Besluitenlijst College

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst College"

Transcriptie

1 enlijst College Datum Tijd 9:00-12:00 Locatie Collegekamer Aanwezigen Voorzitter burgemeester Adema, wethouders, Rentenaar, Den Os, Schot en Van den Heuvel alsmede gemeentesecretaris Van den Bergh en bestuurssecretaris De Boer Afwezig Wethouders Sparreboom en Van Wageningen 3 Voorstellen A-procedure 3.1 Vaststelling subsidie 2018 poppodium Corneel De Stichting de Kubus draagt de bestuurlijke verantwoordelijkheid voor de activiteiten in het poppodium Corneel. Omdat de Stichting de Kubus de subsidie heeft ingezet conform de voorwaarden in de subsidiebeschikking, is de voor het jaar 2018 aan de Stichting de Kubus verleende budgetsubsidie voor de activiteiten door het poppodium Corneel, vastgesteld op het verleende maximum van ,=. 1. De aan de stichting De Kubus verleende budgetsubsidie voor de activiteiten van het poppodium Corneel in 2018, vast te stellen op het verleende maximum van , De aan de stichting De Kubus verleende incidentele subsidie als bijdrage voor de dekking van de autonome kostenstijging in 2018 (indexatie) vast te stellen op 3.820, Vaststelling subsidie 2018 Stichting De Kubus Stichting de Kubus heeft de lokale en deels provinciale functie om culturele activiteiten te initiëren, te ontwikkelen en uit te voeren en om de culturele ontmoetingsplaats te zijn voor amateurs, professionals en andere cultuurgeïnteresseerden. Omdat de Stichting de Kubus de gemeentelijke subsidie in 2018 heeft ingezet conform de voorwaarden in de subsidiebeschikking, is de voor 2018 verleende subsidie aan de Stichting de Kubus voor de ondersteuning van de amateurkunst en cultuureducatie in Lelystad vastgesteld op het verleende maximum van ,--. Tevens is ingestemd met de door de stichting voorgestelde reservering voor het 40- jarige jubileum in De voor het jaar 2018 aan de Stichting de Kubus verleende budgetsubsidie voor de ondersteuning van de amateurkunst en cultuureducatie in Lelystad in 2018, vast te stellen op het verleende maximum van ,--.

2 2. De aan de stichting De Kubus verleende incidentele subsidie als bijdrage voor de dekking van de autonome kostenstijging in 2018 (indexatie) vast te stellen op , In te stemmen met de voorgestelde reserves voor het 40-jarig jubileum in 2019 voor een totaalbedrag van , Vaststelling subsidie St. FlevoMeer Bibliotheek 2018 Op basis van de ingediende Jaarrekening 2018 en Jaarverslag 2018, heeft het college besloten de voor 2018 verleende subsidie aan de stichting FlevoMeer Bibliotheek voor de uitvoering van het bibliotheekwerk in Lelystad vast te stellen op het verleende maximum subsidie van , De voor het jaar 2018 aan de stichting FlevoMeer Bibliotheek verleende budgetsubsidie voor het bibliotheekwerk in Lelystad, vast te stellen op , De voor het jaar 2018 aan de Stichting FlevoMeer Bibliotheek verleende incidentele subsidie als bijdrage voor de dekking van de autonome kostenstijging (indexatie) vast te stellen op , Het verzoek van de stichting FlevoMeer Bibliotheek voor een eenmalige bijdrage van ,-ten behoeve van de algemene reserve niet te honoreren. 3.4 Vaststelling subsidie st. Agora 2018 In 2007 is het nieuwe Agora theater in gebruik genomen. het Theater biedt in twee theaterzalen van respectievelijk 750 en 220 plaatsen, de inwoners en bezoekers van Lelystad de mogelijkheid om in Lelystad een breed aanbod van professionele podiumkunsten te bezoeken. De gemeente verleent een budgetsubsidie voor de culturele programmering van het theater. Voor de bioscoopfunctie wordt geen subsidie verleend. Op grond van de Jaarrekening 2018 en de Jaarrekening 2018 heeft het college besloten de subsidie aan de Stichting Agora voor de uitvoering van het culturele programma in het Agora theater vast te stellen op het verleende maximum van ,--. Voorgesteld besluit 1. De verleende maximale budgetsubsidie aan de stichting Agora voor 2018 met als doel de inwoners en bezoekers van Lelystad de mogelijkheid te bieden in Lelystad een breed aanbod van professionele podiumkunsten te bezoeken, vast te stellen op , De verleende maximale incidentele subsidie aan de stichting Agora voor 2018 ten bate van het eigen vermogen vast te stellen op , De verleende maximale incidentele subsidie aan de stichting Agora voor 2018 als bijdrage voor de dekking van de autonome kostenstijging (indexatie) vast te stellen op ,--.

3 3.5 Aanwijzingsbesluit vergunning parkeren Botter 13 Het huidige parkeerregime blauwe zone bij het parkeerterrein Botter 13 heeft voor de bewoners niet het gewenst effect opgeleverd om in de omgeving van de woning te kunnen parkeren. De parkeerdruk overdag is nog steeds bijzonder hoog (meer dan 100%) Bewoners hebben gevraagd om een gedeelte van het parkeerterrein aan te wijzen voor vergunninghouders. Voor het wijzigen van het parkeerregime is het noodzakelijk dat het college het aanwijzingsbesluit vast stelt. 1. Het verkeersbesluit Uitbreiding parkeerschijfzone maximaal 2 uur, parkeerterrein Botter 13 tussen huisnummers en (registratienummer: ) in te trekken. 2. Het verkeersbesluit Aanwijzen parkeerschijfzone maximaal 2 uur van maandag tot en met zaterdag 9/18h en op koopavond tot 21h, 16 parkeerplaatsen op het parkeerterrein Botter 13, vast te stellen Parkeerplaatsen op het parkeerterrein Botter 13, zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening aan te wijzen als vergunninghoudergebied, waarbij: a. de venstertijden voor de parkeervergunningen gelden van maandag tot en met zaterdag van tot uur en koopavond tot uur. b. de voorschriften voor het verkrijgen van een parkeervergunning vast te stellen, zoals beschreven in bijlage 6. c. Parkeervergunningen bewoners geldend voor de blauwe zone om te zetten in parkeervergunningen vergunninghoudergebied. 3.6 Aanwijsbesluit eindheffingsloon werkkostenregeling 2019 en verder Met ingang van 1 januari 2015 is de Werkkostenregeling (WKR) in werking getreden. Binnen deze regeling zijn alle vergoedingen, verstrekking en beschikbaarstellingen aan personeel fiscaal onder gebracht. Onder gelijktijdige intrekking van het Aanwijsbesluit eindheffingsloon werkkostenregeling november 2018 (vastgesteld door het college op 16 oktober 2018) stelt het college met terugwerkende kracht tot 1 januari 2019 vast in het Aanwijsbesluit eindheffingsloon werkkostenregeling 2019 en verder voor welke vergoedingen, verstrekkingen en beschikbaarstellingen dit geldt voor gemeente Lelystad. De wijzigingen volgen uit overleg met de fiscus en wijzigingen in de rechtspositie politieke ambtsdragers. 1. Onder gelijktijdige intrekking van het Aanwijsbesluit eindheffingsloon werkkostenregeling november 2018 vastgesteld door het college op 16 oktober 2018, het Aanwijsbesluit eindheffingsloon werkkostenregeling 2019 en verder zoals opgenomen in Bijlage 1 bij dit besluit, vast te stellen, met terugwerkende kracht tot 1 januari De wijzigingen volgen uit overleg met de fiscus en wijzigingen in de rechtspositie politieke ambtsdragers. 3.7 NAW gegevens onderzoek Wonen Leefbaarheid en Veiligheid Eens in de twee jaar voert de gemeente het onderzoek Wonen, Leefbaarheid en Veiligheid uit. De uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt voor de

