1. Wat is het business-/ communicatieprobleem dat we gaan oplossen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Wat is het business-/ communicatieprobleem dat we gaan oplossen?"

Transcriptie

1 Creatieve Briefing Radio 4 1. Wat is het business-/ communicatieprobleem dat we gaan oplossen? Achtergrondinformatie Radio 4 is de brede klassieke-muziekzender van de Nederlandse Publieke Omroep en heeft als doel een actuele zender te zijn met een aanbod aan klassieke en levende muziek, muziekactualiteiten en achtergrondinformatie. Business-/ communicatieprobleem Radio 4 vergrijst en wordt gepercipieerd als te elitair. Leeftijd en opleidingsniveau van de huidige luisteraar zijn te oud. De identiteit van Radio 4 sluit nu goed aan bij de kenners van klassieke muziek. De jongere liefhebbers van klassieke muziek voelen zich minder aangesproken. Zij vinden Radio 4 niet toegankelijk en oubollig. Terwijl de programmering (vooral overdag) juist laagdrempeliger is geworden. Ontwikkel een middelenvrije campagne, waarbij we een jongere doelgroep (35+) van liefhebbers aanspreken en voor hen de drempels verlagen door Radio 4 neer te zetten als een brede zender die midden in de samenleving staat en die prettig is om naar te luisteren.. 2. Wiens gedrag willen we beïnvloeden en hoe gaan wij dit doen? De perceptie van Radio 4 onder de niet-luisteraars, specifiek in de leeftijd van 35 tot 55 jaar, veranderen door het belang van klassieke muziek voor hen en de toegevoegde waarde van Radio 4 hierin te laten zien. Radio 4 moet gezien worden als een zender waar alle liefhebbers van klassieke muziek graag naar luisteren. Jong en oud. 3. Wat is het consumenten- of culturele inzicht? Klassieke muziek heeft een hoge emotionele waarde. Het roept verschillende gevoelens op: geluk, warmte, rust, romantiek. En hierdoor heeft klassieke muziek verschillende betekenissen. Voor de een is het zijn favoriete muziekstijl, voor de ander is het een bron van inspiratie, juist rustgevend of sfeer- en emotieverhogend. Door in te spelen op de emotie van klassieke muziek, scheppen we een band in plaats van afstand.

2 4. Wat is het key idea (propositie) dat we willen overbrengen? Radio 4 biedt een compositie van gevoel, met klassieke muziek om van te genieten. 5. Hoe kunnen we dit onderbouwen? De grote diversiteit aan klassieke muziek op Radio 4 maakt dat Radio 4 componeert met gevoel. Elke klassiek stuk of programma roept weer andere gevoelens en emoties op. Zo is er voor iedere liefhebber en kenner klassieke muziek om van te genieten. Radio 4 is dé zender voor klassieke muziek met een breed aanbod: - Radio 4 presenteert de beste klassieke muziek 24 uur per dag; een opeenvolging van licht klassiek, korte actualiteiten, topstukken uit de archieven en (de nieuwste) concerten uit ʼs werelds concertzalen. Een veelzijdig aanbod van klassieke muziek wat aansluit op het ritme van de dag. - Met Radio 4 zit je op de eerste rij bij de belangrijkste concerten en internationale festivals, want Radio 4 zendt ruim 350 live concerten uit. Radio 4 is een initiator van klassieke-muziekproducties en actief betrokken bij de klassiekemuziekcultuur in Nederland. - Luisteraars kunnen van Radio 4 op gezette tijden verrassende en nieuwe programmaʼs verwachten. - Het nieuwe ochtendprogramma van Radio 4: ʻDe Ochtend van 4ʼ met Margriet Vroomans is een programma waar naast klassieke muziek ook ruimte is voor de actualiteit. Dit programma staat midden in de samenleving. - Jan Rot, een kleurrijk figuur, is aangetrokken als nieuwe presentator voor Componist van de Week. 6. Wat is de merkpersoonlijkheid en hoe willen we communiceren? Toegankelijk, dichtbij, dynamisch, warm, stijlvol en enthousiast 7. Middelenkeuze Denk middelenvrij. 8. Randvoorwaarden Houd vast aan de look and feel van Radio 4 en de pay-off Klassiek leeft op Inzendvoorwaarden Lever je concept (op foamboard/karton) + rationale (max. een ½ A4ʼtje) in vóór donderdag 24 maart 15:00 uur bij Y&R Not Just Film t.a.v. Corinne Jongh. Uitslag is dezelfde avond, uur in Spaces Zuidas op de Barbara Strozzilaan 201 in Amsterdam. Zorg dat je daar bij bent! Let op: de mappenavond begint om Wij beginnen dus stipt om met de uitslag.

3 Let op: je hebt een ½ A4ʼtje om je concept uit te leggen, maar zorg dat de jury niet op speurtocht door je vele foamboards hoeft. Zij willen graag in 1 minuut kunnen achterhalen hoe je concept in elkaar steekt. Keep it simple, stupid! Zet je werk direct na de deadline ook op jongehonden.nl en koppel het meteen aan de Radio 4-pitch. Al het pitchwerk wordt na de jurering automatisch gepubliceerd. Jurering geschiedt alleen op fysiek ingeleverd werk. Succes! PS. Iedereen die zich JongeHond voelt kan deelnemen. Echter, er is alleen een plekje voor je in de bus naar Cannes als je 28 jaar of jonger bent. Oftewel: geboren na 19 juni Creatieven die via hun eigen reclamebureau voor Radio 4 werken, zijn uitgesloten van deelname.

