Introductieset essentiële oliën dōterra

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Introductieset essentiële oliën dōterra"

Transcriptie

1 Introductieset essentiële oliën dōterra De introductieset van dōterra bevat 3 essentiële oliën: Lavendel (Lavender) 5 ml Citroen (Lemon) 5 ml Pepermunt (Peppermint) 5 ml Deze 3 oliën zijn natuurzuiver en kunnen daardoor ook veilig ingenomen worden en puur op de huid gebruikt worden. Maar waar kan je de oliën voor gebruiken? Lichamelijke klachten Geestelijke klachten Koken/bakken Huishoudelijke klusjes De volgende pagina s geven een overzicht van waar de oliën o.a. voor te gebruiken zijn. Je kan de oliën op meerdere manieren gebruiken voor de lichamelijke en geestelijke klachten: Aromatisch Ruiken uit het potje Druppels in een diffuser doen en zo verspreiden in de (woon)ruimte Doe op je hand 1 druppel, wrijf je handen tegen elkaar en zet ze dan als een kommetje over je neus en haal een paar keer diep adem door je neus Topisch Puur op de huid smeren Verdund op de huid smeren (met een neutrale basisolie) Masseren Inname Puur 1 druppel innemen Druppel(s) in een glas water doen en opdrinken Druppel(s) in een lege capsule doen en innemen met water Als je vragen hebt over de oliën, het gebruik ervan of interesse hebt in andere oliën en/of producten dōterra mag je altijd contact opnemen. Met essentiële groet, Esther Vosselman Living essential info@livingessential.nl

2 Lavendel (lavender) Lichaam en geest Huid Lavendel heeft desinfecterende eigenschappen en goed voor de huid bij snij- en schaafwonden. Vooral als de verwonding moeilijk te bedekken is (bijvoorbeeld schaafwond aan kin). Oorpijn Verwarm lavendelolie (maak de olie niet te heet) en meng het met olijfolie. Masseer het rondom de oren (niet in de oren) en in de buurt van lymfeklieren in de keel. Droge, jeukende huid Als je last hebt van een te droge, jeukende huid en geen chemische geparfumeerde lotions wilt gebruiken, voeg dan wat lavendelolie bij dōterra s kokosolie of geurvrije lotion toe. Ruwe hielen Voeg dan 6 druppels lavendelolie toe aan een warm voetbad. Gespannen nek en schouderbladen Smeer wat druppels lavendelolie erop en masseer die vastzittende knopen los. Scrub Vul een potje met havermout en doe hier 5-8 druppels lavendelolie bij. Als het tijd is om je gezicht te reinigen, voeg dan water toe aan de havermout met lavendelolie en je hebt een natuurlijke scrub. Met een kleine hoeveelheid doe je lang. Verkoeling na teveel zon Als je iets te lang in de zon hebt gezeten, helpt een beetje lavendelolie om te voorkomen dat de huid gaat vervellen. Het helpt bij de genezing van je huid zonder littekens. Verkoudheid of griep Doe 4 tot 6 druppels in een kom met warm water. Leg een handdoek over je hoofd en de kom en inhaleer de damp langzaam en diep in. Splinter Als je een houtsplinter in je vinger hebt, doe er dan een paar druppels lavendelolie op en laat de splinter zwellen. Dan is de splinter makkelijk te verwijderen. Hoofdpijn Smeer 1 tot 3 druppels lavendelolie op je hoofd en zorg dat je de olie ook even goed ruikt. Baby s badje In plaats van gewone zeep met warm water te gebruiken tijdens baby s bad tijd, voeg je ongeveer 3 tot 4 druppels lavendelolie aan het warme water toe. Gespannen spieren en stress Lavendelolie toevoegen aan een warm bad. Angst en stress Smeer het in je nek en aan de binnenkant van je polsen. Of neem 1 druppel lavendel puur in, of met een capsule of met een beetje water. Lavendel verlaagt je cortisolgehalte (stresshormoon) Slapeloosheid Doe een paar druppels in een diffuser (met timer) en zet deze aan op de slaapkamer als je gaat slapen of doe een paar druppels in je nek en/of borst en op de binnenkant van je polsen. Of doe 1 of 2 druppels op je kussen. Kinderen willen niet slapen Doe 1 of 2 druppels op hun kussen en/of 1 druppel onder elke voetzool. Haren Maak je haren tijdens het douche nat. Voeg 4 druppels lavendel op een handvol water en wrijf het zachtjes in je handen en haren. Spoel daarna je haar uit. Je haar ruikt heerlijk en wordt zacht.

3 Keuken Marinade met lavendel Rijg kip of vis voor op de grill en bestrijk met een marinade van lavendel met honing of een knoflook met rozemarijn, lavendel mix. Marinade kan ook voor over de geroosterde groenten. Wees voorzichtig met de hoeveelheid, 1 druppel kan al genoeg zijn! Bakken Lavendel is een mooie aanvulling voor in bijvoorbeeld een bosbes-banaan-brood of citroen-lavendelkoekjes, muffins met lavendel, lavendel gebak of bonbons met lavendel. Wees voorzichtig met de hoeveelheid, 1 druppel kan al genoeg zijn! Overig gebruik Muffe kastlucht Doe wat lavendelolie op een stukje stof of een katoenen wattenbolletje. Insecten Insecten, beestjes en ander kruipend ongedierte zijn niet zo dol op de geur van lavendel. Lavendel kalmeert ook beten, steken, jeuk en ontsteking. Autospray Vul een sprayflesje met water en lavendelolie en spray in de auto (5 druppels per 10 ml water). Ook verfrissend tijdens een file. Sla die chemische spuitbus over. Als je de dat je een luchtverfrisser voor je badkamer wilt gebruiken, denk dan eens aan lavendel met water in een spuitfles. Lavendelolie heeft een antibacteriële, antibiotische, antivirale en antiseptische eigenschappen. Haal het bijtende geur uit azijn. Als je met azijn schoonmaakt, maar nauwelijks overeind blijft door de geur, gebruik dan lavendel. Voeg gewoon lavendelolie toe aan de azijn, samen in een sprayfles en klaar is kees! Linnengoed en matras Doe wat druppels op het linnengoed, het laat geen oliesporen achter en laat zorgt voor een verkwikkende frisse wasgoed. Of spray (zie Autospray) wat op het linnengoed, dit kan ook gedaan worden voor de matras Houten vloer Houten vloeren zien er als nieuw uit als je enkele druppels lavendelolie toevoegt aan je reinigingsmiddel. Luchtverfrisser. Doe wat zuiveringszout in een weckpot en voeg hier 6 druppels lavendelolie toe. Maak gaten in het deksel of doe er vershoudfolie over met gaten erin. Plaats de pot bij de stank (bij een vuilnisbak, vuile kleren, wasmand, etc.) en regelmatig de pot schudden.

