ROPARUN Draaiboek Team 301 VRIENDEN VAN BOBBY. Geïnspireerd door één, gemotiveerd door velen. Pinksterweekend 26 t/m 28 mei 2012.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ROPARUN 2012. Draaiboek Team 301 VRIENDEN VAN BOBBY. Geïnspireerd door één, gemotiveerd door velen. Pinksterweekend 26 t/m 28 mei 2012."

Transcriptie

1 ROPARUN 2012 Draaiboek Team 301 VRIENDEN VAN BOBBY. Geïnspireerd door één, gemotiveerd door velen. Pinksterweekend 26 t/m 28 mei 2012.

2 Pagina 2 1. Inleiding. Wat is de Roparun. Hoe werkt de Roparun Ons team Roadmanager Lopers Fietsers Personenbusjes Basiswagens Fysiotherapeut Cateraars Teamindeling. 2. Informatie en tips voor de deelnemers. Algemene tips Lopers Fietsers Chauffeurs Fysiotherapeut Facilitaire dienst Coördinator/teamcaptain. 3. Teamsamenstelling Team A voertuig 1. Team B voertuig 2. Basiskampvoertuig 1 Basiskampvoertuig 2 4. Benodigdheden 5. Voedingslijst 6. Data en tijdstippen.

3 Pagina 3 INLEIDING. Wat is de Roparun? De Roparun is een sportief evenement waarbij in teamverband een afstand van 530 kilometer wordt gelopen, ten einde geld op te halen voor een Stichting die zich bezig houdt met de ondersteuning van mensen die aan kanker lijden. Het wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Het motto van de Roparun spreekt dan ook voor zich Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven Een Roparunteam bestaat uit maximaal 8 lopers, die dus een gemiddelde van 65 kilometer moeten afleggen, ofwel ruim 1 ½ marathon. De lopers worden constant begeleid door 2 fietsers. Daarnaast bestaat een team voorts nog uit chauffeurs, verzorgers, fysiotherapeut en wegkapiteins. Ons team bestaat uit 25 personen. Naast de sportieve inspanning, moet er ook een grote inspanning geleverd worden om geld op te halen. Het goede doel staat voorop, maar er is ook geld nodig om de sportieve prestatie te kunnen uitvoeren. De kosten voor het vervoer, huren van fietsen, busjes en campers, maar ook voor het eten en drinken voor die 48 uur moeten gedekt worden. De teams doen dit door het organiseren van allerlei acties, zoals inpakken van boodschappen, het wassen van auto s, houden van collectes, het actief zoeken naar sponsoren in het bedrijfsleven. Voorts is ieder team verplicht Roparun- loten te verkopen, waarvan de opbrengst ten goed komt aan het doel. De 3 teams met de hoogste opbrengst worden gehuldigd tijdens het eindfeest van de Roparun. Op dat feest wordt ook de totale opbrengst bekend gemaakt. De afgelopen 17 edities van de Roparun is al meer dan 30 miljoen euro opgehaald voor palliatieve zorg aan kankerpatiënten. Ropa staan voor Rotterdam Parijs. Sedert 1992 wordt het evenement jaarlijkse in het pinksterweekend gehouden. Sinds 2004 loopt de route andersom, dus van Parijs naar Rotterdam, omdat het aantal deelnemers steeds groter wordt en de franse autoriteiten steeds meer beperkingen gaan opleggen. Hoe werkt de Roparun? Ieder team dient vooraf aan de organisatie de gemiddelde loopsnelheid op te geven. Naar aanleiding van die snelheid wordt er een startschema voor de verschillende teams gemaakt. De starttijden zullen uiteenlopen van zaterdag 26 mei uur tot diep in de nacht. Er wordt gestart vanaf het Boulodrome in Parc Departemental de la Couneuve, dichtbij het vliegveld Le Bourget. De finish zal dan op de Coolsingel in Rotterdam op 28 mei 2012 zijn tussen uur en uur.

4 Pagina 4 Ons team. Ons team bestaat uit : 1 teamcaptain 1 coördinator/navigator 8 lopers. 4 fietsers 2 chauffeurs 2 chauffeurs / navigator. 2 verzorgers 5 cateraars De teamcaptain. De teamcaptain zorgt voor een goede organisatie en gang van zaken. Hij is er verantwoordelijk voor dat het evenement voor ons team zal slagen. Hij is op de hoogte van alles. Dit kan zijn van blessures tot routewijzigingen. Hij onderhoudt het contact met de organisatie van de Roparun. Hij dient volledig op de hoogte te zijn van het wedstrijdreglement. De coördinator. De coördinator zorgt voor de communicatie met de teams. Hij is via de chauffeurs van de busjes, op de hoogte van de gang van zaken in het team dat aan het lopen is. En zorgt voor een goed en duidelijke afstemming met de voertuigen, zodat vlot gewisseld kan worden. Hij ziet erop toe dat de overdracht van de loopchip van het ene team naar het volgende team goed verloopt. Hij dient volledig op de hoogte te zijn van het wedstrijdreglement. De lopers. De 8 lopers splitsen zich in twee ploegen van 4 lopers. Als de ene ploeg aan het lopen is, rust de andere ploeg. Dit rusten gebeurt in het basis/wisselkamp. Bij de ploeg die aan het lopen is, loopt een loper 2 km, dan wordt deze afgelost en de volgende loper doet 2 km. Dit betekent dus 2 km lopen en 6 km rusten. Ofwel ongeveer 10 minuten lopen en 30 minuten rusten. Dit alles in etappes van ca. 50 km. Na die etappe van 50 km komt de ploeg aan bij het vooraf afgesproken wisselpunt en daar wordt van ploeg gewisseld. Vergeet niet de loopchip over te dragen aan het nieuwe team voor de checkpunten 10, 11 en 12. Dit gaat zo door totdat we in Nederland zijn aangekomen. Vanaf Bergen op Zoom gaan alle lopers op de fiets, omdat er geen stopmogelijkheden meer zijn voor de busjes. Het laatste traject van 33 kilometer wordt door beide teams gedaan en de laatste kilometer gaan alle 8 lopers te voet.

5 Pagina 5 De lopers moeten er rekening mee houden dat zij ook regelmatig stukken zullen moeten fietsen. Het is van groot belang dat ook de loper goed op de hoogte is van het wedstrijdreglement. Deelname aan een estafetteloop vraagt om een goede conditie en het vermogen snel te herstellen. Duurtraining op zich lijkt onvoldoende. Gedurende één aflossing lopen de lopers iets meer dan 12 km en rusten zij 36 km ofwel 1 uur lopen en 3 uur rusten en dit in estafettevorm. Trainen voor een marathon lijkt een goede voorbereiding. Per slot van rekening train je dan op duurvermogen en op snelheid. De fietsers. Bij iedere ploeg lopers behoren 2 fietsers. Deze 2 fietsers begeleiden de loper. Dit geschiedt met één fietser ongeveer 5 meter vóór de loper en één fietser achter de loper. De voorste fietser heeft een routekaart en zorgt dus voor de juiste route. De fietsers dienen ook goed op de hoogte te zijn van het wedstrijdreglement. Zij moeten een goede conditie hebben aangezien zij 50 km in een laag tempo moeten fietsen. Over het gehele traject fietsen zij 250 km in 48 uur. De fietsers moeten gedurende lange tijd achter elkaar een gelijkmatig laag tempo kunnen rijden. Dit vergt een goede conditie en aangepaste houding op de fiets. Gedurende één aflossing moet je ongeveer 4 uur fietsen. De deelnemende lopers hebben ieder hun eigen individuele snelheid en de fietser moet zich daaraan aanpassen. Houd er ook rekening mee dat fietsen in kou en regen energie vreet. Zorg er dus voor dat je minimaal 4 uur achter elkaar in laag tempo kan blijven fietsen. Het doel van de fietsbegeleiding is primair het uitzetten van de te lopen route. Tevens zullen loper en fietser samen meer body vormen in het verkeer zodat de zichtbaarheid en dus de veiligheid verbetert. De personenbusjes. Het personenbusje mag niet bij de loper blijven, maar rijdt door totdat het busje het 2 km punt heeft bereikt en hier wisselt de loper. Het busje mag alleen op plekken stoppen waar dit normaal ook toegestaan is. Alleen bij extreem slecht weer, en als het zicht minder is dan 200 meter, mag het busje achter de loper blijven. De chauffeurs moeten goed op de hoogte zijn van het wedstrijdreglement. De basiswagens. De basiswagens, een gehuurde camper, en een gehuurd busje in aannemersuitvoering (3 zitplaatsen en laadruimte) verplaatsen zich naar het volgende wisselpunt of zo dicht mogelijk bij dat wisselpunt. Op het gehele traject

6 Pagina 6 van Parijs naar Rotterdam zullen naar verwachting in totaal 10 basis/wisselkampen opgebouwd worden. De chauffeurs moeten op de hoogte zijn van het parcours en van de mogelijkheden om buiten het parcours om te rijden. Het is absoluut noodzakelijk dat zij zich van tevoren op de hoogte stellen van de route van Parijs naar Rotterdam. De chauffeurs zijn verantwoordelijk voor de basiswagen en voor de netheid in de wagen. Zij zien erop toe dat de vertrekkende ploeg haar eigen spullen en kleren netjes opruimt, zodat de nieuwe ploeg niet in de natte spullen van een ander zit. In de camper reizen de mensen voor catering en de fysiotherapeuten. Wisselplaatsen. Op de wisselplaatsen stopt het aankomende team met lopen en fietsen en wordt afgelost voor de nieuwe ploeg. Het is van belang dat het aankomende team ca 10 km. Voor de wisselplaats een telefoontje geeft aan de coordinator of teamcaptain om de aankomsttijd door te geven, zodat het nieuwe overnemende team op tijd klaar staat op de wisselplaats. De lopers en fietsers van het aankomende team gaan op de wisselplaats in de camper, terwijl de ondersteuning (catering en fysiotherapeuten) in het busjes van de aankomende ploeg plaats nemen. Onmiddellijk na aankomst vertrekken de 3 voertuigen naar de volgende wisselplaats. Op die volgende wisselplaats wordt gegeten, gemasseerd en gerust. De fysiotherapeuten. Tijdens de wedstrijd verzorgt zij/hij kleine blessures bij de lopers en begeleiders die daar behoefte aan hebben. Dit gebeurt in principe in het basis/wisselkamp. In geval van nood kan een fysiotherapeut zich bij het lopende team voegen, zodat hij in de volgbus verzorging kan bieden. Hij zorgt zelf voor de benodigde spullen ten behoeve van de verzorging. De cateraars. De mensen voor de catering zorgen in het basis/wisselkamp voor het eten van het team dat komt rusten. Zij zorgen tevens voor het eten en drinken dat telkens aan de loopploeg moet worden meegegeven. Zij dienen na de maaltijd op te ruimen en alles in afvalzakken te deponeren. Tevens moeten zij het eten en drinken goed en veilig in de campers op bergen, zodra de campers naar de volgende basisplaats gaan vertrekken. In de voorbereiding stellen zij een plan op voor de voeding van de lopers en fietsers.

