Betalen van uitvaartkosten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Betalen van uitvaartkosten"

Transcriptie

1 Betalen van uitvaartkosten Adviesrapport voor: Naam Adres de heer X. Voorbeeld Ergens 1234 AB

2 Inleiding Één ding in het leven is zeker: we komen vroeg of laat allemaal een keer te overlijden. Het is zeker geen leuk onderwerp maar het is wel verstandig er nu al bij stil te staan. Er komt namelijk een moment waarop u of uw nabestaanden geconfronteerd worden met uitvaartkosten. Het is prettig om nu al te weten dat de uitvaartkosten betaald kunnen worden. Uit onderzoek (GFK, 2015), onder ruim mensen, is gebleken dat een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking deze kosten niet kan betalen. In het onderzoek is de volgende vraag gesteld: U of uw nabestaanden worden geconfronteerd met een uitvaartnota van Kunt u of uw nabestaanden deze uitvaartnota voldoen binnen 30 dagen? De antwoorden waren als volgt: 33% - Ja, dat is geen probleem 15% - Ja, maar met moeite 29% - Nee, ik zie geen enkele mogelijkheid 12% - Nee, maar kan het bedrag op andere manier bij elkaar krijgen (lenen familie/vrienden) 11% - Geen idee Het is dus belangrijk om met dit soort onvoorziene kosten rekening te houden. Een andere goede reden om nu al over de financiering van uitvaartkosten na te denken, is dat ruim 40% van alle Nederlandse huishoudens te weinig spaargeld heeft om eventuele financiële tegenvallers op te vangen. Eén op de vijf Nederlanders heeft minder dan spaargeld en 20% heeft helemaal geen spaargeld (bron: Nibud). U heeft in het (webcam) adviesgesprek van aangegeven dat u het belangrijk vindt dat u, of uw nabestaanden, niet met onverwachte uitvaartkosten worden geconfronteerd. Om deze reden wenst u een adviesgesprek. Een goede keuze! Dit rapport is een weergave van het adviesgesprek zodat u het advies én de onderbouwing daarvan nogmaals rustig kunt doornemen.

3 Kosten adviesgesprek De kosten van het adviesgesprek zijn eenmalig 50. U kunt deze kosten betalen via automatische incasso. Als uit het advies blijkt dat u een (aanvullende) verzekering nodig heeft om later de kosten van de uitvaart te kunnen betalen, kunnen wij een (aanvullende) verzekering voor u afsluiten. De eenmalige kosten hiervoor zijn 25. Daarna betaalt u 2,50 per maand tijdens de looptijd van de verzekering. Voor dit bedrag kunt u op elk gewenst moment gebruikmaken van onze diensten. Daarnaast nemen wij zelf regelmatig contact met u op om te kijken of uw verzekering nog steeds past bij uw uitvaartwensen. U bent gewezen op het dienstverleningsdocument van ons bedrijf. Deze is ook te bekijken op onze website. Persoonlijke gegevens U wenst advies over de financiering van uitvaartkosten voor de volgende personen: Persoon Voorletters Voornaam Achternaam Geboortedatum Geslacht Persoon 1 X. XA Voorbeeld man Persoon 2 Y. YA Voorbeeld vrouw Verschil kosten en aanwezige middelen In overleg hebben we de uitvaartwensen en de bijbehorende uitvaartkosten per persoon besproken en vastgesteld. (let op: mochten er in de toekomst grote wijzigingen optreden ten aanzien van de uitvaartwensen, informeer ons dan zo spoedig mogelijk. We kunnen dan opnieuw bekijken wat hiervan de financiële gevolgen zijn.) Vervolgens is berekend wat de waarde is van de huidige uitvaartverzekeringen en andere beschikbare financiële middelen. Hierdoor is duidelijk geworden of een (aanvullende) voorziening noodzakelijk is:

4 Persoon Uitvaartkosten Waarde huidige verzekering en andere middelen beschikbaar Verschil Persoon Persoon Waarde huidige verzekering en andere middelen beschikbaar Grafisch: Oplossingsrichtingen Er is een aantal mogelijkheden om een tekort aan financiële middelen voor de toekomstige uitvaartkosten op te vangen: a) Niets doen Erop vertrouwen dat op het moment dat het nodig is de financiële middelen beschikbaar zijn. U gaat er hierbij vanuit dat u in de toekomst meer inkomsten heeft en verwacht op het moment van overlijden de beschikking te hebben over voldoende financiële middelen. b) Spaargeld Het gebruiken van spaargeld om de uitvaartkosten te betalen. Dit zou een prima oplossing kunnen zijn. Wij willen u hierbij wijzen op het volgende: Het Nibud heeft onderzocht (zie inleiding van dit rapport) dat veel mensen geen of niet voldoende spaargeld hebben. Houdt u er verder rekening mee dat u op dit moment wellicht voldoende spaargeld ter beschikking heeft, maar dat het in de toekomst anders kan zijn. Het is ook heel vervelend als u voor één of meerdere uitvaarten bent gaan sparen en na een korte spaarperiode komt iemand helaas al te overlijden. U loopt dan het risico dat er slechts een klein bedrag gespaard is, terwijl de uitvaartnota fors hoger is. Twee andere factoren waar u ook rekening mee moet houden als u voor sparen kiest: rentestand en inflatie. Zoals u weet is de huidige rentestand zeer laag. Hierdoor zal het totaal gespaarde geldbedrag minimaal toenemen. De inflatie zorgt er voor dat het geldbedrag in waarde afneemt, terwijl de uitvaartkosten hoogstwaarschijnlijk alleen maar gaan toenemen. c) Verzekeren Van veel verzekeringen maakt u waarschijnlijk helemaal geen gebruik. Maar van een uitvaartverzekering wordt altijd gebruik gemaakt. Het moment waarop is alleen onzeker. Afhankelijk van de leeftijd, looptijd en gekozen verzekering betaalt u over het algemeen (veel) minder aan totaal ingelegde premies dan dat er wordt uitgekeerd. Daarbij bent u na éénmaal premie betalen al verzekerd voor het totaal verzekerd kapitaal of pakket aan diensten. Er zijn in grote lijnen twee soorten voorzieningen:

