Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis"

Transcriptie

1 (Xo^ydsimni ^ Besluitenlijst Gemeente IJsselstein Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier: raadzaal, Stadhuis 20:00 uur tot 22:40 uur. de heer mr. P.J.M. van Domburg de heer A.J.O. van Kooij Aanwezig: De heer J.J. Pel Mevr. P.M.H. Adema De heer P. Bekker De heer J. Huizinga De heer C.G.J. Steverink De heer R.C. Koehorst De heer H.de Bie De heer M.W. Rademaker De heer N. Slob Mevr. A.M.P.M. van der Lugt Mevr. S. van Dijk De heer S.M. Sijbrandij De heer J.H. Verhagen De heer E. Tas De heer J.M.W de Wit Mevr. H. Boterman De heer J. van Well De heer M.W. Bosma Mevr. A.E. Oosterbroek Mevr. J.A. de Neijs Mevr. A.E.Kooij-Bas Wethouders Mevr. M.J.T.G van Beukering-Huijbregts De heer V.G.M. van den Berg De heer J.H. Lappee De heer C. Baerveldt Afwezig De heer B. van der Horst De heer J. Reindersten SP SP PvdA CU SP (vanaf 20:19 uur) VVD LDIJ 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

2 Blad: 2 van 5 Trekken voorstemmingsnummer: de heer De Wit zal als eerste zijn stem uitbrengen bij een hoofdelijke stemming. 2. Vaststellen agenda De voorzitter bespreekt met de raad de nagezonden stukken. Bij agendapunt 12, controle op voortgang van uitvoering zal enkele vragen stellen; Bij agendapunt 13, Startnotities en verkennende debatten, zal de fractie LDIJ een motie vreemd aan de orde van de dag indienen. Er is een technische wijziging verstuurd m.b.t. een aanpassing van een verwijzing in artikel 10. Deze verwijzing is echter alsnog niet correct gebleken. Er staan nog 2 kennelijke verschrijvingen in het RvO a. Artikel 10 lid 2 verwijst nu naar artikel 10 lid 1 maar moet verwijzen naar artikel b. In de toelichting Artikel 35. Vragen stellen. te wijzigen in Artikel 37. Vragen stellen. Hier was niet doorgenummerd. 3. Besluitenlijsten vorige vergadering De besluitenlijst van 9 maart 2017 wordt ongewijzigd vastgesteld. 4. Lijst ingekomen stukken en mededelingen De SP stelt voor het afdoeningsvoorstel van de brief 'Onderzoek rapport Duurzaamheid' te wijzigen in: wacht reactie/advies college af. Met deze wijziging wordt besloten de afdoeningsvoorstellen vast te stellen. Visies en kaders : (B-lijst: beleidsvoorstellen die nader debat behoeven) 5. Raadsvoorstel Benoeming wethouder, onderzoek geloofsbrieven, aanvaarding benoeming en beëdiging. De commissie onderzoek geloofsbrieven wethouders deelt bij monde van de voorzitter, mevrouw De Neijs, mede dat er geen beletselen zijn voor benoeming van de heer C. Baerveldt als wethouder. De voorzitter benoemt de commissie onderzoek geloofsbrieven tot stembureau. Na stemming maakt de voorzitter van het stembureau, de Neijs de uitslag bekend: 17 stemmen voor, 3 blanco, 1 tegen. Daarmee is de heer Baerveldt benoemd. Vervolgens legt de heer Baerveldt de belofte af in handen van de voorzitter. Hij neemt per direct zijn benoeming, conform artikel 40 Gemeentewet aan. De voorzitter ontbindt het stembureau. 6. Raadsvoorstel benoeming raadsrapporteur Pauw Bij acclamatie wordt besloten wordt voor de duur van raadsperiode te benoemen tot rapporteur PAUW: De heer C.G.J. Steverink. 7. Raadsvoorstel Benchmarkonderzoek IJsselstein De raad bespreekt met het college de deelname van de gemeente Montfoort aan het benchmarkonderzoek. Dhr. Van Domburg zegt toe:

3 Blad: 3 van 5 De raden van IJsselstein en Montfoort met elkaar in contact te brengen De gemeente Montfoort is uitgenodigd om te participeren in het onderzoek. Hiertoe is nog geen formeel besluit genomen. Voor IJsselstein is de tijdplanning hard. Weth. Van den Berg zegt toe: Dat eventuele aanvullende vragen van de gemeente Montfoort niet in strijd mogen zijn met de vragen van de gemeente IJsselstein; Dat kosten voor de aanvullende vragen van Montfoort worden gedragen door de gemeente Montfoort. De gemeenteraad van IJsselstein zo spoedig mogelijk wordt ingelicht over het standpunt van de gemeente Montfoort. 8. Raadsvoorstel Gemeentegarantie IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) dient een amendement A1 in: A1 Voorstel nr.: 8 - Raadsvoorstel Gemeentegarantie IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) Onderwerp: Gemeentegarantie IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) De Raad van de gemeente IJsselstein in vergadering bijeen op 6 april 2017 Ondergetekende(n) stellen het volgende amendement voor: Het dictum als volgt te wijzigen: In afwijking van de financiële verordening éénmalig een hoger aandeel dan 50% te nemen en éénmalig een garantstelling voor maximaal van de lening van de IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) te verstrekken voor de realisatie van een nieuwe clubaccommodatie op sportpark IJsseloever. Overwegingen: Het college kan een gemeentegarantie verstrekken aan een sportvereniging voor maximaal een bedrag ter grootte van 50 procent van de financiering en indien de Stichting Waarborgfonds Sport zich garant stelt voor de overige 50 procent (art 13, lid 3, financiële verordening) Stichting Waarborgfonds Sport hanteert een limiet van bij de borgstelling. Indien geen (volledige) medewerking wordt verleend aan de garantstelling zal de financiering door IJSS niet rondkomen en zegt HCIJ niet de gewenste clubaccommodatie te kunnen realiseren. Mogelijke bezuinigingen gaan ten koste van de duurzaamheidsambitie van IJSS en HCIJ Met dit amendement wordt gesteld dat de gemeenteraad ieder verzoek afzonderlijk zal wegen en door nadrukkelijk te stellen dat er éénmalig afgeweken wordt van 50% aandeel in de garantstelling zal een mogelijke precedentwerking niet aanwezig zijn. Ondertekening en namen fracties : Keesjan Steverink, Weth. Van Beukering zegt toe: Na te gaan wanneer de raad is ingelicht over laatste stand van zaken m.b.t. planning en verwerking in de begroting m.b.t. de MeerjarenOnderhoudPlannen voor sportaccommodaties. trekt na schorsing amendement A1 in.

4 Blad: 4 van 5 Besluitvormende raad : (A-lijst) : zonder nadere beraadslaging vast te stellen agendapunten) 9. Raadsvoorstel aanvraag reservering budget voorbereiding Fietsvisie 10. Raadsvoorstel Wijziging RvO s Rekening houdend met de wijziging van artikel 10 en artikel 35 in de toelichting. Besloten overeenkomstig het voorstel van het presidium. 11 Raadsvoorstel wijziging Gemeenschappelijke regeling BSR 12. Controle op de voortgang en uitvoering De fractie heeft enkele vragen inzake programma 9 - kunst en cultuur; het onderhoudsplan kunstwerken. Specifiek over de kunstwerken Tramhalte' en Wagthuisje'. Wethouder Van den Berg zegt toe: nog in 2017 een keuze te maken m.b.t. het te gebruiken folie voor de Tramhalte, inz. het Wagthuisje voor de zomer de raad te betrekken bij de te beantwoorden vragen: o Hoe het object gerenoveerd kan worden; o Wat daar voor nodig is (materiaal en geld) o Een mogelijke bijdrage van de gemeente 13. Startnotities en verkennende debatten LDIJ dient een motie M1 in: De Raad van de gemeente IJsselstein in vergadering bijeen d.d. 6 april Onderwerp: Motie vreemd aan de orde van de dag m.b.t. parkeervoorziening in Kloosterplantsoen. Overwegende dat: in de raadsvergadering van 10 juli 2014 het bestemmingsplan Kloosterplantsoen is vastgesteld, waarbij de wethouder toezegt de noodzaak van de aanleg van parkeerplaatsen te zullen onderzoeken; het aanleggen van een parkeervoorziening op het Kloosterplantsoen in de huidige en toekomstige situatie volgens het rapport van Spark d.d. 13 januari 2015 niet noodzakelijk is; door het aanleggen van de parkeerplaatsen de aanblik van het Kloosterplantsoen met de daarin opgenomen kloosterspeeltuin in grote mate wordt aangetast; tot op heden de parkeervoorziening niet is gerealiseerd, wat duidelijk het niet noodzakelijk zijn van de voorziening onderstreept; gelet op de voorbeeldfunctie van de gemeente het niet wenselijk is om onnodig groen te vervangen door steen. Verzoekt het college: het bestemmingsplan Kloosterplantsoen aan te passen, waarbij de parkeervoorziening wordt geschrapt en het groen gehandhaafd blijft; het voor de aanleg gereserveerde geld terug te laten vloeien in de algemene middelen, en gaat over tot de orde van de dag. Ondertekening en naam van de fractie: LDIJ R. Koehorst

