Jaarverslag 2015 Secretariaat: Bakkerskamp 12, 5835 AN Beugen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2015 Secretariaat: Bakkerskamp 12, 5835 AN Beugen"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2015 Secretariaat: Bakkerskamp 12, 5835 AN Beugen Algemeen: Dorpsraad Beugen heeft ook in 2015 weer een intensief en productief jaar gehad. In 2015 zijn veel zaken uitgewerkt die in 2014 in gang zijn gezet, vele resultaten bereikt en nieuwe projecten in gang gezet. De Dorpsraad bestond eind 2015 uit acht enthousiaste vrijwilligers, die middels een "portefeuilleplan" de zaken verdeeld hebben. Periodiek is er overleg om de voortgang van de portefeuilles te bespreken. Vlnr: Paul Hendriks, Reggy Janssen, Robert van den Heuvel, Angelique Barten, Frank Dreveman, Riny Miggiels (Penningmeester), Frans Brienen (Voorzitter) en Michel Verberkt. Focuspunten 2015:

2 De onderwerpen die in focus zijn, zijn verdeeld over de bestuursleden van de Dorpsraad. Dit om ook daarin focus aan te kunnen brengen en kennis op te kunnen bouwen over een bepaald onderwerp. Uitdaging is ook telkens om vervangbaarheid te waarborgen van die kennis. Richard Bindels en Monique Schaminee zijn in 2015 gestopt met hun werkzaamheden voor de Dorpsraad. Gelukkig hebben we in 2015 versterking gekregen van het bestuur. Angelique Barten en Michel Verberkt zijn toegetreden tot het bestuur. Angelique gaat zich vooral richten op Zorg en Welzijn en Michel is verbonden aan het breedband project LvC-Net. Binnen het bestuur zoeken we nog steeds aanvulling in de categorie jeugd en de categorie ouderen. De functies secretariaat, penningmeester en voorzitter zijn vacant. In dit jaarverslag zal er per onderdeel teruggeblikt worden op hetgeen bereikt is in Daarna is het financieel jaarverslag 2015 opgenomen en enkele "overige" onderwerpen. Sport in Beugen De Dorpsraad Beugen heeft een aantal jaren geleden het initiatief genomen om de drie sportverenigingen in Beugen bij elkaar te zetten om te bekijken welke samenwerkingsverbanden er mogelijk zijn. Het urgentiebesef dat er iets moest gebeuren om te waarborgen dat mensen uit Beugen in hun eigen dorp kunnen blijven sporten, is er inmiddels. De sportverenigingen in Beugen zijn in 2015 gestart met de zogenaamde Sportkoepel. De sportkoepel stelt zich ten doel het bevorderen van een optimaal sportbeleid en sportklimaat in Beugen waarbij men zich richt op het gehele domein van sport en bewegen. De sportkoepel heeft een reglement opgesteld waarbinnen deze sportkoepel wil werken. Een eerste goede aanzet tot het bekijken van de samenwerking. Daarin staan de doelstellingen van de sportkoepel, de samenstelling er van, hoe de besluitvorming verloopt en wie waarvoor verantwoordelijk is. De samenwerkingsovereenkomst is inmiddels getekend en richt zich in eerste instantie op kleine activiteiten. In 2015 is de convenant opgesteld en ondertekend door de voorzitters van de drie sportverenigingen. In die convenant staat vermeld welke voornemens er zijn de komende jaren. Op verzoek van de sportverenigingen levert de Dorpsraad in Beugen de voorzitter van de vergaderingen van de sportkoepel. Op die manier wordt de objectiviteit in de voortgang zo goed als mogelijk gewaarborgd.

3 Het ondertekenen van de convenant, met van links naar rechts: Jos Weerepas (voorzitter tennisvereniging De Geer), Petra Kleijn (voorzitter volleybalvereniging Achilles) en Pedro Verdijck (voorzitter voetbalvereniging Vios '38). Starterswoningen en CPO In 2012 is gestart met de voorbereiding van de CPO. In gesprekken met de gemeente is een plan hiervoor ontwikkeld en zijn informatieavonden belegd. Eind 2012 is een CPO begeleider aangesteld en de CPO opgericht. De subsidies werden vlak daarna geregeld en ontvangen. In 2013 werden 8 halfvrijstaande woningen en drie woningen "drie-onder-één-kap" uitgewerkt en ontwikkeld. Begin 2014 is met de bouw hiervan gestart. Eind 2014 zijn de eerste woningen opgeleverd. Begin 2015 zijn er nieuwe informatieavonden geweest om de interesse te polsen voor starters/senioren om een tweede fase op te starten. De subsidie voor CPO bouw is inmiddels ingetrokken maar desondanks is het CPO project voortvarend voortgezet. In 2015 is de tweede fase ingezet en was er voldoende animo om de resterende kavels te benutten. Momenteel worden de laatste woningen van het gehele plan van 28 woningen gebouwd. Verder is in overleg met de gemeente in 2015 uitbreiding gerealiseerd van 7 woningen extra aan de Heggenrank waar ook voldoende klandizie voor is.

4 Woningbouw in CPO-verband heeft in 2015 veel woningen laten ontstaan in het zuiden van Beugen. Het bouwterrein is eind 2015 zo goed als vol. De resterende kavels worden in 2016 volgebouwd.

5 De CPO-woningen van het eerste uur, die geheel gereed zijn inclusief bestrating, met links het verplaatste PinPoint monument. Seniorenwoningen Ook in 2015 heeft het onderwerp seniorenwoningen nog de nodige aandacht gehad alhoewel met de start van de nieuwbouw van Brouwershof door Mooiland het belangrijkste in gang is gezet. Mooiland huurwoningen ( Brouwershof) : Zoals in het jaarverslag 2014 aangegeven heeft woningcorporatie Mooiland in 2014 besloten om niet 15 woningen terug te bouwen zoals eerder het plan was, maar 24 woningen. Om bouwkosten te besparen zijn er in woningen in een drie-lagen gebouw gebouwd en worden er nog 8 grondgebonden woningen gebouwd zodra de eerste fase gereed is. De bedoeling was om vroeg in het voorjaar 2015 te starten met de bouw waarbij eerst het drie-lagen gebouw gebouwd zou worden en daarna de grondgebonden woningen. Enkele bezwaren hebben het startmoment beïnvloed maar medio 2015 is de bouw toch gestart.

