Digital MacroView Otoscoop. Gebruikshandleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digital MacroView Otoscoop. Gebruikshandleiding"

Transcriptie

1 Digital MacroView Otoscoop Gebruikshandleiding

2 ii Copyright 2008 Welch Allyn. Alle rechten voorbehouden. Het is niet toegestaan deze handleiding of enig deel hiervan in welke vorm dan ook te reproduceren of dupliceren zonder voorafgaande toestemming van Welch Allyn. Let op: Volgens de federale wetgeving in de VS mag dit apparaat uitsluitend worden verkocht op instigatie van of bij bestelling door een erkend specialist die geschoold is in de otoscopie. Welch Allyn kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enig lichamelijk letsel, ongeoorloofd of ondeskundig gebruik van het product als gevolg van het niet in acht nemen van de instructies, aandachtspunten, waarschuwingen of gebruiksaanwijzingen in deze handleiding. Welch Allyn is een gedeponeerd handelsmerk van Welch Allyn, Inc. Digital Macroview is een handelsmerk van Welch Allyn, Inc. Voor de software in dit product geldt copyright Welch Allyn of haar verkopers. Alle rechten voorbehouden. De software wordt beschermd door wetten op het auteursrecht zoals die gelden in de Verenigde Staten en door internationale verdragsbepalingen die wereldwijd van toepassing zijn. Krachtens deze wetten is de licentiehouder gerechtigd de kopie van de software die in dit instrument is opgenomen te gebruiken zoals bedoeld voor gebruik van het product waarin deze is meegeleverd. De software mag niet worden gekopieerd, gedecompileerd, reverse-engineered, gedeassembleerd of anderszins worden gereduceerd tot een voor mensen waarneembare vorm. Dit betreft geen verkoop van de software of van enige kopie van de software; Welch Allyn of haar verkopers behouden alle rechten, titels en het eigendom van de software. Let op: Veranderingen of wijzigingen die niet uitdrukkelijk zijn goedgekeurd door Welch Allyn, kunnen de bevoegdheid van de aankoper om de apparatuur te bedienen, tenietdoen.

3 iii Voor meer informatie over Welch Allyn-producten kunt u contact opnemen met de technische dienst van Welch Allyn: Australië Canada China Duitsland Europees Call Center Frankrijk Japan Latijns-Amerika Nederland Singapore Verenigd Koninkrijk VS Zuid-Afrika Zweden Nabestelnr MAN/23960MAN DIRnr , Ver. D Gedrukt in de VS Welch Allyn 4341 State Street Road, PO Box 220 Skaneateles Falls, NY EC REP European Regulatory Manager Welch Allyn Ltd. Navan Business Park Dublin Road Navan, County Meath, Republic of Ireland Tel.: Fax:

4 iv

5 v Inhoud 1 Inleiding Systeemvereisten Correct gebruik Gebruikersprofiel Symbolen Waarschuwingen en aandachtspunten Werking Gebruik van de otoscoopkop Setup Gebruik van het Digital MacroView systeem Scherpstelling gebruiken Gebruik van de bedieningselementen Beelden opnieuw bekijken Standby-modus Gebruik van de keellamp Onderhoud en service Vervangen van de lamp Aanbevelingen voor de reiniging De systeemonderdelen recyclen Accessoires Servicebeleid Specificaties Beperkte garantie

6 vi

7 1 1 Inleiding Het Digital MacroView systeem bestaat uit een digitale otoscoopkop en een USB videokabel. Voor het gebruik van het Digital MacroView systeem hebt u een Welch Allyn 3,5 V- voeding en een computer nodig. Het Digital MacroView systeem is ontwikkeld voor plug and play bediening alle instellingen, zoals lichtsterkte en witbalans, zijn vooraf ingesteld in de fabriek. Systeemvereisten De Digital MacroView vereist een computer met besturingssysteem Windows XP Service Pack 2 of later, een beeldscherm en een USB 2.0 poort. Correct gebruik De otoscoop is ontworpen om het uitwendige oor, de gehoorgang en het trommelvlies onder vergroting te onderzoeken. Voorts kan de otoscoop ook worden gebruikt om de soepelheid van het trommelvlies te beoordelen (pneumatische otoscopie). Gebruikersprofiel De Digital MacroView is bedoeld voor gediplomeerde specialisten die geoefend zijn in de otoscopie.

8 2 Inleiding Welch Allyn Symbolen Veiligheidssymbolen WAARSCHUWING Voorzichtig: Voorzichtig: Raadpleeg de bijgeleverde documentatie Type BF IPXØ Niet beschermd tegen waterindringing. Temperatuurlimieten USB Relatieve vochtigheidsgrens Recycle het product gescheiden van andere wegwerpproducten. Zie De systeemonderdelen recyclen op pagina 20. Knopsymbolen Beeld opnemen Zoom

9 Gebruikshandleiding Digital MacroView 3 Officiële symbolen GECERTIFICEERD VOLGENS: CAN/CSA STD C22.2 NO C US CONFORM: UL STD IEC De CE-markering op dit product betekent dat het is getest volgens en voldoet aan de richtlijn 93/42/EEG voor medische apparatuur. EC REP European Regulatory Manager Welch Allyn Ltd. Navan Business Park Dublin Road Navan, County Meath, Republic of Ireland Tel.: Fax:

10 4 Inleiding Welch Allyn Waarschuwingen en aandachtspunten Zorg ervoor dat al het bedieningspersoneel op de hoogte is van de algemene veiligheidsinformatie in deze handleiding. Deze handleiding bevat eveneens specifieke waarschuwingen en aandachtspunten. Deze specifieke waarschuwingen en aandachtspunten worden mogelijk niet vermeld in dit overzicht. Waarschuwingen Een waarschuwing in deze handleiding wijst op een toestand of handeling die, wanneer deze niet onmiddellijk wordt gecorrigeerd of stopgezet, kan leiden tot letsel, ziekte of overlijden. WAARSCHUWING Niet gebruiken in de nabijheid van ontvlambare anesthetica. WAARSCHUWING Behalve het lampje, bevat het product geen onderdelen die de gebruiker kan vervangen/onderhouden. Al het overige onderhoud moet worden toevertrouwd aan erkend onderhoudspersoneel. WAARSCHUWING Dit instrument is niet bedoeld voor oogonderzoeken. WAARSCHUWING Dit product genereert en registreert referentiebeelden op basis van de input van de Welch Allyn Digital Macroview. Deze referentiebeelden zijn niet bedoeld voor diagnosedoeleinden.

11 Gebruikshandleiding Digital MacroView 5 Aandachtspunten ( Voorzichtig ) Een aandachtspunt in deze handleiding ( Voorzichtig ) wijst op een toestand of handeling die, wanneer deze niet onmiddellijk wordt gecorrigeerd of stopgezet, kan leiden tot storingen, beschadiging van de apparatuur of verlies van gegevens.