5 Blad: 5 van 5 Op verzoek van de fractie LDIJ wordt er hoofdelijk gestemd. Met stemverklaringen. Met 4 stemmen voor van de aanwezige leden van de fractie LDIJ en 17 stemmen tegen van de aanwezige leden van de fracties,, SP, PvdA, CU, Groenlinks en wordt de motie verworpen. 14. Sluiting openbare vergadering De voorzitter sluit om 22:40 uur de raadsvergadering. Het raadscolumn wordt deze cyclus geschreven door het. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 11 mei 2017.

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Besluitenlijst. raadzaal, Stadhuis 20:00 uur tot 3 februari 0:34 uur.

Besluitenlijst. raadzaal, Stadhuis 20:00 uur tot 3 februari 0:34 uur. Besluitenlijst Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 2 februari 2017 in de raadzaal van het stadhuis Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier:

Nadere informatie

Besluitenlijst. raadzaal, Stadhuis 20:00 tot 11 november 1.21 uur. Aanwezig:

Besluitenlijst. raadzaal, Stadhuis 20:00 tot 11 november 1.21 uur. Aanwezig: Besluitenlijst Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 10 november 2016 in de raadzaal van het stadhuis Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier:

Nadere informatie

IJsselstein. Besluitenijst

IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst Gemeente IJsselstein 3. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 9 juni 2016 om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

De heer J.J. Pel De heer J. Huizinga D66 (m.u.v. ag.pt 12) De heer C.G.J. Steverink Mevr. P.M.H. Adema

De heer J.J. Pel De heer J. Huizinga D66 (m.u.v. ag.pt 12) De heer C.G.J. Steverink Mevr. P.M.H. Adema Besluitenlijst Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op woensdag 6 juli om 19.00 uur in de raadzaal van het stadhuis Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 26 januari 2017 in de raadzaal van het stadhuis

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 26 januari 2017 in de raadzaal van het stadhuis Besluitenlijst Gemeente IJsselstein Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 26 januari 2017 in de raadzaal van het stadhuis Plaats: Tijd: Voorzitter:

Nadere informatie

internet Opening internet Vaststellen van de agenda.. internet Besluitenlijst van de vorige vergaderingen...

internet Opening internet Vaststellen van de agenda.. internet Besluitenlijst van de vorige vergaderingen... Openbare besluitenlijst Gemeenteraad IJsselstein - 09-03-2017 Aanwezig Uitgenodigd zijn: De heer J.J. Pel De heer P.J. Bekker De heer J. Huizinga De heer C.G.J. Steverink Mevrouw P. Adema De heer R.C.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 1 februari 2018 in de raadzaal van het stadhuis

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 1 februari 2018 in de raadzaal van het stadhuis Besluitenlijst Gemeente IJsselstein Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 1 februari 2018 in de raadzaal van het stadhuis Plaats: Tijd: Voorzitter:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 9 november 2017 in de raadzaal van het stadhuis

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 9 november 2017 in de raadzaal van het stadhuis Besluitenlijst Gemeente IJsselstein Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 9 november 2017 in de raadzaal van het stadhuis Plaats: Tijd: Voorzitter:

Nadere informatie

Onderwerp Gemeentegarantie IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) voor realisatie nieuw clubgebouw

Onderwerp Gemeentegarantie IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) voor realisatie nieuw clubgebouw Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 421082 Programma : Sport Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beukering-Huijbregts

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 5 oktober 2017 in de raadzaal van het stadhuis

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 5 oktober 2017 in de raadzaal van het stadhuis Besluitenlijst ^ Gemeente IJsselstein Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 5 oktober 2017 in de raadzaal van het stadhuis Plaats: Tijd: Voorzitter:

Nadere informatie

Trekken voorstemmingsnummer; De voorzitter deelt mee dat eventuele hoofdelijke stemmingen zullen beginnen bij de heer Leutscher.

Trekken voorstemmingsnummer; De voorzitter deelt mee dat eventuele hoofdelijke stemmingen zullen beginnen bij de heer Leutscher. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 30 januari 2014, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. Aanwezig De heer drs. P.C. van den

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 8 maart 2018 in de raadzaal van het stadhuis

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 8 maart 2018 in de raadzaal van het stadhuis Besluitenlijst Gemeente IJsselstein Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 8 maart 2018 in de raadzaal van het stadhuis Plaats: Tijd: Voorzitter:

Nadere informatie

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Bestuur d.d. donderdag 19 januari 2017

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Bestuur d.d. donderdag 19 januari 2017 Besluitenlijst Besluitenlijst openbare vergadering cluster Bestuur d.d. donderdag 19 januari 2017 Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier: raadzaal, Stadhuis 20:00 tot 23:13 uur. de heer R. Koehorst de

Nadere informatie

De raadsvergadering start om 20:00 uur. Vanaf 19:30 uur is er een inloop met koffie en thee.

De raadsvergadering start om 20:00 uur. Vanaf 19:30 uur is er een inloop met koffie en thee. Besluitenlijst: Raadsvergadering Datum 08-11-2018 Aanvang 20:00 Locatie Raadszaal gemeente Voorzitter De heer P.J.M. van Domburg, burgemeester Griffier De heer A.J.O. van Kooij De raadsvergadering start

Nadere informatie

Aanwezig Mevr.mr. M.N. Kallen-Morren, voorzitter Mevr. H. Koullali, plv. griffier

Aanwezig Mevr.mr. M.N. Kallen-Morren, voorzitter Mevr. H. Koullali, plv. griffier Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Usselstein, gehouden op woensdag 1 juli 2015, om 19.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. Aanwezig Mevr.mr. M.N. Kallen-Morren,

Nadere informatie

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Samenleving d.d. woensdag 22 maart 2017

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Samenleving d.d. woensdag 22 maart 2017 Besluitenlijst Besluitenlijst openbare vergadering cluster Samenleving d.d. woensdag 22 maart 2017 Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezig: raadzaal, Stadhuis 20:00 uur tot 21:30 uur de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst openbare vergadering commissie Ruimte d.d. dinsdag 5 jj 13 september 2017

Besluitenlijst openbare vergadering commissie Ruimte d.d. dinsdag 5 jj 13 september 2017 Besluitenlijst Besluitenlijst openbare vergadering commissie Ruimte d.d. dinsdag 5 jj 13 september 2017 Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier: raadzaal, Stadhuis 5 september 2017 20:00 uur tot 23:39

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Cluster Ruimte

Openbare besluitenlijst Cluster Ruimte Openbare besluitenlijst Cluster Ruimte - 20-06-2017 Aanwezig Uitgenodigd zijn: De heer J.J. Pel De heer P.J. Bekker De heer J. Huizinga De heer C.G.J. Steverink Mevrouw P. Adema De heer R.C. Koehorst De

Nadere informatie

Besluitenlijst openbare vergadering commissie Samenleving d.d. woensdag 11 oktober mevrouw L. Kamphaus (ambtenaar)

