast Ike Willis

Cuccurullo Brillo Brullo met zeer speciale gast Ike Willis Cuccurullo Brillo Brullo met zeer speciale gast Ike Willis Het succesvolle optreden van Cuccurullo Brillo Brullo met Ike Willis op de Zappanale 16 in Duitsland heeft geleid tot een muzikaal vervolg. Ike

Nadere informatie

Workshop Popbands 2012/2013

Workshop Popbands 2012/2013 Workshop Popbands 2012/2013 12 1 Starting a popband Deze band is voor beginners, leerlingen die nooit in een band hebben gespeeld. Nadruk ligt op het samen spelen, wennen aan het volume en aan zingen door

Nadere informatie

HOLLANDS DEEP. a. somebody : zoektocht naar zijn roots. êêê

HOLLANDS DEEP. a. somebody : zoektocht naar zijn roots. êêê 32 Alle iconische beelden van Anton Corbijn TEKST: JOKE EMBRECHTS / FOTO's: Anton Corbijn Op 20 mei werd Anton Corbijn zestig. Hij viert zijn verjaardag in stijl met het meest complete overzicht van zijn

Nadere informatie

NIELS VAN IPEREN. commerciële klussen combineert met vrij werk van bijvoorbeeld vergeten indianenstammen

NIELS VAN IPEREN. commerciële klussen combineert met vrij werk van bijvoorbeeld vergeten indianenstammen NIELS VAN IPEREN Starmaker Hij is begonnen als fan, en eigenlijk is hij zijn werk altijd vanuit die optiek blijven bekijken. Zijn filosofie: iedereen is een rockstar. Ik wil graag van gewone mensen artiesten

Nadere informatie

- (Tinne), ik wilde eigenlijk iets anders. P&D Country & Line Dance Weekend

- (Tinne), ik wilde eigenlijk iets anders. P&D Country & Line Dance Weekend Interview met The Cockroach Killers We zijn in Lommel bij het 5e P&D Country & Line Dance Weekend Zaterdag 1 oktober 2016 We zitten aan tafel met deze keer niet als duo maar als voltallige band The Cockroach

Nadere informatie

Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten,

Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten, presenteert Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten, wil Poppunt samen met steden en gemeenten, jeugdhuizen en -verenigingen, scholen, clubs, concertzalen,

Nadere informatie

SonA. heeft eigen geluid gevonden

SonA. heeft eigen geluid gevonden SonA heeft eigen geluid gevonden Zoals ieder jaar, zijn onder de deelnemers van Nu of Nooit talloze 'veteranen' te vinden: Bands of muzikanten die meer dan eens meededen aan de Limburgse bandwedstrijd.

Nadere informatie

Omdat het kan, 10. grootste toekomstwensen. Inspiratie bronnen/persoonlijke. over de redacteur:

Omdat het kan, 10. grootste toekomstwensen. Inspiratie bronnen/persoonlijke. over de redacteur: Jfor one time only Jelle Burger is geen man die graag met zichzelf te kooop loopt. Hij laat liever zelf zien wat hij in huis heeft. Geboren in Woerden, maar getogen in Helmond; hij heeft van beide kanten

Nadere informatie

Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten,

Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten, presenteert Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten, wil Poppunt samen met steden en gemeenten, jeugdhuizen en -verenigingen, scholen, clubs, concertzalen,

Nadere informatie

Tuesday Blue (Express), The

Tuesday Blue (Express), The Tuesday Blue (Express), The website hyves Tuesday Blue Expres YouTube clip TBE-We belong together Miss froggy Fame and fortune Long blond hair Sweet baby doll Baby sittin' boogie (TV Duitsland) Young and

Nadere informatie

-Mijn naam is Henkjan van der Hoek. -J, dank je wel. - Mijn naam is Alex -Jannet, ja die mocht er niet bij zitten, die zegt altijd van die rare

-Mijn naam is Henkjan van der Hoek. -J, dank je wel. - Mijn naam is Alex -Jannet, ja die mocht er niet bij zitten, die zegt altijd van die rare Interview met Jannet Bodewes Door Timen van Ark en Jaap van der Weerd van www.countryland.nl We hebben in de studio Jannet Bodewes, en wat is uw naam? -Mijn naam is Henkjan van der Hoek Jullie hebben nog

Nadere informatie

2,9. Concertverslag door een scholier 2265 woorden 10 april keer beoordeeld. Hoe is Parkpop ontstaan?

2,9. Concertverslag door een scholier 2265 woorden 10 april keer beoordeeld. Hoe is Parkpop ontstaan? Concertverslag door een scholier 2265 woorden 10 april 2001 2,9 10 keer beoordeeld Vak CKV Hoe is Parkpop ontstaan? In Juni 67 werd in Californië het eerste popfestival gehouden, een aantal dagen achter

Nadere informatie

100-Top Albums. Album Release Date Artist

100-Top Albums. Album Release Date Artist 100-Top Albums De 100-Top Albums -lijst is exclusief samengesteld door een pool van actieve professionals uit de muziekindustrie. Het zijn de albums die de betrokkenen hebben aangezet en geïnspireerd om

Nadere informatie

Modules AMC 2011-2012

Modules AMC 2011-2012 G e m e e n t e l i j k e A c a d e m i e v o o r M u z i e k e n W o o r d L e d e Algemene Muziekcultuur (AMC) volg je gedurende drie jaar in de middelbare graad van de richting muziek. Je volgt wekelijks

Nadere informatie

ANDY WARHOL + BUGABOO THE BANANA COLLECTION AVAILABLE AS COMPLETE BUGABOO CAMELEON3, FOOTMUFF & SEAT LINER

ANDY WARHOL + BUGABOO THE BANANA COLLECTION AVAILABLE AS COMPLETE BUGABOO CAMELEON3, FOOTMUFF & SEAT LINER ANDY WARHOL + BUGABOO THE BANANA COLLECTION AVAILABLE AS COMPLETE BUGABOO CAMELEON3, FOOTMUFF & SEAT LINER / /tm The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc. Icon meets icon EMBARGO until 25 March

Nadere informatie

Black Swords. De jongste rockband van Nederland!

Black Swords. De jongste rockband van Nederland! Black Swords De jongste rockband van Nederland! De band Al een tijdje vormen de broers Bram en Loek Bijnen uit Bladel, Wytze Spierts uit Hapert en Senna Trompetter uit Hoogeloon samen de rockband Black

Nadere informatie

1. Luister je naar de radio?

1. Luister je naar de radio? Muziek In hoeverre ben je het (on)eens met de volgende stellingen? 10 95% 1. Luister je naar de radio? (n=538) 9 8 7 6 5 4 3 2 1 5% Ja Nee Weet niet Toelichting: Ja Alleen naar muziek De hele dag door...3fm

Nadere informatie

Kijk naar de Mondiale tijdlijn. 1. 2

Kijk naar de Mondiale tijdlijn. 1. 2 Welkom in het Gorcums Museum De SIXTIES waren een tijd van revoluties, op politiek zowel, cultureel als technologisch vlak, met een ongekende drang tot vernieuwen. Een overvloed van creativiteit overspoelde

Nadere informatie

Eshuijs, Margriet Band

Eshuijs, Margriet Band Eshuijs, Margriet Band website Margriet Eshuijs Na de opheffing van van de band LUCIFER in 1978 kiest basgitarist Dick Buisman voor een zakelijke carri?re in geluidsapparatuur. Hij begint een eigen bedrijf

Nadere informatie

8,7. Opdracht door een scholier 1011 woorden 26 april keer beoordeeld

8,7. Opdracht door een scholier 1011 woorden 26 april keer beoordeeld Opdracht door een scholier 1011 woorden 26 april 2004 8,7 6 keer beoordeeld Vak CKV Titel: It s my life Cover oorspronkelijk van Talk Talk gezongen door Gwen Stefani uitgebracht met de groep No Doubt Inhoud:

Nadere informatie

Inhoud. dan moet je dít eens luisteren. De Master of Ceremony op trompet. Tussen ontoegankelijk en glad. Een gelouterde jongeman

Inhoud. dan moet je dít eens luisteren. De Master of Ceremony op trompet. Tussen ontoegankelijk en glad. Een gelouterde jongeman Inhoud dan moet je dít eens luisteren De Master of Ceremony op trompet Tussen ontoegankelijk en glad Een gelouterde jongeman Het leven is hard in het zuiden de muziek ook Zwarte kijk op de zonnige westcoast

Nadere informatie

Weet je van wie ze dat hadden? inleiding 11. een eenzaam glaasje sinaasappelsap Frank Sinatra In the Wee Small Hours (1955) 15

