RAPPORTAGE SCHETSONTWERP COMPLEX

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RAPPORTAGE SCHETSONTWERP COMPLEX"

Transcriptie

1 RAPPORTAGE SCHETSONTWERP COMPLEX 1 SEPTEMBER 2009 BAVAVLA ARCHITECTEN

2 OPGAVE Dit schetsplan betreft de herontwikkeling van het woningencomplex aan de -. Het complex wordt beheerd door -. Uit een wijkschouw in diverse wooncomplexen van bleek dat een gewone opknapbeurt niet toereikend is om de problemen van dit complex op te lossen. Hieruit volgde de intentie voor het maken van een plan voor revitalisatie voor het complex in Bij het onderzoek naar de mogelijkheden is er in eerste instantie uitgegaan van ingrepen die bij mutaties aan te brengen zijn. Na een analyse bleken de problemen van dit complex fundamenteler van aard te zijn. Deze bleek niet op te lossen met een terughoudende ingreep en alleen op te lossen met een radicaal plan voor de opbouw van het complex en de ontsluitingsstructuur. Bij de planvorming is nadrukkelijk gekeken naar de toekomstwaarde van het complex. Hierbij wordt met name gedacht wordt aan de huisvesting van kleinere huishoudens. Er is een schetsplan opgesteld waarbij het complex in de markt gezet kan worden als appartementencomplex. Het aandeel grote woningen is daarom beperkt. Hiernaast zijn gescheiden leefmilieus voor grotere en kleinere woningtypes aangebracht.

3 Het complex is gebouwd in de jaren 80. Het heeft de vorm van een haak, met de punt naar het oosten. De buurtontsluitingsweg loopt rondom deze haak, het ontsluitings- en parkeerplein ligt in de haak. Het hoofdtrappenhuis met lift bevind zich op de punt van het complex, aan de uiteinden van de blokken zitten twee noodtrappenhuizen. De haak heeft een symmetrische programmatische en architectonische opbouw, met twee identieke armen en het hoofdtrappenhuis als spiegelpunt. Op de kop van de zuidelijke arm staat echter een extra blokje met eengezinswoningen en een appartement. Het blok bevat in totaal 32 woningen. De begane grond en de eerste verdieping bestaat uit 15 grondgebonden eengezinswoningen, van 85 m2 bvo. Op de tweede en derde verdiepingen bevinden zich 13 appartementen van 62 m2 BVO, ontsloten met galerijen. Naast het hoofdtrappenhuis bevinden zich fi etsenbergingen. Hierboven zitten op de eerste en tweede verdieping 4 maisonnettes van 85 m2. De architectuur kenmerkt zich enerzijds door een interessante plastische opbouw en anderzijds een gebrekkige detaillering en goedkoop materiaalgebruik, onder andere van balustrades en dakoverstekken. Ook het onregelmatige beeld dat is ontstaan in 20 jaar van onderhoud geeft het complex een matige uitstraling. De erfscheidingen, vuilcontainers en de bergingen verrommelen het straatbeeld. De sociale veiligheid van de hoofdontsluiting is matig. De liging en het zicht op de hoofdentree is door de aangrenzende bergingen slecht, de galerijvloer is slecht afgewerkt, met niveauverschillen in de overgangen naar de woningen. BESCHRIJVING VAN HET COMPLEX

4 INGREPEN, OPDIKKEN, AANKOPPEN EN OPTOPPEN De bestaande woningen en de ontsluitingen hebben een slechte oriëntatie op de zon. Dit geldt met name van de noordelijke arm. Hier liggen de galerijen aan de zuidwest gevel en de buitenruimtes aan de noordoost gevel. In het gepresenteerde ontwerp worden de galerijen naar de schaduwzijde van het blok verlegd. De bergingen ontsieren de voorkant aan de pleinzijde en ontnemen daglicht aan de woningen op de begane grond. Deze worden naar de tuin verplaatst en met een achterom op het vietspad aangetakt. Op de kop van het blok is ruimte voor een nieuwe aankopping met een aantal grotere appartementen. In de plint van deze aankopping is ruimte voor een dubbelzijdige entree. Aan de pleinzijde en het parkeerplein wordt een formele entree voor voetgangers en bezoek ingericht. Hier zitten de bellen en de postkasten, Aan de zijde van het fi etspad, op de punt van het complex kan de tweede entree voor fi etsers en scootmobielen ingericht worden. Met het verplaatsen van de bergingen komt een strook vrij van 5,1 meter vanaf de voordeuren tot de erfgrens, waarbinnen de bouwblokken worden opgedikt. Bij een gelijkblijvende verkaveling zouden er deze manier veel grote eengezinswoningen ontstaan. De begane grondwoningen in de noordelijke vleugel worden daarom gesplitst wordt in twee appartementen, op de begane grond en de eerste verdieping. De tweebuekige appartementen in de noordelijke vleugel worden eveneens gesplitst. De scheiding tussen de leefmilieus van de kleine appartementen en de grotere woningen wordt gemaakt tussen het hoofdtrappenhuis en de galerijen naar de noord- en zuidvleugel. De bestaande woningen zijn heel erg ondiep. Alle ruimtes, ook de dienende, liggen daarom aan de gevel. Hiermee gaat daglicht in de woning verloren. Met de opdikking kan ook de oriëntatie van de woningplattegrond aangepast worden. De dienende ruimtes worden in de kern van de woningen gelegd. De woonvertrekken richten zich op de bezonde gevel, terwijl de slaapkamers aan de niet bezonde gevels komen te liggen. Door de hoge borstweringen en dichte balustrades zijn de buitenruimtes en het zicht op de omgeving vanuit de woningen van een slechte kwaliteit. Met het nieuwe ontwerp van de gevels kan ook een betere aantakking van de woningen op de buitenruimte ontworpen worden. Aan de entree van het plein staat een separaat blokje met eengezinswoningen en een appartementje. Aan de tuinzijde van dit blokje wordt nieuwbouw geprojecteerd die, samen met het bestaande losse blokje een clustertje zorgwoningen vormt. Het ontwerp laat ook een optopping zien van een bouwlaag. In deze optopping zijn appartementen met een gelijke plattegrond ontworpen. Deze optopping kan licht uitgvoerd worden, maar de reserve van de fundering en hoofddraagconstructie zal hierop getoetst moeten worden. Aan de uiteinden van de twee galerijen op de bovenste bouwlaag is vervolgens ruimte voor twee collectieve buitenruimtes.

5 1 bestaande situatie, galerijen aan zuid westgevel 2 galerijen omgelegd naar noord oostgevel TRANSFORMATIE VAN HET COMPLEX 3 verplaatsing bergingen naar tuinzijden en aantakking op het fi etspad 4 dubbele ontsluiting in de oksel en op de hoek 5 ruimte voor opdikking aan pleinzijde 5,1 meter 6 dienende ruimte in de kern, woonkamer op bezonde gevel slaapkamers op niet bezonde gevel

6 NIEUWE ARCHITECTUUR Impressie vanuit het westen Het ontwerp gaat uit van verschillen tussen het oude bouwvolume en de nieuwe aanvullingen. Optoppingen, aankoppingen, opdikkingen en nieuwe galerijen zijn in het ontwerp duidelijk zichtbaar gemaakt. De woningen en ontsluitingen zijn in het nieuwe ontwerp op het daglicht gericht. de oriëntatie van de noordelijge vleugel is en de oorspronkelijke symmetrie zijn daarom omgekeerd. Het duidelijk accent van de horizontale balustrades van galerijen, tegenover de gerasterde vliesgevel laat de omkering van de symmetrie duidelijk zien. De opdikkingen zijn ontworpen in een heldere gerasterde gevel. Dit raster laat vervolgens verschillende puivullingen toe, waarin het verschil zichbaar gemaakt wordt tussen benedenwoningen en appartementen. Het verschil tussen de bestaande appartementen en de optoppingen wordt tot uitdrukking gebracht door de open galerijen, waarachter de oude materialisatie zichtbaar is, en de gesloten galerijen bij de optoppingen.

7 NIEUWE ARCHITECTUUR Impressie vanuit het noorden De twee delen nieuwbouw van de aankoppingen krijgen een gelijke architectonische uitwerking, een donkere kleur baksteen. Ook krijgen zij op de hoek op de begane grond een gelijke gematerialiseerde entreepartij.

8 EENGEZINSWONING ZUIDVLEUGEL BESTAAND De bestaande eengezinswoning is slechts 8,2 meter diep. Met de aanbouw van de berging aan de straatzijde gaat een deel van de gevel verloren voor uitzicht en daglicht. De ruimte voor de eetkamer en woonkamer is zeer beperkt. Vanwege de geringe diepte ligt de sanitaire ruimte op de eerste verdieping aan de gevel.

9 bestaand nieuw EENGEZINSWONING ZUIDVLEUGEL NIEUW Door het verplaatsen van de bergingen naar de tuin komt aan de straatzijde veel ruimte vrij voor het uitbouwen van de eengezinswoningen. Er is naast de entree met toilet plaats voor een eetkeuken. De woonkamer wordt daardoor aanzienlijk groter. Op de eerste verdieping kan een kernplattegrond gemaakt worden. De badkamer en een separaat toilet liggen in de kern van de woning, drie grote slaapkamers liggen aan de gevel.

10 APPARTEMENT ZUID- & NOORDVLEUGEL BESTAAND De bestaande woningen zijn erg ondiep, de appartementen slechts 6,9 meter. Deze geringe diepte leidt ertoe dat alle ruimtes, ook de dienende aan de gevel liggen. Dat leidt tot verlies aan daglicht in de woonruimtes.

11 bestaand nieuw APPARTEMENT ZUIDVLEUGEL NIEUW De woningen kunnen met 5,1 meter dieper gemaakt worden. Hiermee ontstaat de mogelijkheid de dienende ruimtes in de kern te leggen. De woning wordt optimaal op het daglicht aangepast, met de slaapkamers aan de niet bezonde, en de woonkamers aan de bezonde zijde.

12 APPARTEMENT NOORDVLEUGEL VERDIEPINGEN NIEUW nieuw bestaand Door de opdikking worden er veel extra vierkante meters aan de appartementen toegevoegd. Het is mogelijk de grote appartementen te splitsen in éénbeukige appartementen. De noordvleugel krijgt nieuwbouw met een nieuwe gevel aan de zuid-west kant. Met een nieuw ontwerp van deze gevel, uit schuifpuien die open gezet kunnen worden, zijn er mogelijkheden voor een woon-buitenruimte.

13 nieuw bestaand APPARTEMENT NOORDVLEUGEL VERDIEPINGEN NIEUW Het ontwerp houdt rekening met het weer samenvoegen van een gesplitst appartement

14 APPARTEMENT NOORDVLEUGEL BEGANE GROND NIEUW nieuw bestaand De eengezinswoningen in de noordelijke arm worden gesplitst in twee appartementen op de begane grond en de eerste verdieping. Er dient daarom een extra galerij aangebracht te worden op de eerste verdieping. deze wordt uitgevoerd als gesloten galerij. Onder deze galerij bevind zich een extra serre van de begane grondwoning.

15 APPARTEMENT NOORDVLEUGEL EERSTE VERDIEPING NIEUW nieuw bestaand

16 PLATTEGROND BEGANE GROND BESTAAND

17 PLATTEGROND BEGANE GROND NIEUW

18 PLATTEGROND EERSTE VERDIEPING BESTAAND

19 PLATTEGROND EERSTE VERDIEPING NIEUW

20 PLATTEGROND TWEEDE VERDIEPING BESTAAND

21 PLATTEGROND TWEEDE VERDIEPING NIEUW

22 PLATTEGROND DERDE VERDIEPING BESTAAND

23 PLATTEGROND DERDE VERDIEPING NIEUW

24 DAKAANZICHT BESTAAND

25 PLATTEGROND VIERDE VERDIEPING NIEUW

26 WONPROGRAMMA BESTAAND EN NIEUW

27 RAPPORTAGE ONTWERP SCHETSONTWERP COMPLEX BROERSKAMP VELSERBROEK BAVAVLA ARCHITECTEN 1 SEPTEMBER 2009 BIJHORENDE DOCUMENTEN Schetsontwerp SO 1.01 plattegronden 1:100 1:50 CONTACTGEGEVENS EN DOCUMENTEN

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012 VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10 25 april 2012 5 Floris Versterstraat 10 Bestaande situatie 1:200 BEGANE GROND EERSTE VERDIEPING 6 TWEEDE VERDIEPING DERDE VERDIEPING ACHTERGEVEL VOORGEVEL 7 Floris Versterstraat

Nadere informatie

S E C O N D S K I N SECOND SKIN

S E C O N D S K I N SECOND SKIN SECOND SKIN Dit ontwerp komt voort uit het concept om een traditioneel bouwvolume te combineren met een eigentijdse gevelindeling en een ruimtelijk interieur. Het traditionele bouwvolume van twee bouwlagen

Nadere informatie

De 3 hoven, Haarlem. oude situatie

De 3 hoven, Haarlem. oude situatie De 3 hoven, Haarlem Locatie Ontwerp foto s Opdrachtgever Aannemer Adviseurs Totaal bvo Bouwkosten Projectduur Bijzonderheden Monacopad e.o., Haarlem M. Henssen, W. Swinkels, K. vd Velden, P. Spoelstra

Nadere informatie

BAVAVLA + CARDO ARCHITECTEN

BAVAVLA + CARDO ARCHITECTEN DE HOVEN EN DE TUIN VAN NOORD Schets voor de herontwikkeling "de hoven" in opdracht van woningbouwvereniging de Sleutels van Zijl en Vliet HUIDIGE SITUATIE DE HOVEN 1 OPGAVE In 2007 heeft de Stuurgroep

