MEDEDELING NR. D. 134

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MEDEDELING NR. D. 134"

Transcriptie

1 70.293/PC4A/MS Brussel, 18 april 1995 MEDEDELING NR. D. 134 Betreft : Aanwenden als dekkingswaarden van "vorderingen op herverzekeraars". Toepassing van artikel van het koninklijk besluit van 22 februari 1991 houdende algemeen reglement betreffende de controle op de verzekeringsondernemingen. I. INLEIDING. Volgens artikel 10 3, 8 van het algemeen reglement mogen de schuldvorderingen op herverzekeraars als dekkingswaarden aangewend worden op voorwaarde dat ze schriftelijk erkend zijn door de herverzekeraars en gewaarborgd zijn door een zakelijke zekerheid, overeenkomstig de voorwaarden aanvaard door de Controledienst. In deze mededeling bepaalt de Controledienst de voorwaarden waaronder de vorderingen op herverzekeraars als dekkingswaarden kunnen worden toegewezen. II. VOORWAARDEN 1. De onderneming moet schriftelijk een aanvraag indienen bij de Controledienst ; hiervoor maakt de onderneming gebruik van het formulier "Verzoek tot het in aanmerking nemen van een schuldvordering op herverzekeraar" waarvan model als bijlage nr. C.D.V. - D.134/C toegevoegd wordt. Aangezien de technische voorzieningen en het herverzekeringsplan van jaar tot jaar kunnen veranderen, moet de aanvraag jaarlijks hernieuwd worden, tenzij de elementen die de voorwaarden bepalen, niet gewijzigd zijn.

2 D.134/ Schuldvorderingen op herverzekeraars kunnen niet in aanmerking genomen worden tenzij ze voor een vast bedrag door de herverzekeraar zijn erkend ; die erkenning moet geschieden door middel van een conventie per afzonderlijk beheer tussen de verzekeraar en zijn herverzekeraar volgens de modeltekst van een conventie toegevoegd als bijlage nr. C.D.V. - D.134/A, of indien het bedrag van de schulderkenning later wijzigt met een aanpassingsblad waarvan model als bijlage nr. C.D.V. - D.134/B wordt toegevoegd. 3. De schulderkenning moet gewaarborgd zijn door een zakelijke zekerheid ; deze mag slechts verstrekt worden door : 3.1. Een pand Samenstelling van het pand. De samenstelling van het pand moet zodanig zijn dat voldaan wordt aan de bepalingen van artikel 10 3, 1, 2, 3, 4 en 13 en de 4, 6, 7, 8 en 9 van het algemeen reglement. De maximumpercentages voor elke beleggingscategorie, waaruit het pand is samengesteld, moeten nageleefd worden ten opzichte van het bedrag van de toegewezen schulderkenning en niet ten opzichte van de technische voorzieningen Lokalisatie van het pand. Het pand moet gelokaliseerd worden : - in de Europese Economische Ruimte (E.E.R.) voor verzekeringsondernemingen naar Belgisch recht ; - in België voor de Belgische vestigingen van verzekeringsondernemingen van derde landen Neerlegging van het pand. Het pand moet neergelegd worden : - voor de verzekeringsondernemingen naar Belgisch recht bij de Nationale Bank van België of bij een kredietinstelling die een vergunning verkregen heeft van de Commissie voor het Bank- en Financiewezen of van de daartoe bevoegde overheid van een Lidstaat van de Europese Economische Ruimte waar haar maatschappelijke zetel is gevestigd ; - voor de Belgische vestigingen van verzekeringsondernemingen van derde landen bij de Nationale Bank van België of bij het Belgisch bijkantoor van bovenaangehaalde kredietinstellingen.

3 D.134/ Een hypotheek op een onroerend goed gelegen in België. De waardering van dit onroerend goed gebeurt overeenkomstig artikel 10 9 lid 2, 1 van het algemeen reglement. Als bewijs van samenstelling van de zakelijke zekerheid verstrekt de onderneming : - bij het samenstellen van een pand ; het bewijs van neerlegging van dit pand in roerende goederen bij een kredietinstelling door middel van een attest waarvan model als bijlage nr. C.D.V. - D.134/D wordt toegevoegd ; - bij het verlenen van een hypotheek ; het bewijs van de hypotheekinschrijving. Schuldvorderingen op herverzekeraars, die voldoen aan de hierboven beschreven voorwaarden kunnen door de Controledienst als dekkingswaarde aanvaard worden. Evenwel behoudt de Controledienst de mogelijkheid om overeenkomstig artikel 10 8 van het algemeen reglement, zich te verzetten tegen het toewijzen als dekkingswaarde van een schuldvordering op een herverzekeraar, als hij niet overtuigd is dat deze schuldvordering de nodige waarborgen biedt om te beantwoorden aan de eisen van veiligheid, rendement, liquiditeit, diversificatie en spreiding. III. PROCEDURE De ondernemingen die wensen gebruik te maken van een schuldvordering op een herverzekeraar als dekkingswaarde worden verzocht om hiervoor uitsluitend de documenten, te bekomen bij de Controledienst, aan te wenden en de hierna vermelde procedure te volgen. 1) De onderneming dient haar aanvraag in door middel van een verzoek nr. C.D.V. - D.134/C in twee exemplaren. 2) Zij voegt daar één exemplaar aan toe van de conventie nr. C.D.V. - D.134/A, afgesloten met haar herverzekeraar of van het aanpassingsblad nr. C.D.V. - D.134/B indien de aanvraag enkel betrekking heeft op een wijziging van een vroeger bestaande en goedgekeurde conventie. 3) Bovendien voegt zij bij haar aanvraag het bewijs van neerlegging van een pand in roerende goederen bij een kredietinstelling in uitvoering van punt 6 van de conventie (attest nr. C.D.V. - D.134/D), of van de hypotheekinschrijving ten haren gunste, in geval onroerende goederen als zekerheid worden aangeboden.

4 D.134/4.- 4) Indien de Controledienst geen bezwaar heeft tegen de aanvaarding van de voorgestelde schuldvordering, zal hij de onderneming hiervan in kennis stellen door het dubbel van haar aanvraag voor akkoord ondertekend terug te zenden. IV. FORMULIEREN De documenten vereist voor het aanvragen om een schuldvordering op een herverzekeraar als dekkingswaarden te mogen aanwenden, zijn bij de Controledienst te verkrijgen. De bestelnummers zijn de volgende : - Conventie : nr. C.D.V. - D.134/A - Aanpassingsblad : nr. C.D.V. - D.134/B - Verzoek tot het in aanmerking nemen van een schuldvordering op herverzekeraar : nr. C.D.V. - D.134/C - Attest : nr. C.D.V. - D.134/D V. OVERIGE BEPALINGEN De mededeling nr. D.44 van 29 september 1980 wordt opgeheven. De schuldvorderingen op herverzekeraars die in het verleden door de Controledienst overeenkomstig de bepalingen van mededeling D.44 als dekkingswaarden werden aanvaard, mogen in de toekomst op basis van de in het verleden afgesloten conventies met de betrokken herverzekeraars verder aangewend worden mits het naleven van de bepalingen van deze mededeling D.134. De Voorzitter, J.-M. DELPORTE.

