INHOUD. COLOFON De digitale nieuwsbrief van GMHC wordt elke maand per naar alle geregistreerde leden van de vereniging verzonden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INHOUD. COLOFON De digitale nieuwsbrief van GMHC wordt elke maand per e-mail naar alle geregistreerde leden van de vereniging verzonden."

Transcriptie

1 CLUBHUIS FEESTELIJK GEOPEND Door: Werkgroep Verbouwing Zaterdag 11 oktober was het dan zover: de officiële opening van het verbouwde clubhuis en de afronding van een lang proces. In 2006 werd al steeds duidelijker dat met de sterke groei van onze vereniging de accommodatie niet meer voldeed en we letterlijk uit ons jasje groeiden. Sindsdien is er veel gesproken, gerekend en getekend aan oplossingen, binnen de vereniging, maar ook samen met de gemeente en de ander sportverenigingen in het Groenhovenpark. Toen dat in de zomer van 2012 weer op niets uitliep heeft de Algemene Ledenvergadering van GMHC uiteindelijk besloten om zelf een plan uit te werken om het clubhuis en de kleedkamers aan te passen. En toen ging het snel. De voorbereiding was spannend en vereiste veel creativiteit: hoe krijgen we het programma van eisen passend met het budget. Eind 2013 was het plan af en de financiering rond. Samen met de gemeente en de Stichting Kunstgras hebben we opdracht gegeven voor de bouw. De bouw zelf is zeer snel en voorspoedig verlopen. Op 17 juni 2014 hebben we met elkaar de eerste paal geslagen en nog geen drie maanden later kon het clubhuis alweer in gebruik genomen worden. Het was een mooi project en wij hebben er met veel plezier aangewerkt. Geniet ervan en wees er zuinig op! INHOUD CLUBHUIS FEESTELIJK GEOPEND 1 NAOMI VAN AS BIJ OPENING 2 GROTE CLUBACTIE 2 NIEUW DECLARATIEFORMULIER 2 TEAMACTIES INRICHTING CLUBHUIS 3 DOELTJES OPRUIMEN 4 DIGITAAL FORMULIER DIRECT AFRONDEN! 4 BOEKENTIP 4 GESLAAGDE UITWISSELING 5 SPORTIVITEIT & RESPECT 6 VRIJWILLIGER VAN DE MAAND 6 WORD VRIJWILLIGER 7 COLOFON De digitale nieuwsbrief van GMHC wordt elke maand per naar alle geregistreerde leden van de vereniging verzonden. Redactie: communicatiecommissie@gmhc.nl

2 NAOMI VAN AS BIJ OPENING VERNIEUWD CLUBHUIS Door: Bonnie van Doorn Nadat burgemeester Schoenmaker eerder op de dag het vernieuwde clubhuis van GMHC opende, bracht Naomi van As zaterdag 11 oktober ook een bezoek aan de Goudse hockeyclub. De international en Olympisch hockeykampioene nam uitgebreid de tijd alle jeugdspelers een handtekening te geven. Sinds juli is er gebouwd aan de vernieuwde accommodatie. Het oude clubhuis was te klein, toiletten en kleedkamers waren verouderd en niet meer toereikend. Nu zijn er vier nieuwe kleedkamers en een spreekkamer gebouwd. Maar het pronkstuk is toch wel de enorme tribune die voor het gebouw is geplaatst. De hele middag waren er activiteiten ter viering van de heropening van het clubhuis. Zo werden alle jeugdleden van GMHC getrakteerd op een clinic, werd er een lustrumfoto gemaakt en was er een ijskraam waar iedereen een gratis ijsje kreeg. DOE OOK MEE AAN DE GROTE CLUBACTIE Door: Evenementencommissie De Grote Clubactie levert de club veel geld op, want het grootste deel van de opbrengst is direct voor ons: een lot kost 3 waarvan 2,40 (80%) naar de clubkas van de vereniging gaat! Ook dit jaar hebben we weer redenen genoeg om mee te doen. Denk aan de extra uitgaven die gedaan zijn voor het nieuwe clubhuis. Verder zijn er nog de nodige wensen, zoals inrichting en meubilair. Dit zijn extra uitgaven voor spullen waar we allemaal van meegenieten. Het zou dus zeer welkom zijn als we samen een behoorlijke opbrengst halen. Daarom vragen wij ieder lid mee te doen met de Grote Clubactie NIEUW DECLARATIEFORMULIER Door: Financiële Commissie In 'Mijn GMHC' is een aangepast declaratieformulier te vinden. 'Mijn GMHC' is te vinden rechts bovenin de website (het groene tabje). Na het inloggen vind je daar allerlei relevante documenten.

3 TEAMACTIES VOOR INRICHTING CLUBHUIS Door: Evenementencommissie Bij het versturen van deze nieuwsbrief is deze tekst alweer achterhaald. Zó lekker loopt het met de teamacties! Op 15 oktober staat de teller van de teamacties op J8E1 en Dames 3 (vorig seizoen) en Dames 1, MC6, MC5, JB2, MC1, MC2, JC1, JC2, MB1, MB2, MD1 en JB1 (dit seizoen): geweldig dat jullie dit al voor elkaar hebben. Het mooie is dat de teller door MB1, MB2 en MD1 sowieso doorloopt: zij laten hun doelpunten namelijk sponsoren. Heren 1 volgt met het FIFA 14 tournament op 22 oktober. En wie volgt er nog meer? Nu het clubhuis van buiten af is, krijg jij misschien ook wel inspiratie om te helpen de inrichting mooier te maken. Wil je ook hieraan bijdragen, laat het Ima Boevé weten via evenementencommissie@gmhc.nl. Ima houdt het overzicht wie wanneer een teamactie organiseert. Iedereen, alle ideeën zijn welkom. Drie waanzinnig leuke prijzen! Eerder hadden we het al aangekondigd. Er zijn drie leuke prijzen te verdienen: 1 prijs voor het team (groep vrienden, ouders) dat het meeste geld ophaalt tot 15 december dit jaar, 1 prijs voor degene die het meeste geld ophaalt vanaf 15 december tot het eind van het seizoen (juni/juli 2015). En natuurlijk een prijs voor het team met de ludiekste actie. De drie prijzen zijn: karten, lasergamen (beide in Zoetermeer) en een workshop bij chocolaterie Puur in Gouda. En dus allemaal met het complete team! Vrienden van de club Het 'vrienden van de club'-bord heeft een fraaie nieuwe plek gekregen in de gang. En het mooie is dat ook dit bord een stuk voller is dan een paar maanden geleden. Komt het door de positieve vibe van het vernieuwde clubhuis? Je wordt vriend door eenmalig 150 te betalen. Vriend worden kan je alleen, maar natuurlijk ook met je gezin, team, bedrijf. Neem contact op met sponsoring@gmhc.nl Facebook Tot slot: wordt vrienden van GMHC op Facebook ( dan zie je vanzelf de teamacties en ander interessant clubnieuws langskomen.

4 DOELTJES OPRUIMEN Door: Accommodatiecommissie Onlangs is een moeder van een MD5-meisje als toeschouwer bij een uitwedstrijd door een bal op het hoofd getroffen. Dat kwam doordat een juniorenteam aan het inslaan was op JJ hockeydoeltjes die niet waren opgeruimd. Het is de taak van de teams en hun begeleiders de spullen op te ruimen na een wedstrijd. De begeleiding moet ook attent zijn op de risico's bij het inslaan in de breedterichting van het veld. DIGITAAL FORMULIER DIRECT AFRONDEN! Door: Wedstrijdsecretariaat We werken nu sinds een paar jaar met het digitale wedstrijd formulier (DWF). Tot op heden is de bond coulant geweest met het NIET, maar vooral het NIET OP TIJD invullen en afronden van het DWF. We hebben nu een schrijven ontvangen dat er boetes gaan volgen indien het formulier niet op de dag van de wedstrijd wordt afgerond. Hierbij de regel uit het Blauwe Boekje (reglement KNHB): 5,- wegens het niet/niet tijdig inzenden/afronden van DWF (dient te geschieden op de wedstrijddag) (BR B ) Graag ervoor zorgen dat voor de wedstrijd de spelerslijst is goedgekeurd. Als je thuis speelt is het de verantwoordelijkheid van de coach/teammanager dat beide scheidsrechters de uitslag en eventuele kaarten meteen na de wedstrijd invullen. Daarna moeten beide coaches de uitslag goedkeuren en het formulier afronden, pas dan is de uitslag officieel en wordt die in de standenmotor verwerkt. Zorg dat dit meteen na de wedstrijd gebeurt, dan heb je er zelf ook geen omkijken meer naar. De meesten volgen deze procedure zoals het moet, maar helaas wordt een aantal formulieren niet naar behoren ingevuld/afgerond (bijvoorbeeld maar 1 scheidsrechter die het heeft ingevuld, of het team moet nog goedkeuren). Gelieve erop toe te zien dat dit wel gebeurt (op de dag van de wedstrijd), want de eventuele boetes die de KNHB ons oplegt, worden doorberekend naar het team en dat is echt zonde van het geld. BOEKENTIP VOOR DE FEESTDAGEN Door: Evenementencommissie Sinterklaas is nog niet in het land, maar hij gaf wel alvast deze boekentip. Het is niet alleen een geweldig cadeau voor de ontvanger, maar ook voor de club. De helft van het verkoopbedrag gaat namelijk naar ons toe. Dat is een tientje per boek. Het boek van Ricci Scheldwacht beschrijft de achtergronden van de spectaculaire opkomst van de hockeysport sinds het WK van 1998 in Utrecht. Hij sprak niet alleen met hockeygrootheden en bobo's, maar ook met de sporters zelf. Aangezien nog niet duidelijk is welke Piet hierover gaat, kunt u alvast een exemplaar bestellen via evenementencommissie@gmhc.nl

5 GESLAAGDE UITWISSELING: MA2 & STIRLING HIGHSCHOOL UIT ZUID-AFRIKA Door: MA2 Het was behoorlijk spannend, die laatste zaterdag in september. Wanneer landt het vliegtuig nu precies en hoe laat zijn ze op de club, hoe zien ze er uit? Spreken ze Engels of Zuid-Afrikaans? Het werd een groot succes. Toen de meisjes van Stirling High School aankwamen, moest MA2 nog aan hun wedstrijd beginnen. Ze hadden er dus gelijk een heleboel enthousiaste toeschouwers bij. Na de wedstrijd een lekkere stoofpot van Thijs en daarna nam iedereen een of meer meiden of begeleiders mee. s Avonds met z n allen naar de kermis was ook een hele ervaring. De meisjes waren niet gewend dat er geen vaders meegingen. Ze vonden het heel bijzonder dat ze alleen op pad waren. Daarna lekker slapen en de volgende ochtend ontbijt op de club. Toen begon de wedstrijd met een mooie overwinning van MA2 van trainer/coach Roos Velberg. Leuk dat ook gehoor was gegeven aan de oproep om te komen kijken! Na de wedstrijd hebben de gasten de etenswaren van de bar uitgeprobeerd (kroketten en tosti s) en zijn vertrokken naar hockeyclub Capelle aan den IJssel. Ze bleven bijna twee weken in Nederland, telkens bij een andere club. Intensief, maar superleuk!

6 SPORTIVITEIT & RESPECT (DEEL 2) Door: Erwin van Loenen (Ambassadeur Sportiviteit & Respect ) De komende twee maanden hebben we als vereniging een extra doelstelling: nog meer aandacht vragen voor sportiviteit en respect. De KNHB heeft alle clubs een volledig pakket met informatie, posters en stickers, maar ook voorbeeld brieven voor coaches toegestuurd. Met het delen van deze informatie willen we bereiken dat we als leden van de hockeybond hetzelfde doel nastreven. We komen naar de club om van het spelletje te genieten. Dat betekent ook sportief zijn en respect hebben voor elkaar. We moeten ervoor zorgen dat er minder agressie op de velden is en dat we met elkaar onze favoriete hobby kunnen uitoefenen. Vorige maand vroeg ik ook al aandacht voor sportiviteit en respect, toen door middel van het beschrijven van een 'real life story', namelijk mijn bevindingen tijdens het fluiten van de wedstrijden van Heren 3 tegen Leonidas en van JC1 tegen JC1 van Noordwijk. In dit artikel gaf ik aan dat ouders het nog steeds niet konden laten om zich vanaf de zijlijn te bemoeien met de wedstrijdleiding. Zoiets is heel vervelend voor de scheidsrechter en beïnvloedt de kwaliteit van het fluiten zeker niet positief. Wat ik me echter niet realiseerde was het feit, dat ik niet beschreef welke ouders zich met het fluiten bemoeiden. In mijn beleving deed dat niet ter zake. Het feit dat het nog steeds gebeurt, was voor mij het belangrijkst. Dit laatste werd echter niet als zodanig gelezen door ouders van GMHC JC1. Sommigen merkten naderhand terecht op dat de ouders van GMHC JC1 zich zeer voorbeeldig gedragen hadden en voor deze ouders wil ik dan ook graag mijn excuus maken. Jullie waren inderdaad niet degenen die ik in mijn artikel beschreef, dit waren ouders van onze tegenstander. Het ging mij enkel en alleen om het voorbeeld. De voorcompetitie is weer gespeeld, we wachten met spanning op de herindeling van de bond en na onze welverdiende herfstvakantie zien we elkaar weer langs de velden!

7 VRIJWILLIGER VAN DE MAAND: JET DE BRUIN Door: Hans van Raalte In de Nieuwsbrief van GMHC hebben we de rubriek Vrijwilliger van de maand. Onze hockeyclub kent een grote groep vrijwilligers. Mensen die er mede voor zorgen dat onze vereniging een bloeiend bestaan geniet. Veel vrijwilligerswerk is duidelijk zichtbaar: mensen die de bar draaiend houden, trainers, coaches, noem maar op. Maar er zijn ook vrijwilligers die hun werk voor een groot deel achter de schermen doen. In deze rubriek proberen we die stille krachten eens een keer in het zonnetje te zetten. Deze maand is dat Jet de Bruin. Jet de Bruin (r) en Pax van Nieuwpoort (l) geven op hun gemak training aan de Funkeys Ze kreeg het hockeyen met de paplepel ingegoten. Vanaf het moment dat Jet de Bruin kon lopen, nu zo n dertig jaar geleden, ging ze met vader Martin en haar twee jaar oudere zus Renée mee naar het hockeyveld. Renée haakte na haar juniorentijd af, maar Jet ging door. Vanaf de hummels bij Anette Hendrich, via E, D, C, B en A naar de senioren, waar ze eerst speelde in Dames 2. Vanwege een blessure heeft ze na herstel het hockey weer opgepakt in het vriendenteam Dames 3. Een paar jaar later stokte die actieve hockeyloopbaan vanwege haar afstuderen (waarover later meer). Nu is ze trainer/coach van Dames 4.,,Ik vind het natuurlijk erg jammer dat ik zelf niet meer speel, maar ik had zo vaak blessures dat het niet leuk meer was. Daarom ben ik blij dat ik ervoor heb gekozen om weer training te gaan geven. Vooral de jeugd en daar dan nog eens vooral de allerkleinsten, de funkeys.

8 Wie zich bedenkt, dat Jet de Bruin het (basis)onderwijs in is gegaan, zal daar niet zo vreemd van opkijken.,,hoewel ik op school echt een bovenbouwjuf ben, kies ik bij het hockey inderdaad voor de kleintjes. Dat is zo leuk om te doen. Ik kan didactisch bezig zijn, maar ze ook iets van sociaal gedrag bijbrengen. Maar ik probeer die kleintjes vooral plezier in het spelletje te laten hebben. Jet de Bruin is op 16 juli 1983 in Gouda geboren. Als Juliet.,,Maar op de hockeyclub kent iedereen me als Jet. Na het vwo ging ze naar de Pabo en kreeg ze een baan bij basisschool De Bijenkorf. Ze wilde ook verder studeren. Haar liefde lag bij de pedagogische kant. Ze koos voor een studie othopedagogiek. In 2012 studeerde ze af en ging ze als freelancer deels werken als rapporteur bij Pro Justitia.,,Ik houd me bezig met psychologisch onderzoek ten behoeve van strafzaken. Dat doe ik bij de jeugd en jong volwassenen. Mijn werk is het stellen van een diagnose en advies te geven over de juiste behandeling voor jeugdige delinquenten. Niet dat haar werk met jeugdige delinquenten echt iets te maken heeft met haar vrijwilligerswerk bij GMHC, maar soms komen haar pedagogische kwaliteiten wel van pas als ze training geeft aan jongeren. Dat Jet de Bruin het als de normaalste zaak van de wereld vindt om zich als vrijwilliger voor de club in te zetten, dankt ze zeker ook aan de voorbeeldfunctie van haar vader. Die is ook al vele jaren actief voor de club, in commissies, als bestuurslid en nu weer als lid van de bouwcommissie. Dochter Jet is vol lof over het vernieuwde clubhuis.,,dat is echt schitterend. Het kan zeker bijdragen aan de bloei van onze club. Het terras zo vlak bij de bar biedt ook extra gezelligheid. Die gezelligheid vindt Jet de Bruin erg belangrijk. Ook voor zichzelf. Ze brengt immers vele uurtjes bij die club door. Om trainingen te geven, maar ook voor andere activiteiten. Ze deed in het verleden soms supervisiebeurten, maar zet zich ook in bij feesten en evenementen. Maar ze komt vooral ook naar de club om vrienden te ontmoeten.,,ik voel me ontzettend thuis bij GMHC. De club ontwikkelt zich goed. Het is belangrijk, dat niet alle aandacht uitgaat naar Heren 1 en Dames 1, maar dat ook de breedtesport een kans krijgt. Dat gebeurt gelukkig. Die hoogste teams zijn belangrijk, maar we moeten bedenken dat we geen echte topclub zijn. We moeten ervoor zorgen dat iederéén aan z n trekken komt. DOE MET ONS MEE, WORD VRIJWILLIGER BIJ GMHC! Vrijwilligerswerk is onbetaalbaar! Denk met ons mee en ga voor een taak die bij je past. GMHC vraagt bereidheid om iets voor onze club te doen, meedenken in commissies en bestuur, een paar uurtjes klussen of meer omvattende taken. GMHC biedt hockeyplezier, saamhorigheid en gezelligheid met andere leden/vrijwilligers. Kijk voor een volledig overzicht van de vacatures op

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

LEONIDO S. Leonidas in de strijd voor. Sportiviteit & Respect. Leonidas is de leukste hockeyclub van Rotterdam, waar iedereen op zijn of haar niveau

LEONIDO S. Leonidas in de strijd voor. Sportiviteit & Respect. Leonidas is de leukste hockeyclub van Rotterdam, waar iedereen op zijn of haar niveau Leonidas in de strijd voor Sportiviteit & Respect Leonidas is de leukste hockeyclub van Rotterdam, waar iedereen op zijn of haar niveau lekker kan hockeyen. Dit willen we uiteraard ook zo houden. Prestatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief september 2014 Nieuwsbrief september 2014 Beste MHCU'ers, De zomervakantie is achter de rug en het nieuwe seizoen staat op het punt van losbarsten! We hebben een roerige zomer achter de rug met ups en downs. Iedereen

Nadere informatie

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen.

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 4, juli 2012 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Veel leesplezier en een

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : In Memoriam : Wim van Pelt Vooraankondiging Opening tweede Veld!

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 21 www.hcliempde.nl Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Hockeyclinic op zaterdag 3 maart 2012

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHCU. November 2017

Nieuwsbrief MHCU. November 2017 Nieuwsbrief MHCU November 2017 Van de penningmeester De afgelopen weken, maanden en jaren blijkt dat niet alleen MHCU maar ook andere verenigingen en stichtingen moeite hebben met het vinden van vrijwilligers.

Nadere informatie

NIEUWS VANUIT DE REDACTIE FLUITSCHEMA OKTOBER 2013

NIEUWS VANUIT DE REDACTIE FLUITSCHEMA OKTOBER 2013 NIEUWS VANUIT DE REDACTIE Dit seizoen zal Tirza de redactie van de nieuwsbrief versterken. Bij dezen zal ze zich kort voorstellen: Mijn naam is Tirza van Tuijl en ik ben 23 jaar oud. Al ongeveer 13 jaar

Nadere informatie

INHOUD. DE VERBOUWING Door: Karen Raap (werkgroep verbouwing)

INHOUD. DE VERBOUWING Door: Karen Raap (werkgroep verbouwing) DE VERBOUWING Door: Karen Raap (werkgroep verbouwing) Oplevering iets vertraagd De verbouwing verloopt voortvarend, maar we hebben toch wat moeten inleveren op de planning. De nieuwbouw is door de regenval

Nadere informatie

Blue Arrows Basketball

Blue Arrows Basketball Blue Arrows Basketball Dé coolste sport op de Heuvelrug! Sponsormogelijkheden Seizoenen 2010 2014 Hoofdsponsor Stersponsor Teamsponsor Specials Donateur Draag ook bij aan een sportieve en succesvolle samenwerking!

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl:

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl: ENQUETEFORMULIER Het bestuur wil graag op de hoogte zijn van wat onder de leden leeft. Om te inventariseren wat de wensen en behoeftes van de leden zijn, hebben wij deze enquête opgesteld. Het bestuur

Nadere informatie

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis Maart 2006 Anniek de Jong 1 Hockey is een teamsport. Dat betekent dat je in het hockey er nooit alleen voor staat. Een teamsport betekent: Je samen inzetten

Nadere informatie

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA In dit boekje vind je alle informatie over RKVV wilhelmina WELKOM BIJ de kanaries Fijn dat je gekozen hebt voor RKVV Wilhelmina. Onze voetbalvereniging bestaat al sinds 1897

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2013

Nieuwsbrief November 2013 Nieuwsbrief November 2013 Inhoud: Uitgelicht: Zaalhockey Zaalscheidsrechters per team Events: Mossel avond Algemene ledenvergadering Pagina 1 Pagina 2 Pagina 1 Pagina 3 Huishoudelijke mededelingen: HVB

Nadere informatie

Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER. Sportieve groet, Karen Langevoort Voorzitter MHC Steenwijk

Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER. Sportieve groet, Karen Langevoort Voorzitter MHC Steenwijk Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER Dag allemaal! Het seizoen loopt al weer ten einde. De spannendste dagen van het seizoen kwamen eind juni; fantastisch dat onze dames 1 de enige wildcard bemachtigden voor de

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Alpha-deuren/HVH Gemini. 14 januari 2012. Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor:

Alpha-deuren/HVH Gemini. 14 januari 2012. Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Alpha-deuren/HVH Gemini 14 januari 2012 Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Kijk ook eens op: www.hvhouten.nl Welkom! Het is mijn beurt om een stukje te schrijven in het programmaboekje van HVH voor

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MHCW 2015 nr. 6

NIEUWSBRIEF MHCW 2015 nr. 6 NIEUWSBRIEF MHCW 2015 nr. 6 In deze nieuwsbrief onder andere: Onze jongens A1 spelen landelijk in de Super A competitie; Shake hands; Mariëtte Doornbos benoemd tot lid van verdienste; Uitkomsten van de

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier!

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : tips en aandachtspunten voor sluiting kantine belangrijke en noodzakelijke

Nadere informatie

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A 36 e jaargang nummer 27 2421 AB Nieuwkoop 14 mei 2012 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : redactie@hcnieuwkoop.nl

Nadere informatie

Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams,

Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams, Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams, De data vanuit de KNHB zijn inmiddels bekend gemaakt, kleine wijzigen zijn

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR COACHES

INFORMATIE VOOR COACHES INFORMATIE VOOR COACHES JONGSTE JEUGD SEIZOEN 2012-2013 Inhoud 1. Speeldagenrooster Jongste Jeugd 2012-2013 pag. 2 2. Het wedstrijdprogramma pag. 2 3. Rijrooster pag. 3 4. Barrooster pag. 3 5. Digitaal

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl NIEUWSBRIEF November 2014 Inhoud Algemeen Huidige stand teams Activiteiten op de planning De Hunt Zaalvoetbaltoernooi Zaaltraining Activiteiten terugblik Penaltybokaal Grote Clubactie Aandachtspunten Introductie

Nadere informatie

Clubblad JHC Stix Voorjaarseditie 2014

Clubblad JHC Stix Voorjaarseditie 2014 Scoop Voorjaarseditie 2014 Deze editie wordt mede mogelijk gemaakt door: Inleiding Welkom bij de tweede editie van ons clubblad! Na de uitgifte van het allereerste clubblad hebben we veel positieve reacties

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

informatie voor jou...

informatie voor jou... informatie voor jou... hockey vereniging de westerduiven met elkaar! Welkom bij hockeyvereniging Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met

Nadere informatie

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar.

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Vogelwaarde, januari 2014. Beste ouders/verzorgers en leden, Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Even terugkijken

Nadere informatie

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark Welkom op Roomburg! Pien van der Mark funben@roomburg.nl Inhoud van deze kennismaking Wie zijn we Waar staan we voor Trainingen en wedstrijden De rol van ouders op Roomburg LHC Roomburg voor jullie Hockey

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Hockeyclub Capelle: sportief en sociaal! Inleiding

Hockeyclub Capelle: sportief en sociaal! Inleiding Hockeyclub Capelle (HCC) is een hockeyvereniging die is opgericht als familievereniging. Om het familiegevoel in stand te houden is een gedragscode geformuleerd onder de naam Hockeyclub Capelle: sportief

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MHCW 2016 nr. 10

NIEUWSBRIEF MHCW 2016 nr. 10 NIEUWSBRIEF MHCW 2016 nr. 10 In deze nieuwsbrief onder andere: Kabouterhockey; Opbrengst lotenverkoop opening buitenseizoen; Noodkreet; Wijziging contributie Agenda 1 oktober Start Grote Clubactie; 25

Nadere informatie

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan?

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan? 2016 Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd Mijn rol als ouder Wat trek ik mijn kind aan? Inhoud Voorwoord.4 Ring Pass Delft.5 Dit bieden wij U.....6 Trainingen..7 In welk team komt mijn kind terecht

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2014. Afgelopen maanden hebben we een aantal evenementen gehad waar we bij ODIN heel trots op zijn.

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2014. Afgelopen maanden hebben we een aantal evenementen gehad waar we bij ODIN heel trots op zijn. Beste allen, Dit is de laatste nieuwsbrief van 2014. Afgelopen maanden hebben we een aantal evenementen gehad waar we bij ODIN heel trots op zijn. 18 oktober: het Grote Gymfeest november: lotenverkoop

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jongste Jeugd

Nieuwsbrief Jongste Jeugd Seizoen 2015 2016, nr. 1 Nieuwsbrief Jongste Jeugd Hoera, het nieuwe seizoen is weer gestart! Wij hebben er weer zin in. Ook dit seizoen zullen we weer een aantal nieuwsbrieven naar jullie sturen, waarin

Nadere informatie

Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club. 27 november 2013

Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club. 27 november 2013 Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club 27 november 2013 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Vaststelling Agenda 3. Notulen Algemene Ledenvergadering 23 juni 2013 4. Jaarrekening

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS Vlaamse Taekwondo Bond vzw De bijgevoegde regels gelden op en rond elke dojang en wedstrijdterrein. Lees ze goed en verspreid ze onder uw leden, zodat we er samen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugd November 2016

Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Hallo Allemaal, Inmiddels begint het buiten weer steeds vroeger donker te worden en dat betekent dus dat we ook weer een aantal feestdagen gaan krijgen de komende tijd.

Nadere informatie

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS Vlaamse Taekwondo Bond vzw De bijgevoegde regels gelden op en rond elke dojang en wedstrijdterrein. Lees ze goed en verspreid ze onder uw leden, zodat we er samen

Nadere informatie

WEDSTRIJD FUNCTIONARISSEN BADMINTON

WEDSTRIJD FUNCTIONARISSEN BADMINTON WEDSTRIJD FUNCTIONARISSEN BADMINTON We kunnen niet zonder Goede arbitrage draagt in iedere sport bij aan het plezier van zowel de beoefenaars als toeschouwers en ook aan het imago van die sport. Om de

Nadere informatie

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl.

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl. Van de redactie Het is nu alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met deze nieuwsbrief. Er is in het afgelopen sportseizoen veel gebeurt. Veel nieuwe banden, slips en ook natuurlijk niet te vergeten

Nadere informatie

Welkom bij Olympia. 22 augustus 2015

Welkom bij Olympia. 22 augustus 2015 Welkom bij Olympia 22 augustus 2015 In#2013#ontwikkeld#door#Olympia# Ini6a6ef#werkgroep#spor6viteit#&#respect# Doel:#bevorderen#goede#start#seizoen#en#spor6ef#gedrag# # Hoe?# C Elkaar#leren#kennen#en#kunnen#vinden#

Nadere informatie

Beste leden, ouders, trainers, sponsoren, coaches, en overige vrijwilligers,

Beste leden, ouders, trainers, sponsoren, coaches, en overige vrijwilligers, TEN EERSTE... Beste leden, ouders, trainers, sponsoren, coaches, en overige vrijwilligers, Het nieuwe hockeyseizoen is alweer begonnen. De eerste competitiewedstrijden zijn al gespeeld. Dames 1 en heren

Nadere informatie

Handleiding. Hoe gebruik je deze verenigingsbox?

Handleiding. Hoe gebruik je deze verenigingsbox? Handleiding Hoe gebruik je deze verenigingsbox? Inleiding Voor je ligt de handleiding van de Verenigingsbox. De Verenigingsbox is een hulpmiddel voor verenigingen om zelfstandig te werken aan een sterke

Nadere informatie

Tweede plaats B1 bij Spikertoernooi!!!

Tweede plaats B1 bij Spikertoernooi!!! VoBLABLA VoCASA jeugd nieuwsbrief Tweede plaats B1 bij Spikertoernooi!!! Tweede editie September 2015 In het weekend van 5 september heeft meisjes B1 meegedaan met het Spikertoernooi in Eerbeek. Om wat

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER Voor jeugdleden tot 18 jaar dient één van de ouders/verzorgers mede te ondertekenen. Lidnummer: Naam: Voorna(a)m(en): Tussenvoegsel: Straat: Huisnummer: Postcode:

Nadere informatie

Woord van de voorzitter

Woord van de voorzitter Woord van de voorzitter Het préseizoen van HC Rijnvliet loopt bijna ten einde. Wij vonden het echt leuk om de jeugd op de woensdagen en zaterdagen bezig te zien om vaardiger te worden met de stick en het

Nadere informatie

SEPTEMBER Vacatures Er staan een aantal vacatures open. Het zij heel uiteenlopende zaken, dus misschien zit er iets passends tussen!

SEPTEMBER Vacatures Er staan een aantal vacatures open. Het zij heel uiteenlopende zaken, dus misschien zit er iets passends tussen! Beste Unitassers, SEPTEMBER 2014 Hierbij de eerste nieuwsbrief van dit seizoen. We willen jullie op de hoogte houden van wat er speelt binnen Unitas 63. Wil je reageren of heb je zelf iets voor de nieuwsbrief,

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zaterdag 24 juni 2017 C-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding LISATeam

Gebruikershandleiding LISATeam Gebruikershandleiding LISATeam Leden Informatie Systeem De maakt sinds 2010 gebruik van LISA, een geautomatisserd Leden Informatie Systeem. Via LISA is er een koppeling met de website en de app. De Website

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik Stichting WoonMere Nieuwsbrief 12 Het weekendje met de Korps Commando s Wat ik in de vorige nieuwsbrief al vertelde, zijn alle toekomstige bewoners van WoonMere in het weekend van 15, 16 en 17 mei met

Nadere informatie

Informatie Avond HCS

Informatie Avond HCS Klik om de modelstijlen te bewerken Informatie Avond HCS HCS teamindelingen Door werkgroep hockey Locatie: SH Spirit 14-12-2015 Voor dat we beginnen. 14-12-2015 www.hcschiedam.nl 2 Voor dat we beginnen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volleybalvereniging LVC Lemmer

Nieuwsbrief Volleybalvereniging LVC Lemmer Voorwoord: Hierbij de nieuwsbrief van LVC volleybalvereniging. Vorig jaar hebben we al een pilot gedraaid met een nieuwsbrief en deze is goed bevallen waardoor we vanaf heden 3x per jaar een nieuwsbrief

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

Leden enquête PSV-Korfbal

Leden enquête PSV-Korfbal 1. Algemene vragen Naam: Adres: PC + Woonplaats: Tel. nr.: Leeftijd: Ik ben spelend lid algemeen lid ouder van zoon/dochter in team(s) in team. a.u.b. antwoorden invullen voor kind(eren) Mogen wij jouw

Nadere informatie

En weer door!!!! Lopende projecten.. Beste Fce'ers, Vrijwilligers

En weer door!!!! Lopende projecten.. Beste Fce'ers, Vrijwilligers En weer door!!!! Beste Fce'ers, Met de winterstop achter de rug konden we vol goede moed weer beginnen aan de tweede helft van het seizoen! Helaas...het weer heeft tot nu toe niet echt meegezeten. Maar...We

Nadere informatie

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 De Houten 5 Kernwaarden van HC Houten We hebben De HC Houten 5 opgesteld. Het zijn de 5 kernwaarden die invulling geven aan het gedachtegoed van

Nadere informatie

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Word eigenaar van jouw stukje clubhuis!

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Word eigenaar van jouw stukje clubhuis! Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A, 37 jaargang nummer 5 2421 AB Nieuwkoop 1 oktober 2012 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : redactie@hcnieuwkoop.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Devinco Maart 2015

Nieuwsbrief Devinco Maart 2015 Nieuwsbrief Devinco Maart 2015 Inhoud van deze nieuwsbrief: - vrijwilligersavond 18 april - trainingstijden en -indeling teams - enquête van de TC - oefenwedstrijden NOVA 21 maart - kom helpen op het DEFinco

Nadere informatie

Inleiding Noodzaak Werkgroep

Inleiding Noodzaak Werkgroep Dit is de 2e nieuwsbrief van het seizoen 2012-2013 Voor de eerstvolgende nieuwsbrief kan tot 28 februari 2013 kopij ingeleverd worden bij l.j.kamphuis@chello.nl Van de voorzitter: Inleiding In deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Korte uitleg website leden MHCW

Korte uitleg website leden MHCW Korte uitleg website leden MHCW 1 Leden informatie systeem (LISA) MHCW maakt al enkele jaren gebruik van LISA, een geautomatiseerd Leden Informatie Systeem LISA is de centrale plek binnen de club waar

Nadere informatie

F- tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet

F- tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet Welkom bij HCZwolle F- tallen bijeenkomst Welkom in de wereld die hockey heet F- tal team en spelbegeleider zijn bij HCZwolle s"ck gaaf! Programma: Inleiding Marlou Schuit Jongste Jeugd HC Zwolle/DBC Jongste

Nadere informatie

Teamleidersmap. FC Blauw-Wit Amsterdam

Teamleidersmap. FC Blauw-Wit Amsterdam Teamleidersmap FC Blauw-Wit Amsterdam Teamleider bij FC Blauw-Wit Amsterdam FC Blauw-Wit Amsterdam streeft naar het ontplooien van talenten en het verbinden van mensen uit Amsterdam die plezier hebben

Nadere informatie

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen Informatieavond nieuwe leden Hockeyclub HTC Son d.d. 27-8-2018: Seizoen 2018-2019 Agenda Club & Organisatie : Hein-Jan Broens Technische Commissie : Hans Caris Communicatie binnen HTC : Theo Bastiaansen

Nadere informatie

Ouders corrigeren met een knipoog

Ouders corrigeren met een knipoog Marijke Fleuren, adjunct-directeur hockeybond Ouders corrigeren met een knipoog Sommige ouders droppen hun kind op de parkeerplaats van de hockeyclub en rijden daarna snel weg. Andere ouders raken langs

Nadere informatie

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 Van de Jeugdcommissie Aan alle WMHC junioren, hun ouders en de vrijwilligers. WMHC Jeugd Centraal is de plek waar wij jullie centraal willen stellen en dus de

Nadere informatie

Trainingen. Beste jongens, meisjes, trimleden en ouders/verzorgers, Start nieuwe seizoen. Competitie

Trainingen. Beste jongens, meisjes, trimleden en ouders/verzorgers, Start nieuwe seizoen. Competitie Beste jongens, meisjes, trimleden en ouders/verzorgers, In deze HCWVeldberichten, informeren we onze leden en hun ouders over een aantal zaken: we kijken terug naar de afgelopen periode; we kijken vooruit

Nadere informatie

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen?

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Scoor dan met ons topaanbod! Een programma van sportbonden en NOC*NSF dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst gedrag aanpakt. Vraag kinderen waarom

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zondag 25 juni 2017 D-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER ALV: 18 november Nieuws vanuit de mini s Foto uit de oude doos Activiteitencommissie Standenlijst ALV MAANDAG 18 NOVEMBER Op maandag 18 november om 21:15 uur is de algemene ledenvergadering in de kantine

Nadere informatie

Voorzitter en Sportkanjers

Voorzitter en Sportkanjers Voorzitter en Sportkanjers Doel: Dit mag nooit meer gebeuren en bij Veensche Boys kan het niet gebeuren omdat.. We praten over Sportief én opvoedkundig klimaat bij Veensche Boys Het is van groot belang

Nadere informatie

Wij willen je eerst enkele algemene vragen stellen! 2. Wat is je leeftijd? jaar jaar jaar jaar jaar ouder dan 40

Wij willen je eerst enkele algemene vragen stellen! 2. Wat is je leeftijd? jaar jaar jaar jaar jaar ouder dan 40 Ledenenquete Let op! Ben je zelf géén lid van, maar heb je wel kind(eren) beneden de 15 jaar die lid zijn, vul dan s.v.p. namens ( en in overleg met) je kind(eren) deze vragenlijst in. Ben je zelf lid

Nadere informatie

Coach- en traineravond. 4 maart 2013

Coach- en traineravond. 4 maart 2013 Coach- en traineravond 4 maart 2013 Agenda Even voorstellen Hoe is de eerste helft van seizoen 2012-2013 gegaan? Digitaal wedstrijdformulier Opleidingen Communicatie Clubhuiscommissie Algemene zaken Hockeyzaken

Nadere informatie

Woord van de voorzitter. Volgende week is het zover! Wij kunnen hockeyen!

Woord van de voorzitter. Volgende week is het zover! Wij kunnen hockeyen! Woord van de voorzitter Volgende week is het zover! Wij kunnen hockeyen! Sinds wij als bestuur vorig jaar begonnen, hebben wij 2 mijlpalen voor ogen... De eerste mijlpaal is de eerste keer de velden bespeeld

Nadere informatie

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Waarom een regelement? Plezier beleven aan de sport is het uitganspunt van handbal vereniging WPK/Westlandia, iedereen moet plezier hebben in zijn/haar activiteit,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Nieuwe privacywet. Agenda. Bijeenkomst beleidsplan mei Ledenbijeenkomst beleids plan

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Nieuwe privacywet. Agenda. Bijeenkomst beleidsplan mei Ledenbijeenkomst beleids plan NIEUWSBRIEF 27 mei 2018 Van de bestuurstafel We houden het praatje van het bestuur kort dit keer. Er staat de komende weken namelijk veel te gebeuren en er is dan ook weer genoeg informatie te delen. Daar

Nadere informatie

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A 35 e jaargang nummer 28 2421 AB Nieuwkoop 2 mei 2011 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : hc.nieuwkoop@freeler.nl

Nadere informatie

INHOUD. COLOFON De digitale nieuwsbrief van GMHC wordt elke maand per e-mail naar alle geregistreerde leden van de vereniging verzonden.

INHOUD. COLOFON De digitale nieuwsbrief van GMHC wordt elke maand per e-mail naar alle geregistreerde leden van de vereniging verzonden. WAAR WILLEN WE STAAN IN 2020? Door: Het Bestuur Nog maar net de jaarwisseling achter de rug, 2015 goed begonnen en we maken ons als bestuur al op om de vereniging te vertellen waar we medio 2020 met de

Nadere informatie

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha NUMMER 6 Nieuwsbrief zwemvereniging Becha Augustus 2013 6 e editie Woordje van de voorzitter. In dit nummer 1 Woordje van de voorzitter 2 Nieuwe hoofd trainer 3 Even voorstellen Carla Notermans 4 De laatste

Nadere informatie

Utrecht onderweg naar 2016

Utrecht onderweg naar 2016 C O N V E N A N T Utrecht onderweg naar 2016 2 0 1 1-2 0 1 6 Inzake Optimalisering van voetbalverenigingen in Utrecht Partijen (voetbalverengingen) KNVB, Vereniging Sport Utrecht (VSU) & Gemeente Utrecht

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie