Woon je in de Voorkempen, Noorderkempen of. Antwerpen-Noord of verblijf je in PC Bethanië?* Heb je een psychische kwetsbaarheid?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Woon je in de Voorkempen, Noorderkempen of. Antwerpen-Noord of verblijf je in PC Bethanië?* Heb je een psychische kwetsbaarheid?"

Transcriptie

1 Woon je in de Voorkempen, Noorderkempen of Antwerpen-Noord of verblijf je in PC Bethanië?* Heb je een psychische kwetsbaarheid? Kan je wat hulp gebruiken om onder de mensen te komen? Zoek je naar manieren om je vrije tijd in te vullen? Wil je opnieuw gaan werken? *zie kaartje op de achterzijde Kom even langs voor een kopje koffie en een babbeltje in één van onze ontmoetingshuizen die worden georganiseerd door en voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. De begeleiders van functie 3 proberen samen met jou naar antwoorden te zoeken op je vragen over vrije tijd, ontmoeting, vorming en arbeid (van vrijwilligerswerk, stages tot betaald werk). Ze geven geen therapie, maar gaan individueel met jou op pad in de zoektocht naar dagbesteding. Je eigen keuzes, wensen en tempo staan hierbij centraal. Als je dat wenst, betrekt de begeleiding ook je directe omgeving of andere partners in deze zoektocht om je herstel te bevorderen, zowel op persoonlijk als sociaal vlak. Daarnaast kan je ook deelnemen aan begeleide vrijetijds- of arbeidsactiviteiten in groep.

2 Je wordt ondersteund in je zoektocht naar ontmoeting, vrijetijdsactiviteiten, vorming en/of arbeid. Hiervoor werken we zoveel mogelijk samen met andere organisaties en begeleidingsmogelijkheden buiten de geestelijke gezondheidszorg. Enkele voorbeelden hiervan zijn brouwerij De Trappisten, zorgboerderijen, kringloopwinkels, Algemeen Ziekenhuis Sint-Jozef, sociale kruidenier De Netzak, dagondersteuning OLO Brasschaat, diverse commerciële bedrijven en nog vele andere. PC Bethanië (Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis, Psychiatrisch Verzorgingstehuis De Landhuizen, Beschut Wonen De Sprong, Revalidatiecentrum de keerkring ) werkt samen met vele andere partners in de eerstelijnszones Voorkempen, Noorderkempen en Antwerpen Noord.

3

4 ONTMOETINGSHUIZEN In de ontmoetingshuizen voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid kan je terecht voor een babbel, een drankje, een hapje, een activiteit of gewoon om te zijn wie je bent. Bij de professionele begeleiders kan je terecht met vragen over vrije tijd en ontmoeting, vorming en arbeid. Samen verkennen we je vragen en zoeken we uit waar je het best verder geholpen wordt. Kom gerust eens langs voor een kennismaking, iedereen is welkom! Voorkempen Noorderkempen - Noord Antwerpen Ontmoetingshuis De Honk Zoerselsteenweg 69A 2980 Zoersel Openingsuren: maandag uur dinsdag uur vrijdag uur Ontmoetingshuis Aliado Koningsakker Brasschaat Openingsuren: Maandag uur dinsdag uur woensdag gesloten donderdag uur vrijdag uur Ontmoetingshuis Kalmthout Kerkeneind Kalmthout Opstart medio 2019

5 CONTACTPERSONEN Heb je een vraag over vrije tijd, ontmoeting, arbeid of vorming? Hieronder vind je een overzicht van de contactpersonen. Voorkempen Vrije tijd en ontmoeting Evelien Nuyts Medewerker vrije tijd en ontmoeting Arbeid Leen Meeussen Medewerker arbeid Aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag. Noorderkempen Noord Antwerpen Vrije tijd en ontmoeting Anke Boumans Medewerker vrije tijd en ontmoeting Arbeid Sien Scheynen Medewerker arbeid Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Coördinator Arbeidscoach GGZ en RC de keerkring Liesbet Felix Meer info: Coördinator Herstelacademie SaRA Lavinia Vervecken Meer info: Coördinator functie 3 Bie Stoops bie.stoops@emmaus.be

6

7 GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

8 Voorkempen, Noorderkempen en Antwerpen-Noord ELZ Voorkempen ELZ Noorderkempen en Antwerpen-Noord

9 Het Werkhuis Steek je al eens graag de handen uit de mouwen? Het Werkhuis biedt je deze mogelijkheid! Wat doen we? In Het Werkhuis kan je terecht voor groepsactiviteiten waar je talenten kan (her)ontdekken en (opnieuw) kan inzetten via uiteenlopende arbeidsmatige opdrachten. We haken mogelijk aan bij bestaande initiatieven. De groepsactiviteiten zijn gebundeld in thema s (zie achterzijde). Samen met jou bespreken we de opdrachten. Waarom gebeurt dit? Iedereen moet de kans krijgen om zich zinvol in te zetten! We merken op dat niet iedereen onmiddellijk de stap naar het werkveld weer kan zetten. Met deze groepsactiviteiten geven we deelnemers de kans om deze stap in de brede zin van het woord te verkleinen. Graag luisteren we van begin af aan naar je specifieke vragen en/of wensen rond werk en trachten we hier samen mee op weg te gaan met jou en je omgeving.

10 Voor wie? Voor iedereen met een psychische kwetsbaarheid die zich zinvol wil inzetten met als doel aan de slag te gaan met wensen rond werk. Interesse? Bij opname in PC Bethanië: meld je aan via verpleging of PB. Voor geïnteresseerden thuis: neem contact op met Sien (gsm Aliado te Brasschaat) of Claus (gsm De Honk te Zoersel). Verschillende thema s: Klussen We hopen ieders kennis in te zetten in het volbrengen van onze opdrachten. Deze kunnen gaan van het opmaken van tweedehands meubelen, schilderwerken, opstel- en afbraakwerken bij evenementen, fabriceren en plaatsen van insectenhotels, fietsen herstellen, Dit doen we voor PC Bethanië, De Kringwinkel, lokale vzw s, Natuur en dieren Seizoensgebonden activiteiten zoals werken in de moestuin, verwerken van de oogst,

11 Helpen bij zorgbossen en activiteiten i.s.m. Natuurpunt vzw. Verzorging van dieren op het domein van PC Bethanië en samenwerkingen met zorgboeren. Productie Activiteiten met de nadruk op verpak-, tel- en sorteerwerk. Zoals bv. bij De Werkplaats (Oostmalle), Brouwerij der Trappisten (Westmalle), werkhoekje (PC Bethanië), Voeding Groepsactiviteiten waar ieder werkt aan een eigen deeltaak om samen tot een geheel te komen. Dit doen we voor de gemeente, sociale kruidenier, interne en externe evenementen, Dienstverlening Activiteiten met als doel hulp te bieden aan derden zoals het uitvoeren van kleine administratieve taken, deelname zwerfvuilactie,

12 Is een Arbeidsmatige Activiteit (AMA) iets voor jou? Wat? Een AMA is een vrijwillige, onbezoldigde arbeidsmatige activiteit uitgevoerd bij een werkpost. Er is ook ondersteuning van een erkende begeleider. Voor wie? Personen, ouder dan 18 jaar en jonger dan 65 jaar, voor wie betaald werk op middellange termijn niet, nog niet of niet meer mogelijk is door belemmeringen van medische, mentale, psychische, psychiatrische of sociale aard (MMPPS). Doel? Het doel van een AMA is bij te dragen aan een zinvolle participatie aan de samenleving: het bieden van een zinvolle bezigheid, zorgen voor structuur, het aanreiken van sociale contacten, de mogelijkheid tot zelfontplooiing, Voor sommigen kan het een springplank naar betaald werk zijn, maar dit is geen vereiste. Hoe? De begeleider AMA gaat na of de AMA-kandidaat in aanmerking komt voor een AMA (dit is onder meer afhankelijk van de uitkeringsinstantie) en gaat vervolgens mee op zoek naar een passende werkpost. Zodra deze gevonden is, kan een AMA-overeenkomst opgemaakt worden.

13 AMA-overeenkomst De AMA-overeenkomst wordt opgesteld tussen 3 partijen: 1. AMA-deelnemer 2. Begeleider AMA = erkende voorziening PZ Bethaniënhuis en Beschut Wonen De Sprong hebben een erkenning. Een medeweker van de voorziening staat in voor de opvolging. 3. Werkpost Elke werkgever in de profit, social profit of publieke sector kan een werkpost zijn. Een werknemer van de werkpost neemt de taak van werkpostbegeleider op zich. De AMA-begeleider zorgt ervoor dat de AMA-overeenkomst tijdig ingediend wordt bij de overheid (Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin). Opvolging en evaluatie Op elke werkpost is een werkpostbegeleider de concrete aanspreekpersoon voor de AMA-deelnemer. Daarnaast staat een medewerker van de begeleidende voorziening in voor de opvolging van de AMA. Hij zorgt er ook voor dat alles administratief in orde is en bewaakt dat er jaarlijks een evaluatie plaatsvindt om - samen met de betrokkenen - na te gaan of de AMA nog steeds passend is. Indien van toepassing gaat de begeleidende voorziening jaarlijks ook na bij de

14 uitkeringsinstantie of de deelnemer nog steeds een AMA mag uitvoeren.

15 Voel jij je klaar om betaald te gaan werken? Dan is het RIZIV-pilootproject misschien iets voor jou! Wat is het RIZIV-pilootproject en kom ik in aanmerking om deel te nemen? Het is een onderzoek van RIZIV en ULB (Université libre de Bruxelles). In de uitvoering van het onderzoek zijn GTB en de partners in de zorg betrokken. Het is enkel voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die arbeidsongeschikt zijn (ZIVstatuut) en die zich klaar voelen om betaald te gaan werken. De universiteit onderzoekt verschillende begeleidingsstijlen van trajecten naar werk en volgt de resultaten op over een periode van 5 jaar. Waarom is dit interessant voor mij? Een bemiddelaar van GTB begeleidt je in je traject naar betaald werk. Hij/Zij helpt je om je weg te vinden naar een duurzame tewerkstelling en een fijne baan waar je je goed in voelt.

16 Hoe kan ik eraan deelnemen? Je kan het gewoon aanvragen via je adviserend arts van je mutualiteit. Je ondertekent dan een aanmeldingsformulier voor RIZIV/ULB2018 pilootproject. Hoe pak ik dat best aan? Het beste is om je voornemen alvast te bespreken met je omgeving en je behandelend arts of zorgpartner. Je arts kan je dan ook een verwijzing meegeven voor de adviserend arts van de mutualiteit. Wat gebeurt er daarna? Als de adviserend arts van de mutualiteit achter de aanmelding staat, stuurt hij de aanvraag door naar RIZIV en de universiteit. Enkele weken daarna krijg je bericht bij wie je uitgenodigd wordt bij GTB. Daarna start de begeleiding bij je arbeidsbemiddelaar van GTB. Bij de eerste afspraak vul je een vragenlijst in. Om de 6 maanden volgen ze zo op of de begeleiding goed verloopt en of jij er tevreden over bent. Interesse? Spreek erover met je begeleiding!

17 Kameleon Ben je op zoek naar creatieve activiteiten en sociaal contact? Wil je ideeën uitwisselen? Ontmoet je graag andere mensen? En ondertussen in een gezellige sfeer aan je werkstuk of handwerk werken? Kom dan naar Kameleon!

18 Wat doen we? Je kan tijdens de handwerkmomenten kiezen uit een brede waaier van technieken. Zowel mensen met als zonder ervaring zijn welkom. Op donderdag kan je deelnemen aan creatieve workshops zoals glas schilderen, juwelen maken, kaarten maken, We houden rekening met je draagkracht en stimuleren je in het nemen van initiatieven. We betrekken je ten volle in onze werking en kiezen samen met jou de crea activiteiten voor de volgende maand. Waar? Kameleon Bethaniënlei Zoersel Openingsuren? dag activiteit tijdstip dinsdag handwerk uur uur donderdag crea uur uur vrijdag handwerk 9.00 uur uur

19 Verantwoordelijk uitgever: Jan Bogaerts Algemeen secretariaat PC/Functie 3/

Activering. Dagactiviteitencentrum Kameleon. re-actief. Buurthuis de Honk. Buurthuis/Dagactiviteitencentrum. Spelotheek Dobbeltje.

Activering. Dagactiviteitencentrum Kameleon. re-actief. Buurthuis de Honk. Buurthuis/Dagactiviteitencentrum. Spelotheek Dobbeltje. t SAS SOCIAAL ACTIEF SAMENWERKEN Activering Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN Dagactiviteitencentrum Kameleon re-actief

Nadere informatie

Activering Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken)

Activering Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken) Activering Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken) 1 WELKOM Activering Sas (Sociaal Actief Samenwerken). Activering Sas is een initiatief ontstaan uit de samenwerking van Beschut Wonen De Sprong, Psychiatrisch

Nadere informatie

Activering. Dagactiviteitencentrum Kameleon. re-actief. Buurthuis de Honk. Buurthuis/Dagactiviteitencentrum. t SAS SOCIAAL ACTIEF SAMENWERKEN

Activering. Dagactiviteitencentrum Kameleon. re-actief. Buurthuis de Honk. Buurthuis/Dagactiviteitencentrum. t SAS SOCIAAL ACTIEF SAMENWERKEN t SAS SOCIAAL ACTIEF SAMENWERKEN Activering Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN Dagactiviteitencentrum Kameleon re-actief

Nadere informatie

ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken)

ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken) ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken) Psychiatrisch Centrum Bethanië Andreas Vesaliuslaan 39 2980 Zoersel Tel. 03 380 30 11 pcbethanie@emmaus.be www.pcbethanie.be Binnen en buiten met aandacht

Nadere informatie

ACTIVERING Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken)

ACTIVERING Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken) ACTIVERING Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken) Psychiatrisch Centrum Bethanië Andreas Vesaliuslaan 39 2980 Zoersel Tel. 03 380 30 11 pcbethanie@emmaus.be www.pcbethanie.be Deze voorziening maakt deel

Nadere informatie

decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014

decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014 decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014 Basis = participatieladder Kader: Trede 5 = maatwerkdecreet Trede 3 en 4= decreet Werk- en zorgtrajecten Trede

Nadere informatie

TEAM ACTIVERING. Ontmoetingscentrum Activiteitencentrum Arbeidscentrum Herstelwijzer. Team Activering

TEAM ACTIVERING. Ontmoetingscentrum Activiteitencentrum Arbeidscentrum Herstelwijzer. Team Activering TEAM ACTIVERING Ontmoetingscentrum Activiteitencentrum Arbeidscentrum Herstelwijzer Team Activering WIE ZIJN WIJ? Het Team Activering van VZW Hestia ( Alexianen Zorggroep Tienen) is al sinds 1994 actief

Nadere informatie

Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen

Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen 2 NR 2 Jaargang 2 Nr 2 Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen In dit nummer 1 Intro 2 Infomoment 3 Aanbod voorjaar 4 Instapmoment 5 Hoe inschrijven?.1. Intro 26 januari 2018 Hier zijn we weer! Deze keer

Nadere informatie

OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T. B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N. BOUWSTENEN tot WELZIJN

OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T. B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N. BOUWSTENEN tot WELZIJN OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N Heel wat personen krijgen niet altijd de mogelijkheid om te participeren aan de verschillende

Nadere informatie

Welkom bij Roads. Roads werkt!

Welkom bij Roads. Roads werkt! Welkom bij Roads Roads werkt! Welkom bij Roads Roads begeleidt mensen met psychische klachten of verslavingsproblematiek naar werk of dagbesteding! Werken is belangrijk voor een goede gezondheid. Dat hoeft

Nadere informatie

Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel:

Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel: Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, tel: 03 380 34 30 dvt@emmaus.be Woe 1 Feestdag / / / Similes Aliado / 14u00 Do 2 Masseur Marcel Aliado / 13u30 16u00 Aliado

Nadere informatie

Inschrijvingen en info bij Vrijetijd & Ontmoeting Gebouw 2 (DVT) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel:

Inschrijvingen en info bij Vrijetijd & Ontmoeting Gebouw 2 (DVT) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel: Inschrijvingen en info bij Vrijetijd & Ontmoeting Gebouw 2 (DVT) Andreas Vesaliuslaan 39, tel: 03 380 34 30 dvt@emmaus.be Ma 1 Avondsport: Squash Gebouw 6 / 18u00 20u00 De zoo van Antwerpen 7,5 en vervoer

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Koning Albert II-laan 35 bus Brussel T F

Veelgestelde vragen. Koning Albert II-laan 35 bus Brussel T F Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel T 02 553 33 30 F 02 553 31 40 www.departementwvg.be/werk-enzorgdecreet //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Word vrijwilliger. Interesse in vrijwilligerswerk bij vzw Zorgnetwerk Trento?

Word vrijwilliger. Interesse in vrijwilligerswerk bij vzw Zorgnetwerk Trento? Word vrijwilliger Interesse in vrijwilligerswerk bij vzw Zorgnetwerk Trento? Vrijwillige inzet van mensen is essentieel in de gehele samenleving. Ook binnen ons zorgnetwerk ervaren de bewoners die meerwaarde.

Nadere informatie

Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel:

Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel: Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, tel: 03 380 34 30 dvt@emmaus.be Ma 1 Avondsport: Basketbal Gebouw 6 / 18u00 20u00 Knutselen met Malika Aliado / 13u30 15u30

Nadere informatie

Bijlage 11: Stellingen voor focusgroepen activering. Thema s voor de focusgroepen activering

Bijlage 11: Stellingen voor focusgroepen activering. Thema s voor de focusgroepen activering Bijlage 11: Stellingen voor focusgroepen activering Thema s voor de focusgroepen activering Tekst door inleider : De thema s waarover in de focusgroep gediscussieerd wordt, zijn weergegeven in een overzicht.

Nadere informatie

Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel:

Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel: Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, tel: 03 380 34 30 dvt@emmaus.be Openingsreceptie Honk: een hapje en een drankje om onze nieuwe openingsuren te vieren Honk

Nadere informatie

Adres: Zoerselsteenweg 69a (De Honk) Telefonisch: 0492/ Openingsuren: Ma 9-16 uur Vrij uur

Adres: Zoerselsteenweg 69a (De Honk) Telefonisch: 0492/ Openingsuren: Ma 9-16 uur Vrij uur Adres: Zoerselsteenweg 69a (De Honk) Telefonisch: 0492/27.45.44 DECEMBER 2017 Openingsuren: Ma 9-16 uur rij 13 16 uur ME rij 01/12 02/12 S A S - k a l e n d e r D E C E M B E R Honk Kameleon Aliado Extern

Nadere informatie

Inschrijvingen op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel:

Inschrijvingen op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel: Inschrijvingen op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, tel: 03 380 34 30 dvt@emmaus.be Do 1 Afwerken kaarsen Kameleon van de grootte Kameleon uitzonderlijk gesloten Kameleon / 09u30 12u00

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

Inschrijvingen en info: inschrijvingsloket VT&O (gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel:

Inschrijvingen en info: inschrijvingsloket VT&O (gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel: Inschrijvingen en info: inschrijvingsloket VT&O (gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, tel: 03 380 34 30 dvt@emmaus.be Di 1 Woe 2 Do 3 Feest van de Arbeid Stap voor stap wandelen s Herenbos (Oostmalle) (inschrijven)

Nadere informatie

Voorstelling arbeidscoaching SaRA en het ZoWeZo-team

Voorstelling arbeidscoaching SaRA en het ZoWeZo-team Voorstelling arbeidscoaching SaRA en het ZoWeZo-team Kader Veel vraag naar samenwerking tussen gezondheidszorg en VDAB/GTB Past binnen functie 3: rehabilitatieteams die werken rond herstel en sociale inclusie,

Nadere informatie

Inschrijvingen en info op Dienst Vrije Tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel:

Inschrijvingen en info op Dienst Vrije Tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel: Inschrijvingen en info op Dienst Vrije Tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, tel: 03 380 34 30 dvt@emmaus.be Gastkok Lisette: pannenkoek met een tasje koffie Honk 1,00 14u00 16u00 Vr 1 Zwemmen met vrijwilliger

Nadere informatie

Het Leerwerkbedrijf van de Drechtsteden. Ontdek je talent bij DrechtwerkActief. Leerwerktrajecten Dagbesteding Participeren

Het Leerwerkbedrijf van de Drechtsteden. Ontdek je talent bij DrechtwerkActief. Leerwerktrajecten Dagbesteding Participeren Het Leerwerkbedrijf van de Drechtsteden Ontdek je talent bij DrechtwerkActief Leerwerktrajecten Dagbesteding Participeren Je dag op een leuke manier doorbrengen? Wij bieden verschillende activiteiten aan

Nadere informatie

Adres: Zoerselsteenweg 69a (De Honk) Telefonisch: 0492/ Openingsuren: Ma 9-16 uur Vrij uur

Adres: Zoerselsteenweg 69a (De Honk) Telefonisch: 0492/ Openingsuren: Ma 9-16 uur Vrij uur Adres: Zoerselsteenweg 69a (De Honk) Telefonisch: 0492/27.45.44 NOEMBER 2017 Openingsuren: Ma 9-16 uur rij 13 16 uur ME S A S - k a l e n d e r N O E M B E R Honk Kameleon Aliado Extern DT Trefpunt Avondsport

Nadere informatie

HerstelAcademie SaRA

HerstelAcademie SaRA SaRA HerstelAcademie SaRA HERSTELACADEMIE Regio Antwerpen Regio Voor- en Noorderkempen WERKEN AAN HERSTEL DOEN WE SAMEN INFOBROCHURE EN VORMINGSAANBOD NAJAAR 2018 WAT? HerstelAcademie SaRA Wij bieden kortdurende

Nadere informatie

14) Cliëntsturing. a) Clubhouse model - De Waterheuvel / Cordaan Amsterdam. a) Kees Apeldoorn, Kevin Barnas, Leden De Waterheuvel

14) Cliëntsturing. a) Clubhouse model - De Waterheuvel / Cordaan Amsterdam. a) Kees Apeldoorn, Kevin Barnas, Leden De Waterheuvel 14) Cliëntsturing a) Clubhouse model - De Waterheuvel / Cordaan Amsterdam b) Fameus, Centrum voor Herstel Ontwikkeling Ontplooiing, GGz Breburg Tilburg a) Kees Apeldoorn, Kevin Barnas, Leden De Waterheuvel

Nadere informatie

Deeltijdbehandeling voor ouderen

Deeltijdbehandeling voor ouderen Deeltijdbehandeling voor ouderen Deeltijdbehandeling voor ouderen In deze brochure vindt u de belangrijkste informatie over de deeltijdbehandeling voor ouderen. Mocht u nog vragen hebben na het lezen van

Nadere informatie

Arbeidsgerichte vorming

Arbeidsgerichte vorming Arbeidsgerichte vorming Arbeid en activatie De nadruk ligt op het geven van informatie en ervaringen uitwisselen in het zoeken naar (vrijwilligers)werk en/of opleiding. Mogelijke thema s die aan bod kunnen

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: zet ideeën van jongeren om in daden Jongeren 12 23 jaar We willen graag in gesprek met jongeren die een positieve

Nadere informatie

Wuyts Nadia, Jobcoach MAGDA-LEUVEN

Wuyts Nadia, Jobcoach MAGDA-LEUVEN Wuyts Nadia, Jobcoach MAGDA-LEUVEN BEGELEID WERKEN Wat is begeleid werken? Voor wie is begeleid werken? Wie organiseert begeleid werken? DE PRAKTIJK: SUPPORTED EMPLOYMENT BEGELEID WERKEN Enkele praktijkvoorbeelden.

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoud: WBVH SWOZ Aafje. Januari

Voorwoord. Inhoud: WBVH SWOZ Aafje. Januari Voorwoord Welkom Midden Inn. Midden Inn is, naast een woon- zorgcomplex ook een Ontmoetingsplein. Ontmoeten is waar het om gaat in Midden Inn zowel voor de bewoners als ook de mensen uit het dorp. Op verzoek

Nadere informatie

Aanmelding kandidaat langdurige woonvorm

Aanmelding kandidaat langdurige woonvorm Andreas Vesaliuslaan 39 2980 ZOERSEL woonfunctie.zoersel@emmaus.be vzw Emmaüs De Sprong Centrum voor Beschut Wonen en Psychiatrische Zorg aan Huis Zoerselsteenweg 69a 2980 ZOERSEL Aanmelding kandidaat

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 30 september 2016

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 30 september 2016 Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 30 september 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Nieuwe kunst in Wijkkamer de Dommer!

Nadere informatie

Van binnen uit, een blik op 2016

Van binnen uit, een blik op 2016 Van binnen uit, een blik op 2016 Ons hoofd is rond zodat ons denken van richting kan veranderen Rainer Maria Rilke Illustrator Ephameron verbleef samen met ervaringswerker Mick Hutsebaut enkele dagen in

Nadere informatie

Uitvoering decreet werk- en zorgtrajecten

Uitvoering decreet werk- en zorgtrajecten Uitvoering decreet werk- en zorgtrajecten Decreet werk- en zorgtrajecten Decreet houdende de werk- en zorgtrajecten Op 25 april 2014 bekrachtigd door de Vlaamse Regering Vlaams regeerakkoord 2014-2019:

Nadere informatie

ACTIVITEITEN ENKEL VOOR LEDEN OF OP PERSOONLIJKE UITNODIGING

ACTIVITEITEN ENKEL VOOR LEDEN OF OP PERSOONLIJKE UITNODIGING VASTE ACTIVITEITEN Workshop hatha yoga Maandag 20u00 geen zitting op schoolvrije dagen Organisatie : Willemsfonds Bridge Maandag 14u00 Woensdag 19u30 geen zitting op wettelijke feestdagen en de sluiting

Nadere informatie

DRAAIBOEK. Informatie, inspiratie en ideeën!

DRAAIBOEK. Informatie, inspiratie en ideeën! DRAAIBOEK Informatie, inspiratie en ideeën! GELDERLAND 11 APRIL 2019 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. De Dag van de Mobiliteit wat houdt dit in?... 4 Hoe werkt het, de Dag van de Mobiliteit?... 4 Voor

Nadere informatie

Werken en dagbesteding

Werken en dagbesteding Werken en dagbesteding Leven zoals jij dat wilt Minke wil ervaring opdoen voor een baan in de bediening Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? SDW helpt je verder pagina 3 Activiteiten

Nadere informatie

Welkom! Je stopt met school en je hebt nog geen werk. Wat Nu? 24-4-2014. Transitietraject. Wie zijn wij? Verloop info

Welkom! Je stopt met school en je hebt nog geen werk. Wat Nu? 24-4-2014. Transitietraject. Wie zijn wij? Verloop info Welkom! Wie zijn wij? Verloop info Afgestudeerd, en nu? Info over onze dienst GTB Info over de ondersteuningsmaatregelen vanuit de VDAB Vragen? Heb je goed nagedacht over je beslissing? Je stopt met school

Nadere informatie

GTB afdeling Limburg Welzijnscampus 23 bus Genk (Tel) 089/

GTB afdeling Limburg Welzijnscampus 23 bus Genk (Tel) 089/ GTB afdeling Limburg Welzijnscampus 23 bus 41 3600 Genk (Tel) 089/32 10 50 Info.lim@gtb-vlaanderen.be www.gtb-vlaanderen.be 1. Wat is de opdracht van GTB? De opdracht van GTB is opgedeeld is drie luiken:

Nadere informatie

Arbeidsmatige Activiteiten: quoi?

Arbeidsmatige Activiteiten: quoi? Provinciale netwerkdag Sociale Economie Arbeidsmatige Activiteiten: quoi? Leuven 18 oktober 2018 Overzicht Context AMA: Wat en voor wie? Begeleiding Brussel Werkpost Overeenkomst Subsidie en timing Wijziging

Nadere informatie

BEVRAGING WERKVELD ERGOTHERAPIE IN DE PSYCHIATRIE

BEVRAGING WERKVELD ERGOTHERAPIE IN DE PSYCHIATRIE BEVRAGING WERKVELD ERGOTHERAPIE IN DE PSYCHIATRIE Geachte, Beste, Voor u ligt een bevraging m.b.t. uw werk als ergotherapie in de psychiatrie. Met deze bevraging willen wij graag meer zicht krijgen op

Nadere informatie

CANO. Centrum Actieve Netwerkontwikkeling en Omgevingsondersteuning. Cano-centrum Neerhof. Jongeren

CANO. Centrum Actieve Netwerkontwikkeling en Omgevingsondersteuning. Cano-centrum Neerhof. Jongeren CANO Centrum Actieve Netwerkontwikkeling en Omgevingsondersteuning Jongeren Cano-centrum Neerhof Worden ruzies thuis jou soms ook te veel? Loopt het samenleven vaak moeilijk? Lukt het minder goed om samen

Nadere informatie

vzw beschut wonen DE OVERWEG ONZEOPDRACHT

vzw beschut wonen DE OVERWEG ONZEOPDRACHT vzw beschut wonen DE OVERWEG ONZEOPDRACHT vzw beschut wonen DE OVERWEG bewoners De vzw Beschut Wonen De Overweg richt zich tot volwassenen die omwille van hun psychiatrische problematiek en/of psychosociale

Nadere informatie

Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel:

Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel: Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, tel: 03 380 34 30 dvt@emmaus.be Ma 1 Honkforum Honk / 14u00 15u00 Samen koken ( inschrijven) Aliado 3,00 17u00 18u30 Avondsport:

Nadere informatie

Dank aan onze pioniers

Dank aan onze pioniers Nieuwsbrief nr 1 - december 2013 Je buren helpen. Jezelf helpen. pagina 3 AGENDA voor januari: 3 jan 14u 3 jan 15u INFOMOMENT Voor nieuwe kandidaten en nieuwsgierigen ONTMOETINGSMOMENT Voor ingeschreven

Nadere informatie

Club 107. voor een vernieuwde GGZ in de regio Mechelen Rupelstreek. een initiatief van GGALIMERO

Club 107. voor een vernieuwde GGZ in de regio Mechelen Rupelstreek. een initiatief van GGALIMERO Club 107 voor een vernieuwde GGZ in de regio Mechelen Rupelstreek een initiatief van GGALIMERO PC Duffel woensdag 23 mei 2012 1. Welkom 2. GGALIMERO 3. GGZ-vernieuwing 4. Experimenten 5. En onze regio?

Nadere informatie

Route 11 Psychosociaal Revalidatiecentrum Kempen

Route 11 Psychosociaal Revalidatiecentrum Kempen Route Psychosociaal revalidatiecentrum Kempen Gasthuisstraat 22/2 - Turnhout (zomer 208: Merodelei 88-90) 04/44 29 9 info@route.be (mei juni 208: www.route.be) Route Psychosociaal revalidatiecentrum Kempen

Nadere informatie

Uurroosters administratie

Uurroosters administratie Uurroosters administratie Voltijdse arbeid: 38:00 Deeltijdse arbeid aan 50%: 19:00 1 maandag 7:45 9:00 9:00 12:00 12:00 14:00 2 maandag 12:00 14:00 14:00 dinsdag 12:00 14:00 14:00 woensdag 12:00 14:00

Nadere informatie

Programma van: t Koetshuis

Programma van: t Koetshuis Programma van: t Koetshuis Voorwoord 't Koetshuis 't Koetshuis is een activiteitencentrum gelegen in een mooie tuin aan de Vliet in Den haag. Wij bieden leuke activiteiten aan voor cliënten van Stichting

Nadere informatie

S A S - k a l e n d e r M E I Honk Kameleon Aliado Extern DVT Trefpunt Avondsport DAG VAN DE ARBEID

S A S - k a l e n d e r M E I Honk Kameleon Aliado Extern DVT Trefpunt Avondsport DAG VAN DE ARBEID ME 2017 Adres: Zoerselsteenweg 69a (De Honk) Telefonisch: 0492/27.45.44 Openingsuren: Ma 9-16 uur rij 13 16 uur Ma 1/05 S A S - k a l e n d e r M E Honk Kameleon Aliado Extern DT Trefpunt Avondsport DAG

Nadere informatie

Visie. Herstel of recovery visie: Geloof dat het zetten van stappen naar werk bijdraagt aan herstel en gezondheid van persoon in kwestie

Visie. Herstel of recovery visie: Geloof dat het zetten van stappen naar werk bijdraagt aan herstel en gezondheid van persoon in kwestie RIZIV GTB- VDAB Visie Herstel of recovery visie: Geloof dat het zetten van stappen naar werk bijdraagt aan herstel en gezondheid van persoon in kwestie 1. Historiek 1. Twee jaar pilootproject Samenwerking

Nadere informatie

Uitvoering decreet werk- en zorgtrajecten. Toelichting - versie 14 juni 2018

Uitvoering decreet werk- en zorgtrajecten. Toelichting - versie 14 juni 2018 Uitvoering decreet werk- en zorgtrajecten Toelichting - versie 14 juni 2018 Decreet werk- en zorgtrajecten Decreet houdende de werk- en zorgtrajecten Op 25 april 2014 bekrachtigd door de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Belangrijk Lees dit eerst!

Belangrijk Lees dit eerst! AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE Belangrijk Lees dit eerst! ARBEIDSONGESCHIKTHEID Waarvoor dient dit formulier? Dit formulier vult u in als u tijdens de periode waarin u arbeidsongeschikt

Nadere informatie

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In.

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In. Voorjaar 2018 NIEUWSBRIEF Het steunpunt OOK Zandvoort is er voor alle inwoners van Zandvoort Noord die door bijvoorbeeld ziekte, beperking of ouderdom steun kunnen gebruiken. Door mensen waar nodig te

Nadere informatie

Begeleid Werken. Inclusie binnen Begeleid Werken!

Begeleid Werken. Inclusie binnen Begeleid Werken! Begeleid Werken Inclusie binnen Begeleid Werken! Begeleid Werken - Inclusie Wie zijn wij? Soetkin Hugo Jobcoach sinds september 2014 Enthousiaste voorstander inclusie Sara Leytens Momenteel; bijna start

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Wil je jezelf ontwikkelen? Omdat je meer uit jezelf wilt halen? Of omdat je

Nadere informatie

Creacafé. Hobby & vrije tijd

Creacafé. Hobby & vrije tijd Creacafé Domein Omschrijving Hobby & vrije tijd Het creacafé is een vrije activiteit waarbij iedereen kan aansluiten. We hebben ter plaatse creatief materiaal, waar je gratis gebruik van kan maken. Hiernaast

Nadere informatie

Voorstelling Initiatief vrijwillige bewindvoering

Voorstelling Initiatief vrijwillige bewindvoering Voorstelling Initiatief vrijwillige bewindvoering Martine De Moor Coördinator initiatief vrijwillige bewindvoering Brussel/21 maart 2019 Initiatief vrijwillige bewindvoering is genomen in 1997 maakt deel

Nadere informatie

DIALOOGDAG Recht op werk, voor iedereen?!

DIALOOGDAG Recht op werk, voor iedereen?! Het Netwerk tegen Armoede nodigt u uit op de DIALOOGDAG Recht op werk, voor iedereen?! Op donderdag 6 november 2014 Antwerpen-Berchem, Huis van de Sport DIALOOGDAG Wanneer: donderdag 6 november 2014 Waar:

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Januari 2016 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

Papieren versie. Mijn stage. Schematisch overzicht. Legende. Een antwoord schrijven. Een bolletje inkleuren. Maximum 1 antwoord kiezen.

Papieren versie. Mijn stage. Schematisch overzicht. Legende. Een antwoord schrijven. Een bolletje inkleuren. Maximum 1 antwoord kiezen. Papieren versie Mijn stage Schematisch overzicht Legende Een antwoord schrijven. Een bolletje inkleuren. Kies Maximum 1 antwoord kiezen. Duid aan Meerdere antwoorden aanduiden. 1 Vragen Voor Waarom ga

Nadere informatie

Cliënten aan het woord

Cliënten aan het woord Cliënten aan het woord Instrument om ervaringen van cliënten in kaart te brengen Versie Wonen Naam cliënt : Woning cliënt : Datum : Je ontvangt deze vragenlijst omdat we graag willen weten hoe je het wonen

Nadere informatie

Belangrijk Lees dit eerst!

Belangrijk Lees dit eerst! AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE Belangrijk Lees dit eerst! ARBEIDSONGESCHIKTHEID Waarvoor dient dit formulier? Dit formulier vult u in als u tijdens de periode waarin u arbeidsongeschikt

Nadere informatie

Kenniscentrum Persoonsgerichte Bewindvoering

Kenniscentrum Persoonsgerichte Bewindvoering Kenniscentrum Persoonsgerichte Bewindvoering Marianne De Boodt Similes juridisch adviseur Martine De Moor Similes coördinator Persoonsgerichte Bewindvoering Leuven 18 oktober 2014 www.similes.be Kenniscentrum

Nadere informatie

Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel:

Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel: Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, tel: 03 380 34 30 dvt@emmaus.be Za 1 Zo 2 Ontmoetingsruimte / 09u00 11u30 Creacafé: versiering Sint en kerst Gebouw 1 / 13u30

Nadere informatie

Zoekt u vrijwilligerswerk? Dan zoeken wij u, want samen staan we sterk!

Zoekt u vrijwilligerswerk? Dan zoeken wij u, want samen staan we sterk! Vrijwilligers voor de cafetaria/restaurant Voor onze cafetaria en het restaurant zijn we op zoek naar gemotiveerde, positieve en sociale vrijwilligers die de gebruikers van ons dienstencentrum een warme

Nadere informatie

AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE ARBEIDSONGESCHIKTHEID

AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE ARBEIDSONGESCHIKTHEID AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE Belangrijk Lees dit eerst! ARBEIDSONGESCHIKTHEID Waarvoor dient dit formulier? Dit formulier vult u in als u tijdens de periode waarin u arbeidsongeschikt

Nadere informatie

De rol en opdrachten van de adviserend-arts in de re-integratie

De rol en opdrachten van de adviserend-arts in de re-integratie De rol en opdrachten van de adviserend-arts in de re-integratie Postgraduaat UGent 14/03/2019 Dr. Philiep Berkein Arts-directeur NVSM Wetgevend Wetgevend het wettelijke statuut van de adviserend-arts de

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Wimilingen

Nieuwsbrief De Wimilingen Nieuwsbrief De Wimilingen NOVEMBER - DECEMBER 2018 Contactgegevens voor info en inschrijvingen: Contactpersoon: Marleen Dobbels Adres: Kruizemunt 15, 2160 Wommelgem Tel: 03 355 18 14 E-mail: marleen.dobbels@emmaus.be

Nadere informatie

Arbeidsgerichte vorming met behulp van multimedia

Arbeidsgerichte vorming met behulp van multimedia Arbeidsgerichte vorming met behulp van multimedia Arbeid en activatie Moet je bepaalde office programma s gebruiken in je werk maar schiet je kennis hierin tekort of heb je hier opfrissing in nodig? Wil

Nadere informatie

Wonen, werken, leren en activiteiten

Wonen, werken, leren en activiteiten Wonen, werken, leren en activiteiten Het beste uit het leven halen Meedoen in de samenleving. Voor sommige mensen is dat niet vanzelfsprekend. Ze hebben door psychische of psychosociale problematiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Nieuws vanuit Herstelacademie Antwerpen

Nieuws vanuit Herstelacademie Antwerpen NUMMER 1 Nieuws vanuit Herstelacademie Antwerpen Januari 2017 We gaan opnieuw van start! Een nieuw jaar, een nieuwe start, een nieuw cursusaanbod! In dit nummer Opnieuw van start! Nieuwsbrief We zijn online

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK VISIETEKST & AFSPRAKEN

VRIJWILLIGERSWERK VISIETEKST & AFSPRAKEN VRIJWILLIGERSWERK VISIETEKST & AFSPRAKEN 1. Visie Werken met vrijwilligers is een bewuste keuze in OC Cirkant. Wij geloven immers in de kracht en waarde van vrijwilligers in een sterk geprofessionaliseerde

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Special Cursusaanbod Bureau Herstel. Bureau Herstel organiseert.

Special Cursusaanbod Bureau Herstel. Bureau Herstel organiseert. Nummer 2, jaargang 4, juli 2015 Special Cursusaanbod Bureau Herstel Beste lezer.. Voor je ligt de Herstel nieuwsbrief. Deze keer met als onderwerp het cursusaanbod van Bureau Herstel. Cursusaanbod voor

Nadere informatie

Belangrijk Lees dit eerst!

Belangrijk Lees dit eerst! AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE Belangrijk Lees dit eerst! ARBEIDSONGESCHIKTHEID Waarvoor dient dit formulier? Dit formulier vult u in als u tijdens de periode waarin u arbeidsongeschikt

Nadere informatie

Inleiding. Beste familielid, Hierbij de programmafolder voor familieleden van onze Herstelweek 2015.

Inleiding. Beste familielid, Hierbij de programmafolder voor familieleden van onze Herstelweek 2015. Inleiding Beste familielid, Hierbij de programmafolder voor familieleden van onze Herstelweek 2015. Dit is intussen onze derde editie. Met deze Herstelweken willen we cliënten en hulpverleners samen gedurende

Nadere informatie

AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE ARBEIDSONGESCHIKTHEID

AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE ARBEIDSONGESCHIKTHEID www.vnz.be Hoogstratenplein 1-2800 Mechelen Tel. 03 491 09 88 Vlaams & Neutraal Ziekenfonds Hoogstratenplein 1 arbeidsongeschiktheid@vnz.be 2800 MECHELEN AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS

Nadere informatie