7 Pagina 7 Teamindeling. Team A. Lopers : Team B. Lopers : 1. Shirley Verveer 1. Milan van Holstein 2. Melvin Coenraad 2. Mitchel van Wageningen 3. Wim Coenraad 3. Bennie Romeijn 4. Jeffrey Westerbaan 4. Daisy Smit- Krijgh Fietsers : Jeannette Coenraad Shern Patijn Chauffeurs : Timothy Latooy Tim van der Schans Fietsers : Leen Coenraad Zoey Patijn Chauffeurs : Jim van Spronsen Gert- Joost van Diejen Ab Outjes Marianne Krudop Saskia Coenraad- Tur Lisa Verveer Joke Verveer Tiny Outjes Hans Verveer Richard Tur Jacques Oostdam fysiotherapeut fysiotherapeut catering, tevens reserve fietser. catering catering catering catering chauffeur voorraadbus chauffeur camper / teamcaptain. INFORMATIE EN TIPS VOOR DEELNEMERS. Algemene tips voor alle teamleden. Veiligheid staat bij de stichting Roparun en zeker in ons team voorop. Daarom het uitdrukkelijke verzoek om je aan de verkeersregels te houden. Stop bij rood verkeerslicht! Wacht tot je veilig kunt oversteken! De Franse en Belgische autoriteiten kunnen erg streng zijn. Let ook op elkaars veiligheid!!! In de avond en in de nacht, maar ook bij slechts weer overdag (regen, mist) is het voor iedereen verplicht een hesje te dragen van de EN 471 norm. Neem je rust zodra het kan. Dit is erg belangrijk, las je de finish wilt halen en bewust wilt mee maken.

8 Pagina 8 Gebruik om te slapen eventueel oordopjes. De een slaapt eerder dan de ander en je buurman snurkt weer harder dan Piet. Leg tijdens het slapen je benen eventueel iets hoger dan de rest van je lichaam. Laten we proberen oom zoveel mogelijk gebruik te maken van de mobiele toiletten die onder andere bij de checkpoints en langs de route staan. Mocht dat niet lukken, dan het verzoek om anderen niet te hinderen of overlast te bezorgen tijdens je sanitaire stop. Bekijk voor vertrek het traject dat afgelegd moet worden, goed. Het is prettig dat je van tevoren weet wat je te wachten staat. Het maakt veel uit of je met een vlakke of met een heuvelachtige weg te maken krijgt. Of moet je door een drukke stad of heb een eindeloos lijkende weg voor je. Richt je niet teveel op afstanden. Het kan namelijk voorkomen dat het wisselpunt door omstandigheden iets verder ligt dan tevoren gepland was. Neem opmerkingen van de wedstrijdleiding serieus. Ze worden niet voor niets gegeven. Luister naar de opmerkingen van je teamleden. Misschien vinden zij dat de straat waarop gelopen moet worden, niet prettig of merken zij iets anders op. Gooi geen rotzooi op straat of in de natuur. We hebben vuilniszakken in ieder voertuig. Controleer bij vertrek of er niets is achter gebleven. Rook niet in de auto s. Ook niet met de ramen/of deuren open. Het is handig Mocht er zich op straat problemen voordoen, dan is er in ieder voertuig een Franse Roparunbrief waarin uitgelegd wordt waar wij mee bezig zijn. Deze brief wordt ook in dit draaiboek opgenomen en zit er ook een Nederlandse vertaling. Niet vergeten mee te nemen : Geldig paspoort of identiteitsbewijs. Geldig rijbewijs Voldoende zakgeld Voldoende kleding voor onderweg en na finish in Rotterdam Zonnebrandolie Zonnebril Jas, trui, wollen ondergoed, handschoenen Warme broek (trainingsbroek of iets dergelijks) Slaapzak Kussen Toiletgerei DEODORANT!!!!!! Zaklamp met extra batterijen Fototoestel Verzekeringspapieren (pasje ziektekostenverzekering)

9 Pagina 9 Eventueel spelletjes of speelkaarten Eventueel benodigde medicijnen Handdoeken Mobiele telefoon en oplader Zorg dat je persoonlijke spullen zoveel mogelijk zijn voorzien van je naam. Zo kan voorkomen worden dat er spullen kwijt raken of bij de verkeerde persoon terecht komen. Pak je spullen in een (sport)tas en niet in een koffer. Tassen zijn namelijk makkelijker op te bergen dan koffers. Neem afsluitbare vuilniszakken mee voor kleding dat je gedragen hebt. Hiermee voorkom je dat alle auto s gaan stinken. Zorg ervoor dat je persoonlijke spullen die je alleen in Rotterdam nodig hebt, apart zijn verpakt, dan wel dat familie ze naar Coolsingel meebrengen. Tips specifiek voor de lopers. De voorste fietser bepaalt de route. Hij/Zij is hier verantwoordelijk voor. Loop niet te hard, zeker niet in het begin. De 2 e dag wordt erg zwaar. Het is dan prettig als we fysiek nog wat over hebben. In de avond en in de nacht, maar ook bij slechts weer overdag (regen, mist) is het voor iedereen verplicht een hesje te dragen van de EN 471 norm en verlichting. Wees er op voorbereid dat er in de nachten verval optreedt. Dat is niet zo gek, want ons bioritme zit zo in elkaar. Tijdens de Roparun eet je niet voor de lol. Het beste moment om te eten is een half uur nadat je gelopen hebt. (veelal na de verplaatsing). Goed kauwen ontziet de maag en kan een harde buik en brandend maagzuur voorkomen. Drink op tijd. Voor, tijdens en na de loop moet je voortdurend op je vochthuishouding letten. De fietsers hebben water bij zich. Als je dorst krijgt ben je te laat. Bij een temperatuur van 20 graden of hoger, is het gevaar van uitdroging zeer groot. Drink dus regelmatig en zet een pet op. Kijk uit dat je niet teveel sportdranken drinkt. Daar kun t zuur van krijgen Water is veelal ideaal. Let op je urine. Die moet zo helder mogelijk blijven. Daaraan kun je zien of je genoeg drinkt. Warm je op tijd op, maar doe dat ook niet te fanatiek. Loop het eerste stukje rustig en versnel eventueel daarna. Neem de tijd om jezelf te verzorgen nadat je gelopen hebt. Het busje wacht echt wel tot jij uitgelopen en uitgerekt bent. Daarna instappen en eventueel extra kleding aantrekken. Mocht je teveel of te weinig kleding aan hebben, dan is er altijd nog de fietser die wat voor je kan meenemen.

10 Pagina 10 Trek na een aantal loopbeurten droge sokken en ondergoed aan. Alles wat nat is, gaat schuren en dat is niet prettig. Ook loopschoenen hebben hersteltijd nodig; trek ze daarom uit en trek wat anders (slippers) aan. Neem voldoende trekband- vuilniszakken mee. Je kunt hier je natte kleding in doen. Als we dit niet doen, dan is de lucht in een voertuig niet te harden. Laat je natte kleding eventueel op een groepswisselpunt tijdens de rust, drogen. Als het schemerig wordt, gebruik dan de reflecterende hesjes. Heb je nog meer reflectiemateriaal, gebruik het dan. Ook een knipperlichtje. Als je een heuvel op loopt, verklein dan je pas en accepteer een lager tempo. Als je weer naar beneden loopt, probeer dan niet de verloren tijd in te halen, maar loop ontspannen en probeer te herstellen. Snij de route af waar dat (veilig) kan. Binnenbochten kunnen over deze afstand honderden meters schelen. Fietsers kunnen dit aangeven. Loop goed aan de kant van de weg en indien mogelijk op fietspaden. Houdt er rekening mee dat snelverkeer in het buitenland ook echt snelverkeer is. Daarnaast zijn de wegen niet altijd zo ingedeeld als in Nederland. Laat je waar dat kan, door de fietser uit de wind houden. Als je een loper inhaalt, blijf er dan even achter hangen en ga er vervolgens licht versnellend overheen. Overigens kun je ook besluiten samen verder te lopen. Dat kan heel ontspannend zijn. Als je ingehaald wordt, want dat zou ook voor kunnen komen, probeer dan niet met de loper mee te lopen, maar houdt je eigen tempo. Maak tijdens je rustperiode in het basiskamp, voordat je weer het volgende traject moet gaan afleggen, je eigen spullen klaar die je nodig hebt. Droge (schone) shirts, sokken, ondergoed en je plastic tas of vuilniszak. Vergeet ook niet om voeding en drank mee te nemen. Zorg voor geknipte nagels om blessures te voorkomen. De meeste wegen lopen iets rond. Ga daarom ook eens aan de andere kant van de weg lopen om blessures te voorkomen. Uiteraard mag daarbij de veiligheid niet in het geding komen. Het borst- en rugnummer dient de gehele route gedragen te worden. Als je een checkpoint passeert, moet je borst- en rugnummer goed zichtbaar zijn. Let erop dat de mensen van de organisatie je zien en herkennen. De fietser zorgt wel voor het afmelden en de stempel. Denk aan de chipregistratie!! Het is de bedoeling dat we de laatste 300 meter met alle teamleden lopen. Laten we als eenheid en zeker uniform gekleed over de finish gaan. Geef blessures op tijd aan. Bespreek deze met de fysiotherapeut en coördinator. Niet vergeten mee te nemen : Naast de eerdergenoemde algemene spullen is het raadzaam om het volgende ook nog mee te nemen :

