programma Olympische dag klas 2 ALGEMENE INFO maandag 4 juli - PASCAL COLLEGE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "programma Olympische dag klas 2 ALGEMENE INFO maandag 4 juli - PASCAL COLLEGE"

Transcriptie

1 programma ALGEMENE INFO Olympische dag klas 2 Maandag 4 juli is het zover, de Olympische dag van klas 2! Elke leerling volgt 2 clinics. Eén clinic in de ochtend en één clinic in de middag. De tijden van de clinics: clinic ochtend van uur clinic middag van uur. Zorg ervoor dat je op tijd omgekleed en wel bij de accommodatie van je clinic aanwezig bent! Je meldt je een kwartier voor aanvang van de clinic (9:45 / 12:15) bij de begeleidende docent van het Pascal College of bij de trainer van de clinic. In dit draaiboek vind je alle benodigde informatie om een keuzelijst te maken voor de twee clinics waar jij het liefste aan zou willen deelnemen. Hou hierbij ook rekening met eventuele blessures. Tevens kun je alle informatie vinden over waar de clinic plaatsvindt. Als de indeling van de clinics bekend zijn, zoek dan in het programma naar de informatie over de clinics waarbij je bent ingedeeld. Wees voorzichtig met waardevolle spullen en bedenk goed welke spullen je wel/niet meeneemt. Vanzelfsprekend ga je netjes om met de accommodatie waar we te gast zijn. Tevens volg je de aanwijzingen op van de trainers en de docent. Wij wensen jullie veel plezier! maandag 4 juli - PASCAL COLLEGE

2 DE CLINICS: ultimate frisbee handbal Beachvolleybal hockey judo dans tennis voetbal boksen Golf ULTIMATE FRISBEE Ultimate frisbee is de belangrijkste teamsport onder de frisbee-sporten. In Nederland is het veruit de meest beoefende discipline met ongeveer 1000 deelnemers. Ultimate is bovendien één van de meest intensieve teamsporten die er bestaat. Ultimate wordt gespeeld door twee teams van zeven spelers. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te scoren. Na de beginworp probeert de ene ploeg de frisbee via goed en effectief samenspel steeds dichterbij de endzone van de andere partij te gooien. Als een speler eenmaal in schijfbezit is, mag hij niet meer lopen, totdat hij heeft overgespeeld naar een teamgenoot. Die teamgenoten proberen verspreid over het veld rennend vrij te lopen, zodat ze de schijf kunnen ontvangen zonder gevaar voor een onderschepping. Er wordt gescoord als de disc uiteindelijk wordt gevangen in de endzone van de tegenpartij. De clinic Ultimate frisbee vindt plaats op het sportveld naast de school. Mevrouw Koomen is een fanatiek speelster van deze sport en zal je alle kneepjes van het ultimate frisbee bijbrengen.

3 HANDBAL HANDBAL Handbal is een spectaculaire teamsport waarbij snelheid, kracht en explosiviteit een grote rol spelen. In klas 2 maak je in de gymlessen kennis met handbal en speel je zelfs een toernooi. Tijdens de olympische dag gaan we een stapje verder. Je gaat handballen op echte handbalvelden en krijgt een workshop van een handbaltrainer. Dit wordt georganiseerd door HVZ (handbalvereniging Zaanstreek). In december 2015 zat half Nederland aan de buis gekluisterd toen de Nederlandse handbaldames de finale van de WK handbal speelden. Jammer genoeg verloren zij, maar ze werden wel tweede van de wereld! Voor de eerste keer in de geschiedenis van de handbalsport zal het Nederlands damesteam meedoen aan de olympische spelen in Rio de Janeiro. Het resultaat op de WK is hoopvol, Nederland is een kandidaat voor olympisch goud! Handbalvereniging Zaanstreek Veld en kantine Het VerZetje Sportpark Jagersveld Dr. H.G. Scholtenstraat AR Zaandam T:

4 BEACHVOLLEYBAL BEACHVOLLEYBAL Eén van de meest spectaculaire sporten op de olympische spelen. Veel mensen denken dat beachvolleybal hetzelfde is als gewoon volleybal. Er zijn erg veel verschillen tussen deze twee sporten. Maar wat is nou beachvolleybal precies? Beachvolleybal is een zeer intensieve sport waarbij tactiek en techniek een zeer grote rol spelen. Deze twee punten zijn erg belangrijk bij deze sport. Officiële beachvolleybal wedstrijden worden 2 tegen 2 gespeeld. In de zaal is dit natuurlijk 6 tegen 6. Dit is niet het enige verschil, er zijn ook veel verschillende spelregels. Tijdens deze workshop wordt de sport beoefend op echte beachvolleybalvelden. Beachvolleybalschool Silicium verzorgt de workshop. Je krijgt een training voorgeschoteld door echte beachvolleybaltrainers. Houd er rekening mee dat je op je blote voeten in het zand speelt. Ben je nieuwsgierig naar beachvolleybal, schrijf je dan in voor deze workshop! Beachvolleybal Silicium Beachvolleybalschool Silicium sportpark Poelenburg Zaandam Zuid

