Notulen Algemene Ledenvergadering basketbalvereniging MAC d.d. 12 juni 2012 Sporthal De Ringen, Delfzijl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Algemene Ledenvergadering basketbalvereniging MAC d.d. 12 juni 2012 Sporthal De Ringen, Delfzijl"

Transcriptie

1 Notulen Algemene Ledenvergadering basketbalvereniging MAC d.d. 12 juni 2012 Sporthal De Ringen, Delfzijl Aanwezig:Hans Postma (vz), Tanja Delken, Jack v/d Laan, Jan Nieland, Judith Pilon, Reina Renes, Leo Wubbolt en Ingrid Baasten (not.) Afwezig met kennisgeving: Younes Babhouh, Arend-Jan Cuperus, Gonda Cuperus, Gerben van Dijk, Peter Griep, Gea Kingma, Ruurd Klaver, Jan Pijbes, Charles Renes, dhr/mevr. Schaafsma, Edward Tuik 1. Opening en mededelingen Hans opent de vergadering om uur en heet iedereen welkom. Er zijn geen toevoegingen aan de agenda. 2. Notulen algemene ledenvergadering d.d Tekstueel: g.b. N.a.v.: g.b. De notulen wordt goedgekeurd. 3. Huidige situatie en plannen voor seizoen Het afgelopen seizoen waren er 5 teams: - U12: recreatief - U14: competitie - U16: competitie - U18: competitie - Heren: recreatief De invulling van de tafelbezetting en de scheidsrechters is afgelopen seizoen erg goed verlopen. Ook de betrokkenheid van de ouders was positief, er zijn geen problemen geweest voor het vervoer naar uitwedstrijden. Voor het volgend seizoen blijft het aantal teams gelijk. De nieuwe teamindeling is afgerond en staat inmiddels vermeld op de website. De leden kunnen vanaf begin juni in het nieuwe team meetrainen om te wennen aan de groep. Het totaal aantal leden is stabiel. De invulling van de trainers/coaches voor het nieuwe seizoen is nog niet rond. Er wordt nog gezocht naar een trainer U12 en een coach U18. De Technische Kommissie zal volgend seizoen vaker bij elkaar komen om te bespreken hoe de trainingen verlopen in technisch en tactisch opzicht. Veel belang wordt gehecht aan goede trainers voor de jongste jeugd.

2 Veel ouders zijn niet op de hoogte van basketbalregels en begrijpen beslissingen van scheidsrechters niet tijdens de wedstrijden. Misschien is het een idee om een theorieles voor ouders te geven over de basisregels van basketbal. Er wordt bekeken hoe we dit komend seizoen kunnen uitwerken. Het zou leuk zijn als er ook een praktijkgedeelte bij zit in de zaal. Ook het recreantenuurtje van de heren kan gebruikt worden om kennis te maken met basketbal. 4. Financiële situatie a. Jaarverslag en Begroting Jaarverslag: De contributie is bijna geheel binnen. Er moet nog 210,00 worden betaald maar daar zijn inmiddels afspraken over gemaakt. Complimenten aan de penningmeester. Begroting: Tenues: Er staat een post op de begroting voor de aanschaf van nieuwe tenues. De huidige tenues hebben we ca. 5 jaar en worden binnenkort geïnventariseerd. De verwachting is dat veel tenues aan vervanging toe zijn. Ook is er een tekort aan de kleinere maten. Hans heeft al geïnformeerd naar de mogelijkheden: - Princess Sports, Den Helder: Hier komen de huidige tenues vandaan en deze zijn nog steeds leverbaar voor ca. 27,00 (incl. bedrukking, excl. btw) Voordelen: leverbaar in de clubkleuren, gunstige prijs. Nadelen: mindere kwaliteit, maatvoering is wisselend - Skillsshop, Groningen: ca. 46,00 (incl. bedrukking, excl. btw) Voordelen: mogelijkheid pasmodellen, goede kwaliteit Nadelen: niet leverbaar in huidige clubkleuren, hogere prijs. Vanwege het prijsverschil én de clubkleuren gaat de voorkeur voorlopig uit naar Princess Sports. Sportzaak Mossel in Appingedam is onlangs uitgebreid. Daar wordt ook nog even geïnformeerd. U12: In deze begroting zijn we uitgegaan van de huidige inventarisatie. De 7 leden bij U12 worden waarschijnlijk meer. Er trainen nu al veel meer mee (gratis), maar het is altijd afwachten of ze na de zomervakantie weer terugkomen en lid willen worden. Sponsoren/Subsidie: Deze zijn niet opgenomen in de begroting omdat het onzekere factoren zijn. Ook voor de gemeentelijke subsidie voor jeugdleden is het elk jaar afwachten of het wordt toegekend. b. Verslag Kascommissie De kascommissie bestaat dit jaar uit Tanja Delken en Gea Kingma. Zij hebben de administratie gecontroleerd en alles is in orde bevonden.

3 Tanja Delken heeft 2 jaar in de kascommissie gezeten en treedt nu af. Er is dus nu een vacature. Judith Pilon zal haar man Henri vragen of hij plaats wil nemen in de kascommissie. c. Contributieverhoging Er zijn afgelopen seizoen weer diverse (forse) verhogingen geweest van o.a.: - zaalhuur gemeente Delfzijl - contributie NBB Om te voorkomen dat er volgend jaar een flinke contributieverhoging moet komen, wordt voorgesteld om de contributie voor komen seizoen met 5,00 per lid te verhogen. Hoewel de maatregel niet door iedereen wordt toegejuicht wordt het voorstel aangenomen. De contributie dient in twee termijnen te worden betaald. Meerdere termijnen is mogelijk in overleg met de penningmeester. Alle leden zullen worden gewezen op Stichting Leergeld. 5. Rondvraag Judith: MAC in de media In de huis-aan-huisbladen staat elke week veel nieuws over voetbal. Zou het mogelijk zijn dat MAC er ook in komt? De stukjes (en foto s) in de huis-aan-huisbladen moet je zelf aanleveren. Afgelopen seizoen heeft MAC 1x in de Eemsbode gestaan met een foto van de nieuwe sweaters. Het verslag ging over de clincs die Hans en Gerben hebben gegeven aan basisschoolleerlingen en over de clinic van GasTerra Flames in de Brede School. Eigenlijk zouden we 1x per maand iets moeten insturen: een wedstrijdverslag of een aankondiging van wedstrijden. Hans is ook 2x op de Havenstad FM in de uitzending geweest. Misschien worden we komend seizoen een keer Club v/d Maand. Volgend seizoen bestaat MAC 45 jaar. Misschien een aanleiding voor het zoeken van meer publiciteit. Jack: Sponsoring Er wordt nog weinig gebruik gemaakt van sponsoring. Zouden hier niet meer mogelijkheden voor zijn? In het verleden zijn er diverse pogingen ondernomen, met wisselend succes. Het blijkt erg moeilijk om ergens binnen te komen. De laatste jaren is het op een laag pitje komen te staan. De sweaters van afgelopen jaar zijn een groot succes. Verder hebben we eigenlijk alleen nog de sponsoren die vermeld staan op de website. Jack wil graag helpen meedenken over andere mogelijkheden van sponsoring. 6. Sluiting Hans sluit de vergadering om uur.

4 Nieuwsbericht RTV Noord Naar aanleiding van de brief die MAC naar Gemeente en media heeft gestuurd in verband met de zaalhuur verhoging kwamen we dit bericht op de site van RTV Noord tegen. Ook basketbalvereniging MAC moet meer huur betalen woensdag 16 januari 2013 Het gemeentebestuur van Delfzijl is niet van plan basketbalvereniging MAC een voorkeursbehandeling te geven. MAC moet, net als andere portverenigingen, de door de gemeente vastgestelde huur betalen. Die huur is dit jaar met tien procent verhoogd. Dat betekent voor de veertig leden tellende vereniging een bedrag van dik 6100 euro voor vierhonderd uur sporten in sporthal de Ringen. Geen uitzonderingen Raadslid Schumer van Fractie 2014 vindt de gestegen huurprijs te gortig en is bang dat MAC moet stoppen. Maar wat de gemeente betreft moet MAC gewoon de vastgestelde huur betalen. uitzonderingen worden niet gemaakt. Van de gemeente hebben we nog geen officiele reactie ontvangen, dus we wachten het nog maar even af. Reacties brief zaalhuur verhoging: Naar aanleiding van onderstaande brief over de tariefsverhoging zaalhuur zijn er vanuit de media verschillende reacties gekomen. Vrijdag 7 december jl heeft Hans een interview gegeven aan Havenstad FM. Als gevolg hiervan heeft dhr. Schumer van Fractie 2014 vragen gesteld aan B en W van Delfzijl over deze kwestie. Verder is er zowel in de Eemsbode als in het Dagblad van het Noorden een artikel verschenen: Eemsbode en Dagblad van het Noorden Tariefsverhoging zaalhuur: Enkele weken terug heeft u in de media kunnen lezen dat de gemeente Delfzijl van zins is om vanaf 1 januari 2013 opnieuw de tarieven voor de zaalhuur te verhogen. Dit brengt voor MAC een aanzienlijke lastenverzwaring met zich mee. De volgende brief is naar de gemeente en media gestuurd:

5 "Wij als basketbalvereniging MAC en gebruiker van sporthal de Ringen aan de Prins Bernhardlaan in Delfzijl willen graag onze bezorgdheid uitten ten aanzien van de door de gemeente Delfzijl aangekondigde tariefsverhoging voor de huur van deze accommodatie. Per 1 januari 2013 worden de nu geldende tarieven naast de inflatiecorrectie van 2.3 % met nog eens 7.7 % extra verhoogd, zodat de tariefstijging voor het tweede jaar achter elkaar op 10 % uit komt. De gemeente Delfzijl heeft voor deze extra verhoging gekozen om het tekort op de begroting van de sportaccomodatie s aan te vullen. Onze vereniging betaald gemiddeld 5000,00 per jaar aan zaalhuur, zodat dit voor ons neer komt op een verhoging van 1000,00 in twee jaar tijd. Gezien het feit dat wij een relatief kleine vereniging zijn met ongeveer 40 leden, betekent dit een verhoging van 25,00 per lid. Dit is voor ons niet te verkopen richting onze leden en dus voor ons als verenging onaanvaardbaar. Nu heeft de gemeente Delfzijl per 2013 ook nog de jeugdsportsubsidie afgeschaft. Voor onze vereniging nogmaals 200,00 minder inkomsten, op 40 leden is dit 5,00 per lid, zodat de totale verhoging 30,00 per lid bedraagt. De gemeente Delfzijl heeft sportstimulatie hoog in het vaandel staan en doet ook op allerlei manieren haar best om dit te realiseren, maar op deze wijze wordt het voor velen onmogelijk gemaakt om zijn of haar favoriete sport te beoefenen. Wij vragen U dan ook om nog eens kritisch naar deze maatregelen te kijken om het sporten in de gemeente Delfzijl betaalbaar te houden voor een ieder. Ik ben gaarne bereid om ons standpunt persoonlijk aan U toe te lichten. Graag zien wij Uw reactie tegemoet. Met de meeste hoogachting, Hans Postma ALV NBB De Algemene Vergadering van de Nederlandse Basketball Bond heeft zaterdagmiddag in Almere ingestemd met het plan van aanpak van het bestuur om het financiële tekort van de bond terug te dringen. De afgevaardigden gingen in meerderheid (236 stemmen voor en 95 tegen) akkoord met het plan en de bijbehorende begroting. De belangrijkste maatregelen in het plan zijn een contributieverhoging van vijf euro voor elk NBB-lid, een bezuiniging van tien procent op de personeelskosten van het bondsbureau in Nieuwegein en voor een periode van twee jaar geen geld te

6 reserveren voor de programma s van het nationale seniorenteam en het U20-team bij de mannen. Dat wil nog niet zeggen dat er in 2013 en 2014 geen Nederlands basketballteam is bij de mannen. Achter de schermen wordt nog gewerkt aan een reddingsplan om toch de seniorenploeg in te kunnen schrijven voor de kwalificatiecyclus voor EuroBasket Dat plan is een initiatief van drie oud-internationals in samenwerking met een sportmarketingbureau, zo werd zaterdagochtend bekend. Daarbij wordt samengewerkt met het NBB-bestuur, de clubs uit de Dutch Basketball League en de internationals om tot een oplossing te komen. De deadline om Oranje in te schrijven is maandag 26 november a.s., maar FIBA Europe heeft al laten weten dat de bond het mannenteam tot de loting op 8 december zonder boete kan terugtrekken. Tijdens de AV trad het bestuurslid Topsport Martijn Rengelink af. Hij heeft door een nieuwe functie bij zijn werkgever niet voldoende tijd meer voor het bestuurswerk voor de NBB.

7 Voorzitter Hans Postma: De gemeente Delfzijl heeft sportstimulatie hoog in het vaandel staan, maar aan de andere kant breken ze de sport af. Foto: Egbert Euser MAC vreest ledenverlies door huurverhoging DELFZIJL - De basketbalvereniging MAC in Delfzijl vreest leden kwijt te raken door de huurverhoging van sporthal de Ringen. De gemeente Delfzijl heeft aangekondigd de huur van de sporthal ingaande 1 januari met 7,7 procent te verhogen. De inflatiecorrectie van 2,3 procent daarbij opgeteld, betekent dit een tariefstijging voor het tweede jaar van 10 procent, vertelt een bezorgde voorzitter Hans Postma van MAC. Onze vereniging betaalt gemiddeld 5000 euro per jaar aan zaalhuur, zodat dit voor ons neer komt op een verhoging van duizend euro. Daar komt nog bij dat de gemeente Delfzijl per 2013 ook de jeugdsportsubsidie heeft afgeschaft. Het gevolg voor onze vereniging: tweehonderd euro minder. De kosten voor de basketbalbond worden ook hoger. Alles bij elkaar zouden onze leden zo n veertig euro méér contributie moeten betalen. Daar kunnen we op de jaarvergadering niet mee aankomen. Postma vreest dat door een contributieverhoging vijf leden van MAC met hun geliefde sport zullen moeten stoppen. Deze sporters behoren tot de minima en krijgen een inkomensafhankelijke tegemoetkoming van de gemeente.

8 De voorzitter van de basketballers verwacht dat er meer gebruikers van sporthal de Ringen in de problemen zullen komen. Een oplossing ziet hij nog niet. MAC is een relatief kleine vereniging, maar neemt met drie avonden in de week en de zaterdag veel uren af. We hebben alleen inkomsten van leden en nog een klein beetje sponsorgeld. Maar de bijdragen van sponsoren zetten geen zoden aan de dijk. We moeten het misschien toch zoeken in meer sponsoring, maar in deze tijd zit niemand er om te springen sponsor te worden. Het bestuur van MAC heeft het college van burgemeester en wethouders en alle raadsfracties van de gemeente Delfzijl gevraagd nog eens kritisch naar de tariefsverhoging te kijken. De gemeente heeft voor de extra verhoging gekozen om het tekort op de begroting van de sportaccommodaties aan te vullen. De gemeente Delfzijl heeft sportstimulatie hoog in het vaandel staan en doet op allerlei manieren haar best de sport te promoten. Maar aan de andere kant breken ze de sport af. Met maatregelen als deze wordt het er niet makkelijker op.

9

10 BV Penta - MAC (20-92) zaterdag 13 april 2013 De u14 ging naar Drachten om tegen BV Penta te spelen. Dit was onze laatste wedstrijd van het seizoen en we zijn kampioen 1 e kwart: in de 1 e kwart ging het heel goed en scoorde we veel punten.na 10 minuten stond er 4-26 op het scorebord in ons voordeel. 2 e kwart: in de 2 e kwart scoorden we minder maar Penta maakte er geen gebruik van. Verder schoot Penta een paar vrije worpen raak maar dat had bijna geen invloed op de score. Na het 2 e kwart stond er op het bord voordeel M.A.C In het 3 e kwart werd er goed verdedigd want de tegenstander scoorde maar 1 keer.aanvallend ging het ook goed vooral omdat Wouter en Jesper veel scoorden. 3 e kwart in ons voordeel. In het 4 e kwart kregen we de opdracht van Gerben om de bal naar Natasja te spelen zodat zij dit seizoen gescoord heeft. Verder vielen hier veel scores. Damian 10 Jordi 14 René 8 Danny 2 Wouter 12 Ramon 18 Jesper 12 Han 14 Morgan 2 Natasja 2 Joran niet gescoord Danny MAC - BV Dunk (75-36) zaterdag 6 april 2013 Zaterdag 6-april, waarschijnlijk alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2012/13 mocht het u14 team van M.A.C. aantreden tegen BV Dunk uit Zuidhorn. Het was voor mij als coach een weelde, want al de 11 "contractspelers" waren gezond en fit om aan de wedstrijd te beginnen. Gezond misschien wel, maar geheel fit daar had ik mijn bedenking bij, er werd voor hun doen wel heel slap begonnen en dat kwam m.n. door het slechte verdedigen en liepen we al snel in de foutenlast. Gelukkig kon het Dunk-team hier niet optimaal van profiteren en kon er nog wel redelijk worden aangevallen, maar ook dit ging moeizaam en zo werd de 1ste periode afgesloten bij In periode 2 werden er ook nog genoeg fouten gemaakt in verdedigend opzicht en verliep dit niet geheel naar mijn wens en heb een aantal basisspelers gewisseld (had er toch genoeg op de bank) om misschien het lek boven te krijgen, met klein resultaat. Aanvallend verging het ons nu beter en konden de belangrijkere steunpilaren van het team een buffer slaan en was de wedstrijd gespeeld bij de rust met een stand van Na rust werd er gestart met de jongere en nieuwe spelers om hun meer wedstrijdervaring op te laten doen en dit werd geen afgang, ze weerden zich ferm en konden zelfs uitlopen ondanks de 12 tegenscores in deze periode. Het verloop en spel van de wedstrijd is iets minder, maar ze waren zeker niet minder dan de starters van het begin van de wedstrijd en werd het uiteindelijk bij gepauzeerd.

11 Periode 4 werd een one-man show van Damian, hij alleen maakte bijna de laatste 13 punten in zijn uppie (10 punten), echter moest hij het veld na 6 min. verlaten wegens zijn 5de p, maar wat als dit niet was gebeurd? De eindstand werd uiteindelijk en hebben de spelers(sters) van Dunk hun kranig verweerd en mochten ook in deze periode 12 punten aantekenen. scores: 20 Han # 14 Damian # 12 Ramon # 10 Jordi # 7 Jesper # 6 Danny # 4 Joran # 2 Wouter = 75, niet scoorden Natasja, René en Morgan. coach Jan MAC - BV Millwings (69-40) zaterdag 16 maart 2013 Vandaag de grote/belangrijke wedstrijd tegen de "molenwieken" uit Winschoten. Dit team staat op de 2de plaats achter ons, met 10 punten verschil (nu 12) en 4 wedstrijden minder dan dat wij hebben. Het Millwings team heeft ook zeer weinig scores tegen en staat verdedigend dus zijn mannetje en heb ik de jongens er bij aanvang van de wedstrijd nog eens nadrukkelijk op gewezen de tegenstander niet te onderschatten. De M.A.C. basisspelers waren nog niet geheel doordrongen van de capaciteiten van het team uit Winschoten en stonden m.n. door het niet goed verdedigen snel op achterstand 4-8. Iets wat we niet waren gewend, achter staan en moest ik wel een time-out nemen om de "heren" (plus dame) even duidelijk te maken dat er gebasketbald moest worden en dat het een tandje bij moest schakelen. Enkele kwamen wat bedwelmd over, zouden ze een slag van een molenwiek hebben gehad, ik weet het niet, maar na de time-out kon M.A.C. het recht trekken bij rust en werd de periode afgesloten met In de rust periode tussen de wedstrijdperiodes heb ik het team er op gewezen om even na te denken over, wat er niet goed was gegaan en ze het zelf maar moesten proberen op te lossen, wat ook gebeurde, want er werd strakker verdedigd en betere aanvallen gelopen en was het eigenlijk al gedaan met de Winschoter tegenstand (na 4 min.) en stond er op het scorebord. Ze lieten even zien wie er de baas is in,,de Ringen", en liepen verder uit naar een ruststand van (16-4). In periode 3 was Millwings iets bekomen van deze dreun en gaf weer redelijk partij, bij M.A.C. kon er nu ook wat meer worden gewisseld en dat resulteerde in het thuisdebuut van Natasja (de nieuwe aanwinst voor het team) met goed resultaat. Ze kwam nog niet aan het scoren toe, maar toonde wel inzet en ben ik er niet bang voor, dat het haar ook nog zal lukken in de nog te spelen wedstrijden in dit seizoen. Met een periode score van bleven we ook nu weer aan de positieve kant en was het verschil op gelopen naar 20 punten, stand Het M.A.C. team kon nu ook iets beheerster en met meer aandacht bij de wedstrijd blijven in periode 4 ( vaak verslapte de concentratie wel eens) en speelde deze periode ook beter als team, wat resulteerde in mooie, goede aanvallen, waarvan ik kon genieten. Ramon was niet te stuiten en dit werd mij door de coach van Millwings ook nog eens bevestigd; hij was niet te stoppen. Ook anderen konden hun steentje nog bijdragen en werd deze periode met beëindigd en stond de op het scorebord en was ook wedstrijd nummer 15 gewonnen. scores: Ramon 22 # Jordi 18 # Jesper 8 # Damian 6 # Danny- René en Joran 4 # Han 3 # Natasja- Wouter en Morgen wisten vandaag niet tot een score te komen, maar hebben een goede bijdrage geleverd aan de overwinning, proficiattttttt. coach Jan.

12 BV Groningen 3 - MAC 1 (31-79) zaterdag 9 maart 2013 Vooral voor de pauze werd er mooi gespeeld, met snelle breaks. Vooral Damian speelde toen erg sterk. Na de pauze was iedereen wat minder geconcentreerd. Er was eigenlijk 1minpunt: de scheidsrechters moesten erg vaak voor lopen fluiten. Dat betekende veel balverliefd. Score's: Joran: 2(tijdens een timeout voor hem gezongen, vandaag jarig) Wouter: 11 Morgan: 4 Damian: 18! Danny: 4 Ramon: 10 Han: 10 Jasper: 6 Jordi: 12 René: 2 Nathalie: speelde haar eerste wedstrijd met het team MAC - Typhoons 3 (84-15) zaterdag 2 maart 2013 Even de wedstrijd evalueren zoals altijd. Gezien de uitslagen van de Typhoons in hun vorige wedstrijden hebben ze toch betere/goede resultaten behaald en heb ik het team van ons toch een beetje gepusht om de tegenstander niet te onderschatten. Goed gefocust werd er aan de wedstrijd begonnen en mocht Danny starten in de basis-5, dit n.a.v. zijn training inzet en mede door het niet,optimaal, inzetten- of aanwezig zijn op de training van een aantal basisspelers. Gezien de tegenstand van Typhoons, viel toch zwaar tegen, heeft hij zich goed staande kunnen houden en ook later zijn vervanger Morgan (beide, met Joran zijn de jongsten in het team) heeft goed gespeeld. Tegenstand werd er nauwelijks geboden en had ook Joran, als startende pointguard, een goede start en werd er bij 20-6 de 1ste periode afgesloten. In de 2de periode bleef M.A.C. ook geconcentreerd spelen en kon ik naar hartenlust wisselen en ieder van het,team, speeltijd geven. Team! Een aantal spelers zijn te gefocust op het scoren en daardoor het overzicht kwijt en niet zien dat er ook medespelers mee zijn in de aanval, een score gemaakt uit een assist kun je ook zien als een score van jouw, want jij hebt het voorbereidende werk gedaan, zo krijg je ook een bredere score verdeling in het team en zijn het niet steeds dezelfde spelers die de punten maken. Ook nu werd er nauwelijks- of geen weerstand geboden door Typhoons en werd er bij een gerust. (periode 18-4). De u14 van M.A.C. kon vrijuit spelen en dit resulteerde, zoals zo vaak, in wat slordig spel en kun je goed zien, dat niet een ieder goed staat te verdedigen, wel wordt er hard gewerkt en mede doordat er geen tegenstand is, komen ze er goed mee weg. De lay-up's werden weer eens vaak gemist, terwijl dit de eenvoudigste manier van scoren kan zijn en er voor kan zorgen dat je eindscore nog hoger wordt. Ik heb niet alleen maar kritiek, ook kan ik blij zijn van de mooie "team" aanvallen, waarbij er via een aantal spelers, de tegenstander geheel zoek wordt gespeeld, afgerond met mooie scores, waaruit blijkt dat ze het wel in zich hebben.

13 Zo kunnen ze nog veel meer laten zien in een wedstrijd, er wordt op veel mogelijkheden getraind en als ze geloof hebben in hun eigen kunnen, kan er nog meer mooi spel worden geboden voor het in grote getale, aanwezige publiek. Publiek; BEDANKT. In periode 3 (24-2) en periode 4 kon M.A.C. naar hartenlust blijven scoren en was het verzet van de Typhoons in de 1ste periode al gebroken, als men al over verzet kan praten en werd de wedstrijd bij de stand van beëindigd. (periode 22-3). Vandaag is iedere speler er in geslaagd om te scoren en dat is mooi, ook goed voor je eigen moraal, je bent natuurlijk blij met de "team" overwinning, maar wil ook graag zelf tot scoren komen. scores: 24 Ramon # 16 Jesper # 10 Jordi en Han # 8 Damian # 4 Danny, Joran en Wouter # 2 Morgan en Réne = 84 coach Jan. EBV Mustangs 1 - M.A.C. 1 (42-79) zaterdag 9 februari 2013 Emmen moest weer eens bezocht worden, geen familie bezoek bij de apen in het Noorder Dierenpark Emmen, voor een aantal van ons zou het haast kunnen, maar een bezoek aan de plaatselijke basketball vereniging Mustangs. Het team was teruggezet vanuit de klasse boven ons (u14-2), omdat ze het daar behoorlijk zwaar hebben gehad mochten ze het na de winterstop bij ons in de klasse proberen beter te doen. Ik had dus hogere verwachtingen van dit team, dan van de rest dat nu onze tegenstanders zijn en de jongens gewaarschuwd dat er vandaag harder moest worden gewerkt, dan wat ze tot nu toe gewend waren. De eerste minuten ging het gelukkig mooi gelijk op en stond de stand van 8-14 (na 7 min.) op het scorebord en moesten de mac,ers nog een beetje hun weg vinden en het bord leren te bespelen, want het was een hard bord waar de bal gemakkelijk weg stuiterde. Verdedigend zat het redelijk goed en nam (bijna) iedere speler de verantwoordelijkheid voor zijn mannetje en werd er gerust bij in ons voordeel. De tafel begon direkt al met een schrijffout bij onze eerste score in periode 2, want Wouter scoorde ons 24ste punt, terwijl wij de score van 24 al hadden bij de rust. Hier zijn ze dan ook de gehele wedstrijd mee door gegaan en hadden we dus op het einde 2 punten meer moeten hebben, maar het is hun vergeven. In deze periode hebben we dan ook hun grootste tegenstand gehad, want van onze zijde was de afwerking in de aanval zeer slordig, waar de Emmenaren van konden profiteren. Deze periode werd dan ook met 9-12 (eigenlijk 9-14) afgesloten en werd er bij een stand van gerust, dus een kleine voorsprong van 16 puntjes maar. Na de jongens even flink toegesproken te hebben in de rust, dat er toch nog beter verdedigd moest worden, wat ook direct zijn vruchten afwierp en ook de aanval met mooi samenspel de nodige applaus tegemoet kon zien van de meegereisde fans. De periode werd overtuigend gewonnen en werd de weerstand van Mustangs definitief gebroken, waardoor er een mooie score van 7-26 bijgeschreven kon worden aan het totaal en eindigde deze bij Met bijna 30 punten voor, werd de laatste periode begonnen en mocht de bank (eigenlijk ik) nog een technische fout incasseren, daar de klaarblijkelijk iets geïrriteerde scheids iets vanaf de bank verkeerd heeft waar genomen (hij gaat op zijn bek # jouw je bek) en wat Mustangs nog een paar extra vrije worpen en bal zijkant op leverde, maar niets meer aan de situatie kon veranderen, waardoor ook vandaag weer werd gewonnen, 42-79(81).

14 Er moest toch wat harder gewerkt worden vandaag, maar dat heeft ook geresulteerd in een mooie en leuke wedstrijd, met zelfs de complimenten van een paar gastouders. scores: Ramon 24 # Jesper 20 # Jordi, Joran en Wouter 8 # Han 6 # Damian 4 # Danny 3 = 81 Morgan had vandaag niet het geluk aan zijn zijde en scoorde niet, was ook geblesseerd. coach Jan. MAC - Green Lions (88-19) zaterdag 2 februari 2013 De tegenstanders van vandaag kwamen vanuit Harlingen even naar Delfzijl om een potje te basketballen tegen de plaatselijke M.A.C. u14 jongens en waren vol goede moed, want ze arriveerden al om uur bij De Ringen, de getrouwe thuishaven van de M.A.C.ers. Gezien de vele uren die wij hier wekelijks doorbrengen zou je kunnen spreken van,,onze hal", wij zijn hier grootafnemer van de Gemeente Delfzijl en zij zijn het die het ons moeilijk maken om te kunnen voortbestaan. We bestaan nog en zo kan er wedstrijden worden gespeeld door onze teams en m.n. de jongens u14 doen het bijzonder goed en staan ongeslagen boven aan de ranglijst en tegen de Green Lions uit Harlingen willen we dit ook graag na deze wedstrijd nog zijn. Als vanouds werd er met volle overtuiging aan de wedstrijd begonnen en moesten de gasten nog even wakker worden, want door scores van Jesper en Ramon stond het na 6 min. al 10-2 en stoomden we door en begonnen ook Han, Jordi en Joran zich met de scores te bemoeien. Er werd goed strak verdedigd en vooral goed als team gespeeld en werd er dus veel gepasst en gekeken naar de vrijstaande man, met een stand van 27-2 werd de 1ste periode afgesloten. In periode 2 kwam de veel voorkomende fout die wij, als verdedigers maken, regelmatig terug en dan wil ik het nog niet over de loopfouten hebben die er ook nog te vaak worden gemaakt, maar het verdedigende voetenwerk. We staan bijna rechtop als we verdedigen en zijn dan te statisch als we op de tegenspeler moeten reageren en lopen dan steeds achter de man aan en moeten het dan corrigeren met het maken van fouten, daar je hem dan kwijt bent. Ik zal het nog een keer aangeven, we verdedigen door de knieën en staan tussen man en bal. Ondanks deze fouten waren ze van Green Lions niet bij machte om ons daar op af te straffen en liep de score uit tot 45-6 bij rust. Even als in voorgaande wedstrijden verslapt de concentratie bij onze (Gerben en mijn) jongens in de 2de helft en bestaan er steeds meer mogelijkheden voor de tegenstanders om tot meer scores te komen dan in de 1ste helft. Het kan ook ontstaan door vermoeidheid van onze zijde en zou er op de training aan gewerkt moeten worden om te zorgen dat de conditie omhoog gaat, maar met 5 spelers op de bank kan er naar hartelust worden gewisseld en kunnen ze haast geen moeite moeten hebben met de conditie, toch? In deze helft blonk (na een paar dagen ziekbed) Danny uit met een aantal mooie scores en kwam op een totaal van 9 punten in de wedstrijd, ook Morgan kwam beter voor de dag en gooide wat schroom van zich af, door zijn actie's te maken zoals ik hem dit op de training had gewezen en leverde het wel 1 punt op uit een vrije worp en ook hij zal meer punten gaan scoren in de nog volgende wedstrijden. Periode 3 werd uiteindelijk afgerond bij en kun je zien, dat ondanks de fouten we nog te sterk zijn voor de tegenstanders en het te gemakkelijk gaat. We konden deze wedstrijd uiteindelijk winnend afsluiten met en waren er 2 periodes waar we het maximale aantal teamfouten overschreden en er dus meer fouten op de wedstrijdsheet stonden dan gewend, waarvan 3 spelers met elk 3 fouten. Het totale aantal persoonlijke fouten kwam uit op 15 en alleen Danny was vandaag,,te" lief.

15 Jesper 22 # Ramon 20 # Jordi 14 # Danny 9 # Han 7 # Joran 6 # Wouter 4 # René 3 # Damian 2 # Morgen 1 = 88. en weer allemaal gescoord. ps. wie maakt- of zou het verslag van de uitwedstrijd tegen Bedum inleveren????????????? coach Jan. MAC - BV Groningen 3 (95-20) zaterdag Zaterdagmorgen 12 Januari iedereen was op tijd behalve de tas en dus ook Wouter (vorige week in Leeuwarden keurig op tijd) met zijn moeder en begonnen er al spelers in paniek te geraken, wat als er nu geen tenue's zijn, maar enigsins met een kleine vertraging kon er toch worden omgekleed. Vol motivatie werd er aan de klus begonnen en scoorden we het ene naar het andere punt en werd er ook mooi overgespeeld, waaruit dan gescoord kon worden en een mooie assist teld bijna als een eigen score. Basketbal speel je als team, met elkaar en voor elkaar, net als de 3 musketiers,,one for all and all for one,, en dat wil ik ook graag terug zien in het spelletje, dus niet teveel egoïstisch zijn, maar ook je medespelers zien en in het spel betrekken. Na 2 kwarten (32-2 en 19-6) een ruststand van 51-8 en leken we op de 100 punten af te gaan. In de 2de. helft, waarin een ieder wel heeft gescoord, werden er leuke aanvallen gespeeld en begint het een beetje op basketballen te lijken. Overzicht behouden en strijden voor de bal en elkaar helpen waar dit nodig is zie je nu meer terug. In periode 3 (20-8) en periode 4 (24-4) kwamen we 5 puntjes tekort dus, om de 100 te halen, maar heeft wel iedere speler gescoord van het team en zijn er nu ook andere spelers die hun steentje gaan bijdragen aan het punten totaal, wat alleen maar goed is. Mogelijk krijgen we dit seizoen nog een beetje tegenstand van de teams, welke uit de u14-2 zijn gekomen (Mustangs- en Penta) -of de teams die onder ons staan, anders word het wel heel gemakkelijk voor dit team. De uiteindelijke eindscore bedroeg scores: Han 18 # Jesper 16 # Damian en Jori 14 # Joran 10 # Ramon 8 # Danny 7 # Wouter 4 # Morgen en René (hersteld van zijn blessure) 2 = 95. coach Jan. De Groene Ster - MAC (26-79 ) zaterdag 5 januari 2013 Na in goed overleg te zijn geweest met Gerben, wie gaat er mee als coach, mocht ik uiteindelijk mee met het team naar Leeuwarden. Het was een zaterdaguitje naar Friesland, zowel voor ons als de u16 van Edward en dus de,,paspoorten verplicht mee,,. Ik had nog via Gerben en de site het team laten weten, dat het vertrek was vervroegd naar uur en ook iedereen had dit goed waargenomen, op Jesper na, terwijl een ieder op tijd was kwam

16 hij er op zijn dooie gemak aan terwijl hij werd aangespoord door zijn teamgenoten om op te schieten, want we moesten weg. Zijn reactie; het was toch vertrekken om uur. Wij uiteindelijk onderweg naar Leeuwarden, wat later zou blijken een formaliteit te zijn, daar er hier ook alweer dik werd gewonnen. Het rayon had bij het opmaken van een tussenbalans toch beter naar onze uitslagen moeten kijken en hadden ons na een evaluatie in de u14-2 moeten plaatsen, hadden we wat meer tegenstand gekregen en het team duidelijk gemaakt, dat er nog veel valt te leren. De situatie is niet zo en blijven we de wedstrijden afwerken in de u14-3 klasse en zit er misschien weer eens een kampioenschap aan te komen voor M.A.C. Wouter was ook keurig op tijd en bleek er voldoende tijd te zijn om warm te lopen, daar er bij de Groene Ster het organisatorisch niet op rolletjes (geen Vegter rolletjes) liep, de tafel en scheidsrechters waren aan de late kant, maar kon de wedstrijd dan toch beginnen. De 1ste. helft een M.A.C.ie, ruststand 4-40 maar laat ik het dan niet over de vele fouten in het spel hebben, anders had de score nog veel groter geweest en werd het nog duidelijker dat dit team van de Groene Ster met 0 punten onderaan staat in deze poule. In periode 3 (10-18)- en periode 4 (14-21), werd er door de gasten nog flink tegenstand geboden aan ons team, maar mede door het laconieke spel van onze zijde en zie je wat het teweeg brengt als je niet voldoende wordt uitgedaagd. We behalen de overwinning met 26-79, maar had de score, zoals al eerder genoemd, veel hoger moeten zijn. Ik was uiteindelijk mooi op tijd weer in huis, want de terugreis verliep vlot en had zo ook nog iets aan mijn laatste zaterdag (van de 14 dagen vakantie) voordat ik maandag weer aan het werk mag in de sportschool en bij mijn werkgever. Ik wens een ieder die ook maar iets is betrokken bij onze vereniging een gezond en sportief Scores: Jesper 20 # Ramon 18 # Jordi 16 # Joran 10 # Damian, Wouter, Han 4 # Danny 3 = 79. Niet hebben gescoord, Morgen en René (laatst genoemde was geblesseerd mee) coach Jan. MAC - BV Oaters Joure (114-13) zaterdag 15 december 2012 Het is zaterdagochtend 15 december 2012 om 10:00 uur, Sporthal De Ringen. Nadat we ons omgekleed hebben, gaan we de zaal binnen en gaan we alvast intrainen. Vlak voor het begin van de wedstrijd neemt onze coach Gerben de instructies van de wedstrijd door. Jordy heeft sprongbal. En daarmee is de wedstrijd begonnen. Het team waar tegen gespeeld werd kwam afkomstig van U12. We konden aan alles merken dat dit team nog veel te leren had. Uiteindelijk gingen met een ruime overwinning van 114 tegen 13 naar huis terug. Verder was de wedstrijd niet echt spannend. score's gemaakt door: Jordy 18 Han 6 Morgan 4 Ramon 26 Wouter 12 Jesper 20 Rene 6

17 Danny 2 Joran 18 1e periode e periode e periode periode 28-6 Joran MAC - Sietsema Highlanders (87-22) zaterdag 8 december 2012 De 2de ontmoeting met de hogelanders stond op het progamma, daar de 1ste. ontmoeting al een duidelijke winnaar opleverde 34-85, kon het haast niet anders en moest ook deze wedstrijd worden gewonnen door de u14. Op Ramon na was iedereen aanwezig en kon er veel worden gewisseld en een ieder speelminuten maken, terwijl de spelers van de Highlanders ieder 40 minuten speeltijd kregen van hun coach. Ja; ook nu waren er maar weer 5 spelers aangetreden om het ons moeilijk te maken. Moelijk werd het geenzins daar we er vanaf de sprongbal direkt boven op zaten en na een paar rushes van Joran en Jordi de stand na 5 minuten 12-2 was. Maar, 10 punten verschil in 5 minuten is te weinig en na het gebruik te hebben gemaakt van de time-out van de Highlanders ging het iets beter in de afwerking en werd er bij 23-6 even gerust. Daar er geen of- nauwelijks tegenstand is, wordt er eigenlijk te slordig gespeeld en simpele scores onbenut gelaten, waardoor de stand niet veel sneller groter wordt, dit is een probleempje waar we aan moeten werken en dan moet er eigenlijk meer als team worden gespeeld. Bij vlagen zie je het wel en dan zijn het mooie scores, waar het publiek dan ook van geniet en luid applaudiseerd. Stand bij rust Het team waar deze competitie van werd verloren gaat nu over naar de u14-2 klasse en mogen wij, tot mijn grote verbazing (gezien de hoge uitslagen van ons team) in poule 3 blijven, maar krijgen er wel 2 van de 2de poule voor terug en kunnen we ons daar aan gaan meten, ook uit de u12 komt er nog een team over en zullen we zien hoe goed we werkelijk zijn. Voor vandaag zijn we een maatje te groot voor de Highlanders en gezien de overmacht komen er ook meer spelers aan scoren toe, die er anders moeite mee hebben, zo ook Han (16), René (8). Periode 3 werd afgesloten bij de stand Kat in het bakkie en zo konden de benjamins in het team ook hun steentje bijdragen en de score een beetje opkrikken en sloten we de wedstrijd af met een betere score dan uit, nu 87 en maar 22 tegen, er is dus verbetering in het spel. scores: Joran 20 # Jordi 17 # Han 16 # René en Jesper 8 # Morgen 6 # Damian, Danny en Wouter 4 = 87. coach Jan. Green Lions - MAC (28-69) zaterdag 1 december 2012 De u14 van M.A.C. moesten naar Harlingen om tegen de Green lions te spelen.

18 Na anderhalf uur rijden kwamen we aan in Harlingen. We waren met 10 man dus konden we in 2 ploegen spelen. Helaas hadden we scheidsrechters die hun eerste wedstrijd floten. In de eerste periode ging het aanvallend goed maar verdedigend wat minder met als gevolg vaak vrije worpen voor de green lions. In de 2e periode gingen de ballen niet in een keer door het net. Dus het duurde best lang tot dat we scoorden. In de 3e kwart ging het verdedigen een stuk beter. De scheidsrechters floten geen voet fouten van de green lions helaas. In de 4e periode verdedigden beide ploegen rechtop. De uitslag was Green lions - M.A.C Damian 14, Ramon 12, Jordi 13, Han & Jesper 8, Wouter & Joran 4, Danny, Morgan & René 2 =69 Danny MAC - Bedum Blues (78-24) zaterdag 24 november 2012 Als je de stand in deze poule bekijkt dan moest je vandaag wel rekening houden met een sterke tegenstander, want de jongens uit Bedum hadden maar 2 punten minder dan ons team. Voor de Blues was het tijdstip van spelen waarschijnlijk nog te vroeg of- ze hadden de avond daarvoor gefeest, ik weet het niet? maar van tegenstand was geen sprake, wij sneden als een mes door de boter, door hun verdediging heen en konden er rustig op los scoren. Verdedigend zat het bij ons goed dicht, hebben er de afgelopen week veel aandacht aan besteed op de training, vooral het m-t-m en de aandachts punten daarbij. Ik moest er vanaf de bank ze er wel op blijven wijzen, maar toch het werkte. 1ste. periode In de 2de periode was er ook geen of- helemaal geen tegenstand en scoorden de gasten maar 4 punten. Aanvallend waren wij ook niet in ons beste doen deze periode, daar er nog te vaak, makkelijke scores worden gemist en er eigenlijk meer zou moeten worden overgespeeld en als team worden gespeeld, maar daar gaat ook aan worden gewerkt op de trainingen en komt dit ook wel goed. Toch nog 28 punten gescoord, stand Damian had het vandaag op z'n heupen, zo had ik hem nog niet eerder zien spelen, meestal een beetje spelend op de achtergrond, maar blonk vandaag uit en kwam tot mooie scores en ik hoop dat hij deze lijn doortrekt. In deze periode en de daarop volgende was het gewoon je ding doen en geconcentreerd blijven, want ook in deze periodes konden de boys van de blues geen vuist maken en kwamen de punten gemakkelijk binnen, 3de. periode en de eindstand werd bepaalt op Scores: Jordi 22 # Damian 16 # Jesper 12 # Joran, Ramon 10 # Wouter 6 # Morgen 2 # René en Han scoorden vandaag niet en Danny was op kamp. coach Jan.

19 BV Millwings - MAC (24-65) zaterdag 3 november 2012 M.A.C. u14 moest het gaan opnemen tegen de Millwings uit Winschoten, op papier ook nog een goed team, want zij hadden 6 punten uit 3 wedstrijden en wij uit 4 wedstrijden. Op de training deze week was er extra aandacht besteed aan het verdedigen en aanvalsspel en dit moest zijn vruchten afwerpen. Het ging verbazend goed en na 6 min. was de stand al 0-9, dit had niemand verwacht en kon deze periode snel worden afgesloten bij Goed geconcentreerd verdedigen nam Wouter iets te serieus en liep zo snel 3 persoonlijke fouten op en werd dus ook direct gewisseld, dit in de eerste 3 min. van de wedstrijd. In de 2de periode liep het aanvallend beter, maar werden er ook nog veel kansen om zeep geholpen, door het missen van de lay-up's. Nadat er in de 1ste. periode veel scores waren van 2 spelers, gingen er zich in deze periode ook meer spelers met de score bemoeien en kwamen er mooie punten van Jesper- Jordi- Morgan en Han op het bord en werd er in de breedte gescoord. Dit leverde een stand op van bij rust. In de 3de periode verliep alles redelijk naar wens, verdedigend zat het nog goed, op een paar kleine schoonheidsfoutjes na: bv. niet altijd je man goed verdedigen en niet tussen de man en de basket in verdedigen en ook niet iedereen blijft de bal in de gaten houden. Dit had verder geen invloed van betekenis, want Millwings scoorde in deze periode maar 5 punten en werd de stand Klopt dus niet! Bij rust 12 punten en in periode 3 slechts 5 punten, moet dus 17 zijn, heeft de tafel zich even vergist in ons nadeel. De laatste periode werd het spel iets wat slordiger en moest er in de aanval wat meer aandacht worden besteed aan de opbouw en overspelen/samenspelen als team. Dit vergde wat aanpassingsproblemen en werd er daarom minder gescoord, maar met een ruime voorsprong kon dit niet zoveel kwaad. In deze periode werd er door een ieder zijn steentje bijgedragen en werd het 5-12 en resulteerde dit in de eindstand van Een punt van kritiek: 1 punt gescoord uit 12 vrije worpen, Damian 50 % score!!!!!!!!! Jordi- Jesper- Joran en Ramon ieders 10 punten, Danny en Wouter 6 punten, Damian 5 punten en Han en Morgan 4 punten = 65 totaal. Iedereen heeft vandaag gescoord en zo moet teamsport ook zijn, iedereen levert zijn eigen bijdrage, ten behoeve van het team, gefeliciteerd. coach Jan MAC - HBV Hornets (44-57) zaterdag 13 oktober 2012 Na 2 grote overwinningen, tegen de wat zwakkere teams in onze poule, zou er vandaag het team van de HBV Hornets uit Hardegarijp ten tonele verschijnen, Dit team had er ook al 2 wedstrijden gewonnen en hun score verloop, met score's voor en tegen was nagenoeg gelijk aan die van ons. Op de training was er al gewaarschuwd en kort voor de wedstrijd nogmaals, om de kracht van de Hornets niet te onderschatten. Het 1ste kwart moest MAC zich al gewonnen geven, door slecht positie spel en niet goed verdedigen, werden er te veel fouten gemaakt en konden de Hornets steeds naar de vrije worplijn, vanwaar ze veel punten scoorden. De 1ste. periode vergeten we maar gauw, stand 5-15.

20 In de 2de. periode ging het lang gelijk op, het punten verschil van +/-10 bleef tot aan de 5de. minuut gehandhaafd (13-25). Ook nu werden er nog teveel fouten gemaakt (verdedigend vooral), maar ook de aanval en met name de rebounds werden niet gepakt en kon men nu bijna niet tot scoren komen door slordig aanvalsspel, weinig dreiging naar de basket. Toch werd er meer gescoord dan in periode 1, score verloop en kon er worden gerust bij de stand van Na het team te hebben toegesproken in de rust begonnen we voorvarend aan de 3de. periode en wilde MAC toch laten zien dat ze toch wel meer konden dan dat ze tot nu toe hadden geboden, aan de in grote getale opgekomen publiek. In al zijn ijver liep Ramon al gauw tegen zijn 5de. persoonlijke fout aan en kwam het team nu toch wel wat reboundkracht tekort, maar door inzet en bij vlagen goed verzorgt basketbal kon MAC de 20 punten verschil reduceren tot 14, het moment waarop Ramon er af moest. Nummer 15 van de Hornets was al de gehele wedstrijd een plaaggeest voor de jongens van MAC en was ook verreweg de beste speler van dit team, mocht zich na 7 minuten in deze periode ook gaan douchen, want ook hij had 5 persoonlijke fouten (1-1 stand). Toch slopen er weer een paar foutjes in het spel van MAC en was de stand aan het eind van de 3de kwart 30-48, deze periode werd echter wel gewonnen door MAC (14-12). Misschien door overmoed, maar periode 4 begon dramatisch voor MAC en na 6 minuten was het verschil weer 20 punten, hun harde werk werd niet beloond (36-56), toch lieten ze het er niet bij zitten. De Hornets scoorden in de laatste minuten slechts 1 puntje, terwijl MAC er rustig op los scoorde, wat resulteerde in een eindstand van en werd ook deze periode winnend afgesloten (14-9). Jongens blijf geconcentreerd en hard trainen, want je ziet dat je de 2de. helft wel hebt gewonnen, ondanks het wat slechtere spel, en kunnen we ze de volgende wedstrijd misschien wel verslaan. scores: Jordi 19 # Ramon 10 # Wouter 6 # Damian 3 # Danny, Han, Morgen 2 # = 44 # René en Wouter hebben niet gescoord, maar zullen in de nog volgende wedstrijden ook hun steentje gaan bijdragen, hier ben ik van overtuigd. coach Jan Sietsema Highlanders - MAC (34-85) zaterdag 6 oktober 2012 We begonnen de wedstrijd fanatiek met veel strijdlust en moesten het doen met een nieuwe basisopstelling, Damian, Jesper en René ontbraken. Het ging de nieuwe starters goed af en er kon al gauw een voorsprong worden genomen, welke na in het begin vele gemiste lay-up's, uit liep naar een score van 4-18 in de eerste periode. In de daarop volgende periode, met het doorwisselen van een aantal spelers, met name de,jonkies, uit de u12 liep het iets stroever en ging het vooral verdedigend wat moeilijker, maar werd dit met een aantal mooie aanvallen gecompenseerd, zodat de opgebouwde voorsprong niet in gevaar kwam en we zelfs konden uitlopen naar 16-38, einde 2de. periode. In de 3de. periode verslapte de concentratie ook een beetje, als je ook zo dik voorstaat en eigenlijk geen moeite met de tegenstander hebt kan dit gebeuren. Verdedigend ging het iets moeizamer, door een kleine basis (Danillo een kop kleiner dan zijn tegenstander) mochten de Highlanders ook mee scoren. Wij konden echter deze periode ook weer winnend afsluiten, met wel iets meer tegenstand, maar zelf ook blijven scoren was voldoende voor de stand Het team van de Highlanders (bestaande uit 6 spelers) moest zich toch neerleggen bij onze hiërarchie, ze raakten vermoeid en konden het niet meer bijbenen en kwamen in deze periode niet verder dan 2 punten.

21 Met 8 spelers is het iets gemakkelijker wisselen en als ze de juiste instelling tonen gaat het basketballen automatisch beter, maar gaan er ook nog wel eens dingen niet helemaal goed, maar daar zal op de training aan worden gewerkt. Met 2-22 werd de 4de. periode beeindigd en komen we uit op een totaal stand van Ook nu hebben alle deelnemende spelers bijgedragen aan deze score n.l. Jordi 24 # Ramon 22 # Joran 18 # Danillo 6 # Wouter 5 # Danny en Han 4 # Morgan 2. Goed gespeeld jongens, coach Jan.

22 BV Aris 2 - MAC 1 ( ) zaterdag 20 april 2013 En toen was het zover, de dag van de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2012/2013 en tevens mijn laatste wedstrijd als coach. Een dag waarvan je weet dat hij komt, maar hij komt altijd te vroeg. Op deze mooie zonnige morgen vertokken we om 9:30 uur met elf spelers richting het Friese Leeuwarden. Oef wat was dit vroeg voor enkele spelers. Na een minuut of 5 te hebben ingespeeld begonnen we vol goede moed aan deze op papier niet al te moeilijke wedstrijd. Q1 Zoals altijd is het eerst wat aftasten, de verdediging stond goed en de tegenstander had duidelijk veel moeite met onze waterdichte Floating-Defence. Na enkele goed afgeweerde aanvallen van de tegenstander opende Bas de score en liepen we via Rafael en nog een keer Bas uit naar een 0-6 voorsprong in de 5 e minuut. Een magere stand, maar een goede defence. En toen gebeurde iets wat we niet hadden verwacht, de concentratie was weg en er vielen gaten in de verdediging, de aanvallen liepen niet meer zoals ze moesten. Veel onnodig balverlies ging vooraf aan de scores van onze tegenstander. Vooral de nr 13 van de tegenstander wist zich door de verdediging heen te wormen en nam in de resterende 5 minuten 5 punten voor zijn rekening. Zelf wisten we echter niet meer te scoren, dit gaf een kwartstand van 10-6 op het scoreformulier. Ja, scoreformulier, u leest het goed, het publiek en coach konden op geen enkele wijze het scoreverloop van de wedstrijd volgen en ook de te spelen tijd was nergens te vinden. Om toch enig beeld van de scores te krijgen hebben we zelf maar de scores bijgehouden. Zeer triest dat zulke wedstrijdlocaties door de bond worden goedgekeurd. Q2 Tja, waar zal ik beginnen, het wou bepaald niet vlotten met ons spel. Ook in dit kwart hadden we het nakijken. Na wederom de score te hebben geopend door een rake vrije worp van Bram, kregen we het weer voor elkaar om de 5 daarop volgende minuten niet te scoren. Zo kon Aris uitlopen naar een 16-7 voorsprong. Toch maar proberen de jongens wat meer druk te laten zetten op de tegenstander, maar daardoor kwamen er nog steeds grote gaten in de verdediging bij. Waar was de dichte verdediging van de eerste 5 minuten?? En al was dit niet erg genoeg, dachten de scheidsrechters ook nog dat ze niet voor alles moesten fluiten, onder het motto van ik fluit ook niet als jullie fouten maken. Hoe moeten de spelers hiervan leren? Dit had echter wel toch gevolg dat de tegenstander vaak onbestraft hun gang konden gaan en zelfs fouten gingen maken waarvoor menig scheidsrechter een onsportieve fout had gegeven. Helaas hadden we ook in dit kwart geen antwoord op de nr 13, hij scoorde wederom de helft van de gemaakte punten van de tegenstander. Gelukkig wisten we nog wel vanaf minuut 6 door scores van Rafael en Jordy toch nog in de sporen van de tegenstander te blijven en gingen met een stand van de rust in. Tijdens de rust organiseerden enkele van de spelers een gezellige lunch op de bank. Zoiets noemt men tegenwoordig TEAMbuilding!!!! Q3 En op het moment dat we dachten dat het niet erger kon, gebeurde het toch. De scores vlogen ons om de oren en behalve een score van Bas hadden we niets in te brengen. Bij zowel de spelers die op de bank zaten, als bij mij, vielen de monden open van verbazing. We stonden nu echt dik achter tegen een ploeg die 4 plaatsen onder ons stonden. Na de 4 e minuut was de stand Voor mij, maar ook voor de spelers was de maat vol, er moest iets gebeuren.

23 We probeerden wat fysieker te gaan spelen en de fouten op te zoeken bij de tegenstander. We gingen wat meer druk zetten en dat begon langzaam maar zeker te gaan werken. Bas kreeg behoorlijk wat vrije worpen, maar dit keer ging het niet zo goed als we gewend waren, wat dus precies in de flow van de wedstrijd paste. Toch wisten we door scores van Bas, Rafael en Jordy weer wat dichter bij de friezen te komen, het gat van 16 punten werd terug gebracht naar 11 zodat we dit 3 e kwart eindigden met een stand van Wat betekende dat we al aardig op weg waren want we scoorden in dit kwart meer dan de eerste twee in totaal. Q4 Maar toch, we waren alles behalve tevreden, we waren nog te lief voor onze tegenstander en de scheidsrechters bliezen te weinig op hun fluitje. Er moest nu echt wat gebeuren wouden we de wedstrijd winnen en 2 punten meenemen naar Delfzijl. Ik zag in mijn gedachten al een doemscenario verschijnen, coach verliest zijn laatste wedstrijd. Dit mocht en zou mij niet gebeuren, ook al zou ik m'n stem voor een dag verliezen, we zouden en moesten deze wedstrijd winnen. Na een peptalk en de het team duidelijk te hebben gemaakt dat het nu toch echt moest gaan gebeuren, gingen we het veld op. Vanaf minuut 1 zetten we een full court press op de tegenstanders, deze wisten niet wat hun overkwam. Door een paar mooie scores van Jordy, Richard, Rafael en Nando kwamen we steeds dichter bij onze tegenstanders. Na elke score die we maakten zaten we weer direct op de tegenstander. En vergaten we dat even, schreeuwde/floot ik de jongens toe, zodat ze hun koppie er weer bij hadden en alsnog hun directe tegenstander gingen verdedigen. Wonder boven wonder, dit had effect, het werkte, na 4 minuten gespeeld te hebben waren we inmiddels terug gekomen tot een marge van 5 punten (stand 46-41). Hun coach begon waarschijnlijk nattigheid te voelen en nam een time-out. Mooi tijd voor mij om de jongens nog maar eens op te peppen en te zeggen dat ze goed bezig waren. Wat vooral opviel was de inzet van de eerste jaars U16 spelers die goed werk leverden. De daarop volgende minuten kwamen we steeds een stukje dichterbij, na de 7 e minuut stond er een score van op de sheet. Crunch-Time De laatste 2 minuten van de wedstrijd, twee minuten waar in de NBA vaak wedstrijden worden beslist. Vaak door listige time-outs, tactische wissels en veel fouten. Onze Crunch-Time begon een minuutje eerder, maar was niets minder spannend. Ik denk dat de meegereisde ouders het stellig met me eens zijn als ik zeg; dit leek net op een finale in de NBA. Met nog steeds een full court press gingen we deze 3 minuten in. De tegenstanders waren duidelijk geïrriteerd door onze come back en dit was dan ook te merken aan hun spel. In deze laatste 3 minuten kregen we maarliefst 14 vrije worpen, uiteindelijk gingen er 6 daarvan door het netje. Onze verdediging DICHT, pot dicht. Na de 8 e minuut stonden we met voor, ja echt waar, wij stonden voor, voor het eerst sinds de 5 e minuut van het eerste kwart stonden we weer voor. De 9 e minuut was een minuut van billenknijpen, Bas scoorde nog een puntje uit een vrije worp en zo stonden we bij het ingaan van de laatste minuut 2 puntjes voor. We wisten dat dit natuurlijk niet automatisch de overwinning betekende, want ze hoefden maar 1 keer te scoren en het zou weer gelijk staan. De 10 e minuut begon en ja, het gebeurde dus, ze scoorden, maar gelukkig zou dit hun enige score zijn in de Crunch-Time. De frustratie begon bij de tegenstanders nog meer toe te nemen, hun nr 10 maakte zijn 4e en 5e p en kon naar de bank. In de resterende seconden kregen Marco, Rafael en Bas elk nog twee vrije worpen waarvan ze elk 1 wisten te raken.

Notulen Algemene Ledenvergadering basketbalvereniging MAC d.d. 18 juni 2013 Sporthal De Ringen, Delfzijl

Notulen Algemene Ledenvergadering basketbalvereniging MAC d.d. 18 juni 2013 Sporthal De Ringen, Delfzijl Notulen Algemene Ledenvergadering basketbalvereniging MAC d.d. 18 juni 2013 Sporthal De Ringen, Delfzijl Aanwezig:Hans Postma (vz), Gea Kingma (vanaf punt 4), Jan Nieland, Judith Pilon, Reina Renes, Leo

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering basketbalvereniging MAC d.d. 7 oktober 2014 Sporthal De Ringen, Delfzijl

Notulen Algemene Ledenvergadering basketbalvereniging MAC d.d. 7 oktober 2014 Sporthal De Ringen, Delfzijl Notulen Algemene Ledenvergadering basketbalvereniging MAC d.d. 7 oktober 2014 Sporthal De Ringen, Delfzijl Aanwezig:Hans Postma (vz), Arend Jan Cuperus, Gonda Cuperus, René Lassche (vanaf agendapunt 4),

Nadere informatie

37 e jaargang nr december

37 e jaargang nr december 37 e jaargang nr.14 18 december 2017 www.kvscmh.nl UITSLAGEN: Senioren 1 - Eyckelkorf/omhoog 10 10 Senioren 2 - Oranje Wit 2 10 16 De Corridor 3 - Senioren 4 13 5 Senioren 5 mw - Flamingo s 8 7 Junioren

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jongste Jeugd

Nieuwsbrief Jongste Jeugd Seizoen 2015 2016, nr. 1 Nieuwsbrief Jongste Jeugd Hoera, het nieuwe seizoen is weer gestart! Wij hebben er weer zin in. Ook dit seizoen zullen we weer een aantal nieuwsbrieven naar jullie sturen, waarin

Nadere informatie

Uitleg en introductie voor de jeugd

Uitleg en introductie voor de jeugd Uitleg en introductie voor de jeugd Basketbal Je denkt na of basketbal een sport is die bij jou past. Je hebt vast weleens naar een wedstrijd gekeken of misschien ken je vrienden of vriendinnen die het

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

Schoolbasketbal Leusden 4 januari 2018

Schoolbasketbal Leusden 4 januari 2018 Schoolbasketbaltoernooi Donderdag 4 januari 2018 Voorwoord Schoolbasketbal 2017-2018 Na alle feestdagen is het nieuwe jaar begonnen. Hoe veel beter kan het jaar beginnen met een sportief en gezellig toernooi

Nadere informatie

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum Agenda Dinsdag 12 mei: Sponsoravond Vrijdag 22 mei: Vrijwilligersavond Zaterdag 30 mei: Open dag / speler van het jaar Zaterdag 6 juni: 2de Meulebѐѐk Toernooi Uitslagen voetbal Datum Thuis Uit Uitslag

Nadere informatie

Informatieavond Spelregels BV Schijndel

Informatieavond Spelregels BV Schijndel Informatieavond Spelregels BV Schijndel Tijdens de ALV kwam de vraag van verschillende ouders of het niet een idee was om een informatieavond te organiseren voor de ouders van de jongste spelers, zodat

Nadere informatie

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Programma Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang 22-11 De Valk A1 - Bladella A2 13.45 14.45 22-11 Eindhoven

Nadere informatie

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse!

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC heeft dit seizoen met slechts 2 overwinningen nog net de nacompetitie bereikt. Daarin werd het thuis opgenomen tegen PSV Dammen uit Eindhoven.

Nadere informatie

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2.

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Vlak voordat de wedstrijd begon ging het toekomstige Nederlands elftal

Nadere informatie

Instructieboekje jurytafel

Instructieboekje jurytafel Instructieboekje jurytafel Nederlandse Basketball Bond Rayon Noord-Holland Inhoud Taken juryleden Balbezit-pijl Speeltijd bijhouen Wissels en time-outs Scoren o Wat wel en wat niet invullen? o Scores en

Nadere informatie

P rogramma T oernooi: Divisie C1 Ronde 4 Delft - Julianadorp 1:30 Uur, 121km. Basketbalterm 6 : Baseline - de achterlijn (onder iedere basket).

P rogramma T oernooi: Divisie C1 Ronde 4 Delft - Julianadorp 1:30 Uur, 121km. Basketbalterm 6 : Baseline - de achterlijn (onder iedere basket). Nr.130 14-01-2017 Toernooi te Julianadorp Sporthal: Sport aan Zee Na de Kerst, oud & nieuw feesten heeft Redeoss nog maar één keer de mogelijkheid gehad om te trainen. Op de donderdagavond, twee dagen

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

Instructieboekje Tafelfunctionarissen

Instructieboekje Tafelfunctionarissen Instructieboekje Tafelfunctionarissen Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. INTRODUCTIE... 3 2. TAKEN TAFELFUNCTIONARISSEN... 4 3. BALBEZIT PIJL... 4 4. SPEELTIJD BIJHOUDEN... 4 5. WISSELS EN TIME-OUTS...

Nadere informatie

Inhoud: 1. Taken juryleden

Inhoud: 1. Taken juryleden Inhoud: 1. Taken juryleden 2. Balbezit-pijl 3. Speeltijd bijhouden 4. Wissels en time-outs 5. Invullen van het sheet 5.1 Teaminformatie, time-outs en fouten 5.2 In de rust 5.3 Afsluiting wedstrijd 6. Miniregels

Nadere informatie

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2 Van de redactie: Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Hengelose handbalverenigingen Olympia en Donar. Met deze week: - Uitslagen van de competitie wedstrijden - Programma voor aankomend

Nadere informatie

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 augustus 2014 BV SQUIRRELS Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 Van de voorzitter Hallo allemaal, Nog eventjes en dan is de vakantie weer voorbij. Natuurlijk hoop

Nadere informatie

Welkom bij BAS basketbal seizoen

Welkom bij BAS basketbal seizoen Welkom bij BAS basketbal seizoen 2016 2017 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor leden van basketbalvereniging Venlo Sport Crusaders

Nieuwsbrief voor leden van basketbalvereniging Venlo Sport Crusaders Crusaders flits December 2014 Fijne vakantie! Nieuwsbrief voor leden van basketbalvereniging Venlo Sport Crusaders In deze laatste Flits van het jaar bedanken we Daniel Dzaleski voor zijn inzet voor de

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Minipolo toernooi in Apeldoorn Minipolo toernooi in Apeldoorn Verslag pupillen 1 Op zondag 7 april deed Proteus weer mee met het minipolotoernooi van Aquapoldro in Apeldoorn. Vanuit de pupillen 1 werd Proteus vertegenwoordigd door 1

Nadere informatie

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap Stormvogels 28 Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels De klassenindeling van de vijfde klasse G werd in zeker drie dorpen met gejuich ontvangen. Siebengewald,

Nadere informatie

Instructieboekje Jurytafel

Instructieboekje Jurytafel Instructieboekje Jurytafel Doel van dit boekje Tijdens een basketballwedstrijd zijn de scheidsrechters verantwoordelijk voor alles wat op en rond het veld gebeurt. Echter, de jurytafel is voor een goed

Nadere informatie

Gaat de laatste de beste worden?

Gaat de laatste de beste worden? Gaat de laatste de beste worden? Ondanks dat de competitie nog minimaal een week duurt en voor een aantal zelfs nog een week langer, is hij voor ons gevoel na vandaag al voorbij. Dat komt omdat wij vandaag

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

De derde periode en het kampioenschap van TEC zaterdag 2

De derde periode en het kampioenschap van TEC zaterdag 2 De derde periode en het kampioenschap van TEC zaterdag 2 Als koploper begonnen we aan de 3e periode. De voorsprong op nummer 2 Oranje Wit was 2 punten. Nummer 3 LRC stond op 9 punten achterstand. Met nog

Nadere informatie

Welkom bij BAS Basketbal seizoen

Welkom bij BAS Basketbal seizoen Welkom bij BAS Basketbal seizoen 2017-2018 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

25jr. Jubileum JBC/N haven. Zaterdag 4 juni werd het Nasi toernooi voor de 25x gespeeld.

25jr. Jubileum JBC/N haven. Zaterdag 4 juni werd het Nasi toernooi voor de 25x gespeeld. Nr.121 04-06-2016 Toernooi te Julianadorp Zaterdag 4 juni werd het Nasi toernooi voor de 25x gespeeld. Sporthal: Sport aan Zee De volgende spelers deden daar aan mee: Bennie, Jérôme, John, Kees, Mario,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis Maart 2006 Anniek de Jong 1 Hockey is een teamsport. Dat betekent dat je in het hockey er nooit alleen voor staat. Een teamsport betekent: Je samen inzetten

Nadere informatie

Werkstuk bewegingsonderwijs

Werkstuk bewegingsonderwijs Werkstuk bewegingsonderwijs Taekwon-Do 26-6-2010 Door: Edwin Wanner Klas: V5B Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave.. Pagina 2 1. Plan van aanpak.. Pagina 3 2. Logboek.. Pagina 4 3. Vragen van het interview..

Nadere informatie

Hockey, niet zo maar een sport "van zestalhockey naar achttalhockey''

Hockey, niet zo maar een sport van zestalhockey naar achttalhockey'' Hockey, niet zo maar een sport "van zestalhockey naar achttalhockey'' In het hockey sta je er niet alleen voor. Je speelt in een team. Eerst zestalhockey en daarna achttalhockey. Teamsport betekent je

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2018

Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2018 Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2018 Met veel plezier organiseert Basketbalvereniging Forwodians en De Combibrug het streetballtoernooi. Het toernooi vindt plaats op zaterdag 2 juni 2018 in de

Nadere informatie

Merk op dat er nieuwe signalen zijn voor de scheidsrechter. Deze signalen worden niet vermeld in dit document.

Merk op dat er nieuwe signalen zijn voor de scheidsrechter. Deze signalen worden niet vermeld in dit document. Dit overzicht van de wijzigingen in de Officiële Basketball Regels is gebaseerd op de nieuwe versie van the Official Basketball Rules 2014 as approved by the FIBA Central Board, Barcelona Spain released

Nadere informatie

AfdelingsInfo Noord-Holland

AfdelingsInfo Noord-Holland AfdelingsInfo Noord-Holland Seizoen 2015-2016 Uitgave 8 Verzenddatum 12-10-2015 De Afdeling Noord-Holland is één van de vijf afdelingen van de Nederlandse Basketball Bond ORGANISATIE: AFDELINGSCOMMISSIE:

Nadere informatie

FRIS HET NIEUWE JAAR IN AGENDA

FRIS HET NIEUWE JAAR IN AGENDA FRIS HET NIEUWE JAAR IN De laatste competitiewedstrijden van 2016 zijn inmiddels gespeeld en het nieuwe jaar gaat zijn intrede nemen. Maar eerst komen de feestdagen nog en traditiegetrouw het oliebollentoernooi

Nadere informatie

Uitleg spel en spelregels voor ouders

Uitleg spel en spelregels voor ouders Uitleg spel en spelregels voor ouders Break Out 88 Basketbalvereniging Opgericht 6 juni 1988 Aan ouders en verzorgers, Hierbij bieden wij de ouders en verzorgers van onze leden een informatieboekje aan,

Nadere informatie

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander.

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander. 1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. e periode: balbezit e periode: balbezit en balbezit tegenstander. 1 e Periode: Herhalen van taakgericht en teamgericht Training 1: Wat zijn de taken

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Zutphen

Minipolo toernooi in Zutphen Minipolo toernooi in Zutphen Indrukwekkende minuut stilte voor aanvang van het toernooi. Voor aanvang van het toernooi werd een minuut stilte gehouden. Dit ter nagedachtenis aan Richard Nieuwenhuizen,

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Noord- Scharwoude, 26 november 2014 Verslag/notulen 1 Opening Voorzitter opent de vergadering en meldt de personen die zich hebben afgemeld.

Nadere informatie

Van pupil E naar D...

Van pupil E naar D... Van pupil E naar D... Van 7 tal Naar 11 tal Pagina 1 Voorwoord Beste E speler maar toekomstig D speler, Om je alvast een klein beetje te helpen hebben we een boekje gemaakt. Door het lezen van dit boekje

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

Masters hangen aan Eelco's lippen...

Masters hangen aan Eelco's lippen... Masters hangen aan Eelco's lippen... De spanning voor het WK-Masters in Lyon loopt bij de deelnemers aan Project 2015 al danig op. Daarom hebben we Eelco gevraagd of hij een keer met ons wilde praten over

Nadere informatie

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Op zaterdag 17 januari 2015 zijn gelijk met de jeugd de clubkampioenschappen voor de senioren-a gehouden. Er hadden zich hiervoor negen deelnemers aangemeld

Nadere informatie

Donderdag 28 december Sportpark Duinwetering

Donderdag 28 december Sportpark Duinwetering Donderdag 28 december 2017 Sportpark Duinwetering WWW.MSVNOORDWIJK.NL Op donderdag 28 december a.s. wordt het basketbalevenement voor de Noordwijkse basisscholen gehouden. Het laatste sporttoernooi van

Nadere informatie

CURSUS SCOREN EN TIMEN - KTC. Inleiding. Taken van de scorer

CURSUS SCOREN EN TIMEN - KTC. Inleiding. Taken van de scorer CURSUS SCOREN EN TIMEN - KTC Inleiding De jurytafel Bij elke basketbalwedstrijd zijn er in principe twee scheidsrechters en twee (of bij rayonwedstrijden drie) personen achter de jurytafel, die de score

Nadere informatie

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Welkom nieuwe leden. Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Welkom nieuwe leden. Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd Van de redactie: VVW DS1 Olympia DS1 12-02, 13:00 Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Hengelose handbalverenigingen Olympia en Donar. Met deze week: - Uitslagen van de competitie wedstrijden

Nadere informatie

Hoe korfbal is ontstaan

Hoe korfbal is ontstaan Hoe korfbal is ontstaan Korfballers hebben hun sport te danken aan een onderwijzer, Nico Broekhuysen is zijn naam. Hij woonde in Amsterdam en hij moest een cursus gaan volgen in Zweden. s Avonds deden

Nadere informatie

Inhoud: Het bestuur Blz 3 De wedstijdtaken enz. Blz 4 Prijsvraag! Blz 5 Sponsors en donateurs Blz 5. Even voorstellen/inleiding:

Inhoud: Het bestuur Blz 3 De wedstijdtaken enz. Blz 4 Prijsvraag! Blz 5 Sponsors en donateurs Blz 5. Even voorstellen/inleiding: Clubkrant BZ 72 Inhoud: Het bestuur Blz 3 De wedstijdtaken enz. Blz 4 Prijsvraag! Blz 5 Sponsors en donateurs Blz 5 Even voorstellen/inleiding: Wij,Vera van de Glind, Jaron Heising, Jolida van der Linden

Nadere informatie

ESDO E2 wint thuis van Luno E3

ESDO E2 wint thuis van Luno E3 ESDO E2 wint thuis van Luno E3 Zaterdag 16 april 2011. Op een zon overgoten speelveld in Kockengen wist ESDO E2 de winst te pakken in een spannend duel tegen Luno E3 uit Linschoten. Dit keer geen geblibber

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering basketbalvereniging MAC d.d. 26 mei 2010 Olympiahal, Delfzijl

Notulen Algemene Ledenvergadering basketbalvereniging MAC d.d. 26 mei 2010 Olympiahal, Delfzijl Notulen Algemene Ledenvergadering basketbalvereniging MAC d.d. 26 mei 2010 Olympiahal, Delfzijl Aanwezig: Annette Kosse (vz), Arend-Jan Cuperus, Gonda Cuperus, Jack v/d Laan, Hans Postma, Reina Renes,

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering ACGV

Algemene Ledenvergadering ACGV TurnAround DIGITAAL april 2015 Algemene Ledenvergadering ACGV Op woensdag 22 april 2015 is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van ACGV. Alle leden en ouders van jeugdleden zijn van harte uitgenodigd

Nadere informatie

Schoolbasketbaltoernooi

Schoolbasketbaltoernooi Schoolbasketbaltoernooi Donderdag 27 december 2018 Sportcentrum de Waterkanten Sportlaan 21, 2163 VA Lisse Schoolbasketbal.lisse@gmail.com Beste ouders, verzorgers, coaches, Ook dit jaar wordt het schoolbasketbaltoernooi

Nadere informatie

Hans Vogelaar COMPETITIE INSTRUCTIE

Hans Vogelaar COMPETITIE INSTRUCTIE Hans Vogelaar COMPETITIE INSTRUCTIE Competitie instructie Een competitiewedstrijd wordt gespeeld door 3 personen en bestaat uit 3 singles per persoon op een avond en één dubbel. Bij een viermans team is

Nadere informatie

68 e jaargang nr. 16 Seizoen 2014/2015

68 e jaargang nr. 16 Seizoen 2014/2015 Gloria-UC Nieuws Programma senioren 68 e jaargang nr. 16 Seizoen 2014/2015 Zaterdag 6 december en zondag 7 december Thuis Uit Aanvang Scheidsrechter Boeimeer 1 Gloria UC 1 14.30 Gloria UC 2 VOAB 4 11.30

Nadere informatie

Basketbal. Bronvermelding. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik basketbal altijd al een leuk sport vond. Daarom leek het

Basketbal. Bronvermelding. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik basketbal altijd al een leuk sport vond. Daarom leek het Basketbal Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik basketbal altijd al een leuk sport vond. Daarom leek het mij interessant om te weten hoe dat allemaal in mekaar zit. Bronvermelding 1 / 6 Ik heb de informatie

Nadere informatie

Eilermark 1 SCE 1 uitslag 2-3 Zondag

Eilermark 1 SCE 1 uitslag 2-3 Zondag Eilermark 1 SCE 1 uitslag 2-3 Zondag 4-9-2016 Zwaarbevochten maar verdiende overwinning in Glanerbrug Het seizoen ging weer beginnen. En niet tegen de minste tegenstander. Het was geen publiek geheim dat

Nadere informatie

Nu nog een mooie naam...

Nu nog een mooie naam... // MINIMEERKAMP HILVERSUM // VAN DE REDACTIE Jeugdtoernooi - 28 oktober 2007, Hilversum Afgelopen zondag was het weer tijd voor een nieuwe editie van het Minimeerkamp. Dit is een jeugdtoernooi speciaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag.

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag. Notulen Algemene Ledenvergadering c.v.v. Fit Boys Datum: Donderdag 27 oktober 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: Kantine Fit Boys, Sportpark Noord-West Aanwezig:.. leden, zie: Presentielijst ledenvergadering

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Hallo allemaal, De redactie van de nieuwsbrief wil jullie allemaal een goed, gezond en sportief 2013 wensen. We verwachten dat al jullie goede voornemens uit

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Sponsorplan BV Voorne

Sponsorplan BV Voorne 2014 Sponsorplan BV Voorne Basketball Vereniging Voorne Brielle 26-09-2014 P. 1 Versiehistorie Versie Datum Wijzigingen Auteur 0.1 21-1-2013 Eerste Opzet J.J. Holwerda 0.2 15-2-2013 Aanvulling en wijzigingen

Nadere informatie

KROKUS SCHOOLBASKETBALLTOERNOOI 2019

KROKUS SCHOOLBASKETBALLTOERNOOI 2019 KROKUS SCHOOLBASKETBALLTOERNOOI 2019 MAANDAG 25 FEBRUARI 2019 10:00 TOT 15:45 SPORTHAL CLEIJN DUIN KATWIJK AAN ZEE LIVE ALLE UITSLAGEN EN STANDEN OP JE MOBIEL VIA https://www.tournify.nl/live/krokustoernooi2019

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

Wat wordt er van je verwacht als je bij een wedstrijd een tafelfunctie hebt?

Wat wordt er van je verwacht als je bij een wedstrijd een tafelfunctie hebt? Tijdens een basketbalwedstrijd zijn de scheidsrechters verantwoordelijk voor alles wat op en rond het veld gebeurt. Echter, de tafelfunctionarissen zijn voor een goed verloop van de wedstrijd minstens

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oranje Blauw

Nieuwsbrief Oranje Blauw Nieuwsbrief Oranje Blauw nr. 3 19-06-2013 Van de jubileumcommissie CSV Oranje Blauw een bruisende voetbalclub aan de Staddijk. Het is nu ongeveer twee weken geleden dat we ons spetterende jubileumfeest

Nadere informatie

TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013

TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 VERENIGING UVV-VOETBAL : ÉÉN IN SPORT EN SPORTIVITEIT Henri Wolf, versie 1.0, 04-07-2012 KABOUTERS BIJ UVV Hoe en waarom doen we het zo...?

Nadere informatie

Pupillen. Waterpolo. (waterpolo voor dummies)

Pupillen. Waterpolo. (waterpolo voor dummies) Pupillen Waterpolo (waterpolo voor dummies) Ben je net begonnen met waterpolo en moet je binnenkort misschien je eerste wedstrijd spelen? Of heb je al vaker een wedstrijd gespeeld, maar ken je nog niet

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2017

Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2017 Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2017 Met veel plezier organiseert Basketbalvereniging Forwodians en De Combibrug het streetballtoernooi. Het toernooi vindt plaats op zaterdag 24 juni 2017 in de

Nadere informatie

Bestuurlijkheden. Van de redactie:

Bestuurlijkheden. Van de redactie: 1 3 Bestuurlijkheden De Jaarvergadering 2011 weer achter de rug. Omdat niet iedereen op tijd aanwezig was, werd er om 20.15 uur gestart. 5 Afmeldingen, dus zou je zeggen: 400 aanwezigen. Maar met 50 personen

Nadere informatie

Basketbalvereniging The Valley Bucketeers.

Basketbalvereniging The Valley Bucketeers. PROGRAMMABOEKJE 28-02-2018 Basisscholentoernooi Basketbalvereniging The Valley Bucketeers Welkom Allemaal van harte welkom bij alweer de drieëntwintigste editie van het jaarlijkse basisscholentoernooi

Nadere informatie

Inhoud: Hier naast/onder staat wie er met de prijs vandoor gaat. Verder is er een leuk verslag van U12.

Inhoud: Hier naast/onder staat wie er met de prijs vandoor gaat. Verder is er een leuk verslag van U12. Clubkrant BZ 72 Inhoud: Prijsvraag uitslag Blz. 3 U12 Mix Blz. 4-6 Tips en weetjes Blz. 7 De redactie: Hoi allemaal, We gaan het jaar uit met een nieuwe krant. Met een naam! We zijn nu goed op gang en

Nadere informatie

Beste tafeltennisvrienden,

Beste tafeltennisvrienden, Beste tafeltennisvrienden, Korte nieuwsflits deze week, maar niet onbelangrijk! Zondag 22 februari spelen onze heren hun tweede wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Het wordt een uitwedstrijd in Oegstgeest,

Nadere informatie

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat ik dit in mijn volleybalcarrière nog mee zou maken had

Nadere informatie

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Beste docent, Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Zwemmen Zonder Mouwen; een muzikale 8+ voorstelling die zich afspeelt in en rondom

Nadere informatie

Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017

Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017 Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017 Blerick A - Concordia B 2-1 Op donderdag nog 8 spelers maar Mat tovert er weer lustig op los en zo waren we deze keer uiteindelijk met 16!!. Vijf wissels wat een luxe.

Nadere informatie

Tafelen bij een wedstijd. Hoe werkt dat en waar moet ik allemaal aan denken?

Tafelen bij een wedstijd. Hoe werkt dat en waar moet ik allemaal aan denken? Tafelen bij een wedstijd Hoe werkt dat en waar moet ik allemaal aan denken? Inhoud Tafelen, wat is dat? De Timer De Scorer Dit is het startscherm ( van het wedstrijdformulier op de ipad) Voorbereiding

Nadere informatie

Afdelingsontmoeting Grootebroek

Afdelingsontmoeting Grootebroek Afdelingsontmoeting Grootebroek Op zondag 30 November vond in Grootebroek (NH) de Afdelingsontmoeting plaats. Dit is een toernooi waarbij de afdeling West, Midden, Holland-Noord en Zuidwest, de strijd

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE Basisscholentoernooi

PROGRAMMABOEKJE Basisscholentoernooi PROGRAMMABOEKJE 25-02-2015 Basisscholentoernooi Basketbalvereniging The Valley Bucketeers Welkom Allemaal van harte welkom bij alweer de twintigste editie van het jaarlijkse basisscholentoernooi voor alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Seizoen 2014-2015. Nieuwsbrief 1, sept 2014 Hallo Jeugdleden en ouders, De vakantie ligt alweer twee weken achter ons. De scholen zijn begonnen en langzaam aan rolt alles weer in het bekende ritme. Zo

Nadere informatie

Selectie 2014/2015. Morgan van den Berg Keeper 18 juli 1996. Marc Walda Verdediger 18 januari 1996. Emiel lont Verdediger 26 juni 1996

Selectie 2014/2015. Morgan van den Berg Keeper 18 juli 1996. Marc Walda Verdediger 18 januari 1996. Emiel lont Verdediger 26 juni 1996 Nieuwsbrief A2 Trainer Sjouke de trainer van BBC A2, en tevens trainer van het 2e van Zwaagwesteinde, heeft sport hoog in het vaandel staan. Sjouke staat positief in het leven en wil graag het plezier,

Nadere informatie

Overzicht van het nieuws in week 47 van het jaar 2014

Overzicht van het nieuws in week 47 van het jaar 2014 Overzicht van het nieuws in week 47 van het jaar 2014 Eerste 'Slach om de Leijen' op naam van Wêz Handich/DOW De eerste derby van het seizoen werd in een afgeladen Dúnoardhal gespeeld. Interim coach Albert

Nadere informatie

Ons seizoen van het begin tot het einde.

Ons seizoen van het begin tot het einde. Ons seizoen van het begin tot het einde. SGV F1 Trainsters: Mart Ise Tamara Gijs Yara Daphne Matthias Mirthe Op woensdag 20 augustus was het dan eindelijk zo ver het seizoen ging van start met de eerste

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie

P R O G R A M M A. RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2015 Zaalvoetbaltoernooi

P R O G R A M M A. RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2015 Zaalvoetbaltoernooi P R O G R A M M A RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2015 Zaalvoetbaltoernooi maandag 28 december 2015 Sporthal Buitenhof Duke Ellingtonstraat 2 te DELFT Voorwoord Voor he 3 e achtereenvolgende jaar staat

Nadere informatie

We zijn goed op weg!!!!

We zijn goed op weg!!!! VoBLABLA VoCASA jeugd nieuwsbrief We zijn goed op weg!!!! Zesde editie december 2016 Hallo speelsters én spelers, ouders van mini, MC1, MB3, MB2, MB1en MA1. Het nieuwe seizoen 2016-2017 is in volle gang!

Nadere informatie