Thematisch De beoogde thema s waren:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Thematisch De beoogde thema s waren:"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2015

2 Inleiding 2015 kenmerkte zich door het rustig uitbouwen van onze plek binnen de Zutphense samenleving en stond in het teken van ons 25-jarige bestaan dat gevierd werd met veel live optredens op 7 maart in de Boulevard aan de IJsselkade. Veel vrijwilligers uit het verleden en heden kwamen langs. Herinneringen werden opgehaald uit het roemrucht verleden toen er nog middelen beschikbaar waren om ook de televisietak in de lucht te houden. Ooit begonnen onder de naam Berkelstroom, nog in de Hanzehof is B-FM uitgegroeid tot te de lokale zender van Zutphen. De Hanzehof waarin dit verslagjaar ook nog gesprekken mee gevoerd zijn over hernieuwde huisvestingsmogelijkheden aldaar. Tevens is er in het verslagjaar uitdrukkelijk geïnvesteerd in samenwerking met andere omroepen in de regio. Dit in het kader van de ontwikkelingen in het Medialandschap die ook in het vorige jaarverslag aan de orde kwamen. Het landschap wordt steeds multimedialer. Het luisteren via het internet naar onze uitzendingen neemt vooral onder de jongere generatie toe. Sommige content is alleen maar via dit medium te beluisteren en te bekijken. De verwachting is dat dit alleen nog maar toe zal nemen. Zo zal het overleg met de gemeente op initiatief van enkele raadsleden om de forum- en raadsvergaderingen via de website aan te bieden met de gemeente opgestart gaan worden. De snelheid van handelen, boven op het nieuws zitten, neemt toe. Van de lokale omroep wordt verwacht snel overal aanwezig te zijn, de burger informerend. Het denken hierover is in het verslagjaar ingezet en zal verder haar beslag krijgen in Samenwerking in de regio 2015 stond in het teken van de samenwerking binnen de regio. Was in 2014 al een voorzichtig begin gemaakt met verkennende gesprekken met RTV Veluwezoom, de lokale omroep van Brummen en Eerbeek, en RTV Voorst, de lokale omroep van Voorst en Twello, in 2015 schoven DRTV, uit Deventer en RTV Apeldoorn daarbij aan. Met RTV Veluwezoom was inmiddels al een start gemaakt met gezamenlijke programmering. Zo werd de donderdagavond uitzending van Lokaliteit omgedoopt tot Nieuws uit de regio en op beide zenders uitgezonden ook op andere uren was er sprake van gezamenlijke uitzendingen. Onder leiding van Muus Groot, die zijn sporen verdient had binnen de regionale omroep, werd er gesproken over verdergaande samenwerking tussen de vijf lokale omroepen. Dit onder het motto Lokaal verankerd regionaal verbonden. De inzet is om buiten het delen van content ook kennis en kunde te delen. Maar bovendien commercieel en facilitair samen te werken. Dit proces vroeg veel van de bestuurlijke inzet van de omroepen. Een direct gevolg van dit proces was dat DRTV en B-FM zich voornamen om vooruitlopend op regionale samenwerking te onderzoeken of wellicht beide stichtingen onder één bestuur gebracht kunnen worden. Een traject dat in 2016 voortgezet zal worden.

3 Politiek De verbinding met de politiek is het afgelopen jaar ook weer nadrukkelijk gezocht. De voortschrijdende discussie rondom het nieuw te vestigen AZC aan de Kaperallee, tijdelijke opvang in de Hanzehal en de eventuele noodopvang op het GGnet terrein zijn het afgelopen jaar van diverse kanten belicht. Lokale politici en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld kwamen in onze uitzendingen aan het woord. Dit jaar zijn wij ook gestart met een aantal thema uitzendingen. De volgende onderwerpen kwamen o.a. aan de orde: armoede, de participatiewet, duurzaamheid en kindermishandeling. Maar ook de ontwikkelingen rondom het aantal wethouders, de uiteindelijke bestemming van het Broederenklooster en het afscheid van burgemeester Gerritsen werden in onze uitzendingen behandeld. Informatief Onze rol als informatiebron naar de Zutphense bevolking toe werd niet alleen door het, in onze uitzending van lokaliteit en nieuws van de regio, langs laten komen van gasten vanuit alle geledingen uit de bevolking. Variërend van radio Kerkplein welke al jaren op de zondagochtend een eigen programma heeft rondom een eerder opgenomen kerkdienst tot de programmering van de Hanzehof of allerlei evenementen in het Zutphense. Uitbouw In 2015 is voortgegaan op de weg naar verdere uitbouw van de omroep, natuurlijk waren wij weer zichtbaar tijdens Live at the Brons en werd er ook weer verslag gedaan van de doorkomst van de Roparun en de pinkstermarkt in Brummen. Op onze Facebook- en Twitter accounts merken wij nog steeds een toenemende activiteit. Het aantal likes en retweets is verder toegenomen. Het blijkt in de praktijk zoals ook uit het luisteronderzoek in 2014 gehouden bleek, moeilijk om de echte luisterdichtheid te meten. Naast de luisteraar die de lokale omroep op de achtergrond heeft aanstaan zijn er ook luisteraars die heel doelgericht luisteren. Dit omdat de onderwerpen die in een bepaalde uitzending behandeld worden de luisteraar aanspreken of omdat de presentator een bepaalde doelgroep aanspreekt. De geplande scholierenuitzending op de vrijdagavond heeft uiteindelijk in gewijzigde vorm toch nog een vervolg gekregen. Eendrachtige samenwerking met de Zutphens scholen bleek te moeizaam. Was er eerst nog sprake van twee uur op de vrijdagavond, uiteindelijk is begonnen met 1 uur. In 2016 zal dit verder uitgebouwd worden naar 2 uur met ondersteuning van de centrale nieuwsredactie. Programmering Zoals reeds in 2014 begonnen is in het verslagjaar het maken van draaiboeken voor alle uitzendingen verder doorgezet. In deze draaiboeken moet ruimte gereserveerd worden

