~t}/~emmen. ~~ Gemeente. Raadsvoorstel ~ I ' Aan de gemeenteraad. Stuknr. B.enW. 18/138. jaar stuknr. categorie agendanr.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "~t}/~emmen. ~~ Gemeente. Raadsvoorstel ~ I ' Aan de gemeenteraad. Stuknr. B.enW. 18/138. jaar stuknr. categorie agendanr."

Transcriptie

1 Raadsvoorstel ~ ~~ Gemeente ~t}/~emmen jaar stuknr. categorie agendanr. Raad 2018 RA A 11 Stuknr. B.enW. 18/138 ' Onderwer : Verordening Winkeltijden gemeente Emmen 2018 Portefeuillehouder: B.R. Arends Teams: Juridische Zaken, Personeelszaken en nkoop & Concern, Strategie en Advies J.J. Jansen (tel.nr ) en J.T. Oosterhoff (tel.nr ) Aan de gemeenteraad Voorgesteld besluit 1. De Verordening Winkeltijden gemeente Emmen 2017 in te trekken. 2. De Verordening Winkeltijden gemeente Emmen 2018 vast te stellen. Bijlage(n): Verordening Winkeltijden gemeente Emmen 2018 Stuk(ken) ter inzage: 1. Collegebesluit van 23 januari 2018; 2. Raadsbriefvan 21 december 2017; 3. Winkeltijdenwet.

2 blad 2-8 jaar stuknr. Raad categorie agendanr. stuknr. B.enW RA A nleiding: Bij brief van 21 december 2017 is aan uw raad bericht dat door het college een gewijzigde Winkeltijdenverordening ter vaststelling zal worden voorgelegd. 2. Beoogd effect: Om een misslag in de geldende Verordening Winkeltijden gemeente Emmen 2017 te corrigeren wordt uw raad verzocht om deze verordening in te trekken, alsmede om de Verordening Winkeltijden gemeente Emmen 2018 vast te stellen. Door in de nieuwe verordening in artikel 2, eerste lid, derde lid en vierde lid, expliciet aan te geven dat de algemene vrijstelling voor aangewezen zondagen en feestdagen niet geldt voor 4 mei na uur, eerste Paasdag, eerste Pinksterdag, eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag, is deze verordening in overeenstemming met het gemeentelijke beleid met betrekking tot winkelopeningstijden. Daarnaast is van de gelegenheid gebruikt gemaakt om de leesbaarheid van de verordening te vergroten en te actualiseren. De nieuwe verordening bevat geen inhoudelijke wijzigingen van het huidige gemeentelijke beleid met betrekking tot winkelopeningstijden. 2. Argumenten: 1.1. De Verordening Winkeltijden gemeente Emmen 2017 is niet vastgesteld overeenkomstig het beleid Een misslag in de Verordening Winkeltijden gemeente Emmen 2017 had tot gevolg dat voor bepaalde winkels een algemene vrijstelling gold op de hierboven genoemde feestdagen, terwijl dat nu juist niet de bedoeling was. Deze misslag is in de Verordening winkeltijden gemeente Emmen 2018 gecorrigeerd Aan de raad is toegezegd dat een nieuwe winkeltijdenverordening wordt voorgelegd Door middel van dit raadsvoorstel wordt invulling gegeven aan de toezegging van het college in de raadsbriefvan 21 december De Verordening winkeltijden gemeente Emmen 2018 is overeenkomstig het gemeentelijk beleid Naast het corrigeren van de misslag, is de leesbaarheid van de tekst van de verordening vergroot en geactualiseerd. Daarmee wordt tegemoetgekomen aan een in de praktijk levende wens van inwoners en medewerkers van de gemeente, om de verordening toegankelijker te maken. 3. Kanttekeningen: Niet van toepassing. 4. Financiën: Niet van toepassing. 5. Uitvoering: De raad besluit dat de Verordening Winkeltijden gemeente Emmen 2017 wordt ingetrokken, alsmede dat de bijgevoegde Verordening Winkeltijden gemeente Emmen 2018 wordt vastgesteld. Een concept-besluit is bijgevoegd. Emmen, 23 januari Burgemeester en wethouders van Emmen, de gemeentesecretaris, n oj- ~ ijer-oosting de burgemeester, ~_.. ~:~;n Oosterhout

3 blad 3-8 jaar stuknr. Raad categorie agendanr. stuknr. B.enW RA A 11 Raadsbesluit De raad van de gemeente Emmen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 januari 2018, nummer: 18/138 ; gelet op artikel 3, eerste, tweede en derde lid, van de Winkeltijdenwet; besluit in te trekken de Verordening Winkeltijden gemeente Emmen 2017; besluit vast te stellen de Verordening winkeltijden gemeente Emmen 2018: Artikel r, Begripsbepalingen n deze verordening wordt verstaan onder: feestdagen: Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag na 19 uur, eerste en tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, eerste en tweede Pinksterdag, 24 december na 19 uur, eerste en tweede Kerstdag en 4 mei na 19 uur; werkdagen: maandag tot en met zaterdag; winkel: winkel, zoals bedoeld in artikel i van de Winkeltijdenwet; koopzondag: een zondag waarop aangewezen winkels open mogen zijn van 06:00-22:00 uur; sterke drank: sterke drank, zoals bedoeld in artikel i, eerste lid, van de Drank- en Horecawet; college: college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen. Artikel 2. Algemene vrijstelling voor aangewezen zon- en feestdagen 1. Voor de in artikel z, eerste lid, aanhef en onder a en b, van de Winkeltijdenwet vervatte verboden geldt een vrijstelling op de door het college aangewezen zon- en/of feestdagen, niet zijnde 4 mei na uur, eerste Paasdag, eerste Pinksterdag, eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Per kalenderjaar worden door de erkende overlegpartner De Koepel de koopzondagen voorgedragen, waarna de koopzondagen door het college worden vastgesteld. 2. Het college kan artikel 2, eerste lid, buiten toepassing verklaren indien tijdens een groot evenement door winkelopenstelling de veiligheid in het gedrang komt van bezoekers en / of deelnemers. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer winkelstraten deel uitmaken van het parcours. Het college heeft een inspanningsverplichting om de belemmeringen te beperken tot de strikt noodzakelijke. 3. Voor de in artikel z, eerste lid, aanhef en onder a en b, van de Winkeltijdenwet vervatte verboden geldt een algemene vrijstelling, met uitzondering van 4 mei na uur, eerste Paasdag, eerste Pinksterdag, eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag, voor de hierna genoemde winkels: Winkels welke behoren tot de branches of categorieën volgens de SB -codering van de Kamer van Koophandel:

4 blad Supermarkten en dergelijke winkels met een algemeen assortiment voedingsmiddelen en genotsmiddelen; 4721 Winkels in aardappelen, groenten en fruit; " 4722 Winkels in vlees en vleeswaren, wild en gevogelte; 4723 Winkels in vis; 4724 Winkels in brood, banket, chocolade en suikerwerk; 4725 Gespecialiseerde winkels in overige voedings- en genotmiddelen; Winkels in dieren, dierbenodigdheden en hengelsportartikelen. 4. Voor de in artikel z, eerste lid, aanhef en onder a en b, van de Winkeltijdenwet vervatte verboden geldt een algemene vrijstelling, met uitzondering van 4 mei na uur, eerste Paasdag, eerste Pinksterdag, eerste Kerstdag cn Nieuwjaarsdag, voor hierna genoemde winkels die zijn gevestigd in de gearceerde gedeelten van het "Raadhuisplein" en de "Veenvaart", zoals aangegeven in de bij deze verordening behorende bijlage 1 (Kaart Raadhuisplein) en bijlage 2 (Kaart Veenvaart). Raadhuisplein: winkels welke behoren tot de volgende branches of categorieën volgens de SB codering van de Kamer van Koophandel: 4726 Winkels in tabaksproducten; en Winkels in posters en prentbriefkaarten, souvenirs; Winkels in fotografische artikelen. Veenvaart: uitsluitend winkels die direct gelegen zijn aan de Veenvaart, met de voorzijde van het pand aan de Veenvaart, en welke behoren tot de volgende branches of categorieën volgens de SB codering van de Kamer van Koophandel: 4726 Winkels in tabaksproducten; en Winkels in posters en prentbriefkaarten, souvenirs; Winkels in fotografische artikelen. 5. Het college kan besluiten om een nadere invulling te geven van branches en/of categorieën en de gebieden, zoals bedoeld in het vierde lid van dit artikel. Artikel 3. ndividuele ontheffingen voor zon- en feestdagen 1. Het college kan op aanvraag ontheffing verlenen van de in artikel 2, aanhef en onder a, b en c, van de Winkeltijdenwet vervatte verboden. 2. De in het eerste lid bedoelde ontheffing kan maximaal twee maal per kalenderjaar worden verleend. Aan deze ontheffing kunnen voorschriften worden verbonden. 3. De in het eerste lid bedoelde ontheffing wordt enkel verleend in de volgende gevallen: a. bijzondere jubilea of opening, namelijk:. 25 jarig bestaan van een winkel;. 50 jarig bestaan van een winkel;. iedere 25 opvolgende jubileum, 75 jarig bestaan, 100 jarig bestaan enz.; N. opening winkel; b. veiling; c. beurzen; d. lancering van een bijzonder product; e. bijzondere gelegenheden van tijdelijke aard; f. het uitstallen van goederen. 4. De in het eerste lid bedoelde ontheffing kan worden geweigerd als de woon- en leefsituatie, de openbare orde of de veiligheid in de omgeving van de winkel op ontoelaatbare wijze wordt geschaad.

5 blad 5-8 Artikel 4. ndividuele ontheffingen voor avond- en nachtwinkels 1. Het college kan op aanvraag ontheffing verlenen van het in artikel 2, eerste lid, aanhef en onder c, van de Winkeltijdenwet vervatte verbod. 2. Het college kan voor ten hoogste twee avond-/nachtwinkels in het centrum van Emmen en voor één avond-/nachtwinkel in een dorp van de gemeente Emmen, de in het eerste lid bedoelde ontheffing verlenen. 3. De in het eerste lid bedoelde ontheffing kan worden geweigerd indien de woon- en leefsituatie, de openbare orde ofveiligheid in de omgeving van de winkel op ontoelaatbare wijze nadelig wordt beïnvloed door de openstelling van de winkel. 4. Weigeringsgronden met betrekking tot woon- en leefsituatie, de openbare orde of de veiligheid, zijn onder andere (maar niet uitsluitend): a. de omgeving van de winkel kan getypeerd worden als een probleemlocatie door criminaliteit, drugsgebruik en/of drugshandel en openbare ordeverstoringen; b. de nachtelijke openstelling van de winkel waarvoor ontheffing wordt aangevraagd een aanzuigende werking heeft op overlast veroorzakende groepen; c. de verkeersaantrekkende werking van de winkel naar verwachting de veiligheid op de weg in gevaar brengt en/of overlast veroorzaakt voor bewoners en/of gebruikers van nabij gelegen panden; d. het gebruik van parkeerplaatsen in de directe omgeving overlast of parkeerproblematiek voor bewoners veroorzaakt; e. de mogelijkheid van het ontstaan van overlast voor direct omwonenden door groepen van personen als een reëel risico wordt ingeschat; f. de winkelligt binnen een door het college aangegeven gebied van gebiedsgerichte aanpak. 5. De in het eerste lid bedoelde ontheffing wordt geweigerd als een winkel een bruto vloeroppervlak van meer dan 500 mz heeft. 6. Aan de in het eerste lid bedoelde ontheffing worden de volgende voorschriften verbonden: a. er mag geen sterke drank worden verkocht; b. de avond-/nachtwinkel is gevestigd in een aanloopstraat. 7. n afwijking van het derde lid kan het college een tijdelijke ontheffing verlenen voor ten hoogste drie dagen bij bijzondere gelegenheden. Artikel 5. Beslistermijn 1. Het college beschikt op een aanvraag om een ontheffing op grond van deze verordening, binnen drie weken na de dag waarop de aanvraag is ontvangen. 2. Het college kan deze termijn voor ten hoogste twee weken verlengen. Artikel 6. ntrekken of wijzigen ontheffing Het college kan een ontheffing op grond van deze verordening intrekken of wijzigen als: a. ter verkrijging daarvan onjuiste of onvolledige gegevens zijn verstrekt; b. verandering van omstandigheden of inzichten dit naar hun oordeel noodzakelijk maakt; c. de exploitatie van de winkel op basis van de ontheffing gevaar oplevert voor de openbare orde, de veiligheid ofhet woon- en leefklimaat ter plaatse; d. aan de ontheffing verbonden voorschriften en beperkingen niet zijn of worden nagekomen; e. van de ontheffing geen gebruik wordt gemaakt binnen een termijn van zes maanden; of f. de houder van de ontheffing dit verzoekt. Artikel 7. Toezicht Met het toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens deze verordening zijn belast de door het college aangewezen toezichthouders.

6 blad 6-8 Artikel 8. ntrekking oude verordening en overgangsrecht 1. De Verordening Winkeltijden gemeente Emmen 2017 wordt ingetrokken. 2. Een krachtens de Verordening Winkeltijden gemeente Emmen 2017 verleende ontheffing of vrijstelling geldt als ontheffing of vrijstelling verleend krachtens deze verordening. Het college kan deze ambtshalve vervangen door een ontheffing of vrijstelling krachtens deze verordening Winkeltijden gemeente Emmen Ambtshalve vervanging kan gepaard gaan met een wijziging van beperkingen en voorschriften. 3. Aanvragen om ontheffing die zijn ingediend onder de Verordening Winkeltijden gemeente Emmen 2017, maar waarop nog niet is beschikt bij het in werking treden van deze verordening, worden afgehandeld overeenkomstig de verordening Winkeltijden gemeente Emmen Artikel ç, nwerkingtreding en citeertitel 1. Deze verordening treedt in werking op 1 maart Deze verordening wordt aangehaald als: Verordening winkeltijden gemeente Emmen Vastgesteld in de openbare vergadering van 22 februari de griffier, de voorzitter,...-~--- H.D. Werkman

7 blad 7-8 Bijlage 1 Kaart Raadhuisplein rr _>J'::_,,~ ~ 1-==oJ_ ~r _,,'0 rr 0 r--:-_ t'~.~~::... '1:: - 1'1 \j ~ J_.. o ro o _"1 '-- f - 0 p : l!i -D' ra" 0 \-- -_ -- i L-.. ~ tri.s : c "2 ~ 41 Cl,! -~ t:... Q, 0 > "ll W._- 1 0 c ':;; < E h, ::: f~ _.,. '" ~ i i Cl,! 'll C ;t;:: - :- Ë 1 r; ;,;,: "0 E ~ l' 'll lil. ~ 7.: ~ " J (5 i " ;',! ~ ~ ~ J ; ~ j ~.; Ë ~ f~ :-"'3) ;; ' s: '5 ~ " / l.;> )j 0- '0 -:-:_-.' '-r.~:", \' _- --_.v...,', ~,..,,-... \ ",~..,,/ \, (i Q ö o a 0' G g. \ \ \

8 blad 8-8 Bijlage 2 Kaart Veenvaart ",... - '''-J ) -.t r;,_:...'., ~-.---.( " _'\."....,.._--,-..._ '--_ E>=L. " 1R ;~;-~r:q Gemeente Emmen

(Ontwerp)Verordening winkeltijden 2014

(Ontwerp)Verordening winkeltijden 2014 (Ontwerp)Verordening winkeltijden 2014 De raad van de gemeente Heerenveen gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van.. 2014 Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan

Nadere informatie

De raad van de gemeente Oosterhout; versie 1.0

De raad van de gemeente Oosterhout; versie 1.0 De raad van de gemeente Oosterhout; versie 1.0 gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 10 september 2013; gelet op artikel 3 van de Winkeltijdenwet; besluit vast te stellen de Verordening

Nadere informatie

~'i" ~ Emmen. 1)~1>... Gemeente. I Verordening Winkeltijden gemeente Emmen. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. jaar. stuknr. Raad. stuknr. B.enW.

~'i ~ Emmen. 1)~1>... Gemeente. I Verordening Winkeltijden gemeente Emmen. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. jaar. stuknr. Raad. stuknr. B.enW. Raadsvoorstel jaar Raad categorie/ agendanr. 2015 RA15 0083 A 10 B.enW. (Û 1)~1>... Gemeente ~'i" ~ Emmen ~ Onderwerp: I Verordening Winkeltijden gemeente Emmen Portefeuillehouder: B.R. Arends Ontwikkeling,

Nadere informatie

WINKELTIJDENVERORDENING MIDDEN-GRONINGEN 2019

WINKELTIJDENVERORDENING MIDDEN-GRONINGEN 2019 WINKELTIJDENVERORDENING MIDDEN-GRONINGEN 2019 De raad van de gemeente Midden-Groningen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Midden-Groningen van datum; gelet op artikel

Nadere informatie

De raad van de gemeente Utrecht gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 10 december 2015 besluit vast te stellen de:

De raad van de gemeente Utrecht gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 10 december 2015 besluit vast te stellen de: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Utrecht (Utr). Nr. 124924 22 december 2015 Winkeltijdenverordening Utrecht 2015 (raadsbesluit van 10 december 2015) Verordening van Utrecht 2015, nr. 21 De raad

Nadere informatie

Verordening winkeltijden Haarlem 2018

Verordening winkeltijden Haarlem 2018 Verordening winkeltijden Haarlem 2018 De raad van de gemeente Haarlem; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 oktober 2018, gelet op artikel 3 [eerste, tweede en derde lid] van de Winkeltijdenwet;

Nadere informatie

Verordening winkeltijden Haarlem 2017

Verordening winkeltijden Haarlem 2017 Verordening winkeltijden Haarlem 2017 De raad van de gemeente Haarlem; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van [datum en nummer]; gelet op artikel 3[, eerste, tweede en derde lid,] van

Nadere informatie

Verordening Winkeltijden Nijmegen 2013

Verordening Winkeltijden Nijmegen 2013 De raad van de gemeente Nijmegen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 oktober 2013, gelet op artikel 3 van de Winkeltijdenwet; besluit vast te stellen: Verordening

Nadere informatie

feestdagen: Nieuwjaarsdag, eerste en tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, eerste en tweede Pinksterdag, eerste en tweede Kerstdag;

feestdagen: Nieuwjaarsdag, eerste en tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, eerste en tweede Pinksterdag, eerste en tweede Kerstdag; Intitulé Verordening winkeltijden Leidschendam-Voorburg 2014 (CONCEPT) Verseonnummer 973732 De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg, Bijeen in openbare vergadering op. Gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 5 november 2013;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 5 november 2013; RAADSBESLUIT Winkeltijdenverordening Best 2014 De raad van de gemeente Best; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 5 november 2013; gelet op artikel 3 van de Winkeltijdenwet; besluit Vast

Nadere informatie

Winkeltijdenverordening Valkenswaard 2017

Winkeltijdenverordening Valkenswaard 2017 Winkeltijdenverordening Valkenswaard 2017 De raad van de gemeente Valkenswaard, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 10 oktober 2017; gezien het verslag van de commissievergadering van

