Achtergrond peiling. Resultaten (n=114)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Achtergrond peiling. Resultaten (n=114)"

Transcriptie

1 Hiv Vereniging Nederland - Peiling lipodystrofie Online resultatenpresentatie 14 April 2010

2 Achtergrond peiling De Hiv Vereniging Nederland heeft onderzoek gedaan naar lipodystrofie, omdat de praktijk van het vergoeden van behandeling van lipodystrofie weerbarstig is. De Hiv Vereniging Nederland wil dat veranderen en een beter beeld krijgen van de problematiek. Via meerdere media wordt input van hiv-positieven gevraagd. Eén van de manieren om input te krijgen is via de peiling onder het Hivnetpanel. In deze rapportage leest u de resultaten van deze peiling. Het onderzoek is online afgenomen in maart en april 2010 onder de panelleden van het hivnetpanel. Voor de peiling zijn alleen de panelleden uitgenodigd die hivpositief zijn en medicatie gebruiken. In totaal zijn 292 panelleden uitgenodigd en binnen de uitnodiging is gevraagd de peiling alleen in te vullen als men ervaring had met lypodystrofie en/of de behandeling hiervan. In totaal hebben 150 mensen de vragenlijst ingevuld en vielen 114 mensen binnen de doelgroep (hadden last van verdwijnend en/of ophopend vet). De resultaten van deze peiling zijn hieronder uiteengezet in figuren en tabellen. Elk figuur wordt tweemaal getoond, waarbij in het eerste figuur de aantallen aan bod komen en in het tweede figuur de percentages. Resultaten (n=114) Online resultatenpresentatie "Hiv Vereniging Nederland - Peiling lipodystrofie"

3 Heb je last van verdwijnend vet? Optie anders namelijk borsten alles van boven op vetvermeerdering Alle vie de genoemde plaatsen gehad bij benen en armen Online resultatenpresentatie "Hiv Vereniging Nederland - Peiling lipodystrofie"

4 Heb je last van ophopend vet? Optie anders namelijk kin heupen heupen ik werd gewoon wat dikker op achter nek Online resultatenpresentatie "Hiv Vereniging Nederland - Peiling lipodystrofie"

5 bij de nek Hoe ervaar jij de ernst van je klacht(en)? verdraaglijk so so Soms wat pijnlijk..een of twee maten groter met broeken Als licht tot licht-matig Mijn gezicht is enkele jaren geleden bijgevuld met bio-aquamide ik lig er niet wakker van. Het is helaas een bijwerking van de "oudere" medicatie Op hoping van het vet bij mijn buik vind ik een onplezierig feit. Probeer wat af te vallen fase 4 gaat beter sinds een aantal maanden vervelend niet ernstig nog niet ernstig - ik hoop het nog door afvallen en sporten weg te krijgen De lipoatrofie is ontstaan bij de start van de medicatie 12 jaar geleden.ondertussen ben ik veranderd van medicatie, maar de atrofie blijft ( enigszins ). zeer storend ( vooral in de fitness ) lastig, maar kan er mee leven ik ervaar dit als zeer vervelend. Ik sport veel, let op mijn dieet, maar heb toch het gevoel er nooit helemaal uit te kunnen zien, zoals ik graag zou willen. Het tast je gevoel voor eigenwaarde aan. Ik ben zichtbaar "ziek" Ik ben minder/niet aantrekkelijk Ik ga minder uit lastig maar onvermijdelijk Redelijk ernstig. redelijk mild gelukkig Met anme het verdwijnen van het vet op mijn billen vind ik erg vervelend, het maakt onzeker. Het doet me emotioneel best veel. Niet echt storend heb ik als kind al gehad, hoort een beetje bij me, maar zou ik toch er vanaf. Zeer ernstig. Vooral de racties van derde zijn erg pijnlijk zeer mild iedereen zegt dat ik blijkbaar veel eet geen echt probleem, met name in mijn gezicht en billen zou ik echter wel wat ronder willen zijn Hoewel de tekenen bij mij nog niet zo sterk zijn, ervaar ik de veranderde vetverdeling als heel vervelend en kan ik mij er soms somber door voelen. Online resultatenpresentatie "Hiv Vereniging Nederland - Peiling lipodystrofie"

6 ik zit heel moeilijk op mijn billen. ik wil een fillerbehandeling in mijn gezicht. Je wordt er niet mooier op! Redelijk ernstig. Is goed zichtbaar. Nog extra versterkt als ik moe ben. Zolang het niet mijn gezicht gaat tekenen kan ik er goed mee overweg. Ik word weleens liefkozend 'zak met botten' genoemd, maar ach, zolang het de moeite waard is om mij een bijnaam te geven besta ik! Toch? Storend. Als behoorlijk ernstig is heel lastig af te vallen, als vet zich zo ophoopt, vooral onder kaken is vervelend ontzettend vervelend en erg stigmatiserend...je denkt dat iedereen het ziet.en dat is ook zo ze weten alleen niet wat het is. Ik had het heel ernstig,zodat iedereen aan mij vroeg wat er aan de hand was,dit speelde ruim 10/12 jaar geleden.daarna heb ik er heel veel aan laten doen,alles zelf betaald. Nu valt het niet meer zo op. Alleen het gezicht. Ik voel me net jerommeke van suske en wiske, boven breed, vette rug, en van onder smal en dunnetjes. Ik baal van mijn lichaam niet wenselijk xxxxl waar eindigt het??? Heel vervelend buik niet zo erg, gezicht erg vervelend, armen en benen vooral vervelend omdat ik zo gevoelig word voor eczeem niet ernstig erg zichtbaar en herkenbaar,vind het op zich niet erg maar vervelend dat je erop aangesproken wordt als het erger zou worden dan is de hiv wel erg duidelijk zichtbaar. minder waardigheid complex en afwijzing in de samenleving vervelend, omdat ik er ongezond uitzie Ernstig Omdat ik het erg vervelend vond herkenbaar te zijn als iemand met hiv heb ik mijn wangen laten opvullen. ernstig. het belemmert me in m'n sociale vaardigheid en de vetophopingen zitten me ook letterlijk in de weg. Daardoor ontstaan ook andere klachten omdat bewegen minder vanzelfsprekend wordt. Het voelt als een in de weg zittende te dikke buik. niet gering Probeer dit binnen de akseptatiegrens te houden en doe daarom regelmatig zelf aan dieet. vervelend, maakt me extra bewust dat ik hiv+ ben middelmatig Ik heb erg veel last van mijn dikke buik. Het vet zit me soms letterlijk in de weg en geeft zo nu en dan drukpijnen. Momenteel heb ik een omvang van 98 cm. Mijn gewicht is 69kg. Mijn broeken zakken af heb enkele reeds laten vergroten en ik moet bretels dragen. Voor Online resultatenpresentatie "Hiv Vereniging Nederland - Peiling lipodystrofie"

7 mij een grote ongemak en de onwetendheid/angst wat het vet tussen je organen uiteindelijk gaat doen. matig, ik zag het graag anders maar kan er goed mee leven behoorlijk ernstig - in mijn nakie is UGLY en genant en vergt uitleg - mijn figuur klopt van geen kant en is NAAR (bikini etc, sex...) erg ivb ondergewicht zeer vervelend niet zo heel erg,maar ik zou het liever niet hebben het extra vet i/h nekgebied belemmert de bewegingen :overige is geaccepteerd ik vind vooral de toename bij de buik niet leuk, omdat ik altijd strak geweest ben door topsport niet noemenswaardig niet ernstig, maar vrienden en familie vinden me een ingevallen bekje krijgen matig ernstig Lag al een keer in het ziekenhuis, het was geen hart of slokdarm. Maar ik denk zelf te veel vet op de buik Zit 2 jaar op sportschool en dietetiste maar de vetschijven blijven hardnekkig. Niet ernstig, maar wel vervelend. niet heel ernstig heel erg Bij de billen vervelend, bij de buik valt het wel mee. als vervelend niet ernstig, zou ook van mijn eet gewoonten kunnen komen In gezicht het meest en met veel beweging de rest onder controle momenteel gaat het ik doe veel spieroefeningen ( buik en armopdrukken) het helpt iets Als je er als een lopend lijk uit gaat zien, is dat vervelend. Mensen gaan dan denken, dat je een ernstige ziekte hebt of zelfs op instorten staat. Een wat dikkere buik, waar je niets aan kunt doen, is dat ook, maar daar is over heen te komen. Ernstig, verminkend, zichtbaar ziek Ik wordt kortademig en ervaar het als een zichtbare verandering waarop ik door anderen vaak wordt aangesproken. Goh wat wordt jij dik opeens.., niet leuk dus! Behoorlijk ernstig (nog) niet erg Erg vervelend, ik heb er in mijn gezicht wat aan laten doen. is mee te leven redelijk ongemakkelijk Het is nog minimaal dus de ernst valt nog mee. ernsig. maar is vnl in verleden ontstaan. lijkt nu minder te zijn erg confronterend. Mn uiterlijk is er compleet door veranderd en krijg vaak de vraag of ik Online resultatenpresentatie "Hiv Vereniging Nederland - Peiling lipodystrofie"

8 zwanger ben... pijnlijk zwaar, dat je uiterlijk in een 4 maand tijd zo sterk en zichtbaar voor iedereen aangetast werd. Het is nog net te doen, komt door sporten en dieet. Ik vind dat ik er wel minder vrouwelijk uit komt te zien en dat vind ik heeeel erg en vervelend. Ik ben breder van boven en dan beneden in het verleden was het erger dan nu. Een gedeelte van het vet is teruggekomen Ernstig Ik heb het niet zo erg dus heb er eigenlijk geen last van. Dat is moeilijk na te gaan. Bekenden kijken niet meer vreemd op, maar van anderen kan ik het niet goed inschatten. Het maakt wel uit hoe je eerste indruk bij anderen is. Ik wordt er wel wat onzeker van. ernstig, heb gezicht laten behandelen niet heel ernstig Buik is een groot probleem, lijk wel of ik zwanger ben. Hoop op de rug, bij de nek geeft dit vaak tot dagelijks hoofdpijn klachten niet ernstig vervelend, vooral als mensen er opmerkingen overmaken. meestal weten zij niet wat de oorzaak van mijn uiterlijk is Medium matig storend, niet onoverkomelijk schaamte niet ernstig als pijnlijk ik heb elke dag pijn aan mijn buik want het past niet goed en omdat ik geen bille heb ziet het er niet uit ik kan ook niet stil zitten omdat ik geen zit vlees meer heb en dan ook nog een dikke buik dat maakt t moeilijk licht lastig was matig nu geen last meer van niet ernstig licht tot mild Eerder storend dan ernstig. vervelend, maar goed mee te leven beetje ernstig zie er wat ziekelijk uit Online resultatenpresentatie "Hiv Vereniging Nederland - Peiling lipodystrofie"

9 Online resultatenpresentatie "Hiv Vereniging Nederland - Peiling lipodystrofie"

10 Waarom niet? Optie anders namelijk niet van toepassing nog geen echte asandacht aan geschonken Voorlopig niet aan gedacht Meer gaan sporten om vet te verbranden en spiermassa te ontwikkelen. Volgens mijn behandelaar is weghalen van het vet in de buik niet mogelijk Online resultatenpresentatie "Hiv Vereniging Nederland - Peiling lipodystrofie"

11 gewoon niet aan gedacht dat ik van mijn verzekering iets kan vragen. nooit geweten dat dat mogelijk was vind het niet nodig Niet in behandeling zie eerder antwoord Het is niet zo ingrijpend dat behandeling noodzakelijk is. wil (nog) geen behandeling geen idee over behandeling? Geen behandeling ondergaan ik vind het niet erg genoeg Omdat ik denk dat het verzoek om behandeling niet gehonoreerd wordt. Bovendien vind ik het moeilijk om over te praten. onwetendheid weet ik niet vind het zelf niet ernstig genoeg klachten zijn nog geen aanleiding tot behandeling onvoldoende hinder (nog) geen behandeling ben ermee bezig wist niet dat het kan Heb nog geen behandeling laten doen. ik vind het niet nodig niets gedaan Wordt waarschijnlijk niet vergoed denk dat ie dat weigert weet niet beter of je kan er niks tegen doen nog doen Gewoon meer gaan bewegen onzeker over blijvende effectievitiet van de behandeling alleen als het erger wordt dan vraag ik vergoeding aan ik deed mee aan pilot bij OLVG Dacht dat het medisch gezien niet veranderd KON worden Ik denk (nog) niet na over het verwijderen. andere hiv remmers testen kost niets heb nog niet besloten om dit te laten behandelen Online resultatenpresentatie "Hiv Vereniging Nederland - Peiling lipodystrofie"

12 niet nodig voor mijn dikke buik wordt niets vergoed of angeboden! ben nog niet van plan te laten opvullen daar is geen behandeling voor! geen actie genomen nee nooit aan gedacht geen behandeling gedaan niet uitgevoerd nog geen interesse nog niets meegedaan geen behandeling noodzakelijk probeer om andere manieren te vinden sportschool, dietetist ik wil nog geen behandeling geen geld ervoor Heb er (nog) niets aan laten doen. via het OLVG denk niet dat de oplossing medisch gezien moet worden weet nog niet wat te doen heeft geen zin om er iets aan te doen, komt snel terug volgens internist ik wil geen behandeling nog niet nodig niets nog niet aangedacht ben hier (nog)niet mee bezig ik wacht nog even af tot er wellicht iets wijzigt ik wist niet dat het kon niet noodzakelijk nog niet Laat het zo als het is. ik heb er niets aan gedaan. snap de vraag niet is niet te spraken het valt wel mee ik snap de vraag niet niets aan gedaan Online resultatenpresentatie "Hiv Vereniging Nederland - Peiling lipodystrofie"