12 6 Inleiding Welch Allyn

13 Gebruikshandleiding Digital MacroView 7 Voorzichtig Voor optimale resultaten en om de veiligheid van de patiënt te garanderen, dient u dit boekje grondig te lezen. Voorzichtig Het Digital MacroView systeem is specifiek bedoeld voor gebruik met een goedgekeurde Welch Allyn 3,5 V-voeding. Indien een andere voeding wordt aangesloten op de videokop, zal het systeem beschadigd worden. Voorzichtig Gebruik de Digital MacroView niet als u enige tekenen van beschading aan de onderdelen van het systeem opmerkt. Neem contact op met de afdeling klantenservice voor onmiddellijke hulp. Voorzichtig Vóór elk gebruik moet de buitenkant van het oorspeculum op de Digital Macro View dat wordt ingebracht bij de PATIËNT worden gecontroleerd op eventuele ongewenste ruwe oppervlakken, scherpe randen of uitsteeksels, die een VEILIGHEIDSRISICO kunnen opleveren. Voorzichtig Probeer nooit het Digital MacroView systeem te ontsmetten met producten op basis van glutaaraldehyde, ethyleenoxidegas, stoom of enig ander vloeibaar of gasvormig ontsmettingsmiddel. Voorzichtig De connector voor het uitgangssignaal (USB-poort) is uitsluitend bedoeld voor aansluiting van apparaten die beantwoorden aan IEC of andere IEC-normen (bijvoorbeeld IEC 60950) die geschikt zijn voor het apparaat. Wanneer u andere apparatuur aansluit op het Digital MacroView systeem, configureert u een medisch systeem en het is uw verantwoordelijkheid te controleren of het systeem beantwoordt aan de eisen van de systeemnorm IEC Voorzichtig Dit product voldoet aan de huidige vereiste normen inzake elektromagnetische storing en mag normaal geen problemen opleveren voor andere apparatuur of worden beïnvloed door andere apparaten. Uit voorzorg dient het gebruik van dit apparaat in de directe nabijheid van andere apparatuur te worden vermeden.

14 8 Inleiding Welch Allyn Voorzichtig Om de uitwendige temperatuur van de otoscoopbehuizing te beperken, mag het apparaat niet langer dan 2 minuten ingeschakeld blijven en moet het minimaal 10 minuten worden uitgeschakeld. Voorzichtig Enkel geschikt voor Welch Allyn specula. Voorzichtig Gebruik uitsluitend door Welch Allyn goedgekeurde lampen. Voorzichtig Reinig de lenzen niet met alcohol, chemicaliën of water. Als er vloeistof in het optische systeem terechtkomt, kunnen interne onderdelen beschadigd raken.

15 9 2 Werking Gebruik van de otoscoopkop Plaats de uitsparingen in de basis van de otoscoop tegenover de nokken op de voeding. Druk de twee onderdelen op elkaar en draai ze 90 rechtsom. Om het apparaat los te koppelen van de voeding, doet u het omgekeerde. De otoscoop past op alle Welch Allyn 3,5 V-voedingen. Uitsparing Nok Voorzichtig Enkel geschikt voor Welch Allyn specula. Vastzetten: Draai het speculum rechtsom tot het vastklikt. Loskoppelen: Verzet de TipGrip of draai het speculum linksom. TipGrip

16 10 Werking Welch Allyn Setup Voer de setup uit voordat u de Digital MacroView voor het eerst gebruikt, installeer het viewer-hulpprogramma van Welch Allyn volgens de instructies op de viewer-cd. Gebruik van het Digital MacroView systeem 1. Controleer of de voeding uit staat en bevestig de Welch Allyn Digital MacroView kop op de voeding (zie pagina 9). 2. Sluit de USB-kabel aan op de poort aan de achterkant van de Digital MacroView kop en op de USB-poort van de computer. De computer geeft met een geluidssignaal aan dat de verbinding tot stand is gebracht. USB-poort 3. Dubbelklik op het pictogram van de Welch Allyn-viewer op het bureaublad van uw computer.

17 Gebruikshandleiding Digital MacroView Zet de voeding in de maximumstand (FULL ON) voor het beste resultaat. De computer toont een beeld. Digital MacroView optimaliseert automatisch de helderheid van het beeld. Indien nodig, kunt u de kleur en helderheid bijstellen via de bedieningsknoppen op het computerscherm, voor een betere beeldkwaliteit. Scherpstelling gebruiken Standaardpositie: plaats het groene streepje tegenover de groene punt. Vrije scherpstelling: draai aan een van de wielen om het beeld bij te stellen.

18 12 Werking Welch Allyn Gebruik van de bedieningselementen Opnemen: Houd een van de functietoetsen ingedrukt gedurende ongeveer 1 seconde. Wanneer u de functietoets loslaat zal het beeld als een miniatuur bevroren worden op het scherm. Als het beeld wordt geroteerd (zie hieronder) wordt ook het opgenomen beeld geroteerd. Zoom: Houd een van de functietoetsen ingedrukt gedurende ongeveer 2 seconden. De zoomfunctie is enkel werkzaam op het schermbeeld. Wanneer een beeld wordt opgenomen terwijl de zoomfunctie actief is, krijgt u toch maar een gewone miniatuur. Houd een van de functietoetsen nogmaals ingedrukt om uit te zoomen. Roteren: Houd beide functietoetsen ingedrukt gedurende ongeveer 4 seconden. Het beeld draait 180 op het scherm. Houd de functietoetsen nogmaals ingedrukt om het beeld opnieuw in de oorspronkelijk stand te draaien.

19 Gebruikshandleiding Digital MacroView 13 Beelden opnieuw bekijken Momentopname: Klik om een momentopname te maken van de viewer. Het beeld wordt als miniatuurbeeld op het scherm weergegeven. Videoclip opnemen: Klik om de opname te starten (groen pictogram); klik opnieuw om de opname te stoppen (blauw pictogram). De videoclip wordt als miniatuurbeeld op het scherm weergegeven en gemarkeerd als Video. OPMERKING: Er moet een videorecorder zoals Windows Movie Maker of Windows Media Player zijn geïnstalleerd op uw computer. Op volledig scherm weergeven: Klik voor weergave op volledig scherm. Druk op ESC om naar de normale weergave terug te keren. Instellingen: Standaarddirectory: Klik op Browse (Bladeren) en selecteer het pad naar het bestand waarin u uw beelden wilt opslaan. Duur van videoclip: Selecteer Video Capture Limit (Limiet video-opname) en selecteer een optie. De maximaal toegestane duur van een video-opname is twee minuten. Standaardbestandsindeling: Selecteer een beschikbaar bestandstype voor uw grafische voorstellingen. Alle beelden/video-opnamen opslaan: Selecteer Yes (Ja). Een enkel beeld/enkele video-opname opslaan: Klik met de rechtermuisknop op het miniatuurbeeld en selecteer Clear (Wissen). Antwoord Yes (Ja). Opgeslagen beelden/video-opnamen bekijken: Het venster geeft de standaard-opslagdirectory weer. Selecteer het bestand of een andere directory of map om het gewenste bestand te zoeken. Dubbelklik op de bestandsnaam om het beeld te bekijken. Alle beelden/video-opnamen wissen: Selecteer Yes (Ja). Een enkel beeld/enkele video-opname wissen: Klik met de rechtermuisknop op het miniatuurbeeld en selecteer Clear (Wissen). Antwoord Yes (ja).