5 HOCKEY HOCKEY Nederlanders blinken uit in hockey! Het nationale herenteam en damesteam hebben al veel internationale prijzen gewonnen, met de lympische titel in 2012 als meest recente hoogtepunt voor de oranje dames! In de hockeyworkshop ga je aan het werk met je techniek en worden er natuurlijk wedstrijdvormen gespeeld. Hockey wordt gegeven door een trainster van Z.H.C. De Kraaien, op hun eigen terrein. Bereid je van tevoren goed voor op de te fietsen route. Informatie van de trainster: Trek scheenbeschermers aan! (leen ze als je ze niet hebt) Bij de club kun je gebruik maken van de kleedkamers. Draag sportkleding die past bij het weer. Draag kunstgras schoenen, of sportschoenen zonder noppen (zaalschoenen/hardloopschoenen). Z.H.C De Kraaien Zuiderweg 68a 1456 NH Wijdewormer T:

6 JUDO DANS Judo is een zelfverdedigingssport. Nederland heeft een rijke geschiedenis als het gaat om judo en de olympische spelen. Gedurende deze workshop maak je kennis met judo als sport in een echte dojo (judozaal). Bij judovereniging Hikari onderga je een workshop van Cody Stor en Io Pel. Beiden zijn leerlingen uit havo 5 van het Pascal College en hebben het vak bewegen, sport en maatschappij gevolgd. (BSM) Judo wordt in een van de LO zalen gegeven. Een judoka gebruikt de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren. Judo werd door Jigoro Kano ( ) ontwikkeld vanuit de traditionele Japanse vechtkunst Jiu-Jitsu. Voor de pedagoog Kano was Judo niet zomaar een sport. Hij beschouwde het vooral als een opvoedkundige methode. Door Judo leer je positief omgaan met agressie. Judo is bovendien beschaafd. Zonder je tegenstander te blesseren, leer je hem of haar te overmeesteren. Een van de belangrijkste uitspraken van Jigoro Kano luidt: Judo kun je alleen maar leren door het te doen! (website JBN) Dans is een populaire sport. Dans kan voor het eigen plezier, voor een groep of voor een publiek worden uitgevoerd. Het kan ook ceremonieel gebruikt worden. Dansbewegingen kunnen op zichzelf staand betekenisloos zijn, zoals bij ballet of internationale dans, maar als er een ritme in wordt gemaakt kan er een verhaal mee worden verteld. Dans kan ideeën laten zien of verhalen vertellen. Dans is door de jaren heen in veel verschillende stijlen uiteengelopen, van breakdance en krumping tot modern. De dans clinic zal zich richten op een combinatie van hiphop, modern en streetdance. Mevrouw Snippe is een goede danser en zal je allemaal goede moves aanleren op leuke muziek. De clinic vindt plaats in LO1. Omkleden kan in de kleedkamers van LO1.

7 TENNIS TENNIS Tennis is de tweede sport van ons land. Meer dan een miljoen mensen staan regelmatig op de tennisbaan en daarvan zijn lid van een tennisvereniging. En dat is niet zo gek want iedereen kan leren tennissen, de sport is flexibel in te passen in je leven, goed voor je gezondheid en geschikt voor alle leeftijden. De clinic Tennis wordt gegeven door de tennisleraar van TZ Zaansport. TV Zaansport deelt het complex met voetbalvereniging SC Hercules Zaandam. TV Zaansport Kuilpad 1e 1509 AS Zaandam T:

8 VOETBAL VOETBAL Speciaal voor de voetballiefhebbers onder ons wordt er een exclusieve voetbalworkshop georganiseerd door een gediplomeerde trainer. Bij deze workshop kan je je helemaal uitleven. Lekker veel spelen en oefenen waarbij belangrijke kwaliteiten zoals techniek, tactisch inzicht, de wil om te winnen en het omgaan met wisselende omstandigheden van groot belang zijn. Heb jij zin om te voetballen en je voetbaltalenten te laten zien of te ontwikkelen? Kies dan voor dit onderdeel! De voetbal clinic zal gehouden worden op het veld van zvv Zaanlandia. Omkleden voor deze workshop doe je in de kleedkamers van zvv Zaanlandia. Deze workshop wordt gegeven door de trainer van zvv Zaanlandia B1 Dave Rietveld. ZVV Zaanlandia Karel Lotsylaan EA Zaandam T:

9 BOKSEN GOLF Wist je dat deze olympische zelfverdedigingssport vroeger met de blote vuisten werd beoefend? Tegenwoordig gebruiken we bokshandschoenen, maar je vuisten blijven het instrument waarmee je de sport beoefent. Boksen is een technische sport waarin getraind wordt op coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid. De clinic wordt gegeven door Kees Spanjaardt en wordt in principe op het sportveld van het Pascal College gegeven. Wanneer het slecht weer is, wijken we uit naar een locatie in de school. Golfen combineert mentale en lichamelijke inspanning. Golf is een spel, waarin situaties voorkomen die om een creatieve oplossing vragen. Lichamelijk vereist golf een goede hand-oog coördinatie, techniek en uithoudingsvermogen. Golf is een ontspannend en intrigerend spel. Zowel elementen van competitie als fitness oefeningen komen aan bod. Onder bezielende leiding van de heer Hoven maak je kennis met golf. Ben je benieuwd naar golf? Geef je dan op voor deze workshop. De golf workshop zal gehouden worden op het veld van Hellas Sport. Omkleden voor deze workshop doe je in de kleedkamers van Hellas Sport.

programma Olympische dag klas 3

programma Olympische dag klas 3 programma Olympische dag klas 3 woensdag 12 juli PASCAL COLLEGE DE CLINICS waar je uit kunt kiezen: handbal yoga streetball boksen aikido Kanoen Golf tennis ALGEMENE INFO Woensdag 12 juli is het zover,

