regels en afspraken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "regels en afspraken"

Transcriptie

1 regels en afspraken

2 Regels en afspraken Daar waar een grote groep mensen samen is, zijn regels en afspraken belangrijk. Ze gelden voor iedereen. We werken en leren in een veilig klimaat, op basis van vertrouwen in elkaar. Onze basisregels 1 Ik respecteer mezelf en de ander. 2 Ik houd rekening met de ander. 3 Ik reageer op de leerkracht. 4 Ik ben aan het werk om te leren. Schoolregels (inclusief basisregels) Ik spreek anderen respectvol aan op hun gedrag en ben zelf aanspreekbaar op mijn eigen gedrag. Ik hang mijn jas op aan de kapstok en draag binnen geen pet, muts of capuchon. Ik mag in de school mijn telefoon alleen na toestemming van de leerkracht gebruiken. Ik ben zelf verantwoordelijk voor schone werkkleding, degelijke schoenen en dat ik de juiste spullen voor de les bij me heb. De kleding die ik draag past bij de activiteit die ik op school of buiten uitvoer. Ik ga naar huis als ik vrij ben. Klassenregels* (inclusief basisregels en schoolregels) Ik ben op tijd aanwezig. Vóór de tweede bel gaat ben ik in de klas. Ik mag in de klas met toestemming van de leerkracht eten. Ik mag een time-out vragen als ik dit nodig heb. *mentoren mogen natuurlijk met de leerlingen extra klassenregels opstellen. Pleinregels (inclusief basisregels en schoolregels) Leerlingen Ik ga in de kleine pauze naar buiten, tenzij het regent. Ik ben in de grote pauze in de kantine en/of buiten. Ik mag een time-out vragen als ik dit nodig heb. (time out in het kantoor van de conciërge). Ik loop op het schoolplein. Docenten Ik ben op tijd aanwezig (5 minuten vóór de bel gaat). Ik zorg behalve bij ziekte zelf voor vervanging. Ik ben actief betrokken, alert en zorg dat ik goed overzicht heb. Ik kijk eventueel ook buiten het schoolplein.

3 Protocol time-out 1 Time-out in de klas. Bij ernstige incidenten overlegt de mentor met het MT over de vervolgstap. Zie volgende pagina. - Indien de leerkracht denkt dat een time-out in de klas niet zal werken wordt deze stap overgeslagen. - Voor enkele leerlingen geldt een hulp time-out. Dit betekent dat een leerling direct naar de teamleider of conciërge mag om tot rust te komen. In de Handelingsplanner staat aangegeven om welke leerlingen dit gaat. 2 Time-out in een andere klas met terugkomst. - Indien de leerkracht denkt dat een time-out in een andere klas niet zal werken wordt deze stap overgeslagen. - De leerling wordt niet naar de mentor gestuurd, of dit moet afgesproken zijn (dit staat dan in de Handelingsplanner). - Laat een leerling ook in een externe time-out grensoverschrijdend gedrag zien, en reageert niet of nauwelijks op waarschuwingen, dan mag de leerling naar de teamleider of conciërge gestuurd worden. - Het aantal time-outs in fase 2 en 3 wordt door de leerkracht (en niet de mentor) in de Handelingsplanner bijgehouden (bij lopende zaken). 3 Time-out bij teamleider of conciërge - De leerling krijgt een groene kaart mee van docent en vult het in bij de teamleider of conciërge. Het biedt het de leerling de kans om zijn verhaal te doen. De teamleider of conciërge ondersteunt hierbij waar groene nodig. kaart - Wanneer de leerling niet in staat is om terug te keren in de klas, worden ouders/verzorgers gebeld met de mededeling dat de leerling naar huis gaat om af te koelen (geen schorsing). Wanneer de leerling niet naar huis kan, gaat de leerling elders aan het werk. - Na de les volgt een herstelgesprek met de docent. De leerling heeft de groene kaart bij zich. De time-out en de afspraken die hieruit komen worden vastgelegd in de Handelingsplanner (bij lopende zaken). - De teamleider zit, als de mentor niet aanwezig is en dit de wens is van de docent, bij het herstelgesprek. De groene kaart wordt door de leerkracht ingenomen en aan de mentor gegeven. - De betreffende leerling haalt de verzuimde tijd na schooltijd in (bij voorkeur dezelfde dag). - De mentor wordt dezelfde dag op de hoogte gesteld en neemt, bij een vrije dag uiterlijk een dag erna) contact op met de ouders/verzorgers. - Iedere dag melden de teamleiders bij de briefing als er niemand voor de opvang aanwezig is. - Het aantal externe time-outs wordt door de mentor vastgelegd in de Handelingsplanner (lopende zaken).

4 Sancties bij ernstige incidenten 1 Na het incident gaan teamleider en/of mentor in gesprek met de betrokkenen. 2 Wanneer de leerling niet in staat is om terug te keren in de klas, worden ouders/verzorgers gebeld met de mededeling dat de leerling naar huis gaat om af te koelen (geen schorsing). Wanneer de leerling niet naar huis kan, gaat de leerling elders aan het werk. Elders betekent in een andere klas of de leerling krijgt een klus. 3 Mentor en de teamleider gaan in overleg over vervolgstappen. Sancties worden per leerling en per geval bekeken. Ook wordt er gekeken of er sprake is van herhaling. Is dat het geval, dan wordt een melding gemaakt voor een leerlingbespreking. 4 Er wordt een afspraak gemaakt met ouders/verzorgers en de leerling om het incident te bespreken. 5 De ouders komen op school met leerling. Er worden afspraken gemaakt om het conflict op te lossen. Mentor en teamleider begeleiden het proces in het herstellen van berokken schade. 6 De leerling voert tijdens een interne schorsing een gepaste sanctie uit en maakt het goed met de betrokken personen. 7 Het incident wordt geregistreerd in de Handelingsplanner. Sancties bij verzuim Afwezig in een les (ook na time-out fase 3) Is een leerling zonder aanleiding afwezig in een les, of verlaat de leerling zonder toestemming de les, dan wordt de verzuimde tijd ingehaald na schooltijd. Dit geldt ook als een leerling een time-out bij de teamleider of conciërge heeft gehad (aan de hand van de groene kaart). De docent bepaalt (in overleg met de mentor) wanneer de verzuimde wordt ingehaald. Dit mag ook op een ander dag. Ouders/verzorgers worden op de hoogte gebracht. Het verzuim wordt geregistreerd als ongeoorloofd afwezig bij de conciërge. Te laat in een les Komt een leerling te laat (dus na de tweede bel) in de les, dan wordt een verzuimbriefje opgehaald bij de conciërge. Het verzuim wordt geregistreerd in het systeem bij de conciërge. Bij overmatig verzuim wordt gehandeld volgens het verzuimbeleid.

5 De basisregels

6 Zelfstandig werken

7 Bijlage 1 Beschrijving van de basisregels Ik respecteer mezelf en de ander. Ik houd rekening met de ander. Ik spreek anderen vriendelijk aan op hun gedrag en bent zelf aanspreekbaar op mijn eigen gedrag. Ik meld het er iets is en vraag hulp als ik een probleem ervaar. Ik kan mijn grenzen aangeven. Ik draag bij aan een veilige school en houd mij aan de afspraken. Ik houd me verre van (seksuele) intimidatie, agressie, geweld, (cyber)pesten en discriminatie en accepteer dit ook niet van anderen. Ik houd rekening met de gevoelens van anderen. Ik gebruik gepaste taal in een passend stemvolume. Ik loop rustig door de school. Ik drink geen energydranken vóór en/of tijdens schooltijden. Ik laat eigendommen van anderen met rust. Ik maak alleen in de pauzes buiten gebruik van mijn boxen op een normaal volume. Ik reageer op de leerkracht. Ik ben aan het werk om te leren. Ik volg de instructie op van de docent. We luisteren naar elkaar, dus één is aan het woord. Ik zet door als iets niet meteen lukt. Ik gebruik mijn kwaliteiten. Ik zet me in om goed werk af te leveren. Ik kan iemand helpen en iets uitleggen. Ik bereid me goed voor op de les door de juiste spullen mee te nemen en de juiste kleding aan te hebben voor elk vak.

8 Regel van de week Week Regel van de week Schoolregel Ik spreek anderen vriendelijk aan op hun gedrag en ben zelf aanspreekbaar op mijn eigen gedrag. 4 Klassenregel Ik ben op tijd aanwezig. Vóór de tweede bel gaat ben ik in de klas. 5 Schoolregel Ik mag in de school mijn telefoon alleen na toestemming van de leerkracht gebruiken. 6 Klassenregel Ik mag in de klas met toestemming van de leerkracht eten. 7 Schoolregel Ik ben zelf verantwoordelijk voor schone werkkleding, degelijke schoenen en dat ik de juiste spullen voor de les bij me heb. 8 Klassen- en pleinregel Ik mag een time-out vragen als ik dit nodig heb. (time-out in de pauze: in het kantoor van conciërge). 9 Voorjaarsvakantie 10 Schoolregel De kleding die ik draag past bij de activiteit die ik op school of buiten uitvoer. 11 Schoolregel Ik ga naar huis als ik vrij ben. 12 Schoolregel Ik gebruik gepaste taal in een passend stemvolume. 13 Schoolregel Ik drink geen energydranken vóór en/of tijdens schooltijden.

9 14 Schoolregel Ik laat eigendommen van anderen met rust. 15 Schoolregel Ik volg de instructie op van de docent. 16 Schoolregel We luisteren naar elkaar, dus één is aan het woord. 17 Meivakantie 18 Meivakantie 19 Schoolregel Ik bereid me goed voor op de les door de juiste spullen mee te nemen en de juiste kleding aan te hebben voor elk vak. 20 Schoolregel Ik hang mijn jas op aan de kapstok en draag binnen geen pet, muts of capuchon. 21 Schoolregel Ik loop rustig door de school. 22 Schoolregel Ik houd rekening met de gevoelens van anderen. 23 Schoolregel Ik houd me verre van (seksuele) intimidatie, agressie, geweld, (cyber)pesten en discriminatie en accepteer dit ook niet van anderen. 24 Herhalen basisregels Ik respecteer mezelf en de ander. 25 Herhalen basisregels Ik houd rekening met de ander. 26 Herhalen basisregels Ik reageer op de leerkracht. 27 Herhalen basisregels Ik ben aan het werk om te leren Zomervakantie

Afsprakenboekje De Diken. Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek

Afsprakenboekje De Diken. Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek Afsprakenboekje De Diken Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek Doel Afsprakenboekje In dit boekje zijn de afspraken op de school De Diken beschreven. Op school zijn we samen verantwoordelijk

Nadere informatie

Afsprakenboekje De Diken. Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek

Afsprakenboekje De Diken. Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek Afsprakenboekje De Diken Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek 2015-2016 Doel Afsprakenboekje In dit boekje zijn de afspraken op de school De Diken beschreven. Op school zijn we samen verantwoordelijk

Nadere informatie

Algemene schoolregels PrO Assen

Algemene schoolregels PrO Assen PrO Assen, School voor Praktijkonderwijs, Zwartwatersweg 202, 9406 NN Assen, 0592-340973, stage@proassen.nl Algemene schoolregels PrO Assen Om het klimaat dat wij op onze school nastreven te waarborgen,

Nadere informatie

Leerlingenreglement

Leerlingenreglement Leerlingenreglement 2018-2019 Daaf Gelukschool 1 Op de DG tel je mee. Dat houdt in dat iedereen zichzelf kan zijn op school. We gaan respectvol met elkaar, de omgeving en met onszelf om. We hebben afspraken

Nadere informatie

Leerlingenreglement

Leerlingenreglement Leerlingenreglement 2017-2018 Daaf Gelukschool 1 Op de DG, tel je mee. Dat houdt in dat iedereen zichzelf kan zijn op school. We gaan respectvol met elkaar, de omgeving en met onszelf om. We hebben afspraken

Nadere informatie

Doel Afsprakenboekje Voor jullie ligt de nieuwste versie van het afsprakenboekje van samenwerkende scholen voor Praktijkonderwijs De Diken.

