Wilnis, Geachte. We doen ons uiterste best uw verblijf in het Johannes Hospitium aan al uw verwachtingen te laten voldoen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wilnis, Geachte. We doen ons uiterste best uw verblijf in het Johannes Hospitium aan al uw verwachtingen te laten voldoen."

Transcriptie

1 Wilnis, Geachte Hartelijk welkom in het Johannes Hospitium De Ronde Venen. U bent bij ons in deskundige en betrokken handen. Het Johannes Hospitium voldoet aan de eisen van het Keurmerk Palliatieve Zorg. De zorg voor u nemen we graag op ons. Tegelijkertijd doen we alles wat in ons vermogen ligt om u en uw naasten te steunen en begeleiden. In de bijlage vindt u een document waarin de uitgangspunten, de wijze van behandeling en verzorging en een aantal huisregels van ons hospice nader worden toegelicht. We ontvangen dit stuk na lezing graag ondertekend retour. Die handtekening kan van uzelf zijn of van degene die uw belangen behartigt. Ik wil u vragen deze brief en met name het onderdeel financiën, goed te lezen en indien u vragen heeft hierover met mij contact op te nemen. Dit kan via de verpleegkundige. We doen ons uiterste best uw verblijf in het Johannes Hospitium aan al uw verwachtingen te laten voldoen. Met vriendelijke groet, mede namens het voltallige team R. (Rob) J.C.M. Karremans MPH Directeur

2 Uitgangspunten, wijze van behandeling en verzorging en huisregels tijdens uw verblijf in het Johannes Hospitium Algemeen Het hospice biedt professionele palliatieve terminale zorg aan iedereen die in de laatste fase van zijn of haar leven deze zorg nodig heeft. Het hospice spant zich tot het uiterste in om het welbevinden van u en uw dierbaren te bevorderen en om mogelijk lijden te verzachten, zonder daarbij het leven te willen bekorten of te verlengen. De dagelijkse gang van zaken wordt zoveel mogelijk aan uw wensen en mogelijkheden aangepast en met u besproken. Met de privacy van u en uw naasten wordt zorgvuldig omgegaan. Het hospice legt slechts de gegevens over u vast, die nodig zijn voor het organiseren van de totale zorg. In ons Privacyreglement zijn al deze zaken expliciet vastgelegd. Een exemplaar van dit reglement is verkrijgbaar bij de administratie. Het kan natuurlijk gebeuren dat door u of uw bezoek schade wordt veroorzaakt aan het gebouw of aan het meubilair. Het lijkt ons billijk dat de veroorzaakte schade door u vergoed wordt. Het is niet de bedoeling dat u giften van ook maar enige waarde aan individuele verpleegkundigen of vrijwilligers aanbiedt. Giften aan het hospice worden graag aanvaard. Hiervoor hanteren wij een protocol. Verpleegkundigen zijn hiervan op de hoogte. Behandeling en verzorging Palliatieve zorg is gericht u maximaal te ondersteunen en symptomen zoals pijn, angst en verdriet te verlichten. Ons eigen team verpleegkundigen met specifieke palliatieve kennis, ervaring en vaardigheden geeft 24 uur per dag gespecialiseerde zorg, daarbij ondersteund door vrijwilligers. Uw eigen huisarts kan de medische zorg blijven geven. In de praktijk wordt deze zorg echter vrijwel altijd overgedragen aan de gespecialiseerde arts, die aan ons hospice is verbonden. U kunt de verpleegkundigen herkennen aan hun witte jasje. Zij zijn voor u het eerste aanspreekpunt. Uw zorgplan wordt bij opname altijd in gezamenlijk overleg, en met uw toestemming, tot stand gebracht. Na een verblijf van 6 weken wordt de indicatie waarvoor u werd opgenomen opnieuw beoordeeld en met u besproken. Voor zover van toepassing zal ook na de volgende termijn van 6 weken de indicatie weer worden beoordeeld. Mochten er zich veranderingen in uw gezondheidssituatie hebben voorgedaan die wijzen op verbetering dan volgt overleg over een mogelijke herindicatie. Uw zorgplan wordt aangepast waar nodig en bij wijzigingen met u besproken. Inzage in uw zorgplan door u of uw naasten (met uw toestemming) is na afspraak mogelijk. In principe is er bijna dagelijks de mogelijkheid om de arts te spreken, maar wanneer u of uw familie los hiervan prijsstelt op een gesprek met de arts, dan kunt u dit altijd via de verpleegkundige aangeven.

