Overzicht voordelen mutualiteiten 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht voordelen mutualiteiten 2014"

Transcriptie

1 Overzicht voordelen mutualiteiten 2014 Christelijke Mutualiteit (CM) Griepvaccin Een tegemoetkoming van 50% van het betaalde bedrag (met een max van 3 euro) na voorlegging van het BVAC attest waaruit blijkt dat er ook een wettelijke tegemoetkoming is. Obesitas-behandeling Vanaf een BMI van 30 of meer is er sprake van obesitas. CM-leden die een groepsprogramma volgen in een door het ziekenfonds erkend obesitascentrum (in de regio zijn dit AZ Zeno, AZ Alma Sijsele, BZIO of AZ Sint-Lucas) krijgen een éénmalige vergoeding in de kosten. De vergoeding bedraagt 50% van de kostprijs met een maximum van 250 euro. Bij start 125 euro en op voorlegging van een attest van het obesitascentrum waaruit blijkt dat het volledige programma doorlopen werd de tweede schijf van 125 euro. Pedicure Verder is er ook terugbetaling voor elke 65-plusser en dit voor 5 euro met een maximum aantal zittingen van 4 per jaar. Naast de wettelijk (gedeeltelijke) terugbetalingen van 2 sessies/jaar, is er een eenmalige tegemoetkoming van 40 euro voor wie minstens vier sessies (van minstens 30minuten) voedings- en dieetadvies volgt bij een erkende diëtist. Daarnaast is er ook nog de Kilootje Minder Coach gratis online tool voor mensen die willen afvallen en de brochure Blijf diabetes een hap voor (2.5 euro voor leden) Zelfcontrolemateriaal Een tegemoetkoming van 40 % op de aankoopprijs van strips voor een glucosemeter tot maximum 150 euro per kalenderjaar. Dit voordeel geldt niet voor personen met een diabetesconventie van het RIZIV of die voordelen genieten in het kader van een zorgtraject en voor permanente bewoners van een instelling, rustoord of verzorgingstehuis.

2 Socialistische Mutualiteit Bond Moyson Naast de wettelijke terugbetalingen van 2 sessies/jaar, worden 50% van de kosten voor consultaties terugbetaald, en dit tot een plafond van 250 euro, als je bij een erkende diëtist, Weightwatchers of Infraligne langsgaat. Extra: bij Fit&Wel-diëtisten (lijst te vinden op de website), is er een verminderde prijs voor leden én is er de mogelijkheid om ook te genieten van de terugbetalingen. Er is een startpakket (4 consultaties) vanaf 77 euro. Rookstopbegeleiding Naast de wettelijke terugbetaling voor rookstopbegeleiding, is er een éénmalige terugbetaling tot 50 euro, bij aankoop van hulpmiddelen voor rookstop in een apotheek, alsook bij een laserbehandeling. Extra: bij Fit & Wel-tabakologen is er een afgesproken voordeeltarief én is er de mogelijkheid om te genieten van de wettelijke terugbetalingen. Bij de fit & wel tabakologen is de begeleiding (tot 8 consulten per 2 kalenderjaren) volledig terugbetaald. Zelfcontrolemateriaal 50% van de kosten worden terugbetaald, met een plafond van 150 euro per semester (voorschrift noodzakelijk)

3 Liberale Mutualiteit Obesitas-behandeling Tussenkomst van max. 250 euro na het beëindigen van een behandeling in obesitascentrum. Er wordt daarbij ook voorzien in een tussenkomst van max. 750 euro, in de oplegkosten bij hospitalisatie voor materiaal gebruikt voor heelkundige ingreep bij obesitas. Er wordt max. 40 euro per kalenderjaar voorzien voor de aankoop van geneesmiddelen tegen obesitas, met een voorschrift en voor geneesmiddelen die worden aangeboden op een BVAC-attest. Pedicure Alle diabetespatiënten krijgen, ongeacht hun leeftijd, een terugbetaling van 2.5 euro per behandeling door een pedicure, tot 12 keer per kalenderjaar. Rookstopbegeleiding Er is een éénmalige tussenkomst van maximaal 50 euro per lid, als er een BVAC-attest wordt voorgelegd. Indien er rookstoptraining volgens de ACE (Allen Carr s Easyway) wordt gevolgd, is er voor leden een extra korting van 50 euro op het inschrijvingsgeld. Vaccinaties Er wordt een tussenkomst voorzien van 12,50 euro per persoon en per kalenderjaar voor alle inentingen aangekocht bij de apotheker (griep, reis- en andere vaccins). Voedings- en bewegingsadvies Naast de wettelijke terugbetaling is er een korf van 4 diensten die onderling gecombineerd kunnen worden tot maximum 60 euro per kalenderjaar. Dietist: 10 euro/sessie, max. 6 sessies. WeightWatchers: 10 euro/cursus na het volgen van 6 cursussen binnen een periode van 6 maanden. Infraligne: 60 euro bij aankoop van een 10-beurtenkaart of een onderhoudsabonnement. Bodystyling: 60 euro bij inschrijving voor 20 oefenbeurten. Extra Weightwatchers: gratis inschrijving bij aankoop van een combi-pass OF 20 euro korting op het driemaanden abonnement van WeightWatchers online (tot 31/12/2014). Extra infraligne: 2 gratis sessies. De tussenkomst bedraagt 50% van de aankoopprijs van lancetten, strips en injectienaalden met een maximum van 200 euro per patiënt en per kalenderjaar. De tussenkomst wordt betaald op voorlegging van het aankoopbewijs van het materiaal (BVAC-attest van de apotheker of factuur van de Vlaamse Diabetes Vereniging).

4 Neutraal ziekenfonds Vaccinaties Indien er geen wettelijke tegemoetkoming wordt voorzien, is er, ongeacht uw leeftijd of het type vaccin een tussenkomst voor vaccinaties. De tussenkomst bedraagt 50 % van het betaald bedrag met een maximum van 75 euro per kalenderjaar en per persoon. Voor griepvaccins is er een tussenkomst van 50 % op het remgeld voorzien tot maximum 5 euro, zelfs al was er een tussenkomst vanuit de verplichte ziekteverzekering. U kan hiervan genieten door het apothekersattest voor de bijkomende verzekering of de originele factuur te bezorgen. Er is een terugbetaling van 10 euro per sessie, met een maximum van 50 euro per kalenderjaar, op voorschrift van de huisarts. De dieetbegeleiding moet gebeuren door een erkend diëtist of een erkende organisatie zoals Bodystyling, Infraligne, Figurel, PronoKal of WeightWatchers. Diabetespatiënten verkrijgen materiaal in de hulpmiddelenwinkel aan een gunstig tarief. Met een medisch attest bekomt men gratis een startset (bloedglucosemeter) t.w.v. 28 euro.