11 Pagina 11 2 paar sportschoenen. Veiligheidsspelden voor rug- en borstnummer. (bad)slippers. Voldoende droge en schone sokken (5 paar), ondergoed en T- shirts Loopshirts. Thermoshirts. Lange loopbroek. Korte loopbroek. Loopjack. Veiligheidshesje. Vuilniszakken of plastic tasjes voor natte kleding. Hoofdlamp. Veiligheidslampjes. Extra reflecterende bandjes of lampjes en batterijen. Tips specifiek voor de fietsers. De loper geeft het tempo aan. Zorg dat je jouw (fiets)tempo aanpast aan dat van de loper. Als de loper te hard om je bij te houden, moet zij/hij zich forceren, met alle nare gevolgen van dien. De tocht naar Rotterdam is dan extra lang!! De voorste fietser bepaalt de route. Hij/Zij is hier verantwoordelijk voor. In de avond en in de nacht, maar ook bij slechts weer overdag (regen, mist) is het voor iedereen verplicht een hesje te dragen van de EN 471 norm Goede verlichting is uiteraard verplicht. Het zichtbaar dragen/hebben van het teamnummer is verplicht. Bij wegwerkzaamheden of opbreking kun je normaal gesproken gewoon doorrijden. Indien dit echt niet kan, worden door de Roparun rode omleidingbordjes geplaatst. Geldt alleen voor fietsers en lopers. Niet altijd voor de voertuigen. Elke loper wordt in principe begeleid (in het donker altijd) door 2 fietsers. De ene fietser heeft de taak van routeverkenner en de andere fietser heeft de taak van beveiliger. De routeverkenner zorgt voor de juiste route Hij fietst op moeilijke punten vooruit om de route te gaan verkennen. De beveiliger zorgt ervoor dat de loper goed gezien wordt, dan wel te zien is. Hij zorgt ervoor dat de loper veilig kan oversteken en dergelijke. De fietser zal over het algemeen toch wat minder moe zijn dan de loper. In overleg met de loper, fietst hij naast of achter de loper. Houdt de loper in ieder geval zoveel mogelijk uit de wind. Beide fietsers zijn in het bezit van een geplastificeerde Ropa- routewijzer. Controleer elkaar. Bepaal vooraf wie zal gaan verkennen en wie gaat beveiligen. Lopers willen daar waar dat mogelijk is, de weg afsnijden. Voor fietsers zal dat niet altijd mogelijk zijn. Kijk wat vooruit, let op de veiligheid en zorg dat de loper ongehinderd kan afsnijden.

12 Pagina 12 Het kan zijn dat de loper eerder en makkelijker over een bepaalde kruising komt dan de fietser. Laat hem dan gewoon lopen, je haalt hem/haar snel genoeg weer in. Let wel op de afslagen. Zorg dat je voldoende water bij je hebt. Als het goed is, is er voldoende water in de ondersteuningsbus aanwezig en kun je dus op tijd bijtanken. Geef alleen informatie over de snelheid en afgelegde afstand aan de lopers als hij/zij erom vraagt. De één vindt dergelijke informatie prettig, de ander juist niet. Neem opmerkingen van de lopers serieus. De meeste lopers zeggen wat ze bedoelen en hebben op dat moment vaak niet de behoefte om grappen te maken. Neem bij pech de taak van de andere fietser over en ga gewoon door. De rest probeert het probleem wel op te lossen. Je bent er op dat moment alleen voor de loper. Heb je zelf pech, laat dat dan wel weten aan de coördinator of chauffeur van de begeleidingsbus. Zorg dat je goed zichtbaar bent zodat ze je snel kunnen vinden. Neem wel telefonisch contact op. Mocht een loper (niet te ernstig) geblesseerd raken, laat de andere fietser dan snel doorrijden naar het ondersteuningsvoertuig, zodat de volgende loper kan starten. Vervolgens kan de geblesseerde loper opgehaald en behandeld worden. Bij een checkpoint tekent de fietser het registratieformulier. Laat de loper in ieder geval gewoon doorlopen. Handel in onvoorziene situaties naar eigen inzicht en in het belang van het team. Het probleem wordt vast opgelost. Het is raadzaam om plastic tasjes/zakjes mee te nemen, om over je schoenen te doen als het regent. Neem voldoende warme kleding mee. Het kan s- nachts namelijk flink koud zijn en van het fietstempo zul je niet warm worden. Zorg voor een fietstas om eten, drinken en extra kleding mee te nemen. De fiets mag niet mee in de metro. Zorg dat één van de fietsers altijd telefonisch bereikbaar is. Niet vergeten mee te nemen : Naast de eerdergenoemde algemene spullen is het raadzaam om het volgende ook nog mee te nemen : 2 paar sportschoenen. Veiligheidsspelden voor rugnummer. (bad)slippers. Voldoende droge en schone sokken (5 paar), ondergoed en T- shirts Lange fietsbroek Korte fietsbroek. Vuilniszakken of plastic tasjes voor natte kleding. Extra voorzieningen voor droge voeten bij regen.

13 Pagina 13 Veiligheidshesje. Regenkleding. Loopshirt ( voor Rotterdam) Extra gereedschap en fietstas. Fietspomp. Hoofdlamp. Veiligheidslampjes. Extra reflecterende bandjes of lampjes en batterijen. Tips specifiek voor de chauffeurs. Zorg vóór vertrek vanaf het groepswisselpunt voor voldoende voeding en water. Let mede op dat alle lopers en fietsers hun spullen voor het af te leggen traject bij zich hebben. Zorg ervoor dat je steeds na ongeveer dezelfde afstand stopt, zodat daar de loperswissel kan plaats vinden. Zodoende loopt iedereen ongeveer even veel. Het ondersteuningsvoertuig altijd zo veilig mogelijk parkeren. Zorg dat je duidelijk zichtbaar bent voor de loper EN voor het overige verkeer. Het is de bedoeling dat je de gehele route foutloos rijdt en dat is best een hele opgave. Je hebt daarbij de hulp van een navigator, want hij leest de kaart voor je. Het kan voorkomen dat je het sturen na een tijdje wel gezien hebt. Wissel in overleg met een fietser op een geschikt moment. Als dat niet mogelijk is, kun je altijd even wisselen met de navigator. Als je elkaars taken maar over neemt. Neem je rust zodra het kan. Zeker voor de chauffeur is het van belang dat ze fris en helder zijn, want je bent verantwoordelijk voor het ondersteuningsbusje en voor de inzittenden. Rijdt bij het einde van het traject niet door naar het groepswisselpunt. Het kan namelijk zijn dat er nog een keer extra van loper gewisseld moet worden. Overleg met de coördinator. Mochten zich problemen voordoen, overleg dan met de coördinator. Zoek altijd naar een oplossing. Zorg er voor dat onderweg de benzinetank zo vol mogelijk zit. Het is namelijk niet overal mogelijk om te tanken. Zeker s- nachts niet en met Pinksteren. Niet vergeten mee te nemen : Naast de eerdergenoemde algemene spullen is het raadzaam om het volgende ook nog mee te nemen : Veiligheidshesje. Geldig rijbewijs.

14 Pagina 14 Tips specifiek voor navigator / coördinator. De navigator / coördinator zorgt ervoor dat de overdracht van de loopchip van het ene team naar het andere team goed verloopt tijdens de Roparun. Verzamel de paspoorten en identiteitskaarten van de lopers en de fietsers voordat het team aan het traject begint waarin de grensovergang is opgenomen. Bekijk dat dus goed van tevoren. Zorg er samen met de chauffeur voor dat alle noodzakelijke goederen, voeding en water in het ondersteuningsbusje aanwezig zijn, voordat je vanaf een wisselpunt vertrekt. Bekijk (eventueel samen met de chauffeur) de route voor ieder vertrek op lastige punten. Zorg ervoor dat de chauffeur tijdig weet waar hij heen moet, zodat hij zijn aandacht zoveel mogelijk bij het verkeer kan houden. Bekijk ver van tevoren waar lopers eventueel op de fiets moeten. Mocht de chauffeur vermoeid zijn en het is niet mogelijk om te wisselen met een fietser, neem dan de taak van de chauffeur over, zodat hij wat rust kan nemen. Zorg voor een goede sfeer in de bus en probeer het voor een ieder zo comfortabel mogelijk te maken. Zorg voor een duidelijke en goede afstemming met de andere voertuigen, zodat vrij vlot gewisseld kan worden. Mochten er zich problemen voordoen, overleg dan met de bemanning van het voertuig of met de coördinator en handel in alle vrijheid. Zorg er in ieder geval voor dat de lopers door kunnen blijven lopen. Zorg er met de navigator van de andere groep voor dat de laatste 300 meter voor de finish vlot verlopen. Niet vergeten mee te nemen : Naast de eerdergenoemde algemene spullen is het raadzaam om het volgende ook nog mee te nemen : Veiligheidshesje. Geldig rijbewijs. Tips specifiek voor de fysiotherapeut. Bepaal in overleg met de loper wat het meest praktische moment is om te verzorgen, onderweg of na de groepswissel. Regel zelf de tassen met spullen die je onderweg zou moeten gebruiken. Neem ook enkele oude handdoeken mee. Tips specifiek voor de facilitaire dienst.