20 14 Werking Welch Allyn Standby-modus De Digital MacroView schakelt het actieve kijkvenster uit na ongeveer 12 uur onafgebroken verbinding met het actieve kijkvenster en de computer. De Digital MacroView opnieuw starten: 1. Druk op een van de functietoetsen en start Windows Explorer opnieuw. 2. Start Windows Explorer en klik op My Computer (Mijn computer) in het linker venster. Dubbelklik op USB Video Device (USB-videoapparaat). Of dubbelklik op het pictogram My Computer (Mijn computer) op uw desktop computer en dubbelklik op USB Video Device (USB-videoapparaat).

21 Gebruikshandleiding Digital MacroView 15 Gebruik van de keellamp De Welch Allyn Digital MacroView kan worden omgevormd tot een keellamp. Tijdens het gebruik van de keellamp zijn er geen beelden beschikbaar op het scherm of voor opname. WAARSCHUWING De keellamp is een uitstekende algemene lichtbron, maar vermijd zo mogelijk rechtstreeks contact met de huid vanwege de warmteproductie van de lamp. 1. Grijp het otoscoopgedeelte vast met de linkerhand. 2. Grijp de kraag van de keellamp vast bij (onder de zilveren ring). 3. Terwijl u de kraag van de lamp stevig vasthoudt, draait u het otoscoopgedeelte linksom totdat de otoscoopkop loslaat. Om het otoscoopgedeelte opnieuw te bevestigen, zet u het op de keellamp en draait u het rechtsom. Keellamp Keellamp

22 16 Werking Welch Allyn

23 17 3 Onderhoud en service Vervangen van de lamp Voorzichtig Voor een maximale efficiëntie en verlichtingssterke heerst in halogeenlampen een overdruk. Door onzorgvuldig gebruik kan de lamp breken. Bescherm de lamp tegen wrijfcontacten en krassen. Gebruik bij het hanteren van dergelijke lampen een beschermende bril. Wees eveneens voorzichtig wanneer u de lamp verwijdert. Voorzichtig Gebruik uitsluitend de Welch Allyn lamp REF U. Voorzichtig De lamp kan heet zijn. Laat de lamp afkoelen voordat u ze verwijdert. Voorzichtig Verwijder de lamp enkel en alleen om ze te vervangen.

24 18 Onderhoud en service Welch Allyn Na vervanging van de lamp moet de witbalans opnieuw worden geijkt op de Digital MacroView. Herijken van de witbalans: Gebruik een volledig geladen 3,5 V-voeding. 1. Sluit de kop aan op de computer en schakel de voeding aan op de maximumstand zie Gebruik van het Digital MacroView systeem op pagina Richt de lichtbundel op een vel wit papier op een afstand van ongeveer 3,2 cm. 3. Plooi een gewone paperclip recht en steek deze in de resetopening voor de witbalans. Met een lichte druk activeert u vervolgens de resetknop voor de witbalans. Het beeld op het computerscherm wordt blauw. Na ijking krijgt u opnieuw een waarheidsgetrouw beeld op het scherm. Als het scherm rood ziet, herhaalt u de stappen 1 tot 3 hierboven. Resetopening witbalans

25 Gebruikshandleiding Digital MacroView 19 Aanbevelingen voor de reiniging Voorzichtig Reinig de lenzen niet met alcohol, chemicaliën of water. Als er vloeistof in het optische systeem terechtkomt, kunnen interne onderdelen beschadigd raken. Gebruik een droge doek om het Digital MacroView systeem maandelijks te reinigen.

26 20 Onderhoud en service Welch Allyn De systeemonderdelen recyclen Binnen de EU Dit product mag niet worden weggegooid bij nietgesorteerd huishoudelijk afval. Het product moet worden geprepareerd voor hergebruik of gescheiden inzameling conform de richtlijn 2002/96/EC van het Europees parlement en de Raad van de Europese Unie inzake de verwerking van elektrisch en elektronisch afval (WEEE - Waste Electronic and Electrical Equipment). Deze richtlijn is niet van toepassing indien het product is verontreinigd. Ga voor specifieke instructies voor afvalverwijdering naar of neem contact op met de klantenservice van Welch Allyn op het nummer Buiten de EU Als de levensduur van het product en zijn onderdelen is verstreken, dient u het ter plaatse te recyclen volgens de nationale, regionale en lokale regelgeving, of terug te sturen naar Welch Allyn.

27 Gebruikshandleiding Digital MacroView 21 Accessoires REF Beschrijving Reserve USB-kabel, 3 m lang Blaaspeer voor MacroView ,5 V Keellampgedeelte apart U Universeel, meermaals herbruikbaar speculum 2,5 mm U Universeel, meermaals herbruikbaar speculum 3 mm U Universeel, meermaals herbruikbaar speculum 4 mm U Universeel, meermaals herbruikbaar speculum 5 mm U Set van 4 universele herbruikbare specula U Wegwerp-oorspecula - 2,75 mm U Wegwerp-oorspecula - 4,25 mm SofSeal Small, wegwerplaspunt SofSeal Medium, wegwerplaspunt U Lamp 23920MAN/ Gebruikshandleiding - cd 23960MAN QSG Beknopte handleiding

28 22 Onderhoud en service Welch Allyn Servicebeleid Alle reparaties aan producten onder garantie moeten worden uitgevoerd of goedgekeurd door Welch Allyn. Ongeoorloofde reparaties maken de garantie ongeldig. Bovendien moeten alle productreparaties, al dan niet onder garantie, worden uitgevoerd door servicepersoneel dat is gecertificeerd door Welch Allyn. Neem contact op met Welch Allyn als het product niet goed functioneert of als u hulp, service of reserveonderdelen nodig hebt. Probeer voordat u contact opneemt met Welch Allyn het probleem te herhalen en controleer alle accessoires om zeker te weten dat deze niet de oorzaak zijn van het probleem. Houd de volgende gegevens bij de hand als u belt: De productnaam en het modelnummer en een volledige beschrijving van het probleem. Het serienummer van het product (indien van toepassing). De volledige naam, het adres en het telefoonnummer van uw instelling. Een inkoopordernummer of creditcardnummer voor reparaties en reserveonderdelen die niet onder de garantie vallen. Voor het bestellen van onderdelen: de onderdeelnummers voor de gewenste reserve- of vervangingsonderdelen. Neem contact op met Welch Allyn voor reparaties onder garantie, uitgebreide garantie of zonder garantie. Een vertegenwoordiger helpt u bij het vaststellen van het probleem en probeert dit telefonisch te verhelpen zodat onnodig retourzenden wordt voorkomen. Als het product moet worden geretourneerd, noteert de vertegenwoordiger alle benodigde gegevens en krijgt u een Service Notification-nummer en het juiste retouradres. U hebt altijd een Service Notification-nummer nodig om een product te retourneren. Volg de onderstaande instructies op voor de verpakking van geretourneerde goederen: Verwijder alle slangen, kabels, sensoren, voedingskabels en randproducten (indien van toepassing) voor het verpakken, tenzij u vermoedt dat deze accessoires te maken hebben met het probleem. Gebruik indien mogelijk het oorspronkelijke verpakkingsmateriaal. Voeg een paklijst en het Service Notification-nummer van Welch Allyn toe. Wij raden u aan de goederen te verzekeren. Claims voor verlies of schade aan het product moeten door de afzender worden ingediend.