4 Citroen (lemon) Lichaam en geest Verlicht de luchtwegen van slijm Gebruik een paar druppels in een diffuser en het verlicht een piepende ademhaling, verkoudheid, hoesten en andere bovenste luchtwegproblemen. Keelpijn en een schorre stem Een paar druppels toevoegen aan warm water met wat honing kan vervelende keelpijn veranderen, remt nare hoest en verlaagt de koorts. Citroenolie bestrijdt ook bacteriën en virussen. Highlights in je haren zonder chemicaliën Doe na het wassen van je haar wat citroenolie in je haar en ga je in de zon zitten. Het zal je haar lichter maken. Wees voorzichtig, het werkt goed! Nagels die snel afbreken Wrijf wat citroenolie over je nagels en nagelriemen (kan ook helpen tegen schimmelnagels). Concentratieproblemen, duf gevoel in je hoofd. Gebruik een paar druppels in een diffuser of ruik een paar keer aan het potje om helder te denken, focus te houden, voor een heldere geest en voor een frisse kijk. Koortslip Doe 1 druppel op de koortslip en het blust de hitte uit de koortsblaasjes. Bluesstemming Gebruik een paar druppels in een diffuser of smeer wat citroenolie op de binnenkant van de polsen. Likdoorns, eelt of eeltknobbels Doe hier dan regelmatig een paar druppels citroenolie op en je krijgt al snel weer een zachte huid! Scrubben Citroenolie helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en huidschilfers door de huid te scrubben met een huisgemaakte scrub. Voeg 4-5 druppels citroenolie toe aan een kleine hoeveelheid havermout, scrubben en met water afspoelen. Afvallen en detoxen Citroenolie werkt ook zuiverend en helpt daardoor bij het afvallen en/of detoxen. Drink een glas water met 1 druppel citroenolie erin (kan meerdere keren per dag). Keuken Gesneden fruit bewaren Gebruik citroenolie in een spray over je gesneden fruit om het vers te houden tot het wordt opgediend. Zoetigheden Je kan citroenolie gebruiken bij het maken van o.a. citroenglazuur, citroenschuimpjes, citroentaart, citroengebak, citroentaartglazuur, vierkante citroengebakjes, citroenkoekjes en limonade. Wees voorzichtig met de hoeveelheid, 1 druppel kan al genoeg zijn! Maaltijden Alle (vis)gerechten waar citroen in verwerkt is kan je ook maken met de citroenolie. Wees voorzichtig met de hoeveelheid, 1 druppel kan al genoeg zijn!

5 Overig gebruik Hars Verwijder van hars uit je tapijt, van je kleding of huid. Een paar druppels op een doekje en wrijven. Vette en zwarte handen Vermeng je (hand)zeep met een paar druppels, de citroenolie werkt als ontvetter. Desinfecteren van een onhygiënisch ruimte Doe wat citroenolie in een sprayfles met water en bestrijd ongedierte in je huis, haard, afzuigkap, tafels, werkbladen en andere oppervlakte. Voeg voor wat extra chemicaliën-vrije schoonmaakkracht, ook een beetje (natuur)azijn toe. Kalkaanslag Je hebt maar een kleine hoeveelheid citroenolie nodig bij het verwijderen kalkaanslag. Onderhoud leer Gebruik een met citroenolie doordrenkte doek om te voorkomen dat het leer van bijvoorbeeld je leren jas of bank gaat barsten. Wasgoed te lang in de wasmachine laten zitten Zet in de ruimte waar je droogt een beetje citroenolie in een bakje Zilverwerk Breng wat citroenolie op een doek voor het behandelen van aanslag op zilver en of andere metalen voorwerpen. Stickers verwijderen Helpt bij het makkelijk verwijderen van stickers en/of tattooplakplaatjes. Meubelwas Voeg paar druppels citroenolie toe aan olijfolie voor een niet-giftige meubelwas. Citroenolie laat een mooie glans achter, voorkomt uitdroging van fijn houtwerk en zorgt dat het verloren vocht in antiek houtwerk weer wordt aangevuld, doordat het makkelijk in het hout binnendring. Roestvrijstalen apparaten Het helpt bij het makkelijk roestvrij maken en is zeer geschikt voor het reinigen van roestvrijstalen apparaten. Reinigen van graniet en poreus steen Citroenolie reinigt diep, sijpelt in het steen en laat frisse citroengeur achter, in plaats van een chemische nep citroengeur. Stank Vernevel met een sprayflesje met citroenolie om nare geuren bij de bron aan te pakken. Van schoenen tot toiletgeurtjes. Zwarte afdrukken. Citroenolie verwijdert zwarte strepen je vloer of auto Bedompte, muffe of schimmelgeur Verdrijf die oude geur door de spullen met citroenolie af te vegen. Snijplanken Maak je snijplanken schoon met citroenolie om bacteriën te voorkomen. Vaatwasser Doe een paar druppels citroenolie in je vaatwasser zeepbakje bij elke vaat voor een vlekkenvrij en als nieuw uitziend servies Vaatdoekjes Verfris slecht ruikende vaatdoekjes door wat citroenolie aan het wasmiddel toe te voegen, laat het een nachtje weken en gewoon wassen.

6 Peppermint (pepermunt) Lichaam en geest Opvliegers Smeer 1 druppel olie in je nek, borst of je rug, pepermunt werkt verkoelend. Wakker worden Pepermunt activeert de limbische functie in je hersenen. De limbische functie helpt zaken zoals emoties en het lange-termijn geheugen. Ruik aan het potje of doe een paar druppels in de diffuser. Zonnebrand Bij een zonverbrande huid die een warm is en jeukt, 1 druppel pepermuntolie smeren om de huid te koelen, te kalmeren en de jeuk te stoppen. Misselijkheid Wrijf 4 druppels pepermunt op de maag. Dit kalmeert de gladde buikspieren en helpt ongemakken te verdrijven. Tekenbeet Geef de teek met een wattenstaafje een bad van pepermuntolie. De teek stopt met zichzelf in te graven en haalt zijn kop uit de huid. Somber, een duf gevoel in je hoofd of lusteloosheid Probeer dan pepermuntolie (aromatisch, op lichaam of inwendig) om je mentale scherpte en de focus te stimuleren. Gebit Pepermuntolie werkt als een geconcentreerde natuurlijke pijnstiller en spierverslapper, vooral bij pijnlijke tandvlees, kinderziekten of bij een recente tandheelkundige ingreep. Spijsvertering Bij krampen, indigestie of diarree, een maag die van streek is. Wrijf 1 druppel over de maag of neem het in. Pijnlijke voeten Masseer dan je pijnlijke voeten, gewrichten en gespannen spieren met pepermuntolie. Frisse adem Wanneer je adem scherp ruikt en je mond vies voelt, zorgt pepermuntolie met water voor een gezonde, frisse mondspoeling die een blijvend fris en schoon gevoel achterlaat. Of neem 1 druppel puur in de mond. Ademhaling Pepermunt werkt slijmoplossend en geeft verlichting bij verkoudheid, hoesten, sinusitis, astma en bronchitis. Wanneer sinussen verstopt lijken te zijn en de keel gezwollen en droog is. Doe een paar druppels pepermuntolie in de diffuser of doe 1 druppel op de borst voor een onmiddellijke verlichting. Afvallen en snaaien De geur van pepermuntolie geeft je sneller een vol gevoel, vooral als je het ruikt tijdens een maaltijd. Ook het snaaien kan tegengegaan worden door de olie te ruiken. Oppepper Het verkwikkende aroma van pepermunt is een veilig stimulerende manier om je op te peppen tijdens een lange rit, op school of tijdens de late uurtjes huiswerk. Hoofdpijn Doe een paar druppels pepermuntolie op slapen, nek en sinussen. Vermoeidheid Na een lange vermoeide dag wat pepermuntolie aanbrengen op je huid, even in laten trekken en dan weken in een warm bad of douche. De verfrissende pepermunt damp verkoelt, ontspant en je voelt je weer energiek.

