uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum SR/verslag 09/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum SR/verslag 09/2013 2013-05-20"

Transcriptie

1 Aan de bestuursleden Sportraad Maasmechelen uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum SR/verslag 09/ contactpersoon telefoonnummer Sportdienst 089 / Verslag bestuursvergadering sportraad van donderdag 18 april 2013 Aanwezig : J. Lambrichts, Chr. Rutten, L. Ferraiolo, L. Claessens, D. Demandt, H. Claesen,P. Stifter, Cl. Lenssen, G. Ramakers, R. Peeters, J. Opdenacker, E. Tomassetti, J. Janssen, R. Opsteyn, A. Schijns, H. Paulissen, E. Raeven, H. Plusquin, S. Grommen, D. Deckers, P. Vandermeulen, B. Terwingen, Schepen van sport Jos Lambrichts, J.P. Hendrikx J. Kohlbacher, R. Stevens, G. Kathagen. Verontschuldigd : Jean Meyers, burgemeester R.Terwingen, schepenen Mieke Ramakers en Erik Verberne. 1. K. Patro Eisden-MM. : presentatie jeugdcomplex - Verwelkoming en inleiding door de voorzitter sportraad - De schepen geeft een korte toelichting waarom deze presentatie. uit een bezoek aan de huidige accommodatie blijkt dat er dringend nood is aan een nieuwe accommodatie. - Presentatie door J. Kohlbacher en D. Deckers. - Schepen : we laten de presentatie even bezinken. Op dit moment zeker geen loze beloftes of uitspraken doen. Maar het is wel de bedoeling om op korte termijn duidelijke afspraken te maken hoe wij dit dossier gaan aanpakken en oplossen. Dossier niet laten aanmodderen. Er moet iets gebeuren m.n. streven naar een goede infrastructuur. - Voorzitter R. Stevens : de goedkoopste oplossing is de huidige accommodatie renoveren. Maar de gemeente heeft andere bedoelingen met de grond. Dus verhuis dringt zich op.

2 - De inplanting van een atletiekpiste in het sportpark kwam tijdens de presentatie ook ter sprake. Voor Patro uiteraard geen prioriteit maar aansluiting nutsvoorzieningen in één dossier voorzien, sluit een latere meerkost uit. Voorzitter R. Stevens vreest dat er te weinig ruimte zal zijn om naast het jeugdcomplex voetbal ook nog een atletiekpiste te voorzien. - Bestuurslid Hubert Claesen stelt, dat na bijna 40 jaar beloftes, het toch wel de allerhoogste tijd is geworden dat er nu eindelijk ook aan een atletiekpiste wordt gedacht. Hij vraagt dan ook om de beide dossiers aan elkaar te koppelen en deze gelijktijdig uit te voeren. 2. Goedkeuring verslag vorige bestuursvergadering. - De verslagen van 28 februari en 21 maart 2013 worden goedgekeurd en aanvaard. 3. Toelichting schepen van sport A. Eisden Sport - Eisden Sport gaat in vereffening ( grote schuld). Niet de fout van het huidig bestuur maar wel van het vorig bestuur van Eisden Sport. Vorige voorzitter was aannemer bouwmaterialen op rekening van Eisden Sport. - In eerste instantie was het de bedoeling dat men in vereffening zou gaan en vervolgens een doorstart zou maken. - Een 10-tal dagen geleden : vaststelling : water was afgesloten, meter van het water was verwijderd. - Enkele dagen geleden heeft het huidig bestuur gemeld dat ze er definitief mee stoppen. De schepen heeft een bevestiging van stopzetting gevraagd aan Eisden sport maar de schepen heeft deze op dit moment nog niet ontvangen. Op dit moment heeft de curator de sleutels van de accommodatie. De gemeente zal de accommodatie (poort) afsluiten zodat er niets meer kan verwijderd worden. - Vaststelling door de schepen bij bezoek aan de accommodatie : de terreinen liggen er zeer slecht bij ondanks het feit dat de terreinen vorig jaar door een gespecialiseerde firma in orde zijn gemaakt voor een bedrag van ± Deze firma Fluit is zelfs op dit moment nog niet betaald. Wat is er gebeurd? Het vorig beleid had met Eisden Sport afgesproken dat Eisden Sport de pré-financiering zou doen om de terreinen in orde te brengen. Bedoeling was dat Eisden Sport offertes zou opvragen. Deze offertes zouden teruggekoppeld worden naar het schepencollege. Het schepencollege zou dan een beslissing nemen en de uitvoeder aanduiden. Dit is echter niet gebeurd. Maar iemand ( voorzitter Eisden Sport?) heeft op eigen houtje opdracht gegeven aan de firma Fluit ( niet de goedkoopste firma) om de werken uit te voeren. Dat de terreinen op zo n korte tijd er weer zo slecht bijliggen is het gevolg van zeer slecht onderhoud. - Opmerking uit de vergadering (L. Ferraiolo) : het onderhoud in het gemeentelijk sportpark gebeurt door personeel van de gemeente. Zij doen dit

