Handhavingsbeleid bij overtreding regels

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handhavingsbeleid bij overtreding regels"

Transcriptie

1 Handhavingsbeleid bij overtreding regels Als wordt geconstateerd dat u de regels niet nakomt, wordt overgegaan tot een bestuurlijke maatregel of een strafrechtelijke boete. De marktmeesters en andere gemeentelijke toezichthouders controleren daarom regelmatig op naleving van de regels. Indien er sprake is van acuut gevaar, kan de gemeente optreden door de zaken die het gevaar veroorzaken, onmiddellijk te verwijderen. De kosten zullen dan bij u in rekening worden gebracht. In andere gevallen zal bij een eerste overtreding eerst een waarschuwing worden gegeven. Indien bij hercontrole blijkt, dat de overtreding nog steeds bestaat, volgt nog een tweede, schriftelijke waarschuwing. Mocht ook dat nog niet helpen, dan volgt het opleggen van een dwangsom. Ook is het mogelijk om bestuursdwang toe te passen. Hierbij kunt u denken aan het verwijderen van pallets, terrasmeubilair et cetera. In het uiterste geval kan zelfs worden besloten om de (markt- of terras)vergunning in te trekken.

2 Grote Markt en Kerkplein doorrijroute nood- en hulpdiensten: moet volledig obstakelvrij blijven obstakelvrije route opslag voor terrasmeubilair voertuigen achter kraam toegestaan, mits nodig voor koeling en een vergunning voor is verleend kraamverlengers toegestaan marktkraam Colofon: dit is een uitgave van de gemeente Breda, datum: juni 2006, tekst: Walter van de Calseyde, fotografie: Wessel Keizer.

3 Over regelgeving Wie mag wat en handhaving op de Grote Markt Juni 2006

4 De Grote Markt is altijd te klein Breda heeft met zijn Grote Markt een springlevend stadshart. Toeristen, bewoners, uitgaans- en winkelpubliek, bezoekers van de weekmarkten en evenementen, kersverse bruidsparen of liefhebbers van een gezellig terras, wie je ook spreekt: de Grote Markt is the place to be. De geschiedenis van Breda leert dat horecaondernemers, detailhandelaren en marktkooplieden hier al vele eeuwen oog voor hebben. Bijgevolg pikken ze met recht en reden hun graantje mee. En laten we hier voorop stellen: een dynamisch stadshart met een bruisende economie is zeker ook in het belang van Breda zelf! In het convenant Grote Markt zijn horeca, marktkooplui, winkeliers en gemeente overeengekomen om samen te werken. Het uitgangspunt is dat er vele partijen belang hebben bij een goed functionerende markt. Dat betreft de eerder genoemde bezoekers en ondernemers, maar uiteraard ook allerlei organisaties die met de veiligheid te maken hebben. Politie, ambulance en brandweer moeten in alle omstandigheden vrij baan hebben. Als het om leven en dood gaat, kun je niet sjoemelen met de regels en afspraken. Overigens kan het ook uw leven betreffen! Daarom is in het convenantsoverleg afgesproken om goed op te letten dat ieder zich aan de regels houdt. Aan de gemeente is gevraagd om alle ondernemers nog eens over de regels te informeren en om vervolgens waar dat nodig is, te handhaven op de naleving van de regels. De gemeente heeft positief gereageerd op het verzoek van de convenantspartners door een integraal handhavingsoverleg Grote Markt in het leven te roepen dat onder leiding staat van het hoofd Vergunningverlening & Handhaving. Daarom staan de belangrijkste regels van de Grote Markt én de manier waarop de gemeente de regels handhaaft, in deze folder. Gemeenschappelijk belang Eigenbelang speelt in een sterk concurrerend ondernemersland vanzelfsprekend een rol. Iedere horecaondernemer wil een groter terras en liever geen marktkraam voor zijn pand. En de marktkoopman wil of moet zijn bestelwagen bij zijn kraam. En die kraam zou hij eigenlijk ook liever veel groter maken. En de mensen van de gemeente willen zoveel mogelijk manoeuvreerruimte om het afval te kunnen verwijderen en de bestrating te kunnen reinigen. En ga zo maar door. Het kan niet anders of partijen zitten elkaar op dergelijke piekmomenten stevig in de weg. In feite is zelfs onze Grote Markt nog veel te klein om het voor iedereen ideaal te maken. In zo n geval is er maar één gulden middenweg. We houden op de Grote Markt zoveel mogelijk rekening met elkaars belangen, omdat we er samen de kost willen verdienen.

5 En we houden ons aan de afgesproken regels. Want al lijkt een halve meter op dit grote plein niet veel, het kan wel betekenen dat de vlotte doorgang voor passanten of hulpdiensten wordt belemmerd. Als stadsbestuur hebben we daarmee niet veel keuze. U verwacht van ons dat we rekening houden met al uw individuele belangen. En u wilt een schone, hele en veilige werkplek. Dat kan. Echter alleen op voorwaarde dat we er samen het beste van maken! De regels Hieronder zijn de belangrijkste regels beknopt weergegeven. LET OP: Dat wil niet zeggen dat de regels in de verordeningen of uw vergunningen niet meer gelden. In deze folder staat alleen een samenvatting bij wijze van reminder maar uiteraard zijn alle regels onverkort van toepassing. Wilt u meer informatie, dan kunt u de gemeente natuurlijk altijd bellen of raadplegen. Terrassen Nood- en hulpdiensten moeten altijd over een vrije doorgang kunnen beschikken. Op het terras mogen alleen objecten staan waarvoor vergunning is verleend (naast uiteraard stoelen en tafels bijvoorbeeld ook menuborden, bloembakken of terrasheaters). Indien u een vergunning heeft, is een terras toegestaan dat niet breder is dan de gevel van uw (horeca-)bedrijf. Een extra terras is toegestaan op de daarvoor aangewezen en gemarkeerde locatie tijdens de openingsuren van het betreffende bedrijf uitgezonderd de uren waarop de dinsdag- en vrijdagmarkt wordt gehouden en er moet worden opgebouwd, afgebroken en schoongemaakt. U bent zelf verantwoordelijk voor het dagelijks schoonhouden van de aan u verleende terrasruimte en de naastgelegen openbare ruimte. Opslaan terrasmeubilair Bij de aanvraag van de terrasvergunning moet u aangeven hoe u uw terrasmeubilair op wil slaan. Hierbij zijn vier opties mogelijk: 1. inpandige opslag 2. het terrasmeubilair onder bewaking buiten laten staan (contract met bewakingsbedrijf moet bijgevoegd worden) 3. aan de gevel onder een brandwerend zeil 4. aan de gevel indien sprake is van brandwerend terrasmeubilair. Tijdens de markt zijn er twee mogelijkheden voor de opslag van terrasmeubilair, welke optie van toepassing is wordt door de gemeente bepaald: 1. geen opslag op de openbare weg tussen en uur 2. opslag op de door de gemeente aangewezen locatie (onder in de terrasvergunning gestelde voorwaarden, o.a. onder brandwerend zeil).

