VIII. Besluiten, contracten en formulieren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VIII. Besluiten, contracten en formulieren"

Transcriptie

1 Stichting Audicienregister StAr VIII. Besluiten, contracten en formulieren Bestuursbesluiten ter uitwerking van statuten en reglementen Gedrukte versies van dit handboek worden door StAr op beperkte schaal in omloop gebracht. Het handboek bestaat uit afzonderlijke documenten die alle door StAr voor iedereen, beschikbaar worden gesteld op haar website, Het auteursrecht op deze documenten berust bij de Stichting Audicienregister. StAr hanteert voor het gebruik ervan de zogenaamde fair use policy. Raadpleeg voor de meest actuele versie steeds de website. De Stichting Audicienregister - StAr - wil haar registratie- en erkenningensysteem en alle daarbij horende documenten met de grootst mogelijke zorgvuldigheid vaststellen, actueel houden en uitvoeren. Daarbij komt het voor dat StAr bestaande wet- en regelgeving citeert en interpreteert. Toch blijven beroepsbeoefenaren en organisaties er zelf voor verantwoordelijk dat zij zich houden aan de wetten en regels die op hun activiteiten van toepassing zijn. StAr aanvaardt geen aansprakelijkheid voor mogelijke schade van haar contractanten en van derden als gevolg van de vaststelling en uitvoering van haar registratie- en erkenningensysteem en / of door of namens Star op basis daarvan uitgevoerde beoordelingen en genomen registratie-, erkenningen- of accreditatiebesluiten. StAr vraagt van haar contractanten haar te vrijwaren tegen mogelijke aanspraken van derden. 12 juni 2014

2 VIII. BESLUITEN, CONTRACTEN EN FORMULIEREN 1. TARIEVENBLAD 2014 Bestuursbesluit van: 3 maart 2014 Inwerkingtreding: 1 januari 2014 Besluit 1. Entreebijdrage StAr Voor toelating tot de StAr-beoordelingen is een entreebijdrage verschuldigd door organisaties die in het voorafgaande en lopende kalenderjaar geen NVAB-lid waren. De entreebijdrage is bedoeld als bijdrage in de initiële kosten van de Stichting Audicienregister, welke kosten geheel zijn betaald uit contributie-inkomsten van NVAB. De entreebijdrage in 2014 bedraagt 500 voor ieder filiaal dat gerechtigd wil worden het Keurmerk Erkend Audicien te voeren. 2. Beoordelingskosten 2.1. Aan de inschrijving in het audicienregister zijn geen kosten verbonden Organisaties die een door de Stichting Audicienregister afgegeven kwaliteitsverklaring willen verwerven worden door of namens de Stichting Audicienregister ééns in de drie jaar beoordeeld en in de tussenliggende twee jaar gecontroleerd. De kosten daarvan worden door de Stichting Audicienregister rechtstreeks aan de betrokken organisatie in rekening gebracht Het audittarief bedraagt per dag Voor reiskosten geldt een bedrag van 0,35 per kilometer De geschatte tijdsbesteding is als volgt: a. per filiaal (auditor en materiedeskundige): beoordeling (2 x 4 uur) jaarlijkse controle (2x3 uur in 24 mndn) 810 (gemiddelde kosten op jaarbasis: reiskosten). b. per onderneming (multisite; auditor en materiedeskundige): offerte op basis van aantal vestigingen raming: bezoek hoofdvestiging (2 x 4 uur) bezoek filialen: aantal filialen x 6 uur (à 810). 3. Jaarlijkse bijdrage 3.1. Geregistreerde ondernemingen zijn een jaarlijkse bijdrage verschuldigd aan de Stichting Audicienregister. De hoogte van de jaarlijkse bijdrage bedraagt in per filiaal dat gerechtigd is het Keurmerk Erkend Audicien te voeren Daarnaast wordt aan deelnemers die geen lid zijn van NVAB een toeslag in rekening gebracht ter hoogte van het bedrag dat NVAB-leden via de NVAB-contributie bijdragen aan de branche-uitgaven voor scholing en onderzoek, dit bedraagt 125,- per filiaal In geval van een schorsing of intrekking van het keurmerk blijft de betrokken onderneming de op het lopende jaar betrekking hebbende bijdrage onverkort verschuldigd. VIII. Besluiten, contracten en formulieren 2 (van 6)

3 2. BESLUIT INZAKE BESTUURSSAMENSTELLING EN ROOSTER VAN AFTREDEN 1. Aantal zetels Het aantal bestuursleden wordt vastgesteld op zeven. 2. Zetelverdeling De zeven bestuurszetels worden als volgt verdeeld: a. een zetel wordt toegekend aan een onafhankelijke in persoon geselecteerde en benoemde voorzitter, b. drie zetels worden toegekend aan de Nederlandse Vereniging van Audicienbedrijven NVAB en de beroepsorganisatie van geregistreerde audiciens in Nederland, AudiNed, gezamenlijk c. de overige drie zetels worden zo mogelijk verdeeld als volgt: een zetel voor een door het bestuur zelf te benoemen klinisch-fysicus audioloog, een zetel voor een door het bestuur zelf te benoemen Kno-arts, een zetel voor een door het bestuur zelf te benoemen representant van cliënten. 3. Dagelijks bestuur Tot leden van het dagelijks bestuur zijn benoemd: a. Guus van Montfort, voorzitter, b. Rob van der Hulst, plaatsvervangend voorzitter, c. Peter Peters, penningmeester. 4. Rooster van aftreden 4.1. Mede met het oog op het verwezenlijken van de beoogde samenstelling van het bestuur is het volgende rooster van aftreden van kracht: a. afgetreden per 22 april 2014 zijn: Wouter Dreschler, Rob van der Hulst, Hans van Pagée b. aftredend per 1 april 2015 zijn: Paul Valk, Marcel Wanna, c. aftredend per 1 april 2016 zijn: Guus van Montfort, Peter Peters, 4.2. Alle aftredende bestuursleden zijn op basis van artikel 5.5. van de statuten terstond herbenoembaar, tenzij zij op het moment van aftreden de leeftijd van 67 jaar hebben bereikt Het rooster van aftreden laat de mogelijkheid onverlet tot beëindiging van het bestuurslidmaatschap als gevolg van een omstandigheid genoemd in artikel 6 van de statuten. 5. Voorziening in vacatures 5.1. Het bestuur voorziet uiterlijk tijdens zijn eerstkomende bestuursvergadering in de in april 2014 ontstane vacatures Inmiddels zijn daarvoor beschikbaar een klinisch-fysicus audioloog en een Kno-arts. VIII. Besluiten, contracten en formulieren 3 (van 6)

4 3. INSTELLING EN SAMENSTELLING VAN COMMISSIES 1. Raad van Advies 1.1. De Raad van Advies die is voorzien in artikel 12 van de statuten bestaat uit negen leden De negen zetels worden als volgt verdeeld: a. een zetel wordt toegekend aan een representant van consumenten(organisaties), b. een zetel wordt toegekend aan een persoon uit de kring van klinisch-fysici audiologen, c. een zetel wordt toegekend aan een persoon uit de kring van Kno-artsen, d. een zetel wordt toegekend aan een representant van producenten van hoorhulpmiddelen, e. twee zetels worden toegekend aan representanten van AudiNed, f. twee zetels worden toegekend aan representanten van NVAB, g. een zetel wordt toegekend aan een door het bestuur in persoon benoemde voorzitter van het College Voor haar eerste samenstelling zullen de leden van de voormalige Normencommissie worden uitgenodigd toe te treden tot de Raad. 2. Beoordelingscommissie De Beoordelingscommissie die is voorzien in artikel 14 van de statuten bestaat uit: a. Rob van der Hulst (voorzitter), b. Paul Valk, c. Vacature (voor een persoon uit het bestuur afkomstig). In de vacante positie wordt voorzien tijdens de eerstkomende bestuursvergadering. 3. College van Beroep 3.1. Het bestuur benoemt tot leden van het College van Beroep dat is voorzien in artikel 17 van de statuten: a. Mirjam de Bruin (Bureau Schutjens en De Bruin), b. Bart de Rijke (De Brauw, Blackstone, Westbroek), c. Roland Huisman (Wissenraet Van Spaendonck) Het College gaat te werk in overeenstemming met het Reglement College van Beroep. zoals vastgelegd onder paragraaf 5 van deel VIII van het handboek. 4. Overige commissies zoals voorzien in artikel 19 van de statuten 4.1. Het bestuur stelt een klachtencommissie in: a. de commissie bestaat uit de leden van de beoordelingscommissie, b. de commissie handelt in overeenstemming met de klachtenregeling, zoals vastgelegd onder paragraaf 7 van deel VIII van het handboek Het bestuur delegeert zijn bevoegdheden tot het accrediteren van organisaties die cursussen en opleidingen ten behoeve van audiciens verzorgen en het toekennen van scholingspunten aan daarvoor in aanmerking komende leeractiviteiten aan een accreditatiecommissie. a. de commissie zal tijdens de eerstkomende bestuurvergadering worden benoemd en zal bestaan uit: een Kno-arts, een klinisch-fysicus audioloog een geregistreerden audicien. b. de commissie handelt in overeenstemming met de accreditatieregeling, zoals vastgelegd onder paragraaf 7van deel VI van het handboek. VIII. Besluiten, contracten en formulieren 4 (van 6)

5 5. Compliance officer 5.1. Het bestuur benoemt tijdens zijn eerstkomende vergadering een compliance officer zoals voorzien in paragraaf 6 van deel VIII van het handboek De compliance officer heeft de verplichtingen en bevoegdheden die zijn omschreven in de complianceregeling en handelt in overeenstemming met die regeling. VIII. Besluiten, contracten en formulieren 5 (van 6)

6 4. MODELCONTRACTEN EN FORMULIEREN Deze paragraaf zal worden opgesteld aan de hand van de goedgekeurde statuten en reglementen en zal gaan bestaan uit: 1. Aanvraagformulier voor registratie. 2. Aanvraagformulier voor erkenning (en eventuele multisite beoordeling). 3. Registratieovereenkomst. 4. Erkenningovereenkomst. 5. Aanvraagformulier voor accreditatie en toekenning van scholingspunten aan een cursus of opleiding. 6. Aanvraagformulier voor voorlopige toekenning van scholingspunten aan een kennis- en vaardighedenbevorderende activiteit. 7. Model documentenset ( toestandsrapport ) voor te leggen bij (her)beoordeling en controle. VIII. Besluiten, contracten en formulieren 6 (van 6)

VIII. Besluiten, contracten en formulieren

VIII. Besluiten, contracten en formulieren Stichting Audicienregister StAr VIII. Besluiten, contracten en formulieren Bestuursbesluiten ter uitwerking van statuten en reglementen Gedrukte versies van dit handboek worden door StAr op beperkte schaal

Nadere informatie

II Informatie over het 'handboek'

II Informatie over het 'handboek' Stichting Audicienregister StAr II Informatie over het 'handboek' Registratie van audiciens en erkenning van audicienbedrijven Gedrukte versies van dit handboek worden door StAr op beperkte schaal in omloop

Nadere informatie

VII. Beoordelingsregels

VII. Beoordelingsregels Stichting Audicienregister StAr VII. s Door de beoordelingscommissie gehanteerde interpretaties van StAr-eisen Gedrukte versies van dit handboek worden door StAr op beperkte schaal in omloop gebracht.

Nadere informatie

Informatie over StAr

Informatie over StAr Stichting Audicienregister StAr I Informatie over StAr Missie, organisatie en inrichting van de Stichting Audicienregister Gedrukte versies van dit handboek worden door StAr op beperkte schaal in omloop

Nadere informatie

Proceseisen ('hoorzorgeisen')

Proceseisen ('hoorzorgeisen') Stichting Audicienregister StAr III.3 Proceseisen ('hoorzorgeisen') Eisen aan de dienstverlening door audiciens en audicienbedrijven Gedrukte versies van dit handboek worden door StAr op beperkte schaal

Nadere informatie

IV.3. Audiologisch onderzoek (referentie-eis)

IV.3. Audiologisch onderzoek (referentie-eis) Stichting Audicienregister StAr IV.3. Audiologisch onderzoek (referentie-eis) Audiologie en otoscopie bij intake en eindcontrole Gedrukte versies van dit handboek worden door StAr op beperkte schaal in

Nadere informatie

IV.3. (documentversie2 van 16 juli 2014) Audiologisch onderzoek (referentie-eis)

IV.3. (documentversie2 van 16 juli 2014) Audiologisch onderzoek (referentie-eis) Stichting Audicienregister StAr IV.3. (documentversie2 van 16 juli 2014) Audiologisch onderzoek (referentie-eis) Audiologie en otoscopie bij intake en eindcontrole Gedrukte versies van dit handboek worden

Nadere informatie

1 oktober 2009 ACCREDITATIEREGLEMENT

1 oktober 2009 ACCREDITATIEREGLEMENT 1 oktober 2009 ACCREDITATIEREGLEMENT Inhoudsopgave Reglement Artikel 1 Benoeming en samenstelling Accreditatiecommissie Artikel 2 Benoeming en samenstelling Functiecommissie Artikel 3 Taak Accreditatiecommissie

Nadere informatie

VI. Statuten, reglementen en regelingen

VI. Statuten, reglementen en regelingen Stichting Audicienregister StAr VI. Statuten, reglementen en regelingen Organisatie, verantwoordelijkheden en bevoegdheden Gedrukte versies van dit handboek worden door StAr op beperkte schaal in omloop

Nadere informatie

Regeling Kwaliteit Register Tandprothetici

Regeling Kwaliteit Register Tandprothetici De Organisatie van Nederlandse Tandprothetici Besluit van 18 november 2016 houdende een regeling voor de instelling van een commissie voor registratie en herregistratie van tandprothetici en de accreditatie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement FODOK

Huishoudelijk reglement FODOK Huishoudelijk reglement FODOK I. VAN HET BESTUUR a. Het bestuur telt een minimum van drie leden. b. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, een penningmeester en een secretaris, eventueel aangevuld met

Nadere informatie

van kracht vanaf 1 juli 2014

van kracht vanaf 1 juli 2014 van kracht vanaf 1 juli 2014 versie 2.1 handboek Stichting Audicienregister Dit is de tweede, volledig herziene, versie van het StAr-handboek. Het handboek bevat de eisen die de Stichting Audicienregister