7 Keuken Chocoladegerechten Gebruik pepermunt bij het maken van chocoladegerechten zoals brownie met mint of een chocoladepepermunt-cake, chocolade-mint-bonbons. Wees voorzichtig met de hoeveelheid, 1 druppel kan al genoeg zijn! IJswater Als je een paar druppels pepermuntolie aan ijswater toevoegt, verbetert dat niet alleen de smaak, maar het geeft ook een verfrissend gevoel in je luchtwegen. Thee Voeg 1 druppel pepermuntolie toe aan je kruidenthee, verfrissend en het helpt ook nog eens bij een normale spijsvertering of tegen brandend maagzuur. Overig gebruik Reinigingsmiddel Pepermuntolie is een natuurlijk reinigingsmiddel, omdat het zowel schimmeldodende als antibacteriële eigenschappen heeft. Insecten en kleine beestjes Veel insecten en kleine beestjes houden niet van pepermuntolie: mieren, bladluizen, kevers, muizen en kakkerlakken. In een spuitfles met water wat druppels pepermuntolie doen en verstuiven. Spinnen Als je pepermuntolie in de kamer verspreidt met een plantenspuit, heb je minder last van spinnen. Het doodt niet de spinnen, maar jaagt ze alleen weg. Haar Voeg wat pepermuntolie toe aan je shampoo om je hoofdhuid te stimuleren, te activeren en je wordt er wakker van. Het is ontsmettend van natuur en helpt ook bij het verwijderen roos en luizen.

8 Combinaties Lavendel & Citroen Goed humeur Doe 2 druppels lavendelolie en 2 druppels citroenolie in een diffuser Acne Bacteriën gedijen in talgklieren waardoor deze meer talg gaan produceren. Deze overproductie van talg is een wasachtige substantie die geassocieerd wordt met acne. Lavendel en citroen helpen bij het herstellen van het evenwicht van de talgklieren en bij het zuiveren en herstellen van de huid Stofzuigen Drenk een aantal kleine wattenbolletjes in lavendelolie en citroenolie en zuig ze op of doe ze in de (lege) stofzuigerzak. Lavendel & Pepermunt Zonnebrand Als je last hebt van de neveneffecten van een zonnebrand en de huid een beetje warm is en jeukt. Breng dan één druppel pepermuntolie (vermengd met lavendel) aan om de huid te koelen, te kalmeren en de jeuk te stoppen. Pijnlijke gewrichten Als je (door ouderdom) een warm en pijnlijk gevoel hebt aan je gewrichten, zorgt pepermuntolie vermengd met lavendelolie voor verkoeling. Citroen & Pepermunt Energieboost Doe een paar druppels citroen- en pepermuntolie in een glas water en drink het op. Bladluizen Citroen- en/of pepermuntolie met water in een sprayfles of gieter als natuurlijk bestrijdingsmiddel dood bladluizen en hun larven, zodat je planten er weer mooi uitzien. Lavendel & Citroen & Pepermunt Seizoen allergieën (hooikoorts) Doe van elke olie 2 druppels in een diffuser of doe in een glas water 1 druppel van elke olie. Meerdere keren per dag innemen. Ook kan je van elke olie 1 druppel puur innemen of in een lege capsule doen en innemen. Insectenbeten Doe 10 druppels van elke olie in een roller, goed schudden en dan rollen op de plek van de beet. Meerdere keren per dag herhalen.

GEBRUIK VAN DE STARTERKIT

GEBRUIK VAN DE STARTERKIT GEBRUIK VAN DE STARTERKIT De Starter Kit, is een buitengewone, uitgebreide, intuïtieve kennismaking met de kracht van etherische oliën. Gebruik van essentiele olie kan je leven transformeren. Ik adviseer

Nadere informatie

HET NATUURLIJKE MEDICIJNKASTJE

HET NATUURLIJKE MEDICIJNKASTJE HET NATUURLIJKE MEDICIJNKASTJE OVER DE SCHRIJFSTER OVER DEZE UITGAVE INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE ZOU HET NIET FIJN ZIJN ALS JE THUIS EEN MEDICIJN KASTJE HEBT MET NATUURLIJKE REMEDIES (ZONDER BIJWERKINGEN)

Nadere informatie

Essentiele olien - VAN YOUNG LIVING -

Essentiele olien - VAN YOUNG LIVING - Essentiele olien - VAN YOUNG LIVING - 187,- 187,- (incl. verzending) - t.w.v. ruim 250,- De premium starterskit OLIËN UIT DE KIT // 01 LEMON // heeft reinigende en zuiverende eigenschappen welke gebruikt

Nadere informatie

Let s Try Nature. Hellen Venix. doterra essentiële oliën. Uw natuurlijke huisapotheek

Let s Try Nature. Hellen Venix. doterra essentiële oliën. Uw natuurlijke huisapotheek Let s Try Nature Hellen Venix 2018 doterra essentiële oliën. Uw natuurlijke huisapotheek Gefeliciteerd met je natuurlijke apotheek! Met dit e-book wil ik proberen zoveel mogelijk toepassingen te geven

Nadere informatie

Ingrediënten. Thieves: Thieves olie is een blend, dat wil zeggen dat er meerdere oliën in zitten, nl:

Ingrediënten. Thieves: Thieves olie is een blend, dat wil zeggen dat er meerdere oliën in zitten, nl: Dieven-kruiden-mix Het recept komt van een groep middeleeuwse dieven die kostbare goederen stalen van zieke en overleden mensen die leden aan verschrikkelijke middeleeuwse aandoeningen, zonder zelf ziek

Nadere informatie

Verzorg je anders dankzij de natuurlijke kracht van Aromatherapie.

Verzorg je anders dankzij de natuurlijke kracht van Aromatherapie. ESSENTIELE OLIEN, 100% ZUIVER EN NATUURLIJK Verzorg je anders dankzij de natuurlijke kracht van Aromatherapie. OP-13168_OPB_PSA_BR_Praktische gids_nl.indd 1 12/08/13 09:57 Het gebruik van Essentiële Oliën

Nadere informatie

dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun

dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun relax& dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun slaap beter Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur Ben je (het) weer moe? Essentiële Oliën geven je humeur een boost en zorgen voor meer rust

Nadere informatie

AROMATHERAPY COMPOSITIES VAN 100% ZUIVERE, NATUURLIJKE ESSENTIËLE OLIËN. voor gezonde luchtwegen bij verkoudheidsverschijnselen

AROMATHERAPY COMPOSITIES VAN 100% ZUIVERE, NATUURLIJKE ESSENTIËLE OLIËN. voor gezonde luchtwegen bij verkoudheidsverschijnselen AROMATHERAPY voor gezonde luchtwegen bij verkoudheidsverschijnselen voor een doelmatige ademhaling zuiverend en slijmoplossend voor frisse lucht in huis en auto AROMATHERAPY COMPOSITIES VAN 100% ZUIVERE,

Nadere informatie

- Angst. Bij angst kunnen veel etherische oliën gebruikt worden, maar de beste is lavendel. Lavendel verfrist,

