Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West. door Gerard Neijts. 3 e Jaargang Nr. 9

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West. door Gerard Neijts. 3 e Jaargang Nr. 9"

Transcriptie

1 Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West door Gerard Neijts 3 e Jaargang Nr. 9

2 Pagina 2 Tekst Jacques van den Bergh, foto s Renske en Jacques van den Bergh Op zaterdag 4 mei 2013 vond de proloog van de 60 e Tulpenrallye plaats. Dit jaar startte de rallye in Noordwijk en werd er een route door de bollenvelden gereden. Op 5 mei ging de feitelijke rallye van start voor de eerste etappe richting Luxemburg. Boulevardsprint Het team van Classic Cars and Lifestyle was aanwezig om wat sfeerbeelden te maken. Klik voor meer foto s op lifestyle/tulpenrallye Vanaf uur startten de deelnemers op de boulevard met twee sprints van 125 meter. De stop moest a cheval zijn en dat houdt in dat de finishlijn tussen de voor en achterwielen van de auto moest liggen. In de voorgaande jaren waren de deelnemers bereid om een show te geven. De rally zat er immers al op. Dit jaar was men voorzichtiger. Er waren immers nog de nodige kilometers te gaan. Na de sprint werd er koers gezet naar Zandvoort. Bij de antislipschool van Slotemaker was een tweede test uitgezet.

3 Pagina 3 Omdat het druk was en we al de nodige vertraging hadden opgelopen besloten we om direct naar Keukenhof te rijden. Daar werden er door een heel team van bevallige dames in klederdracht bloemenslingers aan de auto s van de deelnemers bevestigd. De dames moesten doorwerken want bij menigeen begon het rallyvuur inmiddels te branden. Hierna gingen de klassieke auto s naar renbaan Duindigt. Van daar voerde de route naar vliegveld Valkenburg en de laatste test werd gehouden bij Beuk Touringcars. Cameraploegen De finish van deze dag was bij Grand Hotel Huis ter Duin. De deelnemers reden over een finishpodium en Bert van den Dool praatte alles aan elkaar. In de loop van de jaren is de mediaaandacht voor de Tulpenrallye enorm geworden. In de ochtend hadden we Marcel Mayer van RTL al gespot met een complete crew en eind van de middag liepen er ook cameraploegen rond die de diverse deelnemers interviewden. Natuurlijk was er veel aandacht voor de equipe Frits Wester en Roelof Hemmen. Zij bestuurden de Kika Volvo Amazone en reden mee in de tourklasse.

4 Pagina 4 Veel MG s Het lijkt wel of er ieder jaar weer meer MG s meerijden met de Tulpenrallye. Dat is niet verwonderlijk want het zijn heerlijke rallywagens! De groene MG CGT van Frans de Zoete is inmiddels een vertrouwde verschijning. Dit jaar zagen we ook een beige MG CGT en een aantal BGT s. Wat niemand echter had kunnen voorspellen was dat de MG A met Koen Bender en Willem van Leeuwen dit jaar de Tulpenrallye zou winnen.

5 Pagina 5

6 Pagina 6

7 Pagina 7

8 Pagina 8

9 Pagina 9 Nieuwe klus voor Dick. Ik heb sinds vandaag gelukkig weer iets omhanden. Heeft Susanne ook weer wat rust. Ik heb een MGB GT V8 gekocht van een ons aller bekende MG-rijder. Voorlopig ben ik dus onder de pannen en kan weer lekker sleutelen en beurzen aflopen voor allerlei onderdelen. Ik heb er zin an!!! Groetjes, Dick Weeda Dit is echt mooi! MG WA_1939 at Duxford Ingezonden door Wim van Blitterswijk