29 23 4 Specificaties Onderdeel Gewicht Afmetingen (ongeveer) Vermogen Bescherming tegen binnendringend vocht Bedrijfsomstandigheden Temperatuur Relatieve vochtigheid Hoogte Transport- en opslagomstandigheden Temperatuur Relatieve vochtigheid Onderbroken gebruik Naleving veiligheidsnormen, EMC-normen en regelgeving Octrooien Specificatie Ongeveer 95 g Hoogte: 7,0 cm Lengte: 10,2 cm Breedte: 3,7 cm Lamp: 3,5 VDC, 810 ma USB: 5,0 VDC, 150 ma IPXØ +10 C tot +40 C 30 % tot 75 % niet-condenserend 700 tot 1060 hpa -20 C tot +49 C max. 95 % niet-condenserend < 2 minuten aan, tussenin < 10 minuten uit CAN/CSA C22.2 nr M90, inclusief amendementen 1 en 2 EN/IEC EN/IEC UL Octrooien aangevraagd

30 24 Specificaties Welch Allyn

31 25 Beperkte garantie Welch Allyn garandeert dat de Digital MacroView producten voldoen aan de specificaties van de producten en gedurende één jaar vanaf de datum van aankoop vrij zijn van materiaal- en fabricagefouten. Voor de lamp noch de specula geldt een expliciete garantie buiten de onmiddellijk zichtbare fouten. De datum van aankoop is: 1) de datum in onze administratie als u het product rechtstreeks bij ons hebt gekocht, 2) de datum op de garantieregistratiekaart die u ons moet opsturen, of 3) de datum van aankoop van het product bij de erkende Welch Allyn dealer, zoals gedocumenteerd op een aankoopbewijs van de genoemde dealer. Deze garantie dekt geen schade die is veroorzaakt door: 1) transport, 2) gebruik of onderhoud dat niet in overeenstemming is met de instructies op de etiketten, 3) wijzigingen of reparatie door mensen die niet door Welch Allyn zijn geautoriseerd en 4) ongelukken. Als een product dat of accessoire die onder deze garantie valt, defect is vanwege materiaalfouten, onderdeelfouten of fabricagefouten en de garantieclaim wordt ingediend binnen de beschreven garantieperiode, zal Welch Allyn naar eigen goeddunken het defecte product of onderdeel kosteloos repareren of vervangen. Voordat u het product voor reparatie retourneert aan een door Welch Allyn erkend servicecenter, moet u een service notification-nummer aanvragen. Neem hiervoor contact op met de technische dienst van Welch Allyn. DEZE GARANTIE VERVANGT ALLE ANDERE UITDRUKKELIJKE OF IMPLICIETE GARANTIES, INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT DE IMPLICIETE GARANTIES VAN VERKOOPBAARHEID EN GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL. DE VERPLICHTING VAN WELCH ALLYN BETREFFENDE DEZE GARANTIE BEPERKT ZICH TOT REPARATIE OF VERVANGING VAN DEFECTE PRODUCTEN. WELCH ALLYN IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR INDIRECTE SCHADE OF GEVOLGSCHADE DIE VOORTVLOEIT UIT EEN PRODUCTDEFECT DAT GEDEKT WORDT DOOR DE GARANTIE.

32 26 Beperkte garantie Welch Allyn Digital MacroView

33

34 4341 State Street Road, PO Box 220, Skaneateles Falls, NY VS , Nabestelnr MAN/23960MAN DIRnr , Ver. D

Digital MacroView -otoscoop. Gebruiksaanwijzing

Digital MacroView -otoscoop. Gebruiksaanwijzing Digital MacroView -otoscoop Gebruiksaanwijzing ii 2014 Welch Allyn. Alle rechten voorbehouden. Niemand mag deze handleiding zonder toestemming van Welch Allyn geheel of gedeeltelijk reproduceren of dupliceren,

Nadere informatie

Welch Allyn ProXenon hoofdlamp en glasvezelkabel. Gebruikshandleiding

Welch Allyn ProXenon hoofdlamp en glasvezelkabel. Gebruikshandleiding Welch Allyn ProXenon hoofdlamp en glasvezelkabel Gebruikshandleiding ii Informatie over copyright Welch Allyn ProXenon hoofdlamp en glasvezelkabel Copyright 2008 Welch Allyn Welch Allyn is een geregistreerd

Nadere informatie

Productgarantie en softwarelicentie: originele Xbox 360-console

Productgarantie en softwarelicentie: originele Xbox 360-console Xbox 360 Productgarantie en softwarelicentie: originele Xbox 360-console INFORMATIE OVER BEPERKTE GARANTIE EN RETOURZENDINGEN LEES DEZE BEPERKTE GARANTIE ZORGVULDIG DOOR ZODAT JE OP DE HOOGTE BENT VAN

Nadere informatie

Welch Allyn 4341 State Street Road Skaneateles Falls, NY 13153-0220 USA www.welchallyn.com

Welch Allyn 4341 State Street Road Skaneateles Falls, NY 13153-0220 USA www.welchallyn.com European Regulatory Manager Welch Allyn Ltd. Navan Business Park Dublin Road Navan, County Meath, Republic of Ireland Tel.: +353 46 90 67700 Fax: +353 46 90 67754 Welch Allyn 4341 State Street Road Skaneateles

Nadere informatie

Handleiding 1/6. Numeriek toetsenblok Oortelefoon Draagtasje Handleiding

Handleiding 1/6. Numeriek toetsenblok Oortelefoon Draagtasje Handleiding Handleiding INHOUD VAN DE VERPAKKING Optische draadloze minimuis Twee oplaadbare batterijen (Ni-MH AAA type, 1,2 V) RF-zender/ontvanger Kabel voor opladen minimuis USB-verlengkabel Numeriek toetsenblok

Nadere informatie

Ondersteuning en garantie www.tts-group.co.uk feedback@tts-group.co.uk

Ondersteuning en garantie www.tts-group.co.uk feedback@tts-group.co.uk Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Vermijd dat de Easi-View in contact komt met water of andere vloeistoffen. Elektrostatische ontlading kan de werking van de Easi-View nadelig beïnvloeden.