Nadere informatie

Datum collegevergadering: 7 augustus 2018 Datum raadsvergadering: 3 oktober Portefeuillehouder : Wethouder Luth Volgnummer :

Datum collegevergadering: 7 augustus 2018 Datum raadsvergadering: 3 oktober Portefeuillehouder : Wethouder Luth Volgnummer : *ZEB04D2E584* Zaak en documentnummer : Z/18/075882/D-213795 Commissievoorstel Datum collegevergadering: 7 augustus 2018 Datum raadsvergadering: 3 oktober 2018 Portefeuillehouder : Wethouder Luth Volgnummer

Nadere informatie

Winkeltijdenverordening Hilversum 2018

Winkeltijdenverordening Hilversum 2018 Winkeltijdenverordening Hilversum 2018 (ontwerp; versie 10 januari 2018) De Winkeltijdenwet regelt dat winkels dagelijks tussen 6.00 uur en 22.00 uur open mogen zijn, behalve op zon- en feestdagen. De

Nadere informatie

VERORDENING WINKELTIJDEN LEEUWARDERADEEL 2013

VERORDENING WINKELTIJDEN LEEUWARDERADEEL 2013 Nr. 2015/9 VERORDENING WINKELTIJDEN LEEUWARDERADEEL 2013 Artikel 1 Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. feestdagen: Nieuwjaarsdag, tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, tweede Pinksterdag,

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Verordening Winkeltijden Ede 2014 De raad van de gemeente Ede; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 30 september 2014; gelet op artikel 3, tweede en derde lid, van de Winkeltijdenwet;

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : P.J. Beers : Vergunning Verlening en Handhaving : Olof Stom Voorstel aan de raad Onderwerp : Verordening winkeltijden

Nadere informatie

Elektronisch gemeenteblad

Elektronisch gemeenteblad U kunt uzelf op www.sintanthonis.nl aanmelden voor de bekendmakingenservice van Overheid.nl. U krijgt dan alle bekendmakingen die voldoen aan de door u opgegeven criteria in uw e-mailbox. Bekendmaking:

Nadere informatie

Kenmerk: / gelet op artikel 3 van de Winkeltijdenwet en artikel 149 van de Gemeentewet;

Kenmerk: / gelet op artikel 3 van de Winkeltijdenwet en artikel 149 van de Gemeentewet; Kenmerk: 210761 / 211308 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van; gelet op artikel 3 van de Winkeltijdenwet en artikel 149 van de Gemeentewet; B E S L

Nadere informatie

De raad van de gemeente Loppersum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 juni 2016; gelet op de bepalingen in de Winkeltijdenwet;

De raad van de gemeente Loppersum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 juni 2016; gelet op de bepalingen in de Winkeltijdenwet; De raad van de gemeente Loppersum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 juni 2016; gelet op de bepalingen in de Winkeltijdenwet; b e s l u i t : 1. De Verordening Winkeltijden Loppersum

Nadere informatie

VERORDENING WINKELTIJDEN LEEUWARDERADEEL 2013

VERORDENING WINKELTIJDEN LEEUWARDERADEEL 2013 VERORDENING WINKELTIJDEN LEEUWARDERADEEL 2013 Artikel 1 Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. feestdagen: Nieuwjaarsdag, tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, tweede Pinksterdag, eerste

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 28 augustus 2018;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 28 augustus 2018; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk Nr. 203520 26 september 2018 Verordening winkeltijden Bodegraven-Reeuwijk 2018 De raad van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk; gelezen het

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 10 maart 2016; de 'verordening winkeltijden Eemsmond 2016' vast te stellen.

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 10 maart 2016; de 'verordening winkeltijden Eemsmond 2016' vast te stellen. Nummer 09-05.2016 De raad van de gemeente Eemsmond; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 10 maart 2016; b e s l u i t: de 'verordening winkeltijden Eemsmond 2016' vast

Nadere informatie

VERORDENING WINKELTIJDEN GEMEENTE MARUM 2014

VERORDENING WINKELTIJDEN GEMEENTE MARUM 2014 Nr. 14 De raad van de gemeente Marum, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van d.d. 5 december 2013, nr. 13.12.14.; gelet op de Winkeltijdenwet, het Vrijstellingenbesluit Winkeltijdenwet

Nadere informatie

Verordening winkeltijden Ede 2015

Verordening winkeltijden Ede 2015 Verordening winkeltijden Ede 2015 De raad van de gemeente Ede; gelezen het voorstel van de fracties BurgerBelangen Ede, VVD Ede, PvdA Ede, GroenLinks/Progressief Ede, D66 Ede en GemeenteBelangen Ede van

Nadere informatie

Verordening winkeltijden gemeente Gorinchem Gelet op het raadsvoorstel van het college d.d. 29 november 2016;

Verordening winkeltijden gemeente Gorinchem Gelet op het raadsvoorstel van het college d.d. 29 november 2016; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Gorinchem. Nr. 34788 3 maart 2017 Verordening winkeltijden gemeente Gorinchem 2017 De gemeenteraad van Gorinchem, Gelet op het raadsvoorstel van het college

Nadere informatie

vaststelling winkeltijdenverordening gemeente Terneuzen De raad van de gemeente Terneuzen;

vaststelling winkeltijdenverordening gemeente Terneuzen De raad van de gemeente Terneuzen; Lijst agendapunten nummer 15b Kenmerk: Afdeling: REO/Economie VERORDENING (bij amendement aangepast) Datum: 16 december 2004 Onderwerp: vaststelling winkeltijdenverordening gemeente Terneuzen De raad van

Nadere informatie

Winkeltijdenverordening gemeente Overbetuwe 2013

Winkeltijdenverordening gemeente Overbetuwe 2013 Onderwerp: Winkeltijdenverordening gemeente Overbetuwe 2013 Ons kenmerk: 13RB000165 Nr. 12 De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 30 juli 2013;

Nadere informatie

Verordening winkeltijden Ede 2015

Verordening winkeltijden Ede 2015 Verordening winkeltijden Ede 2015 De raad van de gemeente Ede; gelezen het voorstel van de fracties BurgerBelangen Ede, WO Ede, PvdA Ede, Groenlinks/Progressief Ede, D66 Ede en GemeenteBelangen Ede van