4 Bijlage leefstijl doelgroepen Radio 4: Tolerante Wereldburger Dit type heeft veel belangstelling voor allerlei maatschappelijke onderwerpen (emancipatie, discriminatie) en voor wat er in andere landen gebeurt en vindt een opwindend leven belangrijk, evenals postmaterialistische waarden. Ook heeft men zeer veel belangstelling voor zaken die zich verder van huis afspelen. Men heeft uitgesproken progressieve en tolerante opvattingen (m.b.t. emancipatie, huwelijk, (homo)seksualiteit, drugs, buitenlanders, pro Europa, euthanasie), heeft moeite met het accepteren van gezag, vindt het bestrijden van de misdaad minder belangrijk en is het minst maatschappelijk vervreemd. Religie speelt geen belangrijke rol: weinigen zijn kerkelijk en een godsdienstige overtuiging speelt nauwelijks een rol. De politieke affiniteit is hoog, evenals de culturele affiniteit; alleen type 8 (Participerende Burger) scoort hoger. Het uitgaansgedrag kenmerkt zich door veelvuldig cafébezoek, het bezoeken van lichte muziekconcerten en het meer traditioneel cultureel uitgaansgedrag (musea, toneel, schouwburg). Ook doet men vaker dan gemiddeld aan sport. Deze Tolerante Wereldburger luistert graag naar klassieke muziek, jazz en rock en ook naar popclassics. Het eetgedrag wijkt duidelijk af van dat van de andere typen: men gaat vaak uit eten, haalt vaak eten af, eet vaak vegetarisch, exotische gerechten en biologische, onbespoten producten en houdt van een goed glas wijn. Dit type leest niet meer dan gemiddeld in de krant. De Volkskrant wordt veel gelezen evenals de NRC, Spits en Metro en ook de opiniebladen worden vaker dan gemiddeld gelezen (11% leest Vrij Nederland, 9% HP De Tijd). Ook leest men veel boeken. Een relatief groot deel (41%) heeft geen abonnement op een omroepblad; de VPRO gids (22%) en VARA tv magazine (16%) worden nog het meest gelezen. De omroepvoorkeur gaat uit naar de VPRO (25%), gevolgd door de VARA (21%). Er wordt minder dan gemiddeld naar de tv gekeken; Nederland 3, Nederland 2, RTL4 en Nederland 1 worden nog het best bekeken. Men luistert minder vaak naar de radio, en als men luistert, is dat vooral naar Radio 3, Sky Radio, Radio 1, Radio 2 en Radio 538. Er wordt veel tijd aan internet besteed. Men kijkt vooral om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurt en de affiniteit met tv is lager dan van de andere typen. Dit type is iets jonger dan gemiddeld (gemiddelde leeftijd is 36 jaar; bijna 80% is tussen de 20 en 50 jaar oud) en het opleidingsniveau is hoger dan dat van de andere typen (63% heeft hoger beroeps- of universitair onderwijs genoten). De gevolgde opleiding ligt vooral op het terrein van de cultuur (31%: talen/kunst, sociaal/cultureel). Slechts een minderheid (34%) behoort tot een kerkgenootschap en de godsdienst speelt geen belangrijke rol in hun leven. De politieke voorkeur gaat uit naar Groen Links, gevolgd door de PvdA, VVD en de SP. Men woont vooral in stedelijke gebieden en 22% woont in een van de drie grote

5 steden. Het (gezins)inkomen is hoog, evenals de sociale klasse. De arbeidsparticipatie van de Tolerante Wereldburger is hoog: 77% werkt, terwijl 11% studeert. Een derde (34%) is ongehuwd en bijna tweederde (62%) leeft met een partner. Bijna een kwart (23%) is alleenstaand. Participerende Burger Dit type heeft, meer dan de andere typen, belangstelling voor kunst, geschiedenis en politiek en juist weinig voor sport. De culturele en politieke affiniteit is hoger dan van de andere typen. Men hecht minder waarde aan een opwindend en plezierig leven en is postmaterialistisch (vindt immateriële zaken zeer belangrijk) ingesteld. Ook heeft men een meer dan gemiddeld progressieve instelling, maar minder progressief dan type 4 (de Tolerante Wereldburger). Dit type vertoont een traditioneel cultureel uitgaansgedrag: bezoekt vaak de schouwburg en musea en is ook zelf actief op cultureel gebied: tekenen, schilderen, pottenbakken en muziek maken, toneelspelen of zingen. Ook gaat men vaak naar de bibliotheek. Er wordt veel tijd besteed aan tuinieren, wandelen en fietsen en aan vrijwilligerswerk. Men is persoonlijk lid van veel organisaties, zo is 51% lid van een kerkgenootschap (alleen de Standvastige Gelovigen scoren hoger met 91%). Ook geeft dit type vaak aan goede doelen Men luistert graag naar klassieke muziek en jazz en mijdt de meer populaire soorten, maar luistert wel graag naar Nederlandstalige luisterliedjes. Er wordt meer dan gemiddeld vegetarisch gegeten, men gaat vaak uit eten, eet vaak exotische gerechten en gebruikt vaak biologische, onbespoten producten en drinkt graag wijn. In overeenstemming met de grote culturele participatie is ook de hoge score op de index boeken (lezen, bezit en kopen van boeken en bibliotheekbezoek). Ook wordt veel tijd besteed aan het lezen van de krant. De NRC, Trouw en, in iets mindere mate, de Volkskrant worden relatief vaak gelezen, evenals opiniebladen (21% leest Vrij Nederland, 20% Elzevier, 15% HP De Tijd, 7% De Groene Amsterdammer). Ook Opzij wordt vaak gelezen (13%). Ongeveer een kwart (26%) is geabonneerd op de VPRO gids, gevolgd door VARA tv magazine (14%) en de NCRV gids (11%). De omroepvoorkeur gaar uit naar de VPRO (19%), gevolgd door de NOS (14%) en de VARA (14%). Deze Participerende Burgers kijken iets minder dan gemiddeld naar de tv, en dan vooral naar Nederland 1, gevolgd door Nederland 2, Nederland 3 en RTL4. SBS6, RTL5, Yorin, Net5 en V8 worden veel minder vaak bekeken. Ook luistert men niet vaak naar de radio, maar als men luistert, is dat vooral naar Radio 1 en Radio 4. Dit type kijkt en luistert vooral naar de publieke omroep. Het internet gebruik is gelijk aan het gemiddelde. Men kijkt vooral om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurt, en juist niet uit tijdverdrijf, uit gewoonte, om even uit te rusten, voor ontspanning, om de problemen even te vergeten of vanwege de spanning, opwinding. De affiniteit met tv is erg laag.

6 Driekwart is 50 jaar of ouder (gemiddeld 56 jaar), men heeft veel opleiding genoten (64% heeft hoger beroeps- of universitair onderwijs gehad) en er zijn wat meer vrouwen (57%) dan mannen. Dit type heeft vaak een onderwijskundige opleiding gevolgd. Het inkomen is hoger dan gemiddeld, evenals de sociale klasse. Dit type woont relatief vaak in stedelijke gebieden. De politieke voorkeur gaat uit naar Groen Links, gevolgd door CDA, de VVD, de PvdA en D66. Hoewel meer dan de helft (55%) werkzaam is in een beroep, is bijna een derde (30%) al gepensioneerd. Relatief velen (10%) zijn gescheiden en alleenstaand (28%).

