Trekken voorstemmingsnummer; De voorzitter deelt mee dat eventuele hoofdelijke stemmingen zullen beginnen bij de heer Leutscher.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Trekken voorstemmingsnummer; De voorzitter deelt mee dat eventuele hoofdelijke stemmingen zullen beginnen bij de heer Leutscher."

Transcriptie

1 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 30 januari 2014, om uur in de raadzaal van het stadhuis. Aanwezig De heer drs. P.C. van den Brink, voorzitter De heer J.A.M. Kleene, griffier De heer D.R. Brand De heer K.A.M. Duijvelaar De heer B.W. van der Horst Mevr. A.G.M. Kreileman-van Rooijen De heer P.J. Ligtelijn Mevr. A.M.P.M. van Noort-van der Lugt De heer S.M. Sijbrandij De heer H.C.V. Veldhuijsen Mevrouw C.C.J.M.Cornelissen De heer W.J. van Es De heer J.W.M. de Wit De heer P.J. Bekker De heer J.J. Pel De heer C.G.J. Steverink De heer R.P.A.M. Meijne Mevrouw A.T. de Neijs-van Rossum De heer J.H. Lappee De heer R.J. Leutscher De heer N.Slob De heer R.H. Pape Mevr. M.J.T.G van Beukering-Huijbregts, wethouder De heer drs. M.G.M. de Jong, wethouder De heer R.G. de Vries, wethouder Afwezig met bericht van verhindering : De heer A.M.C. Lely De heer R.Rehatta De heer J.N.M. van Well PvdA PvdA GroenLinks LDIJ LDIJ ChristenUnie PvdA GroenLinks SP 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering, heet iedereen van harte welkom en spreekt een in memoriam uit vanwege het overlijden, afgelopen zondag van het oud-raadslid de heer A.van der Meulen. Trekken voorstemmingsnummer; De voorzitter deelt mee dat eventuele hoofdelijke stemmingen zullen beginnen bij de heer Leutscher. 2. Vaststellen agenda; Bij agendapunt 8 controle op voortgang en uitvoering zal de heer Pel als plv.voorzitter van de werkgroep declaraties en bestuurlijke uitgaven, iets zeggen over de stand van het project. De heer Leutscher doet het voorstel de behandeling van agendapunt 5 uit te stellen en te bespreken na het aantreden van de nieuwe raad. Naar aanleiding van een gehouden stemming wordt dit voorstel afgewezen met 2 stemmen vóór (LDIJ) en 18 stemmen tegen. Op basis van het besprokene wordt de agenda vastgesteld.

2 3. Vaststellen besluitenlijst van de vergadering van 19 december 2013; Mevr.Kreileman merkt op dat de heer Ligtelijn zowel als aanwezige als afwezige staat vermeld. Hij was afwezig. Dat betekent dat de vermelding als aanwezige geschrapt dient te worden. Met inachtname van het voorgaande wordt de besluitenlijst vastgesteld. 4. Lijst van ingekomen stukken en mededelingen Brief wordt, conform voorstel, voor kennisgeving aangenomen. Visies en kaders: (B-lijst: beleidsvoorstellen die nader debat behoeven) 5. Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Parkeerverordening 2014 en de Parkeerbelastingverordening 2014 inclusief tarieventabel; Weth.De Jong zegt degevraagd toe, in overleg met bewonersgroepen, te gelegener tijd te zullen bezien of een oplossing moet worden getroffen t.a.v. eventuele overtollige kraskaarten. Met betrekking tot de venstertijden zegt spreker, namens het college toe, het tijdstip van 19.00u te zullen wijzigen in 18.00u. Ter vergadering dienen de fracties van, en het onderstaande amendement in : AMENDEMENT 1 : Voorstel nr. Onderwerp: Vaststellen parkeerverordening 2014 en Parkeerbelastingverordening 2014 De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering bijeen d.d. 30 januari 2014 Ondergetekende(n) stellen het volgende amendement voor: Om in het dictum van het raadsvoorstel met als onderwerp Vaststellen Parkeerverordening 2014 en Parkeerbelastingverordening 2014, aan punt 1 en punt 2 het volgende toe te voegen : met uitzondering van de paragrafen over het Kloosterplantsoen Toelichting: dat met ondernemers, inwoners, zorginstellingen en betrokken organisaties een plan is ontwikkeld om de binnenstad te verbeteren, met als één van de actiepunten de binnenstad autoluw te maken. dat sinds de uitvoering ervan, investeringen zijn gedaan om de binnenstad autoluw te maken. en uitgangspunt van de planvorming was dat investeringen worden betaald uit de parkeerexploitatie. dat de gemeenteraad vanwege voortschrijdende tijd en inzichten de bouw van een derde parkeergarage aan het Kloosterplantsoen heeft omgevormd tot een parkeerplaats. dat inwoners hebben gevraagd ook het in woonwijken parkeren mogelijk te maken voor mensen van buiten de wijk. dat de parkeervoorziening Kloosterplantsoen nog niet is gerealiseerd Ondertekening en naam: S.M.Sijbrandij C.Cornelissen J.Pel