Weet je van wie ze dat hadden? inleiding 11. een eenzaam glaasje sinaasappelsap Frank Sinatra In the Wee Small Hours (1955) 15 inhoud Weet je van wie ze dat hadden? inleiding 11 een eenzaam glaasje sinaasappelsap Frank Sinatra In the Wee Small Hours (1955) 15 mijmeren vanaf de rug van een paard Muziek en Hollywood 20 Let s get

Nadere informatie

Just Jazz. Laat je verleiden door de muziek

Just Jazz. Laat je verleiden door de muziek Just Jazz Laat je verleiden door de muziek 2 Just Jazz Laat je verleiden door de muziek Afstudeercommissie: prof. ir. L.C.J. van Luxemburg prof. ir. J. Westra ir. J.P.A. Schevers ir. C.C.J.M. Hak prof.

Nadere informatie

RUIMTE VOOR BRUGSE MUZIKANTEN HET GROTE ENTREPOT-ONDERZOEK NAAR DE BRUGSE MUZIEKSCENE

RUIMTE VOOR BRUGSE MUZIKANTEN HET GROTE ENTREPOT-ONDERZOEK NAAR DE BRUGSE MUZIEKSCENE RUIMTE VOOR BRUGSE MUZIKANTEN HET GROTE ENTREPOT-ONDERZOEK NAAR DE BRUGSE MUZIEKSCENE INLEIDING De aantrekkelijkheid van een stad wordt door jonge mensen vaak afgemeten aan haar rock n roll-gehalte. Omdat

Nadere informatie

België is goed vertegenwoordigd dit jaar bij Nu of Nooit. Bij verschillende deelnemers aan de Limburgse bandcontest staan Zuiderburen op het podium. B

België is goed vertegenwoordigd dit jaar bij Nu of Nooit. Bij verschillende deelnemers aan de Limburgse bandcontest staan Zuiderburen op het podium. B België is goed vertegenwoordigd dit jaar bij Nu of Nooit. Bij verschillende deelnemers aan de Limburgse bandcontest staan Zuiderburen op het podium. Bij Weekend Safari zelfs twee. Eén van die twee, gitarist/zanger

Nadere informatie

Concertverslag CKV Vrienden van Amstel live in Ahoy

Concertverslag CKV Vrienden van Amstel live in Ahoy Concertverslag CKV Vrienden van Amstel live in Ahoy Concertverslag door een scholier 1452 woorden 24 maart 2003 4,5 13 keer beoordeeld Vak CKV Verslag Culturele activiteit 02-02-2003, 20.15 uur tot 23.30

Nadere informatie

Geluiden voor de Toekomst Muziekweb in de 21e eeuw Ingmar Vroomen

Geluiden voor de Toekomst Muziekweb in de 21e eeuw Ingmar Vroomen Geluiden voor de Toekomst Muziekweb in de 21e eeuw Ingmar Vroomen ingmar@muziekweb.nl Bron: https://nos.nl/op3/artikel/2128065-dit-is-waarom-twintigersvinylplaten-kopen.html Bron: https://nvpi.nl/nvpi-audio/2018/04/24/omzet-nederlandse-muziekindustrie-stijgt-door-in-2017/

Nadere informatie

HARD2GET IS!NU ECHT EEN TEAM

HARD2GET IS!NU ECHT EEN TEAM HARD2GET IS!NU ECHT EEN TEAM Wanneer Stan Smeets eenmaal aan de praat is, dan valt hij nog maar lastig af te remmen. Deze druistige jongeman loopt over van de energie. Niet voor niets dat de frontman van

Nadere informatie

Agenda Bluesmiddagen 2014

Agenda Bluesmiddagen 2014 Pagina 3 Agenda Bluesmiddagen 2014. Zondagmiddag 09 Februari 2014 Eric Steckel (USA) In dit nummer nieuwsbrief 02-02-2014 Jaargang 1, nummer 2 Stichting The Blues Connection Beuningenstraat 40 5043 XM

Nadere informatie

Hey! Deejay. Alexander Kastelijn

Hey! Deejay. Alexander Kastelijn Hey! Deejay Hey! Deejay Alexander Kastelijn Schrijver & Samensteller : Alexander Kastelijn Coverontwerp: Alexander Kastelijn ISBN: 9789402162370 Alexander Kastelijn 2017 HEY! DEEJAY Al jaren had ik in

Nadere informatie

In ons werkstuk komen de onderwerpen Blues en jazz muziek, Country en western muziek, Rock & Roll, Soul, R&B, Funk, Rap, Reggae voor.