3 goed. De overige voetbalclubs moeten het onderhoud zelf doen via vrijwilligers. Hier is men afhankelijk van de tijd, kennis. van deze vrijwilliger(s). - Schepen : het schepencollege heeft de beslissing genomen om Ben en Sander (onderhoudspersoneel sportpark) ook naar de ander KBVB-clubs te sturen. Het is de bedoeling dat zij gaan kijken wat er aan de terreinen dient te gebeuren en zij zullen dit ook uitvoeren ( bijzaaien + bemesten). Gespecialiseerde firma s inschakelen is financieel niet haalbaar voor de gemeente. Het inzetten van Ben en Sander moet een win-win situatie zijn. Deze jongens doen dit goed en het is kostenbesparend. B. Eendracht Mechelen a/d Maas - De gesprekken met Eendracht (fusie Verbroedering MM en CS Mechelen) verlopen constructief. Later meer hierover. C. Grimbie 69 - Geen warm water - Voor 1 mei oplossing zoeken D. Gebruikersovereenkomsten voetbalclubs - Deze dienen bij aanvang van iedere legislatuur aangepast te worden. - Termijn wordt aangepast. 1 januari is uiteraard niet haalbaar. De termijn wordt verlengd tot juli zodat de gemeentelijke administratie de tijd heeft om de aanpassingen door te voeren en te laten goedkeuren. - Voorlopig zijn de bestaande overeenkomsten verlengd tot juni. In juni komen de nieuwe overeenkomsten op de gemeenteraad. De nieuwe overeenkomsten worden eerst ter advies voorgelegd aan de sportraad. E. Gebruikersovereenkomsten waterplassen - Deze zijn klaar. De bestuursleden hebben ze vooraf ontvangen ter inzage. - Het bestuur van de sportraad geeft unaniem een positief advies. F. Sporthal De Kommel - Einde van de maand verwachten wij antwoord van de firma Janssen. Een degelijk onderbouwde beslissing van wat er moet gebeuren heeft nu éénmaal tijd nodig. - 7 van de 9 spanten vertonen scheuren + er is een verzakking. Namelijk aan de kant van de berging is een afvoerpijp dicht water is jarenlang langs de fundering gestroomd met als gevolg uitspoeling en verzakking. De berging moet afgebroken worden. - Nieuwe spanten dienen vanuit Kortrijk via de autosnelweg over twee rijstroken aangevoerd te worden wat een zeer dure aangelegenheid is. - Sporthal De Kommel is en blijft noodzakelijk zeker voor wat betreft de recreatiesporten. - Sporthal De Helix : Agion gaat de 100 dagen uitputten maar het dossier is nu bijna rond zodat de werken weldra kunnen starten.

4 Reacties vanuit de vergadering : - Waarom niet meer financiële middelen halen bij de provincie? (wit boek) schepen : dit moet zeker bekeken worden. - Er moet een duidelijke afsprakennota (prioriteitennota) komen tussen gemeente en sportraad. Er moet niet alleen gepalaverd worden. Er dient actie te komen. G. Begroting sport schepen : geef het nieuwe beleid een kans. De sportraad heeft slechte ervaringen vanuit het verleden. Op dit moment hebben wij een aantal duidelijke prioriteiten. Bespreking jaarrekening sport - Momenteel geen ruimte voor nieuwe investeringen. - Hoofdzaak is nu het zoeken naar besparingen. - Oktober : begrotingswijziging. Reactie L. Ferraiolo : belofte van het vorige beleid naar Juve toe. Namelijk (over 2 begrotingsjaren) voor de renovatie van hun accommodatie. De schepen heeft dit nagevraagd en dit klopt ook. Er zijn dan ook plannen om die belofte na te komen. Het patrimonium mogen wij zeker niet verarmen. Maar het moet steen per steen gebeuren. Vb. de herlocatie van Verbroedering (Eendracht) is om bouwgrond te creëren. Investeren in sport om extra middelen/investeringen te creëren. Het bestuur van de sportraad keurt unaniem het voorstel jaarrekening sport 2013 goed. 4. Gemeentelijke kampioenenhulde - Vrijdag 7 juni om uur in de schouwburg van het Cultureel centrum. - Aanvang uur omwille van de voetbalwedstrijd België Servië later die avond. - De brief voor het opvragen van de kampioenen aan de clubs wordt begin mei verstuurd. - Tijdens de bestuursvergadering van mei zal het bestuur van de sportraad overgaan tot de verkiezing van sportvrouw, sportman, beloftevolle jongere en sportploeg van het jaar. - Optreden tijdens de kampioenenhulde : de sportdienst heeft de referenties opgevraagd van de artiesten die optraden tijdens de uitreiking van de Limburgse sportprijzen. Meer info (prijs) zullen wij opvragen via het artiestenbureau tothepointevents waarbij zij onder contract liggen. Het D.B. zal de prijsoffertes bekijken. Meer info volgende vergadering. - Aandenken kampioenen : het D.B. zal een beslissing nemen. 5. Brunch en eucharistieviering - Zondag 2 juni in de Mangerie vanaf 10u30 - Eucharistieviering voor onze overleden bestuursleden : zondag 2 juni om 9u30 in de kerk van Vucht. - Uitnodiging volgt.

5 6. Briefwisseling Judo : 50-jarig bestaan. Receptie op 13/04/2013 van 18u tot 20u te Boorsem Overlijdensbericht van de moeder van Gino Ferraiolo. Host Town programma (gaststad) tijdens de Special Olympics European Games Peter Vandermeulen i.v.m. rolstoelbadminton. Doorgegeven aan de badmintonclub. Aanvraag tot aansluiting bij de sportraad door zaalvoetbalclub Limburg Maas en biljartclub Jan Hertog. De clubs worden voorlopig aanvaard. Schrijven Mattec : 40 jarig bestaan. Aanvraag 3 trofeetjes sportraad. Het bestuur is akkoord. Kalender Biljarttornooi E-314 ZVK Eisden Dorp : organiseren op 1 en 2 juni e.k. een tornooi op het terrein van Eisden Sport. Kan dit doorgaan op Eisden Sport? Vereffening!!! Schaal Maasmechelen voetbal 1 ste elftallen gaat door tijdens de week van 15 de augustus. Organisator : Eendracht Mechelen a/d Maas. Uitnodiging finales ligabeker, gevolgd door de prijsuitreiking met receptie van de Maasmechelse zaalvoetballiga op vrijdag 26 april in sporthal PTS Aanvraag aan de sportraad door de MM-liga voor het bekostigen van een vat bier voor de prijsuitreiking op 26 april. Het bestuur is akkoord. Aanvraag toelage bijzondere organisaties door CS Mechelen n.a.v. hun Paaskamp voetbal. 7. Varia Steve Grommen : - Vraag van de waterpolo om opnieuw te starten. Bescherming plafond via een net. Er zal moeten bekeken worden of dit haalbaar is? Vrije uren zijn er op dit moment niet. Bekijken of er mogelijkheden zijn i.s.m. ZCM. - Hockey : nationaal gestructureerd. Nu gesplitst in een Vlaamse en Waalse vleugel. Zijn op zoek naar locaties ( 5 in Vlaanderen). Hiervoor zijn subsidies voorzien. Vraag : kunnen wij eens iemand uitnodigen van de federatie om wat meer toelichting te geven? Dit zou kunnen tijdens het DB van de sportraad. - De Helix : cafétaria concessie. Clubs zijn dan afhankelijk van de good will van de uitbater om inkomsten te kunnen generen. Voorstel : kunnen in het contract afspraken gemaakt worden met de uitbater in die zin. Gebruik van polyvalente ruimte door de clubs? Dit zal met de school De Helix moeten besproken worden. - Steve gaat begin september waarschijnlijk voor 4 maanden naar Mali. Hij vraagt begrip van de sportraad voor deze situatie. JIM-dag : kinderen hadden ingeschreven. 130 leerlingen hebben effectief deelgenomen. - Alles is wederom prima verlopen.

6 - Dank aan de bestuursleden die een handje hebben toegestoken tijdens de organisatie. Massacross : vrijdag 7 mei e.k. Dagelijks bestuur sportraad : maandag 6 mei om uur vergaderzaal sportdienst. Bestuursvergadering sportraad : donderdag 23 mei om uur. Voorzitter : Jean Lambrichts Secretariaat : Sportdienst Penningmeester: Rik Peeters Europaplein 10 Kolenmijn Limburg Maaslaan 2 Rijksweg Maasmechelen 3630 Maasmechelen 3630 Maasmechelen 089/ / /

Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011

Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011 Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011 Aanwezig : G. Janssen, voorzitter, R. Witters, P. Vandersanden,, J. Wilms, L. Swinnen, C. Grzesiak, L. Royackers, A. Loos, C. Rabijns,

Nadere informatie

Raad van Bestuur 7 januari 2019

Raad van Bestuur 7 januari 2019 Raad van Bestuur 7 januari 2019 20u00, Elewijt Center te Zemst Aanwezig Bestuurders: Bart Danhieux, Tim Mogal, Marc Vander Mierde, Erwin Dirkx, Jan Stryckers, Filip Soetaert Ambtshalve: Alex De Brauwer

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur

Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur Hoofdstuk 4: Meerjarenplanning sportinfrastructuur 1. SWOT analyse Kansen: - Uitbreiden van de openingsuren - Veel open ruimten beschikbaar - Meer gebruik

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

Inhoud. Gemeente Lendelede sportbeleidsplanning

Inhoud. Gemeente Lendelede sportbeleidsplanning Inhoud BELEIDSPRIORITEIT 1. Doelstellingen... 3 Strategische doelstelling:... 3 De gemeente Lendelede zal de werking van de lendeleedse sportverenigingen verder op een continue manier ondersteunen....

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 4 december 2014 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 4 december 2014 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 4 december 2014 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Meulemeester Ingeborg (schepen), De Block Neel (secretaris),

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA 2014-2019 GEMEENTELIJKE ADVIESRADEN Maasmechelen

AFSPRAKENNOTA 2014-2019 GEMEENTELIJKE ADVIESRADEN Maasmechelen AFSPRAKENNOTA 2014-2019 GEMEENTELIJKE ADVIESRADEN Maasmechelen Artikel 1. Doel afsprakennota In de afsprakennota wordt de relatie met het college van burgemeester en schepenen vastgelegd en worden afspraken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013

Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013 Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013 Hoofdstuk I benaming en zetel artikel 1 De deelraad draagt als naam muziek en

Nadere informatie

Verwelkoming. Extra punten aanwezigen subsidies. PPT beschikbaar vanaf 30 november via

Verwelkoming. Extra punten aanwezigen subsidies. PPT beschikbaar vanaf 30 november via 1. VERWELKOMING Verwelkoming Extra punten aanwezigen subsidies PPT beschikbaar vanaf 30 november via www.beveren.be/sportraad Agenda (1) Verwelkoming Verkiezingen RVB 2019-2024 Overzicht activiteiten 2018

Nadere informatie

De heer Herman Reynders, gouverneur van de provincie Limburg Universiteitslaan Hasselt

De heer Herman Reynders, gouverneur van de provincie Limburg Universiteitslaan Hasselt De heer Herman Reynders, gouverneur van de provincie Limburg Universiteitslaan 1 3500 Hasselt Betreft: Gemeenteraad Maasmechelen - vraag tot onderzoek naar de toekenning van een gebruiksrecht van het gemeentelijke

Nadere informatie

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN.