Nadere informatie

van kracht vanaf 1 juli 2014

van kracht vanaf 1 juli 2014 van kracht vanaf 1 juli 2014 versie 2.1 handboek Stichting Audicienregister Dit is de tweede, volledig herziene, versie van het StAr-handboek. Het handboek bevat de eisen die de Stichting Audicienregister

Nadere informatie

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND STATUTEN Artikel 1 Naam, zetel, oprichtingsdatum en verenigingsjaar 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Kledingbanken in Nederland (VKN), Zij 2. De vereniging

Nadere informatie

REGLEMENT JONG BOUWEND NEDERLAND. Index: Regiobestuur Jong Bouwend Nederland Taken en bevoegdheden regiobestuur Jong Bouwend Nederland

REGLEMENT JONG BOUWEND NEDERLAND. Index: Regiobestuur Jong Bouwend Nederland Taken en bevoegdheden regiobestuur Jong Bouwend Nederland REGLEMENT JONG BOUWEND NEDERLAND Index: Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 8. Artikel 9. Artikel 10. Artikel 11. Artikel 12. Artikel 13 Organisatie Reglement

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Wijkraad Herten

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Wijkraad Herten HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Wijkraad Herten Artikel 1 Algemeen 1.1 In elk voorkomend geval zijn steeds alle daarop betrekking hebbende artikelen uit de statuten en huishoudelijk reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 De aanmelding voor het lidmaatschap van de vereniging moet geschieden, met vermelding van naam, voornamen, geboortedatum en volledig adres bij de secretaris

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Inleiding Dit Huishoudelijk Reglement (HHR) is een uitwerking van de statuten van 14 oktober 2010 van de MD Verenging, conform de in artikel 20 van deze statuten geboden mogelijkheid.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement.

Huishoudelijk Reglement. Huishoudelijk Reglement. Dit reglement dient uitsluitend ter aanvulling van de statuten van de Vereniging van Eigenaren Noorderplassen. Dit reglement is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 24

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement POOLS-NEDERLANDSE KULTURELE VERENIGING

Huishoudelijk Reglement POOLS-NEDERLANDSE KULTURELE VERENIGING Huishoudelijk Reglement POOLS-NEDERLANDSE KULTURELE VERENIGING 1. Leden 1.01 Ieder lid heeft recht op: a. een uitnodiging voor toegang tot Algemene Vergaderingen en andere voor de leden georganiseerde

Nadere informatie

Reglement Registratie & Accreditatiecommissie Versie en vaststellingsdatum: 15 februari 2016 (versie 2.0)

Reglement Registratie & Accreditatiecommissie Versie en vaststellingsdatum: 15 februari 2016 (versie 2.0) Reglement Registratie & Accreditatiecommissie Versie en vaststellingsdatum: 15 februari 2016 (versie 2.0) In alle gevallen waar dit reglement anders geïnterpreteerd kan worden dan de statuten van stichting

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement BETREFFENDE HET LIDMAATSCHAP Artikel 1 1. Een lidmaatschap wordt schriftelijk aangevraagd bij de secretaris van de Vereniging, waarbij de door het Bestuur noodzakelijk geachte gegevens

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Keurmerk Letselschade

Huishoudelijk reglement Stichting Keurmerk Letselschade Huishoudelijk reglement Stichting Keurmerk Letselschade Inhoudsopgave 1. Begrippen... 1 2. De organisatie... 2 2.1 Het bestuur... 2 2.2 De directie... 3 2.3 College van Advies... 3 2.4 Klachtenfunctionaris...

Nadere informatie

Statuten Naam en zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING FIBER OVERAL. 2. De stichting heeft haar zetel te Nijmegen.

Statuten Naam en zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING FIBER OVERAL. 2. De stichting heeft haar zetel te Nijmegen. Statuten Naam en zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING FIBER OVERAL. 2. De stichting heeft haar zetel te Nijmegen. Doel Artikel 2 1. De stichting heeft tot doel in Nijmegen en omgeving

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds SMIT. Bestuursreglement V120620

Stichting Pensioenfonds SMIT. Bestuursreglement V120620 Artikel 1 Inleiding De wijze waarop de Stichting Pensioenfonds SMIT wordt bestuurd ligt op hoofdlijnen vast in de statuten. In dit bestuursreglement wordt hier verder invulling aan gegeven. Het bestuursreglement

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) Dit Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor heelkunde is goedgekeurd door het bestuur en de leden tijdens

Nadere informatie

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek Reglement vastgesteld in de vergadering van het Samenwerkingsverband UKB op 26 oktober 1988 en herzien

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013)

STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013) STATUTEN STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013) Definitie Artikel 1 Schriftelijk 1. Onder schriftelijk wordt in deze statuten tevens verstaan een langs elektronische weg toegezonden

Nadere informatie

AANVRAAG TOT ERKENNING

AANVRAAG TOT ERKENNING AANVRAAG TOT ERKENNING INFORMATIE 1. VOOR WIE BESTEMD Iedere organisatie die zich in Nederland toelegt op het revalideren van slechthorenden met behulp van auditieve hulpmiddelen kan de Stichting Audicienregister