Doel Afsprakenboekje Voor jullie ligt de nieuwste versie van het afsprakenboekje van samenwerkende scholen voor Praktijkonderwijs De Diken. Doel Afsprakenboekje Voor jullie ligt de nieuwste versie van het afsprakenboekje van samenwerkende scholen voor Praktijkonderwijs De Diken. In dit boekje zijn de afspraken beschreven die op De Diken van

Nadere informatie

Inhoud: Inleiding. Algemene omgangsregels: aandacht, respect, samen. Algemene gedragsregels. Regels voor de leerlingen

Inhoud: Inleiding. Algemene omgangsregels: aandacht, respect, samen. Algemene gedragsregels. Regels voor de leerlingen Gedragsprotocol Inhoud: Inleiding Algemene omgangsregels: aandacht, respect, samen Algemene gedragsregels Regels voor de leerlingen Regels voor leerkrachten en ondersteunend personeel Stappen bij storend

Nadere informatie

ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE. Ordereglement Penta 2016

ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE. Ordereglement Penta 2016 1 ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE April 2016 2 Inleiding Wij vinden het belangrijk dat er op onze school goede afspraken zijn over hoe we met elkaar omgaan, wat mag en niet mag, en wat we doen als

Nadere informatie

ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE

ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE 1 ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE 2 Inleiding Wij vinden het belangrijk dat er op onze school goede afspraken zijn over hoe we met elkaar omgaan, wat mag en niet mag, en wat we doen als iemand zich

Nadere informatie

Klassenregels. Algemene regels: Bij een gesprek in de klas:

Klassenregels. Algemene regels: Bij een gesprek in de klas: 1 Klassenregels Algemene regels: Bij binnenkomst hang ik meteen m n jas e.d. op. Ik ga direct naar mijn eigen plaats. Ik heb geen snoep bij me. Mijn telefoon, I-pod is in de school uit en in mijn kluis.

Nadere informatie

GEDRAGSPROTOCOL JANUARI 2019

GEDRAGSPROTOCOL JANUARI 2019 GEDRAGSPROTOCOL JANUARI 2019 INHOUDSPOPGAVE 1. Inleiding Blz. 3 2. Schoolregels Blz. 3 3. Methode sociaal-emotionele ontwikkeling Blz. 4 4. Extra ondersteuning sociaal-emotionele ontwikkeling Blz. 4 5.

Nadere informatie

ORDEREGLEMENT DR. NASSAU COLLEGE PENTA

ORDEREGLEMENT DR. NASSAU COLLEGE PENTA 1 ORDEREGLEMENT DR. NASSAU COLLEGE PENTA Juli 2018 2 Inleiding Wij vinden het belangrijk dat er op onze school goede afspraken zijn over hoe we met elkaar omgaan, wat mag en niet mag, en wat we doen als

Nadere informatie

Schoolafspraken

Schoolafspraken Schoolafspraken 2018-2019 Waarom deze presentatie? Het Omnia College vindt ouderbetrokkenheid belangrijk. In de presentatie wordt uitgelegd wat in de eerste schoolweek aan de leerlingen is verteld. Het

Nadere informatie

Versie 25 juli 2017 Het Pedagogisch klimaat op De Fontein, uitgangspunten in relatie tot de onderwijsvisie

Versie 25 juli 2017 Het Pedagogisch klimaat op De Fontein, uitgangspunten in relatie tot de onderwijsvisie Het Pedagogisch klimaat op De Fontein, uitgangspunten in relatie tot de onderwijsvisie 1. Op de Fontein willen we een prettig klimaat, waarbij iedereen zich veilig voelt en optimale prestaties mogelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Locatie JdJ

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Locatie JdJ HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2015-2016 Locatie JdJ Wist je dat wij samen de school zijn? Op onze school: Hebben wij samen de regels in het paspoort gemaakt en kennen wij en onze ouders deze regels. Respecteren

Nadere informatie

Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter

Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter Jouw wereld Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter Dagelijks gebruiken we ons Heister- en Essenpasgebouw met verschillende mensen. Om dit drukke verkeer op een goede manier te laten verlopen,

Nadere informatie

Oosterwolde, 1 juli Gedrags- en pestprotocol

Oosterwolde, 1 juli Gedrags- en pestprotocol Oosterwolde, 1 juli 2018 Gedrags- en pestprotocol INLEIDING Binnen CBS In de Kring hanteren we drie hoofdregels met betrekking tot het omgaan met elkaar, materialen en de ruimte. 1. Wij hebben respect

Nadere informatie

Beneden in het Atrium Op het plein van de Unit In de kantine! Dit zijn de plekken waar je mag eten/drinken en je mobiele telefoon mag gebruiken.

Beneden in het Atrium Op het plein van de Unit In de kantine! Dit zijn de plekken waar je mag eten/drinken en je mobiele telefoon mag gebruiken. HUISREGELS In het kort: GOED VOORBEELD: DOET GOED VOLGEN! A: Tijdens de les gaan we op een plezierige manier met elkaar om. Je komt op tijd in de les. Je hebt al je spullen bij je. Je spreekt Nederlands.

Nadere informatie

Versie 6 november 2014

Versie 6 november 2014 . Versie 6 november 2014 Het Pedagogisch klimaat op De Fontein, uitgangspunten in relatie tot de onderwijsvisie 1. Op de Fontein willen we een prettig klimaat, waarbij iedereen zich veilig voelt en optimale

Nadere informatie

Abcoude, september 2018

Abcoude, september 2018 Abcoude, september 2018 Afspraken en regels tijdens de overblijf uitgevoerd door KMN Kind & Co op de CNS In onze werkwijze TSO (Tussenschoolse Opvang) is onder andere opgenomen hoe wij met ekaar afspraken

Nadere informatie

SCHOOLREGELS & SCHOOLAFSPRAKEN

SCHOOLREGELS & SCHOOLAFSPRAKEN O.P.D.C Sportlaan Driene 6-1 7552 HA Hengelo Tel: 074-2457799 SCHOOLREGELS & SCHOOLAFSPRAKEN ZO IS HET DUIDELIJK VOOR IEDEREEN EEN VEILIGE OMGEVING. OPDC de Arcade probeert voor leerlingen en medewerkers

Nadere informatie

Gedragsprotocol de Driestam versie: mei 2017

Gedragsprotocol de Driestam versie: mei 2017 Gedragsprotocol Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Doel van het protocol... 3 Gewenst gedrag... 4 Hoe gaan we op de Driestam om met dit gedrag?... 4 Ongewenst gedrag.... 5 Reactieprocedure