Nadere informatie

Verordening winkeltijden Montferland 2016

Verordening winkeltijden Montferland 2016 Verordening winkeltijden Montferland 2016 Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: feestdagen: Nieuwjaarsdag, tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, tweede Pinksterdag, eerste en

Nadere informatie

Raadsvoorstel(voorheen RA )

Raadsvoorstel(voorheen RA ) svoorstel(voorheen RA15.0076) Onderwerp: Verordening Winkeltijden gemeente Emmen Portefeuillehouder: B.R. Arends Ontwikkeling, Beleid en Directiestaf Tonia Arts-van Oosten, telefoon ((0591)68 55 24) Aan

Nadere informatie

Verordening winkeltijden Zoetermeer

Verordening winkeltijden Zoetermeer Verordening winkeltijden Zoetermeer Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

WINKELTIJDENVERORDENING TEYLINGEN 2013

WINKELTIJDENVERORDENING TEYLINGEN 2013 WINKELTIJDENVERORDENING TEYLINGEN 2013 Zaaknummer: De raad van de gemeente Teylingen, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van... [datum]; gelet op de Winkeltijdenwet; besluit vast te stellen

Nadere informatie

VARIANT 1. Verordening winkeltijden Wormerland 2014. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. De raad van gemeente Wormerland;

VARIANT 1. Verordening winkeltijden Wormerland 2014. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. De raad van gemeente Wormerland; VARIANT 1 Verordening winkeltijden Wormerland 2014 De raad van gemeente Wormerland; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 14 januari 2014 gelet op artikel 3 van de Winkeltijdenwet; besluit

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Verordening winkeltijden Ede De raad van de gemeente Ede; gelezen het voorstel van de fracties BurgerBelangen Ede, VVD Ede, PvdA Ede, Groen Links/Progressief Ede, D66 Ede en GemeenteBelangen Ede van [datum

Nadere informatie

Modelverordening winkeltijden 2013

Modelverordening winkeltijden 2013 Modelverordening winkeltijden 2013 Leeswijzer modelbepalingen [ ] of bijvoorbeeld [tijdstip] = door gemeente in te vullen, zie bijvoorbeeld artikel 2, variant B1. [iets EN/OF iets] = door gemeente te kiezen,

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 5 november 2013, met overneming van de daarin vermelde motieven;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 5 november 2013, met overneming van de daarin vermelde motieven; De raad van de gemeente Etten-Leur; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 5 november 2013, met overneming van de daarin vermelde motieven; gelet op de Winkeltijdenwet, het Vrijstellingsbesluit

Nadere informatie

Winkeltijdenverordening Valkenswaard 2013

Winkeltijdenverordening Valkenswaard 2013 Winkeltijdenverordening Valkenswaard 2013 De raad van de gemeente Valkenswaard, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 oktober 2013; gelet op artikel 3 van de Winkeltijdenwet; besluit

Nadere informatie

gelet op de Winkeltijdenwet en artikel 149 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 23 april 1996;

gelet op de Winkeltijdenwet en artikel 149 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 23 april 1996; Nummer: Onderwerp: Verordening winkeltijden Haaksbergen De Gemeenteraad van Haaksbergen; gelet op de Winkeltijdenwet en artikel 149 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Verordening winkeltijden Wormerland februari Officiële uitgave van gemeente Wormerland.

GEMEENTEBLAD. Nr Verordening winkeltijden Wormerland februari Officiële uitgave van gemeente Wormerland. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Wormerland. Nr. 7702 14 februari 2014 Verordening winkeltijden Wormerland 2014 De raad van gemeente Wormerland; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Winkeltijdenverordening gemeente Eersel 2014

GEMEENTEBLAD. Nr Winkeltijdenverordening gemeente Eersel 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Eersel. Nr. 54467 3 oktober 2014 Winkeltijdenverordening gemeente Eersel 2014 Artikel 1 Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. de wet:

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 januari 2014, nummer 343;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 januari 2014, nummer 343; De raad van de gemeente Ridderkerk, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 januari 2014, nummer 343; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 3 van de Winkeltijdenwet;

Nadere informatie

Concept verordening Winkeltijden

Concept verordening Winkeltijden Concept verordening Winkeltijden De raad van de gemeente Roosendaal, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 mei 2013 gelet op de Winkeltijdenwet zoals die luidt na vaststelling van

Nadere informatie

Verordening Winkeltijden gemeente Emmen Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 september 2017.

Verordening Winkeltijden gemeente Emmen Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 september 2017. CVDR Officiële uitgave van Emmen. Nr. CVDR473607_1 26 april 2018 Verrdening Winkeltijden gemeente Emmen 2017 Verrdening Winkeltijden gemeente Emmen 2017 De raad van Emmen; Gelezen het vrstel van het cllege

Nadere informatie

Verordening Winkeltijden gemeente Overbetuwe 2013

Verordening Winkeltijden gemeente Overbetuwe 2013 Onderwerp: Verordening Winkeltijden gemeente Overbetuwe 2013 Ons kenmerk: 13RB000118 Nr. 6 De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 23 juli 2013;

Nadere informatie

r WIJZIGING Behorend bij Verordening tot wijziging van de 'Verordening inzake de winkeltijden gemeente Waterland 2005'

r WIJZIGING Behorend bij Verordening tot wijziging van de 'Verordening inzake de winkeltijden gemeente Waterland 2005' r WIJZIGING Behorend bij Verordening tot wijziging van de 'Verordening inzake de winkeltijden gemeente Waterland 2005' De raad van de gemeente Waterland, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders;

Nadere informatie

Gemeente Heerlen - Winkeltijdenverordening Heerlen 2015

Gemeente Heerlen - Winkeltijdenverordening Heerlen 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 63936 15 juli 2015 Gemeente Heerlen - Winkeltijdenverordening Heerlen 2015 Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder:

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 7 oktober 2014;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 7 oktober 2014; CVDR Officiële uitgave van Bodegraven-Reeuwijk. Nr. CVDR342476_1 6 maart 2018 Verordening winkeltijden Bodegraven-Reeuwijk 2015 De raad van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Verordening winkeltijden Wormerland 2014, 1e wijziging

Verordening winkeltijden Wormerland 2014, 1e wijziging GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Wormerland Nr. 49881 29 maart 2017 Verordening winkeltijden Wormerland 2014, 1e wijziging De raad van gemeente Wormerland; Gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/10489 Datum : 3 juni 2013 Programma : Economie, werk en inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder

Nadere informatie

Onderwerp : Vaststellen Winkeltijdenverordening Berkelland 2017

Onderwerp : Vaststellen Winkeltijdenverordening Berkelland 2017 Zaaknummer : 194756 Raadsvergadering : 19 september 2017 Onderwerp : Vaststellen Winkeltijdenverordening Berkelland 2017 Collegevergadering : 18 juli 2017 Portefeuillehouder : J.B. Boer Steller : W. Kok

Nadere informatie

RAADSBESLUIT. Verordening Winkeltijden Asten

RAADSBESLUIT. Verordening Winkeltijden Asten RAADSBESLUIT Onderwerp: Dagtekening: nummer: Verordening Winkeltijden Asten 2014 19-11-2013.. De raad van de gemeente Asten; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 24 september

Nadere informatie

gezien het advies van het college van Burgemeester en Wethouders van 9 september 2014, kenmerk SO/ ;

gezien het advies van het college van Burgemeester en Wethouders van 9 september 2014, kenmerk SO/ ; CVDR Officiële uitgave van Dordrecht. Nr. CVDR337759_3 26 maart 2018 Verordening winkeltijden Dordrecht De raad van de gemeente Dordrecht; gezien het advies van het college van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

VERORDENING WINKELTIJDEN DORDRECHT 2014

VERORDENING WINKELTIJDEN DORDRECHT 2014 VERORDENING WINKELTIJDEN DORDRECHT 2014 De raad van de gemeente Dordrecht; gelet op artikel 3, tweede lid van de Winkeltijdenwet, Gemeentewet, Vrijstellingenbesluit; Verwijzende naar het initiatiefvoorstel

Nadere informatie

Winkeltijdenverordening Valkenswaard 2013

Winkeltijdenverordening Valkenswaard 2013 Winkeltijdenverordening Valkenswaard 2013 De raad van de gemeente Valkenswaard, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 oktober 2013; gezien het verslag van de commissievergadering van

Nadere informatie

*ZE9E70CE512* INITIATIEF VOORSTEL. Raadsvergadering d.d. 26 mei 2015 Agendanr. 16. Aan de Raad. No. ZA.15-32314/DV.15-451, fractie VVD.

*ZE9E70CE512* INITIATIEF VOORSTEL. Raadsvergadering d.d. 26 mei 2015 Agendanr. 16. Aan de Raad. No. ZA.15-32314/DV.15-451, fractie VVD. *ZE9E70CE512* INITIATIEF VOORSTEL Raadsvergadering d.d. 26 mei 2015 Agendanr. 16. Aan de Raad No. ZA.15-32314/DV.15-451, fractie VVD. Sellingen, 18 mei 2015 Onderwerp: Initiatiefvoorstel VVD m.b.t. wijziging

Nadere informatie

6 Winkeltijdenverordening. De raad van de gemeente Renkum gezien het voorstel d.d. 16 april 2013;

6 Winkeltijdenverordening. De raad van de gemeente Renkum gezien het voorstel d.d. 16 april 2013; Raadsbesluit Onderwerp 6 Winkeltijdenverordening Datum 29 mei 2013 De raad van de gemeente Renkum gezien het voorstel d.d. 16 april 2013; gelet op de Winkeltijdenwet en artikel 149 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 oktober 2013; gezien het verslag van de commissievergadering van 14 november 2013;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 oktober 2013; gezien het verslag van de commissievergadering van 14 november 2013; CVDR Officiële uitgave van Valkenswaard. Nr. CVDR312137_1 23 januari 2019 Winkeltijdenverordening Valkenswaard 2013 De raad van de gemeente Valkenswaard, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Winkeltijdenverordening Loon op Zand 2016

GEMEENTEBLAD. Nr Winkeltijdenverordening Loon op Zand 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Loon op Zand. Nr. 72066 8 juni 2016 Winkeltijdenverordening Loon op Zand 2016 De raad van de gemeente Loon op Zand Gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

Winkeltijdenverordening Hengelo 2013

Winkeltijdenverordening Hengelo 2013 Winkeltijdenverordening Hengelo 2013 De raad van de gemeente Hengelo; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 januari 2013 nummer 498 319; gelet op de Winkeltijdenwet,

Nadere informatie

Verordening winkeltijden Olst-Wijhe 1

Verordening winkeltijden Olst-Wijhe 1 VERORDENING WINKELTIJDEN OLST-WIJHE Ontwerp in het college op: 26 augustus 2014 Publicatie ontwerp in IJsselberichten op: 3 september 2014 Terinzagelegging: 3 september tot en met 1 oktober 2014 Opiniërend

Nadere informatie

Winkeltijdenverordening Hoogezand-Sappemeer

Winkeltijdenverordening Hoogezand-Sappemeer GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hoogezand-Sappemeer. Nr. 7994 17 februari 2014 Winkeltijdenverordening Hoogezand-Sappemeer Het college van burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad

Nadere informatie

VERORDENING WINKELTIJDEN GEMEENTE BUNNIK 2013. Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders 29 oktober 2013 nr..

VERORDENING WINKELTIJDEN GEMEENTE BUNNIK 2013. Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders 29 oktober 2013 nr.. gemeente Bunnik Kenmerk: 2013-volgnummer raad] VERORDENING WINKELTIJDEN GEMEENTE BUNNIK 2013 De raad van de gemeente Bunnik; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders 29 oktober

Nadere informatie

Raadsvergadering : 18 mei 2015. Voorstelnr. : R 7094. Onderwerp : Verordening winkeltijden Stadskanaal 2015. Stadskanaal, 1 mei 2015

Raadsvergadering : 18 mei 2015. Voorstelnr. : R 7094. Onderwerp : Verordening winkeltijden Stadskanaal 2015. Stadskanaal, 1 mei 2015 Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 16R.00788

RAADSVOORSTEL 16R.00788 RAADSVOORSTEL 16R.00788 Indiener: Marieke van Noort, Stefan van Hameren, Elias Bom, Heerd Jan Hoogeveen, Hendrie van Assem en Jaap van der Does Datum: 16 december 2016 Portefeuillehouder(s): Portefeuille(s):

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR357713_1. Winkeltijdenverordening Zwolle 2015 WINKELTIJDENVERORDENING ZWOLLE 2015

CVDR. Nr. CVDR357713_1. Winkeltijdenverordening Zwolle 2015 WINKELTIJDENVERORDENING ZWOLLE 2015 CVDR Officiële uitgave van Zwolle. Nr. CVDR357713_1 28 maart 2017 Winkeltijdenverordening Zwolle 2015 WINKELTIJDENVERORDENING ZWOLLE 2015 Artikel 1 Begripsbepaling a. de wet: de Winkeltijdenwet; b. de

Nadere informatie

13 december Zondagsvrijheid

13 december Zondagsvrijheid Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 13 december 2018 Onderwerp: Zondagsvrijheid Gevraagde Beslissing: Alle winkeliers in Krimpen aan den IJssel de vrijheid geven om op alle zon- en feestdagen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad, Voorstel Vast te stellen de Verordening winkeltijden Groesbeek 2015.