5 1) Geldverzekering Een uitvaartverzekering waarbij de nabestaanden geld uitgekeerd krijgen na het overlijden. De nabestaanden moeten de rekening dan zelf betalen aan de uitvaartondernemer. Er bestaat ook een variant waarbij de verzekeraar het geld niet uitkeert aan de nabestaanden maar aan de uitvaartondernemer. De nabestaanden zien dan verder geen uitvaartnota s (mits voldoende verzekerd). 2) Natura(pakket)verzekering Deze verzekering keert geen geld uit maar hier is een pakket aan uitvaartdiensten verzekerd. De nabestaanden zien geen uitvaartnota s (mits voldoende verzekerd).

6 Risicobereidheid U heeft tot nu toe een beeld gekregen wat de uitvaartkosten zijn waarmee u of de nabestaanden ooit geconfronteerd kunnen worden. Ook weet u nu wat de eventuele oplossingsrichtingen zijn om deze uitvaartkosten in de toekomst op te vangen. Wenst u het (eventuele) financieel risico op te vangen met een verzekering en zo ja voor welke personen? Persoon Persoon 1 Persoon 2 Opvangen Ja/Nee Ja Ja Toelichting Keuze verzekeraar Er is een aantal uitvaartverzekeraars actief op de Nederlandse markt. De verschillende verzekeraars zijn door ons met elkaar vergeleken. Bij de vergelijking hebben wij onder andere gekeken naar de voorwaarden, wat is wel maar zeker ook wat niet verzekerd is (zogenaamde uitsluitingen) en de hoogte van de premie. Monuta uitvaartzorg en verzekeringen komt in de vergelijking als beste naar voren. Maar waarom is Monuta nu de beste keuze? Onderstaand in het kort de belangrijkste argumenten: Hoogste klanttevredenheid (onafhankelijk onderzoek Verbond van Verzekeraars) Monuta bezit: o Keurmerk Klantgericht Verzekeren én o Keurmerk Uitvaartzorg (daarmee optimale dienstverlening en waarborging van kwaliteit) Financieel gezond bedrijf: uw toekomstige uitkering is gegarandeerd Ruim 1,3 miljoen verzekerden Zeer scherpe premies Kinderen gratis meeverzekerd tot 18 jaar Keuze uit verschillende verzekeringen: geld en natura(pakket)verzekeringen of een combinatie van beide verzekeringen.

7 Premieberekening U heeft aangegeven het financiële risico af te willen dekken door middel van een verzekering. Onderstaand staan de maandelijkse kosten voor het verzekeren van het tekort*. Persoon Soort verzekering Looptijd Verzekerd bedrag Premie Uitgebreide gezondheidsverklaring Persoon 1 Uitvaart Geld Tot 85 jaar Ja Persoon 2 Uitvaart Geld Tot 85 jaar Ja Opmerking: Moet er voor een van de potentiële verzekerden een uitgebreidere gezondheidsverklaring ingevuld worden dan kan de premie afwijken van de hier getoonde premie. * Het tekort is te vinden onder het kopje Verschil kosten en aanwezige middelen Opmerking: Premies onder voorbehoud van medische acceptatie.

8 Het advies Wij hebben samen uw situatie en wensen in kaart gebracht. Gezien uw persoonlijke uitvaartwensen, de bijbehorende inschatting van de kosten en de beschikbare financiële middelen adviseren wij u om de uitvaartkosten te verzekeren. Monuta biedt haar verzekeringen aan tegen een aantrekkelijke premie en uitstekende voorwaarden. Daarom kunt u het beste een verzekering afsluiten bij Monuta. Regelen uitvaartverzekering Mogen wij voor u de uitvaartverzekering in orde maken: Ja U heeft aangegeven dat wij de verzekeringen zoals besproken en getoond onder het kopje Premieberekening voor u in orde mogen maken. Een verstandige keuze zodat u nabestaanden niet met onverwachte kosten achter laat. Het is wel belangrijk om goed verzekerd te blijven. Zijn er grote wijzigingen ten aanzien van uw uitvaartwensen dan vernemen wij dat graag. Vastleggen uitvaartwensen Het is verstandig om uitvaartwensen vast te leggen. Hierdoor weten nabestaanden exact wat de uitvaartwensen zijn en hoe deze op het moment van overlijden uitgevoerd moeten worden zoals de overledene graag gewild zou hebben. Via Monuta Uitvaartwens kunt u uitvaartwensen gratis vastleggen bij Monuta. U kunt Monuta Uitvaartwens ook thuis bewaren bij uw belangrijke papieren. U heeft aangegeven exemplaren te willen ontvangen van Monuta Uitvaartwens. Deze worden zo spoedig mogelijk door Monuta naar u verzonden. Ook kunt u uitvaartwensen vastleggen via Tot slot U heeft een juiste keuze gemaakt door nu al na te denken over uitvaartkosten. Wij zijn verheugd u hierbij te ondersteunen en adviseren. Datum: Naam adviseur: André Veenhof Naam kantoor: Monuta Handtekening klant: {{Signer1}}

Monuta Uitvaartverzekeringen Uit zorg voor uw nabestaanden

Monuta Uitvaartverzekeringen Uit zorg voor uw nabestaanden Monuta Uitvaartverzekeringen Uit zorg voor uw nabestaanden U denkt er misschien liever niet aan. Toch is het goed om stil te staan bij uw uitvaart en de kosten die daarbij komen kijken. Want wist u dat

Nadere informatie

De uitvaartverzekeraar met échte vrije keuze. Maak één keer de keuze voor de Vrije Keuze Polis

De uitvaartverzekeraar met échte vrije keuze. Maak één keer de keuze voor de Vrije Keuze Polis De uitvaartverzekeraar met échte vrije keuze Maak één keer de keuze voor de Vrije Keuze Polis Uw uitvaart, uw vrije keuze Misschien heeft u het wel eens meegemaakt. Een overlijden betekent dat er veel

Nadere informatie

De uitvaartverzekering. Informatie voor een verstandige keuze. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen

De uitvaartverzekering. Informatie voor een verstandige keuze. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen De uitvaartverzekering Informatie voor een verstandige keuze verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen Een uitvaartverzekering is niet iets waar u dagelijks mee bezig bent. En dat hoeft gelukkig ook

Nadere informatie

Goed, duidelijk en bovenal zinvol verzekerd zijn. Dat is waar het je uiteindelijk om gaat. AXENT Uitvaartverzekering

Goed, duidelijk en bovenal zinvol verzekerd zijn. Dat is waar het je uiteindelijk om gaat. AXENT Uitvaartverzekering Een helder verhaal over uitvaartverzekeringen AXENT Uitvaartverzekering Goed, duidelijk en bovenal zinvol verzekerd zijn. Dat is waar het je uiteindelijk om gaat. AXENT Nabestaandenzorg: de uitvaartverzekeraar

Nadere informatie

Goed, duidelijk en bovenal zinvol verzekerd zijn. Dat is waar het je uiteindelijk om gaat. AXENT Uitvaartverzekering

Goed, duidelijk en bovenal zinvol verzekerd zijn. Dat is waar het je uiteindelijk om gaat. AXENT Uitvaartverzekering Een helder verhaal over uitvaartverzekeringen AXENT Uitvaartverzekering Goed, duidelijk en bovenal zinvol verzekerd zijn. Dat is waar het je uiteindelijk om gaat. AXENT Nabestaandenzorg: de uitvaartverzekeraar

Nadere informatie

Monuta Uitvaartverzekeringen Uit zorg voor uw nabestaanden

Monuta Uitvaartverzekeringen Uit zorg voor uw nabestaanden Monuta Uitvaartverzekeringen Uit zorg voor uw nabestaanden U denkt er misschien liever niet aan. Toch is het goed om stil te staan bij uw uitvaart en de kosten die daarbij komen kijken. Want wist u dat

Nadere informatie

Productwijzer Natura-uitvaart- verzekering

Productwijzer Natura-uitvaart- verzekering Productwijzer Natura-uitvaart- verzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de natura-uitvaartverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering?

Nadere informatie

Uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekeringen Uitvaartverzekeringen De zin van de uitvaartverzekering Overlijden heeft een enorme impact op de nabestaanden. Daarom kiezen heel veel mensen ervoor om het hun nabestaanden zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Uitvaartverzekering

Klaverblad Verzekeringen. Uitvaartverzekering Klaverblad Verzekeringen Uitvaartverzekering Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies weten wat er onder de

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Uitvaartverzekering

Klaverblad Verzekeringen. Uitvaartverzekering Klaverblad Verzekeringen Uitvaartverzekering Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies weten wat er onder de

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Uitvaartverzekering

Klaverblad Verzekeringen. Uitvaartverzekering Klaverblad Verzekeringen Uitvaartverzekering Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies weten wat er onder de

Nadere informatie

Wie je lief is, laat je niet onverzorgd achter

Wie je lief is, laat je niet onverzorgd achter Wie je lief is, laat je niet onverzorgd achter AEGON UitvaartkostenPlan Zorg voor uw nabestaanden Het runnen van een huishouding is een dankbare taak. En dus zorgt u graag voor uw gezin en gaat geen verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Uitvaartadvies op afstand

Uitvaartadvies op afstand Uitvaartadvies op afstand Gebruikershandleiding Versie : 1.0 Datum : maart 2016 Inhoudsopgave Pagina 1. De voordelen van Uitvaartadvies op afstand 3 2. Aan de slag met Uitvaartadvies op afstand 4 2.1.

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Uitvaartverzekering

Klaverblad Verzekeringen. Uitvaartverzekering Klaverblad Verzekeringen Uitvaartverzekering Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies weten wat er onder de

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over uitvaartverzekeringen. 1. Wat kost een uitvaart? 2. Waarom een uitvaartverzekering? 3. Is een uitvaartverzekering duur?