6 Veiligheid Alhoewel infraroodverwarming op het gebied van veiligheid en energieverbruik de voorkeur geniet, wordt er in Breda vooral gebruik gemaakt van zogenaamde patioheaters die voorzien zijn van een losse gasfles. Hiervoor zijn voorschriften opgenomen in uw terrasvergunning. Daarnaast is de opslag van losse gasflessen in uw bedrijf gebonden aan de voorschriften in het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer. Kort samengevat komt het er op neer dat de heaters jaarlijks onderhouden moeten worden door een erkend installateur, en dat opslag van gasflessen in uw bedrijf plaatsvindt in een ruimte die 60 minuten brandwerend is uitgevoerd. Week- en rommelmarkten Ondernemers die deelnemen aan de week- of rommelmarkten op de Grote Markt hebben uiteraard bepaalde rechten en plichten. Buiten de afgesproken regels gaat het echter ook om een houding van geven en nemen. Niet alleen naar andere marktondernemers, maar ook naar de omliggende ondernemers. Kort gezegd: als u te veel ruimte in beslag neemt, gaat dat direct ten koste van andere ondernemers. Voor marktondernemers gelden de volgende afspraken: Het is toegestaan om: op vastgestelde plaatsen achter de kraam koelvoertuigen te stationeren gedurende de markttijden. Het is niet toegestaan om: kraamverlengers te gebruiken op de aangegeven vrije route voor nood- en hulpdiensten dozen en afval en dergelijke te plaatsen buiten de vastgestelde kraamlocatie. Verder moeten brandweer, politie en ambulances over de weekmarkt kunnen rijden. Dat betekent het volgende voor de aanrijroutes: een vrije doorgangsbreedte van minimaal 3,5 meter een vrije doorgangshoogte van minimaal 4,2 meter bij de bochten dient rekening te worden gehouden met de bochtstralen van de brandweervoertuigen in de vrije ruimten mogen alleen personen lopen. Tijdelijke obstakels zoals meubilair, rekken, pallets, et cetera zijn niet toegestaan. Goede werksfeer Het streven is om een zo goed mogelijke werksfeer te creëren tussen alle ondernemers op de Grote Markt. Daarom stellen we het volgende voor: als een marktondernemer zijn plaats niet invult, kan deze in overleg met de marktmeester deels benut worden als terras, mits men zich daarbij aan de regels houdt als een gedeelte van de Grote Markt schoon is opgeleverd door de gemeentelijke dienst, kan een horecaondernemer in overleg met de marktmeester beginnen met terrasopbouw.

Helmond regelt het beter: Terrassen. b g e l t t

Helmond regelt het beter: Terrassen. b g e l t t Helmond regelt het beter: Terrassen re et b H M L E er D N O g e l t t De Helmondse horecaondernemers willen graag vrijheid om hun terras in te richten. De gemeente Helmond wil het aantal regels voor ondernemers

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit artikel 2:28a, tweede lid Algemene Plaatselijke Verordening

Uitvoeringsbesluit artikel 2:28a, tweede lid Algemene Plaatselijke Verordening Uitvoeringsbesluit artikel 2:28a, tweede lid Algemene Plaatselijke Verordening (vastgesteld door de burgemeester van Alphen aan den Rijn op 29 augustus 2012) Nadere regels voor het hebben van een terras

Nadere informatie

Beleidsregels Terrassen April 2017

Beleidsregels Terrassen April 2017 Beleidsregels Terrassen 2017 April 2017 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijving 5 Artikel 2 Inrichten van een terras 5 Artikel 3 Terrasmeubilair 5 Artikel 4 Openingstijden 5 Artikel 5 Gebruik gemeentegrond

Nadere informatie

Bijlage 2: Handhavingsmatrix Algemene Plaatselijke Verordening

Bijlage 2: Handhavingsmatrix Algemene Plaatselijke Verordening Bijlage 2: Handhavingsmatrix Algemene Plaatselijke Verordening Grondslag Overtreding Het uitoefenen van het horecabedrijf zonder exploitatievergunning. Sprake van illegale exploitatie als: a. wordt geëxploiteerd

Nadere informatie

Nadere regels voor terrassen 2013

Nadere regels voor terrassen 2013 Nadere regels voor terrassen 2013 Het college van Waalwijk, gelezen het voorstel van afdeling RSO d.d. 27 november 2012; overwegende dat het wenselijk is ter bescherming van het bepaalde in artikel 2:10

Nadere informatie

Gemeente Almere 1. INLEIDING 2. JURIDISCH KADER. 2.1 Algemene Plaatselijke Verordening 1996 (APV 1996) 2.2 Wet milieubeheer

Gemeente Almere 1. INLEIDING 2. JURIDISCH KADER. 2.1 Algemene Plaatselijke Verordening 1996 (APV 1996) 2.2 Wet milieubeheer 1. INLEIDING 2. JURIDISCH KADER 2.1 Algemene Plaatselijke Verordening 1996 (APV 1996) 2.2 Wet milieubeheer 2.3 Brandbeveiligingsverordening 2.4 Drank- en Horecawet 2.5 Algemene wet bestuursrecht 2.6 Leges-

Nadere informatie

Spelregels voor uitstallingen, reclame, terrassen en straatmuziek

Spelregels voor uitstallingen, reclame, terrassen en straatmuziek Spelregels voor uitstallingen, reclame, terrassen en straatmuziek Deventer als uithangbord Deventer staat bekend om zijn historische binnenstad en prachtige Sallandse buitengebied. Een plek om zorgvuldig

Nadere informatie

Terrassen in de Gemeente Losser Nadere regels terrassen gemeente Losser 2011

Terrassen in de Gemeente Losser Nadere regels terrassen gemeente Losser 2011 Terrassen in de Gemeente Losser Nadere regels terrassen gemeente Losser 2011 besluit d.d. 6-7-2011, datum bekendmaking 19-7-2011, datum inwerkingtreding 1-8-2011, gewijzigd 7 augustus 2017 1 Nadere regels

Nadere informatie

Terrassen in Zwolle, versie 30 januari 2008. Opgesteld door de afdeling AFJ

Terrassen in Zwolle, versie 30 januari 2008. Opgesteld door de afdeling AFJ Terrassen in Zwolle, versie 30 januari 2008 Opgesteld door de afdeling AFJ 1 1.0 Juridisch kader Deze notitie bevat nadere regels voor de terrassen in Zwolle. 1.1 Formaliteiten en bevoegdheden. Het terrassenbeleid

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen

Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen Burgemeester van de gemeente Overbetuwe; overwegende, dat het in verband met een efficiënte en duidelijke afdoening van aanvragen voor terrasvergunningen gewenst is over te gaan tot vaststelling van beleidsregels,

Nadere informatie

Vast te stellen het Uitvoeringsbeleid Terrassen Veenendaal

Vast te stellen het Uitvoeringsbeleid Terrassen Veenendaal Uitvoeringsbeleid Terrassen Veenendaal De burgemeester van de gemeente Veenendaal; overwegende dat - In de Algemene Plaatselijke Verordening Veenendaal (APV) is bepaald dat de burgemeester aan een exploitatievergunning

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN BEHOREND BIJ DE VERGUNNING VOOR HET PLAATSEN VAN EEN BOUWOPBJECT OP DE WEG

VOORSCHRIFTEN BEHOREND BIJ DE VERGUNNING VOOR HET PLAATSEN VAN EEN BOUWOPBJECT OP DE WEG VOORSCHRIFTEN BEHOREND BIJ DE VERGUNNING VOOR HET PLAATSEN VAN EEN BOUWOPBJECT OP DE WEG Registratienummer vergunning: OMV. 12.02.0001 Aan de vergunning voor het plaatsen van een bouwobject zijn de hieronder

Nadere informatie

1. AANLEIDING. Kleinschalige proef. Ervaring en evaluatie 2014. Uitgangspunten terrasvlonders

1. AANLEIDING. Kleinschalige proef. Ervaring en evaluatie 2014. Uitgangspunten terrasvlonders Terrasvlonders 2015 INHOUDSOPGAVE 1. AANLEIDING 3 Kleinschalige proef 3 Ervaring en evaluatie 2014 3 Uitgangspunten terrasvlonders 3 2. TERRASVLONDERS 2015 5 Voorwaarden 5 Proces van vergunningverlening

Nadere informatie

15 september 2015 Toolbox terrassenbeleid Groote Markt

15 september 2015 Toolbox terrassenbeleid Groote Markt 15 september 2015 Toolbox terrassenbeleid Groote Markt - 1 - De Toolbox Groote Markt Inleiding In november 2009 heeft de gemeenteraad het Masterplan Binnenstad Oldenzaal vastgesteld. In het Masterplan

Nadere informatie

Terrasvlonders

Terrasvlonders Terrasvlonders 2016 1 INHOUDSOPGAVE 1. AANLEIDING 3 Voortzetten van terrasvlonders 3 Uitgangspunten terrasvlonders 3 2. TERRASVLONDERS 2016 5 Voorwaarden 5 Proces van vergunningverlening 6 Toezicht en

Nadere informatie

Terrassenbeleid. Nota Terrassenbeleid Heerhugowaard

Terrassenbeleid. Nota Terrassenbeleid Heerhugowaard Agendanr. : Voorstelnr. : 2003-69 Onderwerp : Terrassenbeleid Heerhugowaard Aan de Raad, Heerhugowaard, 24 februari 2004 Beknopt voorstel 1. Instemmen met het voorgestelde terrassenbeleid Heerhugowaard;

Nadere informatie

INGEBRUIKGEVINGSOVEREENKOMST. De ondergetekenden

INGEBRUIKGEVINGSOVEREENKOMST. De ondergetekenden INGEBRUIKGEVINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden A. De gemeente Peel en Maas, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer F.W.T. Krause, teammanager Omgevingsontwikkeling, hierna te noemen ingebruikgever

Nadere informatie

Algemene beleidsuitgangspunten

Algemene beleidsuitgangspunten Richtlijnen terrassen en zitgelegenheden RIS109479b_20-10-2003 Algemene beleidsuitgangspunten De doelstellingen van het terrassenbeleid waren en zijn: - verlevendiging van de stad door toename terrassen;

Nadere informatie

Aanvraag Terrasvergunning gemeente Ommen

Aanvraag Terrasvergunning gemeente Ommen Aanvraag Terrasvergunning gemeente Ommen Aan burgemeester en wethouders van de gemeente Ommen Gegevens van de aanvrager: Naam en voorletters : Adres :.. Postcode / Woonplaats:.. Telefoon :.. Mobiel:. E-mail:

Nadere informatie

Terrassen behorend bij een horecabedrijf: Algemeen

Terrassen behorend bij een horecabedrijf: Algemeen Terrassen behorend bij een horecabedrijf: Algemeen Artikel 1 Gevaar en overlast Het voorwerp geplaatst op, langs of boven de openbare weg/grond mag geen gevaar en overlast opleveren voor alle verkeer,

Nadere informatie

Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen Toezicht E.H.B.O.

Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen Toezicht E.H.B.O. Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen 1. De aanwijzingen van de politie, brandweer en de gemeente dienen stipt en onmiddellijk te worden

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht en artikelen 2:27, 2:28, 2:29 en 2:34b van de Algemene Plaatselijke Verordening;

GEMEENTEBLAD. Gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht en artikelen 2:27, 2:28, 2:29 en 2:34b van de Algemene Plaatselijke Verordening; De burgemeester van de gemeente Houten; Overwegende; - dat de gemeenteraad het kader voor sluitingstijden heeft bepaald; - dat de burgemeester ontheffing kan verlenen van de sluitingstijd en dat het daarvoor

Nadere informatie

BELEIDSREGELS HORECATERRASSEN GEMEENTE GRONINGEN

BELEIDSREGELS HORECATERRASSEN GEMEENTE GRONINGEN CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR297088_1 21 november 2017 BELEIDSREGELS HORECATERRASSEN GEMEENTE GRONINGEN DE BURGEMEESTER, GEHOORD HEBBENDE HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN

Nadere informatie

Veel bedrijven gaan om 02.00 uur dicht, dit omdat de bedrijfsvoering daar op is ingericht.

Veel bedrijven gaan om 02.00 uur dicht, dit omdat de bedrijfsvoering daar op is ingericht. Vragen, op- en aanmerkingen op concept horecaconvenant 2014 Een convenant om het uitgaan in de Zaanstreek te verbeteren is een goede toevoeging, echter is het convenant in deze vorm een dwangmiddel dat

Nadere informatie

Terrasbeleid Hattem 2016

Terrasbeleid Hattem 2016 Terrasbeleid Hattem 2016 Inleiding Het terrassenbeleid in Hattem valt in twee delen uiteen: 1. Het beleid voor het exploiteren van een gevelterras direct voor de voor- of zijgevel van een horecabedrijf;

Nadere informatie

Convenant Terrassen Gemeente Deventer 07-02-2011

Convenant Terrassen Gemeente Deventer 07-02-2011 Convenant Terrassen Gemeente Deventer 07-02-2011 In Deventer werken bewoners, ondernemers en gemeente samen aan een leefbare en attractieve stad waarin het goed wonen, werken en verblijven is. Om de ambitie

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning terrassen

Aanvraagformulier vergunning terrassen Aanvraagformulier vergunning terrassen In artikel 2.10 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is geregeld dat het zonder vergunning verboden is voorwerpen te plaatsen op of aan een openbare plaats

Nadere informatie

Algemene en specifieke. voorwaarden en bepalingen. omtrent terrassen kermis

Algemene en specifieke. voorwaarden en bepalingen. omtrent terrassen kermis Algemene en specifieke voorwaarden en bepalingen omtrent terrassen kermis Tilburg, januari 2017 1 Algemene en specifieke voorwaarden en bepalingen omtrent terrassen kermis A. Voorwaarden en bepalingen

Nadere informatie

BELEIDSREGELS TERRASSEN VOORSCHRIFTEN VOOR TERRASSEN IN DE GEMEENTE GOIRLE

BELEIDSREGELS TERRASSEN VOORSCHRIFTEN VOOR TERRASSEN IN DE GEMEENTE GOIRLE BELEIDSREGELS TERRASSEN VOORSCHRIFTEN VOOR TERRASSEN IN DE GEMEENTE GOIRLE zoals vastgesteld bij bij besluit van de burgemeester d.d. 4 april 2016 publicatie d.d. 6 april 2016 BELEIDSREGELS TERRASSEN

Nadere informatie

gelet op artikel 2:30:1 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Assen;

gelet op artikel 2:30:1 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Assen; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Assen Nr. 100202 11 mei 2018 Horecabeleid TT Festival 2018 1. Glas en Blik Aanwijsbesluit: De burgemeester van de gemeente Assen, gelet op artikel 2:30:1

Nadere informatie

Gemeentebreed Interventieteam

Gemeentebreed Interventieteam Gemeentebreed Interventieteam Team Toezicht en Handhaving 1 teammanager 8 coördinatoren (1 toezichthouder Drank- en Horecawet) 4 juristen 30 toezichthouders BOA gecertificeerd (3 toezichthouders Drank-

Nadere informatie

Nadere regels behorende tot artikel 2.10 B van de Algemene Plaatselijke Verordening

Nadere regels behorende tot artikel 2.10 B van de Algemene Plaatselijke Verordening Bijlage 1 Voorwerpen in openbare ruimte 1. Het plaatsen van uitstallingen Voor het plaatsen van voorwerpen in de openbare ruimte werd voorheen in artikel 2.10 A APV een vergunning van het college van burgemeester

Nadere informatie

Nadere regels omtrent het gebruik van terrassen in de gemeente Harlingen Update april 2017

Nadere regels omtrent het gebruik van terrassen in de gemeente Harlingen Update april 2017 CVDR Officiële uitgave van Harlingen. Nr. CVDR602070_1 11 mei 2018 Terrassenbeleid Harlingen Nadere regels omtrent het gebruik van terrassen in de gemeente Harlingen Update april 2017 Een stad is zo gastvrij

Nadere informatie

Voorwaarden: Salland Natuur Fair 13 september 2015, Landgoed Groot Zwaaftink te Heeten

Voorwaarden: Salland Natuur Fair 13 september 2015, Landgoed Groot Zwaaftink te Heeten Voorwaarden: Salland Natuur Fair 13 september 2015, Landgoed Groot Zwaaftink te Heeten Begripsbepalingen In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Salland Natuur Fair: De Salland Natuur Fair 2015. Standhouder:

Nadere informatie

Bijlage 1: Kaart van het toegestane gebied in de binnenstad voor kleedjesmarkt

Bijlage 1: Kaart van het toegestane gebied in de binnenstad voor kleedjesmarkt Bijlage 1: Kaart van het toegestane gebied in de binnenstad voor kleedjesmarkt Bijlage 2: Handhavingstabel Te handhaven activiteit Grondslag handhaving Op de kleedjesmarkt Kleedjesverkoop buiten toegestane

Nadere informatie

Beeld boek nadere regels terrassen

Beeld boek nadere regels terrassen Beeld boek nadere regels terrassen d.d. 17-10-2011 1 2 Terrasmeubilair 3 Terrasafscheiding 4 Parasols 5 Zonnescherm en markiezen 6 Aanvullingen Gemeente Lelystad, oktober 2010 Afdeling Beleid, team S&L

Nadere informatie

Nadere regels terrassenbeleid

Nadere regels terrassenbeleid Nadere regels terrassenbeleid De Burgemeester van de gemeente Boxmeer en het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxmeer; Ieder voor zover het zijn/haar bevoegdheden betreft; Gelet op

Nadere informatie

HANDHAVINGSBELEID KLEEDJESMARKT BINNENSTAD AMERSFOORT KONINGINNE-/KONINGSDAG

HANDHAVINGSBELEID KLEEDJESMARKT BINNENSTAD AMERSFOORT KONINGINNE-/KONINGSDAG 1 HANDHAVINGSBELEID KLEEDJESMARKT BINNENSTAD AMERSFOORT KONINGINNE-/KONINGSDAG 2 Hoofdstuk 1: De aanleiding 1.1 Aanleiding Sinds vele jaren mogen kinderen en/of hun ouders op Koninginnedag in de binnenstad

Nadere informatie

Parkeren op eigen terrein

Parkeren op eigen terrein Parkeren op eigen terrein Het Noordwestelijk Villagebied is een bijzonder deel van Hilversum. Een combinatie van historische villaparken en wijken, met een uitgesproken groen karakter. Niet voor niets

Nadere informatie

MARKTONDERZOEK 2015 Wat is de ideale marktlocatie in Nijverdal?

MARKTONDERZOEK 2015 Wat is de ideale marktlocatie in Nijverdal? MARKTONDERZOEK 2015 Wat is de ideale marktlocatie in Nijverdal? Aanleiding: Directe aanleiding voor het marktonderzoek is dat door her bestraten van het marktplein de markt tijdelijk is verplaatst naar

Nadere informatie

Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2006 / 62

Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2006 / 62 Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2006 / 62 Naam Terrassennotitie Nijmegen n rijk aan terrassen, waarin beleidsregels voor de verlening van terrasvergunningen (2003) Publicatiedatum 24 mei 2006 Opmerkingen

Nadere informatie

Gemeente Zwolle, bekendmaking beleidsregel braderieën en themamarkten gemeente Zwolle 2015

Gemeente Zwolle, bekendmaking beleidsregel braderieën en themamarkten gemeente Zwolle 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zwolle. Nr. 18661 4 maart 2015 Gemeente Zwolle, bekendmaking beleidsregel braderieën en themamarkten gemeente Zwolle 2015 De burgemeester heeft op 2 februari

Nadere informatie

Bijlage 1. Stappenschema met toelichting: geen vergunning groot evenement SCHEMA:

Bijlage 1. Stappenschema met toelichting: geen vergunning groot evenement SCHEMA: Bijlage 1. Stappenschema met toelichting: geen vergunning groot evenement SCHEMA: 1 TOELICHTING: De gemeentelijk toezichthouder of de gemeentelijke opsporingsambtenaar constateert, veelal naar aanleiding

Nadere informatie

Uitgangspunten voor de uitwerking van het terrassenbeleid.

Uitgangspunten voor de uitwerking van het terrassenbeleid. gemeent Uitgangspunten voor de uitwerking van het terrassenbeleid. 1 Geluid Op het terras mag geen enkele vorm van muziek ten gehore worden gebracht. M.u.v. evenementen, dit wordt in de evenementenvergunning

Nadere informatie

- toestemming wordt gevraagd om promotiestands, marktkramen en snackwagens te mogen plaatsen in het kader van de te organiseren braderie;

- toestemming wordt gevraagd om promotiestands, marktkramen en snackwagens te mogen plaatsen in het kader van de te organiseren braderie; Centrum Weert Promotion Postbus 542 6004 AM WEERT Weert, 17 juni 2015 Onderwerp Ons kenmerk : aanvraag vergunning : VTH/039245 Beste, Bijgaand ontvangt u de vergunning voor het organiseren van de Braderie

Nadere informatie

Beleidsregels horecaterrassen. met ingang van 20 februari 2018

Beleidsregels horecaterrassen. met ingang van 20 februari 2018 Beleidsregels horecaterrassen met ingang van 20 februari 2018 Inleiding Deze nota is van toepassing op alle terrassen binnen de gemeente Groningen. Voor terrassen in de zone binnen de diepenring gelden

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-00045GGB18 Aantal bijlagen Datum 4 mei 2018 Onderwerp Gedeeltelijke weigering terrasvergunning

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-01583GGB16 Aantal bijlagen Datum 13 februari 2017 Onderwerp Terrasvergunning AANVRAAG Op 26 oktober 2016

Nadere informatie

REURING op Winkelcentrum IJburg. REURING markt, september 2016

REURING op Winkelcentrum IJburg. REURING markt, september 2016 REURING op Winkelcentrum IJburg REURING markt, september 2016 Een weekmarkt op IJburg IJburg heeft 20.000 inwoners, relatief gezien wonen hier de meeste kinderen van West-Europa IJburg staat op de derde

Nadere informatie

BIJLAGE BEHORENDE BIJ HET BESLUIT VAN DE BURGEMEESTER D.D. 4 SEPTEMBER 2012 TOT VASTSTELLING VAN NADERE REGELS VOOR DE HORECA.

BIJLAGE BEHORENDE BIJ HET BESLUIT VAN DE BURGEMEESTER D.D. 4 SEPTEMBER 2012 TOT VASTSTELLING VAN NADERE REGELS VOOR DE HORECA. BIJLAGE BEHORENDE BIJ HET BESLUIT VAN DE BURGEMEESTER D.D. 4 SEPTEMBER 2012 TOT VASTSTELLING VAN NADERE REGELS VOOR DE HORECA. In de algemene toelichting bij dit besluit zijn algemene beleidsuitgangspunten

Nadere informatie

Horecawijzer. Goed geregeld

Horecawijzer. Goed geregeld Horecawijzer Goed geregeld Voor startende en zelfs ervaren horecaondernemers kan het lastig zijn om uit te vinden welke regels er zijn. In deze folder geeft stadsdeel Centrum u daarom een kijkje in de

Nadere informatie

Memo. aan. Gemeenteraad Handhaving terrassenbeleid. van. College 17 november Inleiding

Memo. aan. Gemeenteraad Handhaving terrassenbeleid. van. College 17 november Inleiding Memo aan onderwerp van datum Gemeenteraad Handhaving terrassenbeleid College 17 november 2015 I Inleiding De terrassen op de Markt hebben sinds de invoering van het terrassenbeleid in 2008 een impuls gegeven

Nadere informatie

Besluit Gelet op het bepaalde in de betreffende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening en de Zondagswet;

Besluit Gelet op het bepaalde in de betreffende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening en de Zondagswet; Centrum Management Weert Weert, 11 december 2017 Onderwerp : aanvraag vergunning Ons kenmerk : 22323 Beste meneer, Bijgaand ontvangt u de vergunning voor het organiseren van Winters Weert in de binnenstad

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-00163GGB18 Aantal bijlagen Datum 31 mei 2018 Onderwerp Terrasvergunning AANVRAAG Op

Nadere informatie

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Maasboulevard (Kesselskade)

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Maasboulevard (Kesselskade) Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Maasboulevard (Kesselskade) 7 Kenmerken (zie ook de tekening op 5) Deze open ruimte met horeca- en ticketpaviljoens en brede terrassen ontstond rond 1995 toen de

Nadere informatie

Bevoegdheid burgemeester/college

Bevoegdheid burgemeester/college Vergunning / ontheffing Artikel 1:4, tweede lid, van de Apv - Voorschriften De aan de vergunning/ontheffing verbonden voorschriften en beperkingen worden niet nagekomen. Exploitatie openbare inrichtingen

Nadere informatie

1e Wijziging terrassenbeleid 2018 gemeente Harlingen. Nadere regels omtrent het gebruik van terrassen in de gemeente Harlingen Update april 2018

1e Wijziging terrassenbeleid 2018 gemeente Harlingen. Nadere regels omtrent het gebruik van terrassen in de gemeente Harlingen Update april 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Harlingen Nr. 99956 11 mei 2018 1e Wijziging terrassenbeleid 2018 gemeente Harlingen Nadere regels omtrent het gebruik van terrassen in de gemeente Harlingen

Nadere informatie

2. Toezicht Veiligheid en Leefbaarheid

2. Toezicht Veiligheid en Leefbaarheid 2. Toezicht Veiligheid en Leefbaarheid Inhoudsopgave 1. Drank- en horecawet... 2 1.1. Omvang vergunde horeca activiteiten... 2 1.2. Toezicht op vergunde horeca-activiteiten... 2 1.3. Controles op vergunde

Nadere informatie

2. Het Groningse terras

2. Het Groningse terras Inleiding Deze nota is van toepassing op alle terrassen binnen de gemeente Groningen. Voor terrassen in de zone binnen de diepenring gelden extra regels voor kwaliteit, uitstraling en openingstijden. Veruit

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-00681GGB17 Aantal bijlagen Datum 24 augustus 2017 Onderwerp Terrasvergunning AANVRAAG

Nadere informatie

Inhoudsopgave B E L E I D S R E G E L H O R E C A H A N D H A V I N G 2 0 0 2

Inhoudsopgave B E L E I D S R E G E L H O R E C A H A N D H A V I N G 2 0 0 2 12 juni 2002 Inhoudsopgave Geregistreerd onder nummer BIVO/2010/29815 Wettelijke grondslag: Drank- en horecawet 1 1. Inleiding Een bestuursorgaan kan beleidsregels vaststellen. Titel 4.3 van Algemene

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN TERRASSEN OP OPENBAAR DOMEIN

REGLEMENT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN TERRASSEN OP OPENBAAR DOMEIN REGLEMENT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN TERRASSEN OP OPENBAAR DOMEIN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst en beelden - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst

Nadere informatie

NADERE REGELS EN BELEIDSREGELS TERRASSEN HELMOND 2011

NADERE REGELS EN BELEIDSREGELS TERRASSEN HELMOND 2011 CVDR Officiële uitgave van Helmond. Nr. CVDR102041_1 27 februari 2018 NADERE REGELS EN BELEIDSREGELS TERRASSEN HELMOND 2011 Het college van burgemeester en wethouders respectievelijk de burgemeester van

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 11.0013. Rv. nr.: 11.0013 B&W-besluit d.d.: 15-2-2011 B&W-besluit nr.: 11.0151

RAADSVOORSTEL 11.0013. Rv. nr.: 11.0013 B&W-besluit d.d.: 15-2-2011 B&W-besluit nr.: 11.0151 RAADSVOORSTEL 11.0013 Rv. nr.: 11.0013 B&W-besluit d.d.: 15-2-2011 B&W-besluit nr.: 11.0151 Naam programma +onderdeel: Veiligheid. Onderwerp: Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening 2009 met

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-00382GGB16 Aantal bijlagen Datum 23 mei 2016 Onderwerp Terrasvergunning AANVRAAG Op

Nadere informatie

besluit: I. Vast te stellen de Nadere regels en beleidsregels terrassen Helmond 2011 II. In te trekken het Terrassenplan 2007

besluit: I. Vast te stellen de Nadere regels en beleidsregels terrassen Helmond 2011 II. In te trekken het Terrassenplan 2007 Jaar: 2011 Nummer: 44 Besluit: B&W 19 april 2011 Gemeenteblad NADERE REGELS EN BELEIDSREGELS TERRASSEN HELMOND 2011 Het college van burgemeester en wethouders respectievelijk de burgemeester van Helmond

Nadere informatie

BELEIDSREGEL TERRASSEN CENTRUM ALMERE BUITEN

BELEIDSREGEL TERRASSEN CENTRUM ALMERE BUITEN De burgemeester van Almere; BELEIDSREGEL TERRASSEN CENTRUM ALMERE BUITEN Gelet op het bepaalde in: - artikel 4:81, lid 1, van de Algemene wet bestuursrecht waarin is bepaald dat een bestuursorgaan beleidsregels

Nadere informatie

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Onze Lieve Vrouweplein (noord)

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Onze Lieve Vrouweplein (noord) Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Onze Lieve Vrouweplein (noord) 5 Kenmerken (zie ook de tekening op 5) Het Onze Lieve Vrouweplein is een van de oudste pleinen van ons land. Het was in de Middeleeuwen

Nadere informatie

Boombak staat in de weg Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum, Sector Openbare Ruimte

Boombak staat in de weg Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum, Sector Openbare Ruimte Rapport Gemeentelijke Ombudsman Boombak staat in de weg Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum, Sector Openbare Ruimte 28 januari 2010 RA1047219 Samenvatting Verzoeker is directeur van een hotel op het Rembrandtplein.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT P11 R M i «v 1 O RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1182112 Datum: 4 augustus 2015 Behandeld door: Elles Lankhof Afdeling / Team: BEDV/ BJVZ Onderwerp: Wijziging Algemeen plaatselijke

Nadere informatie

Ondernemersvereniging Maaspoort ALG-R. Weert, 14 juni aanvraag vergunning : : Onderwerp Ons kenmerk. Beste heer,

Ondernemersvereniging Maaspoort ALG-R. Weert, 14 juni aanvraag vergunning : : Onderwerp Ons kenmerk. Beste heer, Ondernemersvereniging Maaspoort ALG-R Weert, 14 juni 2016 Onderwerp Ons kenmerk : : aanvraag vergunning Beste heer, Hierbij ontvangt u de vergunning voor het organiseren van de Braderie op 1 juli 2016

Nadere informatie

Huurvoorwaarden en reglement Welzijnsstichting Kerverland ten behoeve van de Huiskamer van Waarder

Huurvoorwaarden en reglement Welzijnsstichting Kerverland ten behoeve van de Huiskamer van Waarder Huurvoorwaarden en reglement Welzijnsstichting Kerverland ten behoeve van de Huiskamer van Waarder 1. Dit document is opgesteld door de Welzijnsstichting Kerverland te Waarder, ingeschreven bij de Kamer

Nadere informatie

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Bassin (lage kade)

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Bassin (lage kade) Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Bassin (lage kade) 6 Kenmerken (zie ook de tekening op 5) Oorspronkelijk overslagplaats tussen de Maas en de Zuid-Willemsvaart uit het begin van de 19e eeuw, met

Nadere informatie

De burgemeester van de Wierden

De burgemeester van de Wierden De burgemeester van de Wierden gelet op de Gemeentewet artikel 174, lid 3, Titel 4.3 van de Algemene wet bestuursrecht en de artikelen 2:10, 2:27 en 2:28a van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente

Nadere informatie

TOEZICHTINFORMATIE. Toezichtindicatoren Drank en horecawet

TOEZICHTINFORMATIE. Toezichtindicatoren Drank en horecawet TOEZICHTINFORMATIE Toezichtindicatoren Drank en horecawet Datum: december 2013 Versie: 1 2 Inhoud 1 Aanleiding 4 2 Leeswijzer 5 3 Toezichtindicatoren Drank en horecawet 6 3 1 Aanleiding Voor u liggen de

Nadere informatie

EVENEMENTEN VERGUNNINGEN ROTTERDAM AANTREKKELIJKE EN LEEFBARE STAD MET RUIMTE VOOR KLEINE EN GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN.

EVENEMENTEN VERGUNNINGEN ROTTERDAM AANTREKKELIJKE EN LEEFBARE STAD MET RUIMTE VOOR KLEINE EN GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN. EVENEMENTEN VERGUNNINGEN ROTTERDAM AANTREKKELIJKE EN LEEFBARE STAD MET RUIMTE VOOR KLEINE EN GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN. INLEIDING ROTTERDAM IS DÉ EVENEMENTENSTAD VAN NEDERLAND. VAN KLEINSCHALIG TOT GROTE,

Nadere informatie

APV nadere regels terrassen

APV nadere regels terrassen MONUMENTENBELEID APV nadere regels terrassen GEMEENTE MAASGOUW Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1:1 Begripsomschrijvingen De begripsomschrijvingen zoals genoemd in artikel 2:19 Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

Artikel 3 Regels voor het plaatsen van reclameborden en uitstallingen

Artikel 3 Regels voor het plaatsen van reclameborden en uitstallingen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Almelo. Nr. 128724 29 december 2015 Beleidsregel reclameborden en uitstallingen Algemeen Deze beleidsregel is gebaseerd op het bepaalde in artikel 2:10 van de

Nadere informatie

Vast te stellen de hierna volgende beleidsregel handhaving illegale prostitutie.

Vast te stellen de hierna volgende beleidsregel handhaving illegale prostitutie. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lisse. Nr. 51415 25 april 2016 Beleidsregel handhaving illegale prostitutie Kenmerk: W054469 / 58683 De Burgemeester van Lisse; Het college van Burgemeester

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-00167GGB17 Aantal bijlagen Datum 7 juni 2017 Onderwerp Gedeeltelijke weigering terrasvergunning

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Politiereglement aangaande de inname van het openbaar domein voor het opstellen van een horecaterras. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Afdeling 1 Doel en begrippen 1 Dit politiereglement regelt de privatieve

Nadere informatie

Beleidsregels Terrassen Gemeente Leidschendam-Voorburg 2015

Beleidsregels Terrassen Gemeente Leidschendam-Voorburg 2015 «VLogoGr» Beleidsregels Terrassen Gemeente Leidschendam-Voorburg 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg; Overwegende dat het de bevoegdheid heeft om regels

Nadere informatie

Uitvoeringsbeleid Terrassen 2013 Delft

Uitvoeringsbeleid Terrassen 2013 Delft Uitvoeringsbeleid Terrassen 2013 Delft Uitvoeringsbeleid Terrassen 2013 Delft pagina 1-11 1. Inleiding Het doel van het terrassenbeleid is : het reguleren van de ingebruikneming van de openbare ruimte

Nadere informatie

incl. stappenplan handhaving Horeca (APV), Drank- en Horecawet, Wet op de Kansspelen, Coffeeshops

incl. stappenplan handhaving Horeca (APV), Drank- en Horecawet, Wet op de Kansspelen, Coffeeshops GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amersfoort. Nr. 18801 17 februari 2016 Sanctiebeleid Horeca gemeente Amersfoort incl. stappenplan handhaving Horeca (APV), Drank- en Horecawet, Wet op de Kansspelen,

Nadere informatie

Bijlage 4: Sanctietabel Drank en Horeca

Bijlage 4: Sanctietabel Drank en Horeca Bijlage 4: Sanctietabel Drank en Horeca Overtreding artikel Drank- en Artikel 2, tweede lid Drank- en : Maken van reclame voor alcoholhoudende drank in strijd met de regels gesteld krachtens het eerste

Nadere informatie

Inrichtingsplan weekmarkt 2017

Inrichtingsplan weekmarkt 2017 Inrichtingsplan weekmarkt 2017 zoals bedoeld in artikel 2 van de Marktverordening gemeente Venray 2017 Artikel 1. Plaats en markttijden 1. Op het Henseniusplein en Schouwburgplein wordt op maandagen een

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-00347GGB17 Aantal bijlagen Datum 6 juli 2017 Onderwerp Terrasvergunning AANVRAAG Op 19 maart 2017 hebben

Nadere informatie

Koninginnedag Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012

Koninginnedag Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012 Koninginnedag 2012 Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012 Programma bijeenkomst Welkomstwoord burgemeester Elzenga Presentatie projectleider Koninginnedag 2012 Gelegenheid

Nadere informatie

Toezicht Veiligheid en Leefbaarheid

Toezicht Veiligheid en Leefbaarheid Toezicht Veiligheid en Leefbaarheid toezichtinformatie Toezichtinformatie over 214 Deze vragenlijst dient als basis voor het aanleveren van de informatie die nodig is voor het vullen van de toezichtindicatoren

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor het organiseren van een evenement (artikel 2:13 Apv)

Aanvraagformulier voor het organiseren van een evenement (artikel 2:13 Apv) Aanvraagformulier voor het organiseren van een evenement (artikel 2:13 Apv) Vooroverleg Indien gewenst kan voorafgaand aan de indiening van dit formulier een vooroverleg plaatsvinden tussen de organisator

Nadere informatie

1. Algemene omschrijving

1. Algemene omschrijving 1.1 Inleiding 1. Algemene omschrijving georganiseerd. Kort algemene informatie invullen over het evenement. In elk geval door wie het wordt 1.2 Ervaringen uit het verleden risico s Kort aangeven er op

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR388095_1. Beleidsregel reclameborden en uitstallingen

CVDR. Nr. CVDR388095_1. Beleidsregel reclameborden en uitstallingen CVDR Officiële uitgave van Almelo. Nr. CVDR388095_1 3 juni 2016 Beleidsregel reclameborden en uitstallingen Beleidsregel reclameborden en uitstallingen Algemeen Deze beleidsregel is gebaseerd op het bepaalde

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR404391_1. Beleidsregel handhaving illegale prostitutie

CVDR. Nr. CVDR404391_1. Beleidsregel handhaving illegale prostitutie CVDR Officiële uitgave van Lisse. Nr. CVDR404391_1 17 oktober 2017 Beleidsregel handhaving illegale prostitutie De Burgemeester van Lisse; Het college van Burgemeester en wethouders van Lisse Ieder vanuit

Nadere informatie

Concept advies terrassenbeleid in Emmeloord Centrum aan college van B&W.

Concept advies terrassenbeleid in Emmeloord Centrum aan college van B&W. Concept advies terrassenbeleid in Emmeloord Centrum aan college van B&W. Inleiding Naar aanleiding van de opwaardering van Emmeloord centrum in 2010 zijn er op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-01504GGB16 Aantal bijlagen Datum 2 december 2016 Onderwerp Verlening terrasvergunning

Nadere informatie

Handhaving@horeca Breda

Handhaving@horeca Breda Handhaving@horeca Breda 1. Inleiding Breda is een Bourgondische en gezellige uitgaansstad. De haven is opgeknapt waardoor er een groot aantal terrassen aan het water is verschenen. Door de komst van de

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Vaststellen marktterrein en eindtijd weekmarkt

B en W Adviesnota ADVIES. Vaststellen marktterrein en eindtijd weekmarkt B en W Adviesnota Onderwerp Vaststellen marktterrein en eindtijd weekmarkt Zaaknummer -- Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 15 juli 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening Toezicht

Nadere informatie

Regionale Handhavingsmatrix Horeca. Auteur: Werkgroep Handhaving, Verzuip jij je toekomst?! Datum: December 2014

Regionale Handhavingsmatrix Horeca. Auteur: Werkgroep Handhaving, Verzuip jij je toekomst?! Datum: December 2014 Regionale Handhavingsmatrix Horeca Auteur: Werkgroep Handhaving, Verzuip jij je toekomst?! Datum: December 2014 1 Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en Wet BIBOB-beleidslijn BIBOB 1. In werking in

Nadere informatie

"ii 'lil. Uitvoeringsbeleid Terrassen 2013 - Delft. eindparaaf. Gemeente Delft. wethouder. wethouder. d.d.

ii 'lil. Uitvoeringsbeleid Terrassen 2013 - Delft. eindparaaf. Gemeente Delft. wethouder. wethouder. d.d. eindparaaf wethouder wethouder Gemeente Delft d.d. "ii 'lil Uitvoeringsbeleid Terrassen 2013 - Delft Uitvoeringsbeleid Terrassen 2013 - Delft pagina I - 12 I. Inleiding Het doel van het terrassenbeleid

Nadere informatie

SAMEN een mooie zomer op het Anna Paulownaplein! Maandag 1 juni 2015 Locatie: Kamer Hiernaast (Room Next Door)

SAMEN een mooie zomer op het Anna Paulownaplein! Maandag 1 juni 2015 Locatie: Kamer Hiernaast (Room Next Door) SAMEN een mooie zomer op het Anna Paulownaplein! Maandag 1 juni 2015 Locatie: Kamer Hiernaast (Room Next Door) Samenvatting Maandagavond 1 juni jl. kwamen bewoners en ondernemers van het Anna Paulownaplein

Nadere informatie