Nadere informatie

ALGEMENE INFO Olympische dag klas 2

ALGEMENE INFO Olympische dag klas 2 programma ALGEMENE INFO Olympische dag klas 2 Dinsdag 11 juli is het zover, de Olympische dag van klas 2! Elke leerling volgt 2 clinics. Eén clinic in de ochtend en één clinic in de middag. Clinic ochtend

Nadere informatie

ALGEMENE INFO Olympische dag klas 1

ALGEMENE INFO Olympische dag klas 1 programma ALGEMENE INFO Olympische dag klas 1 Maandag 10 juli is het zover, de Olympische dag van klas 1! Je gaat twee clinics volgen. Eén in de ochtend en één in de middag. Clinic ochtend van 10.00-11.30

Nadere informatie

programma Olympische dag klas 2 ALGEMENE INFO dinsdag 10 juli PASCAL COLLEGE

programma Olympische dag klas 2 ALGEMENE INFO dinsdag 10 juli PASCAL COLLEGE programma Olympische dag klas 2 ALGEMENE INFO Dinsdag 10 juli is het zover, de Olympische dag van klas 2! Je gaat twee clinics volgen. Eén clinic in de ochtend en één clinic in de middag. Clinic ochtend

Nadere informatie

ALGEMENE INFO. programma Olympische dag klas 3. woensdag 11 juli PASCAL COLLEGE

ALGEMENE INFO. programma Olympische dag klas 3. woensdag 11 juli PASCAL COLLEGE programma Olympische dag klas 3 ALGEMENE INFO Woensdag 11 juli is het zover, de Olympische dag van klas 3! Je gaat twee clinics volgen. Eén clinic in de ochtend en één clinic in de middag. Clinic ochtend

Nadere informatie

Dag van de SPORT. Beste leerlingen,

Dag van de SPORT. Beste leerlingen, 2 Dag van de SPORT Beste leerlingen, Op dinsdag 15 april vindt de Dag van de sport plaats voor alle leerlingen uit de eerste en tweede klas van het Cals College Nieuwegein, Anna van Rijn college Albatros

Nadere informatie

Beste leerlingen, De sportdag is onder schooltijd en uiteraard gratis.

Beste leerlingen, De sportdag is onder schooltijd en uiteraard gratis. 2 Beste leerlingen, Op dinsdag 24 april vindt de Dag van de Sport plaats voor alle leerlingen uit de eerste en tweede klas van het Cals College Nieuwegein, Anna van Rijn College, locatie Albatros en de

Nadere informatie

Kies je sport! periode 2. De Baanbreker / De Spoorzoeker / De Kameleon

Kies je sport! periode 2. De Baanbreker / De Spoorzoeker / De Kameleon Kies je sport! periode 2 De Baanbreker / De Spoorzoeker / De Kameleon Hallo, SCOOL is de schoolsportclub van de Dr. Willem Dreesschool, Dr. J.A. Gerth van Wijkschool, Prins Willem Alexanderschool, De Kameleon,

Nadere informatie

Ultimate. Het officiële ultimate veld. Als junior of beginnende speler speel je in kleinere teams op een kleiner veld.

Ultimate. Het officiële ultimate veld. Als junior of beginnende speler speel je in kleinere teams op een kleiner veld. Feel Like Flying! Ultimate Eind jaren 60 bedacht een scholier in New Jersey, VS, een teamspel met een frisbee, losjes gebaseerd op American football. Een paar maanden later speelde hij met zijn schoolvrienden

Nadere informatie

Sport op de buitenschoolse opvang

Sport op de buitenschoolse opvang Sport op de buitenschoolse opvang Voorwoord Voor u ligt de menukaart Sport op de buitenschoolse opvang. In samenwerking met verschillende sportverenigingen biedt Sportpunt Houten een gevarieerd sportprogramma

Nadere informatie

Activiteiten bij BeachBreak

Activiteiten bij BeachBreak Activiteiten bij BeachBreak Waarom kiezen voor BeachBreak? Daarom kiest u voor Beach Break! Professionele begeleiding Uitgebreid programma Combineren van verschillende activiteiten Ieder uitje is uniek,

Nadere informatie

Sport. Welke workshops biedt Sport Studio?

Sport. Welke workshops biedt Sport Studio? Sport Sport Wat is Sport Studio? Sporten is voor iedereen, ook op het Rijnlands. Natuurlijk zijn er op deze school de lessen bewegingsonderwijs maar daarnaast nemen alle leerlingen van de onderbouw deel

Nadere informatie

Programmaboek. Organisator Alkmaar Zaanstreek Toernooi 1456 NH Wijdewormer

Programmaboek. Organisator Alkmaar Zaanstreek Toernooi 1456 NH Wijdewormer Programmaboek Zondag 28 augustus 2016 Dinsdag 30 augustus 2016 Woensdag 31 augustus 2016 Donderdag 1 september 2016 Vrijdag 2 september 2016 Zondag 4 september 2016 Meiden voetbaltoernooi O15-jun. & O13-pup.

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

Bowlen. Inleiding. Inhoud. Geschiedenis

Bowlen. Inleiding. Inhoud. Geschiedenis Inleiding Ik doe een spreekbeurt over bowlen, omdat het een leuke sport is. Ik zit zelf op bowlen en wil over mijn sport vertellen. Inhoud Geschiedenis Materiaal De bowlingbal Bal vasthouden en gooien.

Nadere informatie

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen:

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen: Onderstaand staan de gedragsregels, alsmede taken en verantwoordelijkheden, weergegeven, die we bij v.v. Rijsbergen willen hanteren. Als iedereen zich hieraan houdt, is het altijd gezellig en sportief,

Nadere informatie

Gedragsregels SV Rijnstreek

Gedragsregels SV Rijnstreek Gedragsregels SV Rijnstreek 1. Inleiding SV Rijnstreek wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen handballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de handbalsport

Nadere informatie

Almere 24 maart 2015

Almere 24 maart 2015 Almere 24 maart 2015 Voorwoord Welkom op de Olympic Moves regionale finale van Almere! Vandaag gaan jullie met je school sporten tegen andere teams en samen plezier beleven. Door het hele land worden regionale

Nadere informatie

Wat vul je in? Vul in ei of ij. Alle spelers gaan.. trainingskamp. Verschillende landen spelen. Eén keer.. de vier jaar wordt het WK gehouden.

Wat vul je in? Vul in ei of ij. Alle spelers gaan.. trainingskamp. Verschillende landen spelen. Eén keer.. de vier jaar wordt het WK gehouden. Naam:. Wat vul je in? Kies uit: tegen in van met op naast onder over - aan Alle spelers gaan.. trainingskamp. Het wk begint.. een openingsceremonie. Verschillende landen spelen.. elkaar. Eén keer.. de

Nadere informatie

Kies je sport! periode 1 Spoorwijk. Basisschool Jeroen en De Spoorzoeker

Kies je sport! periode 1 Spoorwijk. Basisschool Jeroen en De Spoorzoeker Kies je sport! periode 1 Spoorwijk Basisschool Jeroen en De Spoorzoeker 2 Hallo, SCOOL is de schoolsportclub van de Dr. Willem Dreesschool, Dr. J.A. Gerth van Wijkschool, Prins Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie:

Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie: Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie: Maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus Sportweek in de laatste

Nadere informatie

Animatieprogramma Zomer 25 t/m 31 juli Zaterdag 25 juli

Animatieprogramma Zomer 25 t/m 31 juli Zaterdag 25 juli 14.00-17.00 Welkoms middag Kom kennis maken met de Funbrigade in de Happy Fun Beach! Er is van alles te doen! 19.00-20.30 Handboog schieten Zaterdag 25 juli 10.30-12.00 Beach tennis Heb je zin om even

Nadere informatie

Informatie over het KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar

Informatie over het KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar Informatie over het KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende, gekleurde fases. Voor de jongste jeugd ontwikkelde de KNLTB Tenniskids Blauw. Daarna

Nadere informatie

PROGRAMMA. Schoolkorfbaltoernooi. Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen

PROGRAMMA. Schoolkorfbaltoernooi. Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen PROGRAMMA Schoolkorfbaltoernooi Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen Inhoudsopgave Dit programmaboekje bevat alle informatie over het

Nadere informatie

Tennispark de Oude Eik

Tennispark de Oude Eik Tennispark de Oude Eik 7 smashcourt banen (hele jaar bespeelbaar) waarvan 6 verlicht gelegen in een rustige omgeving oefenmuur, geitjes en speelplaats! Tennisclub de Oude Eik wil kinderen van de basisschool

Nadere informatie

Werkstuk LO Sport en Samenleving

Werkstuk LO Sport en Samenleving Werkstuk LO Sport en Samenleving Werkstuk door een scholier 2074 woorden 29 november 2004 6,3 51 keer beoordeeld Vak LO Inleiding Het doel van het maken van dit werkstuk is om het vak gym voldoende af

Nadere informatie

Volleybaltoernooi 2019

Volleybaltoernooi 2019 Volleybaltoernooi 2019 Vrijdag 22 maart 2019 Sporthal de Hazelaar Adres: T.M. Kortenhorstlaan 6, 5244 GD Rosmalen 11.30 14.00 uur Doelstelling: Na een lessenreeks van het spel volleybal komen de scholen

Nadere informatie

20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi

20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi 20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi 1 Voorwoord Dit is het tweede jaar dat wij als KCVO het KCVO talenten toernooi organiseren en de opkomst is nog groter dan vorig jaar. We hebben helaas veel teams op

Nadere informatie

de Blauw-Wit Cup Donderdag 10 mei 2018

de Blauw-Wit Cup Donderdag 10 mei 2018 de Blauw-Wit Cup Donderdag 10 mei 2018 1 DEELNEMERS 2 Inhoudsopgave Blz. 2 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 5 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 8 Blz. 9 Blz. 10 Blz. 11 Blz. 12 Deelnemende clubs Inhoudsopgave Welkomstwoord Toernooi

Nadere informatie

WERKWIJZE MINIPUPILLEN

WERKWIJZE MINIPUPILLEN Achilles 1894 WERKWIJZE MINIPUPILLEN 1 Werkwijze mini-pupillen 1. Inleiding en aanleiding 2. Intake van een nieuwe mini-pupil 3. Het kader van Achilles 1894 m.b.t. de mini-pupillen 4. Hoe zijn de trainingen

Nadere informatie

Sportintroductie cursus. Cursusaanbod voor groep 3 t/m 8 oktober t/m december 2012

Sportintroductie cursus. Cursusaanbod voor groep 3 t/m 8 oktober t/m december 2012 Sportintroductie cursus Cursusaanbod voor groep 3 t/m 8 oktober t/m december 2012 Sporten is leuk en gezond. Jij doet toch ook mee? Korfbal (veld buiten) I code 1 I 6 t/m 12 jaar Vereniging: KC Terda Dag

Nadere informatie

-Samen op zoek naar bewegen-

-Samen op zoek naar bewegen- Leerlingen werkboek DE KRACHT VAN KRACHT -Samen op zoek naar bewegen- September 2015 Les 1 Persoonlijke code:. HOEVEEL SPORT IK? Schrijf hieronder op hoeveel je sport buiten de gymlessen op school. Dit

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

VERVANGTAAK LICHAMELIJKE OPVOEDING VOOR LANGDURIG GEBLESSEERDEN

VERVANGTAAK LICHAMELIJKE OPVOEDING VOOR LANGDURIG GEBLESSEERDEN VERVANGTAAK LICHAMELIJKE OPVOEDING VOOR LANGDURIG GEBLESSEERDEN Je maakt een werkstuk over een (voor jou) niet zo bekende sport. Je maakt het werkstuk op aan de hand van onderstaande handleiding. Veel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding Huishoudelijk reglement sportclub EDS Inleiding Sportclub EDS wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

Dordrecht 9 april 2018

Dordrecht 9 april 2018 Dordrecht 9 april 2018 Voorwoord Welkom op de Olympic Moves regionale finale van Dordrecht! Vandaag gaan jullie met je school sporten tegen andere teams en samen plezier beleven. Door het hele land worden

Nadere informatie

5e Zaanse Schoolhandbaltoernooi

5e Zaanse Schoolhandbaltoernooi 5e Zaanse Schoolhandbaltoernooi Programmaboekje 8 t/m 11 september 2014 HV Zaanstreek Sportpark Jagersveld Dr. H.G. Scholtenstraat 16 1509 AR Zaandam T: 075 635 09 40 / 075 635 47 55 www.hvzaanstreek.nl

Nadere informatie

Jeugdtoernooi BAS Voetbal

Jeugdtoernooi BAS Voetbal Jeugdtoernooi BAS Voetbal 21 mei 2016 Voorwoord Allereerst heten wij u van harte welkom op Sportpark De Schelp in Biddinghuizen. In de tweede plaats wensen wij jullie veel sportief plezier toe op ons complex.

Nadere informatie

Dordrecht 10 april 2017

Dordrecht 10 april 2017 Dordrecht 10 april 2017 Voorwoord Welkom op de Olympic Moves regionale finale van Dordrecht! Vandaag gaan jullie met je school sporten tegen andere teams en samen plezier beleven. Door het hele land worden

Nadere informatie

JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE. Georganiseerd door FC Almere

JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE. Georganiseerd door FC Almere JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE Georganiseerd door FC Almere Beste jongens, meisjes, leerkrachten en toeschouwers, Football Club Almere heet u van harte welkom op Sportpark de Marken, waar

Nadere informatie

Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers!

Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers! Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers! Tegenwoordig kunnen kinderen al op vroege leeftijd lid worden van een voetbalvereniging. Bij FC Meppel, Alcides en MSC is het mogelijk om vanaf 4 jaar

Nadere informatie

Nederlands dameselftal 2010. hockey

Nederlands dameselftal 2010. hockey Nederlands dameselftal 2010 hockey Milou Vermeulen Groep 5 oktober 2010 1 Inhoud 1. Wat is hockey. 2. Wat heb je nodig. 3. Hoe zit het met de spelregels. 4. Hockey vroeger en nu. 5. Hockey allerlei. 6.

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

Meivakantie 2014. Niets te doen? Kom meespelen tijdens de diverse vakantiespelen!

Meivakantie 2014. Niets te doen? Kom meespelen tijdens de diverse vakantiespelen! Meivakantie 2014 Niets te doen? Kom meespelen tijdens de diverse vakantiespelen! In de meivakantie organiseert Do-It Oirschot enkele activiteiten voor de thuisblijvers. In deze nieuwsbrief staat het overzicht

Nadere informatie

Beste leerlingen, De sportdag is onder schooltijd en uiteraard gratis.

Beste leerlingen, De sportdag is onder schooltijd en uiteraard gratis. 2 Beste leerlingen, Op dinsdag 24 april vindt de Dag van de Sport plaats voor alle leerlingen uit de eerste en tweede klas van het Cals College Nieuwegein, Anna van Rijn College, locatie Albatros en de

Nadere informatie

De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)-

De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)- De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)- Wanneer Waar Waarom : Aan het begin van elk voetbalseizoen : Eén van de vergaderruimtes (te coördineren door.. om te voorkomen

Nadere informatie

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Zondag 22 juni 2014 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl DEELNEMERSVELD BFC JEUGDTOERNOOIEN 2014 Bussum, juni 2014 Beste

Nadere informatie

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting :

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : 1.Wat vind je leuk aan korfbal? Dat het een teamsport is. Dat het een gemengde sport is. Dat het twee vakken heeft, 1 verdedigen en 1 aanvallen. 2.Wat

Nadere informatie

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Bezoekadres: Discusworp 4 6225 XP Maastricht T: 043-350 45 00 www.maastrichtsport.nl www.maastrichtsport.nl INFORMATIE

Nadere informatie

Hoe korfbal is ontstaan

Hoe korfbal is ontstaan Hoe korfbal is ontstaan Korfballers hebben hun sport te danken aan een onderwijzer, Nico Broekhuysen is zijn naam. Hij woonde in Amsterdam en hij moest een cursus gaan volgen in Zweden. s Avonds deden

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Informatie over het KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar

Informatie over het KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar Informatie over het KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende, gekleurde fases. Voor de jongste jeugd ontwikkelde de KNLTB Tenniskids Blauw. Daarna

Nadere informatie

Omschrijving activiteiten Respoc

Omschrijving activiteiten Respoc Omschrijving activiteiten Respoc Aqua-fit (instuif) Tijdens Aqua-fit worden verschillende aqua-activiteiten aangeboden, zoals aquajoggen en aquarobics. In ondiep tot diep water worden verschillende conditie-

Nadere informatie

Voorwoord. Heel veel plezier op het korfbalveld!

Voorwoord. Heel veel plezier op het korfbalveld! 1 2 Voorwoord Korfbal is een teamsport. In het korfbal sta je er niet alleen voor. Vanaf nu speel je in een team. Vaak eerst eenvakskorfbal en daarna tweevakskorfbal. Teamsport betekent: je samen inzetten,

Nadere informatie

Versie augustus 2019

Versie augustus 2019 Versie 2.0 24 augustus 2019 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Programma JO8 t/m JO13... 4 Aanvang JO8 t/m JO13... 5 Deelnemende teams en kleedkamers... 7 Foto s (VELD E)... 9 Spelinstructies (Bestuurskamer)...

Nadere informatie

Hou je van voetbal? Voetbal je zelf? Kijk je vaak naar voetbal op de tv? Dan moet je zeker op deze site kijken!

Hou je van voetbal? Voetbal je zelf? Kijk je vaak naar voetbal op de tv? Dan moet je zeker op deze site kijken! 1. www.idvoetbal.nl 2. Home pagina 3. Talent? 4. Voorrondes 5. Meedoen? 1. www.idvoetbal.nl Typ het adres op internet in de adresbalk of bij Google. Je komt dan op de home pagina. Dit lees je. 1. Maak

Nadere informatie

Beste schoolkorfballer,

Beste schoolkorfballer, Beste schoolkorfballer, We zijn zoals elk jaar blij je vandaag op het veld van ZKC 31 te mogen begroeten! We hebben er alles aan gedaan om deze dag goed te organiseren en te zorgen dat alles soepel verloopt.

Nadere informatie

Kies je sport! periode 2 Spoorwijk. Basisschool Jeroen en De Spoorzoeker

Kies je sport! periode 2 Spoorwijk. Basisschool Jeroen en De Spoorzoeker Kies je sport! periode 2 Spoorwijk Basisschool Jeroen en De Spoorzoeker 2 Hallo, SCOOL is de schoolsportclub van de Dr. Willem Dreesschool, Dr. J.A. Gerth van Wijkschool, Prins Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Programmaboekje. Gemeente Voorschoten

Programmaboekje. Gemeente Voorschoten Programmaboekje 4 e Schoolhandbaltoernooi Gemeente Voorschoten Voor Groepen 5 en 6 van het basisonderwijs Datum Woensdag 27 september 2017 Locatie H.V.V. 70 Weddeloop 2 in Voorschoten (oranje clubgebouw)

Nadere informatie

Groep 8. jouw. school! Leerlingmiddagen Informatieavond ouders. openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo

Groep 8. jouw. school! Leerlingmiddagen Informatieavond ouders. openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo Groep 8 Leerlingmiddagen Informatieavond ouders openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo jouw school! Informatieavond ouders groep 8 Woensdag 18 november 2015 en woensdag 27

Nadere informatie

Dordrecht

Dordrecht Dordrecht 11-04-2019 Voorwoord Welkom op de Olympic Moves regionale finale van Dordrecht! Vandaag gaan jullie met je school sporten tegen andere teams en samen plezier beleven. Door het hele land worden

Nadere informatie

SCHOOLVOETBALTOERNOOI Finale dag

SCHOOLVOETBALTOERNOOI Finale dag SCHOOLVOETBALTOERNOOI Finale dag VOOR DE GROEPEN 4, 5 en 6 19 april 2017 Kijk voor al de informatie over schoolsport op www.synerkripas.nl/schoolsport Spelregels GROEP : 4, 5, 6,7 en 8 Finaledag : 19 april

Nadere informatie

Reglement - Ultimate Frisbee

Reglement - Ultimate Frisbee Reglement - Ultimate Frisbee 2017-2018 Algemene bepalingen: Er wordt gewerkt in twee categorieën: o klas 1-3 (geen leerlingen uit klas 4 of hoger) o schoolteam (alle leerlingen) Er wordt gemengd(!) gespeeld.

Nadere informatie

Sporttoernooi. KoningsspelenPakket

Sporttoernooi. KoningsspelenPakket Sporttoernooi KoningsspelenPakket Met een toernooivorm zijn de kinderen actief en intensief bezig. Als er een groot sportveld in de buurt van de school is, kan dit een mooie activiteit zijn om alle kinderen

Nadere informatie

Door Nel Bakker, Lioessens(links vooraan witte T-Shirt)

Door Nel Bakker, Lioessens(links vooraan witte T-Shirt) Door Nel Bakker, Lioessens(links vooraan witte T-Shirt) Tennis is familie van een heleboel andere sporten: squash, tafeltennis, badminton en nog meer. Al die sporten zijn ontstaan uit het Franse spel "Jeu

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ALGEMENE GEDRAGSREGELS Respecteer de regels van het voetbal en de beslissingen van de scheidsrechter of zijn assistent Trek nooit de integriteit van

Nadere informatie

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier!

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier! Beste ouder(s)/verzorger(s), Begin februari starten wij weer met een nieuw blok naschoolse activiteiten (NSA). In het vorige blok zijn alle aangeboden activiteiten doorgegaan en het zou mooi zijn dat in

Nadere informatie

1 v.v. Bunnik mei 2013

1 v.v. Bunnik mei 2013 1 v.v. Bunnik 73 18 mei 2013 2 v.v. Bunnik 73 Voorwoord Beste spelers, leiders, trainers, vrijwilligers en supporters, namens v.v. Bunnik 73 wens ik u en jullie allen van harte welkom op ons v.v. Bunnik

Nadere informatie

Mei Opening nationale sportweek

Mei Opening nationale sportweek Opening nationale sportweek Op zaterdag 20 april was er door de gemeente Tilburg de start van de nationale sportweek georganiseerd. De Nationale Sportweek vindt doorgaans de laatste week van de maand april

Nadere informatie

Gedragscode FC Tenstar Melle

Gedragscode FC Tenstar Melle Gedragscode FC Tenstar Melle I. Algemeen: - De club FC Tenstar Melle wil er aan bijdragen dat haar leden met plezier kunnen voetballen en zich verder ontwikkelen. Aangezien zij normen en waarden bij de

Nadere informatie

Welkom op het Nederlands Kampioenschap 7x7 35/45+

Welkom op het Nederlands Kampioenschap 7x7 35/45+ Informatieboekje Welkom op het Nederlands Kampioenschap 7x7 35/45+ Vandaag strijden in Zeist de beste teams van Nederland om het Nederlands Kampioenschap 7x7 35/45+ voetbal. Natuurlijk waant ieder team

Nadere informatie

Animatieprogramma Zomer 8 t/m 14 augustus 2015 Zaterdag 8 augustus

Animatieprogramma Zomer 8 t/m 14 augustus 2015 Zaterdag 8 augustus 14.00-17.00 Welkoms middag Kom kennis maken met de Funbrigade in de Happy Fun Beach! Er is van alles te doen! Zaterdag 8 augustus 10.30-12.00 Beach tennis Heb je zin om even lekker actief te zijn? Doe

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

Groenewald sport met passie voor bewegen!

Groenewald sport met passie voor bewegen! Sport Clinic dagen 2013 Voor alle 2 e en 3 e jaars leerlingen Maandag 16 december 2013 en Dinsdag 17 december 2013 Voor alle 2 e en 3 e jaars leerlingen van Groenewald is er ook dit jaar op: maandag 16

Nadere informatie

S.C. Dynamo RICOH jeugdtoernooi 2015

S.C. Dynamo RICOH jeugdtoernooi 2015 S.C. Dynamo RICOH zaterdag 6 juni 09:00-17:00 uur -1- Toernooiboekje -2- Beste voetbalvrienden, Welkom op ons sportcomplex van S.C. Dynamo. Voetbal en het kijken hiernaar valt of staat met mooi weer. Laten

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken Handbal Ik hou mijn spreekbeurt over handbal omdat ik zelf aan deze sport doe en ik het een mooie sport vind. Ik ga het vandaag hebben over wat handbal precies inhoudt, de leeftijdsindeling, de wedstrijden,

Nadere informatie

Gedragsreglement. De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan.

Gedragsreglement. De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan. Gedragsreglement De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan. 1 Inleiding Voetbalvereniging Meeuwenplaat draagt bij aan het door leden met plezier kunnen voetballen en zich positief en sportief ontwikkelen,

Nadere informatie

VOORWOORD 16e schoolhandbaltoernooi

VOORWOORD 16e schoolhandbaltoernooi VOORWOORD Hartelijk dank voor uw deelname aan alweer het 16e schoolhandbaltoernooi van Handbalvereniging Red-Rag/Tachos. Ook dit jaar spelen wij, na het succes van voorgaande jaren op het hoofdveld van

Nadere informatie

Informatie projectweek 2013 23 mei 2013. Projectweek 2013

Informatie projectweek 2013 23 mei 2013. Projectweek 2013 Informatie projectweek 2013 23 mei 2013 Projectweek 2013 Deze Ouderinfo wordt alleen uitgedeeld in de onderbouwklassen. Voor deze groep organiseren we in de week van maandag 24 juni tot en met vrijdag

Nadere informatie

5,7. Werkstuk door een scholier 2404 woorden 24 oktober keer beoordeeld

5,7. Werkstuk door een scholier 2404 woorden 24 oktober keer beoordeeld Werkstuk door een scholier 2404 woorden 24 oktober 2008 5,7 13 keer beoordeeld Vak LO Inleiding Dit werkstuk moet ik maken om lichamelijke opvoeding met een voldoende af te sluiten dit jaar. Ook is het

Nadere informatie

Er worden binnen de vereniging zoals u weet een vijftal sporten aangeboden:

Er worden binnen de vereniging zoals u weet een vijftal sporten aangeboden: Beste leden, Let s Go gaat het nieuwe schooljaar weer van start! En dit nog steeds met dezelfde sporten! Er worden binnen de vereniging zoals u weet een vijftal sporten aangeboden: Volleybal; Judo; Tafeltennis;

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

pupillen toernooi 04 juni 2016

pupillen toernooi 04 juni 2016 pupillen toernooi 1 2 pupillen toernooi pupillen toernooi 3 4 pupillen toernooi pupillen toernooi 5 Inhoudsopgave Voorwoord 7 E6 poule indeling en programma 9 ME poule indeling en programma 11 F2 poule