- Angst. Bij angst kunnen veel etherische oliën gebruikt worden, maar de beste is lavendel. Lavendel verfrist, Werkstuk door een scholier 1183 woorden 19 oktober 2001 6,9 49 keer beoordeeld Vak ANW Wat is Aromatherapie? Om de deelvraag wat is aromatherapie? te beantwoorden, ben ik aan verschillende mensen gaan

Nadere informatie

Brave. Brave Moedgevende Mix 10 ml roller PRIMAIRE VOORDELEN PRODUCTBESCHRIJVING GEBRUIK GEBRUIKSAANWIJZINGEN WAARSCHUWINGEN. Artikelnummer:

Brave. Brave Moedgevende Mix 10 ml roller PRIMAIRE VOORDELEN PRODUCTBESCHRIJVING GEBRUIK GEBRUIKSAANWIJZINGEN WAARSCHUWINGEN. Artikelnummer: Brave Moedgevende Mix 10 ml roller Begin elke dag vol vertrouwen en geloof door de Brave Moedgevende Mix te combineren met jouw positieve bevestigingen. Sta uzelf toe te resetten met positieve gevoelens

Nadere informatie

Een veilige start met de essentiële basis oliën

Een veilige start met de essentiële basis oliën Een veilige start met de essentiële basis oliën Lavendel - kalmeren Kalmeer angst en verzacht emoties Reduceer stress en bevorder een goede nachtrust Verzacht en reinig geïrriteerde huid en wonden Neutraliseer

Nadere informatie

A"ouwen(en(rustig(aan(doen(

Aouwen(en(rustig(aan(doen( A"ouwen(en(rustig(aan(doen( Daan is na bijna elke schooldag uitgeput van de vele prikkels, sferen en stemmingen die hij van andere mensen heeft opgepikt. Hij heeft het nodig om dan even wat tijd voor zichzelf

Nadere informatie

Zelf je schoonmaakmiddelen maken!

Zelf je schoonmaakmiddelen maken! Workshop Zelf je schoonmaakmiddelen maken! Waspoeder Vloeibaar wasmiddel Wasverzachter Afwasmiddel Tapijtreiniger Allesreiniger Vlekweg voorbehandelmiddel Natuurlijk schoonmaken Waspoeder 60 gram totaal

Nadere informatie

TEA TREE OIL. Essentiële olie van de Tea Tree uit Australië. verzorgend. verzachtend. ondersteunt de bloedsomloop. verzorgend op de huid

TEA TREE OIL. Essentiële olie van de Tea Tree uit Australië. verzorgend. verzachtend. ondersteunt de bloedsomloop. verzorgend op de huid TEA TREE OIL Essentiële olie van de Tea Tree uit Australië CHI TEA TREE OIL: Uw eerste Hulp! verzorgend verzachtend ondersteunt de bloedsomloop verzorgend op de huid verlichtend voor de luchtwegen TEA

Nadere informatie

EERS T E H U LP. Met de krachtigste essentiële oliën voor de huid. bij geprikkelde huid. bij droge en gevoelige huid

EERS T E H U LP. Met de krachtigste essentiële oliën voor de huid. bij geprikkelde huid. bij droge en gevoelige huid EERS T E H U LP Met de krachtigste essentiële oliën voor de huid C H I U w E e r s t e Hu l p! bij geprikkelde huid bij droge en gevoelige huid bij ondersteuning van de bloedsomloop bij verzorging van

Nadere informatie

Let s try nature for your horse

Let s try nature for your horse Let s try nature for your horse Hellen Venix 2018 Hellen Venix www.oilmania.nl 06-13515191 doterra essentiële oliën. [Geef hier de samenvatting van het document op. De samenvatting is een korte beschrijving

Nadere informatie

vertr Zelf ouwen

vertr Zelf ouwen Zelf vertrouwen 1 1 Highest Potential Dit is een olie die jouw kind helpt bij het opbouwen van het zelfvertrouwen en ondersteunt hem/haar bij het denken in mogelijkheden i.p.v. beperkingen. Valor Moed

Nadere informatie

Natuurlijke voetverzorging

Natuurlijke voetverzorging Natuurlijke voetverzorging Wat is Tea Tree olie? Tea Tree olie wordt geproduceerd van de bladeren van de Melaleuca Alternifolia door middel van distillatie. Deze zéér natuurlijke productiemethode met strenge

Nadere informatie

Oplossingen voor specifieke voetproblemen

Oplossingen voor specifieke voetproblemen Oplossingen voor specifieke voetproblemen Eeltplekken en likdoorns l Kloven in de voeten l Koude voeten l Pijnlijke voeten l Voetschimmel l Voetwratten l Zweetvoeten l Voetwratten Stip de wrat 4 x per

Nadere informatie

De 10 Dagen Detox Test

De 10 Dagen Detox Test De 10 Dagen Detox Test In deze moderne tijd staat je natuurlijke detox systeem onder druk. De kans is groot dat toxische stoffen zich opstapelen in je lichaam. Om voor jezelf vast te stellen hoe het er

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Tandpasta gezond en natuurlijk, zelf maken met kokosolie Tandpasta gebruiken we allemaal meerdere keren per dag, maar is die jij gebruikt ook veilig en gezond. Allereerst zit er bijna altijd fluoride in

Nadere informatie

Natuurlijke voetverzorging

Natuurlijke voetverzorging Natuurlijke voetverzorging Wat is Tea Tree olie? Tea Tree olie wordt geproduceerd van de bladeren van de Melaleuca Alternifolia door middel van distillatie. Deze zéér natuurlijke productiemethode met strenge

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: is erg belangrijk. We weten dat als je in de puberteit komt er allerlei dingen aan je lijf gaan veranderen. We hebben in een eerdere bijeenkomst al een aantal van

Nadere informatie

Geen plastic alstublieft!

Geen plastic alstublieft! Receptenboekje Geen plastic alstublieft! Delphine De Paepe en Bieke Bernaerts SHAMPOOBAR - 50 gram sodiumcoco sulfaat - 8 gram kokosolie - 4 gram karitéboter (sheabutter) - 8 gram mineraalwater (of gekookt

Nadere informatie

BOTANICAL BEAUTY BODYSCRUB

BOTANICAL BEAUTY BODYSCRUB BOTANICAL BEAUTY BODYSCRUB 24 Uur een zijdezachte huid: scrubben én voeden! Normale, gevoelige, droge en probleem- en schilferhuid. Rijke mix van voedende plantaardige oliën Hoge concentratie Dode Zee

Nadere informatie

9 MANIEREN WAAROP LAURIERBLADEREN JE GEZONDHEID VERBETEREN (BRON:

9 MANIEREN WAAROP LAURIERBLADEREN JE GEZONDHEID VERBETEREN (BRON: 9 MANIEREN WAAROP LAURIERBLADEREN JE GEZONDHEID VERBETEREN (BRON: HTTP://LIJSTVERSE.NL/WIEROOK-MAKEN-LAURIERBLADEREN- VERBRANDEN/?UTM_SOURCE=VIRALMUNDO&UTM_MEDIUM=RELATEDVM&UTM_CAMPAIGN=LA URIERVM ) Als

Nadere informatie

Olie voor iedere dag

Olie voor iedere dag Olie voor iedere dag Pure, krachtige authentieke en natuurlijke ondersteuning. Etherische oliën zijn een uniek geschenk uit de natuur. Ze zijn herstellend, beschermend, rustgevend en regenererend. Etherische