Besluitenlijst openbare vergadering commissie Samenleving d.d. woensdag 11 oktober mevrouw L. Kamphaus (ambtenaar) Besluitenlijst Besluitenlijst openbare vergadering commissie Samenleving d.d. woensdag 11 oktober 2017 Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezig: Tevens aanwezig: raadzaal, Stadhuis 20:00 uur tot

Nadere informatie

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Samenleving d.d. woensdag 18 januari 2017

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Samenleving d.d. woensdag 18 januari 2017 Besluitenlijst Besluitenlijst openbare vergadering cluster Samenleving d.d. woensdag 18 januari 2017 Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezig: Tevens aanwezig: raadzaal, Stadhuis 20.00 uur tot

Nadere informatie

2. Trekken voorstemmingsnummer; De voorzitter deelt mee dat eventuele mondelinge stemmingen zullen beginnen bij nummer 9, zijnde mevr.cornelissen.

2. Trekken voorstemmingsnummer; De voorzitter deelt mee dat eventuele mondelinge stemmingen zullen beginnen bij nummer 9, zijnde mevr.cornelissen. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 8 november 2012, om 19.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. 2012/29043 Aanwezig De heer drs.

Nadere informatie

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Ruimte d.d. dinsdag 13 oktober 2015

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Ruimte d.d. dinsdag 13 oktober 2015 Besluitenijst Besluitenlijst openbare vergadering cluster Ruimte d.d. dinsdag 13 oktober 2015 Plaats: raadzaal, Stadhuis Tijd: 20.00 uur tot 23:53 Voorzitter: mevrouw A.M.P.M. van der Lugt Raadsgriffier:

Nadere informatie

Voorstemmingsnummer trekken. Vastgesteld wordt dat mevr.de Neijs als eerste haar stem zal uitbrengen bij een hoofdelijke stemming.

Voorstemmingsnummer trekken. Vastgesteld wordt dat mevr.de Neijs als eerste haar stem zal uitbrengen bij een hoofdelijke stemming. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 18 december 2014, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. Aanwezig Mevr.mr. M.N.Kallen-Morren,

Nadere informatie

Besluitenlijst openbare vergadering commissie Ruimte d.d. dinsdag 10 oktober 2017 j.j. 2 november 2017

Besluitenlijst openbare vergadering commissie Ruimte d.d. dinsdag 10 oktober 2017 j.j. 2 november 2017 Besluitenlijst Besluitenlijst openbare vergadering commissie Ruimte d.d. dinsdag 10 oktober 2017 j.j. 2 november 2017 Plaats: raadzaal, Stadhuis Tijd: 10 oktober 2017 20:00 uur tot 21:30; 2 november 2017

Nadere informatie

Besluitenlijst openbare vergadering commissie Samenleving d.d. woensdag 21 februari 2018

Besluitenlijst openbare vergadering commissie Samenleving d.d. woensdag 21 februari 2018 Besluitenlijst Besluitenlijst openbare vergadering commissie Samenleving d.d. woensdag 21 februari 2018 Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezig: Tevens aanwezig: raadzaal, Stadhuis 20:00 uur

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering cluster Ruimte d.d. 24 juni raadzaal, Stadhuis 19.00u-23.33u. Aanwezig

Besluitenlijst vergadering cluster Ruimte d.d. 24 juni raadzaal, Stadhuis 19.00u-23.33u. Aanwezig Besluitenlijst vergadering cluster Ruimte d.d. 24 juni 2015 Plaats: Tijd: Aanwezig Voorzitter: griffier: raadzaal, Stadhuis 19.00u-23.33u mevr. A.van der Lugt de heer J.A.M.Kleene de heer P.Bekker (D66)

Nadere informatie

Voorstemmingsnummer trekken. Vastgesteld wordt dat de heer Pel als eerste zijn stem zal uitbrengen bij een hoofdelijke stemming.