5 Onafhankelijk ziekenfonds Beweegadvies Een beweegcoach meet het conditieniveau van de patiënt, om nadien een bewegingsschema op te maken. Voor leden zijn de eerste 2 beweegadviezen gratis. De 3 e en 4 e adviesmomenten kosten leden 10 euro. Voedingsadvies duurt 10 weken, en als lid betaalt men 50 euro i.p.v. 100 euro. Dit voordeel is voor leden met een BMI lager of gelijk aan 35. Obesitas-behandeling Bij het volgen van een behandeling in een erkend obesitascentrum, krijgt men volgende tegemoetkomingen: - Max. 50 euro per 3 kalenderjaren voor het opmaken van de bilans - Een forfaitair bedrag van 175 euro per 3 kalenderjaren voor het beëindigen van de behandeling - Max. 100 euro tegemoetkoming voor de aankoop van medicatie als de behandeling niet het gewenste resultaat heeft - 45 euro na minstens 4 opvolgraadplegingen bij het behalen van een positief resultaat Opsporingsraadpleging Voor leden is er een tegemoetkoming van 10 euro voorzien voor een consultatie bij de huisarts, in het kader van preventieve opsporing van diabetes. De tegemoetkoming wordt 1 maal per 3 kalenderjaren voorzien. Risicopatiënten krijgen jaarlijks een tegemoetkoming. Routineraadpleging Een tegemoetkoming van 40 euro als men in een periode van max. 1 jaar volgende controles onderging: - 4 raadplegingen bij huisarts - 2 raadplegingen bij een diëtist - 1 raadpleging bij een tandarts - 1 raadpleging bij een oogarts - 1 labo-onderzoek Indien de diabetespatiënt bovenstaande consulten niet allen heeft gedaan, maar wel minstens 5 ervan, is er een tegemoetkoming van 20 euro. Vaccinaties Een terugbetaling van max. 10 euro op alle aangekochte vaccins, op vertoon van het betalingsbewijs. Dit geldt enkel voor de aankoop van het vaccin, niet voor de raadpleging voor toediening ervan. Er wordt een tegemoetkoming voorzien van max. 50 euro per 5 kalenderjaren voor een glucosemeter. Daarnaast is er een terugbetaling van 50% van je strips en lancetten, met een plafond van 40 euro per trimester (120 euro per jaar). Bij aankoop in de OZ-shop is er een bijkomende tegemoetkoming van 10% korting.

6 Partena - Euromut Griepvaccinatie Voor diabetespatiënten is er een tegemoetkoming van 40% van het remgeld. Bezorg het voorschrift aan de apotheek, de korting wordt meteen in mindering gebracht door de apotheker. Opsporingsraadpleging Er wordt 3 keer per jaar een tegemoetkoming van 10 euro voorzien voor de opsporing van onder andere diabetes. Routineraadpleging Per kalenderjaar is er een eenmalige terugbetaling van het remgeld bij de oogarts Om de 2 kalenderjaren krijgt men na 4 consultaties bij de diëtist 40 euro terug. Personen met een chronische ziekte (oa. diabetes en CNI) krijgen om de 2 kalenderjaren 12 consultaties terugbetaald. Het voordeel geldt ook bij WeightWatchers. Verder krijg je bij WeightWatchers ook 20 euro korting op het driemaanden abonnement en een korting van 34,50 euro op de Combi Pas. Bij aankoop van een glucosemeter of teststrips in een Partena Gezondheidshop wordt er 40 euro terugbetaald.

7 Securex Aankoop Stappenteller Korting van 10% als er een stappenteller aangekocht wordt bij Comcasa (ThuiszorgWEBwinkel). Gratis levering boven 50 euro. Behandeling overgewicht Een tegemoetkoming van 100 euro per jaar bij aankoop van medicatie ter behandeling van overgewicht of obesitas. Enkel bij pakket Comfort: Jaarlijks wordt er 30 euro terugbetaald als men zich laat begeleiden door een erkende diëtist of organisatie zoals WeightWatchers. Opsporingsraadpleging Elke 3 jaar een premie van 10 euro. Om de 3 jaar een tegemoetkoming van 50 euro als de bloedglucosemeter wordt aangekocht bij Comcasa. Daarnaast is er ook een jaarlijkse tussenkomst voorzien van 100 euro in de aankoop van strookjes bij Comcasa.

versie 1 - juni 2011 wat bedrag tegemoetkoming frequentie documenten in te dienen bij de mutualiteit voorwaarden/extra informatie

versie 1 - juni 2011 wat bedrag tegemoetkoming frequentie documenten in te dienen bij de mutualiteit voorwaarden/extra informatie Naast de voordelen van het zorgtraject diabetes of CNI (vb. terugbetaling remgeld, materiaal, toegang tot diëtist, podoloog,...) kunnen patiënten met een zorgtraject genieten van volgende voordelen bij

Nadere informatie

- update 1/3/2013 - wat bedrag tegemoetkoming frequentie documenten in te dienen bij de mutualiteit voorwaarden/extra informatie

- update 1/3/2013 - wat bedrag tegemoetkoming frequentie documenten in te dienen bij de mutualiteit voorwaarden/extra informatie Naast de voordelen van het zorgtraject diabetes of CNI (vb. terugbetaling remgeld, materiaal, toegang tot diëtist, podoloog,...) kunnen patiënten met een zorgtraject genieten van volgende voordelen bij

Nadere informatie

versie 2 - juni 2012 wat bedrag tegemoetkoming frequentie documenten in te dienen bij de mutualiteit voorwaarden/extra informatie

versie 2 - juni 2012 wat bedrag tegemoetkoming frequentie documenten in te dienen bij de mutualiteit voorwaarden/extra informatie Naast de voordelen van het zorgtraject diabetes of CNI (vb. terugbetaling remgeld, materiaal, toegang tot diëtist, podoloog,...) kunnen patiënten met een zorgtraject genieten van volgende voordelen bij

Nadere informatie

BIJKOMENDE VOORDELEN MUTUALITEITEN VOOR DIABETSPATIËNTEN

BIJKOMENDE VOORDELEN MUTUALITEITEN VOOR DIABETSPATIËNTEN BIJKOMENDE VOORDELEN MUTUALITEITEN VOOR DIABETSPATIËNTEN Dit is een initiatief van de Oost-Vlaamse zorgtrajectpromotoren (PromOV²). Voor de meest correcte en actuele informatie raden wij u aan het ziekenfonds

Nadere informatie

Samen op weg naar een gezond leven! Dieet. www.lm.be

Samen op weg naar een gezond leven! Dieet. www.lm.be Samen op weg naar een gezond leven! Dieet www.lm.be 2 Bij LM ontvang je een terugbetaling voor: dieetadvies geneesmiddelen tegen overgewicht vakanties voor jongeren met obesitas 3 Dieetadvies Een maatje

Nadere informatie

Samen op weg naar een gezond leven! Dieet.

Samen op weg naar een gezond leven! Dieet. Samen op weg naar een gezond leven! Dieet www.lm.be 2 Bij LM ontvang je een terugbetaling voor: dieetadvies behandeltraject obesitas geneesmiddelen tegen overgewicht vakanties voor jongeren met obesitas

Nadere informatie

Samen op weg naar een gezond leven! Dieet. www.lm.be

Samen op weg naar een gezond leven! Dieet. www.lm.be Samen op weg naar een gezond leven! Dieet www.lm.be 2 Bij LM ontvang je een terugbetaling voor: dieetadvies geneesmiddelen tegen overgewicht vakanties voor jongeren met obesitas 3 Dieetadvies Een maatje

Nadere informatie

Cumula e consulta es dië ek binnen het zorgtraject en consulta es dië ek binnen de aanvullende verzekering van de mutualiteit

Cumula e consulta es dië ek binnen het zorgtraject en consulta es dië ek binnen de aanvullende verzekering van de mutualiteit Cumula e consulta es dië ek binnen het zorgtraject en consulta es dië ek binnen de aanvullende verzekering van de mutualiteit Deze nota is opgemaakt door Annemie Steutelings en Frie Hermans. De inhoud

Nadere informatie

BIJKOMENDE VOORDELEN MUTUALITEITEN VOOR DIABETSPATIËNTEN Mei 2013

BIJKOMENDE VOORDELEN MUTUALITEITEN VOOR DIABETSPATIËNTEN Mei 2013 BIJKOMENDE VOORDELEN MUTUALITEITEN VOOR DIABETSPATIËNTEN Mei 2013 Dit is een initiatief van de Oost-Vlaamse zorgtrajectpromotoren (PromOV²). Voor de meest correcte en actuele informatie raden wij u aan

Nadere informatie

BIJKOMENDE VOORDELEN MUTUALITEITEN VOOR DIABETESPATIËNTEN

BIJKOMENDE VOORDELEN MUTUALITEITEN VOOR DIABETESPATIËNTEN BIJKOMENDE VOORDELEN MUTUALITEITEN VOOR DIABETESPATIËNTEN Dit is een initiatief van de Oost-Vlaamse zorgtrajectpromotoren (PromOV²). Voor de meest correcte en actuele informatie raden wij u aan het ziekenfonds

Nadere informatie

Vergoedingen uit de verplichte ziekenkas

Vergoedingen uit de verplichte ziekenkas Stap 1 Vergoedingen uit de verplichte ziekenkas Brillenglazen Voor alle leeftijden: Glazen met minsten -8,25 of +8,25 dioptrie Glazen voor jongeren dan 18 jaar krijgen eveneens indien de glazen minder

Nadere informatie

Om de vijf jaar 50 euro terugbetaald.

Om de vijf jaar 50 euro terugbetaald. Organisation - Organisatie Bond Moyson Oost-Vlaanderen 311 Tramstraat 69 9052 ZWIJNAARDE Tél. : (09) 333 50 00 Fax : (09) 333 50 59 Acupunctuur Avantages - Voordelen Brillen en lenzen Chiropraxie Dag-

Nadere informatie

Avantages - Voordelen. Organisation - Organisatie

Avantages - Voordelen. Organisation - Organisatie Organisation - Organisatie Bond Moyson West- Vlaanderen 309 President Kennedypark 2 8500 KORTRIJK Tél. : (056) 23 02 30 Fax : (056) 23 02 06 Avantages - Voordelen Anti-decubitusmateriaal Acupunctuur Bandagiste

Nadere informatie

Avantages - Voordelen. Détails - Details Tegemoetkoming van 10 euro per behandeling tot maximaal 50 euro per jaar. Organisation - Organisatie

Avantages - Voordelen. Détails - Details Tegemoetkoming van 10 euro per behandeling tot maximaal 50 euro per jaar. Organisation - Organisatie Organisation - Organisatie Acupunctuur Avantages - Voordelen Détails - Details Tegemoetkoming van 10 euro per behandeling tot maximaal 50 euro per jaar. De Voorzorg Socialistische Mutualiteit van Limburg

Nadere informatie

Diabetes type 2. Stappenplan voor uw zorgtraject

Diabetes type 2. Stappenplan voor uw zorgtraject Diabetes type 2 Stappenplan voor uw zorgtraject Beste, U hebt beslist om in het zorgtraject diabetes te stappen. Het zorgtraject heeft tot doel uw diabetes zo goed mogelijk te behandelen. Dit is geen uitgebreide

Nadere informatie

Stappenplan ZORGTRAJECT DIABETES TYPE 2

Stappenplan ZORGTRAJECT DIABETES TYPE 2 Stappenplan ZORGTRAJECT DIABETES TYPE 2 Uw gegevens Naam: Adres:... Telefoon/GSM: Emailadres: Samenvatting belangrijke gegevens in mijn zorgtraject: ZORGTRAJECT loopt van (startdatum) tot TYPE GLUCOSEMETER

Nadere informatie

Stappenplan voor het zorgtraject diabetes

Stappenplan voor het zorgtraject diabetes Stappenplan voor het zorgtraject diabetes Informatie voor patiënten November 2010 In samenwerking met zorgtrajectpromotoren Beste, U hebt beslist om in het zorgtraject diabetes te stappen. Wij willen

Nadere informatie

Stappenplan voor het zorgtraject diabetes

Stappenplan voor het zorgtraject diabetes Stappenplan voor het zorgtraject diabetes Informatie voor patiënten Februari 2011 In samenwerking met zorgtrajectpromotoren Uw gegevens Naam: Adres:. Telefoon/GSM: E-mailadres:. Geboortedatum:. Kleefbriefje

Nadere informatie

Avantages - Voordelen. Détails - Details. Organisation - Organisatie. Acupunctuur

Avantages - Voordelen. Détails - Details. Organisation - Organisatie. Acupunctuur Organisation Organisatie Onafhankelijk Ziekenfonds SECUREX 516 Acupunctuur Avantages Voordelen Détails Details per jaar Alarmsysteem Plaatsing : 40 Abonnement : 6,20/maand (tussenkomst Securex inbegrepen)

Nadere informatie

Zorgtraject diabetes en chronische nierinsufficiëntie Veelgestelde vragen

Zorgtraject diabetes en chronische nierinsufficiëntie Veelgestelde vragen Zorgtraject diabetes en chronische nierinsufficiëntie Veelgestelde vragen 1. Is er steeds een attest van de educator vereist bij het afleveren van zelfzorgmateriaal? Sinds 1 april 2010 is een attest van

Nadere informatie

Avantages - Voordelen. Détails - Details. Organisation - Organisatie. Acupunctuur

Avantages - Voordelen. Détails - Details. Organisation - Organisatie. Acupunctuur Organisation - Organisatie Euromut onafhankelijk ziekenfonds 509 Acupunctuur Avantages - Voordelen Brillen en lenzen Détails - Details Jongeren tot en met 18 jaar: een tegemoetkoming tot 75 voor de aankoop

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. Educatie in eerste lijn zorgtraject diabetes. Zorgtraject diabetes type 2 & chronische nierinsufficiëntie

VOORSCHRIFTEN. Educatie in eerste lijn zorgtraject diabetes. Zorgtraject diabetes type 2 & chronische nierinsufficiëntie HUISARTSEN KRING ANTWERPEN NOORD VZW Geneesherenkring Merksem - Schoten EDUCATIE EERSTE LIJN ZORGTRAJECT DIABETES Aanbevolen om de educatie zoveel mogelijk in eerste lijn te organiseren!! Wanneer bijkomende

Nadere informatie

LMN Maas en Kempen LOK Bree-Meeuwen Gruitrode 5.09.2013

LMN Maas en Kempen LOK Bree-Meeuwen Gruitrode 5.09.2013 LMN Maas en Kempen LOK Bree-Meeuwen Gruitrode 5.09.2013 Diabetes Praktische tips Chronische nierinsufficiëntie Zorgtraject chronische nierinsufficiëntie wie? GFR < 45 ml/min/1,73m 2 (MDRD-formule) EN/OF

Nadere informatie

AANMELDEN ZORGSYSTEMEN HALT2DIABETES ZORGSYSTEMEN HALT2DIABETES

AANMELDEN ZORGSYSTEMEN HALT2DIABETES ZORGSYSTEMEN HALT2DIABETES BIJLAGE HOOFDSTUK 1 AANMELDEN VOORTRAJECT ( OPVOLGING VAN EEN PATIËNT MET DIABETES TYPE 2 ) Het voortraject of Opvolging van een patiënt met diabetes type 2 is er voor alle patiënten met diabetes type

Nadere informatie

Gezondheidszorg. Zorgtraject diabetes. Informatie voor diabetici en mantelzorgers. vzw

Gezondheidszorg. Zorgtraject diabetes. Informatie voor diabetici en mantelzorgers. vzw Gezondheidszorg Zorgtraject diabetes Informatie voor diabetici en mantelzorgers 1 vzw Op 1 september 2009 startte het zorgtraject diabetes type 2. Met dit zorgtraject wordt getracht om de samenwerking

Nadere informatie

Algemene info mutualiteit

Algemene info mutualiteit De mutualiteit Algemene info mutualiteit Een mutualiteit of ziekenfonds zorgt voor de terugbetaling van een deel van de dokterskosten, tandzorgen, geneesmiddelen, ziekenhuiskosten... Het Rijksinstituut

Nadere informatie

7. Zorgtrajecten. Inleiding. suggestievragen

7. Zorgtrajecten. Inleiding. suggestievragen 7. Zorgtrajecten Inleiding Een zorgtraject beoogt een multidisciplinaire benadering van de chronisch zieke patiënt. De toepassing van een zorgtraject gaat echter gepaard met een aantal administratieve

Nadere informatie

Avantages - Voordelen

Avantages - Voordelen Organisation - Organisatie De Voorzorg Socialistische Mutualiteit van Antwerpen 304 Sint Bernardsesteenweg 200 2020 ANTWERPEN Acupunctuur Avantages - Voordelen Begeleid bewegen Brillen en lenzen Chiropraxie

Nadere informatie

Organisation - Organisatie. Avantages - Voordelen

Organisation - Organisatie. Avantages - Voordelen Organisation - Organisatie Avantages - Voordelen Antidoorligmateriaal Détails - Details Tegemoetkoming van 40% bij de aankoop van antidoorligmateriaal (met een maximum van 744 euro per jaar). CM Brugge

Nadere informatie

Voor een beter zicht! Optiek. www.lm.be

Voor een beter zicht! Optiek. www.lm.be Voor een beter zicht! Optiek www.lm.be Je ziet niet goed en dat zorgt voor heel wat hinder in het dagelijkse leven? Dan is het tijd om er iets aan te doen! Gelukkig verhelpen een bril, lenzen of een chirurgische

Nadere informatie

Avantages - Voordelen. Détails - Details Korting van 40% op de aankoop van antidoorligmateriaal en dit met een maximum van 744 euro per kalenderjaar.