Nadere informatie

Locatie 3 Parklaan: NS + Verweij sab 61403.02. Gemeente Boskoop 25 september

Locatie 3 Parklaan: NS + Verweij sab 61403.02. Gemeente Boskoop 25 september Locatie Parklaan: NS + Verweij sab 6140.02 Gemeente Boskoop 25 september locatienummer Het gebied wordt aan de noordzijde begrensd door het Laag Boskoop, aan de zuidzijde door de Zijde. Aan de oost en

Nadere informatie

De Kolk Oud Ade. Stand informatieavond Projectnummer : OUD634 Opdrachtgever : Stichting MeerWonen

De Kolk Oud Ade. Stand informatieavond Projectnummer : OUD634 Opdrachtgever : Stichting MeerWonen Oud Ade Projectnummer : Opdrachtgever : Datum : Inleiding Aan de Kolk in Oud Ade wordt op de plek waar zeven Oostenrijkse noodwoningen stonden door een plan ontwikkeld van 5 nieuwe Oostenrijkse woningen

Nadere informatie

112 woningen plan St. Cyr Geldrop

112 woningen plan St. Cyr Geldrop B02/2683 29-09-2005 Inleiding Op de locatie van een drietal gesloopte galerijflats is een plan ontwikkeld met een divers aanbod van woningtypes waaronder patiowoningen. De nieuwbouw zal een nieuwe impuls

Nadere informatie

Park Krayenhoff Uithoorn

Park Krayenhoff Uithoorn Park rayenhoff Uithoorn Park rayenhoff Uithoorn Situatie Park rayenhoff vormt een ruim opgezette parkachtige woonwijk aan de noordwest-zijde van Uithoorn op het voormalige IBM-terrein. Het hele plan is

Nadere informatie

Werksessie woningplattegronden Nieuwbouw Prins Hendrikstraat /Jolinkstraat. 28 maart 2017 Verslag

Werksessie woningplattegronden Nieuwbouw Prins Hendrikstraat /Jolinkstraat. 28 maart 2017 Verslag Werksessie woningplattegronden Nieuwbouw Prins Hendrikstraat /Jolinkstraat 28 maart 2017 Verslag Wat willen we bouwen? 3-kamerappartementen Ruime 2-kamerappartementen Gelijkvloers Rolstoeldoor- en toegankelijk;

Nadere informatie

VILLANOVA. architecten. 226 Staal III Dolfijnstraat & Waalstraat, Velsen

VILLANOVA. architecten. 226 Staal III Dolfijnstraat & Waalstraat, Velsen VILLANOVA architecten renovatie van 80 portiekwoningen met toevoeging van een centraal trappenhuis en een galerij 226 Staal III Dolfijnstraat & Waalstraat, Velsen projectgegevens adres Waalstraat en Dolfijnstraat,

Nadere informatie

Project 125 Kop van de Muntel. Citadellaan & Willem van Nassaulaan, s-hertogenbosch

Project 125 Kop van de Muntel. Citadellaan & Willem van Nassaulaan, s-hertogenbosch Project 125 Kop van de Muntel. Citadellaan & Willem van Nassaulaan, s-hertogenbosch Opdrachtgever: Zayaz, s-hertogenbosch maart 2008 - februari 2014 Fotografie: René de Wit, Breda. Typografie huisnrs:

Nadere informatie

BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID VERKOOP FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS) NU GESTART!

BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID VERKOOP FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS) NU GESTART! BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID VERKOOP FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS) NU GESTART! MIDDEN IN HET HIPPE OUDE NOORDEN De Noordsingel, het monumentale gevangeniscomplex in het Oude Noorden van Rotterdam

Nadere informatie

216 Frisolaan renovatie 276 galerij woningen & studie woontoren Frisolaan, Leidschendam in uitvoering VILLANOVA architecten, Rotterdam

216 Frisolaan renovatie 276 galerij woningen & studie woontoren Frisolaan, Leidschendam in uitvoering VILLANOVA architecten, Rotterdam 216 Frisolaan renovatie 276 galerij woningen & studie woontoren Frisolaan, Leidschendam in uitvoering VILLANOVA architecten, Rotterdam 216 Frisolaan Renovatie van 276 galerij woningen Frisolaan 21 t/m

Nadere informatie

GEURST& SCHULZE Plandeel A, grondgebonden woningen met klein appartementenblok

GEURST& SCHULZE Plandeel A, grondgebonden woningen met klein appartementenblok Plandeel A, grondgebonden woningen met klein appartementenblok In deze variant voor plandeel A wordt een programma van 21 eengezinswoningen en een appartementenblok voorgesteld. De bebouwing wordt gekenmerkt

Nadere informatie

Helenusstraat 1 Almere Poort v.o.n.

Helenusstraat 1 Almere Poort v.o.n. Helenusstraat 1 Almere Poort 379.000 v.o.n. algemene informatie plattegrond getekende impressies Deze brochure is met zorg samengesteld uit de beschikbare gegevens. Aan de opgegeven afmetingen en informatie

Nadere informatie

Blok 4 August Allebéplein

Blok 4 August Allebéplein Blok 4 August Allebéplein Bouwenvelop 09-10-2014 Inhoud Inleiding, toelichting Matentekening Ruimtelijke randvoorwaarden Doorsneden Toelichting De bouwenvelop is opgesteld binnen het kader van het Uitwerkingsplan

Nadere informatie

215 Hoofdweg renovatie 2 blokken portiek woningen 45 etage woningen, 15 maisonnettes

215 Hoofdweg renovatie 2 blokken portiek woningen 45 etage woningen, 15 maisonnettes 215 Hoofdweg renovatie 2 blokken portiek woningen 45 etage woningen, 15 maisonnettes VILLANOVA architecten, Rotterdam, 2012 zesxzes visuele communicatie - Nieuwe voorgevels, vanaf de hoek aan de Postjeskade

Nadere informatie

EEMSKWARTIER GRONINGEN

EEMSKWARTIER GRONINGEN EEMSKWARTIER GRONINGEN titel opdrachtgever projectteam aannemer programma periode Eemskwartier Heijmans Vastgoed Steven Nobel, Marnix van der Meer, René de Korte, Koen Pörtzgen Heijmans Bouw 66 grondgebonden

Nadere informatie

AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER

AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER architect studio PROTOTYPE www.studioprototype.nl adviseur constructie constructie adviesbureau F. Wiggers adviseur installaties ABT bouwtechnisch adviesbureau

Nadere informatie

Verpleeg- en reactiveringscentrum. Good Practice. Zwolle. College bouw ziekenhuisvoorzieningen

Verpleeg- en reactiveringscentrum. Good Practice. Zwolle. College bouw ziekenhuisvoorzieningen Good Practice S - MASSA Zorginstelling Stichting Protestants Christelijke Zorgcombinatie en omgeving Architectenbureau Rau & partners, Amsterdam Projectgegevens Aantal plaatsen: 151 verblijfsplaatsen,

Nadere informatie

Studie en prijsvraag Tuinen 3 Gouda

Studie en prijsvraag Tuinen 3 Gouda Studie en prijsvraag Tuinen 3 Gouda Tuinen 3 Gouda Omschrijving 2 Tuinen 3 Gouda Verkavelingsstudie Woonpartners Midden-Holland Verkavelingsstudie In opdracht van Woonpartners Midden-Holland te Waddinxveen

Nadere informatie

Een geweldig appartement op de 4 de en 5 de verdieping op een top locatie!