3 Vervolgens wordt door de LDIJ-fractie het onderstaande amendement ingediend. AMENDEMENT 2 Voorstel nr. Onderwerp: Raadsvoorstel tot het vaststellen parkeerverordening 2014 De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering bijeen d.d. 30 januari 2014 Ondergetekende(n) stellen het volgende amendement voor: De parkeerverordening 2014 voor kennisgeving aan te nemen; Na 19 maart een nieuw besluit te nemen; Eerste twee uren gratis parkeren in de parkeergarages her in te voeren, conform eerder beleid; Toelichting: Gezien het belang en de consequenties voor IJsselstein en haar inwoners is een heroverweging dringend gewenst. Ondertekening en naam: R.J.Leutscher LDIJ Vervolgens wordt door de fractie van GL onderstaande motie ingediend. MOTIE De Raad van de gemeente IJsselstein in vergadering bijeen d.d. 30 januari 2014 Onderwerp: betaald parkeren Overwegende : dat het plan verbeter de binnenstad als belangrijkste pijler heeft een florerende binnenstad, lees: goedlopende winkels en markt dat we met zijn allen trots zijn op onze bijzondere binnenstad dat goedlopende winkels en de markt belangrijk zijn voor een levendige binnenstad dat het de schijn heeft dat dit onder druk staat mede door de invoering van betaald parkeren dat in de aangenomen motie van juli 2013 bij punt 3 staat dat ondernemers in de binnenstad inkomsten derven na de invoering betaald parkeren dat door vele consumenten en winkeliers geconstateerd werd en wordt dat de winkelstraten na de invoering van betaald parkeren leger geworden zijn dat de plannen voor de Schuttersgracht negatief kunnen uitpakken voor de klandizie de komende jaren terwijl het binnenstadbezoek al onder druk staat dat marktkooplui constateren dat ze een stuk minder klandizie hebben sinds de invoering van betaald parkeren

4 dat de raad verantwoordelijkheid draagt voor de gevolgen van zijn besluit betaald parkeren dat het voor de raad wenselijk is inzicht te krijgen in de gevolgen voor de middenstand en marktkooplui van het betaald parkeren dat inzicht in de gevolgen leidt tot belangrijke en noodzakelijke informatie en mogelijkheden voor de raad om te kunnen sturen op het beleid van betaald parkeren Verzoekt het college : 1.Om de komende tijd onderzoek te doen, in samenwerking met de winkeliers en marktkooplui, naar de gevolgen van het betaalde parkeren met betrekking tot : a. het bezoek aan de binnenstad, b. het causale verband tussen betaald parkeren en omzetverlies en c. de gevolgen voor het koopgedrag van de consument. 2.De uitkomsten van het onder 1 genoemde ter kennis te brengen van de raad en gaat over tot de orde van de dag. Ondertekening en namen fracties: J.H.Lappee, GroenLinks Uit een plaatsgevonden stemming blijkt dat amendement 1 met 18 stemmen vóór en 2 tegen (van LDIJ) wordt aangenomen. Uit een plaatsgevonden hoofdelijke stemming blijkt dat amendement 2 is verworpen met 18 stemmen tegen en 2 vóór (de heren Leutscher en Slob) Vervolgens wordt zonder hoofdelijke stemming, en met inachtname van het voorgaande, ingestemd met het voorstel van het college, met de stemmen tegen van de leden van de LDIJ-fractie. Ter vergadering wordt vastgesteld dat de door GL ingediende motie praktisch niet uitvoerbaar is. Deze wordt dan ook door het college ontraden. Het college geeft aan dat zij zelf ook al de nodige informatie in huis heeft en info die jaarlijks gemonitord wordt. Alle informatie wordt meegenomen bij de evaluatie. Vanwege het ontbreken van draagvlak, wordt door de indiener uiteindelijk besloten de motie in te trekken. 6. Raadsvoorstel ter vaststelling van het Regionaal beleidsplan Zorg voor Jeugd Lekstroom ; Naar aanleiding van de clustervergadering Samenleving van 14 januari jl heeft het college bij brief van 23 januari voorgesteld het raadsvoorstel aan te passen middels een extra formulering, op te nemen op pagina 29 onder punt van het beleidsplan. Besloten wordt conform het voorstel van burgemeester en wethouders. Besluitvormende raad : (A-lijst) : zonder nadere beraadslaging vast te stellen agendapunten)