Voorstemmingsnummer trekken. Vastgesteld wordt dat de heer Pel als eerste zijn stem zal uitbrengen bij een hoofdelijke stemming. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 2 april 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. Aanwezig Mevr.mr. M.N.Kallen-Morren,

Nadere informatie

Besluitenlijst: Commissie Samenleving

Besluitenlijst: Commissie Samenleving Besluitenlijst: Commissie Samenleving Datum 17-10-2018 Aanvang 20:00 Locatie Raadszaal gemeente IJsselstein Voorzitter De heer J.J. Pel Griffier Mevrouw H. Khairouni De commissievergadering Samenleving

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Aanwezig: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette van de Nadort (ChristenUnie),

Nadere informatie

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Samenleving d.d. woensdag 22 juni en dinsdag 28 juni 2016

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Samenleving d.d. woensdag 22 juni en dinsdag 28 juni 2016 Besluitenlijst Besluitenlijst openbare vergadering cluster Samenleving d.d. woensdag 22 juni en dinsdag 28 juni 2016 Plaats: raadzaal, Stadhuis Tijd: 22 juni van 20.00 tot 22:56 uur en 28 juni van 21:04

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Besluitenlijst: Commissie Ruimte

Besluitenlijst: Commissie Ruimte Besluitenlijst: Commissie Ruimte Datum 16-10-2018 Aanvang 20:00 Locatie Raadszaal gemeente IJsselstein Voorzitter Mevrouw S. van Dijk Griffier De heer A.J.O. van Kooij De commissievergadering Ruimte start

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

wethouder H.C.V.Veldhuijsen Blok 1 Opening De voorzitter heet het nieuwe clusterlid van de PvdA-fractie welkom, te weten de heer D.Kilic.

wethouder H.C.V.Veldhuijsen Blok 1 Opening De voorzitter heet het nieuwe clusterlid van de PvdA-fractie welkom, te weten de heer D.Kilic. Besluitenlijst vergadering cluster Ruimte d.d. 19 mei 2015 Plaats: Tijd: Aanwezig Voorzitter: griffier: raadzaal, Stadhuis 20.00u-21.41u mevr. A.van der Lugt de heer J.A.M.Kleene de heer P.Bekker (D66)

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

RAAD. BESLUITENLIJST 19 februari 2015

RAAD. BESLUITENLIJST 19 februari 2015 RAAD BESLUITENLIJST 19 februari 2015 Ag.punt 1. 2. 3. Onderwerp Inspraak burgers over geagendeerde onderwerpen Er zijn geen insprekers. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Na het advies van de commissie onderzoek geloofsbrieven wethouders gehoord te hebben, stel ik u voor te besluiten:

Na het advies van de commissie onderzoek geloofsbrieven wethouders gehoord te hebben, stel ik u voor te besluiten: Raadsvoorstel agendapunt 5 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 424933 Datum : 6 maart 2017 Programma : Bestuur en organisatie Blad : 1 van 8 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr.

Nadere informatie

Vaststelling verordening vertrouwenscommissie gemeente IJsselstein 2015

Vaststelling verordening vertrouwenscommissie gemeente IJsselstein 2015 Aan de raad van de gemeente IJsselstein onderwerp Vaststelling verordening vertrouwenscommissie gemeente IJsselstein 2015 productnaam productnummer zaaknummer 116119 Datum 7 januari 2015 blad 1 van 5 Inleiding

Nadere informatie

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Samenleving d.d. woensdag 7 september 2016

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Samenleving d.d. woensdag 7 september 2016 Besluitenlijst Besluitenlijst openbare vergadering cluster Samenleving d.d. woensdag 7 september 2016 Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezig: Tevens aanwezig: raadzaal, Stadhuis 20.00 uur tot

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering cluster Samenleving d.d. 9 september 2015 raadzaal, Stadhuis :03 uur

Besluitenlijst vergadering cluster Samenleving d.d. 9 september 2015 raadzaal, Stadhuis :03 uur Besluitenlijst vergadering cluster Samenleving d.d. 9 september 2015 Plaats: raadzaal, Stadhuis Tijd: 20.00-23:03 uur Voorzitter: Griffier : Aanwezig: Tevens aanwezig: de heer J. Pel mevrouw H. Koullali

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

Gemeenteraad Landsmeer

Gemeenteraad Landsmeer Gemeenteraad Landsmeer BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING VAN 04 december 2014 Voorzitter Raadsgriffier Aanwezige raadsleden Afwezige raadsleden Aanwezige collegeleden A.N. Nienhuis C.B.H. Heusingveld N.H.W.