10 Pagina 10 (1) Beste medeleden en organisatie van regio West, Afgelopen zondag 10 maart hebben we, Henk v Beesten als navigator en ikzelf van de bikkelrit genoten. Het was toch al weer veel te lang geleden dat ik weer eens een ritje met m`n MG A heb gereden, en mijn god wat hou ik van dat karretje. Voorgeschiedenis is dat ik hem al wat langer geleden voor mijn 40 e verjaardag heb gekregen van mijn man Wim, het rijden met m`n MG bezorgt me altijd een heel speciaal gevoel met vele mooie herinneringen aan wat we allemaal beleefd hebben. Ik moet ook bekennen dat ik het meerijden met de club best veel gemist hebt (niet het optocht rijden dan), maar de uitzetters van de ritten weten er toch altijd weer bijzonder spannende elementen in te verwerken, en ruimte om zelf je eigen rit te rijden zoals afgelopen zondag. De weersberichten waren niet als te best, als we de krant moesten geloven Code Oranje..wat een bull!!, het kan vriezen, het kan dooien, dus niks geen bangmakerij en sneeuwstormen. Oké, het was best koud en ik was nou ook niet zo`n bikkelaarster dat ik topless wilde, maar het was best goed te doen. Jammer dat de opkomst niet zo hoog was, maar het was er niet minder mooi om. Na de ontvangst, koffie, praatje, rit in ontvangst genomen in Carlton Oasis Spijkenisse zijn we vertrokken omstreeks uur, Henk er in getakeld..oeps klemvast. Die valt er niet meer uit. De tocht voer langs de Brielse Maas, voorbij Homeland Zwartewaal naar de stop in Vierpolders bij het museum van de heer Dingemans, waar teveel om op te noemen was om te bezichtigen op gebied van gemotoriseerd en ongemotoriseerd, maar vooral schitterend. Toen door via Stellendam, Herkingen, Battenoord en Achthuizen, alles via kleine mooie weggetjes en taken die ingevuld moeten worden sorry Henk). Vervolgens via de secondaire weg naast de A29 door naar de Hoekse Waard en door dorpjes als Zuideinde en Nw Beijerland. Vervolgens met het pontje over, richting Spijkenisse, naar de Finish. Ik ben niet erg op de vragen ingegaan, in bovenstaand verhaal, maar er zaten leuke woordspelingen en synoniemen in, knap bedacht Joop, Janny en Wim. We zullen de wisselbokaal een mooi plaatsje geven in de vitrine en bedanken jullie voor de gezellige middag. Groet, Henk van Beesten en Anneke van der Heiden.

11 Pagina 11 (2) Ja, ja de BIKKELRIT was dit jaar voor bikkels. Schrijver dezes, had op de 10de maart 3 onderwerpen te doen. Zoals jullie wellicht weten ben ik bestuurslid bij een grote toervereniging in Spijkenisse.Daar stond op het programma de Openingsrit, uitgevoerd in 2 afstanden, tw.50 en 100 km. Vrijdagavond moesten we het besluit nemen of die tochten wel of niet door zouden gaan. Ze werden ivm. met de te verwachten weersomstandigheden afgelast. Bij de MG Car Club stond de bikkelrit gepland. Daar kon ik ook niet aan mee doen, want de familie ging met Opa en Oma naar de winter-efteling. Ook daar was het uiteraard erg koud, maar we hebben wel genoten. Bij de MGCC regio west was het ook spannend of een en ander wel door kon gaan. Joop en Jannie Postma als uitzetters, waren daar jullie gastvrouw en heer. Uiteindelijk zijn daar 16 equipes al dan niet met de MG of met "another mark" gestart. De rit had ik al 2 keer met Joop nagereden en gecontroleerd dus ik was op de hoogte van de route. Die ging na de start, vanuit Carlton Oasis, richting Den Briel, waar een bezoek gebracht werd aan het privé museum van Jan Dingemans. Ik weet niet hoe de deelnemers er over dachten, maar wat die man allemaal verzameld heeft is onvoorstelbaar. Toen wij bij hem waren heeft ie heel wat verteld, o.a. hoe hij was begonnen als Dragline machinist en vertelde ook hoe dat technisch allemaal ging. Hij had zelf na de oorlog een kraan op een oude GMC gebouwd, waarmee hij zijn werk kon doen. Wie goed keek kon de vragen daar makkelijk beantwoorden. Via de Haringvlietsluizen en nog een kleintje daarna, hoeveel waren het er ook al weer, ja kwam u bij het hazenleger. Dat is de plek waar de henidehaas jes wonen. Na vele omzwervingen langs de zuidrand van Flakkee ging de route naar de Haringvlietbrug, waarbij bekende plaatsen zoals Oude-Tonge werd aangedaan, maar ook het minder bekende Battenoord Na de Haringvlietbrug ging het met gezwinde spoed naar de pont bij Hekelingen, die de naam draagt van The Queen Jacqueline Daarna was het nog een klein stukje naar het hotel. Ik hoop dat jullie 100km rijplezier hebben gehad. Ik heb 100 km wandelplezier gehad althans zo voelde het s avonds. Groeten van Wim Arends.