Nadere informatie

Do It Yourself met essentiële oliën

Do It Yourself met essentiële oliën Do It Yourself met essentiële oliën Cosmetica en verzorging Badzout (ontgiftend) ¼ kopje Epsom zout ¼ kopje zeezout of himalaya zout ½ kopje baking soda 15 druppels Lavendel Doe alle ingrediënten in een

Nadere informatie

Wat kun je met waterstofperoxide doen? Wat kun je met waterstofperoxide doen? Gezondheid en verzorging

Wat kun je met waterstofperoxide doen? Wat kun je met waterstofperoxide doen? Gezondheid en verzorging Wat kun je met waterstofperoxide doen? Wat kun je met waterstofperoxide doen? Waterstofperoxide werkt ontsmettend. Het is een geur- en kleurloze oplossing die slechte bacteriën verwijdert en het genezingsproces

Nadere informatie

wat is aromatherapie?

wat is aromatherapie? wat is aromatherapie? Aromatherapie is een eeuwenoude holistische therapie waarbij aromatische oliën worden ingezet ter bevordering van de gezondheid van lichaam en geest. De specifieke en therapeutische

Nadere informatie

GENIET ZOMER MEER VAN JE. dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun. Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur

GENIET ZOMER MEER VAN JE. dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun. Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur GENIET dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun MEER VAN JE ZOMER Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur Geniet met volle teugen van je zomer Verzorg vervelende zomerkwaaltjes efficiënt en op

Nadere informatie

Bijwerkingen van chemotherapie. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Bijwerkingen van chemotherapie. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Bijwerkingen van chemotherapie Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Mondverzorging 3 Huidverzorging 4 Voeding 5 Vermoeidheid 6 Haarverzorging 7 Diarree

Nadere informatie

Hieronder treft u de handige stap-voor-stap handleiding aan voor een perfecte (cosmetische) pedicure behandeling, de Perfect Pedicure.

Hieronder treft u de handige stap-voor-stap handleiding aan voor een perfecte (cosmetische) pedicure behandeling, de Perfect Pedicure. Gena Perfect Pedicure handleiding (Step-by-Step Manual): Hieronder treft u de handige stap-voor-stap handleiding aan voor een perfecte (cosmetische) pedicure behandeling, de Perfect Pedicure. Inleiding

Nadere informatie

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Ontspanningsmassage

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Ontspanningsmassage BODY & MIND M A S S A G E P R A K T I J K Ontspanningsmassage Ontspanningsmassage De beleving van een heerlijke ontspanningsmassage Een ontspanningsmassage is een algehele lichaamsmassage waarbij lichaam

Nadere informatie

Theoretische Toets WerkPortfolio Body 1

Theoretische Toets WerkPortfolio Body 1 Je naam... Cijfer Je klas... De datum... Vraag 1 Noem drie momenten wanneer je je handen wast en desinfecteert Voordat je met uiterlijke verzorging/zelfzorg begint Nadat je naar de toilet bent geweest

Nadere informatie

IN TOPVORM DOOR DE WINTER. dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun. Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur

IN TOPVORM DOOR DE WINTER. dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun. Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur IN TOPVORM DOOR dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun DE WINTER Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur KLAAR VOOR DE HERFST EN WINTER? Wapen jezelf tegen vervelende winterkwaaltjes Als je

Nadere informatie

Aromatherapy. Gebruik / toepassing essentiële oliën Er zijn veel manieren om essentiële oliën te gebruiken!

Aromatherapy. Gebruik / toepassing essentiële oliën Er zijn veel manieren om essentiële oliën te gebruiken! Aromatherapy Aromatherapie is een alternatieve methode om zich te verzorgen op basis van geuren met als doel de lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid te bevorderen. De geuren die gebruikt

Nadere informatie

Voorkomt en behandelt infecties bij wondjes Verkleint zo de kans op littekens Stimuleert de wondgenezing Prikt niet en is daarom kindvriendelijk

Voorkomt en behandelt infecties bij wondjes Verkleint zo de kans op littekens Stimuleert de wondgenezing Prikt niet en is daarom kindvriendelijk Brandwonden Prikwonden Snijwonden Schaafwonden Wondenwijzer II Wondenwijzer Wondenwijzer Voorkomt en behandelt infecties bij wondjes Verkleint zo de kans op littekens Stimuleert de wondgenezing Prikt niet

Nadere informatie

ONZE BAD- EN VERZORGINGSLIJN

ONZE BAD- EN VERZORGINGSLIJN ONZE BAD- EN VERZORGINGSLIJN Fijn om te gebruiken, mooi om cadeau te geven Dille & Kamille staat voor natuurlijke eenvoud, voor genieten van alle goeds uit de natuur. Daarom is onze bad- en verzorgingslijn

Nadere informatie

Inweekmiddel codes 00701

Inweekmiddel codes 00701 Inweekmiddel codes 00701 Onderhoud Poeder product voor het verwijderen van vervuilingen in diverse keukenmachines. Tevens geschikt als vaatwasreiniger voor het verwijderen van hardnekkige eiwit- en zetmeelresten.

Nadere informatie

ZECHSAL MAGNESIUM PRODUCTEN

ZECHSAL MAGNESIUM PRODUCTEN ZECHSAL MAGNESIUM PRODUCTEN Informatie en Verkooppunt Ingang : Drapenierlaan - Zwolle Stadshagen Brievenbus : Pottenbakkerstraat 83-8043 BP Zwolle Telefoon : 038 4200838 Website : www.sadardiri.nl E-mailadres

Nadere informatie

Een gevoel van welbevinden ontstaat volgens de Ayurveda het meest, als we in harmonie met de seizoenen leven.

Een gevoel van welbevinden ontstaat volgens de Ayurveda het meest, als we in harmonie met de seizoenen leven. NIEUWSBRIEF LENTE 2012 De lente komt eraan!! De natuur beweegt zich vanuit de koude natte winter naar de lente toe. De aarde wordt weer warmer en knoppen worden zichtbaar in bomen en planten. Bloemen beginnen

Nadere informatie

Belangrijke boodschap: Het is illegaal om dit e-book te kopiëren, verkopen of verdelen!

Belangrijke boodschap: Het is illegaal om dit e-book te kopiëren, verkopen of verdelen! Belangrijke boodschap: Het is illegaal om dit e-book te kopiëren, verkopen of verdelen! Tekst & vormgeving: Liesbeth Drabbe Wijers Foto's : 123RF /Pexels /Pixabay 2016 Voeten &zo Groesbeek Alle rechten

Nadere informatie

EEN BRANDWOND FRANCISCUS VLIETLAND

EEN BRANDWOND FRANCISCUS VLIETLAND EEN BRANDWOND FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Uw huid kan redelijk goed tegen warmte, zoals van een warm bad. Maar bij echte hitte, bijvoorbeeld in een te heet bad, kan de huid verbranden. De huid doet

Nadere informatie

Sodakristallen (natriumbicarbonaat) lijken op ijs en zijn een echt wondermiddel: ze lossen vuil op als sneeuw voor de zon.

