Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 november 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 november 2018"

Transcriptie

1 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 november 2018 Aanvang/einde: 20.00/22.32 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) (m.u.v. ag.pnt 21) Vice-voorzitter: de heer J.P. Dompeling (bii ag.pnt 21). Griffier: de heer R.J.C. van der Laan. Aanwezig: de dames H. Aslander (Stadspartij), C. Brocken-Swart (GroenLinks), N.E. Hut (D66), N. Moinat, (PW), A.M. Nuijens (CDA), N. Saaf (PvdA), S. Soenjoto (PW), K. Visser (Leefbaar Purmerend), I. Waarhuijs (Stadspartij), M.H. van der Weit (WD), M.l. Weibergen (GroenLinks) en A.K. Wildschut (D66); en de heren J.C.T. Adolfs (PvdA), F. Beijert (GroenLinks), P. Blokzijl (D66), A.O.C. Boer (Leefbaar Purmerend), A.W. Boer (Leefbaar Purmerend), B. Buskoop (SP), R.L. Buskoop (SP), J.P. Dompeling (WD), R. van Dongen (PW), B. van Elden (WD), H.J. Grader (Ouderenpartij AOV Purmerend) (vanaf ag.pnt 6), M. Hasirci (Stadspartij), T. de Jong (D66), P. Khoe (PvdA), F.A. Koot (CDA), R.D. van Kuik (SP), C.S.J. Lageveen (Stadspartij), B. Meulenberg (Stadspartij), T.J.F.I.M. Neep (Ouderenpartij AOV Purmerend), T.C. Roeleveld (WD), M. Segers (CDA), M.J.W. Smid (Stadspartij), C. van Urk (Ouderenpartij AOV Purmerend) en P. Verkroost(CDA). Afwezig: de heer P.J.S.A. Janssen (GroenLinks). 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet allen van harte welkom. 2. Vaststellen van de voorliggende agenda De raad besluit het initiatiefvoorstel van de PW over de huisvestingsverordening te bespreken in de commissie SOB van 6 december a.s., aangezien in die commissie een bespreeknotitie van de Stadspartij geagendeerd staat die over vrijwel hetzelfde onderwerp gaat, zodat ze gezamenlijk kunnen worden behandeld. De agendapunten 10 tot en met 12 en 14 tot en met 16 worden als hamerpunten afgedaan. Bij agendapunt 13 worden 2 amendementen ingediend, bij agendapunt 18 worden 2 amendementen en een motie ingediend. Er worden twee moties vreemd aan de orde van de dag aan de agenda toegevoegd. Hiermee is de agenda vastgesteld. 3. Mededelingen uit de Regioraad Er zijn geen mededelingen. 4. Vragenuur Er zijn geen vragen.

2 2 5. Bekrachtiging geheimhouding Voorstel van het presidium, d.d. 29 november 2018, met nr De geheimhouding te bekrachtigen op documenten opgelegd door het college van burgemeester en wethouders: te weten: - Geheime bijlage bij het raadsvoorstel: Krediet onderwijshuisvesting 2019, d.d. 23 november 2018 (reg.nr ) 6. Beëdiging raadslid de heer H. (Henk) Grader (Ouderenpartij AOV Purmerend) De heer Grader (Ouderenpartij AOV Purmerend) is beëdigd als raadslid. 7. Benoeming commissielid de heer L. (Lieuwe) de Jong (CDA) Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2018, met nr Het volgende niet-raadslid te benoemen als commissielid: CDA: de heer L. (Lieuwe de Jong) Unaniem aangenomen (36-0). 8. Lijst van ingekomen stukken week 44, week 45, week 46 en week 47 De lijst van ingekomen stukken week 44, week 45, week 46 en week 47 is vastgesteld. 9. Concept-besluitenlijst raad 1 november 2018 en raad november 2018, inclusief lijst van toezeggingen Concept-besluitenlijst raad 1 november 2018 De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld. Concept-besluitenlijst raad november 2018 De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld. Lijst van toezeggingen De lijst van toezeggingen is vastgesteld. 10. Verantwoording fractievergoedingen 2017 Voorstel van het presidium d.d. 30 oktober 2018, met nr De financiële verantwoordingen van de fracties inzake de besteding van de fractievergoedingen 2017 vast te stellen. 11. Vaststelling privacy beleid gemeente Purmerend + addendum gemeenteraad Voorstel van burgemeester en wethouders d.d.18 april 2018 en van het presidium d.d. 30 oktober 2018, met nr Vast te stellen: 1. het bijgevoegde Privacybeleid van de gemeente Purmerend; 2. Addendum gemeenteraad Privacybeleid gemeente Purmerend Aan de tekst van het Privacybeleid gemeente Purmerend voegt de gemeenteraad van Purmerend, als zelfstandig verwerkingsverantwoordelijke, het volgende toe.

3 3 1. De gemeenteraad ontvangt jaarlijks een verslag van de Functionaris Gegevensbescherming met daarin relevante ontwikkelingen op - gemeentelijk - privacygebied waarin in ieder geval wordt aangegeven: a. welke datalekken zich het afgelopen half jaar hebben voorgedaan waarvoor de gemeenteraad de verwerkingsverantwoordelijke is; b. welke raads-verwerkingen van persoonsgegevens zijn beoordeeld op rechtmatigheid en wat de uitkomsten zijn van deze beoordeling; c. welke verwerkingen, waarvoor de gemeenteraad de verwerkingsverantwoordelijke is, dusdanig zijn gewijzigd (al dan niet n.a.v. de onder b. genoemde beoordeling) dat dit aanleiding was tot aanpassing in het register van verwerkingsactiviteiten + de reden voor aanpassing. 2. Ten behoeve van de gemeenteraad als verwerkingsverantwoordelijke, vervult de griffier de rol van het op pagina 5/6 van het privacybeleid genoemde Tactisch Overleg Piß, in die zin dat de griffier met de FG en/of de privacyfunctionaris de beleidsmatige privacyonderwerpen bespreekt en bepaalt of verdere doorgeleiding van een bepaald onderwerp naar de gemeenteraad aan de orde is. 12. Tussenrapportage 2018/2 Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 23 oktober 2018, met nr In te stemmen met de 2e tussenrapportage over de uitvoering van de programmabegroting 2018; 2. De budgetwijzigingen en de baten en lasten van de programmabegroting vast te stellen conform het totaaloverzicht in de bijlage in hoofdstuk 8 (Totaaloverzicht per prog ramma/beleidsveld); 3. De mutaties in de reserves conform het overzicht in hoofdstuk 6 (Resultaatbestemming) vast te stellen; 4. De toevoeging van het resultaat na bestemming aan de algemene reserve vast te stellen op waarmee voor heel 2018 een onttrekking wordt begroot van ; 5. In te stemmen met het verlagen van de verkooptaakstelling vastgoed met in verband met het niet realiseren van de verkoop Brantjesoever in 2018 en deze verkooptaakstelling te verschuiven naar 2021 conform het overzicht in hoofdstuk 7 (Verloop algemene reserve); 6. In te stemmen met het verlagen van het budget van het project herinrichting Overwhere met en dit budget te verschuiven naar 2019, conform het overzicht in hoofdstuk 7 (Verloop algemene reserve); 7. In te stemmen met het verlagen van het budget van het project herinrichting Wheermolen met en dit budget door te schuiven naar 2019, conform het overzicht in hoofdstuk 7 (Verloop algemene reserve); Stemverklaring PW: De PW bedankt de auditcommissie en het college voor de snelle beantwoording van de technische vragen die de fractie heeft gesteld. De PW gaat akkoord met de Tussenrapportage. 8. In te stemmen met het verlagen van het budget met voor het programma Purmerend 2040 en dit budget te verschuiven naar 2020;

4 4 9. In te stemmen met het verlagen van de onttrekking aan de bestemmingsreserve gronden met voor het programma Purmerend 2040 en deze onttrekking van aan de bestemmingsreserve gronden naar 2020 te verschuiven. Stemverklaring PW: de PW bedankt de auditcommissie en het college voor de snelle beantwoording van de technische vragen die de fractie heeft gesteld. De PW gaat akkoord met de tussenrapportage. 13. Vaststelling verordening tot wijziging van de Huisvestingsverordening gemeente Purmerend 2018 en wensen en bedenkingen t.a.v. omschreven doelgroep, manier van toewijzen, duur huurcontract m.b.t. tijdelijke woningen Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 30 oktober 2018, met nr ) gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, de Huisvestingsverordening gemeente Purmerend 2018 te wijzigen. Artikel I Aan artikel 2.1.1, derde lid van de Huisvestingsverordening wordt een onderdeel toegevoegd. Het derde lid komt als volgt te luiden: 3. In afwijking van het tweede lid is het bepaalde in deze afdeling niet van toepassing op: a. onzelfstandige woonruimte en woonruimte gebruikt voor inwoning; b. De complexen genoemd in bijlage 1 behorende bij deze verordening; c. Woonschepen; d. Woonruimte als bedoeld in artikel 15, eerste lid, onder a tot en met c, van de Leegstandwet; e. Tijdelijke woningen die naar hun aard tijdelijk en verplaatsbaar zijn en daarom niet tot de permanente woningvoorraad behoren. Artikel Il Dit besluit treedt in werking op de dag na die waarop het is bekendgemaakt. 2) Spreekt uit geen wensen en bedenkingen te hebben ten opzichte van de omschreven doelgroep, de manier van toewijzen en de duur van het huurcontract met betrekking tot de tijdelijke woningen. Wethouder Kroese zegt toe dat de tijdelijke woningen die via loting worden toegewezen (30 procent) alleen beschikbaar worden gesteld aan mensen die minimaal twee jaar woonachtig zijn in Purmerend. N.a.v. deze toezegging trekken Leefbaar Purmerend en de SP amendement A1 over toewijzing tijdelijke woningen in. Stemming amendement A2 van Leefbaar Purmerend en de SP over doelgroep tijdelijke woningen: Voor: Leefbaar Purmerend, SP en PW (9). Tegen: Stadspartij, D66, CDA, GroenLinks, WO, Ouderenpartij AOV Purmerend en PvdA (27). Stemming voorstel: Voor: Stadspartij, D66, CDA, GroenLinks, WO, Leefbaar Purmerend, Ouderenpartij AOV Purmerend, PvdA en SP (33).

5 5 Tegen: PW (3). 14. Investeringskrediet stationaire persunit voor de milieustraat in 2018 Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2018, met nr een investeringskrediet ad ,-- beschikbaar te stellen voor een stationaire persunit voor de milieustraat in Gecoördineerde vaststelling bestemmingsplan 'De Looiers 2018' ten behoeve van het oprichten van twee woontorens en een tuinmuur ter plaatse van Purmersteenweg 1-3 Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 6 november 2018, met nr met inachtneming van de 'Nota van zienswijzen': de door reclamant A naar voren gebrachte zienswijze ontvankelijk en ongegrond te verklaren; de door reclamanten B naar voren gebrachte zienswijze ontvankelijk en gegrond te verklaren voor zover die geleid heeft tot wijziging van de toelichting van het bestemmingsplan en een aanvullende afspraak en voor het overige ongegrond; de door reclamant C naar voren gebrachte zienswijze ontvankelijk en gegrond te verklaren voor zover die geleid heeft tot wijziging van de toelichting van het bestemmingsplan, toevoeging van voorschriften aan het (verlenings)besluit omgevingsvergunning en aanvullende afspraken en voor het overige ongegrond; de door reclamant D naar voren gebrachte zienswijze ontvankelijk en gegrond te verklaren voor zover die geleid heeft tot wijziging van de toelichting van het bestemmingsplan en aanvullende afspraken en voor het overige ongegrond; de door reclamanten E naar voren gebrachte zienswijze ontvankelijk en gegrond te verklaren voor zover die geleid heeft tot wijziging van de toelichting van het bestemmingsplan en toevoeging van een voorschrift aan het (verlenings)besluit omgevingsvergunning en voor het overige ongegrond; de door reclamanten F naar voren gebrachte zienswijze ontvankelijk en gegrond te verklaren voor zover die geleid heeft tot wijziging van de toelichting van het bestemmingsplan en aanvullende afspraken en voor het overige ongegrond; de door reclamant G naar voren gebrachte zienswijze ontvankelijk en gegrond te verklaren voor zover die geleid heeft tot wijziging van de toelichting van het bestemmingsplan, aanpassing van één regel van het bestemmingsplan en aanvullende afspraken en voor het overige ongegrond. 2. het groepsrisico als gevolg van de nabijheid van het LPG-tankstation te verantwoorden en het restrisico, dat overblijft wanneer aan alle wettelijke normen wordt voldaan, te aanvaarden; 3. het bestemmingsplan 'De Looiers 2018', bestaande uit toelichting, regels en verbeelding (NL.IMR BPLooiers2018-va01) ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vast te stellen, met inachtneming van de Nota van zienswijzen (incl. bijlagen); 4. op grond van artikel 6.12, lid 2 onder a van de Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen.

