HUISHOUDELIJK REGLEMENT GGZ NEDERLAND 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HUISHOUDELIJK REGLEMENT GGZ NEDERLAND 2014"

Transcriptie

1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT GGZ NEDERLAND 2014 DEFINITIES Artikel 1 Voor de toepassing van het bij of krachtens dit reglement bepaalde wordt verstaan onder: 1. GGZ Nederland: de statutair te Utrecht gevestigde Vereniging Geestelijke Gezondheidszorg Nederland, hierna ook te noemen 'de vereniging'; 2. algemene ledenvergadering: de algemene ledenvergadering van de vereniging; 3. bestuur: het bestuur van de vereniging; 4. ggz: geestelijke gezondheidszorg inclusief verslavingszorg, kinder- en jeugdpsychiatrie en forensische psychiatrie; 5. lid: de door het bestuur of algemene ledenvergadering toegelaten rechtspersoon die een of meer zorginstellingen, zijnde instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, exploiteert of doet exploiteren; 6. vertegenwoordiger: personen die krachtens wet of statuten dan wel krachtens schriftelijke volmacht bevoegd zijn het desbetreffende lid te vertegenwoordigen. HOOFDSTUK 1 HET LIDMAATSCHAP (artikel 3 statuten) 1 lidmaatschapscriteria Artikel 2 1. Bij de beslissing op een verzoek om toelating tot het lidmaatschap van de vereniging zoals bedoeld in artikel 3 lid 4 van de statuten bepaalt het bestuur of sprake is van een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. 2. Bij de besluitvorming omtrent een verzoek tot toelating van het lidmaatschap zoals bedoeld in het vorige lid beoordeelt het bestuur onder andere of: a. de doelgroep van de verzoeker personen zijn met DSM benoemde psychische stoornissen of met verslavings- of ernstige psychosociale problemen; b. de diagnostiek door de verzoeker geschiedt conform vigerende psychiatrische classificatiesystemen of indicatiestelling; en c. de behandeling dan wel de begeleiding door de verzoeker plaatsvindt conform multidisciplinaire richtlijnen. Brancheorganisatie voor de geestelijke gezondheids- en verslavingszorg Piet Mondriaanplein GZ Amersfoort Postbus AV Amersfoort T KVK info@ggznederland.nl IBAN: NL56 INGB BIC: INGBNL2A IBAN: NL08 ABNA BIC: ABNANL2A

2 2 beroep tegen afwijzing verzoek lidmaatschap Artikel 3 1. Binnen twee maanden na ontvangst van het bestuursbesluit waarbij een verzoek om toelating tot het lidmaatschap van de vereniging wordt afgewezen, kan de verzoeker schriftelijk tegen deze afwijzing in beroep gaan bij de algemene ledenvergadering. 2. Het schriftelijk beroep tegen de afwijzende beslissing dient gemotiveerd te zijn. 3. De verzoeker ontvangt binnen drie weken na de datum van de algemene ledenvergadering waarin het beroep is behandeld, de beslissing op zijn beroep. Artikel 4 1. Een commissie adviseert de algemene ledenvergadering ten aanzien van het ingestelde beroep. 2. Deze commissie wordt benoemd door het bestuur. 3. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van twee leden van de vereniging werkzaam in dezelfde sector als de appellant en een onafhankelijke voorzitter, die geen binding heeft met een lid van GGZ Nederland. 4. De directeur van GGZ Nederland, of een door hem aan te wijzen vervanger, fungeert als secretaris en adviseur van de commissie. 5. De commissie krijgt de beschikking over alle relevante stukken en is gerechtigd nadere informatie in te winnen bij appellant en zich desgewenst voor rekening van de vereniging te voorzien van externe juridische bijstand. Artikel 4a 1. Naast de in artikel 3 lid 9 en 5 lid 8 van de statuten en artikel 3 van het huishoudelijk reglement bedoelde beroepsmogelijkheid staat voor de verzoeker om het lidmaatschap respectievelijk het lid, dat is geroyeerd of geschorst, beroep open op een van GGZ Nederland of haar leden onafhankelijke commissie. 2. De in het vorige lid bedoelde commissie bestaat uit drie leden, die geen arbeidsrechtelijke, bestuurlijke of toezichthoudende relatie hebben met GGZ Nederland of de bij de vereniging aangesloten leden en doet uitspraak op basis van bindend advies. 3. De werkwijze van de in het vorige lid bedoelde commissie wordt nader geregeld in een geschillenreglement. HOOFDSTUK 2 CONTRIBUTIE DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMSTEN 1 leden (artikel 15 statuten) Artikel 5 1. De contributie wordt berekend op basis van een jaarlijks vast te stellen percentage van het totaalbedrag aan personeelskosten van het lid en al zijn zorginstellingen waarover het lidmaatschap zich uitstrekt, zulks in relatie tot de vast te stellen begroting van GGZ Nederland van het betreffende boekjaar met een minimum van een door het bestuur jaarlijks vast te stellen bedrag. 2. Een lid, dat in de loop van het jaar van een verenigingsjaar is toegetreden, is over dat jaar naar rato de contributie verschuldigd.