Een geweldig appartement op de 4 de en 5 de verdieping op een top locatie! Een geweldig appartement op de 4 de en 5 de verdieping op een top locatie! Prinseneiland 75-M in Amsterdam Algemeen: Op het rustige Prinseneiland met het bruisende centrum van Amsterdam om de hoek is dit

Nadere informatie

10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl

10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl Verslag workshop NOORDERHAVEN VELD 10 10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl Op woensdagavond 10 december is de eerste bijeenkomst voor Veld 10, aan de haven geweest. Op deze avond zijn zo n 140 geïnteresseerden

Nadere informatie

VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13

VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13 VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13 41 Bennebroekstaat Bestaande situatie 1:200 42 Bennebroekstaat Bestaande situatie 1:200 1 43 Bennebroekstraat 44 Bennebroekstraat ALGEMEEN De school aan de Bennebroekstraat

Nadere informatie

Renovatie Lanenflat Nieuw Crooswijk, Rotterdam

Renovatie Lanenflat Nieuw Crooswijk, Rotterdam Renovatie Lanenflat Nieuw Crooswijk, Rotterdam Programma Renovatie van de gevel en diverse bouwkunidge aanpassing Opdrachtgever Woonstad Rotterdam, OCNC Locatie Rotterdam, hoek Boezemlaan en Kerkhoflaan

Nadere informatie

161 Weesperzijde renovatie en verbetering van 67 woningen aan de Amstel studieplan voor het optoppen van dit blok met 15 koopwoningen

161 Weesperzijde renovatie en verbetering van 67 woningen aan de Amstel studieplan voor het optoppen van dit blok met 15 koopwoningen 161 Weesperzijde renovatie en verbetering van 67 woningen aan de Amstel studieplan voor het optoppen van dit blok met 15 koopwoningen Oost/Watergraafsmeer, Amsterdam VILLANOVA architecten, Rotterdam, 1999

Nadere informatie

Terrasvilla. Riant wonen aan het water. BBVH Architecten

Terrasvilla. Riant wonen aan het water. BBVH Architecten Terrasvilla Riant wonen aan het water BBVH Architecten Foto gerealiseerde Terrasvilla Terrasvilla Woningtype: Vrijstaand Bebouwd oppervlak: 107 m² (ex. garage) Bruto woonoppervlak: 245 m² Woning inhoud:

Nadere informatie

Illias en Artemis Amsterdamse invloeden in het Homeruskwartier

Illias en Artemis Amsterdamse invloeden in het Homeruskwartier Illias en Artemis Amsterdamse invloeden in het Homeruskwartier Panamalaan 7-E 09 AS Amsterdam T 00 60 0 E info@geusebroekverheij.nl Illias en Artemis Locatie Homeruskwartier, Almere-Poort Opening april

Nadere informatie

BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID INSCHRIJVING FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS)

BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID INSCHRIJVING FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS) BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID INSCHRIJVING FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS) MIDDEN IN HET HIPPE OUDE NOORDEN De Noordsingel, het monumentale gevangeniscomplex in het Oude Noorden van Rotterdam

Nadere informatie

winnaar van de Geurt Brinkgreve Bokaal 2006 renovatieprijs Amsterdam

winnaar van de Geurt Brinkgreve Bokaal 2006 renovatieprijs Amsterdam winnaar van de Geurt Brinkgreve Bokaal 2006 renovatieprijs Amsterdam 204 De Nieuwe Akbar Renovatie 2 blokken portiek-etage woningen 136 woningen, 4 bedrijfsruimtes Kolenkitbuurt, Bos & Lommer, Amsterdam

Nadere informatie

deel 3/3 Project Studio Amsterdam

deel 3/3 Project Studio Amsterdam deel 3/3 Project Studio Amsterdam INTRODUCTIE Dit boekje is volledig gericht op het hoofdproject van de Minor Architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Het hoofddoel van dit project is het

Nadere informatie

8. Woningtypen. Gemeente Alkemade Masterplan Braassemerland

8. Woningtypen. Gemeente Alkemade Masterplan Braassemerland 8. Woningtypen Voor Braassemerland kunnen verschillende bijzondere woningtypen ontwikkeld worden. Deze woningen zijn specifiek voor hun locatie en ontsluiting, hierop wordt ook de situering op de kavel

Nadere informatie

Onderzoek naar ontsluitingsmogelijkheid Portiekontsluiting

Onderzoek naar ontsluitingsmogelijkheid Portiekontsluiting Onderzoek naar ontsluitingsmogelijkheid Portiekontsluiting In dit verslag heb ik het over de ontsluitingsmogelijkheid via een portiek. Hierin zal ik het hebben over wat een portiekontsluiting nou precies

Nadere informatie

MOOI EN COMFORTABEL WONEN IN HET CENTRUM VAN PUTTEN BRINKSTRAAT 26 SOCIALE HUURAPPARTEMENTEN MET ATRIUM

MOOI EN COMFORTABEL WONEN IN HET CENTRUM VAN PUTTEN BRINKSTRAAT 26 SOCIALE HUURAPPARTEMENTEN MET ATRIUM MOOI EN COMFORTABEL WONEN IN HET CENTRUM VAN PUTTEN BRINKSTRAAT 26 SOCIALE HUURAPPARTEMENTEN MET ATRIUM Woning achter de kruidentuin Ontwerp Schippers Architecten BNA uit Den Haag is verantwoordelijk voor

Nadere informatie

TYPE A1. A1 GEBRUIKSOPP. 122 m 2 BUITENRUIMTE 20 m 2 VERDIEPING 3 e AANTAL KAMERS 4. 3 e VERDIEPING. Woning is ter illustratie niet op schaal

TYPE A1. A1 GEBRUIKSOPP. 122 m 2 BUITENRUIMTE 20 m 2 VERDIEPING 3 e AANTAL KAMERS 4. 3 e VERDIEPING. Woning is ter illustratie niet op schaal 5020 1950 3225 2375 15490 3 e VERDIEPING TYPE A1 Deze woning heeft aan beide zijden het gemak van een buitenruimte, die vanaf elke kamer te bereiken is. De ramen in de zijgevel zorgen voor nog meer lichtinval

Nadere informatie

TRANSFORMATIE CHABOTFLAT SPRANG-CAPELLE

TRANSFORMATIE CHABOTFLAT SPRANG-CAPELLE TRANSFORMATIE CHABOTFLAT SPRANG-CAPELLE van galerijflat naar corridorflat hendrikus chabotstraat sprang-capelle nl ontwerp april 2013 - oplevering november 2014 TRANSFORMATIE CHABOTFLAT SPRANG-CAPELLE

Nadere informatie

De Commandeur. 41 appartementen in s-heerenberg op een bijzondere plek

De Commandeur. 41 appartementen in s-heerenberg op een bijzondere plek De Commandeur 41 appartementen in s-heerenberg op een bijzondere plek De Commandeur is gemakkelijk te bereiken, maar ook gelegen in een groene omgeving. Een deel van de appartementen vormt een eenheid

Nadere informatie

Voorlopig Ontwerp. Rijskade bouwnr.2-3. Nieuwerkerk aan den IJssel

Voorlopig Ontwerp. Rijskade bouwnr.2-3. Nieuwerkerk aan den IJssel Voorlopig Ontwerp 2-onder-1 kap Rijskade bouwnr.2-3 variant 'modern' Nieuwerkerk aan den IJssel 312.002 HD Projectrealisatie VO06 15 april 2010 rijskade _ bestaande situatie luchtfoto's Rijskade 'taverna'

Nadere informatie

Houtwalhofjes. Amersfoort 177 grondgebonden woningen Vathorst Velden 2

Houtwalhofjes. Amersfoort 177 grondgebonden woningen Vathorst Velden 2 74 75 Houtwalhofjes Amersfoort 177 grondgebonden woningen Vathorst Velden 2 opdrachtgever Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling, Almere. supervisor Urbis bureau voor stadsontwerp, Rotterdam aannemer van Zwol,

Nadere informatie

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM OMSCHRIJVING PROJECT BALBOAPLEIN Met de afbraak van de Joop Westerweelschool kwam er een bouwterrein vrij van ongeveer 100 bij 50 meter, gelegen tussen het Balboaplein

Nadere informatie

Oranjepark Pijnacker

Oranjepark Pijnacker Oranjepark Pijnacker Oranjepark Pijnacker Situatie Situatie Het Oranjepark ligt binnen de kern van Pijnacker, naast het gemeentekantoor. De appartementengebouwen, bestaande uit 94 woningen, liggen tussen

Nadere informatie

Utrecht Bouwnummer -ong

Utrecht Bouwnummer -ong Utrecht Bouwnummer -ong Vraagprijs: 395.000 vrij op naam Omschrijving Utrecht - Bouwnummer -ong TUINHOF BLAUCAPEL Wonen in Tuindorp-Oost in de wijk Noordoost is luxe en rustig wonen in een groene omgeving

Nadere informatie

HERBESTEMMING LTS Roosendaal

HERBESTEMMING LTS Roosendaal HERBESTEMMING LTS Roosendaal PRESENTATIE VOORLOPIG ONTWERP Datum: 25-11-2016 STEDENBOUW BESTAANDE SITUATIE 1. relatie met het centrum STEDENBOUKUNDIG ONTWERP UITGANGSPUNTEN 2. reageren op schaal verkleining

Nadere informatie

Sociaal huis MErksplas

Sociaal huis MErksplas Sociaal Huis Merksplas DE Omgeving 1 Zicht naar de kerk 2 Zicht over het kruispunt 3 Het oude gemeentehuis met plein 4 Koppeling oude en nieuwe gemeentehuis 5 Het nieuwe gemeentehuis met terras 6 Overkant

Nadere informatie

Schetsplan Stationsweg 38-b/40, Zuidlaren

Schetsplan Stationsweg 38-b/40, Zuidlaren Schetsplan Stationsweg 38b/40, Zuidlaren 11.09.2018 1900 1945 1970 4993 3535b Stationsweg 39, Zuidlaren Schaal 1/500 Kadastrale gemeente Zuidlaren Sectie M Perceel 2193 5517 32 34 38A 3836 5518 32a32d

Nadere informatie

Beneluxlaan 965, Almere

Beneluxlaan 965, Almere Beneluxlaan 965, Almere Kenmerken Overdracht Vraagprijs 264.900 v.o.n. Aangeboden sinds 01-12-2016 Conditie Vrij op naam Waarborgsom Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling Aantal

Nadere informatie

Alternatieve woonlocaties november 2016

Alternatieve woonlocaties november 2016 Alternatieve woonlocaties november 2016 Bij ons leer je de wereld kennen. Woord vooraf De Universiteit Leiden heeft gezocht naar alternatieve woonlocaties voor de bewoners van het Doelencomplex. Op verzoek

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst Verbouwing Gollards. 13 en 14 februari 2019

Voorlichtingsbijeenkomst Verbouwing Gollards. 13 en 14 februari 2019 Voorlichtingsbijeenkomst Verbouwing Gollards 13 en 14 februari 2019 Waarom verbouwen? Waarom verbouwen Iedere oudere moet zijn of haar eigen leven kunnen blijven leiden, ook als de behoefte aan ondersteuning

Nadere informatie

Vrijstaande villa s (type F1) Type F mm (woonoppervlakte 163 m²)

Vrijstaande villa s (type F1) Type F mm (woonoppervlakte 163 m²) Vrijstaande villa s (type F1) Type F1-6000 mm (woonoppervlakte 163 m²) Bouwnummers: Type F1 42 5, 18 en 39 Op een rijtje: t Zeer grote woonkamer circa 53,4 m² t Standaard topgevel voor een lichte en vooral

Nadere informatie

TRANSFORMATIE VAN PORTIEKFLAT IN FLEXIBEL GEBOUW MET KLEINSCHALIGE EN GEFASEERDE INGREPEN

TRANSFORMATIE VAN PORTIEKFLAT IN FLEXIBEL GEBOUW MET KLEINSCHALIGE EN GEFASEERDE INGREPEN TRANSFORMATIE VAN PORTIEKFLAT IN FLEXIBEL GEBOUW MET KLEINSCHALIGE EN GEFASEERDE INGREPEN Bas van Vlaenderen, MArch, MSc www.bavavla.nl info@bavavla.nl Meidoornplein 21 bg 1031 GB Amsterdam 06 15536059

Nadere informatie

Zorgeloos wonen in een modern hof

Zorgeloos wonen in een modern hof Zorgeloos wonen in een modern hof 22 comfortabele nieuwbouw appartementen Centraal gelegen nabij centrum en station noorderhof-hillegom.nl Noorderhof Hillegom zorgeloos wonen in een modern hof Nabij de

Nadere informatie

3 augustus 2012. 32 woningen in groenzone

3 augustus 2012. 32 woningen in groenzone Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Daalkampen II 030.00.02.45.20.00 3 augustus 2012 32 woningen in groenzone Beeldkwaliteitsplan, Daalkampen II - 32 woningen in groenzone 030.00.02.45.20.00 3 augustus

Nadere informatie

Wilhelminastraat ET Bergschenhoek k.k.