12 Pagina 12 (3) Bikkelrit Regio WEST, zondag 10 maart 2013 Met de naam Bikkelrit zou je verwachten dat dit afkomstig is van het woord bikkel. Dit blijkt geenszins het geval, want bikkel staat volgens van Dale, voor beentje uit de poot van een varken, stuiter en zo men wil kei. Nee bikkel komt van het werkwoord bikkelen, zwoegen, hard aanpakken en dat is nu juist van toepassing op onze situatie. kachelradiator vervangen, kreeg de auto een grote beurt + APK en in de week voorafgaand aan de rit werd de motor en versnellingbak uitgebouwd om een revisieoverdrive te monteren. Hieraan verbind ik de volgende boodschap; "bij in- en uitschakelen van de overdrive, altijd ontkoppelen. Onze BGT kwam nl. niet geheel ongeschonden de winter door en dat betekende voor de monteur waar onze auto steeds in onderhoud is, vanaf eind januari behoorlijk bikkelen. Achtereenvolgens werden de carburateurs " gereviseerd", de Samen met nog 14 equipes konden we dus met een maximaal geprepareerde auto aan de start bij het Carlton Oasis hotel in Spijkenisse verschijnen. Alle weervrouwen- en mannen hadden sneeuw tot wel 5 cm voorspeld. Gelukkig kwam deze verwachting niet uit. Joop Postma en Wim Arends wisten ons met een 100km lange tocht, via Den Briel, de havens in Stellendam, langs de zuidflank van Goeree- Overflakkee, de brug bij Numansdorp en het pontje van Nieuw-Beijerland, weer terug te leiden naar de startlocatie. De scherpzinnigheid werd ook deze keer weer op de proef gesteld. De rit bevatte een 10-tal vragen waarover van tevoren goed was nagedacht. Extra vermelding verdient het bezoek aan het Jan Dingemansmuseum. Dit museum valt zeker in de categorie; Help mijn man heeft een hobby. Zo omstreeks 15.30u kon onze regiocoördinator Roel Stassen, de wisselbikkel uitreiken aan het team Anneke v.d. Heiden en Henk v. Beesten. Het was weer een oer gezellige rit. Evert Reedijk ( )

13 Pagina 13 (4) Bikkelrit van zondag 10 maart 2013 Eindelijk was het dan zover en zou de Bikkelrit verreden gaan worden. Bijna toch ook weer niet. Want in tegenstelling tot vorig jaar, toen het wel zomer leek, was het dit jaar echt winter. Even leek het erop dat wij de rit moesten afblazen vanwege de te verwachtte sneeuw en ijzel, maar dat ging gelukkig aan ons voorbij en konden wij hoewel ijzig koud op pad naar Spijkenisse. Samen met nog een 17 equipes gingen wij na uitleg van Joop Postma en in het vooruitzicht van een heuse Bikkel Trophy, op pad. Naast de routebeschrijving kregen wij een vragenlijst, waarmee deze Trophy gewonnen kon worden. Het eerste rustpunt was het museum van Joop Dingemans in Brielle. Wat een mens al niet kan verzamelen in zijn leven. Ongelooflijk! Veelal landbouwmachines uit ver vervlogen tijd, maar ook tweewielers en een paar automobielen. De tweewieler met de héél bijzondere aandrijving hebben wij echter gemist! Leuk om dit te mogen zien, want normaal kom je daar niet toe. Via Voorne-Putten op naar Goerre-Overvlakkee, waar wij de legerstede van de familie de Haas passeerden. Helaas werd deze vraag geëlimineerd, maar wij vonden hem wel goed gevonden! Via allerlei enge en smalle dijkjes kris kras over het eiland de brug over het Hollands diep weer terug naar de Hoekse Waard, waar aan het eind de onvermijdelijke pont naar Hekelingen wachtte. Joop Postma had gemeld dat hij ervan uitging dat wij zo rond uur ons weer zouden melden in Spijkenisse. Wij waren er echter al om uur, dus veel te vroeg. Om uur kregen wij de uitslag, waarbij bleek dat wij bij een aantal vragen toch weer de boot waren in gegaan. Het blijft een spelletje en dat is ook de grap van dit soort vragenlijsten. Uiteindelijk hadden Anneke van de Heijden en Henk van Beesten de minste fouten gemaakt, waardoor zij de eerste winnaars zijn van de Bikkel Rit wisselbokaal! Van harte gefeliciteerd en namens ons allen Joop Postma en Wim Arends, bedankt voor de mooie en originele rit! Edward Zwier Ik heb een minuutje Bikkelrit van 2012 (en nog veel meer) op YouTube gezet. Zie: 3VMRsaPkgh4BQ&index=1&feature=plcp Groeten, Tycho V. van Heusden