Nadere informatie

Data Safe I (Serial ATA) Externe vaste schijf met USB 2.0. Handleiding

Data Safe I (Serial ATA) Externe vaste schijf met USB 2.0. Handleiding Data Safe I (Serial ATA) Externe vaste schijf met USB 2.0 Handleiding Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Om te beginnen 1.1 Veiligheidsmaatregelen 1.2 Systeemvereisten 1.3 Inhoud verpakking 2 Handleiding driver

Nadere informatie

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T

Nadere informatie

Easi-View. Garantie & ondersteuning. Technische ondersteuning

Easi-View. Garantie & ondersteuning. Technische ondersteuning Garantie & ondersteuning Dit product wordt geleverd met een eenjarige garantie voor problemen die bij normaal gebruik worden ondervonden. Verkeerd omgaan met de Easi-View of het openen van de unit maakt

Nadere informatie

Externe apparatuur. Gebruikershandleiding

Externe apparatuur. Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

SingStar Microphone Pack Gebruiksaanwijzing. SCEH-0001 7010521 2010 Sony Computer Entertainment Europe

SingStar Microphone Pack Gebruiksaanwijzing. SCEH-0001 7010521 2010 Sony Computer Entertainment Europe SingStar Microphone Pack Gebruiksaanwijzing SCEH-0001 7010521 2010 Sony Computer Entertainment Europe Bedankt voor het aanschaffen van het SingStar Microphone Pack. Lees voor u dit product gaat gebruiken

Nadere informatie

NEDERLANDS. POLAR IrDA-USB 2.0-adapter en Bridge Driver Gebruiksaanwijzing

NEDERLANDS. POLAR IrDA-USB 2.0-adapter en Bridge Driver Gebruiksaanwijzing POLAR IrDA-USB 2.0-adapter en Bridge Driver Gebruiksaanwijzing INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN... 3 2. INSTALLATIE VAN HET STUURPROGRAMMA... 4 3. HARDWARE-INSTALLATIE... 7 4. DETECTIE... 10 5. IRDA-VERBINDING

Nadere informatie

Montagebeugel voor harde schijf Gebruiksaanwijzing

Montagebeugel voor harde schijf Gebruiksaanwijzing Montagebeugel voor harde schijf Gebruiksaanwijzing CECH-ZCD1 7020229 Compatibele hardware PlayStation 3-systeem (CECH-400x-serie) Voorzorgsmaatregelen Lees om veilig gebruik van dit product te garanderen

Nadere informatie

NOKIA BEPERKTE FABRIEKSGARANTIE VOOR NOKIA WINDOWSTELEFOON

NOKIA BEPERKTE FABRIEKSGARANTIE VOOR NOKIA WINDOWSTELEFOON NOKIA BEPERKTE FABRIEKSGARANTIE VOOR NOKIA WINDOWSTELEFOON LET OP! Deze beperkte fabrieksgarantie ( Garantie ) geldt alleen voor authentieke Nokia-producten met Windowstelefoon die zijn verkocht via geautoriseerde

Nadere informatie

Externe apparatuur. Gebruikershandleiding

Externe apparatuur. Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Easi-Scope 2 bevat een ingebouwde oplaadbare

Nadere informatie

Externe apparatuur Gebruikershandleiding

Externe apparatuur Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Externe apparatuur. Gebruikershandleiding

Externe apparatuur. Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Harde schijf (met montagebeugel) Gebruiksaanwijzing

Harde schijf (met montagebeugel) Gebruiksaanwijzing Harde schijf (met montagebeugel) Gebruiksaanwijzing CECH-ZHD1 7020228 Compatibele hardware PlayStation 3-systeem (CECH-400x-serie) Voorzorgsmaatregelen Lees om veilig gebruik van dit product te garanderen

Nadere informatie

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Gebruiksaanwijzing NW- E55/75 2004 Sony Corporation "WALKMAN" is een gedeponeerd handelsmerk van Sony Corporation om producten aan te duiden waarvoor een stereohoofdtelefoon

Nadere informatie

Instructies voor het bijwerken van uw USB driver voor Smartinterfaces

Instructies voor het bijwerken van uw USB driver voor Smartinterfaces Instructies voor het bijwerken van uw USB driver voor Smartinterfaces Instructies voor het bijwerken van de driver onder Windows 7 Windows installeert automatisch de betreffende driver nadat u uw Smartinterface

Nadere informatie

Notebook of Desktop PC met USB2.0 of USB1.1 poorten Microsoft Windows 98SE, 2000 of XP Mac OS9.x of hoger

Notebook of Desktop PC met USB2.0 of USB1.1 poorten Microsoft Windows 98SE, 2000 of XP Mac OS9.x of hoger H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 5 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 S Y S T E E M V E R E I S T E N 4 H A R D W A R E I N S TA L L AT I E

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Inductie Lader

Gebruikershandleiding. Inductie Lader Gebruikershandleiding Inductie Lader INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE... 3 WAARSCHUWINGEN... 3 FUNCTIES... 3 SPECIFICATIES... 4 INHOUD VAN DE VERPAKKING / ACCESSOIRES... 4 PRODUCTOVERZICHT... 4 HOE DE INDUCTIE

Nadere informatie

Externe apparatuur Gebruikershandleiding

Externe apparatuur Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. De informatie in deze documentatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd. De enige garanties voor HP-producten

Nadere informatie

Register your product and get support at www.philips.com/welcome AJ110 NL Gebruiksaanwijzing Netherlands 1 Belangrijk Kennisgeving Eventuele wijzigingen of modificaties aan het apparaat die niet uitdrukkelijk

Nadere informatie

Register your product and get support at SBA3010/00. Gebruiksaanwijzing

Register your product and get support at   SBA3010/00. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome SBA3010/00 Gebruiksaanwijzing 1 Belangrijk Veiligheid Belangrijke veiligheidsinstructies Let op waarschuwingen. Volg alle instructies.

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP PC

Uw gebruiksaanwijzing. HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP PC U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP PC. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP

Nadere informatie

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar TCP320/00. Gebruiksaanwijzing

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar   TCP320/00. Gebruiksaanwijzing Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/welcome TCP320/00 Gebruiksaanwijzing 1 Belangrijk Veiligheid Belangrijke veiligheidsinstructies Lees deze instructies. Volg alle

Nadere informatie

* /1 * /1 * x40

* /1 * /1 * x40 Item: *710.020 1/1 *710.021 2/1 *710.022 60x40 1. Inhoud 1. Instructie waarschuwingen... 2 2. Waarschuwingen voor een veilig en juist gebruik... 2 3. Garantie... 2 4. Installatie... 3 4.1 Technische eigenschappen...

Nadere informatie

Bestnr. 95 62 56 Hyundai video pen VP 02 HD8

Bestnr. 95 62 56 Hyundai video pen VP 02 HD8 Bestnr. 95 62 56 Hyundai video pen VP 02 HD8 Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding EnVivo EZ Converter Gebruikershandleiding op met Teknihall support: 0900 400 2001 2 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE... 4 OPMERKINGEN... 4 FUNCTIES... 5 SPECIFICATIES... 5 SYSTEEMEISEN... 5 INHOUD VAN DE VERPAKKING

Nadere informatie

Easi-View Deel het werk met de hele klas, geef 3D-objecten weer en maak foto's en video's

Easi-View Deel het werk met de hele klas, geef 3D-objecten weer en maak foto's en video's Easi-View Deel het werk met de hele klas, geef 3D-objecten weer en maak foto's en video's GEBRUIKERS-HANDLEIDING www.tts-shopping.com Belangrijke informatie n Omdat zij belangrijke informatie bevatten,

Nadere informatie

Smoke Alarm FERION 4000 O

Smoke Alarm FERION 4000 O Smoke Alarm FERION 4000 O nl Smoke Alarm Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Graphics 4 2 Inleiding 6 3 Montage 7 4 Onderhoud 9 5 Technische specificaties 10 6 Klantenservice 12 Bosch Sicherheitssysteme

