BESLUITERNLIJST Openbare gemeenteraadvergadering Heusden op dinsdag 25 september 2007 van tot uur in het Stadhuis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITERNLIJST Openbare gemeenteraadvergadering Heusden op dinsdag 25 september 2007 van tot uur in het Stadhuis"

Transcriptie

1 BESLUITERNLIJST Openbare gemeenteraadvergadering Heusden op dinsdag 25 september 2007 van tot uur in het Stadhuis Voorzitter: H. Willems Raadsgriffier: A. Emmen Aanwezige leden: J.M.A. Aerts (Lijst Aerts), A.L.J. van Delft (DDE2002), C.A.M. van Bokhoven (Lijst Van Bokhoven), T.M. de Laat(DMP), A.J.M.C. Pulles (DMP), J.J.G. Levink (CDA), J. NIeuwkerk(CDA), A.T.E. Muskens-de Bont (CDA), C.M.M. Musters (Gemeentebelangen), C.P.P.M. van den Brandt (Gemeentebelangen), A.P.M. van de Hoven (Gemeentebelangen), J.J. de Bonth (Gemeentebelangen), W.D. Schippers (Heusden Een), F.A. van der Lee (Heusden Een), A.G.M. van Bladel (Heusden Een), D.H. van Helvoort (Heusden Een), J.M.C.J.M. van der Dungen (Heusden Een), L.A.J. van der Heijden (Heusden Een), M. Mulder (PvdA), I. Dekker (PvdA), S.C.O. Pladet (VVD), A.C.A. Couwenburg (VVD), M.A.T. Merkx (GroenLinks), P.C.M. Verboven (GroenLinks) Wethouders: M.G.M. van der Poel, M. Buijs, R. van den Bos, A.A.G.van Mierlo, B.M. Groen Afwezigen: M. de Wild (PvdA), J.E.P. Pijnenburg (Heusden Een),E.W.H.M. van Spaandonk Overige aanwezigen: H. Mutsaerts (Notuleerservice Nederland),vertegenwoordigers van de pers, publiek 1. Opening De voorzitter opent de vergadering om uur en heet de aanwezigen welkom. 2. Vaststelling van de agenda Het CDA stelt voor om de behandeling van de punten 16 en 17 om te draaien. De agenda wordt overeenkomstig vastgesteld. De voorzitter deelt mede dat de dames De Wild en Pijnenburg en de heer Van Spaandonk afwezig zijn. Wethouder Van den Bos zal na afloop van de vergadering met de fractievoorzitters een gesprek voeren over een aspect van het onderwijs. 3. Spreekrecht De voorzitter meldt dat er geen insprekers zijn. 4. Ingekomen stukken en mededelingen De heer Musters spreekt namens de agendacommissie over de behandeling van de ingekomen stukken en stelt een bepaalde wijze van afdoening voor. De raad kan hiervan uiteraard afwijken. Het probleem ligt bij de brieven waarop nog geen antwoord van het college is ontvangen. Spreker stelt voor om deze brieven met de antwoorden van het college nog een keer ter kennisgeving aan te bieden op de lijst. De DMP merkt op dat er brieven van juli en van eerdere datum op de lijst staan. Dit mag geen normale werkwijze worden. Het is ook niet juist om pas in september de verslagen van vergaderingen van juni te ontvangen. Heusden Een vindt het voorstel van de agendacommissie prima.

2 De ingekomen stukken en mededelingen worden voor kennisgeving aangenomen. 5. Trekking voor stemmingnummer Bij stemmingen zal mevrouw Muskens als eerste haar stem uitbrengen. 6. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 26 juni 2007 De Lijst Van Bokhoven merkt op over NotuBiz dat er nog steeds geen geluid beschikbaar is van deze vergadering. Dat geldt ook voor enkele informatieve vergaderingen en voor andere bijeenkomsten. Er was afgesproken dat het complete verslag na drie werkdagen op de website zou staan. Deze situatie duurt nu al meer dan een jaar. Spreker wil graag terug naar het oude systeem van een geschreven verslag dat na twee dagen beschikbaar is. De voorzitter zal dit punt in overleg met de griffier in de agendacommissie aan de orde stellen. Heusden Een merkt op over de besluitenlijst dat onder punt 8, uitvoeringsplan openbare ruimte vesting Heusden, in de laatste alinea is aangegeven dat er schriftelijk gereageerd zou worden op een uitspraak van Wiljo en de gemeente. De voorzitter zal met de griffier naar de stand van zaken kijken en de vraag beantwoorden. Het verslag wordt met deze opmerkingen vastgesteld. A-LIJST 7. Vrijstelling verplaatsing schietbomen OLV Schuts naar Dekkerseweg te Drunen 8. Jaarrekening 2006 en begroting 2008 GGD Hart voor Brabant 9. Wijziging gemeenschappelijke regeling GGD Hart voor Brabant 10. Conceptbegroting 2008 Regionale ambulancevoorziening RAV Brabant Midden-West-Noord 11. Begroting 2008 streekarchief en meerjarenbegroting streekarchief 12. Begroting 2008 en jaarrekening 2006 gemeenschappelijke regeling Welstandzorg Noord-Brabant