6 Eind 2015 staat het eerste deel van Brouwershof er keurig bij! Nieuwbouw in CPO verband : Op de hoek Boxmeerseweg Lange Heggen is in 2013 een project gestart voor de bouw van starterswoningen in CPO verband. De eerste fase is nagenoeg afgerond en de eerste 11 woningen zijn gebouwd. Het bestuur van de dorpsraad heeft aangegeven dat in de 2e fase ook senioren woningen in CPO-verband gebouwd kunnen worden en in het voorjaar 2015 zijn hiervoor enkele informatie avonden belegd en hebben zich een vijftal senioren gemeld om deel te nemen aan het CPO project. Verkeersveiligheid Op het gebied van verkeersveiligheid heeft de Dorpsraad in 2015 de onderwerpen uitgewerkt die in 2014 zijn geïnventariseerd: Uit de inventarisatie zijn de volgende knelpunten voortgekomen : Fietsroute Sterckwijk, Trottoirbanden gehele fietsstraat, Snelheid Dorpsstraat/Hagelkruisstraat en Toename landbouwverkeer in het dorp, Kruising Molenheideweg-Molenveldweg; onoverzichtelijk; oplossing spiegels plaatsen evt. budget Dorpsraad maar eerst naar gemeente, Kruising Dorpsstraat-Heiveldsestraat, rechts heeft voorrang maar onduidelijk door witte streep op de weg. Rotonde Overvecht, veel schooljeugd die hier oversteekt, gevaarlijk. Verkeerssituatie rondom school

7 Hoog Werveld-Hazewinkel; berm slecht bij opgeknapte weg, verval hoog, bocht bij Van Keijsteren naar Hazewinkel, struik belemmert uitzicht, oprijden Provinciale weg of afslaan richting Hazewinkel is onoverzichtelijk door bomen. Tunnel Startwijk, Dorpsraad sluit zich aan bij standpunt Gemeente maar misschien kan BTV dit oppakken. Op verzoek van de KBO is de invalideparkeerplaats verplaatst op naar de plek op het Kerkplein, dichtbij de postbus. In 2015 zijn deze knelpunten bij de gemeente voorgelegd worden en daar waar mogelijk aanpassingen gedaan. Vooral het gemeentelijk budget heeft er voor gezorgd dat sommige knelpunten niet konden worden opgepakt. Verkeersintensiteit kern Beugen: In oktober 2013 en maart 2014 zijn er metingen gedaan van de verkeersintensiteit en -snelheid door Beugen. Conclusie daaruit is dat er meer verkeer door Sterckwijck gaat (logisch ook door het afsluiten van de Lange Heggen), maar dat er door afsluiting van de Langeheggen ook nog steeds veel verkeer door de Dorpsstraat en Hagelkruisstraat gaat. Het verlagen van de snelheid van automobilisten op de wegen in het dorp van Beugen en mijden van groot verkeer zoals vacht en landbouw verkeer is een wens van veel aanwonenden, en ook van de school. De Dorpsraad is begonnen met een oproep aan alle inwoners van Beugen: verlaag je snelheid in de kom van Beugen, zodat het allemaal wat veiliger wordt. Samen kunnen we al veel doen! Het probleem is intensief met de gemeente besproken maar aanpassingen blijven nog uit. Wel zijn er in de Hagelkruisstraat bloembakken geplaatst, die de snelheid zouden moeten remmen. Zie de foto hieronder.

8 Zorg en Welzijn Ook in 2015heeft de Dorpsraad het thema 'Zorg en Welzijn' op de agenda gehad. Vrijwillige hulpdienst: In 2015 is er een vrijwillige hulpdienst opgezet voor Beugen. Een 12-tal vrijwilligers heeft zich aangemeld om deze vrijwillige hulpdienst te bemensen. De hulp die geboden kan worden is taxi vervoer naar o.a. ziekenhuis, voor boodschappen doen ed. Maar ook kleine klusjes binnenshuis kunnen aangemeld worden en uitgevoerd door de vrijwilligers. De dienst wordt aangestuurd door 2 coördinatoren te weten: Carla Hermans en Reggy Janssen. Zij krijgen de aanvragen binnen en brengen die onder bij de vrijwilligers. AED In het najaar van 2014 heeft de Dorpsraad een inventarisatie gemaakt van het aantal AED s in Beugen. In De Info is gecommuniceerd waar die AED s zich bevinden. Een aantal bedrijven stellen hun AED beschikbaar tijdens de openingstijden van het bedrijf. De Dorpsraad heeft in 2015 zelf een AED aan geschaft die 24 uur per dag beschikbaar is. Deze AED hangt in een kastje buiten bij de ingang van het MFC Het Kruispunt. Een centrale en voor iedereen bekende plaats in het dorp. Verder is hierover duidelijke informatie verstrekt in De Info met de toegangscode. In 2016 zal er een cursus Reanimatie en AED georganiseerd worden die de Dorpsraad kosteloos aanbiedt aan belangstellende inwoners van Beugen. De AED die door de Dorpsraad is aangeschaft en bij MFC Het Kruispunt hangt. Communicatie door de Dorpsraad Beugen De Dorpsraad Beugen tracht de inwoners van Beugen zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Dat gebeurt voornamelijk door berichten in dorpsblad De Info. Die berichten worden

9 ook geplaatst op de website BeugenBruist. Daarnaast wordt de Facebook-pagina regelmatig voorzien van nieuws, om ook andere doelgroepen te bereiken. Ook berichten die de Dorpsraad ontvangt van de gemeente of berichten op verzoek van inwoners van Beugen, worden door de Dorpsraad in De Info gepubliceerd. De website die eind 2012 is gegaan wordt relatief weinig gebruikt. Samen met Dorpsblad De Info wordt gekeken of hier opnieuw leven in geblazen kan worden. Het Facebookplatform van BeugenBruist wordt wel veel bekeken. In 2015 werd eveneens ongeveer maandelijks een nieuwspagina gepubliceerd in dorpsblad De Info. Om de levensintensiteit te vergroten is besloten elk artikel 2 weken achtereen te plaatsen wat goed heeft gefunctioneerd. In 2015 heeft de Dorpsraad twee algemene vergaderingen belegd welke goed werden bezocht en waarbij vooral de "sfeer" tijdens die vergaderingen goed en opbouwend te noemen was, op een enkele negatief geluid na. Bij de openbare vergadering van November is het college van B&W aanwezig geweest. De twee nieuwe wethouders Stevens en Verstraten hadden de mogelijkheid zich te voor te stellen aan de Beugense bevolking. Verder heeft wethouder Hendriks die avond de grote veranderingen in zorg en welzijn nader toegelicht en wethouder Stevens is dieper ingegaan op ruimtelijke ordening en breedband binnen het land van Cuijk. Hij deed een uitdrukkelijk verzoek aan de Dorpsraad om deel te nemen aan de breedband campagne begin Tot slot worden de publicatieborden aan de invalswegen in Beugen nog steeds gebruikt voor communicatie vanuit de dorpsraad en andere verenigingen. Diverse uitingen in het dorpsblad van Beugen: De Info.