Nadere informatie

Inhoud. Inhoud Verzuimbeleid... 3

Inhoud. Inhoud Verzuimbeleid... 3 VERZUIMBELEID Inhoud Inhoud... 2 Verzuimbeleid... 3 Doelstelling... 3 Meldkamer... 3 Maatregelen... 3 Leerplicht... 3 Leerplichtambtenaar... 4 Leerlingvolgsysteem... 4 Absentie melden... 4 Afspraken met

Nadere informatie

Gedragsregels

Gedragsregels Gedragsregels 2017-2018 Gedragsregels Hoort iedereen erbij Letten we op ons taalgebruik en praten we beleefd Werken we samen met iedereen Houden we rekening met anderen Komen we op voor een ander Gebruiken

Nadere informatie

Waarden en normen op RKBS Sint Jan (Waarland)

Waarden en normen op RKBS Sint Jan (Waarland) R.K. Basisschool Sint Jan Gedragsprotocol Waarden en normen op RKBS Sint Jan (Waarland) Inleiding Een veilig klimaat en een prettige sfeer zijn belangrijke voorwaarden om te komen tot goede leerprestaties.

Nadere informatie

GEDRAGSCODE FRANCISCUSSCHOOL

GEDRAGSCODE FRANCISCUSSCHOOL Inleiding GEDRAGSCODE FRANCISCUSSCHOOL Goede leerprestaties kunnen bereikt worden als leerlingen en leerkrachten met plezier naar school gaan. Respect en zorg voor elkaar, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Zo gaan wij met elkaar om!

Zo gaan wij met elkaar om! Zo gaan wij met elkaar om! Omgangsregels cbs Willem de Zwijger Vastgesteld: Team: 19-01-15 MR: 04-03-15 Inhoud Inleiding bladzijde 2 Schoolregels cbs Willem de Zwijger bladzijde 2 Stappenplan bij overtreding

Nadere informatie

1. De jassen worden uitgetrokken en in de garderobe of in het eigen kluisje opgeborgen.

1. De jassen worden uitgetrokken en in de garderobe of in het eigen kluisje opgeborgen. Lijst met afspraken voor een prettig verblijf op de school 1. De jassen worden uitgetrokken en in de garderobe of in het eigen kluisje opgeborgen. 2. Als je jas niet in je kluisje past en je durft hem

Nadere informatie

Schoolregels van het CML 2010-2011

Schoolregels van het CML 2010-2011 Schoolregels van het CML 2010-2011 Helen Cronie September 2010 Voorwoord In het document schoolregels CML 2010-2011 krijgt u een beeld van de regels die gelden op het CML. We benoemen achtereenvolgens

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement versie 2019/2020

Huishoudelijk reglement versie 2019/2020 Huishoudelijk reglement versie 2019/2020 Huishoudelijk reglement Bijlage 1 Waarom een huishoudelijk reglement? Het huishoudelijk reglement is de vastlegging van afspraken en regels die bijdragen aan een

Nadere informatie

Regeling absentie Sector Havo/Vwo

Regeling absentie Sector Havo/Vwo Regeling absentie 2016-2017 Sector Havo/Vwo Versie: juli 2016 Regeling "Melding van ziekte en absentie" Inleiding Verzuim is vaak een symptoom van onderliggende problematiek waarvoor zorg nodig is. Onderstaande

Nadere informatie

ZO GAAN WIJ MET ELKAAR OM

ZO GAAN WIJ MET ELKAAR OM ZO GAAN WIJ MET ELKAAR OM Gedragsverwachtingen In het schooljaar 2011-2012 zijn we op school gestart met de invoering van Positieve Behavior Support, een aanpak om een veilige sfeer op school te creëren

Nadere informatie

Gedragsprotocol. Sint Gerardusschool. Splitting 145. Gedragsprotocol

Gedragsprotocol. Sint Gerardusschool. Splitting 145. Gedragsprotocol 2018-2019 Sint Gerardusschool Splitting 145 Sint Gerardusschool, de veilige school Afspraken m.b.t. omgaan met elkaar op de Sint Gerardusschool Goede leerprestaties kunnen bereikt worden als leerlingen

Nadere informatie

Gedragsprotocol. Pagina 1 van 5

Gedragsprotocol. Pagina 1 van 5 Gedragsprotocol Document kenmerken Naam document: Gedragsprotocol Status: vastgesteld op 2 juni 2016 Versie: 0.1 Datum opstelling: 1februari 2016 Evaluatiedatum: 2 juni 2016 Pagina 1 van 5 Gedragsprotocol

Nadere informatie

Afspraken Leerlingenvervoer

Afspraken Leerlingenvervoer Afspraken Leerlingenvervoer School voor Oecumenisch Speciaal Basisonderwijs Rembrandtlaan 50 3443 EJ Woerden Tel.: 0348 41 77 43 www.dekeerkring.nl Inhoud: Afspraken met de school blz. 3 Afspraken met

Nadere informatie

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Vmbo BL/KL

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Vmbo BL/KL Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd Vmbo BL/KL Versie: 9 september 2010 Regeling "Melding van ziekte en absentie Regius College" Wanneer een leerling de lessen moet verzuimen wegens ziekte

Nadere informatie

Afspraken en regels Leerlingen Het Lyceum Rotterdam

Afspraken en regels Leerlingen Het Lyceum Rotterdam Afspraken en regels Leerlingen Het Lyceum Rotterdam 1 / 6 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene gedragsregels.. 3 1.1 Basis Huisregels 3 1.2 Schoolwacht 4 1.3 Corvee.. 4 1.4 Leswisselingen. 4 2. Veiligheid.. 4 2.1

Nadere informatie

VERZUIMBELEID. Inhoud Het verzuimbeleid... A Uitstuurbeleid... B Ziekteverzuim... C Verlof & overige... D

VERZUIMBELEID. Inhoud Het verzuimbeleid... A Uitstuurbeleid... B Ziekteverzuim... C Verlof & overige... D VERZUIMBELEID Uitgangspunten Het verzuimbeleid is pedagogisch en leerlinggericht: onder begeleiding van de mentor leert de leerling om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de voortgang van zijn leerproces,

Nadere informatie

Als je iets toestaat, gebeurt het nog een keer.