5 C.D.V. - D. 134/A C O N V E N T I E In de volgende tekst wordt verstaan onder : "De Controlewet" : de wet van 9 juli 1975 betreffende de controle der verzekeringsondernemingen ; "De C.B.F.A. : de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen. Tussen de Maatschappij (benaming van de onderneming) (rechtsvorm) te (maatschappelijke zetel), geldig vertegenwoordigd door hierna de herverzekeraar genoemd, en de Maatschappij (benaming van de onderneming) (rechtsvorm) te (maatschappelijke zetel), geldig vertegenwoordigd door hierna de cedent genoemd, wordt in verband met het(de) herverzekeringscontract(en) nr(s). (identificatie), betreffende het afzonderlijk beheer - leven (*) - niet-leven (*) overeengekomen wat volgt : (*) Schrappen wat niet past ; de conventie mag slechts betrekking hebben op één afzonderlijk beheer.

6 Door deze Conventie erkent de herverzekeraar een bedrag van EUR schuldig te zijn aan de cedent. Onder voorbehoud van punt 8, 2 de lid, verbindt de herverzekeraar er zich toe dit bedrag op eerste verzoek te betalen, ongeacht van het saldo dat voortvloeit uit de uitvoering van het (de) herverzekeringsverdrag(en). Deze schulderkenning wordt bestemd om deel uit te maken van het bijzonder vermogen bedoeld bij art. 18 van de wet van 9 juli 1975 betreffende de controle der verzekeringsondernemingen. Bijgevolg ziet de herverzekeraar uitdrukkelijk af van alle betwisting betreffende deze schulderkenning tegenover de C.B.F.A. de verzekerden en andere begunstigden van verzekeringen die bij de vereffening van het betrokken bijzonder vermogen belang hebben, evenals tegenover de vereffenaar van dit vermogen. Onder voorbehoud van punt 4 hierna, is deze schulderkenning geldig tot op het ogenblik van haar vervanging door een deposito in speciën, de definitieve afrekening tussen de partijen of de afsluiting van de vereffening van het bijzonder vermogen. 2. Onder voorbehoud van punt 4 hierna, mag het bedrag van onderhavige schulderkenning door middel van een aanpassingsblad gewijzigd worden, volgens de laatste afrekening(en) betreffende het(de) voormeld(e) herverzekeringscontract(en). 3. Onderhavige overeenkomst van schulderkenning moet door de cedent aan de herverzekeraar worden teruggegeven bij het verstrijken van de hierboven vermelde geldigheidsduur. 4. In geval van faillissement of vereffening van één der partijen, nemen de beperking van de geldigheidsduur van deze schulderkenning, de verplichting van teruggave en van deblokkering die daaraan verbonden is (punt 3 hierboven en punt 6f) hierna) evenals de mogelijkheid om het bedrag door een aanpassingsblad te wijzigen (punt 2) van rechtswege een einde. Ingeval de C.B.F.A. de bij artikelen 17 en 17bis van de controlewet voorziene procedures toepast, is de schulderkenning van rechtswege onderworpen aan de beschikkingen die door de C.B.F.A. inzake de dekkingswaarden aan de cedent opgelegd worden. In dat geval mag het bij punt 1 bedoelde bedrag slechts met instemming van de C.B.F.A. worden gewijzigd. Na de vereffening van het bijzonder vermogen wordt de verplichting van teruggave en deblokkering opnieuw van kracht. 5. In geval de herverzekeraar of de cedent wordt ontbonden door opslorping, gaan de uit deze conventie voortvloeiende rechten en verplichtingen vanzelf over op de opvolger in rechte van de eerst- of tweede genoemde. 6. Als zekerheid van de door de herverzekeraar ingevolge deze conventie aangegane verbintenissen, zal de herverzekeraar bij een door de cedent en door de C.B.F.A. aanvaarde kredietinstelling een pand neerleggen waarvan de waarde ten minste gelijk is aan het bedrag van de schulderkenning en dit onder de volgende voorwaarden :

7 3.- a) de in pand gegeven goederen zullen met wederzijdse instemming van de herverzekeraar en van de cedent worden gekozen uit de hiernavolgende dekkingswaarden zoals bedoeld en bepaald bij artikel 10 3 van het koninklijk besluit van 22 februari 1991 houdende algemeen reglement, te weten : 1 obligaties ; 2 aandelen en andere niet-vastrentende deelnemingen ; 3 rechten van deelneming in instellingen voor collectieve belegging die beleggen in effecten, in liquide middelen en in vastgoed ; 4 andere geld- en kapitaalmarktinstrumenten ; 5 zicht- of termijnrekeningen. b) De herverzekeraar koopt de effecten en belast zich met de neerlegging in de overeengekomen kredietinstelling. De kredietinstelling certifieert de neerlegging van het pand en de lokalisatie in : - de Europese Economische Ruimte ; ( * ) - België ( * ). c) De herverzekeraar heeft het recht de neergelegde effecten te ruilen tegen effecten van dezelfde categorie en waarde. d) Indien het pand ontoereikend zou worden ten gevolge van de terugbetaling van sommige effecten, zal de herverzekeraar deze laatste vervangen, zodra hij er kennis van heeft. e) De effecten worden geblokkeerd ten voordele van de cedent voor de duur van de geldigheid van deze schulderkenning. De cedent mag er slechts over beschikken indien de herverzekeraar de verplichtingen, die uit deze schulderkenning voortvloeien, niet naleeft. Het pand mag te gelde gemaakt worden binnen een termijn van twintig dagen te rekenen vanaf de eerste aanmaning bij aangetekend schrijven in de voorwaarden en volgens de procedure voorzien voor de tegeldemaking van handelspanden. Bovendien worden in de in punt 4 bedoelde gevallen de in pand gegeven waarden van rechtswege onderworpen aan de door de C.B.F.A. aan de cedent voor zijn dekkingswaarden opgelegde beschikkingen. In dat geval verbinden de partijen zich ertoe het pand niet te gelde te maken, noch de samenstelling ervan te wijzigen zonder de voorafgaande instemming van de C.B.F.A.. f) De effecten moeten geheel of gedeeltelijk door de cedent vrijgegeven worden in geval van vermindering van het bedrag van de schulderkenning of de teruggave ervan. g) De opbrengst (intresten, enz.) van de neergelegde effecten gaat naar de herverzekeraar die er de eigenaar van blijft ; de herverzekeraar draagt er de risico's en de kosten van. h) De cedent ontvangt een afschrift van alle briefwisseling tussen de kredietinstelling en de herverzekeraar aangaande het pand. i) Het pand mag geheel of gedeeltelijk vervangen worden door een hypotheek op een in België gelegen onroerend goed. * Schrappen wat niet past. Het pand moet gelokaliseerd zijn in : - de Europese Economische Ruimte als de cedent een Belgische onderneming is ; - België als de cedent het Belgisch bijkantoor van een onderneming van een derde land is.