4 voor lokale onderwerpen. Onderwerpen die aan de ICE-normering voldoen. Onze programmamakers worden geacht meer te doen dan plaatjes aan elkaar te praten. Elke werkdag zorgt de centrale nieuwsredactie voor actueel nieuws voor op de site en/of Facebook pagina. Maar ook om uitgesproken te worden in onze eigen nieuwsbulletins. Stapje voor stapje proberen wij ook onze dag programmering uit te bouwen. Met enige regelmaat, helaas nog niet structureel, verzorgen wij ook uitzendingen overdag tussen de middag. Lokaliteit In 2014 is een aanvang gemaakt met de thematisch opbouw van het programma Lokaliteit, twee uur per avond op alle doordeweekse avonden van 7 tot 9. Thematisch De beoogde thema s waren: maandag, sport dinsdag, politiek en samenleving woensdag, zorg en welzijn donderdag, cultuur vrijdag, jeugd De maandagavond heeft voorlopig een andere bestemming gekregen. Op deze avond is een programma binnen het thema Lokaliteit opgevoerd dat de lokale popagenda volgt. Feitjes, de agenda, optredens en muziek. De dinsdag en donderdag uitzending van Lokaliteit die reeds in 2013 waren ingevuld. Zijn in 2015 verder doorgegroeid tot volwaardige programma s waarin een veelheid aan onderwerpen aan bod kwam. De onderwerpkeuze is verbreed met sport, zorg en welzijn. Dit zolang de andere avonden nog niet ingevuld zijn. De naam van de donderdagavonduitzending is in verband met de programmatische samenwerking met Veluwezoom veranderd in Nieuws van de regio. Centrale nieuwsredactie Was de taak van de nieuwsredactie in 2014 al verbreed tot zenderbrede centrale nieuwsredactie, in 2015 is deze ontwikkeling doorgezet. Dit vanuit onze kerntaak, het verzorgen van een toereikend media-aanbod de lokale actualiteit volgend. De centrale nieuwsredactie verzorgt het regionieuws op de halve uren. Dit vraagt om veel vrijwilligers van voldoende niveau, die dit redactionele werk ook kunnen oppakken. B-FM is in de gelukkige omstandigheid een aantal van deze vrijwilligers te hebben. De kwaliteit en de snelheid van onze nieuwsvoorziening wordt steeds beter. Het afgelopen jaar zijn zelfs enkele scoops te noteren geweest. In de nieuwsvoorziening wordt in het kader van de samenwerking nu structureel de gemeente Brummen/Eerbeek meegenomen.

5 Andere programma s Het programma-aanbod bestaat uiteraard niet alleen uit nieuws en Lokaliteit. In het weekend hebben we een volwaardige programmering met lokale programmamakers gericht op de jeugd. De zondagochtend heeft radio kerkplein uitzendtijd. Evenementen B-FM stond vorig jaar onder andere op de volgende meerdaagse evenementen: Live at the Brons op Bronsbergen IJsselfestival, Zutphen Roparun, Zutphen. Pinkstermarkt, Brummen Aanwezigheid en zichtbaarheid zijn twee belangrijke speerpunten van B-FM, het levert ons niet alleen een groter luisterpubliek op, maar maakt ons ook een commercieel interessantere partij voor adverteerders. Een steeds belangrijker wordende inkomstenbron voor ons als lokale omroep. De komende intensieve samenwerking in de regio zal ook de advertentie inkomsten moeten doen laten toenemen.

6 Organisatie van de (lokale) publieke omroep, B-FM Statutair verzorgt B-FM het lokale radio (en televisie)aanbod voor de gemeenten Zutphen, de voormalige gemeenten Warnsveld en Gorssel 1 met uitzendingen die in het bijzonder betrekking hebben op de eerder genoemde gemeenten. In de dagelijkse praktijk hebben we besloten ook het lokale nieuws in de gemeenten Brummen/Eerbeek en Twello/Voorst nadrukkelijk te volgen. En er is in het verslagjaar een begin gemaakt met de oprichting van een samenwerkingsverband radio Stedendriehoek FM. Die in 2016 verder haar beslag zal krijgen met het opstellen van een eigen stichtingsstatuut en de uitwerking van diverse pilots die uiteindelijk moeten leiden tot zeer intensieve boven lokale samenwerking. Dit ook in het licht van door de OLON 2 gestimuleerde bovenlokale samenwerking. Bestuur. B-FM is een stichting tot algemeen nut. Het bestuur van de stichting was in 2015 als volgt samengesteld: Pieter Krommenhoek, voorzitter Eddy van den Boog, penningmeester Gina Leenstra, secretaris Programma staf De dagelijkse leiding is gedelegeerd aan de programmastaf, bestaande uit Robert de Vries Robert van Beek Raymond Teunissen De relatie die B-FM met de gemeente Zutphen heeft is een langdurige, al bijna 30 jaar, maar zeker geen vanzelfsprekendheid. Om de 5 jaar, voor het eerst weer begin 2015, geeft de gemeente een nadrukkelijk advies aan het Commissariaat van de Media over het behoud van de licentie. Voor B-FM houdt dit in dat wij ons media-aanbod zorgvuldig moeten vaststellen, gericht op een zo breed mogelijk luisterpubliek, met in acht name van de representativiteit en in afstemming met het PBO. Dit advies is in 2015 positief afgegeven en de zendmachtiging is voor de komende 5 jaar weer afgegeven door het Commissariaat van de Media. Tevens is het van belang en wellicht ook onze maatschappelijke taak om de bekostiging zoveel mogelijk uit private bronnen te voorzien om de bekostiging uit publieke middelen te ontlasten. Zeker in tijden waarin gemeentes financieel in zwaar weer verkeren. Programma Bepalend Orgaan (PBO) en ICE-normering Het PBO stelt het media-aanbodbeleid vast en controleert in dit kader of met de programma s wordt voldaan aan de ICE-norm. De leden van het PBO vertegenwoordigen 1 De gemeente Lochem, waar Gorssel onder valt heeft een bekostigingsrelatie met Achterhoek FM gevestigd in Vorden

7 elk een stroming binnen de gemeente. Zo heeft het PBO een sterke binding met het publiek waar de omroep zich op richt. In het PBO zaten in 2015 de volgende leden: Bart ten Have De Taxushaag MB Zutphen, (Onderwijs en Educatie) Gerry Pols Laakse Laan NB Zutphen, (kerkgenootschappen) Jan Verheij Van Hoornlaan JH Zutphen, (werknemers) Wouter Derksen Breegraven JA Warnsveld, (kunst en Cultuur) Het PBO heeft ook in 2015 nog een slapend bestaan gehad wat niet inhield dat de ICEnormering niet behaald werd. In 2016 zal de positie en de samentelling van het PBO geëvalueerd worden. Dit ook in het licht van de regionale samenwerking. Ook bij omroepen in de regio blijkt het een steeds groter probleem te zijn het PBO op een juiste manier in te vullen. PBO leden blijven moeilijk te vinden. In 2015 is met het nader invullen van de programmering het behalen van de ICE-normering steeds dichterbij gekomen. Externe ontwikkelingen In 2013 is door de OLON een beweging ingezet richting meer samenwerking tussen lokale omroepen. Dit kan door middel van fusies of door het inrichten van paraplu organisaties waarin onderdelen gezamenlijk worden gedaan, te denken valt aan technische, programmatische en redactionele samenwerking. In het verslagjaar is zoals eerder vermeld intensief overleg geweest met vertegenwoordigers van de OLON, en bestuursleden van de omroepen RTV Voorst, RTV Veluwezoom, DRTV Deventer en RTV Apeldoorn. Dit heeft geleid tot de gedeelde intentie om regionaal samen te gaan werken. Door het delen van programma s, content, materieel, vrijwilligers en redactie is het mogelijk goedkoper te werken en vanuit de samenwerking meer reclame-inkomsten te verwerven. Ook vanuit andere omroepen is overigens belangstelling getoond om in overleg te treden. Ik noem Radio Ideaal (gemeente Bronckhorst) en Achterhoek FM (gemeente Lochem). Hier is in het verslagjaar geen invulling aangegeven. Contacten met de gemeente In het verslagjaar is er zowel met de wethouder als met de betrokken beleidsambtenaar overleg geweest. Dit betrof de volgende onderwerpen: subsidieverstrekking, samenwerkingsplannen met andere omroepen, de verlenging van de zendmachtiging en de huisvesting. De verhuizing naar nieuwe huisvesting heeft per 1 april 2015 naar het Warnshuus plaatsgevonden.