15 Pagina 15 Maak vóór het vertrek uit Nederland een goed voedingsplan voor lopers, fietsers en ondersteuning. Bedenk goed welke voeding op welke tijdstip gegeven moet worden. Maak eventueel een menuplan. Zorg er voor dat de rustende groep voldoende verzorgd wordt en dat zij op tijd kunnen eten. Ze moeten ruim voordat zij weer vertrekken gegeten hebben. Stem tevoren af met leiding van het basiskamp en met de coördinator of het zinvol is eerst te eten met de aankomende groep en vervolgens door te rijden of andersom. Probeer goede slaapgelegenheid te creëren en zorg dat de koelkast voortdurend koel blijft. Probeer elkaar af en toe af te lossen. Je bent continu in gezelschap van de rustende groep. Zorg via de chauffeur van het busje en coördinator, dat de groep die weer van het wisselpunt vertrekt, voldoende voeding en drank bij zich heeft. Let er op dat er geen troep achter blijft op de wisselplaats. Ruim alles netjes op voordat de camper naar een volgend basiskamp gaat. TEAMSAMENSTELLING Team A, voertuig 1. Personen : 1. Loper 2. Loper 3. Loper 4. Loper 5. Fietser 6. Fietser 7. Chauffeur 8. Nav/coördina Shirley Verveer Melvin Coenraad Wim Coenraad Jeffrey Westerbaan Jeannette Coenraad Shern Patijn Timothy Latooy Tim van der Schans Voertuig : Eigenaar Contact Merk en type Kenteken Aantal zitplaatsen

16 Pagina 16 Materiaallijst : Omschrijving Kentekenbewijs Geld voor benzine en tol Groene kaart 2 Roparun routeboek geplastificeerd (voor fietsers) 2 Roparun routeboek Lijst met eventuele medische gegevens. GSM EHBO- koffer 9 Kledingbakken 5 Franse Roparunbrieven 15 rugnummers 3 Fietsen 2 Kaarthouders Extra bidonhouder 7 bidons, voorzien van naam Snelheidsmeter voor fiets (zo uitgebreid mogelijk) 2 Fietsvlaggetjes 1 Bandenplakset 1 Fietspomp 1 Fietstas Fietsverlichting Maglicht met oplader Koelbox Jerrycan voor water 9 Veiligheidshesjes EN 471 Toiletpapier

17 Pagina 17 Team 2, voertuig B. 1. Loper 2. Loper 3. Loper 4. Loper 5. Fietser 6. Fietser 7. Chauffeur 8. Navigator Milan van Holstein Mitchel van Wageningen Bennie Romeijn Daisy Smit- Krijgh Leen Coenraad Zoey Patijn Jim van Spronsen Gert- Joost van Diejen Voertuig : Eigenaar Contact Merk en type Kenteken Aantal zitplaatsen Materiaallijst : Omschrijving Kentekenbewijs Geld voor benzine en tol Groene kaart 2 Roparun routeboek geplastificeerd (voor fietsers) 2 Roparun routeboek Lijst met eventuele medische gegevens. GSM EHBO- koffer 9 Kledingbakken 5 Franse Roparunbrieven 15 rugnummers 3 Fietsen 2 Kaarthouders Extra bidonhouder 7 bidons, voorzien van naam Snelheidsmeter voor fiets (zo uitgebreid mogelijk) 2 Fietsvlaggetjes

18 Pagina 18 1 Bandenplakset 1 Fietspomp 1 Fietstas Fietsverlichting Maglicht met oplader Koelbox Jerrycan voor water 9 Veiligheidshesjes EN 471 Toiletpapier Basiskampvoertuig 1. Personen : 1. Teamcaptain Jacques Oostdam 2. Fysiotherapeut Marianne Krudop 3. Fysiotherapeut Ap Outjes 4. Catering Saskia Coenraad- Tur 5. Catering Lisa Verveer 6. Catering Tiny Outjes (vanaf zondag) 7. Catering Hans Verveer (vanaf zondag) 8. Catering Joke Verveer (vanaf zondag) Voertuig : Eigenaar Fam Westerhof via Camperfun Kontakt Merk en type Knaus 708 K Kenteken 01- PPJ- 3 Aantal zitplaatsen 6

19 Pagina 19 Materiaallijst : Omschrijving Kentekenbewijs Geld voor benzine en tol Groene kaart 2 Roparun route GSM EHBO- koffer Kledingbakken Franse Roparunbrieven Gereedschapskist tafels?????????????? stoelen?????????????? Zeil???????????? 2 gasflessen kookapparaat (gasbarbecue). magnetron Verlengsnoer Voeding (zie voedingslijst) Kookgereedschap (pannen e.d.) 3 thermoskannen Wegwerp borden Wegwerp bestek Boterhamzakjes Blikopeners Lucifers Plastic bekers Emmers Afwasteil met borstel em afwasmiddel Reinigingsmiddelen Vuilniszakken Handdoeken Theedoeken Toiletpapier Afzetlint

20 Pagina 20 Jerrycan 10 ltr. Voor extra brandstof Zaklampen (eventueel hoofdlampen) Extra batterijen Massagetafel??????? Vochtige doekjes BENODIGDHEDEN Aantal Omschrijving Door : Uiterlijk : 3 Draaiboeken JPM Basisvoertuigen JPM/ RT 2 Busjes met zitplaatsen 9 personen T vd S 2 Kentekenbewijs basisvoertuigen JPM/ RT 2 Kentekenbewijs busjes T vd S 2 Groene kaarten basisvoertuigen JPM/ RT 2 Groene kaarten busjes T vd S 2 Geld voor benzine en tol. 300,- - per voertuig T vd S 2 Geld voor diesel /benzine en tol. per voertuig JPM/ RT 3 Tomtom navigatie voor busjes chauffeurs 4 Roparun routekaarten geplastificeerd voor fietsers JPM 6 Roparun routekaarten voor voertuigen JPM 1 Verzekeringspapieren deelnemers 3 Lijst met medische gegevens deelnemers 6 GSM 2x fietsers, 2x busjes en 2x basisvoertuig iedereen 3 EHBO koffers 2x busjes en 1x basisvoertuig Jeannette 4 Sets Roparun brieven ( 5 stuks per set) T vd S 30 Rugnummers JPM 5 Fietsen Jeannette 5 Kaarthouders Jeannette 16 Bidons voorzien van naam JPM 2 Snelheidsmeters voor fiets 1 per team. Jeannette 4 Fietsvlaggetjes - 2 per team. Jeannette 3 Bandenplaksetjes, 1 per bus en 1 basisvoertuig Jeannette

21 Pagina 21 3 Fietspompen, 1 per bus en 1 basisvoertuig Jeannette 5 Fietsverlichting Jeannette 5 Fietstassen of manden. Jeannette 2 Extra sterke koplampen fiets Jeannette extra batterijen voor sterke lampen Jeannette 14 Hoofdlampen kaartverlichting, 7 per busjes Jeannette extra batterijen hoofdlampen Jeannette 4 Rollen vuilniszakken, 1 per busjes 2 basisvoertuig. Joke 1 Rol boterhamzakjes Joke 2 Water jerrycans voor water T vd S 1 Vulslangen voor drinkwater. JPM 8 Rollen keukenpapier Joke 25 Hesjes EN 471 T vd S 20 Toiletpapier, 7 per busjes Joke 30 Toiletpapier basisvoertuig Joke 2 Brandblusmiddel basisvoertuigen JPM 1 Uitvouwbare partytent. JPM 2 zeilen voor zijkant partytent JPM 14 grote knijpers voor zeil/partytent. JPM 1 aggregaat JPM 1 brandstof voor aggregaat JPM 2 Klaptafels Joke/Tiny 10 Tuin- ligstoelen en 4 stapelstoelen Joke 1 Stuk zeil 2 Extra gasflessen T vd S 1 Kookapparaat (gasbarbecue) Jeannette 1 Magnetron Joke 3 Verlengsnoeren JPM 5 Pollepels en vleestangen Joke 3 Thermoskannen Joke 1 Koffiezetapparaat met toebehoren (filters e.d.) Joke 1 Blikopener Joke 2 Emmers Joke 10 Handdoeken Joke 10 Theedoeken Joke

22 Pagina 22 1 Groot pak lucifers Joke 3 Looplampen basiskamp JPM 1 sterke grote zaklamp JPM extra batterijen (welke??) JPM 2 Afwasborstel Joke 2 Afwasschuursponsjes Joke 1 Afwasmiddel Joke Diverse reinigingsmiddelen. Joke 6 GSM laders Iedereen 1 Slaapzak per deelnemer Iedereen 50 Veiligheidsspelden Joke Oude kranten voor natte schoenen iedereen VOEDINGSLIJST 300 stuks Wegwerpborden 300 stuks Wegwerpbestek 500 stuks Wegwerpbekers 200 stuks Broodjes wit 200 stuks Broodjes bruin 75 stuks Krentenbollen 100 plakken Snelle Jelle 100 plakken Ham 100 plakken Kaas 100 plakken Cervelaat 3 kuipjes Margarine 1 pot Chocoladepasta 1 pot Pindakaas 100 repen Mars 100 repen Snickers 50 stuks Gevulde koeken

23 Pagina 23 5 zakken Drop (zout voor lopers en fietsers) 5 zakken Salmiakballen (zout voor lopers en fietsers) 15 zakken Chips (zout voor lopers en fietsers) 3 dozen Cup a Soup 2 flessen Bakboter 75 porties Pastagerecht 50 stuks Gehaktballen 50 stuks Knakworsten 100 stuks Bananen 50 stuks Appels 5 pakken Koffie ( totaal voor 300 koppen) 2 dozen Suikerklontjes 2 liter Koffiemelk 2 dozen Theezakjes 1 bus Zout 1 bus Peper 96 blikjes Cola 100 flesjes AA drink 100 pakken Bar- le- duc drinkwater 25 flessen Spa Henriette 10 pakken Melk 50 stuks Eieren DATA EN TIJDSTIPPEN. Alle spullen die meemoeten, moeten uiterlijk donderdag 24 mei bij Richard Tur geleverd worden. 3 fietsen gaan met camper mee, dus leveren bij Jacques Oostdam en beide andere met de bestelauto van Richard. Jacques en Richard halen vrijdag 25 mei in de morgen de maaltijden en vleeswaren op bij de slager, daarna de aggregaat en vervolgens wordt ingeladen. De camper en bestelauto vertrekken om uur. Eerst wordt Marianne Krudop opgehaald en vervolgens in Barendrecht Ab Outjes en Lisa Verveer en het brood. De camper en bestelauto overnachten op Camping de Paris, in Parijs. Zaterdagmorgen vertrekken zij om ca uur naar de startplaats in Dugny, om als team te melden en de maaltijd voor het team in orde te maken. De bestelbusjes met overige teamleden vertrekken op zaterdagmorgen vanuit Rotterdam om uiterlijk uur. Iedereen neemt zelf iets te eten en drinken voor onderweg mee. Zij rijden naar de startplaats in Dugny (uiterlijk uur aankomst.) Start van de run voor ons team om uur.

24 Pagina 24 Voor degene die het laatste traject van 33 km willen meefietsen, zij moeten hun fiets dan uiterlijk donderdag 24 mei afleveren bij Scooter Dynamic, 1 e Stationsstraat 152 in Zoetermeer. Niels Schilleman zorgt dan voor vervoer naar Klaaswaal. Vanaf Klaaswaal gaan de voertuigen naar terrein van Van Eesteren bij Bijenkorf. Na afloop op Coolsingel, gaat iedereen op de fiets en gaat naar de Speeltuin. Daar is gelegenheid tot napraten. Alle teamleden krijgen 4 consumptiebonnen. Overige belangstellenden moeten zelf hun consumptie betalen. DIVERSE DOCUMENTEN. Routeboek Overzicht wisselplaatsen Handleiding lopers Handleiding fietsers Handleiding volgbusjes Reglement.

Deelnemen aan de Roparun, wat komt er allemaal bij kijken?

Deelnemen aan de Roparun, wat komt er allemaal bij kijken? Wat is Roparun? De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld

Nadere informatie

Fotografen voor de Roparun met een avontuurlijke insteek.

Fotografen voor de Roparun met een avontuurlijke insteek. Fotografen voor de Roparun met een avontuurlijke insteek. Citaat De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve

Nadere informatie

Unilever vitality runners team 51. Draaiboek Roparun 2011. www.vitalityrunners.nl

Unilever vitality runners team 51. Draaiboek Roparun 2011. www.vitalityrunners.nl Unilever vitality runners team 51 Draaiboek Roparun 2011 www.vitalityrunners.nl Versie Datum Wijzigingen Door 2 maart 2011 Koos Draaiboek 2011 Team 51 vitality runners versie 2 2 Roparun Team 51 vitality

Nadere informatie

Deelnemen aan de Roparun, wat komt er allemaal bij kijken?

Deelnemen aan de Roparun, wat komt er allemaal bij kijken? Wat is Roparun? De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld

Nadere informatie

Deelnemen aan de Roparun, wat komt er allemaal bij kijken?

Deelnemen aan de Roparun, wat komt er allemaal bij kijken? Wat is Roparun? De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld

Nadere informatie

Vereniging van Amersfoortse Ondernemers T.a.v. mevrouw R. Gorrssen Postbus 160 3BOO AD AMERSITOORT

Vereniging van Amersfoortse Ondernemers T.a.v. mevrouw R. Gorrssen Postbus 160 3BOO AD AMERSITOORT Vereniging van Amersfoortse Ondernemers T.a.v. mevrouw R. Gorrssen Postbus 160 3BOO AD AMERSITOORT Postadres Postbus 2133 3800 CC Amersfoort Datum maaí12014 Onderwerp Ons kenmerk Behandeld door Uw kenmerk

Nadere informatie

Inhoud Praktisch... 3 Paklijst... 4 Inpak tips... 5

Inhoud Praktisch... 3 Paklijst... 4 Inpak tips... 5 Survival week Inhoud Praktisch... 3 Paklijst... 4 Inpak tips... 5 Praktisch Wat heb je nodig deze week: een geldig identiteitsbewijs of paspoort. stevige wandelschoenen (zorg dat ze ingelopen zijn!!!).

Nadere informatie

protestants christelijke school voor voortgezet onderwijs

protestants christelijke school voor voortgezet onderwijs protestants christelijke school voor voortgezet onderwijs RACHMANINOWLAAN gymnasium atheneum havo Rachmaninowlaan 2 5653 AT Eindhoven T : 040-251 62 21 E: loc.rac@huygenscollege.nl Betreft: kamp klas 3

Nadere informatie

Algemene informatie Roparun 2016 1

Algemene informatie Roparun 2016 1 Wat is Roparun? De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld

Nadere informatie

MATERIALEN EN VOEDING EWALD STOKVIS KEVIN EN RUUD (ANWB WEGENWACHT)

MATERIALEN EN VOEDING EWALD STOKVIS KEVIN EN RUUD (ANWB WEGENWACHT) MATERIALEN EN VOEDING EWALD STOKVIS KEVIN EN RUUD (ANWB WEGENWACHT) MATERIALEN EN VOEDING Dit is het niet Ewald Stokvis Teamcaptain St. I Run For Life (Team 230) DIT IS EEN STUK OVERZICHTELIJKER BOODSCHAPPENLIJST(JE)

Nadere informatie

Algemene informatie Roparun

Algemene informatie Roparun Wat is Roparun? De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld

Nadere informatie

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Fietsvakantie 2015 De Schakel Uitwaaien op Texel woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Volg ons door tijdens de fietsvakantie elke dag ons verslag te lezen op: www.deschakelamstelveen.nl Het programma

Nadere informatie

KAMP NOORDWIJK. klas 3 VMBO

KAMP NOORDWIJK. klas 3 VMBO KAMP NOORDWIJK klas 3 VMBO 1 ACTIVITEITEN CAMPING 135 km : 1 uur en 30 min met de bus 2 Bij nood bellen : school : 0416 374448 of Hr Kop : 06-20383668 Begeleiding Docenten d Oultremontcollege Hr Moolenaar

Nadere informatie

Algemene informatie Roparun

Algemene informatie Roparun Wat is Roparun? De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld

Nadere informatie

Texel 24 september t/m 28 september

Texel 24 september t/m 28 september Texel 24 september t/m 28 september Groepsaccommodatie De Stolp Stolpweg 35 1797 AW Den Hoorn, Texel www.destolp-texel.nl Telefoon: Wij zijn altijd bereikbaar onder het nummer: 06-29006504 (Niké) en 06-24566674

Nadere informatie

TEAMLEIDERDRAAIBOEK LAUWERSLOOP 2015

TEAMLEIDERDRAAIBOEK LAUWERSLOOP 2015 TEAMLEIDERDRAAIBOEK LAUWERSLOOP 2015 Bij deze ontvang je het teamleiderdraaiboek. Dit draaiboek is een leidraad en kan helpen bij een goede organisatie voor jouw lauwersloopteam. Het draaiboek bevat belangrijke

Nadere informatie

Algemene kampinformatie. Scouts en Explorers. Scouting Weurt

Algemene kampinformatie. Scouts en Explorers. Scouting Weurt Algemene kampinformatie Scouts en Explorers Scouting Weurt Dit boekje bevat algemene informatie over de kampen van de Scouts en Explorers. Het is echter niet bindend. De speltakleiding zal uiterlijk een

Nadere informatie

Informatie Brief Mudrun Fun Foam Fest. Beste deelnemers(ters),

Informatie Brief Mudrun Fun Foam Fest. Beste deelnemers(ters), Beste deelnemers(ters), Wat leuk dat je meedoet aan dit geweldige avontuur! De informatie hieronder is hopelijk voldoende om jouw Mudrun Fun tot een geweldig succes te maken. Mocht je het zijn vergeten,

Nadere informatie

Voorwoord. Voor u ligt het portfolio van Roparun Team Doetinchem. Hierin leest u meer over De Roparun en ons team.

Voorwoord. Voor u ligt het portfolio van Roparun Team Doetinchem. Hierin leest u meer over De Roparun en ons team. Team Doetinchem Roparun 14 t/m 16 mei 2016 www.roparun teamdoetinchem.nl info@roparun teamdoetinchem.nl Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven... 1 P

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

16e Spivo Jeugdkamp. Met het thema:

16e Spivo Jeugdkamp. Met het thema: 16e Spivo Jeugdkamp Met het thema: We gaan weer op kamp! Dit jaar van vrijdag 24 april t/m zondag 26 april 2015. Dit jaar gaan we weer naar Groepsaccommodatie Ons Thuis in Ommel waar we de afgelopen paar

Nadere informatie

protestants christelijke school voor voortgezet onderwijs

protestants christelijke school voor voortgezet onderwijs protestants christelijke school voor voortgezet onderwijs RACHMANINOWLAAN gymnasium atheneum havo Rachmaninowlaan 2 5653 AT Eindhoven T : 040-251 62 21 E: loc.rac@huygenscollege.nl Datum : 3 juli 2015

Nadere informatie

Draaiboek Roparun 2013 Deel 1 Algemeen Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven

Draaiboek Roparun 2013 Deel 1 Algemeen Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven 1 11 Te am D&vS - KC Draaiboek Roparun Deel 1: Algemeen Daamen & van Sluis - De Kennissenclub Draaiboek Roparun Deel 1 Algemeen Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden

Nadere informatie

Algemene informatie Roparun 2014 1

Algemene informatie Roparun 2014 1 Wat is Roparun? De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

BRUGKLASKAMP HAVO RIETVELD LYCEUM

BRUGKLASKAMP HAVO RIETVELD LYCEUM BRUGKLASKAMP HAVO RIETVELD LYCEUM 2017 Brugklaskamp 2017 Wanneer?? Dinsdag 12 september 2017 Woensdag 13 september 2017 Donderdag 14 september 2017 Waar?? Recreatieboerderij Te Boomsgoed Langestraat 24

Nadere informatie

Beleidsplan Sleen4Life. Sleen4Life wil goede doel steunen met sportief evement

Beleidsplan Sleen4Life. Sleen4Life wil goede doel steunen met sportief evement Beleidsplan Sleen4Life Sleen4Life wil goede doel steunen met sportief evement Datum: 24 maart 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Sleen4Life... 3 Visie/Missie... 3 Doelstelling... 3 Organisatie... 4 Dagelijks

Nadere informatie

10 tips om je partner zo goed mogelijk te ondersteunen.

10 tips om je partner zo goed mogelijk te ondersteunen. 10 tips om je partner zo goed mogelijk te ondersteunen. Omdat het automatische gedrag is uitgeschakeld kosten onderstaande handelingen je partner al veel energie (hier denk je zo snel niet aan, omdat het

Nadere informatie

E - F kamp 15 en 16 mei 2015

E - F kamp 15 en 16 mei 2015 E - F kamp 15 en 16 mei 2015 VOORWOORD Hallo voetbalvrienden, Nog een aantal nachtjes slapen en dan is het zover. Het S.V. Deurne E- en F-kamp gaat weer van start op vrijdag 15 mei 2015. Circa honderd

Nadere informatie

Rapid Jeugdkamp: 30 juni t/m 2 juli

Rapid Jeugdkamp: 30 juni t/m 2 juli 2017 Rapid Jeugdkamp: 30 juni t/m 2 juli Inleiding Dit jaar gaan we op 30 juni 2017 met de bus naar Vierhouten rijden. Daar zullen wij op een nieuwe locatie ons jeugdkamp 2017 gaan houden! Het belooft

Nadere informatie

Sportklas survivalkamp

Sportklas survivalkamp Sportklas survivalkamp Belangrijke informatie Aankomst en vertrek Nog een paar weken en dan is het zover: we gaan naar de Ardennen. Op maandag 22 juni vertrekken we om 8.00 uur per bus van school naar

Nadere informatie

Jota-Cross Reglement Mobiele team Versie 1.0. Algemeen: Spelregels deelnemers. Tocht. Mobiele team. Thuis team. Welkom.

Jota-Cross Reglement Mobiele team Versie 1.0. Algemeen: Spelregels deelnemers. Tocht. Mobiele team. Thuis team. Welkom. Jota-Cross 2008 Reglement Mobiele team Versie 1.0 Gepubliceerd op: 27 september 2008 Algemeen: Mobiele team De groep mensen die denken de hersenslopende routes op te kunnen lossen, uitputtende posten te

Nadere informatie

3. WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS... 4

3. WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS... 4 REGLEMENT RONDE VAN ZELE 9 APRIL 2016 1. ALGEMEENHEDEN... 2 A. ALGEMEEN IDEE... 2 B. INSCHRIJVING... 2 C. HET PARCOURS... 2 D. VERKEERSREGELS... 3 E. VERANTWOORDELIJKHEDEN EN BEVOEGDHEDEN ORGANISATIE...

Nadere informatie

Informatiebrief voor ouders over Kindervakantiekamp 2016

Informatiebrief voor ouders over Kindervakantiekamp 2016 Informatiebrief voor ouders over Kindervakantiekamp 2016 Beste ouders, In deze informatiebrief over het kinderkamp brengen we u op de hoogte over de gang van zaken. Mocht u na het lezen van deze brief

Nadere informatie

De voordelen van hardlopen

De voordelen van hardlopen Hardloop tips De voordelen van hardlopen Zodra het buiten lekker weer wordt zie je overal om je heen mensen in hun hardloopschoenen springen. Op een mooie lenteof zomerdag is het heerlijk om na het werk

Nadere informatie

Tour for Life paklijst

Tour for Life paklijst Tour for Life paklijst Deze lijst geeft een goed inzicht in wat je nodig hebt tijdens Tour for Life. Vul de lijst aan met je eigen wensen. Voor renners die gebruikmaken van het Single Rider Servicepakket

Nadere informatie

DRAAIBOEK Team 328. Roparun. 18 t/m 20 mei 2013 Hamburg-Rotterdam

DRAAIBOEK Team 328. Roparun. 18 t/m 20 mei 2013 Hamburg-Rotterdam DRAAIBOEK Team 328 Roparun 18 t/m 20 mei 2013 Hamburg-Rotterdam Inhoudsopgave 1. Teamindeling pag. 2 2. Informatie en tips voor deelnemers pag. 3 2.1. Algemene tips voor alle teamleden pag. 3 2.2. Niet

Nadere informatie

WEERBERICHT Altijd weer! Tot weer?

WEERBERICHT Altijd weer! Tot weer? Beste allemaal, Leuk dat je meegaat op ons zomerkamp. In deze westernnieuws kun je bijna alles lezen over dit kamp. Sommige dingen staan er niet in: die blijven nog even een verrassing! Wacht maar op de

Nadere informatie

Trek als het nog nodig is, je sportiefste kleding aan. 12.30 uur Aankomst van groep 3-4. Zij lunchen gezellig met ons mee.

Trek als het nog nodig is, je sportiefste kleding aan. 12.30 uur Aankomst van groep 3-4. Zij lunchen gezellig met ons mee. 08.00 uur Wakker worden!!! Tijd om op te staan, een stevig ontbijt te eten en te bedenken of het weer past bij je fietskleding. O ja, zorg dat je fiets in orde is!!!! 09.45 uur verzamelen op school. Al

Nadere informatie

Inhoud. Vertrek & Terugkomst... 3 Aankomst... 4 Parijs... 5 Wat kun je in Parijs allemaal zien!... 6 Meeneemlijst... 7 Onderlinge AFSPRAKEN!...

Inhoud. Vertrek & Terugkomst... 3 Aankomst... 4 Parijs... 5 Wat kun je in Parijs allemaal zien!... 6 Meeneemlijst... 7 Onderlinge AFSPRAKEN!... 1 Inhoud Vertrek & Terugkomst... 3 Aankomst... 4 Parijs... 5 Wat kun je in Parijs allemaal zien!... 6 Meeneemlijst... 7 Onderlinge AFSPRAKEN!... 8 2 Vertrek & Terugkomst Vertrek: Donderdag om circa 03.45

Nadere informatie

& Partners. Nieuwsbrief ROPARUN juni 2017

& Partners. Nieuwsbrief ROPARUN juni 2017 & Partners Nieuwsbrief ROPARUN 2017 8 juni 2017 Helaas is er tegenwoordig haast niemand meer die niet een familielid, vriend, kennis of collega heeft die kanker heeft of aan deze vreselijke ziekte is overleden.

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

SPORTKAMP 2019 Appelscha

SPORTKAMP 2019 Appelscha SPORTKAMP 2019 Appelscha maandag 3 juni t/m vrijdag 7 juni Wat heb je nodig deze week?: Een goede fiets waarop je heen en weer Appelscha kunt fietsen!! (50km) Check je banden, remmen en licht ruim voor

Nadere informatie

Belangrijke informatie. Kampregels. Van alles wat

Belangrijke informatie. Kampregels. Van alles wat Belangrijke informatie Kantine Unitas: 0341 426535 Leiding Dominique de Vogel: 06 23163692 Mirjam Postma: 06 44381520 Anneke de Boer: 06 18853981 Ton Tönjes: 06 25272788 Maarten van den Bosch: 06 46393341

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

Leerlingen havo-3. Goirle, 11 april 2016. Uw kenmerk : Onderwerp : activiteitenweek 2. Beste leerling,

Leerlingen havo-3. Goirle, 11 april 2016. Uw kenmerk : Onderwerp : activiteitenweek 2. Beste leerling, Leerlingen havo-3 Goirle, 11 april 2016 Uw kenmerk : Ons kenmerk : H-1516-311/STN/spe Onderwerp : activiteitenweek 2 Beste leerling, Van 18 tot en met 22 april 2016 is de activiteitenweek. Deze activiteitenweek

Nadere informatie

Draaiboek vrijwilligers verzorging & catering voor de 24e Triathlon van Noordwijkerhout op 6 juli 2014

Draaiboek vrijwilligers verzorging & catering voor de 24e Triathlon van Noordwijkerhout op 6 juli 2014 Draaiboek vrijwilligers verzorging & catering voor de 24e Triathlon van Noordwijkerhout op 6 juli 2014 Beste Hartelijk dank dat u ook dit jaar weer bereid bent om de Triathlon van Noordwijkerhout mogelijk

Nadere informatie

Survivalkamp Ardennen 2017

Survivalkamp Ardennen 2017 Survivalkamp Ardennen 2017 Beste derdeklasser, We gaan er dit jaar weer een geweldig kamp van maken! Dit is dé kans om je (nieuwe) klasgenoten beter te leren kennen. Het is altijd fijn om te weten wat

Nadere informatie

De Zwaluwen Piraten 2016

De Zwaluwen Piraten 2016 De Zwaluwen Piraten 2016 4-7 mei 2015 Inhoudsopgave - Voorwoord - Belangrijke mededelingen voor de ouders - De kampregels - Wat moet ik meenemen Voorwoord Woensdag 4 mei start alweer het 34 e jeugdkamp

Nadere informatie

Ardennen IVKO

Ardennen IVKO Ardennen 2012-2013 IVKO Voorwoord Deze september gaan we alweer voor de 22ste keer met de tweede klassen op survivalkamp in de Ardennen. Er gaan twee groepen tegelijk en die wisselen elkaar op woensdag