Wilhelminastraat ET Bergschenhoek k.k. TE KOOP Wilhelminastraat 81 2661 ET Bergschenhoek 385.000 k.k. KENMERKEN Prijs 385.000 k.k. Adres Wilhelminastraat 81 Postcode 2661 ET Stad Bergschenhoek Ligging In centrum, In woonwijk, Vrij uitzicht

Nadere informatie

bijlagen bij de Toelichting

bijlagen bij de Toelichting bijlagen bij de Toelichting 50 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 51 Bijlage1 Kavelpaspoortenfasen3&4 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 52 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 Kavelpaspoor

Nadere informatie

Ontwikkeling locatie Tuincentrum Omvlee 1320 14 november 2013 Tuincentrum Omvlee. project werknr. datum opdrachtgever.

Ontwikkeling locatie Tuincentrum Omvlee 1320 14 november 2013 Tuincentrum Omvlee. project werknr. datum opdrachtgever. Zuidbargerstraat Oranjekanaal NZ Ontwikkeling locatie Tuincentrum Omvlee 1320 14 november 2013 Tuincentrum Omvlee project werknr. datum opdrachtgever Emmen centrum 1 Emmen 2 projectlocatie 3 2 Zuidbarge

Nadere informatie

Te huur 86 appartementen in woonpark Zonnetij te Aarle-Rixtel

Te huur 86 appartementen in woonpark Zonnetij te Aarle-Rixtel Te huur 86 appartementen in woonpark Zonnetij te Aarle-Rixtel Inhoudsopgave Zonnetij 3 Waar gelegen in Aarle-Rixtel? 4 De appartementen 5 Kwaliteit en voorzieningenniveau 6 Situatietekening 7 Blok A Overzichtsplattegrond

Nadere informatie

Locatie. Plantsoen, eind 19 e eeuw. Verpleeghuis vanaf jaren 50

Locatie. Plantsoen, eind 19 e eeuw. Verpleeghuis vanaf jaren 50 Leiden Locatie, eind 19 e eeuw Het in Leiden staat bekend om de historische uitstraling van zowel het stadspark, dat rond 1840 op de stadswallen werd aangelegd in de stijl van Zocher, als de aangrenzende

Nadere informatie

Bolderburen. 38 woningen met collectieve tuin t Zand Utrecht Nederland

Bolderburen. 38 woningen met collectieve tuin t Zand Utrecht Nederland Bolderburen 38 woningen met collectieve tuin t Zand Utrecht Nederland Bolderburen 38 woningen met collectieve tuin t Zand Utrecht Nederland Bolderburen is onderdeel van een drietal blokken direct bij het

Nadere informatie

hidden village - globalarchitects

hidden village - globalarchitects hidden village - globalarchitects Hidden Village is een huis van 170 m2 ontworpen voor een familie, bestaande uit 2 ouders met 2 kinderen. Het concept van de woning is dat van een verborgen dorp, zowel

Nadere informatie

TYPE A1. A1 GEBRUIKSOPP. 122 m 2 BUITENRUIMTE 20 m 2 VERDIEPING 3 e AANTAL KAMERS 4. 3 e VERDIEPING. Woning is ter illustratie niet op schaal

TYPE A1. A1 GEBRUIKSOPP. 122 m 2 BUITENRUIMTE 20 m 2 VERDIEPING 3 e AANTAL KAMERS 4. 3 e VERDIEPING. Woning is ter illustratie niet op schaal 5020 1950 4425 3225 2375 15490 3 e VERDIEPING TYPE A1 Deze woning heeft aan beide zijden het gemak van een buitenruimte, die vanaf elke kamer te bereiken is. De ramen in de zijgevel zorgen voor nog meer

Nadere informatie

overburght charme van toen, comfort van nu

overburght charme van toen, comfort van nu overburght charme van toen, comfort van nu Uw eigen nieuwe plek op het oudste stukje Geldrop OverBurght wordt goed wonen. Uitstekend bereikbaar, centraal gelegen, veel groen, stijl, uitstraling en hoogwaardige

Nadere informatie

Het dozijn van Sluiseiland, Vianen. Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken

Het dozijn van Sluiseiland, Vianen. Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Het dozijn van Sluiseiland, Vianen Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Juni 2018 Het dozijn van Sluiseiland, Vianen Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Verschillende

Nadere informatie

T E H U U R Stationsstraat 31E Maarheeze

T E H U U R Stationsstraat 31E Maarheeze Stationsstraat 31 E - Maarheeze Landelijk wonen met allure! Dat kan in het moderne appartementencomplex De Baronie, gelegen in het hart van Maarheeze. Dit complex is gebouwd in 2005 en heeft een fraaie

Nadere informatie

Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg

Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg In het plangebied zijn diverse typologieën te onderscheiden. In hoofdstuk 2 zijn de volgende typologieën benoemd: Individueel en geschakelde woningen

Nadere informatie

Burgermeester de Beaufortweg 61-63

Burgermeester de Beaufortweg 61-63 een toekomstgerichte oplossing voor de renovatie van twee kenmerkende gebouwen in Leusden Burgermeester de Beaufortweg 61-63 nieuwbouw renovatie restauratie herbestemming multifunctioneel woningbouw industrie

Nadere informatie

Nieuwbouw appartementencomplex

Nieuwbouw appartementencomplex Nieuwbouw appartementencomplex Historie De synagoge gelegen aan de is ontworpen door architect E. Spier. De plechtige inwijding van de synagoge vond plaats op 3 juni 1981. In 2011 voldeed de synagoge niet

Nadere informatie

Woonwensenenquête Thuisgemaakt Delft

Woonwensenenquête Thuisgemaakt Delft Woonwensenenquête Thuisgemaakt Delft Om een idee te krijgen,waar uw interesse naar uit gaat, verzoeken wij u vriendelijk deze vragenlijst in te vullen. Onder andere met behulp van deze antwoorden kan de

Nadere informatie

WELSTANDSCRITERIA. Aanbouwen als garages, erkers en dakkapellen zijn ondergeschikt aan de woning.