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP3011. Vragen? Vraag het Philips

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP3011. Vragen? Vraag het Philips Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/support Vragen? Vraag het Philips SRP3011 Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Uw universele afstandsbediening

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. CREATIVE DESKTOP WIRELESS 9000 PRO

Uw gebruiksaanwijzing. CREATIVE DESKTOP WIRELESS 9000 PRO U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor CREATIVE DESKTOP WIRELESS 9000 PRO. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de CREATIVE DESKTOP WIRELESS 9000

Nadere informatie

Nokia FM Transmitter CA /1

Nokia FM Transmitter CA /1 Nokia FM Transmitter CA-300 6 3 5 7 9203668/1 CONFORMITEITSVERKLARING Hierbij verklaart NOKIA CORPORATION dat het product CA-119 in overeenstemming is met de essentiële eisen en andere relevante bepalingen

Nadere informatie

Stand for Nest Learning Thermostat Socle / Standaard Guide and Warranty / Guide et garantie / Handleiding en garantie

Stand for Nest Learning Thermostat Socle / Standaard Guide and Warranty / Guide et garantie / Handleiding en garantie Stand for Nest Learning Thermostat Socle / Standaard Guide and Warranty / Guide et garantie / Handleiding en garantie Voordat je begint Zorg ervoor dat de Nest Heat Link al is geïnstalleerd. Pak het netsnoer

Nadere informatie

WD Passport Draagbare HARDE SCHIJF

WD Passport Draagbare HARDE SCHIJF WD Passport Draagbare HARDE SCHIJF Beknopte installatiegids INHOUD VAN HET PAKKET WD Passport draagbare harde schijf 56 cm gecertificeerde USB 2.0-kabel Beknopte installatiegids COMPATIBILITEIT Windows

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Digitale Video Memo

Gebruikershandleiding. Digitale Video Memo Gebruikershandleiding Digitale Video Memo De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUD 1. Functies 7 2. Inhoud van de verpakking 8 3. Hoe de Video Memo op te laden 8 4. Hoofdfuncties en werking 11

Nadere informatie

DC C30/C40 Digitale camera Gebruiksaanwijzing

DC C30/C40 Digitale camera Gebruiksaanwijzing DC C30/C40 Digitale camera Gebruiksaanwijzing Welkom Copyright Copyright (c) 2003 BenQ Corporation. Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van deze uitgave mag worden gereproduceerd, verzonden, overgezet,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Draadloze USB video-ontvanger. Model BRD10

Gebruikershandleiding. Draadloze USB video-ontvanger. Model BRD10 Gebruikershandleiding Draadloze USB video-ontvanger Model BRD10 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop van de Extech BRD10 Draadloze USB video-ontvanger voor gebruik met het assortiment van Extech Boroscopen.

Nadere informatie

Externe apparatuur. Handleiding

Externe apparatuur. Handleiding Externe apparatuur Handleiding Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft en Windows zijn in de Verenigde Staten gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Joystick Interface Omni-DX

Joystick Interface Omni-DX Gebruikers- en installatiehandleiding NL Joystick Interface Omni-DX P002-31 Contact en product mo-vis BVBA Biebuyckstraat 15 D 9850 Nevele - België Website: www.mo-vis.com E-mail: contact@mo-vis.com Telefoon:

Nadere informatie

Inhoud: KLANTENSERVICE... 7 Eerste hulp bij storingen... 7 Hebt u meer ondersteuning nodig??... 8

Inhoud: KLANTENSERVICE... 7 Eerste hulp bij storingen... 7 Hebt u meer ondersteuning nodig??... 8 Inhoud: VEILIGHEID EN ONDERHOUD... 1 Veiligheid... 1 Plaats van opstelling... 1 Omgevingstemperatuur... 2 Elektromagnetische comptabiliteit... 2 Reparaties... 2 Reiniging... 2 Inhoud pakket... 3 Specificaties...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Accessoire voor het malen op gewicht Gebruikershandleiding ESATTO TM afgebeeld met Preciso TM molen TM Inhoudsopgave Introductie... 2 2 3 4 5 7 8 8 9 11 1 Introductie TM TM TM TM TM Herhaalbaarheid en

Nadere informatie

Dual Analog USB GamePad Quick Start Guide Guide de démarrage rapide du double GamePad analogique USB Analog/USB Doppel-GamePad Kurzeinführung

Dual Analog USB GamePad Quick Start Guide Guide de démarrage rapide du double GamePad analogique USB Analog/USB Doppel-GamePad Kurzeinführung Dual Analog USB GamePad Quick Start Guide Guide de démarrage rapide du double GamePad analogique USB Analog/USB Doppel-GamePad Kurzeinführung Beknopte handleiding voor de Analoge Dual USB-GamePad USB GamePad

Nadere informatie

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN START-LINE GEBRUIKERSHANDLEIDING Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Lees deze eenvoudige instructies. Bij onjuiste installatie vervalt de garantie op dit product.

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP PAVILION W5000

Uw gebruiksaanwijzing. HP PAVILION W5000 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP PAVILION W5000. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de HP PAVILION W5000 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

machine uitpakken en de onderdelen controleren

machine uitpakken en de onderdelen controleren Installatiehandleiding Begin hier DSmobile 620 Hartelijk dank voor uw keuze voor Brother. Uw ondersteuning is belangrijk voor ons en wij stellen uw klandizie op prijs. Lees voordat u de machine in gebruik

Nadere informatie

Overzicht van opties voor service en ondersteuning

Overzicht van opties voor service en ondersteuning Overzicht van opties voor service en ondersteuning QuickRestore Met Compaq QuickRestore kunt u uw systeem op elk gewenst moment terugzetten. QuickRestore biedt vijf typen opties voor terugzetten, die in

Nadere informatie

Geïsoleerde USB-lader met dubbele poort

Geïsoleerde USB-lader met dubbele poort Gebruikers- en installatiehandleiding NL Geïsoleerde USB-lader met dubbele poort 3A R-net-kabel P010-61 3A DX-kabel P010-62 Contact en product mo-vis BVBA Biebuyckstraat 15 D 9850 Nevele - België Website:

Nadere informatie

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1. 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2. 2. Software installeren... 3

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1. 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2. 2. Software installeren... 3 Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2 2. Software installeren... 3 3. LaCie Shortcut Button gebruiken... 4 3.1. Installatie... 4 3.2.

Nadere informatie

Installatiegids voor

Installatiegids voor Installatiegids voor Capture Kit Voor Windows 98SE/Me/2000/XP en Vista en Mac OS X 10.3.9 of later Met behulp van deze gids kunt u snel uw mimio installeren en gebruiken om digitale inkt vast te leggen.