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Commissiereglement NBA

Commissiereglement NBA Commissiereglement NBA 1. Grondslag 1.1 Dit reglement kent als grondslag artikel 11, eerste lid, van de Wet op het accountantsberoep. Daarin is bepaald dat het bestuur de NBA bestuurt. 2. Overwegingen

Nadere informatie

STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR VAN AANDELEN BALLAST NEDAM

STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR VAN AANDELEN BALLAST NEDAM - 1 - STATUTEN VAN STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR VAN AANDELEN BALLAST NEDAM LS/6008003/10257933.dlt met zetel te Nieuwegein, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 20 mei 2011voor

Nadere informatie

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen.

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. - 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. Zaaknummer 2008S72525DO ALGEMENE BEPALINGEN a. bewonerscommissie: groep huurders van de Woningbouwvereeniging behorende tot één

Nadere informatie

AKTE VAN OPRICHTING STICHTING HET MEERLANDENFONDS. De comparant verklaart een stichting op te richten, die wordt geregeerd door de volgende

AKTE VAN OPRICHTING STICHTING HET MEERLANDENFONDS. De comparant verklaart een stichting op te richten, die wordt geregeerd door de volgende AKTE VAN OPRICHTING STICHTING HET MEERLANDENFONDS De comparant verklaart een stichting op te richten, die wordt geregeerd door de volgende S T A T U T E N : Naam. Zetel. Artikel 1. De stichting draagt

Nadere informatie

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is opgesteld op basis van het gestelde in artikel 16 van de statuten. In dit reglement zijn in aanvulling op de statuten spelregels opgenomen voor een

Nadere informatie

STATUTEN VAN VOLLEYBALVERENIGING VIOS EEFDE

STATUTEN VAN VOLLEYBALVERENIGING VIOS EEFDE STATUTEN VAN VOLLEYBALVERENIGING VIOS EEFDE NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Volleybalvereniging VIOS Eefde en is gevestigd in de gemeente Gorssel. DOEL Artikel 2 2.1 De vereniging

Nadere informatie

Organisatie- en inrichtingseisen

Organisatie- en inrichtingseisen Stichting Audicienregister StAr III.2. Organisatie- en inrichtingseisen Eisen aan door StAr erkende organisaties Gedrukte versies van dit handboek worden door StAr op beperkte schaal in omloop gebracht.

Nadere informatie

REGLEMENT CENTRAAL KWALITEITSREGISTER FYSIOTHERAPIE

REGLEMENT CENTRAAL KWALITEITSREGISTER FYSIOTHERAPIE REGLEMENT CENTRAAL KWALITEITSREGISTER FYSIOTHERAPIE Waarin opgenomen, de registratie van de algemeen fysiotherapeut, de verbijzonderd fysiotherapeut en de fysiotherapeut met aantekening. Dit reglement

Nadere informatie

Versie april Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds UWV

Versie april Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds UWV Versie 0.1 9 april 2018 Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds UWV Artikel 1. Definities Op dit Verkiezingsreglement zijn de begripsomschrijvingen van de statuten van Stichting

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING VRIENDEN VAN 5MW

STATUTEN STICHTING VRIENDEN VAN 5MW STATUTEN STICHTING VRIENDEN VAN 5MW opgericht op 3 september 2014 NAAM EN ZETEL Artikel 1 1.1 De stichting draagt de naam: Stichting Vrienden van 5mw. 1.2 Zij is gevestigd te Amsterdam. DOEL Artikel 2

Nadere informatie

STATUTEN naam, plaats van vestiging, duur Stichting Gilde Utrecht doelstelling het vermogen van de stichting het bestuur & zijn samenstelling

STATUTEN naam, plaats van vestiging, duur Stichting Gilde Utrecht doelstelling het vermogen van de stichting het bestuur & zijn samenstelling STATUTEN naam, plaats van vestiging, duur 1.1. De naam van de stichting is: Stichting Gilde Utrecht. 1.2. De stichting is gevestigd in de gemeente Utrecht. doelstelling 2.1. Het doel van de stichting is:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland

Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland Waarom een huishoudelijk reglement? Binnen een vereniging gelden regels. De meeste van die regels vloeien voort uit de wet (http://wetten.overheid.nl/bwbr0003045/2013-07-01

Nadere informatie

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen Artikel 1. Naam en zetel De vereniging, opgericht op 29 april 1929 en gewoon lid van de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (C.O.V.S.), draagt de naam: "C.O.V.S.-Groep Leiden en Omstreken"

Nadere informatie

Reglement. Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden

Reglement. Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden Reglement Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden Vastgesteld door het College Kwaliteitsregister V&V op 30 januari 2014 Instemming verkregen van het bestuur van Verpleegkundigen & Verzorgenden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: december 2016 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN-VEENHOOP Gevestigd te Drachten Dit Huishoudelijk Reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 19 november

Nadere informatie

Reglement van de schietcommissie Goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering te Zevenaar d.d. 25 maart 2010.