6 6 Stemverklaring GroenLinks: voor GroenLinks is hoogbouw op de locatie de Looiers bespreekbaar. De fractie is blij dat er bij het bouwen van het appartementengebouw oog is voor duurzaamheid en groen. GroenLinks kan echter niet instemmen met het voorstel, want er moet verstandig worden omgegaan met de schaarse grond in de stad en de riante penthouses en luxe appartementen zijn niet datgene wat de meeste woningzoekenden nodig hebben. Stemverklaring SP: de SP is blij met dit project als het gaat om de dertig procent sociale huurwoningen, maar is niet blij met het project zelf: twee te hoge torens op steenworpafstand van de Post NL locatie net buiten de grens van de historische binnenstad, maar nu al een historische vergissing volgens de fractie. De SP is tegen het bestemmingsplan. Voor: Stadspartij, D66, CDA, WD, Leefbaar Purmerend, Ouderenpartij AOV Purmerend, PvdA, PW (29). Tegen: GroenLinks en SP (6). 16. Aanpassing randvoorwaarden (hoogtes) Ambitiedocument Wagenweggebied Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 16 oktober 2018, met nr Akkoord te gaan om de randvoorwaarde maximale bouwhoogte van 12 bouwlagen te verruimen naar meer bouwlagen voor het Oostelijke plandeel van het Wagenweggebied, om zo meer woningen te kunnen laten realiseren in het aandeel sociale huur en doorstroomwoningen, mits voldaan wordt aan de benodigde gestelde onderzoeken bij een postzegelbestemmingsplan voor dit Oostelijke plandeel: Dat de plannen meegenomen worden in de totale onderzoeken van verkeer en de consequenties worden aangegeven van deze plannen voor de omgeving de omgeving/ buurtbewoners betrokken zijn bij de plannen en hun belangen (Privacy, zon, geluid, enzovoort) gehoord, onderzocht en waar mogelijk verwerkt worden in de plannen voldaan wordt aan de Hoogbouwvisie en een hoogbouweffectenrapportage wordt uitgevoerd een goede parkeeroplossingen is meegenomen de 30 % sociale huurwoningen in het plan verwerkt zijn en dat als deze in bezit komen van een woningcorporatie hiermee afspraken zijn gemaakt over toewijzing, als dit mogelijk is. de andere randvoorwaarden van het vastgestelde ambitiedocument het vastgestelde beeldkwaliteitsplan Het college opdracht te geven de communicatie omtrent deze randvoorwaarde goed op te pakken en de betrokken te informeren Het college opdracht te geven om bij een concreet plan de benodigde onderzoeken uit te laten voeren en deze bij een postzegelbestemmingsplan voor te leggen aan de Raad. Stemverklaring GroenLinks: n.a.v. de beantwoording van wethouder Kroese dat de randvoorwaarden nu worden aangepast, wat het college de kans geeft om concrete plannen te maken die bij de raad terugkomen met alle onderzoeken die daarbij horen, kan GroenLinks instemmen met het voorstel.

7 7 Stemverklaring SP: De SP vindt het wonderlijk dat telkens de verkeerde plek wordt gekozen voor hoogbouw. Er zijn nog geen concrete plannen, dus de SP zal waar nodig bijsturen en desnoods met eigen voorstellen komen. De SP is tegen het voorstel. Stemverklaring Leefbaar Purmerend: Leefbaar Purmerend was altijd voorstander van hoogbouw tussen Albert Heijn en P3. Maar de fractie heeft ter plaatse gekeken en met omwonenden gesproken en alles wegende, denkt de fractie dat hoger dan 12 bouwlagen te hoog wordt en Leefbaar Purmerend gaat dan ook goed kijken wat er uit de gesprekken met de omwonenden komt en zal dan pas bepalen welke hoogte acceptabel is. 12 bouwlagen is in ieder geval voorlopig het maximum. Voor: Stadspartij, 066, CDA, WO, Ouderenpartij AOV Purmerend, PvdA, GroenLinks en PW (29). Tegen: Leefbaar Purmerend en SP (6). 17. Vaststelling bestemmingsplan 'Wheermolen-West, 4e fase 2018' Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 30 oktober 2018, met nr met inachtneming van de Nota van beantwoording zienswijzen de door indieners kenbaar gemaakte zienswijzen ontvankelijk en gedeeltelijk gegrond te verklaren; 2. het groepsrisico als gevolg van de hogedrukaardgastransportleiding te verantwoorden en het restrisico, dat overblijft wanneer aan alle wettelijke normen wordt voldaan, te aanvaarden; 3. het bestemmingsplan 'Wheermolen-West, 4e fase 2018', bestaande uit toelichting, regels en verbeelding (ID-code: NL.IMR BPWMW2018-va01) langs elektronische weg en in analoge vorm vast te stellen; 4. op grond van artikel 6.12, lid 2 onder a van de Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen. Stemverklaring van de heer Blokzijl (D66): voor het grootste deel vindt de heer Blokzijl dat het plan er goed uitziet en heeft hij vertrouwen in de wethouder om met omwonenden in gesprek te gaan. Toch knelt voor hem de volgorde waarin het verdere proces plaatsvindt en dat maakt dat hij nu tegen stemt. Voor: Stadspartij, 3 leden van D66, CDA, Leefbaar Purmerend, Ouderenpartij AOV Purmerend en PvdA (22). Tegen: 1 lid van D66, WO, GroenLinks, SP en PW (14). 18. Parkeermaatregelen Verkeersplan Purmerend 2040 Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 30 oktober 2018, met nr In te stemmen met het in gang zetten van een haalbaarheidsonderzoek naar een parkeergarage op de locatie Schapenmarkt en nabij het gemeentehuis, inclusief de optie voor een ondergrondse vaste parkeergarage voor het stadhuis. 2. Geen parkeergarage te realiseren op de locaties Vijfhoek en Brantjesoever. 3. In te stemmen met het nader uitwerken van de volgende parkeermaatregelen: vergunningparkeerplaatsen omzetten naar betaalde parkeerplaatsen; aantrekkelijker maken van alternatieve vervoerswijzen naar binnenstad (ov, fiets); aanpassen parkeertarief en leges parkeervergunningen;

8 8 uitbreiden Nulvergunningenregeling; uitbreiden parkeerregulering. Wethouder Tijmstra zegt toe dat zij binnen drie maanden de onderzoeken genoemd in het raadsbesluit zal hebben afgerond. Stemming over amendement A 1 van WO, Leefbaar Purmerend en SP over parkeergarage locatie Brantjesoever: Voor: WO, Leefbaar Purmerend, SP en PW (13). Tegen: Stadspartij, 066, CDA, GroenLinks, Ouderenpartij AOV Purmerend en PvdA (23). Stemming over amendement A2 van Leefbaar Purmerend over onderzoek ondergrondse grage voorkant stadhuis: Voor: Stadspartij, 066, CDA, WO, Leefbaar Purmerend, Ouderenpartij AOV Purmerend, PvdA, SP en PW (33). Tegen: GroenLinks (3). Stemming over het geamendeerde voorstel: Voor: Stadspartij, 066, CDA, WO, Leefbaar Purmerend, PvdA, SP en PW (30). Tegen: Ouderenpartij AOV Purmerend en GroenLinks (6). Stemming over Motie M1 van de WO en Leefbaar Purmerend over nieuwe tijdelijke parkeergarage: Voor: WO, GroenLinks, Leefbaar Purmerend, SP en PW (16). Tegen: Stadspartij, 066, CDA, Ouderenpartij AOV Purmerend en PvdA (20). 19. College vraagt de Raad in te stemmen met de voorgenomen grondverkoop Purmersteenweg 13 Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 6 november 2018, met nr De raad besluit in te stemmen met de voorgenomen grondverkoop ten behoeve van de realisatie van het plan Brantjesoever. Voor: Stadspartij, D66, CDA, WD, Leefbaar Purmerend, Ouderenpartij AOV Purmerend en de PvdA (27). Tegen: GroenLinks, SP en PW (9). 20. Motie vreemd aan de orde van de dag over jongerenraad Voorstel van de SP en de PW, d.d. 29 november 2018 N.a.v. de discussie in de raadsvergadering besluiten de SP en de PW de motie in te trekken en geven aan dat zij het onderwerp als initiatiefvoorstel ter meningsvorming willen bespreken in de commissie Algemene Zaken. 21. Motie vreemd aan de orde van de dag over referendum fusie Beemster Voorstel van de SP en de PW, d.d. 29 november 2018 De motie te verwerpen. Voor: SP en PW (6). Tegen: Stadspartij, D66, CDA, GroenLinks, WO, Leefbaar Purmerend, Ouderenpartij AOV Purmerend en de PvdA (30).