3 Medicijnen en medische hulpmiddelen worden op dezelfde manier als dat in uw thuissituatie het geval was, verrekend met uw ziektekostenverzekering. Het kan soms gebeuren dat voorgeschreven medicatie tijdens uw opname in het hospice niet door uw ziektekostenverzekering wordt vergoed. Het kan dus zijn dat u of uw (financiële) contactpersoon na verloop van tijd nog nota s van de apotheek ontvangt. Uw naasten zijn welkom om, indien u dit wenst, te helpen bij uw verzorging. Geestelijke- en pastorale zorg Geestelijke- en pastorale zorg kan worden verleend vanuit de thuissituatie of door geestelijk verzorgers van de Stichting Tijd voor een Gesprek. Deze zijn te bereiken via het telefoonnummer: of Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken kunt u dit aan de verpleegkundige laten weten. Zij zal dan voor u het contact met de Stichting leggen. Een folder van deze Stichting vindt u in de map op uw kamer. Complementaire zorg We bieden in het hospice niet alleen reguliere zorg, maar ook andere zorgvormen: de z.g. complementaire zorgvormen, zoals bijvoorbeeld voetmassage en aromatherapie. Praktische zaken Er wordt in het hospice iedere dag vers gekookt en daarbij wordt vooral rekening gehouden met uw wensen. Wilt u tussendoor iets eten of drinken, laat u dat dan vooral weten. We gaan er vanuit dat uw persoonlijke was, gemerkt met uw kamernummer, door ons wordt verzorgd, tenzij u dat anders geregeld wilt hebben. U kunt eigen meubilair, radio en/of cd-speler meenemen. Wilt u iets ophangen, dan doen wij dat graag voor u. Kaarten, tekeningen en dergelijke kunt u een plekje geven op het prikbord in uw kamer. Bij een door u geconstateerde storing van de t.v. verzoeken wij u dit aan de verpleegkundige te melden. Wilt u dit s.v.p. niet zelf proberen te verhelpen? Op uw verzoek wordt er een afspraak gemaakt met de kapper en/of pedicure. De kosten voor de pedicure dienen na de behandeling contant te worden afgerekend. We stellen het op prijs als u de gastvrouw en/of de dienstdoende verpleegkundige laat weten dat u het hospice verlaat. U kunt geld en kostbaarheden bij de administratie laten bewaren. Het bezit en gebruik van alcohol is toegestaan. Roken door de bewoner op de eigen kamer is toegestaan. Naasten/Bezoekers U kunt, net als thuis, bezoek ontvangen wanneer u dat wilt. Vraagt u alstublieft aan uw bezoek zich te melden bij de gastvrouw of de dienstdoende verpleegkundige als zij binnenkomen en ook weer als zij weggaan. Uw naasten kunnen, in overleg met de verpleegkundige, blijven logeren. Zij kunnen in overleg met de verpleegkundige ook mee-eten als er bijzondere omstandigheden zijn. Voor een warme maaltijd wordt 7,50 in rekening gebracht. Wilt u geen of minder bezoek ontvangen, dan kunt u dat kenbaar maken. Wij zullen daar dan op toe zien. Dit geldt ook als u (en uw naasten) niet gestoord willen worden.

4 U kunt al dan niet samen met uw bezoek gebruik maken van de huiskamer en de stilteruimte. Omdat deze ruimten voor alle bewoners en hun bezoek openstaan, verzoeken we u rekening te houden met elkaars aanwezigheid. Voor bezoekende kinderen zijn er diverse mogelijkheden voor creatieve activiteiten. Hebben ze daarbij hulp nodig, dan kunnen ze een beroep doen op een van de medewerkers. In de map op uw kamer vindt u zowel meer informatie over dit onderwerp, als ook over de andere diensten die worden aangeboden naast de reguliere zorg. Er zijn twee grote parkeerterreinen in de omgeving van het hospice: één bij het winkelcentrum en één achter de school, bij de sportvelden. Er is ook een aantal parkeerplaatsen in de directe omgeving. Langs het trottoir mag gedurende bepaalde uren niet geparkeerd worden. Zie de verkeersborden. Telefoon/Internet U heeft telefoon op uw kamer met een rechtstreeks nummer. Neemt u de telefoon niet aan, dan komt het gesprek automatisch bij de gastvrouw of verpleegkundige (wanneer geen gastvrouw aanwezig) terecht. Wilt u geen telefoongesprekken aannemen, meldt u dat dan aan de verpleegkundige. Draadloos internet is beschikbaar op alle kamers. U kunt gebruik maken van de daarvoor beschikbare laptop/ipad van het hospice. De verpleegkundige kan u informatie geven over de inlogcode. Klachtenregeling Basis van onze Klachtenregeling is dat het Hospice klachten van bewoners en hun naasten positief tegemoet wil treden en ze wil zien als een aanbeveling om het beter te doen. Heeft u klachten, dan stellen we het op prijs als u die mondeling afhandelt met de direct betrokkene. U kunt uw klachten ook richten aan de directeur. Een exemplaar van onze Klachtenregeling is bij de administratie verkrijgbaar. Financiën Met u of met degene die uw belangen behartigt is al gesproken over de kosten van de opname. Het hospice wordt gefinancierd vanuit de Zorgverzekeringswet. Deze bekostiging loopt via de Thuiszorg. Het hospice wordt nl. gefinancierd als zijnde (verplaatste) thuiszorg. Eigen bijdrage Johannes Hospitium Omdat vanuit de Zorgverzekeringswet slechts een thuiszorgtarief aan ons wordt vergoedt, ontstaat er een tekort op de totaal gemaakte kosten per dag. Daarom wordt door ons een bijdrage van 30,- per dag, zijnde de hotelkosten, in rekening gebracht. Bij de (meeste) zorgverzekeraars kan dit bedrag of een gedeelte ervan gedeclareerd worden, afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Informeer dit bij uw zorgverzekeraar. Mocht dit bedrag toch niet worden vergoed en het is bezwaarlijk voor u, dan kunt u daarover rechtstreeks, vertrouwelijk, contact opnemen met de directie via directie@johanneshospitium.nl Rekening laatste zorg Het hospice berekent voor de laatste zorg 105,-. Uw nabestaanden ontvangen t.z.t. een nota van de begrafenisondernemer.

5 Evaluatie van onze zorg Wij stellen het zeer op prijs indien u ons wilt laten weten hoe u onze zorg waardeert en beoordeelt. Dit kunt u doen op de website Links onderaan ziet u het icoontje Zorgkaart Nederland dat u kunt aanklikken, of via www. palliatief.tevreden.nl. Mede door uw beoordeling kunnen wij onze zorg toetsen en waar nodig verbeteren. Graag ontvang ik de kopie van deze brief retour, getekend door u of door degene die uw belangen behartigt. Voor akkoord: R. (Rob) J.C.M. Karremans MPH directeur Datum: Datum:

Met deze brochure willen wij u informeren over een aantal praktische zaken die gelden gedurende uw verblijf.

Met deze brochure willen wij u informeren over een aantal praktische zaken die gelden gedurende uw verblijf. Welkom Hospice Almere is een bijna-thuis-huis en biedt met betrokken vrijwilligers en deskundige zorgverleners 24 uur per dag persoonlijke aandacht aan bewoners en naasten in de laatste periode van het

Nadere informatie

> Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname

> Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname > Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname Informatie voor bewoners Tijdelijk verblijf ten behoeve van Herstelzorg Respijtzorg Overbruggingszorg > Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname Hebt

Nadere informatie

Brochure voor gasten

Brochure voor gasten Brochure voor gasten 1 Welkom Van harte welkom in hospice De Duinsche Hoeve. In dit boekje willen we u informeren over de gang van zaken in het hospice. Wij nodigen u uit om uw vragen, wensen en behoeften

Nadere informatie

U kunt vanuit het ziekenhuis of thuis in een hospice worden opgenomen. Voor de opname in een hospice bestaan landelijk vastgestelde regels.