Nadere informatie

Zaaknummer : Datum : 27 maart 2017

Zaaknummer : Datum : 27 maart 2017 Raadsvoorstel agendapunt 5 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 433742 Datum : 27 maart 2017 Programma : Bestuur en organisatie Blad : 1 van 8 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder : Mr.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 03 maart 2015 aanvang 10:00 uur.

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 03 maart 2015 aanvang 10:00 uur. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 03 maart 2015 aanvang 10:00 uur. Aanwezig: Mevr. Mr. M.N. Kallen-Morren, burgemeester Mevr. M.J.T.G.

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 157518 Datum: 1 juni 2015 Programma : Sport Blad: 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts

Nadere informatie

Onderwerp Aanwijzing (plaatsvervangend) vertegenwoordigers in gemeenschappelijke regelingen.

Onderwerp Aanwijzing (plaatsvervangend) vertegenwoordigers in gemeenschappelijke regelingen. Raadsvoorstel W C f(«c G II l C IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 432167 Programma : Bestuur en organisatie Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart Dhr. Jongenelen, dhr. Langedijk, dhr. Nieuwenhuizen en dhr.

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart Dhr. Jongenelen, dhr. Langedijk, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart 2019 Voorzitter: Wethouders: Ambtenaren: Griffier: Aanwezig: Afwezig: RAAD 1. Opening 2. 2A. Vaststelling agenda Besluit toelating Mw. G.N.

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vierde partiële herziening Noordoost, HC IJsseloever

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vierde partiële herziening Noordoost, HC IJsseloever Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 443111 Programma : Woon- en leefomgeving Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. J.H. Lappee Informatie

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017 Voorzitter: Griffier: dhr. S.W. van t Erve, burgemeester mw. M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen:

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 30 maart 2017.

Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Als eerste agendapunt wordt de geloofsbrieven van de heer E. Biesheuvel onderzocht (agendapunt 7). De

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017 Aanwezig donderdag 18 mei 2017: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 14 februari 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 14 februari 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 14 februari 2017 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Voorzitter : M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013 RAAD BESLUITENLIJST 11 december 2013 Afwezig mkg.: de heer Boerma (CGB) en mevrouw Anninga (CGB) Ag.punt Onderwerp 1. 2. 3. 4. 5. 6. Inspraak burgers over geagendeerde onderwerpen De heer Albert Haar spreekt

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 8 maart 2018

Besluitenlijst. Raadsavond 8 maart 2018 Besluitenlijst Raadsavond 8 maart 2018 Griffie 13 maart 2018 PAGINA 2 VAN 8 Besluitenlijst Raadsavond van 8 maart 2018 Plenaire en besluitvormende vergadering Raadzaal Aanwezig: Burgemeester K.B. Loohuis

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Burg van den Bosch en mevrouw Rachak zijn verlaat. Plv voorzitter de heer Metz vervangt de raadsvoorzitter.

Nadere informatie

: 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad

: 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad Verslag Onderwerp : Besluitenlijst van de raadsvergadering van 12 november 2013 Datum, tijd & locatie Bestuursorgaan : 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad Aanwezig : dhr. W.T.H.

Nadere informatie

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE BRUNSSUM GEHOUDEN OP DINSDAG 23 OKTOBER 2018 OM 19.00 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET BESTUURSCENTRUM

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang uur.

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang uur. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang 10.00 uur. Aanwezig: Drs. P.C. van den Brink, burgemeester Mevr. M.J.T.G.