3 B-LIJST 13. Aanvraag verklaring van geen bezwaar bij GS voor de vrijstellingsprocedure Kapelstraat 34 te Elshout DMP is blij met de toelichting bij het stuk. Spreker vraagt wanneer het college heeft besloten om geen leges in rekening te brengen. Zijn de mestputten meegenomen in de milieuvergunning? Heusden Een is blij met deze oplossing. Wethouder Groen merkt op dat de leges gecompenseerd worden door middel van een bijdrage in de kosten. De DMP vraagt of de wethouder bevoegd is om toe te zeggen dat er geen leges in rekening gebracht worden. Het college is uiteraard wel bevoegd. Hoe is de volgorde geweest en wanneer is het besluit genomen? Wethouder Groen meldt dat de leges onderwerp zijn van besluitvorming door het college. Hij is niet op de hoogte van de bron waaruit deze toezegging is gekomen. De problemen zijn door onderhandelingen opgelost. 14. Vrijstelling ex artikel 19 lid 1 WRO voor het bedrijf- en kantoorverzamelgebouw aan de Nassaudwarsstraat te Vlijmen De Lijst Aerts is blij met het verzamelgebouw, omdat er behoefte is aan een omgeving waarin ondernemingen een goede start kunnen maken. De VVD is voorstander van het voorstel. Hoe zit het met de voorwaarden die aan de ondernemer opgelegd kunnen worden om maximale waarborgen te garanderen voor het handhaven van het bedrijfsverzamelgebouw voor startende ondernemers? Heusden Een merkt op dat er veel infrastructurele aanpassingen nodig zijn bij de aansluiting van de Nassaulaan op de Nassaudwarsstraat, hoewel de wethouder het tegendeel heeft beweerd. Deze aanpassingen zullen geld kosten. Worden deze kosten door de aanvrager betaald? Gemeentebelangen vindt het een goed initiatief. Spreker maakt zich zorgen over de continuïteit van het bedrijfsverzamelgebouw. Er moet het een en ander gebeuren aan de infrastructuur, want de ontsluiting is nu niet goed. Er ligt nog geen visie voor op het betreffende gebied. Wanneer kan men deze tegemoet zien? Wethouder Groen merkt op dat milieucategorie 2 op deze locatie geldt, wat inhoudt dat geen zware industrie wordt toegestaan. Het is de bedoeling van de ondernemer dit gebouw aan startende ondernemers te verhuren. De infrastructuur zal met de ondernemer geregeld worden. Men kijkt nu hoe de strook waar het gebouw op geplaatst is, goed kan worden ingevuld. De onderhandelingen hierover lopen nog. Men is bezig met het afsluiten van een civielrechtelijke overeenkomst met de ondernemer om de bestemming vast te leggen. Het CDA vindt dat de infrastructurele aanpassingen gebagatelliseerd worden. Spreekster is ervan overtuigd dat hier grote aanpassingen moeten plaatsvinden. Over het betalen van de kosten moeten duidelijke afspraken gemaakt worden. Heusden Een vraagt om de raad op de hoogte te houden van belangrijke ontwikkelingen over deze locatie en de eventuele infrastructurele aanpassingen.

4 De voorzitter zegt dit toe. De onderhandelingen zijn nog niet afgerond. Gemeentebelangen vraagt naar het beeldkwaliteitplan. De voorzitter stelt voor de raad over de procesgang te informeren zodra er nieuws te melden is. Dit kan nog enige tijd duren. Heusden Een zegt dat Welstand nu praat over het vergroten van het kantoorgebouw. Het zou toch een bedrijfsverzamelgebouw worden? De voorzitter antwoordt dat het gaat om een kantoor- en bedrijfsverzamelgebouw. Wethouder Groen zal in de civielrechtelijke overeenkomst meenemen dat het gebouw bestemd is voor startende ondernemingen en kleine bedrijven. Men is nu bezig met een artikel 19-procedure, want het gaat om de planprocedure en niet om het bouwplan. Er is nog zeker gelegenheid om allerlei voorwaarden op te leggen. 15. Beschikbaar stellen krediet voor aankoop panden/gronden in diverse plangebiedenin Heusden Het CDA wil een motie indienen. Gemeentebelangen gaat akkoord met de voorwaarden a, b en c van het voorstel. Het probleem ligt bij punt d over de aankoop van het complex. Spreker wil hier niet mee instemmen, omdat er geen bestemming voor de nieuwe grond is vastgesteld. Dit is in strijd met het streven van het college om jaarlijks gemeentelijke eigendommen te verkopen voor 1 miljoen euro. Er zal veel geld nodig zijn om alle gelijksoortige illegale situaties in de gemeente aan te kopen. De eigenaar wordt nu beloond voor illegaal gedrag. De taxatie vindt plaats op basis van een zogenaamde legale situatie. De gemeente betaalt het slopen en opruimen van gebouwen. Spreker ondersteunt het voorstel niet. De Lijst Van Bokhoven merkt op dat er een fors bedrag voor de grond is betaald. Als deze waarde weer geactiveerd wordt, heeft spreker daar geen problemen mee. Spreker verwacht dat in 2008 eerst een advies wordt uitgebracht voor dit gebied. Spreker vraagt over het bodemonderzoek wanneer sprake is van een ernstige verontreiniging en wat het schoonmaken gaat kosten. Spreker stelt voor om het voorstel aan te houden tot het derde kwartaal van 2008, omdat dan bekend is hoe ernstig de grondverontreiniging is en wat de toekomstige bestemming is van de grond. Misschien kan op deze locatie een aantal verenigingen ondergebracht worden. Voorstel a, b en c zijn akkoord. Het bezwaar betreft punt d. De PvdA staat positief tegenover het voorstel. Het rommelige gebied kan nu op een betere manier ingevuld worden. Spreekster gaat akkoord met het voorleggen van een plan in het tweede kwartaal van De Lijst Aerts is verbaasd dat er zoveel commotie is over deze oplossing voor een situatie uit het verleden. Spreker gaat ervan uit dat het college met een redelijk bedrag een eind maakt aan deze verloedering. Het CDA dient een motie in om een oefenhal voor de paardensport op deze locatie te vestigen nadat de grond is aangekocht. Wethouder Van Mierlo merkt op dat zowel de verkoper als de gemeente fouten hebben gemaakt in de afgelopen jaren. Het gaat om een gebied dat in de ecologische hoofdstructuur ligt. Dit biedt veel kansen voor natuurcompensatie en recreatieve mogelijkheden. Ook deze kansen kan men in kapitaal vertalen. Er is een bedrag van euro voor de grond betaald op basis van het taxatierapport.

5 Gemeentebelangen benadrukt dat gezegd is dat de taxatie is gemaakt op basis van een legale situatie in plaats van de werkelijke illegale situatie. Wethouder Van Mierlo merkt op dat de maatschappelijke winst groot zal zijn nu de gemeente de grond in eigendom heeft. Spreker staat niet achter het voorstel om dit dossier aan te houden tot het derde kwartaal van Voor de verontreiniging is een bedrag van 5000 euro bepaald. Er kan wel sprake zijn van eventuele aanvullende kosten. De kans dat het opruimen van de verontreiniging duurder wordt, is heel klein. De voorzitter stelt voor eerst over de aankoop te stemmen en daarna over de motie. Wethouder Van Mierlo geeft aan dat het een kwetsbaar gebied is, dat wellicht niet geschikt is voor een sporthal. Spreker is bereid om deze mogelijkheid mee te nemen in het onderzoek naar de bestemming. Gemeentebelangen is het eens met punt 1 tot en met 6 en is tegen punt 7. De DMP sluit zich hierbij aan. De Lijst Van Bokhoven is het hiermee eens. DDE 2002 sluit zich hierbij aan. De voorzitter concludeert dat de overige leden van de raad instemmen met het voorstel. De voorzitter stelt de motie aan de orde. Het CDA meldt dat al in 1999 het eerste voorstel is gedaan voor een oefenhal. Hiermee was de raad het destijds eens. Er is een groot aantal leden verbonden aan de paardensport. Vanaf 1999 is deze sport verstoken van een overdekte accommodatie. Heusden Een merkt op dat een aantal verenigingen intussen heeft afgehaakt. Kan de wethouder bekijken of er een hal kan komen? Het CDA vraagt in de motie om de mogelijkheden en de haalbaarheid van een oefenhal voor de paardensport te onderzoeken. De voorzitter concludeert dat de wethouder dit onderzoek heeft toegezegd. De motie wordt niet in stemming gebracht. 16. Herstructurering muziekonderwijs Het CDA is blij met dit voorstel. Spreker vindt dat de realisering sneller moet plaatsvinden dan per 1 augustus De muziekorganisaties draaien in het algemeen financieel slecht. Dat heeft ook te maken met de rechtspositie van muziekdocenten die duidelijk beter is dan van kunstenaars en dansdocenten. Spreker vraagt hoe het met deze rechtsposities zit, en vraagt om te waarborgen dat de verliezen van een slecht draaiende muziekorganisatie niet ten koste gaan van andere kunstactiviteiten. Dit moeten financieel gezien gescheiden activiteiten zijn. Spreker stelt eerst gedurende twee jaren een periode van integreren voor om pas daarna over te gaan tot uitbreiding. De nieuwe organisatie moet in de vorm van een prestatiecontract gesubsidieerd worden. GroenLinks is blij met het voorstel. Men kijkt uit naar het brede kunstcentrum waar samengewerkt wordt tussen verschillende disciplines. De overgang kan in een keer gebeuren. De gemeente moet haar rol als fusiebegeleider heel serieus nemen. Spreekster is blij met de optie in het contract voor freelancers. De cultuurnota moet nog besproken worden. Beide zaken hangen met elkaar samen.