Nadere informatie

Het BFC F-pupillen toernooi

Het BFC F-pupillen toernooi Het BFC F-pupillen toernooi Zaterdag 30 mei 2015 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl BFC F-pupillen Toernooi, zaterdag 30 mei 2015 Bussum, mei 2015 Beste sportvrienden,

Nadere informatie

47 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI PROGRAMMA Vrijdag 14 april 2017 Groep 3 en 4

47 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI PROGRAMMA Vrijdag 14 april 2017 Groep 3 en 4 47 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI 2017 PROGRAMMA Vrijdag 14 april 2017 Groep 3 en 4 Voorwoord Beste deelnemers, Voor de tweede keer sinds het ontstaan van het schoolkorfbal toernooi vindt het toernooi

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema: sport en spel

Auditieve oefeningen bij het thema: sport en spel Auditieve oefeningen bij het thema: sport en spel Boek van de week: 1; Igor Stippelkampioen 2; Boris de kampioen 3; Grote Anna leert hockey spelen 4; Rintje rent het hardst Verhaalbegrip: Bij elk boek

Nadere informatie

Beste deelnemers van het Rabobank Schoolkorfbaltoernooi 2018,

Beste deelnemers van het Rabobank Schoolkorfbaltoernooi 2018, Beste deelnemers van het Rabobank Schoolkorfbaltoernooi 2018, Op zaterdag 16 juni organiseert korfbalvereniging Rood-Wit het 36 e Rabobank Schoolkorfbaltoernooi voor de basisscholen uit Wezep en Hattemerbroek.

Nadere informatie

Wat een topsport: Ultimate!

Wat een topsport: Ultimate! Wat een topsport: Ultimate! Gefeliciteerd! Je bent als lid van een frisbeeclub ingeschreven bij de Nederlandse Frisbee Bond (NFB). Zolang je lid bent van de frisbeeclub, ben je automatisch lid van de NFB.

Nadere informatie

NIEUWSFLITS BIJLAGE. Ingezonden mededelingen 18 april Volley 2B Volleybal clinic op het Baken bij Koningsdag

NIEUWSFLITS BIJLAGE. Ingezonden mededelingen 18 april Volley 2B Volleybal clinic op het Baken bij Koningsdag NIEUWSFLITS BIJLAGE Ingezonden mededelingen 18 april 2019 De mededelingen in deze bijlage zijn niet per definitie een aanbeveling van school, maar ons doel is om u hiermee in elk geval veelzijdige kind-gerelateerde

Nadere informatie

Schoolsporttoernooien 2015/ 2016

Schoolsporttoernooien 2015/ 2016 Schoolsporttoernooien 2015/ 2016 Georganiseerd door SYnerKri, Sportraad Krimpen en VC Krimpen Kijk voor al de informatie over schoolsportdagen, schoolsporttoernooien of andere sportactiviteiten op de website

Nadere informatie

Uitwerking toernooi (groep 5 t/m 8)

Uitwerking toernooi (groep 5 t/m 8) 1 Uitwerking toernooi (groep 5 t/m 8) Met een toernooivorm zijn de kinderen actief en intensief bezig. Als er een groot sportveld in de buurt van de school is, kan dit een mooie activiteit zijn om alle

Nadere informatie

47 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI PROGRAMMA Vrijdag 14 april 2017 Groep 7 en 8

47 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI PROGRAMMA Vrijdag 14 april 2017 Groep 7 en 8 47 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI 2017 PROGRAMMA Vrijdag 14 april 2017 Groep 7 en 8 Voorwoord Beste deelnemers, Voor de tweede keer sinds het ontstaan van het schoolkorfbal toernooi vindt het toernooi

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers (Mini, F en E pupillen) Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je

Nadere informatie

Verslag van de A.L.V.: contributieverlaging!

Verslag van de A.L.V.: contributieverlaging! Met veel mensen wordt hard gebouwd aan onze vereniging. Het bestuur bouwt aan de benodigde kaders van de handbalvereniging, trainers en coaches bouwen aan de teams en het technisch kader bouwt alweer aan

Nadere informatie

SCHOOLVOETBALTOERNOOI

SCHOOLVOETBALTOERNOOI SCHOOLVOETBALTOERNOOI VOOR DE GROEPEN 4, 5 en 6 5 april 2017 Kijk voor al de informatie over schoolsport op www.synerkripas.nl/schoolsport Spelregels GROEP : 4, 5 en 6 op 5 april 2017 7 en 8 op 12 april

Nadere informatie

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN PREVIEW Probeer nu 1 dag DE JONGE JAREN VAN DAVID VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN DAG 1 GOD ZIET JOU ZITTEN! Het is niet leuk om buitengesloten te worden,

Nadere informatie

Voorwoord. Beste voetbalvrienden,

Voorwoord. Beste voetbalvrienden, Voorwoord Beste voetbalvrienden, Van harte welkom bij DZC 68, op ons mooie Sportpark Zuid in Doetinchem. Wij zijn blij dat jullie allen aan het toernooi meedoen. Het speelschema vind je als aparte bijlage.

Nadere informatie

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt.

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt. 1. Algemene gedragsregels s.v. NOAD 32 Voetbalvereniging s.v. NOAD 32 vraagt nadrukkelijk aandacht voor Normen en waarden tijdens en na de beoefening van de voetbalsport. Hieronder volgt een aantal algemene

Nadere informatie