Als je iets toestaat, gebeurt het nog een keer. Gedragsprotocol en Antipestprotocol 2017-2018 De vijf basisregels van de Kanjertraining worden op onze school gebruikt. We vertrouwen elkaar We helpen elkaar Niemand speelt de baas We lachen elkaar niet

Nadere informatie

Protocol (gedrags)regels en afspraken obs Het Eiland

Protocol (gedrags)regels en afspraken obs Het Eiland Protocol (gedrags)regels en afspraken obs Het Eiland Het hierna genoemde protocol geldt voor alle ouders, leerkrachten en leerlingen van onze school. Het onderwijs op obs Het Eiland is gebaat bij een goed

Nadere informatie

Protocol Pedagogisch klimaat

Protocol Pedagogisch klimaat Protocol Pedagogisch klimaat Kernwaarde Leerkrachtgedrag Leerlinggedrag Gedrag ouders Betrokken - Houdt zich aan gemaakte afspraken. - Zorgt voor een duidelijke terugkoppeling naar de ouders en leerlingen.

Nadere informatie

Protocol ongewenst/grensoverschrijdend gedrag

Protocol ongewenst/grensoverschrijdend gedrag Protocol ongewenst/grensoverschrijdend gedrag Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Hoe werken wij aan een positief klimaat 3. Wat verstaan wij onder ongewenst gedrag 4. Wat doen leerkrachten bij ongewenst gedrag

Nadere informatie

Gedragsprotocol. Waarden en normen op. (Egmond aan den Hoef)

Gedragsprotocol. Waarden en normen op. (Egmond aan den Hoef) Gedragsprotocol Waarden en normen op RKBS Sint Jozef (Egmond aan den Hoef) Gedragsprotocol Jozefschool 1 Inleiding Een veilig klimaat en een prettige sfeer zijn belangrijke voorwaarden om te komen tot

Nadere informatie

GEDRAGSCODE NICOLAASSCHOOL TE ZANDVOORT

GEDRAGSCODE NICOLAASSCHOOL TE ZANDVOORT GEDRAGSCODE NICOLAASSCHOOL TE ZANDVOORT Achtergrond en doelstellingen Zoals in de visie op onderwijs van de Nicolaasschool staat aangegeven, vinden we het heel belangrijk om op school een pedagogisch klimaat

Nadere informatie

Protocol schorsing en verwijdering

Protocol schorsing en verwijdering Protocol schorsing en verwijdering Regels en afspraken Om de voorspelbaarheid binnen onze school te vergroten, willen wij de bij ons geldende regels met betrekking tot de gevolgen van ongewenst gedrag

Nadere informatie

Gedragsprotocol t Karregat. versie: september 2018

Gedragsprotocol t Karregat. versie: september 2018 Gedragsprotocol t Karregat versie: september 2018 Inleiding School waar je leert samenleven! De leerkrachten van t Karregat bevorderen het scheppen van een veilig klimaat in en om de school en een sfeer

Nadere informatie

omgangsprotocol obs de westhoek 2 e exloërmond

omgangsprotocol obs de westhoek 2 e exloërmond omgangsprotocol obs de westhoek 2 e exloërmond Inhoudsopgave: Waarom een omgangsprotocol? pag. 3 Onze uitgangspunten pag. 3 Verwachtingen pag. 4 Afspraken pag. 4 Kenmerken van een klassenklimaat dat pestgedrag

Nadere informatie

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar De leef- & schoolregels van Groot Goylant Hoofdregels: Schooljaar 2017-2018 Respect voor jezelf Respect voor de ander Respect voor je eigen spullen en die van een ander De omgeving: Het is niet toegestaan

Nadere informatie

VERZUIM EN AFWEZIGHEID

VERZUIM EN AFWEZIGHEID VERZUIM EN AFWEZIGHEID Het verzuimbeleid op het VMBO Trivium College bestaat uit een aantal procedures en protocollen. Deze zijn bedoeld om te stimuleren dat leerlingen naar school komen en te voorkomen

Nadere informatie

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Locatie Oranjelaan / Vmbo TL

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Locatie Oranjelaan / Vmbo TL Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd Locatie Oranjelaan / Vmbo TL Versie: 9 september 2010 Regeling "Melding van ziekte en absentie Regius College" Wanneer een leerling de lessen moet verzuimen

Nadere informatie

Protocol Time-Out, schorsing en verwijdering van leerlingen

Protocol Time-Out, schorsing en verwijdering van leerlingen Protocol Time-Out, schorsing en verwijdering van leerlingen 2018-2019 Adres: Jan van Schoonvorststraat 1 6021BP Budel Tel: 0495-491432 Website: www.bravocollege.nl Dit protocol treedt in werking als er

Nadere informatie

Pedagogisch stappenplan bij ongewenst gedrag

Pedagogisch stappenplan bij ongewenst gedrag Pedagogisch stappenplan bij ongewenst gedrag Grensverkennend gedrag: gedrag dat de voortgang van lessen zodanig verstoort dat de leerling daarop aangesproken moet worden. stap maatregel consequentie wie

Nadere informatie

VERZUIMPROTOCOL. Verzuimprotocol

VERZUIMPROTOCOL. Verzuimprotocol VERZUIMPROTOCOL INHOUD Inleiding... 2 De leerplicht... 2 Soorten verzuim... 2 Absoluut verzuim... 2 Relatief verzuim... 2 Luxe verzuim... 2 Dagelijkse registratie... 2 Ziekmeldingen... 2 Afspraken tandarts

Nadere informatie

Visie en Missie van de Tussen Schoolse Opvang (TSO): Er wordt tijdens het overblijven gestreefd naar een prettige, vriendelijke en veilige sfeer.

Visie en Missie van de Tussen Schoolse Opvang (TSO): Er wordt tijdens het overblijven gestreefd naar een prettige, vriendelijke en veilige sfeer. Protocol overblijven Overblijftijden en plaatsen Onderbouw : eten van 12.00uur tot 12.30uur, ieder in hun eigen klas daarna gelegenheid tot spel. Bovenbouw : eten van 12.30uur tot 12.50uur, allen in het

Nadere informatie

Protocol Verzuimbeleid

Protocol Verzuimbeleid Protocol Verzuimbeleid 1 Inhoudsopgave Blz Inleiding 1.0 Magister 3 2.0 Taakverdeling verzuimregistratie 3 3.0 Registratie en controle 3 4.0 Geoorloofd en ongeoorloofd verzuim 4 5.0 Interne sancties ongeoorloofd

Nadere informatie

Schorsings- en verwijderingsprocedure

Schorsings- en verwijderingsprocedure Schorsings- en verwijderingsprocedure Goede leerprestaties kunnen bereikt worden als leerlingen en leerkrachten met plezier naar school gaan. Een veilig klimaat en een prettige sfeer dragen hier sterk

Nadere informatie

Stop denk - doe. Docent stelt samen met leerlingen maximaal 3 positief geformuleerde regels op.

Stop denk - doe. Docent stelt samen met leerlingen maximaal 3 positief geformuleerde regels op. Stop denk - doe Docent stelt samen met leerlingen maximaal 3 positief geformuleerde regels op. Deze regels worden gehandhaafd met behulp van de stop-denk-doe methode. Bij overtreden van de regels: 1 e

Nadere informatie

Vandalisme: Het met opzet vernielen of schade toebrengen aan andermans bezittingen

Vandalisme: Het met opzet vernielen of schade toebrengen aan andermans bezittingen Gedragsprotocol 1. achtergrond en doelstellingen 2. definiëring van begrippen 3. de schoolregels 4. categorieën van ongewenst gedrag 5. verplichte en mogelijke acties bij de vijf categorieën. 1. Achtergrond

Nadere informatie

Taxiprotocol Widdonckschool Weert

Taxiprotocol Widdonckschool Weert Taxiprotocol Widdonckschool Weert In dit protocol worden de afspraken met betrekking tot het schoolvervoer beschreven. Dit protocol is verdeeld in de hierna volgende hoofdstukken / rubrieken: A. Inleiding

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix van gedragsverwachtingen voor de algemene ruimtes

Bijlage 1: Matrix van gedragsverwachtingen voor de algemene ruimtes Bijlage 1: Matrix van gedragsverwachtingen voor de algemene ruimtes Ruimte Basiswaarde 1 Veiligheid Basiswaarde 2 Respect Basiswaarde 3 Verantwoordelijkheid Algemene ruimtes Houd je handen, voeten en Praat

Nadere informatie

Afspraken en regels leerlingen

Afspraken en regels leerlingen Afspraken en regels leerlingen 1 / 8 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene gedragsregels...3 1.1 Basis(huis)regels...3 1.2 Corvee...4 1.3 Leswisselingen...4 2. Veiligheid...5 2.1 Identificatie...5 2.2. Eigendommen...5

Nadere informatie

Regeling absentie. Sector havo/vwo. Versie: september 2018 ouders

Regeling absentie. Sector havo/vwo. Versie: september 2018 ouders Regeling absentie Sector havo/vwo Versie: september 2018 ouders Regeling "Melding van ziekte en absentie" Inleiding Verzuim is vaak een symptoom van onderliggende problematiek waarvoor zorg nodig is. Onderstaande

Nadere informatie

SCHOOLVEILIGHEIDSPLAN MONTESSORISCHOOL ELZENEIND

SCHOOLVEILIGHEIDSPLAN MONTESSORISCHOOL ELZENEIND SCHOOLVEILIGHEIDSPLAN MONTESSORISCHOOL ELZENEIND Inhoudsopgave Inleiding Onderzoek Visie schoolveiligheidsplan Montessorischool Elzeneind Doelstelling beleidsplan Preventief beleid Curatief beleid Registratie

Nadere informatie

ISK Walcheren SCHOOLGIDS

ISK Walcheren SCHOOLGIDS ISK Walcheren SCHOOLGIDS Contactgegevens ISK Walcheren Bezoekadres : Grevelingenstraat 12, 4335 XG Middelburg Postadres : Postbus 541, 4330 AM Middelburg Telefoonnummer : 0118-650540 (een aantal groepen

Nadere informatie

PROTOCOL VERZUIMCOÖRDINAAT St. Gregorius College

PROTOCOL VERZUIMCOÖRDINAAT St. Gregorius College PROTOCOL VERZUIMCOÖRDINAAT St. Gregorius College 2017-2018 Te laat komen Actie Wat Wie 1 Te laat komen 1 e uur Van 8.30 tot 9.00 uur bij conciërge. Daarna bij de pedagogisch. 2 Leerling krijgt een briefje.

Nadere informatie

Het schoolklimaat: visie, regels en afspraken

Het schoolklimaat: visie, regels en afspraken Het schoolklimaat: visie, regels en afspraken Algemeen: het klimaat op school; de visie In ons leer- en leefklimaat, waarin de leerling centraal staat, vormen veiligheid en wederzijds respect de basis.

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Voor vwo moet voor leerlingcoördinator worden gelezen: teamleider vwo.

Verzuimprotocol. Voor vwo moet voor leerlingcoördinator worden gelezen: teamleider vwo. Verzuimprotocol Vastgesteld op 28 juni 2018 Voor vwo moet voor leerlingcoördinator worden gelezen: teamleider vwo. In alle gevallen waarin het protocol niet voorziet (bijvoorbeeld extreme situaties), beslist

Nadere informatie

Gedragsprotocol. Samenwerking tussen ouders/verzorgers en school resulteert in een mooie ontwikkeling van de leerlingen.