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE - ALGEMENE SUBSIDIE - VERPLAATSINGEN - ONDERHOUD ACCOMMODATIES NAAM VERENIGING : A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be

Nadere informatie

NOTULEN TYPE VERGADERING DATUM VOORZITTER DAGELIJKS BESTUUR RAAD VAN BESTUUR. VERONTSCHULDIGD Sandra Vandenplas, Roland Vanobbergen (penningmeester)

NOTULEN TYPE VERGADERING DATUM VOORZITTER DAGELIJKS BESTUUR RAAD VAN BESTUUR. VERONTSCHULDIGD Sandra Vandenplas, Roland Vanobbergen (penningmeester) NOTULEN TYPE VERGADERING DATUM VOORZITTER DAGELIJKS BESTUUR RAAD VAN BESTUUR Sportraad raad van bestuur 20 juni 2016 19u30 - CC Den Blank Johny Rons William Charlier (ondervoorzitter), Kris Neven (secretaris)

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Pagina 1 van 5 Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Datum: woensdag 13-3-2013 Kenmerk: Sportraad_LA_2013 03 13 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag kernbestuur sportraad 13 03 2013 Aanwezig:

Nadere informatie

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott Verslag Bestuursvergadering Locatie De Warandepoort, vergaderlokaal 1 Tijdstip Woensdag 29 november 2017 om 20u Aanwezig: Angèle Hoovelts, Steuts, Rob Bartholomees, Rudy Geirnaert, Jean-Pierre Leonard,

Nadere informatie

Aanwezig : - Erik Van Aerschot - Guido Moeyersoons (verslag) - Adamczyk Mieczyslaw - Tim Holvoet - François Lievens - Filip Soetaert

Aanwezig : - Erik Van Aerschot - Guido Moeyersoons (verslag) - Adamczyk Mieczyslaw - Tim Holvoet - François Lievens - Filip Soetaert Verslag vergadering DB 10/12//2018 Aanwezig : - Erik Van Aerschot - Guido Moeyersoons (verslag) - Adamczyk Mieczyslaw - Tim Holvoet - François Lievens - Filip Soetaert Verontschuldigd : - Karl Laverge

Nadere informatie

De kracht van sportpromotie-klassiekers

De kracht van sportpromotie-klassiekers De kracht van sportpromotie-klassiekers Programma Sportacademie - Herzele Jonathan De Henau (sportpromotor) Sportmaand Bonheiden Petra Mees (sportpromotor) Sportclubondersteuning Breda Suzan Swiers (adviseur

Nadere informatie

Gemeentelijke subsidies voor sport

Gemeentelijke subsidies voor sport 1 Gemeentelijke subsidies voor sport Puntensysteem voor de toekenning van de subsidies aan gemeentelijk herkende sportverenigingen in de gemeente Wichelen. 1. Afspraken met het schepencollege en de gemeenteraad

Nadere informatie

Verslag vergadering. Beste sportvrienden,

Verslag vergadering. Beste sportvrienden, Verbroedering van Limburgse Lijnvissers ( V.L.L. ) V.Z.W. Staatsblad 8 september 1966 Ondernemingsnummer: 410.866.759 Hengelsportfederatie aangesloten bij het C.C.C.V en de V.V.H.V. Erkend door Bloso Nr.

Nadere informatie

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd.

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd. Verslag provinciale raad 26 juni 2017 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief Peter CRAUWELS Provinciaal Secretaris Frans WILLEMSEN Provinciaal

Nadere informatie

LANAKER SUPERCUP

LANAKER SUPERCUP LANAKER SUPERCUP 2018-2019 Waar? K. Lanaken V.V. Wanneer? Sportpark Pietersheim U9 zondag 12-05-19 Sportstraat z/n 3620 Lanaken Aanvang 1 ste wedstrijd 089 / 713 718 U9 om 10u00 http://www.lanakenvv.be

Nadere informatie

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen HOOFDSTUK 1: ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Art. 1 De GRO..M is de advies- en participatieraad van de stad Mechelen met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

Van Kampioenenhulde (=sport) over Sportgala (=sport) tot Gala van Ingelmunster (= vrije tijd) + Kampioenenhulde (=sport)

Van Kampioenenhulde (=sport) over Sportgala (=sport) tot Gala van Ingelmunster (= vrije tijd) + Kampioenenhulde (=sport) Van Kampioenenhulde (=sport) over Sportgala (=sport) tot Gala van Ingelmunster (= vrije tijd) + Kampioenenhulde (=sport) Van sport naar alle sectoren! 19922002 : Jaarlijkse kampioenenhulde in raadzaal

Nadere informatie

Beschermingsbewind. Informatie- en aanmeldingspakket

Beschermingsbewind. Informatie- en aanmeldingspakket Beschermingsbewind Inhoudsopgave Wat is beschermingsbewind?... 3 Wat kost een beschermingsbewind?... 3 Beschermingsbewind in de praktijk, hoe werkt het?... 4 Overige informatie... 7 Aanmeldingsformulier...

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 20/04/2015 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015

ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015 ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015 OPENING VERGADERING Voorzitter Erwin Jönsson I. VERWELKOMING Schepen van Sport Koen Helsen II. OVERZICHT ADVIEZEN GEGEVEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Bijkomende vergadering directiecomité van dinsdag 20 mei 2014 om 18.00 u. in de vergaderzaal (1 ste verdieping)

Nadere informatie

Verslag RvB dd

Verslag RvB dd Gemeentelijke Sport en Recreatieraad Ardooie Koolskamp Melkerijstraat 2a 8850 Ardooie Tel. 051 575020 Fax. 051 745398 e-mail: sportdienst@ardooie.be Verslag RvB dd. 16.09.2014 Aanwezig: Ambtenaren Sport:

Nadere informatie

Dhrn Robbe G., Van Ryssel M., Colle H., Demeester J.P., Inghelbrecht D. en De Rocker B.