13 weet niet niet ernstig genoeg nog nooit over na gedacht niet ernstig genoeg ik heb nog niets ondernomen. Ben bang dat resultaat mij niet aanstaat. overgegaan van stocrin naar viramune niet ernstig vind het nog niet ernstig genoeg herstel: behandeling werd afgewezen. nog niet echt nodig niets aan laten doen Waarvoor heb je behandeling aangevraagd? lipoatrofie liposuctie borsten en buikzone in 2002 behandeling aangevraagd om buffaloo hump weg te werken en gezicht op te fillen opvulling van mijn ingevallen wangen Voor bult hoog op de rug en bult boven geslachtsdeel.in mijn gezicht heb ik laten behandelen met fillrs en ook zelf moeten betalen. Ruim &euro vetverplaatsing terug brengen in mijn wangen wat nu in de kin zit,daarnaast operatief mijn buffelohump laten verwijderen Voor het gezicht,maar dat is meerdere malen afgewezen,ook na een keuring bij een paar zgn. deskundigen Sculptra behandeling lyphodistrofie in mijn gezicht fillings Behandeling met bio-alcamid 1x behandeling gezicht 1x liposuctie buffalo-hump gezichtsvulling opspuiten holtes gezicht voor opvuling van gezicht gezicht Opvullen gezicht met Sculptra liposuctie Online resultatenpresentatie "Hiv Vereniging Nederland - Peiling lipodystrofie"

14 Waarom heb je geen toestemming gekregen? aanvraag loopt nog maar middel wordt niet vergoed nl monolane in 2006 dus geen toestemming gekregen. Gewoon kort briefje van verzekering ontvangen dat de genoemde klacht niet onder de door hun gestelde voorwaarden viel om in aanmerking te komen. Het zou om een puur "cosmetische" behandeling gaan Online resultatenpresentatie "Hiv Vereniging Nederland - Peiling lipodystrofie"

15 Valt buiten het verzekeringspakket omdat het om een kosmetische handeling ging en dat het onder psychiseklachten viel wat dus niet wordt vergoedt met andere woorden ik heb er geen lichamelijke klachten van.helaas vergeten ze de psyche die hier nu juist meer invloed op heeft. Zij vonden het niet ernstig genoeg,ik moest maar langs de psycholoog gaan om er mee verder te leven. zit niet in het ziekenfonds pakket Vergoeding was alleen mogelijk als de behandeling door een officieel ziekenhuis werd gedaan. Voorzover bij mij bekend werd deze behandeling in geen enkel zieknhuis gedaan, maar in priv&eacute Voor behandeling gezicht omdat het niet gedekt was (VGZ) Liposuctie buffalohump is later wel vergoed door ONVZ Omdat "bioalcamid" niet bewezen had dat het veilig was en werkte. ondanks medische verklaring dat het noodzakelijk was, vond de verzekering het NIET noodzakelijk de aanvraag ingediend,(korte bondige brief met argumentatie,zelf, ziekenhuis,internist enz.in bezit nog) en een soort standaard antwoord gekregen dat het domweg niet vergoed werd,die brief zie ik nu niet liggen, is zonder kopie denk ik naar hiv. vereniging gegaan.. valt niet in het pakket Ze vonden het niet ernstig genoeg :-( Welke zorgverzekering heb je, met wat voor pakket (basis, aanvullend)? zilveren kruis 3 stereen Ik woon in Belgi&euml achmea avero. Dit betreft een collectieve verzekering via mijn werkgever. Betreft aanvullend pakket Zilveren Kruis Achmea, drie sterrrenpakket Menzis.Extra verzorgd 3 cz en top aanvullende verzekering Groene land Achmea met een enkele aanvulling. AZIVO Top zorg Het Groene Land Achmea, Beter Af Polis + Beter Af 3 Sterren +Beter Af Tandarts Polis Zilveren Kruis met basis Ohra, aanvullend ONVZ + Optifit Zilverenkruis plus pakket AGIS (door HIV-vereniging aangeraden belachelijk dus) Online resultatenpresentatie "Hiv Vereniging Nederland - Peiling lipodystrofie"

16 destijds aanvullend ohra CZ Groep, basis menzis basis plus aanvullend Welke behandelaar is dit? Een erkend plastisch chirurg ( Dr. Steven Colpaert te Antwerpen ) OLVG, Rozelaar. N.a.v. het feit dat hij begon met de behandeling heb ik pas toestemming bij de verzekeraar gevraagd Dr. Lepid in AMC: plastische Chirugie umcg plastisch chururg Online resultatenpresentatie "Hiv Vereniging Nederland - Peiling lipodystrofie"

17 Online resultatenpresentatie "Hiv Vereniging Nederland - Peiling lipodystrofie"

18 Newcom Research & Consultancy Elk probleem en elke informatiebehoefte vraagt om een eigen aanpak en benadering. Daarom leveren wij een breed aanbod aan diensten. Naast het gedegen uitvoeren van fundamenteel onderzoek assisteren wij u bij veranderingstrajecten, strategiebepalingen en implementatieprocessen. Fundamenteel meten is een eerste stap. Het vertalen naar beleid, strategie en visie is een tweede. Ons specialisme valt uiteen in vier expertisegebieden; strategische positioneringsvraagstukken, de effectiviteit van marketingcommunicatie, interne corporate communicatie en marktverkenning. Op basis van de aanwezige expertise wordt het onderzoek wetenschappelijk verantwoord uitgevoerd en worden de resultaten in een breder kader uiteengezet. Newcom Research & Consultancy is gelieerd aan de Universiteit Twente en aangesloten bij de MarktOnderzoekAssociatie (MOA) en is ISO NEN 9001 gecertificeerd.

Werving Hellevoetsluispanel

Werving Hellevoetsluispanel Werving Hellevoetsluispanel Rapportage status Hellevoetsluispanel.nl Uitgevoerd door Newcom Research & Consultancy In opdracht van de opdrachtgever Newcom Research & Consultancy B.V. Newcom Research &

Nadere informatie

89 % van de respondenten verwacht zelf geen overlast te hebben van de winkelopenstelling op zon en feestdagen.

89 % van de respondenten verwacht zelf geen overlast te hebben van de winkelopenstelling op zon en feestdagen. Bijlage 4 Inleiding Bij het nemen van een besluit over de openstelling van winkels op zon en feestdagen is het van belang de mening te kennen van de doelgroepen ondernemers en inwoners. Eind 2013/begin

Nadere informatie

1 Ben of word jij weleens gepest?

1 Ben of word jij weleens gepest? Onderzoeksresultaten TipHorstaandeMaas.nl Pesten Pesten is van alle generaties. Het kan bijna overal plaatsvinden en is daarom dichterbij dan mensen soms denken 8 1 Ben of word jij weleens gepest? 7 6

Nadere informatie

Vragenlijst Depressie

Vragenlijst Depressie Vragenlijst Depressie Deze vragenlijst bestaat uit een aantal uitspraken die in groepen bij elkaar staan (A t/m U). Lees iedere groep aandachtig door. Kies dan bij elke groep die uitspraak die het best

Nadere informatie

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Denk aub eventjes na voor je dit hele EBoek afprint. Je dient slechts enkele pagina s af te printen

Nadere informatie

Vergoeding ergotherapie aanvullende pakketten 2013

Vergoeding ergotherapie aanvullende pakketten 2013 Vergoeding ergotherapie aanvullende pakketten 2013 Aevitae (VGZ) Supervip Pakket 100% (aanvulling op de Agis 50+ Actief Polis 100%, max. 2 uur p.jr. (aanvulling op de 50+ Actief Polis 100%, max. 2 uur

Nadere informatie

ELEKTRICITEITSBRONNEN IN NEDERLAND. Attitude van de Nederlander in kaart gebracht. Onderzoek in opdracht van de Nederlandse Wind Energie Associatie

ELEKTRICITEITSBRONNEN IN NEDERLAND. Attitude van de Nederlander in kaart gebracht. Onderzoek in opdracht van de Nederlandse Wind Energie Associatie ELEKTRICITEITSBRONNEN IN NEDERLAND Attitude van de Nederlander in kaart gebracht Onderzoek in opdracht van de Nederlandse Wind Energie Associatie COLOFON Uitgevoerd in opdracht van: Nederlandse Wind Energie

Nadere informatie

Specifieke vragen over het maag-darm systeem

Specifieke vragen over het maag-darm systeem Specifieke vragen over het maag-darm systeem Hieronder volgt een aantal specifieke vragen die gaan over uw maag-darm systeem. Kruist U het antwoord dat het beste bij U past. Slaat U alstublieft geen enkele

Nadere informatie

verzekeraar Aanvullend pakket vergoeding

verzekeraar Aanvullend pakket vergoeding Overzicht vergoedingen van zorgverzekeraars voor Herstel & Balans versie januari 2011 Aan dit overzicht kunnen geen rechten ontleend worden. Informeer altijd bij uw zorgverzekeraar naar de vergoeding,

Nadere informatie

Anorexia. Inleiding. Wat betekent Anorexia Nervosa nu eigenlijk?

Anorexia. Inleiding. Wat betekent Anorexia Nervosa nu eigenlijk? Anorexia Inleiding Ik hou mijn spreekbeurt over Anorexia nervosa. Anorexia is een ernstige ziekte waarbij degene die het heeft zichzelf min of meer uithongert. Deze patiënten zijn dan ook extreem mager.

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen sportarts 2016

Overzicht vergoedingen sportarts 2016 Overzicht vergoedingen sportarts 2016 Vergoedingen uit de basis- en aanvullende verzekering Sportgeneeskunde is sinds 1 juli 2014 erkend als medisch specialisme. Hierdoor vallen per 1 januari 2016 zorgvraaggerelateerde

Nadere informatie

Vergoedingen zorgverzekeraar dieetadvisering 2015

Vergoedingen zorgverzekeraar dieetadvisering 2015 Vergoedingen zorgverzekeraar dieetadvisering 2015 Basisverzekering: 3 uur dieetadvisering voor iedereen (Eerst wordt het eigen risico verbruikt. In 2015 is dit E 375,-) + Evt. aanvullende vergoeding (Hierover

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Vragenlijst Behoefte als kompas, de oudere aan het roer Deze vragenlijst bestaat vragen naar uw algemene situatie, lichamelijke en geestelijke gezondheid, omgang met gezondheid

Nadere informatie

Afdeling Heelkunde, locatie AZU. Voorstadium van borstkanker (Carcinoma in situ)

Afdeling Heelkunde, locatie AZU. Voorstadium van borstkanker (Carcinoma in situ) Afdeling Heelkunde, locatie AZU Voorstadium van borstkanker (Carcinoma in situ) Inleiding Na een aantal onderzoeken blijkt dat u een voorstadium van borstkanker heeft. Het medische woord hiervoor is carcinoma

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

Onderzoek Summerproof

Onderzoek Summerproof Onderzoek Summerproof Publicatiedatum: 12-07- 2013 Over dit onderzoek Aan dit online onderzoek, gehouden van 4 t/m 24 juni 2013, deden 2737 jongeren mee (onder wie 1704 meiden en 1031 jongens). De uitslag

Nadere informatie

Online Psychologische Hulp Angst & Paniek

Online Psychologische Hulp Angst & Paniek Online Psychologische Hulp Angst & Paniek 2 Therapieland Therapieland Online Psychologische Hulp In deze brochure maak je kennis met de online behandeling Angst & Paniek van Therapieland. Je krijgt uitleg

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen van zorgverzekeraars voor Herstel & Balans 2015

Overzicht vergoedingen van zorgverzekeraars voor Herstel & Balans 2015 Overzicht vergoedingen van zorgverzekeraars voor Herstel & Balans 2015 versie januari 2015 Aan dit overzicht kunnen geen rechten ontleend worden. Informeer altijd bij uw zorgverzekeraar naar de vergoeding,

Nadere informatie

Present. Gezond en vitaal aan het werk

Present. Gezond en vitaal aan het werk Present Gezond en vitaal aan het werk Uw werkgever heeft naast de collectieve zorgverzekering ook Present afgesloten bij Zilveren Kruis Achmea. Present biedt een compleet pakket aan diensten en maatregelen

Nadere informatie

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen zorgwijzer 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Toen mijn vriendin

Nadere informatie

Lichaam. VieCuri_broch_Mooi_Lichaam_150081c.indd 1

Lichaam. VieCuri_broch_Mooi_Lichaam_150081c.indd 1 Lichaam VieCuri_broch_Mooi_Lichaam_150081c.indd 1 26-02-15 11:54 Stralend en zelfverzekerd met een MOOI uiterlijk Naast een gezond lichaam wilt u ook een MOOI lichaam. MOOI is niet perfect. Kleine oneffenheden

Nadere informatie

Voorwaarden en vergoeding

Voorwaarden en vergoeding Voorwaarden en vergoeding Vaktherapie kan in sommige gevallen vanuit de basis zorgverzekering onder de noemer Basis of Specialistische geestelijke gezondheidszorg (GGZ) worden vergoed. Soms kan de zorg

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

Copyright Beertje Anders

Copyright Beertje Anders Copyright Beertje Anders Beren hebben allerlei gevoelens. Kun jij zien hoe Beertje Anders zich nu voelt? Blij. Ik ben blij als ik jarig ben, als ik spelen mag met Beertje Bruin, als ik met de andere beren

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen sportzorg door zorgverzekeraars 2011. Maximaal 150,- per verzekerde per. kalenderjaar voor de gezamenlijke kosten

Overzicht vergoedingen sportzorg door zorgverzekeraars 2011. Maximaal 150,- per verzekerde per. kalenderjaar voor de gezamenlijke kosten Naam verzekeraar Pakketnaam (Aanvullend) Vergoeding voor AnderZorg Anderzorg Jong AnderZorg Extra Advies en Sportkeuring (m.u.v. prestatie begeleiding of een cursus) Vergoeding Max. 225,- per kalenderjaar

Nadere informatie

Een gelukkige huisvrouw

Een gelukkige huisvrouw Een gelukkige huisvrouw Voordat ik zwanger was, was ik een gelukkige huisvrouw, ik had alles wat ik wilde. En daarvoor hoefde ik geen dag te werken. Want werken, dat deed mijn man Harry al. Harry zat in

Nadere informatie

Vragenlijst multiproblematiek I

Vragenlijst multiproblematiek I Bijlage B Vragenlijst multiproblematiek I 1 Achtergrondkenmerken V1. Wat is je geboortedatum? V2. Ben je een jongen of een meisje? V3. Wat zijn de vier cijfers van je postcode? V4. In welk land ben je

Nadere informatie

HET VERHAAL VAN KATRIN

HET VERHAAL VAN KATRIN HET VERHAAL VAN KATRIN Katrin begon heroïne te gebruiken toen ze ongeveer 12 was. In het begin deed ze dat nog af en toe. We hadden er niet genoeg geld voor. Door een ingrijpende gebeurtenis ging ze steeds

Nadere informatie

BINNENSUIS Jehudi van Dijk

BINNENSUIS Jehudi van Dijk BINNENSUIS Jehudi van Dijk Op het toneel staat een vrouw. Ze draagt gewone kleren en ze heeft een horloge om. Ook staat er een stoel en een prullenbak en ligt er een pluisje op de grond. Ik denk altijs

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer Deze les gaat over praten in de wachtkamer. Meneer Bashir gaat naar de huisarts. Hij moet even wachten. Hij zit in de wachtkamer. Er zitten veel mensen. Ze praten.

Nadere informatie

VERGOEDINGENOVERZICHT PER 1 JANUARI 2014.

VERGOEDINGENOVERZICHT PER 1 JANUARI 2014. VERGOEDINGENOVERZICHT PER 1 JANUARI 2014. Onderstaande zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen in de genoemde aanvullende verzekeringen. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Wij adviseren

Nadere informatie

Werken grotendeels alleen met collectieve verzekeringen met volmachten van VGZ, Avéro en ASR

Werken grotendeels alleen met collectieve verzekeringen met volmachten van VGZ, Avéro en ASR VERGOEDINGENOVERZICHT PER 1 JANUARI 2015. Onderstaande zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen in de genoemde aanvullende verzekeringen. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Wij adviseren

Nadere informatie

Trias Jong Nee 0 Fit en vrij Nee 0 Gezin Nee 0 Vitaal Ja 250 per jaar

Trias Jong Nee 0 Fit en vrij Nee 0 Gezin Nee 0 Vitaal Ja 250 per jaar Verzekeraar Aangeboden polissen Diëtist Menzis Jongeren verzorgd Ja 4 Extra verzorgd 1 Nee 0 Extra verzorgd 2 Ja 4 Extra verzorgd 3 Ja 4 Extra verzorgd 4 Ja 6 Uren CZ Jongeren 18 t/m 30 Ja jr Jongeren

Nadere informatie

Overzicht Vergoedingen Zorgverzekeringen 2012

Overzicht Vergoedingen Zorgverzekeringen 2012 Overzicht Vergoedingen Zorgverzekeringen 2012 De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Voorwaarde is meestal wel dat de lactatiekundige

Nadere informatie

Naam verzekering Dekking Prijs p/m. ZorgEnVrij Eenvoudig max. 45,- per dag, max 150,- p.jr. vanaf 10,20

Naam verzekering Dekking Prijs p/m. ZorgEnVrij Eenvoudig max. 45,- per dag, max 150,- p.jr. vanaf 10,20 Alleen verzekeringen die alternatieve zorg en geneesmiddelen vergoeden tussenpersonen (de volmachten) zijn niet vermeld, zoals Kettlitz, Nedasco en Turien in alfabetische volgorde Aevitae (ASR) ZorgEnVrij

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken

Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken Rapportage Juli 2013 Meer informatie: info@wijzeringeldzaken.nl Samenvatting (1/3) 1. Veel 17-jarigen maken de indruk verstandig om te gaan

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

Werken grotendeels alleen met collectieve verzekeringen met volmachten van VGZ, Avéro en ASR. Max. 45,- per dag met een max. van 200,- per jaar

Werken grotendeels alleen met collectieve verzekeringen met volmachten van VGZ, Avéro en ASR. Max. 45,- per dag met een max. van 200,- per jaar VERGOEDINGENOVERZICHT PER 1 JANUARI 2016 Onderstaande zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen in de genoemde aanvullende verzekeringen. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Wij adviseren

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen zorgverzekeraars 2013 eerstelijns psychologische zorg en aanvullende verzekering.

Overzicht vergoedingen zorgverzekeraars 2013 eerstelijns psychologische zorg en aanvullende verzekering. Overzicht vergoedingen zorgverzekeraars 2013 eerstelijns psychologische zorg en aanvullende verzekering. AnderZorg Extra zittingen 5 sessies uit basisverzekering,1 e lijn. afhankelijk van aanvullende verzekering:

Nadere informatie

Medischwetenschappelijk. onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon

Medischwetenschappelijk. onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon Medischwetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon Inhoud Inleiding 5 Medisch-wetenschappelijk onderzoek 6 Wat is medisch-wetenschappelijk onderzoek? Wat zijn proefpersonen? Wie

Nadere informatie

27 juni 2015. Onderzoek: Maatregelen tegen eenzaamheid

27 juni 2015. Onderzoek: Maatregelen tegen eenzaamheid 27 juni 2015 Onderzoek: Maatregelen tegen eenzaamheid Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 45.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

OVERZICHT VERGOEDINGEN IN AANVULLENDE VERZEKERINGEN IN 2015 VOOR ARTSEN VOOR INTEGRALE GENEESKUNDE. dagmaximum jaarmaximum zorgverzekeraar polis

OVERZICHT VERGOEDINGEN IN AANVULLENDE VERZEKERINGEN IN 2015 VOOR ARTSEN VOOR INTEGRALE GENEESKUNDE. dagmaximum jaarmaximum zorgverzekeraar polis OVERZICHT VERGOEDINGEN IN AANVULLENDE VERZEKERINGEN IN 2015 VOOR ARTSEN VOOR INTEGRALE GENEESKUNDE dagmaximum jaarmaximum zorgverzekeraar polis max. 25,- p. dag, max. 100,- p. jr. CZ Direct Budget max.

Nadere informatie

Overzicht Vergoedingen Zorgverzekeringen 2014

Overzicht Vergoedingen Zorgverzekeringen 2014 Overzicht Vergoedingen Zorgverzekeringen 2014 De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Voorwaarde is meestal wel dat de lactatiekundige

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Verzekeringsboekje 2011 bril- en contactlensvergoedingen

Verzekeringsboekje 2011 bril- en contactlensvergoedingen Verzekeringsboekje 2011 bril- en contactlensvergoedingen Teruggave zorgverzekering In de aanvullende verzekering bieden bijna alle zorgverzekeraars een vergoeding voor brillen en lenzen. Onterecht wordt

Nadere informatie

Onkundig en onaangepast: eenzaamheid en sociaal isolement

Onkundig en onaangepast: eenzaamheid en sociaal isolement Onderwerpen Onkundig en onaangepast: eenzaamheid en sociaal isolement Wat is sociaal isolement? Oorzaken en gevolgen De leefsituatie van sociaal geïsoleerden Wat kunnen we doen aan sociaal isolement? Conclusies

Nadere informatie

Vergoeding voor Vergoeding Opmerkingen

Vergoeding voor Vergoeding Opmerkingen Naam verzekeraar Achmea (Zilverenkruis, Interpolis, Groene Land, DVZ, PWZ) Pakketnaam (aanvullend) Beter Af Plus Polis (1 t/m 4 sterren) Nationale Sportpolis* (Zilverenkruis) Vergoeding voor Vergoeding

Nadere informatie

max. 45 euro per consult, max. 750 euro per jaar max. 45 euro per consult, max euro per jaar

max. 45 euro per consult, max. 750 euro per jaar max. 45 euro per consult, max euro per jaar Vallen onder CZ: CZ Direct / OZ / Delta Lloyd / OHRA / Kruidvat / Lancyr / Politie Zorgpolis CZ Direct Extra max. 25 euro per consult, max. 200 euro per jaar max. 25 euro per consult, max. 300 euro per

Nadere informatie

De epilepsie van Annemarie Als je hersens soms op hol slaan

De epilepsie van Annemarie Als je hersens soms op hol slaan Annemarie begreep er niks van. Had ze zo raar op de grond liggen doen? Wat stom. Zelf wist ze alleen nog maar dat haar buik naar aanvoelde en dat ze heel bang werd. Van de rest wist ze niets. Annemaries

Nadere informatie

verzekeraar Aanvullend pakket vergoeding 500,- per verzekerde per kalenderjaar Top

verzekeraar Aanvullend pakket vergoeding 500,- per verzekerde per kalenderjaar Top Overzicht vergoedingen van zorgverzekeraars voor Herstel & Balans versie januari 2010 Aan dit overzicht kunnen geen rechten ontleend worden. Informeer altijd bij uw zorgverzekeraar naar de vergoeding,

Nadere informatie

65 Mooi 35 MOOI Lichaam

65 Mooi 35 MOOI Lichaam MOOI Lichaam Stralend en zelfverzekerd met een mooi uiterlijk Naast een gezond lichaam wilt u ook een MOOI lichaam. MOOI is niet perfect. Kleine oneffenheden maken u juist bijzonder maar ze kunnen soms

Nadere informatie

Vergelijkmondzorg.nl ()

Vergelijkmondzorg.nl () Overzicht Tandartsverzekeringen 2013 - Vergelijk tandartstarieven 2013 & tandartsverzekering 2013. Vin... Page 1 of 10 Vergelijkmondzorg.nl () Overzicht Tandartsverzekeringen 2013 Monday 19 November, 2012

Nadere informatie

LVNG overzicht zorgverzekeraars 01-01-2008. Aanvullende pakketten onder gebracht bij ONVZ

LVNG overzicht zorgverzekeraars 01-01-2008. Aanvullende pakketten onder gebracht bij ONVZ LVNG overzicht zorgverzekeraars 01-01-2008 Aegon Ziektekosten Aanvullende pakketten onder gebracht bij ONVZ Agis Product Dekking Alt. geneesmiddelen compactpolis geen vergoeding compleetpolis 75% max.

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De huisarts

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De huisarts Thema Gezondheid Lesbrief 2. De huisarts Inleiding Deze les gaat over praten bij de huisarts. Een man, meneer Kaya, is aan de beurt. Hij praat met de huisarts over zijn probleem. Wat leert u in deze les?

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Vergoedingen Mesologie 2016 Aan de vermeldingen op deze lijst kunnen geen rechten worden verleend

Vergoedingen Mesologie 2016 Aan de vermeldingen op deze lijst kunnen geen rechten worden verleend 1 Vergoedingen Mesologie 2016 Aan de vermeldingen op deze lijst kunnen geen rechten worden verleend Verzekeraars. Anderzorg onderdeel van Menzis Aevitae (ook soort tussenpersoon die voor VGZ, Avero en

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Vergoedingen zorgverzekeraar dieetadvisering 2016

Vergoedingen zorgverzekeraar dieetadvisering 2016 Vergoedingen zorgverzekeraar dieetadvisering 2016 Basisverzekering: 3 uur dieetadvisering voor iedereen (Eerst wordt het eigen risico verbruikt. In 2016 is dit E 385,-) + Evt. aanvullende vergoeding (Hierover

Nadere informatie

Verzekeringsboekje 2012 bril- en contactlensvergoedingen

Verzekeringsboekje 2012 bril- en contactlensvergoedingen Verzekeringsboekje 2012 bril- en contactlensvergoedingen Teruggave zorgverzekering In de aanvullende verzekering bieden bijna alle zorgverzekeraars een vergoeding voor brillen en lenzen. Onterecht wordt

Nadere informatie

Psychomotorische therapie / psychomotorische kindertherapie

Psychomotorische therapie / psychomotorische kindertherapie Vak-therapie Vak-therapie is de overkoepelende naam voor verschillende vak-therapieën, namelijk: beeldende therapie, danstherapie, dramatherapie, muziektherapie, psychomotorische therapie en psychomotorische

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer Deze les gaat over praten in de wachtkamer. Een man, meneer Wong, gaat naar de huisarts. Hij moet even wachten. Hij zit in de wachtkamer. Er zitten veel mensen.

Nadere informatie

Vergoedingen Mesologie 2013

Vergoedingen Mesologie 2013 verleend Vergoedingen Mesologie 2013 Aan de vermeldingen op deze lijst kunnen geen rechten worden Verzekeraars. Vergoeding Dekking Aegon Agis Zorgverzekeringen Anderzorg onderdeel van Menzis Aevitae (ook

Nadere informatie

Overzicht Vergoedingen Zorgverzekeringen 2013

Overzicht Vergoedingen Zorgverzekeringen 2013 Overzicht Vergoedingen Zorgverzekeringen 2013 De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Voorwaarde is meestal wel dat de lactatiekundige

Nadere informatie

Niet veel mensen krijgen deze ziekte en sommige volwassenen hebben er vaak nog nooit van gehoord of weten er weinig vanaf.

Niet veel mensen krijgen deze ziekte en sommige volwassenen hebben er vaak nog nooit van gehoord of weten er weinig vanaf. Je leest waarschijnlijk dit boekje omdat je mama of papa of iemand anders speciaal in je familie Amyotrofische Lateraal Sclerose heeft. Het is een lang woord en het wordt vaak afgekort tot ALS. Niet veel

Nadere informatie

Vergoedingen Mesologie 2013 Aan de vermeldingen op deze lijst kunnen geen rechten worden verleend

Vergoedingen Mesologie 2013 Aan de vermeldingen op deze lijst kunnen geen rechten worden verleend Vergoedingen Mesologie 2013 Aan de vermeldingen op deze lijst kunnen geen rechten worden verleend Verzekeraars. Vergoeding Dekking Aegon = ONVZ Agis Compact zorg: geen vergoeding Zorgverzekeringen Compleet

Nadere informatie

De vragenlijst bestaat uit enkele vragen over uw algehele gesteldheid en specifieke vragen over mogelijke buikklachten die u ervaart.

De vragenlijst bestaat uit enkele vragen over uw algehele gesteldheid en specifieke vragen over mogelijke buikklachten die u ervaart. Vragenlijst POLYP-studie Recent bent u op controle geweest in het ziekenhuis voor uw galblaaspoliep of heeft u een operatie ondergaan. In dit document vind u de vragenlijst horend bij de POLYP-studie,

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen eigen bijdrage per kalenderjaar: 2015 Stichting Transman Vergoeding Verzekeraar Pakketnaam

Overzicht vergoedingen eigen bijdrage per kalenderjaar: 2015 Stichting Transman Vergoeding Verzekeraar Pakketnaam Overzicht vergoedingen eigen bijdrage per kalenderjaar: 2015 Stichting Transman Vergoeding Verzekeraar Pakketnaam Eigen bijdrage Opmerking Aevitae VGZ VGZ Ruime keuze 0 VGZ Goede keuze VGZ Eigen keuze

Nadere informatie

Onderzoek Eenzaamheid onder jongeren

Onderzoek Eenzaamheid onder jongeren Onderzoek Eenzaamheid onder jongeren 1V Jongerenpanel 25 september 2014 Over dit onderzoek Aan dit onderzoek deden 1375 leden van het EenVandaag Jongerenpanel mee. Het onderzoek vond plaats van 19 september

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen van zorgverzekeraars 2016 Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend

Overzicht vergoedingen van zorgverzekeraars 2016 Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend Overzicht vergoedingen van zorgverzekeraars 2016 Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend Ik heb het zo goed mogelijk samengesteld, maar vraag het voor de zekerheid altijd even nu bij de betreffende

Nadere informatie

Comfortpolis 250,- per kalenderjaar 300,- per kalenderjaar Eenmalig maximaal 200,- Achmea)

Comfortpolis 250,- per kalenderjaar 300,- per kalenderjaar Eenmalig maximaal 200,- Achmea) Zorgverzekering Aevitae (VGZ, ASR & Avéro) Basic 100,- 100,- 100,- Plus 200,- 200,- 200,- Top 200,- 200,- 200,- VIP 200,- 200,- 545,- Agis (Zilveren Kruis Comfortpolis 250,- 300,- Eenmalig maximaal 200,-

Nadere informatie

Vergoedingen Craniosacraal therapie 2018

Vergoedingen Craniosacraal therapie 2018 Vergoedingen Craniosacraal therapie 2018 Zorgverzekeraar Aanvullend pakket Per Consult Per Aevitae VGZ Plus (VGZ) 50,- 300,- Top (VGZ) 50,- 400,- Vip (VGZ) 50,- 600,- Anderzorg Extra 40,- 200,- Avéro Achmea

Nadere informatie

Vergoeding consulten

Vergoeding consulten Vergoeding consulten Deze brief geeft informatie van de tarieven en vergoeding van de consulten bij de diëtist. Met ingang 2012 zit de diëtist niet meer in de basisverzekering. Vergoeding vindt in 2012

Nadere informatie

WANNEER EEN SPECIAAL IEMAND ALS HEEFT

WANNEER EEN SPECIAAL IEMAND ALS HEEFT WANNEER EEN SPECIAAL IEMAND ALS HEEFT 1 Je leest waarschijnlijk dit boekje omdat je mama of papa of iemand anders speciaal in je familie Amyotrofische Laterale Sclerose heeft. Het is een lang woord en

Nadere informatie

Medisch-wetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon

Medisch-wetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon Uitgave Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Postadres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag Telefoon (070) 340 79 11 Informatie Voor informatie en vragen

Nadere informatie

Help, ik heb Type 1 Diabetes!

Help, ik heb Type 1 Diabetes! Help, ik heb Type 1 Diabetes! Handige weetjes en feitjes voor je spreekbeurt over Type 1 Diabetes Een uitgave van: Wat is diabetes? Diabetes is een ziekte. Er is dan een probleem met de insuline in je

Nadere informatie

VRAGENLIJST. Zorgvrager, vervolgmeting

VRAGENLIJST. Zorgvrager, vervolgmeting VRAGENLIJST pagina 2 Uw ervaringen als zorgvrager zijn waardevol U ontvangt zorg. In deze lijst staan vragen over wat die zorg betekent voor u als zorgvrager. Uw antwoorden worden gebruikt in onderzoek

Nadere informatie

Vergoedingen 2016: Vergoedingen Aevitae (ASR/VGZ/Avero) Vergoedingen Agis/Zilveren Kruis. Vergoedingen Avero Achmea.

Vergoedingen 2016: Vergoedingen Aevitae (ASR/VGZ/Avero) Vergoedingen Agis/Zilveren Kruis. Vergoedingen Avero Achmea. Vergoedingen 2016: Vergoedingen Aevitae (ASR/VGZ/Avero) Verzekeringsonderdeel: Preventie gewichtsconsulent Plus: 0,- Top: 50,- Vip: 100,- Polisvoorwaarden: artikel 9 en 10 Vergoedingen Agis/Zilveren Kruis

Nadere informatie

Vergoedingen Mesologie 2013

Vergoedingen Mesologie 2013 Verzekeraars Vergoeding Dekking Aegon = ONVZ Agis Zorgverzekeringen Compact zorg: geen vergoeding Compleet 40 per dag, max. 350 per Comfort 40 per dag, max. 500 per Comfort plus 40 per dag, max. 650 per

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg

Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg Informatie voor cliënten Cliënten en geestelijke gezondheidszorg Slachtoffers van mensenhandel hebben vaak nare dingen meegemaakt. Ze zijn geschokt

Nadere informatie

Bijzonderheden (raadpleeg de polisvoorwaarden) AEVITAE TOP tot 18 jr. 100% VIP tot 18 jr. 100% vanaf 18 jr.; max. 1.135,-

Bijzonderheden (raadpleeg de polisvoorwaarden) AEVITAE TOP tot 18 jr. 100% VIP tot 18 jr. 100% vanaf 18 jr.; max. 1.135,- AEVITAE TOP tot 18 jr. 100% VIP tot 18 jr. 100% vanaf 18 jr.; max. 1.135,- AGIS (Achmea) Compleet tot 18 jr. 90% max. 750,- 90 % max. 250,- Comfort tot 18 jr. 90% max. 1.500,- 90 % max. 500,- Comfort Plus

Nadere informatie

FBTO Orthodontie tot 18 jaar Orthodontie vanaf 18 jaar Aanvullende Module Orthodontie Max. 2500,-

FBTO Orthodontie tot 18 jaar Orthodontie vanaf 18 jaar Aanvullende Module Orthodontie Max. 2500,- Zilveren Kruis Orthodontie vanaf 18 jaar Basis Plus Module Mogelijk vergoeding via collectief Mogelijk vergoeding via collectief Aanvullend 1 ster Mogelijk vergoeding via collectief Mogelijk vergoeding

Nadere informatie

Naam : man vrouw. Geboortedatum : BSN nummer

Naam : man vrouw. Geboortedatum : BSN nummer AANMELDFORMULIER LTC Boost Naam : man vrouw Voorletters en roepnaam : Straat en huisnummer : Geboortedatum : BSN nummer Telefoon privé/mobiel : Telefoon werk : E-mail : Werkgever / bedrijf : Ik ben verzekerd

Nadere informatie

Aanvullend pakket Dekking Maximale vergoeding Premie p/m. Plus (VGZ) 100% 300 ( 50 per behandeling) 11,76 p/m

Aanvullend pakket Dekking Maximale vergoeding Premie p/m. Plus (VGZ) 100% 300 ( 50 per behandeling) 11,76 p/m Vergoedingsmogelijkheden vaktherapie Aevitae Plus (VGZ) 100% 300 ( 50 per behandeling) 11,76 p/m Top (VGZ) 100% 400 ( 50 per behandeling) 31,38 p/m Vip (VGZ) 100% 600 ( 50 per behandeling) 48,30 p/m Supervip

Nadere informatie

Zwanger zijn en bevallen

Zwanger zijn en bevallen Zwanger zijn en bevallen PRAKTISCHE TIPS IN GEWONE TAAL MARJA VAN DEURSEN & WILMA VAN OS 6 ZWANGER ZIJN EN BEVALLEN Inleiding Gefeliciteerd. Je bent zwanger! Het is fi jn om zwanger te zijn. Maar je hebt

Nadere informatie

De beste zorg vinden? Zorg of ondersteuning nodig? PZP helpt! 2013/2014. Uw verzekering snel en digitaal regelen?

De beste zorg vinden? Zorg of ondersteuning nodig? PZP helpt! 2013/2014. Uw verzekering snel en digitaal regelen? 2013/2014 Zorg of ondersteuning nodig? PZP helpt! De beste zorg vinden? Uw verzekering snel en digitaal regelen? Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Inhoudsopgave 4 Uw verzekering snel en digitaal

Nadere informatie

De Budget Ster: omgaan met je schulden

De Budget Ster: omgaan met je schulden De Budget Ster: omgaan met je schulden Budget Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Budget Ster MOTIVATIE EN VERANTWOORDELIJKHEID STRESS DOOR SCHULDEN BASISVAARDIGHEDEN STABILITEIT FINANCIEEL ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

Interviewfragmenten. Vraag 1: Heeft u een zeer goede, goede, redelijke of slechte gezondheid?

Interviewfragmenten. Vraag 1: Heeft u een zeer goede, goede, redelijke of slechte gezondheid? Interviewfragmenten Onderstaande fragmenten zijn uitsuitend bedoeld voor gebruik bij het boek Onderzoek doen met vragenlijsten. Het is niet toegestaan deze fragmenten te publiceren of anderszins te verspreiden.

Nadere informatie

Lesbrief 6. Gezondheid

Lesbrief 6. Gezondheid www.edusom.nl Opstartlessen Lesbrief 6. Gezondheid Wat leert u in deze les? Praten met de dokter. Zinnen maken. Zeggen dat iets niet zo is. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente

Nadere informatie

Doel. Wat heb je nodig? Spelregels.

Doel. Wat heb je nodig? Spelregels. Doel. Dit spel is een concrete tool dat de dialoog rond eerlijkheid mogelijk maakt. Aan de hand van herkenbare situaties worden 10 tot 12 jarigen uitgenodigd voor zichzelf na te denken over wat eerlijk

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen OrthoManuele geneeskunde door zorgverzekeraars 2009. consulten. Geen vergoeding. Alternatieve geneeswijzen 35,- 175,-

Overzicht vergoedingen OrthoManuele geneeskunde door zorgverzekeraars 2009. consulten. Geen vergoeding. Alternatieve geneeswijzen 35,- 175,- Naam verzekeraar Achmea (Zilverenkruis, Interpolis, Groene Land, DVZ, PWZ) Pakketnaam (aanvullend) Beter Af Plus Polis 1 ster Beter Af Plus Polis 2 sterren Beter Af Plus Polis 3 sterren Beter Af Plus Polis

Nadere informatie

Inknippen van je tongriempje

Inknippen van je tongriempje Wilhelmina Kinderziekenhuis Inknippen van je tongriempje Wat staat er in deze folder Inleiding voor ouders 2 Informatie voor jongeren vanaf 12 jaar 4 Inknippen van het tongriempje 6 Tips 9 Wil je meer

Nadere informatie

Vergoedingen craniosacraal therapie 2014

Vergoedingen craniosacraal therapie 2014 Vergoedingen craniosacraal therapie 2014 Zorgverzekeraar Aanvullend pakket Per Consult Per Jaar Aevitae VGZ Jong en Vrij 30,00 200,00 Jong en Vrij Collectief 30,00 200,00 Plus Pakket 50,00 300,00 Solide

Nadere informatie

Plus Pakket Supervip Pakket Top Pakket Vip Pakket 50+ Actief Polis 50+ Actief Polis 50+ Actief Polis + Vrouw Plus 50+ Actief Polis + Vrouw Plus

Plus Pakket Supervip Pakket Top Pakket Vip Pakket 50+ Actief Polis 50+ Actief Polis 50+ Actief Polis + Vrouw Plus 50+ Actief Polis + Vrouw Plus Aevitae Plus Pakket 100%, max. EUR 125,- p. jr. Supervip Pakket 100% Top Pakket 100%, max. EUR 250,- p. jr. Vip Pakket 100%, max. EUR 500,- p. jr. Agis 50+ Actief Polis 50+ Actief Polis 50+ Actief Polis

Nadere informatie

Max. 45,- per dag met een max. van 1000,- per jaar. 80% per behandeling met een max. van 400,- per jaar. Vanaf 2017 ondergebracht bij MENZIS

Max. 45,- per dag met een max. van 1000,- per jaar. 80% per behandeling met een max. van 400,- per jaar. Vanaf 2017 ondergebracht bij MENZIS VERGOEDINGENOVERZICHT PER 1 JANUARI 2017 Onderstaande zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen in de genoemde aanvullende verzekeringen. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Wij adviseren

Nadere informatie

Werken grotendeels alleen met collectieve verzekeringen met volmachten van VGZ, Avéro en ASR. Max. 45,- per dag met een max. van 1000,- per jaar

Werken grotendeels alleen met collectieve verzekeringen met volmachten van VGZ, Avéro en ASR. Max. 45,- per dag met een max. van 1000,- per jaar VERGOEDINGENOVERZICHT PER 1 JANUARI 2017 Onderstaande zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen in de genoemde aanvullende verzekeringen. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Wij adviseren

Nadere informatie