8 Verplichtingen voortkomend uit de subsidietoekenning. De gemeente heeft in net zoals voorgaande jaren in antwoord op de subsidieaanvraag van B-FM een bedrag van ,-- aan subsidie toegekend. Dit bedrag was lager dan de subsidieaanvraag die gebaseerd was op een bedrag van 1,30 per huishouden. Het besluit geeft als opdracht mee het brengen van verschillende radioprogramma s voor de inwoners van Zutphen op basis van de ICE norm.

Bestuursverslag Organisatie. Redactioneel. April 2018

Bestuursverslag Organisatie. Redactioneel. April 2018 Organisatie Bij besluit van het Commissariaat van de Media d.d. 11 juni 2013 is de Stichting Omroeporganisatie Bollenstreekomroep aangewezen als lokale publieke media-instelling in de gemeenten Noordwijk,

Nadere informatie

Criteria: W=wettelijk, A= aanvullend Omroep Maasduinen GennepNews. + Rechtsvorm: stichting

Criteria: W=wettelijk, A= aanvullend Omroep Maasduinen GennepNews. + Rechtsvorm: stichting Afwegingstabel criteria lokale omroep Criteria: W=wettelijk, A= aanvullend Omroep Maasduinen GennepNews W1 W2 W3 De lokale omroep is een rechtspersoon met volledige rechtsbevoegdheid. De doelstelling is

Nadere informatie

RTV Borne. Jaarverslag 2016

RTV Borne. Jaarverslag 2016 Inhoud Missie en werkwijze... 1 Bestuur en organisatie... 1 Activiteiten... 1 Het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) en het programmavoorschrift... 3 Bereikscijfers... 4 Missie en werkwijze De missie

Nadere informatie

Veluwe Centraal Visie en Missie Internetversie. Veluwe Centraal - Visie en Missie 2016 / samenvatting 1

Veluwe Centraal Visie en Missie Internetversie. Veluwe Centraal - Visie en Missie 2016 / samenvatting 1 Veluwe Centraal Visie en Missie 2016-2021 Internetversie Veluwe Centraal - Visie en Missie 2016 / 2021 - samenvatting 1 Veluwe Centraal Een lokale mediaorganisatie met een regionaal hart Veluwe Centraal

Nadere informatie

Hfierhugowa ard VQOrstelnummer: Stad van kansen

Hfierhugowa ard VQOrstelnummer: Stad van kansen Raadsvergadering -m I Hfierhugowa ard VQOrstelnummer: Stad van kansen r ^-llqe M Besluit: 15 uteei*»^ rjom wmj 2oioi^a A Agendanr. Voorstel nr. Onderwerp 15 RB2010138 advies aanvraag Stichting Heerhugowaard

Nadere informatie

Goed voor Gennep. Stichting Multimediale Omroep Gennep Pagina 1

Goed voor Gennep. Stichting Multimediale Omroep Gennep Pagina 1 Goed voor Gennep 4 oktober 2007 Stichting Multimediale Omroep Gennep Pagina 1 Welkom op onze infoavond! Stichting Multimediale Omroep Gennep (SMOG) 4 oktober 2007 Stichting Multimediale Omroep Gennep Pagina

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. : 28 en 30 juni 2016 Agendanr.: 6d. : Bestuurlijk handelen en dienstverlening

Raadsvergadering d.d. : 28 en 30 juni 2016 Agendanr.: 6d. : Bestuurlijk handelen en dienstverlening Raadsvergadering d.d. : 28 en 30 juni 2016 Agendanr.: 6d Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Portefeuillehouder : Burgemeester A. Callewaert - de Groot Onderwerp : Fusie BLOS-Kempen TV Betreffend onderdeel

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Neerijnen

Raadsvoorstel. Neerijnen Raadsvoorstel Aan : De gemeenteraad Datum vergadering : 5 februari 2015 Agenda nummer : 2015-1-18283 Portefeuillehouder : Burgemeester L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen Onderwerp : Aanwijzen Stichting Regio

Nadere informatie

Verbinder van de Bollenstreek

Verbinder van de Bollenstreek Verbinder van de Bollenstreek 2018-2022 1 Missie Wij verzorgen de informatie in en van de Bollenstreek! Via cross mediale middelen (website, radio, televisie en sociale media toepassingen) bieden wij een

Nadere informatie

Onderwerp : Advies aanvraag Commissariaat voor de Media

Onderwerp : Advies aanvraag Commissariaat voor de Media Nummer : 08-03.2017 Onderwerp : Advies aanvraag Commissariaat voor de Media Korte inhoud : Het Commissariaat voor de Media vraagt de gemeenteraad om advies inzake de aanvraag van Havenstad FM om als lokale

Nadere informatie

Samenvatting. Doel. Uitvoering. Achtergrond. Vraag. Belofte

Samenvatting. Doel. Uitvoering. Achtergrond. Vraag. Belofte Samenvatting De Stichting Lokale Omroep Hoorn en de Stichting Lokale Omroep Oostelijk West-Friesland, in samenwerking met een initiatiefgroep uit de gemeente Medemblik zijn een nieuwe omroep gestart: Stichting

Nadere informatie

Economisch hart van de Kempen *R *

Economisch hart van de Kempen *R * Economisch hart van de Kempen *R2013.038* Nummer : R2013.038/Z120000763 Onderwerp : Aanwijzing lokale publieke media-instelling Aan de raad Samenvatting Zowel Stichting Streekomroep De Kempen als Stichting

Nadere informatie

Media-aanbodbeleid 2015

Media-aanbodbeleid 2015 Omroep Ede algemeen 0318 811 999 e-mail redactie@omroepede.nl post Postbus 4242 6710 EE Ede bezoek Cultura, Molenstraat 45, Ede ingang rode deur aan de telefoonweg Stichting Omroep Ede - PBO (VERSIE 02)

Nadere informatie

*Z015B66BD5F* documentnr.: INT/C/16/24320 zaaknr.: Z/C/16/28706

*Z015B66BD5F* documentnr.: INT/C/16/24320 zaaknr.: Z/C/16/28706 *Z015B66BD5F* documentnr.: INT/C/16/24320 zaaknr.: Z/C/16/28706 Raadsvoorstel Onderwerp : Advies aan Commissariaat voor de Media inzake aanvragen voor aanwijzing lokale omroep Datum college : 31 mei 2016

