WereldWijd Werken. 1 e Hulp bij oriëntatie op een plaatsing in het buitenland. Inhoudsopgave

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WereldWijd Werken. 1 e Hulp bij oriëntatie op een plaatsing in het buitenland. Inhoudsopgave"

Transcriptie

1 udhabicopenhagencotonoulondonluandasanjosésana azagrebabujacolombodakarljubljanaluxembourgsanfranciscosantiagodechilewellingtonaccrachicagodamascuslisbonmad 3W is dé dienstverlener voor het Rijk die wereldwijd werkt 3W WereldWijd Werken Inhoudsopgave Test: Successful Expatriate Skills Hoe maak ik de juiste keuze? Wat vind ik echt belangrijk? Opleiding, vrijwilligerswerk of een betaalde baan? Waar vind ik meer informatie? 1 e Hulp bij oriëntatie op een plaatsing in het buitenland En dan is het zover, een eventuele plaatsing in het buitenland van je partner komt steeds dichterbij! Iets waar jullie beiden wel al rekening mee hebben gehouden en waarvan jullie weten dat dat op een gegeven moment tot de mogelijkheden behoort, maar nu is het zover. En wat nu? Nu wordt het zaak om opnieuw met elkaar te praten over de voors en tegens, de consequenties voor beiden en voor eventuele kinderen. Wat als? Ik daar niet kan werken? Mijn kinderen geen onderwijs op hun niveau kunnen volgen? De leefomgeving, de gezondheidzorg en medische voorzieningen beperkingen met zich meebrengen? Er niets is om mij zinvol bezig te houden? Dit is een uitgave van het Ministerie van Buitenlandse Zaken met als doel de partners en medewerkers een handreiking te doen, een 1 e hulp bij oriëntatie, zodat iedereen weloverwogen aan de stap om een buitenlandse post te accepteren begint. Immers bezint eer ge begint. We hopen dat deze informatie jullie helpt een bewuste keuze te maken en dat je met veel plezier, samen met je partner, Nederland in het buitenland wilt gaan vertegenwoordigen.

2 Successful Expatriate Skills Expertise in Labour Mobility heeft een test ontwikkeld op basis van vele gesprekken met internationale HR mensen. De vaardigheden die hieronder genoemd worden associëren werkgevers met succesfactoren bij leven en werken in het buitenland. Je kan jezelf hiermee testen of het buitenland iets voor je is. Immers, dit zou het uitgangspunt moeten zijn bij het besluit om een functie in het buitenland te accepteren. Instructie: Geef jezelf een 1 voor vaardigheden waarvan je vindt dat je hier laag op scoort en waarvan je denkt dat deze vaardigheid verbeterd kan worden. Geef jezelf een 2 bij vaardigheden waarvan je vindt dat je die best goed onder de knie hebt, maar waarbij nog steeds verbetering mogelijk is. Geef jezelf een 3 als je van mening bent dat je hier goed in bent, beter dan de meeste andere mensen. Naast je eigen scores, kan je iemand vragen die jou goed kent om deze test ook eens in te vullen en daarbij te kijken of jouw zelfbeeld klopt met hoe een ander jouw sterke en zwakke vaardigheden ziet. Indien van toepassing is het ook interessant om de test te doen met je kinderen. Vaardigheid Jouw eigen score Mening van een ander Flexibiliteit Onafhankelijkheid Goed met stress om kunnen gaan Veerkracht Doorzettingsvermogen Gemakkelijk kunnen aanpassen Teamwerk vaardigheden Emotionele stabiliteit Goed om kunnen gaan met onzekerheid Zin hebben in avontuur Goede buitenlandse taalvaardigheid Communicatievaardigheden Expertise in Labour Mobility,

3 Hoe maak ik de juiste keuze? Het besluit om op een functie in het buitenland te reageren is een gezinsbesluit, waarbij alle gezinsleden een positief gevoel (zouden) moeten hebben. Een buitenlandse post is namelijk een geweldige ervaring die zowel qua loopbaan als privé, ieders leven kan verrijken. En het is zeker niet zo dat een partner en andere gezinsleden op de tweede plaats komen, al voelt dat soms misschien wel zo. Ook partners zullen goed na moeten denken over hun eigen loopbaan en wat ze zelf willen doen gedurende de tijd dat het gezin in het buitenland verblijft. Uiteindelijk is het welzijn van het gehele gezin cruciaal voor het succes van een plaatsing in het buitenland, ongeacht het type werk dat mensen doen. Wie ben ik eigenlijk? Aan de hand van enkele nuttige tips en zelfhulpmiddelen kunnen partners uitgerust worden met het benodigde arsenaal aan kennis om de juiste beslissingen te nemen. Maar om te weten wat de juiste beslissingen zijn, is het goed om eerst een hele belangrijke vraag te beantwoorden: Wat wil ik met mijn leven doen? Om dit helder te krijgen, gaan we eerst naar een aantal kernwaarden kijken en naar het belang daarvan voor jou in deze fase van je leven. Kies uit de onderstaande lijst 6 kernwaarden: Integriteit Betrouwbaarheid Veiligheid Tolerantie Eerlijkheid Democratie Vrijheid Vrijheid van meningsuiting Vrijheid van godsdienst Familie Welzijn/geluk van kinderen Gelijke rechten van man en vrouw Gelijke behandeling van same sex partners Gelijke behandeling van verschillende ethnische groepen Open samenleving Liefde Humor Authenticiteit Persoonlijke groei De lijst hierboven bevat een aantal heel verschillende kernwaarden, sommige liggen meer op het persoonlijke vlak en andere hebben meer te maken met de samenleving waarin jij je prettig voelt. Als je naar de 6 door jou gekozen kernwaarden kijkt, kan je er dan een top 3 uithalen die voor jou van levensbelang is om je gelukkig te voelen?

4 Om de vraag Wat wil ik met mijn leven doen? te beantwoorden, is het belangrijk om voor jezelf te bepalen welke waarden je echt belangrijk acht. Door middel van bovenstaande oefening weet je welke kernwaarden je belangrijk vindt. Om de vraag verder uit te diepen hebben we een reeks stellingen geformuleerd. Geef bij al deze stellingen aan of deze niet erg belangrijk, belangrijk, of heel belangrijk voor je is. Stelling Mate van belangrijkheid Regelmatig contact met je familie en vrienden Balans tussen werk en privé Vrije tijd die ik zelf naar eigen keuze kan indelen Geestelijke stabiliteit Deel uitmaken van een groep Persoonlijke ontwikkeling Nieuwe vaardigheden leren Persoonlijke netwerken (uit)bouwen Uitdagende, maar ook realistische doelen stellen Afwisselende taken/steeds iets anders doen Uitdagende opdrachten die me na laten denken Mezelf productief voelen De vrijheid om zelf te bepalen hoe en wanneer ik werk Innovatief werk doen Een team leiden Erkenning voor mijn werk Beschouwd worden als deskundige op mijn vakgebied Financiële onafhankelijkheid Welvaart en prestige Expertise in Labour Mobility, Maak vervolgens een top 3 van de waarden die je het meest belangrijk vindt:

5 Wat vind ik echt belangrijk? Als je partner een post in het buitenland overweegt, zet dat ook jouw wereld op z n kop. Opeens moet er nagedacht worden over zaken die voorheen rustig voortkabbelden. Het is belangrijk om na te denken over wat je echt motiveert. Als werk op dit moment een belangrijk onderdeel van je leven uitmaakt, hoe belangrijk wordt het als er bijvoorbeeld geen part-time mogelijkheden zijn en er een maximum is van 10 vakantiedagen per jaar? Wat als je niet mag werken? Wat is voor jou werkelijk van belang? Waar ligt je passie? Wat motiveert je? Hieronder volgen een aantal stappen om dat beeld helderder te krijgen. Kun je kort beschrijven hoe je in deze situatie terecht bent gekomen? Wat zijn de stappen die je hier gebracht hebben? Wat zijn de aspecten van je werk en privéleven waar je in deze ideale situatie het meest enthousiast over bent? Wat wil ik bereiken? Nadat je de aspecten hebt kunnen identificeren die je echt belangrijk vindt, is het van belang om goed na te denken over jouw toekomst, zowel met betrekking tot je werk als je privé leven. Stel je eens voor, in de ideale wereld zonder obstakels of belemmeringen: Je bent vijf jaar verder in je leven en loopbaan, en je hebt in de tussentijd alles bereikt waar je altijd van gedroomd hebt. Neem de tijd om over deze vragen goed na te denken. Als je hiermee klaar bent, beschrijf in één zin wat je doelstellingen zijn voor over 5 jaar en wat het grootste obstakel is om deze doelen te bereiken. Denk over deze situatie goed na (en laat je niet limiteren door te veel praktische zaken, we hebben het immers over alles waarvan je gedroomd hebt!): Beschrijf nu hoe je dat obstakel hebt overwonnen: Hoe ziet deze situatie er precies uit? Welke doelstellingen heb je bereikt? Hoe voel je je? De bedoeling van de bovenstaande vragen is om je echt na te laten denken over die zaken die er voor jou in deze fase van je leven toe doen. Vanuit je ideale toekomstvisie kan je nu de stappen uitwerken die je kunnen helpen in je keuzeproces. In deze vervolgstappen is het van belang om niet alleen naar je dromen te kijken, maar ook naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van een uitzending en daar een weloverwogen keuze in te maken.

6 Opleiding, vrijwilligerswerk of een betaalde baan? Nu er daadwerkelijk nagedacht wordt over naar het buitenland gaan, worden opeens vragen actueel die dat wellicht de laatste tijd minder waren. Wil je werken in je nieuwe thuisland? Mag je eigenlijk wel werken in dat land? Is dit het moment om een eigen bedrijf te starten of eindelijk die studie op te pakken? Of ga je je richten op vrijwilligerswerk? Wil je meer tijd in je gezin stoppen? Wees je bewust van de keuzes die je hebt. Want wat je ook besluit te doen, het moet een positieve en weloverwogen keuze zijn. Vandaar dat we je meerdere vragen en opdrachten hebben voorgelegd eerder in deze uitgave. Om te helpen met deze keuzes is niet alleen je eigen gevoel van belang maar moet er ook oog zijn voor de daadwerkelijke realiteit. Immers, werkvergunningen voor partners zijn niet in alle landen mogelijk en het Nederlandse part-time werken is niet overal gemeengoed. Naar het buitenland gaan is een persoonlijke verrijking en ook als je loopbaan niet (direct) voortgezet kan worden, is het belangrijk om een goede invulling van de buitenlandse periode te vinden en hoe deze maximaal benut kan worden bij terugkeer. Als er een overeenkomst is, kun je ook overwegen om een eigen bedrijf te starten. In elk land zijn er juridische kaders waarbinnen je een eigen bedrijf mag beginnen, informeer je daar lokaal over. Je kunt ook kiezen voor het starten van een bedrijf in Nederland, en via een in Nederland bij de Kamer van Koophandel ingeschreven bedrijf, je diensten/producten in Nederland of elders aanbieden. Ook daarvoor moet je het nodige uitzoek werk verrichten o.a. bij de GBA, belastingdienst en SVB. Welke oplossing je kiest hangt nauw samen met het soort product of dienst dat je aanbiedt. Houd er rekening mee dat je vaak meer dan 1 opdrachtgever moet hebben voor je bedrijf om ook fiscaal als bedrijf aangemerkt te worden. Meer informatie kan je vinden op en op de site van 3W. Wat als ik niet mag werken voor een lokaal bedrijf? Als blijkt, uit bovenstaande lijst, dat je in een bepaald land niet mag werken als partner van dan kun je een aantal andere opties overwegen: Je kunt denken aan vrijwilligerswerk of een studie. Als er passende vacante functies zijn kun je solliciteren bij de Nederlandse ambassade. Er zijn vaak mogelijkheden, ondanks dat deze niet altijd in het oog springen, maar het is vooral belangrijk om de kansen te zien en vervolgens de keuzes te maken die het best bij jou passen. Waar mag ik werken? Als je graag betaald aan de slag wilt is het goed om je te oriënteren op de mogelijkheden. Immers, werkvergunningen voor partners worden niet door ieder land afgegeven. Voor partners van diplomaten geldt sowieso dat zij met hun diplomatieke status andere rechten en plichten hebben. Om het werken voor partners mogelijk te maken in het ontvangende land buiten de EU, streeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken ernaar zoveel mogelijk overeenkomsten (MoU s, Verdragen) af te sluiten en daarmee de partners de gelegenheid te bieden te kunnen werken. Als er geen overeenkomst is met een niet -EU land mag er niet gewerkt worden in het ontvangende land. Op het rijksportaal 3W staat de actuele lijst met MoU s en verdragen en alle daarbij behorende informatie over werken en strafrechtelijke immuniteit. Met de Citrix Key op het BZ-account van de medewerker op het rijksportaal. Lees die informatie goed door ruim voor vertrek, dan kom je niet voor verrassingen te staan en heb je tijd om eventuele zaken uit te zoeken en te regelen. Eigen bedrijf Internationale organisaties Wereldwijd zijn er veel internationale organisaties en NGOs. Ook hier kun je in sommige gevallen wel werken. De arbeidsmogelijkheden zijn daar vaak enigszins afwijkend van werken bij commerciële organisaties. Het gaat erom dat je je strafrechtelijke immuniteit niet hoeft op te geven. Het is raadzaam om je hier vooraf goed over te informeren. Dat kan bijvoorbeeld via de gids Looking for work in International Organisations (ISBN ). Wat als ik een opleiding wil volgen? Je kan ervoor kiezen om de periode in het buitenland te benutten om je professioneel te ontwikkelen en je kennis op peil te houden, of uit te breiden. Zelfs een omscholing of een studie is een optie. Een investering op langere termijn waarbij je je kansen op de arbeidsmarkt bij terugkeer vergroot. In veel landen kan je via de Open University of via distance learning studeren, maar ook Bachelor, Master of PhD trajecten zijn mogelijk in het buitenland. Waarbij je met name de eerste 2 niveaus ook vaak in deeltijd kan doen. Een steeds groter aantal universiteiten biedt deelcertificaten of collegereeksen aan, die vaak gericht zijn op volwassenen. Houdt er rekening mee dat je je niveau moet kunnen laten zien door middel van je diploma s. Zorg daarom voor (beëdigde) vertalingen. Op de website van de NUFFIC

7 vind je informatie over diploma vergelijkingen. Om je Engelstalige niveau te kunnen laten zien, wordt vaak gevraagd naar TOEFL of GMAT scores. Dit zijn testen die je kunt laten doen om je niveau aan te geven. Handig om te weten: BZ heeft een voorziening die bijdraagt in de kosten voor professionele ontwikkeling. Het bedrag dat daarvoor jaarlijks kan worden aangevraagd bedraagt maximaal Voor uitgebreide informatie over de voorwaarden en aanvraagprocedure, zie Rijksportaal 3W. Wat als ik graag vrijwilligerswerk wil doen? In veel landen mag je als partner van niet werken. Je krijgt simpelweg geen werkvergunning. Voor sommigen zal dit misschien een hele verandering zijn, maar het goede van vrijwilligerswerk is dat je dit (bijna) altijd wel mag doen. De voldoening bij vrijwilligerswerk is vaak groot en de bijdrage die je levert aan de (lokale) maatschappij kan heel groot zijn. Daarnaast kan vrijwilligerswerk er voor zorgen dat je geen gat op je CV krijgt omdat je mee blijft draaien in het arbeidsproces. De voordelen van vrijwilligerswerk: Je bent onderdeel van een team Je krijgt sneller toegang tot de lokale samenleving Je onderhoudt of ontwikkelt persoonlijke vaardighede Je ontmoet andere mensen met vergelijkbare interesses Je kunt zelf bepalen hoeveel tijd je in de activiteit stopt Je kunt bij uitdagende projecten betrokken worden Je gebruikt je vrije tijd om anderen te helpen Je hebt plezier en maakt nieuwe vrienden! Waar vind ik meer informatie? Voor alle informatie over werken, vrijwilligerswerk, professionele ontwikkeling en de voorwaarden en regelgeving hieromtrent staat de informatie op Rijksportaal 3W. Deze informatie is alleen toegankelijk voor de ambtenaar en voor de partner alleen te ontsluiten door vanuit huis samen met de ambtenaar het Rijksportaal te benaderen met de Citrix key. Vragen ontvangen we ook het liefst via het digitale formulier (via de ambtenaar) of als dat niet mogelijk is door de derden per mail Web: gebruikersnaam: bzposten wachtwoord: BZzaken10 Werken: Looking for work in... serie gidsen die meer dan 40 landen beslaat en waar per land beschreven staat hoe je in dat specifieke land werk kunt vinden en hoe je in dat land solliciteert, met voorbeeld CV, nuttige tips en verhalen van anderen. (ISBN ), Expertise in Labour Mobility, Looking for work in International Organisations (ISBN ), Frederik Vermeulen, Nannette Ripmeester A career in your suitcase (ISBN ), Joanna Parfitt Wereldwijd werken (ISBN ), Peter Kranenburg en Mechteld Nije, C&G Career Services, Amstelveen Landen belastingdienst/zakelijk DigiD inloggen op mijn SVB. Vrijwilligerswerk: Studeren: Algemene informatie: Expat en partner gids, Global Connection, ISBN

8 3w Dolutatio Dolutatio exer ilisis am quat, commod dionsequipit ad magnit vulluptatue diam zzriureet del eraessed dolorpe feugiametuer sequatu msandre eugue consenisl. Peraessim Peraessim alit lore magnibh endipsu tel xxx WereldWijd Werken Eriuscipit Ugue consenisl dolobortis dolutem eteriuscipit lan eraeseq uamconum henim vent prat alit dolor sent digna core. udhabicopenhagencotonoulondonluandasanjosésana azagrebabujacolombodakarljubljanaluxembourgsanfranciscosantiagodechilewellingtonaccrachicagodamascuslisbonmad Colofon: Uitgebracht door: Ministerie van Buitenlandse Zaken 3W WereldWijd Werken Postbus eb Den Haag / Tekst: Expertise in Labour Mobility, In opdracht van Bureau Partners en Kinderen Deze brochure is een uitgave van: Het ministerie van Buitenlandse Zaken Postbus eb Den Haag www. rijksoverheid.nl Buitenlandse Zaken oktober BUZxxxxxxxxxxxxxxxx N

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten AVONTURENKAART Reflectieopdrachten Je hebt aangegeven dat je het niet weet; je hangt niet erg aan je huidige baan maar hebt ook niet de ambitie om naar een andere baan op zoek te gaan. Geef hieronder kort

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

DE NETWERKTHERMOMETER LEERLINGEN INSTRUCTIE

DE NETWERKTHERMOMETER LEERLINGEN INSTRUCTIE Netwerkthermometer DE NETWERKTHERMOMETER LEERLINGEN INSTRUCTIE Wat is De Netwerkthermometer De Netwerkthermometer is een test. Een test om een gedegen beeld te krijgen van hoe je zelf aan kijkt tegen je

Nadere informatie

Nationaal Contactpunt OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Eindverklaring Melding Hou Friesland Mooi vs. Nuon Energy N.V.

Nationaal Contactpunt OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Eindverklaring Melding Hou Friesland Mooi vs. Nuon Energy N.V. Nationaal Contactpunt OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen Eindverklaring Melding Hou Friesland Mooi vs. Nuon Energy N.V. entiniëaustraliëbelgiëbraziliëcanadachilicolombiadenemarkenduitslandegypteestlandfinlandfrankrijkgriekenlandhongarijeierlandisraëlitaliëjapanletlandlitouw

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Ke(r)n jouw waarde. Ontdek jouw kernwaarden.

Ke(r)n jouw waarde. Ontdek jouw kernwaarden. Ke(r)n jouw waarde Ontdek jouw kernwaarden Ontdek jouw kernwaarden - pag. 2 Ontdek jouw kernwaarden Wat jou drijft in jouw leven en werk bepalen jouw keuzes. Het is dus belangrijk om te weten wát je drijft,

Nadere informatie

Hoe Zeker Ben Ik Van Mijn Relatie

Hoe Zeker Ben Ik Van Mijn Relatie Hoe Zeker Ben Ik Van Mijn Relatie Weet jij in welke opzichten jij en je partner een prima relatie hebben en in welke opzichten je nog wat kunt verbeteren? Na het doen van de test en het lezen van de resultaten,

Nadere informatie

PERSONAL & CAREER ASSESSMENT

PERSONAL & CAREER ASSESSMENT PERSONAL & CAREER ASSESSMENT Jij kunt het verschil maken. Jouw kick-start voor persoonlijke groei en carrière ontwikkeling Deze vragenlijst is een handig gereedschap om inzicht te krijgen in waar jij staat

Nadere informatie

APQ rapportage. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

APQ rapportage. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: APQ rapportage Naam: Bea Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea Voorbeeld / 16.06.2015 / APQ rapportage 2 Inleiding Dit rapport geeft inzicht in jouw inzetbaarheid. We bespreken hoe

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

Succescirkel van Werkgeluk

Succescirkel van Werkgeluk Succescirkel van Werkgeluk Ken jezelf en je succesfactoren! Zodat je je eigen werkgeluk en dat van anderen positief kunt beïnvloeden www.kristadewolff.nl Over Goed dat je het ebook hebt gedownload. Wat

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk!

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Ontdek en gebruik je talenten en competenties: Maak stappen in je loopbaan

Nadere informatie

1. Doel: de themagesprekken kunnen inzichten verschaffen over de werkmotieven (wie ben ik en wat wil ik) en zijn kwaliteiten (wat kan ik).

1. Doel: de themagesprekken kunnen inzichten verschaffen over de werkmotieven (wie ben ik en wat wil ik) en zijn kwaliteiten (wat kan ik). 1.16. Themagesprek A. Situering Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Wat zijn mijn opties? Wat is mijn actieplan? B. Gebruik 1. Doel: de themagesprekken kunnen inzichten verschaffen over de werkmotieven

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk!

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Krachtkaart: Ontdek je persoonlijke missie! Communiceren met lef: Verrassend

Nadere informatie

LOOPBAAN-ANKERTEST. Wat zijn loopbaan-ankers? Welke baan past bij je?

LOOPBAAN-ANKERTEST. Wat zijn loopbaan-ankers? Welke baan past bij je? LOOPBAAN-ANKERTEST Welke baan past bij je? Waarom werk je? Welke aspecten motiveren je in jouw werk? Welke inhoudelijke zaken moet je werk bevatten zodat je het naar je zin hebt en met plezier en resultaat

Nadere informatie

Balans loopbaan-privé

Balans loopbaan-privé JOUW LOOPBAANEXPERT Balans loopbaan-privé Naam: Februari 2017 James Postbus 2525 3500 GM Utrecht Telefoon 030-7511900 www.jamesloopbaan.nl info@jamesloopbaan.nl Twitter @Jamesloopbaan KvK 854298514 1 Inhoud

Nadere informatie

Oriëntatie 45+ Is jouw loopbaan al half voorbij? Of begint je net aan de tweede helft? 45+ heeft de toekomst! Je werkt tot je 70 e

Oriëntatie 45+ Is jouw loopbaan al half voorbij? Of begint je net aan de tweede helft? 45+ heeft de toekomst! Je werkt tot je 70 e 1.Orientatie Oriëntatie 45+ Is jouw loopbaan al half voorbij? Of begint je net aan de tweede helft? 45+ heeft de toekomst! Je werkt tot je 70 e Zorg dus voor plezierig werk! Denk goed na Oriëntatie 45+

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 Inhoud Inleiding 6 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 2 Instanties in Nederland 13 Belangrijke instanties voor ondernemers 14 Kamer

Nadere informatie

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW Samen bruggen bouwen Het manifest: de basis van en voor SDW Inhoud Samen bruggen bouwen 10 4 6 De basis van en voor SDW Waarom bestaat SDW? 8 Waar willen we naar toe? Van waaruit handelen wij? Onze belofte

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Solliciteren Solliciteren, vol vertrouwen aan de bak Je staat op een punt in je leven dat je op zoek gaat naar een baan. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging of je bent genoodzaakt om iets anders

Nadere informatie

Ondernemerschap in Nederland

Ondernemerschap in Nederland Ondernemerschap in Nederland Je neemt deel aan het profiel Ondernemerschap. Dit betekent dat je erover denkt om in de toekomst als ondernemer te gaan werken. Dat is anders dan werken in loondienst. Dan

Nadere informatie

Autonomie ervaren betekent dat je je werk graag doet en zinvol vindt. De volgende vragen peilen naar jouw ervaringen.

Autonomie ervaren betekent dat je je werk graag doet en zinvol vindt. De volgende vragen peilen naar jouw ervaringen. 5.3.1 AUTONOMIE Autonomie ervaren betekent dat je je werk graag doet en zinvol vindt. De volgende vragen peilen naar jouw ervaringen. Met deze vraag / vragen krijg je een zicht op hoe de medewerker autonomie

Nadere informatie

Je toekomst? Die bepaal je zelf!

Je toekomst? Die bepaal je zelf! 030-7511900 Je toekomst? Die bepaal je zelf! Youfit@retail helpt je op weg. Je werkt met plezier in een winkel. Dat doe je misschien al jaren en het gaat je prima af. Maar denk je weleens na waar je over

Nadere informatie

APQ. Bea Voorbeeld. Naam: Datum:

APQ. Bea Voorbeeld. Naam: Datum: APQ Naam: Bea Voorbeeld Datum: 31.05.2017 Email: support@meurshrm.nl Bea Voorbeeld / 31.05.2017 / APQ 2 Inleiding Dit rapport geeft inzicht in jouw inzetbaarheid. We bespreken hoe je er nu voorstaat en

Nadere informatie

Is DID de oplossing? 1

Is DID de oplossing? 1 Is DID de oplossing? 1 Inhoudsopgave Voorwoord...2 Adviseur Jantien Meeuwsen...3 Positieve energie...4 DID kan helpen bij professionele thema s...5 Index diensten...6 Hoe werkt dit boekje...7 Test kan

Nadere informatie

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld:

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld: Inleiding Deze Loopbaan-stappenwijzer is bestemd voor OBP-medewerkers en geeft praktische tips over loopbaanpaden, carrièremogelijkheden en mobiliteit. Ben je toe aan nieuwe uitdaging? Heb je behoefte

Nadere informatie

Programma Maak van je Pensioen een Succes. Persoonlijk rapport voor Jan Voorbeeld

Programma Maak van je Pensioen een Succes. Persoonlijk rapport voor Jan Voorbeeld Programma Maak van je Pensioen een Succes Persoonlijk rapport voor Jan Voorbeeld LET OP! Dit rapport toont slechts delen van het persoonlijk rapport behorend bij het programma Maak van je Pensioen een

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie.

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Via dit mailadres kunt u ook informatie aanvragen over de docentenhandleiding

Nadere informatie

Doelstelling: Het zich bewust worden van factoren, die van invloed zijn op de loopbaan.

Doelstelling: Het zich bewust worden van factoren, die van invloed zijn op de loopbaan. Vragenlijst carrièrefactoren Doelstelling: Het zich bewust worden van factoren, die van invloed zijn op de loopbaan. Als er beslissingen genomen moeten worden ten aanzien van de loopbaan speelt wat u uiteindelijk

Nadere informatie

Handleiding 1 Hour Coaching

Handleiding 1 Hour Coaching Handleiding 1 Hour Coaching Coachingsinstrument: Eigen bedrijf beginnen? Beschrijving coachingsinstrument: Veel mensen dromen ervan om een eigen bedrijf te beginnen en tegenwoordig zijn er veel ZZP-ers

Nadere informatie

GRIP OP JE LOOPBAAN. Praktische checklist

GRIP OP JE LOOPBAAN. Praktische checklist GRIP OP JE LOOPBAAN Praktische checklist GRIP OP JE LOOPBAAN PRAKTISCHE CHECKLIST Hoe krijg je grip op je loopbaan? Nadenken over wie je bent, wat je wilt en wat je kan, helpt om meer grip te krijgen

Nadere informatie

FLUITEND NAAR JE WERK. Loopbaanadvies

FLUITEND NAAR JE WERK. Loopbaanadvies FLUITEND NAAR JE WERK Loopbaanadvies Herziene versie, mei 2017 LOOPBAANADVIES BIJ DE VAKBOND? Je vraagt je misschien af waarom de FNV loopbaanadvies aanbiedt. Eén van onze doelen is het werk van onze

Nadere informatie

INSTRUMENT ASSESSMENT LOOPBAAN ANKERS

INSTRUMENT ASSESSMENT LOOPBAAN ANKERS INSTRUMENT ASSESSMENT LOOPBAAN ANKERS Wat? Voor wie? Soort tool? Hoe gebruiken? Bron? Dit assessment peilt naar de belangrijkste motivatoren of loopbaanankers van de cliënt Cliënt (hoger profiel) invuldocument

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo Sander, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk vindt.

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Wil je jezelf ontwikkelen? Omdat je meer uit jezelf wilt halen? Of omdat je

Nadere informatie

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - -

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - - Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills 21st Century Skill Jouw talent Vaardigheden Gedragsindicatoren J L Ik weet wat ik wil Ik weet wat ik kan Ik ga na waarom iets mij interesseert

Nadere informatie

Je waarden zijn o.a. bepalend voor de dingen die je doet. Ze vormen als het ware de onderlaag van waaruit je de keuzes maakt in het leven.

Je waarden zijn o.a. bepalend voor de dingen die je doet. Ze vormen als het ware de onderlaag van waaruit je de keuzes maakt in het leven. Waarden oefening Je waarden zijn o.a. bepalend voor de dingen die je doet. Ze vormen als het ware de onderlaag van waaruit je de keuzes maakt in het leven. Bekijk de waarden die hieronder vermeld staan.

Nadere informatie

INDIVIDUELE LOOPBAANBEGELEIDING

INDIVIDUELE LOOPBAANBEGELEIDING INDIVIDUELE LOOPBAANBEGELEIDING Fluitend naar het werk: droom of werkelijkheid? LOOPBAANWELLNESS Wil ik doen waar ik goed in ben? Ik ben toe aan een nieuwe stap, hoe pak ik dat aan? Wat zijn mijn groeikansen

Nadere informatie

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Chris de Coach

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Chris de Coach Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Chris de Coach 4-5-2014 Beste Chris, Dit rapport geeft een totaaloverzicht van jouw energie- en stressbronnen op organisatie- en functieniveau. De antwoorden die jij hebt

Nadere informatie

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo StudieThermometer Mw Demo Kandidaat 27-11 - 2018 Temperatuur wat aan de lage kant? Instelling Demo Beste Demo, Goed dat je de StudieThermometer hebt ingevuld! Het helpt je om te bekijken of alles goed

Nadere informatie

De loopbaanchecklist

De loopbaanchecklist De loopbaanchecklist Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop je jouw loopbaan stuurt. Bij het beantwoorden van de vragen gaat het niet direct om andere banen, je

Nadere informatie

Studiekeuzebegeleiding bij Intermijn Individueel

Studiekeuzebegeleiding bij Intermijn Individueel Studiekeuzebegeleiding bij Intermijn Individueel Ontdek welke studie écht bij je past Intermijn is een studiekeuzeorganisatie met een duidelijke visie als het gaat om kiezen: kiezen moet je leren. Een

Nadere informatie

Rapportage Drijfveren. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

Rapportage Drijfveren. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: Rapportage Drijfveren Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 16.06.2015 / Drijfveren (QDI) 2 Wat motiveert jou? Wat geeft jou energie? Waardoor laat jij

Nadere informatie

TotalBalance Test / Mini-training

TotalBalance Test / Mini-training TotalBalance Test / Mini-training Weet jij al wie je bent en wat je wilt? Ben je op zoek naar een goede balans tussen werk en privé? Of wil je meer energie? De TotalBalance Test geeft je inzicht op welke

Nadere informatie

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Auteur: Leni Minderhoud info@45plusondernemer.nl Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Audio 1 Het belangrijkste voor je LI profiel eerst Hallo luisteraar naar deze audio serie over je LI profiel.

Nadere informatie

3. Trends in het talenttijdperk

3. Trends in het talenttijdperk 3. Trends in het talenttijdperk 25. Doe jij aan levenlang leren? Hoe vaak en op welke wijze leer jij naast of tijdens je werk (p. 77)? 26. In hoeverre is jouw talent helemaal up-to-date en uniek (p. 77)?

Nadere informatie

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf!

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Het programma Maak werk van jezelf! binnen het Transvorm Loopbaan Portal is een uitgebreid programma om inzicht te krijgen

Nadere informatie

ONTWIKKEL DE JUISTE MENTALITEIT

ONTWIKKEL DE JUISTE MENTALITEIT ONTWIKKEL DE JUISTE MENTALITEIT Iedereen met wie je in contact komt, biedt een kans om over een oplossing van Isagenix te vertellen, wat zijn of haar leven drastisch kan verbeteren. Vergeet niet waarom

Nadere informatie

Naam: Datum: Ik-Wijzer

Naam: Datum: Ik-Wijzer Ik-Wijzer Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk

Nadere informatie

23/12/15. Doelen. Opdracht: Huidige situatie in beeld. Levensdomeinen. Betekenis van werk. Huidige situatie Belangrijke doelen

23/12/15. Doelen. Opdracht: Huidige situatie in beeld. Levensdomeinen. Betekenis van werk. Huidige situatie Belangrijke doelen Medefinanciering door Doelen Betekenis van werk Nadenken over : Belangrijke doelen persoonlijke betekenis van werk motivatie om terug te gaan werken Zelfbeeld Kwaliteiten en minpunten Vooral een doe-sessie

Nadere informatie

Kilometers van hier zijn ze soms mijlen verder

Kilometers van hier zijn ze soms mijlen verder Kilometers van hier zijn ze soms mijlen verder Studie of stage in het buitenland? wilweg.nl Studie of stage in het buitenland? Wil jij je horizon verbreden? Een onvergetelijke tijd beleven? Vrienden hebben

Nadere informatie

Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst

Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst Dit is een korte vragenlijst die bedoeld is om een aantal van je denkbeelden, attitudes en gedrag in werksituaties in kaart te brengen. Wees zo eerlijk mogelijk

Nadere informatie

5 manieren om je eigen pad te bewandelen

5 manieren om je eigen pad te bewandelen 5 manieren om je eigen pad te bewandelen Hierbij het nieuwe artikel met als onderwerp: 5 manieren om je eigen pad te bewandelen. Het is geschreven door wandelcoach Tineke Franssen. Tineke wandelt al een

Nadere informatie

MODULE 1 ZELFANALYSE WERKBOEK: STAP 5. 1 Persoonlijke successen 2 SWOT analyse 3 Samenvatting & conclusie

MODULE 1 ZELFANALYSE WERKBOEK: STAP 5. 1 Persoonlijke successen 2 SWOT analyse 3 Samenvatting & conclusie MODULE 1 ZELFANALYSE WERKBOEK: STAP 5 1 Persoonlijke successen 2 SWOT analyse 3 Samenvatting & conclusie 1. Persoonlijke successen De eerste stap in je carrièrewijziging is je resultaten te herkennen of

Nadere informatie

Hoe vind ik mijn droombaan?

Hoe vind ik mijn droombaan? Hoe vind ik mijn droombaan? Denk eens aan een collega of vriend van je die in jou ogen een droombaan heeft. Hij is niet alleen goed in zijn werk, maar geniet er ook elke dag met volle teugen van. Anderen

Nadere informatie

Vragenlijst loopbaanankers

Vragenlijst loopbaanankers Vragenlijst loopbaanankers Doelstelling: Het zich bewust worden van factoren, die van invloed zijn op de loopbaan. Als er beslissingen genomen moeten worden ten aanzien van de loopbaan speelt wat u uiteindelijk

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

Doe-tips Beroepskansen 1

Doe-tips Beroepskansen 1 DOE-TIPS ONA VOOR VRIJWILLIGERS BEROEPSKANSEN EN WERK ZOEKEN De kans op werk in een bepaald beroep heet de beroepskans. Als er voor een beroep veel vacatures zijn waarop weinig mensen solliciteren, is

Nadere informatie

Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage

Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage Bedrijf FlowQ Coach Max Wildschut Cliëntcode 2167 Wachtwoord u295gr Datum 26 oktober 2008 2008 FlowQ www.flowq.nl V-HPC0801 Rapportage 2167 Pagina

Nadere informatie

Fernando Halman CommunicateTour

Fernando Halman CommunicateTour FERNANDO HALMAN Rotterdam RAH! We nodig je uit voor de unieke seminar van Fernando Halman waarbij hij zijn krachtige boodschap levert aan hogescholen en universiteiten. Colourful Business presents Fernando

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 4 Eigenwaarde Inhoud 2 1. Hoe zit het met je gevoel van eigenwaarde? 3 2. Welke talenten van jezelf ken je al? 4 3. Verborgen talenten & bewondering 6 4. Verborgen talenten & feedback

Nadere informatie

Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt.

Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt. De loopbaanvragenlijst Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt. Hoe werkt het? Ga na in welke

Nadere informatie

MODULE 1 ZELFANALYSE WERKBOEK: STAP 4. 1 Motieven om te werken 2 Energiebalans 3 Jouw ideale levensontwerp

MODULE 1 ZELFANALYSE WERKBOEK: STAP 4. 1 Motieven om te werken 2 Energiebalans 3 Jouw ideale levensontwerp MODULE 1 ZELFANALYSE WERKBOEK: STAP 4 1 Motieven om te werken 2 Energiebalans 3 Jouw ideale levensontwerp 1. Motieven om te werken In onze huidige maatschappij is de link tussen werken en overleven lang

Nadere informatie

UITWERKING webcase solliciteren & vacature

UITWERKING webcase solliciteren & vacature UITWERKING webcase solliciteren & vacature mijn leerbedrijf Solliciteren, opdracht 3 opdracht 1 1. Mijn vijf tips voor het mailen van een sollicitatiebrief zijn: Je mailt jouw sollicitatiebrief als de

Nadere informatie

[ARTIKEL] DRIE TIPS VOOR HSP-ERS DIE HUN

[ARTIKEL] DRIE TIPS VOOR HSP-ERS DIE HUN [ARTIKEL] DRIE TIPS VOOR HSP-ERS DIE HUN TALENTEN WILLEN INZETTEN, ZONDER DAARBIJ ZICHZELF TE KORT TE DOEN. Veel hoogsensitieve personen (HSP-ers) worstelen met hun sensitiviteit in combinatie met werk.

Nadere informatie

Samen op weg naar herstel

Samen op weg naar herstel Samen op weg naar herstel Sessie 5 en 6 : Krachten Inhoud Introductie krachten... 2 Ik ben... 3 Persoonseigenschappen en kwaliteiten...3 Ik kan... 4 Talenten en vaardigheden...4 Ik weet... 5 Levenservaring,

Nadere informatie

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART VAAK GESTELDE SOLLICITATIEVRAGEN: 1. Wat trekt je in deze functie aan? 2. Vertel eens iets over jezelf? 3. Waarom solliciteer je juist bij ons bedrijf? 4. Wat zijn je sterke

Nadere informatie

B².DNA Strategische GedragsVerbetering. Visie op Leiderschap. www.b2dna.nl

B².DNA Strategische GedragsVerbetering. Visie op Leiderschap. www.b2dna.nl Visie op Leiderschap Leiderschapsvisie? Kortweg: een visie is wat er over 1 tot twee jaar moet staan, hoe dat functioneert en voelt. En: jouw visie op leiderschap is de toetssteen en de leidraad voor de

Nadere informatie

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Je ouders kunnen perfecte last minute studie oriëntatiecoaches zijn, maar weten ze eigenlijk wel wat je dromen en ambities zijn? En omgekeerd: weet jij hoe jouw

Nadere informatie

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Evenwicht 2004 Dit product is met toestemming overgenomen en is ontwikkeld binnen het Europese project Evenwicht, werk en privé in balans dat

Nadere informatie

Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft?

Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft? Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft? Netwerkbedrijf Endinet, de werkgever met energie Maar liefst 416.000 klanten in Zuidoost Brabant krijgen via kabels en leidingen van Endinet stroom

Nadere informatie

r ipboek voor ouders over studiekeuze

r ipboek voor ouders over studiekeuze s t r ipboek voor ouders over studiekeuze Uw kind gaat kiezen, hoe kunt u helpen? Studeren Werken Eigen Bedrijf Start Index Uw kind gaat kiezen. Wat kunt u doen als ouder? Hebt u vragen? Mail of bel mij.

Nadere informatie

Rapportage Droombaan. BIJ Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Droombaan. BIJ Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Droombaan Naam: BIJ Voorbeeld Datum: 02.04.2015 Email: support@meurshrm.nl BIJ Voorbeeld / 02.04.2015 / Rapportage droombaan QBN 2 Met de Q1000 Droombaan krijg je snel en duidelijk inzicht in

Nadere informatie

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach.

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach. Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach Goede voornemens? Vergeet het maar, zeggen de statistieken: slechts 18% slaagt erin om goede voornemens ook succesvol na te komen. En toch. Als je weet

Nadere informatie

Netwerken, zo doe je dat

Netwerken, zo doe je dat Netwerken, zo doe je dat Wanneer je bij het zoeken van een baan niet netwerkt, loop je 70% van de vacatures en mogelijke vacatures op de arbeidsmarkt mis. Deze vacatures worden via via vervuld en verschijnen

Nadere informatie

tips voor het sollicitatiegesprek

tips voor het sollicitatiegesprek tips voor het sollicitatiegesprek algemeen In elk gesprek komen vragen voor die op meer manieren te beantwoorden zijn. Hiermee probeert een selecteur duidelijkheid te krijgen over je echte motivatie, persoonlijkheid

Nadere informatie

Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen

Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen Wil je je rugzak vullen om je loopbaan nu en in de toekomst gestalte te geven en voorbereid te zijn op je toekomst? Baas van je eigen loopbaan in de wereld

Nadere informatie

Criteria. De beroepencarrousel

Criteria. De beroepencarrousel Criteria Sector vmbo basis vmbo kader / theoretisch havo / vwo mbo niveau 1-2 mbo niveau 3-4 Fase van de opleiding begin van de opleiding tijdens de opleiding einde van de opleiding Loopbaancompetentie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Ouders

Klanttevredenheidsonderzoek. Ouders Klanttevredenheidsonderzoek Ouders - 2017 Vraag 1: Wat voor cijfer zou u Columbus willen geven? Ons gemiddelde is een 8,3! Het onderzoek is 51 keer verstuurd en maar liefs 39 keer Ingevuld retour gekomen,

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers Expertisecentrum Plato van werk-naar-werk en loopbaancoaching Voor medewerkers inhoud wij maken er werk van! 04 Onze dienstverlening voor jou 09 Loopbaanoriëntatie en Loopbaancoaching 05 over expertisecentrum

Nadere informatie

Stap 1: Print deze oefening (als het even kan op wat dikker papier) en knip de waardenkaarten uit.

Stap 1: Print deze oefening (als het even kan op wat dikker papier) en knip de waardenkaarten uit. Oefening: Waarden Sorteertaak. Wat zijn waarden eigenlijk? Waarden zijn de dingen die jij als persoon écht belangrijk vindt in het leven. Het is belangrijk ze niet te verwisselen met normen, wat je meer

Nadere informatie

Werken bij Reed Business

Werken bij Reed Business Kies een vakgebied of klik op een locatie en kijk welke vacatures er bij Reed Business voor je zijn, of bekijk direct alle vacatures. Trefwoord akgebied estiging Alle vakgebieden Alle een vestiging Beschikbare

Nadere informatie

Training Communicatieve vaardigheden

Training Communicatieve vaardigheden Training Communicatieve vaardigheden Training Communicatie vaardigheden, contact maken en verbinden In het dagelijks leven communiceren we best veel. Denk maar eens na, tijdens een vergadering, maar ook

Nadere informatie

Bas Smeets page 1

Bas Smeets  page 1 Bas Smeets www.bsmeets.com page 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen idee wat hoe hun ideale

Nadere informatie

Persoonlijke rapportage van B. Smit

Persoonlijke rapportage van B. Smit P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Persoonlijke rapportage van B. Smit www.picompany.biz Gegevens deelnemer Naam Organisatie Functie B. Smit PiMedia intern Manager Gegevens Career Values Datum

Nadere informatie

Voor wie is dit E-book bedoeld?

Voor wie is dit E-book bedoeld? Voor wie is dit E-book bedoeld? Heb je het gevoel dat je vastzit, maar je weet niet wat je moet veranderen om je weer goed te voelen? Verlang jij naar een baan waar je energie van krijgt in plaats van

Nadere informatie

SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL

SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL Heb je plezier in je werk? Dat is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Is je antwoord ja, dan is de kunst dit zo te houden. Als je nee zegt, is het zinvol na te gaan waar

Nadere informatie