Besluitenlijst van de gemeenteraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst van de gemeenteraad"

Transcriptie

1 Puurs-Sint-Amands, zitting van OPENBAAR NOTULEN VORIGE VERGADERING 1. Notulen gemeenteraadszitting 25 februari Goedkeuring Met 22 stemmen voor (Koen Van den Heuvel, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Ann-Marie Morel, Ronny Tourné, Raf De Blaiser, Eddy Ceurstemont, Bart De Schutter, Peter Lemmens, Inge Faes, Anne De Ron, Els Goedgezelschap, Patrick Pauwels, Heiko Van Muylder, Willem Geeroms, Jef De Rop, Luk Ceurvelt, Sophie Van Praet, Els Knoops, Dany Saey), 5 onthoudingen (Jan Van Camp, Guido Cools, Lavinia De Maeyer, Sonja Van nimmen, Peggy Seeuws) ALGEMEEN BESTUUR Intergemeentelijke samenwerkingsverbanden 2. Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (V.V.S.G.) - Aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervanger voor de algemene vergadering De nieuwe legislatuur heeft o.a. als gevolg dat de vertegenwoordigers in de diverse rechtspersonen waarvan de gemeente lid of vennoot is, moeten ingevuld worden. Zo wordt de gemeenteraad gevraagd een vertegenwoordiger met plaatsvervanger voor de algemene vergadering van de V.V.S.G. aan te duiden voor deze legislatuurperiode. 3. SOKREMA - Aanduiding vertegenwoordiger in de algemene vergadering De nieuwe legislatuur heeft o.a. als gevolg dat de vertegenwoordigers in de diverse rechtspersonen waarvan de gemeente lid of vennoot is, moeten ingevuld worden. Zo wordt de gemeenteraad gevraagd een vertegenwoordiger met plaatsvervanger voor de algemene vergadering van de SOKREMA aan te duiden voor deze legislatuurperiode. 4. Vereniging Voor Openbaar Groen - Aanduiding vertegenwoordiger De nieuwe legislatuur heeft o.a. als gevolg dat de vertegenwoordigers in de diverse rechtspersonen waarvan de gemeente lid of vennoot is, moeten ingevuld worden. Zo wordt de gemeenteraad gevraagd een vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van de Vereniging Voor Openbaar Groen aan te duiden voor deze legislatuurperiode.

2 5. Vlaamse Waterweg nv - Aanduiding vertegenwoordiger voor de algemene vergadering De nieuwe legislatuur heeft o.a. als gevolg dat de vertegenwoordigers in de diverse rechtspersonen waarvan de gemeente lid of vennoot is, moeten ingevuld worden. Zo wordt de gemeenteraad gevraagd een vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van Vlaamse Waterweg nv aan te duiden voor deze legislatuurperiode. 6. Erkende Regionale Samenwerkingsverbanden (ERSV) - Aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervanger voor de algemene vergadering Om de zes jaar vervallen alle mandaten in de algemene vergadering van ERSV Provincie Antwerpen, onmiddellijk na de eerste vergadering die volgt op de vernieuwing van de gemeenteraden. Op deze eerste vergadering van het jaar 2019 dienen de voordrachten van de gemeenteraden voor de benoemingen van de leden in de algemene vergadering te worden voorgelegd. De gemeente is lid van de vzw Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Provincie Antwerpen. Er worden geen bepaling opgelegd inzake wie er voorgedragen wordt. De gemeenteraad dient: een vertegenwoordiger voor de algemene vergadering aan te duiden; een plaatsvervanger voor de algemene vergadering aan te duiden; een voordracht voor de raad van bestuur (optioneel). 7. Zefier cvba - Aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervanger voor de algemene vergadering en de buitengewone algemene vergadering Ingevolge de splitsing van Finilek, met afsplitsing naar Iverlek en Zefier cvba, is de gemeente per 1 januari 2018 vertegenwoordigd in Zefier cvba. Zefier is, als cvba, geen dienstverlenende vereniging zoals de ontbonden financieringsverenigingen en valt dus niet onder het toepassingsgebied van titel 3 'Intergemeentelijke samenwerking' van deel 3 van het Decreet Lokaal Bestuur. Ingevolge de algehele vernieuwing van de gemeenteraad, dienen wel de afvaardigingen in de algemene vergadering en de raad van bestuur hernieuwd te worden. De gemeente dient voor de algemene vergadering een effectief en plaatsvervangend vertegenwoordiger aan te duiden. 8. Poolstok cvba - Aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervanger De nieuwe legislatuur heeft o.a. als gevolg dat de vertegenwoordigers in de diverse rechtspersonen waarvan de gemeente lid of vennoot is, moeten ingevuld worden. Zo wordt de gemeenteraad gevraagd een vertegenwoordiger en plaatsvervanger voor de algemene vergadering van Poolstok cvba aan te duiden voor deze legislatuurperiode.

3 Veiligheid 9. Aansluiting bij de interlokale vereniging GASAM - Aanpassing fusienaam voor protocolakkoord en samenwerkingsovereenkomst en aanstelling sanctionerende ambtenaren De gemeente Puurs-Sint-Amands is bevoegd voor de gemeentelijke administratieve sancties. In het kader van het gelijkheidsbeginsel, worden de reglementen en overeenkomsten, die voorheen voor de twee gemeenten van toepassing waren, vervangen. De overeenkomsten die werden gesloten met de Interlokale Vereniging GASAM dienen te worden aangepast aan de nieuwe fusienaam. Bovendien dienen de sanctionerende ambtenaren opnieuw aangesteld te worden. Seeuws), 2 onthoudingen (Peter Lemmens, Dany Saey) 10. Algemene Bestuurlijke Politieverordening Klein-Brabant - Aanpassing artikel 2 - Toevoeging artikel 146 ter, quater en quinquies - Goedkeuring Het reglement ABP Klein-Brabant wordt jaarlijks bijgestuurd. Voor 2019 is er een actualisatie van een aantal artikels noodzakelijk, meer bepaald de toevoeging van artikels 146 ter, quater en quinquies betreffende het weghalen van bepaalde fietsen op het openbaar domein of om fietsenstallingen op het openbaar domein te ontruimen. De raad wordt verzocht de toevoeging van artikel 146 ter, quater en quinquies goed te keuren. Het wordt ook aangepast aan de fusiegemeente Puurs-Sint-Amands. Seeuws), 2 onthoudingen (Peter Lemmens, Dany Saey) 11. Oprichting van de interlokale vereniging Noodplanning Klein-Brabant - Aanpassing statuten De interlokale vereniging heeft tot doel de noodplanning te organiseren op het grondgebied van de gemeenten. Daarom werd in de gemeenteraden van 2015 de goedkeuring gegeven aan de oprichting van de ILV Noodplanning Klein-Brabant en de daarbij horende statuten. De gemeente Puurs-Sint-Amands is sinds 1 januari 2019 gefusioneerd waardoor ook de statuten dienen te worden aangepast tussen de twee gemeenten meer bepaald tussen enerzijds Puurs-Sint-Amands en anderzijds Bornem.