U kunt vanuit het ziekenhuis of thuis in een hospice worden opgenomen. Voor de opname in een hospice bestaan landelijk vastgestelde regels. Hospice Wat is een hospice Een hospice is een voorziening met 24 uurs zorg waar u kunt verblijven als u in de laatste, terminale fase van uw leven bent. Een hospice is gericht op palliatieve zorg. Dit

Nadere informatie

Informatie voor bewoners

Informatie voor bewoners Informatie voor bewoners Prinses Margrietlaan 15 3136 AM Vlaardingen Telefoonnummer: 010-4747618 coordinator@hospicedemargriet.nl Welkom in ons hospice Wij hopen, dat u zich hier thuis zult voelen. Bij

Nadere informatie

Thuis in de laatste levensfase. Regionaal centrum voor palliatieve terminale zorg

Thuis in de laatste levensfase. Regionaal centrum voor palliatieve terminale zorg Thuis in de laatste levensfase Regionaal centrum voor palliatieve terminale zorg Wat is Hospice De Winde? Hospice De Winde is onderdeel van Zorggroep Solis. Zorggroep Solis verleent sinds 1267 zorg aan

Nadere informatie

Een warm thuis voor mensen in de laatste levensfase

Een warm thuis voor mensen in de laatste levensfase Een warm thuis voor mensen in de laatste levensfase Tuinroos in bloei in onze prachtige tuin Hospice Kajan De meeste mensen blijven het liefst tot het eind van hun leven thuis in hun eigen omgeving. Soms

Nadere informatie

palliatief centrum Hospice in Kralingen gespecialiseerd in persoonsgerichte palliatieve zorg

palliatief centrum Hospice in Kralingen gespecialiseerd in persoonsgerichte palliatieve zorg palliatief centrum Hospice in Kralingen gespecialiseerd in persoonsgerichte palliatieve zorg Is uw thuissituatie niet toereikend om de laatste levensfase door te brengen? Dan kan De Regenboog een goed

Nadere informatie

Welkom in de Spreng. palliatief-terminale zorg

Welkom in de Spreng. palliatief-terminale zorg Welkom in de Spreng palliatief-terminale zorg Inhoud Welkom in De Spreng 2 Uw plek in De Spreng 3 Hoe verloopt de opname? 5 Welke zorg kunnen wij u bieden? 7 Adres- en contactgegevens 8 Tot slot 9............

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Hartelijk welkom in HMC Antoniushove. In deze folder leest u meer over uw verblijf op de afdeling. Wanneer u wordt opgenomen, ontvangt een verpleegkundige

Nadere informatie

Hospice De Wingerd. Heen en weer geslingerd Zonder rust noch duur Was ik maar een wingerd Had ik maar een muur. A. Roland Holst

Hospice De Wingerd. Heen en weer geslingerd Zonder rust noch duur Was ik maar een wingerd Had ik maar een muur. A. Roland Holst Hospice De Wingerd Hospice De Wingerd Heen en weer geslingerd Zonder rust noch duur Was ik maar een wingerd Had ik maar een muur. A. Roland Holst De Wingerd is een kleinschalige zorgvoorziening, gelegen

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F1123-0000 oktober 2015 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

Behandelhuis afdeling Psychiatrie

Behandelhuis afdeling Psychiatrie Behandelhuis afdeling Psychiatrie U bent opgenomen of overweegt u te laten opnemen in het Behandelhuis van de afdeling Psychiatrie van Rijnstate Arnhem. Meer informatie hierover vindt u in deze folder.

Nadere informatie

Wegwijs op etage C, kamer 32 t/m 47 Orthopedie

Wegwijs op etage C, kamer 32 t/m 47 Orthopedie Wegwijs op etage C, kamer 32 t/m 47 Orthopedie Inhoudsopgave klik op het onderwerp om verder te lezen. Welkom 1 Wie komt u tegen op de afdeling? 1 Afdelingsregels 1 Maaltijden in het St. Elisabeth Ziekenhuis

Nadere informatie

Wegwijs op etage D, Neurochirurgie

Wegwijs op etage D, Neurochirurgie Wegwijs op etage D, Neurochirurgie Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Welkom 1 Wie komt u tegen op de afdeling? 1 Afdelingsregels 1 Maaltijden in het ETZ 2 Voorzieningen 3 Overige

Nadere informatie

VPTZ. Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg. Gemeente Groningen, Haren,Winsum en de Marne

VPTZ. Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg. Gemeente Groningen, Haren,Winsum en de Marne VPTZ Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Gemeente Groningen, Haren,Winsum en de Marne Uitgave: Vereniging Humanitas en Stichting Gasthuis Groningen Inhoudsopgave Inleiding 4 Vrijwilligers 5 Palliatieve

Nadere informatie

Wegwijs op etage B, kamer 1 t/m 16

Wegwijs op etage B, kamer 1 t/m 16 Wegwijs op etage B, kamer 1 t/m 16 Traumachirurgie Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Welkom 1 Wie komt u tegen op de afdeling? 1 Dagindeling 1 Afdelingsregels 2 Maaltijden in het

Nadere informatie

Informatieboekje Berkenrode, palliatieve zorg GGz Centraal, Zon & Schild. volwassenen pallatieve terminale zorg

Informatieboekje Berkenrode, palliatieve zorg GGz Centraal, Zon & Schild. volwassenen pallatieve terminale zorg Informatieboekje Berkenrode, palliatieve zorg GGz Centraal, Zon & Schild volwassenen pallatieve terminale zorg Inhoudsopgave Inleiding 2 Palliatieve unit locatie Zon & Schild 2 Visie en uitgangspunten

Nadere informatie

Waar vindt terminale zorg plaats? Terminale zorg bij u thuis

Waar vindt terminale zorg plaats? Terminale zorg bij u thuis Terminale Zorg Wanneer u en uw naasten deze folder onder ogen krijgen, heeft u van uw behandelend arts te horen gekregen dat u ongeneeslijk ziek bent en uw levensverwachting beperkt is. De behandeling

Nadere informatie

Wat als ik niet meer beter word?

Wat als ik niet meer beter word? Wat als ik niet meer beter word? Als u te horen heeft gekregen dat u niet meer kunt genezen, is dat een harde boodschap. Deze boodschap roept veel vragen op, zoals: Deze folder is bedoeld voor mensen die

Nadere informatie

SAMEN IN GESPREK OVER ETHISCHE VRAAGSTUKKEN

SAMEN IN GESPREK OVER ETHISCHE VRAAGSTUKKEN WAT VINDT U BELANGRIJK? SAMEN IN GESPREK OVER ETHISCHE VRAAGSTUKKEN LEVEN OP EEN MANIER DIE BIJ U PAST Wat heeft u nodig om te kunnen leven op een manier die bij u past? Om u te leren kennen, gaan we met

Nadere informatie

Wegwijs op etage B, kamer 17 t/m 31

Wegwijs op etage B, kamer 17 t/m 31 Wegwijs op etage B, kamer 17 t/m 31 Vaatchirurgie Inhoudsopgave klik op het onderwerp om verder te lezen. Welkom 1 Wie komt u tegen op de afdeling? 1 Afdelingsregels 1 Maaltijden in het ETZ 2 Voorzieningen

Nadere informatie

De Gelderhorst. Landelijk centrum voor oudere Doven. De Gelderhorst

De Gelderhorst. Landelijk centrum voor oudere Doven. De Gelderhorst De Gelderhorst Landelijk centrum voor oudere Doven De Gelderhorst Colofon Tekst: De Gelderhorst Foto s: Monte Gardenier Vormgeving: Paula Kars Drukkerij: Copy Service Ede Inleiding Welkom bij De Gelderhorst,

Nadere informatie

Voor palliatieve zorg op maat

Voor palliatieve zorg op maat hospice de Populier Voor palliatieve zorg op maat Afscheid van het leven wordt beschouwd als een onderdeel van het leven. Daarmee krijgt ook palliatieve zorg steeds meer een plek in de samenleving. Hospice

Nadere informatie

Afdeling Gynaecologie, Urologie en Dagbehandeling

Afdeling Gynaecologie, Urologie en Dagbehandeling Afdeling Gynaecologie, Urologie en Dagbehandeling Afdeling 10, MCH Westeinde Informatie voor patiënten F0541-1011 december 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester

Nadere informatie

Palliatieve zorg thuis. Informatie voor patiënten en hun naasten over mogelijkheden van palliatieve zorg thuis

Palliatieve zorg thuis. Informatie voor patiënten en hun naasten over mogelijkheden van palliatieve zorg thuis Palliatieve zorg thuis Informatie voor patiënten en hun naasten over mogelijkheden van palliatieve zorg thuis Palliatieve zorg is er voor mensen bij wie genezing van ziekte niet meer mogelijk is. Kwaliteit

Nadere informatie

Hospice de Regenboog. Zorg in de laatste levensfase

Hospice de Regenboog. Zorg in de laatste levensfase Hospice de Regenboog Zorg in de laatste levensfase Even voorstellen Hospice De Regenboog is onderdeel van Stichting Sint Annaklooster. Stichting Sint Annaklooster is een brede zorginstelling in de regio

Nadere informatie

PALLIATIEVE ZORG. Wat is palliatieve zorg?

PALLIATIEVE ZORG. Wat is palliatieve zorg? PALLIATIEVE ZORG Als u weet dat u niet meer beter kunt worden, dan komt er veel op u af. Bericht krijgen dat je een ziekte hebt die niet meer te genezen is, is een harde boodschap. Deze boodschap kan veel

Nadere informatie

Welkom in de Spreng. palliatief-terminale zorg

Welkom in de Spreng. palliatief-terminale zorg Welkom in de Spreng palliatief-terminale zorg Inhoud Welkom in De Spreng 2 Hoe verloopt de opname? 3 Uw plek in de Spreng 5 Welke zorg bieden wij? 7 Adres- en contactgegevens 8 Tot slot 9............ 1

Nadere informatie

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Ernstig zieke mensen voor wie geen genezing meer mogelijk is, willen de laatste fase van hun leven graag thuis doorbrengen in hun eigen vertrouwde omgeving.

Nadere informatie

Datum : Referentie : Betreft : Informatie wijkverpleging Beweging 3.0. test

Datum : Referentie : Betreft : Informatie wijkverpleging Beweging 3.0. test Raad van Bestuur Computerweg 6 3821 AB Amersfoort www.beweging3.nl Telefoonnummer: (033) 469 20 20 E-mail: klantcontactcentrum@beweging3.nl Datum : Referentie : Betreft : Informatie wijkverpleging Beweging

Nadere informatie

Brochure voor gasten Brochure voor gasten

Brochure voor gasten Brochure voor gasten Brochure voor gasten Brochure voor gasten Welkom Van harte welkom in Hospice De Duinsche Hoeve. In dit boekje willen we u informeren over de gang van zaken in het Hospice. Wij nodigen u uit om ten alle

Nadere informatie

Informatiefolder voor cliënten en hun vertegenwoordigers die bij Marente wonen met een Bopz toekenning (art.60)

Informatiefolder voor cliënten en hun vertegenwoordigers die bij Marente wonen met een Bopz toekenning (art.60) Informatiefolder voor cliënten en hun vertegenwoordigers die bij Marente wonen met een Bopz toekenning (art.60) 2 Inhoud Persoonsgegevens en privacy... 3 Is er een zorgdossier?... 3 Waarvoor wordt uw zorgdossier

Nadere informatie

Kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft. Hospice Marianahof. Avoord. Zorg en Wonen. Zoals u het wenst

Kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft. Hospice Marianahof. Avoord. Zorg en Wonen. Zoals u het wenst Kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft Hospice Marianahof Avoord Zorg en Wonen Zoals u het wenst 1 Welkom in marianahof Gastvrij thuis 4 Eigen regie 5 Aandacht 6 Multidisciplinair

Nadere informatie

Uw privacy bij Geriant. Geriant: hulp bij dementie

Uw privacy bij Geriant. Geriant: hulp bij dementie Uw privacy bij Geriant Geriant: hulp bij dementie Uw privacy bij Geriant Voor wie is deze brochure Met u bedoelen we in deze brochure de persoon die als cliënt is ingeschreven bij Geriant. De informatie

Nadere informatie

Deze brochure geeft u informatie over tijdelijk verblijf in de locaties La Verna en Rivo Torto. Algemene informatie over LuciVer leest u in de

Deze brochure geeft u informatie over tijdelijk verblijf in de locaties La Verna en Rivo Torto. Algemene informatie over LuciVer leest u in de Deze brochure geeft u informatie over tijdelijk verblijf in de locaties La Verna en Rivo Torto. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij LuciVer. LuciVer Tijdelijk verblijf september

Nadere informatie

Longgeneeskunde en Oncologie

Longgeneeskunde en Oncologie Longgeneeskunde en Oncologie U bent opgenomen op afdeling Longgeneeskunde en Oncologie van Gelre ziekenhuizen Zutphen. Opgenomen worden in een ziekenhuis is niet prettig. U komt niet alleen in een andere

Nadere informatie

Brochure voor gasten

Brochure voor gasten Brochure voor gasten 1.1.3 brochure voor gasten 2 februari 2018 Welkom Van harte welkom in hospice De Duinsche Hoeve. Met deze brochure willen we u informeren over de gang van zaken in het hospice. Wij

Nadere informatie

Attent Zorg en Behandeling. Palliatieve Zorg

Attent Zorg en Behandeling. Palliatieve Zorg Attent Zorg en Behandeling Palliatieve Zorg Professionele zorg In huiselijke sfeer Bij ernstige ziekte in de laatste fase van het leven is er dikwijls de wens om zolang mogelijk zorg thuis in huiselijke

Nadere informatie

Verzorgingshuis Zonnewiede

Verzorgingshuis Zonnewiede Verzorgingshuis Zonnewiede Inhoud 1. Wonen in Zonnewiede 3 1.1 Eigen sfeer 3 1.2 Vragen 3 2. Hoe komt u in aanmerking? 4 2.1 Eigen bijdrage 4 2.2 Wachtlijst 4 3. Zorg en begeleiding 5 3.1 Eerstelijns (zorg)diensten

Nadere informatie

Afdeling 11 MCH Antoniushove

Afdeling 11 MCH Antoniushove Afdeling 11 MCH Antoniushove Interne geneeskunde Longgeneeskunde Informatie voor patiënten F1013-1580 juni 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan

Nadere informatie

Zorg na uw ziekenhuisopname

Zorg na uw ziekenhuisopname Zorg na uw ziekenhuisopname U bent opgenomen in Maasziekenhuis Pantein. Voordat u weer naar huis gaat, heeft u een gesprek met de liaisonverpleegkundige om te bespreken of u na uw opname in het ziekenhuis

Nadere informatie

Wat als ik niet meer beter word...

Wat als ik niet meer beter word... Wat als ik niet meer beter word... 1 Deze folder is bedoeld voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en voor hen die betrokken zijn bij een ziek familielid of een andere zieke naaste waarvan het levenseinde

Nadere informatie

Welkom in De Ark. Informatie voor bewoners en hun familie over het verblijf in De Ark, centrum voor palliatieve terminale zorg

Welkom in De Ark. Informatie voor bewoners en hun familie over het verblijf in De Ark, centrum voor palliatieve terminale zorg Welkom in De Ark Informatie voor bewoners en hun familie over het verblijf in De Ark, centrum voor palliatieve terminale zorg Bezoekadres Heinsbergerweg 176-F 6045 CK ROERMOND Bereikbaarheid De Ark is

Nadere informatie

Interne Geneeskunde. Samen streven naar excellente zorg voor onze patiënten.

Interne Geneeskunde. Samen streven naar excellente zorg voor onze patiënten. Interne Geneeskunde Afdelingsinformatie Algemene Informatie Interne Geneeskunde Samen streven naar excellente zorg voor onze patiënten. Met veel enthousiasme en professionele kennis staan wij voor iedereen

Nadere informatie

Transferbureau. Uw zorg buiten het ziekenhuis

Transferbureau. Uw zorg buiten het ziekenhuis Transferbureau Uw zorg buiten het ziekenhuis Wat doet het transferbureau In het Dijklander Ziekenhuis regelt het transferbureau de zorg die buiten het ziekenhuis verleend wordt. Dit kan zijn zorg betreffen

Nadere informatie

Zorg na een ziekenhuisopname

Zorg na een ziekenhuisopname Zorg na een ziekenhuisopname Inhoudsopgave Inleiding... 1 Heeft u nog extra zorg nodig na uw ziekenhuis verblijf... 1 Als u naar huis gaat... 1 Thuiszorg... 1 Hulpmiddelen... 2 Medisch Specialistische

Nadere informatie

Pakket 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatiefterminale

Pakket 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatiefterminale BESCHRIJVING VAN DE ZORGZWAARTEPAKKETTEN Pakket 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatiefterminale zorg Pakket 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatief-terminale zorg is voor mensen die een

Nadere informatie

Wegwijzer Hospice Sint- Annaland, oktober 2013

Wegwijzer Hospice Sint- Annaland, oktober 2013 Wegwijzer Hospice Sint-Annaland, oktober 2013 Inhoud Wat is palliatieve zorg?... 3 Waarom een Hospice in de Schutse?... 4 Voor wie is het Hospice bestemd?... 5 Wat biedt het Hospice?... 5 Betrokkenheid

Nadere informatie

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis. Wat kunnen wij voor u betekenen

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis. Wat kunnen wij voor u betekenen Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis Wat kunnen wij voor u betekenen U ontvangt deze folder omdat u na opname in het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft. In deze folder staat beschreven wat

Nadere informatie

Zorg na uw ziekenhuisopname Opname in verpleeg- of verzorgingshuis

Zorg na uw ziekenhuisopname Opname in verpleeg- of verzorgingshuis Zorg na uw ziekenhuisopname Opname in verpleeg- of verzorgingshuis Afdeling transmurale zorg In Máxima Medisch Centrum besteden we veel aandacht aan kwaliteit van zorg. Daar valt ook de zorg onder die

Nadere informatie

Unit voor palliatieve zorg en symptoombestrijding (PZU)

Unit voor palliatieve zorg en symptoombestrijding (PZU) Unit voor palliatieve zorg en symptoombestrijding (PZU) Afdeling 3.37 interne geneeskunde Locatie Veldhoven Unit voor palliatieve zorg en symptoombestrijding U bent of wordt opgenomen op de unit voor palliatieve

Nadere informatie

Comfort, privacy en persoonlijke zorg

Comfort, privacy en persoonlijke zorg Hospice Comfort, privacy en persoonlijke zorg De hospices van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) Een warme, huiselijke en comfortabele woonomgeving U kunt vertrouwen op een gespecialiseerd zorgteam Uw wensen

Nadere informatie

De afdeling Neurochirurgie en Orthopedie

De afdeling Neurochirurgie en Orthopedie De afdeling Neurochirurgie en Orthopedie Afdeling 9, MCH Westeinde Informatie voor patiënten F0860-1190 december 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan

Nadere informatie

Terminaal ziek. Wat nu?

Terminaal ziek. Wat nu? Terminaal ziek. Wat nu? U heeft van uw (huis)arts te horen gekregen dat u in het laatste stadium van uw leven bent gekomen. Dan volgt al snel de vraag hoe en waar u die laatste fase wilt doorbrengen. Thuis

Nadere informatie

Polikliniek Pijnbehandeling

Polikliniek Pijnbehandeling Polikliniek Pijnbehandeling In overleg met uw huisarts of specialist bent u verwezen naar de Polikliniek Pijnbehandeling. Waarschijnlijk heeft u al verschillende onderzoeken en behandelingen gehad die

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene voorwaarden voor zorg zonder verblijf blz. 1. Algemeen 1 2. Overeenkomst 1 3. Betaling 3 4. Zorgplan 3 5. Meerdere medewerkenden 3 6. Wijziging/beëindiging van de zorgverlening 3 7. Privacy 4

Nadere informatie

Welkom op de afdeling psychiatrie

Welkom op de afdeling psychiatrie Welkom op de afdeling psychiatrie Afdeling psychiatrie Locatie Veldhoven In deze folder vindt u algemene informatie over de afdeling psychiatrie. Deze informatie is ook van belang voor uw partner, familie

Nadere informatie

Thuis in Palliatieve zorg. Hospice Tiel. www.szr.nl/hospice

Thuis in Palliatieve zorg. Hospice Tiel. www.szr.nl/hospice Thuis in Palliatieve zorg Hospice Tiel www.szr.nl/hospice THUIS IN HOSPICE TIEL Een team van specialisten Een team van deskundigen verleent palliatieve zorg. Dit team is hiervoor speciaal geschoold en

Nadere informatie

Lentis Kop 1, Ouderenpsychiatrie. Kop 2, pagina 1! Voortgezette Klinische Behandeling A-Borg Winschoten

Lentis Kop 1, Ouderenpsychiatrie. Kop 2, pagina 1! Voortgezette Klinische Behandeling A-Borg Winschoten Lentis Kop 1, Ouderenpsychiatrie pagina 1 Kop 2, pagina 1! Voortgezette Klinische Behandeling A-Borg Winschoten Ouderen kunnen door allerlei oorzaken last hebben van psychische problemen. Sommige mensen

Nadere informatie

Stoppen met dialyse Ondersteuning in de laatste levensfase

Stoppen met dialyse Ondersteuning in de laatste levensfase Stoppen met dialyse Ondersteuning in de laatste levensfase De dialysebehandeling is een ingrijpende, levensverlengende behandeling met grote gevolgen voor de kwaliteit van leven. Na verloop van tijd kan

Nadere informatie

Welkom op de palliatieve unit

Welkom op de palliatieve unit Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk

Nadere informatie

Wonen in woonzorgcentrum Bosch en Duin WOONZORGCENTRUM VOOR INTENSIEVE ZORG

Wonen in woonzorgcentrum Bosch en Duin WOONZORGCENTRUM VOOR INTENSIEVE ZORG Wonen in woonzorgcentrum Bosch en Duin WOONZORGCENTRUM VOOR INTENSIEVE ZORG Respect Zorggroep Scheveningen biedt een compleet pakket van zorg- en dienstverlening; of het nu gaat om een abonnement van Zeker

Nadere informatie

vragen evaluatie kraamafdeling

vragen evaluatie kraamafdeling evaluatie kraamafdeling Geachte mevrouw en partner, Graag willen wij van u weten hoe u uw verblijf op onze afdeling hebt ervaren. Wij vragen u daarom onderstaand evaluatieformulier in te vullen. Het doel

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Verpleegafdeling Longgeneeskunde

PATIËNTEN INFORMATIE. Verpleegafdeling Longgeneeskunde PATIËNTEN INFORMATIE Verpleegafdeling Longgeneeskunde 2 PATIËNTENINFORMATIE Het personeel van de afdeling Longgeneeskunde heet u van harte welkom op de afdeling. Om het verblijf op de afdeling zo prettig

Nadere informatie

Recht op informatie. Hoofdbehandelaar. Toestemming voor een behandeling of onderzoek

Recht op informatie. Hoofdbehandelaar. Toestemming voor een behandeling of onderzoek Rechten en plichten Weet u wat uw rechten zijn? Als patiënt heeft u bijvoorbeeld recht op informatie over behandelingen en onderzoeken. Ook heeft u recht op inzage in uw dossier. In de Wet op de Geneeskundige

Nadere informatie

Verpleging & Verzorging

Verpleging & Verzorging Verpleging & Verzorging 106276_RST_Brochure VV_160x260_2.indd 1 23-02-16 14:39 Professionele zorgverlening, gewoon bij u thuis U hebt de komende tijd thuiszorg nodig. U woont zelfstandig, in de omgeving

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Rechten. van volwassen patiënten

PATIËNTEN INFORMATIE. Rechten. van volwassen patiënten PATIËNTEN INFORMATIE Rechten van volwassen patiënten De Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) regelt de relatie tussen u en de hulpverlener. Zowel u als de hulpverlener hebben op grond

Nadere informatie

ABC- folder Zelfstandig Wonen De Gelderhorst

ABC- folder Zelfstandig Wonen De Gelderhorst ABC- folder Zelfstandig Wonen De Gelderhorst Versie januari 2013 Bewonerscommissie De Gelderhorst beschikt op basis van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ) over een eigen bewonerscommissie.

Nadere informatie

Wijkgericht verpleeghuis in een groene omgeving in Hoogvliet

Wijkgericht verpleeghuis in een groene omgeving in Hoogvliet Wijkgericht verpleeghuis in een groene omgeving in Hoogvliet Siloam biedt professionele, liefdevolle en respectvolle zorg aan iedereen die dat nodig heeft. Onze zorg en diensten zijn afgestemd op uw wensen

Nadere informatie

Palliatieve zorg unit. Afdeling West 52

Palliatieve zorg unit. Afdeling West 52 Palliatieve zorg unit Afdeling West 52 Inleiding U bent opgenomen op de Palliatieve zorg unit van afdeling West 52. Wij realiseren ons dat de opname een ingrijpend moment is in uw leven. Wij willen dan

Nadere informatie

Afdeling 6 MCH Antoniushove

Afdeling 6 MCH Antoniushove Afdeling 6 MCH Antoniushove Informatie voor patiënten Cardiologie F1042-1610 februari 2013 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260

Nadere informatie

Informatie voor verhuizing

Informatie voor verhuizing Informatie voor verhuizing De Stouwe, informatiemap 1, augustus 2014 1 Informatie voor verhuizing Wat u hoort te weten voordat u naar uw appartement van een woonzorgcentrum van De Stouwe verhuist Inleiding...

Nadere informatie

Welkom in ZorgSaam Kliniek Hulst

Welkom in ZorgSaam Kliniek Hulst Welkom in ZorgSaam Kliniek Hulst 2 Welkom in ZorgSaam Kliniek Hulst In ZorgSaam Kliniek Hulst verblijven patiënten met verschillende opnameindicaties. Een aantal patiënten komt hier om te herstellen na

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Patiënteninformatie Verpleegafdeling 2B: Neurologie / Interne Geneeskunde

Patiënteninformatie. Patiënteninformatie Verpleegafdeling 2B: Neurologie / Interne Geneeskunde Patiënteninformatie Verpleegafdeling 2B: Neurologie / Interne Geneeskunde U bent opgenomen op afdeling 2B voor Neurologie / Interne Geneeskunde. In deze folder vindt u belangrijke informatie om u snel

Nadere informatie

U heeft gekozen voor de revalidatie van Meriant, dè geriatrische revalidatiezorg in en om Heerenveen en Wolvega. Wij heten u van harte welkom!

U heeft gekozen voor de revalidatie van Meriant, dè geriatrische revalidatiezorg in en om Heerenveen en Wolvega. Wij heten u van harte welkom! Welkom bij Meriant Dienstverlening voor geriatrische revalidatiezorg U heeft gekozen voor de revalidatie van Meriant, dè geriatrische revalidatiezorg in en om Heerenveen en Wolvega. Wij heten u van harte

Nadere informatie

De Regenboog Palliatief centrum

De Regenboog Palliatief centrum De Regenboog Palliatief centrum Een regenboog biedt stralen licht op donkere momenten, kleur door somberheid heen. De regenboog kan een symbool van troost, verlichting en uitzicht zijn. palliatief centrum

Nadere informatie

Thuiszorg. Zo lang mogelijk Thuis...

Thuiszorg. Zo lang mogelijk Thuis... Thuiszorg Zo lang mogelijk Thuis... Inhoud bij Pieter van Foreest 3 Zorg en welzijn 5 Uw aanspreekpunt 5 Uw zorgdossier 5 Evaluatie 5 Caren Zorgt 5 Samen op zoek naar zorg op maat 7 Het leven en welbevinden,

Nadere informatie

De afdeling Interne Geneeskunde Afdeling 7 rood, HMC Westeinde

De afdeling Interne Geneeskunde Afdeling 7 rood, HMC Westeinde De afdeling Interne Geneeskunde Afdeling 7 rood, HMC Westeinde Hartelijk welkom op afdeling 7 van HMC Westeinde. Deze folder is speciaal voor u gemaakt om u algemene informatie te geven over uw verblijf

Nadere informatie

Uw Wlz Leven toevoegen aan de dagen

Uw Wlz Leven toevoegen aan de dagen Wet Hospice Langdurige RSZK Zorg Merefelt Uw Wlz Leven toevoegen aan de dagen Welke zorg en ondersteuning behoort tot de Wlz-aanspraak Als genezing niet meer mogelijk is, worden er andere eisen aan de

Nadere informatie

Informatiefolder. Financiën

Informatiefolder. Financiën Informatiefolder Financiën Vergoeding kosten Binnen Stichting Sint Annaklooster kunt u te maken krijgen met verschillende kosten. Sommige worden vergoed via de AWBZ, andere niet. Onderstaand vindt u een

Nadere informatie

ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME

ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Heeft u zorg nodig na het verblijf in het ziekenhuis? 4 Wie regelt deze zorg? 4 Uw plichten rondom ontslag 5 Wanneer kan de zorg na de ziekenhuisopname

Nadere informatie

Tijdig spreken over het levenseinde

Tijdig spreken over het levenseinde Tijdig spreken over het levenseinde foto (c) Ben Biondina voor DNA-beeldbank op www.laatzeelandzien.nl Cliëntenbrochure van Goedleven foto (c) Jan Kooren voor DNA-beeldbank op www.laatzeelandzien.nl 1.

Nadere informatie

Hospice en VPTZ de Waterlelie

Hospice en VPTZ de Waterlelie Hospice en VPTZ de Waterlelie Groene Kruisstraat 2a/b 3201 CA Spijkenisse 0181-698889 Email : info@hospicedewaterlelie.nl Website : www.hospicedewaterlelie.nl Welkom De Waterlelie Ik heb de witte waterlelie

Nadere informatie

Als genezing niet meer mogelijk is

Als genezing niet meer mogelijk is Algemeen Als genezing niet meer mogelijk is www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ALG043 / Als genezing niet meer mogelijk is / 06-10-2015 2 Als

Nadere informatie

Revalidatie De Schakel

Revalidatie De Schakel Revalidatie De Schakel Samen werken aan herstel Inhoud 1 Revalidatie De Schakel 3 2 Hoe werken wij? 5 2.1 Multidisciplinaire aanpak 5 2.2 Eigen inbreng 6 2.3 Specialist ouderengeneeskunde 6 3 Woon- en

Nadere informatie

Apotheek Diaconessenhuis Leiden

Apotheek Diaconessenhuis Leiden Apotheek Diaconessenhuis Leiden Inleiding is een openbare apotheek die is gevestigd in de centrale hal van het ziekenhuis. Bezoekers, omwonenden, medewerkers en patiënten kunnen hier terecht voor hun medicijnen.

Nadere informatie

BIJZONDERE MODULE. Zorg met verblijf (Wlz) In deze module staan voor u geldende Algemene Voorwaarden.

BIJZONDERE MODULE. Zorg met verblijf (Wlz) In deze module staan voor u geldende Algemene Voorwaarden. BIJZONDERE MODULE Zorg met verblijf (Wlz) Wanneer is deze module van toepassing? Deze module is van toepassing op de overeenkomst tussen u en ons, als u langdurige zorg met verblijf of crisiszorg ontvangt

Nadere informatie

Riwis Thuiszorg. gemeente Brummen

Riwis Thuiszorg. gemeente Brummen Riwis Thuiszorg gemeente Brummen Thuiszorg Riwis Zorg & Welzijn Zelfstandig wonen in een vertrouwde omgeving is voor ieder mens belangrijk. Een ziekte, thuiskomst vanuit een ziekenhuis of een lichamelijke

Nadere informatie

Afdeling C4. Afdeling C4. Miljoenenlijn Ouderen

Afdeling C4. Afdeling C4. Miljoenenlijn Ouderen Afdeling C4 Afdeling C4 Miljoenenlijn Ouderen Afdeling C4 Introductie Mondriaan Ouderen behandelt mensen met psychische problemen van 65 jaar en ouder. Het komt voor dat ook patiënten jonger dan 65 jaar

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Uw huisarts heeft vastgesteld dat u lijdt aan Diabetes Mellitus, een

Nadere informatie

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg > Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg Mijn huisarts is aangesloten bij een zorggroep, en nu? Inhoudsopgave Inleiding: Chronische zorg, hoe nu verder? 1. Wat kenmerkt een chronische ziekte? 2. Wat

Nadere informatie

Intensive Care (IC) INTENSIVE CARE. Afdeling D1

Intensive Care (IC) INTENSIVE CARE. Afdeling D1 INTENSIVE CARE Intensive Care (IC) Afdeling D1 Uw familielid of naaste is zojuist opgenomen op de afdeling Intensive Care van het Laurentius ziekenhuis Roermond ook wel afgekort als IC. Letterlijk betekent

Nadere informatie

Spoedeisende Hulp en triage

Spoedeisende Hulp en triage Spoedeisende Hulp en triage Welkom op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Laurentius Ziekenhuis. Op de afdeling SEH komen dagelijks 40 tot 70 patiënten. Een kwart van deze personen wordt met de

Nadere informatie

Zorgen rondom sterven

Zorgen rondom sterven Geriatrie Zorgen rondom sterven www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Welke zorg... 3 Wat kan familie betekenen... 3 Het stervensproces... 4 Eten en drinken... 5 Medicijnen... 5 Waar sterven... 5 Na de dood...

Nadere informatie

25 augustus Medicijngebruik en medisch handelen op school

25 augustus Medicijngebruik en medisch handelen op school 25 augustus 2017 Medicijngebruik en medisch handelen op school Hierbij verschillende formulieren die gaan over situaties wanneer uw kind ziek wordt op school of medicijnen nodig heeft. Wij vragen u deze

Nadere informatie

Verpleegafdeling 2B: Neurologie / Interne Geneeskunde

Verpleegafdeling 2B: Neurologie / Interne Geneeskunde Verpleegafdeling 2B: Neurologie / Interne Geneeskunde U bent opgenomen op de verpleegafdeling 2B Neurologie / Interne Geneeskunde. Met deze informatie maken wij u snel wegwijs op onze afdeling. De afdeling

Nadere informatie

Thuiszorg. Pieter van Foreest Zorg Thuis. Zo lang mogelijk Thuis...

Thuiszorg. Pieter van Foreest Zorg Thuis. Zo lang mogelijk Thuis... Thuiszorg Pieter van Foreest Zorg Thuis Zo lang mogelijk Thuis... Welkom bij Pieter van Foreest Wij willen u van harte welkom heten bij Pieter van Foreest. Iedereen wil het liefst zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg > Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg Mijn huisarts is aangesloten bij een zorggroep en nu? Inhoudsopgave Inleiding: Chronische zorg, hoe nu verder? 1. Wat kenmerkt een chronische ziekte? 2. Wat

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling B3 Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling B3 Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling B3 Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk Albert Schweitzer ziekenhuis augustus 2014 pavo 0220 Welkom op verpleegafdeling B3 U bent opgenomen in het

Nadere informatie