WELSTANDSCRITERIA. Aanbouwen als garages, erkers en dakkapellen zijn ondergeschikt aan de woning. Oranjehof Langbroek Dorps wonen Wonen aan het lint Referentiebeeld woningen in een rooilijn De woningen aan de Doornseweg (verlengde van de Beatrixlaan) moeten de uitstraling krijgen van de lintbebouwing

Nadere informatie

Klapwijkse Pier 4 & 5

Klapwijkse Pier 4 & 5 wurck architectuur stedenbouw landschap SLUITSTUK KLAPWIJKSE PIER Vijf woongebouwen vormen een ensemble met een duidelijke onderlinge verwantschap en verschillen. De laatste twee gebouwen met een gezamenlijke

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSKADER HAVENKWARTIER KOUDUM. 7 juli 2010

BEELDKWALITEITSKADER HAVENKWARTIER KOUDUM. 7 juli 2010 BEELDKWALITEITSKADER HAVENKWARTIER KOUDUM 7 juli 2010 Notitie Havenkwartier Koudum Code 085003 / 07-07-10 GEMEENTE NIJEFURD 085003 / 07-07-10 BEELDKWALITEITSKADER HAVENKWARTIER KOUDUM TOELICHTING INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

De Raadhof. Wonen op niveau. in het nieuwe hart van Pijnacker

De Raadhof. Wonen op niveau. in het nieuwe hart van Pijnacker De Raadhof Wonen op niveau in het nieuwe hart van Pijnacker informatie en verkoop Ruseler Makelaars Ackershof 28 2641 DX Pijnacker Tel: (015) 369 81 24 e-mail: pijnacker@ruseler.nl www.ruseler.nl De Laen

Nadere informatie

Hang 5-6. EGM architecten ARC 2016

Hang 5-6. EGM architecten ARC 2016 EGM architecten ARC 2016 Hang 5-6 Station Blaa Bin ne nr ott e k De Meent Hoog straa t Hang Beur s 2 Het ontwerp van Hang 5-6 komt voort uit een ontwerpwedstrijd die dit jaar werd uitgeschreven voor het

Nadere informatie

Mens- en Milieuvriendelijk. 19 eengezinswoningen & 17 appartementen

Mens- en Milieuvriendelijk. 19 eengezinswoningen & 17 appartementen Mens- en Milieuvriendelijk Wonen 19 eengezinswoningen & 17 appartementen Noaberschap Dichtbij het Zwarte Water en de authentieke wijkboerderij De Klooienberg verrijst een bijzonder project. Op deze prachtige

Nadere informatie

vmx architects Inzending ARC15

vmx architects Inzending ARC15 vmx architects Inzending ARC15 Inleiding De locatie van het Ex-Casa400 project ligt in het Eenhoorngebied. Kenmerkend voor dit gebied is de omslag die hier merkbaar is van de 19e eeuwse stad met gesloten

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan t GIJMINK

Beeldkwaliteitplan t GIJMINK Beeldkwaliteitplan t GIJMINK Definitief oktober 2009 AANVULLING, Fase 6 en 7 Fase 6 en 7 Proefverkaveling Kstedenbouwkundig plan 2009 Proefverkaveling Kschetsplan met uitwerking Fase 1 en 2 Proefverkaveling

Nadere informatie

Hollandse Meesters. Hollands. 21 appartementen Brueghel. informatie deelcomplex

Hollandse Meesters. Hollands. 21 appartementen Brueghel. informatie deelcomplex Hollandse Meesters 21 appartementen Brueghel Hollands informatie deelcomplex 2 Europalaan Oostenrijkstraat Hongarijeplaats 0 cm. 1000 2000 3000 4000 5000 Het woningblok In deze brochure treft u de plattegronden,

Nadere informatie

EEMSKWARTIER GRONINGEN

EEMSKWARTIER GRONINGEN EEMSKWARTIER GRONINGEN titel opdrachtgever projectteam aannemer programma periode Eemskwartier Heijmans Vastgoed Steven Nobel, Marnix van der Meer, Rene de Korte Heijmans Bouw 66 grondgebonden woningen

Nadere informatie

Mariënburg 11, Gemert

Mariënburg 11, Gemert Mariënburg 11, Gemert Kenmerken Overdracht Vraagprijs 199.000 k.k. Aangeboden sinds 28-05-2015 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering nee Indeling Aantal

Nadere informatie

Twee nieuwe Tugelablokken in de Transvaalbuurt Amsterdam. In opdracht van Ymere Ontwikkeling

Twee nieuwe Tugelablokken in de Transvaalbuurt Amsterdam. In opdracht van Ymere Ontwikkeling Twee nieuwe Tugelablokken in de Transvaalbuurt Amsterdam In opdracht van Ymere Ontwikkeling 1/10 Twee nieuwe Tugelablokken De nieuwe Tugelablokken van M3H vervangen twee van de vijf bouwblokken in een

Nadere informatie

Roerstraat hs 1078 LM Amsterdam k.k.

Roerstraat hs 1078 LM Amsterdam k.k. TE KOOP Roerstraat 115-117hs 1078 LM Amsterdam 1.275.000 k.k. KENMERKEN Prijs 1.275.000 k.k. Postcode 1078 LM Ligging Aan rustige weg, In woonwijk, Vrij uitzicht Woningtype Benedenwoning Tuin Ja, Achtertuin,

Nadere informatie

Promenade. Wonen in het hart van Uden. Plattegronden & Technische Omschrijving. 31 huurappartementen in het centrum van Uden

Promenade. Wonen in het hart van Uden. Plattegronden & Technische Omschrijving. 31 huurappartementen in het centrum van Uden Promenade Wonen in het hart van Uden Plattegronden & Technische Omschrijving 31 huurappartementen in het centrum van Uden Verwachte oplevering februari 2015 Area, laat wonen leven Wij zijn Area, dé wooncorporatie

Nadere informatie

27 november 2015. Holy Résidence te Vlaardingen

27 november 2015. Holy Résidence te Vlaardingen 27 november 2015 Holy Résidence te Vlaardingen Partijen Ontwikkeling en realisatie: Ontwerp: Vereniging Boele & van Eesteren Laan van Vredenoord 14 Postbus 3077 2280 GB Rijswijk De Vilder & Zonneveld architecten

Nadere informatie

huren in Toren F Willemspoort Den Bosch

huren in Toren F Willemspoort Den Bosch huren in oren F Willemspoort Den Bosch 52 uxe appartementen in Den Bosch Wonen in een parkachtige omgeving met alle voorzieningen in de buurt. URECH A2 URECH NIJEG ROSAEN DEN BOSCH A59 A59 NIJEG WAAWIJK

Nadere informatie

12 maart 2016. Holy Résidence te Vlaardingen

12 maart 2016. Holy Résidence te Vlaardingen 12 maart 2016 Holy Résidence te Vlaardingen Partijen Ontwikkeling en realisatie Boele & van Eesteren Contactpersoon Floris Gortemaker Adres Laan van Vredenoord 14 Postbus 3077 2280 GB Rijswijk Mail info@holy-residence.nl

Nadere informatie

Structuurontwerp nieuwbouw appartementen Pieter Calandlaan 5-7 Amsterdam Nobillon Vastgoed

Structuurontwerp nieuwbouw appartementen Pieter Calandlaan 5-7 Amsterdam Nobillon Vastgoed 03-04-2017 Structuurontwerp nieuwbouw en Pieter Calandlaan 5-7 Amsterdam Nobillon Vastgoed Building Design Architectuur BV Hoofdstraat 43 7625 PB Zenderen T 074-2659966 F 074-2659967 E info@buildingdesign.nl

Nadere informatie

Voorlopig Ontwerp. Rijskade bouwnr.2-3. Nieuwerkerk aan den IJssel

Voorlopig Ontwerp. Rijskade bouwnr.2-3. Nieuwerkerk aan den IJssel CONCEPT Voorlopig Ontwerp 2-onder-1 kap Rijskade bouwnr.2-3 'modern' Nieuwerkerk aan den IJssel 312.002 HD Projectrealisatie VO10 15 september 2010 rijskade _ bestaande situatie luchtfoto's Rijskade 'taverna'

Nadere informatie

Piet Hein kavel te Goes

Piet Hein kavel te Goes Piet Hein kavel te Goes Stedenbouwkundige randvoorwaarden 151215 BIJLAGE 2 1 Bestaande situatie De Piet Hein kavel ligt aan de zuidrand van de oude binnenstad in een omgeving met deels kleinschalige oudere

Nadere informatie

OUDE CONFECTIEFABRIEK

OUDE CONFECTIEFABRIEK OUDE CONFECTIEFABRIEK 25 nieuwbouw huurappartementen Aleidisstraat en Jan van Avenennestraat te Rotterdam Verschillende type appartementen (van 38m2 tot 149m2) Huurprijzen vanaf 750 / maand (excl. servicelasten)

Nadere informatie

Verzorgd wonen naast t Lelycentre

Verzorgd wonen naast t Lelycentre Nieuwsbrief 1 september 2018 Verzorgd wonen naast t Lelycentre Het voormalige kantoorpand aan Plaats 1, gelegen pal naast t Lelycentre, wordt herontwikkeld tot betaalbare appartementen voor senioren met

Nadere informatie

DORPSVERNIEUWING IN PUTTEN

DORPSVERNIEUWING IN PUTTEN DORPSVERNIEUWING IN PUTTEN FASE 1 21 HUURAPPARTEMENTEN BRINKSTRAAT De Brinkstraat wonen in het centrum van Putten! Een gezichtsbepalend nieuwbouwproject, dat een prominente plek in het centrum van Putten

Nadere informatie

Initiatief en verhuur. Architect. Ontwikkeling en realisatie. Bezoekadres Molenbossen AJ Venlo-Blerick

Initiatief en verhuur. Architect. Ontwikkeling en realisatie.     Bezoekadres Molenbossen AJ Venlo-Blerick Initiatief en verhuur Architect Ontwikkeling en realisatie Bezoekadres Molenbossen 618 5923 AJ Venlo-Blerick Postadres Postbus 337 5900 AH Venlo t 077 389 3131 f 077 382 7951 www.woonwenz.nl www.quantarchitectuur.nl

Nadere informatie

Indelingsvarianten grondgebonden woningen

Indelingsvarianten grondgebonden woningen Indelingsvarianten grondgebonden woningen Gevarieerd wonen, voor iedere doelgroep Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels Alle soorten grondgebonden woningen Naast de lage prijs en het duurzame

Nadere informatie

Kattebos Heerenveen

Kattebos Heerenveen Kattebos 109 - Heerenveen Vraagprijs 595.000,-- kosten koper Omschrijving Kattebos 109 - Heerenveen Op schitterende hoeklocatie en tegenover het Heidemeer met golfcourse gelegen, vrijstaande villa met

Nadere informatie

1 2 A P P A R T E M E N T E N E N 2 E X C L U S I E V E P E N T H O U S E S O P E E N B U I T E N G E W O O N M O O I E L O C A T I E I N H E I L O O

1 2 A P P A R T E M E N T E N E N 2 E X C L U S I E V E P E N T H O U S E S O P E E N B U I T E N G E W O O N M O O I E L O C A T I E I N H E I L O O ` 1 2 A P P A R T E M E N T E N E N 2 E X C L U S I E V E P E N T H O U S E S O P E E N B U I T E N G E W O O N M O O I E L O C A T I E I N H E I L O O EXCLUSIEF WONEN IS WONEN WAAR U ZICH HELEMAAL THUIS

Nadere informatie

Marinestraat. De Ruyterstraat. Situatietekening begane grond. Berging. Woning. Tuin. BVO excl. berging BVO. BVO begane grond W1 W2 W3 W4 W5 W6 W7 W8

Marinestraat. De Ruyterstraat. Situatietekening begane grond. Berging. Woning. Tuin. BVO excl. berging BVO. BVO begane grond W1 W2 W3 W4 W5 W6 W7 W8 6989 Marinestraat 1260 B8 29517 B7 B6 B2 B3 B4 Behoud populieren n.t.b. 17140 B1 B5 T2 T3 T4 T5 T6 T7 T8 7965 De Ruyterstraat 9610 17140 1260 6989 29517 Behoud populieren n.t.b. 1 15 5463 W1 W2 W3 W4 W5

Nadere informatie

Te koop in Almelo. Veldzicht 23

Te koop in Almelo. Veldzicht 23 Te koop in Almelo www.schakel.nl Veldzicht 23 Aan de oevers van het Almelo-Nordhorn kanaal en de rand van het landgoed Huize Almelo, verrijst het prestigieuze appartementsgebouw De Bascule. Wonen in De

Nadere informatie

Stedenbouwkundige onderbouwing dakopbouwen Componistenbuurt

Stedenbouwkundige onderbouwing dakopbouwen Componistenbuurt Stedenbouwkundige onderbouwing dakopbouwen Componistenbuurt 1 Locatie en omgeving De Componistenbuurt is een jaren 70 wijk gelegen in het noordoosten van Berkel. De westzijde van de Componistenbuurt wordt

Nadere informatie

ZUIDERPARKLAAN - DEN HAAG

ZUIDERPARKLAAN - DEN HAAG ZUIDERPARKLAAN - DEN HAAG De dakopbouw aan de Zuiderparklaan bestaat uit een woon-, slaap- en badruimte met daaraan twee terrassen gelegen. Het terras aan de slaapkamer is op de ochtendzon georiënteerd

Nadere informatie

NIEUWBOUW VOEDERHUISJE / STALLEN

NIEUWBOUW VOEDERHUISJE / STALLEN NIEUWBOUW VOEDERHUISJE / STALLEN PROJECT NIEUWBOUW VOEDERHUISJE / STALLEN WETHOUDER V/D POLSTRAAT 35 A - VEEN FASE SCHETSONTWERP T.B.V. WIJZIGING BESTEMMINGSPLAN DATUM NAJAAR 2014 OPDRACHTGEVER BEHEERDERS

Nadere informatie