4 FINANCIEEL BEHEER 12. Overeenkomst nr. 19/040 met Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid (KSZ) - Goedkeuring Bepaalde gemeentelijke belastingreglementen voorzien een vermindering van de belasting voor bepaalde categorieën van belastingplichtigen. Het is belangrijk om bij de opmaak van de belastingkohieren of het toekennen van de vermindering over juiste en volledige informatie te beschikken aangaande de personen die in aanmerking komen voor dergelijke voordelen. Ook de intercommunale IVAREM heeft de vraag gesteld om op een uniforme manier de vermindering van 24 bij de vaste kost voor afvalbeheer te kunnen toekennen via de gegevens van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid (KSZ) vermits deze gegevens IVAREM toelaten om op een vlotte en uniforme manier de toelagen te verwerken. Artikel 7 2 van het reglement aangaande algemene gemeentebelasting stipuleert dat in afwijking van artikel 5.1 gezinnen, waarvan de referentiepersoon in aanmerking komt voor een verhoogde tegemoetkoming van de ziekteverzekering op 1 januari van het belastingjaar, een toelage krijgen conform het toelagereglement vastgesteld bij gemeenteraadsbesluit. Deze toelage wordt verrekend in het aanslagbiljet van de algemene gemeentebelasting. Daarom is het noodzakelijk de juiste informatie hierrond te ontvangen vanwege de KSZ. Vermits de voorgaande contracten met de KSZ nog op naam van de vorige besturen staan, is het noodzakelijk om een nieuwe overeenkomst voor het fusiebestuur met de KSZ aan te gaan. Deze overeenkomst beoogt de mededeling door de KSZ aan de gemeente van de inwoners die omwille van hun sociale zekerheidsstatuut, recht hebben op de automatische toekenning van een belastingvoordeel. De gemeenteraad wordt gevraagd deze overeenkomst goed te keuren zodat de huidige werkwijze, in het belang van de rechthebbenden, kan voortlopen. De duur van deze overeenkomst is vijf jaar. 13. Jaarrekening 2018 kerkfabriek Sint-Pieter Puurs - Advies De penningmeester van de kerkfabriek Sint-Pieter Puurs heeft de jaarrekening 2018 ingediend op 14 februari De jaarrekening is onderworpen aan het advies van de gemeenteraad en de goedkeuring van de provinciegouverneur. Belastingen 14. Belasting op handelingen in het kader van de omgevingsvergunning - Goedkeuring aanpassing Het behandelen van attesten, meldingen en aanvragen in het kader van het omgevingsvergunningsdecreet vergt een aanzienlijke inzet van de gemeentelijke middelen, waardoor het aangewezen is om deze inzet ten dele door te rekenen aan degene op wiens initiatief en in wiens voordeel de meldings- en vergunningsprocedures worden doorlopen. Het goedgekeurde reglement d.d. 4 februari 2019 maakte geen onderscheid tussen grote en kleine projecten hoewel die een verschillende werklast van de gemeentelijke diensten vragen. Daarom worden er in het nieuwe reglement bijkomende kosten opgelegd voor projecten die wegenis omvatten, voor verkavelingen

5 met meerdere loten en voor meergezinswoningen. Daarnaast wordt er voor de behandeling van een stedenbouwkundig en planologisch attest eveneens kosten aangerekend. Aan de raad wordt gevraagd voorliggend belastingreglement goed te keuren. Seeuws), 2 stemmen tegen (Peter Lemmens, Dany Saey) 15. Belasting op de onbewoonbaar verklaarde woningen - Opheffing De gemeenten Bornem en Puurs-Sint-Amands werken samen op vlak van Wonen via het intergemeentelijk project Wonen in Klein-Brabant in samenwerking met IGEMO. Een van de doelstellingen is het afstemmen van het woonbeleid tussen de twee gemeenten. Er is onder meer een samenwerking op gebied van het woningkwaliteitsbeleid: ongeschikte en onbewoonbare woningen. Momenteel is er een verschil in heffing voor grondgebied Puurs en grondgebied Sint-Amands. In Sint-Amands is de Vlaamse heffing op ongeschikt- en onbewoonbaarheid van toepassing terwijl Puurs zelf een eigen heffingsreglement heeft, zoals goedgekeurd bij raadsbesluit van Puurs van 19 december Daarom is het noodzakelijk om een uniform beleid voor de fusiegemeente te hanteren: de eigen heffing op ongeschikt- en onbewoonbaarheid of de Vlaamse heffing. Zowel de gemeente Bornem als grondgebied Sint-Amands maken gebruik van de Vlaamse heffing. Aan de raad wordt gevraagd de gemeentelijke belasting op de onbewoonbaar verklaarde woningen op te heffen. Bijgevolg zal de Vlaamse heffing van toepassing zijn. Retributies 16. Retributie op sluikstorten - Vaststelling De Algemene Bestuurlijke Politieverordening Klein-Brabant legt verplichtingen op aan burgers in het belang van openbare orde, veiligheid, gezondheid en hygiëne. Er wordt vastgesteld dat een aantal burgers deze verplichtingen niet altijd naleven, vermits de gemeente regelmatig wordt geconfronteerd met sluikstorten. Aangezien de gemeente tot taak heeft te waken over de gezondheid van haar inwoners en over de zindelijkheid van de openbare weg, moet de gemeente ervoor zorgen dat het afval wordt verwijderd en dat de schuldige, indien mogelijk, wordt vervolgd. Het opruimen van sluikstorten vergt inspanningen van de gemeente en brengt kosten met zich mee. Gelet op de aanbevelingen van de nieuwe omzendbrief inzake gemeentefiscaliteit van 15 februari 2019 gebeurt dit via een retributie. Aan de raad wordt de opheffing van het belastingreglement op sluikstorten gevraagd, alsook goedkeuring van voorliggend retributiereglement.

6 17. Retributie voor afgifte van administratieve stukken en het leveren van administratieve prestaties - Goedkeuring aanpassing De gemeenteraden van Puurs en Sint-Amands hebben in vergadering van 17 december 2018 een retributiereglement m.b.t. afgifte van administratieve stukken en leveren van administratieve prestaties goedgekeurd. Dit was noodzakelijk opdat vanaf 1 januari 2019 dezelfde tarieven zouden gelden in beide gemeentehuizen. Omwille van de administratieve vereenvoudiging is het beter om deze 2 reglementen te herleiden naar één reglement dat van kracht is in de nieuwe gemeente. In zitting van 4 februari 2019 werd door de gemeenteraad de retributie voor afgifte van administratieve stukken en het leveren van administratieve prestaties vastgesteld. De retributie voor het verstrekken van inlichtingen die gepaard gaan met opzoekingswerk(min. 1 uur) en met het samenstellen van een dossier werd vastgesteld op 100 euro per aanvraag. Dit bedrag is zeker aanvaardbaar voor opzoekingswerk betreffende onroerende goederen, maar te hoog voor ander opzoekwerk. Er wordt voorgesteld dit aan te passen en een onderscheid te maken naar: Verstrekken van inlichtingen die gepaard gaan met: opzoekingswerk over onroerende goederen: 100 euro per kadastraal perceel per aanvraag ander opzoekingswerk: 25 euro per uur aan opzoekingswerk Seeuws), 2 stemmen tegen (Peter Lemmens, Dany Saey) Subsidies 18. Subsidiereglement Milieuprojecten en -acties - Goedkeuring aanpassing Scholen, verenigingen en groepen van vrijwilligers kunnen een belangrijke rol spelen bij het ondersteunen van het gemeentelijk milieu- en natuurbeleid, door het uitvoeren van concrete acties. In de gemeente Puurs was hiervoor al langer een subsidiereglement van toepassing. Dit werd in de gemeenteraad van 25 februari 2019 uitgebreid tot de fusiegemeente. Door een administratieve fout werd in dit 'subsidiereglement milieuprojecten en acties' een art. 4 5 opgenomen dat ook al voorzien was in het 'subsidiereglement natuurbeheer en landschapszorg onder hoofdstuk 7 aldaar. Dit artikel 4 5 en bijhorende tekstgedeelten in de andere artikels dienen hier geschrapt te worden. In Sint-Amands, Lippelo en Oppuurs zijn er meerdere scholen, verenigingen en groepen van vrijwilligers die een zwerfvuilactie wensen te organiseren. Om die reden wordt bijkomend in het reglement de mogelijkheid voorzien om per sector tweemaal een zwerfvuilactie te organiseren.

7 Seeuws), 2 onthoudingen (Peter Lemmens, Dany Saey) 19. Reglement geboorte- en adoptiepremie - Vaststelling De gemeente Puurs voorzag in een geboortepremie die werd toegekend in de vorm van P-bonnen. De gemeente Sint-Amands voorzag in een geboorte- of adoptie geschenk. De gemeente Puurs-Sint-Amands wil deze gebeurtenissen blijven ondersteunen. Gelet op de verschillen tussen het bedrag, de aard en de voorwaarden van de tegemoetkoming, is het noodzakelijk om een uniform reglement betreffende geboorte- en adoptiepremie vast te stellen voor de gemeente Puurs-Sint-Amands. 20. Reglement huwelijkspremie - Vaststelling De gemeente Sint-Amands voorzag in een huwelijksgeschenk. De gemeente Puurs voorzag in een huwelijkspremie die werd toegekend in de vorm van P-bonnen. De gemeente Puurs-Sint-Amands wil deze feestelijke gebeurtenis blijven ondersteunen. Gelet op de verschillen tussen het bedrag en de aard van de tegemoetkoming, is het noodzakelijk om een uniform reglement huwelijkspremie van te stellen voor de gemeente Puurs-Sint-Amands. ONDERSTEUNING Onroerend goedbeheer 21. Wegenis Reigerveld - Overdracht De gemeente Puurs-Sint-Amands verkrijgt door kosteloze overdracht de wegenis van de verkaveling Reigerveld (voorheen Kruisveld) te Puurs-Sint-Amands. Het betreft een strook grond, gelegen te Ruisbroek, ter plaatse Reigerveld, kadastraal gekend eerste afdeling sectie C nummer 542 x met een oppervlakte volgens meting van 893,88 m² en nummer 542 z met een oppervlakte volgens meting van 104,19 m². Deze afstand gebeurt voor openbaar nut, met name om te voegen bij het openbaar domein. 22. Strook grond Breendonk-Dorp - Afstand De gemeente verkrijgt door gratis grondafstand een strook grond gelegen te Puurs-Sint-Amands (Breendonk) aan het Breendonk-Dorp kadastraal gekend derde afdeling sectie A delen van kadastrale nummers 463 e5 en 463 y4 met een oppervlakte volgens meting van 10,68 m². Deze afstand gebeurt voor openbaar nut, met name om te voegen bij het openbaar domein.

