Sportpark IJburg (Oeverzeggestraat en Dick Hilleniuspad).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sportpark IJburg (Oeverzeggestraat en Dick Hilleniuspad)."

Transcriptie

1 Aan: Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht algemeen Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam Betreft: zaaknummer AMS 15 / 8426 GEMWT toelichting beroep tegen Verkeersbesluit Sportpark IJburg (Oeverzeggestraat en Dick Hilleniuspad) Amsterdam, 8 april 2016 Geachte heer of mevrouw, Hierbij sturen we een toelichting op ons beroepschrift tegen het Verkeersbesluit Sportpark IJburg (Oeverzeggestraat en Dick Hilleniuspad). Wij verzoeken de rechtbank deze toelichting te betrekken bij de behandeling van ons beroepschrift. In deze toelichting stellen wij drie punten aan de orde: 1. nieuwe verkeersbesluiten; 2. de maximumsnelheid van 30 km/uur; 3. overige bedenkingen. 1. Nieuwe verkeersbesluiten De besluitvorming door de bestuurscommissie Oost over de verkeerssituatie in het Diemerpark naar aanleiding van de aanleg van een parkeerterrein in het park, blinkt (zacht gezegd) niet uit in transparantie. Er zijn hierover liefst 6 publicaties in de Staatscourant verschenen. Drie daarvan kwamen pas ná de publicatie van het verkeersbesluit Verkeersbesluit Sportpark IJburg (Oeverzeggestraat en Dick Hilleniuspad) waartegen wij beroep hebben ingediend. Wij dachten dat dit HET verkeersbesluit zou zijn dat de toegang van autoverkeer zou regelen als het parkeerterrein in het park opengesteld was. In de bijlage: ' Verkeersbesluiten, zienswijzen etc. naar aanleiding van de aanleg van een parkeerterrein in het Diemerpark' geven we een overzicht van de besluiten, zienswijzen en reactie daarop. Eén van de besluiten die de bestuurscommissie heeft gepubliceerd terwijl de onderhavige beroepsprocedure tegen het Verkeersbesluit Sportpark IJburg nog loopt, is het Verkeersbesluit Parkeerverbod tussen 0.00 u. en 7.00 u. op parkeerterrein Dick Hilleniuspad (Sportpark IJburg). Daarin is besloten om het Verkeersbesluit Sportpark IJburg te wijzigen: onder het verkeersbord E4 (parkeergelegenheid) zou een onderbord moeten komen waardoor de toegankelijkheid van het parkeerterrein (enigszins) wordt beperkt.

2 Hiermee heeft de bestuurscommissie te kennen gegeven ons gelijk te geven in wat wij schrijven in punt 1 in ons beroepschrift, namelijk dat wij een 'venstertijdenbesluit' missen. Punt 2 in ons beroepschrift, avondopenstelling van het parkeerterrein, heeft eveneens betrekking op de tijden van openstelling van het parkeerterrein. Omdat met het verkeersbesluit Verkeersbesluit Parkeerverbod tussen 0.00 u. en 7.00 u. op parkeerterrein Dick Hilleniuspad (Sportpark IJburg) de rechtszekerheid van met name belanghebbenden die gruwen van autoverkeer in het park nog allerminst gegarandeerd is, zullen wij daartegen bezwaar aantekenen (bijlage bezwaarschrift tegen Verkeersbesluit 'Parkeerverbod tussen 0.00 u. en 7.00 u. op parkeerterrein Dick Hilleniuspad (Sportpark IJburg)' (Z )). Vanwege dit nieuwe verkeersbesluit door de bestuurscommissie vragen wij ons af of de punten 1 en 2 in ons beroepschrift in het vervolg van de onderhavige beroepsprocedure tegen het Verkeersbesluit Sportpark IJburg (Oeverzeggestraat en Dick Hilleniuspad) nog inhoudelijk aan de orde moet worden. Het nemen van verkeersbesluit Verkeersbesluit Parkeerverbod tussen 0.00 u. en 7.00 u. op parkeerterrein Dick Hilleniuspad (Sportpark IJburg) impliceert naar onze mening dat ons beroepschrift op de punten 1 en 2 zondermeer gegrond verklaard dient te worden. Mochten deze punten nog wél inhoudelijk in deze beroepsprocedure betrokken worden, dan verzoeken wij ons bijgesloten bezwaarschrift als toelichting hierop te beschouwen. 2.. De maximumsnelheid van 30 km/uur is te hoog De Oeverzeggestraat en het Dick Hilleniuspad is voor fietsers de hoofdroute tussen IJburg via de Nesciobrug naar 'de stad'. Het behoort tot het Amsterdamse Plusnet (Hoofdnet) Fiets. De opvatting van de bestuurscommissie Oost dat het veilig zou zijn om op het fietspad auto's, in twee richtingen, te laten rijden, is puur gebaseerd op theoretische gegevens. De bestuurscommissie zegt in de Nota van Beantwoording naar aanleiding van het Voorgenomen Verkeersbesluit Sportpark IJburg dat een maximumsnelheid van 30 km/uur en de weginrichting "voldoende waarborg" zou bieden voor het veilig afwikkelen van auto- en fietsverkeer. Wij zijn het hier niet mee eens. Hierna zullen we deze mening onderbouwen met beelden uit de praktijk. Wij onderscheiden drie delen in het traject tussen de Oeverzeggestraat en het parkeerterrein in het park (zie het overzicht op de volgende pagina): a. het laatste deel van de Oeverzeggestraat, b. de brug tussen de Oeverzeggestraat en het park, c. het Dick Hilleniuspad vanaf de brug tot de inrit van het parkeerterrein.