Nadere informatie

FC 65. O Gezichtsborstel Gebruiksaanwijzing... 2. BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) www.beurer.com

FC 65. O Gezichtsborstel Gebruiksaanwijzing... 2. BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) www.beurer.com FC 65 O Gezichtsborstel Gebruiksaanwijzing... 2 BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) www.beurer.com NEDERLANDS Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig door, bewaar deze voor later gebruik,

Nadere informatie

Dringend veiligheidsbulletin

Dringend veiligheidsbulletin Dringend veiligheidsbulletin Dit is een dringend veiligheidsbulletin betreffende het gebruik van de Welch Allyn Automatische externe defibrillator, AED 10 en MRL Jumpstart. Opmerking: Deze veiligheidskennisgeving

Nadere informatie

P-touch Editor starten

P-touch Editor starten P-touch Editor starten Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van dit product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast. Brother behoudt

Nadere informatie

GAMING HEADSET ENV-1412

GAMING HEADSET ENV-1412 GAMING HEADSET G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Ondersteuning na aankoop. Gefeliciteerd met de aankoop van deze Gaming Headset. Met de aankoop van dit apparaat krijgt u niet alleen een 3-jarige garantie

Nadere informatie

Joystick-adapterkabel Omni Easy Rider

Joystick-adapterkabel Omni Easy Rider Gebruikers- en installatiehandleiding NL Joystick-adapterkabel Omni Easy Rider M002-90 Contact en product mo-vis BVBA Biebuyckstraat 15 D 9850 Nevele - België Website: www.mo-vis.com E-mail: contact@mo-vis.com

Nadere informatie

Externe apparatuur. Artikelnummer van document: In deze handleiding wordt het gebruik van optionele externe apparaten beschreven.

Externe apparatuur. Artikelnummer van document: In deze handleiding wordt het gebruik van optionele externe apparaten beschreven. Externe apparatuur Artikelnummer van document: 405762-331 Mei 2006 In deze handleiding wordt het gebruik van optionele externe apparaten beschreven. Inhoudsopgave 1 USB-apparaat gebruiken USB-apparaat

Nadere informatie

Externe apparatuur Gebruikershandleiding

Externe apparatuur Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. De informatie in deze documentatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd. De enige garanties voor HP

Nadere informatie

Handleiding voor printersoftware

Handleiding voor printersoftware Handleiding voor printersoftware (Voor Canon Compact Photo Printer Solution Disk versie 6) Windows 1 Inhoud Veiligheidsvoorzorgsmaatregelen...3 Lees dit eerst...4 Handleidingen...4 Stappen van het afdrukken...5

Nadere informatie

O Uv/led-nageldroger Gebruiksaanwijzing...2 MP 48

O Uv/led-nageldroger Gebruiksaanwijzing...2 MP 48 O Uv/led-nageldroger Gebruiksaanwijzing...2 MP 48 Nederlands Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig door, bewaar deze voor later gebruik, laat deze ook door andere gebruikers lezen en neem alle aanwijzingen

Nadere informatie

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER Snel installatiegids DA-30501 Inhoud Vóór gebruik... 2 1. Informatie over de DA-30501... 2 2. Systeemeisen... 2 3. Overzicht... 2 Aan de slag... 3 1. De batterij van de

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE ONDERDELEN & ACCESSOIRES... 2 ORIENTATIE... 3 OPLADEN... 4 VIDEO OPNEMEN... 5 DOWNLOADEN... 6 SPECIFICATIE... 8 1 ONDERDELEN & ACCESSOIRES Actie camcorder CD Gebruikershandleiding

Nadere informatie

Installatiegids voor Voor Windows 98SE/Me/2000/XP en Vista

Installatiegids voor Voor Windows 98SE/Me/2000/XP en Vista Installatiegids voor Voor Windows 98SE/Me/2000/XP en Vista Met behulp van deze gids kunt u uw mimio Xi snel met een projector instellen en interactief gebruiken. 1 De inhoud controleren Uw mimio Interactive

Nadere informatie

Belangrijke veiligheidsinstructies

Belangrijke veiligheidsinstructies 1 nl Megapixel IP Camera s Belangrijke veiligheidsinstructies Typenummers: NWC-700, NWC-800, NWC-900 Lees, volg en bewaar alle onderstaande veiligheidsvoorschriften. Neem alle waarschuwingen op het apparaat

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

Handleiding van de Kalenji Cardio Connect

Handleiding van de Kalenji Cardio Connect Handleiding van de Kalenji Cardio Connect Hartslagmeter + analysesoftware Geonaute Som 1. Inleiding... P.3 2. Totaaloverzicht... P.3 3. Snel van start... P.4 4. Verbinding met de borstband... P.4 5. Opgeslagen

Nadere informatie

HP Photosmart 6220. Dock voor digitale camera's Nederlands. Verwijdering van afgedankte apparatuur door privé-gebruikers in de Europese Unie

HP Photosmart 6220. Dock voor digitale camera's Nederlands. Verwijdering van afgedankte apparatuur door privé-gebruikers in de Europese Unie HP Photosmart 6220 Dock voor digitale camera's Nederlands Verwijdering van afgedankte apparatuur door privé-gebruikers in de Europese Unie Dit symbool op het product of de verpakking geeft aan dat dit

Nadere informatie

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Installatiehandleiding Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Softwareprogramma 98646-003-14 Inhoud Gebruiksdoel................. 3 Systeemvereisten.............. 3 Kenmerken................... 3

Nadere informatie

MyDiagnostick 1001R - Apparaat Handleiding DSF FINAL Revision 1. MyDiagnostick 1001R. Apparaat Handleiding. Page 1 of 11

MyDiagnostick 1001R - Apparaat Handleiding DSF FINAL Revision 1. MyDiagnostick 1001R. Apparaat Handleiding. Page 1 of 11 MyDiagnostick 1001R Apparaat Handleiding Page 1 of 11 Table of Contents 1 INLEIDING... 3 1.1 Gebruiksdoel... 3 1.2 Software... 3 1.3 Informatie regelgeving... 3 1.4 Waarschuwingen... 3 2 VERPAKKING...

Nadere informatie

Smoke Alarm FERION 1000 O

Smoke Alarm FERION 1000 O Smoke Alarm FERION 1000 O nl Smoke Alarm Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Graphics 4 2 Inleiding 6 3 Montage 7 4 Onderhoud 9 5 Technische specificaties 10 6 Klantenservice 12 Bosch Sicherheitssysteme

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. MP3-speler. Modelnummer: MP755 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL)

Gebruikshandleiding. MP3-speler. Modelnummer: MP755 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) Gebruikshandleiding MP3-speler Modelnummer: MP755 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *VRAGEN OF PROBLEMEN, BEL ONZE SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *BEI FRAGEN ODER PROBLEMEN

Nadere informatie

Bluetooth Audio-Ontvanger met USB-Laadpoort Handleiding 50002

Bluetooth Audio-Ontvanger met USB-Laadpoort Handleiding 50002 Bluetooth Audio-Ontvanger met USB-Laadpoort Handleiding 50002 LEES DEZE GEBRUIKSHANDLEIDING A.U.B. VOLLEDIG DOOR VOORDAT U DIT APPARAAT IN GEBRUIK NEEMT EN BEWAAR DEZE DOCUMENTATIE ALS EVENTUEEL NASLAGWERK.