14 Pagina 14

15 Pagina 15 Geen ruimte in een MGF? Zie hier het resultaat! Ingezonden door Carolien van Eerde Hebt u ook bijzondere, leuke, mooie, of originele foto s van- of met uw MG? Stuur ze dan naar Gerard Neijts, gneijts@kabelfoon.nl

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West. In deze aflevering:

Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West. In deze aflevering: Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West door Gerard Neijts Derde jaargang Nr. 9 In deze aflevering: de Tocht der Honderd Tekst: Jacques van den Bergh Foto s: Renske en Jacques van

Nadere informatie

Dagje naar zee. Yosei

Dagje naar zee. Yosei Zandvoort We gingen met school een schoolreisje doen. We gingen naar Zandvoort met de bus. Het was een uur rijden. Kwart over tien eindelijk we zijn er. Toen ging ik met mijn groepje opdrachten doen. Het

Nadere informatie

Verzamelde verhalen en verslagen van Regio West. door Gerard Neijts. Zevende jaargang Nr. 12

Verzamelde verhalen en verslagen van Regio West. door Gerard Neijts. Zevende jaargang Nr. 12 Verzamelde verhalen en verslagen van Regio West door Gerard Neijts Zevende jaargang Nr. 12 Pagina 2 *Het is mooi geweest* Na 7 jaar, 84 edities en 88 Extra edities, stop ik met de maandelijkse afleveringen

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij.

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. OCV trucks Oldtimer Contactgroep Veluwe Stroe, april 2016 Verslag van de lenterit 2016. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. Wat duurt dan zo n winterperiode

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Dat was ie dan, de Landelijke rit van Regio West!

Dat was ie dan, de Landelijke rit van Regio West! Extra editie Nr. 2 Dat was ie dan, de Landelijke rit van Regio West! Was nog beter dan best! 13 maart 2016 Alles zat mee, het weer, de organisatie, de deelnemers voorop, met Roel aan kop. In opperste stemming

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

1 van 13 18-11-2012 20:02

1 van 13 18-11-2012 20:02 1 van 13 18-11-2012 20:02 SLEUTELCAFE ANGEREN 9 MEI 2009 Geschreven door Arjan Verheul. Gisteren was het zover. Mijn eerste sleutelcafé. Ik was extra vroeg opgestaan omdat ik een druk CB500f programma

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Goodwood Pressday. 3 e Jaargang, extra editie. Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West door Gerard Neijts. In deze aflevering:

Goodwood Pressday. 3 e Jaargang, extra editie. Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West door Gerard Neijts. In deze aflevering: Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West door Gerard Neijts 3 e Jaargang, extra editie In deze aflevering: Goodwood Pressday Tekst: Jacques van den Bergh, Foto s: Renske en Jacques

Nadere informatie

Verzamelde verhalen en verslagen van Regio West. door Gerard Neijts. Vijfde jaargang Nr. 9

Verzamelde verhalen en verslagen van Regio West. door Gerard Neijts. Vijfde jaargang Nr. 9 Verzamelde verhalen en verslagen van Regio West door Gerard Neijts Vijfde jaargang Nr. 9 De MG A van Sjaak Kenbeek, foto genomen bij de distilleerderij van Famous Grouse in Schotland Pagina 3 De MG Bellevue

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal...

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... 2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... Alweer een tijdje geleden, maar vanwege de drukte nog geen verslag, maar zondag 16 november jongstleden liep ik mijn eerste Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

OCV trucks. Over de zomerrit dan ook een verslag om deze in het kort nog even opnieuw te beleven of na te genieten.

OCV trucks. Over de zomerrit dan ook een verslag om deze in het kort nog even opnieuw te beleven of na te genieten. OCV trucks Oldtimer Contactgroep Veluwe Stroe, juli 2015 Verslag van de zomerrit op 27 juni 2015. Na de lente de zomer, maar vanwege het weer leek de zomer nog steeds ver weg. Maar het komt toch allemaal

Nadere informatie

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken?

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken? Carpe Diem! Afgelopen december vertrokken vijf Nederlandse dames naar het prachtige Zuid-Afrika om hier mee te werken aan een summerschool in een township in Hermanus. Dit is een project van People4Change,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik Stichting WoonMere Nieuwsbrief 12 Het weekendje met de Korps Commando s Wat ik in de vorige nieuwsbrief al vertelde, zijn alle toekomstige bewoners van WoonMere in het weekend van 15, 16 en 17 mei met

Nadere informatie

Faux Pas Test (Volwassenen versie)

Faux Pas Test (Volwassenen versie) Faux Pas Test (Volwassenen versie) V. Stone & S. Baron-Cohen Vertaald door: A.A. Spek & I.A. van Berckelaer-Onnes Versie diagnosticus 1. Onderweg naar huis stopte Jan bij het benzinestation om te tanken.

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Verslag gehandicapten platform.

Verslag gehandicapten platform. Verslag gehandicapten platform. 5 Maart kwamen er gehandicapten mensen bij ons op school. Ze waren niet gehandicapt in hun hoofd en gedrag maar ze waren lichamelijk gehandicapt. We begonnen met een paar

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong Nummer 8 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

WAT EEN AFSCHEID! Toen weer allemaal op de fiets, mijn vrouw Hannie en ik op een heuse versierde tandem en zo richhng school!

WAT EEN AFSCHEID! Toen weer allemaal op de fiets, mijn vrouw Hannie en ik op een heuse versierde tandem en zo richhng school! WAT EEN AFSCHEID! Er kan in de jaarplanning dan wel staan, dat er afscheid van meester Verduin wordt genomen, op de 2 e en 3 e juli, maar dan er ook nog voor zorgen dat dit perfect geregeld is, is andere

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West door Gerard Neijts. 4 e Jaargang Nr. 1

Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West door Gerard Neijts. 4 e Jaargang Nr. 1 Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West door Gerard Neijts 4 e Jaargang Nr. 1 Tweede plek bij SLS voor imposante MG BGT V8 Tekst Jacques van den Bergh, foto s Renske en Jacques van

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg.

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Bestuurslid op de TV bij L1. 7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Begin januari werd het ROL via de provincie gevraagd een bijdrage te leveren

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van donker naar licht is geverfd en dat vind ik heel speciaal

Nadere informatie

Tekst: Luna Andrea Foto s: Gerard Neijts

Tekst: Luna Andrea Foto s: Gerard Neijts Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West door Gerard Neijts Derde jaargang Nr. 8 In deze aflevering: Walhalla van klassieke auto s Tekst: Luna Andrea Foto s: Gerard Neijts Pagina 2

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Eerste druk, 2013 2013 Arinka Linders AVI E5 M6 Illustraties: Michiel Linders

Eerste druk, 2013 2013 Arinka Linders AVI E5 M6 Illustraties: Michiel Linders Leo Leeuwtje Eerste druk, 2013 2013 Arinka Linders AVI E5 M6 Illustraties: Michiel Linders isbn: 9789048431052 nur: 282 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming

Nadere informatie

Het onstaan van de Regina Automobiel Club.

Het onstaan van de Regina Automobiel Club. Het onstaan van de Regina Automobiel Club. Kees...Kees, Ja Ron, wat is er. Kees, zou jij voor het jubileumboek een verhaaltje willen schrijven over het ontstaan van de R.A.C.? Je zit nu toch al bijna 4

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Hallo allemaal, Eerst even een bedankje voor de post, sms'jes die wij gekregen hebben en aan allen die ons uitgeleide hebben gedaan. En natuurlijk aan Maaya voor de koffie,

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar)

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) BELLA (II) 02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) In 2007 kwam je voor het eerst lessen op onze hondenschool. Je had als pup eerder getraind op een andere school maar moest daar stoppen vanwege ED operaties aan

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Verhuizing naar de nieuwe plek!!!

Verhuizing naar de nieuwe plek!!! Verhuizing naar de nieuwe plek!!! 04-04-2007 Verhuizing is geslaagd Na lang zoeken was het eindelijk zover, de paarden en pony's verhuizen naar de zeeuwse klei. Zaterdag 31 Maart begon de dag al vroeg,

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

NEDERLANDSE JAVAKRIELENFOKKERS OP BEZOEK AAN DE DISTRICTSHOW DE STER MEEUWEN IN BELGIE.