3 Overzicht van het fietspad waarop in sommige situaties autoverkeer toegelaten wordt Het traject waarop volgens het Verkeersbesluit Sportpark IJburg (Oeverzeggestraat en Dick Hilleniuspad) een wisselend verkeersregime van toepassing is, is op de afbeelding in blauw, rood en geel aangeduid. De 'P' geeft de locatie van het parkeerterrein weer. Blauw: Oeverzeggestraat: gescheiden weggedeelten voor voetgangers enerzijds en fietsers en gemotoriseerd verkeer anderzijds; Auto's rijden hier relatief langzaam in verband met de bocht in de weg. Rood: brug (lengte 300 meter): gescheiden weggedeelten voor voetgangers enerzijds en fietsers en gemotoriseerd verkeer anderzijds; Auto's mogen hier max. 30 km/uur rijden en doen dat ook; fietsers hebben geen uitwijkmogelijkheden. Geel: Dick Hilleniuspad: geen scheiding tussen voetgangers, fietsers en auto's; Auto's mogen hier max. 30 km/uur rijden en doen dat ook; Voetgangers en fietsers zijn onzeker over waar ze geacht worden te lopen/fietsen: de betekenis van de belijning op de weg is niet duidelijk.

4 Om zo duidelijk mogelijk ons bezwaar tegen de maximumsnelheid van 30 km/uur toe te lichten, beschouwen wij de delen afzonderlijk. Met foto's (uit films geknipte beelden) genomen tijdens de eerste 4 dagen dat het parkeerterrein geopend was, illustreren we dat de maximumsnelheid teruggebracht zou moeten worden tot maximaal 10 of 15 km/uur. a. het laatste l deel van de Oeverzeggestraat In het laatste deel van de Oeverzeggestraat zien wij geen probleem met de maximumsnelheid, omdat auto's vanaf het paaltje dat bij een geopend parkeerterrein omlaag is vanwege de bocht naar de brug de maximum snelheid nooit bereiken. b. de brug tussen de Oeverzeggestraat en het park De bestuurscommissie schrijft: "De 5,50 meter breedte is ook de standaard voor een 30 km inrichting." Kan de bestuurscommissie een voorbeeld geven van een 300 meter lange rechte weg van 5,50 meter breed zonder fysieke snelheidsremmende voorzieningen, waarop verkeersdeelnemers 'gevangen' zitten door aan weerszijden geplaatste relingen? Niet alleen auto's, ook brommers/scooters voeren op de brug door de toegestane maximum snelheid van 30 km/uur inhaalmanoeuvres uit die de veiligheid van fietsers bedreigen. Op enkele afbeeldingen hieronder zijn ouders te zien die hun kinderen op de brug niet los durven te laten fietsen. Dat illustreert de benauwde situatie op de brug als er gecombineerd fiets- en gemotoriseerd verkeer in twee richtingen plaatsvindt.

5 De volgende afbeelding laat zien dat twee auto's vlak achter elkaar een groepje fietsers inhalen. De voorste auto is zojuist naar de rechter helft van de weg gezwenkt. Omdat de achterste automobilist niet door de voorste auto heen kan kijken, kon hij nooit goed inschatten of hij tegenliggers (bijvoorbeeld fietsende kinderen), zal ontmoeten en of er genoeg ruimte is om weer naar de rechter weghelft te gaan zonder de hem tegemoetkomende verkeersdeelnemers te hinderen of de door hem ingehaalde fietsers af te snijden.

6 Omdat er geen continue stroom van auto- en fietsverkeer is, maken rolschaatsers en skaters graag gebruik van het gladde wegdek op de brug. Zij worden soms verrast door een plotseling opduikende auto. Als zo'n auto 30 km/uur rijdt, is hij snel dichtbij. c. het Dick Hilleniuspad van de brug tot de inrit i van het parkeerterrein Als auto's vanaf de brug het Diemerpark inrijden, komen ze op het Dick Hilleniuspad, een gebied waar de natuurwaarden van groot belang zijn. Aan de rechterkant is een terrein waar honden onaangelijnd mogen lopen. In het park zijn er geen gescheiden weggedeelten voor de verschillende verkeersdeelnemers. Wandelaars, spelende kinderen, fietsers, brommers, auto's (als het parkeerterrein geopend is), etc. troffen we op de hele breedte van het Dick Hilleniuspad aan. Op pag. 38 van de Actualisatie natuurtoets Sportpark Diemerpark ( ) beveelt Bureau Waardenburg bv aan, om een "beperkte snelheid" toe te staan, teneinde de verstorende effecten van autoverkeer zoveel mogelijk te beperken. Waardenburg specificeert dat met "10 km/u, vergelijkbaar met campingterreinen". Wij zouden deze aanbeveling graag overgenomen zien. Als dat op juridische problemen zou stuiten, vragen wij om instelling van een maximum snelheid van 15 km/uur. De volgende beelden illustreren dat de verkeerssituatie op dit gedeelte van het Dick Hilleniuspad eerder kenmerken heeft van een woonerf, waarop een maximum snelheid

7 van 15 km/uur voor de hand ligt, dan een erftoegangsweg met een maximum snelheid van 30 km/uur.

8 3. Overige bedenkingen a. Onduidelijke belijning b op het Dick Hilleniuspad Op het wegdek op het Dick Hilleniuspad is belijning aangebracht, maar wat daarvan de bedoeling is, blijkt voor velen niet duidelijk. Is het de markering van een voetpad, een fietspad, of heeft het een andere bedoeling? We zien in de praktijk dat het voor veel verkeersdeelnemers verwarrend is en conflictpunten veroorzaakt.

9 b. Toegelaten autoverkeer a op verplicht fietspad Als het paaltje in de Oeverzeggestraat omhoog staat, kunnen auto's niet meer van daar naar het parkeerterrein rijden. Op het parkeerterrein zelf kunnen dan echter nog wel auto's staan, die het parkeerterrein dienen te verlaten om te kunnen voldoen aan het Verkeersbesluit Parkeerverbod tussen 0.00 u. en 7.00 u.. In de praktijk is gebleken dat er auto's vanaf het parkeerterrein naar de Oeverzeggestraat rijden terwijl het wisselbord (zie afbeelding van het bordenplan hieronder) G11 laat zien. Dit zou ons inziens niet toegestaan mogen zijn.

10 c.. Ontbrekend verkeersbesluit bij het Jan Beijerpad Tussen het Jan Beijerpad en het zuiden van het sportterrein is een (voet)pad aangelegd dat niet voorkomt op het bordenplan. Op onderstaande afbeelding van het bordenplan is dit pad met een rode lijn aangegeven. Wij hebben bezwaar aangetekend tegen de omgevingsvergunning waardoor aanleg van dit pad mogelijk is gemaakt. Bij de aansluiting op het Jan Beijerpad, zie de zwarte pijl, zijn inmiddels echter wel al verkeerborden G7zb en G7ze geplaatst. Hiervoor ontbreekt een verkeersbesluit. Tot slot Wij verzoeken de rechtbank om ons beroep gegrond te verklaren en vergoeding van de kosten die wij hebben moeten maken in verband met de beroepsprocedure. Wij zijn uiteraard te alle tijden bereid bovenstaande toelichting op ons beroepschrift nader mondeling of schriftelijk toe te lichten. Uw reactie zien wij met belangstelling tegemoet. Met vriendelijke groet, namens de ondertekenaars van het beroepschrift, Kees Lakerveld ---

Amsterdam, 22 december 2015. Geachte heer of mevrouw,

Amsterdam, 22 december 2015. Geachte heer of mevrouw, Aan: Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht algemeen Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam Betreft: beroep tegen Verkeersbesluit Sportpark IJburg, 23-11-2015, zaaknummer Z-15-16740 Amsterdam, 22 december

Nadere informatie

Juridisch kader. er wedstrijden gespeeld worden op sportpark IJburg. Openstelling vindt plaats door middel van a) het

Juridisch kader. er wedstrijden gespeeld worden op sportpark IJburg. Openstelling vindt plaats door middel van a) het Aan: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019 2500 EA Den Haag Betreft: Hoger beroep tegen de uitspraak van de Rechtbank Amsterdam van 25 juli 2017, zaaknummer AMS 16/5004 (Verkeersbesluit

Nadere informatie

Verkeersbesluit Sportpark IJburg (Oeverzeggestraat en Dick Hilleniuspad)

Verkeersbesluit Sportpark IJburg (Oeverzeggestraat en Dick Hilleniuspad) STAATSCOURANT 24 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 42530 november 2015 Verkeersbesluit Sportpark IJburg (Oeverzeggestraat en Dick Hilleniuspad) Besluit nr. Z-15-16740

Nadere informatie

Reactie op het verweerschrift van de gemeente

Reactie op het verweerschrift van de gemeente Reactie op het verweerschrift van de gemeente Zaaknummer AMS 15 / 8426 GEMWT (Beroep Verkeersbesluit Sportpark IJburg) 1. Reactie van de gemeente op ons beroep Op 22 december 2015 hebben wij beroep aangetekend.

Nadere informatie

Namens de volgende organisaties dienen wij hierbij een zienswijze in op het 'Ontwerp verkeersbesluit Sportpark IJburg':

Namens de volgende organisaties dienen wij hierbij een zienswijze in op het 'Ontwerp verkeersbesluit Sportpark IJburg': Aan: Dagelijks Bestuur van de bestuurscommissie Oost dhr. G.J. Stroucken Postbus 94801 1090 GV Amsterdam Betreft: zienswijze verkeersbesluit parkeerterrein Sportpark IJburg Amsterdam, 22 juni 2015 Geachte

Nadere informatie

Amsterdam, 29 juli Geachte heer of mevrouw,

Amsterdam, 29 juli Geachte heer of mevrouw, Aan: Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht algemeen Postbus 75850 1070 AW Amsterdam Betreft: beroep tegen Verkeersbesluit Parkeerverbod tussen 0.00 u. en 7.00 u. op parkeerterrein Dick Hilleniuspad

Nadere informatie

beslissing op het bezwaarschrift van de Fietsersbond, afdeling Langstraat

beslissing op het bezwaarschrift van de Fietsersbond, afdeling Langstraat Zaaknummer: HHVOL11 Onderwerp beslissing op het bezwaarschrift van de Fietsersbond, afdeling Langstraat Collegevoorstel Dit voorstel gaat over de beslissing op het bezwaarschrift van de Fietsersbond, afdeling

Nadere informatie

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr november Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr november Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT 15 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 61040 november 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 1017729 Onderwerp: Aanpassingen Stationsomgeving Doetinchem Burgemeester

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 21507 26 april 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.12175 Onderwerp: wijzigingen rondom Bilderdijkstraat en Bezelhorstweg

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Nr september Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Zaaknummer

STAATSCOURANT. Nr september Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Zaaknummer STAATSCOURANT 26 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 53516 september 2018 Gemeente Middelburg Verkeersbesluit Parkeerterrein sportpark Veerse Poort aan M.H. Boassonlaan

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Definitief verkeersbesluit voetgangersgebieden Stadshart. Nr september 2017

STAATSCOURANT. Definitief verkeersbesluit voetgangersgebieden Stadshart. Nr september 2017 STAATSCOURANT 22 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 54353 september 2017 Definitief verkeersbesluit voetgangersgebieden Stadshart Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT 22 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 47219 december 2015 VERKEERSBESLUIT Nummer 15u0031264/ 2015.12819 Onderwerp: Herinrichting IJsselkade, Spinbaan, Melkweg

Nadere informatie

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Entree Oost

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Entree Oost STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 56393 3 oktober 2017 Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Entree Oost Nr. 2017/431538 Burgemeester en wethouders van Haarlem;

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE HEERHUGOWAARD

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE HEERHUGOWAARD VERKEERSBESLUIT Datum: 6 mei 2014 Onderwerp: verkeersbesluit voor de Stationsweg. BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE HEERHUGOWAARD Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet

Nadere informatie

Definitief verkeersbesluit rotonde Hamburgerstraat-Oude Telgterweg gemeente Ermelo

Definitief verkeersbesluit rotonde Hamburgerstraat-Oude Telgterweg gemeente Ermelo STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 13414 11 maart 2016 Definitief verkeersbesluit rotonde Hamburgerstraat-Oude Telgterweg gemeente Ermelo Het college van

Nadere informatie

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1259 10 januari 2017 Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem Nr. 2016/144799 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT 20 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 49776 september 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.13321 Onderwerp: Aanpassen stationsomgeving Doetinchem Burgemeester

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SMALLINGERLAND

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SMALLINGERLAND Onderwerp: Verkeersbesluit voor het instellen van verplichte fietspaden langs erftoegangswegen in het buitengebied en het opheffen van de voorrangregeling bij diverse fietspaden in het buitengebied van

Nadere informatie

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Turfmarkt tussen Zwarteweg en Lage Zand (voetgangersgebied met maatregelen voor laden en lossen)

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Turfmarkt tussen Zwarteweg en Lage Zand (voetgangersgebied met maatregelen voor laden en lossen) STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 11544 23 april 2015 Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Turfmarkt tussen Zwarteweg en Lage Zand (voetgangersgebied met

Nadere informatie

Verkeersbesluit Spoorpark/Molenwetering Amstel III. Besluit Dagelijks Bestuur van de Bestuurscommissie van Amsterdam Zuidoost

Verkeersbesluit Spoorpark/Molenwetering Amstel III. Besluit Dagelijks Bestuur van de Bestuurscommissie van Amsterdam Zuidoost STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 37493 29 juni 2017 Verkeersbesluit Spoorpark/Molenwetering Amstel III Besluit Dagelijks Bestuur van de Bestuurscommissie

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 12119 29 april 2015 ONTWERP - VERKEERSBESLUIT Herinrichting IJsselkade, Spinbaan, Melkweg en nieuw aan te leggen parallelweg

Nadere informatie

Een STREEPJE voor... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek

Een STREEPJE voor... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Een STREEPJE voor... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Wat betekenen al die strepen toch? In Nederland verplaatsen zich dagelijks miljoenen personen lopend, fietsend en rijdend in het verkeer.

Nadere informatie

Alternatief ontwerp inrichtingsplan Sportterrein IJburg - Diemerpark. door Vereniging Vrienden van het Diemerpark

Alternatief ontwerp inrichtingsplan Sportterrein IJburg - Diemerpark. door Vereniging Vrienden van het Diemerpark Alternatief ontwerp inrichtingsplan Sportterrein IJburg - Diemerpark door Vereniging Vrienden van het Diemerpark 02-09-2014 2 n.a.v. Voorlopig inrichtingsplan sportpark IJburg e.o. Alternatief ontwerp

Nadere informatie

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Zuiderpark - Sportcampus (diverse verkeersmaatregelen)

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Zuiderpark - Sportcampus (diverse verkeersmaatregelen) STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1296 15 januari 2015 Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Zuiderpark - Sportcampus (diverse verkeersmaatregelen) [- BESLUIT

Nadere informatie

Datum: 24 januari 2017 Onderwerp: verkeersbesluit voor bromfiets op de rijbaan Westtangent, Krusemanlaan, Zuidtangent en Broekerweg

Datum: 24 januari 2017 Onderwerp: verkeersbesluit voor bromfiets op de rijbaan Westtangent, Krusemanlaan, Zuidtangent en Broekerweg VERKEERSBESLUIT Bromfiets op de Rijbaan 2017 Datum: 24 januari 2017 Onderwerp: verkeersbesluit voor bromfiets op de rijbaan Westtangent, Krusemanlaan, Zuidtangent en Broekerweg BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

Nadere informatie

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost)

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost) Maart 2016 Geachte gemeente, Na onze adviezen over het noord-west gedeelte van de Middelweg leest u hier ons advies over het laatste gedeelte van de Middelweg in Moordrecht. Het gaat om het gedeelte van

Nadere informatie

Bijzondere weggedeelten

Bijzondere weggedeelten Hoofdstuk 5 ijzondere weggedeelten 5.1 Rotondes Een rotonde is eigenlijk een ronde eenrichtingsweg. Je moet altijd rechts om het middeneiland heen rijden. Op dat middeneiland staat bord rotonde (D1). Vaak

Nadere informatie

Verkeersbesluit: Tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van groot onderhoud Stadsbrug

Verkeersbesluit: Tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van groot onderhoud Stadsbrug STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 37128 29 juni 2018 Verkeersbesluit: Tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van groot onderhoud Stadsbrug Kampen Burgemeester

Nadere informatie

dat de gecombineerde oversteek van fietsers en voetgangers op de Clemensstraat als onveilig wordt ervaren;

dat de gecombineerde oversteek van fietsers en voetgangers op de Clemensstraat als onveilig wordt ervaren; STAATSCOURANT Nr. 33722 7 oktober 2015 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Verkeersbesluit wijzigen voorrang fietsoversteek Clemensstraat Soest Kenmerk Ruimte/1345519 Burgemeester

Nadere informatie

Gemeente Middelburg Verkeersbesluit Rotterdamsekaai 69 tot aan kruispunt Punt/Havenstraat Uitbreiding 30 km/uur-zone

Gemeente Middelburg Verkeersbesluit Rotterdamsekaai 69 tot aan kruispunt Punt/Havenstraat Uitbreiding 30 km/uur-zone STAATSCOURANT 22 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 66312 november 2017 Gemeente Middelburg Verkeersbesluit Rotterdamsekaai 69 tot aan kruispunt Punt/Havenstraat Uitbreiding

Nadere informatie

het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990); het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW);

het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990); het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW); STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 20895 11 april 2018 Verkeersbesluit het zoveel mogelijk weren van middelzwaar en zwaar vrachtverkeer in Buitenveldert te

Nadere informatie

Gemeente Beuningen - Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Down the Rabbit Hole, Beuningen

Gemeente Beuningen - Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Down the Rabbit Hole, Beuningen STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 30328 29 mei 2017 Gemeente Beuningen - Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Down the Rabbit Hole, Beuningen Burgemeester

Nadere informatie

dat de Buitenrustlaan, Rustenburgerlaan, Schalkwijkerstraat en Schipholweg gelegen zijn binnen de bebouwde kom van Haarlem;

dat de Buitenrustlaan, Rustenburgerlaan, Schalkwijkerstraat en Schipholweg gelegen zijn binnen de bebouwde kom van Haarlem; STAATSCOURANT 4 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 59682 november 2016 Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen t.g.v. renovatiewerkzaamheden Buitenrustbruggen Haarlem

Nadere informatie

+ZI IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. 2012/00443 Mobiliteit Ruimte dhr. T. de Jong A. van Koolwijk

+ZI IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. 2012/00443 Mobiliteit Ruimte dhr. T. de Jong A. van Koolwijk Raadsvoorstel ^ \J Gemeente K lit C C II L C +ZI IJsselstein Aan de raad van de gemeente IJsselstein agendapunt 3 Raadsstuknummer Programma Cluster Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel. nr. 2012/00443

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT Join.nr

VERKEERSBESLUIT Join.nr VERKEERSBESLUIT Join.nr. 03.5839 Instellen van een maximum snelheid van 30 km/uur op gedeelten van het bedrijventerrein Zwartewater te Hasselt Burgemeester en wethouders van Zwartewaterland, Besluiten

Nadere informatie

Definitief verkeersbesluit Herinrichting Middenweg-Zuid - Fietsstraat

Definitief verkeersbesluit Herinrichting Middenweg-Zuid - Fietsstraat STAATSCOURANT 7 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 51262 september 2017 Definitief verkeersbesluit Herinrichting Middenweg-Zuid - Fietsstraat Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Einde Autosnelweg. Woonerf

Einde Autosnelweg. Woonerf Autosnelweg min 60 - max 130 km/u Einde Autosnelweg max 80 km/u Autoweg min 50 - max 100 km/u Einde Autoweg min 50 - max 100 km/u Woonerf max 15 km/u - stapvoets Woonerf met snelheidsbeperking Einde woonerf

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT. Zaaknummer :

VERKEERSBESLUIT. Zaaknummer : Verkeersbesluit: wijzigen van maximaal twee algemene parkeerplaatsen in een parkeerplaats alleen bestemd voor elektrische voertuigen met gebruik van de laadpaal aan de Lekweg, ter hoogte van Beatrixweg

Nadere informatie

Duurzaam Veilig(e) Wegen

Duurzaam Veilig(e) Wegen Duurzaam Veilig(e) Wegen Categoriseringskaart (2015) Kaart met de belangrijkste wegen in onze provincie. Dit is het wensbeeld van de wegcategorisering zoals wij dat graag zien. Provinciale wegen Duurzaam

Nadere informatie

Verkeersbesluit: Verkeersmaatregelen Ebbingestraten

Verkeersbesluit: Verkeersmaatregelen Ebbingestraten STAATSCOURANT 10 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 65387 november 2017 Verkeersbesluit: Verkeersmaatregelen Ebbingestraten Kampen Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Memo. Verhouding auto-fiets 2015

Memo. Verhouding auto-fiets 2015 Uit de verkeerstellingen van de gemeente blijkt dat op deel twee op een werkdag gemiddeld 1.400 1 motorvoertuigen rijden waarvan 4% a 5% vrachtverkeer betreft. Op deel drie rijden gemiddeld per werkdag

Nadere informatie

Verkeersbesluit bromfiets op de rijbaan omgeving Amsterdamsevaart

Verkeersbesluit bromfiets op de rijbaan omgeving Amsterdamsevaart STAATSCOURANT 7 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 63405 november 2018 Verkeersbesluit bromfiets op de rijbaan omgeving Amsterdamsevaart Nr. 2018/455744 Burgemeester en

Nadere informatie

Amsterdam, 9 februari Edelachtbaar college,

Amsterdam, 9 februari Edelachtbaar college, Aan: Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht algemeen Betreft: uw kenmerk: AMS 16/5004 WABOA beroep tegen Verkeersbesluit Parkeerverbod tussen 0.00 u. en 7.00 u. op parkeerterrein Dick Hilleniuspad (Sportpark

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland) Verkeersbesluit: Geslotenverklaring Achillesstraat Gemeente Almere Nummer: DSO//3924337xm Steller: Dienst: Datum: Stadsbeheer Burgemeester en wethouders van Almere, op grond van artikel 18, eerste lid,

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving

Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 29885 26 mei 2017 Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving AU17.03116 college van burgemeester en wethouders van Den

Nadere informatie

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Hengelolaan, nabij basisschool De Opperd (diverse verkeersmaatregelen)

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Hengelolaan, nabij basisschool De Opperd (diverse verkeersmaatregelen) STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 14630 28 mei 2015 Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Hengelolaan, nabij basisschool De Opperd (diverse verkeersmaatregelen)