Vragenlijst lifestyle def, 27 juli 2006 proj.nr. 1.3615

Vragenlijst lifestyle def, 27 juli 2006 proj.nr. 1.3615 1. In hoeverre bent u geïnteresseerd in onderstaande onderwerpen? Sterk Tamelijk Niet zo geïnteresseerd geïnteresseerd geïnteresseerd 1. Techniek en/of wetenschappelijke ontdekkingen... 1 2 3 2. Andere

Nadere informatie

Rendement Event. 3-2-2011 WD Marketing

Rendement Event. 3-2-2011 WD Marketing Rendement Event 1 Rendement Event 2 Focus op de doelgroep èn verruim je blik. 3 DOELGROEP? BEDRIJF KLANTEN 4 DOELGROEP? W & S bureau wil verschil weten tussen goede èn slechte kandidaten BEDRIJF KLANTEN

Nadere informatie

Grafiek 23.1a Bezoek aan culturele voorstellingen en voorzieningen de afgelopen 12 maanden, 2002-2013 29% 26% 26% 26% 19% 17% 12% 10%

Grafiek 23.1a Bezoek aan culturele voorstellingen en voorzieningen de afgelopen 12 maanden, 2002-2013 29% 26% 26% 26% 19% 17% 12% 10% 23 CULTUURPARTICIPATIE De bekendheid en het gebruik van de diverse culturele voorzieningen, instellingen, plekken en festivals staan centraal in dit hoofdstuk. Daarnaast wordt ingegaan op de mate waarin

Nadere informatie

1. Hieronder worden enkele onderwerpen genoemd. Kunt u voor elk van deze onderwerpen aangeven in hoeverre u hierin geïnteresseerd bent?

1. Hieronder worden enkele onderwerpen genoemd. Kunt u voor elk van deze onderwerpen aangeven in hoeverre u hierin geïnteresseerd bent? VRAGENLIJST INTERESSES De radiozenders in het luisteronderzoek zijn ook geïnteresseerd in uw interesses en bijvoorbeeld muziekvoorkeur. Met het invullen van deze vragenlijst helpt u de radioprogramma s

Nadere informatie

Onderzoeksresultaten

Onderzoeksresultaten Onderzoeksresultaten - 18-10-2011 Onderzoeksnaam Onderzoek Kunst & Cultuur juristen Selectie alle vragen Selectiedatum 22/09/11-17/10/11 1. Welke van de onderstaande activiteiten hebt u de afgelopen 12

Nadere informatie

Live klassieke concerten

Live klassieke concerten Beschrijving Doelgroepsegmenten Live klassieke concerten Achterliggende onderzoeken In het kader van de Klassieke Muziekweek heeft Elsbeth Meijjer Cultuuronderzoeken, in opdracht van Bureau Promotie Podiumkunsten,

Nadere informatie

Samenvatting onderzoek cultuurparticipatie 2010

Samenvatting onderzoek cultuurparticipatie 2010 Samenvatting onderzoek cultuurparticipatie 2010 Belangrijkste uitkomsten van het onderzoek 2010 Deelname aan culturele activiteiten in shertogenbosch licht toegenomen Het opleidingsniveau is het meest

Nadere informatie

Onderzoeksdoelstelling en probleemstelling

Onderzoeksdoelstelling en probleemstelling Nieuwe doelgroep klassieke muziek / januari 2010 / P.1 Onderzoeksdoelstelling en Het doel van het onderzoek is: De oplevering van een gedetailleerde doelgroepomschrijving voor een nieuw aanbod van klassieke

Nadere informatie

Introductie. 1. Uw persoonlijke situatie. Voorbeeldvragenlijst COB-kwartaalenquête 2011

Introductie. 1. Uw persoonlijke situatie. Voorbeeldvragenlijst COB-kwartaalenquête 2011 Introductie Dit onderzoek vindt plaats in opdracht van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Met de resultaten wil het bureau het kabinet en de politiek in het algemeen informeren over zorgen en wensen

Nadere informatie

De Hogeweyk Wonen en leven als thuis voor dementerende ouderen

De Hogeweyk Wonen en leven als thuis voor dementerende ouderen De Hogeweyk Wonen en leven als thuis voor dementerende ouderen Van Hal Adviespraktijk i.s.m. de Vivium zorggroep Hogewey Ir. E.L. (Eloy) van Hal www.vanhaladviespraktijk.nl evanhal@vanhaladviespraktijk.nl

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Nationaal Kiezers Onderzoek

Centraal Bureau voor de Statistiek. Nationaal Kiezers Onderzoek Centraal Bureau voor de Statistiek Nationaal Kiezers Onderzoek 00 VOOR U GAAT INVULLEN... AANWIJZINGEN VOOR HET INVULLEN VAN DE VRAGENLIJST Bij de meeste vragen in de vragenlijst kunt u het antwoord dat

Nadere informatie

5,7. Samenvatting door D. 959 woorden 31 mei keer beoordeeld. Maatschappijleer Thema's maatschappijleer

5,7. Samenvatting door D. 959 woorden 31 mei keer beoordeeld. Maatschappijleer Thema's maatschappijleer Samenvatting door D. 959 woorden 31 mei 2013 5,7 5 keer beoordeeld Vak Methode Maatschappijleer Thema's maatschappijleer Hoofdstuk 5 Massamedia Paragraaf 1 - communicatie Communicatie - het doorgeven van

Nadere informatie

Bereiksonderzoek Lokale omroep

Bereiksonderzoek Lokale omroep BRAND REALITY Bereiksonderzoek Lokale omroep DVJ Insights consultant research expert Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten Website conclusies 2 ACHTERGROND - DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Omroep MAX. Factsheet MAX Magazine

Omroep MAX. Factsheet MAX Magazine Omroep MAX Factsheet MAX Magazine ANWB Media en MAX Magazine Senioren worden steeds vitaler. Blijven langer zelfstandig. Staan midden in het leven. Omroep Max, de omroep voor 50-plussers, begrijpt dat

Nadere informatie

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek Cultuurbeleving Junipeiling Bewonerspanel Utrecht.nl/onderzoek Colofon uitgave Afdeling Onderzoek Gemeente Utrecht 030 286 1350 onderzoek@utrecht.nl in opdracht van Cultuur Ontwikkelorganisatie Gemeente

Nadere informatie

Standaardvragenlijst Bereiksonderzoek Lokale Omroep

Standaardvragenlijst Bereiksonderzoek Lokale Omroep INTRODUCTIE Voor dit onderzoek zijn wij geïnteresseerd in uw gebruik van radio en televisie. Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking! 1. Wat zijn de 4 cijfers van uw postcode? BLOK 1 : Radio 2. Luistert

Nadere informatie

RTV Papendrecht. 1 Conclusies. Bereik en waardering onder het Bewonerspanel Papendrecht

RTV Papendrecht. 1 Conclusies. Bereik en waardering onder het Bewonerspanel Papendrecht RTV Papendrecht Bereik en waardering onder het Bewonerspanel Papendrecht Inhoud: RTV Papendrecht is de lokale radio- en televisiezender van Papendrecht. Het aanbod bestaat uit radio-uitzendingen op Papendrecht

Nadere informatie

Uit de beleidsnota: De overlap tussen online en offline cultuurparticipatie. 3 modaliteiten van cultuurparticipatie Verbreding

Uit de beleidsnota: De overlap tussen online en offline cultuurparticipatie. 3 modaliteiten van cultuurparticipatie Verbreding Uit de beleidsnota: SD5: Het realiseren van culturele en maatschappelijke meerwaarde door in te zetten op e cultuur en digitalisering als integraal onderdeel van de culturele praktijk (Gatz, 2014:33) Doel:

Nadere informatie

Whitepaper: 50-plussers & Twitter

Whitepaper: 50-plussers & Twitter Whitepaper: 50-plussers & Twitter Wordt Twitter alleen gebruikt door hippe jonge mensen? Allang niet meer! Twitter wordt inmiddels gebruikt door alle lagen van de bevolking, jong en oud. Multiscope monitorde

Nadere informatie

De Stand van Brabant Thema Cultuur

De Stand van Brabant Thema Cultuur De Stand van Brabant Thema Cultuur Opinieonderzoek naar de mening van Brabanders over actuele onderwerpen: Thema Cultuur Tangram Advies & Onderzoek Willem van Leerdam Jantina van Sloten 26 augustus 2011

Nadere informatie

Uitslag onderzoek Bezuinigen op kunst en cultuur? EenVandaag Opiniepanel 18 oktober deelnemers

Uitslag onderzoek Bezuinigen op kunst en cultuur? EenVandaag Opiniepanel 18 oktober deelnemers Uitslag onderzoek Bezuinigen op kunst en cultuur? EenVandaag Opiniepanel 18 oktober 2010 23.000 deelnemers In hoeverre beschouwt u zichzelf als een liefhebber van kunst en cultuur? Ik beschouw mezelf als:

Nadere informatie

KRITISCHE VERDIEPINGZOEKERS gemiddeld 47 jaar oud 65% man Hoog opgeleid 9% van bevolking

KRITISCHE VERDIEPINGZOEKERS gemiddeld 47 jaar oud 65% man Hoog opgeleid 9% van bevolking Inleiding In dit document worden het nieuwe leefstijlmodel van de Publieke Omroep voorgesteld. Deze leefstijlindeling is ontwikkeld om het mediagedrag van doelgroepen te verklaren en inzicht te bieden

Nadere informatie

Digipanel s-hertogenbosch over: De Uitkrant s-hertogenbosch

Digipanel s-hertogenbosch over: De Uitkrant s-hertogenbosch Digipanel s-hertogenbosch over: De Uitkrant s-hertogenbosch Inleiding De maandmagazine uitins-hertogenbosch.nl is gestart in 2004 en bestaat nu anderhalf jaar. De maandmagazine is misschien beter bekend

Nadere informatie

worden gerealiseerd om betrouwbare uitspraken te kunnen doen. Resultaten Brabantpanel-onderzoek Brabantse Cultuur Monitor november 2007

worden gerealiseerd om betrouwbare uitspraken te kunnen doen. Resultaten Brabantpanel-onderzoek Brabantse Cultuur Monitor november 2007 Respons Het veldwerk voor de Brabantse Cultuurmonitor is uitgevoerd in de periode van 15 oktober 2007 tot 13 november 2007. Op 15 oktober 2007 is er namens de provincie een door gedeputeerde Van Haaften

Nadere informatie

HET CREATIEVE CONCEPT GEÏNTEGREERDE MARKETING MARKETINGCOMMUNICATIE HOORCOLLEGE 2 BLOK 4

HET CREATIEVE CONCEPT GEÏNTEGREERDE MARKETING MARKETINGCOMMUNICATIE HOORCOLLEGE 2 BLOK 4 HET CREATIEVE CONCEPT GEÏNTEGREERDE MARKETING MARKETINGCOMMUNICATIE HOORCOLLEGE 2 BLOK 4 AGENDA Consumer insight en marketingcommunicatie Geïntegreerde marketingcommunicatie (IMC) Het creatieve concept

Nadere informatie

Standaardvragenlijst Bereiksonderzoek Lokale Omroep

Standaardvragenlijst Bereiksonderzoek Lokale Omroep INTRODUCTIE Voor dit onderzoek zijn wij geïnteresseerd in uw gebruik van radio en televisie. Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking! 1. Wat zijn de 4 cijfers van uw postcode? BLOK 1 : Radio 2. Luistert

Nadere informatie

Hoofdstuk 22. Cultuur

Hoofdstuk 22. Cultuur Hoofdstuk 22. Cultuur Samenvatting Driekwart van de Leidenaren heeft in de afgelopen 12 maanden één of meer culturele voorstellingen of voorzieningen bezocht. De bioscoop is veruit het meest populair,

Nadere informatie

Onderzoek Inwonerspanel: Cultuurbeleving

Onderzoek Inwonerspanel: Cultuurbeleving 1 (9) Onderzoek Inwonerspanel: Auteur Tineke Brouwers Inleiding Cultuur versterkt de identiteit van de stad en verbindt de mensen met elkaar. De gemeente ondersteunt projecten en ook bevordert de gemeente

Nadere informatie

De Amsterdamse Burgermonitor 2004

De Amsterdamse Burgermonitor 2004 De Amsterdamse Burgermonitor 2004 Fact Sheet nummer 2 juli 2005 Amsterdammers en hun mediagebruik Het medialandschap verandert in hoog tempo. Traditionele media als kranten en actualiteitenrubrieken op

Nadere informatie

Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen?

Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen? Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen? Marjolein Kolstein Juli 2017 www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Samenvatting 2 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding van het onderzoek

Nadere informatie

6,3. Wat is Communicatie?? Massacommunicatie. Vier functies. Samenvatting door een scholier 1286 woorden 1 april 2004.

6,3. Wat is Communicatie?? Massacommunicatie. Vier functies. Samenvatting door een scholier 1286 woorden 1 april 2004. Samenvatting door een scholier 1286 woorden 1 april 2004 6,3 6 keer beoordeeld Vak Methode Maatschappijleer Delphi Hoofdstuk 1 Communicatie Wat is Communicatie?? Communicatie = Als een zender bedoeld of

Nadere informatie

Olon onderzoek lokale media landelijk. 2 april 2014 Sandra van Laar en Dirk Pieterse

Olon onderzoek lokale media landelijk. 2 april 2014 Sandra van Laar en Dirk Pieterse Olon onderzoek lokale media landelijk 2 april 2014 Sandra van Laar en Dirk Pieterse Inhoud Inleiding & Definities Samenvatting Achtergrond Lokale nieuwsvoorziening & Informatiebehoefte Bekendheid (van

Nadere informatie

21471-B Januari Aankruisen We willen u vragen (met een blauwe of zwarte pen) een KRUISJE te zetten IN het hokje bij UW antwoord.

21471-B Januari Aankruisen We willen u vragen (met een blauwe of zwarte pen) een KRUISJE te zetten IN het hokje bij UW antwoord. Opdrachtgever: Sociaal en Cultureel Planbureau 21471-B Januari 2017 Tips voor het invullen van de vragenlijst Wilt u bij het invullen van de vragenlijst gebruik maken van een BLAUWE of ZWARTE PEN? Dit

Nadere informatie

ONTWERPDOCUMENT. Koen Beijer V1-02. Peter Buijs

ONTWERPDOCUMENT. Koen Beijer V1-02. Peter Buijs ONTWERPDOCUMENT Koen Beijer 500684088 V1-02 Peter Buijs Inleiding: Darten is de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland. Daardoor is het aandeel in kijkcijfers van RTL 7: Darts steeds meer

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Herleving. Kennismakingsboekje. Naam:

Woonzorgcentrum Herleving. Kennismakingsboekje. Naam: Woonzorgcentrum Herleving Kennismakingsboekje Naam: Mevrouw, Mijnheer, Hartelijk welkom in Woonzorgcentrum Herleving. Wij hopen dat u zich vlug thuis zal voelen in ons woonzorgcentrum. Om u beter te leren

Nadere informatie

Bereiksonderzoek Lokale omroep

Bereiksonderzoek Lokale omroep BRAND REALITY Bereiksonderzoek Lokale omroep DVJ Insights consultant research expert Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten Website conclusies 2 ACHTERGROND - DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

BiebPanel Concept vragenlijst ouders van jonge kinderen van 0-4

BiebPanel Concept vragenlijst ouders van jonge kinderen van 0-4 BiebPanel Concept vragenlijst ouders van jonge kinderen van 0-4 Doelgroep: ouders met minstens één kind in de leeftijd 0-4 uit een Nederlands panel; 30% kinderen die lid zijn van de Bibliotheek, 70% kinderen

Nadere informatie

Enschede-panel. Cultuur(participatie) en evenementen

Enschede-panel. Cultuur(participatie) en evenementen Cultuur(participatie) en evenementen De in Enschede uitgezette kunstroutes worden door de panelleden nauwelijks gebruikt; de open ateliers trekken daarentegen meer publiek. De Grote Kerk en de Concertzaal

Nadere informatie

Meerwerf basisschool Thorbecke. Baken tussen centrum en zee

Meerwerf basisschool Thorbecke.  Baken tussen centrum en zee Meerwerf basisschool Thorbecke www.meerwerf.nl Baken tussen centrum en zee OOp volle kracht vooruit Basisschool Thorbecke ligt in het levendige centrum van Den Helder, maar vormt voor onze kinderen een

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. Gemeentelijke informatievoorziening en Stadskrant

Hoofdstuk 6. Gemeentelijke informatievoorziening en Stadskrant Hoofdstuk 6. Gemeentelijke informatievoorziening en Stadskrant Samenvatting Vergelijkbaar met voorgaande jaren vindt ruim acht op de tien Leidenaren dat de gemeente hen voldoende op de hoogte houdt van

Nadere informatie

Bereiksonderzoek RTV Stichtse vecht

Bereiksonderzoek RTV Stichtse vecht BRAND REALITY Bereiksonderzoek RTV Stichtse vecht April 2015 Ronald Jansen - Leon Pouwels Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten Website Resultaten extra vragen

Nadere informatie

Opdracht 1. Lifestyle omschrijving. Persoon Geslacht: Leeftijd: Heb je een relatie? Geen: Soms: Vaste:

Opdracht 1. Lifestyle omschrijving. Persoon Geslacht: Leeftijd: Heb je een relatie? Geen: Soms: Vaste: Opdracht 1 Lifestyle omschrijving Persoon Geslacht: Leeftijd: Heb je een relatie? Geen: Soms: Vaste: Leefsituatie Woon je samen met je ouders? Woon je samen met broer(s) en/of zus(sen) bij ouders? Woon

Nadere informatie

5.7. Werkstuk door een scholier 3127 woorden 11 april keer beoordeeld. Maatschappijleer. Inhoudsopgave

5.7. Werkstuk door een scholier 3127 woorden 11 april keer beoordeeld. Maatschappijleer. Inhoudsopgave Werkstuk door een scholier 3127 woorden 11 april 2006 5.7 22 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Inhoudsopgave Inleiding Wat is het duale omroepbestel? Hebben we altijd een duaal omroepbestel gehad? Hoe

Nadere informatie

Samenvatting door L woorden 12 november keer beoordeeld. Maatschappijwetenschappen

Samenvatting door L woorden 12 november keer beoordeeld. Maatschappijwetenschappen Samenvatting door L. 1022 woorden 12 november 2014 0 keer beoordeeld Vak Maatschappijwetenschappen De inhoudelijke verschillen tussen media zijn te verklaren uit: Doelgroep = de roep kijkers/lezer waarvoor

Nadere informatie

VRAGENLIJST LEVENSLOOP

VRAGENLIJST LEVENSLOOP VRAGENLIJST LEVENSLOOP VERTROUWELIJK Vragenlijst voor de familieleden van de bewoners van de afdeling psychogeriatrie. Onderwerp: voorgeschiedenis van de (toekomstige) bewoner Naam: Datum:. Gegevens verkregen

Nadere informatie

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia BELANGRIJK Gegeven antwoorden worden strikt vertrouwelijk en naamloos verwerkt. Deelname aan de enquête is anoniem. Wil je echter kenbaar maken waar je voor

Nadere informatie

Cultuurbeleidsplan 2011-2013

Cultuurbeleidsplan 2011-2013 Dienst cultuur Tel. 053 64 20 40 - cultuur@denderleeuw.be ENQÛETE Cultuurbeleidsplan 2011-2013 1. Gemeente: (vul in aub.):. 2. Deelgemeente: (vul in aub.)... 3. Wijk: (vul in aub):. 4. Hoe oud bent u?

Nadere informatie

1 Televisiezenders die men wel eens bekijkt en de mate waarin men deze zou missen. (Basis: n=319)

1 Televisiezenders die men wel eens bekijkt en de mate waarin men deze zou missen. (Basis: n=319) Samenvatting Om een indruk te krijgen van de prestaties van Talpa is de respondenten gevraagd aan te geven naar welke zenders zij wel eens kijken. Van alle zenders die men kijkt is vervolgens vastgesteld

Nadere informatie

2009 Radioplatforms en Radio via internet

2009 Radioplatforms en Radio via internet 2009 Radioplatforms en Radio via internet Onderzoek naar het gebruik van radioplatforms en radio luisteren via internet Leendert van Meerem, Intomart GfK Inleiding 2 Onderzoek uitgevoerd door: Intomart

Nadere informatie

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan De zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking moet erop gericht zijn dat de persoon een optimale kwaliteit

Nadere informatie

Hoofdstuk 21. Cultuur

Hoofdstuk 21. Cultuur Hoofdstuk 21. Cultuur Samenvatting Evenals in 2003, heeft driekwart van de Leidenaren in de afgelopen 12 maanden één of meerdere culturele voorstellingen of voorzieningen bezocht. De bioscoop is veruit

Nadere informatie

Tabellenrapport. Oordeel over de positie van ouderen in Nederland in 2014

Tabellenrapport. Oordeel over de positie van ouderen in Nederland in 2014 Tabellenrapport Oordeel over de positie van ouderen in Nederland in 2014 vervolg Peil.nl/Maurice de Hond Tabel 1: Geslacht dec. dec. Man 48% 41% 43% 44% 59% 61% Vrouw 52% 59% 57% 56% 41% 39% Tabel 2: dec.

Nadere informatie

De Rol van de Lokale Media: Langedijk. De Regio Vecht Terug 25 april 2018

De Rol van de Lokale Media: Langedijk. De Regio Vecht Terug 25 april 2018 De Rol van de Lokale Media: Langedijk De Regio Vecht Terug 2 april 2 Inhoudsopgave Introductie Samenvatting De Kiezer en de thema s die zij belangrijk vinden De belangrijkste thema s volgens de kiezer................................

Nadere informatie

Door in te stappen als sponsor bij een (of meerdere) van deze titels verzekert u zichzelf van:

Door in te stappen als sponsor bij een (of meerdere) van deze titels verzekert u zichzelf van: Uitgeverij Keesing verzorgt voor verschillende titels puzzel & win pagina s en bel & win acties, al dan niet gekoppeld aan een goed doel. Dit betekent dat wij niet alleen de puzzel leveren, maar ook de

Nadere informatie

OOG TV en Radio. Marjolein Kolstein. Mei 2016. Laura de Jong. Kübra Ozisik. www.os-groningen.nl

OOG TV en Radio. Marjolein Kolstein. Mei 2016. Laura de Jong. Kübra Ozisik. www.os-groningen.nl OOG TV en Radio Marjolein Kolstein Laura de Jong Mei 2016 Kübra Ozisik www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Inhoud 1 Samenvatting 3 1. Inleiding 5 1.1 Aanleiding van het onderzoek 5 1.2 Doel van

Nadere informatie

BEREIKONDERZOEK SCHAGEN FM

BEREIKONDERZOEK SCHAGEN FM Rapport BEREIKONDERZOEK SCHAGEN FM Gemeente Peiling april 2016 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam Rapportnummer 2016/087 Datum Juni 2016 Opdrachtgever Gemeente

Nadere informatie

IP72 Brabants Dagblad. Analyse

IP72 Brabants Dagblad. Analyse IP72 Brabants Dagblad Analyse 01 Organisatie Bij Brabants Dagblad BV werken ongeveer 400 personen, waarvan bijna de helft bij de redactie, 100 bij advertentie-exploitatie, 70 bij oplage en 30 bij overige

Nadere informatie

Hoogbegaafd en gevoelig

Hoogbegaafd en gevoelig Hoogbegaafd en gevoelig Kazimierz Dabrowski Hoogbegaafd zijn is meer dan slim zijn. Hoogbegaafde mensen zijn vaak ook veel gevoeliger dan andere mensen. Daardoor ervaar je situaties soms intenser dan andere

Nadere informatie

Bedrijfstypes binnen de horeca

Bedrijfstypes binnen de horeca Startersinfo Bedrijfstypes binnen de horeca OP BASIS VAN DE HOOFDFUNCTIE VAN JOUW BEDRIJF WORD JE ALS BEDRIJFSTYPE ONDERVERDEELD BIJ DE DRANK- OF EETGELEGENHEDEN. HIERONDER VIND JE ENKELE VOORBEELDEN VAN

Nadere informatie

Katholiek anno 2005. Religiositeit, identiteit en houding ten aanzien van de KRO. Rapport nr. 544 december 2005. drs. Joris Kregting dr.

Katholiek anno 2005. Religiositeit, identiteit en houding ten aanzien van de KRO. Rapport nr. 544 december 2005. drs. Joris Kregting dr. Katholiek anno 5 Religiositeit, identiteit en houding ten aanzien van de KRO Rapport nr. 544 december 5 drs. Joris Kregting dr. Ton Bernts KASKI onderzoek en advies over religie en samenleving Toernooiveld

Nadere informatie

Handboek Politiek. Derde Kamer der Staten-Generaal

Handboek Politiek. Derde Kamer der Staten-Generaal Handboek Politiek Derde Kamer der Staten-Generaal Hallo Kamerlid van de Derde Kamer der Staten-Generaal, Gefeliciteerd! Deze week ben jij een politicus. Je gaat samen met je klasgenoten discussiëren over

Nadere informatie

Kandidatuur lezersraad Het Nieuwsblad

Kandidatuur lezersraad Het Nieuwsblad 1 of 11 25/09/2015 9:48 Kandidatuur lezersraad Het Nieuwsblad *Vereist 1. Voornaam * 2. Achternaam * 3. Geslacht * Man Vrouw 4. Gemeente * 5. Postcode * 6. Adres * (Straat & huisnummer) 7. Telefoonnummer

Nadere informatie

Eindexamen maatschappijleer 2 vmbo gl/tl II

Eindexamen maatschappijleer 2 vmbo gl/tl II MASSAMEDIA tekst 11 Tros-voorzitter woest op politiek Tros-voorzitter Karel van Doodewaerd is woest op de politiek en de commerciële omroepen. Deze verwijten de publieke omroep te veel aan amusement te

Nadere informatie

Internet Radio. Intomart GfK. GfK. Growth from Knowledge. Leendert van Meerem

Internet Radio. Intomart GfK. GfK. Growth from Knowledge. Leendert van Meerem GfK. Growth from Knowledge Internet Radio Leendert van Meerem Radio, het oudste elektronische medium 2 - Gestart, 100 jaar geleden op de Amplitude Modulatie : AM - Voor de oorlog al krakend met de Korte

Nadere informatie

Verslag onderzoek UvA-senioren

Verslag onderzoek UvA-senioren Verslag onderzoek UvA-senioren 1. Inleiding De Kring UvA-senioren heeft een enquête gehouden onder haar leden. Met deze enquête is onderzocht hoe de leden de activiteiten ervaren, wat ze van de Uitdienstbode

Nadere informatie

De Rol van de Lokale Media: Enschede. De Regio Vecht Terug 25 april 2018

De Rol van de Lokale Media: Enschede. De Regio Vecht Terug 25 april 2018 De Rol van de Lokale Media: Enschede De Regio Vecht Terug april 0 Inhoudsopgave Introductie Samenvatting De Kiezer en de thema s die zij belangrijk vinden De belangrijkste thema s volgens de kiezer................................

Nadere informatie

Opvattingen van Amsterdammers over tolerantie jegens homoseksuelen

Opvattingen van Amsterdammers over tolerantie jegens homoseksuelen FACTSHEET Thema: Veiligheid, Opvattingen van Amsterdammers over tolerantie jegens homoseksuelen Publicatiedatum: oktober 2010 Bron: Bureau O+S Toelichting Ingevoegd rapport geeft goed weer hoe Amsterdammers

Nadere informatie

Enquête Regionale Nieuwbouwbeurs. Eindhoven

Enquête Regionale Nieuwbouwbeurs. Eindhoven Enquête Regionale Nieuwbouwbeurs Eindhoven Voorwoord Soulife op Nieuwbouwbeurs in Eindhoven De woonconsument op de Nieuwbouwbeurs in Eindhoven Social media goed bruikbaar om consument te benaderen De woonwensen

Nadere informatie

Campagne De Nieuwe Handhaver

Campagne De Nieuwe Handhaver Campagne De Nieuwe Handhaver Projectnummer: 10180 In opdracht van: Stedelijk Programma Regelgeving en Handhaving Manilde van der Oord Esther Jakobs Oudezijds Voorburgwal 300 Postbus 658 1012 GL Amsterdam

Nadere informatie

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de talentontwikkelingstrajecten bij drama, documentaire en radio)

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de talentontwikkelingstrajecten bij drama, documentaire en radio) CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de talentontwikkelingstrajecten bij drama, documentaire en radio) 1 ALGEMEEN 2 Hoeveel aanvragen zijn er in totaal bij het NPO-fonds

Nadere informatie

Massamedia. Hoofdstuk 8

Massamedia. Hoofdstuk 8 Massamedia Hoofdstuk 8 8.2 Beeldvorming in media Bewuste en onbewuste kleuring door redactie! Bewuste kleuring Invloed identiteit medium Manipulatie en indoctrinatie Onbewuste kleuring Onmogelijkheid van

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Omroep Logos

Beleidsplan Stichting Omroep Logos Beleidsplan Stichting Omroep Logos Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Omroep Logos voor de komende drie jaar. Al geruime tijd wordt er binnen het bestuur van Omroep Logos nagedacht over

Nadere informatie

Wie stemt wat: de atlas van de kiezers

Wie stemt wat: de atlas van de kiezers Wie stemt wat: de atlas van de kiezers Het kiezerslandschap in beeld Politieke Barometer Extra / week 22, dinsdag 2010 Kiezers zijn er in alle soorten en maten. Er zijn gezellige kiezers, kiezers die van

Nadere informatie

Je hebt een heel dorp nodig om een kind op te voeden. Samenwerking met ouders en respect voor diversiteit

Je hebt een heel dorp nodig om een kind op te voeden. Samenwerking met ouders en respect voor diversiteit Je hebt een heel dorp nodig om een kind op te voeden Samenwerking met ouders en respect voor diversiteit Waarom samenwerken met ouders? Voor het bevorderen van: Samen leven Samen doen Samen denken en beslissen

Nadere informatie

Versie: 0 Versie:1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Versie: 0 Versie:1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Q&A HBO Versie: 0 Versie:1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Bestellen Betalen Analoge kijkers Technisch

Nadere informatie

Zorgen: Laatste mode en trends, ouders, vriend/in, vrienden/vriendinnen, huiswerk, school, etc.

Zorgen: Laatste mode en trends, ouders, vriend/in, vrienden/vriendinnen, huiswerk, school, etc. HAVO / VWO Vanaf 14 t/m 18 Bus, tram, metro, fiets, trein Uitgaan, werken, internetten, huiswerk maken, MSN, Diploma halen Laatste mode en trends, ouders, vriend/in, vrienden/vriendinnen, huiswerk, school,

Nadere informatie

Bij deze opgave horen de teksten 6 en 7 en de figuren 1 tot en met 3 uit het bronnenboekje.

Bij deze opgave horen de teksten 6 en 7 en de figuren 1 tot en met 3 uit het bronnenboekje. Opgave 2 Massamedia Bij deze opgave horen de teksten 6 en 7 en de figuren 1 tot en met 3 uit het bronnenboekje. Inleiding De media vervullen verschillende functies voor zowel het individu als voor de samenleving

Nadere informatie

Resultaten buurtonderzoek Zorg Dichtbij

Resultaten buurtonderzoek Zorg Dichtbij Resultaten buurtonderzoek Zorg Dichtbij In april 2014 is Zorggroep Ter Weel in Goes en Reimerswaal gestart met het project Zorg Dichtbij. Dit project heeft als doel een structurele samenwerking met andere

Nadere informatie

Mediabeleid in Nederland

Mediabeleid in Nederland Opgave 1 Massamedia tekst 1 Mediabeleid in Nederland 5 10 15 20 25 30 35 In de afgelopen tien jaar konden Nederlandse burgers, naast de drie publieke tv-zenders en vijf publieke radiozenders, steeds meer

Nadere informatie

INFORMATIE OVER HET GEBRUIK VAN KINDERBIJBELS VOOR GEZINNEN MET JONGE KINDEREN

INFORMATIE OVER HET GEBRUIK VAN KINDERBIJBELS VOOR GEZINNEN MET JONGE KINDEREN INFORMATIE OVER HET GEBRUIK VAN KINDERBIJBELS VOOR GEZINNEN MET JONGE KINDEREN OVER KINDERBIJBELS OM TE BEGINNEN Als je een kinder- of jeugdbijbel aan wilt schaffen dan is het heel belangrijk dat je eerst

Nadere informatie

Nice to meet you! Eerst even voorstellen NPO LEEFSTIJLGROEPEN

Nice to meet you! Eerst even voorstellen NPO LEEFSTIJLGROEPEN Nice to meet you! DRUKKE FORENZEN KRITISCHE VERDIEPINGZOEKERS PRAKTISCHE FAMILIEMENSEN ZORGZAME DUIZENDPOTEN BETROKKEN GELOVIGEN JONGE CONNECTORS ONBEZORGDE TRENDBEWUSTEN TRADITIONELE STREEKBEWONERS NEDERLANDSE

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof?

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof? Meer informatie? Welzijnsprogramma 2015 Vivium De Stichtse Hof Neem voor meer informatie gerust even contact op met het Uitbureau van De Stichtse Hof. Wij helpen u graag! Op zoek naar leuke activiteiten

Nadere informatie

Opdrachtgever: Sociaal en Cultureel Planbureau A OKTOBER 2018

Opdrachtgever: Sociaal en Cultureel Planbureau A OKTOBER 2018 Opdrachtgever: Sociaal en Cultureel Planbureau «PASSWORD» 22075-A OKTOBER 2018 Tips voor het invullen van de vragenlijst Wilt u bij het invullen van de vragenlijst gebruik maken van een BLAUWE of ZWARTE

Nadere informatie

VTO-cultuurvragen. Pagina 1 van 12 Cultuurvragen uit VTO SCP/CBS

VTO-cultuurvragen. Pagina 1 van 12 Cultuurvragen uit VTO SCP/CBS VTO-cultuurvragen Onderstaand zijn de vraagformuleringen zoals gehanteerd in VTO2012 afgedrukt. De respondenten kregen een brief toegestuurd waarin ze uitgenodigd werden om de VTOenquête via het internet

Nadere informatie

Vloekmonitor 2005. Rapport. Cijfers grof taalgebruik Nederlandse televisie. Roe van Kasteren. B9751 februari 2006. Bestemd voor:

Vloekmonitor 2005. Rapport. Cijfers grof taalgebruik Nederlandse televisie. Roe van Kasteren. B9751 februari 2006. Bestemd voor: Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Rapport Vloekmonitor 2005 Cijfers grof taalgebruik Nederlandse

Nadere informatie

Nationaal Kiezersonderzoek Vraagteksten PAPI (1 e golf) Centraal Bureau voor de Statistiek Divisie Sociale en Ruimtelijke Statistieken

Nationaal Kiezersonderzoek Vraagteksten PAPI (1 e golf) Centraal Bureau voor de Statistiek Divisie Sociale en Ruimtelijke Statistieken Centraal Bureau voor de Statistiek Divisie Sociale en Ruimtelijke Statistieken Nationaal Kiezersonderzoek 2006 Vraagteksten PAPI (1 e golf) versie 2.0 Opgesteld door : Frank Engelen Projectnummer : 205416

Nadere informatie

PATIËNTENINFO. Het communicatief verleden LOGOPEDIE/AFASIOLOGIE. Vragenlijst voor de familie

PATIËNTENINFO. Het communicatief verleden LOGOPEDIE/AFASIOLOGIE. Vragenlijst voor de familie PATIËNTENINFO Het communicatief verleden Vragenlijst voor de familie LOGOPEDIE/AFASIOLOGIE Inhoud 1 Familie... 6 2 Sociaal... 9 3 Spraak...10 4 Schrijftaal...11 5 Beroep...11 6 Hobby...13 7 Gespreksonderwerpen...13

Nadere informatie

RTV Amstelveen. Een onderzoek naar de bekendheid en waardering van RTVA

RTV Amstelveen. Een onderzoek naar de bekendheid en waardering van RTVA Een onderzoek naar de bekendheid en waardering van RTVA In opdracht van: Gemeente Amstelveen Projectnummer: 15202 Merel van der Wouden MSc drs. Josca Boers Bezoekadres: Oudezijds Voorburgwal 300 Telefoon

Nadere informatie

Content in Motion. Interviewen & Communicatie

Content in Motion. Interviewen & Communicatie Content in Motion Interviewen & Communicatie Communicatie wat is dat eigenlijk? Communicatie is afgeleid van het Latijnse woord: communicatio dat verbinding betekent. Later werd dit doorgetrokken naar

Nadere informatie

Cultuurbeoefening, cultuurbezoek en cultuurwaardering

Cultuurbeoefening, cultuurbezoek en cultuurwaardering veel respons Cultuurbeoefening, cultuurbezoek en cultuurwaardering Een Stadspanel en Jongerenpanel onderzoek Marjolein Kolstein November 2018 www.os-groningen.nl Inhoud Samenvatting... 3 1. Inleiding...

Nadere informatie

Presentatie Bereiksonderzoek OLON 2005

Presentatie Bereiksonderzoek OLON 2005 Presentatie Bereiksonderzoek OLON 2005 Den Haag, Nieuwspoort dinsdag 27 september 2005 Inhoud Achtergrond:» Ontwikkeling medialandschap sinds 93» Doelstelling en onderzoeksverantwoording» Ontwikkeling

Nadere informatie

Ergens geen boodschap aan hebben. Je ergens niets van aantrekken.

Ergens geen boodschap aan hebben. Je ergens niets van aantrekken. Groep 6 thema 1 week 1 De 12 themawoorden Traditioneel. Je bent traditioneel als je iets doet zoals het altijd gedaan wordt. Vooruitstrevend. Je bent vooruitstrevend als je iets op een nieuwe manier doet.

Nadere informatie

Opstartlessen. Lesbrief 9. Muziek. Wat leert u in deze les? Veel succes! www.edusom.nl

Opstartlessen. Lesbrief 9. Muziek. Wat leert u in deze les? Veel succes! www.edusom.nl www.edusom.nl Opstartlessen Lesbrief 9. Muziek Wat leert u in deze les? Wat u kunt zeggen als u iets mooi vindt. Een gesprek voeren over muziek. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente

Nadere informatie

JE CULTURELE ZELFPORTRET

JE CULTURELE ZELFPORTRET JE CULTURELE ZELFPORTRET Dit is het culturele zelfportret van Vul alles in hele antwoordzinnen in. Gebruik een ander lettertype of een andere kleur voor de antwoorden. Plak hier je pasfoto Film/tv 1 Ga

Nadere informatie

Crossmediale Content Classificatie (CCC), Informatie, Cultuur, Educatie en Amusement (ICEA) en wegingscriteria versie nov 2017

Crossmediale Content Classificatie (CCC), Informatie, Cultuur, Educatie en Amusement (ICEA) en wegingscriteria versie nov 2017 100 NON FICTIE Media-aanbod dat als hoofddoel heeft om te informeren of te educeren en dat gebaseerd is op ware gebeurtenissen en feiten. Kinderprogrammering Media-aanbod dat bestaat uit het brengen van

Nadere informatie

Factsheet. Onderzoek uitgevoerd door Direct Research in opdracht van Pepsi, onder 500 jongeren in de leeftijd van 18 t/m 24 jaar.

Factsheet. Onderzoek uitgevoerd door Direct Research in opdracht van Pepsi, onder 500 jongeren in de leeftijd van 18 t/m 24 jaar. Factsheet Nederland dj-land Onderzoek uitgevoerd door Direct Research in opdracht van Pepsi, onder 500 jongeren in de leeftijd van 18 t/m 24 jaar. 38% lijkt het remixen van een track leuk. In de grote

Nadere informatie

Hoofdstuk 37. Cultuurparticipatie

Hoofdstuk 37. Cultuurparticipatie Hoofdstuk 37. Cultuurparticipatie Samenvatting Culturele voorstellingen en voorzieningen Acht op de tien Leidenaren heeft in de afgelopen 12 maanden één of meerdere culturele voorstellingen of voorzieningen

Nadere informatie

1 Debriefing NOS op 3 MediaLAB Project

1 Debriefing NOS op 3 MediaLAB Project 1 Debriefing NOS op 3 MediaLAB Project Beschrijving van de organisatie Volgens de website van de NOSop3 (nos.nl 2011) doet NOSop3 24 uur per dag, 7 dagen per week, as it happens verslag van het laatste

Nadere informatie

Imago-onderzoek Rotterdam onder studenten

Imago-onderzoek Rotterdam onder studenten Imago-onderzoek Rotterdam onder studenten Rotterdam, februari 2013 Onderzoek uitgevoerd door studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam Contacten: Professor Luit Kloosterman, Bart van Putten, Tim

Nadere informatie