Nadere informatie

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 Aan deze openbare besluitenlijst kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de tekst van het door provinciale staten vastgestelde verslag bevat de formele besluitvorming

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Bestuur

Raadsvoorstel. agendapunt. Bestuur agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer: Datum: 12 oktober 2011 programma: Blad: 1 van 7 cluster: Bestuur portefeuillehouder: drs. P.C. van den Brink Informatie bij: Griffier

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Besluitenlijst: Commissie Samenleving

Besluitenlijst: Commissie Samenleving Besluitenlijst: Commissie Samenleving Datum 12-09-2018 Aanvang 20:00 Locatie Raadszaal gemeente IJsselstein Voorzitter De heer J.J. Pel Griffier Mevrouw H. Khairouni De commissievergadering Samenleving

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1444998 Datum: 28 mei 2019 Portefeuillehouder: Domein / Team: Griffie Onderwerp: Wijziging Reglementen van orde voor de raad en raadscommissies 2019

Nadere informatie

Besluitenlijst: Commissie Ruimte

Besluitenlijst: Commissie Ruimte Besluitenlijst: Commissie Ruimte Datum 27-11-2018 Aanvang 20:00 Locatie Raadszaal gemeente IJsselstein Voorzitter De heer E. Tas De commissievergadering Ruimte start om 20:00 uur. Vanaf 19:30 uur is er

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 7 september 2017

Besluitenlijst. Raadsavond 7 september 2017 Besluitenlijst Raadsavond 7 september 2017 Griffie 11 september 2017 PAGINA 2 VAN 5 Besluitenlijst Raadsavond van 7 september 2017 Plenaire en besluitvormende vergadering Raadzaal Aanwezig: burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel blad : 1 van 7

Raadsvoorstel blad : 1 van 7 Raadsvoorstel blad : 1 van 7 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Datum Zaaknummer 525343 : 5 februari 2018 Blad Programma Cluster Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel.nr. Evaluatiedatum Bestuur

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE 2. Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE

REGLEMENT VAN ORDE 2. Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE REGLEMENT VAN ORDE 2 HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN... 2 artikel 1: Toepassing van dit reglement 2 artikel 2: Definitiebepalingen 2 artikel 3: Handhaving van de orde 2 artikel 4: Amendementen

Nadere informatie

RV Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 4 december 2007,

RV Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 4 december 2007, RV 07.000132 Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. Kennis genomen hebbende van: - RV07.0132 Verordeningen gemeentegaranties 2007 en Beleidskader gemeentegaranties

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Voorzitter: Dhr. drs. J. Th. Hoekema Wethouders: Dhr. Beers, dhr. Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. drs. G.J. de Graaf Aanwezig: Mw.

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 18 september 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 29 januari De besluitenlijst wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 29 januari De besluitenlijst wordt ongewijzigd vastgesteld. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad der gemeente Someren gehouden op woensdag 26 februari 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Datum 6 maart 2014 Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform Kort verslag Datum: raadsvergadering 21 maart 2013 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie D66 inzake provinciale herverdeling worden beantwoord door burgemeester Schneiders De vragen gesteld door

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016 Raadsvergadering : 24 februari 2016 Agendapunt : 2a Nummer : 2016/005 Onderwerp : raadsvergadering van 27 januari 2016 Aanwezig: Voorzitter De heer F. Veenstra Griffie Mevr. H.A. van Dijk Beekman, de heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 januari 2016.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 januari 2016. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 januari 2016. Voorzitter: Griffier: S.W. van t Erve, burgemeester M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen: mw.

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Gemeente Landerd 1 / 5. Vergadering Gemeenteraad Plaats: raadhuis in Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: M.C. Bakermans.

Gemeente Landerd 1 / 5. Vergadering Gemeenteraad Plaats: raadhuis in Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: M.C. Bakermans. Vergadering Gemeenteraad 27-03-2014 Plaats: raadhuis in Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: M.C. Bakermans 1 Opening 2 Spreekrecht voor het publiek Op grond van het Reglement van orde voor de gemeenteraad

Nadere informatie

Omschrijving van het voorstel

Omschrijving van het voorstel PS2009-552 Ontwerpbesluitenlijst Provinciale Staten van Gelderland Vergadering op 1 en 8 juli 2009 Omschrijving van het voorstel Besluit 1. Opening en mededelingen van de voorzitter 2. Vaststelling van

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 26 mei 2015 Nummer: 15007743 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 26 mei 2015 van 09.40 tot 18.43 uur,

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Vaststelling agenda

BESLUITENLIJST. Vaststelling agenda BESLUITENLIJST Vergadering van Provinciale Staten van Overijssel Woensdag 17 februari 2016 U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de

Nadere informatie