Nadere informatie

Nr. 29420 STAATSCOURANT Verkeersbesluit Beethovengebied Amsterdam-Zuid. Staatscourant 2016 nr. 29420 3 juni 2016

Nr. 29420 STAATSCOURANT Verkeersbesluit Beethovengebied Amsterdam-Zuid. Staatscourant 2016 nr. 29420 3 juni 2016 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 29420 3 juni 2016 Verkeersbesluit Beethovengebied Amsterdam-Zuid. Kenmerk: Z-16-43477 Het algemeen bestuur van de bestuurscommissie

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Veilig van en naar school

Veilig van en naar school Veilig van en naar school Ouders en kinderen hebben recentelijk opmerkingen gemaakt over enkele verkeerssituaties op weg naar de scholen in Mariënberg en Beerzerveld. De betreffende situaties leiden in

Nadere informatie

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Kenaupark en omgeving Haarlem

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Kenaupark en omgeving Haarlem STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 32290 7 juni 2018 Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Kenaupark en omgeving Haarlem Nr. 2018/198772 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

Ontwerp verkeersbesluit

Ontwerp verkeersbesluit Ontwerp verkeersbesluit voetgangersgebieden Stadshart Bij16-464 Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn

Nadere informatie

Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan. Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer

Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan. Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 54782 2 oktober 2017 Verwijderen zebramarkeringen bij voetgangersoversteekplaatsen Tilburgsweg. DV17VB2317 d.d. 2 oktober

Nadere informatie

Definitief verkeersbesluit Waarderbrug - Spaarndamseweg - Industrieweg

Definitief verkeersbesluit Waarderbrug - Spaarndamseweg - Industrieweg Definitief verkeersbesluit Waarderbrug - Spaarndamseweg - Industrieweg Haarlem Nr. 2013/475521 Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlem, Gelet op de Wegenwet, de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994),

Nadere informatie

Verkeersbesluit herinrichting De Lairessestraat en de Cornelis Krusemanstraat tussen het Concertgebouwplein en de Amstelveenseweg te Amsterdam-Zuid.

Verkeersbesluit herinrichting De Lairessestraat en de Cornelis Krusemanstraat tussen het Concertgebouwplein en de Amstelveenseweg te Amsterdam-Zuid. STAATSCOURANT 14 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 72662 december 2017 Verkeersbesluit herinrichting De Lairessestraat en de Cornelis Krusemanstraat tussen het Concertgebouwplein

Nadere informatie

Deelgemeente Hillegersberg - Schiebroek - aanpassing snelheidsregime G.K. van Hogendorpweg

Deelgemeente Hillegersberg - Schiebroek - aanpassing snelheidsregime G.K. van Hogendorpweg STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 8588 24 maart 2014 Deelgemeente Hillegersberg - Schiebroek - aanpassing snelheidsregime G.K. van Hogendorpweg 18 maart

Nadere informatie

EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek. Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland. Platform en Kenniscentrum

EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek. Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland. Platform en Kenniscentrum EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland Platform en Kenniscentrum Wat betekenen al die strepen toch? In Gelderland verplaatsen

Nadere informatie

Verkeersbesluit gemeente Amersfoort wijk Vermeerkwartier/Leusderkwartier: verkeersmaatregelen ten behoeve van de Kersenbaan.

Verkeersbesluit gemeente Amersfoort wijk Vermeerkwartier/Leusderkwartier: verkeersmaatregelen ten behoeve van de Kersenbaan. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9392 2 april 2015 Verkeersbesluit gemeente Amersfoort wijk Vermeerkwartier/Leusderkwartier: verkeersmaatregelen ten behoeve

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Floraplein

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Floraplein STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 17261 23 maart 2018 Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Floraplein Nr. 2018/99505 Burgemeester en wethouders van Haarlem;

Nadere informatie

km in de gemeenten Nuth en Schinnen een snelheidsbeperking in te stellen.

km in de gemeenten Nuth en Schinnen een snelheidsbeperking in te stellen. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 18799 6 april 2018 VERKEERSBESLUIT: Rijksweg 76 het tijdelijk instellen van een snelheidsbeperking, alsmede het tijdelijk

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ROERDALEN

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ROERDALEN STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 19436 10 april 2017 Verkeersbesluit: Instellen 30 km per uur-zone Hoofdstraat (bibeko), het realiseren van drie algemene

Nadere informatie

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Anna van Buerenplein (voetgangersgebied, fietsen toegestaan, laden en lossen gedurende venstertijden)

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Anna van Buerenplein (voetgangersgebied, fietsen toegestaan, laden en lossen gedurende venstertijden) STAATSCOURANT Nr. 34285 27 november Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Anna van Buerenplein (voetgangersgebied, fietsen toegestaan, laden

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT. instellen zone maximum snelheid 60 km/u omgeving Blauwhuis, Oudega, Abbega, Folsgare.

VERKEERSBESLUIT. instellen zone maximum snelheid 60 km/u omgeving Blauwhuis, Oudega, Abbega, Folsgare. VERKEERSBESLUIT instellen zone maximum snelheid 60 km/u omgeving Blauwhuis, Oudega, Abbega, Folsgare. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente súdwest-fryslân: Overwegingen van het besluit

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Leimuiderbrug Leimuiderdijk

Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Leimuiderbrug Leimuiderdijk STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 16865 25 maart 2019 Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Leimuiderbrug Leimuiderdijk Onderwerp: herinrichting

Nadere informatie

Citeertitel: Regeling verkeersaanwijzingen en -borden. Vindplaats : AB 2000 no. 10 (inwtr. AB 2000 no. 11)

Citeertitel: Regeling verkeersaanwijzingen en -borden. Vindplaats : AB 2000 no. 10 (inwtr. AB 2000 no. 11) Intitulé : MINISTERIELE REGELING van 18 januari 2000 no. 1 ter uitvoering van artikel 3, tweede lid, en artikel 8, eerste lid, van het Landsbesluit verkeersregels (AB 1999 no. 39) Citeertitel: Regeling