Veel gestelde vragen over uitvaartverzekeringen. 1. Wat kost een uitvaart? 2. Waarom een uitvaartverzekering? 3. Is een uitvaartverzekering duur? Veel gestelde vragen over uitvaartverzekeringen 1. Wat kost een uitvaart? 2. Waarom een uitvaartverzekering? 3. Is een uitvaartverzekering duur? 4. Wat is duurder, een begrafenis of een crematie? 5. Tot

Nadere informatie

geld & recht CONSUMENTENGIDS JANUARI 2012 CONSUMENTENBOND.NL

geld & recht CONSUMENTENGIDS JANUARI 2012 CONSUMENTENBOND.NL geld & recht 12 CONSUMENTENGIDS NUARI 2012 Test uitvaartverzekeringen Duur afscheid Een eenvoudige uitvaart kost algauw zo n 7000 en veel meer als er extra wensen zijn. Dat is veel geld, waarvoor niet

Nadere informatie

Geen geldzorgen nalaten

Geen geldzorgen nalaten AEGON UitvaartkostenPlan Geen geldzorgen nalaten Zeker weten: straks is er geld voor de uitvaart Niemand staat graag stil bij onderwerpen als overlijden en uitvaart. Toch is dat soms nodig. Een uitvaart

Nadere informatie

Ik wil mijn eigen uitvaartwensen kunnen realiseren

Ik wil mijn eigen uitvaartwensen kunnen realiseren Uitvaartverzekering 2 Ik wil mijn eigen uitvaartwensen kunnen realiseren Uitvaartverzekering 3 Ruim 30% van alle Nederlanders is niet verzekerd voor de kosten van een uitvaart. Een nog veel hoger percentage

Nadere informatie

Proteq Uitvaartverzekering. Directe uitkering in één keer bij overlijden.

Proteq Uitvaartverzekering. Directe uitkering in één keer bij overlijden. Uitvaartverzekering Proteq Uitvaartverzekering Directe uitkering in één keer bij overlijden. U staat er liever niet bij stil, maar naast veel verdriet kan een overlijden ook financiële problemen met zich

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze informatie is dus niet

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze informatie is dus niet Dienstverleningsdocument Risico's afdekken In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Zorg voor uw nabestaanden. Aegon Overlijdensrisicoverzekering

Zorg voor uw nabestaanden. Aegon Overlijdensrisicoverzekering Zorg voor uw nabestaanden Aegon Overlijdensrisicoverzekering Als u overlijdt, heeft u dan financieel alles goed geregeld voor uw dierbaren? Kan uw huis hun thuis blijven? En kunnen ze de dingen blijven

Nadere informatie

AEGON UitvaartZorg. Uw uitvaart compleet. geregeld

AEGON UitvaartZorg. Uw uitvaart compleet. geregeld AEGON UitvaartZorg Uw uitvaart compleet geregeld De zekerheid dat alles goed geregeld is Niemand staat graag stil bij onderwerpen als overlijden en uitvaart. Toch is dat soms nodig. Voor een uitvaart moet

Nadere informatie

Monuta Adviesinstructie uitvaartverzekering

Monuta Adviesinstructie uitvaartverzekering Monuta Adviesinstructie uitvaartverzekering Inleiding De adviseur die zich bezighoudt met advisering over uitvaartverzekeringen, is verplicht een passend advies te geven. De adviseur dient er altijd voor

Nadere informatie

Tarieven uitvaartverzekeringen 2016

Tarieven uitvaartverzekeringen 2016 Tarieven uitvaartverzekeringen 2016 Tarieven uitvaartverzekeringen 2016 OKTOBER 2015 Voorwoord In dit document vindt u de tarieven voor de uitvaartverzekeringen van Monuta voor het jaar 2016. U kunt dit

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Overlijdensrisicoverzekering aanvraagformulier

Overlijdensrisicoverzekering aanvraagformulier Overlijdensrisicoverzekering aanvraagformulier Met onderstaand formulier kunt u een Woonfonds Overlijdensrisicoverzekering aanvragen. Het ingevulde formulier kunt u opsturen naar: woonfonds.orv@achmea.nl.

Nadere informatie

DE NATIONALE HYPOTHEEKPAS OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING GEGARANDEERD DE GOEDKOOPSTE VAN NEDERLAND!

DE NATIONALE HYPOTHEEKPAS OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING GEGARANDEERD DE GOEDKOOPSTE VAN NEDERLAND! DE NATIONALE HYPOTHEEKPAS OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING GEGARANDEERD DE GOEDKOOPSTE VAN NEDERLAND! NATIONALE HYPOTHEEKPAS OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING Wie wil het niet... zorgeloos genieten van het leven.

Nadere informatie

Ik vertel graag wat we voor u kunnen doen. Jolande, medewerkster Ardanta

Ik vertel graag wat we voor u kunnen doen. Jolande, medewerkster Ardanta Ik vertel graag wat we voor u kunnen doen. Jolande, medewerkster Ardanta Welke informatie vindt u in deze brochure? 4 Waar staan we voor? 7 Onze belofte. 8 Hoe maken we onze belofte waar? 11 Hoe wij werken.

Nadere informatie

Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering.

Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Van Yarden. Een goed afscheid helpt je verder. Uw leven verandert, elke dag Of u nu jong of oud bent, ook u staat vast wel eens stil bij uw eigen dood. Hoe wilt

Nadere informatie

Uitvaart op Maat verzekering

Uitvaart op Maat verzekering Uitvaart op Maat verzekering Verzekerd van een afscheid zoals u dat wenst Uw wensen goed geregeld met de Yarden Uitvaart op Maat verzekering Iedere begrafenis of crematie is anders. De een is uitgebreid,

Nadere informatie

Aegon Overlijdensrisicoverzekering Uitgebreid. Zorg voor uw nabestaanden

Aegon Overlijdensrisicoverzekering Uitgebreid. Zorg voor uw nabestaanden Aegon Overlijdensrisicoverzekering Uitgebreid Zorg voor uw nabestaanden Als u overlijdt, heeft u dan financieel alles goed geregeld voor uw dierbaren? Kan uw huis hun thuis blijven? En kunnen ze de dingen

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument & Productwijzer

Dienstverleningsdocument & Productwijzer Dienstverleningsdocument & Productwijzer Versie 2013-4 Uitvaartverzekering Twenthe N.V., Enschede Pagina 1 Waarom ontvangt u dit dienstverleningsdocument? Vanaf 1 juli 2013 dienen financiële dienstverleners

Nadere informatie

Ik wil jou later niet met onverwachte kosten achterlaten. DELA UitvaartPlan tegen koopsom

Ik wil jou later niet met onverwachte kosten achterlaten. DELA UitvaartPlan tegen koopsom Ik wil jou later niet met onverwachte kosten achterlaten. DELA UitvaartPlan tegen koopsom 1 Inhoud 3 Introductie 4 De kosten 5 De verzekering 6 Een goed verzorgde uitvaart 7 Wat we doen 9 Veelgestelde

Nadere informatie

Uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekeringen Uitvaartverzekeringen Vernieuwing in de sector De tijd dat de uitvaartbranche bekend stond als een agressieve markt (gericht op de verkoop van zoveel mogelijk polissen), ligt achter ons. Uitvaartverzekeraars

Nadere informatie

Zorg voor uw nabestaanden. AEGON OverlijdensRisicoverzekering

Zorg voor uw nabestaanden. AEGON OverlijdensRisicoverzekering Zorg voor uw nabestaanden AEGON OverlijdensRisicoverzekering Als u overlijdt, heeft u dan alles goed geregeld voor uw nabestaanden? Uw partner en kinderen kunnen anders voor onverwachte uitgaven komen

Nadere informatie

E.F.A. (EerlijkFinancieelAdvies)

E.F.A. (EerlijkFinancieelAdvies) Levensverzekering Een levensverzekering is een verzekering die verband houdt met het leven of de dood van de mens, of met de verzorging van de uitvaart van de mens. Een levensverzekering kan uitkeren bij

Nadere informatie

Productwijzer Uitvaartverzekering

Productwijzer Uitvaartverzekering Uitvaartverzekering Productwijzer Uitvaartverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de uitvaartverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering?

Nadere informatie

AEGON OverlijdensRisicoverzekering. Zorg voor uw nabestaanden

AEGON OverlijdensRisicoverzekering. Zorg voor uw nabestaanden AEGON OverlijdensRisicoverzekering Zorg voor uw nabestaanden De zekerheid dat de zorg voor uw nabestaanden goed is geregeld Even stilstaan bij iets waar u niet graag aan denkt U denkt er niet graag over

Nadere informatie

Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering Overlijdensrisicoverzekering Overlijdensrisico Voor een lage premie zorgt u voor een financiële opvang voor uw nabestaanden. Je partner verliezen, zelf overlijden. Dat zijn nu eenmaal dingen in het leven

Nadere informatie

Genieten van het leven met T@F Leven

Genieten van het leven met T@F Leven Genieten van het leven met T@F Leven Wie wil het niet zorgeloos genieten van het leven. Dat hebben we gelukkig voor een groot deel zelf in de hand. Maar we weten ook dat er in ons leven vroeg of laat minder

Nadere informatie

Uitvaartverzekering. verzekerd van een verzorgde uitvaart

Uitvaartverzekering. verzekerd van een verzorgde uitvaart Uitvaartverzekering verzekerd van een verzorgde uitvaart inhoud Waarom een uitvaartverzekering? 3 Wat kost een uitvaart eigenlijk? 3 De DELA Uitvaartverzekering 3 De voordelen van de DELA Uitvaartverzekering

Nadere informatie

Aanvraag offerte Koopsomplan

Aanvraag offerte Koopsomplan Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Aanvraag offerte Koopsomplan Terugsturen naar: 0 Lees eerst het dienstverleningsdocument en vul de Kennis- en ervaringstoets in voordat u dit formulier

Nadere informatie

GENIETEN VAN HET LEVEN MET DE TAF LEVEN PERSONAL OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING

GENIETEN VAN HET LEVEN MET DE TAF LEVEN PERSONAL OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING GENIETEN VAN HET LEVEN MET DE TAF LEVEN PERSONAL OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING Wie wil het niet zorgeloos genieten van het leven. Dat hebben we gelukkig voor een groot deel zelf in de hand. Maar we weten

Nadere informatie

De Allianz Overlijdensrisico verzekering

De Allianz Overlijdensrisico verzekering Allianz Nederland Levensverzekering N.V. De Allianz Overlijdensrisico verzekering Financiële zekerheid op maat bij overlijden De Allianz Overlijdensrisicoverzekering Financiële zekerheid op maat bij overlijden

Nadere informatie

Inhoud Dienstverleningsdocument

Inhoud Dienstverleningsdocument Inhoud Dienstverleningsdocument In dit document zijn de wettelijk verplichte Dienstverleningsdocumenten (DVD s) opgenomen. Het gaat achtereenvolgens om de onderdelen: Vermogen opbouwen Risico s afdekken

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument (DVD)

Dienstverleningsdocument (DVD) Dienstverleningsdocument (DVD) Postbus 179 AFM 12020125 9470 AD Zuidlaren KvK 01165328 Bank 47.69.93.024 T 050 85 38 417 F 050 23 04 045 www.shassurantie.nl info@shassurantie.nl Geachte relatie, Dit document

Nadere informatie

Ook als ik er niet meer ben zal ik voor je zorgen. DELA UitvaartPlan

Ook als ik er niet meer ben zal ik voor je zorgen. DELA UitvaartPlan Ook als ik er niet meer ben zal ik voor je zorgen. DELA UitvaartPlan 1 Inhoud 3 Praktische en financiële zorg 4 De kosten nu en straks 5 Altijd goed verzekerd 8 Flexibiliteit en financiële voordelen 10

Nadere informatie

Het Gouden Handdrukplan

Het Gouden Handdrukplan Het is uw gouden handdruk. Daar nemen wij geen risico s mee. Het Gouden Handdrukplan Een beetje conservatief is zo gek nog niet. Al sinds 1872 is Conservatrix gespecialiseerd in levensverzekeringen, pensioenen

Nadere informatie

Productwijzer Naturauitvaartverzekering

Productwijzer Naturauitvaartverzekering Naturauitvaartverzekering Productwijzer Natura-uitvaartverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de natura-uitvaartverzekering. Welke risico

Nadere informatie

fbto uitvaartverzekering

fbto uitvaartverzekering fbto uitvaartverzekering Bepaal zelf hoelang u wilt betalen Kijk op fbto.nl of bel (058) 234 56 78 Ik kan zelf een uitvaartverzekering afsluiten. De kosten van uw afscheid goed verzekerd We weten allemaal

Nadere informatie

Als u premies betaalt voor kapitaalverzekeringen

Als u premies betaalt voor kapitaalverzekeringen 2004 Als u premies betaalt voor kapitaalverzekeringen Als u een kapitaalverzekering heeft, bijvoorbeeld bij uw spaar-, leven- of beleggingshypotheek, kan dit gevolgen hebben voor uw belasting. Of en hoeveel

Nadere informatie

hoe het echt zit gedachten en feiten over uitvaart- verzekeringen editie 4

hoe het echt zit gedachten en feiten over uitvaart- verzekeringen editie 4 hoe het echt zit gedachten en feiten over uitvaart- verzekeringen editie 4 op zoek naar de dialoog Coöperatie DELA publiceert dit voorlichtingsboekje namens en voor de drie miljoen leden en verzekerden.

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument & Productwijzer

Dienstverleningsdocument & Productwijzer Dienstverleningsdocument & Productwijzer Versie 2016-1 Uitvaartverzekering Twenthe N.V., Enschede Pagina 1 Waarom ontvangt u dit dienstverleningsdocument? Vanaf 1 juli 2013 dienen financiële dienstverleners

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. En kunt u ook onze kosten vergelijken.

Nadere informatie

Ik wil mijn eigen uitvaartwensen kunnen realiseren

Ik wil mijn eigen uitvaartwensen kunnen realiseren Uitvaartverzekering 2 Ik wil mijn eigen uitvaartwensen kunnen realiseren Uitvaartverzekering 3 Ruim 30% van alle Nederlanders is niet verzekerd tegen de kosten van een uitvaart. Een nog veel groter percentage

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Risico's afdekken In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

De Allianz Overlijdensrisico verzekering

De Allianz Overlijdensrisico verzekering Allianz Nederland Levensverzekering N.V. De Allianz Overlijdensrisico verzekering Financiële zekerheid op maat bij overlijden De Allianz Overlijdensrisicoverzekering Financiële zekerheid op maat bij overlijden

Nadere informatie

Standaard Dienstverleningsdocument. Verzekering Visie

Standaard Dienstverleningsdocument. Verzekering Visie Standaard Dienstverleningsdocument Risico s a f d ekken Verzekering Visie - Copyri ght Adfiz Verzekering Visie Tjeukemeer 3 C 8502 TH JOURE 0513-762 742 info@verzekeringvisie.nl In dit document staat wat

Nadere informatie

Ook als ik er niet meer ben zal ik voor je zorgen. DELA UitvaartPlan in diensten

Ook als ik er niet meer ben zal ik voor je zorgen. DELA UitvaartPlan in diensten Ook als ik er niet meer ben zal ik voor je zorgen. DELA UitvaartPlan in diensten 1 Inhoud 3 Praktische en financiële zorg 4 De kosten nu en straks 5 Een uniek pakket 8 Flexibiliteit en financiële voordelen

Nadere informatie

Uitvaartverzekering. verzekerd van een verzorgde uitvaart

Uitvaartverzekering. verzekerd van een verzorgde uitvaart Uitvaartverzekering verzekerd van een verzorgde uitvaart inhoud Waarom een uitvaartverzekering? 3 Wat kost een uitvaart eigenlijk? 3 De DELA Uitvaartverzekering 3 De voordelen van de DELA Uitvaartverzekering

Nadere informatie

Geld lenen met uitstekend en verantwoord advies

Geld lenen met uitstekend en verantwoord advies Sinds1999 specialist op het gebied van financial lease en financieringen Geld lenen met uitstekend en verantwoord advies Privé en zakelijke leningen Privé en Financial lease Service en ondersteuning Dit

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze informatie is dus niet

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze informatie is dus niet Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Uw hypotheek is uw en onze blijvende aandacht waard

Uw hypotheek is uw en onze blijvende aandacht waard Uw hypotheek is uw en onze blijvende aandacht waard Heeft u een hypothecaire lening of gaat u er binnenkort een afsluiten? Dan is het goed om met uw Erkend Hypothecair Planner te bekijken hoe deze het

Nadere informatie

Voorbeeld adviesrapport

Voorbeeld adviesrapport Voorbeeld adviesrapport Wilt u een AOV afsluiten via AOV Online Advies van Centraal Beheer? Dan bent u vast benieuwd naar hoe het advies dat u krijgt er eigenlijk uitziet. In dit voorbeeld adviesrapport

Nadere informatie

Informatie Verzekeringspakket Cliënt

Informatie Verzekeringspakket Cliënt Informatie Verzekeringspakket Cliënt 1. Collectieve Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren 2. Collectieve Inboedelverzekering 3. Uitvaartverzekering 4. Rechtsbijstandverzekering 5. Ziektekostenverzekering

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Hypotheken Risico Vermogen

Dienstverleningsdocument Hypotheken Risico Vermogen Dienstverleningsdocument Hypotheken Risico Vermogen Dienstverleningsdocument V3, 2019 Pagina 1 Dienstverleningsdocument V3, 2019 Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor

Nadere informatie

: Monuta Verzekeringen N.V., gevestigd te Apeldoorn, verder te noemen Verzekeraar

: Monuta Verzekeringen N.V., gevestigd te Apeldoorn, verder te noemen Verzekeraar Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-481 (mr. B.F. Keulen, voorzitter, mr. A.M.T. Wigger, mr. dr. S.O.H. Bakkerus, leden en mr. R.A.F. Coenraad, secretaris) Klacht ontvangen

Nadere informatie

Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Voorwaarden

Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Voorwaarden Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering Voorwaarden Versie november 2018 Begrippen 3 1. Wat hoort er bij Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering? 4 Stel uw uitvaartverzekering samen 2. U stelt zelf uw

Nadere informatie

B. BEZITTINGEN Heeft u een eigen woning: ja/nee Beschikt u over spaargelden: ja/nee Globale omvang: Welk rendement rekent u hierover: %

B. BEZITTINGEN Heeft u een eigen woning: ja/nee Beschikt u over spaargelden: ja/nee Globale omvang: Welk rendement rekent u hierover: % KLANTPROFIEL Doelstelling klantprofiel: Om tot een advies te komen voor een complex product zijn klantgegevens noodzakelijk en dienen wij een analyse te maken van uw persoonlijke situatie. Vervolgens onderzoeken

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Kennis- en ervaringstoets Vermogensopbouwproducten

Kennis- en ervaringstoets Vermogensopbouwproducten Kennis- en ervaringstoets Vermogensopbouwproducten 0 Wij vinden het belangrijk dat u een verzekering afsluit op een manier die bij u past. Loyalis adviseert u niet. U maakt dus zelfstandig een keuze. Met

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Risico s afdekken Dienstverleningsdocument Adres Telefoon Telefax E-mail Internet Kerkstraat 89 3882 BP Putten 0341-35 20 43 0341-35 70 84 info@vandemheen.nl www.vandemheen.nl In dit document staat wat

Nadere informatie

Als u premies betaalt voor kapitaalverzekeringen

Als u premies betaalt voor kapitaalverzekeringen 2005 Als u premies betaalt voor kapitaalverzekeringen Als u een kapitaalverzekering heeft, bijvoorbeeld bij uw spaar-, leven- of beleggingshypotheek, kan dit gevolgen hebben voor uw belasting. Of en hoeveel

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Overlijdensrisicoverzekering

Klaverblad Verzekeringen. Overlijdensrisicoverzekering Klaverblad Verzekeringen Overlijdensrisicoverzekering Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies weten wat wij

Nadere informatie

Productwijzer Erfrente

Productwijzer Erfrente Productwijzer Erfrente Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de erfrente. Welke risico s dekt deze verzekering? Hoe hoog is de premie en wat doet de

Nadere informatie

Uw lijfrente komt tot uitkering. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen

Uw lijfrente komt tot uitkering. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen Uw lijfrente komt tot uitkering verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen Uw lijfrenteverzekering of lijfrenterekening komt binnenkort tot uitkering. Een mooi en belangrijk moment. Jaren geleden heeft

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag. U heeft een hypotheekvraag. Samenvatting: wat kunnen wij voor u doen? Verzekeringen bij de hypotheek

Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag. U heeft een hypotheekvraag. Samenvatting: wat kunnen wij voor u doen? Verzekeringen bij de hypotheek Dienstverleningsdocument HYPOpARTNERS B.V. Op grond van de Wet financieel toezicht (WFT) zijn wij verplicht u voorafgaand aan de totstandkoming van een (financiële) overeenkomst/opdracht tot dienstverlening

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument hypotheken risico vermogen Dienstverleningsdocument V1, 2013 Pagina 1 Dienstverleningsdocument V1, 2013 Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor

Nadere informatie

TAF Nabestaandenverzekering

TAF Nabestaandenverzekering TAF Nabestaandenverzekering Financiële zorg voor nabestaanden Met de TAF Nabestaandenverzekering bent u verzekerd van een inkomen als uw partner overlijdt. Zo voorkomt u dat u in de financiële problemen

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument. Hypotheken Risico Vermogen

Dienstverleningsdocument. Hypotheken Risico Vermogen Dienstverleningsdocument Hypotheken Risico Vermogen Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Vermogen. Flexis Benefits Zoetermeer BV

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Vermogen. Flexis Benefits Zoetermeer BV DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Vermogen Flexis Benefits Zoetermeer BV In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt

Nadere informatie

Dienstenwijzer/Dienstverleningsdocument

Dienstenwijzer/Dienstverleningsdocument Informatie over onze dienstverlening Op grond van de Wet Financieel Toezicht zijn wij verplicht u vooraf aan de totstandkoming van een financiële overeenkomst onderstaande informatie te verstrekken. In

Nadere informatie

Hypotheek, Risico s afdekken en Vermogen opbouwen

Hypotheek, Risico s afdekken en Vermogen opbouwen De kerngegevens van ons kantoor vindt u in onze dienstenwijzer. Hierin vindt u alle benodigde informatie over ons bureau en de wijze waarop wij onze dienstverlening verrichten. Op de pagina s hieronder

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Overlijdensrisicoverzekering

Klaverblad Verzekeringen. Overlijdensrisicoverzekering Klaverblad Verzekeringen Overlijdensrisicoverzekering Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies weten wat er

Nadere informatie

PERSOONLIJKE GEGEVENS KLANT EN PARTNER

PERSOONLIJKE GEGEVENS KLANT EN PARTNER PERSOONLIJKE GEGEVENS KLANT EN PARTNER Naam klant : Voorletters : Voornaam : Titel : Geslacht : m/v Geb. datum : Adres : Postcode : Woonplaats : Nat. : Telefoon privé : Telefoon mobiel : E-mail : Geboortedatum

Nadere informatie

Financiële planning. Is er voldoende inkomen beschikbaar voor de nabestaanden indien u komt te overlijden? De kosten gaan ook dan gewoon door.

Financiële planning. Is er voldoende inkomen beschikbaar voor de nabestaanden indien u komt te overlijden? De kosten gaan ook dan gewoon door. Financiële Planning Financiële planning Goede oudedagsvoorziening. Is uw pensioen en AOW wel toereikend? Inkomensvoorziening bij arbeidsongeschiktheid Kunt u uw vaste lasten, kosten van studerende kinderen

Nadere informatie

ServiceAbonnement Gemiddelde tijdsbesteding en tarieven

ServiceAbonnement Gemiddelde tijdsbesteding en tarieven Nazorg (Periodiek Financieel Onderhoud) Dienstverlening HypotheekMaker Kennismaken & Commitment In een oriënterend gesprek maken we nader kennis met elkaar, middels onze Kantoor Presentatie (KP). Wij leggen

Nadere informatie

Allianz Overlijdensrisicoverzekering

Allianz Overlijdensrisicoverzekering Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Allianz Overlijdensrisicoverzekering Financiële zekerheid op maat bij overlijden De Allianz Overlijdensrisicoverzekering Financiële zekerheid op maat bij overlijden

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Wie je lief is, laat je niet onverzorgd achter

Wie je lief is, laat je niet onverzorgd achter Wie je lief is, laat je niet onverzorgd achter AEGON UitvaartZorg Zorg voor uw nabestaanden Het runnen van een huishouding is een dankbare taak. En dus zorgt u graag voor uw gezin en gaat geen verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Samenvatting: Wat kunnen wij voor u doen? 1. Toelichting: Wat kunnen wij voor u doen? 2. Kosten: Hoeveel betaalt u? 4

Samenvatting: Wat kunnen wij voor u doen? 1. Toelichting: Wat kunnen wij voor u doen? 2. Kosten: Hoeveel betaalt u? 4 Inhoudsopgave Dienstverleningsdocument Vermogen opbouw 1-4 Samenvatting: Wat kunnen wij voor u doen? 1 Toelichting: Wat kunnen wij voor u doen? 2 Kosten: Hoeveel betaalt u? 4 Dienstverleningsdocument Risico

Nadere informatie

Ik vertel u graag alles over onze verzekeringen. Mariël, medewerkster Ardanta

Ik vertel u graag alles over onze verzekeringen. Mariël, medewerkster Ardanta Ik vertel u graag alles over onze verzekeringen. Mariël, medewerkster Ardanta Ardanta is een praktische gids. Natuurlijk verzekeren we uw uitvaart ook. Dat spreekt voor zich, maar we willen u en uw nabestaanden

Nadere informatie

Ik wil je beschermen tegen financiële problemen als ik er niet meer ben. DELA LeefdoorPlan

Ik wil je beschermen tegen financiële problemen als ik er niet meer ben. DELA LeefdoorPlan Ik wil je beschermen tegen financiële problemen als ik er niet meer ben. DELA LeefdoorPlan Goed geregeld Introductie Als u voor elkaar heeft gekozen, kiest u er ook voor om voor elkaar te zorgen. Want

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Overlijdensrisicoverzekering. sinds 1850

Klaverblad Verzekeringen. Overlijdensrisicoverzekering. sinds 1850 Klaverblad Verzekeringen Overlijdensrisicoverzekering sinds 1850 Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies weten

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Allianz Overlijdensrisicoverzekering

Allianz Overlijdensrisicoverzekering Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Allianz Overlijdensrisicoverzekering Financiële zekerheid op maat bij overlijden De Allianz Overlijdensrisicoverzekering Financiële zekerheid op maat bij overlijden

Nadere informatie

Productwijzer Kapitaalverzekering

Productwijzer Kapitaalverzekering productwijzers levensverzekeringen, Algemene Ledenvergadering d.d. 18 juni 2008 Productwijzer Kapitaalverzekering In deze productwijzer vindt u belangrijke algemene informatie over de kapitaalverzekering.

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT WELKOM BIJ KZN ASSURANTIEN B.V. U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In dit document leggen wij u uit hoe wij werken en hoe wij worden beloond.

Nadere informatie