NEDERLANDSE JAVAKRIELENFOKKERS OP BEZOEK AAN DE DISTRICTSHOW DE STER MEEUWEN IN BELGIE. NEDERLANDSE JAVAKRIELENFOKKERS OP BEZOEK AAN DE DISTRICTSHOW DE STER MEEUWEN IN BELGIE. Tekst en foto s: Adri (comb. Goorden-Hermsen) Donderdagavond 8 december vertrokken we vanuit Nederland naar de districtshow

Nadere informatie

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg De Elfstedentocht Nou daar gaan we dan, onze eerste automeeting met de A112. We hadden er veel zin in en natuurlijk veel te vroeg wakker. Dus door de polder scheuren in de vroegte met de net gepoetste

Nadere informatie

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua Spreekbeurt Dag Oglaya Doua Ik werd wakker voordat m n wekker afging. Het was de dag van mijn spreekbeurt. Met m n ogen wijd open lag ik in bed, mezelf afvragend waarom ik in hemelsnaam bananen als onderwerp

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Stefan Slot Vriezenveen

Stefan Slot Vriezenveen Beste sponsoren, Zoals jullie waarschijnlijk wel mee hebben gekregen is vorige week de marathon van New York afgelast. De reden waarom deze afgelast is lijkt mij volkomen terecht! Maar het moment en de

Nadere informatie

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden,

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden, September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst Hallo mede dierenvrienden, Na mijn indrukwekkende reis naar India, is mij gevraagd om een kort verhaaltje

Nadere informatie

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk.

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk. 1. Puzzelen Wie er het eerst is! Micha staat bij het schoolhek. Hij krijgt een harde klap op zijn schouder van Ruben, zijn grote broer. Oké. Micha is wel in voor een wedstrijdje. Hij begint meteen te rennen,

Nadere informatie

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te kijken...4 De mensenmenigte opende zich in het midden...5 Toen

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

Beter teveel dan te weinig: communiceren met ouders. Dr. Suzanne Jansen Gedragswetenschapper

Beter teveel dan te weinig: communiceren met ouders. Dr. Suzanne Jansen Gedragswetenschapper Beter teveel dan te weinig: communiceren met ouders Dr. Suzanne Jansen Gedragswetenschapper Aanleiding onderzoek Goede samenwerking verhoogt kwaliteit geboden ondersteuning -> verhoogt kwaliteit van leven

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Schrijfpalet. Denk goed na! 12. Olifant met gsm?

Schrijfpalet. Denk goed na! 12. Olifant met gsm? 12. Olifant met gsm? Ontspannende tekst: kort verhaal Gisteren was het markt in de stad. Ik pakte m n fiets en reed naar de markt. Het was er erg druk. Opeens zag ik mijn neefje staan. Ik riep hem en zwaaide.

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht.

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht. 1. Te laat thuis Wanneer gaan we eten, mam? Thomas loopt de keuken in en tilt de deksel van een pan. Mmm! Macaroni! Daar heb ik wel zin in. Mama pakt de deksel uit Thomas hand en doet hem weer op de pan.

Nadere informatie

Une Belle Histoire Nou, daar sta je dan. Met je goede gedrag, langs de snelweg in Belgie met een lekke achterband. Maar wacht, ik ga veel te snel. Vrijdagochtend zouden we met 14 Goodfellas vertrekken

Nadere informatie

Beste mensen, Marc Heyrman

Beste mensen, Marc Heyrman Voor jongeren met een beperking GOED wonen Oisterwijk Van harte gefeliciteerd met de organisatie en de persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer. Ik heb aan de start en in Arendonk kunnen zien (als toeschouwer)

Nadere informatie

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf.

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Les 1 Werk en inkomen (1) Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Evert en Monica -2 Rijbewijs Monica is jarig.

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

VERSLAG NR. 6 VAN ONZE INDONESIAREIS 22/5 t/m 4/7-2015 Senggigi, zondag 14 juni 2015 15.10 uur.