10 Glasvezel LvC-Net De Dorpsraad heeft in 2015 besloten om in 2016 te participeren in de poging om glasvezel aan te leggen via LvC-Net. De bijeenkomsten hiervoor zullen mede georganiseerd worden door de Dorpsraad. Twee dorpsraadsleden zullen betrokken worden bij de breedband campagne die begin 2016 wordt gehouden. MFC Het Kruispunt en Kernkracht De Dorpsraad heeft ook in 2015 geparticipeerd in verbetering van het gebruik van Multi Functioneel Centrum Het Kruispunt alhoewel dit jaar op een laag pitje. De Dorpsraad heeft samen met het bestuur van het MFC bij de exploitant van kernkracht nogmaals op gehamerd om de supermarktactiviteit ondergeschikt te maken aan andere essentiële activiteiten zoals afhaal service ed. die de leefbaarheid van het dorp kunnen vergroten. Dit mocht niet baten want eind 2015 zijn de deuren van de supermarkt gesloten. De Kermis en Beugen Buiten Eind 2013 kondigde de gemeente aan dat de kermissen in de dorpskernen zouden gaan veranderen. Niet zeker was of er in 2014 en verder een exploitant gevonden kon worden. Uiteindelijk is er voor 2014 t/m 2017 een exploitant gevonden. Met deze 'dreiging' van het wegvallen van de kermis in het vooruitzicht is de Dorpsraad gestart met een werkgroep Kermis. Deze heeft als doel om de kermis in stand te houden in ons dorp en waar mogelijk groter en leuker te maken. Het saamhorigheidsfeest draagt immers bij aan de leefbaarheid van ons dorp. De kermiswerkgroep heeft in 2014 plannen gemaakt voor de kermis in 2015 en verder wat goed is aangeslagen. Daarnaast heeft een subgroep met, met name ondernemers uit Beugen, Beugen Buiten opgezet. Deze groep heeft een evenement opgezet op de kermiszondag waarbij allerlei leuke activiteiten werden georganiseerd voor jong en oud. Beugen Buiten is in 2015 een enorm succes geweest dat navolging verdient. Met de nieuwe opzet van de kermis in combinatie met Beugen Buiten is de kermis in Beugen weer enorm gaan leven. De eerste editie van Beugen Buiten in Beugen in Een groot succes met dank aan de vele vrijwilligers in het dorp!

11 De kermis in Beugen, met de geheel vernieuwde opzet van de tent bij het Kerkplein. Gezamenlijk collecteren: Samen Sterk In 2014 is er in Beugen voor het eerst gezamenlijk gecollecteerd. De werkgroep Samen Sterk is in 2013 ontstaan en de Dorpsraad heeft hierbij meegedacht en geholpen. Met als resultaat dat er dus in 2014 al gezamenlijk gecollecteerd is. De resultaten waren dermate positief dat dit ook in 2015 is voortgezet. De Dorpsraad heeft nu geen actieve rol, maar staat wel klaar voor hulp en advies en heeft besloten deze actie te blijven faciliteren. Er wordt met de nieuwe manier van werken iets meer op gehaald dan de jaren ervoor. Dit alles is natuurlijk mede te danken aan de vele vrijwilligers, en de inwoners van Beugen. Overig 70 jaar Vrijheid: De Dorpsraad heeft aandacht gehad voor 70 jaar vrijheid en heeft enkele vrijwilligers bereid gevonden om hier handen en voeten aan te geven. Als resultaat is onder andere dat het PinPoint-monument in 2015 is verzet en dat er bij de opening van de nieuwe PinPoint locatie een foto tentoonstelling is gepresenteerd over Beugen in oorlogstijd en dat de verzetsstrijder die nog in leven is met de schooljeugd in gesprek is geweest wat veel indruk heeft gemaakt op de Beugense Jeugd. Al met al een geweldige aandacht op 70 jaar vrijheid waarvoor dank aan de groep vrijwilligers die dit hebben opgepakt.

12 Geldautomaat: In 2015 heeft de Dorpsraad contact gehad met de Rabobank over het sluiten van de geldautomaat. Tevens is er onderzoek gedaan bij andere banken of die een geldautomaat wilden plaatsen. Uiteindelijk was er geen enkele financiële partij bereid dat te doen. Bij de opening van Kernkracht was daar een geldautomaat aanwezig met beperkte functionaliteit. Er werd weinig gebruik gemaakt van die geldautomaat, maar dat kon ook komen door de beperkte beschikbaarheid van de geldautomaat. Schietterrein Gilde: Vanuit de Dorpsraad is hulp aangeboden aan het Gilde van Beugen om te komen tot een geschikt schietterrein in Beugen. De weerstand van de buurt voor realisatie van een schietterrein aan de Weversstraat heeft ervoor gezorgd dat het Gilde al jaren bezig is om een geschikte locatie te vinden. Gezamenlijk trachten we dit in goede banen te leiden. Vergaderingen Dorpsraad: Dit jaar heeft het bestuur van de Dorpsraad 8 besloten vergaderingen gehad. De openbare jaarvergadering is gehouden op 18 mei 2015 en op 23 november is de openbare vergadering geweest met het college van B&W. In 2015 is er een verenigingenavond geweest op 27 januari Deze vergadering werd als zeer zinvol ervaren. Tijdens deze vergadering hebben de onderwerpen frequentie bezorging Info en verzorging openbaar groen door verenigingen op de agenda gestaan. Meerdere bijeenkomsten met de Vereniging van Kleine Kernen bijgewoond. Deze waren niet allemaal even succesvol. Verder hebben de verschillende werkgroepen zoals o.a. verkeer en Vrijwillige Hulpdienst vergaderingen voor de desbetreffende groepen georganiseerd en zijn er verschillende werkgroep vergaderingen van andere instanties bezocht. Er is deelgenomen aan het partner overleg met de gemeente Financieel: Jaarlijks ontvangt de Dorpsraad van de gemeente een bedrag voor communicatie en andere activiteiten. In het financieel verslag wordt aangegeven welke van deze voorgestelde posten werkelijk zijn uitgevoerd. Het financieel verslag is op verzoek in te zien. Tot slot: De Dorpsraad Beugen hoopt U met deze verslaglegging een goede indruk te hebben gegeven van alle activiteiten en bemoeienissen van Mochten er naar aanleiding hiervan vragen zijn dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Dorpsraad via naar: Dorpsraadbeugen@live.nl

WELKOM OPENBARE VERGADERING 2016

WELKOM OPENBARE VERGADERING 2016 WELKOM OPENBARE VERGADERING 2016 Welkom & Opening Agenda openbare vergadering 2016 Welkom & Opening Wat is er bereikt in 2015? Jaarverslag 2015 Financieel verslag 2015 Lopende acties 2016 Pauze De worsteling

Nadere informatie

WELKOM OPENBARE VERGADERING 2018

WELKOM OPENBARE VERGADERING 2018 WELKOM OPENBARE VERGADERING 2018 Agenda openbare vergadering 2018 1. Welkom & Opening 2. Lopende zaken 2018 3. Kijk op Beugen 2025 deel 1 A. Kermis Beugen B. Welkom in Beugen C. Wonen 4. Pauze 5. Kijk

Nadere informatie

Agenda. 1. Welkom & Opening 2. Wethouder aan het woord 3. Hoe staan we er voor? 4. Pauze 5. Organisatie Dorpsraad Beugen. 6.