Nadere informatie

Verkeersbesluit Stationsplein e.o. Tijdelijke verkeersmaatregelen i.v.m. werkzaamheden

Verkeersbesluit Stationsplein e.o. Tijdelijke verkeersmaatregelen i.v.m. werkzaamheden STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 21414 12 april 2019 Verkeersbesluit Stationsplein e.o. Tijdelijke verkeersmaatregelen i.v.m. werkzaamheden Tijdelijke verkeersmaatregelen

Nadere informatie

memonummer: 02 betreft: Geleiding parkeren Marken

memonummer: 02 betreft: Geleiding parkeren Marken Mogelijke oorzaken van het probleem Het verkeerd rijden door automobilisten kent niet één oorzaak, het is een combinatie van verschillende mogelijke factoren. Deze mogelijke factoren zijn: - Onbekendheid

Nadere informatie

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen 023 terrein (de Entree)

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen 023 terrein (de Entree) STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9350 1 april 2015 Verkeersbesluit verkeersmaatregelen 023 terrein (de Entree) Nr. 2014/469792 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: bouw parkeergarage Tournooiveld (diverse tijdelijke verkeersmaatregelen)

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: bouw parkeergarage Tournooiveld (diverse tijdelijke verkeersmaatregelen) STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 22062 23 juli 2015 Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: bouw parkeergarage Tournooiveld (diverse tijdelijke verkeersmaatregelen)

Nadere informatie

De bewoners van «Straatnaam» «Huisnummer» «Huisletter» «Toevoeging» «Postcode» «Woonplaats»

De bewoners van «Straatnaam» «Huisnummer» «Huisletter» «Toevoeging» «Postcode» «Woonplaats» Aan De bewoners van «Straatnaam» «Huisnummer» «Huisletter» «Toevoeging» «Postcode» «Woonplaats» Datum 2 juli 2019 Onderwerp Plaatsen laadpaal wijziging locatie Ons kenmerk 2019/518748 E-mail laadpaal@haarlem.nl

Nadere informatie

GEBRUIK VAN DE RIJBAAN LES 2

GEBRUIK VAN DE RIJBAAN LES 2 13 GEBRUIK VAN DE RIJBAAN LES 2 GESCHEIDEN RIJBANEN : MIDDENBERM, EEN BOMENRIJ OF EEN GROEN VOORZIENING BEHOREN OOK BIJ DE WEG. (VERBOD OM IN TE RIJDEN D.M.V. BORD MOGELIJK) FIETSSTROOK : VERBODEN RIJSTROOK

Nadere informatie

*2014001531* Zaaknummer: 2014/1529 Referentie: 2014/1531 VERKEERSBESLUIT CENTRUM PATERSWOLDE. Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo,

*2014001531* Zaaknummer: 2014/1529 Referentie: 2014/1531 VERKEERSBESLUIT CENTRUM PATERSWOLDE. Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo, *2014001531* Zaaknummer: 2014/1529 Referentie: 2014/1531 VERKEERSBESLUIT CENTRUM PATERSWOLDE. Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo, Gelet op: De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994 (art.

Nadere informatie

De bewoners van «Straatnaam» «Huisnummer» «Huisletter» «Toevoeging» «Postcode» «Woonplaats»

De bewoners van «Straatnaam» «Huisnummer» «Huisletter» «Toevoeging» «Postcode» «Woonplaats» Aan De bewoners van «Straatnaam» «Huisnummer» «Huisletter» «Toevoeging» «Postcode» «Woonplaats» Datum 21 juni 2019 Onderwerp Plaatsen laadpaal Ons kenmerk 2019/499926 E-mail laadpaal@haarlem.nl Geachte

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Gemeente Westland diverse kernen E-laad zoeknummer: Nr augustus 2015

STAATSCOURANT. Gemeente Westland diverse kernen E-laad zoeknummer: Nr augustus 2015 STAATSCOURANT 27 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 26858 augustus 2015 Gemeente Westland diverse kernen E-laad zoeknummer:15-0034126 Verkeersbesluit Onderwerp: Verkeersbesluit

Nadere informatie

Verkeersbesluit instellen onverplicht fietspad Wieselseweg

Verkeersbesluit instellen onverplicht fietspad Wieselseweg STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 7614 16 maart 2015 Verkeersbesluit instellen onverplicht fietspad Wieselseweg Nr. 2015-061797 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

gemeente Hilvarenbeek

gemeente Hilvarenbeek Hartveroverende Heerlyckheit *12int04466* 12int04466 gemeente Hilvarenbeek Verkeersbesluit Hilverstraat en Hilverhof I. Tot het instellen van eenrichtingsverkeer in zuidelijke richting in het gedeelte

Nadere informatie

Vragen en antwoorden theorie verkeersregels en verkeerstekens - Deel 1

Vragen en antwoorden theorie verkeersregels en verkeerstekens - Deel 1 Theorie Verkeersregels Deel 1 Vragen en antwoorden theorie verkeersregels en verkeerstekens - Deel 1 (wordt je aangeboden door Autorij-instructie.nl) Onderstaand vind je -in totaal 30- afbeeldingen over

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-00164VKZ18 Aantal bijlagen Datum 26 februari 2019 Onderwerp verkeersbesluit: Eisenhowerlaan,

Nadere informatie

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Amsterdamsevaart

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Amsterdamsevaart STAATSCOURANT 7 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 63412 november 2018 Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Amsterdamsevaart Nr. 2018/433509 Burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Nota inspraakreacties

Nota inspraakreacties Nota inspraakreacties Achtergrond Op 13 oktober 2009 heeft het college besloten in te stemmen met het opstarten van een projectbesluitprocedure voor het aanleggen van een voet-/fietspad van de Zorgvlietlaan

Nadere informatie

Verkeersbesluit provinciale weg N278 Maastricht-Vaals. Reconstructiewerkzaamheden kom Vaals/ definitieve verkeersmaatregelen Ons Kenmerk 2013/ 7398

Verkeersbesluit provinciale weg N278 Maastricht-Vaals. Reconstructiewerkzaamheden kom Vaals/ definitieve verkeersmaatregelen Ons Kenmerk 2013/ 7398 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 3601 8 februari 2013 Verkeersbesluit provinciale weg N278 Maastricht-Vaals Reconstructiewerkzaamheden kom Vaals/ definitieve

Nadere informatie

Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Oudeweg Haarlem

Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Oudeweg Haarlem STAATSCOURANT 14 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 46146 december 2015 Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Oudeweg Haarlem Nr. 2015/495731 Burgemeester en

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. In het dorp

Hoofdstuk 1. In het dorp Hoofdstuk 1. In het dorp Vraag 1.1 De brandweerauto komt uit de uitrit van de brandweerkazerne rijden. Hij heeft geen zwaailicht en sirene aan. Moeten de fietsers de brandweerauto voor laten gaan? Ja Nee

Nadere informatie

Ontwerp verkeersbesluit Herinrichting

Ontwerp verkeersbesluit Herinrichting Ontwerp verkeersbesluit Herinrichting Middenweg-Zuid - Fietsstraat Bij17-289 Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet

Nadere informatie

HONDENGEBIEDEN VOOR IJBURG

HONDENGEBIEDEN VOOR IJBURG Bezoekadres Cruquiusweg 5 1019 AT Amsterdam Postbus 380 1000 AJ Amsterdam Telefoon 020 608 0711 Fax 020 694 1936 www.zeeburg.amsterdam.nl HONDENGEBIEDEN VOOR IJBURG definitieve versie d.d. 03 februari

Nadere informatie

bromfiets terug naar het fietspad! Gemeenteraad, hou dit alstublieft tegen!

bromfiets terug naar het fietspad! Gemeenteraad, hou dit alstublieft tegen! Fietsersbond Amsterdam WG-plein 84 1054 RC Amsterdam T: 0206128445 E: amsterdam@fietsersbond.nl Aan Gemeenteraad van Amsterdam Amstel 1 1011 PN Amsterdam Datum: 22 oktober 2017 Betreft: Raadsadres geen

Nadere informatie

Tijdelijk verkeersbesluit

Tijdelijk verkeersbesluit STAATSCOURANT 29 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 68763 november 2017 Tijdelijk verkeersbesluit 1125222-2017 Diverse straten in het centrum Gouda: het instellen van tijdelijke

Nadere informatie

Verkeersbesluit Schoolzone Huntum /2. Het Dagelijks Bestuur van de Bestuurscommissie van Amsterdam Zuidoost;

Verkeersbesluit Schoolzone Huntum /2. Het Dagelijks Bestuur van de Bestuurscommissie van Amsterdam Zuidoost; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 3547 19 januari 2018 Verkeersbesluit Schoolzone Huntum /2 B esluit Dagelijks Bestuur van Amsterdam Zuidoost Datum: 19 december

Nadere informatie

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen 30 km zone omgeving Churchilllaan Haarlem

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen 30 km zone omgeving Churchilllaan Haarlem STAATSCOURANT 13 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 69082 december 2016 Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen 30 km zone omgeving Churchilllaan Haarlem Nr. 2016/537717 Burgemeester

Nadere informatie

Reserveren van parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische auto s op diverse locaties in Breda

Reserveren van parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische auto s op diverse locaties in Breda GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Breda. Nr. 156298 11 november 2016 Reserveren van parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische auto s op diverse locaties in Breda 1. Van Riebeecklaan, naast

Nadere informatie

Geldt het bord voor de kinderen als ze lopen of fietsen? Hoe gedragen de kinderen zich bij het bord als ze er langs komen?

Geldt het bord voor de kinderen als ze lopen of fietsen? Hoe gedragen de kinderen zich bij het bord als ze er langs komen? Praktijk(verkeer)les: Kijken bij verkeersborden De kinderen gaan een wandeling maken langs verkeersborden in de buurt. Bij die borden gaan ze kijken of de mensen die erlangs komen, doen wat het bord zegt.

Nadere informatie

Verkeersbesluit instellen parkeerverboden Rademakersdonk in de schoolomgeving

Verkeersbesluit instellen parkeerverboden Rademakersdonk in de schoolomgeving STAATSCOURANT 1 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 62836 november 2017 Verkeersbesluit instellen parkeerverboden Rademakersdonk in de schoolomgeving Nr. 2017-483602 Burgemeester

Nadere informatie

Ontwerp verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk gemeente Ermelo

Ontwerp verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk gemeente Ermelo STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 41024 19 juli 2017 Ontwerp verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring

Nadere informatie

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers in Nederland en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Dat kan dankzij de steun

Nadere informatie

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK 0 Inhoudsopgave pagina: 1 Inhoudsopgave pagina: 2 Wettelijke tegenstrijdigheid (Nieuwemeerdijk) pagina: 7 Onderhoud asfalt (Nieuwemeerdijk) pagina:

Nadere informatie

Besluit Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken Vogelaarstraat 5954

Besluit Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken Vogelaarstraat 5954 Besluit Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken Vogelaarstraat 5954 Burgemeester en wethouders van Lansingerland; overwegende het volgende: Inleiding Aanvrager heeft een verzoek ingediend om nabij de woning

Nadere informatie

Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan'

Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan' STAATSCOURANT 31 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38027 december 2014 Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan' Burgemeester

Nadere informatie