5 7. Raadsvoorstel tot het instemmen met de Visie en Uitvoeringsprogramma De Utrechtse Waarden en de statuten van de Stichting Platform De Utrechtse Waarden; Besloten wordt conform het voorstel van burgemeester en wethouders. 8. Controle op voortgang en uitvoering; Dhr.Pel zegt als plv.voorzitter van de Werkgroep declaraties en bestuurlijke uitgaven, dat haar eindrapport klaar is en dat dit via de clustervergadering Bestuur van 12 februari a.s. aan de raad zal worden aangeboden. 10 Sluiting De vergadering wordt vervolgens om uur gesloten. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 27 februari 2014 De griffier De voorzitter, J.A.M.Kleene drs.p.c.van den Brink

6

7

2. Trekken voorstemmingsnummer; De voorzitter deelt mee dat eventuele mondelinge stemmingen zullen beginnen bij nummer 9, zijnde mevr.cornelissen.

2. Trekken voorstemmingsnummer; De voorzitter deelt mee dat eventuele mondelinge stemmingen zullen beginnen bij nummer 9, zijnde mevr.cornelissen. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 8 november 2012, om 19.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. 2012/29043 Aanwezig De heer drs.

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis (Xo^ydsimni ^ Besluitenlijst Gemeente IJsselstein Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis Plaats:

Nadere informatie

IJsselstein. Besluitenijst

IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst Gemeente IJsselstein 3. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 9 juni 2016 om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Voorstemmingsnummer trekken. Vastgesteld wordt dat mevr.de Neijs als eerste haar stem zal uitbrengen bij een hoofdelijke stemming.

Voorstemmingsnummer trekken. Vastgesteld wordt dat mevr.de Neijs als eerste haar stem zal uitbrengen bij een hoofdelijke stemming. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 18 december 2014, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. Aanwezig Mevr.mr. M.N.Kallen-Morren,

Nadere informatie

Besluitenlijst. raadzaal, Stadhuis 20:00 tot 11 november 1.21 uur. Aanwezig:

Besluitenlijst. raadzaal, Stadhuis 20:00 tot 11 november 1.21 uur. Aanwezig: Besluitenlijst Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 10 november 2016 in de raadzaal van het stadhuis Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier:

Nadere informatie

De heer J.J. Pel De heer J. Huizinga D66 (m.u.v. ag.pt 12) De heer C.G.J. Steverink Mevr. P.M.H. Adema

De heer J.J. Pel De heer J. Huizinga D66 (m.u.v. ag.pt 12) De heer C.G.J. Steverink Mevr. P.M.H. Adema Besluitenlijst Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op woensdag 6 juli om 19.00 uur in de raadzaal van het stadhuis Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier:

Nadere informatie

internet Opening internet Vaststellen van de agenda.. internet Besluitenlijst van de vorige vergaderingen...

internet Opening internet Vaststellen van de agenda.. internet Besluitenlijst van de vorige vergaderingen... Openbare besluitenlijst Gemeenteraad IJsselstein - 09-03-2017 Aanwezig Uitgenodigd zijn: De heer J.J. Pel De heer P.J. Bekker De heer J. Huizinga De heer C.G.J. Steverink Mevrouw P. Adema De heer R.C.

Nadere informatie

Aanwezig Mevr.mr. M.N. Kallen-Morren, voorzitter Mevr. H. Koullali, plv. griffier

Aanwezig Mevr.mr. M.N. Kallen-Morren, voorzitter Mevr. H. Koullali, plv. griffier Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Usselstein, gehouden op woensdag 1 juli 2015, om 19.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. Aanwezig Mevr.mr. M.N. Kallen-Morren,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 1 februari 2018 in de raadzaal van het stadhuis

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 1 februari 2018 in de raadzaal van het stadhuis Besluitenlijst Gemeente IJsselstein Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 1 februari 2018 in de raadzaal van het stadhuis Plaats: Tijd: Voorzitter:

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering cluster Ruimte d.d. 24 juni raadzaal, Stadhuis 19.00u-23.33u. Aanwezig

Besluitenlijst vergadering cluster Ruimte d.d. 24 juni raadzaal, Stadhuis 19.00u-23.33u. Aanwezig Besluitenlijst vergadering cluster Ruimte d.d. 24 juni 2015 Plaats: Tijd: Aanwezig Voorzitter: griffier: raadzaal, Stadhuis 19.00u-23.33u mevr. A.van der Lugt de heer J.A.M.Kleene de heer P.Bekker (D66)

Nadere informatie

Besluitenlijst. raadzaal, Stadhuis 20:00 uur tot 3 februari 0:34 uur.

Besluitenlijst. raadzaal, Stadhuis 20:00 uur tot 3 februari 0:34 uur. Besluitenlijst Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 2 februari 2017 in de raadzaal van het stadhuis Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier:

Nadere informatie

wethouder H.C.V.Veldhuijsen Blok 1 Opening De voorzitter heet het nieuwe clusterlid van de PvdA-fractie welkom, te weten de heer D.Kilic.

wethouder H.C.V.Veldhuijsen Blok 1 Opening De voorzitter heet het nieuwe clusterlid van de PvdA-fractie welkom, te weten de heer D.Kilic. Besluitenlijst vergadering cluster Ruimte d.d. 19 mei 2015 Plaats: Tijd: Aanwezig Voorzitter: griffier: raadzaal, Stadhuis 20.00u-21.41u mevr. A.van der Lugt de heer J.A.M.Kleene de heer P.Bekker (D66)

Nadere informatie

Voorstemmingsnummer trekken. Vastgesteld wordt dat de heer Pel als eerste zijn stem zal uitbrengen bij een hoofdelijke stemming.

Voorstemmingsnummer trekken. Vastgesteld wordt dat de heer Pel als eerste zijn stem zal uitbrengen bij een hoofdelijke stemming. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 2 april 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. Aanwezig Mevr.mr. M.N.Kallen-Morren,

Nadere informatie

De raadsvergadering start om 20:00 uur. Vanaf 19:30 uur is er een inloop met koffie en thee.

De raadsvergadering start om 20:00 uur. Vanaf 19:30 uur is er een inloop met koffie en thee. Besluitenlijst: Raadsvergadering Datum 08-11-2018 Aanvang 20:00 Locatie Raadszaal gemeente Voorzitter De heer P.J.M. van Domburg, burgemeester Griffier De heer A.J.O. van Kooij De raadsvergadering start

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 26 januari 2017 in de raadzaal van het stadhuis

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 26 januari 2017 in de raadzaal van het stadhuis Besluitenlijst Gemeente IJsselstein Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 26 januari 2017 in de raadzaal van het stadhuis Plaats: Tijd: Voorzitter:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Bestuur

Raadsvoorstel. agendapunt. Bestuur agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer: Datum: 12 oktober 2011 programma: Blad: 1 van 7 cluster: Bestuur portefeuillehouder: drs. P.C. van den Brink Informatie bij: Griffier

Nadere informatie

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Samenleving d.d. woensdag 22 maart 2017

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Samenleving d.d. woensdag 22 maart 2017 Besluitenlijst Besluitenlijst openbare vergadering cluster Samenleving d.d. woensdag 22 maart 2017 Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezig: raadzaal, Stadhuis 20:00 uur tot 21:30 uur de heer

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN Datum: dinsdag 25 oktober 2016 aanvang 10.00 uur. Aanwezig: Mr. P.J.M. van Domburg, burgemeester Mevr. M.J.T.G. van Beukering-Huijbregts,

Nadere informatie

Besluitenlijst: Commissie Ruimte

Besluitenlijst: Commissie Ruimte Besluitenlijst: Commissie Ruimte Datum 16-10-2018 Aanvang 20:00 Locatie Raadszaal gemeente IJsselstein Voorzitter Mevrouw S. van Dijk Griffier De heer A.J.O. van Kooij De commissievergadering Ruimte start

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang uur.