VERSLAG NR. 6 VAN ONZE INDONESIAREIS 22/5 t/m 4/7-2015 Senggigi, zondag 14 juni 2015 15.10 uur. VERSLAG NR. 6 VAN ONZE INDONESIAREIS 22/5 t/m 4/7-2015 Senggigi, zondag 14 juni 2015 15.10 uur. Je kunt goed merken, dat het de laatste zondag is vóór de Ramadan begint en dat de schoolvakanties begonnen

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

GRONDJEKROEPEN IN NERO

GRONDJEKROEPEN IN NERO GRONDJEKROEPEN IN NERO ZWEMBADVERHALEN UIT DE GEMEENTE HOOGEZAND SAPPEMEER Mijn eerste zwemles in Nero Toen ik de leeftijd van 12 jaar had leek het me mooi om te kunnen zwemmen. Wij woonden sinds kort

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Toen ik nog een klein manneke was keek ik enorm op naar onze helden op de fiets.

Toen ik nog een klein manneke was keek ik enorm op naar onze helden op de fiets. Verslag van Ruud van de wielerwedstijd in Meer op 13 oktober 2012. Toen ik nog een klein manneke was keek ik enorm op naar onze helden op de fiets. Als wielertoerist droomde ik er van om in een team mee

Nadere informatie

Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1

Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1 Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 6 2. Werkwoorden schrijven, een verhaal (1). 9 We missen iemand Werkwoorden: een begin 3. Werkwoorden

Nadere informatie

KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM. Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij

KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM. Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij Extra KEA evenementen... Wijnproeverij van de Wijnkelder Brouwersgracht.

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie

Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West. door Gerard Neijts. 3 e Jaargang Nr. 5. In deze aflevering: Pompeblêdden Tocht

Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West. door Gerard Neijts. 3 e Jaargang Nr. 5. In deze aflevering: Pompeblêdden Tocht Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West door Gerard Neijts 3 e Jaargang Nr. 5 In deze aflevering: Pompeblêdden Tocht Pompeblêdden Weekend 2009 Pagina 2 Afgelopen weekend hebben 22

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten?

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten? Kamp in Bakkeveen! Afgelopen weekend zijn we met 37 kinderen en 10 leiders naar een kampeerboerderij in Bakkeveen geweest. We vertrokken vrijdagmiddag om half 5 vanaf de parkeerplaats bij het korfbalveld.

Nadere informatie

Faux Pas test (Volwassenen versie)

Faux Pas test (Volwassenen versie) Faux Pas test (Volwassenen versie) V. Stone & S. Baron-Cohen Vertaald door : A.A. Spek & I.A. van Berckelaer-Onnes Deze versie voorleggen aan de participant. 1. Onderweg naar huis stopte Jan bij het benzinestation

Nadere informatie

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen?

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen? Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vorige week zijn we begonnen met voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEFNIEUWS

NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEFNIEUWS 10 12 NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEFNIEUWS De Burton Owners Club presenteert hiermee alweer de tweede nieuwsbrief nieuwe stijl. We willen met regelmaat allerhande zaken met jullie als leden delen. Technische

Nadere informatie

Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul

Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul 16 juli 2014; Op vakantie naar Bali met mijn gezin, schoonzus en nichtje, zwager EN moeder. Na een relaxte vlucht (ondanks dat mijn schoonzus niet wist waar

Nadere informatie

Het feest van Koning Beer

Het feest van Koning Beer Het feest van Koning Beer Louis Moe bron. G.B. van Goor Zonen Den Haag 1930 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/moe_001fees01_01/colofon.php 2010 dbnl 2 [Het feest van koning Beer] De winter

Nadere informatie

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt.

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. UW MENING GEVEN spreken inleiding en doel Een mening is wat iemand denkt of vindt. U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. U leert ook uw mening geven. Uw mening geven

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN Groep 6a De spreekbeurt: De spreekbeurt op school vond ik al erg leuk. Toen wist ik al dat dit de leukste spreekbeurt van het jaar werd. Yanoux Ik vond de spreekbeurt van Ellis

Nadere informatie

Willen de inschrijvers die automatische incasso hebben ingevuld alsnog zelf de betaling verrichten?

Willen de inschrijvers die automatische incasso hebben ingevuld alsnog zelf de betaling verrichten? Belangrijk: Willen de inschrijvers die automatische incasso hebben ingevuld alsnog zelf de betaling verrichten? We beginnen natuurlijk met de sponsors: dringend advies: kijk er even goed naar want áls

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage Jac. P. Thijsse College

Maatschappelijke Stage Jac. P. Thijsse College Maatschappelijke Stage Jac. P. Thijsse College Afgelopen weken hebben de leerlingen van 3H, 3V de maatschappelijke stage doorlopen. In deze nieuwsbrief geven wij een verslag van de activiteiten 3H en 3V.

Nadere informatie