Dhrn Robbe G., Van Ryssel M., Colle H., Demeester J.P., Inghelbrecht D. en De Rocker B. Comitévergadering van 26-03-2014. Aanwezig: Dhrn Robbe G., Van Ryssel M., Colle H., Demeester J.P., Inghelbrecht D. en De Rocker B. Verontschuldigd: Dhr De Lange T. (convocateur) Verslag comité vergadering

Nadere informatie

Jongeren de weg wijzen naar jobs van de toekomst van 14 mei 2013. diensthoofd onderwijs & educatie medewerker SO onderwijs & educatie

Jongeren de weg wijzen naar jobs van de toekomst van 14 mei 2013. diensthoofd onderwijs & educatie medewerker SO onderwijs & educatie verslag vergadering Jongeren de weg wijzen naar jobs van de toekomst van 14 mei 2013 Aanwezig : Mieke Ramaekers Luc Dorissen Tiziana Marini Wendy Maesen Jan Venken Georges Vandenhoudt Ludo Awouters Carine

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad van 25 juni 2015

Besluit van de gemeenteraad van 25 juni 2015 Gemeente Grimbergen Provincie Vlaams-Brabant NIS-nr.: 23025 Besluit van de gemeenteraad van 25 juni 2015 (22 e en 23 e zaak) Gemeentelijk retributiereglement op het ter beschikking stellen van sportinfrastructuur

Nadere informatie

.. Keert de wal het schip en breekt nood de wet.

.. Keert de wal het schip en breekt nood de wet. Ontwerp-huishoudelijk reglement van de Jawa/Cz Club Nederland Op grond van artikel 20 van de statuten. Toelichting: Alhoewel een huishoudelijk reglement niet lijkt te passen bij een vereniging die als

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING

ALGEMENE VERGADERING ALGEMENE VERGADERING Gemeentelijke Sportraad (GSR) Beveren Donderdag 20 november 2014 19.30 uur in zaal Olympia VERWELKOMING Alle aanwezigen van harte welkom op de jaarlijkse algemene vergadering van GSR

Nadere informatie

3... 2... ... NAAM VAN DE VERENIGING :... ZETEL :... E MAIL ADRES :... WEBSITE :... SAMENSTELLING VAN HET BESTUUR. Voorzitter :... Ondervoonitter :...

3... 2... ... NAAM VAN DE VERENIGING :... ZETEL :... E MAIL ADRES :... WEBSITE :... SAMENSTELLING VAN HET BESTUUR. Voorzitter :... Ondervoonitter :... Provincie WEST-VLAANDEREN AANVRAAG TOELAGE 2006 Arrondissement Brugge GEMEENTE JABBEKE AANVRAAG VOOR HET BEKOMEN VAN EEN GEMEENTELIJKE TOELAGE ( de aanvraag dient voor 31 aueustus 2005 te worden I ingediend

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

Algemene vergadering. sportraad 2008. agenda

Algemene vergadering. sportraad 2008. agenda agenda sportraad 2008 verwelkoming voorzitter en schepen goedkeuring jaarverslag en financieel verslag 2007 Sportbeleidsplan 2008-2013: actie 2008 Voorstelling volleybalclub VOC Malle vzw Erkenning- en

Nadere informatie

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN sport formulier 14 AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN Dit formulier moet volledig ingevuld en met de gevraagde bijlagen terug bezorgd worden bij de gemeentelijke sportdienst, Snellegemsestraat

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Bart Van Dosselaer, Sylvain De Boey, Machteld Van Raemdonck, Marleen

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL 21-06-2013 STATUTEN JOGGINGCLUB BRAKEL 1/6 STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Joggingclub Brakel 1.2

Nadere informatie

Nieuwsbrief n 8, april 2007

Nieuwsbrief n 8, april 2007 VLAAMSE VERENIGING tot BEHOUD van HISTORISCHE VAARTUIGEN vzw Lakenmakersstraat 41 B-2800 Mechelen Nieuwsbrief n 8, april 2007 Beste leden, Donderdagavond 5 april kwam uw bestuur weer bij elkaar, deze keer

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014 KAATSENTITEIT VLAANDEREN v.z.w. Maatschappelijke zetel: Houtmarkt 1, 9300 Aalst Secretaris-Schatbewaarder Thierry Dufour Zeuningenstraat 12 1570 Tollembeek Tel.: 0475/61.00.77 E-mail: Thierry.Dufour@telenet.be

Nadere informatie

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym Sportraad Maandag 25 november 2015 AC Aanwezigen: Verontschuldigd: Afwezigen: De Buyser Gilbert, De Decker Catharina, De Maeyer Alfons, De Maeyer Jan, De Smedt Piet, De Smet Prosper, Geert Pas, Kristof

Nadere informatie

Vergadering RVB uur - HVDS Gent VERSLAG

Vergadering RVB uur - HVDS Gent VERSLAG Aanwezig Verontschuldigd Afwezig zonder verontschuldiging Gilbert Vercammen, Lode Grossen, Danny De Cauwer, Joanna Van Hooydonck, Wim Van Echelpoel, Peter Frederickx, Rosy Taeymans, Kurt Moens, Tom V.