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang uur. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang 10.00 uur. Aanwezig: Drs. P.C. van den Brink, burgemeester Mevr. M.J.T.G.

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 3 november 2016 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA

Nadere informatie

De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering bijeen dd. 1 september 2016 Onderwerp:

De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering bijeen dd. 1 september 2016 Onderwerp: aangenomen / verworpen / ingetrokken In te vullen door de griffier AMENDEMENT NR Voor het amendement stemmen. Tegen het amendement stemmen. AMENDEMENT De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering

Nadere informatie

: 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad

: 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad Verslag Onderwerp : Besluitenlijst van de raadsvergadering van 12 november 2013 Datum, tijd & locatie Bestuursorgaan : 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad Aanwezig : dhr. W.T.H.

Nadere informatie

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Ruimte d.d. dinsdag 13 oktober 2015

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Ruimte d.d. dinsdag 13 oktober 2015 Besluitenijst Besluitenlijst openbare vergadering cluster Ruimte d.d. dinsdag 13 oktober 2015 Plaats: raadzaal, Stadhuis Tijd: 20.00 uur tot 23:53 Voorzitter: mevrouw A.M.P.M. van der Lugt Raadsgriffier:

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Nr. 10, tussenevaluatie collegeprogramma wordt op verzoek van de heer Huizinga de volgende cluster geagendeerd.

Nr. 10, tussenevaluatie collegeprogramma wordt op verzoek van de heer Huizinga de volgende cluster geagendeerd. 2012/05020 Verslag vergadering Cluster Bestuur Vergaderdatum: 8 februari 2012 Plaats: raadzaal, Stadhuis Tijd: 20.00-21.15 uur Voorzitter: de heer J.J. Pel Raadsgriffier: mevrouw M. de Greef Telefoonnummer:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn:

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn: gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 26 maart 2015 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 135042 Datum : 31 maart 2015 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Bestuur d.d. donderdag 19 januari 2017

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Bestuur d.d. donderdag 19 januari 2017 Besluitenlijst Besluitenlijst openbare vergadering cluster Bestuur d.d. donderdag 19 januari 2017 Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier: raadzaal, Stadhuis 20:00 tot 23:13 uur. de heer R. Koehorst de

Nadere informatie

Gemeente Delfzijl. Besluitenlijst raadsvergadering 3 december 2013

Gemeente Delfzijl. Besluitenlijst raadsvergadering 3 december 2013 Gemeente Delfzijl Besluitenlijst raadsvergadering 3 december 2013 Aanwezig: Aanwezige publiek: ± 20 dhr. E.A. Groot, voorzitter dhr. O. Rijkens, griffier PvdA: dhr. drs. L.A. Sparreboom, dhr. F.R.A. Krause,

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

D66(tot 22.18u) De heer H.de Bie De heer J.Huizinga De heer J.J. Pel De heer C.G.J. Steverink

D66(tot 22.18u) De heer H.de Bie De heer J.Huizinga De heer J.J. Pel De heer C.G.J. Steverink Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 29 januari 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. Aanwezig Mevr.mr. M.N.Kallen-Morren,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 mei 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 mei 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 mei 2017 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 december 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 december 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 december 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: J.