4 evaluatie en ontwikkeling van beleid op de drie betreffende beleidsvelden. Ook levert het onderzoek een groot aantal indicatoren op voor o.m. het IVP en de programmabegroting 1. Voor de peiling Wonen, Leefbaarheid en Veiligheid 2019 een aanvullende steekproef van personen van 18 jaar en ouder uit de BRP (basis registratie Personen) te trekken. 2. Ten behoeve van dit onderzoek akkoord te gaan met de levering van NAW (Naam, Adres, Woonplaats)-gegevens uit de BRP. 3.8 Geheim 1. Op grond van artikel 55, lid 1, van de gemeentewet ten aanzien van dit besluit geheimhouding tot 7 september uur op te leggen. 3.9 Beschikking op bezwaar (Breehorn 39) Op het perceel Breehorn 39 is zonder vergunning overgegaan tot splitsing van de woning. Aan de eigenaar van het perceel is een bouwstop opgelegd, waaraan een dwangsom is verbonden. De eigenaar heeft, ondanks de opgelegde bouwstop, verdere bouwwerkzaamheden uitgevoerd. Daarom zijn dwangsommen verbeurd. Deze procedure gaat over de invordering van die dwangsommen. Het bezwaarschrift van 6 maart 2019, aangevuld op 13 mei 2019, tegen het besluit van 28 januari 2019 tot invordering van verbeurde dwangsommen, ongegrond te verklaren 3.10 Beschikking op bezwaar Baai Het bezwaarschrift is niet gemotiveerd. In de brief van 20 juni 2019, waarbij de eigenaar is uitgenodigd voor een hoorzitting op 11 september 2019, is hem een termijn gegeven om het bezwaar alsnog te motiveren. Hij is er op gewezen dat het bezwaar niet-ontvankelijk kan worden verklaard, indien de gronden van bezwaar niet binnen de gestelde termijn worden ingediend. Bezwaarmaker heeft geen nadere gronden ingediend binnen de gestelde termijn. Dit betekent dat het bezwaar niet-ontvankelijk is. 1.2 Het advies is zorgvuldig voorbereid. Naar ons oordeel is het advies van de commissie bezwaarschriften, om het bezwaarschrift niet-ontvankelijk te verklaren, zorgvuldig tot stand gekomen en kan dus worden gevolgd. 2.1 De illegale situatie is beëindigd. Bij een hercontrole van het perceel op 28 mei 2019 is geconstateerd dat de strijdige situatie is beëindigd. Er is geen sprake meer van kamerverhuur op het perceel. de handhavingsprocedure is gesloten. 2.2 Weigering vergunning Bij besluit van 19 juni 2019 is de gevraagde vergunning voor splitsing van de woning op het perceel overigens geweigerd.

5 Het bezwaarschrift van 4 april 2019 tegen het besluit tot oplegging van een last onder dwangsom van 25 februari 2019, niet-ontvankelijk te verklaren. Bij controles op het perceel Baai 158 is geconstateerd dat sprake is van kamerverhuur, zonder dat daarvoor een omgevingsvergunning is verleend. Bij besluit van 25 februari 2019 is aan de eigenaar van het perceel een last onder dwangsom opgelegd. In dat besluit is hij gelast om de kamerverhuur van het pand binnen twee maanden te (laten) staken en gestaakt te houden. Tegen dit besluit is door de eigenaar een bezwaarschrift ingediend op 4 april Het bezwaarschrift is niet gemotiveerd, omdat de eigenaar met het geven van een motivering wilde wachten totdat was beslist op een aanvraag voor omgevingsvergunning die hij heeft ingediend. Op 8 augustus 2019 heeft de Commissie bezwaarschriften advies uitgebracht en geadviseerd het bezwaarschrift niet-ontvankelijk te verklaren Beschikking op bezwaar Robbenzand 6 Bij controles op het perceel Robbenzand 6 is geconstateerd dat sprake is van kamerverhuur, zonder dat daarvoor een omgevingsvergunning is verleend. Tegen deze strijdige situatie is handhavend opgetreden door het opleggen van een last onder dwangsom. De strijdige situatie is opgeheven door het beëindigen van de kamerverhuur. Omdat de kamerverhuur is opgeheven na afloop van de begunstigingstermijn, zijn drie dwangsommen ter waarde van 3.000,- verbeurd. Op 5 april 2019 hebben wij de heer Geetan, eigenaar van het perceel, geïnformeerd dat drie dwangsommen zijn verbeurd en dat wij van plan zijn om deze dwangsommen in te vorderen. Op 11 april 2019 heeft de heer Geetan zijn zienswijze ingediend. De zienswijze geeft geen aanleiding om af te zien van de invordering van dwangsommen. In de invorderingsbeschikking van 17 juni 2019 is de eigenaar van het perceel gewezen op de van rechtswege verbeurte van de dwangsommen. De eigenaar heeft tegen deze beschikking een bezwaarschrift ingediend. Het bezwaarschrift is niet ondertekend. De secretaris van de Commissie bezwaarschriften heeft de eigenaar in de gelegenheid gesteld om het bezwaarschift te ondertekenen. Van de geboden gelegenheid heeft de eigenaar geen gebruik gemaakt. Op 12 augustus 2019 heeft de Commissie bezwaarschriften advies uitgebracht en geadviseerd het bezwaarschrift kennelijk niet-ontvankelijk te verklaren. 1. Conform het advies van de Commissie Bezwaarschriften het bezwaarschrift van 1 juli 2019 ingediend door de heer A. Geetan, gericht tegen het besluit van 17 juni kennelijk niet ontvankelijk te verklaren. 2. Het besluit van 17 juni 2019, waarbij besloten is om een bedrag ad 3.000,- aan dwangsommen in te vorderen wegens het niet tijdig beëindigen van onvergunde kamerverhuur op het perceel Robbenzand 6 te Lelystad ongewijzigd in stand te laten.

6 4 Voorstellen B-procedure 4.1 Brief aan minister Ollongren - doorwerking meicirculaire 2019 op gemeentefinanciën De gemeenten Heemstede en Culemborg hebben de oproep gedaan om de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te informeren over de zorgelijke financiële situatie. De gemeente Lelystad heeft al enkele brieven naar de VNG gestuurd omtrent dit onderwerp. In aansluiting op het verzoek van bovenstaande gemeenten wordt ook de minister aangeschreven met een soortgelijke brief. Het college van de gemeente Lelystad stuurt daarom, mede namens de gemeenteraad, nogmaals een oproep naar de minister om gemeenten tegemoet te komen. 1. Kennis te nemen van de volgende twee inkomende stukken: a. Afschrift brief gemeente Culemborg, verstuurd aan minister Ollongren b. Afschrift motie gemeente Heemstede, verstuurd aan ministerie BZK 2. In navolging van de oproepen van de gemeenten Culemborg en Heemstede ook vanuit Lelystad een soortgelijk signaal aan de minister af te geven, door het versturen van bijgevoegde brief. 3. Een afschrift van deze brief beschikbaar te stellen aan de gemeenteraad. 4.2 Aanpassen Gemeenschappelijke regeling OFGV In 2012 is door de deelnemende partijen uit Flevoland en Gooi en Vechtstreek, waaronder de gemeente Lelystad, ingestemd met het aangaan van een gemeenschappelijke regeling voor het oprichten van de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (GR OFGV). Deze gemeenschappelijke Regeling is sindsdien 2 keer gewijzigd en nu is het opnieuw tijd om de GR OFGV te actualiseren. 1. Onder voorbehoud van toestemming van de raad in te stemmen met de wijziging van de Gemeenschappelijk regeling Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek en de daarbij behorende toelichting zoals bijgevoegd. 2. De raad voor te stellen toestemming te verlenen tot wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek. 4.3 Zienswijze resultaatbestemming 2018 OFGV De OFGV legt met het jaarverslag 2018 en de jaarrekening 2018 verantwoording af over de door de OFGV uitgevoerde taken. De jaarrekening bevat een positief resultaat en er wordt voorgesteld om dit resultaat te doteren in de Algemene reserve en de bestemmingsreserve innovatie en ontwikkeling. De raad kan met betrekking tot dit voorstel zienswijzen indienen. Er is geen aanleiding om een zienswijze op het voorstel van de OFGV in te dienen.

7 1. De raad voor te stellen: 1.1Geen zienswijzen op de resultaatbestemming 2018 in te dienen bij het bestuur van de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek. 1.2.De vastgestelde jaarstukken 2018 voor kennisgeving aan te nemen. 2. De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek op voorhand te informeren dat geen zienswijze wordt ingediend onder voorbehoud van bekrachtiging door de raad. 4.4 Provinciebrede BKK en Nota bodembeheer Op 12 juni 2012 stelde de gemeenteraad gebiedsspecifiek bodembeleid vast, wat samen met de andere Flevolandse gemeenten is beschreven in de Nota bodembeheer. De bodemkwaliteitskaart, die deel uitmaakt van dit beleid, wordt met dit collegebesluit vervangen door een nieuwe, provinciebrede bodemkwaliteitskaart, waarmee hergebruik van grond nog verder vereenvoudigd wordt. Tevens adviseert het college de raad het bodembeleid te continueren nu evaluatie uitwijst dat gebruikers tevreden zijn over het beleid en veel gebruik maken van de mogelijkheden die dit biedt. Naar aanleiding van een ingebrachte zienswijze adviseert het college de raad een hardheidsclausule toe te voegen aan de Nota bodembeheer. 1. Bijgevoegd raadsvoorstel met onderwerp Nota bodembeheer voor te leggen aan de gemeenteraad. 2. Onder voorbehoud van het besluit van de raad tot het toevoegen van een hardheidsclausule aan de Nota bodembeheer (vastgesteld op 12 juni 2012 en laatstelijk gewijzigd op 19 december 2017) en het voor het overige ongewijzigd continueren van deze Nota bodembeheer conform het raadsvoorstel Nota bodembeheer zoals bedoeld onder beslispunt 1: a. De provinciebrede Bodemkwaliteitskaart Gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde, Documentcode: 17M1182.RAP001, gedateerd 21 mei 2019, voor het grondgebied van de gemeente Lelystad vast te stellen. b. De kaart zoals bedoeld onder a in werking te laten treden op de dag na de bekendmaking. c. De provinciebrede Bodemkwaliteitskaart Gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde, Documentcode: 17M1182.RAP001, gedateerd 13 juli 2018, resp. 21 mei 2019, voor de gemeenten Almere, Dronten, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde te erkennen als geldig bewijsmiddel voor de kwaliteit van toe te passen grond bij gemeentegrensoverschrijdend grondverzet, onder de voorwaarden zoals gesteld in het bodemkwaliteit en in de Nota Bodembeheer. d. De huidige Bodemkwaliteitskaart gemeente Lelystad, vastgesteld op 19 december 2017, in te trekken met ingang van de dag van inwerkingtreding van de kaart zoals bedoeld onder a.

8 4.5 Afhandeling brief Vesting Advocaten inzake Horecapleintje Bij brief van 28 mei 2019 verzoekt advocate J.J.W. Lamme van Vesting Advocaten namens ondernemers en pandeigenaren van het Horecapleintje de bestemmingswijzigingen met betrekking tot de bestaande horecapanden aan het Horecapleintje terug te draaien. Het verzoek is gericht aan de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 11 juni 2019 besloten de brief ter afdoening in handen te stellen van uw college. De brief bevat nog een aantal andere verzoeken. Aangezien deze verzoeken gericht zijn op een ander onderwerp, het Theaterkwartier, zullen deze overzoeken separaat worden beantwoord. 1. De brieven van Vesting Advocaten te beantwoorden conform bijgevoegde concept-antwoordbrief. 2. Een afschrift van de concept-antwoordbrief te sturen aan de gemeenteraad. 4.6 Werkplan en Meerjarenprogramma Integraal Grootonderhoud Openbare Ruimte I-GOR Het college heeft besloten de jaarlijkse actualisatie van het voortschrijdende meerjarenprogramma grootonderhoud van de openbare ruimte (I-GOR ) voorbesluitvorming voor te leggen aan de gemeenteraad. In dit plan zijn alle grootonderhoud projecten opgenomen die de gemeente de komende vijf jaar van plan is uit te voeren op het gebied van Wegen, Straten en Pleinen, Bruggen, Openbare Verlichting, Watergangen en Kunstwerken, Riolering en Groen. Door alle disciplines samen te voegen in één plan vindt er integrale afstemming plaats en hoeft er maar één besluit te worden genomen in het college en in de raad. A. De raad voor te stellen 1. Het (voortschrijdend) meerjarenprogramma I-GOR (Bijlage 1) vast te stellen; 2. Het college bestedingen te laten doen ten behoeve van het werkplan 2020 uit de volgende onderhoudsvoorzieningen: a. Onttrekking Voorziening GO Bovengronds b. Onttrekking Kunstwerken/hoge routes c. Onttrekking Riolering De begroting 2019 voor GO van naar met naar beneden bij te stellen. B. Het werkplan 2020 ter kennisname aan te bieden aan de raad.

9 4.7 Bosbeleidsplan 2019 Het college heeft besloten het nieuwe bosbeleidsplan 2019 voor besluitvorming voor te leggen aan de gemeenteraad. Als gevolg van verschillende ontwikkelingen, zoals het optreden van ziekten en recreatief gebruik, is het noodzakelijk om het bosbeleidsplan te actualiseren. De belangrijkste aanpassingen liggen op het recreatief gebruik, het voorkomen van ziekten, klimaatverandering en natuurwaarden. Kennis te nemen van het bosbeleidsplan 2019 en de volgende in het bosbeleidsplan opgenomen kernpunten vast te stellen.: 1. De kernpunten, uit het bosbeleidsplan 2019, op het gebied van Natuur, Landschap en Biodiversiteit welke gericht zijn op het verhogen van de natuurwaarde: a. behoud van het huidige aandeel inheemse soorten; b. verhogen van het aandeel gemengd bos; c. versterken van variatie in de bosstructuur; d. behoud van bosreservaten en rust in de grote boscomplexen; e. verhogen van het aandeel oude, aftakelende bomen; f. behouden en versterken van de huidige bosranden; g. behoud van een deel van de oude populieren. 2. De kernpunten, uit het bosbeleidsplan 2019, op het gebied van Recreatie, Toerisme en Participatie: a. bij het beheer wordt er gestuurd op aantrekkelijk, natuurlijk ogend bos; b. de gemeente bossen zijn opengesteld op wegen en paden, waarvan sommige voor specifieke doelgroepen (ruiters en mountainbikers); c. recreatievormen die ernstige overlast geven, zoals b.v. motorcross, zijn ongewenst; d. voor de veiligheid van bezoekers worden boomveiligheidscontroles uitgevoerd; e. bewoners worden geïnformeerd en betrokken over en bij het bosbeheer; f. het hondenbeleid is leidend voor bezoekers met een hond. 3. De kernpunten, uit het bosbeleidsplan 2019, op het gebied van Klimaatbestendig Bos & Duurzaam bosbeheer a. het bos weerbaarder maken tegen veranderende klimaatomstandigheden; b. houtproductie is geen doel op zich maar een middel om andere beheerdoelstellingen in het bos te realiseren; c. het beheer is gericht op het verhogen van de opnamecapaciteit van CO2; d. koolstof wat is vastgelegd in geoogst hout wordt zolang mogelijk vastgelegd in de houtketen. 4.8 Vragen Leefbaar ex art 36 RvO aanleiding: bioscoop De heer Schoone heeft namens de fractie Leefbaar Lelystad op 16 juli 2019 schriftelijke vragen ex art 36 RvO gesteld over de bioscoop in het Stadshart in combinatie met de afspraken met Van der Valk.

10 De door fractie Leefbaar Lelystad gestelde vragen ex artikel 36 RvO, over de bioscoop in het Stadshart in combinatie met de afspraken met van der Valk, te beantwoorden conform bijgaande brief. 4.9 Motie 38; Voetpad Woldpark Aangehouden 4.10 Motie 8; Opknappen spettertuin Onderdeel van het begrotingsproces is de motiemarkt. Op de motiemarkt kunnen bewoners initiatieven aandragen welke als motie worden ingediend en waar de gemeenteraad vervolgens een besluit over neemt. Eén van de ingediende moties heeft betrekking op het opknappen van de Spettertuin, een natuurlijke speelplaats in de Boswijk, waar de gemeenteraad voor beschikbaar heeft gesteld. Na afstemming met de initiatiefnemers en andere belanghebbende zal de Spettertuin samen met de buurt worden opgeknapt en daarna duurzaam in stand worden gehouden. Ter afdoening van Motie 8 Opknappen Spettertuin de raad met bijgevoegde informatienota te informeren over de stand van zaken Beantwoording vragen lachgas fractie JongLelystad Het college geeft schriftelijk antwoord op vragen van de fractie JongLelystad. De vragen gaan over het gebruik van lachgas in Lelystad. De door de fractie JongLelystad gestelde vragen ex artikel 36 van het reglement van Orde van de raad inzake het gebruik van lachgas te beantwoorden conform bijgaande brief Pilot Stedelijk Integraal Team De opname capaciteit in GGZ klinieken is beperkt. Ook het beleid voor beschermd wonen is gericht op het zoveel mogelijk zelfstandig wonen in de wijk. Hierdoor wonen steeds meer mensen met psychische kwetsbaarheid zelfstandig in de wijk. Het is van belang dat er sprake is van passende ondersteuning en behandeling voor deze inwoners, zodat zij op een goede manier zelfstandig kunnen wonen en overlast wordt voorkomen. Dit is een belangrijk speerpunt binnen de Wmo. In 2018 is vanuit de Wmo gestart met GGZ in de wijk. In dit kader wordt ingezet op o.a. extra inloop/opvang in de wijken, extra dagbesteding, beter betrekken van omgeving/buren en versterken van samenwerking tussen de betrokken partijen. Wat betreft dit laatste punt is het de bedoeling om voor de periode 1 september 2019 tot 1 september 2020 een pilot Stedelijk Integraal Team te starten. In dit team werkt een aantal belangrijke partijen op het terrein van wonen, ondersteuning, zorg en veiligheid samen om te komen tot een samenhangende en effectieve aanpak ten behoeve van inwoners met complexere psychische problematiek.

11 1. In te stemmen met de pilot Stedelijk Integraal Team t.b.v. inwoners met complexe psychosociale problematiek. 2. De Intentieverklaring Stedelijk Integraal Team aan te gaan. 3. De teamleider, waaronder Wmo en Jeugdhulp valt, aan te wijzen om te acteren bij opschaling richting gemeente. Burgemeester: 4. Machtiging te verlenen aan wethouder P.E. den Os om namens het college de intentieverklaring te ondertekenen Commitment Werkplaats Sociaal Domein Het Ministerie van VWS subsidieert het landelijk netwerk van regionale Werkplaatsen Sociaal Domein (WSD) en vraagt hiervoor co-financiering vanuit de regio s via onderzoeks- en projectopdrachten. Deze kennispunten bij hogescholen hebben als doel om vooral praktisch toepasbare kennis op te bouwen, te delen en te benutten om de decentralisaties in het Sociaal Domein en de verdere ontwikkeling van het zorgstelsel te faciliteren. Het college bekrachtigt het in het Bestuurlijk Overleg Sociaal Domein (BOSD) overeengekomen commitment aan de WSD voor de periode Hiermee wordt het mogelijk om de 1/3 bijdrage van Ministerie van VWS aan de werkplaats te continueren. De gemeenten en hogeschool Windesheim dragen ieder eveneens voor 1/3 bij. De verwachting is dat de omvang van de projectenportefeuille ruimschoots voldoende is om aan de cofinancieringsverplichting richting het Rijk te kunnen voldoen. Verwacht wordt dat er geen beroep op aanvullende financiële middelen vanuit Lelystad nodig zal zijn. 1. De bereikte overeenstemming in het Bestuurlijk Overleg Sociaal Domein Flevoland (BOSD) om de subsidieaanvraag van Windesheim Flevoland bij het Ministerie van VWS voor de Werkplaats Sociaal Domein Flevoland te steunen, te bekrachtigen. 2. Garant te staan voor de periode 2022 tot een maximaal bedrag van

12 4.14 Begrotingsgesprekken 5 en 10 september Het college heeft de raad aangeboden om begin september, vooruitlopend op het aanbieden van de programmabegroting op 1 oktober, van gedachten te wisselen over de omvang en invulling van de financiële opgave in de begroting. Er worden dan ook begin september twee informele sessies georganiseerd en ter voorbereiding op deze bespreking zijn een aantal vertrouwelijke - bespreekstukken voorbereid. Geheim 4.15 Beantwoording schriftelijke vragen Leefbaar Lelystad inzake wachtgeld Het college geeft schriftelijk antwoord op vragen van de fractie Leefbaar Lelystad. De vragen gaan over wachtgeld. De door de fractie Leefbaar Lelystad gestelde vragen ex artikel 36 van het Reglement van Orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad van Lelystad 2015 inzake wachtgeld, te beantwoorden conform bijgaande brief Bestuurlijke reactie "Regie in Uitvoering" De Rekenkamer Lelystad is een onafhankelijk instituut dat de gemeenteraad ter zijde staat in zijn controlerende functie. De rekenkamer heeft onderzoek gedaan naar Lelystad als regiegemeente / regisserende gemeente. Na afronding van dat onderzoek heeft het college het recht om op het onderzoek te reageren. De rekenkamer voegt deze reactie toe aan het rapport, evenals een eigen nawoord. Dit geheel zal de gemeenteraad worden aangeboden. Middels deze brief reageert het college op het onderzoeksrapport. De globale strekking van de reactie is dat het college zich herkent in een groot deel van de bevindingen, conclusies en aanbevelingen in het rapport. Echter het college pleit ervoor om niet naar aanleiding van dit onderzoek opeens de term regie prominent in het vocabulaire van raad en college op te nemen. De term is verwarrend en overbodig. Immers worden er drie hoofdvormen van regie onderscheiden. Uitbesteding is volgens het college primair een zaak van het college, want beperkt de raad niet in zijn kaderstelling. Bovendien laat het onderzoek zien dat wanneer uitbesteden politiek spannend wordt, de raad prima zijn rol kan pakken. Het is niet nodig uitbesteden te problematiseren. Blijven over coporoductie en cocreatie, waarover raad en college al langere tijd met elkaar in gesprek zijn, maar dan onder de noemer participatie. De aanbevelingen die de rekenkamer doet, zijn of worden met betrekking tot participatie reeds opgepakt. 1. De rekenkamer Lelystad de bijgevoegde brief toe te zenden, bij wijze van bestuurlijke reactie op het concept rekenkamerrapport Regie in Uitvoering: een onderzoek naar ambities en praktijk bij de gemeente Lelystad. 2. De bijgevoegde notitie welk commentaar zich toespitst op de aanbevelingen te gebruiken als input, namens het college, voor het bestuurlijk gesprek. Vastgesteld in de vergadering van 3 september 2019.

Besluitenlijst College

Besluitenlijst College enlijst College Datum 18-09-2018 Aanwezig Voorzitter burgemeester Adema, wethouders Sparreboom, Den Os, Van, Schot en Van den Heuvel alsmede gemeentesecretaris Versteeg en bestuurssecretaris De Boer Afwezig

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 16 januari 2018 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 3 mei 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst College

Besluitenlijst College enlijst College Datum 11-06-2019 Tijd 9:00-12:00 Aanwezigen Voorzitter burgemeester Adema, wethouders Sparreboom, Rentenaar, Den Os, Van Wageningen, Schot en Van den Heuvel alsmede gemeentesecretaris Van

Nadere informatie

Concept Besluitenlijst College

Concept Besluitenlijst College Concept enlijst College Datum 02-10-2018 Aanwezig Voorzitter burgemeester Adema, wethouders Sparreboom, Rentenaar, Den Os, Van Wageningen, Schot en Van den alsmede gemeentesecretaris Versteeg en bestuurssecretaris

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 19 december 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 1 november 2016 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 21 november 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, S. Stroosnijder Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris R.W. Schiettekatte

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 23 juni 2015 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 13 februari 2018 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 6 december 2016 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 13 december 2016 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 november Voorgesteld besluit Het college heeft besloten:

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 november Voorgesteld besluit Het college heeft besloten: 2.2.5 Handhaving Villa de Lux en Begijnhofstraat 28 1 Dossier 1075 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1075 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 29 november 2016 Agendapunt 2.2.5 Omschrijving Handhaving

Nadere informatie

Besluitenlijst College

Besluitenlijst College enlijst College Datum 16-04-2019 Tijd 9:00-12:00 Aanwezigen Voorzitter burgemeester Adema, wethouders Sparreboom, Rentenaar, Den Os, Van Wageningen,Schot en Van den Heuvel alsmede gemeentesecretaris Van

Nadere informatie

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle 1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle Er zijn bezwaren ingediend tegen de weigering aan aanvrager een omgevingsvergunning te verlenen voor het kappen van een populier op de locatie

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 14 februari 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar en Van Wageningen alsmede gemeentesecretaris

Nadere informatie

Tussenrapportage. Stand van zaken handhaving onrechtmatige permanente bewoning recreatieverblijven. Gemeente Koggenland

Tussenrapportage. Stand van zaken handhaving onrechtmatige permanente bewoning recreatieverblijven. Gemeente Koggenland Tussenrapportage Stand van zaken handhaving onrechtmatige permanente bewoning recreatieverblijven Gemeente Koggenland 8 januari 04 MB-ALL B.V. Postbus 48 3600 BC MAARSSEN Tel. (0346) 583070 januari 04

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Openbare besluitenlijst Collegevergadering Datum 28-05-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie Bestuurskamer (2.58) Voorzitter Aanwezigen H.A.G. Hellegers D. van Deurzen, G. van Heeswijk, H.A.G. Hellegers, F.J.M.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering A

Besluitenlijst B&W vergadering A Datum 27-03-2018 Tijd 10:00-13:00 Locatie Kamer burgemeester Voorzitter L.W.C.M. van der Meijs Aanwezig Burgemeester V.d. Meijs Wethouder Jansen Wethouder Mulder Wethouder Bollen Gemeentesecretaris Werkman

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 26 april 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos -

Nadere informatie

BESLUITEN VAN COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD. Datum: 29 september 2015

BESLUITEN VAN COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD. Datum: 29 september 2015 BESLUITEN VAN COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 29 september 2015 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Concept Besluitenlijst College

Concept Besluitenlijst College Concept enlijst College Datum 08-01-2019 Voorzitter Burgemeester Adema Aanwezigen Voorzitter burgemeester Adema, wethouders Sparreboom, Rentenaar, Den Os, Van Wageningen, Schot en Van den Heuvel alsmede

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 28 november 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Reglement van orde Rekenkamercommissie Stichtse Vecht

Reglement van orde Rekenkamercommissie Stichtse Vecht REKENKAMERCOMMISSIE De rekenkamercommissie Stichtse Vecht, gelet op artikel 8 van de van de Verordening Rekenkamercommissie gemeente Stichtse Vecht; BESLUIT: vast te stellen het navolgende Reglement van

Nadere informatie

1 VVH Beslissing op bezwaar herplantplicht Dr. Keyzerlaan

1 VVH Beslissing op bezwaar herplantplicht Dr. Keyzerlaan Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 08-05-2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 VVH Beslissing op bezwaar herplantplicht Dr. Keyzerlaan Bij besluit van 11 september

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S Datum 13 mei 2014 Openbaar Burgemeester Secretaris Mr. drs. A.J. Borgdorff Mr.

Nadere informatie

besluitenlijst b en w-vergadering

besluitenlijst b en w-vergadering besluitenlijst b en w-vergadering Aanwezig Burgemeester M. Salet Wethouder T. van Vugt Wethouder C.P. Dijkstra Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder M. Bunnik Wethouder H. Niezen Gemeentesecretaris/ algemeen

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 16 JUNI 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 16 JUNI 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: 15.078184 No. 25 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN R.A.J. VAN DER MEIJ, BURGEMEESTER, WETHOUDER N. DIERDORP,

Nadere informatie

BBV - Besluitenlijst - Openbaar

BBV - Besluitenlijst - Openbaar BBV - Besluitenlijst - Openbaar Begin vergadering (Vergadering) (Dag) 8-12-2015 Portefeuillehouders (Zaak) Agendanummer Zaaknummer (Zaak) Voorstel (Zaak) Onderbouwing voorstel (Zaak) Resultaat vergadering

Nadere informatie

Handhavingsuitvoeringsprogramma (HUP) 2019 vaststellen. Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2018 voor kennisgeving aannemen.

Handhavingsuitvoeringsprogramma (HUP) 2019 vaststellen. Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2018 voor kennisgeving aannemen. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 18 juni 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Aanwezig Mevrouw A. De heer W.M. van Esch De heer

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Datum 25-06-2019 Aanvang 09:00 Locatie B&W-kamer OPENBARE AGENDA 1. Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 juni 2019 De besluitenlijst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 BESLUITENLIJST (14) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A.C. Bragt (loco) Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 11/11/2014 week 46. 1. Vastgoed en Wonen Starterslening 14.725 1. Zo spoedig mogelijk via begrotingswijziging

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 22 december 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 22 november 2016 Aanwezig: wethouders Fackeldey (plv voorzitter), Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede gemeentesecretaris

Nadere informatie

Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde

Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde In de gemeente Zeewolde worden voortdurend besluiten genomen. Deze besluiten kunnen gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor uw omgeving. Daarom is het

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

Besluitenlijst College

Besluitenlijst College enlijst College Datum 16-10-2018 Tijd 9:00-12:00 Locatie Collegekamer Aanwezigen Wethouders Sparreboom, Rentenaar, Den Os, Van Wageningen, Schot alsmede gemeentesecretaris Versteeg en bestuurssecretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant Besluitenlijst B&W extern 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen BESLUITENLIJST B&W D.D. 14 mei 2019 Nr Poho Afd /Verseon Onderwerp Besluit GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN 1 Hans Wierikx, 18481 2 Thomas

Nadere informatie

Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Heems^eJ^^gj. v ^ 1

Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Heems^eJ^^gj. v ^ 1 Behoort bij raadsbesluit Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Heems^eJ^^gj. v ^ 1 van &H0-a(nr.Gsa^ Heemstede De raad van de gemeente Heemstede, x^/lm^v gelezen het voorstel van

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 9 mei 2017

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 9 mei 2017 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 16 mei 2017 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen. Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2018 AANWEZIG: AFWEZIG:

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2018 AANWEZIG: AFWEZIG: Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2018 AANWEZIG: mr. P. de Baat MPM T.M.J.M. Evers G.J.M. Mijnen, voorzitter, gemeentesecretaris

Nadere informatie

-Susteren 2 5MAAST 2013. Gemeente. Besluitenlijst B&W Vergadering t.b.v. Pers en Raad. 19 maart 2013. Datum: Tijd: 10.00 C2.42.

-Susteren 2 5MAAST 2013. Gemeente. Besluitenlijst B&W Vergadering t.b.v. Pers en Raad. 19 maart 2013. Datum: Tijd: 10.00 C2.42. 2 5MAAST 2013 Besluitenlijst Gemeente -Susteren Datum: Tijd: Plaats: 19 maart 2013 10.00 C2.42 * 2 4 1 6 4 8 * Onderwerp Besluit Openbaar Publicatie O.R. Raad Besluitenlijst vergadering B&W van 12 maart

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 5 december 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Vergadering van B en W

Vergadering van B en W Vergadering van B en W DATUM TIJD PLAATS SECRETARIS NOTULIST AFWEZIG 12/08/2015 9:00 uur kamer 3 Mr. A.S. Meijer Drs. N.J. Verveen Wethouders Goldhoorn en Spil BESLUITENLIJST - OPENBAAR 001 Besluiten van

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 19 mei 2015 Aanwezig: wethouders Fackeldey (plv voorzitter), Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede gemeentesecretaris

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 12 april 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Besluitenlijst College BenW openbaar Wijchen

Besluitenlijst College BenW openbaar Wijchen Datum 14-05-2019 Tijd 9:00-12:30 enlijst College BenW openbaar Wijchen Locatie Voorzitter Aanwezigen Toelichting Wijchen, kamer burgemeester Verheijen, Hans Remco Boer, Titus Burgers, Nick Derks, Geert

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 07/10/2014 week 41. Nr. Afdeling 1. Inrichting Openbare Ruimte Beschikbaar stellen van krediet bouw -en woonrijpmaken

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 1 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Uitvoeringscluster OV Oost 1. Met gedeputeerde staten van respectievelijk

Nadere informatie

Om de bouw van appartementen moge- Rixtel. voor de kap van 175 m2 beukenhaag, staande

Om de bouw van appartementen moge- Rixtel. voor de kap van 175 m2 beukenhaag, staande Zaaknummer: Z - 17032919 Documentnummer: INT - 1721328 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 21 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter en Meulensteen B&W 1. B&W-adviezen

Nadere informatie

Datum vergadering 30 november 2010

Datum vergadering 30 november 2010 Gemeente Langedijk Datum vergadering 30 november 2010 Nummer 50 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: drs. J.F.N. Cornelisse, burgemeester R. van Schoorl, wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d.: 20 december 2016 Weeknr. 51 O P E N B A A R

Besluitenlijst d.d.: 20 december 2016 Weeknr. 51 O P E N B A A R Aanwezigen: de burgemeester, R.J. van de Mortel de wethouder, P.F.W.M. Pennings de wethouder, S.I.S. Heijboer-Klapwijk de wethouder, A.J.F. Potters de secretaris, drs. H.C. de Visch Eybergen Besluitenlijst

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 15 december 2015

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 15 december 2015 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst gemeente Noordoostpolder

Openbare besluitenlijst gemeente Noordoostpolder Openbare besluitenlijst gemeente Noordoostpolder enlijst uit de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordoostpolder van 17 februari 2015. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen

Nadere informatie

. B&W BESLUITENLIJST PERS

. B&W BESLUITENLIJST PERS . B&W BESLUITENLIJST PERS Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 6 juni 2017 No. 2017-22 Aanwezig: burgemeester H. van Kooten en de wethouders G.P. van den Anker, mevrouw J.H.A. Sørensen

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES

B en W Adviesnota ADVIES B en W Adviesnota Onderwerp Beslissingen op bezwaren vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 mei 2019 Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

4. M. Kromwijk ADV Zienswijze gemeenteraad Bodegraven-Reeuwijk participatieverordening

4. M. Kromwijk ADV Zienswijze gemeenteraad Bodegraven-Reeuwijk participatieverordening Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 16 18 april 2017 Datum 18 april 2017 Aanvang Aanwezig Afwezig 12:00 uur C. van der Kamp burgemeester M. Kromwijk - wethouder D.J. Knol wethouder

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

Reglement bezwaarprocedure SVWN

Reglement bezwaarprocedure SVWN Reglement bezwaarprocedure SVWN Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland Versie 1.0, vastgesteld 15 december 2015 1/10 Inhoud Begripsbepalingen... 3 De bezwaarcommissie... 3 Procedure... 4 Voorbereiden

Nadere informatie

REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP

REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP Vastgesteld bij besluit van de Raad van Bestuur van de Stichting Nederlandse Publieke Omroep, hierna de NPO, d.d. 12 januari 2010, herzien d.d. 12 februari 2013.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op 16 december 2014 om 09.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 11 april 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 15-01-2019 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d.: 31 oktober 2017 Weeknr. 44 O P E N B A A R

Besluitenlijst d.d.: 31 oktober 2017 Weeknr. 44 O P E N B A A R Aanwezigen: de burgemeester, R.J. van de Mortel de wethouder, P.F.W.M. Pennings de wethouder, S.I.S. Heijboer-Klapwijk de wethouder, A.J.F. Potters de secretaris, drs. H.C. de Visch Eybergen Besluitenlijst

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Flevokust Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op

Nadere informatie

Vergadering van burgemeester en wethouders

Vergadering van burgemeester en wethouders 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 08 april 2014 Akkoord. BW-006533 2 Onderwerp Ondertekening overeenkomst KA voorrangsvoertuigen 1. In te stemmen met de overeenkomst KA voorrangsvoertuigen

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering A

Besluitenlijst B&W vergadering A Datum 16-01-2018 Tijd 10:00-13:00 Locatie Kamer burgemeester Voorzitter L.W.C.M. van der Meijs Omschrijving Aanwezig: Burgemeester van der Meijs wethouder Jansen wethouder Mulder wethouder Bollen gemeentesecretaris

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. ONT Netwerkbijeenkomst sociaal domein We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een goede ondersteuning voor onze inwoners. Dat heeft vruchten afgeworpen, zoals ook blijkt uit onze benoeming

Nadere informatie

Vergadering van college van burgemeester en wethouders

Vergadering van college van burgemeester en wethouders Vergadering van college van burgemeester en wethouders Datum: dinsdag 31 mei 2016 Tijd: 10:00 Locatie: kamer burgemeester Aanwezig: burgemeester J. Rijpstra, wethouders G. van Duin, D.T.C. Salman, M.J.C.

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2013

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2013 Lijst nr. 30 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2013 FINANCIEN EN CONTROL Toezegging van wethouder Stukker aan de raad betreffende Zienswijze

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 4 oktober 2016 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL. 19 september A.P.M. van Swam.

LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL. 19 september A.P.M. van Swam. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 19 september 2017 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld Burgemeester

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 31 maart 2015 wordt vastgesteld. Raadsvragen GL inzake Opruimen bezittingen dakloze man

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 31 maart 2015 wordt vastgesteld. Raadsvragen GL inzake Opruimen bezittingen dakloze man BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 april 2015 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mr. J.W.C. Aalders, secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 20 mei 2014

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 20 mei 2014 Nr. 14033485 Casenr. 2014-07812 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 20 mei 2014 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer mr. J. van den Bosch, wethouder De heer A.L.

Nadere informatie

Langdurige onzekerheid over handhaving door onenigheid afdelingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid

Langdurige onzekerheid over handhaving door onenigheid afdelingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Langdurige onzekerheid over handhaving door onenigheid afdelingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Samenvatting 28 oktober 2011 RA111412 Een inwoner van stadsdeel Zuid

Nadere informatie

Onderwerp: Gemeentelijke opschaling, regionale samenwerking en decentralisaties

Onderwerp: Gemeentelijke opschaling, regionale samenwerking en decentralisaties Voorstel aan de raad Nummer: 131027418 Portefeuille: Programma: Programma onderdeel: Steller: Afdeling: Telefoon: E-mail: G.M. Asselman BLD Beleid Burgemeester 2.6 Voor de Lelystedeling 2.6.1 Gemeentelijke

Nadere informatie

Jaarverslag commissie bezwaarschriften. Gemeente Hollands Kroon en Gemeente Texel 2017

Jaarverslag commissie bezwaarschriften. Gemeente Hollands Kroon en Gemeente Texel 2017 Jaarverslag commissie bezwaarschriften Gemeente Hollands Kroon en Gemeente Texel 2017 Inhoudsopgave Voorwoord 3 1. OVERZICHT BEZWAARSCHRIFTEN 2017 4 1.1 Binnengekomen bezwaarschriften naar onderwerp 4

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5).

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5). Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; J.J. Bruintjes, wethouder; T.J. Meedendorp, wethouder, J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris.

Nadere informatie

Jaarverslag Commissie bezwaarschriften

Jaarverslag Commissie bezwaarschriften Jaarverslag Commissie bezwaarschriften 08 Inhoudsopgave Betreft Pagina Inleiding / Samenvatting Aanbevelingen 4 Overzicht Kamer algemene zaken 4 Overzicht Kamer sociale zaken 7 Lijst van afkortingen 0

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders

College van burgemeester en wethouders College van burgemeester en wethouders Openbare besluitenlijst Zitting van 10 oktober 2017 Samenstelling Aanwezig: de heer Jan Lonink, burgemeester; de heer Cees Liefting, wethouder; de heer Frank van

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Beslispunten. Waarom naar de raad? Middelen

RAADSVOORSTEL. Beslispunten. Waarom naar de raad? Middelen RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad Voorstel nummer Datum Onderwerp Programma 18 mei 2017 174881 25 april 2017 Afhandeling bezwaarschriften tegen besluit bestendiging gratis parkeren Fysieke leefomgeving Afdeling

Nadere informatie

O P E N B A A R. Besluitenlijst d.d.: Weeknr. 51. Secretaris 1. RM Besluitenlijst d.d Conform vastgesteld.

O P E N B A A R. Besluitenlijst d.d.: Weeknr. 51. Secretaris 1. RM Besluitenlijst d.d Conform vastgesteld. Aanwezigen: de burgemeester, R.J. van de Mortel de wethouder, P.F.W.M. Pennings de wethouder, S.I.S. Heijboer-Klapwijk de wethouder, T.O.S van de Ven de wethouder, A.L. van Woesik de secretaris, drs. H.C.

Nadere informatie

Procedureregeling commissie bezwaarschriften Sociale Dienst Oost Achterhoek

Procedureregeling commissie bezwaarschriften Sociale Dienst Oost Achterhoek Procedureregeling commissie bezwaarschriften Sociale Dienst Oost Achterhoek Het dagelijks bestuur van de Sociale Dienst Oost Achterhoek; voor zover het hun bevoegdheden betreft; gelezen het voorstel van

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 8 augustus tot en met vrijdag 12 augustus 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 8 augustus tot en met vrijdag 12 augustus 2011 Lijst nr. 32 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 8 augustus tot en met vrijdag 12 augustus 2011 PUBLIEKSDIENST Handhaving inzake Burglaan 36-I; bezwaar Awb. Voorstel Publieksdienst:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 08/08/2017 week 32. 1. Domein Samenleving Subsidie Stichting Podia Harderwijk tbv Catharinakapel en Estrado 17.00455

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 mei 2005 nummer 22 A.D. van den Bergh, Burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen, J.M. Dekker, H.H.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 12 juli t/m 8 augustus 2017

Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 12 juli t/m 8 augustus 2017 Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 12 juli t/m 8 augustus 2017 Datum aanmaak: 9 augustus 2017 Directie 2017019086 Vaststellen besluitenlijsten en besluitenlijsten

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 OKTOBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 OKTOBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 OKTOBER 2018 Aanwezig: Afwezig: Wnd. burgemeester Van Vliet-, de wethouders Luyckx, Struijlaart en Heutink-Wenderich, secretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op dinsdag 31 mei 2016 om 9.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 20 maart 2012 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Luchtenveld, Fackeldey, De Jager, Jansen en Jacobs, alsmede secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders Nummer 34 Locatie Gemeentehuis Den Burg Datum 21 augustus 2018 Aanwezig Afwezig De heer E. Kooiman (plaatsvervangend-voorzitter)

Nadere informatie

4. B --- Agenda commissie M. d.d. 17 oktober 2016, commissie O d.d. 18 oktober 2016 en commissie financien d.d. 20 oktober 2016.

4. B --- Agenda commissie M. d.d. 17 oktober 2016, commissie O d.d. 18 oktober 2016 en commissie financien d.d. 20 oktober 2016. ergadering van burgemeester en wethouders oorstel 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 4 oktober 2016. De besluitenlijst vaststellen. 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden partijen.

Nadere informatie

Besluitenlijst College B&W Cuijk

Besluitenlijst College B&W Cuijk Vergadering: 3 ADV/C/16/02577 Z/C/15/25150 Secretaris Uitnodigingen d.d. 1. Het Doehuis: Officiële opening vrijdag 18 november 2016 van 14.00-17.00 uur te Cuijk 2. BTV De Beijerd en t Riet: Ledenvergadering

Nadere informatie

5 december Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M.

5 december Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 5 december 2017 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja Locoburgemeester ;Gemeentesecretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 13 MAART 2018

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 13 MAART 2018 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 13 MAART 2018 Aanwezig: Afwezig: Wnd. burgemeester Van Vliet-Kuiper, de wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé Locosecretaris

Nadere informatie