Gedragsprotocol. Samenwerking tussen ouders/verzorgers en school resulteert in een mooie ontwikkeling van de leerlingen. Gedragsprotocol Samenwerking tussen ouders/verzorgers en school resulteert in een mooie ontwikkeling van de leerlingen. Inhoud 1. Achtergrond... 2 2. De gedragsregels van de Pleiaden... 3 3. De verwachtingen

Nadere informatie

VERZUIM EN AFWEZIGHEID

VERZUIM EN AFWEZIGHEID VERZUIM EN AFWEZIGHEID Het verzuimbeleid op het Trivium College bestaat uit een aantal procedures en protocollen. Deze zijn bedoeld om te stimuleren dat leerlingen naar school komen en te voorkomen dat

Nadere informatie

OBS De Notenkraker Othelloweg 8, 3194 GS Hoogvliet

OBS De Notenkraker Othelloweg 8, 3194 GS Hoogvliet Gedragsprotocol 2 0 1 4-2 0 1 5 Inhoud Inhoud 1 Inleiding 2 De huisregels 2 De vier sterregels 2 Ongewenst gedrag voorkomen 3 Wat te doen bij ongewenst gedrag? 3 Schorsing 3 Verwijdering 4 Bijlage 1: Formulier

Nadere informatie

5.Kom op tijd op school en in de les Kom je veelvuldig te laat, vanaf 6x, dan krijg je strafwerk

5.Kom op tijd op school en in de les Kom je veelvuldig te laat, vanaf 6x, dan krijg je strafwerk Huisregels Kijkduin In deze huisregels staan belangrijke afspraken over de manier waarop we op het Maris College met elkaar omgaan en hoe we een ordelijk en veilig schoolklimaat kunnen houden. 1.Respect

Nadere informatie

Verzuimplan schooljaar

Verzuimplan schooljaar Verzuimplan schooljaar 2017-2018 Bijgevoegd de stappenplannen in geval van: - Uitsturen - Te laat komen - Spijbelen/afwezig ongeoorloofd - Ziekteverzuim Algemene regels bij de stappenplannen: - De coördinatie

Nadere informatie

De GVR gebruiken we als symbool voor de schoolregels en het pedagogisch klimaat. We willen ons hier richten op de schoolregels.

De GVR gebruiken we als symbool voor de schoolregels en het pedagogisch klimaat. We willen ons hier richten op de schoolregels. ORANJE NASSAUSCHOOL voor oecumenisch basisonderwijs Rembrandtlaan 2a, 1399 VJ Muiderberg, tel. 0294-263475 postadres: Postbus 23, 1399 ZG Muiderberg Beleidsplan GEDRAG GEDRAGSCODE We werken aan een positief

Nadere informatie

Op deze plek. Zijn we echt. Zeggen we sorry. Vergeven we elkaar. Geven we complimenten. Vertrouwen we elkaar. Hebben we plezier.

Op deze plek. Zijn we echt. Zeggen we sorry. Vergeven we elkaar. Geven we complimenten. Vertrouwen we elkaar. Hebben we plezier. HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2017-2018 Locatie De Joost Op deze plek Zijn we echt Zeggen we sorry Vergeven we elkaar Geven we complimenten Vertrouwen we elkaar Hebben we plezier Zijn we gelijk Schoolregels

Nadere informatie

Veiligheidsbeleid, omgangsvormen en schoolregels

Veiligheidsbeleid, omgangsvormen en schoolregels Veiligheidsbeleid, omgangsvormen en schoolregels Op De Nijepoort wordt actief door leerkrachten en leerlingen gewerkt aan een klimaat waarin er ruimte, aandacht en veiligheid voor iedereen is. Slechts

Nadere informatie

Reglement Tussen Schoolse Opvang. Ouders /Verzorgers De Zwaluw. februari 2018

Reglement Tussen Schoolse Opvang. Ouders /Verzorgers De Zwaluw. februari 2018 Reglement Tussen Schoolse Opvang Ouders /Verzorgers De Zwaluw februari 2018 1 Reglement Tussen Schoolse Opvang (TSO), Ouders De Zwaluw, februari 2018 Inhoud 1. Algemeen 2. Aanmeldingen 3. Administratie

Nadere informatie

2014-2015 OMGAAN MET ELKAAR. hetstreek.nl. Ondernemende school, een goede basis voor een succesvolle toekomst!

2014-2015 OMGAAN MET ELKAAR. hetstreek.nl. Ondernemende school, een goede basis voor een succesvolle toekomst! 2014-2015 OMGAAN MET ELKAAR Ondernemende school, een goede basis voor een succesvolle toekomst! hetstreek.nl Waar herken je Het Streek aan Christelijk Wij zien de bijbel als bron en wij volgen Jezus. Voor

Nadere informatie

Schoolbeleid gewenst gedrag van Eenbes Basisschool De Wentelwiek

Schoolbeleid gewenst gedrag van Eenbes Basisschool De Wentelwiek Schoolbeleid gewenst gedrag van Eenbes Basisschool De Wentelwiek 1. Inleiding De Wentelwiek is een veilige en prettige school voor alle leerlingen, ouders en leerkrachten. Wij vragen ouders om ons, leerlingen

Nadere informatie

Protocol veilig klimaat

Protocol veilig klimaat Protocol veilig klimaat Onze school wil een veilige school zijn voor iedereen. Kernwoorden hierbij zijn respect voor en acceptatie van elkaar. Een goede samenwerking tussen personeel, ouders/verzorgers

Nadere informatie

In deze beleidsnotitie geven we in het kort ons vernieuwde sanctiebeleid weer.

In deze beleidsnotitie geven we in het kort ons vernieuwde sanctiebeleid weer. Bijlage 3: Sanctiebeleid Hofstad Mavo Havo Leerlingen zijn gebaat bij rust en regelmaat, waarbij vooral het bieden van structuur de boventoon moet voeren om zodoende te komen tot betere leerprestaties.

Nadere informatie

PROTOCOL GOED GEDRAG

PROTOCOL GOED GEDRAG PROTOCOL GOED GEDRAG Inleiding De Mare streeft naar een sociaal veilige omgeving voor haar leerlingen, ouders/verzorgers en het team. Dit gedragsprotocol is bestemd voor: - Personeel, ouders/verzorgers

Nadere informatie

Gedraag je fatsoenlijk.

Gedraag je fatsoenlijk. Gedraag je fatsoenlijk. Leef- en schoolregels november 17 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 CSG Augustinus... 3 Leer- en leefgemeenschap... 3 Schoolregels en leerlingenstatuut... 3 Leefregel... 3 Fatsoenlijk

Nadere informatie

Verzuimplan schooljaar

Verzuimplan schooljaar Verzuimplan schooljaar 2018-2019 Bijgevoegd de stappenplannen in geval van: - Uitsturen - Te laat komen - Spijbelen/afwezig ongeoorloofd - Ziekteverzuim - Onvoldoende inzet tijdens flexuren Algemene regels

Nadere informatie

Protocol gedrag, time-out, schorsing en verwijdering versie

Protocol gedrag, time-out, schorsing en verwijdering versie Protocol gedrag, time-out, schorsing en verwijdering versie 20150914 Inleiding Een belangrijke voorwaarde voor het goed functioneren van leerlingen en leerkrachten is het pedagogisch klimaat op school.

Nadere informatie

Schoolreglement Simon Carmiggeltschool

Schoolreglement Simon Carmiggeltschool Schoolreglement Simon Carmiggeltschool Hoofdstuk 1: algemene regels 1.01 Een kwartier voor aanvang van de lessen gaan de deuren open. 1.02 Kinderen die naar binnen komen, blijven binnen. Dus géén geloop

Nadere informatie

STAFBUREAU PROTOCOL SCHORSING EN VERWIJDERING VAN LEERLINGEN. CSG Het Noordik

STAFBUREAU PROTOCOL SCHORSING EN VERWIJDERING VAN LEERLINGEN. CSG Het Noordik STAFBUREAU PROTOCOL SCHORSING EN VERWIJDERING VAN LEERLINGEN CSG Het Noordik Kenmerk: SB/SGI/LGR/2017/000181 Vastgesteld door het bestuur na goedkeuring van de MR d.d. 10 oktober 2017 INLEIDING Soms ontstaan

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen fietsenstalling en toiletblokken. Er wordt alleen overgebleven op het schoolterrein. De fietsen

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE voor leerlingen

INFORMATIEBOEKJE voor leerlingen INFORMATIEBOEKJE voor leerlingen schooljaar 2013-2014 Inleiding In dit boekje staat informatie over het schoolgebouw en staan de afspraken die in de school en op het terrein van de school gelden. In de

Nadere informatie

bs Den Krommen Hoek Pestprotocol Protocol gewenst gedrag.

bs Den Krommen Hoek Pestprotocol Protocol gewenst gedrag. bs Den Krommen Hoek Pestprotocol Protocol gewenst gedrag. Ontwikkeling. Met dit protocol geven wij aan, hoe wij aankijken tegen pestgedrag en hoe wij er op een positieve manier om gaan. Vanaf augustus

Nadere informatie

Protocol gedrag, time-out, rebound, schorsen en verwijderen

Protocol gedrag, time-out, rebound, schorsen en verwijderen Protocol gedrag, time-out, rebound, schorsen en verwijderen Inleiding. Het pedagogisch klimaat is een belangrijke voorwaarde voor het goed functioneren van leerlingen en medewerkers op school. Een slecht

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Verzuimprotocol

Verzuimprotocol. Verzuimprotocol Voorwoord In dit verzuimprotocol leggen we vast hoe we omgaan met geoorloofd en ongeoorloofd verzuim, extra verlof en te laat komen. Dit stappenplan beschrijft de handelingen, die dagelijks, wekelijks

Nadere informatie

Respectprotocol IKC De Arke

Respectprotocol IKC De Arke Respectprotocol IKC De Arke Onderdeel van het Beleidsplan Veiligheid IKC De Arke De Arke, een IKC waar je SPRONGEN maakt! Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Communicatie...4 Kanjertraining...6 Regels en afspraken...

Nadere informatie

NOTITIE GEDRAGSAFSPRAKEN

NOTITIE GEDRAGSAFSPRAKEN NOTITIE GEDRAGSAFSPRAKEN Ingangsdatum: 1 juni 2009. Tot die tijd: praat erover in de kernteams, met collega s en tijdens de coachingsuren Inleiding Het praktijkonderwijs is een onderwijsvoorziening in

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Bijlage 1

Huishoudelijk reglement Bijlage 1 September 2004 Huishoudelijk reglement Bijlage 1 Waarom een huishoudelijk reglement? Het huishoudelijk reglement is de vastlegging van afspraken en regels die bijdragen aan een werkbare situatie in en

Nadere informatie

Voor een veilige school. Handleiding en lessen. Goed Gedrag. Goed Gedrag. Bij deze handleiding hoort de usb-kaart. Goed Gedrag

Voor een veilige school. Handleiding en lessen. Goed Gedrag. Goed Gedrag. Bij deze handleiding hoort de usb-kaart. Goed Gedrag Voor een veilige school Goed Gedrag Handleiding en lessen Goed Gedrag Bij deze handleiding hoort de usb-kaart Goed Gedrag Inhoudsopgave Woord vooraf... 2 De twintig kijkplaten... 4 De twintig posters...

Nadere informatie

Incidentenprotocol Informatie voor ouders

Incidentenprotocol Informatie voor ouders Incidentenprotocol Informatie voor ouders Uitgangspunten bij dit protocol Op OBS Beukenlaan wordt blijvend aandacht geschonken aan een veilig klimaat in de school en op het schoolplein. De Gouden weken,

Nadere informatie

Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Gedragsprotocol

Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Gedragsprotocol Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Gedragsprotocol 2014-2015 Voorwoord 1 Wat verstaan wij onder grensoverschrijdend gedrag? 2 Hoe wordt gewerkt aan het voorkomen van grensoverschrijdend

Nadere informatie

Gedragscode Basisschool de Otterkolken

Gedragscode Basisschool de Otterkolken Gedragscode Basisschool de Otterkolken Inhoudsopgave Blz. Gedragscode basisschool de Otterkolken 2 Hoe ondersteunen wij onze vier kernwaarden 3 Protocol tegen pesten 4 Bijlage 1 Stappenplan schorsing en

Nadere informatie

Voorstel na bespreking in LO Concept Goedkeuring MR Vastgesteld schoolleiding

Voorstel na bespreking in LO Concept Goedkeuring MR Vastgesteld schoolleiding Naam notitie/afspraak/procedure Regels en afspraken Griftdijk Portefeuillehouder N.Schoot/J. van den Broek Versie nummer 2 Datum Versienummer 6-6-2016 Status document: Voorstel na bespreking in LO Concept

Nadere informatie

Schoolregels Titus Brandsma

Schoolregels Titus Brandsma Schoolregels Titus Brandsma 2017-2018 Top 10: Je hebt respect voor elkaar en voor elkaars eigendommen Je komt op tijd Je hebt de spullen die je in de les nodig hebt bij je Jassen doe je in school uit,

Nadere informatie