Nadere informatie

Besluitenlijst openbare vergadering commissie Samenleving d.d. woensdag 11 oktober mevrouw L. Kamphaus (ambtenaar)

Besluitenlijst openbare vergadering commissie Samenleving d.d. woensdag 11 oktober mevrouw L. Kamphaus (ambtenaar) Besluitenlijst Besluitenlijst openbare vergadering commissie Samenleving d.d. woensdag 11 oktober 2017 Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezig: Tevens aanwezig: raadzaal, Stadhuis 20:00 uur tot

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 8 maart 2018 in de raadzaal van het stadhuis

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 8 maart 2018 in de raadzaal van het stadhuis Besluitenlijst Gemeente IJsselstein Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 8 maart 2018 in de raadzaal van het stadhuis Plaats: Tijd: Voorzitter:

Nadere informatie

Besluitenlijst openbare vergadering commissie Ruimte d.d. dinsdag 10 oktober 2017 j.j. 2 november 2017

Besluitenlijst openbare vergadering commissie Ruimte d.d. dinsdag 10 oktober 2017 j.j. 2 november 2017 Besluitenlijst Besluitenlijst openbare vergadering commissie Ruimte d.d. dinsdag 10 oktober 2017 j.j. 2 november 2017 Plaats: raadzaal, Stadhuis Tijd: 10 oktober 2017 20:00 uur tot 21:30; 2 november 2017

Nadere informatie

Besluit in de Raad. Tijd Onderwerp met toelichting Behandeling/besluit Opmerkingen

Besluit in de Raad. Tijd Onderwerp met toelichting Behandeling/besluit Opmerkingen Datum: 31 oktober 2012 Tijd: 20.00 uur Locatie: gemeentehuis/ raadszaal Besluit in de Raad Tijd Onderwerp met toelichting Behandeling/besluit Opmerkingen 1. Opening, vaststelling agenda en mededelingen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Cluster Ruimte

Openbare besluitenlijst Cluster Ruimte Openbare besluitenlijst Cluster Ruimte - 20-06-2017 Aanwezig Uitgenodigd zijn: De heer J.J. Pel De heer P.J. Bekker De heer J. Huizinga De heer C.G.J. Steverink Mevrouw P. Adema De heer R.C. Koehorst De

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur.

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur. Aanwezig: Drs. P.C. van den Brink, burgemeester Mevr. M.J.T.G.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE BRUNSSUM GEHOUDEN OP DINSDAG 23 OKTOBER 2018 OM 19.00 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET BESTUURSCENTRUM

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016 Raadsvergadering : 24 februari 2016 Agendapunt : 2a Nummer : 2016/005 Onderwerp : raadsvergadering van 27 januari 2016 Aanwezig: Voorzitter De heer F. Veenstra Griffie Mevr. H.A. van Dijk Beekman, de heer

Nadere informatie

Telefoonnummer: de heer C. During (MKW secretariaatsservices)

Telefoonnummer: de heer C. During (MKW secretariaatsservices) Verslag vergadering opiniekamer Opiniekamer: Cluster Ruimte Vergaderdatum: 13 januari 2011 Plaats: raadzaal, Stadhuis Tijd: 20.00 tot 22.00 uur Voorzitter: de heer W. van Es Raadsgriffier: de heer J.A.M.

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Aanwezig: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette van de Nadort (ChristenUnie),

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt 4. 5 Registratienummer: 2010/21530

Raadsvoorstel. Agendapunt 4. 5 Registratienummer: 2010/21530 Raadsvoorstel Agendapunt 4 Registratienummer: /2 Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag april om.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. Aanwezig

Nadere informatie

Vaststelling verordening vertrouwenscommissie gemeente IJsselstein 2015

Vaststelling verordening vertrouwenscommissie gemeente IJsselstein 2015 Aan de raad van de gemeente IJsselstein onderwerp Vaststelling verordening vertrouwenscommissie gemeente IJsselstein 2015 productnaam productnummer zaaknummer 116119 Datum 7 januari 2015 blad 1 van 5 Inleiding

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 9 november 2017 in de raadzaal van het stadhuis

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 9 november 2017 in de raadzaal van het stadhuis Besluitenlijst Gemeente IJsselstein Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 9 november 2017 in de raadzaal van het stadhuis Plaats: Tijd: Voorzitter:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 13 december 2018 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.05 uur Sluiting: 24.15 uur

Nadere informatie

Besluitenlijst openbare vergadering commissie Ruimte d.d. dinsdag 5 jj 13 september 2017

Besluitenlijst openbare vergadering commissie Ruimte d.d. dinsdag 5 jj 13 september 2017 Besluitenlijst Besluitenlijst openbare vergadering commissie Ruimte d.d. dinsdag 5 jj 13 september 2017 Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier: raadzaal, Stadhuis 5 september 2017 20:00 uur tot 23:39