6 DDE 2002 geeft een historisch overzicht van de ontwikkeling van het muziekonderwijs in Heusden. Nu komt men tot een lokale invulling van het muziekonderwijs. Spreker ziet niets terug van het in 2006 ingediende amendement. Spreker stemt in met de punten 1 en 2, maar gaat niet akkoord met de redactie van punt 3, tweede gedachtestreepje. Er worden drie organisaties ineengevlochten. Deze operatie dient budgetneutraal te verlopen. Spreker vindt dat de cultuureducatie meer aandacht moet krijgen. Een organisatie op lokaal niveau is bespreekbaar mits het college een visie geeft over de startnotitie en aangeeft wat de meerwaarde is van de samenvoeging en wat de financiële consequenties zijn. Er moet een nader onderzoek komen naar de budgettaire gevolgen. De raad beslist over de subsidie. Spreker vraagt punt 3 uit te breiden met de Muzenberg en een nader onderzoek uit te voeren naar de organisatorische en inhoudelijke meerwaarde van de voorgestelde samenwerking en of deze budgetneutraal kan plaatsvinden. Indien nodig, zal een amendement worden ingediend. Heusden Een meldt dat de punten 1 en 2 duidelijk zijn. Over punt 3, een budgetneutrale overgang, zegt spreekster dat het samenvoegen van bestaande activiteiten het uitgangspunt moet zijn. Nieuw beleid ontwikkelen met een plus boven het bestaande budget gaat nu te ver. Er moet nog een hele weg bewandeld worden. Het is belangrijk om zorgvuldig om te gaan met het personeel. De startnotitie biedt goede bouwstenen voor een cultuurbeleid. De huisvesting van een centraal gebouw dient nader onderzocht te worden. Gemeentebelangen ondersteunt beide betogen voor een lokale variant. Het is een prima besluit. Spreker vindt budgetneutraal een probleem. Hierover moet nog gesproken worden. Het muziekonderwijs moet goed vormgegeven worden. Hoeveel geld is dit waard? Eerst moet de samenvoeging gerealiseerd worden. De kwaliteitseisen voor taken en verplichtingen bij het muziekonderwijs moeten overgenomen worden van het CMD. De PvdA staat positief tegenover het voorstel en is blij met de startnotitie. De VVD vindt het een goed voorstel en is voorstander van eerst integreren en daarna uitbreiden. Spreekster ziet graag dat concrete resultaten worden opgenomen in het af te sluiten subsidiecontract. Wethouder Van der Poel is blij met de steun voor een lokale variant en voor de startnotitie. De globale voorstellen en berekeningen in het voorliggende voorstel worden uitgewerkt in een definitief voorstel aan de raad in het voorjaar van Dit moet samen met de gemeente Waalwijk gebeuren, waarin de suggesties van vanavond meegenomen worden. De cultuurnota wordt vastgesteld voordat over dit voorstel een definitieve beslissing wordt genomen. De productie- en kwaliteitseisen zijn zeker onderdeel van de randvoorwaarden. Een prestatiecontract is iets anders dan een gemeenschappelijke regeling. Het uitgangspunt is dat de overgang budgetneutraal gaat verlopen. Het CDA merkt op dat er een essentieel verschil zit in het CMD dat onderdeel is van een gemeenschappelijke regeling en de Muzenberg dat geen gemeentelijke organisatie is. DDE 2002 zal geen amendement indienen. Het CDA vraagt hoe de wethouder denkt over eerst integreren en dan uitbreiden. Wethouder Van der Poel vindt dit een goede volgorde, tenzij in de cultuurnota anders wordt beslist. 17. Begroting 2008 en jaarrekening 2006 CMD Het CDA meldt dat de jaarrekening 2006 een tekort laat zien van euro. In 2005 was er een tekort van euro. Spreker heeft verzocht om informatie hierover die nu in

7 september 2007 beschikbaar is. Geconstateerd is dat het CMD zwaar verliesgevend is. Dit kan zo niet langer meer doorgaan. Binnenkort zullen er liquiditeitsproblemen ontstaan. De wethouder heeft de raad geïnformeerd over een aantal maatregelen om deze situatie te verbeteren, zoals het niet meer fulltime invullen van de functie van directeur. Deze directeur is juist van groot belang om de situatie te verbeteren. Is er sprake van een verkapte subsidie bij het terugbrengen van de huisvestingskosten? De reserveringen worden teruggebracht waardoor kosten naar de toekomst verschoven worden. Spreker vraagt om nadere informatie over de maatregelen. De PvdA begrijpt de oorzaak van de achteruitgang. Op basis van de startnotitie van het kunstcentrum heeft men toch vertrouwen in de toekomst. Wethouder Van der Poel merkt op dat de tekorten gedeeltelijk zijn teruggebracht als gevolg van de genomen maatregelen. Voor 2007 is een sluitende begroting gepresenteerd. Het lijkt erop dat deze begroting gerealiseerd wordt. De directeur is een interim-functionaris. Bij de herstructurering zal een voorstel worden gedaan voor een aangesteld directeur. De interim-directeur functioneert prima. De huisvestingskosten voor de leslocaties vallen buiten de begroting. Een aantal dotaties aan reserveringen voor 2006 was te ruim opgenomen. Het CDA merkt op dat het resultaat 2006 niet positiever is dan Spreker is van mening dat de maatregelen niet toereikend zijn om het resultaat over 2007 sluitend te maken. Er is geen verkapte subsidie en de lesactiviteiten zullen niet benadeeld worden. Elke maand stroomt er euro uit de begroting. Spreker wil niet in de krant lezen dat het CMD in 2007 in liquiditeitsproblemen komt. Wethouder Van der Poel bevestigt dat het laatstgenoemde niet aan de orde zal zijn. De begroting over 2007 zal sluitend gerealiseerd worden. 18. Vaststelling procedure behandeling begroting Sluiting De voorzitter sluit de vergadering om uur.

BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden van dinsdag 27 maart 2007

BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden van dinsdag 27 maart 2007 BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden van dinsdag 27 maart 2007 Aanwezig: Griffier drs. H.P.T.M. Willems, voorzitter A.J. Emmen Aanwezige leden J.M.A. Aerts ing.

Nadere informatie

Verslag Vervolg van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op woensdag 17 december van tot uur in het gemeentehuis

Verslag Vervolg van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op woensdag 17 december van tot uur in het gemeentehuis Verslag Vervolg van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op woensdag 17 december van 20.00 tot 23.35 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Griffier: drs. H.P.T.M. Willems drs. E.J.M. de

Nadere informatie

van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 6 maart 2007, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 6 maart 2007, locatie gemeentehuis te Vlijmen. BESLUITENLIJST van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 6 maart 2007, locatie gemeentehuis te Vlijmen. I. CLUSTER BESTUUR Voorzitter Griffier H.P.T.M. Willems

Nadere informatie

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen.

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen. Ingekomen stukken Raad V200900758 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 21-07-2009 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan

Nadere informatie

CONCEPT-VERSLAG Openbare gemeenteraadvergadering Heusden op dinsdag 6 november 2007 van 19.30 tot 21.10 uur in het Stadhuis

CONCEPT-VERSLAG Openbare gemeenteraadvergadering Heusden op dinsdag 6 november 2007 van 19.30 tot 21.10 uur in het Stadhuis CONCEPT-VERSLAG Openbare gemeenteraadvergadering Heusden op dinsdag 6 november 2007 van 19.30 tot 21.10 uur in het Stadhuis Voorzitter: H. Willems Raadsgriffier: A. Emmen Aanwezige leden: J.M.A. Aerts

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Beheer

Besluitenlijst van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Beheer Besluitenlijst van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Beheer Aanwezig: P.C.M. Verboven voorzitter A. Emmen griffier C.A.M. van Bokhoven

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare informatieavond van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Samenleving.

BESLUITENLIJST van de openbare informatieavond van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Samenleving. BESLUITENLIJST van de openbare informatieavond van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Samenleving. Aanwezig: mw. I. Dekker voorzitter A.J. Emmen griffier R.. Boersma

Nadere informatie

Voorzitter D.H. van Helvoort plv. voorzitter

Voorzitter D.H. van Helvoort plv. voorzitter NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 16 november 04, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter D.H. van Helvoort plv. voorzitter Griffier A.J. Emmen Aanwezige

Nadere informatie

VERSLAG Openbare extra vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 8 september 2009 van 19.30 tot 22.40 uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare extra vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 8 september 2009 van 19.30 tot 22.40 uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare extra vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 8 september 2009 van 19.30 tot 22.40 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: H.P.T.M. Willems E.

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 mei 2009 van 19.30 tot 22.00 uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 mei 2009 van 19.30 tot 22.00 uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 mei 2009 van 19.30 tot 22.00 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: H.P.T.M. Willems E. de Graaf

Nadere informatie

A.A.G. van Mierlo, M. Poel, M. Buijs, R. van den Bos, H. van der Ven, B.M. Groen. T.M. de Laat (DMP), M. de Wild (PvdA), W.D. Schipper (Heusden EEN)

A.A.G. van Mierlo, M. Poel, M. Buijs, R. van den Bos, H. van der Ven, B.M. Groen. T.M. de Laat (DMP), M. de Wild (PvdA), W.D. Schipper (Heusden EEN) CONCEPTVERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 23 september 2008 van 19.30 tot 23.00 uur in het gemeentehuis te Vlijmen Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: Wethouders:

Nadere informatie

M.G.M. van der Poel, M. Buijs, R. van den Bos, A.A.G. van Mierlo, B.M. Groen

M.G.M. van der Poel, M. Buijs, R. van den Bos, A.A.G. van Mierlo, B.M. Groen CONCEPTBESLUITENLIJST Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 11 maart 2008 van 19.30 tot 19.45 uur in het gemeentehuis locatie Vlijmen Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden:

Nadere informatie

(Gemeentebelangen), griffier,couwenberg (VVD)

(Gemeentebelangen), griffier,couwenberg (VVD) Besluitenlijst informatievergadering Bestuur en Beheer (Voor meer informatie over deze vergadering kunt u het audioverslag raadplegen op onze website onder het kopje raadsinformatie) Vergadering 12 juni

Nadere informatie

M. Buijs, R. van den Bos, A.A.G. van Mierlo, B.M.Groen

M. Buijs, R. van den Bos, A.A.G. van Mierlo, B.M.Groen CONCEPT BESLUITENLIJST Openbare informatievergadering Cluster Ruimte van de gemeente Heusden op dinsdag 16 oktober 2007 van 20.05 tot 21.45 uur in het Gemeentehuis te Vlijmen Voorzitter: Griffier: Aanwezige

Nadere informatie

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen.