Nadere informatie

Gemeentelijke sportraad Steenokkerzeel

Gemeentelijke sportraad Steenokkerzeel Gemeentelijke sportraad Gemeentehuis, Orchideeënlaan 17 te 1820 02/254.19.74 02/254.19.02, 26 augustus 2008 Geachte Graag nodig ik u uit op de bestuursvergadering van de gemeentelijke sportraad op woensdag

Nadere informatie

Gemeentelijke subsidies voor sport

Gemeentelijke subsidies voor sport 1 Gemeentelijke subsidies voor sport Puntensysteem voor de toekenning van de subsidies aan sportverenigingen in de gemeente Wichelen. 1. Afspraken met het schepencollege en de gemeenteraad Dit puntensysteem

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een beleidssubsidie voor sportverenigingen

Aanvraagformulier voor een beleidssubsidie voor sportverenigingen Gemeentebestuur Nevele Sportdienst Aanvraagformulier voor een beleidssubsidie voor sportverenigingen Voor wie geldt deze subsidieaanvraag? Om in aanmerking te komen voor een beleidssubsidie, moet de aanvragende

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt)

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Afwezig: Tevens aanwezig: 11 oktober 2010 25 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Driesprong); de heer Van der

Nadere informatie

TOFSPORT LEUVEN. Het onderstaande reglement toelagen vorming voor sportverenigingen goed te keuren.

TOFSPORT LEUVEN. Het onderstaande reglement toelagen vorming voor sportverenigingen goed te keuren. TOFSPORT LEUVEN pagina 1/5 TOELAGEN VORMING VOOR SPORTVERENIGINGEN WETTELIJK KADER Gelet op artikel 199 en artikel 200 van het gemeentedecreet; Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het

Nadere informatie

Sponsorplan RKDFC. Versie: 2.0 Datum: juni 2015 Sponsorcommissie RKDFC sponsorcommissie@rkdfc.nl

Sponsorplan RKDFC. Versie: 2.0 Datum: juni 2015 Sponsorcommissie RKDFC sponsorcommissie@rkdfc.nl Sponsorplan RKDFC Versie: 2.0 Datum: juni 2015 Sponsorcommissie RKDFC sponsorcommissie@rkdfc.nl 1.Voorwoord RKDFC is een voetbalclub in en de plaatselijke trots van Merkelbeek. Natuurlijk is voetbal een

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming...

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming... Dagelijks Bestuur W.O.A.S. Verslag Datum vergadering : Betreft : Dagelijks bestuur W.O.A.S. 8 november 2010, Provinciehuis Boeverbos Brugge, 10.00 uur Onze ref.: P10/8/2/14/6 Verslaggever: Ann De Bruyckere

Nadere informatie

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Aanwezig: Ouderraad: Ilse Van Rompaey, Veerle Vandensteen (verslag), Mark Vanhamme, Kim Daniëls, Kurt Demets, Veerle Audenaert, Jan Haegemans School: Mevrouw

Nadere informatie

Gemeentelijke sportraad Steenokkerzeel

Gemeentelijke sportraad Steenokkerzeel Gemeentelijke sportraad Gemeentehuis, Orchideeënlaan 17 te 1820 02/254.19.74 02/254.19.02, 30 april 2008 Geachte Graag nodig ik u uit op de bestuursvergadering van de gemeentelijke sportraad op woensdag

Nadere informatie

HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT

HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT Inhoud 1. Algemene principes... 3 2. Wijzigingen aan de voorlopige kalender... 4 Principes... 4 A. Wijzigingen

Nadere informatie

Algemene Vergadering ARC. Wanneer: woensdag 17 mei 2017 om 20u30. Waar: polyvalente zaal CC De Herbakker. Aanwezig: zie aanwezigheidslijst Frida

Algemene Vergadering ARC. Wanneer: woensdag 17 mei 2017 om 20u30. Waar: polyvalente zaal CC De Herbakker. Aanwezig: zie aanwezigheidslijst Frida Algemene Vergadering ARC Wanneer: woensdag 17 mei 2017 om 20u30 Waar: polyvalente zaal CC De Herbakker Aanwezig: zie aanwezigheidslijst Frida AGENDA 1. Goedkeuring vorig verslag (23-11-2016) 2. Kunstwerk

Nadere informatie

BETREFT: GEMEENTELIJKE ERKENNING VAN SPORTVERENIGINGEN. Doel: Enkel erkende sportverenigingen kunnen een aanvraag tot subsidiëring indienen.

BETREFT: GEMEENTELIJKE ERKENNING VAN SPORTVERENIGINGEN. Doel: Enkel erkende sportverenigingen kunnen een aanvraag tot subsidiëring indienen. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE NAAM VERENIGING : ERKENNING...... A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be ERKENNING BETREFT: GEMEENTELIJKE ERKENNING

Nadere informatie

Verontschuldigd: Kristof Schillewaert, Marc Messiaen, Roel Van Avermaet. Afwezig: Lode Stragier, Eddy Suys.

Verontschuldigd: Kristof Schillewaert, Marc Messiaen, Roel Van Avermaet. Afwezig: Lode Stragier, Eddy Suys. Verslag Algemene vergadering KHV 18/04/2017 te Scheldewindeke. Aanwezigen: Frans Vanackere(voorzitter), Jean Bollen (ondervoorzitter), Herman Corsmit, Robrecht Vandenbroeck, Jan Van Rompaey, Jan Weckx,

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

Raad van Bestuur Vergadering

Raad van Bestuur Vergadering Raad van Bestuur Vergadering Datum: 14/12/16 Tijd: 20 u. Voorzitter: Thomas Thys Secretaris: Janick Dams Plaats Zandhoven Aantal pagina's: Aanwezig: (x = aanwezig, xv( ) = aanwezig bij volmacht (initialen

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering. Aanwezigheden

Verslag bestuursvergadering. Aanwezigheden Verslag bestuursvergadering Datum en uur vergadering: Plaats: 10.03.2015 te 18.00 uur Districtshuis zaal Valencia Nummer: 2014.06 Datum volgende vergadering: 10.03.2015 18u00 districtshuis zaal Valencia

Nadere informatie

B: Goedkeuring notulen bijzondere ondernemingsraad september Er zijn geen opmerkingen, het verslag wordt goedgekeurd.

B: Goedkeuring notulen bijzondere ondernemingsraad september Er zijn geen opmerkingen, het verslag wordt goedgekeurd. Notulen Ondernemingsraad van 08 oktober 2012. Aanwezigen: - Werknemers: Mevr. Van Humbeeck, Dhr. Vandevelde, Mevr Steenhaut, Mevr. Hermans, Dhr. De Rudder, Dhr. Piessens, Mevr. Vermeir, Mevr. Legrand,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS ARTIKEL 1 ALGEMEEN Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, kunnen aan de recreatiesportclubs, erkend door het gemeentebestuur,

Nadere informatie

HANDBAL IN LIMBURG. Verschijnt 2-wekelijks Nr 40/09 van 09/01/16. RCLimburg wenst iedereen een prettig nieuwjaar

HANDBAL IN LIMBURG. Verschijnt 2-wekelijks Nr 40/09 van 09/01/16. RCLimburg wenst iedereen een prettig nieuwjaar HANDBAL IN LIMBURG Verschijnt 2-wekelijks Nr 40/09 van 09/01/16 RCLimburg wenst iedereen een prettig nieuwjaar 1 RCL Info Organisatie eindrondes Regio Limburg krijgt dit jaar de organisatie van de eindrondes

Nadere informatie

Hockey Infrastructuur

Hockey Infrastructuur Hockey Infrastructuur ISB - Studiedag Case study Phoenix Neerpelt 27/06/2017 1 Introductie Sterk groeiende sport, gericht op het gehele gezin Meer dan verdubbeld in aantal leden op 10 jaar 50% van jeugdspelers

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Gemeentelijk ondersteuningsreglement voor actoren vrije tijd Borgloon

Gemeentelijk ondersteuningsreglement voor actoren vrije tijd Borgloon Gemeentelijk ondersteuningsreglement voor actoren vrije tijd Borgloon BEGRIPPEN Artikel 1 Onder actoren vrije tijd Borgloon verstaan we elke organisatie, groepering, vereniging, zowel private als publieke,

Nadere informatie

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard De raad, Gelet op het decreet d.d. 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering d.d. 9 april 2012 in de Boomgaard, Wolvertem

Verslag Algemene Vergadering d.d. 9 april 2012 in de Boomgaard, Wolvertem Verslag Algemene Vergadering d.d. 9 april 2012 in de Boomgaard, Wolvertem Aanwezig: Bestuursleden: Ann Chapelle secretaris Jules Hendrickx penningmeester Erik Gerlo Bert Heylen Verontschuldigd: Bert Kolsteeg

Nadere informatie

Artikel 2 De cultuurraad is samengesteld uit stemgerechtigde en niet-stemgerechtigde leden.

Artikel 2 De cultuurraad is samengesteld uit stemgerechtigde en niet-stemgerechtigde leden. HUISHOUDELIJK REGLEMENT STATUTEN VAN DE CULTUURRAAD Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 7 juni 2001, gewijzigd dd. 1 maart 2010 en 16 februari 2012 Artikel 1 De culturele raad heeft als doel het bevorderen

Nadere informatie

Comitévergadering van

Comitévergadering van Comitévergadering van 20-11-2013. Aanwezig: Dhrn Robbe G., Demeester J.P., Van Ryssel M., Colle H., De Lange T. (convocateur) en De Rocker B. Verontschuldigd: Dhr Inghelbrecht D. Verslag comité vergadering

Nadere informatie

SERVICE DES SPORTS DE LA VILLE DE BRUXELLES SPORTDIENST VAN DE STAD BRUSSEL

SERVICE DES SPORTS DE LA VILLE DE BRUXELLES SPORTDIENST VAN DE STAD BRUSSEL AANVRAAGFORMULIER VOOR DE INGEBRUIKNAME VAN DE SPORTINSTALLATIES SPORT-SEIZOEN 1. GEGEVENS a. U bent een rechtspersoon : Indien NEE, ga naar b. Naam van de vereniging en juridische vorm : Adres van het

Nadere informatie

Verontschuldigd: Frans Oerlemans, Kathleen Hermans, Ludo Van der Veken, Heidi De Beckker, Fred Broeckx, Rudi Debondt, Hannes Anaf

Verontschuldigd: Frans Oerlemans, Kathleen Hermans, Ludo Van der Veken, Heidi De Beckker, Fred Broeckx, Rudi Debondt, Hannes Anaf Verslag mei 2013 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Datum: woensdag 15-05-2013 Kenmerk: Sportraad_TS_130513 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 15-05-2013 Aanwezig:

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK I Inleiding Artikel 1 De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Affligem, afgekort als GROS, is een gemeentelijke

Nadere informatie

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen 1 Aanwezig: Secretaris-generaal, Penningmeester Bestuurder vanuit West-Vlaanderen, Bestuurder vanuit Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden

Nadere informatie

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ...

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ... IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. NAAM CLUB: AFKORTING: Adres maatschappelijke zetel: Provincie: E-mail:. Website:. Rekeningnummer:.../..../ Rechtsvorm: feitelijke vereniging vzw andere:.. Datum oprichting:.

Nadere informatie

VERSLAG RVB AVF DD

VERSLAG RVB AVF DD VERSLAG RVB AVF DD. 19.04.2018 Aanwezig : - Carine Geukens, secretaris - Danny Lyssens, jeugdverantwoordelijke - Koen Vaneynde, statuten en reglementen - Jonas Janssens, penningmeester - Paul Derkinderen,

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

Reglement subsidie voor sportinfrastructuur voor sportclubs

Reglement subsidie voor sportinfrastructuur voor sportclubs Reglement subsidie voor sportinfrastructuur voor sportclubs Artikel 1: Doel Binnen de perken van de kredieten, voorzien in de stadsbegroting, kan er financiële ondersteuning gegeven worden aan Genkse sportverenigingen

Nadere informatie

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem HOOFDSTUK I: DOELSTELLING Artikel 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie te

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

CLUB AANSLUITING 2010

CLUB AANSLUITING 2010 2010 CLUB AANSLUITING NAAM CLUB: INVULLEN IN DRUKLETTERS AFKORTING: Adres maatschappelijke zetel: Provincie: Website: Rekeningnummer: Statuut: feitelijke vereniging - vzw - andere:. Is de club nog lid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Deel 1 ALGEMENE VERGADERING Samenstelling van de Algemene Vergadering Procedure voor culturele verenigingen, organisaties en instellingen Art. 1 Een culturele organisatie, vereniging

Nadere informatie

1 Visievergadering - werkpunten

1 Visievergadering - werkpunten Raad van Bestuur Vergadering Datum: 16 december 2017 Tijd: 13.00 u. Voorzitter: Janick Dams Secretaris: Matthias Van Leuvenhaege Plaats Hotel t Sandt, Antwerpen Aantal pagina's: 5 Aanwezig: (x = aanwezig,

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 4 juni 2013 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

G.T. Wimbledon. Beste leden,

G.T. Wimbledon. Beste leden, G.T. Wimbledon Halfjaarlijkse nieuwsbrief n 10 juni 2013 Beste leden, Reeds 5 jaar bestaat GT Wimbledon (gestart april 2009). We hebben al een hele weg afgelegd. Waar we 5 jaar geleden van droomden, hebben

Nadere informatie

Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidies Projectsubsidies Impulssubsidies

Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidies Projectsubsidies Impulssubsidies Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidies Projectsubsidies Impulssubsidies Basissubsidie 1. Leden Totaal aantal leden die in de gemeente wonen. Totaal aantal leden die niet in de gemeente

Nadere informatie

VERGADERING RVB VAN DE SPORTRAAD VERSLAG VERGADERING

VERGADERING RVB VAN DE SPORTRAAD VERSLAG VERGADERING VERGADERING RVB VAN DE SPORTRAAD VERSLAG VERGADERING 19 mei, 19u00 in de vergaderzaal van Sportcentrum de Krekel AANWEZIG: Dhr. K. Grymonprez (schepen van sport), Dhr. P. Decoster (voorzitter), Mevr. G.

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 5 juni 2018 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT I. ALGEMEEN... 2 II. HET BESTUUR... 2 III. VERENIGING... 3 IV. LEDENLIJSTEN... 4 V. VERZEKERING... 4 VI. COMPETITIE... 4 VII. KLACHTEN... 4 VIII. SLOTBEPALINGEN...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden uitoefent overeenkomstig zijn statuten. Algemene

Nadere informatie

Algemene vergadering Sportraad Harelbeke 07/02/2019

Algemene vergadering Sportraad Harelbeke 07/02/2019 Algemene vergadering Sportraad Harelbeke 07/02/2019 1 Programma 18.30 uur : Onthaal met een drankje 19.00 uur : Start van de vergadering 2 Verwelkoming Mildred Verschelde en Inge Cosaert 3 Dagorde * Jaarverslag

Nadere informatie

Gemeentelijke sportdienst Kaaiplein 32 9220 Hamme Sportdienst@hamme.be 052/47.63.74 www.weekvandesportclub.be

Gemeentelijke sportdienst Kaaiplein 32 9220 Hamme Sportdienst@hamme.be 052/47.63.74 www.weekvandesportclub.be VAN 13 T/M 21 SEPTEMBER 2014 Een organisatie van Bloso ism - De gemeentelijke sportdienst - De gemeentelijke sportraad - De Hamse sportclubs Gemeentelijke sportdienst Kaaiplein 32 9220 Hamme Sportdienst@hamme.be

Nadere informatie

* Werkgeversdelegatie : Mevr. Delmal, Dhr. Vandenbussche, Dhr. Beeckmans, Mevr. Vanschoenwinkel

* Werkgeversdelegatie : Mevr. Delmal, Dhr. Vandenbussche, Dhr. Beeckmans, Mevr. Vanschoenwinkel Notulen van de ondernemingsraad van 10 oktober 2011 Aanwezig : * Werkgeversdelegatie : Mevr. Delmal, Dhr. Vandenbussche, Dhr. Beeckmans, Mevr. Vanschoenwinkel * Werknemersdelegatie : Dhr. Van Esch, Dhr.

Nadere informatie

Aanvraag van een werkings- en projecttoelage voor gemeentelijke adviesraden

Aanvraag van een werkings- en projecttoelage voor gemeentelijke adviesraden Aanvraag van een werkings- en projecttoelage voor gemeentelijke adviesraden 110-F003-140512 Gemeentebestuur Oosterzele dienst Financiën Dorp 1, 9860 Oosterzele T 09 362 50 09 E-mail: financien@oosterzele.be

Nadere informatie

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Artikel 1: Krediet Voor zover er een krediet in de begroting wordt ingeschreven, kan het gemeentebestuur een basis-, project-

Nadere informatie