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Vaststellen Parkeerverordening 2013 en Parkeerbelastingverordening 2013

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Vaststellen Parkeerverordening 2013 en Parkeerbelastingverordening 2013 Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/28557 Datum : 20 november 2012 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. T.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 4 juli 2019

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 4 juli 2019 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 4 juli 2019 Aanvangstijd: Eindtijd: Locatie: 16.00 uur 22.55 uur Raadszaal van het gemeentehuis van Huizen Aanwezig: 25 Raadsleden: (fv=fractievoorzitter)

Nadere informatie

g e m e e n t e M O N T F O O R T

g e m e e n t e M O N T F O O R T Verslag 3 e gezamenlijke raadsbijeenkomst gemeenteraden Montfoort en IJsselstein inzake de ambtelijke samenwerking tussen Montfoort en IJsselstein Vergaderdatum: 7 maart 2013 Plaats: Raadszaal gemeente

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendapunt. Registratienummer: 2011/24058

Raadsvoorstel Agendapunt. Registratienummer: 2011/24058 Raadsvoorstel Agendapunt Registratienummer: 11/28 Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 23 juni om 16. uur in de raadzaal van het stadhuis.

Nadere informatie

Besluitenlijst begrotingsraad 10 november 2016.

Besluitenlijst begrotingsraad 10 november 2016. Besluitenlijst begrotingsraad 10 november 2016. 1 2 3 a Omschrijving van het voorstel Opening en mededelingen. Vaststelling van de agenda Programmabegroting 2017 Algemene beschouwingen Besluit Mevr. Rachak,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 03 maart 2015 aanvang 10:00 uur.

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 03 maart 2015 aanvang 10:00 uur. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 03 maart 2015 aanvang 10:00 uur. Aanwezig: Mevr. Mr. M.N. Kallen-Morren, burgemeester Mevr. M.J.T.G.

Nadere informatie

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019 1 Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw N.E. de Vries, loco-griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA Mevrouw M. Spanjer-Ramaker, PvdA De heer J.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/10489 Datum : 3 juni 2013 Programma : Economie, werk en inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder

Nadere informatie

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013 RAAD BESLUITENLIJST 11 december 2013 Afwezig mkg.: de heer Boerma (CGB) en mevrouw Anninga (CGB) Ag.punt Onderwerp 1. 2. 3. 4. 5. 6. Inspraak burgers over geagendeerde onderwerpen De heer Albert Haar spreekt

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 61265 Datum : 10 juni 2014 Programma : Alle programma's Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

Aanwezigen op tribune: 6 Aanwezige pers: Vaststellen agenda

Aanwezigen op tribune: 6 Aanwezige pers: Vaststellen agenda BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE BESLUITVORMENDE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN OP DONDERDAG 12 APRIL 2007, AANVANG 20.10 UUR, IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 61875 Datum : 10 juni 2014 Programma : Woon en leefomgeving Blad : 1 van 6 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. BESL.01326 *BESL.01326* Besluitenlijst raadsvergadering van 29 oktober 2015. De heer E. Leusink, raadslid namens de fractie van de ChristenUnie, is afwezig. De heer Kamp van de VVD-fractie is vanaf 19.30

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 274625 Datum : 31 mei 2016 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 26 mei 2015 Nummer: 15007743 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 26 mei 2015 van 09.40 tot 18.43 uur,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 30 maart 2017.

Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Als eerste agendapunt wordt de geloofsbrieven van de heer E. Biesheuvel onderzocht (agendapunt 7). De

Nadere informatie

Ad Jongenelen, Carola van t Schip en Frank Reiber

Ad Jongenelen, Carola van t Schip en Frank Reiber Spelregels Jongerengemeenteraad 19 februari 2015 Er zijn 2 onderwerpen (agendapunten): - Veiligheid - Openings- en sluitingstijden van de horeca Regels van de vergadering - Ieder onderwerp/ agendapunt

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Samenleving d.d. woensdag 7 september 2016

Besluitenlijst openbare vergadering cluster Samenleving d.d. woensdag 7 september 2016 Besluitenlijst Besluitenlijst openbare vergadering cluster Samenleving d.d. woensdag 7 september 2016 Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezig: Tevens aanwezig: raadzaal, Stadhuis 20.00 uur tot

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 24 mei 2012

Besluitenlijst. Raadsavond 24 mei 2012 Besluitenlijst Raadsavond 24 mei 2012 Griffie 30 mei 2012 PAGINA 2 VAN 6 Besluitenlijst Raadsavond 24 mei 2012 Besluiten raadzaal Aanwezig: K.B. Loohuis (voorzitter), M. Bakker-Maat, J. Ballast, B.M. Behr,

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 8 maart 2018

Besluitenlijst. Raadsavond 8 maart 2018 Besluitenlijst Raadsavond 8 maart 2018 Griffie 13 maart 2018 PAGINA 2 VAN 8 Besluitenlijst Raadsavond van 8 maart 2018 Plenaire en besluitvormende vergadering Raadzaal Aanwezig: Burgemeester K.B. Loohuis

Nadere informatie

gemeente Midden-Croningen

gemeente Midden-Croningen M Besluitenlijst raad 7 maart 2019 Voorzitter: A. Hoogendoorn Plaatsvervangend voorzitter (agendapunt 4): H. Haze Aanwezige raadsleden: PvdA: T. van der Veen J. van Duren H.J. Flederus R. Sinnema J. Westerdiep

Nadere informatie

de heer P. Kokkeler (bestuursvoorzitter Pantalone) mevrouw E. M. Uijting (algemeen directeur PAUW Bedrijven)

de heer P. Kokkeler (bestuursvoorzitter Pantalone) mevrouw E. M. Uijting (algemeen directeur PAUW Bedrijven) Verslag vergadering opiniekamer Opiniekamer: Cluster Samenleving Vergaderdatum: 8 maart 2011 Plaats: raadzaal, Stadhuis Tijd: 20.00 tot 22.05 uur Voorzitter: de heer H.C.V. Veldhuijsen Raadsgriffier: de

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE 2. Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE

REGLEMENT VAN ORDE 2. Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE REGLEMENT VAN ORDE 2 HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN... 2 artikel 1: Toepassing van dit reglement 2 artikel 2: Definitiebepalingen 2 artikel 3: Handhaving van de orde 2 artikel 4: Amendementen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendapunt. Registratienummer: 2012/04739

Raadsvoorstel Agendapunt. Registratienummer: 2012/04739 Raadsvoorstel Agendapunt Registratienummer: 12/04739 Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 2 februari 12, om.00 uur in de raadzaal van het stadhuis.

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 23 april 2014

Besluitenlijst. Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 23 april 2014 Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : raadsvergadering van 23 april 2014 Aanwezig: Voorzitter De heer A. Aalberts Griffie Mevr. H.A. van Dijk Beekman, de heer R.M. Koster,

Nadere informatie

Besluitenlijst 13 februari 2015

Besluitenlijst 13 februari 2015 Besluitenlijst 13 februari 2015 Middelburg, 19 februari 2015 nr. 15002275 Besluitenlijst voor de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op: 13 februari 2015, 09.30 uur, in

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Besluitenlijst RAADSAVOND 29 september 2011

GEMEENTE HOOGEVEEN. Besluitenlijst RAADSAVOND 29 september 2011 GEMEENTE HOOGEVEEN Besluitenlijst RAADSAVOND 29 september 2011 Besluiten Raadzaal Aanwezig: K.B. Loohuis (voorzitter), J. Alting, M. Bakker-Maat, J. Ballast, B.M. Behr, J. Slottje, A.A. Steenbergen, J.H.

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Wethouder Van Balken is verlaat vanwege werkverplichtingen 2 Vaststelling van de agenda De agenda

Nadere informatie

Telefoonnummer: de heer C. During (MKW secretariaatsservices)

Telefoonnummer: de heer C. During (MKW secretariaatsservices) Verslag vergadering cluster Ruimte Vergaderdatum: 26 oktober 2010 Plaats: raadzaal, Stadhuis Tijd: 19.00 tot 22.00 uur Voorzitter: de heer H.C.V. Veldhuijsen (VVD) Raadsgriffier: mevrouw M. de Greef Telefoonnummer:

Nadere informatie