Nadere informatie

Overdracht College-Raad. Voorgesteld besluit raad

Overdracht College-Raad. Voorgesteld besluit raad Overdracht College-Raad Datum 25 januari 2018 onderwerp Evaluatie RTVZoo portefeuillehouder Jan Brink informant Tuinman, Anton (2460) medeopstellers afdeling bijlagen Maatschappelijke Ontwikkeling Voorstel:

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke gemeente Eindhoven Sector Communicatie Raadsnummer 09. R3034. OOI Inboeknummer o9bstoo53a Beslisdatum B&W a4 maart 2009 Dossiernummer 9I3.I53 Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale

Nadere informatie

Schagen FM / Schagen TV

Schagen FM / Schagen TV Schagen FM / Schagen TV Toekomstplan 2016 2021 1. Schagen FM nu 2. Bereik Schagen FM/TV 3. Verandering medialandschap 4. Inspelen op verandering medialandschap 5. Samenwerking omroepen: Geschiedenis Toekomst

Nadere informatie

Bij brieven van 19 maart 2015 geven Streekomroep en BLOS aan voornemens zijn te fuseren.

Bij brieven van 19 maart 2015 geven Streekomroep en BLOS aan voornemens zijn te fuseren. 7, ^ j Raadsvoorstel Vergadering d.d. 31 mei 2016 Agendapunt: 10. R 16-20 Datum B&W 19 april 2016 Portefeuillehouder ATH DoGument-nr Opsteller pkolũl Fusie Streekomroep met BLOS Voorgesteld wordt aan het

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. 22 februari januari Middelen

RAADSVOORSTEL. 22 februari januari Middelen RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad Voorstelnummer Datum 22 februari 2018 454713 16 januari 2018 Afdeling Middelen Onderwerp Programma Advies Commissariaat voor de Media inzake lokale publieke media-instelling

Nadere informatie

Onderwerp: Advies Commissariaat voor de Media inzake lokale omroep voor Loppersum.

Onderwerp: Advies Commissariaat voor de Media inzake lokale omroep voor Loppersum. Raadsvergadering 26 november 2018 Nr.: 15 AAN de gemeenteraad Onderwerp: Advies Commissariaat voor de Media inzake lokale omroep voor Loppersum. Portefeuillehouder: Wethouder drs. R.A.C. Slager. Ter inzage

Nadere informatie

Altijd in de buurt. Adverteren via de lokale omroep: méér exposure op laagdrempelige wijze

Altijd in de buurt. Adverteren via de lokale omroep: méér exposure op laagdrempelige wijze Altijd in de buurt Adverteren via de lokale omroep: méér exposure op laagdrempelige wijze Een ludiek spotje op de radio, een pakkende televisiecommercial of een creatieve weggeefactie voor trouwe kijkers

Nadere informatie

Advies hernieuwde aanvraag zendtijdtoewijzing Heusdense Televisie en Radio Stichting

Advies hernieuwde aanvraag zendtijdtoewijzing Heusdense Televisie en Radio Stichting Zaaknummer: 00365118 Onderwerp: Collegevoorstel Feitelijke informatie Hierbij treft u het raadsvoorstel aan over een aan het Commissariaat voor de Media uit brengen advies. Dit is noodzakelijk vanwege

Nadere informatie

Voorstel tot het vaststellen van aanvullende criteria beoordeling lokale publieke mediainstelling.

Voorstel tot het vaststellen van aanvullende criteria beoordeling lokale publieke mediainstelling. Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 12.00268 vergaderdatum raad 1 maart 2012 jaar/nummer P. Melzer

Nadere informatie

Opgesteld door: Stichting Lokale Omroep Midden Nederland B.V. (hierna: Midland FM) Molenstraat 35 B

Opgesteld door: Stichting Lokale Omroep Midden Nederland B.V. (hierna: Midland FM) Molenstraat 35 B MISSIE EN VISIE 2013-2015 CONTACTGEGEVENS Opgesteld door: Organisatie: Stichting Lokale Omroep Midden Nederland B.V. (hierna: Midland FM) Adres: Molenstraat 35 B Postcode, Plaats: 3927 AC RENSWOUDE Telefoonnummer:

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl 06-30714396 JAARVERSLAG 2017 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Omroep Logos

Beleidsplan Stichting Omroep Logos Beleidsplan Stichting Omroep Logos Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Omroep Logos voor de komende drie jaar. Al geruime tijd wordt er binnen het bestuur van Omroep Logos nagedacht over

Nadere informatie

Media-aanbodbeleid 2016

Media-aanbodbeleid 2016 Pbo van Stichting Omroep Ede telefoon 0318-811 999 tst. 109 e-mail bestuur@omroepede.nl bezoek Molenstraat 45 (ingang Telefoonweg) 6711 AW Ede Media-aanbodbeleid 2016 ALGEMEEN Doelstellingen media-aanbodbeleid

Nadere informatie

Bestuursverslag Lokale Omroep Volendam - Edam

Bestuursverslag Lokale Omroep Volendam - Edam Bestuursverslag Lokale Omroep Volendam - Edam 2016 Voorwoord Het bestuur kijkt graag met u terug op boekjaar 2016. Verschillende onderwerpen komen hierbij aan bod. In het bestuursverslag zal ingegaan worden

Nadere informatie

Altijd in de buurt. Adverteren via de lokale omroep: méér exposure voor minder geld

Altijd in de buurt. Adverteren via de lokale omroep: méér exposure voor minder geld Altijd in de buurt Adverteren via de lokale omroep: méér exposure voor minder geld Een ludiek spotje op de radio, een pakkende televisiecommercial of een creatieve weggeefactie voor trouwe kijkers en luisteraars

Nadere informatie

Informatie Klokradio. Commissariaat voor de Media Postbus BK HILVERSUM. Nieuw-Lekkerland, 23 mei 2017

Informatie Klokradio. Commissariaat voor de Media Postbus BK HILVERSUM. Nieuw-Lekkerland, 23 mei 2017 Klipperstraat 2a 2957 EM Nieuw-Lekkerland Tel: 0184 68 24 22 email: info@klokradio.nl www.klokradio.nl Rabobank NL98 RABO 036 17 42 428 KvK nummer 41120414 BTW nr. NL 8023.20.946.B01 Commissariaat voor

Nadere informatie

*Z00CC423429* documentnr.: INT/C/15/14761 zaaknr.: Z/C/14/14652

*Z00CC423429* documentnr.: INT/C/15/14761 zaaknr.: Z/C/14/14652 *Z00CC423429* documentnr.: INT/C/15/14761 zaaknr.: Z/C/14/14652 Raadsvoorstel Onderwerp : Advies aan Commissariaat voor de Media voor toewijzing van een zendvergunning aan een lokale omroep Datum college