Nadere informatie

Werkweek Ardennen klas 3b/k. 23 september t/m 26 september 2013. La Petite Montagne, Rue des Cretes 17, Chodes, Belgie

Werkweek Ardennen klas 3b/k. 23 september t/m 26 september 2013. La Petite Montagne, Rue des Cretes 17, Chodes, Belgie Werkweek Ardennen klas 3b/k 23 september t/m 26 september 2013 La Petite Montagne, Rue des Cretes 17, Chodes, Belgie 1 Nog even en dan is het zover. De werkweek voor leerjaar 3. Jullie hebben gekozen voor

Nadere informatie

10 juli-16 juli. Brunssum

10 juli-16 juli. Brunssum 10 juli-16 juli Brunssum Hallo allemaal, Nog even aftellen, maar bijna is het zover: We gaan weer op zomerkamp! Met z n allen gaan we weer spannende avonturen beleven, en hierover zijn natuurlijk ook

Nadere informatie

Zomerkamp 2015. Vallon Pont d Arc. Van 20 augustus t/m 28 augustus. Junior Survival club De Searchers

Zomerkamp 2015. Vallon Pont d Arc. Van 20 augustus t/m 28 augustus. Junior Survival club De Searchers Zomerkamp 2015 Vallon Pont d Arc Van 20 augustus t/m 28 augustus Junior Survival club De Searchers Reglement & Afspraken: Regel 1: De Searchers leiding, de Franse instructeurs en de campinggasten hebben

Nadere informatie

Informatie brief Den Haag 1 juli

Informatie brief Den Haag 1 juli Beste deelnemers(ters), Wat leuk dat je meedoet aan dit geweldige avontuur! De informatie hieronder is hopelijk voldoende jouw Bubbel Run tot een geweldig succes te maken. Mocht je het zijn vergeten, like

Nadere informatie

Medicijnen kunt u op de dag van vertrek afgeven bij juf Renate.

Medicijnen kunt u op de dag van vertrek afgeven bij juf Renate. vossestaart@archipelprimair.nl Aan de ouders en leerlingen van groep 7/8, Bijna is het dan zover, het schoolkamp komt er aan! De kinderen worden dinsdag 2 april tussen 8.30 uur en 8.45 uur op school verwacht

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Team Running Blind

Beleidsplan. Stichting Team Running Blind Beleidsplan Stichting Team Running Blind Inhoudsopgave Inleiding... 3 Team Running Blind... 3 Visie/Missie... 4 Doelstelling... 4 Organisatie... 4 Dagelijks bestuur... 4 Beloningsbeleid... 4 Team Runners...

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

SURVIVALKAMP Organisatie survivalkamp 2018 DR. MOLLERCOLLEGE / V. HAESTRECHTCOLLEGE

SURVIVALKAMP Organisatie survivalkamp 2018 DR. MOLLERCOLLEGE / V. HAESTRECHTCOLLEGE SURVIVALKAMP 2018 Organisatie survivalkamp 2018 DR. MOLLERCOLLEGE / V. HAESTRECHTCOLLEGE Beste leerlingen van klas 3, Jullie willen je wellicht opgegeven voor het survivalkamp van 10 mei t/m 13 mei 2018.

Nadere informatie

Werkweekleiding WERKWEEK LONDEN De route. Vertrekdag maandag 19 september

Werkweekleiding WERKWEEK LONDEN De route. Vertrekdag maandag 19 september Werkweekleiding WERKWEEK LONDEN 2016 Meneer Jansma, Meneer Loose, Mevrouw Smit, Mw de Jong en Mw Assink De groep is verdeeld in 4 kleinere groepen met een docent als leider. Redenen: Snel hoofden tellen

Nadere informatie

Kamp juni & 1 juli

Kamp juni & 1 juli Kamp 2018 30 juni & 1 juli Beste Kamper, Hier is het boekje waarin alles staat wat je moet weten voor het kamp van de venlose reddingsbrigade in het weekend van 30 juni en 1 juli. De begeleiders zullen

Nadere informatie

www.twosound.net/scouting Waar gaan we dit jaar naartoe? Ons adres is: Scouting Welten Groene Long 1 Welten (Heerlen) Nabij Bowlingcenter Hoeve de aar Hoe komen we op de kamplocatie? Vanaf de Slek is

Nadere informatie

Beleidsplan Venlo versus Kanker

Beleidsplan Venlo versus Kanker Beleidsplan Venlo versus Kanker 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Team Venlo versus Kanker 3 Visie/Missie 3 Doelstelling 3 Organisatie 3 Dagelijks bestuur 4 Team Runners 4 Team Logistiek 4 Team Evenementen 4

Nadere informatie

Kamp , 24 en 25 juni

Kamp , 24 en 25 juni Kamp 2017 23, 24 en 25 juni Beste Kamper, Hier is het boekje waarin alles staat wat je moet weten voor het kamp van de venlose reddingsbrigade in het weekend van 24 en 25 juni.. De begeleiders zullen vrijdag

Nadere informatie

KAMPBOEKJE. Volleybalweekend Compaen. - Voorwoord - Regels - Voorbereiding - Programma

KAMPBOEKJE. Volleybalweekend Compaen. - Voorwoord - Regels - Voorbereiding - Programma KAMPBOEKJE Volleybalweekend Compaen 2015 - Voorwoord - Regels - Voorbereiding - Programma Versie 1.1 Datum 19 mei 2015 Volleybalkamp Compaen 2015 Voorwoord Het doet mij veel plezier dat zoveel jeugdleden

Nadere informatie

Algemene kampinformatie. Bevers en Welpen. Scouting Weurt

Algemene kampinformatie. Bevers en Welpen. Scouting Weurt Algemene kampinformatie Bevers en Welpen Scouting Weurt Dit boekje bevat algemene informatie over de kampen van de Bevers en Welpen. Het is echter niet bindend. De speltakleiding zal uiterlijk een week

Nadere informatie

Inhoud. Inhoud 1. Inleiding 2. Deulin 3. Activiteiten 4. Kampkosten 6. Uitrusting 7. Zakgeld 8. Gegevens & Route 9. Contact 10

Inhoud. Inhoud 1. Inleiding 2. Deulin 3. Activiteiten 4. Kampkosten 6. Uitrusting 7. Zakgeld 8. Gegevens & Route 9. Contact 10 Inhoud Inhoud 1 Inleiding 2 Deulin 3 Activiteiten 4 Kampkosten 6 Uitrusting 7 Zakgeld 8 Gegevens & Route 9 Contact 10 1 Inleiding Beste ouder(s), Verzorger(s), We hebben besloten om dit jaar met de Verkenners,

Nadere informatie

Vertrek uit Parijs op donderdag 29 september Ochtend: uiterlijk uur kamers schoon achter laten. Avond: uur vertrek naar Nederland.

Vertrek uit Parijs op donderdag 29 september Ochtend: uiterlijk uur kamers schoon achter laten. Avond: uur vertrek naar Nederland. WERKWEEK PARIJS Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), Bijna is het zover, we gaan op werkweek. Het is de bedoeling dat wij met z n allen een leerzame en supergezellige week hebben. Om te zorgen dat

Nadere informatie

Survivalkamp Ardennen 2018

Survivalkamp Ardennen 2018 Survivalkamp Ardennen 2018 Beste derdeklasser, We gaan er dit jaar weer een geweldig kamp van maken! Dit is dé kans om je (nieuwe) klasgenoten beter te leren kennen. Het is altijd fijn om te weten wat

Nadere informatie

Informatie Brief Mudrun Fun. Beste deelnemers(ters),

Informatie Brief Mudrun Fun. Beste deelnemers(ters), Beste deelnemers(ters), Wat leuk dat je meedoet aan dit geweldige avontuur! De informatie hieronder is hopelijk voldoende om jouw Mudrun Fun tot een geweldig succes te maken. Mocht je het zijn vergeten,

Nadere informatie

Lieve prinsen en prinsessen,

Lieve prinsen en prinsessen, Lieve prinsen en prinsessen, Yasmine, Belle, Pinokkio, Nemo, Rapunzel of Aladin, iedereen heeft wel een favoriet Disney figuur en daarom staat dit jaar het zomerkamp in het teken van de Disney. In deze

Nadere informatie

TREF & CO. Team. Ridders van de ROPArun

TREF & CO. Team. Ridders van de ROPArun Roparunteam Tref & Co Bij het inzien van deze map hoor ik u denken, waar staat dat eigenlijk voor; Roparunteam Tref & Co? Allereerst zal ik u uitleggen wat de Roparun is. De Roparun is de grootste non-stop

Nadere informatie

protestants christelijke school voor voortgezet onderwijs

protestants christelijke school voor voortgezet onderwijs protestants christelijke school voor voortgezet onderwijs RACHMANINOWLAAN gymnasium atheneum havo Rachmaninowlaan 2 5653 AT Eindhoven T : 040-251 62 21 E: loc.rac@huygenscollege.nl Datum : 29 augustus

Nadere informatie

1. ALGEMEENHEDEN STARTPROCEDURE WEDSTRIJD WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS WEDSTRIJDREGLEMENT VOERTUIGEN...

1. ALGEMEENHEDEN STARTPROCEDURE WEDSTRIJD WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS WEDSTRIJDREGLEMENT VOERTUIGEN... REGLEMENT RONDE VAN ZELE 2019 Zele, 27 januari 2019 1. ALGEMEENHEDEN... 2 A. ALGEMEEN IDEE... 2 B. INSCHRIJVING... 2 C. HET PARCOURS... 2 D. VERKEERSREGELS... 2 E. VERANTWOORDELIJKHEDEN EN BEVOEGDHEDEN

Nadere informatie

9.3 KAMPEERWEEKEND. Geldig tot januari 2016. Functie naam ` Paraaf: Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging

9.3 KAMPEERWEEKEND. Geldig tot januari 2016. Functie naam ` Paraaf: Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging KNNV afdeling Delfland Postbus 133 2600 AC DELFT afdelingdelfland@knnv.nl www.knnv.nl/afdelingdelfland http://twitter.com/#!/knnvafddelfland Geldig

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Kamp groep 8 2014 14,15,16 & 17 april

Kamp groep 8 2014 14,15,16 & 17 april Kamp groep 8 2014 14,15,16 & 17 april Programma In vier dagen kun je veel doen. Hier lees je wat we elke dag ondernemen. Af en toe luieren doen we ook wel, maar niet te veel, want we willen het liefst

Nadere informatie

Wat doen we tijdens het weekend? Vrijdag

Wat doen we tijdens het weekend? Vrijdag Het Pupillenkamp, wat is dat eigenlijk? Het Pupillenkamp is al jaren het leukste weekend van het jaar. Ook dit jaar organiseren we het kamp, het wordt gehouden op 21,22 en 23 juni voor het eerst is dat

Nadere informatie

Portfolio. Stichting Achterhoekrunners Team 84. Roparun 23-25 mei 2015. www.achterhoekrunners.nl

Portfolio. Stichting Achterhoekrunners Team 84. Roparun 23-25 mei 2015. www.achterhoekrunners.nl Portfolio Stichting Achterhoekrunners Team 84 Roparun 23-25 mei 2015 www.achterhoekrunners.nl Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven... Van de voorzitter

Nadere informatie

Intro 2013-2014 Kennismakingsdagen/training

Intro 2013-2014 Kennismakingsdagen/training Intro 2013-2014 Kennismakingsdagen/training Omgeving: Riethoven Valkenswaard Borkel & Schaft Klas O4.1-O3.1 21 aug 23 aug 1 Inhoud Voorwoord;... 3 Programma; woensdag 22-08-2012... 4 Programma; donderdag

Nadere informatie

BIG FUN NOW AIR GAMES WEST-VLAANDEREN DE PRAKTISCHE GIDS. 23 SEPTEMBER Provinciedomein De Gavers

BIG FUN NOW AIR GAMES WEST-VLAANDEREN DE PRAKTISCHE GIDS. 23 SEPTEMBER Provinciedomein De Gavers AIR GAMES WEST-VLAANDEREN DE PRAKTISCHE GIDS BIG Reusachtige opblaasbare hindernissen FUN Het motto van de Air Games NOW Concept dat heel Europa verovert Om je perfect voor te bereiden op het TOFSTE race-event

Nadere informatie

Fiche Leerlingen. De plaats op de openbare weg binnen de bebouwde kom

Fiche Leerlingen. De plaats op de openbare weg binnen de bebouwde kom De plaats op de openbare weg binnen de bebouwde kom Kijk naar de fietsers. Kleur de nummers van de fietsers die de verkeersregels volgen en op de juiste plaats rijden groen. Kleur de nummers van de fietsers

Nadere informatie

RUNFORESTRUN & SWIM 30 AUGUSTUS 2015. Beste RUNFORESTRUN deelnemer,

RUNFORESTRUN & SWIM 30 AUGUSTUS 2015. Beste RUNFORESTRUN deelnemer, RUNFORESTRUN & SWIM 30 AUGUSTUS 2015 Beste RUNFORESTRUN deelnemer, Welkom bij de eerste editie van de RUNFORESTRUN & Swim. Ondanks dat wij ons ten doel hadden gesteld het evenement iets groter te maken

Nadere informatie

LEUK, GEZELLIG, SAMEN

LEUK, GEZELLIG, SAMEN INFO-AVOND VMBO-3 KAMP programma deze avond LEUK, GEZELLIG, SAMEN Voorstellen Verzekering Wat neem je mee? Regels Programma s activiteiten WAAR? Overnachten WAAR? 5 km LOPEN vanaf activiteitenplek begeleiding

Nadere informatie

Pirel (Joost) : Mika (Tom) : Otak (Marieke) : Lisa : Esmée : Bas :

Pirel (Joost) : Mika (Tom) : Otak (Marieke) : Lisa : Esmée : Bas : Zomerkamp 2012 1 Bijna is het dan zover. Dan gaan we op zomerkamp. Voor jullie ligt het kampboekje voor dit zomerkamp. In dit kampboekje vind je alle informatie die je nodig hebt vóór en tijdens het kamp.

Nadere informatie

Praktische informatie Amsterdam 10 & 20km

Praktische informatie Amsterdam 10 & 20km Praktische informatie Amsterdam 10 & 20km Het is bijna zover, over een paar dagen lopen wij de Nacht van de Vluchteling! Lees deze praktische informatie zorgvuldig door om er zeker van te zijn dat je goed

Nadere informatie

www.twosound.net/scouting Hallo allem33r588150679r72011204flyz5k11, W Welke stafleden gaan er mee? Staf: René Dols Fanny Renierkens Peter Andriessen Claudia van Sonsbeek Simone Slangen Chess patelski

Nadere informatie

Bijlage 1: paklijst Bijlage 2: het programma Bijlage 3: afspraken

Bijlage 1: paklijst Bijlage 2: het programma Bijlage 3: afspraken - - - Bijlage 1: paklijst Bijlage 2: het programma Bijlage 3: afspraken PAKLI JST EN KLEDI N GAD VI ES SCH OLEN Niet alles was op deze lijst staat hoeft van toepassing te zijn. Let op weersomstandigheden

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

Kennismakingsavond DriemTiemStrien. RoParun 2010

Kennismakingsavond DriemTiemStrien. RoParun 2010 Kennismakingsavond DriemTiemStrien RoParun 2010 Programma Opening en programma (Marco) Teampresentatie (Kees) Thema Financiën (Wimco) Speed-dating (Leen) Teamfoto Borrel 20.00 20.15-20.45 20.45-21.15 21.15-21.45

Nadere informatie

Alles op een rij voor de leerkracht van groep 4

Alles op een rij voor de leerkracht van groep 4 Alles op een rij voor de leerkracht van groep 4 Binnenkort krijgt uw groep een praktische verkeersles op het Verkeersplein van Veilig Verkeer Nederland en Shell. Om te zorgen dat uw leerlingen optimaal

Nadere informatie

Spekkoek. Op de terugweg praat zijn oma de hele tijd. Ze is blij omdat Igor maandag mag komen werken.

Spekkoek. Op de terugweg praat zijn oma de hele tijd. Ze is blij omdat Igor maandag mag komen werken. Spekkoek Oma heeft de post gehaald. Er is een brief van de Sociale Werkplaats. Snel scheurt ze hem open. Haar ogen gaan over de regels. Ze kan het niet geloven, maar het staat er echt. Igor mag naar de

Nadere informatie

Ardennen September 2014

Ardennen September 2014 Ardennen September 2014 IVKO Voorwoord In september gaan alle B-klassen alweer voor de 24ste keer op survivalkamp in de Ardennen (bij La Roche). De klassen zijn verdeeld over 4 locaties en verplaatsen

Nadere informatie

Leerlingeninformatie. Ardennenweek

Leerlingeninformatie. Ardennenweek Leerlingeninformatie Ardennenweek 2016-2017 Juli 2016 Checklist Taak Opmerkingen Paklijst gecontroleerd Paspoort en zorgpas gekopieerd en ingeleverd bij mentor Lunchpakket heenreis Avondeten voor de eerste

Nadere informatie

BEACHCAMP 2019 maandag 3 juni t/m woensdag 5 juni 2019

BEACHCAMP 2019 maandag 3 juni t/m woensdag 5 juni 2019 BEACHCAMP 2019 maandag 3 juni t/m woensdag 5 juni 2019 Adres: Camping Port Zélande Port Zélande 3 Ouddorp 1 Beste leerling, Op maandag 3 juni is het eindelijk zover! Om 9.00 uur staat de bus bij school

Nadere informatie

HEE KLJ TOPPERS. Wil je een briefje sturen, wel dat kan! Het adres is: KLJ Meisjes, HAMONT (Naam lid) Het Mezennestje Kroonstraat Beverlo

HEE KLJ TOPPERS. Wil je een briefje sturen, wel dat kan! Het adres is: KLJ Meisjes, HAMONT (Naam lid) Het Mezennestje Kroonstraat Beverlo HEE KLJ TOPPERS De school is nog niet gedaan, maar ons spetterend KLJ kamp is toch weer bijna in zicht. Dit jaar gaan we op een echt superheldenavontuur en vliegen we naar Beverlo. Voor onze -12 is dit

Nadere informatie

Schoolkamp 2 e klas. De Haven van Vinkeveen

Schoolkamp 2 e klas. De Haven van Vinkeveen Schoolkamp 2 e klas De Haven van Vinkeveen Voorwoord Eindelijk is het dan zover. De tweede klassen van het Haarlem College gaan op kamp naar Vinkeveen! In dit boekje vind je alle informatie die je nodig

Nadere informatie

VEILIGHEID THEMA 2015

VEILIGHEID THEMA 2015 VEILIGHEID THEMA 2015 1. Vooraf Controleer je fiets vooraf op gebreken. Draag handschoenen / sportbril / helm voor veiligheid en comfort. Waarschuw tijdig als je gaat passeren. Houd zoveel mogelijk rechts,

Nadere informatie

Sportklas survivalkamp

Sportklas survivalkamp Sportklas survivalkamp Belangrijke informatie Aankomst en vertrek Nog een paar weken en dan is het zover: we gaan naar de Ardennen. Op maandag 10 juli vertrekken we om 8.00 uur per bus van school naar

Nadere informatie

Maximale inspanningstest

Maximale inspanningstest Maximale inspanningstest Je komt bij ons in het ziekenhuis voor een test. Die test heet maximale inspanningstest. Het is een onderzoek waarbij de dokter onderzoekt: Hoe jouw conditie is. Hoe je longen,

Nadere informatie