Bachelor in het onderwijs: kleuteronderwijs Onthaaldocument starters verkorte opleiding (2-3 sem)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bachelor in het onderwijs: kleuteronderwijs Onthaaldocument starters verkorte opleiding (2-3 sem)"

Transcriptie

1 Bachelor in het onderwijs: kleuteronderwijs Onthaaldocument starters verkorte opleiding (2-3 sem) Beste student Heel hartelijk welkom in de verkorte opleiding Kleuteronderwijs van Thomas More op de campus in Vorselaar. Fijn dat je voor ons gekozen hebt! We kijken ernaar uit je snel te ontmoeten! Hieronder krijg je al wat informatie die je nodig hebt om tijdens de eerste dagen in onze verkorte opleiding vlot je draai te vinden. Soms verwijzen we naar onze onthaalwebsite. Surf dan naar klik in het menu op Onthaal en start academiejaar en daarna op de link naar campus Vorselaar. 1. Onthaaldag We verwachten alle starters in de verkorte opleiding kleuteronderwijs op maandag 12 september 2016 voor een introductiesessie. Je krijgt er van de coördinator alle noodzakelijke inhoudelijke, organisatorische en administratieve informatie over onze verkorte opleiding van 2 en 3 semesters. Je kan meteen ook kennismaken met de andere startende Bakov-studenten. De planning van deze dag: uur: samenkomst in de cafetaria (Lepelstraat 2, 2290 Vorselaar). Van daaruit gaan we samen naar een leslokaal; uur: introductie- en opstartsessies. 2. Eerste lesdag De eerste echte lesdag uitgezonderd voor wie het OPO RZL opneemt (zie punt 3) is maandag 19 september. Op de onthaaldag krijg je een lessenrooster van de eerste lesweek, zodat je weet in welke lokalen je verwacht wordt voor de eerste lessen. Het rooster van de andere weken kan je daarna online raadplegen. Je kan ook bestelde handboeken en ander cursusmateriaal afhalen. Voor s middags kan je zelf een lunch meebrengen, maar er is ook een assortiment broodjes, soep en snacks verkrijgbaar in de cafetaria. Je kan betalen met je studentenkaart, waarop je ter plaatse via een terminal met een bankkaart geld kan opladen. 3. Het OPO Religie, zingeving en levensbeschouwing Het programma van de verkorte opleiding bevat een opleidingsonderdeel Religie, zingeving en levensbeschouwing van 3 studiepunten. Het OPO wordt opleidingsoverstijgend aangeboden aan alle studenten van de verkorte opleiding kleuteronderwijs, lager onderwijs en secundair onderwijs vóór de officiële start van het academiejaar.

2 Datum Lesuren Lokaal 13/09/ uur Wordt later meegedeeld. 13/09/ uur 15/09/ uur Late inschrijvers kunnen ook aansluiten bij een tweede lessenreeks bij aanvang van het tweede semester, al geven we er de voorkeur aan dat je de lessen volgt in de eerste groep (september). Datum Lesuren Lokaal 31/01/ uur Wordt later meegedeeld. 31/01/ uur 02/02/ uur Wie moet dit OPO volgen? - Het opleidingsonderdeel RZL is verplicht voor studenten die hun bachelor- of masterdiploma behaalden aan een niet-katholieke hogeschool. - Wie studeerde aan een katholieke hogeschool zonder RZL in het programma kan enkel een vrijstelling krijgen indien soortgelijke opleidingsonderdelen uit de vooropleiding (bv. deontologie, ethiek ) aantoonbaar een substantieel aandeel (minstens 75%) inhouden m.b.t. religie, zingeving en levensbeschouwing bevatten. Vrijstellingen kan je aanvragen bij de trajectcoördinator (annelies.demessemaeker@thomasmore.be) via het formulier (EVKprocedure) op de website. De trajectcoördinator bekijkt samen met de opleidingsmanager of een vrijstelling mogelijk is. - Wie al een credit behaalde voor een opleidingsonderdeel RZL kan een vrijstelling aanvragen via de trajectcoördinator. Inschrijven voor een lessenreeks doe je door een te sturen naar de coördinator van onze verkorte opleiding (astrid.cornelis@thomasmore.be) voor de start van de eerste reeks, ten laatste op vrijdag 9 september. 4. Informatie stageplaatsen We willen graag vooraf weten in welke regio( s) je stage kan lopen en ook of er scholen zijn waar je om de objectiviteit van de beoordeling te garanderen geen stage kan doen, omdat er bv. familieleden, buren, goede vrienden werken of omdat je eigen kinderen er school lopen. Mogen wij daarom vragen om zo snel mogelijk na je inschrijving het stagedocument op de onthaalwebsite in te vullen en door te sturen? 5. Rooster Onze lessen worden gegeven in blokken van 1,5 uur (2 x 45 minuten) met daartussen telkens een wat langere pauze. Hieronder vind je de dagplanning.

3 Blok Bako + Bakov uur uur uur uur uur Lunch uur uur uur uur uur uur uur uur uur We groeperen de contactmomenten en de examens op twee vaste weekdagen tussen uur en uur. De vaste lesdagen zijn maandag en dinsdag. Er zijn wel enkele uitzonderingen: Het opleidingsonderdeel RZL wordt georganiseerd in de onthaalweek en voor de latere instappers aansluitend op de laatste examenweek (zie punt 3). Studenten zonder lerarendiploma volgen in de eerste lesweek een extra inloopmodule pedagogisch-didactische vorming, die ook op woensdag en/of donderdag ingepland kan worden. Voor het OPO Muzisch project neem je deel aan twee muzische dagen met overnachting van donderdag 20 april 2017 vanaf uur t.e.m. vrijdag 21 april 2017, uur. De muzische dagen vinden plaats op locatie in het Provinciaal Vormingscentrum, Smekenstraat 61, Oostmalle. Per semester zijn er ook langere stageperiodes van een tot drie weken. Tijdens die weken doe je ook stage op andere weekdagen dan maandag en dinsdag. 6. Handboeken en cursusmateriaal Onze docenten gebruiken in hun opleidingsonderdelen verschillende soorten studiemateriaal, bijvoorbeeld: - eigen cursussen in papieren versie; - handboeken; - studiemateriaal dat beschikbaar is op Toledo (bv. bijlagen, PowerPointpresentaties ). Al het (papieren) cursusmateriaal en de handboeken kunnen vanaf 5 september besteld en betaald worden via de website van de boekhandel Campinia Media via Bij de bestelling kan je ervoor kiezen om:

4 - de handboeken en/of cursussen af te halen op de campus Vorselaar tijdens de ingeroosterde momenten tijdens de eerste lesweek. of - de cursussen en/of handboeken thuis te laten leveren. Bij een bestelling vanaf 100,00 is de levering gratis. Bij een kleinere bestelling betaal je 2,45 leveringskosten. 7. Vragen voor de trajectcoördinator (ISP, vrijstellingen ) Studenten die vragen hebben over een traject op maat (bv. vrijstellingen ) kunnen bij het begin van het academiejaar een afspraak maken met de trajectcoördinator op de volgende dagen en uren (het lokaal wordt bekendgemaakt via het berichtenscherm): - Dinsdag 13/09/2016, tot uur - Woensdag 14/09/2016, tot uur Trajectcoördinator: Annelies Demessemaeker (annelies.demessemaeker@thomasmore.be) Opgelet: wie denkt in aanmerking te komen voor een vrijstelling voor RZL (zie hierboven), maakt best al vroeger een afspraak, om indien de vrijstellingsaanvraag toch wordt afgewezen nog tijdig te kunnen inschrijven voor de eerste lessenreeks. 8. Screening stem In de kleuterklas is je stem een belangrijk instrument en je moet er dan ook veel zorg voor dragen. Voor al onze eerstejaarsstudenten van de gewone driejarige opleiding organiseren we bij de start van het academiejaar een stemscreening om een beeld te krijgen van de manier waarop zij spreken (articulatie, stem, ademhaling, expressie). Voor de studenten van de verkorte opleiding is deze screening niet verplicht, maar je mag je wel inschrijven indien je dat wil. Op de onthaalwebsite kan je een document openen met daarin meer uitleg over het doel en het verloop van deze screening, en een link naar de online inschrijftool. 9. Studeren met faciliteiten Thomas More staat open voor studenten met een functiebeperking en biedt hen de nodige ondersteuning bij hun studiekeuze en studietraject. Een coach voor studenten met een functiebeperking (dyslexie, epilepsie, beperkingen van zicht of gehoor, rolstoelgebondenheid, CVS, ASS ) zoekt samen met jou oplossingen voor de hindernissen die kunnen opduiken tijdens je studietraject. Het is wel belangrijk dat je tijdig signaleert dat je mogelijk in aanmerking komt voor faciliteiten wegens functiebeperking. Dat doe je door het aanmeldingsformulier Studeren met faciliteiten in te vullen dat je online kan terugvinden via Nadat je het formulier online hebt ingevuld, zal de coach functiebeperkingen van onze campus je uitnodigen om samen (eventueel nieuwe) afspraken te maken. Er zijn ook faciliteiten mogelijk voor anderstalige studenten, topsporters en kunstenaars. Zij kunnen zich eveneens aanmelden via de bovenstaande link. 10. Recht op kinderbijslag Een aanvraag voor het uitbetalen van kinderbijslag moet je zelf regelen via het kinderbijslagfonds. De kinderbijslagfondsen ontvangen de nodige gegevens via de centrale databank van het departement Onderwijs in Brussel.

5 Om recht te hebben op kinderbijslag moet je ingeschreven zijn voor minstens 27 studiepunten, ongeacht het type contract (diplomacontract, creditcontract en/of examencontract). Als je in je afstudeerjaar alleen nog stage en/of afstudeerproject/onderzoeksproject/bachelorproef moet opnemen, dan zijn er specifieke criteria. Om het hele academiejaar kinderbijslag te krijgen, moet je ten laatste op 30 november ingeschreven zijn. Indien je individuele studieprogramma (ISP) niet tijdig is opgemaakt, loop je het risico dat de kinderbijslag na 30 november wordt stopgezet. Meer gedetailleerde informatie vind je terug op de website van de Rijksdienst voor Kinderbijslag voor Werknemers: Studiebeurs Voor alle informatie over studiebeurzen kan je terecht op de website van de Vlaamse overheid: Meer weten? Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen liefst via met: - De opleidingsmanager Jonas Vreys jonas.vreys@thomasmore.be De coördinator van de verkorte opleiding Astrid Cornelis astrid.cornelis@thomasmore.be - De trajectcoördinator Annelies Demessemaeker annelies.demessemaeker@thomasmore.be Houd er wel rekening mee dat de campus wegens de zomervakantie gesloten is t.e.m. 15 augustus.

Verkorte trajecten BASO

Verkorte trajecten BASO 1 Verkorte trajecten BASO 2018-2019 Toelating tot deze verkorte trajecten is een beslissing van de opleiding, elk dossier wordt individueel bekeken. Bachelor in het Onderwijs: secundair onderwijs Voor:

Nadere informatie

Handboeken in de opleiding kleuteronderwijs Vorselaar,

Handboeken in de opleiding kleuteronderwijs Vorselaar, Handboeken in de opleiding kleuteronderwijs Vorselaar, 05-06 Aankoop studiemateriaal Onze docenten gebruiken in hun opleidingsonderdelen (OPO) verschillende soorten studiemateriaal, bijvoorbeeld: - Eigen

Nadere informatie

FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout

FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout Kan je in Turnhout de opleiding vroedkunde in deeltijds gaan studeren? Ja, dit kan. Er wordt dan een individueel programma op maat gemaakt. Hebben jullie

Nadere informatie

Handboeken in de opleiding kleuteronderwijs Vorselaar, 2015-2016

Handboeken in de opleiding kleuteronderwijs Vorselaar, 2015-2016 Handboeken in de opleiding kleuteronderwijs Vorselaar, 05-06 Aankoop studiemateriaal Onze docenten gebruiken in hun opleidingsonderdelen (OPO) verschillende soorten studiemateriaal, bijvoorbeeld: - Eigen

Nadere informatie

Aan alle eerstejaarsstudenten BACHELOR VERPLEEGKUNDE BRUGOPLEIDING 150 stp Campus Brugge Academiejaar

Aan alle eerstejaarsstudenten BACHELOR VERPLEEGKUNDE BRUGOPLEIDING 150 stp Campus Brugge Academiejaar Beste student, Aan alle eerstejaarsstudenten BACHELOR VERPLEEGKUNDE BRUGOPLEIDING 150 stp Campus Brugge Academiejaar 2019-2020 Binnenkort start je met de brugopleiding bachelor in de Verpleegkunde binnen

Nadere informatie

ONTHAALDAG WERKSTUDENTEN 22 SEPTEMBER 2018

ONTHAALDAG WERKSTUDENTEN 22 SEPTEMBER 2018 ONTHAALDAG WERKSTUDENTEN 22 SEPTEMBER 2018 I. Kennismaking II. Need to know III. Online leerplatform: Canvas IV.Timemanagement I. Kennismaking Studiebegeleiding Een gemotiveerd team van gespecialiseerde

Nadere informatie

Aan alle eerstejaarsstudenten Logopedie Campus Brugge Academiejaar

Aan alle eerstejaarsstudenten Logopedie Campus Brugge Academiejaar Aan alle eerstejaarsstudenten Logopedie Campus Brugge Academiejaar 2019-2020 Beste student Beste ouder Binnenkort start je met de bacheloropleiding logopedie in de hogeschool VIVES, bij ons op campus Brugge.

Nadere informatie

Aan alle eerstejaarsstudenten Voedings- en dieetkunde Campus Brugge Academiejaar Beste student Beste ouder

Aan alle eerstejaarsstudenten Voedings- en dieetkunde Campus Brugge Academiejaar Beste student Beste ouder Aan alle eerstejaarsstudenten Voedings- en dieetkunde Campus Brugge Academiejaar 2019-2020 Beste student Beste ouder Binnenkort start je met de bacheloropleiding voedings-en dieetkunde in de hogeschool

Nadere informatie

Aan alle eerstejaarsstudenten Ergotherapie Campus Brugge Academiejaar

Aan alle eerstejaarsstudenten Ergotherapie Campus Brugge Academiejaar Aan alle eerstejaarsstudenten Ergotherapie Campus Brugge Academiejaar 2019-2020 Beste student Beste ouder Binnenkort start je met de bacheloropleiding ergotherapie in de hogeschool VIVES, bij ons op campus

Nadere informatie

Verkorte trajecten BASO TURNHOUT LO-BR. Voor diegenen die al een bachelor- of masterdiploma op zak hebben.

Verkorte trajecten BASO TURNHOUT LO-BR. Voor diegenen die al een bachelor- of masterdiploma op zak hebben. Verkorte trajecten BASO TURNHOUT LO-BR Voor diegenen die al een bachelor- of masterdiploma op zak hebben. Verkort traject na andere bachelor- of masteropleiding Aan houders van een bachelor- of masterdiploma

Nadere informatie

HIGW Antwerpen. Groenenborgerlaan 149 2020 Antwerpen

HIGW Antwerpen. Groenenborgerlaan 149 2020 Antwerpen Aanbod voor kleuteronderwijs? Aanbod (niveau kleuteronderwijs) in HIGW Antwerpen Groenenborgerlaan 149 2020 Antwerpen dagonderwijs avondonderwijs/weekendonderwijs afstandsonderwijs andere: hier kan u eventueel

Nadere informatie

FAQ Afstandsonderwijs vroedkunde

FAQ Afstandsonderwijs vroedkunde FAQ Afstandsonderwijs vroedkunde Hoelang duurt de opleiding in afstandsonderwijs? In principe duurt de opleiding 4 academiejaren indien je steeds voltijds het klinisch onderwijs doorloopt en alle stageweken

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 3 Stagepakken 1 e jaar. 4 Richtprijs kosten per opleiding 4.1 Verpleegkunde en Vroedkunde... 9 4.2 Hero en Brug...

Inhoudsopgave. 3 Stagepakken 1 e jaar. 4 Richtprijs kosten per opleiding 4.1 Verpleegkunde en Vroedkunde... 9 4.2 Hero en Brug... Start academiejaar 2014-2015 Inhoudsopgave 1 Afhalen cursussen 1.1 Verpleegkunde en Vroedkunde Fase 1... 4 1.2 Verpleegkunde en Vroedkunde Fase 2... 4 1.3 Verpleegkunde en Vroedkunde Fase 3... 4 1.4 HERO

Nadere informatie

Startbrief bachelor-na-bachelor in het onderwijs: buitengewoon onderwijs

Startbrief bachelor-na-bachelor in het onderwijs: buitengewoon onderwijs Kortrijk, 2019 Startbrief bachelor-na-bachelor in het onderwijs: buitengewoon onderwijs Beste (toekomstige) student Je wenst je in te schrijven in de opleiding bachelor-na-bachelor in het onderwijs: buitengewoon

Nadere informatie

26 maart 2015. 1. Algemene regels

26 maart 2015. 1. Algemene regels Je inschrijving wijzigen of stoppen met studeren tijdens het academiejaar en de gevolgen hiervan voor de kinderbijslag en de studietoelagen van de Vlaamse overheid 26 maart 2015 1. Algemene regels Wanneer

Nadere informatie

Infobundel voor (kandidaat-)studenten die een vrijstelling willen aanvragen op basis van eerder verworven kwalificaties (EVK)

Infobundel voor (kandidaat-)studenten die een vrijstelling willen aanvragen op basis van eerder verworven kwalificaties (EVK) Arteveldehogeschool Bachelor in het onderwijs: kleuteronderwijs J.Gerardstraat 18 9040 Sint-Amandsberg Infobundel voor (kandidaat-)studenten die een vrijstelling willen aanvragen op basis van eerder verworven

Nadere informatie

Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs. Studieomvangvermindering Werkstudenten Voor een diploma bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs. Studieomvangvermindering Werkstudenten Voor een diploma bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Studieomvangvermindering Werkstudenten Voor een diploma bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs 2014-2015 Arteveldehogeschool Bachelor in het onderwijs:

Nadere informatie

2. Vrijstellingen o.b.v. ervaring als verpleegkundige, vroedvrouw, (=EVC)

2. Vrijstellingen o.b.v. ervaring als verpleegkundige, vroedvrouw, (=EVC) Aanvraag vrijstellingen Hoe dien je een vrijstellingsdossier in? 1. Vrijstellingen obv diploma s, getuigschriften, (=EVK) Je kan vrijstellingen aanvragen o.b.v. eerder behaalde diploma s, getuigschriften,...

Nadere informatie

Verkorte trajecten BASO 2015-2016

Verkorte trajecten BASO 2015-2016 Verkorte trajecten BASO 2015-2016 Lerarenopleiding Vorselaar Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Toelating tot deze verkorte trajecten is een beslissing van de opleiding, elk dossier wordt individueel

Nadere informatie

VERKORTE TRAJECTEN extra ONDERWIJSVAK (SECUNDAIR ONDERWIJS)

VERKORTE TRAJECTEN extra ONDERWIJSVAK (SECUNDAIR ONDERWIJS) VERKORTE TRAJECTEN extra ONDERWIJSVAK (SECUNDAIR ONDERWIJS) Voor wie? Je bent al leraar, maar je wil je onderwijsbevoegdheid uitbreiden? Dan ben je bij AP aan het juiste adres! De verkorte trajecten voor

Nadere informatie

Info stages Bachelor Kleuteronderwijs, Campus Vorselaar. Praktijkcoördinator: Elien Peeters

Info stages Bachelor Kleuteronderwijs, Campus Vorselaar. Praktijkcoördinator: Elien Peeters Info stages 1920 Bachelor Kleuteronderwijs, Campus Vorselaar Praktijkcoördinator: Elien Peeters 2018-2019-2020 Inhoudsopgave 1 Stagetraject van reguliere studenten 1.1 Stages in het regulier kleuteronderwijs...

Nadere informatie

Thomas More Geel Kleinhoefstraat 4 Thomas More Turnhout Campus Blairon 800 Thomas More Vorselaar Lepelstraat 2

Thomas More Geel Kleinhoefstraat 4 Thomas More Turnhout Campus Blairon 800 Thomas More Vorselaar Lepelstraat 2 Thomas More Geel Kleinhoefstraat 4 Thomas More Turnhout Campus Blairon 800 Thomas More Vorselaar Lepelstraat 2 Heb je een diploma Secundair Onderwijs (SO) of HBO5? JA! Zonder lerarendiploma Met lerarendiploma

Nadere informatie

Handleiding voor het samenstellen van een Individueel collegerooster

Handleiding voor het samenstellen van een Individueel collegerooster S.ORG.4.3/2007-08-20 uropese Hogeschool Brussel Campus conomische Hogeschool Dienst Studentenadministratie Stormstraat 2 1000 Brussel (02)210 13 02 Handleiding voor het samenstellen van een Individueel

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een postgraduaat?

Hoe meld ik me aan voor een postgraduaat? Hoe meld ik me aan voor een postgraduaat? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 7 Bankrekeningnummer... 7 Domicilieadres... 7 Stap 2: Privacyvoorkeuren... 8 Stap

Nadere informatie

Is de jongere gestopt met studeren? Vul het formulier in a.u.b, onderteken het en stuur het dadelijk terug.

Is de jongere gestopt met studeren? Vul het formulier in a.u.b, onderteken het en stuur het dadelijk terug. Kinderbijslag na de leerplicht Studenten contact telefoon dossiernummer Als jongeren na de leerplicht studeren of een opleiding volgen, kan de kinderbijslag doorbetaald worden tot hun 25e. Om het recht

Nadere informatie

Stageconcept en -planning

Stageconcept en -planning Stageconcept en -planning -2016 Eerste jaar Praktijk 1 De studenten van het eerste jaar worden verbonden aan één school. Zij staan in het eerste semester per twee en in het tweede semester alleen in een

Nadere informatie

Je inschrijving wijzigen of stoppen met studeren tijdens het academiejaar

Je inschrijving wijzigen of stoppen met studeren tijdens het academiejaar Je inschrijving wijzigen of stoppen met studeren tijdens het academiejaar Wat is jouw situatie? Ik wil mijn aantal studiepunten wijzigen (= traject aanpassen) => Ga naar bladzijde 3 Ik wil van opleiding

Nadere informatie

PROFESSIONELE BACHELOR OPLEIDING BOUWKUNDE

PROFESSIONELE BACHELOR OPLEIDING BOUWKUNDE PROFESSIONELE BACHELOR OPLEIDING BOUWKUNDE ACADEMIEJAAR 2015-2016 samenstelling en redactie Manu Roegiers, Ilona Terkessidis, Lotte Thora en Helena Winderickx verantwoordelijke uitgever Ilona Terkessidis,

Nadere informatie

Stageconcept en -planning

Stageconcept en -planning Stageconcept en -planning -2017 Professionele Bachelor in het Onderwijs: Lager onderwijs Eerste jaar De studenten van het eerste jaar worden verbonden aan één school en staan in het eerste semester per

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming?

Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming? Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 6 Domicilieadres... 6 Stap 2: Voorkeuren privacy... 6 Stap 3: Vooropleiding...

Nadere informatie

Dienst Studentenbegeleiding Ingenieurswetenschappen. Koen Paes 1 juli 2019

Dienst Studentenbegeleiding Ingenieurswetenschappen. Koen Paes 1 juli 2019 Dienst Studentenbegeleiding Ingenieurswetenschappen Koen Paes 1 juli 2019 o Wat na de ijkingstoets? o Studieprogramma eerste semester o De Dienst Studentenbegeleiding: Wie zijn we? Wat doen we? Vakspecifieke

Nadere informatie

blended traject voor werkstudenten combinatie van afstandsleren, les volgen, coaching en praktijk

blended traject voor werkstudenten combinatie van afstandsleren, les volgen, coaching en praktijk bachelor in kleuteronderwijs blended traject voor werkstudenten combinatie van afstandsleren, les volgen, coaching en praktijk Zeg eens eerlijk: wat is je échte ambitie? * Je hebt een toffe job, maar je

Nadere informatie

Werken en studeren aan de Vrije Universiteit Brussel. WERKEN & STUDEREN Studiebegeleidingscentrum - SBC

Werken en studeren aan de Vrije Universiteit Brussel. WERKEN & STUDEREN Studiebegeleidingscentrum - SBC Werken en studeren aan de Vrije Universiteit Brussel Overzicht Studiebegeleidingscentrum BaMa woordenboek Studeren aan de VUB Je eigen traject Eerste Hulp Bij Studeren - EHBS Praktische info Studiebegeleidingscentrum

Nadere informatie

Handleiding voor het samenstellen van een individueel collegerooster

Handleiding voor het samenstellen van een individueel collegerooster Handleiding voor het samenstellen van een individueel collegerooster voor studenten van campus Brussel en campus Parnas Academiejaar 2014-2015 1. Waar vind ik de inhoud van mijn vakken? Kies in de programmagids

Nadere informatie

DE OPLEIDING EDUCATIEVE BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS:

DE OPLEIDING EDUCATIEVE BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS: DE OPLEIDING EDUCATIEVE BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS: BEKNOPTE VOORSTELLING Welkom, we nemen je mee in een boeiend opleidingsavontuur en jij zit aan het stuur! Structuur van de opleiding De opleiding bestaat

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een examencontract?

Hoe meld ik me aan voor een examencontract? Hoe meld ik me aan voor een examencontract? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 6 Domicilieadres... 6 Stap 2: Voorkeuren privacy... 6 Stap 3: Vooropleiding...

Nadere informatie

VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN ERKEND TRAJECT NAAR WERK DOOR VDAB. boekhouden en informatica WWW.VOORBEREIDINGSJAAR.

VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN ERKEND TRAJECT NAAR WERK DOOR VDAB. boekhouden en informatica WWW.VOORBEREIDINGSJAAR. ERKEND TRAJECT NAAR WERK DOOR VDAB VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN boekhouden en informatica IN ÉÉN SCHOOLJAAR KLAAR OM TE STUDEREN IN HET NEDERLANDS WWW.VOORBEREIDINGSJAAR.BE Ik

Nadere informatie

Info stages Bachelor Kleuteronderwijs, Campus Vorselaar

Info stages Bachelor Kleuteronderwijs, Campus Vorselaar Info stages 1819 Bachelor Kleuteronderwijs, Campus Vorselaar Praktijkcoördinator: Elien Peeters 2018-2019 Inhoudsopgave 1 Stagetraject van reguliere studenten 1.1 Stages in het regulier kleuteronderwijs...

Nadere informatie

Dienst Studentenbegeleiding Ingenieurswetenschappen. Koen Paes 05/07/2017

Dienst Studentenbegeleiding Ingenieurswetenschappen. Koen Paes 05/07/2017 Dienst Studentenbegeleiding Ingenieurswetenschappen Koen Paes 05/07/2017 o Wat na de ijkingstoets? o Studieprogramma eerste semester o De Dienst Studentenbegeleiding: Wie zijn we? Wat doen we? Vakspecifieke

Nadere informatie

Leidraad voor aanvragen van vrijstellingen (EVK)

Leidraad voor aanvragen van vrijstellingen (EVK) Leidraad voor aanvragen van vrijstellingen (EVK) GEZ Gezondheidszorg Departement Gezondheidszorg Campus Oude Luikerbaan 79 3500 Hasselt Verantwoordelijke EVK Ann Bancken (ann.bancken@khlim.be) Academiejaar

Nadere informatie

Leraar lager onderwijs in afstandsonderwijs (HAO) Infosessie 24/01/17. Infosessie Hoger Afstandsonderwijs

Leraar lager onderwijs in afstandsonderwijs (HAO) Infosessie 24/01/17. Infosessie Hoger Afstandsonderwijs Leraar lager onderwijs in afstandsonderwijs (HAO) Infosessie 24/01/17 Doelgroep HAO Vanaf 21 jaar of minimum 3 jaar na S.O. Diploma S.O. (ASO, TSO, KSO of BSO mét 7 e jaar) Geen diploma en minimum 21?

Nadere informatie

PROFESSIONELE BACHELOROPLEIDING. Bouw

PROFESSIONELE BACHELOROPLEIDING. Bouw PROFESSIONELE BACHELOROPLEIDING Bouw Creatief in technische oplossingen Bouw is een professionele bacheloropleiding die studenten opleidt tot algemene bouwdeskundigen die breed inzetbaar zijn in de hele

Nadere informatie

Aan alle eerstejaarsstudenten BACHELOR IN DE VROEDKUNDE Campus Brugge Academiejaar

Aan alle eerstejaarsstudenten BACHELOR IN DE VROEDKUNDE Campus Brugge Academiejaar Aan alle eerstejaarsstudenten BACHELOR IN DE VROEDKUNDE Campus Brugge Academiejaar 2019-2020 Beste student Beste ouder Binnenkort start je met de bacheloropleiding vroedkunde in de hogeschool VIVES, bij

Nadere informatie

Verkorte trajecten Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Verkorte trajecten Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Lerarenopleiding Turnhout Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Verkorte trajecten Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Toelating tot deze verkorte trajecten is een beslissing van de

Nadere informatie

VIVES CAMPUS ROESELARE: PRAKTISCHE INFORMATIE VERPLEEGKUNDE

VIVES CAMPUS ROESELARE: PRAKTISCHE INFORMATIE VERPLEEGKUNDE VIVES CAMPUS ROESELARE: PRAKTISCHE INFORMATIE VERPLEEGKUNDE Algemene gegevens Adres Wilgenstraat 32, 8800 Roeselare Tel 051 23 23 30 Fax 051 22 82 58 E-mail campus.roeselare@vives.be Website www.vives.be

Nadere informatie

Informatie voor studenten na de eerste examenkans - tweede examenperiode - juni 2012

Informatie voor studenten na de eerste examenkans - tweede examenperiode - juni 2012 Informatie voor studenten na de eerste examenkans - tweede examenperiode - juni 2012 REGULIERE STUDENTEN (niet Switch) Beste student, In deze brief vind je de antwoorden op belangrijke vragen na de tweede

Nadere informatie

Leraar lager onderwijs in afstandsonderwijs (HAO) Infosessie 02/09/17. Infosessie Hoger Afstandsonderwijs

Leraar lager onderwijs in afstandsonderwijs (HAO) Infosessie 02/09/17. Infosessie Hoger Afstandsonderwijs Leraar lager onderwijs in afstandsonderwijs (HAO) Infosessie 02/09/17 Doelgroep HAO Vanaf 21 jaar of minimum 3 jaar na S.O. Diploma S.O. (ASO, TSO, KSO of BSO mét 7 e jaar) -> Geen diploma en minimum 21?

Nadere informatie

Hogeschool Universiteit Brussel Dienst Studentenadministratie. Handleiding voor het samenstellen van een individueel jaarprogramma(isp)

Hogeschool Universiteit Brussel Dienst Studentenadministratie. Handleiding voor het samenstellen van een individueel jaarprogramma(isp) Hogeschool Universiteit Brussel Dienst Studentenadministratie Handleiding voor het samenstellen van een individueel jaarprogramma(isp) Academiejaar 2012-2013 Beste student(e) Je bent een van de vele studenten

Nadere informatie

Stageconcept en -planning

Stageconcept en -planning Stageconcept en -planning 2017-2018 Bachelor in het onderwijs: Secundair Onderwijs lichamelijke opvoeding Eerste jaar fase 1 - praktijk deel 1 Het vernieuwde stageconcept is gericht op werkplekleren, aangevuld

Nadere informatie

FAQ Frequently Asked Questions Master na master Notariaat

FAQ Frequently Asked Questions Master na master Notariaat FAQ Frequently Asked Questions Master na master Notariaat TOELATINGSVOORWAARDEN... 1 INSCHRIJVING... 2 STUDIETRAJECT... 2 STAGE... 4 WERKEN EN STUDEREN... 4 CURSUSMATERIAAL... 5 LESSENROOSTER... 5 EXAMENS...

Nadere informatie

Indien je nog niet officieel zou (her)ingeschreven zijn in onze hogeschool, vragen we je om dit zo snel mogelijk in orde te brengen.

Indien je nog niet officieel zou (her)ingeschreven zijn in onze hogeschool, vragen we je om dit zo snel mogelijk in orde te brengen. Brussel, 1 september 2014 Beste student(e), Binnenkort start je in het eerste, tweede of derde jaar van de bachelor Sociaal werk. Hopelijk heb je intussen genoten van een deugddoende en zonnige vakantie

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming?

Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming? Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 7 Bankrekeningnummer... 7 Domicilieadres... 7 Stap 2: Privacyvoorkeuren...

Nadere informatie

Studietraject. Academiejaar

Studietraject. Academiejaar Studietraject Academiejaar 2018-2019 Studietrajectbegeleider Ilse Loockx Inhoud sessie 1. Wie ben ik? 2. Opbouw bachelor enkele begrippen 3. KU Loket - ISP en IER 4. Wat is studietrajectbegeleiding? 5.

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een creditcontract?

Hoe meld ik me aan voor een creditcontract? Hoe meld ik me aan voor een creditcontract? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 7 Bankrekeningnummer... 7 Domicilieadres... 7 Stap 2: Privacyvoorkeuren... 8 Stap

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een creditcontract?

Hoe meld ik me aan voor een creditcontract? Hoe meld ik me aan voor een creditcontract? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 6 Domicilieadres... 6 Stap 2: Voorkeuren privacy... 6 Stap 3: Vooropleiding...

Nadere informatie

Kan de minister voor de studierichting Bachelor in de Verpleegkunde volgende vragen beantwoorden.

Kan de minister voor de studierichting Bachelor in de Verpleegkunde volgende vragen beantwoorden. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 168 van GRIET COPPÉ datum: 23 december 2014 aan HILDE CREVITS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS Bachelor in de Verpleegkunde - In- en

Nadere informatie

23/02/2015 Filip Vervenne

23/02/2015 Filip Vervenne 23/02/2015 Filip Vervenne 1.Een kijk op het hoger onderwijs 2.Studeren in het hoger onderwijs 1. Een kijkop het hoger onderwijs Berekening van het studiegeld http://www.kuleuven.be/studentenadministratie/inschrijvingen/studiegelden/

Nadere informatie

FAQ Frequently Asked Questions Master na master Notariaat

FAQ Frequently Asked Questions Master na master Notariaat FAQ Frequently Asked Questions Master na master Notariaat Toelatingsvoorwaarden... 1 Inschrijving... 2 Studietraject... 3 Stage... 4 Werken en studeren... 5 Cursusmateriaal... 5 Lessenrooster... 6 Examens...

Nadere informatie

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene vorming AAV praktisch schooljaar 2018-2019 Campus Diest www.deoranjerie.be Campus Aarschot Boudewijnvest 3 info@deoranjerie.be Schoolstraat 1 3290 DIEST

Nadere informatie

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene vorming AAV praktisch schooljaar 2019-2020 Campus Diest www.deoranjerie.be Campus Aarschot Boudewijnvest 3 info@deoranjerie.be Schoolstraat 1 3290 DIEST

Nadere informatie

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 STUDEREN COMBINEREN BACHELOR IN AVONDONDERWIJS BRUGPROGRAMMA VERPLEEGKUNDE ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 STUDEREN COMBINEREN BACHELOR IN AVONDONDERWIJS BRUGPROGRAMMA VERPLEEGKUNDE ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 STUDEREN COMBINEREN BACHELOR IN AVONDONDERWIJS BRUGPROGRAMMA VERPLEEGKUNDE ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN BACHELOR IN AVONDONDERWIJS BRUGPROGRAMMA VERPLEEGKUNDE

Nadere informatie

DE OPLEIDING POSTGRADUAAT ZORGLERAAR: BEKNOPTE

DE OPLEIDING POSTGRADUAAT ZORGLERAAR: BEKNOPTE DE OPLEIDING POSTGRADUAAT ZORGLERAAR: BEKNOPTE VOORSTELLING Algemeen opzet van de opleiding De opleiding bestaat minimaal uit één academiejaar van 24 studiepunten. Doorheen deze twee academiejaren verdiep

Nadere informatie

Japanologie Onthaal

Japanologie Onthaal Japanologie Onthaal 2016-2017 STUDEREN AAN DE UNIVERSITEIT Doel van deze workshop Doel van de workshop Studieloopbaanbegeleiding? Universitair onderwijs: wat houdt het in? STUDEREN AAN DE UNIVERSITEIT

Nadere informatie

Elien Peeters & Kathelijne Lemmens Bachelor kleuteronderwijs, campus Vorselaar

Elien Peeters & Kathelijne Lemmens Bachelor kleuteronderwijs, campus Vorselaar Handleiding bij gebruik evaluatieformulier Elien Peeters & Kathelijne Lemmens Bachelor kleuteronderwijs, campus Vorselaar Inhoudsopgave 1 Stap 1: Het sjabloon openen 2 Stap 2: de hoofdding invullen 3

Nadere informatie

INFORMATIEBUNDEL VERKORTE TRAJECTEN. Bachelor PEDAGOGIE VAN HET JONGE KIND. Arteveldehogeschool

INFORMATIEBUNDEL VERKORTE TRAJECTEN. Bachelor PEDAGOGIE VAN HET JONGE KIND. Arteveldehogeschool INFORMATIEBUNDEL VERKORTE TRAJECTEN Bachelor PEDAGOGIE VAN HET JONGE KIND Arteveldehogeschool Informatiebundel verkorte trajecten 1 201-201 Arteveldehogeschool INLEIDING Wil je graag starten in de opleiding

Nadere informatie

ACE-GROEP T TALEN07/08

ACE-GROEP T TALEN07/08 ACE-GROE T TALEN07/08 ANTICIATIVE CONTINUING EDUCATION taalcursussen WWW.GROET.BE ACE Groep t. spreek snel een taal! ACE-Groep T organiseert taalcursussen waarin mondelinge communicatie centraal staat.

Nadere informatie

Beste student. Karel de Grote-Hogeschool wil jouw inzet bij het volgen van een opleiding extra ondersteunen.

Beste student. Karel de Grote-Hogeschool wil jouw inzet bij het volgen van een opleiding extra ondersteunen. Beste student Karel de Grote-Hogeschool wil jouw inzet bij het volgen van een opleiding extra ondersteunen. Wees je bewust van de omstandigheden waarin jij aan je hogeschoolcarrière begint. De combinatie

Nadere informatie

Studietraject. Academiejaar

Studietraject. Academiejaar Studietraject Academiejaar 2018-2019 Studietrajectbegeleider Ilse Loockx Inhoud sessie 1. Wie ben ik? 2. Opbouw bachelor enkele begrippen 3. KU Loket - ISP en IER 4. Wat is studietrajectbegeleiding? 5.

Nadere informatie

ACADEMIEJAAR LEREN OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK. Graduaat in Maatschappelijk werk.

ACADEMIEJAAR LEREN OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK. Graduaat in Maatschappelijk werk. ACADEMIEJAAR 2019-2020 OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK Graduaat in Maatschappelijk werk www.odisee.be Graduaat in Maatschappelijk werk Werk je graag met mensen, ook als ze kwetsbaar zijn? Wil je leren om ze

Nadere informatie

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene vorming AAV praktisch schooljaar 2016-2017 Campus Diest www.deoranjerie.be Campus Aarschot Boudewijnvest 3 info@deoranjerie.be Schoolstraat 1 3290 DIEST

Nadere informatie

Als t aan jou lag, had je de SWITCH al gemaakt.

Als t aan jou lag, had je de SWITCH al gemaakt. Als t aan jou lag, had je de SWITCH al gemaakt. studeren + werken = SWITCH SWITCH = STUDEREN COMBINEREN MET WERK/GEZIN Droom je ervan om de juf of meester te worden van jonge kinderen? Wil je studeren

Nadere informatie

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene vorming AAV praktisch schooljaar 2017-2018 Campus Diest www.deoranjerie.be Campus Aarschot Boudewijnvest 3 info@deoranjerie.be Schoolstraat 1 3290 DIEST

Nadere informatie

BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg

BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg Informatieboekje over de start augustus 2016 BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg 1 Informatie voor de eerstejaars studenten (BOL) Beste student, Wij heten je van harte welkom

Nadere informatie

Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Verkort traject/ Studieomvangvermindering Begeleid afstandsonderwijs Werkstudenten bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs 2015-2016 Arteveldehogeschool

Nadere informatie

Opleidingsgebonden aanvullingen OER 2013-2014 Lerarenopleidingen Kempen

Opleidingsgebonden aanvullingen OER 2013-2014 Lerarenopleidingen Kempen Datum goedkeuring Versie Datum herziening Plaats kwaliteitshandboek Redacteur 11/09/2013 1.0 John Maes Opleidingsgebonden aanvullingen OER 2013-2014 Lerarenopleidingen Kempen Document: Thomas More/GWL

Nadere informatie

Studeren met een functiebeperking

Studeren met een functiebeperking Studeren met een functiebeperking Campus Brugge Campus Oostende Gids voor studenten 2013-2014 Een functiebeperking kan studeren aan het hoger onderwijs bemoeilijken. De hogeschool heeft hier oog voor.

Nadere informatie

Een bachelor- of masterdiploma behalen

Een bachelor- of masterdiploma behalen WERKEN EN STUDEREN Ben je al aan het werk maar wil je een nieuwe uitdaging aangaan en professioneel een andere weg inslaan? Heb je vroeger niet de kans gekregen of genomen om verder te studeren maar wil

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE VOOR KANDIDAAT STUDENTEN MASTER OF SCIENCE IN DE REVALIDATIEWETENSCHAPPEN EN KINESITHERAPIE

INFORMATIEBROCHURE VOOR KANDIDAAT STUDENTEN MASTER OF SCIENCE IN DE REVALIDATIEWETENSCHAPPEN EN KINESITHERAPIE INFORMATIEBROCHURE VOOR KANDIDAAT STUDENTEN MASTER OF SCIENCE IN DE REVALIDATIEWETENSCHAPPEN EN KINESITHERAPIE voor afgestudeerden van de masteropleiding lymfedrainage en oncologische fysiotherapie aan

Nadere informatie

BANABA INTENSIEVE ZORGEN EN SPOEDGEVALLENZORG 2014-2015

BANABA INTENSIEVE ZORGEN EN SPOEDGEVALLENZORG 2014-2015 BANABA INTENSIEVE ZORGEN EN SPOEDGEVALLENZORG 2014-2015 INHOUD 04 Doel van de opleiding 05 Banaba Intensieve zorgen en spoedgevallenzorg 06 Situering van de opleiding 08 Curricula 09 Individueel traject

Nadere informatie

Infosessie Studeren aan de universiteit & Digitaal op de hoogte

Infosessie Studeren aan de universiteit & Digitaal op de hoogte Infosessie Studeren aan de universiteit & Digitaal op de hoogte 24 september 2019 Welkom! Doel van de infosessie Studeren aan de universiteit & Digitaal op de hoogte Startmeting academische vaardigheden

Nadere informatie

Studeren in het hoger onderwijs in Vlaanderen

Studeren in het hoger onderwijs in Vlaanderen Studeren in het hoger onderwijs in Vlaanderen Hoger Beroepsonderwijs Hoger Beroepsonderwijs (HBO5): Na secundair onderwijs of via toelatingsexamen 3 jaar overdag of s avonds les volgen Les volgen in een

Nadere informatie

Voor wie is het leerkrediet (en dus deze folder)?

Voor wie is het leerkrediet (en dus deze folder)? Leerkrediet Informatie Voor wie is het leerkrediet (en dus deze folder)? Diplomacontract: je volgt een opleiding met de bedoeling een diploma te behalen voor de volledige opleiding Creditcontract: je volgt

Nadere informatie

Bachelor in het Onderwijs: Lager Onderwijs Campus Brussel academiejaar

Bachelor in het Onderwijs: Lager Onderwijs Campus Brussel academiejaar Bachelor in het Onderwijs: Lager Onderwijs Campus Brussel academiejaar 2017-2018 Eerdere wijzigingen in het opleidingsprogramma van de eerste opleidingsfase (overname 2015-2016) Het OPO Algemene onderwijskunde

Nadere informatie

Studeren aan de KU Leuven : vrijheid en flexibiliteit of bewaking en strenge regels? Bart Dejonghe dienst Studieadvies

Studeren aan de KU Leuven : vrijheid en flexibiliteit of bewaking en strenge regels? Bart Dejonghe dienst Studieadvies Studeren aan de KU Leuven : vrijheid en flexibiliteit of bewaking en strenge regels? Bart Dejonghe dienst Studieadvies Inhoud - Flexibilisering van het hoger onderwijs - Leerkrediet (Vlaamse overheid)

Nadere informatie

INFORMATIEBUNDEL OM (EEN) VRIJSTELLING(EN) AAN TE VRAGEN

INFORMATIEBUNDEL OM (EEN) VRIJSTELLING(EN) AAN TE VRAGEN Arteveldehogeschool Bachelor in de pedagogie van het jonge kind Joseph Gérardstraat 18 9040 Sint-Amandsberg 09/234.88.00 info.pedagogiejongekind@arteveldehs.be INFORMATIEBUNDEL OM (EEN) VRIJSTELLING(EN)

Nadere informatie

Bestelformulier handboeken

Bestelformulier handboeken campinia media cvba-vso Bestelformulier handboeken Proficiat! Je hebt gekozen voor de opleiding Lager Onderwijs aan Thomas More, campus Vorselaar, fase. Om helemaal klaar te zijn voor het nieuwe academiejaar

Nadere informatie

Wijzigingen in het opleidingsprogramma Bachelor en Master in het Milieu- en preventiemanagement

Wijzigingen in het opleidingsprogramma Bachelor en Master in het Milieu- en preventiemanagement Wijzigingen in het opleidingsprogramma Bachelor en Master in het Milieu- en preventiemanagement voor studenten die opleidingsonderdelen moeten hernemen of voor de eerste keer opnemen in academiejaar 2019-2020

Nadere informatie

VERKORTE BACHELOR VERPLEEGKUNDE NA VROEDKUNDE PXL-HEALTHCARE WERKEN & STUDEREN

VERKORTE BACHELOR VERPLEEGKUNDE NA VROEDKUNDE PXL-HEALTHCARE WERKEN & STUDEREN VERKORTE BACHELOR VERPLEEGKUNDE NA VROEDKUNDE PXL-HEALTHCARE 2018-2019 WERKEN & STUDEREN WELKOMSTWOORD ALGEMEEN DIRECTEUR Hogeschool PXL is een warme en kwaliteitsvolle hogeschool: ondernemend, netwerkend,

Nadere informatie

EDUCATIEVE BACHELOR VOOR SECUNDAIR ONDERWIJS

EDUCATIEVE BACHELOR VOOR SECUNDAIR ONDERWIJS VERKORTE TRAJECTEN EDUCATIEVE BACHELOR VOOR SECUNDAIR ONDERWIJS EXTRA ONDERWIJSBEVOEGDHEID WERKSTUDENTEN KATTENBERG 9 / 9000 GENT / T 09 234 80 00 / www.arteveldehogeschool.be Inhoudstafel Inleiding 3

Nadere informatie

Welkom aan de opleiding logopedie en audiologie Programma fase 1 Introductieweek 12 tem 16 september 2016

Welkom aan de opleiding logopedie en audiologie Programma fase 1 Introductieweek 12 tem 16 september 2016 Welkom aan de opleiding logopedie en audiologie Programma fase 1 Introductieweek 12 tem 16 september 2016 Instructies opdracht OPO Professioneel Handelen 1 Instapmodules Inschrijven voor de instapmodules

Nadere informatie

De brugopleiding beoogt om verpleegkundigen die al in het bezit zijn van een diploma Gebrevetteerde

De brugopleiding beoogt om verpleegkundigen die al in het bezit zijn van een diploma Gebrevetteerde DE HOGESCHOOL MET HET NETWERK 2013 2014 brugopleiding Professionele bachelor Verpleegkunde PXL - Healthcare vlot serieus 2 De brugopleiding beoogt om verpleegkundigen die al in het bezit zijn van een diploma

Nadere informatie

Naam van de instelling/hogeschool: HIGW Antwerpen. Adres van de instelling/hogeschool: Groenenborgerlaan Antwerpen

Naam van de instelling/hogeschool: HIGW Antwerpen. Adres van de instelling/hogeschool: Groenenborgerlaan Antwerpen Info bijkomende opleiding godsdienst lerarenopleiding (informatie i.v.m. het verwerven van pedagogisch-didactische onderwijsbevoegdheid godsdienst voor afgestudeerde (kleuter)onderwijzers Naam van de instelling/hogeschool:

Nadere informatie

Wijzigingen in het opleidingsprogramma Bachelor en Master in het Milieu- en preventiemanagement

Wijzigingen in het opleidingsprogramma Bachelor en Master in het Milieu- en preventiemanagement Wijzigingen in het opleidingsprogramma Bachelor en Master in het Milieu- en preventiemanagement voor studenten die opleidingsonderdelen moeten hernemen of voor de eerste keer opnemen in academiejaar 2019-2020

Nadere informatie

over de start in augustus van het cursusjaar voor de BBL studenten van de afdeling Verzorging

over de start in augustus van het cursusjaar voor de BBL studenten van de afdeling Verzorging Informatieboekje over de start in augustus van het cursusjaar 2017-2018 voor de BBL studenten van de afdeling Verzorging locatie Utrecht Utrecht: Vondellaan 174-176 3521 GH Utrecht Tel. 030-7541400 1 INHOUD

Nadere informatie

Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Procedure aanvraag vrijstellingen in het kader van eerder verworven kwalificaties (EVK) eerder verworven competentie (EVC) Voor een diploma bachelor in het

Nadere informatie

Studiefinanciering van de Vlaamse overheid?

Studiefinanciering van de Vlaamse overheid? ??! Je hebt je diploma op zak. Wellicht heb je al nagedacht over je toekomst: waar wil je naartoe? Wil je meteen je diploma verzilveren op de arbeidsmarkt? Of wil je liever nog als student door het leven

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelatingsprocedure Faculteit Theologie en Religiewetenschappen

Aanvraagformulier toelatingsprocedure Faculteit Theologie en Religiewetenschappen AANVRAAGFORMULIER TOELATINGSPROCEDURE FACULTEIT THEOLOGIE EN RELIGIEWETENSCHAPPEN NEDERLANDSTALIG PROGRAMMA 2014-2015 Bachelor met verminderde studieomvang Certificaat voor het godsdienstonderwijs Rechtstreekse

Nadere informatie

STUDIEPROGRAMMA S VAN DE HOGESCHOOL

STUDIEPROGRAMMA S VAN DE HOGESCHOOL Je krijgt het studieprogramma van een opleiding (=studie) aan een universiteit en aan een hogeschool. In de tabellen zie je alle opleidingsonderdelen (= vakken, cursussen) die je krijgt als je de opleiding

Nadere informatie

Programma Introductiedagen Bachelor in de Orthopedagogie, Klasgroepen A1, A2, A3, A4, A5, A6

Programma Introductiedagen Bachelor in de Orthopedagogie, Klasgroepen A1, A2, A3, A4, A5, A6 Programma Introductiedagen Bachelor in de Orthopedagogie, Klasgroepen A1, A2, A3, A4, A5, A6 Donderdag 13 september 2018-8u30-9u00: onthaal (zie pagina 2 waar je je moet aanmelden) - 9u-10u30: Introductie

Nadere informatie

Kinderbijslag na de leerplicht Studenten

Kinderbijslag na de leerplicht Studenten Kinderbijslag na de leerplicht Studenten De gegevens worden gevraagd om de kinderbijslag te kunnen betalen. Wilt u de gegevens die over u bewaard worden inkijken of verbeteren, wend u dan tot uw kinderbijslagfonds

Nadere informatie