Sodakristallen (natriumbicarbonaat) lijken op ijs en zijn een echt wondermiddel: ze lossen vuil op als sneeuw voor de zon. Toptips voor een groene schoonmaak Lente! Green & clean De voorjaarsschoonmaak: goed voor ons huis, goed voor ons hoofd en óók goed voor de natuur? Dat bepaal jij. Want sommige (chemische) producten zijn

Nadere informatie

EHBébé. Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar

EHBébé. Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar EHBébé Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar Bij baby s en peuters moet je vaak ogen op je rug hebben. Jammer genoeg ontsnappen ze al eens aan onze waakzame blik, soms met de nodige blutsen,

Nadere informatie

Sommige pubers kunnen echt ongelooflijk hard stinken. Dat is allesbehalve lekker. Heb jij er ook last van?

Sommige pubers kunnen echt ongelooflijk hard stinken. Dat is allesbehalve lekker. Heb jij er ook last van? Zweterige oksels Sommige pubers kunnen echt ongelooflijk hard stinken. Dat is allesbehalve lekker. Heb jij er ook last van? Zweten is heel normaal en zelfs goed voor je. Het zuivert je lichaam en zorgt

Nadere informatie

wat is aromatherapie?

wat is aromatherapie? wat is aromatherapie? Aromatherapie is een eeuwenoude holistische therapie waarbij aromatische oliën worden ingezet ter bevordering van de gezondheid van lichaam en geest. De specifieke en therapeutische

Nadere informatie

EHBébé. Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar

EHBébé. Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar EHBébé Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar Bij baby s en peuters moet je vaak ogen op je rug hebben. Jammer genoeg ontsnappen ze al eens aan onze waakzame blik, soms met de nodige blutsen,

Nadere informatie

MELALEUCA COUNTRY PRODUCTNIEUWS

MELALEUCA COUNTRY PRODUCTNIEUWS NL MELALEUCA COUNTRY PRODUCTNIEUWS ENKELVOUDIGE OLIËN Copaiba Herstellend, ontspannend en aards Fijn, houtachtig, zoet, soepel PURE Copaiba 15 ml 9064 42% 52.33 30.40 19 Patchoeli Openend, ontspannend

Nadere informatie

HET NEDERLANDSE RODE KRUIS DISTRICT: MIDDEN-LIMBURG AFDELING: ECHT-SUSTEREN & MAASGOUW

HET NEDERLANDSE RODE KRUIS DISTRICT: MIDDEN-LIMBURG AFDELING: ECHT-SUSTEREN & MAASGOUW HET NEDERLANDSE RODE KRUIS DISTRICT: MIDDEN-LIMBURG AFDELING: ECHT-SUSTEREN & MAASGOUW Drs. E.W.J. Ficken, Rode Kruis arts E.F./R.K.: 17.08.28 Mevr. W. Thomassen, wondverpleegkundige Datum: 27 november

Nadere informatie

DAG 1. Energie Tiendaagse Doe mee en versterk je innerlijk licht in zomer en winter! De Shen en je Huis van Energie

DAG 1. Energie Tiendaagse Doe mee en versterk je innerlijk licht in zomer en winter! De Shen en je Huis van Energie Energie Tiendaagse Doe mee en versterk je innerlijk licht in zomer en winter! DAG 1 De Shen en je Huis van Energie Ieder mens heeft zijn eigen Huis van Energie. (HvE) Je HvE is opgebouwd uit negen verschillende

Nadere informatie

Aromatherapie. In de winkel verkopen we de top producten van Tisserand. In de praktijk is doterra aanwezig.

Aromatherapie. In de winkel verkopen we de top producten van Tisserand. In de praktijk is doterra aanwezig. Aromatherapie Aromatherapie is een natuurgeneeskunde waarbij gebruik wordt gemaakt van etherische olie van: kruiden, vruchten, bloesem, bloemen, blad, zaad, schil of schors van het hout van stam, takken

Nadere informatie

EHBébé ONGEVALLENGIDS VOOR KINDEREN TUSSEN 0 EN 3 JAAR

EHBébé ONGEVALLENGIDS VOOR KINDEREN TUSSEN 0 EN 3 JAAR EHBébé ONGEVALLENGIDS VOOR KINDEREN TUSSEN 0 EN 3 JAAR Bij baby s en peuters moet je vaak ogen op je rug hebben. Jammer genoeg ontsnappen ze al eens aan onze waakzame blik, soms met de nodige blutsen,

Nadere informatie

900 Etherische oliën

900 Etherische oliën 900 Etherische oliën Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur Welkom in het rijk van de natuurlijke geuren. Uit ons rijke, geurige assortiment heeft u een keuze van meer dan 900 etherische oliën. Verschillende

Nadere informatie

Slechte adem. Is uw adem fris?

Slechte adem. Is uw adem fris? Slechte adem Is uw adem fris? Een frisse adem. Dat wil iedereen. Maar is uw adem ook fris? De meeste mensen met een slechte adem, ook wel halitose genoemd, merken het zelf niet. Ze ruiken het zelf niet.

Nadere informatie

Y:SKIN. De Nimue Youth lijn is speciaal geformuleerd voor de leeftijdscategorie 8-23 jaar, die gevoelig kan zijn voor verstoppingen en acneuitbraken

Y:SKIN. De Nimue Youth lijn is speciaal geformuleerd voor de leeftijdscategorie 8-23 jaar, die gevoelig kan zijn voor verstoppingen en acneuitbraken De Nimue Youth lijn is speciaal geformuleerd voor de leeftijdscategorie 8-23 jaar, die gevoelig kan zijn voor verstoppingen en acneuitbraken in de huid. Deze producten bevatten in de juiste combinatie,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livostin 0,5 mg/ml neusspray, suspensie. levocabastine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livostin 0,5 mg/ml neusspray, suspensie. levocabastine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Livostin 0,5 mg/ml neusspray, suspensie levocabastine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder recept krijgen.

Nadere informatie

DIY. Zelf zalf maken. (o.a. te gebruiken voor het behandelen van mok bij paarden) Caroline Crijns

DIY. Zelf zalf maken. (o.a. te gebruiken voor het behandelen van mok bij paarden) Caroline Crijns DIY Zelf zalf maken (o.a. te gebruiken voor het behandelen van mok bij paarden) Caroline Crijns De natuur staat VOL met planten en bloemen die geneeskrachtige stoffen bevatten. Het maken van een eigen

Nadere informatie

Happy Foot Laboratorium International. Denemarken, Nederland, België en Zwitserland. U vriendelijk aangeboden door:

Happy Foot Laboratorium International. Denemarken, Nederland, België en Zwitserland. U vriendelijk aangeboden door: U vriendelijk aangeboden door: Happy Foot Laboratorium International Charming Nails werkt graag met natuurproducten die uiteraard huidvriendelijk én niet op dieren getest zijn. Denemarken, Nederland, België

Nadere informatie

Ayurvedische huidverzorgingsproducten. Vata voor de gedevitaliseerde en droge huid

Ayurvedische huidverzorgingsproducten. Vata voor de gedevitaliseerde en droge huid Ayurvedische huidverzorgingsproducten Vata voor de gedevitaliseerde en droge huid Vata - Jasmin Dagcrème Deze crème is bijzonder geschikt voor de huid die extreem vocht- en voedingsarm is. De bijzondere

Nadere informatie

Reiniging en desinfectie

Reiniging en desinfectie Reiniging en desinfectie 1 Reiniging en desinfectie Als jij een frietje eet bij de snackbar, denk je waarschijnlijk niet na over de keuken. Maar stel je eens voor dat jouw friet wordt gebakken in een hele