Reglement van de schietcommissie Goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering te Zevenaar d.d. 25 maart 2010. Federatie van Gelderse schuttersgilden en schutterijen St. Hubertus Reglement van de schietcommissie Goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering te Zevenaar d.d. 25 maart 2010. Artikel 1 Schietcommissie

Nadere informatie

a. het bestuur: het bestuur van de stichting Bedrijfspensioenfonds voor de Agrarische en Voedselvoorzieningshandel.

a. het bestuur: het bestuur van de stichting Bedrijfspensioenfonds voor de Agrarische en Voedselvoorzieningshandel. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERANTWOORDINGSORGAAN Artikel 1. Begripsomschrijvingen Voor dit reglement zijn de begripsomschrijvingen zoals opgenomen in de statuten van toepassing. In aanvulling op de statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Inretail

Huishoudelijk reglement Inretail Huishoudelijk reglement Inretail Aanvragen van het lidmaatschap Artikel 1 1. De aanvraag voor het lidmaatschap wordt bij het verenigingsbureau ingediend op een daartoe vastgesteld aanvraagformulier. 2.

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING TENNISPARK EINSTEIN

STATUTEN STICHTING TENNISPARK EINSTEIN STATUTEN STICHTING TENNISPARK EINSTEIN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING TENNISPARK EINSTEIN. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Zevenaar. Doel Artikel 2 1. De stichting

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE PHILIPS HENGELSPORTVERENIGING

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE PHILIPS HENGELSPORTVERENIGING Philips Hengelsportvereniging bladzijde 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE PHILIPS HENGELSPORTVERENIGING LEDEN Artikel 1. Leden zijn gewone leden en ereleden. Verder kent de vereniging jeugdleden en buitengewone

Nadere informatie

Stichting Kwaliteit Haptotherapie Nederland

Stichting Kwaliteit Haptotherapie Nederland blad 1 Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Kwaliteit Haptotherapie Nederland. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Apeldoorn. Doel Artikel 2 1. De stichting heeft ten doel

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

Procedure inzake intrekking en schorsing keurmerk Stichting Keurmerk Letselschade

Procedure inzake intrekking en schorsing keurmerk Stichting Keurmerk Letselschade Procedure inzake intrekking en schorsing keurmerk Stichting Keurmerk Letselschade 1. Definities... 1 2. Intrekking van het keurmerk op verzoek van keurmerkhouder... 2 3. Schorsing en intrekking van het

Nadere informatie

Best Practice-bepalingen 0.1 Met enige regelmaat wordt een zorgvuldige analyse gemaakt van het gewenste besturingsmodel.

Best Practice-bepalingen 0.1 Met enige regelmaat wordt een zorgvuldige analyse gemaakt van het gewenste besturingsmodel. Bijlage Code Cultural Goverance: Principes en uitwerkingen Nummer Principe De organen van de culturele instelling zijn verantwoordelijk voor de keuze van het besturingsmodel en de naleving van deze code.

Nadere informatie

Reglement van de Nederlands Gereformeerde Toerusting

Reglement van de Nederlands Gereformeerde Toerusting Bestuur Ned. Geref. Toerusting Contact: J.J. Speijer Brouwer, secretaris jjspeijer brouwer@filternet.nl Reglement van de Nederlands Gereformeerde Toerusting Ter vaststelling door LV Zeewolde op 21 november

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Basiliek van de Heilige Liduina en Onze Lieve Vrouw Rozenkrans

Stichting Vrienden van de Basiliek van de Heilige Liduina en Onze Lieve Vrouw Rozenkrans STICHTING VRIENDEN VAN DE BASILIEK H. LIDUINA en O.L. VROUW ROZENKRANS te SCHIEDAM Prof. Kamerlingh Onneslaan 308, 3112 VM Schiedam Beleidsplan Stichting Vrienden van de Basiliek van de Heilige Liduina

Nadere informatie

ANTILLIAANSE AANNEMERS VERENIGING HUISHOUDELIJK REGELMENT

ANTILLIAANSE AANNEMERS VERENIGING HUISHOUDELIJK REGELMENT ANTILLIAANSE AANNEMERS VERENIGING HUISHOUDELIJK REGELMENT VASTSTELLING VAN DE CONTRIBUTIE Artikel 1 1. De contributie voor de leden wordt geheven volgens normen, die door de Ledenvergadering, bedoeld in

Nadere informatie

STATUTEN. van. Stichting VUT-fonds ECI

STATUTEN. van. Stichting VUT-fonds ECI STATUTEN van Stichting VUT-fonds ECI DEFINITIES Artikel 1 1. In deze statuten wordt verstaan onder: stichting: Stichting VUT-fonds ECI; bestuur: het bestuur van de stichting aangesloten ondernemingen:

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Openbare Bibliotheken

Stichting Pensioenfonds Openbare Bibliotheken Stichting Pensioenfonds Openbare Bibliotheken Verkiezingsreglement voor de vertegenwoordiger(s) van de Pensioengerechtigden in het Verantwoordingsorgaan Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voor dit reglement

Nadere informatie

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING Artikel 1. Het verkrijgen van het lidmaatschap 1. Het lidmaatschap kan uitsluitend worden verkregen door invulling en ondertekening van een daartoe bestemd

Nadere informatie

Statuten Stichting Demeter

Statuten Stichting Demeter blad 1 Statuten Stichting Demeter NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING DEMETER. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Driebergen-Rijsenburg. 3. De stichting is opgericht

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

- 1 - STICHTING BEHEER SNS REAAL

- 1 - STICHTING BEHEER SNS REAAL - 1 - STATUTEN VAN STICHTING BEHEER SNS REAAL PHK/6006588/10100283.dlt met zetel te Utrecht, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 30 september 2009 voor mr. M.A.J. Cremers, notaris

Nadere informatie

IV.4. Inrichting, apparatuur, instrumenten (referentie-eis)

IV.4. Inrichting, apparatuur, instrumenten (referentie-eis) Stichting Audicienregister StAr IV.4. Inrichting, apparatuur, instrumenten (referentie-eis) Uitwerking van onder meer NEN-EN 15927:2010 Gedrukte versies van dit handboek worden door StAr op beperkte schaal

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vastgesteld conform artikel 12 Statuten door het bestuur op 5 juli 2017 2017 Stichting Perspectiefverklaring Wissenraet Van Spaendonck Tilburg B.V. versie 17.02 / 23 juni 2017 /

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GGZ NEDERLAND 2014

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GGZ NEDERLAND 2014 HUISHOUDELIJK REGLEMENT GGZ NEDERLAND 2014 DEFINITIES Artikel 1 Voor de toepassing van het bij of krachtens dit reglement bepaalde wordt verstaan onder: 1. GGZ Nederland: de statutair te Utrecht gevestigde

Nadere informatie

2.1. De stichting heeft ten doel het doen van uitkeringen met een ideële of sociale strekking.

2.1. De stichting heeft ten doel het doen van uitkeringen met een ideële of sociale strekking. STATUTEN VAN STICHTING BEHEER SNS REAAL met zetel te Utrecht, zoals deze luiden na het verlijden van de akte van statutenwijziging verleden op 30 januari 2015 voor mr. M.A.J. Cremers, notaris te Amsterdam.

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie Friesland College

Reglement Klachtencommissie Friesland College Reglement Klachtencommissie Friesland College I. definities Aangeklaagde: een ieder die deel uitmaakt van de instelling, zowel personeel als cursist en tegen wie een klacht is ingediend. Bevoegd gezag:

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT.

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. De verkorte naam is: VSPVU. 2. De vereniging heeft haar zetel in Amsterdam. 3.

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING PROMOTIE INFORMATIE TRADITIONEEL BIER PINT.

STATUTEN VAN DE VERENIGING PROMOTIE INFORMATIE TRADITIONEEL BIER PINT. VAN DE VERENIGING PROMOTIE INFORMATIE TRADITIONEEL BIER PINT. Heden de veertiende oktober negentienhonderd tachtig, verschenen voor mij, Mr. Nicolaas Marie Gerard Niest, notaris ter standplaats Amsterdam:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CLUBS VAN PVGE afdeling Best e.o.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CLUBS VAN PVGE afdeling Best e.o. HUISHOUDELIJK REGLEMENT CLUBS VAN PVGE afdeling Best e.o. Oprichting Artikel 1 Een club functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

Reglement van de Akademie van Kunsten

Reglement van de Akademie van Kunsten Reglement van de Akademie van Kunsten Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, gelet op het bepaalde in artikel 3.8, derde lid, van het Reglement van de Koninklijke Nederlandse

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Reglement van de Raad van Toezicht van Stichting Pensioenfonds voor de Woningcorporaties, overeenkomstig artikel 14 van de statuten van Stichting Pensioenfonds voor de Woningcorporaties.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH LEDEN Artikel 1 De aanmelding als senior of juniorlid der vereniging dient te geschieden volgens artikel 6 der statuten. Artikel 2 1. Alle leden erkennen door toetreding tot de vereniging kennis te dragen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland.

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Artikel 1. Leden/donateurs (zie afdelingsstatuten artikel 5 tot en met 9) 1. Behalve gewone

Nadere informatie

C.S.V. Fraternitas HUISHOUDELIJK REGLEMENT CHRISTELIJKE SPORTVERENIGING FRATERNITAS ALGEMENE BEPALINGEN

C.S.V. Fraternitas HUISHOUDELIJK REGLEMENT CHRISTELIJKE SPORTVERENIGING FRATERNITAS ALGEMENE BEPALINGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT CHRISTELIJKE SPORTVERENIGING FRATERNITAS A : ALGEMENE BEPALINGEN. B : BESTUUR. C : GELDMIDDELEN. D : CONTROLE FINANCIEEL BEHEER. E : VERENIGINGSKLEDING. F : ONDERAFDELINGEN - JEUGDCOMMISSIE

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de KBO afdeling Bergen op Zoom, tevens genaamd BAS, Bergse Actieve Senioren. Artikel 1: Begrippen Dit huishoudelijke reglement verstaat onder: 1.1 Statuten: de op 25 oktober

Nadere informatie

- 1 - STATUTENWIJZIGING STICHTING 2001A11918 (ON97)

- 1 - STATUTENWIJZIGING STICHTING 2001A11918 (ON97) - 1 - STATUTENWIJZIGING STICHTING 2001A11918 (ON97) Heden, *, verschenen voor mij, *, notaris te *: * *volgens hun verklaring te dezen handelende in hun hoedanigheid van respectievelijk * en * van na te

Nadere informatie

Keurmerkreglement voor registratie en toezicht

Keurmerkreglement voor registratie en toezicht Keurmerkreglement voor registratie en toezicht Stichting Keurmerk Leegstandbeheer Versie 2 1 januari 2018 REGLEMENT REGISTRATIE De Stichting Keurmerk Leegstand Beheer beheert een register van gecertificeerde

Nadere informatie

Schematisch inhoudsoverzicht van de normen gehanteerd door de Raad voor Accreditatie. RvA (ISO/IEC 17011) accreditatie van conformiteitbeoordelende

Schematisch inhoudsoverzicht van de normen gehanteerd door de Raad voor Accreditatie. RvA (ISO/IEC 17011) accreditatie van conformiteitbeoordelende STAR 2.0 belangrijkste wijzigingen 1. ENKELE ESSENTIËLE ZAKEN ZIJN ONVERANDERD a. Bij StAr zijn alle belanghebbende groeperingen betrokken: bestuurssamenstelling (te bereiken voor 1 januari 2015): onafhankelijke

Nadere informatie

met zetel te Nieuwegein, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 13 april 2005 voor Mr H.B.H. Kraak, notaris te Amsterdam.

met zetel te Nieuwegein, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 13 april 2005 voor Mr H.B.H. Kraak, notaris te Amsterdam. - 1 - STATUTEN VAN STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR VAN AANDELEN BALLAST NEDAM ACS/6001796/287852.dlt met zetel te Nieuwegein, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 13 april 2005

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Reglement van Tuchtrechtspraak NOAB

Reglement van Tuchtrechtspraak NOAB Reglement van Tuchtrechtspraak NOAB IN EERSTE AANLEG Artikel 1 De aspirant- en de gewone leden van NOAB zijn aan tuchtrechtspraak onderworpen. a) ter zake van enig handelen of nalaten in strijd met de

Nadere informatie

STATUTEN NAAM EN ZETEL ARTIKEL

STATUTEN NAAM EN ZETEL ARTIKEL Doorlopende tekst van de statuten van de stichting Stichting S.P.Y.N. Welfare Foundation, blijkens de akte van oprichting op 10 december 2004 verleden voor notaris mr J. Hagen te Vleuten, gemeente Utrecht.

Nadere informatie

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 19 van de statuten Versie maart 2016 goedgekeurd door de ALV d.d. 17-03-2016 Vereniging Smaragd heeft statuten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK (goedgekeurd in de Algemene Leden Vergadering van 9 december 2009) Algemeen Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het door het bestuur

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015-3. - LEDEN Artikel 3 Leden, Ereleden en Bijzondere leden (statuten) 1. Indien anderen, dan leden,

Nadere informatie

Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier

Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier Huishoudelijk Reglement Concept 2 maart 2013 1e uitgave - 11-03-1987 2e uitgave - 02-03-2007 (1e wijziging) 3e uitgave - 05-03-2011 (2e wijziging) 4e uitgave - 02-03-2013

Nadere informatie

UVON Gelderland Huishoudelijk Reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT UVON GELDERLAND

UVON Gelderland Huishoudelijk Reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT UVON GELDERLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT UVON GELDERLAND 1 1. Inleiding 1.1 De UVON is opgericht als vereniging in 1950. Tot 1 januari 2005 bestond er een landelijk UVON bestuur met regionale Lidverenigingen. 1.2 Overwegende

Nadere informatie

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald.

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald. VOLKSTUINVERENIGING Gemeente BRUMMEN. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Dit Huishoudelijk reglement is samengesteld overeenkomstig het bepaalde in de statuten van 9 mei 1990. De

Nadere informatie

Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam.

Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam. 1 Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam. Naam en zetel. Artikel 1. 1. De stichting draagt de

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict Noord-Holland. 2. In dit reglement worden de begrippen gebruikt zoals vastgesteld in artikel 1 van de statuten.

Nadere informatie