8 De mogelijkheid van compensatie tussen de schuldvordering die het voorwerp uitmaakt van deze overeenkomst en andere rechten en verplichtingen die bestaan tussen de twee partijen, wordt opgeschort voor de duur van de vereffening van het onder 1 hierboven bedoelde bijzonder vermogen. 8. De uit deze conventie voortvloeiende schuldvordering is een bijzondere uitvoeringsmodaliteit van het(de) herverzekeringscontract(en) waarop ze betrekking heeft en zij wordt door de herverzekeraar aan de cedent afgegeven om integrerend deel uit te maken van het onder punt 1 hierboven bedoelde bijzonder vermogen. In geval van tegeldemaking is zij, in de verhoudingen tussen de cedent en de herverzekeraar, te beschouwen als een voorschot van deze laatste op de eisbaarheid van de technische voorzieningen van het(de) betrokken herverzekeringscontract(en), en zal als dusdanig voorkomen in de overeenkomstige rekening(en)-courant. 9. Enkel het Belgisch recht is toepasselijk op deze conventie, op haar uitvoeringsmodaliteiten, op de gestelde panden en andere bijkomende overeenkomsten. Alleen de gewone Belgische rechtbanken zijn bevoegd om kennis te nemen van elk geschil met betrekking tot deze overeenkomst. Opgemaakt in exemplaren Ondertekend door de herverzekeraar te de (naam en handtekening) en door de cedent te de (naam en handtekening)

9 C.D.V. - D. 134/B A A N P A S S I N G S B L A D nr.... bij de overeenkomst van schulderkenning, ondertekend op... (datum) tussen de Maatschappij... (herverzekeraar) en de Maatschappij... (cedent) in het raam van het(de) herverzekeringscontract(en) nr.(s)... (identificatie) * * * Het bedrag van de schulderkenning bepaald onder punt 1 van voormelde overeenkomst wordt verhoogd/verminderd (*) tot EUR... op datum van... Ondertekend door de herverzekeraar te de (naam en handtekening) en door de cedent te de (naam en handtekening) (*) Schrappen wat niet past.

10 C.D.V. - D. 134/C V E R Z O E K tot het in aanmerking nemen schuldvordering op herverzekeraar van een Codenummer :... Benaming van de onderneming :... Juridische vorm :... Maatschappelijke zetel :... verzoekt de C.B.F.A. bij toepassing van art. 10, 3, 8 van het Algemeen Reglement de schuldvordering op haar herverzekeraar... (benaming) te... (maatschappelijke zetel)... als dekkingswaarde te willen aanvaarden onder de volgende voorwaarden : 1. Conventie van (datum) in bijlage 2. Affectatiewaarde : EUR 3. Afzonderlijk beheer : - leven (*) - niet-leven (*) 4. Pand : - Neergelegd bij de kredietinstelling te... waarvan een certificaat in bijlage - huidige samenstelling van het pand naargelang de categorieën, opgesomd in de conventie onder nr 6a) : 1 EUR (venale waarde) 2 EUR 3 EUR 4 EUR 5 EUR - totale huidige venale waarde van het pand : EUR (*) Schrappen wat niet past ; het verzoek mag slechts betrekking hebben op één enkel afzonderlijk beheer.

11 2.- 5 Onroerend goed als zekerheid : - Identificatie van het onroerend goed : - Het bewijs van hypotheekinschrijving in bijlage. - Huidige venale waarde van dat onroerend goed : - Expertiseverslag in bijlage. - Is dat onroerend goed op een andere wijze bezwaard? Zo ja, aard en bedrag vermelden : EUR 6. Informatie : - De bruto technische voorzieningen in het voormeld afzonderlijk beheer bedroegen op (datum) : (rechtstreekse zaken) EUR - Het aandeel van de herverzekeraars in deze technische voorzieningen bedroeg op (datum) (rechtstreekse zaken) EUR Te..., de... Handtekening Voor akkoord Voor de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen.

12 C.D.V. - D. 134/D A T T E S T De kredietinstelling... (benaming) te... vertegenwoordigd door... bevestigt dat in uitvoering van de conventie van... (datum) afgesloten tussen de maatschappij... (benaming)... (juridische vorm) te... (maatschappelijke zetel) hierna de herverzekeraar genoemd en de maatschappij... (benaming)... (juridische vorm) te... (maatschappelijke zetel) hierna de cedent genoemd een pand werd neergelegd door de herverzekeraar ten voordele van de cedent ten bedrage van... (bedrag) onder het effektendossier nr.... Dit pand is gelokaliseerd in : - de Europese Economische Ruimte ( * ) ; - België ( * ). De kredietinstelling verklaart kennis genomen te hebben van de conventie en o.m. van de bepalingen ten voordele van de C.B.F.A., meer bepaald de punten 4 en 6e) van de Conventie. Ondertekend te de (naam en handtekening) * Schrappen wat niet past. Het pand moet gelokaliseerd zijn in : - de Europese Economische Ruimte, als de cedent een Belgische onderneming is ; - België, als de cedent het Belgisch bijkantoor van een onderneming van een derde land is.

Effectenleningen en cessies-retrocessies van effecten

Effectenleningen en cessies-retrocessies van effecten Circulaire _2009_29 dd. 30 september 2009 Effectenleningen en cessies-retrocessies van effecten Toepassingsveld: Verzekeringsondernemingen onderworpen aan de wet van 9 juli 1975 betreffende de controle

Nadere informatie

MINISTERIE VAN FINANCIEN VAN BELGIE Administratie der directe belastingen VERKLARENDE NOTA 276 INT. (Not.) (A) 1999 "Het formulier 276 Int.-Aut. is aangepast voor computerverwerking en dient bijgevolg

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Gesloten tussen: Knooppunt vzw, Met maatschappelijke zetel te 2140 Borgerhout, Te Boelaerlei 37, KBO 0818.484.416 Hier rechtsgeldig vertegenwoordigd door [naam], [functie] Hierna:

Nadere informatie

OVEREENKOMST TOT OVERDRACHT VAN AANDELEN (Kort naamloze vennootschap)

OVEREENKOMST TOT OVERDRACHT VAN AANDELEN (Kort naamloze vennootschap) 1 OVEREENKOMST TOT OVERDRACHT VAN AANDELEN (Kort naamloze vennootschap) TUSSEN : De naamloze vennootschap naar Belgisch recht,, met maatschappelijke zetel te, en ingeschreven bij de Kruispuntbank der Ondernemingen

Nadere informatie

FSMA_2014_01-2 dd. 20/01/2014. Samenvattende opgave van de dekkingswaarden van de technische voorzieningen op 31/12/2013. Aard van de waarden

FSMA_2014_01-2 dd. 20/01/2014. Samenvattende opgave van de dekkingswaarden van de technische voorzieningen op 31/12/2013. Aard van de waarden Bijlage Circulaire FSMA_2014_01-2 dd. 20/01/2014 Samenvattende opgave van de dekkingswaarden van de technische voorzieningen op 31/12/2013 Toepassingsveld: Instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening

Nadere informatie

Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992, titel III, hoofdstuk II, afdeling III, onderafdeling 4. Ondernemingen die investeren in een raamovereenkomst voor de productie van een audiovisueel werk Art. 194ter.

Nadere informatie

NATUURLIJKE PERSOON v. 2010-03

NATUURLIJKE PERSOON v. 2010-03 cb AANVRAAG TOT TOETREDING TOT EEN COLLECTIEVE INSCHRIJVING IN HET REGISTER VAN DE TUSSENPERSONEN IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN NATUURLIJKE PERSOON v 2010-03 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling

Nadere informatie

STAAT VAN HET VRIJ VERMOGEN

STAAT VAN HET VRIJ VERMOGEN C.D.V. - D. 135/D/COR1 STAAT VAN HET VRIJ VERMOGEN Deze staat bevat de gegevens, bestemd voor de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (Belgische toezichthouder inzake verzekeringen) betreffende

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN FIRST FISCAAL FIRST PENSIOENSPAREN

ALGEMENE VOORWAARDEN FIRST FISCAAL FIRST PENSIOENSPAREN ALGEMENE VOORWAARDEN FIRST FISCAAL FIRST PENSIOENSPAREN Inhoudstafel Blz. Artikel 1 : Definities 4 Artikel 2 : Doel van het contract - Algemene beschrijving 4 Artikel 3 : Ingangsdatum van het contract

Nadere informatie

FSMA_2018_01-2 dd. 19/12/2017. Aard van de waarden

FSMA_2018_01-2 dd. 19/12/2017. Aard van de waarden FSMA_2018_01-2 dd. 19/12/2017 Instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening Aard van de waarden A. REGLEMENTAIRE ACTIVA 4 Code Boekwaarde 1 Affectatiewaarde 2 EURO EURO % 3 1. Obligaties en andere schuldinstrumenten

Nadere informatie

RECHTSPERSOON v. 2010-03

RECHTSPERSOON v. 2010-03 cb AANVRAAG TOT TOETREDING TOT EEN COLLECTIEVE INSCHRIJVING IN HET REGISTER VAN DE TUSSENPERSONEN IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN RECHTSPERSOON v. 2010-03 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling

Nadere informatie

De premies die de tijdelijke handelsvennootschap (THV) DIB-Ethias Lokale Contractanten ontvangt, worden op verscheidene manieren beschermd:

De premies die de tijdelijke handelsvennootschap (THV) DIB-Ethias Lokale Contractanten ontvangt, worden op verscheidene manieren beschermd: Welke zekerheden en garanties werden er ingebouwd in de groepsverzekering van de tweede pijler voor de contractuele personeelsleden van de lokale besturen? De premies die de tijdelijke handelsvennootschap

Nadere informatie

Bijlage Circulaire. Gedetailleerde lijsten van de dekkingswaarden van de technische voorzieningen

Bijlage Circulaire. Gedetailleerde lijsten van de dekkingswaarden van de technische voorzieningen Bijlage Circulaire FSMA_2016_01-3 dd. 26/01/2016 Gedetailleerde lijsten van de dekkingswaarden van de technische voorzieningen Toepassingsveld: Instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening 3.1. Gedetailleerde

Nadere informatie

VOLMACHT. Federale Overheidsdienst FINANCIEN. Sector BTW

VOLMACHT. Federale Overheidsdienst FINANCIEN. Sector BTW Federale Overheidsdienst FINANCIEN Sector BTW OM UW BTW-TERUGGAAF VAN HET CREDITSALDO VAN UW REKENING-COURANT TE ONTVANGEN DIENT DIT FORMULIER, BEHOORLIJK INGEVULD, TE WORDEN AFGEGEVEN AAN DE POST OF AAN

Nadere informatie

CIRCULAIRE PPB CPB van de CBFA over de voorbereiding op de inwerkingtreding van de MiFID- richtlijn

CIRCULAIRE PPB CPB van de CBFA over de voorbereiding op de inwerkingtreding van de MiFID- richtlijn Prudentieel beleid Brussel, 20 juni 2007 CIRCULAIRE PPB-2007-8-CPB van de CBFA over de voorbereiding op de inwerkingtreding van de MiFID- richtlijn (circulaire aan de kredietinstellingen, de beleggingsondernemingen,

Nadere informatie

CO-PRODUCTIE-OVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN Model artistieke samenwerking

CO-PRODUCTIE-OVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN Model artistieke samenwerking CO-PRODUCTIE-OVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN Model artistieke samenwerking De ondergetekenden: 1 (naam en rechtsvorm) woonplaats: OF waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te ingeschreven in de Kruispuntbank

Nadere informatie

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122.

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122. de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 35 88 fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Mededeling Brussel, 2 juni 2017 Kenmerk: NBB_2017_18 uw correspondent:

Nadere informatie

Bijlage Mededeling CBFA_2009_20-3 dd. 8 mei 2009

Bijlage Mededeling CBFA_2009_20-3 dd. 8 mei 2009 Bijlage Mededeling _2009_20-3 dd. 8 mei 2009 Formulier dat moet worden ingevuld door de personen die zich kandidaat stellen voor een hernieuwing van mandaat als bestuurder of als effectieve leider Toepassingsveld:

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 44 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL OFFERTEFORMULIER Domein Adres Werk Besteknummer

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 18 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Studie en Advies Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL OFFERTEFORMULIER Domein Adres Werk

Nadere informatie

Samenvattende opgave van de dekkingswaarden van de technische voorzieningen

Samenvattende opgave van de dekkingswaarden van de technische voorzieningen Samenvattende opgave van de dekkingswaarden van de technische voorzieningen Aard van de waarden A. REGLEMENTAIRE ACTIVA 3 Code Boekwaarde 1 Affectatiewaarde 2 EURO EURO 1. Obligaties en andere schuldinstrumenten

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER. : Diverse gebouwen van de Vlaamse Overheid in Vlaanderen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

DEEL III: OFFERTEFORMULIER. : Diverse gebouwen van de Vlaamse Overheid in Vlaanderen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL Domein Werk Besteknummer : Diverse gebouwen

Nadere informatie

FSMA_2013_01-1 dd. 15/01/2013. Activa die als tegenwaarde dienen van de solvabiliteitsmarge Zone A (4) Overige 1.

FSMA_2013_01-1 dd. 15/01/2013. Activa die als tegenwaarde dienen van de solvabiliteitsmarge Zone A (4) Overige 1. Bijlage Circulaire FSMA_2013_01-1 dd. 15/01/2013 Activa die als tegenwaarde dienen van de solvabiliteitsmarge Toepassingsveld: Instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening A. REGLEMENTAIRE ACTIVA (3)

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR HET BANK-, FINANCIE- EN ASSURANTIEWEZEN Controle Tussenpersonen

COMMISSIE VOOR HET BANK-, FINANCIE- EN ASSURANTIEWEZEN Controle Tussenpersonen B AANVRAAG TOT INSCHRIJVING ALS TUSSENPERSOON IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN RECHTSPERSOON v. 2010-03 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling in bank- en beleggingsdiensten en de distributie van

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOOR EEN STUDENTENVERBLIJF

HUUROVEREENKOMST VOOR EEN STUDENTENVERBLIJF HUUROVEREENKOMST VOOR EEN STUDENTENVERBLIJF LET OP: Deze modelhuurovereenkomst voldoet niet aan de vereisten van de wet van 20 februari 1991 betreffende de huurovereenkomsten voor woningen die dienst doen

Nadere informatie

CONSIGNATIE-OVEREENKOMST :

CONSIGNATIE-OVEREENKOMST : CONSIGNATIE-OVEREENKOMST : 1 ) TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN TUSSEN: De Heer PARTIJ X, Geboren te op wonende te 8000 BRUGGE straatnaam ondernemingsnummer: 0000.000.000 Hierna genoemd : PARTIJ X EN: De Heer

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST KANTOOR. Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd

HUUROVEREENKOMST KANTOOR. Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd HUUROVEREENKOMST KANTOOR Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd en 2. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres, ondernemingsnummer en eventueel RPR)

Nadere informatie

ABLYNX NV. (de Vennootschap of Ablynx )

ABLYNX NV. (de Vennootschap of Ablynx ) ABLYNX NV Naamloze Vennootschap die een openbaar beroep heeft gedaan op het spaarwezen Maatschappelijke zetel: Technologiepark 21, 9052 Zwijnaarde Ondernemingsnummer: 0475.295.446 (RPR Gent) (de Vennootschap

Nadere informatie

I. Dekkingswaarden van het desbetreffende afzonderlijk beheer

I. Dekkingswaarden van het desbetreffende afzonderlijk beheer blad 1 Bijlage 2 bij de verordening nr. 12 van de Controledienst voor de Verzekeringen, gewijzigd door verordening nr. 13 van 4 november 2002. Benaming van de onderneming : Administratief codenummer: SAMENVATTENDE

Nadere informatie

CO-PRODUCTIEOVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN (Model co-financiering) ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer

CO-PRODUCTIEOVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN (Model co-financiering) ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer CO-PRODUCTIEOVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN (Model co-financiering) De ondergetekenden: 1 (naam en rechtsvorm) woonplaats: OF waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te ingeschreven in de Kruispuntbank

Nadere informatie

: Groenonderhoud in bedrijventerrein Gullegem-Moorsele; uitbreiding noordwest INSCHRIJVINGSBILJET

: Groenonderhoud in bedrijventerrein Gullegem-Moorsele; uitbreiding noordwest INSCHRIJVINGSBILJET 1 Opdrachtgever Aard van de opdracht : Intercommunale LEIEDAL : Groenonderhoud in bedrijventerrein Gullegem-Moorsele; uitbreiding noordwest Bestek nr. : H3 GM 54 40 INSCHRIJVINGSBILJET - De ondergetekende

Nadere informatie

Overeenkomst huwelijksbemiddeling

Overeenkomst huwelijksbemiddeling Overeenkomst huwelijksbemiddeling De klant heeft gedurende zeven werkdagen 1 te rekenen van de dag volgend op die van de ondertekening van de overeenkomst, het recht om deze op te zeggen, kosteloos en

Nadere informatie

Plaatsen van vuilroosters, zandvang en aanpassing constructie op de onbevaarbare waterlopen van 2 de categorie in de Provincie Antwerpen

Plaatsen van vuilroosters, zandvang en aanpassing constructie op de onbevaarbare waterlopen van 2 de categorie in de Provincie Antwerpen PROVINCIE ANTWERPEN OFFERTEFORMULIER Plaatsen van vuilroosters, zandvang en aanpassing constructie op de onbevaarbare waterlopen van 2 de categorie in de Provincie Antwerpen Gebruikte eenheid in het inschrijvingsbiljet:

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING

OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING TUSSEN: wonende te handel drijvende onder de naam en ingeschreven in de KBO met nummer. De vennootschap.. en ingeschreven in de KBO met nummer. vertegenwoordigd

Nadere informatie

Overeenkomst tot begeleiding en financiering bodemsanering tankstation bij sluiting van de uitbating

Overeenkomst tot begeleiding en financiering bodemsanering tankstation bij sluiting van de uitbating Overeenkomst tot begeleiding en financiering bodemsanering tankstation bij sluiting van de uitbating De ondergetekenden De vzw Bodemsaneringsfonds voor benzinestations hierna genoemd BOFAS EN Naam:...

Nadere informatie

Raamovereenkomst Luik II. Raamovereenkomst bestemd voor de Productie van een In Aanmerking Komend Werk WERK: FILM

Raamovereenkomst Luik II. Raamovereenkomst bestemd voor de Productie van een In Aanmerking Komend Werk WERK: FILM Raamovereenkomst Luik II Raamovereenkomst bestemd voor de Productie van een In Aanmerking Komend Werk WERK: FILM TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN INVESTEERDER, ingeschreven bij de KBO onder het ondernemingsnummer

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTE MERKSPLAS EN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORTCENTRUM T HOFEIND

DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTE MERKSPLAS EN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORTCENTRUM T HOFEIND DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTE MERKSPLAS EN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORTCENTRUM T HOFEIND TUSSEN: GEMEENTE MERKSPLAS, vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ONMIDDELLIJKE RENTE OP ÉÉN HOOFD

ALGEMENE VOORWAARDEN ONMIDDELLIJKE RENTE OP ÉÉN HOOFD ALGEMENE VOORWAARDEN ONMIDDELLIJKE RENTE OP ÉÉN HOOFD Inhoudstafel Blz. Definities 5 Voorwerp van het contract 7 Artikel 1 : Aanvang van het contract 7 Artikel 2 : Duur van het contract 7 Artikel 3 : Eénmalige

Nadere informatie

CONTROLEDIENST VOOR DE ZIEKENFONDSEN

CONTROLEDIENST VOOR DE ZIEKENFONDSEN Brussel, 3 december 2007 CONTROLEDIENST VOOR DE ZIEKENFONDSEN Omzendbrief: 07/23/D1 Rubriek: 26 Uw contactpersoon: Robert VERSCHOREN, Financieel inspecteur-directeur Tel.: 02/209.19.27 KONINKLIJK BESLUIT

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende wijziging van het wetboek der registratie-, hypotheek- en griffierechten

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende wijziging van het wetboek der registratie-, hypotheek- en griffierechten Stuk 963 (2001-2002) Nr. 7 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2001-2002 16 januari 2002 ONTWERP VAN DECREET houdende wijziging van het wetboek der registratie-, hypotheek- en griffierechten TEKST AANGENOMEN DOOR

Nadere informatie

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016 open aanbesteding OFFERTEFORMULIER Belangrijk: dit offerteformulier dient volledig te worden ingevuld.. Het totaalbedrag (excl.

Nadere informatie

CO-PRODUCTIEOVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN (Model co-financiering) ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer

CO-PRODUCTIEOVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN (Model co-financiering) ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer CO-PRODUCTIEOVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN (Model co-financiering) De ondergetekenden: 1 (naam en rechtsvorm) woonplaats: OF waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te ingeschreven in de Kruispuntbank

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDER VOOR EEN DUIDELIJK BEPAALD WERK CLAUSULE VAN PROEF

ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDER VOOR EEN DUIDELIJK BEPAALD WERK CLAUSULE VAN PROEF ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDER VOOR EEN DUIDELIJK BEPAALD WERK CLAUSULE VAN PROEF Tussen de ondergetekenden : En, De werkgever Inschrijving in het rijksregister onder het nummer: Nationaliteit: Arbeidskaart:

Nadere informatie

FSMA_2018_01-1 dd. 19/12/2017. Aard van de waarden

FSMA_2018_01-1 dd. 19/12/2017. Aard van de waarden FSMA_2018_01-1 dd. 19/12/2017 Instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening Aard van de waarden A. REGLEMENTAIRE ACTIVA 3 Code Boekwaarde 1 Affectatiewaarde 2 EURO EURO 1. Obligaties en andere schuldinstrumenten

Nadere informatie

CONTROLEDIENST VOOR DE VERZEKERINGEN MEDEDELING NR. D. 135

CONTROLEDIENST VOOR DE VERZEKERINGEN MEDEDELING NR. D. 135 CONTROLEDIENST VOOR DE VERZEKERINGEN Brussel, 19 april 1995. MEDEDELING NR. D. 135 (Gecoördineerde versie na mededeling D.224) Betreft : Aanwenden als dekkingswaarden van het "aandeel van de herverzekeraars

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDER BEPAALDE DUUR VOLTIJDS

ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDER BEPAALDE DUUR VOLTIJDS ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDER BEPAALDE DUUR VOLTIJDS Tussen de ondertekenden : En, De werkgever Inschrijving in het rijksregister onder het nummer : Nationaliteit : Arbeidskaart : Vrijgesteld Nodig 1 Dimona

Nadere informatie

A. Gedematerialiseerde effecten van de overheidsschuld

A. Gedematerialiseerde effecten van de overheidsschuld PPB-2007-4-CPB-2 BIJLAGE II : OVERZICHT VAN DE REGLEMENTERING INZAKE HET BIJHOUDEN VAN GEDEMATERIALISEERDE EFFECTEN A. Gedematerialiseerde effecten van de overheidsschuld 1 Erkenning voor het bijhouden

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST BEDIENDE BEPAALDE DUUR DEELTIJDS

ARBEIDSOVEREENKOMST BEDIENDE BEPAALDE DUUR DEELTIJDS ARBEIDSOVEREENKOMST BEDIENDE BEPAALDE DUUR DEELTIJDS Tussen de ondergetekenden : En, De werkgever Inschrijving in het rijksregister onder het nummer:.. Nationaliteit:.. Arbeidskaart: Vrijgesteld Nodig

Nadere informatie

algemene verkoopsvoorwaarden

algemene verkoopsvoorwaarden algemene verkoopsvoorwaarden 1. 2. Onderhavige voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtshandelingen en rechtsverhoudingen tussen MASTERmail en de opdrachtgever tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk

Nadere informatie

Raamovereenkomst Luik II. Raamovereenkomst bestemd voor de Productie van een In Aanmerking Komend Werk WERK: TITEL

Raamovereenkomst Luik II. Raamovereenkomst bestemd voor de Productie van een In Aanmerking Komend Werk WERK: TITEL Raamovereenkomst Luik II Raamovereenkomst bestemd voor de Productie van een In Aanmerking Komend Werk WERK: TITEL TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN INVESTEERDER, ingeschreven bij de KBO onder het ondernemingsnummer

Nadere informatie

OPEN OFFERTEAANVRAAG BESTEKNUMMER DRG 11

OPEN OFFERTEAANVRAAG BESTEKNUMMER DRG 11 1 OPEN FERTEAANVRAAG BESTEKNUMMER DRG 11 UITVOERING VAN WERKEN : BOUWEN VAN EEN DOORGANGSGEBOUW VOLGENS DE BREEAM-METHODIEK FERTEFORMULIER AANBESTEDENDE OVERHEID POM OOST-VLAANDEREN 2 OPDRACHTGEVER : POM

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDER VOOR EEN DUIDELIJK BEPAALD WERK CLAUSULE VAN PROEF

ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDER VOOR EEN DUIDELIJK BEPAALD WERK CLAUSULE VAN PROEF ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDER VOOR EEN DUIDELIJK BEPAALD WERK CLAUSULE VAN PROEF Tussen de ondertekenden : En, De werkgever Inschrijving in het rijksregister onder het nummer : Nationaliteit : Arbeidskaart

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. Leveren en plaatse afstandsbewaking op technische infrastructuur waterlopen 2 de categorie

OFFERTEFORMULIER. Leveren en plaatse afstandsbewaking op technische infrastructuur waterlopen 2 de categorie PROVINCIE ANTWERPEN OFFERTEFORMULIER Leveren en plaatse afstandsbewaking op technische infrastructuur waterlopen 2 de categorie Gebruikte eenheid in het inschrijvingsbiljet: EURO De ondergetekende : (Naam

Nadere informatie

:Rendabiliteit van de categorieën van verzekeringsprodukten LEVEN.

:Rendabiliteit van de categorieën van verzekeringsprodukten LEVEN. 57.620/PC4/VK Brussel, 3 december 1992. MEDEDELING D. 104. Betreft :Rendabiliteit van de categorieën van verzekeringsprodukten LEVEN. I. INLEIDING. In het raam van de a posteriori controle, is het van

Nadere informatie

De Vennootschap (Handelsnaam of benaming, rechtsvorm, nationaliteit, zetel) :

De Vennootschap (Handelsnaam of benaming, rechtsvorm, nationaliteit, zetel) : Provincie Stad Aanbestedende overheid Benaming van de opdracht Limburg Sint-Truiden Wegen en Verkeer Limburg Aanpassing N3 Rotonde Stayen OFFERTEFORMULIER De ondergetekende (Naam en voornaam) : Hoedanigheid

Nadere informatie

- OVEREENKOMST - inzake een geldlening eigen woning

- OVEREENKOMST - inzake een geldlening eigen woning - OVEREENKOMST - inzake een geldlening eigen woning DE ONDERGETEKENDEN De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid B.V., statutair gevestigd te en kantoorhoudende aan de, te (.), te dezer zake

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN ARTIKEL 140/6, 1, WETBOEK DER REGISTRATIE-, HYPOTHEEK- EN GRIFFIERECHTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN ARTIKEL 140/6, 1, WETBOEK DER REGISTRATIE-, HYPOTHEEK- EN GRIFFIERECHTEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN ARTIKEL 140/6, 1, WETBOEK DER REGISTRATIE-, HYPOTHEEK- EN GRIFFIERECHTEN Waarvoor dient

Nadere informatie

Aanleg fietspad te Lochristi langs spoorlijn Gent-Antwerpen

Aanleg fietspad te Lochristi langs spoorlijn Gent-Antwerpen Provinciaal Administratief Centrum "Het Zuid" directie Ruimte Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent Tel. 09-267 76 00 - fax 09-267 76 99 Offerte R03-LAF-2010-008 Lochristi Aanleg fietspad te Lochristi langs

Nadere informatie

Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1. Bijzonder Bestek nr. 1438

Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1. Bijzonder Bestek nr. 1438 Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. 1438 Net RAAMOVEREENKOMST VOOR ONDERHOUDSWERKEN VAN SIGNALISATIE VOOR BLINDEN EN

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDER BEPAALDE DUUR DEELTIJDS

ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDER BEPAALDE DUUR DEELTIJDS ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDER BEPAALDE DUUR DEELTIJDS Tussen de ondertekenden : En, De werkgever Inschrijving in het rijksregister onder het nummer : Nationaliteit : Arbeidskaart : Vrijgesteld Nodig 1 Dimona

Nadere informatie

Circulaire over de verzekering brand en andere gevaren, wat eenvoudige risico's betreft, en over de informatieplicht betreffende deze verzekering

Circulaire over de verzekering brand en andere gevaren, wat eenvoudige risico's betreft, en over de informatieplicht betreffende deze verzekering Circulaire FSMA_2012_14 dd. 12/06/2012 Circulaire over de verzekering brand en andere gevaren, wat eenvoudige risico's betreft, en over de informatieplicht betreffende deze verzekering Toepassingsveld:

Nadere informatie

ONTHAALSTRUCTUUR REGLEMENT. P&V VERZEKERINGEN c.v.b.a.

ONTHAALSTRUCTUUR REGLEMENT. P&V VERZEKERINGEN c.v.b.a. ONTHAALSTRUCTUUR REGLEMENT P&V VERZEKERINGEN c.v.b.a. Koningsstraat, 151 B-1210 Brussel Tel. 02-250 91 11 Fax 02-250 92 30 www.pv.be Bank 877-7939404-64 R.P.R./B.T.W. BE 0402.236.531 Verzekeringsonderneming

Nadere informatie

CONTRACT De tweede genoemde verbindt zich ertoe om de opdrachten met alle vereiste zorg en ijver uit te voeren

CONTRACT De tweede genoemde verbindt zich ertoe om de opdrachten met alle vereiste zorg en ijver uit te voeren CONTRACT TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN : 1 hierna genoemd «EERSTGENOEMDE» EN 2... hierna genoemd «TWEEDE GENOEMDE» ARTIKEL 1 : VOORWERP 1.1. De eerstgenoemde vertrouwt aan de tweede genoemde transport opdrachten

Nadere informatie

Bestek nr. : INF Dossier nr. : WA 2012/0538/02 OFFERTEFORMULIER

Bestek nr. : INF Dossier nr. : WA 2012/0538/02 OFFERTEFORMULIER Aanbestedende overheid: Sociale Huisvestingsmaatschappij Vooruitzien cvba Burgemeester Geyskensstraat 1 3580 Beringen Opdracht: Verkavelingsproject aan Kleuterweg, Heusden-Zolder Bestek nr. : INF2016-0038

Nadere informatie

Offerte Invest for Life Corporate 2

Offerte Invest for Life Corporate 2 Offerte Invest for Life Corporate 2 Opgemaakt ter attentie van: Voorbeeld MySavings Aangeboden door: MySavings Antwerpselaan, 38 1000 - Bruxelles info@mysavings.be www.mysavings.be Deze offerte verplicht

Nadere informatie

INDIVIDUELE RESERVE-OVERDRACHT VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN TUSSEN VERZEKERINGSONDERNEMINGEN EN INSTELLINGEN VOOR BEDRIJFSPENSIOENVOORZIENING

INDIVIDUELE RESERVE-OVERDRACHT VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN TUSSEN VERZEKERINGSONDERNEMINGEN EN INSTELLINGEN VOOR BEDRIJFSPENSIOENVOORZIENING LEVEN 2015-14 / BIJLAGE 2 LEVEN/ TECHN. COMM. COLLECTIEF 2015-88/B INDIVIDUELE RESERVE-OVERDRACHT VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN TUSSEN VERZEKERINGSONDERNEMINGEN EN INSTELLINGEN VOOR BEDRIJFSPENSIOENVOORZIENING

Nadere informatie

AANKOOPBOD PARTICULIERE EIGENDOM (eengezinswoning of grond)

AANKOOPBOD PARTICULIERE EIGENDOM (eengezinswoning of grond) AANKOOPBOD PARTICULIERE EIGENDOM (eengezinswoning of grond) De modeldocumenten op deze site worden enkel ter informatie aangeboden; ze kunnen door de partijen gewijzigd worden, met name wat de erin voorziene

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST van onbepaalde duur. wonende te,

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST van onbepaalde duur. wonende te, De ondergetekenden: SAMENWERKINGSOVEREENKOMST van onbepaalde duur 1, wonende te,, verder te noemen de Kunstenaar ; en 2 (naam en rechtsvorm) gevestigd te (adres zetel) ingeschreven in de Kruispuntbank

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST. Deze raamovereenkomst voor de productie van een in aanmerking komend podiumwerk (de Raamovereenkomst ) is afgesloten op [*] tussen

RAAMOVEREENKOMST. Deze raamovereenkomst voor de productie van een in aanmerking komend podiumwerk (de Raamovereenkomst ) is afgesloten op [*] tussen RAAMOVEREENKOMST Deze raamovereenkomst voor de productie van een in aanmerking komend podiumwerk (de Raamovereenkomst ) is afgesloten op [*] tussen 1. [*], ingeschreven bij de KBO onder het nummer [*]

Nadere informatie

Document met betrekking tot de selectiecriteria voor opdracht DE/288/2008. " Vervanging van het actief netwerk "

Document met betrekking tot de selectiecriteria voor opdracht DE/288/2008.  Vervanging van het actief netwerk Document met betrekking tot de selectiecriteria voor opdracht DE/288/2008 " Vervanging van het actief netwerk " ARTIKEL 1. Toegangsrecht - uitsluitingsgronden Geen enkele opdracht zal toegewezen worden

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BIJ DE MEDEDELING F.2 VAN

BIJLAGE 1 BIJ DE MEDEDELING F.2 VAN 5112/PC/MS BIJLAGE 1 BIJ DE MEDEDELING F.2 VAN AANSTELLING VAN EEN COMMISSARIS BIJ EEN MAATSCHAPPIJ VOOR ONDERLINGE BORGSTELLING De maatschappij voor onderlinge borgstelling...... (statutaire benaming).........

Nadere informatie

INDIVIDUELE RESERVE-OVERDRACHT VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN TUSSEN VERZEKERINGSONDERNEMINGEN

INDIVIDUELE RESERVE-OVERDRACHT VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN TUSSEN VERZEKERINGSONDERNEMINGEN LEVEN 2015-14 / BIJLAGE 1 LEVEN/ TECHN. COMM. COLLECTIEF 2015-88/A INDIVIDUELE RESERVE-OVERDRACHT VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN TUSSEN VERZEKERINGSONDERNEMINGEN 22 september 2015 Inleiding Definities Voor

Nadere informatie

Oproeping buitengewone algemene vergadering van Arseus

Oproeping buitengewone algemene vergadering van Arseus Oproeping buitengewone algemene vergadering van Arseus Naamloze vennootschap die een openbaar beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen Textielstraat 24, 8790 Waregem Btw BE 0890.535.026 RPR Kortrijk

Nadere informatie

OPDRACHTGEVEND BESTUUR : VZW Katholiek Basisonderwijs H. Hart Winterslag-Genk Margarethalaan Genk

OPDRACHTGEVEND BESTUUR : VZW Katholiek Basisonderwijs H. Hart Winterslag-Genk Margarethalaan Genk STAD : Genk OPDRACHTGEVEND BESTUUR : VZW Katholiek Basisonderwijs H. Hart Winterslag-Genk Margarethalaan 70 3600 Genk BENAMING VAN DE OPDRACHT : GT-160490-66 Infrastructuurwerken Omgevingswerken Kleuterschool

Nadere informatie

Overeenkomst tot financiering bodemsanering tankstation bij wijze van overgangsmaatregel in combinatie met een sluiting

Overeenkomst tot financiering bodemsanering tankstation bij wijze van overgangsmaatregel in combinatie met een sluiting Overeenkomst tot financiering bodemsanering tankstation bij wijze van overgangsmaatregel in combinatie met een sluiting De ondergetekenden De vzw Bodemsaneringsfonds voor benzinestations hierna genoemd

Nadere informatie

NATUURLIJKE PERSOON v

NATUURLIJKE PERSOON v cb AANVRAAG TOT TOETREDING TOT EEN COLLECTIEVE INSCHRIJVING IN HET REGISTER VAN DE TUSSENPERSONEN IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN NATUURLIJKE PERSOON v. 2016-09 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling

Nadere informatie

Open offerteaanvraag voor het aankopen van bestelwagens voor de Vlaamse overheid

Open offerteaanvraag voor het aankopen van bestelwagens voor de Vlaamse overheid 151 DEEL IV: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap Facilitair Bedrijf Afdeling Centrale Facilitaire Diensten Boudewijnlaan 30 bus 60 1000 BRUSSEL Bestek nr. 2014/HFB/OO/29354 Open offerteaanvraag

Nadere informatie

Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt. Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen

Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt. Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt Tussen : Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen hierna te noemen het advocatenkantoor en hierna te noemen

Nadere informatie

NATUURLIJKE PERSOON v

NATUURLIJKE PERSOON v ca AANVRAAG TOT TOETREDING TOT EEN COLLECTIEVE INSCHRIJVING IN HET REGISTER VAN DE VERZEKERINGSTUSSENPERSONEN NATUURLIJKE PERSOON v 2015-01 Wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen O IDENTITEIT

Nadere informatie

Bijlage voor feitelijke verenigingen (bij de aansluitingsfiche rechtspersonen en verenigingen)

Bijlage voor feitelijke verenigingen (bij de aansluitingsfiche rechtspersonen en verenigingen) nr. bankagentschap: 1 - Bijlage voor feitelijke verenigingen (bij de aansluitingsfiche rechtspersonen en verenigingen) Indien reeds bestaande vereniging: Naam van de vereniging:. Adres: straat + nr:. postcode

Nadere informatie

2.Aankopen, beschikbaarheid, productinformatie en minimum leeftijd

2.Aankopen, beschikbaarheid, productinformatie en minimum leeftijd Algemene verkoopsvoorwaarden Webshop 1.Algemeen 1.1. Behoudens uitdrukkelijke en schriftelijke andersluidende overeenkomst, worden alle overeenkomsten, offerten, aanbiedingen, bestellingen, en alle daaruit

Nadere informatie

BON BON! BVBA ALGEMENE VOORWAARDEN

BON BON! BVBA ALGEMENE VOORWAARDEN BON BON! BVBA ALGEMENE VOORWAARDEN In deze Algemene Voorwaarden, verwijzen de termen "BON BON! "wij", "ons" of "onze" naar BON BON! BVBA. BON BON! is een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

EXCLUSIEVE VERKOOPOPDRACHT - MET STILZWIJGENDE VERLENGING 09/2010

EXCLUSIEVE VERKOOPOPDRACHT - MET STILZWIJGENDE VERLENGING 09/2010 EXCLUSIEVE VERKOOPOPDRACHT - MET STILZWIJGENDE VERLENGING 09/2010 Binnen zeven werkdagen, te rekenen van de dag die volgt op die van de ondertekening van dit contract, heeft de consument het recht om zonder

Nadere informatie

Activa die als tegenwaarde dienen van de solvabiliteitsmarge

Activa die als tegenwaarde dienen van de solvabiliteitsmarge Bijlage Circulaire FSMA_2016_01-1 dd. 26/01/2016 Activa die als tegenwaarde dienen van de solvabiliteitsmarge Toepassingsveld: Instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening Aard van de waarden A. REGLEMENTAIRE

Nadere informatie

GESCHIKTMAKINGSWERKEN

GESCHIKTMAKINGSWERKEN Opdrachtgever: VZW KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS REGIO TESSENDERLO Stationsstraat 125 3980 Tessenderlo Project: SCHOOLCOMPLEX PIUS X COLLEGE Stationsstraat 125 3980 Tessenderlo GESCHIKTMAKINGSWERKEN PERCEEL

Nadere informatie

De registratierechten in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest

De registratierechten in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest 1 De registratierechten in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest Deel 6 3.1.8 Korting (abattement) op de heffingsgrondslag in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest A Algemeen Voor aankopen van onroerende

Nadere informatie

Elke weigering moet door de VMSW omstandig worden gemotiveerd.

Elke weigering moet door de VMSW omstandig worden gemotiveerd. ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE LENINGEN 07/2012 Artikel 1 Definities In dit Algemeen reglement van de leningen wordt verstaan onder: 1 Commissie beheer rekening-courant : overlegorgaan ingesteld in uitvoering

Nadere informatie

Agentschap Wegen en Verkeer Afdeling Expertise Verkeer en Telematica. Bestek 1M3D8N/15/06

Agentschap Wegen en Verkeer Afdeling Expertise Verkeer en Telematica. Bestek 1M3D8N/15/06 Bijlage 1: offerteformulier Agentschap Wegen en erkeer Afdeling Expertise erkeer en Telematica Dossiernr : MDN/62 Bestek 1M3D8N/15/06 Omschrijving opdracht: Tellen van het vervoer van gevaarlijke stoffen

Nadere informatie

SEQUANA MEDICAL. Naamloze vennootschap

SEQUANA MEDICAL. Naamloze vennootschap SEQUANA MEDICAL Naamloze vennootschap Maatschappelijke zetel: "AA Tower", Technologiepark 122, 9052 Gent, België BTW BE 0707.821.866 Rechtspersonenregister Gent, afdeling Gent VOLMACHT BUITENGEWONE ALGEMENE

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST - ARBEIDER BEPAALDE DUUR DEELTIJDS

ARBEIDSOVEREENKOMST - ARBEIDER BEPAALDE DUUR DEELTIJDS ARBEIDSOVEREENKOMST - ARBEIDER BEPAALDE DUUR DEELTIJDS Tussen de ondertekenden : En, De werkgever Inschrijving in het rijksregister onder het nummer : Nationaliteit : Arbeidskaart : Vrijgesteld Nodig 1

Nadere informatie

Document met betrekking tot de selectiecriteria voor opdracht DE/287/2008. "Dagelijkse schoonmaak van een kantoorgebouw"

Document met betrekking tot de selectiecriteria voor opdracht DE/287/2008. Dagelijkse schoonmaak van een kantoorgebouw Document met betrekking tot de selectiecriteria voor opdracht DE/287/2008 "Dagelijkse schoonmaak van een kantoorgebouw" ARTIKEL 1. Toegangsrecht - uitsluitingsgronden Geen enkele opdracht zal toegewezen

Nadere informatie

p r o v i n c i e Limburg

p r o v i n c i e Limburg p r o v i n c i e Limburg D i r e c t i e Omgeving D i e n s t Wegen en Routestructuren Belangrijk aandachtspunt om te vermijden dat offertes reeds voor de openingszitting zouden geopend worden! Indien

Nadere informatie

NIET EXCLUSIEVE VERHUUROPDRACHT

NIET EXCLUSIEVE VERHUUROPDRACHT NIET EXCLUSIEVE VERHUUROPDRACHT Binnen zeven werkdagen, te rekenen van de dag die volgt op die van de ondertekening van dit contract, heeft de consument het recht om zonder kosten van zijn aankoop af te

Nadere informatie

Elia System Operator NV

Elia System Operator NV GELIEVE UITERLIJK OP WOENSDAG 9 MEI 2018: - HETZIJ EEN EXEMPLAAR VAN DE VOLMACHT PER FAX AAN DE VENNOOTSCHAP OVER TE MAKEN (+32 2 546 71 30 ter attentie van mevrouw Aude Gaudy) EN VERVOLGENS HET ORIGINEEL

Nadere informatie

BIEDINGSFORMULIER. Twee of meer personen die samen bieden, zijn solidair verbonden.

BIEDINGSFORMULIER. Twee of meer personen die samen bieden, zijn solidair verbonden. BIEDINGSFORMULIER Artikel 1. Voorwerp De stad biedt openbaar aan, onder vorm van biedingen onder gesloten omslag, het recht tot exploitatie van de volgende 7 standplaatsen voor de verkoop van consumptie-ijs:

Nadere informatie

HANDELSHUUROVEREENKOMST

HANDELSHUUROVEREENKOMST HANDELSHUUROVEREENKOMST Tussen de ondergetekenden : 1..... (naam, voornaam, adres/handelsbenaming, maatschappelijke zetel) Hier vertegenwoordigd door... (naam, voornaam) en Hierna genoemd de verhuurder

Nadere informatie

Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt 1

Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt 1 Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt 1 Tussen : hierna te noemen de advocaat (of het advocatenkantoor) en hierna te noemen de cliënt(en) 2 Wordt het volgende overeengekomen : 1. Voorwerp van

Nadere informatie

RECHTSBIJSTAND. Hoofdstuk 5. Art.21. Voorafgaandelijke bepaling

RECHTSBIJSTAND. Hoofdstuk 5. Art.21. Voorafgaandelijke bepaling Hoofdstuk 5 RECHTSBIJSTAND Voorafgaandelijke bepaling Gewaarborgd schadegeval Art.21 De bepalingen van de overige hoofdstukken van deze overeenkomst zijn van toepassing op Rechtsbijstand voor zover ze

Nadere informatie

RECHTSPERSOON v

RECHTSPERSOON v cb AANVRAAG TOT TOETREDING TOT EEN COLLECTIEVE INSCHRIJVING IN HET REGISTER VAN DE TUSSENPERSONEN IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN RECHTSPERSOON v. 2016-09 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling

Nadere informatie