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen. Raad 200901065 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 10-11-2009 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan de onderwerpen

Nadere informatie

VERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 6 januari 2009 van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis

VERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 6 januari 2009 van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis VERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 6 januari 2009 van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis Voorzitter: H.P.T.M. Willems burgemeester Raadsgriffier: E. de Graaf

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering vanwege een technisch mankement wat later, om uur.

De voorzitter opent de vergadering vanwege een technisch mankement wat later, om uur. CONCEPTBESLUITENLIJST Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op dinsdag 19 februari 2008 van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis locatie Vlijmen Cluster ruimte Voorzitter: C.M.M. Musters

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 10 mei 2011 van 19.30 tot 21.50 uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 10 mei 2011 van 19.30 tot 21.50 uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 10 mei 2011 van 19.30 tot 21.50 uur in het gemeentehuis Voorzitter: H.P.T.M. Willems Raadsgriffier: E.J.M. de Graaf Aanwezige leden:

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 16 juni 2009 van tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 16 juni 2009 van tot uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 16 juni 2009 van 19.30 tot 23.25 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: C. van Bokhoven (plv) E. de

Nadere informatie

Vaststelling van de agendade agendapunten 10 (Integraal Huisvestingsplan) en 12

Vaststelling van de agendade agendapunten 10 (Integraal Huisvestingsplan) en 12 BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden van dinsdag 26 juni 2007 Aanwezig: drs. H.P.T.M. Willems voorzitter A.J. Emmen griffier Aanwezige leden ing. A.G.M. van Bladel

Nadere informatie

van de informatieve bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 18 mei 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de informatieve bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 18 mei 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. NOTULEN van de informatieve bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 18 mei 06, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier M. Kuper A.J. Emmen Aanwezige leden J.M.A. Aerts

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeente Heusden op maandag 23 juni 2008 van tot uur in het gemeentehuis te Vlijmen

CONCEPTVERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeente Heusden op maandag 23 juni 2008 van tot uur in het gemeentehuis te Vlijmen CONCEPTVERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeente Heusden op maandag 23 juni 2008 van 19.30 tot 23.50 uur in het gemeentehuis te Vlijmen Voorzitter: Griffier: Aanwezige leden: Wethouders H.P.T.M.

Nadere informatie

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen.

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen. Ingekomen stukken Raad GR 23 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 22-03-2011 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan de

Nadere informatie

Nr. Agendapunt 1. Opening 2. Vaststelling agenda vastgesteld 3. Spreekrecht geen insprekers

Nr. Agendapunt 1. Opening 2. Vaststelling agenda vastgesteld 3. Spreekrecht geen insprekers Besluitenlijst informatievergadering Samenleving (oor meer informatie over deze vergadering kunt u het audioverslag raadplegen op onze website onder het kopje raadsinformatie) ergadering 21 april 2011

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden

van de vergadering van het college van Heusden Nr.: 21 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 23 mei 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen ing. A.A.G. van Mierlo dr.

Nadere informatie

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 1 juni 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 1 juni 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 1 juni 06, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier drs. H.P.T.M. Willems A.J. Emmen Aanwezige leden J.M.A.

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 28 maart 2017 van uur tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 28 maart 2017 van uur tot uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 28 maart 2017 van 19.30 uur tot 20.50 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Griffier: Aanwezige leden: Wethouders: Afwezigen: Insprekers:

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Verslag Openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden op donderdag 6 november van tot uur in het gemeentehuis

Verslag Openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden op donderdag 6 november van tot uur in het gemeentehuis Verslag Openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden op donderdag 6 november van 17.00 tot 21.55 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Drs. H.P.T.M. Willems Griffier: Drs. E.J.M. de Graaf Aanwezige

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 22 mei 2014 van uur tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 22 mei 2014 van uur tot uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 22 mei 2014 van 19.30 uur tot 21.00 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Griffier: Aanwezige leden: Tot agendapunt 8: Vanaf agendapunt

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om 19.30 uur in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga,

Nadere informatie

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen.

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen. Ingekomen stukken Raad 200900766 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 29-09-2009 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 10 november 2009 van 19.30 tot 23.05 uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 10 november 2009 van 19.30 tot 23.05 uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 10 november 2009 van 19.30 tot 23.05 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Raadsgriffier (plv.): Aanwezige leden: Wethouders: Afwezigen:

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 24 november 2016. De raad is voltallig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden, gehouden op dinsdag 18 december 2007 om uur in het gemeentehuis locatie Vlijmen

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden, gehouden op dinsdag 18 december 2007 om uur in het gemeentehuis locatie Vlijmen VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden, gehouden op dinsdag 18 december 2007 om 19.30 uur in het gemeentehuis locatie Vlijmen Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: H.P.T.M.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002 Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002 Aanwezig Voorzitter : De heer W.M. Dijkstra Secretaris : De heer J.W.C.J.M. de Kort (i.p.v. de heer M.J.P.M. Post) Leden : De heer

Nadere informatie

Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 23 april 2008 om uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving

Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 23 april 2008 om uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 23 april 2008 om 19.30 uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving Voorzitter: Griffier: Aanwezige leden: Afwezig: Wethouders: de heer

Nadere informatie

M. Buijs B.M. Groen A.A.G. van Mierlo dr. M.G.M. van der Poel

M. Buijs B.M. Groen A.A.G. van Mierlo dr. M.G.M. van der Poel NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 2 november 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier drs. H.P.T.M. Willems A.J. Emmen Aanwezige leden

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 21 juli 2009 van 19.30 tot 23.00 uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 21 juli 2009 van 19.30 tot 23.00 uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 21 juli 2009 van 19.30 tot 23.00 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: C. van Bokhoven (plv) E. de

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 20 september 2011 van tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 20 september 2011 van tot uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 20 september 2011 van 19.30 tot 20.30 uur in het gemeentehuis Voorzitter: H.P.T.M. Willems Raadsgriffier: E.J.M. de Graaf Aanwezige

Nadere informatie

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 29 juni en 3 juli 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 29 juni en 3 juli 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 29 juni en 3 juli 06, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier drs. H.P.T.M. Willems A.J. Emmen Aanwezige

Nadere informatie

A.P.M. van den Hoven

A.P.M. van den Hoven VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op woensdag 21 september 2011 van 19.30 tot 20.15 uur in het gemeentehuis Plv. voorzitter: A.P.M. van den Hoven Raadsgriffier: E.J.M. de Graaf

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden op donderdag 5 november 2009 van uur tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden op donderdag 5 november 2009 van uur tot uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden op donderdag 5 november 2009 van 17.00 uur tot 21.20 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Drs. H.P.T.M. Willems Griffier: mr. M.C. van Dijk

Nadere informatie

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Ruimtelijke Zaken d.d. 18 april 2005

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Ruimtelijke Zaken d.d. 18 april 2005 Besluitenlijst van de adviescommissie voor Ruimtelijke Zaken d.d. 18 april 2005 Aanwezig Voorzitter : De heer C.A.M. van Bokhoven (vervangt de heer Kamps) Secretaris : De heer M.L.A.M. van der Heijden

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019 1 Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw N.E. de Vries, loco-griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA Mevrouw M. Spanjer-Ramaker, PvdA De heer J.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 16 maart 2005

Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 16 maart 2005 Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 16 maart 2005 Aanwezig Voorzitter : De heer C.A.M. van Bokhoven Secretaris : De heer A.J. Emmen, griffier Leden : De heer

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 juli 2011 van 19.30 tot 21.40 uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 juli 2011 van 19.30 tot 21.40 uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 juli 2011 van 19.30 tot 21.40 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: Wethouders: Afwezigen: H.P.T.M.

Nadere informatie

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering :

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 1 Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 21-03-2017 Plaats : Rockanje Verslag Gemeente Westvoorne Tijd : 20.00 uur Aanwezig : mevrouw R.M. Roggeveen, mevrouw J. van Hoey Smith, mevrouw E.W. van Blom,

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 29 augustus 2006

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 29 augustus 2006 Nr.: 34 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 29 augustus 2006 Aanwezig: Afwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouder: de secretaris: B.M. Groen A.A.G. van

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009. College V200901170 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009. Advies: Wij stellen u

Nadere informatie

Stukken ter kennisname aan de raad en ter afdoening in handen college:

Stukken ter kennisname aan de raad en ter afdoening in handen college: Ingekomen stukken Raad 200901467 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 09-02-2010 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 12 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 12 december 2006 Nr.: 49 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 12 december 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen Ing. A.A.G. van Mierlo

Nadere informatie

Advies raadswerkgroep grote projecten 18 mei 2011

Advies raadswerkgroep grote projecten 18 mei 2011 Inleiding Deze notitie bevat een advies van de raadswerkgroep informatievoorziening grote projecten over hoe de kaderstellende en controlerende taak van de gemeenteraad bij projectmatig werken (PMW) verder

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 mei 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 mei 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 mei 2017 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

VERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 31 januari 2012 van tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 31 januari 2012 van tot uur in het gemeentehuis VERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 31 januari 2012 van 20.30 tot 20.38 uur in het gemeentehuis Plv. voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: Afwezig: Wethouders:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen.

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen. Ingekomen stukken Raad GR 25 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 14-06-2011 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan de

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 20 juli 2010 van tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 20 juli 2010 van tot uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 20 juli 2010 van 19.30 tot 23.45 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: Wethouders: Afwezigen: H.P.T.M.

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Stukken ter kennisname aan de raad en ter afdoening in handen college:

Stukken ter kennisname aan de raad en ter afdoening in handen college: Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan de onderwerpen behoren tot de bevoegdheden van de raad, geplaatst te worden

Nadere informatie

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008 Aanwezig Commissieleden: Mw. Schaafsma, dhr. Van der Heijden, mw. Boom, mw. Vos, dhr. Klinkhamer, mw. Van de Pol, dhr. T. Flens, dhr. Ras Voorzitter: dhr. Ronner College: dhr. Möhlmann, dhr. Taams, dhr.

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 4 juni 2008 van tot uur in het stadhuis Cluster Beheer

CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 4 juni 2008 van tot uur in het stadhuis Cluster Beheer CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 4 juni 2008 van 19.30 tot 20.45 uur in het stadhuis Cluster Beheer Voorzitter: Commissiegriffier: Aanwezige leden: Wethouders

Nadere informatie

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Ruimtelijke Zaken d.d. 21 november 2005

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Ruimtelijke Zaken d.d. 21 november 2005 Besluitenlijst van de adviescommissie voor Ruimtelijke Zaken d.d. 21 november 2005 Aanwezig Voorzitter : De heer C.M.M. Musters (vervangt de heer Kamps) Secretaris : De heer M.L.A.M. van der Heijden Leden

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Nr.: 48 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Aanwezig: de wethouders: de secretaris: B.M. Groen, burgemeester-loco Ing. A.A.G. van Mierlo M. Buijs Dr. M.G.M.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om uur.

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om uur. (Vastgesteld) Besluitenlijst Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om 19.30 uur. Aanwezig: Voorzitter : de heer J. D. Alssema Griffier :

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen Nr.: 17 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden te Drunen d.d. 26 april 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

VER5LAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 16 februari 2016 van uur tot uur in het gemeentehuis

VER5LAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 16 februari 2016 van uur tot uur in het gemeentehuis VER5LAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 16 februari 2016 van 19.30 uur tot 21.10 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Griffier: Aanwezige Wethouders: leden: Afwezigen: Overige

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 1 december 2004 (vervolg van de vergadering van 24 november 2004)

Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 1 december 2004 (vervolg van de vergadering van 24 november 2004) Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 1 december 2004 (vervolg van de vergadering van 24 november 2004) Aanwezig Voorzitter : De heer C.A.M. van Bokhoven Secretaris

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009. College V200900379 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009 Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009. Advies: Wij stellen u voor bijgaand

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Er zijn 2 insprekers m.b.t. agendapunt 15 (onttrekking zandpad) te weten: 1. de heer Toine de Haas en 2. de heer Armand de Haas

Er zijn 2 insprekers m.b.t. agendapunt 15 (onttrekking zandpad) te weten: 1. de heer Toine de Haas en 2. de heer Armand de Haas Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 november 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 15 november 2005 locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 15 november 2005 locatie gemeentehuis te Vlijmen. NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 15 november 2005 locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier drs. H.P.T.M. Willems A.J. Emmen Aanwezige leden

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie

Gemeenteraad Landsmeer

Gemeenteraad Landsmeer Gemeenteraad Landsmeer BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING VAN 04 december 2014 Voorzitter Raadsgriffier Aanwezige raadsleden Afwezige raadsleden Aanwezige collegeleden A.N. Nienhuis C.B.H. Heusingveld N.H.W.

Nadere informatie

van de informatieve plenaire bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 4 april 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de informatieve plenaire bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 4 april 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. VERSLAG van de informatieve plenaire bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 4 april 06, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier drs. H.P.T.M. Willems A.J. Emmen Aanwezige

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 juni 2016. De heer K. van Harten (fractie van de ChristenUnie) is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars.

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 29 mei 2019 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

Verslag informatievergadering van de gemeente Heusden op woensdag 26 november 2008 om uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving

Verslag informatievergadering van de gemeente Heusden op woensdag 26 november 2008 om uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving Verslag informatievergadering van de gemeente Heusden op woensdag 26 november 2008 om 19.30 uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving Voorzitter: de heer ing. A.G.M. van Bladel, voorzitter Griffier:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 juli 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 juli 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 juli 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

gemeente Midden-Croningen

gemeente Midden-Croningen M Besluitenlijst raad 7 maart 2019 Voorzitter: A. Hoogendoorn Plaatsvervangend voorzitter (agendapunt 4): H. Haze Aanwezige raadsleden: PvdA: T. van der Veen J. van Duren H.J. Flederus R. Sinnema J. Westerdiep

Nadere informatie

Afwezig: J.M.B van Bers lid Mw. A.J. van Ruremonde-van der Lee lid

Afwezig: J.M.B van Bers lid Mw. A.J. van Ruremonde-van der Lee lid NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op augustus 05 locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier drs. H.P.T.M. Willems A.J. Emmen Aanwezige leden J.M.A.

Nadere informatie

IInngekomen IngekomenIngeko GR 29

IInngekomen IngekomenIngeko GR 29 IInngekomen IngekomenIngeko GR 29 Onderwerp Ingekomen Stukken Raad 20-12-2011 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het Reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 juli 2016 van uur tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 juli 2016 van uur tot uur in het gemeentehuis b VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 juli 2016 van 19.30 uur tot 21.35 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Griffier: Aanwezige Wethouders: leden: Afwezigen: Overige

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het presidium op dinsdag 19 maart 2002.

Verslag van de vergadering van het presidium op dinsdag 19 maart 2002. Verslag van de vergadering van het presidium op dinsdag 19 maart 2002. Aanwezig: De heren De Hart, Van Helvoort, Van den Hoven, Kamps, Van Mierlo, Nieuwkerk, Van Spaandonk en Verboven. Verder aanwezig:

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 21 april 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk :

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : Afsprakenlijst opinieraad GEMEENTE REIMERSWAAL Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : 16.028114 Onderwerp Overzicht van conclusies en handelingen in de vergadering van de opinieraad van

Nadere informatie