Nadere informatie

Recept wasmiddel witte was 50 gram zeep 50 gram schoonmaak soda 2,5 liter Paar druppels etherische olie zoals citroen of lavendel (optioneel)

Recept wasmiddel witte was 50 gram zeep 50 gram schoonmaak soda 2,5 liter Paar druppels etherische olie zoals citroen of lavendel (optioneel) sopje. Hierdoor denken veel mensen dat deze middelen onmisbaar zijn in het huishouden. Niets in Recept wasmiddel witte was 50 gram schoonmaak soda 2,5 liter Paar druppels etherische olie zoals citroen

Nadere informatie

Theoretische Toets WerkPortfolio Body 2 - Antwoorden

Theoretische Toets WerkPortfolio Body 2 - Antwoorden Je naam... Je klas... De datum... Elk goed afgevinkt antwoord is 1 punt. Het cijfer is het aantal punten gedeeld door 4,6. Vraag 1 Waarom pas je de techniek nagelriemolie aanbrengen toe? Om de nagelriemen

Nadere informatie

Bijlage 1 bij de Code voor de Publieksreclame voor Geneesmiddelen. Indicaties die geschikt zijn voor zelfzorg. Per indicatie gebied

Bijlage 1 bij de Code voor de Publieksreclame voor Geneesmiddelen. Indicaties die geschikt zijn voor zelfzorg. Per indicatie gebied Bijlage 1 bij de Code voor de Publieksreclame voor Geneesmiddelen Indicaties die geschikt zijn voor zelfzorg Per indicatie gebied Oog: oogontsteking (allergische bindvliesontsteking) oogirritatie (geïrriteerd

Nadere informatie

Het Premium Starterspakket

Het Premium Starterspakket Het Premium Starterspakket Het premium starterspakket bestaat uit 10 etherische oliën die dagelijks gebruikt kunnen worden. Het is een ideaal pakket voor mee te starten als je nieuw bent in de oliën! Als

Nadere informatie

Multifunctioneel Milieuvriendelijk Zachtvoorhetlichaam Goedvooruwportemonnee Ruimtebesparend NUOOKINNEDERLANDVOORDELIGVERKRIJGBAAR

Multifunctioneel Milieuvriendelijk Zachtvoorhetlichaam Goedvooruwportemonnee Ruimtebesparend NUOOKINNEDERLANDVOORDELIGVERKRIJGBAAR Multifunctioneel Milieuvriendelijk Zachtvoorhetlichaam Goedvooruwportemonnee Ruimtebesparend NUOOKINNEDERLANDVOORDELIGVERKRIJGBAAR Meer informatie - Een lijst met enkele schadelijke chemicaliën: Engels:

Nadere informatie

Recept van de maand mei Medaillekoekjes (12 stuks)

Recept van de maand mei Medaillekoekjes (12 stuks) Horst, 02-05-2015 Beste ouders en gastouders, Stopt u in 2015 met werken of wordt u werkloos? Dan hebt u nog 6 maanden recht op kinderopvangtoeslag. Dit was voorheen 3 maanden. Gaat u binnen deze 6 maanden

Nadere informatie

= een rij struiken of planten die dichtbij elkaar staan. = een hoge lamp die langs de weg staat.

= een rij struiken of planten die dichtbij elkaar staan. = een hoge lamp die langs de weg staat. Woordenschat blok 1 gr4 Les 1 De heg De lantaarn De plant Het tuinhek Het terras De garage Het dorp De stad De zwerver De stoep De woonwijk = een rij struiken of planten die dichtbij elkaar staan. = een

Nadere informatie

SF Z. Oncologisch support Team. Afinitor SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS

SF Z. Oncologisch support Team. Afinitor SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS Oncologisch support Team Afinitor Patiënteninformatie doelgerichte therapie In het kader van uw behandeling voor nierkanker heeft uw arts het geneesmiddel Afinitor voorgeschreven.

Nadere informatie

BINNEN ROKEN IS NOOIT OKÉ

BINNEN ROKEN IS NOOIT OKÉ BINNEN ROKEN IS NOOIT OKÉ De rook van sigaretten verspreidt zich in je huis en auto. En plakt daar aan alles: kleding, zetels, vloer, speelgoed, Dat is niet goed voor jouw gezondheid én die van je kinderen.

Nadere informatie

Vicks VapoRub, zalf voor inhalatiedamp

Vicks VapoRub, zalf voor inhalatiedamp 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Vicks VapoRub, Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder recept krijgen.

Nadere informatie

voor gezonde voeten én mooie nagels

voor gezonde voeten én mooie nagels Alka Voet & Nagel voor gezonde voeten én mooie nagels Een 20-dagen kuur Door het volgen van de 20 dagen Alka Voet & Nagel kuur gaat u uw voeten en nagels intensief ontdoen van zure afvalstoffen. U ontzuurt

Nadere informatie

IOSYSTEM INFORMATIE GIDS

IOSYSTEM INFORMATIE GIDS IOSYSTEM INFORMATIE GIDS INHOUD ALGEMENE INFORMATIE BIOSystem Shampoo - Normal to Oily Hair BIOSystem Shampoo - Dry and Treated Hair BIOSystem Shampoo - All Hair Types BIOSystem Shampoo - Very Oily Hair

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voetverzorging

Gebruiksaanwijzing voetverzorging Gebruiksaanwijzing voetverzorging Stap 1. De foto laat duidelijk eeltplekken voor de behandeling zien. WINGKUUR niet zonder meer toepassen op extreem gevoelige of beschadigde huid. Stap 2 Om overtollige

Nadere informatie

5. Doe je sieraden af en was je handen. Dit voorkomt kruisbesmetting.

5. Doe je sieraden af en was je handen. Dit voorkomt kruisbesmetting. Protocol Wassen van een zorgvrager op bed Voorbereiding 1. Vertel aan de zorgvrager wat je gaat doen, waarom je dit doet en hoe je dit gaat doen. Maak afspraken over: - het tijdstip - welke kleding je

Nadere informatie

GENIET ZOMER MEER VAN JE. dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun DE KRACHT VAN DE NATUUR IN HAAR PUURSTE VORM

GENIET ZOMER MEER VAN JE. dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun DE KRACHT VAN DE NATUUR IN HAAR PUURSTE VORM GENIET dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun MEER VAN JE ZOMER DE KRACHT VAN DE NATUUR IN HAAR PUURSTE VORM GENIET MET VOLLE TEUGEN VAN JE ZOMER Verzorg vervelende zomerkwaaltjes efficiënt en op natuurlijke

Nadere informatie

Aan de slag met kruiden

Aan de slag met kruiden Aan de slag met kruiden Educatief pakket voor leerkrachten Sint-Pietersabdij 1 Beste leerkracht, In dit document vindt u enkele lessuggesties die aansluiten bij het atelier Magische kruiden in de middeleeuwen

Nadere informatie

Huidverzorging bij een behandeling voor kanker.