Nadere informatie

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 09 februari 2015

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 09 februari 2015 Aan: de gemeenteraad Vergadering: 09 februari 2015 Onderwerp: Aanvraag zendmacht lokale omroep 2015-2020 Agendapunt: STATUS RAADSVOORSTEL - Besluit - Commissie en Raad (1) Uw raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Bestuursverslag 2015 RTV Kanaal30. Algemeen

Bestuursverslag 2015 RTV Kanaal30. Algemeen Bestuursverslag 2015 RTV Kanaal30 Algemeen De Stichting Lokale Omrop stelt zich ten doel : a. een omroepprogramma te verzorgen dat is gericht op de bevrediging van de in de gemeenten Tytsjerksteradiel

Nadere informatie

Gemeente jn Bergen op Zooth 1 9 DEC 2007

Gemeente jn Bergen op Zooth 1 9 DEC 2007 Gemeente jn Bergen op Zooth 1 9 DEC 2007 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer Advies zendmachtiging lokale omroep

Nadere informatie

RTV Goeree-Overflakkee

RTV Goeree-Overflakkee RTV Goeree-Overflakkee Plan van aanpak april 2013 Een gezamenlijk initiatief van Stichting Radio Superstar en Stichting Regionaal mediaplatform Goeree-Overflakkee Inleiding De samensmelting van de 4 gemeenten

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl 06-30714396 JAARVERSLAG 2016 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

Lokale Omroep in de gemeente Bergen

Lokale Omroep in de gemeente Bergen Lokale Omroep in de gemeente Bergen Verleden heden toekomst in vogelvlucht Presentatie Commissie Bestuur en Financiën - 24 november 2016 Ontstaan lokale omroep 1988: wijziging Mediawet Lokale omroepen

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z00E4962E38* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer 323 Directeur: mevr. S. van Heeren Behandelend ambtenaar F.A. de Ruijter Zaaknummer Z.15-15691 Datum: 16 februari 2016 Afdeling Maatschappelijke

Nadere informatie

1. Wat is een lokale omroep? Een lokale omroep is een lokale media-instelling die op lokaal (gemeentelijk) niveau mediaaanbod

1. Wat is een lokale omroep? Een lokale omroep is een lokale media-instelling die op lokaal (gemeentelijk) niveau mediaaanbod voor medewerkers van gemeenten & gemeenteambtenaren Algemeen 1. Wat is een lokale omroep? Een lokale omroep is een lokale media-instelling die op lokaal (gemeentelijk) niveau mediaaanbod verzorgt. 2. Wat

Nadere informatie

Jaarverslag Organisatie en structuur. Blz. 1

Jaarverslag Organisatie en structuur. Blz. 1 Jaarverslag 2016 INHOUD: 1. Organisatie en structuur 2. Bestuur 3. Programmabeleid Bepalend Orgaan 4. Programmabeleid 5. Verslag van activiteiten 6. Met het oog op de toekomst 7. Bijlagen A. Jaarrekening

Nadere informatie

gratis app Radio509 is een toegankelijk radiostation met de perfecte muziekmix, nieuws, reportages en interviews: 24 uur per dag, 7 dagen per week.

gratis app Radio509 is een toegankelijk radiostation met de perfecte muziekmix, nieuws, reportages en interviews: 24 uur per dag, 7 dagen per week. ONTDEK RADIO 509 Radio509 is een toegankelijk radiostation met de perfecte muziekmix, nieuws, reportages en interviews: 24 uur per dag, 7 dagen per week. WEKELIJKS BEREIKT RADIO509 RUIM 25.000 LUISTERAARS.

Nadere informatie

Directie Stadsbedrijven Ingekomen stuk D11 (PA 4 november 2009) Servicebedrijf Communicatie. Datum uw brief n.v.t.

Directie Stadsbedrijven Ingekomen stuk D11 (PA 4 november 2009) Servicebedrijf Communicatie. Datum uw brief n.v.t. Directie Stadsbedrijven Ingekomen stuk D11 (PA 4 november 2009) Servicebedrijf Communicatie Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 23 80 Telefax (024)

Nadere informatie

*Z012E6DB877* Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus 1 3240 AA MIDDELHARNIS. Geachte raad,

*Z012E6DB877* Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus 1 3240 AA MIDDELHARNIS. Geachte raad, Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus 1 3240 AA MIDDELHARNIS *Z012E6DB877* Registratienummer : Z -13-01400 / 739 Agendanummer : Portefeuillehouder : Wethouder De Jong Raadsvergadering : 25 april

Nadere informatie

Pers versus politiek, waakhond of schoothondje

Pers versus politiek, waakhond of schoothondje Uitnodiging Voorjaarscongres 2013 Pers versus politiek, waakhond of schoothondje Donderdag 23 mei 2013 Ontvangst 9.00 uur Aanvang 9.30 uur Gemeentehuis De Bilt Hartelijk welkom in de gemeente De Bilt!

Nadere informatie

Projectplan Lokale Mediavoorziening Gemeente Beesel

Projectplan Lokale Mediavoorziening Gemeente Beesel Projectplan Lokale Mediavoorziening Gemeente Beesel Colofon T.b.v. Auteur Gemeente Beesel Tanja Clercx / Jan Mooren Datum Versie 1.01 Rechten RTV Roermond 2014 Status Definitief Aantal Pagina s Projectplan

Nadere informatie

PS2008WMC20-1 - : adviesaanvraag inzake zendtijdtoewijzing regionale omroep. Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5

PS2008WMC20-1 - : adviesaanvraag inzake zendtijdtoewijzing regionale omroep. Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5 PS2008WMC20-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 9 september 2008 Nummer PS : PS2008WMC20 Afdeling : ECV Commissie : WMC Registratienummer : 2008INT226727 Portefeuillehouder : Raven

Nadere informatie

B en W. nr. ` d.d

B en W. nr. ` d.d B en W. nr. `12.0801 d.d. 4-9-2012 Onderwerp Vaststelling brief aan gemeenteraad met stand van zake en procedure voor advies lokale omroep Leiden voor 2013-2017 Besluiten:Behoudens advies van de commissie

Nadere informatie

Plan van aanpak samenwerking lokale omroepen

Plan van aanpak samenwerking lokale omroepen Plan van aanpak samenwerking lokale omroepen Beschrijving van de samenwerkingsplannen voor lokale omroepen. STICHTING LEKWAALMEDIA Plan van aanpak samenwerking lokale omroepen Beschrijving van de samenwerkingsplannen

Nadere informatie

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar 011 - 3. Introductie 4. VOC Lokaal Radio 6. VOC Lokaal Televisie a. TV Spot b. Kabelkrant c. Billboarding 8. VOC Lokaal Online 9. Tarieven 10. Wie, wat, waar 11. Contact 2. VOC Lokaal is het samenwerkingsverband

Nadere informatie

Besluit om: 1. Het Commissariaat voor de Media positief te adviseren over zendtijdtoewijzing aan Stichting Stadsomroep Tiel

Besluit om: 1. Het Commissariaat voor de Media positief te adviseren over zendtijdtoewijzing aan Stichting Stadsomroep Tiel Raadsvoorstel Agendapunt 07b Raadsvergadering 21 februari 2018 Portefeuillehouder M. Melissen Begrotingsprogramma Programma 3: vitale en aantrekkelijke stad Onderwerp Advies over zendtijdtoewijzing aan

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer ZKZ za Mevr. Z.S.A. Aleksic (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer ZKZ za Mevr. Z.S.A. Aleksic (035) Wijchense Omroep T.a.v. het bestuur Postbus 169 6600 AD WIJCHEN Datum Onderwerp 7 augustus 2007 Besluit zendtijdtoewijzing Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer ZKZ-004627-za Mevr. Z.S.A.

Nadere informatie

LTA ja: Maand Jaar LTA nee: Niet op LTA

LTA ja: Maand Jaar LTA nee: Niet op LTA Raadsvoorstel Onderwerp Media-aanwijzing lokale omroep OOG Steller/telnr. M. van der Heide/ T. Rietsema Bijlagen 4 Classificatie Portefeuillehouder P. de Rook Raadscommissie Langetermijn agenda (LTA) Raad

Nadere informatie

Almeerse Omroep Stichting AOS niet eens met informatie verstrekking naar de Gemeenteraad. Donderdag a.s. bespreekt de Gemeenteraad welke van de twee

Almeerse Omroep Stichting AOS niet eens met informatie verstrekking naar de Gemeenteraad. Donderdag a.s. bespreekt de Gemeenteraad welke van de twee Almeerse Omroep Stichting AOS niet eens met informatie verstrekking naar de Gemeenteraad. Donderdag a.s. bespreekt de Gemeenteraad welke van de twee kandidaten, Media036 of AOS, aan het Commissariaat voor

Nadere informatie

gezien de adviezen van de gemeenteraden van Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard en Sliedrecht;

gezien de adviezen van de gemeenteraden van Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard en Sliedrecht; Besluit Kenmerk: 604635/616610 Betreft: Besluit aanwijzing lokale publieke media-instelling voor de gemeenten Molenwaard, Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht. Het Commissariaat voor de Media,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. 23 februari Middelen januari 2017 Nieuwe streekomroep. Bedrijfsvoering

RAADSVOORSTEL. 23 februari Middelen januari 2017 Nieuwe streekomroep. Bedrijfsvoering RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 23 februari 2017 Afdeling Middelen Voorstel nummer Datum Onderwerp 143023 17 januari 2017 Nieuwe streekomroep Programma Bedrijfsvoering Inlichtingen bij Telefoonnummer E-mailadres

Nadere informatie

-7- Omroep Houten DEF. CONCEPT. Resultaten onderzoek 2015 In opdracht van de gemeente. Projectnummer Juli 2015 Rianne van Beek MSc Laurette Haas

-7- Omroep Houten DEF. CONCEPT. Resultaten onderzoek 2015 In opdracht van de gemeente. Projectnummer Juli 2015 Rianne van Beek MSc Laurette Haas -7- Omroep Houten DEF. CONCEPT Resultaten onderzoek 2015 In opdracht van de gemeente Houten Projectnummer 20121 Juli 2015 Rianne van Beek MSc Laurette Haas Inhoudsopgave Achtergrond Conclusies en overwegingen

Nadere informatie

Beleidsnota Stichting Lokale Omroep Ridderkerk pagina 1 / 8 BELEIDSPLAN STICHTING LOKALE OMROEP RIDDERKERK

Beleidsnota Stichting Lokale Omroep Ridderkerk pagina 1 / 8 BELEIDSPLAN STICHTING LOKALE OMROEP RIDDERKERK Beleidsnota Stichting Lokale Omroep Ridderkerk pagina 1 / 8 BELEIDSPLAN STICHTING LOKALE OMROEP RIDDERKERK Voorwoord Volgend op het eerder opgestelde beleidsplan voor Radio Ridderkerk (de roepnaam van

Nadere informatie

Lokale omroep verzoek standpunt gemeenteraad. Voorstel

Lokale omroep verzoek standpunt gemeenteraad. Voorstel Raadsvergadering: 11 januari 2011 Agendapunt: 14 Kenmerk: Datum voorstel: 14 december 2010 Portefeuillehouder: Burgemeester J.D. Alssema Informant: Mevrouw B. Hoogeveen Bastiaans Onderwerp: Lokale omroep

Nadere informatie

Onderwerp: verzoek stichting radio Beveland voor lokale omroep Borsele, Goes en Reimerswaal

Onderwerp: verzoek stichting radio Beveland voor lokale omroep Borsele, Goes en Reimerswaal cone e Adviesnummer: 17.010611 Casenummer : 17.002268 Datum : 23 mei 2017 Onderwerp: verzoek stichting radio Beveland voor lokale omroep Borsele, Goes en Reimerswaal Advies: De opinieraad en vervolgens

Nadere informatie

S P O N S O R P A K K E T T E N

S P O N S O R P A K K E T T E N S P O N S O R P A K K E T T E N WORDT UW ORGANISATIE OOK: VRIEND VAN DE LOS OVER DE LOS De Lokale Omroep Spakenburg is al sinds 1991 bezig met het maken van radio. In 1993 kwam hier ook televisie bij.

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Lokale Omroep Noordoostpolder

Jaarverslag. Stichting Lokale Omroep Noordoostpolder Jaarverslag Stichting Lokale Omroep Noordoostpolder 2012 Nijenbeek 4A Postbus 105 8303 ZA Emmeloord 8300 AC Emmeloord Telefoon: 0527-610000 Internet: www.radionop.nl Mail: Bestuur@radionop.nl Pagina 1

Nadere informatie

Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen?

Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen? Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen? Marjolein Kolstein Juli 2017 www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Samenvatting 2 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding van het onderzoek

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college

gemeente Eindhoven Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven Inboeknummer 13bst02052 Beslisdatum B&W 3 december 2013 Dossiernummer 13.49.351 Raadsvoorstel aanwijzing Studio040 als lokale publieke media-instelling. Inleiding Het Commissariaat voor

Nadere informatie

Verder dien je het aanmeldingsformulier geheel in te vullen. Zie achteraan dit document.

Verder dien je het aanmeldingsformulier geheel in te vullen. Zie achteraan dit document. Doe mee met de #3fm #DJ #Talentschool 2013-2014 Op 22 juni 2013 start een nieuwe serie van 3 workshops onder leiding van Timo Komst. Je kan je hiervoor vanaf nu aanmelden. De workshops worden gegeven in

Nadere informatie

SUBSIDIE-AANVRAAG WELZIJNSACTIVITEITEN 2013

SUBSIDIE-AANVRAAG WELZIJNSACTIVITEITEN 2013 SUBSIDIE-AANVRAAG WELZIJNSACTIVITEITEN 2013 Aan burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg Hierbij verzoeken wij u in aanmerking te komen voor een subsidie over het kalenderjaar 2013 ten behoeve

Nadere informatie

Media-aanbodbeleid 2017 (concept)

Media-aanbodbeleid 2017 (concept) Pbo van Stichting Omroep Ede telefoon 0318-811 999 tst. 109 e-mail bestuur@omroepede.nl bezoek Molenstraat 45 (ingang Telefoonweg) 6711 AW Ede Media-aanbodbeleid 2017 (concept) ALGEMEEN Doelstellingen

Nadere informatie

Jaarverslag Organisatie en structuur. Blz. 1

Jaarverslag Organisatie en structuur. Blz. 1 Jaarverslag 2017 INHOUD: 1. Organisatie en structuur 2. Bestuur 3. Programmabeleid Bepalend Orgaan 4. Programmabeleid 5. Verslag van activiteiten 6. Met het oog op de toekomst 7. Bijlagen *Jaarrekening

Nadere informatie

Toelichting Raad zaaknummer 48672

Toelichting Raad zaaknummer 48672 Toelichting Raad zaaknummer 48672 1. Aanleiding Van het Commissariaat voor de Media is een adviesaanvraag ontvangen in verband met de toewijzing van een zendvergunning aan een lokale omroep. Bij het Commissariaat

Nadere informatie

rtv noordoost twente twentefm accentfm twentetv jouw keuze in Twente de leukste piratenmix hier zie je de streek

rtv noordoost twente twentefm accentfm twentetv jouw keuze in Twente de leukste piratenmix hier zie je de streek rtv noordoost twente twentefm jouw keuze in Twente accentfm de leukste piratenmix twentetv hier zie je de streek tarieven 2015 twentefm jouw keuze in Twente Twente FM is hét station voor Noordoost Twente.

Nadere informatie

Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze

Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze Een ludiek spotje op de radio, een pakkende televisiecommercial of een creatieve weggeefactie voor trouwe kijkers en luisteraars.

Nadere informatie

In dit plan wordt kort en bondig beschreven welke richting Drtv uitgaat met daarbij het uiteindelijke financiële plaatje.

In dit plan wordt kort en bondig beschreven welke richting Drtv uitgaat met daarbij het uiteindelijke financiële plaatje. Drtv 2014-2016 Inleiding Drtv 2014 2016 is een kort en krachtig businessplan waarin de contouren en het nieuwe elan van de lokale omroep van Deventer wordt beschreven. Een kleine, zelfstandige publieke

Nadere informatie

Goed voor Gennep SAMENWERKINGSVOORSTEL LOGO & SMOG 2.0 STICHTING MULTIMEDIALE OMROEP GENNEP

Goed voor Gennep SAMENWERKINGSVOORSTEL LOGO & SMOG 2.0 STICHTING MULTIMEDIALE OMROEP GENNEP Goed voor Gennep SAMENWERKINGSVOORSTEL LOGO & SMOG 2.0 STICHTING MULTIMEDIALE OMROEP GENNEP De voornaamste doelstelling van de SMOG is om de lokale omroep in onze gemeente een kwaliteitsimpuls te geven,

Nadere informatie

Stichting Veteranen Schouwen Duiveland. Dulve BD Zierikzee IBAN NL12 RABO

Stichting Veteranen Schouwen Duiveland. Dulve BD Zierikzee IBAN NL12 RABO Stichting Veteranen Schouwen Duiveland Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL12 RABO 03149933 71 www.veteranenschouwenduiveland.nl veteranen.schouwenduiveland@gmail.com 06-52 572788 JAARVERSLAG 2016 Inhoud

Nadere informatie

ZKZ-001145-lw Mevr. J.B.M. Wiersma (035) 6 721 760

ZKZ-001145-lw Mevr. J.B.M. Wiersma (035) 6 721 760 Stichting Achterhoek FM Het bestuur Postbus 115 7250 AC VORDEN Hilversum Onderwerp 6 maart 2001 Aanvulling zendtijdtoewijzing Uw kenmerk Ons Kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer ZKZ-001145-lw Mevr. J.B.M.

Nadere informatie

RTV80: Lokaal multimediaal. Van radiostation tot multimediaal station

RTV80: Lokaal multimediaal. Van radiostation tot multimediaal station RTV80: Lokaal multimediaal Van radiostation tot multimediaal station 1 Inleiding Sinds de komst van radio 80 in 1980 (toen nog radio Noordzee geheten) is het medialandschap aanzienlijk veranderd. Communicatiemiddelen

Nadere informatie

Ook is het nu mogelijk voor kijkers en luisteraars om gratis lid te worden van Drtv.

Ook is het nu mogelijk voor kijkers en luisteraars om gratis lid te worden van Drtv. Drtv vernieuwt Momenteel wordt er een nieuwe programmering opgesteld gericht op een grotere doelgroep. Ook vergroten we de zichtbaarheid van de zender onder de bevolking. Denk bijvoorbeeld aan de workshops

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Stichting Net Niet Genoeg

Jaarplan 2015 Stichting Net Niet Genoeg 2015 Stichting Net Niet Genoeg Versie februari 2015 Datum 21 februari 2015 Status Definitief Inhoud 1 Algemeen 3 2 Jaarplan: Van het bestuur 4 2.1 Inleiding 4 2.2 Positionering 4 2.3 Website 4 2.4 Social

Nadere informatie

Memo Toelichting keuze lokale omroep voor Rheden en Rozendaal

Memo Toelichting keuze lokale omroep voor Rheden en Rozendaal Memo Toelichting keuze lokale omroep voor Rheden en Rozendaal Bijlage 3 bij raadsvoorstel Bijlage bij B&W advies d.d. 4 augustus 2015 en bij raadsvoorstel en -besluit d.d. 15 september 2015 Aanleiding

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER VAN HET BESTUUR Het zomerreces is weer voorbij. Als u deze nieuwsbrief leest zijn de eerste commissievergaderingen en raadsvergaderingen al weer achter de rug. Er is veel wat aandacht vraagt, de zondagsontheiliging

Nadere informatie

RTV Maastricht - Gemeenteraadsverkiezingen woensdag 19 maart 2014

RTV Maastricht - Gemeenteraadsverkiezingen woensdag 19 maart 2014 RTV Maastricht - Gemeenteraadsverkiezingen woensdag 19 maart 2014 Medio mei van dit jaar heeft RTV Maastricht het initiatief genomen om verkennende gesprekken te voeren met fractievoorzitters uit de Gemeenteraad

Nadere informatie

Jaarplan stichting Anders 2014

Jaarplan stichting Anders 2014 Jaarplan stichting Anders 2014 Datum: 1 februari 2014 1 Gegevens organisatie Naam stichting Anders RSIN Nummer 802149169 KvK Nummer 41081953 Internetadres www.stichtinganders.nu Postadres Postbus 308,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. TITEL Toekomstgerichte media-agenda

RAADSVOORSTEL. TITEL Toekomstgerichte media-agenda RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 3802123v2 Aan : Gemeenteraad Datum : 14 juni 2011 Portefeuillehouder : Wethouder M.C. Barendregt Agendapunt : HB-6 B&W-vergadering : 31-05-2011

Nadere informatie

1. Inleiding Onze doelstellingen 4

1. Inleiding Onze doelstellingen 4 ACTIEPLAN 2017 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Onze doelstellingen 4 3. Fondsenwerving 3.1. Startkapitaal 3.2. Werven van fondsen voor projecten en activiteiten 5 3.3. Samenwerking met partners en mogelijkheden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Editie 1-2019 In dit nummer 1 Ter info 2 Nieuwe vacatures 3 Openstaande vacatures 4 Uitnodiging kookclub voor vrouwen 5 Programma Alzheimer café 2019 Ter info In de

Nadere informatie

gezien de aanvraag tot aanwijzing van SLOAD als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Aalten, bij brief van 15 augustus 2016;

gezien de aanvraag tot aanwijzing van SLOAD als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Aalten, bij brief van 15 augustus 2016; Besluit Kenmerk: 667070/687083 Betreft: Aanwijzing van Stichting Lokale Omroep Aalten Dinxperlo (hierna: SLOAD) als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Aalten en afwijzing van de aanwijzingsaanvraag

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN O. Portefeuillehouder: Helm. Datum: 15 mei2018. Behandeld door: J.J.M. van Dijk. Domein / Team: MAAD / MOWM

RAADSVOORSTEL EN O. Portefeuillehouder: Helm. Datum: 15 mei2018. Behandeld door: J.J.M. van Dijk. Domein / Team: MAAD / MOWM ?t.srltr/y+ RAADSVOORSTEL EN O Reg istratienummer raad MOWM5796111434053 Datum: 15 mei2018 Domein / Team: MAAD / MOWM Portefeuillehouder: Helm Behandeld door: J.J.M. van Dijk Onderwerp: Aanwijzing Purmerendse

Nadere informatie

Gemiddeld luisteren Nederlanders zo'n 3 uur per dag naar de radio. Met een minimum aan kosten bouwt u een maximale naamsbekendheid op.

Gemiddeld luisteren Nederlanders zo'n 3 uur per dag naar de radio. Met een minimum aan kosten bouwt u een maximale naamsbekendheid op. Adverteren bij Radio Reimerswaal biedt perspectief. Radio is een ideaal reclamemedium om snel naamsbekendheid op te bouwen of om aandacht te vragen voor een speciale actie. Radio biedt de kracht van herhaling.

Nadere informatie

OOG TV en Radio. Marjolein Kolstein. Mei 2016. Laura de Jong. Kübra Ozisik. www.os-groningen.nl

OOG TV en Radio. Marjolein Kolstein. Mei 2016. Laura de Jong. Kübra Ozisik. www.os-groningen.nl OOG TV en Radio Marjolein Kolstein Laura de Jong Mei 2016 Kübra Ozisik www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Inhoud 1 Samenvatting 3 1. Inleiding 5 1.1 Aanleiding van het onderzoek 5 1.2 Doel van

Nadere informatie

Bereiksonderzoek Lokale omroep

Bereiksonderzoek Lokale omroep BRAND REALITY Bereiksonderzoek Lokale omroep DVJ Insights consultant research expert Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten Website conclusies 2 ACHTERGROND - DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Olon onderzoek lokale media landelijk. 2 april 2014 Sandra van Laar en Dirk Pieterse

Olon onderzoek lokale media landelijk. 2 april 2014 Sandra van Laar en Dirk Pieterse Olon onderzoek lokale media landelijk 2 april 2014 Sandra van Laar en Dirk Pieterse Inhoud Inleiding & Definities Samenvatting Achtergrond Lokale nieuwsvoorziening & Informatiebehoefte Bekendheid (van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven De subsidieovereenkomst met E-TV (Studio040) van 2009 benoemt de volgende voorwaarden, die als maatstaf voor succes kunnen gelden:

gemeente Eindhoven De subsidieovereenkomst met E-TV (Studio040) van 2009 benoemt de volgende voorwaarden, die als maatstaf voor succes kunnen gelden: A gemeente Eindhoven EVALUATIE STUDIO 040 De subsidieovereenkomst met E-TV (Studio040) van 2009 benoemt de volgende voorwaarden, die als maatstaf voor succes kunnen gelden: minimaal 1300 minuten televisie

Nadere informatie

CONVENANT GEMEENTE STEIN STICHTING LOKALE OMROEP STEIN

CONVENANT GEMEENTE STEIN STICHTING LOKALE OMROEP STEIN CONVENANT GEMEENTE STEIN STICHTING LOKALE OMROEP STEIN 2015 t/m 2018 C O N V E N A N T tussen de gemeente Stein en de Stichting Lokale Omroep Stein met betrekking tot voortzetting van het op 23 september

Nadere informatie

Stichting Regionaal Media Centrum Twente 1

Stichting Regionaal Media Centrum Twente 1 Inhoud Missie en werkwijze... 1 Wat doen we regionaal en wat doen we lokaal... 2 Organisatie... 2 Uitgangspunten van de organisatie: bestuurlijk organigram... 3 Personeelsbeleid... 3 Redactioneel: Realisatie

Nadere informatie

De gemeenteraad is er voor u!

De gemeenteraad is er voor u! A M S T E LV E E N. N L / G E M E E N T E R A A D De gemeenteraad is er voor u! Gemeentebestuur De gemeente Amstelveen wordt net als iedere gemeente in Nederland - bestuurd door een gemeenteraad en een

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE MEDIA-AANBODBELEID

INHOUDSOPGAVE MEDIA-AANBODBELEID media-aanbodbeleid 2015 INHOUDSOPGAVE MEDIA-AANBODBELEID Inleiding - De publieke taak van de Omroep van Amsterdam 4 De publieke taak... 4 Het media-aanbodbeleid 5 Inleiding... 5 1 - Missie en uitgangspunten...

Nadere informatie

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei 2016 Aanwezig: Alize van Engelen, Secretaris Corry Giesen, 2 de secretaris Dinie Roeterdink, Penningmeester Ella Boere Dineke van Es Eric Hendriks Alie Hebing

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer oy.r8go.ooz Inboeknummer o4soosoxs Beslisdatum Bikw x juni 2004 Dossiernummer 423.752 Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep

Nadere informatie

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 6 december (Week 49)

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 6 december (Week 49) Openbaar Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 6 december 2016. (Week 49) Aanwezig: drs. J.T.H.M. Penninx, burgemeester, A.B. Lagerweij, H.J. Pinkster, H. van der Sleen,

Nadere informatie