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad, Voorstel Vast te stellen de Verordening winkeltijden Groesbeek 2015. Raadsvoorstel Griffiersnummer: B57 Onderwerp: Actualisatie/harmonisatie Verordening winkeltijden Groesbeek Datum B&W-vergadering: 11 augustus 2015 Datum raadsvergadering: 17 september 2015 Datum carrousel:

Nadere informatie

WINKELTIJDENVERORDENING GEMEENTE BEUNINGEN 2014

WINKELTIJDENVERORDENING GEMEENTE BEUNINGEN 2014 WINKELTIJDENVERORDENING GEMEENTE BEUNINGEN 2014 De raad van de gemeente Beuningen, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 25 november 2014; gezien het advies d.d. 10 december 2014 van

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA A 9 13/1064. Raad

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA A 9 13/1064. Raad Raadsvoorstel jaar Raad categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0109 A 9 13/1064 Onderwerp: Verordening Winkeltijden gemeente Emmen 2014 Portefeuillehouder: B.R. Arends Afdeling Beleid en Regie Team Economie

Nadere informatie

Toelichting op de Verordening winkeltijden Montferland 2019

Toelichting op de Verordening winkeltijden Montferland 2019 Toelichting op de Verordening winkeltijden Montferland 2019 Artikelsgewijze samenvatting wijzigingen 2019 De bestaande Verordening winkeltijden Montferland 2016 is op een beperkt aantal punten aangepast.

Nadere informatie

Winkeltijdenwet. Artikel 2

Winkeltijdenwet. Artikel 2 Winkeltijdenwet Artikel 2 1. Het is verboden een winkel voor het publiek geopend te hebben: a. op zondag; b. op Nieuwjaarsdag, op Goede Vrijdag na 19 uur, op tweede Paasdag, op Hemelvaartsdag, op tweede

Nadere informatie

Artikel 4 Openstelling op werkdagen tussen uur en uur (nachtwinkels)

Artikel 4 Openstelling op werkdagen tussen uur en uur (nachtwinkels) Verordening Winkeltijden Rotterdam 2019 De raad van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van de heer Achbar, mevrouw Zeegers, de heer Simons en de heer Cicek van 18 oktober 2018 (18bb8353); gelet

Nadere informatie

Wij passen de Verordening Winkeltijden gemeente Haarlemmermeer 2013 aan teneinde voornoemde zondagopening toe te staan.

Wij passen de Verordening Winkeltijden gemeente Haarlemmermeer 2013 aan teneinde voornoemde zondagopening toe te staan. gemeente Haarlemmermeer Onderwerp Raadsvoorstel 2013.0042619 Aanpassing Verordening winkeltijden gemeente Haarlemmermeer 2013 ter uitvoering van de motie "Finale zondagopening Haarlemmermeer" d.d. 23 mei

Nadere informatie

1. Vernieuwing Armoedeaanpak: Utrecht Inclusief

1. Vernieuwing Armoedeaanpak: Utrecht Inclusief Openbare besluitenlijst Gemeenteraad van 10 december 2015 1. Vernieuwing Armoedeaanpak: Utrecht Inclusief Besluit 1 In te stemmen met de notitie "Utrecht Inclusief, vernieuwing van de Utrechtse armoedeaanpak

Nadere informatie

Onderwerp Verordening winkeltijden gemeente Woudrichem 2014 Volgnr Portefeuillehouder Wethouder R. Bergsma

Onderwerp Verordening winkeltijden gemeente Woudrichem 2014 Volgnr Portefeuillehouder Wethouder R. Bergsma VOORSTEL AAN DE RAAD Onderwerp Verordening winkeltijden gemeente Woudrichem 2014 Volgnr. 2014-026 Portefeuillehouder Wethouder R. Bergsma Ambtenaar M. van Milligen Afdeling Algemene Juridische en Bestuurlijke

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR600150_2. Verordening winkeltijden Hoogeveen 2013

CVDR. Nr. CVDR600150_2. Verordening winkeltijden Hoogeveen 2013 CVDR Officiële uitgave van Hoogeveen. Nr. CVDR600150_2 6 april 2017 Verordening winkeltijden Hoogeveen 2013 Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. de wet: de Winkeltijdenwet;

Nadere informatie

Beleidsnotitie Zondagavondopenstelling Winkels inclusief lotingreglement

Beleidsnotitie Zondagavondopenstelling Winkels inclusief lotingreglement Beleidsnotitie Zondagavondopenstelling Winkels inclusief lotingreglement Inleiding Blz.1 Wettelijk kader Blz.2 3 Uitgangspunten van beleid Blz. 3 5 Ontheffingsvoorwaarden Blz. 5 6 Lotingreglement Blz.

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 maart 2014;

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 maart 2014; Nummer 08-06.2014 De raad van de gemeente Eemsmond; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 maart 2014; b e s l u i t : de Verordening winkeltijden Eemsmond vast te

Nadere informatie

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 3 juni 2013 bestemd voor de gemeenteraad. Onderwerp Winkeltijdenwet en -verordening - Besluitvormend

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 3 juni 2013 bestemd voor de gemeenteraad. Onderwerp Winkeltijdenwet en -verordening - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 3 juni 2013 bestemd voor de gemeenteraad nummer: 2013_BW_00348 Onderwerp Winkeltijdenwet en -verordening - vormend Beknopte samenvatting Om de ontwikkeling van de winkelcentra

Nadere informatie

Herziene Verordening Winkeltijden Zoeterwoude 2012

Herziene Verordening Winkeltijden Zoeterwoude 2012 Herziene Verordening Winkeltijden Zoeterwoude 2012 De raad van de gemeente Zoeterwoude, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 9 oktober 2012; gelet op de Winkeltijdenwet en het Vrijstellingenbesluit

Nadere informatie

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Deventer houdende regels omtrent winkeltijden Verordening winkeltijden Deventer

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Deventer houdende regels omtrent winkeltijden Verordening winkeltijden Deventer CVDR Officiële uitgave van Deventer. Nr. CVDR610277_1 29 mei 2018 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Deventer houdende regels omtrent winkeltijden Verordening winkeltijden Deventer De raad

Nadere informatie

Winkeltijdenverordening gemeente Aalten 2014

Winkeltijdenverordening gemeente Aalten 2014 Winkeltijdenverordening gemeente Aalten 2014 Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsbepalingen Artikel 2. Algemene vrijstelling voor zon- en feestagen gedurende een maximum aantal dagen Artikel 3a. Bepaalde winkels

Nadere informatie

BELEIDSREGELS ONTHEFFING AVONDWINKELS OP ZON- EN FEESTDAGEN

BELEIDSREGELS ONTHEFFING AVONDWINKELS OP ZON- EN FEESTDAGEN BELEIDSREGELS ONTHEFFING AVONDWINKELS OP ZON- EN FEESTDAGEN Inleiding Met de vaststelling van een nieuwe verordening inzake de winkeltijden ontstaat de noodzaak tot het vaststellen van beleidsregels ten

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college burgemeester en wethouders d.d. 24 april 2014;

Gelezen het voorstel van het college burgemeester en wethouders d.d. 24 april 2014; CVDR Officiële uitgave van Eemsmond. Nr. CVDR336933_1 11 oktober 2016 Verordening winkeltijden Eemsmond De raad van de gemeente Eemsmond; Gelezen het voorstel van het college burgemeester en wethouders

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Onderwerp Actualisatie winkeltijdenverordening gemeente Venray 2019

B en W Adviesnota ADVIES. Onderwerp Actualisatie winkeltijdenverordening gemeente Venray 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Actualisatie winkeltijdenverordening gemeente Venray 2019 Zaaknummer 444951 Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 28 januari 2019 Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 februari 2006, nr: 0510760;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 februari 2006, nr: 0510760; De raad van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 februari 2006, nr: 0510760; gelet op de Winkeltijdenwet en artikel 149 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar J.Samplonius, (t.a.v. J.Samplonius)

Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar J.Samplonius, (t.a.v. J.Samplonius) Vergadering: 17 september 2013 Agendanummer: 8 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar J.Samplonius, 0595-447745 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.Samplonius) Aan

Nadere informatie

gemeente Eindhoven In de Verordening Winkeltijden 1997 (hierna: verordening) van Eindhoven is het volgende opgenomen:

gemeente Eindhoven In de Verordening Winkeltijden 1997 (hierna: verordening) van Eindhoven is het volgende opgenomen: gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R5071 12bst01848 Beslisdatum B&W 30 oktober 2012 Dossiernummer 12.44.751 Raadsvoorstelaanpassing Verordening winkeltijden 1997 Inleiding In de Verordening

Nadere informatie

VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014

VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014 VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014 VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014 De raad van de gemeente Bussum; gelezen het voorstel van de burgemeester d.d. xxx, nummer xxx; gelet op de artikelen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Onderwerp: Bijlage(n): Bijlage bij artikel 2 wijze waarop loonwaarde wordt vastgesteld

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Onderwerp: Bijlage(n): Bijlage bij artikel 2 wijze waarop loonwaarde wordt vastgesteld Raadsvoorstel jaar stuknr. categorie agendanr. Stuknr. Raad B. en W. 2017 RA17.0031 B 7 17/305 Onderwerp: Gewijzigde verordening loonkostensubsidie Portefeuillehouder: B.R. Arends Afdeling: Leren en Werken

Nadere informatie

Winkeltijdenverordening Harderwijk

Winkeltijdenverordening Harderwijk Corsa reg.nr: B14.000397 De raad van de gemeente Harderwijk; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 februari 2014; gezien de zienswijzen en het commentaar daarop; gelet op het amendement

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 november 2013 nummer ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 november 2013 nummer ; CVDR Officiële uitgave van Hengelo. Nr. CVDR311902_1 22 maart 2016 Winkeltijdenverordening Hengelo 2014 De raad van de gemeente Hengelo; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Gemeente Gouda - Winkeltijdenverordening Gouda 2014

Gemeente Gouda - Winkeltijdenverordening Gouda 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Gouda. Nr. 3385 23 januari 2014 Gemeente Gouda - Winkeltijdenverordening Gouda 2014 De raad van de gemeente Gouda Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van juli Onderwerp:

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van juli Onderwerp: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van juli 2013 Besluit nummer: 2013_Raad_00047 Onderwerp: Winkeltijdenwet en -verordening - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Om de ontwikkeling van de winkelcentra van

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 juli 2005 / 138/2005. Onderwerp Wijziging verordening winkeltijden

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 juli 2005 / 138/2005. Onderwerp Wijziging verordening winkeltijden Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 juli 2005 / 138/2005 Onderwerp Wijziging verordening winkeltijden Programma / Programmanummer Economische ontwikkeling / 3220 Portefeuillehouder L. Scholten

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR19220_1. Verordening winkeltijden Hengelo 2005

CVDR. Nr. CVDR19220_1. Verordening winkeltijden Hengelo 2005 CVDR Officiële uitgave van Hengelo. Nr. CVDR19220_1 22 maart 2016 Verordening winkeltijden Hengelo 2005 Artikel 1 - Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. de wet: de Winkeltijdenwet;

Nadere informatie

verordening Drank- en horecawet blaricum 2014 gelezen het voorstel van het college van B&W d.d. 29 oktober 2013;

verordening Drank- en horecawet blaricum 2014 gelezen het voorstel van het college van B&W d.d. 29 oktober 2013; CVDR Officiële uitgave van Blaricum. Nr. CVDR314712_1 29 januari 2019 verordening Drank- en horecawet blaricum 2014 De raad van de gemeente Blaricum gelezen het voorstel van het college van B&W d.d. 29

Nadere informatie

Drank- en Horecaverordening gemeente Overbetuwe 2013

Drank- en Horecaverordening gemeente Overbetuwe 2013 Onderwerp: Drank- en Horecaverordening gemeente Overbetuwe 2013 Ons kenmerk: 13RB000204 Nr. 7 De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 8 oktober

Nadere informatie

Drank- en Horecaverordening gemeente Rijnwaarden 2013

Drank- en Horecaverordening gemeente Rijnwaarden 2013 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rijnwaarden. Nr. 415 6 januari 2014 Drank- en Horecaverordening gemeente Rijnwaarden 2013 Drank- en Horecaverordening gemeente Rijnwaarden 2013 Nr. De raad van

Nadere informatie