In ons werkstuk komen de onderwerpen Blues en jazz muziek, Country en western muziek, Rock & Roll, Soul, R&B, Funk, Rap, Reggae voor. Werkstuk door L. 1901 woorden 17 maart 2014 5,3 14 keer beoordeeld Vak Geschiedenis Voorwoord In ons werkstuk komen de onderwerpen Blues en jazz muziek, Country en western muziek, Rock & Roll, Soul, R&B,

Nadere informatie

Poke you Once (19h ) - Zwolle

Poke you Once (19h ) - Zwolle Poke you Once (19h00-1945) - Zwolle Deze energieke Zwolse pop/rock band zal op de 10 e (jubileum) editie van het In the Attic de aftrap geven voor een fantastische avond. 2 ladies en 4 gents die een feestje

Nadere informatie

BEELDTAAL GUM Jay Watson

BEELDTAAL GUM Jay Watson BEELDTAAL GUM Jay Watson CMD Minor Vormgeving 15/16 Ontwerpen Robin Kalmeijer Studentnummer: 500689244 Datum: 23 juni 2016 INLEIDING Voor de Minor Vormgeving van de opleiding Communication & Multi Media

Nadere informatie

7,1. Waarom dit nummer? Praktische-opdracht door een scholier 1268 woorden 17 februari keer beoordeeld. Inhoud

7,1. Waarom dit nummer? Praktische-opdracht door een scholier 1268 woorden 17 februari keer beoordeeld. Inhoud Praktische-opdracht door een scholier 1268 woorden 17 februari 2006 7,1 17 keer beoordeeld Vak Muziek Inhoud Voorwoord Originele en Vertaalde tekst Moody Blues Nights in White Satin Analyse van Groot naar

Nadere informatie

Korte beschrijving van het project Inhoud van dit document Contactinformatie Team: Email: Telefoon: Persinformatie

Korte beschrijving van het project Inhoud van dit document Contactinformatie Team: Email: Telefoon: Persinformatie SpaceBillboard Onze missie is om mensen te inspireren en ruimtevaartonderzoek te steunen, door het eerste reclamepaneel ooit in de ruimte te lanceren. Korte beschrijving van het project SpaceBillboard

Nadere informatie

Kikkerland country Interview Country Band Sundown

Kikkerland country Interview Country Band Sundown Kikkerland country Interview Country Band Sundown We zijn in gesprek met Charles Nefkens van Country Band "Sundown" Vertel eens Charles, hoe is de band tot stand gekomen? - Monique en ik zingen al country

Nadere informatie

Hoe staat het volgens jou met de Zeeuwse popmuziek?

Hoe staat het volgens jou met de Zeeuwse popmuziek? De stand van zaken volgens Sonic Attack Zeeuwse psychedelica (deel 1) 3 voor 12 artikel door Andre Joosse, 6 september 2012 Hoe staat het met de psychedelische muziek in het Zeeuwse. Vrij goed zou je zeggen

Nadere informatie

Examen VMBO-KB 2009. Arabisch CSE KB. tijdvak 1 vrijdag 29 mei 9.00 11.00 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage.

Examen VMBO-KB 2009. Arabisch CSE KB. tijdvak 1 vrijdag 29 mei 9.00 11.00 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Examen VMBO-KB 2009 tijdvak 1 vrijdag 29 mei 9.00 11.00 uur Arabisch CSE KB Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Beantwoord alle vragen in de uitwerkbijlage. Dit examen bestaat uit 37 vragen. Voor

Nadere informatie

Voor wie de laatste tijd onder een rots heeft geleefd: Nielson is bezig aan een ware zegetocht in de (Nederlandse) muziek wereld.

Voor wie de laatste tijd onder een rots heeft geleefd: Nielson is bezig aan een ware zegetocht in de (Nederlandse) muziek wereld. Voor wie de laatste tijd onder een rots heeft geleefd: Nielson is bezig aan een ware zegetocht in de (Nederlandse) muziek wereld. Binnen 2,5 jaar heeft Nielson (echte naam: Niels Littooij) al bereikt waar

Nadere informatie

ZAPPA CONTROVERSIEEL COMPONIST. Peter Sijnke

ZAPPA CONTROVERSIEEL COMPONIST. Peter Sijnke ZAPPA CONTROVERSIEEL COMPONIST Peter Sijnke YOU RE PROBABLY WONDERING WHY I M HERE YOU RE PROBABLY WONDERING WHY I M HERE AND SO AM I SO AM I JUST AS MUCH AS YOU WONDER BOUT ME BEING IN THIS PLACE THAT

Nadere informatie

Collega s Uitdaging. Functioneren op mijn werk Frustraties

Collega s Uitdaging. Functioneren op mijn werk Frustraties Fase.7 Informatie ordenen In deze paragraaf leer je informatie ordenen. Na deze paragraaf weet je wat een mindmap, een tekstselectie en een woordweb zijn en kun je deze zelf maken. Mindmap, woordweb en

Nadere informatie

BELA SILVA. Carnets de voyages

BELA SILVA. Carnets de voyages BELA SILVA Carnets de voyages BELA SILVA De Portugese kunstenares Bela Silva laat zich haar leven lang al niet tegenhouden door grenzen. Haar voorliefde voor geschiedenis en architectuur doen zelfs de

Nadere informatie

ZAANSE POPHISTORIE. Ookwel NV Boyz, Wormer punkband begin jaren tachtig. Foto's genomen tijdens een optreden in Het Drieluik in Zaandam in 1982

ZAANSE POPHISTORIE. Ookwel NV Boyz, Wormer punkband begin jaren tachtig. Foto's genomen tijdens een optreden in Het Drieluik in Zaandam in 1982 Anderen, NV le Ookwel NV Boyz, Wormer punkband begin jaren tachtig. Foto's genomen tijdens een optreden in Het Drieluik in Zaandam in 1982 Interview met Marcel Meijer door Kees Smit (webmaster www.nederpunk.punt.nl)

Nadere informatie

ABBA & Ik. Robert Verbeek

ABBA & Ik. Robert Verbeek ABBA & Ik Robert Verbeek 1 ABBA kwam in mijn leven in 1975 en is daar nooit meer uit weggegaan. Ik ben ondertussen meer dan 30 jaar fan en dat was voor mij aanleiding om daar een boek over te schrijven.

Nadere informatie

American Hip Hop party

American Hip Hop party American Hip Hop party Media plan Emma Hoefsmit Event management 10-02-2017 Social media Inhoud Ons evenement... 2 Promotie via Social media... 3 Promotie via Facebook... 4 Promotieteksten:... 5 1e promo

Nadere informatie

5. Auteursrecht op internet: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Een pleidooi voor collectief beheer 1

5. Auteursrecht op internet: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Een pleidooi voor collectief beheer 1 5. Auteursrecht op internet: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Een pleidooi voor collectief beheer 1 Erwin Angad-Gaur E r worden, zowel nationaal als internationaal, veel discussies gevoerd over

Nadere informatie

Victoria: Ik ben geboren in Rotterdam en was vaak bij mijn ouders

Victoria: Ik ben geboren in Rotterdam en was vaak bij mijn ouders Onbekend/onbemind???? In deze rubriek een interview over artiesten die nog niet zo heel erg bekend zijn en dat wel verdienen. In deze eerste aflevering met Victoria Eman. Dolf: Hoi Victoria welkom hier

Nadere informatie

een kunstenaar, iemand die zijn of haar talenten laat zien aan anderen

een kunstenaar, iemand die zijn of haar talenten laat zien aan anderen aangenaam prettig de achtergrond de artiest de band beginnen de behoefte bereiken boeien de omgeving waarin iets staat, of gebeurt een kunstenaar, iemand die zijn of haar talenten laat zien aan anderen

Nadere informatie

CARTEL VIERT VIJFJARIG BESTAAN IN DE MELKWEG

CARTEL VIERT VIJFJARIG BESTAAN IN DE MELKWEG CARTEL VIERT VIJFJARIG BESTAAN IN DE MELKWEG Amsterdamse eventorganisatie viert mijlpaal op vrijdag 18 december met o.a. George Fitzgerald, Levon Vincent en Prosumer Op vrijdag 18 december wordt het vijfjarig

Nadere informatie

Verslag Engelandreis RJK dinsdag 5 mei 2015

Verslag Engelandreis RJK dinsdag 5 mei 2015 Het is nog donker in de lounge als ik om 6.00 uur beneden kom. Kennelijk ben ik vandaag de eerste. Een heerlijk kopje Senseo is mijn metgezel, evenals mijn onafscheidelijke Macje. In de rust van zo n moment

Nadere informatie

Inspiratie in ontwerp

Inspiratie in ontwerp Inspiratie in ontwerp Liad Damhuis Art, Media & Me G&I1B 16-10-2015 Saskia Freeke & Sonja Van Vuure Beschrijving InFamous: Second Son is een open wereld action-adventure game exclusief voor de Playstation

Nadere informatie

Lesbrief DieDrie: Hier komt de band!

Lesbrief DieDrie: Hier komt de band! Lesbrief DieDrie: Hier komt de band! Wij zijn DieDrie en we willen heel graag een beroemde band worden. Dat lijkt ons onwijs gaaf, want dan wordt overal onze muziek gedraaid, worden we herkend op straat

Nadere informatie

Muziek en tekst: eigendom, rechten en geld verdienen

Muziek en tekst: eigendom, rechten en geld verdienen Muziek en tekst: eigendom, rechten en geld verdienen Je bent gek op muziek en wat is nou leuker dan van je hobby de werk maken? Als je een bandje begint kun je de hele dag bezig zijn met het schrijven

Nadere informatie

Randstad & Muziek basisonderzoek

Randstad & Muziek basisonderzoek Randstad & Muziek basisonderzoek Randstad & Muziek Inhoudsopgave HK 1: Opzet en aanleiding onderzoek Inleiding......3 Onderzoeksopzet...4 Onderzoeksverantwoording...5 Muziekbeleving toelichting...6 HK

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. 1 Inleiding pg.5. 2 Identiteit & Imago pg.7. 3 Ervaar het merk pg.9. 4 Kernwaarde & Merkpropositie pg.11

Inhoud. Voorwoord. 1 Inleiding pg.5. 2 Identiteit & Imago pg.7. 3 Ervaar het merk pg.9. 4 Kernwaarde & Merkpropositie pg.11 Voorwoord Voor u ligt het Merkdocument van Nick Pilmeyer. Nick Pilmeyer is een sing/song writer die gebrand wilt worden. Dit document zorgt voor duidelijkheid in het proces om een goede branding te maken

Nadere informatie

Modules voor de komende schooljaren

Modules voor de komende schooljaren G e m e e n t e l i j k e A c a d e m i e v o o r M u z i e k e n W o o r d L e d e Algemene Muziekcultuur (AMC) volg je gedurende drie jaar in de middelbare graad van de richting muziek. Je volgt wekelijks

Nadere informatie

Muziek op reis Havenkoor Fortitudo

Muziek op reis Havenkoor Fortitudo Muziek op reis 2018 Havenkoor Fortitudo Fortitudo is een havenkoor uit Willemstad. Fortitudo zingt zeemansliedjes en shanties, telt incl. muzikanten 50 leden en treedt regelmatig op bij evenementen in

Nadere informatie

De grote Peenvogelquiz februari Aantal punten

De grote Peenvogelquiz februari Aantal punten De grote Peenvogelquiz februari 08 Naam Aantal punten Ronde. Trinity Trinity betekent drieeenheid. Van welke trio s (en nee Warren en Robert, we hebben het niet over Kim Holland) ontbreekt er hier telkens

Nadere informatie

Frank Montis laat de muziek voor zich spreken Straightforward Fascination: een oprechte klik 1 Jos Rouw 15 december 2011

Frank Montis laat de muziek voor zich spreken Straightforward Fascination: een oprechte klik 1 Jos Rouw 15 december 2011 Frank Montis laat de muziek voor zich spreken Straightforward Fascination: een oprechte klik 1 Jos Rouw 15 december 2011 Albumcover DelMontis Straightforward Fascination Het begon ooit in Porgy & Bess

Nadere informatie

LABELS Hier vind je een overzicht van al onze labels. Zoek op label en rangschik deze op bruikbaarheid door een hoeveelheid aan hartjes te geven.

LABELS Hier vind je een overzicht van al onze labels. Zoek op label en rangschik deze op bruikbaarheid door een hoeveelheid aan hartjes te geven. MusicDIRECTOR Manual NIEUW RELEASES Krijg inspiratie door random gegenereerde muzikale suggesties van de nieuwste muziek op MusicDIRECTOR of doe een geavanceerde zoekopdracht. GENRES Blader door muzikale

Nadere informatie

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia BELANGRIJK Gegeven antwoorden worden strikt vertrouwelijk en naamloos verwerkt. Deelname aan de enquête is anoniem. Wil je echter kenbaar maken waar je voor

Nadere informatie

Voorwoord. Beste leden,

Voorwoord. Beste leden, Nieuwsbrief Music & More 2016 januari View this email in your browser In deze Nieuwsbrief Volg ons via Aanpassing dvd schappenplan Retouren Afronding Sonic Pilot Overlijden David Bowie Facebook Website

Nadere informatie

Ivar Key Oosterloo. Over muziek, The Voice of Holland en Deventer

Ivar Key Oosterloo. Over muziek, The Voice of Holland en Deventer Ivar Key Oosterloo Over muziek, The Voice of Holland en Deventer Hij is dit najaar een van de favorieten voor de titel Voice of Holland 2012. Hij schrijft zijn eigen muziek en treedt al jaren op met zijn

Nadere informatie

!!! Partyconcept - informatiepakket - 2015

!!! Partyconcept - informatiepakket - 2015 Partyconcept - informatiepakket - 2015 1. Inleiding De Afrekening is de langst lopende partytour in Vlaanderen. Al sinds de prille jaren 90 gaat Studio Brussel met haar populaire programma naar alle uithoeken

Nadere informatie

Ook in 2008 daalde de verkoopprijs van een album. Gemiddeld moet de consument 12,45 euro betalen.

Ook in 2008 daalde de verkoopprijs van een album. Gemiddeld moet de consument 12,45 euro betalen. Audiomarkt algemeen De NVPI is de brancheorganisatie van de entertainmentindustrie en behartigt de belangen van platenmaatschappijen, producenten van videofilms en de producenten/distributeurs van interactieve

Nadere informatie

ONGEZIEN GOED 072 FOTOGRAFIE

ONGEZIEN GOED 072 FOTOGRAFIE ONGEZIEN GOED 072 FOTOGRAFIE Unseen vist in de KWEEKVIJVER VAN TALENTVOLLE, JONGE FOTOGRAFEN, verzamelt de beste, en geeft ze een weekend lang een podium. Hoofd artistieke zaken Emilia van Lynden gidst

Nadere informatie

Het kan succesvol zijn

Het kan succesvol zijn Het kan succesvol zijn Inhoud 1.Historie 2.Doel van dit document 3.Analyse 4.Poppodium 5.Organisatie 6.Huisvesting 7.Bestuursvorm 8.Vrijwilligers 9.Subsidiegelden 10.Continuïteit 11.Agenda 12.Stappenplan

Nadere informatie

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij muziek. Muziek en auteursrecht

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij muziek. Muziek en auteursrecht Werkblad Auteursrecht bij muziek Muziek en auteursrecht Wanneer je een liedje op de radio hoort, luister je naar de zanger of zangeres die het liedje zingt. Maar wist je dat er heel veel mensen meewerken

Nadere informatie

Muziek downloaden MP3 WMA Liedjes of albums? Collectie Waar?

Muziek downloaden MP3 WMA Liedjes of albums? Collectie Waar? Muziek downloaden Muziek downloaden kan op verschillende manieren en bij verschillende diensten. Op deze pagina leggen we uit wat de mogelijkheden zijn. Formaten Verschillende download diensten bieden

Nadere informatie

senz paraplu s neem je voortaan handig op je rug mee

senz paraplu s neem je voortaan handig op je rug mee senz paraplu s neem je voortaan handig op je rug mee Twee nieuwe senz modellen: automatic en de zeer ruime xxl Info Delft, januari 2014 Gepubliceerd op: 13 januari 2014 senz umbrellas Details Delft, januari

Nadere informatie

Hoe klinkt REINDIER?

Hoe klinkt REINDIER? Hier is REINDIER! Neem één deel pop, een eetlepel elektronica, een vleugje new wave, een grammetje glam en een scheut theater, even asymmetrisch schudden en voilà: een nieuw geluid. Melancholische zang,

Nadere informatie

» Oefening. Een voorbeeld van een idee: Ik ben soms graag alleen

» Oefening. Een voorbeeld van een idee: Ik ben soms graag alleen Als eerste moet je goed weten waarover je song gaat. Dit lijkt overduidelijk, maar dat is het niet altijd. Probeer in één woord vast te leggen waarover je song gaat. Het is uiteraard bepalend voor de tekst

Nadere informatie

10 tips voor straatfotografie

10 tips voor straatfotografie 10 tips voor straatfotografie maandag 21 december 2015, 20:20 door Iris van Liempt 5992x gelezen 19 reacties Straatfotografie is een mooie sport. Op straat vind je namelijk van alles en het beweegt constant.

Nadere informatie

Bevrijdingsfestival Overijssel

Bevrijdingsfestival Overijssel Bevrijdingsfestival Overijssel Activiteitenplan 2017 20-8-2016 Inleiding Zwolle, augustus 2016 In dit activiteitenplan leest u onze plannen voor de 27 e editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Het

Nadere informatie

1 Jerry Goosens en Jeroen Vedder, Het Gejuich was massaal. Punk in Nederland 1976-1982 (Amsterdam 1996).

1 Jerry Goosens en Jeroen Vedder, Het Gejuich was massaal. Punk in Nederland 1976-1982 (Amsterdam 1996). Inleiding. Punk. Anno 2012 roept het woord zelfs bij mensen met een minimale muziek en popcultuurkennis associaties op: hanenkammen, veiligheidsspelden, harde, snelle muziek, anarchisme. Punk is echter

Nadere informatie

Strakke broeken en psychedelische rock. IEMES, een nieuwe start! Netwerken. The good, the bad & the ugly

Strakke broeken en psychedelische rock. IEMES, een nieuwe start! Netwerken. The good, the bad & the ugly tony lathouwers Strakke broeken en psychedelische rock IEMES, een nieuwe start! Netwerken The good, the bad & the ugly Voor woord Toch altijd spannend, zo n eerste poging tot een leesbaar tijdschrift.

Nadere informatie

Do it Yourself Van antiautoritaire punkbands tot mainstream internetartiesten

Do it Yourself Van antiautoritaire punkbands tot mainstream internetartiesten Do it Yourself Van antiautoritaire punkbands tot mainstream internetartiesten Rik de Graaf 3506789 Blok 1 2012/2013 10 december 2012 Scriptiebegeleider: prof. dr. Sander van Maas 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Onze PC produceert een CD Doelgroep vanaf 6 jaar

Onze PC produceert een CD Doelgroep vanaf 6 jaar Onze PC produceert een CD Doelgroep vanaf 6 jaar Ass echte sterren maken wij onze eigen muzikale superproduktie en branden ze op een CD. We maken met deze workshop aan de deelnemers duidelijk dat ze net

Nadere informatie

Protest in de jaren 60 vmbo12. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Protest in de jaren 60 vmbo12. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 06 September 2016 CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/62193 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken

Nadere informatie

Persmap. Contact: suffocatingminds@gmail.com & Facebook-groep GSM : +32 498/64.47.34

Persmap. Contact: suffocatingminds@gmail.com & Facebook-groep GSM : +32 498/64.47.34 Persmap Even voorstellen De bandleden bestaat uit Alain DE BECK aan drums, David NINANE, bas en backing vocals, en Vincent LEMINEUR, zanger, tekst- en muziekschrijver. De band heeft er recent een nieuwe

Nadere informatie

Technische Rider. Contactinformatie: Contactpersoon: Niels Helder E-mail: Niels.Helder@gmail.com Telefoon: +31 (0)6 4438 4216

Technische Rider. Contactinformatie: Contactpersoon: Niels Helder E-mail: Niels.Helder@gmail.com Telefoon: +31 (0)6 4438 4216 Technische Rider Contactinformatie: Contactpersoon: Niels Helder E-mail: Niels.Helder@gmail.com Telefoon: +31 (0)6 4438 4216 Gezelschaps- en transportinformatie: Reisgezelschap: Transport: Bandleden: 5

Nadere informatie

Special. Hifi Solutions Cyrus en Dynaudio. mensen, muziek en film. Heeft u ook interesse in een Hifidelity Special, mail dan naar

Special. Hifi Solutions Cyrus en Dynaudio. mensen, muziek en film. Heeft u ook interesse in een Hifidelity Special, mail dan naar losse verkoop > 0 00 euro XXS VERSIE 6 pagina s 4 e jaargang _nummer 18 mensen, muziek en film Special Interesse in uw eigen editie? Klik dan hier een uitgave van hifi.nl 2012 Hifi Solutions Cyrus en Dynaudio

Nadere informatie