8 23. Voetwegen uit de atlas der buurtwegen van Sint-Amands - Gedeeltelijke afschaffing - Principiële goedkeuring De voetwegen 46 en 47 in het deelgebied Sint-Amands hadden vele jaren geleden tot doel om een gedeelte van de Winkelstraat te verbinden met het centrum van Sint-Amands. De voetwegen zijn vandaag niet meer toegankelijk en aldus in onbruik geraakt. Door de aanwezigheid van de spoorlijn, een betonnen afsluiting en o.a. de bebouwing in de Sportlaan en de Kapellekouter kunnen de voetwegen ook hun verbindende functie al lang niet meer vervullen. De voetwegen hebben geen verbindend karakter meer omdat deze doodlopen op de spoorwegbedding. Er zijn geen opportuniteiten om de volledige voetwegen te herstellen door de bestaande bebouwing verderop die op de voetwegen staan, waardoor een gedeeltelijke afschaffing aanvaardbaar is. Toestemming voor deze gedeeltelijke afschaffing kan verleend worden in toepassing van de procedure voorzien bij de wet op de buurtwegen. In een eerste fase dient de gemeenteraad haar principiële goedkeuring te geven aan deze gedeeltelijke afschaffing. Nadien volgt een openbaar onderzoek. Na dit onderzoek zal het dossier, na behandeling van de eventueel ingediende bezwaarschriften, voor definitieve goedkeuring voorgelegd worden aan de gemeenteraad. Aansluitend daarop zal de Bestendige Deputatie het definitief besluit uitvaardigen. Met 24 stemmen voor (Koen Van den Heuvel, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, nimmen, Heiko Van Muylder, Willem Geeroms, Jef De Rop, Luk Ceurvelt, Sophie Van Praet, Peggy Seeuws), 1 stem tegen (Els Knoops), 2 onthoudingen (Peter Lemmens, Dany Saey) 24. Gemeentelijk rooilijnplan Kerkplein - Voorlopige goedkeuring wijziging Het rooilijnplan van het Kerkplein werd vastgelegd bij MB op 24 juni Deze rooilijn werd ter plaatse van Kerkplein 4 en 6 nooit uitgevoerd. Aangezien op deze plaats een nieuwbouwproject wordt voorzien is het noodzakelijk om de actuele rooilijn te wijzigen. Met 26 stemmen voor (Koen Van den Heuvel, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Ann-Marie Morel, Ronny Tourné, Raf De Blaiser, Eddy Ceurstemont, Bart De Schutter, Peter Lemmens, Inge Faes, Jan Van Camp, Anne De Ron, Els Goedgezelschap, Patrick Pauwels, Guido Cools, Lavinia De Maeyer, Sonja Van nimmen, Heiko Van Muylder, Willem Geeroms, Jef De Rop, Luk Ceurvelt, Sophie Van Praet, Peggy Seeuws, Dany Saey), 1 onthouding (Els Knoops) Facilitair beheer en gebouwen 25. Huur of aankoop werkkledij inclusief onderhoud voor 4 jaar - Vaststelling van de plaatsingsprocedure en van de voorwaarden van deze overheidsopdracht In het kader van de opdracht Huur of aankoop werkkledij inclusief onderhoud voor 4 jaar werd een bestek met nr. G opgesteld door de Aankoop en Administratie Technische Dienst. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op incl. btw.

9 Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. Seeuws), 2 onthoudingen (Peter Lemmens, Dany Saey) DIENSTVERLENING Inspraak en participatie 26. Inspraaktraject meerjarenplan Vaststelling van de plaatsingsprocedure en van de voorwaarden van deze overheidsopdracht Het meerjarenplan van de gemeente Puurs-Sint-Amands bouwt mede dankzij inspraak en participatie verder op de omgevingsanalyse en resultaten van een onderzoek rond citymarketing. Er wordt ingezet op inhoudelijke en kwalitatieve inspraak, die verder bouwt op gegevens van de afgelopen jaren. In het kader van de opdracht Inspraaktraject meerjarenplan werd een bestek met nr. G opgesteld. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,00 excl. btw of ,00 incl. 21% btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. Met 16 stemmen voor (Koen Van den Heuvel, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Ann-Marie Morel, Ronny Tourné, Raf De Blaiser, Eddy Ceurstemont, Anne De Ron, Els Goedgezelschap, Patrick Pauwels, Willem Geeroms, Jef De Rop, Luk Ceurvelt, Sophie Van Praet), 4 stemmen tegen (Bart De Schutter, Inge Faes, Heiko Van Muylder, Els Knoops), 7 onthoudingen (Peter Lemmens, Jan Van Camp, Guido Cools, Lavinia De Maeyer, Sonja Van nimmen, Peggy Seeuws, Dany Saey) RUIMTE Leefomgeving 27. Aangepast wegtracé Heidestraat ter hoogte van het perceel met kadastrale gegevens afdeling 5 sectie A nrs. 381 F en 381 H - Goedkeuring Bij de dienst leefomgeving werd een aanvraag tot een omgevingsvergunning ingediend (OMV/2018/0092), met betrekking tot een terrein met als adres Heidestraat 68 bus 1 t.e.m. 5 en Heidestraat 70 bus 1 en 2, en met als kadastrale omschrijving Sint-Amands, afdeling 5 sectie A nrs. 381 F, 381 H en 380 T2. Het betreft een aanvraag tot het bouwen van 7 appartementen.

10 Het appartementsgebouw zal aansluiten op de voorgevelbouwlijn van de rechtsaanpalende woning. Op die manier komt er voor het gebouw ter hoogte van de Heidestraat een strook met een breedte variërend van 0,36 tot 0,56 meter over een lengte van 23,75 meter vrij te liggen. Dit gedeelte sluit aan bij het openbaar domein (voetpad). Teneinde een betere plaatselijke toestand te creëren, is het logisch dat deze strook wordt afgestaan om het voetpad te kunnen verbreden. Er zal een zone met een oppervlakte van 10,93 m² kosteloos overgedragen worden aan de gemeente. Er werd een openbaar onderzoek gehouden gedurende een termijn van 30 dagen van 31/10/2018 tot en met 29/11/2018. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van het resultaat van het openbaar onderzoek, en een besluit over het gewijzigde wegtracé te nemen, vooraleer het college van burgemeester en schepenen een beslissing neemt over de aanvraag tot omgevingsvergunning. Seeuws), 2 onthoudingen (Peter Lemmens, Dany Saey) 28. Reglement "aanleg van rioleringsinfrastructuur in ontwikkelingen" voor wat betreft het deelgebied Puurs - Goedkeuring In het kader van de toetreding van deelgebied Puurs tot Pidpa - HidroRio vraagt Pidpa aan de gemeenteraad om goedkeuring te geven aan het reglement "aanleg van rioleringsinfrastructuur in ontwikkelingen" en aan de bijhorende documenten in verband met de dossierkosten voor de ontwikkelaars en de overdracht van de rioleringsinfrastructuur. Op deze manier is er een uniforme werkwijze voor alle gemeenten die tot Pidpa - HidroRio zijn toegetreden. De gemeente Puurs-Sint-Amands is deelnemer van Pidpa o.v. De voormalige gemeente Sint-Amands is toegetreden tot Pidpa - HidroGem dd. 15 december In een tweede stap is de aansluiting omgezet naar Pidpa - HidroRio dd. 16 december In het kader van die toetreding heeft de gemeenteraad van de voormalige gemeente Sint-Amands het reglement "aanleg van rioleringsinfrastructuur in ontwikkelingen" goedgekeurd. De gemeenten Puurs en Sint-Amands zijn met ingang vanaf 1 januari 2019 gefusioneerd tot Puurs-Sint-Amands. Door het gemeenteraadsbesluit dd. 25 februari 2019 is het deelgebied Puurs ook aan het werkingsgebied van Pidpa-HidroRio toegevoegd. De HidroRio-opdrachtverlening aan Pidpa inzake de beheersing van afvalwater en hemelwater gaat gepaard met de overdracht in volle eigendom (inclusief accessoire rechten) van de gemeentelijke rioleringsinfrastructuur voor wat betreft het deelgebied Puurs. Hieruit volgt dat, bij ontwikkelingen waarin rioleringsinfrastructuur wordt aangelegd die later deel zal uitmaken van het openbaar saneringsnetwerk, deze rioleringsinfrastructuur dient te worden overgedragen aan Pidpa - HidroRio, en dat Pidpa - HidroRio verder instaat voor het beheer en het onderhoud van deze infrastructuur.

11 Daarom is het noodzakelijk om, gelet op het voorgaande, Pidpa - HidroRio zo snel mogelijk en minstens reeds van bij de conceptfase, te betrekken bij het ontwerp en de realisatie van de rioleringsinfrastructuur. Verder is het noodzakelijk dat, met het oog op de overname door Pidpa van het onderhoud en het beheer, de overdrachtsprocedure van de rioleringsinfrastructuur wordt vastgelegd. De werking van Pidpa - HidroRio is gebaseerd op het solidariteitsprincipe tussen de deelnemende steden en gemeenten, waardoor het aangewezen is dat in de deelnemende steden en gemeenten vergunningsaanvragen, waarbij in de aanleg wordt voorzien van rioleringsinfrastructuur die later deel zal uitmaken van het openbaar saneringsnetwerk, op een gelijke wijze kunnen worden behandeld. Het meest aangewezen instrument hiervoor is een door alle HidroRio-gemeenten en -steden goedgekeurd gelijkluidend reglement. Op 27 april 2015 heeft de raad van bestuur van Pidpa beslist tot goedkeuring van de tekst van het gemeentelijk reglement betreffende "de aanleg van de rioleringsinfrastructuur in ontwikkelingen", zoals die door de gemeentelijke leden van het adviescomité B (HidroRio) van Pidpa op 24 februari 2015 gunstig werd geadviseerd. Vanuit Pidpa - HidroRio is dan de vraag gevolgd om dit reglement in de gemeenteraad van de verschillende deelnemende gemeenten te bekrachtigen. Bijgevolg wordt deze vraag dan ook aan onze gemeenteraad voorgelegd voor de toetreding van deelgebied Puurs. Met 22 stemmen voor (Koen Van den Heuvel, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Ann-Marie Morel, Ronny Tourné, Raf De Blaiser, Eddy Ceurstemont, Bart De Schutter, Peter Lemmens, Inge Faes, Anne De Ron, Els Goedgezelschap, Patrick Pauwels, Heiko Van Muylder, Willem Geeroms, Jef De Rop, Luk Ceurvelt, Sophie Van Praet, Els Knoops, Dany Saey), 5 onthoudingen (Jan Van Camp, Guido Cools, Lavinia De Maeyer, Sonja Van nimmen, Peggy Seeuws) 29. RUP Hemelrijken - Voorlopige vaststelling Het RUP Hemelrijken is geïnitieerd door de gemeente met als opzet een éénvormig plan op te maken voor het totale bedrijventerrein Hemelrijken. Ook het toegankelijk maken of herbestemmen van onderbenutte gebieden, het herbestemmen van niet noodzakelijke buffergebieden en het creëren van een ruimtelijk kader voor een duurzaam bedrijventerrein worden beoogd. Het plangebied van dit RUP kadert zich binnen de grenzen van Heikant, Heidestraat en de gemeentegrens met Bornem. Dit plangebied wordt bestemd door twee individuele BPA s en het gewestplan. Omdat het onlogisch is dat de bouwmogelijkheden en de bestemmingen van eenzelfde ambachtelijke zone bepaald worden door 3 plannen, werd beslist om een RUP op te maken voor heel de ambachtelijke zone. Het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan (goedgekeurd door Deputatie op 15 december 2005) duidt het plangebied aan als lokaal bedrijventerrein. Het versterken van de lokale binding van de bedrijvigheid in de gemeente, het bestendigen van het ruimtelijk inpassen van de bestaande bedrijventerreinen in de omgeving en het zorgen voor een aangepaste kwaliteitsvolle ontsluiting ervan naar de ruimere omgeving worden genoteerd als na te streven doelstellingen. Op 29 augustus 2017 ontving de gemeente een ontheffing voor de opmaak van een plan-mer op basis van de ingediende definitieve MER-screeningsnota.

12 Het voorontwerp RUP Hemelrijken werd toegelicht aan de Gecoro op 7 november 2018; de Gecoro gaf een gunstig advies mits 2 opmerkingen: 1) Er dient een bijkomende toelichting/omschrijving opgenomen te worden voor de term ateliers ; 2) Indien het speelbos in de toekomst openbaar toegankelijk zou worden, is het wenselijk om een degelijke toegang vanuit het woongebied te voorzien. De plenaire vergadering met de diverse bevoegde overheidsadministraties vond plaats op 14 november Het voorontwerp van RUP, werd aangepast tot ontwerp van RUP, rekening houdend met de geformuleerde aandachtspunten van de Gecoro en de opmerkingen geformuleerd op de plenaire vergadering. Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de organisatie van het openbaar onderzoek en de adviesvragen over het ontwerp van RUP conform de bepalingen van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, zodra deze gunstige beslissing is meegedeeld. 30. RUP Groenservice - Voorlopige vaststelling Het RUP Groenservice is geïnitieerd door de gemeente na goedkeuring door de gemeenteraad op 24 maart 2015 van het planologisch attest voor het bedrijf Groenservice bvba. Dit bedrijf is gelegen in de Voortstraat in Oppuurs, op de grens van de woonkern met het agrarisch gebied. Het bedrijf doet het onderhoud en de aanleg van tuinen en grassportvelden, hoofdzakelijk voor voetbal en golf. In het planologisch attest werd afgetoetst of het bedrijf kan behouden blijven op de plaats waar het gevestigd is en wat de ontwikkelingsmogelijkheden zijn op het vlak van ruimtelijke ordening. Deze aanvraag werd positief beoordeeld. Daaropvolgend leverde het college van burgemeester en schepenen op 19 juni 2016 een vergunning af voor de uitbreiding van het bedrijf. Conform artikel Art van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening is het betrokken bestuursorgaan ertoe verplicht om binnen het jaar na afgifte van een positief planologisch attest, een voorontwerp van ruimtelijk uitvoeringsplan op te maken. Aangezien het bedrijf grotendeels gelegen is in agrarisch gebied is de opmaak van een RUP noodzakelijk. Op 23 mei 2017 ontving de gemeente een ontheffing voor de opmaak van een plan-mer op basis van de ingediende definitieve MER-screeningsnota. Het voorontwerp RUP Groenservice werd toegelicht aan de Gecoro op 7 november 2018; de Gecoro gaf een gunstig advies. De plenaire vergadering met de diverse bevoegde overheidsadministraties vond plaats op 14 november Het voorontwerp van RUP, werd aangepast tot ontwerp van RUP, rekening houdend met de geformuleerde aandachtspunten van de Gecoro en de opmerkingen geformuleerd op de plenaire vergadering. Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de organisatie van het openbaar onderzoek en de adviesvragen over het ontwerp van RUP conform de bepalingen van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, zodra deze gunstige beslissing is meegedeeld.

13 Seeuws), 2 onthoudingen (Peter Lemmens, Dany Saey) 31. Afbakening Herbevestigd Agrarisch Gebied (HAG) met uitsluiting van de percelen met kadastrale nummer Afdeling 5 sectie A nrs. 501D en 501E en met uitsluiting van een deel van de percelen met kadastrale nummer Afdeling 5 sectie A nrs. 516F en 516G - Vraag tot aanpassing Het gemeentebestuur wenst het RUP de Nestel op te maken met het oog op het herbestemmen van het woongebied en het agrarisch gebied naar een zone voor gemeenschapsvoorzieningen (academiegebouw de Leest en GC de Nestel) en recreatie (zone voor jeugdbewegingen, speelpleinwerking, kinderopvang,...). Deze herbestemming is vooral belangrijk om op het aanpalende grasveld, gelegen in agrarisch gebied, en de delen van de percelen met kadastrale nummer Afdeling 5 sectie A nr 516F en 516G, eveneens gelegen in agrarisch gebied, de speelruimte en lokalen te kunnen voorzien voor de jeugdbewegingen. Echter dit agrarisch gebied werd in 2009 door de Vlaamse Regering opnieuw herbevestigd als agrarisch gebied. De bedoeling van deze herbevestiging was om de landbouwsector de zekerheid te geven dat de agrarische bestemming op lange termijn principieel zou behouden blijven. Voor de percelen met kadastrale nummer Afdeling 5 sectie A nrs. 501D en 501E is deze herbevestiging niet zinvol geweest aangezien de agrarische functie reeds lang is achterhaald. Op de percelen met kadastrale nummer Afdeling 5 sectie A nr 516F en 516G is er wel nog agrarische activiteit maar in het kader van bovenvermelde toekomstvisie voor deze site, is het wenselijk om deze uit te sluiten uit het HAG. Daarom de vraag van het gemeentebestuur om de afbakening van het HAG te herbekijken en de percelen met kadastrale nummer Afdeling 5 sectie A nrs. 501D en 501E, en een deel van de percelen met kadastrale nummer Afdeling 5 sectie A nrs. 516F en 516G uit de afbakening van het HAG te houden. Vervolgens zal het RUP De Nestel geïnitieerd worden met het oog op het inrichten van een socio-culturele en jeugdsite. Met 20 stemmen voor (Koen Van den Heuvel, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Anne De Ron, Els Goedgezelschap, Patrick Pauwels, Heiko Van Muylder, Willem Geeroms, Jef De Rop, Luk Ceurvelt, Sophie Van Praet, Els Knoops), 7 onthoudingen (Peter Lemmens, Jan Van Camp, Guido Cools, Lavinia De Maeyer, Sonja Van nimmen, Peggy Seeuws, Dany Saey) Werken 32. Heraanleg containerpark - infrastructuurwerken - Goedkeuring eindafrekening De ontwerper, Studiebureau Talboom, A. Meersmansdreef 1 te 2870 Puurs stelde de eindafrekening op, waaruit blijkt dat het eindbedrag van de werken ,99 excl. btw bedraagt, als volgt gedetailleerd: Bestelbedrag ,23

14 Afrekening VH (in meer) ,01 Totaal uitgevoerd = ,24 Prijsherzieningen ,75 Eindtotaal excl. btw = ,99 Een deel van de kostprijs wordt gesubsidieerd door OVAM. Deze subsidie werd toegezegd voor een totaalbedrag van ,00 euro. Seeuws), 2 onthoudingen (Peter Lemmens, Dany Saey) 33. Fort Liezele - verfraaiingswerken keelfront Goedkeuring eindafrekening De ontwerper, Architectenbureau Vanhecke & Suls bvba, Schoonselstraat 5 te 2610 Wilrijk stelde de eindafrekening op, waaruit blijkt dat het eindbedrag van de werken ,18 incl. btw bedraagt, als volgt gedetailleerd: Bestelbedrag ,70 Afrekening VH (in meer) ,76 Uitgevoerd = ,46 Prijsherzieningen ,54 Eindtotaal excl. btw = , Maaien bermen en grachten Vaststelling van de plaatsingsprocedure en van de voorwaarden van deze overheidsopdracht Het maaien van de bermen en grachten werd in in de voormalige gemeenten Puurs en Sint-Amands - uitgevoerd op verschillende manieren: Puurs, Breendonk, Liezele, Ruisbroek en Kalfort: maaien van bermen en grachten met eigen middelen en personeel; Sint-Amands, Oppuurs en Lippelo: maaien van bermen en grachten via aannemer. De gemeenlijke uitvoeringsdiensten kunnen de bermen van Sint-Amands, Oppuurs en Lippelo op dit moment niet maaien in eigen beheer omwille van tijdsdruk en personeelsbezetting tijdens de maaiperiodes. Hiermee rekening houdend wordt voorgesteld om de bermen van Sint-Amands, Oppuurs en Lippelo in 2019 te laten maaien door een externe firma.

15 In het kader van de opdracht Maaien bermen en grachten 2019 werd een bestek met nr. G opgesteld door gemeente Puurs-Sint-Amands. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,80 excl. btw of ,06 incl. btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. Seeuws), 2 onthoudingen (Peter Lemmens, Dany Saey) TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN 35. Zorg in het dorp (agendapunt KR8!) Op 16/4/2018 werd in de gemeente Sint-Amands het rapport zorg in het dorp voorgesteld. Gemeente en OCMW Sint-Amands hebben met de steun van de provincie een grondige analyse laten maken van het brede zorg en welzijnsaanbod in de gemeente. De analyse bevestigde enerzijds een evolutie die we al jaren vaststelden, nl. dat heel wat voorzieningen en diensten de gemeente Sint-Amands verlieten, dat het zorg en welzijnsaanbod in de kleinere dorpskernen steeds beperkter werd. Naast een analyse werden in het rapport ook enkele beleidsaanbevelingen geformuleerd m.b.t. het zorg en welzijnsaanbod in de gemeente Sint-Amands zoals o.a. de opstart van een mobiel dienstencentrum en een buurtkar. Gelet op de fusie werd in overleg tussen de gemeentebesturen van Puurs en Sint-Amands beslist om de opstart van een (mobiel) dienstencentrum uit te stellen tot na 1/1/2019 en mogelijks te verbreden naar de dorpskernen in Kalfort en Liezele waar nog geen aanbod van dienstencentrum is. In functie van de opmaak van het meerjarenplan is een grondige analyse van o.a. het zorg en welzijnsaanbod noodzakelijk. Gelet op de fusie en de ambitie van het gemeentebestuur om de dienstverlening in de 8 dorpskernen te versterken, Gelet op de resultaten en aanbevelingen van de zorg in het dorp -analyse in de gemeente Sint-Amands; Gelet op het nieuwe decreet lokaal sociaal beleid van 9 februari 2018 waar de ontwikkeling van een gedragen, integraal en inclusief sociaal beleid door het lokaal bestuur, in samenwerking met lokale actoren en de bevolking wordt vooropgesteld; Gelet op de ontwikkeling van de Eerstelijnszones waar overleg en samenwerking met publieke en private zorgaanbieders en welzijnsorganisaties als prioriteit naar voor geschoven wordt om antwoorden te bieden op de vergrijzing en de stijgende zorg- en welzijnsvragen; vraagt de gemeenteraad van Puurs-Sint-Amands aan het schepencollege om

16 Er wordt een stemming gevraagd per artikel Artikel 1. De zorg in het dorp -analyse aan te vullen met een analyse van het zorg- en welzijnsaanbod in Breendonk, Kalfort, Liezele, Puurs en Ruisbroek. Met 11 stemmen vóór, 16 stemmen tegen Artikel 1 wordt niet goedgekeurd. Artikel 2. In het kader van de opmaak van het meerjarenplan te onderzoeken of: - een volwaardig dienstencentrum kan opgestart worden in Sint-Amands zoals in Breendonk en Ruisbroek; - een mobiel dienstencentrum kan uitgebouwd worden in de dorpskernen Kalfort, Liezele, Lippelo, Oppuurs en Puurs; - de basisdienstverlening van het gemeentehuis en sociaal huis op regelmatige basis kan aangeboden worden in de dienstencentra verspreid over de dorpskernen in onze gemeente; - een dorpskernoverleg in elke dorpskern kan georganiseerd worden. Met éénparigheid van stemmen. Artikel 2 wordt goedgekeurd. MEDEDELINGEN 36. Mededelingen VRAGEN 37. Vragen Vastgesteld te Puurs-Sint-Amands in zitting als vermeld. (get.) Raoul Paridaens Algemeen directeur, (get.) Koen Van den Heuvel Voorzitter gemeenteraad,

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.03.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Ann-Marie

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 02.01.2019 Aanwezig: Els Goedgezelschap, Voorzitter raad voor Koen Van den Heuvel, Alex Goethals, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Ronny Tourné,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Uittreksel uit de notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.03.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Ronny Tourné, Raf De Blaiser, Eddy Ceurstemont,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raad voor maatschappelijk welzijn

Besluitenlijst van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 21.01.2019 OPENBAAR NOTULEN VORIGE VERGADERING 1. Goedkeuring notulen zitting raad voor van 13 december 2018 van Puurs en Sint- Amands en van 2 januari 2019 van Puurs-Sint-Amands

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

OPENBAAR. 6. Leden van de commissie Algemeen Bestuur, Ondersteuning en Dienstverlening - Aanstelling