Avantages - Voordelen. Détails - Details Korting van 40% op de aankoop van antidoorligmateriaal en dit met een maximum van 744 euro per kalenderjaar. Organisation - Organisatie Avantages - Voordelen Antidoorligmateriaal Détails - Details Korting van 40% op de aankoop van antidoorligmateriaal en dit met een maximum van 744 euro per kalenderjaar. CM West-

Nadere informatie

Nieuwe richtlijnen diabetes

Nieuwe richtlijnen diabetes Nieuwe richtlijnen diabetes Nieuwe richtlijnen diabetes In de loop van 2016 zijn er verschillende nieuwe richtlijnen gecommuniceerd en sinds 1 mei 2018 gelden er opnieuw nieuwe regelgevingen niet eenvoudig

Nadere informatie

De mutualiteit. De mutualiteit 31

De mutualiteit. De mutualiteit 31 De mutualiteit De mutualiteit 31 Algemene info mutualiteit Een mutualiteit of ziekenfonds zorgt voor de terugbetaling van een deel van de dokterskosten, tandzorgen, geneesmiddelen, ziekenhuiskosten...

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Antwerpen

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Antwerpen TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Antwerpen Juli 2016 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer per ziekenfonds.

Nadere informatie

Gezonde tanden, een leven lang! Tand-Plus. www.lm.be

Gezonde tanden, een leven lang! Tand-Plus. www.lm.be Gezonde tanden, een leven lang! Tand-Plus www.lm.be 2 Bij LM ontvang je een terugbetaling voor: orthodontie jaarlijks mondonderzoek tandzorgen 3 Orthodontie Een stralend gebit? Ook voor jou! Een stralende

Nadere informatie

Diabetes. jouw thuisverpleging. onze expertise.

Diabetes. jouw thuisverpleging. onze expertise. Diabetes jouw thuisverpleging. onze expertise. Diabetes... en nu? Diabetes is een chronische aandoening die hoe langer hoe meer Belgen treft. Een gezonde levensstijl is de beste preventie tegen uitbreiding

Nadere informatie

Voorwaarden Regelgeving Planning en/of Pop-up Initiële opstarteducatie: 5 x 30 min. Bijkomende opstarteducatie: max. 5 x 30 min.

Voorwaarden Regelgeving Planning en/of Pop-up Initiële opstarteducatie: 5 x 30 min. Bijkomende opstarteducatie: max. 5 x 30 min. OVERZICHT REGELGEVING ZORGTRAJECTEN ZORGTRAJECT DIABETES Registratie zorgtraject Datum start Zorgtraject diabetes: / / Voorwaarden Regelgeving Planning en/of Pop-up Educatie Initiële opstarteducatie: 5

Nadere informatie

Organisation Avantages Détails Antidoorligmateriaal Tegemoetkoming van 30 % op de aankoop van antidoorligmateriaal, tot maximum 744 euro per jaar.

Organisation Avantages Détails Antidoorligmateriaal Tegemoetkoming van 30 % op de aankoop van antidoorligmateriaal, tot maximum 744 euro per jaar. Organisation Avantages Détails Antidoorligmateriaal Tegemoetkoming van 30 % op de aankoop van antidoorligmateriaal, tot maximum 744 euro per jaar. CM Antwerpen 101 Molenbergstraat 2 2000 ANTWERPEN Tél.

Nadere informatie

LMN Maas en Kempen LOK

LMN Maas en Kempen LOK LMN Maas en Kempen LOK 18.11.2013 CHRONISCHE NIERINSUFFICIËNTIE Zorgtraject DIABETES verschillende programma s VARIA Zorgtraject chronische nierinsufficiëntie wie? GFR < 45 ml/min/1,73m 2 (MDRD-formule)

Nadere informatie

DIABETES TYPE 2: VOORTRAJECT EN ZORGTRAJECT WIJZIGINGEN PER 1 MEI 2018

DIABETES TYPE 2: VOORTRAJECT EN ZORGTRAJECT WIJZIGINGEN PER 1 MEI 2018 DIABETES TYPE 2: VOORTRAJECT EN ZORGTRAJECT WIJZIGINGEN PER 1 MEI 2018 In mei 2015 richtte het Riziv een ad hoc werkgroep op genoemd diabetes type 2 en comorbiditeit. Een afgevaardigde van de commissie

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Zuid-West-Vlaanderen

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Zuid-West-Vlaanderen TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Zuid-West-Vlaanderen April 2018 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer

Nadere informatie

LMN Maas en Kempen LOK

LMN Maas en Kempen LOK LMN Maas en Kempen LOK 13.03.2014 Zorgtraject chronische nierinsufficiëntie wie? GFR < 45 ml/min/1,73m 2 (MDRD-formule) EN/OF proteïnurie > 1g/dag (2x bevestigd, tussentijd min. 3 maanden) + > 18 j + niet

Nadere informatie

Organisation - Organisatie. Avantages - Voordelen

Organisation - Organisatie. Avantages - Voordelen Organisation - Organisatie CM Waas en Dendermonde 121 De Castrodreef 1 9100 SINT NIKLAAS Tél. : (03) 760 38 11 Fax : (03) 766 38 17 Avantages - Voordelen Aangifte nalatenschap Détails - Details Na een

Nadere informatie

Versie 02 Okt 2015. b. De intranetsite van DG BudFin onder het topic Medische onkosten : richtlijnen, alle mogelijke nodige documenten.

Versie 02 Okt 2015. b. De intranetsite van DG BudFin onder het topic Medische onkosten : richtlijnen, alle mogelijke nodige documenten. Versie 02 Okt 2015 1. Wie heeft recht op terugbetaling? Onderstaande regels zijn van toepassing op alle personeelsleden van Defensie in werkelijke dienst (militairen en burgers), alsook op de personeelsleden

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Zuid-West-Vlaanderen

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Zuid-West-Vlaanderen TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Zuid-West-Vlaanderen Juli 2016 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer per

Nadere informatie

Organisation - Organisatie. Avantages - Voordelen. Détails - Details

Organisation - Organisatie. Avantages - Voordelen. Détails - Details Organisation - Organisatie Avantages - Voordelen Antidoorligmateriaal Détails - Details Tegemoetkoming van 40% bij de aankoop van antidoorligmateriaal (met een maximum van 744 euro per jaar). CM Limburg

Nadere informatie

Voor een beter zicht! Optiek. www.lm.be

Voor een beter zicht! Optiek. www.lm.be Voor een beter zicht! Optiek www.lm.be Je ziet niet goed en dat zorgt voor heel wat hinder in het dagelijkse leven? Dan is het tijd om er iets aan te doen! Gelukkig verhelpen een bril, lenzen of een chirurgische

Nadere informatie

Avantages - Voordelen. Organisation - Organisatie. Détails - Details. CM vergoedt een belangrijk deel van de kosten voor antidoorligmateriaal.