3 2 dienstverleningsovereenkomsten Artikel 6 1. Onder een CAO volger wordt verstaan een rechtspersoon die al dan niet vrijwillig de CAO GGZ toepast en als zodanig geen instelling voor geestelijke gezondheidszorg exploiteert of doet exploiteren. 2. Het bestuur kan na een schriftelijk verzoek van een CAO volger besluiten deze CAO volger schriftelijke informatie die betrekking heeft op de CAO GGZ, te doen toekomen en de dienstverlening van de helpdesk CAO van GGZ Nederland voor deze CAO volger open te stellen. 3. Het bestuur is gerechtigd zonder opgaaf van redenen een verzoek als bedoeld in het vorige lid niet te honoreren. 4. Het verstrekken respectievelijk aanbieden van deze diensten als bedoeld in het tweede lid wordt geregeld bij schriftelijke overeenkomst. 5. De kosten per jaar verbonden aan deze diensten bedragen een jaarlijks door het bestuur vast te stellen bedrag per fte van de CAO volger met een minimum van een eveneens jaarlijks door het bestuur vast te stellen bedrag. 6. De in het vierde lid bedoelde overeenkomst kan door elk van beide partijen schriftelijk per aangetekende brief worden opgezegd tegen het einde van het boekjaar en met in achtneming van een opzegtermijn van drie maanden. HOOFDSTUK 3 ALGEMENE LEDENVERGADERING 1 procedurele aspecten (artikel 7 statuten) Artikel 7 1. Toegang tot de algemene ledenvergadering hebben de vertegenwoordigers van de leden alsmede bestuurs- en directieleden van de vereniging en zij die door de voorzitter tot de algemene ledenvergadering zijn toegelaten. 2. Bij de aanvang van de algemene vergadering zijn de vertegenwoordigers van de leden gehouden de presentielijst te tekenen met vermelding van de naam en de plaats van het lid dat zij vertegenwoordigen. 3. De datum van een algemene vergadering wordt als regel ten minste een maand doch in ieder geval veertien dagen tevoren door het bestuur schriftelijk aan de leden bekend gemaakt, tenzij daarvan in spoedeisende gevallen door het bestuur wordt afgeweken. 4. Met inachtneming van het bepaalde in artikel 7 lid 5 van de statuten geschiedt de oproep tot een algemene vergadering schriftelijk met vermelding van de overeenkomstig artikel 8 van dit reglement ingediende voorstellen alsmede de overige te behandelen onderwerpen. 2 voorstellen ter behandeling in een algemene ledenvergadering Artikel 8 1. Voorstellen ter behandeling in een algemene vergadering kunnen worden ingediend door: a. het bestuur en; b. ten minste tien of meer leden gezamenlijk.

4 2. Voorstellen als in het vorige lid onder sub b bedoeld worden voorzien van een toelichting, ten minste één maand voor de datum van de algemene ledenvergadering schriftelijk ingediend bij het bestuur. Een zodanig voorstel voorziet het bestuur zo mogelijk van een preadvies. 3 voorstellen en amendementen Artikel 9 1. Tijdens een algemene vergadering kan de vertegenwoordiger van een lid een voorstel indienen dat betrekking heeft op een onderwerp in de agenda vermeld. 2. Een zodanig voorstel dient, alvorens het in behandeling kan worden genomen, door vertegenwoordigers van ten minste vijf andere leden te worden ondersteund. 4 voorstellen van orde Artikel De vertegenwoordiger van een lid kan tijdens een algemene ledenvergadering een voorstel van orde indienen, mits het voorstel betrekking heeft op een onderwerp dat op deze vergadering in behandeling is. 2. Het voorstel dient naar het oordeel van de voorzitter in voldoende mate door andere leden te worden ondersteund, alvorens in behandeling te kunnen worden genomen. 3. Een voorstel van orde wordt bij voorrang behandeld. 5 moties Artikel Een motie kan tijdens een algemene ledenvergadering schriftelijk worden ingediend door vertegenwoordigers van ten minste vijf leden gezamenlijk. 2. Een motie wordt niet in behandeling genomen dan nadat naar het oordeel van de voorzitter voldoende geconstateerd is dat de motie slechts een mening van de vergadering uitspreekt. 6 stemprocedure (artikel 8 statuten) Artikel Indien bij stemming over de benoeming van personen sprake is van meerdere kandidaten voor een vacature, kan slechts een stem worden uitgebracht op één van de kandidaten. 2. Indien bij stemming over de benoeming van personen als bedoeld in het vorige lid geen van de kandidaten de volstrekte meerderheid heeft verkregen, heeft een tweede stemming plaats tussen de kandidaten, die het hoogst aantal stemmen hebben behaald. 3. Indien sprake is van meer dan één vacature, dan wordt gestemd per afzonderlijke vacature. 4. In het geval als bedoeld in het vorige lid, heeft een lid de mogelijkheid een kandidaat te stellen voor één of meer vacatures. 5. Indien een lid een kandidaat heeft gesteld voor meer dan één vacature, vervalt na een benoeming de kandidatuur voor de overige vacatures.

5 HOOFDSTUK 4 BESTUUR 1 benoeming algemeen (artikel 9 statuten) Artikel 13 Paragraaf 1 van dit hoofdstuk heeft geen betrekking op de benoeming van de voorzitter. Artikel Het rooster van aftreden van het bestuur wordt zodanig opgesteld, dat enerzijds de bestuurlijke continuïteit blijft gewaarborgd en anderzijds sprake is van regelmatige aanwas van nieuwe bestuursleden. 2. Het bestuur brengt het rooster van aftreden ter kennis van de algemene ledenvergadering. Artikel Uiterlijk vier maanden vóór het tijdstip dat een zetel volgens het rooster van aftreden vacant komt en zo spoedig mogelijk nadat een bestuurslid tussentijds is afgetreden, nodigt het bestuur de leden uit kandidaten voor te dragen. In bijzondere gevallen kan het bestuur afwijken van de termijn van vier maanden. 2. Het bestuur stelt bij een vacature eventueel vast welk aandachtsveld de vacante zetel betreft. 3. Kandidaatstelling door leden dient binnen vier weken na de aankondiging van de vacature door het bestuur plaats te vinden. Artikel Het bestuur maakt een voordracht op voor de benoeming van een nieuw bestuurslid. 2. Het bestuur benoemt daartoe uit zijn midden een voordrachtscommissie bestaande uit ten hoogste drie leden, die het bestuur adviseert door een voorstel te formuleren ten behoeve van de voordracht die het bestuur aan de algemene ledenvergadering uitbrengt. 3. De voorzitter van het bestuur maakt uit dien hoofde deel uit van de voordrachtscommissie. 4. De directeur is als zodanig geen lid van deze commissie, maar fungeert als adviseur van de voordrachtscommissie. Artikel De voordrachtscommissie vergaart de noodzakelijke informatie voor het uitbrengen van het advies en voert de eventuele gesprekken met kandidaten. 2. De voordrachtscommissie houdt bij het opstellen van het advies rekening met de kandidaatstelling door de leden alsmede met de bestuurlijke kwaliteit en affiniteit van kandidaten met eventuele aandachtsveld(en). Artikel 18 Het bestuur brengt de leden zo spoedig mogelijk in kennis van de inhoud van de voordracht. 2 ontslag door algemene ledenvergadering (artikel 9 lid 11 statuten)

6 Artikel 19 De algemene ledenvergadering kan een lid van het bestuur schorsen of ontslaan op grond van elk handelen of nalaten, dat naar het oordeel van de algemene ledenvergadering de belangen of het aanzien van de vereniging in ernstige mate schaadt. Artikel Een besluit tot schorsing of ontslag kan alleen worden genomen nadat het betreffende bestuurslid in de gelegenheid is gesteld zich hetzij schriftelijk hetzij mondeling in de algemene ledenvergadering te verantwoorden en te verdedigen. 2. De voorzitter stelt het betreffende bestuurslid zo spoedig mogelijk, doch ten minste twee weken voor de algemene ledenvergadering als bedoeld in lid 1, in kennis van het voorstel tot schorsing of ontslag onder vermelding van de gronden waarop het rust en van de mogelijkheid om zich te verweren of te worden gehoord. 3. In spoedeisende gevallen, zulks ter beoordeling van de voorzitter, kan van het bepaalde in lid 1 en lid 2 van dit artikel worden afgeweken. Artikel 21 Indien een bestuurslid wordt geschorst geschiedt zulks voor een termijn van ten hoogste drie maanden waarbinnen de algemene ledenvergadering een besluit neemt over het te volgen ontslag overeenkomstig de wijze als bepaald in de artikel 19 van dit reglement. 3 werkwijze bestuur (artikel 12 statuten) Artikel Het bestuur vergadert zo dikwijls als de voorzitter of twee andere bestuursleden dit wenselijk achten, maar in ieder geval zes keer per jaar. 2. De oproepingen tot de bestuursvergaderingen geschieden schriftelijk door of vanwege de voorzitter. De oproep bevat ten minste de tijd en plaats van de vergadering, alsmede een opgave van de te behandelen agendapunten. Artikel De leiding van de vergadering berust bij de voorzitter en bij diens afwezigheid bij de vicevoorzitter. 2. Door of vanwege de secretaris worden de notulen opgesteld, die in een volgende vergadering worden vastgesteld en ten bewijze van de vaststelling door de voorzitter van de vergadering worden ondertekend. 3. De voorzitter kan bepalen, dat ook andere personen de vergadering van het bestuur kunnen bijwonen en in de vergadering het woord kunnen voeren. HOOFDSTUK 5 COMMISSIES (artikel 13 statuten) Artikel 24 De taken en bevoegdheden alsmede de werkzaamheden van de commissies worden nader geregeld in het desbetreffende instellingsbesluit van het bestuur. Artikel Indien het bestuur een commissie instelt dan wel sprake is van één of meerdere vacatures in een bestaande commissie roept het bestuur ten minste acht weken vóór de

7 vergadering waarin de commissie wordt ingesteld of in de vacature van een bestaande commissie wordt voorzien, de leden van de vereniging op kandidaten te stellen. 2. De leden kunnen tot uiterlijk vier weken voor de vergadering van het bestuur waarin de benoeming plaatsvindt, kandidaten voorstellen voor de benoeming in de betreffende commissie. Artikel Het bestuur kan de desbetreffende commissie om advies vragen omtrent de benoeming van de kandidaten. 2. Indien het een in te stellen commissie betreft benoemt het bestuur uit zijn midden een voordrachtscommissie die ten aanzien van de benoeming advies uitbrengt aan het bestuur. 3. De voorzitter van het bestuur maakt uit dien hoofde deel uit van de in het vorige lid bedoelde voordrachtscommissie. 4. De directeur fungeert als adviseur van deze voordrachtscommissie. Artikel Eén lid van het bestuur met het aandachtsveld dat aansluit bij het beleidsterrein van de vereniging ten aanzien waarvan de commissie is ingesteld, fungeert als voorzitter van de commissie en vormt daarmee een schakel tussen de commissie en het bestuur. 2. De leden van een commissie zijn deskundig op het terrein van de commissie. 3. De leden van een commissie worden benoemd voor een periode van vier jaar en zijn daarna eenmaal terstond herbenoembaar. 4. De leden van een commissie treden tussentijds af volgens een op te stellen rooster van aftreden. HOOFDSTUK 6 SLOTBEPALINGEN Artikel 28 Alle door de algemene ledenvergadering afzonderlijk vast te stellen reglementen worden geacht onderdeel uit te maken van het huishoudelijk reglement. Deze regelingen mogen niet in strijd zijn met de wet, de statuten of het huishoudelijk reglement. Artikel Dit huishoudelijk reglement kan worden gewijzigd door een besluit van de algemene ledenvergadering. 2. Een besluit tot wijziging van het huishoudelijk reglement kan slechts worden genomen indien het voorstel daartoe in de oproep tot de algemene ledenvergadering is vermeld en ten minste drie weken van tevoren ter kennis van de leden is gebracht. Artikel Dit reglement is vastgesteld door de algemene ledenvergadering van GGZ Nederland op 14 juni 2001 en in werking getreden op 1 juli Het reglement is laatstelijk gewijzigd door de algemene ledenvergadering op 15 november 2012 en dit gewijzigde reglement treedt in werking op 1 januari Het reglement is laatstelijk gewijzigd door de algemene ledenvergadering op 14 november 2013 en dit gewijzigde reglement treedt in werking op 1 januari 2014.

Verenigingsreglement Zorgthuisnl

Verenigingsreglement Zorgthuisnl Verenigingsreglement Zorgthuisnl Artikel 1. Definities 1. Algemene ledenvergadering: het orgaan als bedoeld in artikel 10 van de statuten. 2. Aspirant lid: de door het bestuur of algemene ledenvergadering

Nadere informatie

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK (goedgekeurd in de Algemene Leden Vergadering van 9 december 2009) Algemeen Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het door het bestuur

Nadere informatie

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK Huishoudelijk reglement van de tennisvereniging Beeker Racket Zwaaiers zoals vastgesteld op de algemene ledenvergadering op 18 januari 1981 en ten laatste gewijzigd op de algemene ledenvergadering 25 januari

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven.

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1: De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

De algemene vergadering gehouden het navolgende Huishoudelijk Reglement van toepassing verklaard.

De algemene vergadering gehouden het navolgende Huishoudelijk Reglement van toepassing verklaard. (Huishoudelijk) Reglement De algemene vergadering gehouden 11-02-2008 het navolgende Huishoudelijk Reglement van toepassing verklaard. Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 Gepaste tenniskleding

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging

Huishoudelijk reglement vereniging Huishoudelijk reglement vereniging EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk Naam en plaats De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging Sint Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk

Nadere informatie

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement opgericht 20 september 1968 goedgekeurd bij Koninklijk Besluit d.d. 17 juni 1975 nr. 109 Leden Artikel 1 Het maximum aantal leden, voor het zomer- en winterseizoen, wordt jaarlijks vastgesteld door de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN =====================================================

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN ===================================================== HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN ===================================================== Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden

Nadere informatie

STATUTEN BVA. Statuten BVA

STATUTEN BVA. Statuten BVA STATUTEN BVA Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: BVA bond van adverteerders. Verkorte naam: BVA. 2. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. Duur Artikel 2 De vereniging, welke is

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Tennisclub Ommen. November 2008

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Tennisclub Ommen. November 2008 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Tennisclub Ommen November 2008 Art 2 aangepast in maart 2019 Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de Orde van Advocaten en de raad van de orde in het arrondissement Amsterdam

Huishoudelijk reglement voor de Orde van Advocaten en de raad van de orde in het arrondissement Amsterdam Huishoudelijk reglement voor de Orde van Advocaten en de raad van de orde in het arrondissement Amsterdam Vastgesteld op 24 maart 2016 tijdens de jaarvergadering van de Amsterdamse Orde van Advocaten,

Nadere informatie

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar.

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar. Huishoudelijk Reglement MATRIMONIUM Algemeen Artikel 1. Te Amsterdam bestaat een vereniging van trouwambtenaren genaamd Matrimonium. Zij is opgericht op 20 oktober 2010. De bepalingen in dit reglement

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T VAN DE TENNISVERENIGING JVV GEVESTIGD TE HAARLEM OPGERICHT 10 MEI 1990 Herzien 16 maart 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING JVV GEVESTIGD TE HAARLEM

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND Artikel 1 Toepassingsgebied 1. Dit Huishoudelijk Reglement is ingesteld krachtens artikel 23 van de statuten. 2. In dit reglement

Nadere informatie

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen Statuten voor Ondernemersvereniging MKB Wijchen Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen 1.2. De vereniging is gevestigd te Postbus 262, 6600 AG Wijchen

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Aanmelding en toelating Artikel 1 1. Nieuwe leden dienen zich aan te melden door middel van het aanmeldingsformulier. 2. Op het aanmeldingsformulier dienen

Nadere informatie

STATUTEN. van. Stichting VUT-fonds ECI

STATUTEN. van. Stichting VUT-fonds ECI STATUTEN van Stichting VUT-fonds ECI DEFINITIES Artikel 1 1. In deze statuten wordt verstaan onder: stichting: Stichting VUT-fonds ECI; bestuur: het bestuur van de stichting aangesloten ondernemingen:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Verenigingsinformatie afdeling Juridische Zaken BIJLAGE MODEL V Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d AFDELINGSREGLEMENT INHOUDSPGAVE: Artikel 1. Afdelingsreglement Artikel 2. Afdelingen Artikel 3. Taken en bevoegdheden afdelingen Artikel 4. Samenstelling en verkiezing afdelingsbestuur Artikel 5. Taken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen Artikel 1. Naam en zetel De vereniging, opgericht op 29 april 1929 en gewoon lid van de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (C.O.V.S.), draagt de naam: "C.O.V.S.-Groep Leiden en Omstreken"

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 De aanmelding voor het lidmaatschap van de vereniging moet geschieden, met vermelding van naam, voornamen, geboortedatum en volledig adres bij de secretaris

Nadere informatie

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Naam, Zetel en Doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: 'Broederschap der Notariële Studenten te Leiden' en is opgericht op twintig

Nadere informatie

Statuten Genkse vereniging van Boekbinders &

Statuten Genkse vereniging van Boekbinders & Statuten Genkse vereniging van Boekbinders & Artikel 1. Naam, zetel en duur 1. De vereniging draagt de naam Genkse vereniging van boekbinders & en wordt in de statuten en het huishoudelijk reglement nader

Nadere informatie

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest.

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. BRIDGECLUB UITGEEST. STATUTEN Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. Doel Art. 2. De vereniging heeft ten doel de beoefening

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE BEVELANDSE BILJART COMBINATIE SENIOREN

STATUTEN VAN DE BEVELANDSE BILJART COMBINATIE SENIOREN STATUTEN VAN DE BEVELANDSE BILJART COMBINATIE SENIOREN NAAM ZETEL EN DOEL ARTIKEL 1 1. De vereniging draagt de naam: Bevelandse Biljart Combinatie Senioren. Afgekort: BBCS 2. Zij is gevestigd in de gemeente

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde Huishoudelijk reglement bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet 1995 zoals gewijzigd per 1 juni 2014 Artikel 1 - Zetel van de Orde De Orde van Octrooigemachtigden is gevestigd te Den Haag. Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WORKING EQUITATION HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WORKING EQUITATION HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT WORKING EQUITATION HOLLAND Artikel 1. 1. Het huishoudelijk reglement neemt de terminologie over van de statuten en de andere reglementen van de "Vereniging Working Equitation Holland"

Nadere informatie

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 AFDELINGSREGLEMENT NOAB Inhoudsopgave Artikel 1. Afdelingsreglement

Nadere informatie

ANTILLIAANSE AANNEMERS VERENIGING HUISHOUDELIJK REGELMENT

ANTILLIAANSE AANNEMERS VERENIGING HUISHOUDELIJK REGELMENT ANTILLIAANSE AANNEMERS VERENIGING HUISHOUDELIJK REGELMENT VASTSTELLING VAN DE CONTRIBUTIE Artikel 1 1. De contributie voor de leden wordt geheven volgens normen, die door de Ledenvergadering, bedoeld in

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1. Oprichting Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1.1 De Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) is opgericht op 17 december 1951. De Statuten zijn laatstelijk

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

Voorstel wijziging Statuten:

Voorstel wijziging Statuten: Voorstel wijziging Statuten: Artikel 1 lid 1 wordt gewijzigd en komt te luiden als volgt: "1. De Vereniging draagt de naam: Vereniging Industriële Raad voor de Olie- en Gasindustrie en Offshore Renewable

Nadere informatie

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM Algemene bepalingen: Artikel 1. In deze statuten wordt verstaan onder de vereniging: Watersportvereniging Onderdendam. de statuten: de Statuten van de Vereniging;

Nadere informatie

Statuten Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op vrijdag 2 december 2016

Statuten Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op vrijdag 2 december 2016 Statuten Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op vrijdag 2 december 2016 Inhoudsopgave Artikel 1 Vereniging...3 Artikel 2 Missie...3 Artikel 3 Leden...3 Artikel 4 Lidmaatschap...3 Artikel 5 Einde

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH LEDEN Artikel 1 De aanmelding als senior of juniorlid der vereniging dient te geschieden volgens artikel 6 der statuten. Artikel 2 1. Alle leden erkennen door toetreding tot de vereniging kennis te dragen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 Aanvragen/toekennen lidmaatschap Artikel 1 verzoek tot lidmaatschap Een verzoek om lidmaatschap van de vereniging wordt ingediend bij het secretariaat van de

Nadere informatie

Procesreglement College van Toezicht en Raad van Beroep

Procesreglement College van Toezicht en Raad van Beroep Procesreglement College van Toezicht en Raad van Beroep De Koninklijke Maatschappij tot Bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architecten BNA heeft bij artikel 7 van haar statuten een college

Nadere informatie

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is opgesteld op basis van het gestelde in artikel 16 van de statuten. In dit reglement zijn in aanvulling op de statuten spelregels opgenomen voor een

Nadere informatie

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Algemene bepalingen Artikel 1. - Naam De vereniging draagt de naam: Bachelor Students of International Studies (afgekort

Nadere informatie

NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL

NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam. "NEDERLANDSE VERENIGING TOT ONTWIKKELING VAN HET REKEN/WISKUNDE ONDERWIJS" 2. De vereniging heeft haar zetel te Utrecht. 3. De vereniging

Nadere informatie

Concept. Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN)

Concept. Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) Concept Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) Artikel 1 NAAM en ZETEL 1. De vereniging draagt de naam: Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) 2. De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd.

Nadere informatie

Reglement van de kringen

Reglement van de kringen Reglement van de kringen Reglement van de kringen, overeenkomstig artikel 66 van de statuten van Rabobank Nederland. Artikel 1 1. Leden van de kring kunnen uitsluitend zijn coöperatieve banken die lid

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Tennisvereniging

Huishoudelijk reglement. Tennisvereniging Huishoudelijk reglement Tennisvereniging Vastgesteld op 3 februari 2016 Inhoud Rechten en verplichtingen van de leden... 2 Vergaderingen... 2 Commissies... 3 Besluitvorming... 3 Bestuur... 4 Verplichtingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO-BLIXEMBOSCH. Doel en middelen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO-BLIXEMBOSCH. Doel en middelen HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO-BLIXEMBOSCH Doel en middelen Artikel 1 De organisatie van cursussen ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de inrichting van de cursussen de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT Oktober 2016 Artikel 1. De vereniging draagt de naam Volleybal Club Volt (afgekort VC Volt). Zij is gevestigd te Cuijk (NB) en is opgericht op 14 juli 2016 als voortvloeisel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement NVFB

Huishoudelijk reglement NVFB Huishoudelijk reglement NVFB Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 1 Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 2 Artikel 1 Algemene bepaling Dit reglement is opgesteld conform het bepaalde in artikel 28 van de statuten

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers

Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers Agendapunt 11. Verkiezing leden bondsbestuur 11.1 Voordracht bestuursleden Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers Het aftreedschema ziet er als

Nadere informatie

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering.

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vergeb. Doelstelling Artikel 1 De vereniging heeft als doel het bewaken van de continuïteit van administratieve software pakketten van BCT Guiding Documents die in gebruik zijn

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Definities Artikel 1. Ouders: de ouders en verzorgers van de leerlingen die aan de school

Nadere informatie

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5 S T A T U T E N Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging van Poststukken- en Poststempelverzamelaars, bij afkorting genaamd: Po & Po. De vereniging is gevestigd te Amsterdam.

Nadere informatie

STATUTEN 04 10 04 / MW

STATUTEN 04 10 04 / MW 1 Doorlopende tekst voor de vereniging: Vereniging Overleg van Certificatie- Instellingen, gevestigd te Driebergen-Rijsenburg, laatstelijk gewijzigd bij akte de dato zevenentwintig september tweeduizend

Nadere informatie

1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Geestelijke Gezondheidszorg Nederland.

1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Geestelijke Gezondheidszorg Nederland. S T A T U T E N NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Geestelijke Gezondheidszorg Nederland. 2. De vereniging heeft haar statutaire zetel in de gemeente Utrecht. 3. Het verenigingsjaar

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

Statuten van Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen A ANNO12, gevestigd te Amersfoort

Statuten van Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen A ANNO12, gevestigd te Amersfoort Statuten van Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen A ANNO12, gevestigd te Amersfoort Naam en zetel. Artikel 1. 1. De stichting draagt de naam: Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE AGAAT. per

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE AGAAT. per HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE AGAAT per 01-01-2012 Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen Statuten Statuten zoals vastgesteld bij notariële akte dd 17-03-2011 ten kantore van notaris van Burik te Cuijk. De met een

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: ''VERENIGING NEDERLAND - NOORWEGEN". 2. Zij is gevestigd te Utrecht. DUUR Artikel 2 De vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Tennisvereniging De Drieban. Rechten en plichten van de leden. Artikel 1

Huishoudelijk reglement van Tennisvereniging De Drieban. Rechten en plichten van de leden. Artikel 1 Huishoudelijk reglement van Tennisvereniging De Drieban Rechten en plichten van de leden Artikel 1 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de

Nadere informatie

Statuten van de Stichting Utrechts Universiteitsfonds

Statuten van de Stichting Utrechts Universiteitsfonds Statuten van de Stichting Utrechts Universiteitsfonds NAAM, ZETEL, DUUR Artikel 1 1.1 De stichting is genaamd: Stichting Utrechts Universiteitsfonds, en wordt in deze statuten aangeduid als: het U-fonds.

Nadere informatie

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND STATUTEN Artikel 1 Naam, zetel, oprichtingsdatum en verenigingsjaar 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Kledingbanken in Nederland (VKN), Zij 2. De vereniging

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris],

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], 1. [naam], [functie], wonende te [adres], [postcode en plaats], geboren te [geboorteplaats] op geboorte[datum];

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren DEEL 1 REGELINGEN TEN AANZIEN VAN HET LANDELIJK BESTUUR Artikel 1 Functieverdeling De bestuursleden verdelen, met inachtneming van het bepaalde in

Nadere informatie

Leden zijn verplicht adreswijzigingen ten spoedigste aan de secretaris of de ledenadministrateur

Leden zijn verplicht adreswijzigingen ten spoedigste aan de secretaris of de ledenadministrateur HUISHOUDELIJK REGLEMENT T.V. PhARO Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge

Nadere informatie

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging tot Ontwikkeling van het Reken/Wiskunde Onderwijs en is gevestigd te Utrecht. 2. De vereniging is aangegaan

Nadere informatie

/RC 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT

/RC 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Netwerk Notarissen 2005.005150.01/RC 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baan-, parken

Nadere informatie

Groeperingenreglement

Groeperingenreglement Groeperingenreglement 29 november 2014 Groeperingenreglement Algemeen 1. In dit reglement worden verstaan onder: HCC: de vereniging HCC; de vereniging: HCC; de groeperingen: de Regio s, Interessegroepen;

Nadere informatie

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Westerkwartier. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Leek. Artikel 2 Duur

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen

Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen Opmaak: 14 april 2009 Vastgesteld per ALV besluit op: 19-04-2009 Algemeen Artikel 1. Te Groningen bestaat een vereniging genaamd Beachsport Groningen. Zij

Nadere informatie

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7 Pagina 1/7 Pagina 2/7 Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1. Definities en afkortingen 3 Artikel 1. Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Artikel 2. Aanstelling 3 Artikel 3. Taak voorzitter en vice-voorzitter

Nadere informatie

AKTE VAN STATUTENWIJZIGING STICHTING PRIORITEIT ORDINA GROEP

AKTE VAN STATUTENWIJZIGING STICHTING PRIORITEIT ORDINA GROEP 1 AKTE VAN STATUTENWIJZIGING STICHTING PRIORITEIT ORDINA GROEP Heden, [ ] tweeduizend veertien, verscheen voor mij, mr. Marcel Dirk Pieter Anker, notaris te Amsterdam: [ ]. De comparant verklaarde dat

Nadere informatie

DISTRICTSREGLEMENT TBN 4 juli 2005

DISTRICTSREGLEMENT TBN 4 juli 2005 DISTRICTSREGLEMENT TBN 4 juli 2005 1 TBN DISTRICTSREGLEMENT Inhoudsopgave Artikel 1. Organisatie en reglement pag. 3 Artikel 2. Leden pag. 3 Artikel 3. Taken en bevoegdheden district pag. 3 Artikel 4.

Nadere informatie

STATUTEN. Naam en zetel

STATUTEN. Naam en zetel Naam en zetel STATUTEN Artikel 1. De vereniging draagt de naam 'Petanquevereniging Gelre en is gevestigd te Hattem. Zij is opgericht op 4 januari 1999 en is aangegaan voor onbepaalde tijd. Doel Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het is een lid niet toegestaan tegelijkertijd lid te zijn of te worden van een vereniging om daarin dezelfde sport te beoefenen als bij Sportvereniging Phoenix, behoudens schriftelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten.

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Statuten en reglementen Artikel 1 Door toe te treden tot de vereniging, onderwerpt ieder lid zich aan

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V.

Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V. - 1 - Doorlopende tekst van de statuten van Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V., gevestigd te Amsterdam, per 23 december 2005 Naam en zetel. Artikel 1. 1. De Stichting

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ORDE VAN ADVOCATEN ARRONDISSEMENT NOORD-HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ORDE VAN ADVOCATEN ARRONDISSEMENT NOORD-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT ORDE VAN ADVOCATEN ARRONDISSEMENT NOORD-HOLLAND Artikel 1 Begripsbepalingen In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: Advocaat: de advocaat die kantoorhoudt in het arrondissement

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Novak Nederlandse organisatie van accountants en accountantskantoren 1 april 2014 1 Huishoudelijk reglement Novak Nederlandse organisatie van accountants en accountantskantoren

Nadere informatie

STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013)

STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013) STATUTEN STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013) Definitie Artikel 1 Schriftelijk 1. Onder schriftelijk wordt in deze statuten tevens verstaan een langs elektronische weg toegezonden

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement TV Metgensbleek.

Huishoudelijk Reglement TV Metgensbleek. Huishoudelijk Reglement TV Metgensbleek. Rechten en verplichtingen van de leden. Artikel l. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan de ter plaatse geldende reglementen en aan de schriftelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Personeelsvereniging Dow Benelux - Terneuzen Huishoudelijk Reglement Personeelsvereniging Dow-Benelux Terneuzen Personeelsvereniging Dow Benelux - Terneuzen ALGEMEEN Artikel 1. Het Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg

Huishoudelijk reglement Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg Huishoudelijk reglement Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg Aangepast ledenvergadering februari 2014 1 Algemeen Reglement Het Huishoudelijk Reglement bevat bepalingen die de statuten van

Nadere informatie

Bijlage 8 LEDENRAAD / RAAD VAN AANGESLOTENEN REGLEMENT van Vereniging Buma en Stichting Stemra beide statutair gevestigd te Amstelveen

Bijlage 8 LEDENRAAD / RAAD VAN AANGESLOTENEN REGLEMENT van Vereniging Buma en Stichting Stemra beide statutair gevestigd te Amstelveen Bijlage 8 LEDENRAAD / RAAD VAN AANGESLOTENEN REGLEMENT van Vereniging Buma en Stichting Stemra beide statutair gevestigd te Amstelveen De Ledenraad van de vereniging met volledige rechtsbevoegdheid: Vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Lidmaatschap Artikel 1 Met het aangaan van het lidmaatschap onderwerpt men zich aan de binnen de vereniging geldende statuten en reglementen. Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT AVANTI 55. Rechten en verplichtingen van de leden

HUISHOUDELIJK REGLEMENT AVANTI 55. Rechten en verplichtingen van de leden HUISHOUDELIJK REGLEMENT AVANTI 55 Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V.

Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V. Doorlopende tekst van de statuten van Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V., gevestigd zoals deze luiden na het verlijden van de akte houdende partiële statutenwijziging,

Nadere informatie