Nadere informatie

Digitale camera Softwarehandleiding

Digitale camera Softwarehandleiding EPSON digitale camera / Digitale camera Softwarehandleiding Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Stralingsmeter PCE-EMF 823

GEBRUIKSAANWIJZING Stralingsmeter PCE-EMF 823 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Stralingsmeter PCE-EMF 823 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Nokia Stereoheadset WH /1

Nokia Stereoheadset WH /1 Nokia Stereoheadset WH-600 7 9206937/1 2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia en Nokia Connecting People zijn gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Namen van andere producten en bedrijven

Nadere informatie

Gebruikersveiligheid. Elektrische veiligheid. Phaser 4500-laserprinter

Gebruikersveiligheid. Elektrische veiligheid. Phaser 4500-laserprinter Gebruikersveiligheid De printer en de aanbevolen verbruiksartikelen zijn getest en voldoen aan strikte veiligheidsnormen. Als u de volgende informatie in acht neemt, bent u verzekerd van een ononderbroken

Nadere informatie

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR START-LINE ACC-2300 GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70181 Versie 5.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR Lees deze eenvoudige instructies.

Nadere informatie

POCKET PCS WERELDWIJDE GARANTIEVERKLARING EN TECHNISCHE ONDERSTEUNING

POCKET PCS WERELDWIJDE GARANTIEVERKLARING EN TECHNISCHE ONDERSTEUNING POCKET PCS WERELDWIJDE GARANTIEVERKLARING EN TECHNISCHE ONDERSTEUNING Algemene voorwaarden BEHALVE VOORZOVER UITDRUKKELIJK VERMELD IN DEZE GARANTIEVERKLARING, VERLEENT HP GEEN ANDERE GARANTIES OF VOORWAARDEN,

Nadere informatie

AR280P Clockradio handleiding

AR280P Clockradio handleiding AR280P Clockradio handleiding Index 1. Beoogd gebruik 2. Veiligheid o 2.1. Pictogrammen in deze handleiding o 2.2. Algemene veiligheidsvoorschriften 3. Voorbereidingen voor gebruik o 3.1. Uitpakken o 3.2.

Nadere informatie

4 Installatie van het stuurprogramma

4 Installatie van het stuurprogramma 1 Introductie Bedankt voor het aanschaffen van de Trust 100MB Speedshare PCI Card. De Trust 100MB Speedshare PCI card stelt u in staat om uw PC aan te sluiten op een Local Access Network (LAN) en/of een

Nadere informatie

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar SBA3110/00. Gebruiksaanwijzing

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar  SBA3110/00. Gebruiksaanwijzing Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/welcome SBA3110/00 Gebruiksaanwijzing 1 Belangrijk Veiligheid Belangrijke veiligheidsinstructies Let op waarschuwingen. Volg

Nadere informatie

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar SBT50/00. Gebruiksaanwijzing

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar  SBT50/00. Gebruiksaanwijzing Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/welcome SBT50/00 Gebruiksaanwijzing a b c d e f BEEP PHILIPS SBT50 1 Belangrijk Veiligheid Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl START-LINE ZENDER AGST-8800 LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING Item 70151 Versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen DRAADLOZE WANDSCHAKELAAR

Nadere informatie

HANDLEIDING. DRIVELINK combo USB3.0

HANDLEIDING. DRIVELINK combo USB3.0 HNDLEIDING XX Inhoudsopgave 1. Eigenschappen 2. Onderdelen en accessoires 3. Het apparaat in een oogopslag 4. De hardware installeren Beste klant! Gefeliciteerd met uw aankoop van een SHRKOON-product van

Nadere informatie

English page 1. Français page 13. Español página 27. Português página 41. Italiano pagina 55. Deutsch Seite 69. Nederlands pagina 83

English page 1. Français page 13. Español página 27. Português página 41. Italiano pagina 55. Deutsch Seite 69. Nederlands pagina 83 W239 EU 778-095002 English page 1 Français page 13 Español página 27 Português página 41 Italiano pagina 55 Deutsch Seite 69 Nederlands pagina 83 83 Gefeliciteerd met de aankoop van uw TIMEX horloge. Lees

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Informatie voor de gebruiker: HD (High Definition) en HFR (High Frame Rate) video-opname apparaten, zijn een zware belasting voor geheugenkaarten. Afhankelijk van de gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

TM-1200 FP HANDLEIDING

TM-1200 FP HANDLEIDING TM-1200 FP HANDLEIDING www.visionaudiovisual.com/nl/techmount/tm-1200_fp 1 CONFORMITEITSVERKLARING Indien van toepassing, zijn alle producten van Vision gecertificeerd en voldoen ze aan alle bekende lokale

Nadere informatie

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten.

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten. MM002 Sweex USB DVB-T Dongle Inleiding Stel de Sweex USB DVB-T Dongle niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

Externe apparatuur. Handleiding

Externe apparatuur. Handleiding Externe apparatuur Handleiding Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft en Windows zijn in de Verenigde Staten gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de Nokia Video-telefoonhouder PT-8 (voor de Nokia 6630) 9234166 Uitgave 1

Gebruikershandleiding voor de Nokia Video-telefoonhouder PT-8 (voor de Nokia 6630) 9234166 Uitgave 1 Gebruikershandleiding voor de Nokia Video-telefoonhouder PT-8 (voor de Nokia 6630) 9234166 Uitgave 1 CONFORMITEITSVERKLARING NOKIA CORPORATION verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat het product PT-8

Nadere informatie

De informatie in deze gebruikershandleiding kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden.

De informatie in deze gebruikershandleiding kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden. i -1 Opmerking De informatie in deze gebruikershandleiding kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden. DE FABRIKANT OF DE VERDELER IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR FOUTEN OF OMISSIES IN DEZE HANDLEIDING

Nadere informatie

Handleiding Update CashMeister P330 & P350

Handleiding Update CashMeister P330 & P350 Handleiding Update CashMeister P330 & P350 Voordat u begint Om de CashMeister P330 en P350 te updaten heeft u het volgende nodig: Desktop or laptop computer met Windows OS (XP of hoger). Update kabel om

Nadere informatie

62 MAX/62 MAX + Infrared Thermometer

62 MAX/62 MAX + Infrared Thermometer 62 MAX/62 MAX + Infrared Thermometer Gebruiksaanwijzing (Dutch) April 2012 Rev. 1, 11/12 2012 Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product names

Nadere informatie

Nokia Music Speakers MD-3

Nokia Music Speakers MD-3 Nokia Music Speakers MD-3 9253870/2 NEDERLANDS De MD-3-stereoluidsprekers bieden een uitstekende geluidskwaliteit wanneer u naar muziek of de radio luistert op uw compatibele Nokia telefoon of audioapparaat.

Nadere informatie

705/707. Veiligheidsinformatie. Pressure Calibrator

705/707. Veiligheidsinformatie. Pressure Calibrator Pressure Calibrator Veiligheidsinformatie PN 2166294 June 2004 (Dutch) 2004 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in U.S.A. All product names are trademarks of their respective companies. Loop

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Capi2 Navigatielichtbord

Installatiehandleiding. Capi2 Navigatielichtbord Installatiehandleiding Capi2 Navigatielichtbord 2006 Capi2 BV Alle rechten voorbehouden. De verstrekte informatie mag geenszins worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze en met welke

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Microscoop PCE-MM 800

GEBRUIKSAANWIJZING Microscoop PCE-MM 800 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Microscoop PCE-MM

Nadere informatie