Huidverzorging bij een behandeling voor kanker. Huidverzorging bij een behandeling voor kanker www.nwz.nl Inhoud Verzorging van de huid 3 Met welke producten kunt u vette crème combineren? 4 Tips om uw huid in goede conditie te houden 5 Tips om een

Nadere informatie

Informatiebrief Hand-, voet- en mondziekte

Informatiebrief Hand-, voet- en mondziekte Informatiebrief Hand-, voet- en mondziekte Wat is hand-, voet- en mondziekte? Hand-, voet- en mondziekte is een besmettelijke ziekte. Mensen krijgen het door een virus. De ziekte is meestal niet ernstig

Nadere informatie

Brandwonden en dan? Eerst water, de rest komt later

Brandwonden en dan? Eerst water, de rest komt later Brandwonden en dan? Eerst water, de rest komt later Eerst water, de rest komt later! Wat is een brandwond? De huid is opgebouwd uit een aantal lagen en bevat haren, klieren, zenuwen en bloed vaten. Bij

Nadere informatie

SCHURFT (OF SCABIËS)

SCHURFT (OF SCABIËS) SCHURFT (OF SCABIËS) Wat is schurft? Scabiës of schurft is een besmettelijke huiduitslag die door de schurftmijt veroorzaakt wordt. De schurftmijt is een spinachtig diertje dat niet met het blote oog waarneembaar

Nadere informatie

Brandwonden en dan? Eerst water, de rest komt later

Brandwonden en dan? Eerst water, de rest komt later Brandwonden en dan? Eerst water, de rest komt later Eerst water, de rest komt later! Voorkom brandwonden Er is maar één juist antwoord op de vraag hoe brandwonden kunnen worden voorkomen: wees alert en

Nadere informatie

patiënteninformatie Huid(k)uurtje Kinderartsen - Huidartsen Huid(k)uurtje wint Well done MSD award 2014! GezondheidsZorg met een Ziel

patiënteninformatie Huid(k)uurtje Kinderartsen - Huidartsen Huid(k)uurtje wint Well done MSD award 2014! GezondheidsZorg met een Ziel i patiënteninformatie Kinderartsen - Huidartsen Huid(k)uurtje Huid(k)uurtje wint Well done MSD award 2014! GezondheidsZorg met een Ziel Inhoud 1 Algemene raadgevingen...5 2 De hygiëne...7 3 De hydratering...8

Nadere informatie

van beugel tot burn-out

van beugel tot burn-out vier kant reeks van beugel tot burn-out 20 verhalen over gezondheid Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Oren Je ziet op straat vaak mensen met een koptelefoontje in hun oren. Ze luisteren bijvoorbeeld naar

Nadere informatie

RESULTAAT gerevitaliseerde huid, geeft een gevoel van vitaliteit en frisheid

RESULTAAT gerevitaliseerde huid, geeft een gevoel van vitaliteit en frisheid AROMASOUL MEDITERRANEAN BODY CREAM 150ML de huid is gehydrateerd en heeft een aangename geur, met een aroma therapeutisch effect van vitaliteit en welzijn wordt geassocieerd met het zomerseizoen gerevitaliseerde

Nadere informatie

Wellness, ontspanning en gezonde huidverzorging Sprankelend frisse bron van verfijning, zachtheid en welzijn

Wellness, ontspanning en gezonde huidverzorging Sprankelend frisse bron van verfijning, zachtheid en welzijn Wellness, ontspanning en gezonde huidverzorging Sprankelend frisse bron van verfijning, zachtheid en welzijn DR. BAUMANN DR. BAUMANN WELLNESS : Het idee van wellness of welzijn is ontstaan uit de behoefte

Nadere informatie

Aromatherapie Voornaamste doelen in palliatieve zorg

Aromatherapie Voornaamste doelen in palliatieve zorg Franky De Vos A r o m a t h e r a p e u t R e i k i m a s t e r Christine De Bosschere P a l l i a t i e f v e r p l e e g k u n d i g e D o c e n t P a l l i a t i e v e Z o r g Aromatherapie 27 november

Nadere informatie

NIEUW IN HET ASSORTIMENT! PRIJSLIJST SCRUB&RUB

NIEUW IN HET ASSORTIMENT! PRIJSLIJST SCRUB&RUB NIEUW IN HET ASSORTIMENT! Vriesia is altijd op zoek naar merken en producten die voor u als ondernemer van toegevoegde waarde kunnen zijn en onderscheidend vermogen bieden. Wij zijn dan ook zeer verheugd

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1 een hark Een lange steel met een soort kam van ijzer eraan. de fontein Een bak waaruit water spuit. Het is voor de sier. Een wasbak in de badkamer wordt ook

Nadere informatie

DOODT BESCHERMT ANTI-LUIZEN & NETEN 1. Maximale werkzaamheid tegen luizen (in vitro testen).

DOODT BESCHERMT ANTI-LUIZEN & NETEN 1. Maximale werkzaamheid tegen luizen (in vitro testen). DOODT BESCHERMT ANTI-LUIZEN & NETEN Maximale werkzaamheid tegen luizen (in vitro testen). WERKZAAM INHOUDSOPGAVE DOODT & BESCHERMT WERKZAAM 2 2 in : Doodt & Beschermt... 3 Shampoo of lotion?...4 Gebruiksaanwijzing...

Nadere informatie

ja, tot diarree over is (nee bij toxine) uren tot enkele weken 1 tot 4 dagen van 1 dag vóór tot 6 dagen na het begin van de ziekteverschijnselen

ja, tot diarree over is (nee bij toxine) uren tot enkele weken 1 tot 4 dagen van 1 dag vóór tot 6 dagen na het begin van de ziekteverschijnselen INFECTIEZIEKTESCHEMA VOOR OUDERS Algemeen: een kind dat zich ziek voelt (koorts, hangerig, geen eetlust) behoort thuis te blijven Ziekte Ziekteverschijnselen Incubatietijd Besmettelijk? Wering school Risicogroepen

Nadere informatie

Handen wassen. Voorbereiding: Lees de instructiekaart. Verzamel de benodigdheden. Doe je sieraden af. Was je handen.

Handen wassen. Voorbereiding: Lees de instructiekaart. Verzamel de benodigdheden. Doe je sieraden af. Was je handen. Handen wassen Lees de instructiekaart. Verzamel de benodigdheden. Doe je sieraden af. Was je handen. Kraan Zeep Handdoek Doe je mouwen omhoog. Maak je handen nat. Doe zeep op je handen. Papier in de prullenmand

Nadere informatie

Hooikoorts, allergie voor huisstofmijt of huisdieren

Hooikoorts, allergie voor huisstofmijt of huisdieren Hooikoorts, allergie voor huisstofmijt of huisdieren Ongeveer één op de tien mensen heeft er last van. Niezen, een vol hoofd, jeuk aan de neus, een loopneus... het wijst op een gewone verkoudheid. Maar

Nadere informatie

SCHURFT (SCABÏES) 17743

SCHURFT (SCABÏES) 17743 SCHURFT (SCABÏES) 17743 Inleiding Er is bij u schurft geconstateerd. Schurft (officiële naam: scabiës) is een besmettelijke huidziekte en komt met regelmaat op alle leeftijden en bij alle lagen van de

Nadere informatie

BIJSLUITER. DITRANOLSALICYLZUUR collodium 10 ml

BIJSLUITER. DITRANOLSALICYLZUUR collodium 10 ml BIJSLUITER DITRANOLSALICYLZUUR collodium 10 ml Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING INDIGO

GEBRUIKSAANWIJZING INDIGO GEBRUIKSAANWIJZING INDIGO Je gebruikt Indigo om de hennakleuring bruiner te maken. Blonde mensen hebben meer indigo nodig om hun haar warmbruin te verven dan mensen die al bruin haar hebben. Hoe meer indigo

Nadere informatie