OPENBAAR. 6. Leden van de commissie Algemeen Bestuur, Ondersteuning en Dienstverlening - Aanstelling Puurs-Sint-Amands, 22.02.2019 25 FEBRUARI 2019 De uittredend voorzitter van de gemeenteraad van Puurs-Sint-Amands verzoekt de leden voor de eerste maal in zitting te vergaderen op 25/02/2019 om 20.00 uur

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 21.01.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Uittreksel uit de notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.03.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Ronny Tourné, Raf De Blaiser, Eddy Ceurstemont,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de gemeenteraad

Besluitenlijst van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 OPENBAAR ALGEMEEN 1. Verhindering burgemeester Koen Van den Heuvel - Kennisname Burgemeester Koen Van den Heuvel heeft op 6 februari 2019 de eed afgelegd als Vlaams

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de gemeenteraad

Besluitenlijst van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 OPENBAAR NOTULEN VORIGE VERGADERING 1. Notulen gemeenteraadszitting 21 januari 2019 - Goedkeuring Met 23 stemmen voor (Els Goedgezelschap, Koen Van den Heuvel,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen

Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Puurs-Sint-Amands, zitting van 05.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals, Ronny Tourné, Peter Van Hoeymissen,

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur.

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. GEMEENTERAAD Bekendmaking reglement/verordening Zitting van 28 februari 2019 Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 over:

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen;

Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; De gemeenteraad van Vorselaar, Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid de artikelen 2, 42 en 43 betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad, en latere wijzigingen; Gelet op de wet

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Notulen van de gemeenteraad

Notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter gemeenteraad Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/011

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/011 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/011 BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN EN HET AFSLUITEN VAN HUWELIJKEN - AANPASSING

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 28.02.2019 bekendgemaakt en op de website geplaatst op 12.03.2019.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel OPENBARE ZITTING Toelichtende nota Zitting van 27 november 2018 Openbare zitting Sector stadsontwikkeling Dienst omgeving 1 2018_GR_00056 Aanvraag omgevingsvergunning nummer OMV_2018093243: zaak van de

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/012

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/012 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/012 BELASTING OP HINDERLIJKE INRICHTINGEN - AANPASSING - BESLUIT Toelichting Ingevolge de invoering

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 maart 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2018 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29/05/2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29/05/2018 Provincie Antwerpen Gemeente Sint-Amands UITTREKSEL UIT DE NOTULEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29/05/2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Peter Van Hoeymissen, Burgemeester Els De Smedt, Ben

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de notulen van de gemeenteraad van 27 september 2017 goed te keuren.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de notulen van de gemeenteraad van 27 september 2017 goed te keuren. Provincie Vlaams-Brabant TOELICHTINGSLIJST GEMEENTERAAD VAN 25 OKTOBER 2017 Openbare zitting Stafdiensten Secretariaat 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 27 september 2017 Aan de gemeenteraad wordt

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 25 april 2019 ons kenmerk: 836 datum 17-4-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE 2014-2019 Vastgesteld bij gemeenteraadsbeslissing van 27 maart 2014 en vervangen bij gemeenteraadsbeslissing

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Patrick Janssens,

Nadere informatie

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden.

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 7 mei 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 7 mei 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 7 mei 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00134 Notulen gemeenteraad 26 maart 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/06163 Dig - Peerstraat - Boomstraat, Gent - zaak

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

Verslag GECORO 12/01/2016

Verslag GECORO 12/01/2016 Verslag GECORO 12/01/2016 Aanwezig: M. Boddez, deskundige-voorzitter; W. Desender, D. Baeteman, R. Van Troostenberghe, deskundigen-effectief; N. Verplancke, X. Vercaemst, werknemersverenigingen-effectief;

Nadere informatie

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 19 december 2017

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 19 december 2017 PROVINCIE Antwerpen STADSBESTUUR Herentals 1. Ontslag van een gemeenteraadslid Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 19 december 2017 De voorzitter van de gemeenteraad neemt kennis van het

Nadere informatie

dienst financiën: Gemeentelijk belastingsreglement inzake de activeringsheffing op onbebouwde percelen en kavels ( )

dienst financiën: Gemeentelijk belastingsreglement inzake de activeringsheffing op onbebouwde percelen en kavels ( ) dienst financiën: Gemeentelijk belastingsreglement inzake de activeringsheffing op onbebouwde percelen en kavels (2014-2019) juridisch kader Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals gewijzigd, in het

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Oude kanaalarm Puurs

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 28 januari 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 28 januari 2016

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het aangepaste retributiereglement voor het gemeentelijk zwembad. Op 23 december

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd.

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 april 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Aanvraag van een planologisch attest

Aanvraag van een planologisch attest Bijlage I Model I Aanvraag van een planologisch attest AFDELINGSCODE- (Vul hier het adres in van de gedelegeerd planologisch ambtenaar) In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Bezorg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid Leermarkt

Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid Leermarkt Aan IMMO VOS VASTGOED Kelfsstraat(WAK) 19 3150 Haacht Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid 3160- Leermarkt 2 20181809 04.09.2018 Dienst E-mail Telefoon Fax Bouwdienst vastgoedinformatie@mechelen.be

Nadere informatie

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Buitengewone algemene vergadering op 29 november 2017 - Kennisname agenda Brief van 12 oktober

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 september 2013 Toelichting Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEAN.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP De Beunt Lier voorlopige

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals PROVINCIE Antwerpen STADSBESTUUR Herentals Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 december 2017 1. Beroep tegen stedenbouwkundige vergunning SV2017/052: goedkeuring erfdienstbaarheid van openbare

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2013/0269 van 17 december 2013 in de zaak 1112/0485/SA/3/0437 In zake: 1. de heer..., wonende te... 2. mevrouw..., wonende

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie

Stedenbouwkundig uittreksel Inlichtingenformulier vastgoedinformatie

Stedenbouwkundig uittreksel Inlichtingenformulier vastgoedinformatie Stedenbouwkundig uittreksel Inlichtingenformulier vastgoedinformatie Departement Grondgebiedszaken Stedenbouw Contact Sofie Roose T 056 733 374 sofie.roose@harelbeke.be Bellis'immo Iepersestraat 120 8890

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren overeenkomst houdende opstalrecht

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart 2012 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies De gemeenteraad

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie