BrabantZetOpenPrijs 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BrabantZetOpenPrijs 2011"

Transcriptie

1 Zet Spoorlaan 460 Postbus CH Tilburg 5000 AG Tilburg Statenlaan 4 Tel ABN-AMRO RX Tilburg Fax Kvk Midden-Brabant BrabantZetOpenPrijs 2011 Juryrapport Zet

2 Samen werken aan een sociaal en cultureel sterk Brabant. Daar is het beleid van de provincie op gericht. Dat vraagt ruimte en respect voor elkaar en oog voor degenen die de aansluiting dreigen te missen. Zij verdienen ondersteuning bij het zelf aanpakken van hun problemen en het beter benutten van hun capaciteiten. We willen onze samenleving bijeen houden door een leefomgeving te creëren waarin iedereen zich thuis kan voelen. Dat doen we bijvoorbeeld door zorg voor jong en oud, het leefbaar houden van kleine kernen en het op peil houden van sociale en culturele voorzieningen. Het realiseren van deze doelen is een zaak van alle Brabanders, voor alle Brabanders. Want als ieder z'n plek vindt in onze provincie, wordt het leven voor iedereen aangenamer. Brabant voor iedereen. Colofon BrabantZetOpenPrijs 2011, juryrapport is een uitgave van Stichting Zet (hierna te noemen Zet) Datum: oktober 2011 Auteur: de heer B. Kaelen Referentie: beka-w t11 Zet Postbus AG Tilburg Telefoon: Website: De activiteiten van Zet worden (mede) mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Noord-Brabant. Zet Overname van artikelen is toegestaan, mits voorzien van bronvermelding.

3 Inhoudsopgave Inleiding BrabantZetOpenPrijs Jury Locatie uitreiking Overzicht Inzendingen BrabantZetOpenPrijs Algemene beoordeling Uitslag De prijswinnaars BrabantZetOpenPrijs De eerste prijs Tweede prijs Derde prijs... 11

4

5 BrabantZetOpenPrijs 2011, juryrapport 1 11 Inleiding De BrabantZetOpenPrijs is een initiatief van ZetOpen, het expertisecentrum voor Toegankelijkheid en wordt mede gefinancierd door de Provincie Noord-Brabant. De prijs van 3.000,00 en de bijbehorende trofee wordt toegekend aan de instelling of organisatie die als beste is beoordeeld in het ontwikkelen en uitvoeren van een integraal toegankelijk idee of product. Ook wordt er een tweede prijs van 1.500,00 uitgereikt en een stimuleringsprijs van 500,00. Om in aanmerking te komen voor de BrabantZetOpenPrijs 2011 moet de inzending betrekking hebben op integrale toegankelijkheid, een samenhang tussen fysieke toegankelijkheid, sociale toegankelijkheid en/of toegankelijke informatievoorziening. Daarnaast moet de inzending voldoen aan de volgende beoordelingscriteria: De participatie van kwetsbare burgers bevorderen. Een voorbeeldfunctie hebben. Vernieuwend zijn. Een binding met de provincie Noord-Brabant hebben.

6 2 11 BrabantZetOpenPrijs 2011, juryrapport

7 BrabantZetOpenPrijs 2011, juryrapport BrabantZetOpenPrijs Jury De jury voor de BrabantZetOpenPrijs 2011 bestaat uit: De heer F. Letschert, Provincie Noord-Brabant. Mevrouw J. Krebbers, UvT. De heer J. Geurts, Zet. Voor de editie van 2011 zijn in totaal veertien inzendingen binnen de termijn en conform de criteria binnengekomen. In dit juryrapport worden al deze inzendingen in het kort vermeld. Naast de winnaar worden ook een tweetal andere genomineerden beschreven. De jury hoopt hiermee niet alleen de initiatiefnemers te stimuleren om de ingeslagen weg voort te zetten, maar ook om nieuwe initiatieven te ontlokken voor de vierde editie van de BrabantZetOpenPrijs in Locatie uitreiking De uitreiking van de BrabantZetOpenPrijs 2011 vond plaats in het Zoo Parc te Overloon. Voor deze locatie is gekozen door positieve berichten en ervaringen met betrekking tot de toegankelijkheid van het park. Met name op sociale toegankelijkheid, de juiste bejegening en omgang van bezoekers met en zonder beperking, scoren zij bovengemiddeld. Dit werd eerder al beloond door een Zonnedag Award van de Zonnebloem. De fysieke toegankelijkheid van het Zoo Parc is als ruim voldoende beoordeeld door ZetOpen.

8 4 11 BrabantZetOpenPrijs 2011, juryrapport 1.3 Overzicht Inzendingen BrabantZetOpenPrijs Melk-drive & Excursieboerderij Genderen 2 V.O.F. Black-Horse zalencomplex Roosendaal 3 Markiezenhof en Archiefdienst Bergen op Zoom 4 Bistro de Molen Heeze 5 Buurthuis de Korf Vlijmen 6 Regionaal Overleg Gehandicapten Noord-Oost Brabant Dagarrangement Melk-drive en Biesboschmuseum. Toegankelijk zalencomplex. Ondanks de monumentale status is getracht dit gebouw zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle bezoekers. Spel MEGA-DISK. Project Schouder aan schouder. Totaal toegankelijk Brabants scootmobielroutenetwerk. 7 Lumensgroep Digitale hulpverlening. 8 Gemeente Oss Lunch met kwetsbaren. 9 Werkgroep Wmo Ruchphen Winkelschouw vanuit maatschappelijke stage. 10 Stichting Vivaan Wel/zorg-steunpunt. 11 Platform VG Provincie Brabant TVz Stichting Kunst Is Voor Iedereen (i.o.) Kunst voor iedereen. 13 ParaGamesBreda Sportevenement voor mensen met een beperking. 14 ZooParc Overloon Fysiek en sociaal toegankelijk dierenpark. Bovenstaand overzicht is slechts een beknopte samenvatting van de inzendingen. Een uitgebreide omschrijving is op te vragen bij Zet.

9 BrabantZetOpenPrijs 2011, juryrapport Algemene beoordeling Ook dit jaar heeft de jury een keuze moeten maken uit vele aansprekende inzendingen. Vrijwel alle inzendingen hebben een duidelijke relatie met het begrip integrale toegankelijkheid. Bij het beoordelen is dan ook in het bijzonder gekeken naar de vernieuwende aspecten. Eén van de doelstellingen van de prijs is om het thema integrale toegankelijkheid meer onder de aandacht te brengen, in het bijzonder bij nieuwe partijen waarvoor het thema integrale toegankelijkheid geen vanzelfsprekendheid is. De jury heeft dan ook met bijzondere interesse gekeken naar de inzendingen waarbij deze nieuwe partijen als organisator of in een samenwerkingsverband betrokken zijn. Als stimulans voor deze partijen is dan ook de BrabantZetOpen Stimulansprijs 2011 toegekend aan een ondernemer als voorbeeld voor en ter motivatie van andere ondernemers. De inzending van een dergelijke partij is daarbij als vernieuwend aangemerkt. Onder vernieuwend worden tevens nieuwe initiatieven verstaan die nieuwe voorzieningen betreffen of juist nieuwe doelgroepen bereiken Daarbij is rekening gehouden met de beoogde insteek en doelstelling van projecten. Om anderen (zoals de hiervoor genoemde nieuwe partijen) enthousiast te maken voor integrale toegankelijkheid is een motiverende, positieve insteek een voorwaarde.

10 6 11 BrabantZetOpenPrijs 2011, juryrapport

11 BrabantZetOpenPrijs 2011, juryrapport Uitslag De uitslag van de jury BrabantZetOpenPrijs 2011 luidt: Eerste prijs Platform VG Provincie Brabant, Anja Lissone TVz11 is een emanciperend tv-programma voor, door en met mensen met een verstandelijke beperking. Tweede prijs Regionaal Overleg Gehandicapten Noord-Oost Brabant Totaal toegankelijk Brabants scootmobielroutenetwerk. Stimuleringsprijs Markiezenhof en Archiefdienst Bergen op Zoom Ondanks de monumentale status is getracht dit gebouw zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle bezoekers.

12 8 11 BrabantZetOpenPrijs 2011, juryrapport

13 BrabantZetOpenPrijs 2011, juryrapport De prijswinnaars BrabantZetOpenPrijs De eerste prijs Platform VG Provincie Brabant, Anja Lisone TVz11 is een emanciperend tv-programma voor, door en met mensen met een verstandelijke beperking. TVz11 is een televisieprogramma van en door mensen met een verstandelijke beperking. Zij zijn de reporters, zij zijn de redacteuren en zij zijn het die op een professionele manier aan het televisieprogramma meewerken. TVz11 is door de samenwerking tussen mensen met en zonder een beperking een uniek project waarin onderling enorm veel ervaring op allerlei niveaus wordt uitgewisseld. Het project bestaat uit drie belangrijke onderdelen: Tv- en radio-uitzendingen Leerwerkplekken Internet De jury vindt dit Brabantse project door het gebruik van de media vernieuwend. Het is een voorbeeldfunctie voor andere doelgroepen. De jury hoopt dat met name de participatie en integratie in de maatschappij verder wordt uitgelicht, door in te gaan op actuele Brabantse thema s. Bijvoorbeeld de mate van toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor mensen met een verstandelijke beperking waarbij een mystery-guest ingezet zou kunnen worden.

14 10 11 BrabantZetOpenPrijs 2011, juryrapport 4.2 Tweede prijs Regionaal Overleg Gehandicapten Noord-Oost Brabant Totaal toegankelijk Brabants scootmobielroutenetwerk. Zeven platforms voor gehandicapten en ouderen zijn georganiseerd in een werkgroep die op eigen initiatief door afgevaardigden van de plaatselijke gehandicaptenoverleg platforms is opgericht. Dit naar aanleiding van het gerealiseerde wandelroutenetwerk in zeven gemeenten in Noord-Brabant. Het initiatief is om als eerste deze wandelroutes ook rolstoel-, rollator- en scootmobieltoegankelijk te krijgen. Er is een folder ontworpen met aanwijzingen en voorbeelden waaraan de wandelroutes zouden moeten voldoen. Ze zijn in overleg met gemeente en andere partijen om eventueel gezamenlijk op te trekken. De werkgroep ziet het initiatief als mogelijk begin voor een totaal toegankelijk Brabants scootmobielroutenetwerk. De jury vindt het zeker gezien de vergrijzing een goed initiatief. De jury hoopt dat de prijs wordt ingezet om meer ondernemers bij dit initiatief te betrekken. Hierdoor wordt het routenetwerk uitgebreid met informatie over toegankelijke ondernemingen die aan de routes zijn gelegen.

15 BrabantZetOpenPrijs 2011, juryrapport Derde prijs Markiezenhof en Archiefdienst Bergen op Zoom Ondanks de monumentale status is getracht dit gebouw zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle bezoekers. Markiezenhof en Archiefdienst Bergen op Zoom zijn geïntegreerd in één gebouw. Voor de archiefdienst is een nieuw infocentrum ingericht. Vanwege de monumentale status van het pand is het nauwelijks mogelijk verbouwingen te plegen. Ondanks de monumentale status wil men de toegankelijkheid voor gehandicapten garanderen. Zo is er besloten tot de aanschaf van een plateaulift. In het infocentrum bestaat de mogelijkheid om een ticket voor het museum te kopen. Met de prijs wil de jury stimuleren dat Markiezenhof naast de fysieke toegankelijkheid ook inzet op toegankelijke informatie. Bijvoorbeeld door toegankelijkheidsinformatie duidelijk weer te geven op de website en om een voorziening voor slechthorenden, een ringleiding, te realiseren.

Plan van Aanpak werkgroep Agenda 22 van de gemeente Eersel

Plan van Aanpak werkgroep Agenda 22 van de gemeente Eersel Zet Statenlaan 4 Tel 013 54 41 440 ABN-AMRO 46.90.68.620 5042 RX Tilburg Fax 013 54 40 605 Kvk Midden-Brabant 18085830 Postbus 271 info@zet-brabant.nl 5000 AG Tilburg www.zet-brabant.nl Plan van Aanpak

Nadere informatie

Inschrijfformulier Brabantse Kempentrofee 2015

Inschrijfformulier Brabantse Kempentrofee 2015 Inschrijfformulier Brabantse Kempentrofee 2015 Uitgebracht door het Huis van De Brabantse Kempen In opdracht van het Streekplatform De Brabantse Kempen Middelbeers, 9 juni 2015 1 De partners in het Streekplatform

Nadere informatie

Herzien Reglement Vrijwilligersprijs Lansingerland

Herzien Reglement Vrijwilligersprijs Lansingerland Herzien Reglement Vrijwilligersprijs Lansingerland Auteur: Sanneke Verweij Afdeling: Team Maatschappelijke Ontwikkeling & Participatie Versienummer: 1.0 Datum: 21 november 2014 Corsanummer: T14.18226 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Verenigingen, stichtingen en instellingen barsten doorgaans van de ambities en toekomstplannen. Maar om ze te realiseren heb je financiële middelen

Nadere informatie

Artikel 2. Uitschrijver en uitschrijving 2.1 De Brabantse Stijlprijs 2017 wordt uitgeschreven door de provincie Noord-Brabant.

Artikel 2. Uitschrijver en uitschrijving 2.1 De Brabantse Stijlprijs 2017 wordt uitgeschreven door de provincie Noord-Brabant. Reglement De Brabantse Stijlprijs 2017 Provincie Noord-Brabant s - Hertogenbosch, 12 januari 2017 Vooraf Het bepaalde in dit reglement is bindend voor alle partijen: de uitschrijver van de prijs, de deelnemers

Nadere informatie

Geluksmomenten voor iedereen Wordt uw uitje uitgeroepen tot het Meest maatschappelijke uitje van 2015?

Geluksmomenten voor iedereen Wordt uw uitje uitgeroepen tot het Meest maatschappelijke uitje van 2015? Geluksmomenten voor iedereen Wordt uw uitje uitgeroepen tot het Meest maatschappelijke uitje van 2015? Voor het vijfde jaar op rij organiseert ANWB de verkiezing van Leukste uitje van Nederland. Naast

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement

Huishoudelijk regelement Huishoudelijk regelement Versie: Augustus 2015 Stichting Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs KvK 12053680 Postbus 3050 5902 RB VENLO 1 www.lvdgprijs.nl Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1. Ontstaan... 3

Nadere informatie

Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Mill Beleidsplan 2015 e.v.

Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Mill Beleidsplan 2015 e.v. Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Mill Beleidsplan 2015 e.v. Secretariaat: M.T.A. Peters, Brugse Berg 23, 5451 WP Mill Tel.: 0485-455477 Email: info@pgmill.nl Website: www.pgmill.nl Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013

Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013 Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013 Artikel 1. Begripsbepaling a. De vrijwilligersprijs: De Vrijwilligersprijs Twenterand voor personen van 23 jaar of ouder. b. De jongerenprijs: De Vrijwilligersprijs

Nadere informatie

Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen

Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen 1. Inleiding In het Uitvoeringsprogramma Toekomstbestendige werklocaties 2017-2019 (UTW) zet de provincie Noord-Holland in op het verbeteren van de kwaliteit van werklocaties

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2018

Subsidieregels Hof van Twente 2018 9. Subsidieregel éénmalige subsidies Sport, Cultuur, Zorg en Jeugd Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Vergroten zelfredzaamheid inwoners gemeente Hof van

Nadere informatie

REGLEMENT * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR SON EN BREUGEL * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR EKKERSRIJT * STARTERSPRIJS SON EN BREUGEL

REGLEMENT * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR SON EN BREUGEL * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR EKKERSRIJT * STARTERSPRIJS SON EN BREUGEL REGLEMENT * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR SON EN BREUGEL * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR EKKERSRIJT * STARTERSPRIJS SON EN BREUGEL Artikel 1 Algemene doelstelling De vereniging "Lionsclub Son

Nadere informatie

OMO-praktijkwerkstukprijs. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018)

OMO-praktijkwerkstukprijs. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018) OMO-praktijkwerkstukprijs Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018) Inleiding In onze scholen volgen veel talentvolle leerlingen onderwijs. Dat talent willen we graag

Nadere informatie

Reglement Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden

Reglement Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden Reglement voor de Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden. In het kader van het gemeentelijk Emancipatiebeleid Afdeling: Afzender: Onderwerp: Scholing en Integratie Jeugd, Onderwijs en

Nadere informatie

BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER

BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Adres Te bereiken op mail Telefoon Facebook; LinkedIn;Twitter profiel: Korte beschrijving van je achtergrond, CV IDEE VOOR ANIMATIE

Nadere informatie

Inschrijfformulier VKB-Marsh/Mercer Award 2015. onderwerp: succesvolle voorbeelden voor het organiseren van vrijwilligerswerk in de gemeenten.

Inschrijfformulier VKB-Marsh/Mercer Award 2015. onderwerp: succesvolle voorbeelden voor het organiseren van vrijwilligerswerk in de gemeenten. Inschrijfformulier VKB-Marsh/Mercer Award 2015 thema: mensen onderwerp: succesvolle voorbeelden voor het organiseren van vrijwilligerswerk in de gemeenten. Meedoen? Lees dit eerst. Vrijwilligerswerk biedt

Nadere informatie

Aanmelding Dorpsvernieuwingsprijs 2019 van start

Aanmelding Dorpsvernieuwingsprijs 2019 van start Aanmelding Dorpsvernieuwingsprijs 2019 van start 5 december 2018 Dorpen die actief werken aan de leefbaarheid voor nu en op de langere termijn kunnen een steun in de rug krijgen met de Dorpsvernieuwingsprijs.

Nadere informatie

Gemeentepagina Woudrichem week 38, 18 september 2014

Gemeentepagina Woudrichem week 38, 18 september 2014 Agenda commissie bezwaarschriften gemeente Woudrichem op maandag 22 september 2014 De vaste commissie van advies voor de bezwaarschriften gemeente Woudrichem houdt op maandag 22 september 2014, vanaf 17.30

Nadere informatie

Juryrapport. Uitreiking Duurzaamheidsprijs. De Gouden Kikker 2009

Juryrapport. Uitreiking Duurzaamheidsprijs. De Gouden Kikker 2009 Juryrapport Uitreiking Duurzaamheidsprijs De Gouden Kikker 2009 Inhoudsopgave Pagina Waarom De Gouden Kikker? 3 Nominaties 2009 4 Eerste prijs 5 Eervolle vermelding 9 Derde plaats 12 www.degoudenkikker.org

Nadere informatie

Wordt uw uitje door de vakjury uitgeroepen tot het Meest innovatieve uitje van 2013?

Wordt uw uitje door de vakjury uitgeroepen tot het Meest innovatieve uitje van 2013? Wordt uw uitje door de vakjury uitgeroepen tot het Meest innovatieve uitje van 2013? Wordt uw innovatieve ontwikkeling de opvolger van de Koesafari van de Vechtdalhoeve? Dé winnaar van de titel Meest innovatieve

Nadere informatie

YARDEN AFSCHEIDSPRIJS

YARDEN AFSCHEIDSPRIJS YARDEN AFSCHEIDSPRIJS DEELNAMEREGLEMENT 2017 Inhoudsopgave Maatschappelijke betrokkenheid... 3 Yarden Afscheidsprijs... 3 Criteria deelname... 3 De Publieksjury... 4 De Vakjury... 4 Deelname- en wedstrijdvoorwaarden...

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2016

Subsidieregels Hof van Twente 2016 9. Subsidieregel éénmalige subsidies Sport, Cultuur, Zorg en Jeugd Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Vergroten maatschappelijke participatie Vergroten

Nadere informatie

Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s

Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Drs. Sj. Cox PON Instituut voor advies, onderzoek en ontwikkeling in Noord-Brabant

Nadere informatie

Reglement Pier de Boer-prijs

Reglement Pier de Boer-prijs Reglement Pier de Boer-prijs Utrecht, september 2014 1 Doel van de prijs 1.1 De Pier de Boer-prijs is ingesteld en wordt toegekend door de Nederlandse Stichting tot bevordering van de Sociaal-Pedagogische

Nadere informatie

Juryrapport MKB INFRA AanbestedingsAward Inleiding

Juryrapport MKB INFRA AanbestedingsAward Inleiding Juryrapport MKB INFRA AanbestedingsAward Inleiding De maatschappelijke relevantie van het MKB als motor van de economie is onomstreden en staat niet ter discussie. Dit betekent echter niet dat het MKB

Nadere informatie

BESLUIT Nr. MO/ Subsidieregeling Evenementen en Amateurkunst Dordrecht 2016

BESLUIT Nr. MO/ Subsidieregeling Evenementen en Amateurkunst Dordrecht 2016 Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gelet op de bepalingen in titel 4.2. van de Algemene wet bestuursrecht en artikel

Nadere informatie

Beschikking. Beleidsregel sociale veiligheid Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking. Beleidsregel sociale veiligheid Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043 Postbank 1070176 Onderwerp Beleidsregel

Nadere informatie

Reglementen Vredeman de Vries Prijs

Reglementen Vredeman de Vries Prijs Reglementen Vredeman de Vries Prijs Provincie Fryslân Reglement voor deelname Vredeman de Vries prijs (architectuur) De Vredeman de Vries prijs voor Architectuur betreft een tweejaarlijkse prijs voor een

Nadere informatie

Juryrapport. Joke Smit-prijs 2009

Juryrapport. Joke Smit-prijs 2009 Juryrapport Joke Smit-prijs 2009 Tweejaarlijkse prijs van de regering voor het leveren van een fundamentele bijdrage aan de verbetering van de positie van vrouwen in Nederland De jury Joke Smit-prijs 2009

Nadere informatie

Zorg om het Dorp Mariahout

Zorg om het Dorp Mariahout Zorg om het Dorp Mariahout Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant 2011 Zorg om het Dorp Mariahout Inleiding Bij het uitwerken van het opzetten van een koepel Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant behoort

Nadere informatie

Evaluatie en doorkijk naar de toekomst

Evaluatie en doorkijk naar de toekomst Evaluatie en doorkijk naar de toekomst Utrecht, oktober 2018 1. Inleiding Het doel van het BNG Cultuurfonds is activiteiten stimuleren op het gebied van kunst en cultuur die van betekenis zijn voor gemeenten

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers

Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers Wie verdient dit jaar de 2010? Meld uw favoriete organisatie vóór 1 oktober aan! Vrijwilligers zijn heel belangrijk in de Nederlandse samenleving; ze vormen als het

Nadere informatie

Toelichting criteria kleine projecten Brabant C versie 18-01-2016

Toelichting criteria kleine projecten Brabant C versie 18-01-2016 Toelichting criteria kleine projecten Brabant C versie 18-01-2016 Om in aanmerking te komen voor een subsidie tussen 25.000 en 65.000 euro moet een project aan de volgende criteria voldoen: 1. het project

Nadere informatie

Reglement verkiezing Kwaliteitsmanager Food van het Jaar

Reglement verkiezing Kwaliteitsmanager Food van het Jaar Reglement verkiezing Kwaliteitsmanager Food van het Jaar 1 Begripsbepaling Kandidaat: Nominatie: Genomineerde: Kwaliteitsmanager die zich aanmeldt voor de verkiezing van Kwaliteitsmanager Food van het

Nadere informatie

Juryrapport LHBT-innovatieprijs 2015

Juryrapport LHBT-innovatieprijs 2015 Juryrapport LHBT-innovatieprijs 2015 17 mei 2015 Koninklijke Schouwburg Den Haag Ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie & Bifobie Advies van de jury voor de LHBT-innovatieprijs

Nadere informatie

SI--ART. Nagtzaam Stimuleringsfonds voor jonge kunstenaars

SI--ART. Nagtzaam Stimuleringsfonds voor jonge kunstenaars SI--ART Nagtzaam Stimuleringsfonds voor jonge kunstenaars Voorwoord zoeken die in aanmerking komen voor stimulering vanuit st-art. Wij voelen ons erg betrokken bij kunst en willen via stichting st-art

Nadere informatie

Yarden Afscheidsprijs Deelnamereglement 2015

Yarden Afscheidsprijs Deelnamereglement 2015 Yarden Afscheidsprijs Deelnamereglement 2015 Een goed afscheid helpt je verder Inleiding Yarden is ontstaan na een fusie van twee grote verenigingen in 2001, te weten de Nederlandse Uitvaart en Verzekerings

Nadere informatie

Kick-off bijeenkomst. 20 januari 2018

Kick-off bijeenkomst. 20 januari 2018 Kick-off bijeenkomst 20 januari 2018 Stichting Roda JC MIDM Stichting Roda JC Kerkrade MIDM is opgericht in maart 2012 MIDM richt zich op 3 pijlers: Participatie, Gezondheid en Respect MIDM slaat brug

Nadere informatie

Achtergrond Raket Award: voor organisaties die het wel goed doen Het werk van Raket: hard nodig Platform voor mensen met een arbeidsbeperking

Achtergrond Raket Award: voor organisaties die het wel goed doen Het werk van Raket: hard nodig Platform voor mensen met een arbeidsbeperking Achtergrond Raket Award: voor organisaties die het wel goed doen Op 1 november 2018 wordt door Stichting Raket de allereerste Raket Award uitgereikt. Een onderscheiding voor het bedrijf dat volgens de

Nadere informatie

LEADER Kempenland. Samen investeren in een leefbaar platteland

LEADER Kempenland. Samen investeren in een leefbaar platteland LEADER Kempenland Samen investeren in een leefbaar platteland Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling; Europa investeert in zijn platteland Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling;

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Connected Health Challenge. Inclusief: Voorwaarden voor deelname Beoordelingscriteria Procesbeschrijving

Wedstrijdreglement. Connected Health Challenge. Inclusief: Voorwaarden voor deelname Beoordelingscriteria Procesbeschrijving Wedstrijdreglement Connected Health Challenge Inclusief: Voorwaarden voor deelname Beoordelingscriteria Procesbeschrijving 16 juli 2014 Wedstrijdreglement Dit reglement is van toepassing op de Connected

Nadere informatie

NIEUWS. Stichting Sinnige Fonds te Groningen is in 2009. Activiteiten 2010-2012. Het Sinnige Fonds heeft een bestuur met de volgende samenstelling:

NIEUWS. Stichting Sinnige Fonds te Groningen is in 2009. Activiteiten 2010-2012. Het Sinnige Fonds heeft een bestuur met de volgende samenstelling: NIEUWS maart 2013 - Uitgave van Stichting Sinnige Fonds Stichting Sinnige Fonds te Groningen is in 2009 opgericht. Zij is de rechtsopvolger van de Vereniging Zwakzinnigenzorg Groningen, die 100 jaar geleden,

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Aanvraagperiode 22 maart tot en met 6 mei 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018 subsidie

Nadere informatie

Participatieverslag Nieuw & Anders

Participatieverslag Nieuw & Anders Participatieverslag Nieuw & Anders Op 26 en 31 maart vonden twee bijeenkomsten plaats met de titel Nieuw & Anders plaats. Twee bijeenkomsten die druk bezocht werden door vrijwilligers, verenigingen en

Nadere informatie

Sinterklaas-aktie Malbergen wint Ariëns Prijs

Sinterklaas-aktie Malbergen wint Ariëns Prijs Sinterklaas-aktie Malbergen wint Ariëns Prijs 2016 3-10-2016 http://aartsbisdom.nl/nieuws/pages/sinterklaasactie-malburgen-wint-ari%c3%abns- Prijs.aspx Sinterklaasactie Malburgen wint Ariëns Prijs 2016

Nadere informatie

Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid. SZZ Innovatieprijs

Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid. SZZ Innovatieprijs Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid SZZ Innovatieprijs Visie De stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid (SZZ) ondersteunt ideeën en innovaties in methodiek, aanpak, aanbod en samenwerking gericht op

Nadere informatie

BIJLAGE 1: FORMULIER VOOR HET INDIENEN VAN DE SUBSIDIEAANVRAAG PROJECTOPROEP 2015 Acties op het vlak van gelijke kansen tussen vrouwen en mannen, de strijd tegen partner- en intrafamiliaal geweld en gelijke

Nadere informatie

JURYRAPPORT Van de prijs voor de best presterende gemeente op het gebied van ouderenbeleid

JURYRAPPORT Van de prijs voor de best presterende gemeente op het gebied van ouderenbeleid Samenwerken met actieve ouderen loont! Peiling naar het lokale ouderenbeleid JURYRAPPORT Van de prijs voor de best presterende gemeente op het gebied van ouderenbeleid Juryrapport Inleiding Het platform

Nadere informatie

Wat betekent bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van de Openbare Ruimte

Wat betekent bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van de Openbare Ruimte Wat betekent bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van de Openbare Ruimte 1. Wat is toegankelijkheid Straten, parken, gebouwen zijn pas echt openbaar als iedereen er gebruik van kan maken.

Nadere informatie

Hein Roethofprijs 2007. veiligheid door samenwerking

Hein Roethofprijs 2007. veiligheid door samenwerking Hein Roethofprijs 2007 veiligheid door samenwerking omslag: Stadsmarinierschap uit Rotterdam wint Hein Roethofprijs 2006 Het project Stadsmarinierschap is een van de maatregelen die Rotterdam neemt om

Nadere informatie

Inschrijfformulier. Maatschappelijke aanbesteding exploitatie wijkcentra. Kenmerk: dci

Inschrijfformulier. Maatschappelijke aanbesteding exploitatie wijkcentra. Kenmerk: dci Inschrijfformulier Maatschappelijke aanbesteding exploitatie wijkcentra Kenmerk: dci-000076 Status: Definitief Datum: 17 december 2015 1. Inleiding Beste geïnteresseerde, De gemeente Bergen op Zoom stelt

Nadere informatie

Contractor Safety Award 2016 Inschrijfformulier

Contractor Safety Award 2016 Inschrijfformulier Contractor Safety Award 2016 Inschrijfformulier TenneT wil topprestaties leveren op veiligheidsgebied. We beschouwen leveranciers als onze partner in safety om samen de Safety Vision 2018 te verwezenlijken.

Nadere informatie

Formulier voor het verkrijgen van subsidies

Formulier voor het verkrijgen van subsidies Formulier voor het verkrijgen van subsidies De cel Internationale Solidariteit biedt ondersteuning aan verschillende initiatieven rond internationale solidariteit in de gemeente Anderlecht aan. Het is

Nadere informatie

FONDSENWERVING EN FINANCIERING

FONDSENWERVING EN FINANCIERING FONDSENWERVING EN FINANCIERING ALTIJD GELD VOOR EEN GOED IDEE! Marianne Muller, 16 september BUREAU MORE Gespecialiseerd in vinden van geld (= o.a. alle subsidie- en fondsenvraagstukken) Voor bedrijven,

Nadere informatie

Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden.

Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden. s-hertogenbosch, 20 december 2013 Aan de voorzitter van de gemeenteraad, Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden. Marianne van der Sloot 1 Jeugdlintjes

Nadere informatie

Wetgeving rond participatiesamenleving biedt kansen. voor bibliotheken

Wetgeving rond participatiesamenleving biedt kansen. voor bibliotheken Wetgeving rond participatiesamenleving biedt kansen voor bibliotheken Breng vraag en aanbod bij elkaar en help laaggeletterden vooruit Nederland telt 1,3 miljoen laaggeletterde volwassenen (16-65 jaar).

Nadere informatie

Stichting Buurtschap Stolwijkersluis Reglement bewonersinitiatieven

Stichting Buurtschap Stolwijkersluis Reglement bewonersinitiatieven DOELSTELLING REGLEMENT...2 Artikel 1...2 VERANTWOORDELIJKHEDEN...2 Artikel 2...2 MIDDELEN...2 Artikel 3...2 Artikel 4...2 AANVRAAG...3 Artikel 5...3 Artikel 6...3 BEOORDELING EN GOEDKEURING...3 Artikel

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Aanvraagperiode 27 augustus tot en met 5 oktober 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018

Nadere informatie

HET IS GROEN EN GEZOND EIGEN BELANG

HET IS GROEN EN GEZOND EIGEN BELANG HET IS GROEN EN GEZOND EIGEN BELANG Maak Brabanders gezonder en Het Groene Woud groener alle foto s: Het Bewaarde Land/Het PON Het is groen en gezond eigen belang Maak Brabanders gezonder en Het Groene

Nadere informatie

Thema: I NCZ. Vrijzinnig humanisme is...?

Thema: I NCZ. Vrijzinnig humanisme is...? WEDSTRIJDREGLEMENT SAPERE AUDE! WEDSTRIJD 2012-2013 Thema: I NCZ. Vrijzinnig humanisme is...? Reglement De Werkgemeenschap Leraren Ethiek stelt zich tot doel de leraren niet-confessionele zedenleer van

Nadere informatie

Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury de genomineerden en de winnaars van de sportverkiezingen.

Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury de genomineerden en de winnaars van de sportverkiezingen. Katwijk, 17 oktober 2016 Onderwerp: Sportverkiezingen Katwijk 2016 Beste bestuurders Op vrijdag 27 januari 2017 organiseren we voor de 2 e keer het Sportgala Katwijk. Het SportGala is het feestelijke sluitstuk

Nadere informatie

ORO ziet kansen. Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand

ORO ziet kansen. Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand ORO ziet kansen Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand ORO is er voor alle mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zuidoost

Nadere informatie

Subsidieregeling Nieuwe media

Subsidieregeling Nieuwe media Subsidieregeling Nieuwe media 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder f, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Roosendaal; BESLUITEN

Nadere informatie

Achtergrondinformatie Groen Verbindt

Achtergrondinformatie Groen Verbindt Achtergrondinformatie Groen Verbindt Inleiding Groene buurtinitiatieven laten vele mooie resultaten zien, juist ook op sociaal gebied: er vindt ontmoeting plaats, mensen komen uit een isolement, ze voelen

Nadere informatie

Ideeënwedstrijd fietsvriendelijke wijk Voorstel gemeente Zaanstad 28 februari 2010

Ideeënwedstrijd fietsvriendelijke wijk Voorstel gemeente Zaanstad 28 februari 2010 Ideeënwedstrijd fietsvriendelijke wijk Voorstel gemeente Zaanstad 28 februari 2010 Ideeënwedstrijd De gemeente Zaanstad heeft in overleg met de maatschappelijke partners in de wijk een voorstel uitgewerkt

Nadere informatie

Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel.

Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel. Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel. Erfgoednota gemeente Boxtel COMMUNICATIE Erfgoednota communicatie gemeente Boxtel 1 Inleiding en leeswijzer Boxtel is een prachtige gemeente

Nadere informatie

Ander verleden, gedeelde vrijheid

Ander verleden, gedeelde vrijheid Ander verleden, gedeelde vrijheid BETROKKENHEID VAN TWEEDE EN DERDE GENERATIE TURKSE EN MAROKKAANSE NEDERLANDERS BIJ DE HERDENKING EN VIERING OP 4 EN 5 MEI Mehmet Day Hans Bellaart Suzan de Winter-Koçak

Nadere informatie

dé communicatiekans van 2015

dé communicatiekans van 2015 - OVER INNOVATION CHALLENGE dé communicatiekans van 2015 X-OVER X-OVER OVERSTEKENDE ONDERNEMERS De Cross-over Innovation Challenge is hét innovatie congres voor de Regio Zwolle. Ondernemers worden gestimuleerd

Nadere informatie

Feiten en cijfers Brabantse detailhandel 2018 Toelichting, 24 april super

Feiten en cijfers Brabantse detailhandel 2018 Toelichting, 24 april super Feiten en cijfers Brabantse detailhandel 2018 Toelichting, 24 april 2018 super 2/28 Feiten en cijfers Brabantse detailhandel 2018 24 april 2018 Inhoud Samenvatting 4 Positieve ontwikkelingen in de Brabantse

Nadere informatie

Evenementenbeleid Leidschendam-Voorburg Uitvoeringsprogramma evenementen Leidschendam-Voorburg

Evenementenbeleid Leidschendam-Voorburg Uitvoeringsprogramma evenementen Leidschendam-Voorburg Evenementenbeleid Leidschendam-Voorburg - 2017-2020 1 Uitvoeringsprogramma evenementen Leidschendam-Voorburg - 2017-2020 Evenementenbeleid Uitvoeringsprogramma Leidschendam-Voorburg evenementen H4 Leidschendam-Voorburg

Nadere informatie

Uitwerkingsbesluit Kunst en Cultuur stadsdeel Oost 2017 (2016, Z ) gezien het voorstel van het Dagelijks Bestuur d.d.

Uitwerkingsbesluit Kunst en Cultuur stadsdeel Oost 2017 (2016, Z ) gezien het voorstel van het Dagelijks Bestuur d.d. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 168028 1 december 2016 Uitwerkingsbesluit Kunst en Cultuur stadsdeel Oost 2017 (2016, Z-16-29001) 27 september 2016 Het algemeen bestuur van de

Nadere informatie

Dames en heren: hartelijk welkom op deze culturele bijeenkomst.

Dames en heren: hartelijk welkom op deze culturele bijeenkomst. Toespraak commissaris van de koningin/voorzitter Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen Max van den Berg uitreiking Tine Clevering-Meijer Prijs 2012 d.d. 9 mei 2012 Dames en heren: hartelijk welkom op deze

Nadere informatie

Feiten en cijfers Brabantse detailhandel 2018 Toelichting, 24 april super

Feiten en cijfers Brabantse detailhandel 2018 Toelichting, 24 april super Feiten en cijfers Brabantse detailhandel 2018 Toelichting, 24 april 2018 super 2/28 Feiten en cijfers Brabantse detailhandel 2018 24 april 2018 Inhoud Samenvatting 4 Positieve ontwikkelingen in de Brabantse

Nadere informatie

De gemeenteraad van de gemeente Nijmegen bijeen in zijn openbare vergadering

De gemeenteraad van de gemeente Nijmegen bijeen in zijn openbare vergadering GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Nijmegen. Nr. 21603 13 maart 2015 De gemeenteraad van de gemeente Nijmegen bijeen in zijn openbare vergadering van 4 maart 2015; BESLUIT: vast te stellen het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2015

Nieuwsbrief Juni 2015 Nieuwsbrief Juni 2015 Nieuwsbrief Juni 2015 Jaargang 22, nummer 6 In dit nummer: Van het bestuur 3 Cursus samen sterk 4 Van alles wat 5 Interactieve avond: Ik zie ik zie. 6 Congres autminds 7 Deelname

Nadere informatie

Hoofdstuk I Algemene bepalingen. Hoofdstuk II Indiening Stadsinitiatief

Hoofdstuk I Algemene bepalingen. Hoofdstuk II Indiening Stadsinitiatief Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 1 Nadere regels in de zin van de Subsidieverordening Rotterdam 2005 (SvR) De SvR is op het Stadsinitiatief van toepassing. Het college heeft ingevolge artikel 4

Nadere informatie

Voortzetting van de subsidieregeling

Voortzetting van de subsidieregeling Voortzetting van de subsidieregeling De huidige regeling Leefbaarheid en Gemeenschapsvoorzieningen is zo succesvol dat deze recht doet aan continuering. De 60 aanvragen bij de laatste tranche van deze

Nadere informatie

De Raad en de Omgevingswet

De Raad en de Omgevingswet De Raad en de Omgevingswet Inhoud - Wat is de Omgevingswet? - Wat betekent deze wet voor de gemeenten - Wat is de rol en de invloed van de raad op de wet - Waar liggen de kansen van de raad en waar moet

Nadere informatie

INDIENINGSPROCES VOOR PROJECTEN BRABANTSE ERFGOEDPRIJS 2019

INDIENINGSPROCES VOOR PROJECTEN BRABANTSE ERFGOEDPRIJS 2019 BRABANTSE ERFGOEDPRIJS 2019 1. INDIENINGSPROCES VOOR PROJECTEN BRABANTSE ERFGOEDPRIJS 2019 Het indieningsproces om projecten op de longlist voor de te plaatsen, is als volgt: 1. Het publiek kan projecten

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging Collegevoorstel Inleiding De Brabantste Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) heeft aangeboden om de gemeenten Waalwijk, Heusden en Loon-op-Zand te faciliteren in de samenwerking op ruimtelijk-economisch vlak.

Nadere informatie

EUROPEES LABEL VOOR INNOVATIEF TALENONDERWIJS 2008

EUROPEES LABEL VOOR INNOVATIEF TALENONDERWIJS 2008 EUROPEES LABEL VOOR INNOVATIEF TALENONDERWIJS 2008 INFORMATIEBROCHURE INHOUDSTAFEL 1. Wat is het Europees Label voor Innovatief Talenonderwijs? 2. Welk is het thema van het Europees Label voor Innovatief

Nadere informatie

VERKIEZING INFRATEAM JAAR 2011

VERKIEZING INFRATEAM JAAR 2011 INFORMATIEDOSSIER VERKIEZING INFRATEAM JAAR 2011 Bewijs de sterkte van uw concept project! Profileer onderhoud als key succes factor binnen uw project! Benadruk uw strategische aanpak binnen het project

Nadere informatie

Artikel 3 Een deelnemer mag met meer dan 1 inzending deelnemen aan de Innovatieprijs =MEER.

Artikel 3 Een deelnemer mag met meer dan 1 inzending deelnemen aan de Innovatieprijs =MEER. Artikel 1 Deelname aan de innovatieprijs =MEER staat open voor: MKB-ondernemers (ondernemersverenigingen en onverenigde ondernemers), in het bijzonder binnen de sectoren maakindustrie, zakelijke dienstverlening

Nadere informatie

Gemeente Moerdijk. Monumentenwijzer. Informatie over gemeentelijke monumenten

Gemeente Moerdijk. Monumentenwijzer. Informatie over gemeentelijke monumenten Gemeente Moerdijk Monumentenwijzer Informatie over gemeentelijke monumenten Inhoudsopgave Woord van de Wethouder... 3 Hoe wordt een object een gemeentelijk monument?... 5 Moet ik een vergunning aanvragen?...

Nadere informatie

VORIGE PAGINA Sociale firma s: een oplossing voor verloren arbeidskracht ARTIKEL - 28 JANUARI 2015

VORIGE PAGINA Sociale firma s: een oplossing voor verloren arbeidskracht ARTIKEL - 28 JANUARI 2015 VORIGE PAGINA Sociale firma s: een oplossing voor verloren arbeidskracht ARTIKEL - 28 JANUARI 2015 Sociale firma s blijken van grote waarde te zijn voor mensen, die tot dan toe een grote afstand tot de

Nadere informatie

Subsidie-aanvraagformulier Initiatieven Coevorden Verbindt

Subsidie-aanvraagformulier Initiatieven Coevorden Verbindt Subsidieaanvraagformulier Initiatieven Coevorden Verbindt In 2018 heeft de gemeente Coevorden 610.000 beschikbaar voor initiatieven die een bijdrage leveren aan Coevorden Verbindt. Het gaat om een nieuwe

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten (Utrecht)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten (Utrecht) Het college van burgemeester en wethouders heeft op 3 december 2013 de hiernavolgende Beleidsregels Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling Houten -2015 vastgesteld. Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling Houten

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers

Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers Provinciale Vrijwilligersprijs Wie verdient dit jaar de Provinciale Vrijwilligersprijs van 3000 euro? Meld uw favoriete organisatie vóór 1 oktober aan! 2013 De provincie

Nadere informatie

Bijlagen bij het Reglement van orde van de Stadsdeelraad Osdorp:

Bijlagen bij het Reglement van orde van de Stadsdeelraad Osdorp: Bijlagen bij het Reglement van orde van de Stadsdeelraad Osdorp: 1. Werkwijze bij ontslag van een raadslid 2. Instructie griffier 3. Reglement Milieuprijs Osdorp 4. Commissie Kunst in Osdorp Bijlage 1

Nadere informatie

Uitgangspunt van deze omzendbrief is het subsidiëren van projecten van bepaalde duur.

Uitgangspunt van deze omzendbrief is het subsidiëren van projecten van bepaalde duur. Omzendbrief voor de subsidiëring van projecten in het kader van Samenlevingsinitiatieven 1. Wat zijn de Samenlevingsinitiatieven? De erkenning en subsidiëring van Samenlevingsinitiatieven gebeurt op basis

Nadere informatie

Zorgsteunpunt Heusden

Zorgsteunpunt Heusden Zorgsteunpunt Heusden Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant 2011 Zorgsteunpunt Heusden Inleiding Bij het opzetten van een Platform Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant behoort de omschrijving van

Nadere informatie

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Voor de jaren 2017 en 2018 stelt het college op grond van Artikel 1.3 van de Algemene Subsidieverordening Ferwerderadiel

Nadere informatie

Uitwerkingsbesluit Kunst en Cultuur Stadsdeel Oost 2019, gemeente Amsterdam

Uitwerkingsbesluit Kunst en Cultuur Stadsdeel Oost 2019, gemeente Amsterdam GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Amsterdam Nr. 145836 11 juli 2018 Uitwerkingsbesluit Kunst en Cultuur Stadsdeel Oost 2019, gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Periode 2019 Datum vaststelling

Nadere informatie

KNIPSELKRANT VERKIEZING. September 2006 Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de VNG

KNIPSELKRANT VERKIEZING. September 2006 Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de VNG KNIPSELKRANT VERKIEZING September 2006 Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de VNG 1 Juni 2006 OPROEP geplaatst op website van NOC*NSF, VNG en VSG en als persbericht verstuurd Doe mee met de verkiezing

Nadere informatie

Budget Educatie en Participatie Projecten (BEPP)

Budget Educatie en Participatie Projecten (BEPP) Budget Educatie en Participatie Projecten (BEPP) Met het Budget Educatie en Participatie Projecten willen de provincie Groningen en het Rijk een aantal doelstellingen bereiken. We hanteren daarbij een

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen Opschrift Datum Gewijzigd bij Decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid 6 juli 2012 Decreet van 19 december 2014 houdende

Nadere informatie

Feiten en cijfers Brabantse detailhandel 2017 Toelichting, 23 mei super

Feiten en cijfers Brabantse detailhandel 2017 Toelichting, 23 mei super Feiten en cijfers Brabantse detailhandel 2017 Toelichting, 23 mei 2017 super 2/24 Feiten en cijfers Brabantse detailhandel 2017 23 mei 2017 Inhoud Samenvatting 5 Positieve ontwikkelingen in de Brabantse

Nadere informatie

KANDIDAATSDOSSIER NAAM:... GEMEENTE/STAD:...

KANDIDAATSDOSSIER NAAM:... GEMEENTE/STAD:... NAAM:... GEMEENTE/STAD:... Wat is de Matexi Award? Wat is de Matexi Award? De Matexi Award wordt toegekend aan buurten, wijken of dorpskernen die een initiatief realiseren dat heel bewust de buurtbewoners

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIES

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIES REGLEMENT PROJECTSUBSIDIES Art. 1: De algemene bepalingen zijn ook hier geldig. Art. 2: Met het eventueel toekennen van deze betoelaging wil men een (financiële) ondersteuning bieden aan initiatieven en

Nadere informatie