Avantages - Voordelen. Organisation - Organisatie. Détails - Details. CM vergoedt een belangrijk deel van de kosten voor antidoorligmateriaal. Organisation - Organisatie Sint Michielsbond 126 Haachtsesteenweg 1805 1130 BRUSSEL Tél. : (02) 240 85 31 Fax : (02) 240 87 99 Avantages - Voordelen Antidoorligmateriaal Bijzonder solidariteitsfonds Détails

Nadere informatie

Diabetes opvolgen? Wit-Gele Kruis heeft het in de vingers!

Diabetes opvolgen? Wit-Gele Kruis heeft het in de vingers! Diabetes opvolgen? Wit-Gele Kruis heeft het in de vingers! Deze brochure bevat meer info over onze dienstverlening voor diabetici. Je verpleegkundige of diabeteseducator licht deze brochure graag persoonlijk

Nadere informatie

ZORGSYSTEMEN EN VOORZIENINGEN BIJ

ZORGSYSTEMEN EN VOORZIENINGEN BIJ ZORGSYSTEMEN EN VOORZIENINGEN BIJ 2018 Diabetes Liga vzw Eerste uitgave mei 2018 Verantwoordelijke uitgever: Diabetes Liga vzw, Ottergemsesteenweg 456, 9000 Gent Layout: www.kliek.be Druk: Graphius nv

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Vlaams gewest

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Vlaams gewest TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Vlaams gewest Juli 2016 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer per ziekenfonds.

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Vlaams gewest

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Vlaams gewest TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Vlaams gewest April 2018 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer per ziekenfonds.

Nadere informatie

I. Terugbetaling medische kosten via DSDM :

I. Terugbetaling medische kosten via DSDM : Medische Dienst van de Federale Politie I. Terugbetaling medische kosten via DSDM : Toepassingsgebied : medische kosten niet ten gevolge van een arbeidsongeval of beroepsziekte - Wie heeft recht? - Wanneer

Nadere informatie

Organisation - Organisatie. Avantages - Voordelen. Détails - Details

Organisation - Organisatie. Avantages - Voordelen. Détails - Details Organisation - Organisatie Avantages - Voordelen Antidoorligmateriaal Détails - Details Tegemoetkoming van 40 procent bij aankoop van materiaal tegen doorligwonden met een maximum van 744 euro per jaar.

Nadere informatie

Gezonde tanden, een leven lang! Tandzorg. www.lm.be

Gezonde tanden, een leven lang! Tandzorg. www.lm.be Gezonde tanden, een leven lang! Tandzorg www.lm.be 2 Bij LM ontvang je een terugbetaling voor: orthodontie jaarlijks mondonderzoek tandzorg die de ziekteverzekering niet terugbetaalt 3 Orthodontie Een

Nadere informatie

Zorgtraject Diabetes: samenvatting

Zorgtraject Diabetes: samenvatting Zorgtraject Diabetes: samenvatting Inhoud:. Principe. Procedure van aflevering en tarifering 3. Zorgtraject diabetes: prijzen zelfzorgmateriaal Een zorgtraject organiseert de aanpak en de opvolging van

Nadere informatie

ZORGSYSTEMEN EN VOORZIENINGEN BIJ

ZORGSYSTEMEN EN VOORZIENINGEN BIJ ZORGSYSTEMEN EN VOORZIENINGEN BIJ INLEIDING 3 Eenmaal de diagnose diabetes is gesteld, komt er heel wat op je af! Een goede behandeling en medische opvolging zijn noodzakelijk om de bloedsuikerspiegel

Nadere informatie

Avantages - Voordelen. Détails - Details. Organisation - Organisatie

Avantages - Voordelen. Détails - Details. Organisation - Organisatie Organisation - Organisatie Avantages - Voordelen Antidoorligmateriaal Détails - Details Tegemoetkoming van 40 procent bij aankoop van materiaal tegen doorligwonden met een maximum van 744 euro per jaar.

Nadere informatie

HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER?

HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER? HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER? Wij voorzien een tegemoetkoming in de kostprijs! 3 Wij zijn echt met je gezondheid bezig! Wie komt in aanmerking voor deze tegemoetkoming? Alle leden die al 6 maanden bijdragen

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN PSYCHOTHERAPIE EN PSYCHOLOGISCHE BEGELEIDING door de Liberale Mutualiteit

TERUGBETALING VAN PSYCHOTHERAPIE EN PSYCHOLOGISCHE BEGELEIDING door de Liberale Mutualiteit TERUGBETALING VAN PSYCHOTHERAPIE EN PSYCHOLOGISCHE BEGELEIDING door de Liberale Mutualiteit Maart 2018 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van psychotherapie en begeleiding

Nadere informatie

Het opstarten van een zorgtraject diabetes mellitus en chronische nierinsufficiëntie

Het opstarten van een zorgtraject diabetes mellitus en chronische nierinsufficiëntie Het opstarten van een zorgtraject diabetes mellitus en chronische nierinsufficiëntie Handleiding voor LOK-groepen Domus Medica, 2009 1 Doel van het programma Huisartsen in de mogelijkheid stellen een zorgtraject

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Brugge

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Brugge TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Brugge Juli 2016 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het per ziekenfonds. Het overzicht

Nadere informatie

Avantages - Voordelen

Avantages - Voordelen Organisation - Organisatie Avantages - Voordelen Acupunctuur Brillen en lenzen Détails - Details Tussenkomst van 12,50 euro per sessie met een maximum van vijf sessies per kalenderjaar per rechthebbende

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Limburg

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Limburg TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Limburg Juli 2016 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer per ziekenfonds. Het

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Brugge

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Brugge TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Brugge April 2018 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer per ziekenfonds.

Nadere informatie

Avantages - Voordelen. Détails - Details. Organisation - Organisatie. Tegoetkoming van 40 % van de kosten voor incontinentie- en antidoorligmateriaal.

Avantages - Voordelen. Détails - Details. Organisation - Organisatie. Tegoetkoming van 40 % van de kosten voor incontinentie- en antidoorligmateriaal. Organisation - Organisatie Avantages - Voordelen Antidoorligmateriaal Détails - Details Tegoetkoming van 40 % van de kosten voor incontinentie- en antidoorligmateriaal. CM Roeselare - Tielt 113 Beversesteenweg

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Limburg

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Limburg TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Limburg April 2018 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer per ziekenfonds.

Nadere informatie

Oncologisch Centrum Sociale dienst. Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten

Oncologisch Centrum Sociale dienst. Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten Oncologisch Centrum Sociale dienst Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten Inhoud 1. De Vlaamse Zorgverzekering (VZ)...5 2. De hospitalisatieverzekering...6 3. Tussenkomst in reisonkosten

Nadere informatie

wegwijs in de eerstelijns gezondheids zorg

wegwijs in de eerstelijns gezondheids zorg wegwijs in de eerstelijns gezondheids zorg huisarts huisarts Heb je vragen over je gezondheid? Voel je je niet goed? Ga dan naar de huisarts. Dat kan een solopraktijk zijn, een groepspraktijk of een wijkgezondheidscentrum.

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit regio Mechelen-Turnhout

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit regio Mechelen-Turnhout TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit regio Mechelen-Turnhout April 2018 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer

Nadere informatie

Sociale voorzieningen voor kankerpatiënten en hun omgeving

Sociale voorzieningen voor kankerpatiënten en hun omgeving sociale dienst informatiebrochure Sociale voorzieningen voor kankerpatiënten en hun omgeving Inhoudstafel 1. Inleiding 4 2. Financiële tussenkomst 4 3. Sociale tussenkomsten en tegemoetkomingen 8 4. Werk

Nadere informatie

Onderzoek kosten Vlaams Patiëntenpanel Ontwerp vragenlijst

Onderzoek kosten Vlaams Patiëntenpanel Ontwerp vragenlijst Datum: 21-05-2013 Voor: Document: nota Volg nr. : ph Onderzoek kosten Vlaams Patiëntenpanel Ontwerp vragenlijst Een chronische ziekte kan gepaard gaan met belangrijke meeruitgaven. Met deze bevraging van

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit regio Mechelen-Turnhout

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit regio Mechelen-Turnhout TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit regio Mechelen-Turnhout Juli 2016 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door de socialistische mutualiteit De Voorzorg Limburg

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door de socialistische mutualiteit De Voorzorg Limburg TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door de socialistische mutualiteit De Voorzorg Limburg April 2018 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer

Nadere informatie

Bijkomende informatie, gecommuniceerd door het RIZIV op 24 april, is in onderstaande tekst aangevuld en gemarkeerd.

Bijkomende informatie, gecommuniceerd door het RIZIV op 24 april, is in onderstaande tekst aangevuld en gemarkeerd. NIEUWSBRIEF april 2018 Lokaal Multidisciplinair Netwerk Aalst Nieuwe regelgeving zorgtraject en voortraject: bijkomende informatie Bijkomende informatie, gecommuniceerd door het RIZIV op 24 april, is in

Nadere informatie

B. Wie werkt op de medische dienst "het Heelal"

B. Wie werkt op de medische dienst het Heelal 1/6 Beoordeeld: Goedgekeurd: Geldig vanaf:2009 Alle ouders ontvangen deze brochure. A. Inleiding U vindt in deze brochure - wie op de medische dienst werkt en wanneer U hen best kan bereiken - wat u kan

Nadere informatie

Obesitaskliniek groepsprogramma

Obesitaskliniek groepsprogramma Obesitaskliniek groepsprogramma INLEIDING Overgewicht of obesitas is een wereldwijd gezondheidsprobleem, zowel op individueel als op maatschappelijk vlak. Mensen met overgewicht hebben vaak te kampen met

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Socialistische mutualiteit Bond Moyson West-Vlaanderen

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Socialistische mutualiteit Bond Moyson West-Vlaanderen TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Socialistische mutualiteit Bond Moyson West-Vlaanderen April 2018 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door de socialistische mutualiteit De Voorzorg Limburg

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door de socialistische mutualiteit De Voorzorg Limburg TERUGBETALING VAN NIETDRINGEND ZIEKENVERVOER door de socialistische mutualiteit De Voorzorg Limburg Juli 2016 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer

Nadere informatie

www.zorgtraject.be info@zorgtraject.be

www.zorgtraject.be info@zorgtraject.be DIABETES TYPE 2 INHOUDSTAFEL Deel I - Algemene info A. Zorgtraject voor patiënten met een chronische aandoening: een nieuw concept van shared care in de ziekteverzekering... 5 Wat is een zorgtraject?...

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Gekkoo vzw

Algemene voorwaarden Gekkoo vzw Algemene voorwaarden Gekkoo vzw Door in te schrijven voor een activiteit van Gekkoo vzw verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden. Inhoud 1 Speelpleinbende en Kampbende... 1 1.1. Inschrijven...

Nadere informatie

Avantages - Voordelen. Détails - Details. Organisation - Organisatie

Avantages - Voordelen. Détails - Details. Organisation - Organisatie Organisation - Organisatie Avantages - Voordelen Antidoorligmateriaal Détails - Details Tegemoetkoming van 30 procent bij aankoop van materiaal tegen doorligwonden met een maximum van 744 euro per jaar.

Nadere informatie

Fit en gezond met LM! Sportprikkel.

Fit en gezond met LM! Sportprikkel. Fit en gezond met LM! Sportprikkel www.lm.be Werk actief aan je gezondheid! Beweging is niet altijd makkelijk te combineren met je gezinsleven, sociaal leven en je werk. Daarom geven we wie aan sport wil

Nadere informatie

ATTEST SPORTCLUB OF FITNESSCENTRUM. 1. In te vullen door de verantwoordelijke van het fitnesscentrum of van de sportclub.

ATTEST SPORTCLUB OF FITNESSCENTRUM. 1. In te vullen door de verantwoordelijke van het fitnesscentrum of van de sportclub. Lange Nieuwstraat 109-2000 Antwerpen 03/203.76.00 info@lmpa.be 03/225.02.35 www.lmpa.be ondernemingsnr : 04 117628 22 ATTEST SPORTCLUB OF FITNESSCENTRUM 1. In te vullen door de verantwoordelijke van het

Nadere informatie

Info-sessie: Plan ambulante zorgen

Info-sessie: Plan ambulante zorgen Info-sessie: Plan ambulante zorgen Greet Lambaerts Michaël Asma covestro.com Situering ambulante kosten Medische kosten Hospitalisatie Ambulante kosten Privé ongevallen 2 Algemeen Ingangsdatum: 1/1/2018

Nadere informatie

Ouderen Informatie Punt

Ouderen Informatie Punt OCMW LICHTERVELDE Sociaal Huis Ouderen Informatie Punt Tegemoetkomingen Wat, wanneer, waar en hoe aanvragen DE TEGEMOETKOMING VOOR HULP AAN BEJAARDEN VOOR WIE? De tegemoetkoming kan worden aangevraagd

Nadere informatie

Huisarts en nieren. Dr Stein Bergiers 23 mei 2017

Huisarts en nieren. Dr Stein Bergiers 23 mei 2017 Huisarts en nieren Dr Stein Bergiers 23 mei 2017 Prevalentie Chronisch nierfalen is een frequent probleem egfr < 60ml = 13% 10% bij mannen, 16% bij vrouwen Sterke toename met de leeftijd Terminaal nierfalen

Nadere informatie

LAAT GRIEP DEZE WINTER IN DE KOU STAAN

LAAT GRIEP DEZE WINTER IN DE KOU STAAN LAAT GRIEP DEZE WINTER IN DE KOU STAAN 10 vragen over griepvaccinatie GRIEPVACCINATIE.BE AGENTSCHAP ZORG & GEZONDHEID 1. Waarom vaccinatie tegen griep? Vaccinatie is de enige manier om je tegen griep en

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Socialistische mutualiteit Bond Moyson West-Vlaanderen

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Socialistische mutualiteit Bond Moyson West-Vlaanderen TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Socialistische mutualiteit Bond Moyson West-Vlaanderen Juli 2016 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer

Nadere informatie

Overzicht Vergoedingen BGN-gewichtsconsulenten 2012

Overzicht Vergoedingen BGN-gewichtsconsulenten 2012 Versie 5-2011 Laatst gewijzigd: 19-12-2011 Overzicht Vergoedingen BGN-gewichtsconsulenten 2012 Vergoeding BGN geregeld Via de volgende link kun je de polissen van alles zorgverzekeraars terugvinden: http://www.verzekeringssite.nl/zorgverzekering/info/voorwaarden.cfm

Nadere informatie

Hospitalisatieverzekeringen mutualiteiten: Dekking voorafbestaande aandoening of ziekte

Hospitalisatieverzekeringen mutualiteiten: Dekking voorafbestaande aandoening of ziekte Hospitalisatieverzekeringen mutualiteiten: Dekking voorafbestaande aandoening of ziekte De hospitalisatieverzekeringen van mutualiteiten bieden in tegenstelling tot de hospitalisatieverzekeringen van private

Nadere informatie

Gezonde tanden, een leven lang! Tandzorg.

Gezonde tanden, een leven lang! Tandzorg. Gezonde tanden, een leven lang! Tandzorg www.lm.be 2 Bij LM ontvang je een terugbetaling voor: orthodontie jaarlijks mondonderzoek tandzorg die de ziekteverzekering niet terugbetaalt 3 Orthodontie Een

Nadere informatie

Verrassend Veelzijdig!

Verrassend Veelzijdig! Verrassend Veelzijdig! Thuiszorg Gezondheid en preventie Dienst Maatschappelijk Werk Geboorte Niet-dringend ziekenvervoer Mat-Plus vzw Denta Plus Kinderen en jongeren Jouw mutualiteit in een muisklik!

Nadere informatie

2013 Vlaams Patiëntenplatform vzw. D o s s i e r. Terugbetaling van psychotherapie en psychologische begeleiding

2013 Vlaams Patiëntenplatform vzw. D o s s i e r. Terugbetaling van psychotherapie en psychologische begeleiding 2013 Vlaams Patiëntenplatform vzw D o s s i e r Terugbetaling van psychotherapie en psychologische begeleiding Het bezoek aan een psycholoog of psychotherapeut is zelden terugbetaald. De niet-terugbetaalde

Nadere informatie

DIABETES TYPE 2. De ziekte van de toekomst?!

DIABETES TYPE 2. De ziekte van de toekomst?! DIABETES TYPE 2 De ziekte van de toekomst?! Inleiding 1. Wat is diabetes 2. Wat loopt er mis 3. Wie loopt er risico 4. Wat zijn de mogelijke gevolgen 5. Meest voorkomende klachten 6. Behandelen en/of voorkomen

Nadere informatie

Ziekenhuisopname? Met HospiPlan of HospiPlus teken je voor veiligheid!

Ziekenhuisopname? Met HospiPlan of HospiPlus teken je voor veiligheid! Ziekenhuisopname? Met HospiPlan of HospiPlus teken je voor veiligheid! www.nzvl.be HospiPlan Maximale globale terugbetaling 17.500 Uitgezonderd (kinder)neuropsychiatrie, dien max. 1.000 HospiPluskaart

Nadere informatie

VERGELIJKING TERUGBETALING VAN PSYCHOTHERAPIE & PSYCHOLOGISCHE BEGELEIDING door de verschillende mutualiteiten Juli 2014

VERGELIJKING TERUGBETALING VAN PSYCHOTHERAPIE & PSYCHOLOGISCHE BEGELEIDING door de verschillende mutualiteiten Juli 2014 VERGELIJKING TERUGBETALING VAN PSYCHOTHERAPIE & PSYCHOLOGISCHE BEGELEIDING door de verschillende mutualiteiten Juli 2014 1. Analyse Deze analyse gaat over de terugbetaling van ambulante consultaties bij

Nadere informatie