Agenda. 1. Welkom & Opening 2. Wethouder aan het woord 3. Hoe staan we er voor? 4. Pauze 5. Organisatie Dorpsraad Beugen. 6. Welkom en opening Agenda 1. Welkom & Opening 2. Wethouder aan het woord 3. Hoe staan we er voor? a. Punten uit de vorige vergadering b. Wonen c. Overig 4. Pauze 5. Organisatie Dorpsraad Beugen a. Inleiding

Nadere informatie

WELKOM BIJEENKOMST VERENIGINGEN

WELKOM BIJEENKOMST VERENIGINGEN WELKOM BIJEENKOMST VERENIGINGEN 25-02-2013 Agenda bijeenkomst verenigingen 1. Welkom & Opening 2. IBOR-Subsidie en kansen voor de verenigingen 3. Landelijke opschoondag 4. Dorpsblad De Info en website

Nadere informatie

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Meerjarenplan Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Inleiding Dit meerjarenplan is het vervolg op het meerjarenplan 2009 2012. Veel uit het vorige plan is gerealiseerd, maar er zijn ook projecten

Nadere informatie

WELKOM. Openbare vergadering 15 mei 2019

WELKOM. Openbare vergadering 15 mei 2019 WELKOM Openbare vergadering 15 mei 2019 Welkom en opening Agenda 1. Welkom & Opening 2. De Dorpsraad Beugen: ontwikkelingen algemeen 3. Openbare ruimte en verkeer 4. Wonen 5. Financieel overzicht 2018

Nadere informatie

De fietsstraat in Beugen

De fietsstraat in Beugen De fietsstraat in Beugen Hoe werkt die straat? We krijgen regelmatig vragen binnen over de werking van de Fietsstraat in Beugen. In dit document proberen we daarin duidelijkheid te geven. We hebben dit

Nadere informatie

Resultaten Enquête Dorpsraad Meterik 2014

Resultaten Enquête Dorpsraad Meterik 2014 Resultaten Enquête Dorpsraad Meterik 2014 T. Hendriks, F. Janssen, K. Reijnders Dorpsraad Meterik info@dorpsraadmeterik.nl 1 Inhoud Inhoud 1 Inleiding 2 Doel enquête 3 Verantwoording enquête 4 Hoofdpunten

Nadere informatie

8 MAART 2010 JAARVERGADERING STICHTING DORPSRAAD HOOGE MIERDE

8 MAART 2010 JAARVERGADERING STICHTING DORPSRAAD HOOGE MIERDE 8 MAART 2010 JAARVERGADERING SPOORBOEKJE 1. VOORSTELLEN 2. TERUGBLIK 2009 3. DORPSONTWIKKELINGSPLAN 4. PROJECTEN STAND VAN ZAKEN 5. FINANCIEN Voorzitter : Peter van de Noort (2004) Secretaris : Jos Veldhoven

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot instemming van de rapportage Bereikbaar Boxmeer ook na 2020 en uitwerking van de gedane aanbevelingen.

Onderwerp: Voorstel tot instemming van de rapportage Bereikbaar Boxmeer ook na 2020 en uitwerking van de gedane aanbevelingen. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot instemming van de rapportage Bereikbaar Boxmeer ook na 2020 en uitwerking van de gedane aanbevelingen. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 januari

Nadere informatie

*12/ * 12/

*12/ * 12/ *12/0223939* 12/0223939 1209200138 ESO.00001398WDstrt adviesnota aan burgemeester en wethouders nummer Adviesnota aan B&W Datum 8 oktober 2012 Portefeuillehouder L. Wijnhoven Afdeling Samenleving Openbaar

Nadere informatie

Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Heerle en Kruisland WELKOM

Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Heerle en Kruisland WELKOM Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Heerle en Kruisland WELKOM Programma 19.30 uur Welkom 19.40 uur Presentatie resultaten door het PON 20.15 uur Koffie en naar de discussiegroepen 21.30 uur

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM Partijen 1. Gemeente Marum, Zonnehuisgroep Noord (ZhgN) en Wold & Waard; 2. Er zijn mogelijkheden om andere partijen toe te voegen; Aanleiding en overwegingen 3.

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2014

Sociaal Jaarverslag 2014 Sociaal Jaarverslag 2014 Voor u ligt het sociaal jaarverslag 2014 van Dorpsraad Lieshout. Waarom dit jaarverslag? Graag willen wij u informeren over het doel van de Dorpsraad en welke activiteiten we in

Nadere informatie

Notulen vergadering Dorpsraad Aartswoud

Notulen vergadering Dorpsraad Aartswoud Notulen vergadering Dorpsraad Aartswoud Datum: 22 februari Plaats: Schoolstraat 2A, Aartswoud Tijd: 20.00 uur Aanwezig: Jack Kranenburg, Frank Rooker, Roelof Kalsbeek, Frank van Staveren, Margriet Brouwer,

Nadere informatie

Stand van zaken missie en visie per december 2017.

Stand van zaken missie en visie per december 2017. Stand van zaken missie en visie per december 2017. - wat gaat volgens plan - waar zijn we mee bezig en gaat de goede kant op - wat gaat niet volgens plan of is nog niet opgepakt. 1 De hoofdpunten van de

Nadere informatie

W4 Jaargang W30 Jaargang 45

W4 Jaargang W30 Jaargang 45 ..-..-2015 W4 Jaargang 42 24-07-2018 W30 Jaargang 45 Di. 24-07-18 Do 26-07-18 Fietsen + speurtocht KBO Do 02-08-18 Kienen KBO Zo 12-08-18 Kofferbakverkoop Het Gilde Ma 13-08-18 Wandelen KBO Ma 13-08-18

Nadere informatie

Onderzoek woningbehoefte

Onderzoek woningbehoefte Onderzoek woningbehoefte Woningbouw stagneert in Waarde. Wie wil er in Waarde wonen? Waarde, april 2017 Aan: Gemeente Reimerswaal R&B Wonen Wethouder J. Sinke Directeur P. Bevers Postbus 70 Van der Biltplein

Nadere informatie

Wensplan Verkeer & Veiligheid Stoutenburg-Achterveld, juni 2015

Wensplan Verkeer & Veiligheid Stoutenburg-Achterveld, juni 2015 Wensplan Verkeer & Veiligheid Stoutenburg-Achterveld, juni 2015 Door veel te praten, te luisteren en te leren is de werkgroep Buitengebied en Verkeer & Veiligheid Verkeersplan Achterveld/Stoutenburg van

Nadere informatie

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding Samenstelling

Nadere informatie

Stichting Seniorenplatform Gouda. Jaarverslag 2014

Stichting Seniorenplatform Gouda. Jaarverslag 2014 Gouda, 20 februari 2015 Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2014 De topics in 2014: Lancering van de website van de SSG Het forum rond de gemeenteraadsverkiezingen In gesprek met de ouderenbonden

Nadere informatie

Verslag Verenigingenbijeenkomst

Verslag Verenigingenbijeenkomst Verslag Verenigingenbijeenkomst Datum: Aanwezig: 11 maart 2019 Helbroekseweg 7 5835 CX Beugen dorpsraad@beugen.info www.beugen.info Dorpsraad Beugen CV De Vèrkeskôp: Sjoerd Brienen en Jasper Coenen TV

Nadere informatie

DORPSVERENIGING NIJEVEEN. Sinds 1 januari Jaarverslag 2009.

DORPSVERENIGING NIJEVEEN. Sinds 1 januari Jaarverslag 2009. DORPSVERENIGING NIJEVEEN Sinds 1 januari 1998. Jaarverslag 2009. Inhoud 1. Voorwoord door Arend Tissingh (voorzitter) 2. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 3. Het bestuur 4. Klankbordgroep 5. Leden

Nadere informatie

Woonwensenenquête Drijber

Woonwensenenquête Drijber Woonwensenenquête Drijber Woningbehoefte en verhuiswensen van inwoners Enquêteresultaten Gemeente Midden-Drenthe Afdeling Bouwen en Wonen Na 2010 Inleiding In het na van 2010 is er een woonwensenenquête

Nadere informatie

JAARVERSLAG SPORTRAAD STICHTSE VECHT

JAARVERSLAG SPORTRAAD STICHTSE VECHT JAARVERSLAG 2013 SPORTRAAD STICHTSE VECHT 1 1 Inleiding 2 Samenstelling Sportraad 3 Behandelde onderwerpen 4 Financieel overzicht 2 1. Inleiding Dit jaarverslag betreft de periode 1 januari 2013 tot en

Nadere informatie

Beslisdocument en plan van aanpak

Beslisdocument en plan van aanpak Beslisdocument en plan van aanpak TIENDEVEEN Inleiding In oktober 2006 heeft de gemeenteraad ingestemd met het plan van aanpak Woningbouw dorpen. Het project bestaat uit drie fasen. Deze fasen worden telkens

Nadere informatie

Datum: 12 januari 2016 Locatie: Café de Viersprong Valburg

Datum: 12 januari 2016 Locatie: Café de Viersprong Valburg Verslag Dorpsraad Valburg/Homoet Datum: 12 januari 2016 Locatie: Café de Viersprong Valburg Aanwezig: Dorpsraad Valburg/Homoet Annemieke Uitvlugt (voorzitter) Dorpsraad Valburg/Homoet Esther Fintelman

Nadere informatie

AANLEIDING. Kranten artikel dec Nieuwe sportaccommodatie Keijenburgse Boys. Presentatie Een generatie wieter. Inventarisatie verenigingen

AANLEIDING. Kranten artikel dec Nieuwe sportaccommodatie Keijenburgse Boys. Presentatie Een generatie wieter. Inventarisatie verenigingen WELKOM Aangepaste agenda 1. Opening 2. Verkiezingscommissie 3. Wethouder Jan Engels, Gemeente Bronckhorst 4. Presentatie enquêtes Verenigingen Keijenborg, vragen Pauze 5. Hoe kunnen we Keijenborg leefbaar

Nadere informatie

Dorpsraad Babberich. Verwijzingen. Gedeputeerde Staten Provincie Gelderland Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Babberich, 9 September 2013.

Dorpsraad Babberich. Verwijzingen. Gedeputeerde Staten Provincie Gelderland Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Babberich, 9 September 2013. Dorpsraad Babberich Gedeputeerde Staten Provincie Gelderland Postbus 9090, 6800 GX Arnhem Secretariaat Gildestraat 22 6909BH Babberich 0316 849568 dorpsraad@dorpsraad-babberich.nl www.dorpsraad-babberich.nl

Nadere informatie

Onderwerp: Beschikbaar stellen gereserveerde middelen aanpassing rijksweg N34

Onderwerp: Beschikbaar stellen gereserveerde middelen aanpassing rijksweg N34 *18.01953* VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Behandelend ambtenaar: J. Ymker Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: Portefeuillehouder: T. Houwing Registratienummer: 18.01953 Onderwerp: Beschikbaar stellen gereserveerde

Nadere informatie

2e inwonersavond idop Escharen 23 januari 2012

2e inwonersavond idop Escharen 23 januari 2012 2e inwonersavond idop Escharen 23 januari 2012 Agenda 19.30 uur Welkom door wethouder E. Daandels 19.35 uur Toelichting door Jolanda Luijten Presentatie actiepunten in hoofdlijnen Bedoeling van de avond

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg - Baarleseweg N639 Bijeenkomst 3 juli 2018 Stand van zaken

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg - Baarleseweg N639 Bijeenkomst 3 juli 2018 Stand van zaken Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg - Baarleseweg N639 Bijeenkomst 3 juli 2018 Stand van zaken Inleiding Inleiding Wethouder Frank van Raak Dorpsstraat Reinier Gerritsen 1. Uitkomst reactieformulieren

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Verslag vergadering van de Dorpsraadvergadering Overloon.

Verslag vergadering van de Dorpsraadvergadering Overloon. Secretariaat: Rondweg 13, 5825 HT Overloon Telefoon: 0478-641790 E-mail: brievenbus@dorpsraadoverloon.nl Website : www.dorpsraadoverloon.nl K.v.K. nr.: 17131529 Rabobank: 1030 17 216 Verslag vergadering

Nadere informatie

Zorgcoöperatie Helenaveen

Zorgcoöperatie Helenaveen Zorgcoöperatie Helenaveen Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant 2011 Zorgcoöperatie Helenaveen Inleiding Bij het opzetten van een koepel Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant behoort de omschrijving

Nadere informatie

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan Voorstel aan raad Verantwoordelijke afdeling Nummer ROM 132073 Inboeknummer: 132073 Raad d.d. Paragraaf begroting: 3 26 november 2014 Steller: M.J.L. Lammerée Portefeuillehouder J. Verstand Datum Onderwerp

Nadere informatie

Bijlage a rapportage e W-vraag 6

Bijlage a rapportage e W-vraag 6 Bijlage a rapportage e W-vraag 6 2.1 Ruimtelijke ordening Uitvoeren vertalingsslag provinciale Omgevingsvisie O G G Op 9 juli 2014 is door Provinciale Staten de Omgevingsvisie Gelderland vastgesteld. De

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt"

Jaarverslag 2013 Stichting Als kanker je raakt Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt" Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Bestuurssamenstelling 3 Doelstelling en beleid 4 Organisatie en beloningsbeleid 4 Verslag activiteiten 4 Doelen voor

Nadere informatie

Onderzoek woningbehoefte

Onderzoek woningbehoefte Onderzoek woningbehoefte Woningbouw stagneert in Waarde. Wie wil er in Waarde wonen? Waarde, april 2017 Aan: Gemeente Reimerswaal R&B Wonen Wethouder J. Sinke Directeur P. Bevers Postbus 70 Van der Biltplein

Nadere informatie

Stand van Zaken De Meern. De situatie na 17 september 2012 De Meernconferentie

Stand van Zaken De Meern. De situatie na 17 september 2012 De Meernconferentie Stand van Zaken De Meern De situatie na 17 september 2012 De Meernconferentie Inhoud Aanleiding sept 2012 Mereveldplein Situatie sept 2012 Situatie maart 2014 Leefbaarheid Situatie sept 2012 Situatie maart

Nadere informatie

BIJEENKOMST WESTERHOVENS VERENIGINGSLEVEN 2017

BIJEENKOMST WESTERHOVENS VERENIGINGSLEVEN 2017 BIJEENKOMST WESTERHOVENS VERENIGINGSLEVEN 2017 Doel: gezamenlijk knelpunten oplossen Datum: 16 maart 2017 Locatie: De Buitengaander Bijeenkomst Westerhovens verenigingsleven 2017 Inleiding In 2016 zijn

Nadere informatie

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012 Stichting Bos der Onverzettelijken Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 1.0. Voorwoord.... 3 2.0. Projecten en Activiteiten... 4 2.1. Groot onderhoud Bos der Onverzettelijken... 4 2.2.

Nadere informatie

Wijk Actie Plan Stiphout Warande 2017/2018. Versie

Wijk Actie Plan Stiphout Warande 2017/2018. Versie Wijk Actie Plan Stiphout Warande 2017/2018 Versie 20122016 Wijk Actie Plan (WAP) Stiphout Warande 2017/2018 Dit is het WAP van en voor Stiphout Warande voor het jaar 2017 en 2018 De wijkraad Stiphout Warande

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Embargo tot 14 mei 13.30 uur

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Embargo tot 14 mei 13.30 uur Embargo tot 14 mei 13.30 uur Onderwerp Subsidie ROC Nijmegen voor het project Kamers met Kansen Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Kamers

Nadere informatie

Zorgsteunpunt Heusden

Zorgsteunpunt Heusden Zorgsteunpunt Heusden Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant 2011 Zorgsteunpunt Heusden Inleiding Bij het opzetten van een Platform Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant behoort de omschrijving van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud: Inhoud: Artikel 1: begripsbepalingen:... 2 Artikel 2: naam, zetel en duur... 2 Artikel 3: doel... 2 Artikel 4: middelen... 2 Artikel 5: verenigingsboekjaar... 2 Artikel 6: leden... 2 Artikel 7: bestuur...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Samen Sterk in de Wijk

Nieuwsbrief Samen Sterk in de Wijk Nieuwsbrief Samen Sterk in de Wijk September 2015 Nieuwsbrief De eerste interne nieuwsbrief Samen Sterk in de Wijk Vught. Deze brief verschijnt periodiek. Samenwerkende organisaties Samen Sterk in de Wijk

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Gemeenschapsraad Heibloem

Jaarverslag 2015 Gemeenschapsraad Heibloem Gemeenschapsraad Heibloem Inhoudsopgave Bestuur Stichting Gemeenschapsraad Heibloem... 3 Parochieblad Erica... 4 Ons Heibloem... 4 Overleg De Heihorst... 5 Fazanterie... 6 Ôs Dörp... 6 Website Heibloem.daarleefje.nl...

Nadere informatie

Nr. 2012/193 28 november 2012 ISSN: 0920-069X HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Nr. 2012/193 28 november 2012 ISSN: 0920-069X HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Provinciaal Blad Nr. 2012/193 28 november 2012 ISSN: 0920-069X HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Wijziging regels subsidieverstrekking Leefbaarheid en gemeenschapsvoorzieningen

Nadere informatie

Welkom. 1 MFA Beringe Buiten Bij Eendracht Volgt Ontwikkeling!

Welkom. 1 MFA Beringe Buiten Bij Eendracht Volgt Ontwikkeling! Welkom 1 MFA Beringe Buiten Bij Eendracht Volgt Ontwikkeling! Agenda 20:00 Welkom en inleiding 20:10 Presentatie initiatiefgroep, discussie en vragen 20:50 Korte pauze 21:00 Vervolg presentatie 21:45 Afsluiting

Nadere informatie

gemeente Brisnssvm R.J.E.L. Zinken

gemeente Brisnssvm R.J.E.L. Zinken gemeente Brisnssvm R.J.E.L. Zinken VERZONDEN 0 3 JULI 2015 Datum Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n) Onderwerp Griffie P/a PvdA-ffactie 3 juli 2018 26 april 2018 818669/830711 Beantwoording

Nadere informatie

N65 Ondergronds bij Helvoirt. Presentatie Raadscommissie 9 september 2010

N65 Ondergronds bij Helvoirt. Presentatie Raadscommissie 9 september 2010 N65 Ondergronds bij Helvoirt Presentatie Raadscommissie 9 september 2010 Feiten V&W praat al jaren over een 100 km/h weg (A65) met ongelijkvloerse kruisingen Er is tot heden alleen (groot) onderhoud, minder

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Duurzaam Heino 2011-2012

Jaarverslag Stichting Duurzaam Heino 2011-2012 1 Jaarverslag Stichting Duurzaam Heino 2011-2012 Oprichting in 2011. De Stichting Duurzaam Heino (SDH) werd op 20 mei 2011 ten overstaan van de Heinose notaris mw. mr. H.E. van der Werf door Johan Seekles,

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 09-05-2017 (nr. 19). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

KADERNOTA 2015. Meer met minder FINANCIEEL RAADSDEBAT

KADERNOTA 2015. Meer met minder FINANCIEEL RAADSDEBAT KADERNOTA 2015 Meer met minder FINANCIEEL RAADSDEBAT 1 Inleiding Voor ons ligt de Kadernota 2015, waarin de budgettaire en beleidsmatige kaders voor het komende jaar worden vastgelegd. Het College legt

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE BELEIDSPLAN Stichting MAGO CARE april 2013 Stichting Mago Care Magocare.org E-mail: info@magocare.org Bank: 60.25.06.492 Mago Care is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg

FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg A.van Beerendonk Van: Griffie Verzonden: woensdag 4 mei 2016 14:44 Aan: A.van Beerendonk Onderwerp: FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg Digitale leeszaal Van: VKKL, Spirato, Knooppunt

Nadere informatie

-------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------ -------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------ Openbare dorpsraadvergadering op 24 juni 2015. Aanwezig: wethouder

Nadere informatie

Welkom op de algemene ledenvergadering. van de Dorpsraad Bruisend Hoornaar!

Welkom op de algemene ledenvergadering. van de Dorpsraad Bruisend Hoornaar! Welkom op de algemene ledenvergadering van de Dorpsraad Bruisend Hoornaar! Programma voor deze avond Opening Notulen van vorige ALV Begroting voor 7 Reactie op motie van vorige ALV Contactgroep Hoornaar

Nadere informatie

Stichting Werken met Eric en Cindy

Stichting Werken met Eric en Cindy Jaarverslag 2007 Stichting Werken met Eric en Cindy Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. De Stichting a. aanleiding b.bestuursleden c. doelstelling d. werkwijze 3. Ontwikkelingen in 2007 a. bestuur b. scholen

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Oplegger voor het raadsdebat

Oplegger voor het raadsdebat Oplegger voor het raadsdebat Datum raadsdebat : 18 oktober 2018 Agendapuntnummer : XI, D1 Portefeuillehouder : Wethouder Mirjam Pauwels Onderwerp : Verkeerssituatie kruising Hoofdstraat- Steenbergerweg

Nadere informatie

De St. Gerardus Flessenpost

De St. Gerardus Flessenpost De St. Gerardus Flessenpost Vrijdag 30 augustus 2019 Omroep Brabant op eerste schooldag De eerste schooldag na de zomervakantie kwam Omroep Brabant opnamen maken van de start van het schooljaar. Daarnaast

Nadere informatie

Waarom is het fijn wonen in Lierop en waarom moet Lierop leefbaar blijven?

Waarom is het fijn wonen in Lierop en waarom moet Lierop leefbaar blijven? Werkgroep Wonen Waarom is het fijn wonen in Lierop en waarom moet Lierop leefbaar blijven? Wonen in de natuur, in bosrijke- en heide-omgeving Wonen nabij grotere dorpen en steden, meteen goede busverbinding

Nadere informatie

1. Er zal gezocht worden naar een mogelijkheid om het oversteken bij het Oranjepad te verbeteren.

1. Er zal gezocht worden naar een mogelijkheid om het oversteken bij het Oranjepad te verbeteren. Definitieve lijst voor Hoornaar Veiliger! 1. Er zal gezocht worden naar een mogelijkheid om het oversteken bij het Oranjepad te verbeteren. Voor het aanleggen van een voetgangersoversteekplaats is een

Nadere informatie

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving

Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving pagina 1 van 6 december 2015 Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving Dit is de nieuwsbrief PHS Geldermalsen. In deze nieuwsbrief informeren wij u over de verdere uitwerking

Nadere informatie

Speerpunten 2016 e.v. Stichting Dorpsraad Keldonk

Speerpunten 2016 e.v. Stichting Dorpsraad Keldonk Stichting Dorpsraad Keldonk Datum : 18 februari 2016 Index 1. Doel 2. Aanleiding 3. Leefbaarheid Keldonk en Bouwen 4. Infrastructuur 5. Glasvezel 6. Festiviteiten Keldonk 1. Doel Dit document beschrijft

Nadere informatie

Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten

Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten Burgers nemen veel initiatieven. Het wordt óók van hen verwacht dat ze zich steeds meer inzetten voor hun eigen buurt. Ieder initiatief, of het nu

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwillige inzet Gemeente Deurne 2017

Subsidieregeling Vrijwillige inzet Gemeente Deurne 2017 Subsidieregeling Vrijwillige inzet Gemeente Deurne 2017 U bent een vrijwilligersorganisatie en organiseert activiteiten in Deurne. Misschien komt u in aanmerking voor een subsidie. Wanneer komt u in aanmerking

Nadere informatie

Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s

Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Drs. Sj. Cox PON Instituut voor advies, onderzoek en ontwikkeling in Noord-Brabant

Nadere informatie

Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 10 juni 2015

Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 10 juni 2015 Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 10 juni 2015 www.dorpsraadkelpen-oler.nl 1 Agenda 1. Opening. 2. Vaststelling van de agenda. 3. Presentatie website. 4. Verslag jaarvergadering 2014. 5.

Nadere informatie

2 de bijeenkomst Contactraad SRM. 19 maart 2018

2 de bijeenkomst Contactraad SRM. 19 maart 2018 2 de bijeenkomst Contactraad SRM 19 maart 2018 AGENDA 1. Opening & toelichting oproep politiek en inspreekbeurt bij Beeldvormende Avond 2. Verslag vorige Contactraad 26 februari jl. 3. Terugblik op BVA

Nadere informatie

All you need is. Rijkevoort. Lijst 8

All you need is. Rijkevoort. Lijst 8 All you need is Lijst 8 Van Belangengroep naar LOF De molen van heeft altijd in het logo van de Belangengroep gestaan. Herkenbaar en beeldbepalend naast de Kerk. Dat is onze molen Luctor et Emergo en daar

Nadere informatie

Oplegvel Informatienota

Oplegvel Informatienota Oplegvel Informatienota Onderwerp Financiële haalbaarheid nieuwbouw multifunctionele sporthal Duinwijck Portefeuille J. van der Hoek Auteur Dhr. JPR Braakman Indiener Dhr. A. Kuiper Telefoon 0235113907

Nadere informatie

Veiligheidsbeleid Z&PC Hatto-Heim

Veiligheidsbeleid Z&PC Hatto-Heim Veiligheidsbeleid Z&PC Hatto-Heim Algemeen bestuur Z&PC Hatto-Heim 15 Jun 2015 VEILIGHEIDSBELEID Z&PC HATTO-HEIM INLEIDING Aanleiding De laatste jaren zijn helaas diverse veiligheidsincidenten bij sportclubs

Nadere informatie

Jaarverslag & Financieel Overzicht 2018 Dorpsraad Nisse

Jaarverslag & Financieel Overzicht 2018 Dorpsraad Nisse Jaarverslag & Financieel Overzicht 2018 Dorpsraad Nisse Stichting Dorpsraad Nisse dorpsraadnisse@gmail.com www.nisse-info.nl april 2019 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Bestuur... 2 3 Activiteiten in 2018...

Nadere informatie

NR ACTIE ONDERWERP TOELICHTING Afgehandeld

NR ACTIE ONDERWERP TOELICHTING Afgehandeld OMWONENDENOVERLEG AZC WEERT 10 november 2015 Locatie Van Horne kazerne Aanwezig Namens COA Miriam Goudberg, locatiemanager COA Weert Stephanie Quadvlieg, programmamanager Namens gemeente Jos Heijmans,

Nadere informatie

Advies: In te stemmen met de Bestuursrapportage 2014 en deze ter vaststelling aan de raad aan te bieden.

Advies: In te stemmen met de Bestuursrapportage 2014 en deze ter vaststelling aan de raad aan te bieden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: R.C. Ouwerkerk Tel.nr.: 8856 Nummer: 14A.00661 Datum: 5 september 2014 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Dertiende jaargang nummer 1 22 april 2011-1 -

Nieuwsbrief. Dertiende jaargang nummer 1 22 april 2011-1 - Nieuwsbrief Dertiende jaargang nummer 1 22 april 2011-1 - Voorwoord Tegelijk met deze 1 e Nieuwsbrief van 2011 ontvangt u een bijlage waarin veel informatie over de Dorpsvisie staat. De komende maanden

Nadere informatie

Uitvoering Voorzieningenkaart 2030

Uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Bijeenkomst 1 november 2016 http://www.oss.nl/voorzieningenkaart 1 november 2016 1 Gemeente Oss: Gert-Jan van der Flier Peggy Mulderij Sjoerd Naus 1 november 2016 2 Uitvoering

Nadere informatie

Notulen MR. Agenda mr vergadering

Notulen MR. Agenda mr vergadering Notulen MR Voor : van den Berg, de Jong, Haico van Deijne, Bruce Vork, Jeroen vd Cruijsen, Maartje Daverveld, Van : van den Berg/ Haico van Deijne Onderwerp : Bijlage : Verslag schoolbezoek bestuur Kopie

Nadere informatie

Inspiratiebijeenkomst Dorpsraden/themagroepen MD mei 2019

Inspiratiebijeenkomst Dorpsraden/themagroepen MD mei 2019 Inspiratiebijeenkomst Dorpsraden/themagroepen MD2030 25 mei 2019 De VIP-tent op het internationale springconcours Jumping Schröder vormde op zaterdag 25 mei het decor van de bijeenkomst tussen dorpsraden/themagroepen

Nadere informatie

Bewonersvereniging Tienhoven & Oud-Maarsseveen Begroting 2015 en Jaarrekening 2013

Bewonersvereniging Tienhoven & Oud-Maarsseveen Begroting 2015 en Jaarrekening 2013 Begroting 2015 en Jaarrekening 2013 Inhoudsopgave 1 Activiteiten 2015... 3 1.1 Communicatie... 3 1.2 Informatie avonden... 3 1.3 Ouderen... 3 1.4 Natuur... 3 1.5 Verkeer en Veiligheid... 4 1.6 Bestuur...

Nadere informatie

PROJECTPLAN HERINRICHTING

PROJECTPLAN HERINRICHTING PROJECTPLAN HERINRICHTING Emmen, 7 augustus 2017 Inleiding Het openbare gebied in de omgeving van de basisscholen o.b.s. t Swarte Meer en De Banier, kinderopvang Het Blokje en het dorpshuis de Meerstal

Nadere informatie

Nieuwsbrief N331 bij Hasselt - nummer 1

Nieuwsbrief N331 bij Hasselt - nummer 1 april 2016 Nieuwsbrief bij Hasselt - nummer 1 In deze nieuwsbrief... Werk in uitvoering rond Hasselt Werk in uitvoering rond Hasselt : verbinding tussen Overijssel en Flevoland bij Hasselt Bestemmingsplan

Nadere informatie

Jaarverslag over het jaar 2011 van de vereniging Overbergs belang, door Harry Vermeer voorzitter.

Jaarverslag over het jaar 2011 van de vereniging Overbergs belang, door Harry Vermeer voorzitter. Correspondentie adres: Haarweg 11 3959 AM Overberg Tel: 0343-481661 www.overberg.nu infovob@overberg.nu Jaarverslag over het jaar 2011 van de vereniging Overbergs belang, door Harry Vermeer voorzitter.

Nadere informatie

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Agenda Aanvang 20.00 uur Inleiding DOP en resultaten enquête Pauze, koffie/thee Discussie in groepjes Afsluiting uiterlijk 22.30 uur Wat

Nadere informatie

Helemaal oneens. Helemaal eens Geen mening. Neutraal Eens. Oneens

Helemaal oneens. Helemaal eens Geen mening. Neutraal Eens. Oneens Algemeen 1. Bent u een man of een vrouw? 0 Man 0 Vrouw 2. Wat is uw geboortejaar?... 3. Hoe betrokken voelt u zich bij het dorp? 0 Zeer betrokken 0 Redelijk betrokken 0 Nauwelijks betrokken 0 Niet betrokken

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie AH

Haalbaarheidsstudie AH Januari 2016 Nieuwsbrief Bruisend Dorpshart Heeze Raadsbesluit 9 mei 2016 over haalbaarheid locatie naast het gemeentehuis Haalbaarheidsstudie AH Start Centrumvisie 3 december 2013 Opstellen Centrumvisie

Nadere informatie

Zorg om het Dorp Mariahout

Zorg om het Dorp Mariahout Zorg om het Dorp Mariahout Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant 2011 Zorg om het Dorp Mariahout Inleiding Bij het uitwerken van het opzetten van een koepel Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant behoort

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ)

JAARVERSLAG 2017 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) JAARVERSLAG 2017 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) Inhoud In dit jaarverslag zijn de activiteiten voor zowel de Zorgcoöperatie als de Stichting SAZ (Samen Anders Zorg) beschreven. De stichting

Nadere informatie

Rapportage digidiek najaar 2016

Rapportage digidiek najaar 2016 Rapportage digidiek najaar 2016 DigiDIEK is een modern buurtplatform op initiatief van Vereniging Leefbaar Nieuw-Dijk. Het buurtplatform bestaat uit een online deel (de website digidiek.nl, de buurtmail

Nadere informatie

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 28 Januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

ENQUETE. Datum: 14 juli Aan de verenigingen in Grolloo en omstreken

ENQUETE. Datum: 14 juli Aan de verenigingen in Grolloo en omstreken ENQUETE Datum: 14 juli 2018 Aan de verenigingen in Grolloo en omstreken Tijdens de bijeenkomst van Grolloo Totaal op 22 mei 2018 kwamen enkele zaken naar voren die wij op deze wijze graag willen voorleggen

Nadere informatie

Ballast Nedam Gebiedsontwikkeling B.V. maakt deel uit van Ballast Nedam Infra B.V.

Ballast Nedam Gebiedsontwikkeling B.V. maakt deel uit van Ballast Nedam Infra B.V. Algemeen Bij het afsluiten van de Exploitatieovereenkomst moet een uitgewerkt communicatieplan gereed zijn van waaruit het Consortium gaat werken. Belangrijkste aandachtspunten van de gemeente zijn hierbij

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Lekstroom School s cool

Jaarverslag 2017 Lekstroom School s cool Jaarverslag 2017 Lekstroom School s cool Inhoudsopgave Voorwoord 1. Lekstroom School s cool in het kort 2. Aantallen en resultaten 3. Ontwikkelingen vrijwilligers 4. Verbreden in de regio 5. 2017 Financieel

Nadere informatie

Jaarverslag 2011 Dorpsraad America. Marco Hesp

Jaarverslag 2011 Dorpsraad America. Marco Hesp Jaarverslag 2011 Dorpsraad America Marco Hesp Plannen 2011 Herziening Dorpsontwikkelingsplan Uitvoering Dorpsontwikkelingsplan Woningbouw Veilige fietsverbindingen Herinrichten Kabroeksebeek Zorgcentrum

Nadere informatie

In Bergeijk heel gewoon, maar daardoor niet minder bijzonder

In Bergeijk heel gewoon, maar daardoor niet minder bijzonder Doe-democratie In Bergeijk heel gewoon, maar daardoor niet minder bijzonder Wethouder Frank van der Meijden Gemeente Bergeijk Bergeijk, 100 km2 groen en gastvrij Grensgemeente 18.000 inwoners, verspreid

Nadere informatie