9 9 Aldus vastgesteld in de openbare vergaderi d.d. 10- l ~Qp Lc9 van de gemeenteraad van Purmerend,

Besluiten genomen in de openbare gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 februari 2019

Besluiten genomen in de openbare gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 februari 2019 1 Besluiten genomen in de openbare gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 februari 2019 Aanvang/einde: 20.00/22.40 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) Griffier: de heer R.J.C.

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 20 december 2018

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 20 december 2018 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 20 december 2018 Aanvang/einde: 20.00/22.24 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) Griffier: de heer R.J.C. van

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 27 september 2018

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 27 september 2018 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 27 september 2018 Aanvang/einde: 20.00/22.21 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) (m.u.v. ag.pnt 14). Vice-voorzitter:

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 1 juni 2017

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 1 juni 2017 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 1 juni 2017 Aanvang/einde: 20.00/22.20 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) Griffier: mevrouw J.F. Kamminga.

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 juni 2017

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 juni 2017 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 juni 2017 Aanvang/einde: 20.00/23.35 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) (m.u.v. ag.pnt 20). Vice-voorzitter:

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 21 december 2017

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 21 december 2017 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 21 december 2017 Aanvang/einde: 20.00/22.10 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: de heer R.J.C. van

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 januari 2015

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 januari 2015 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 januari 2015 Aanvang/einde: 20.00/22.36 uur Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga.

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 30 oktober 2014

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 30 oktober 2014 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 30 oktober 2014 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Aslander

Nadere informatie

'"'""'"1t R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

'''1t R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T '"'""'"1t R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Registratienummer raad: 1456454 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1456452 Datum: 6 november 2018 Behandeld door: S. Koot

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 2 november 2017

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 2 november 2017 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 2 november 2017 Aanvang/einde: 20.00/23.10 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: de heer R.J.C. van

Nadere informatie

't, RAADsvooRSTEL EN ontwerpbeslutr

't, RAADsvooRSTEL EN ontwerpbeslutr 't, RAADsvooRSTEL EN ontwerpbeslutr Registratienummer raad: 1 41 4033 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1413609 Datum: 23 )anuari 2018 Behandeld door: S. Koot Domein/team: Ruimtelijke/Ontwi

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1124228 Datum: 28 april 2014 Behandeld door: A.B. Visser Afdeling / Team: Raadsgriffie Onderwerp: Benoeming leden raadscommissies en hun plaatsvervangers,

Nadere informatie

b. Netwerkbijeenkomst Prorail op donderdag 22 november 2018 vanaf uur in Utrecht.

b. Netwerkbijeenkomst Prorail op donderdag 22 november 2018 vanaf uur in Utrecht. Datum: 30 oktober 2018 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester M. Hegger, Wethouder H. Rotgans, Wethouder P. van Meekeren, Wethouder E. Tijmstra, Wethouder T. Kroese, Wethouder G. Blom, Secretaris M. de Goede,

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 31 maart 2011

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 31 maart 2011 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 31 maart 2011 Voorzitter: De heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: Mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: De dames H. Andriessen

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 26 september 2013

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 26 september 2013 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 26 september 2013 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Andriessen

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 maart 2014

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 maart 2014 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 maart 2014 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Andriessen

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 7 juli 2011

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 7 juli 2011 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 7 juli 2011 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) (m.u.v. ag.punt 9) Vice-voorzitter: de heer F. Alberts (alleen ag.punt

Nadere informatie

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse P U R N E R E 'f O.,.. RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1457675 Datum: 6 november 2018 Domein / Team: RUID / ONTW Portefeuillehouder: E Tijmstra Behandeld door: M. Matthijsse Onderwerp:

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 juni 2012

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 juni 2012 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 juni 2012 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Andriessen

Nadere informatie

Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W

Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W Purmerend, 20 april 2018 Hierbij nodig ik u uit voor de vergadering van de raad van de gemeente Purmerend, welke wordt gehouden

Nadere informatie

Behandeld door: C.T. Bernaards

Behandeld door: C.T. Bernaards PIJ R /.1f 'llj~ RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1456683 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer: 1456682 Datum: 30 oktober 2018 Behandeld door: C.T. Bernaards Domein/team:

Nadere informatie

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder.

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder. Vergadering Gemeenteraad, besluitvormende raadsvergadering 12-11-2009 Plaats: Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 12 november 2009 1 Opening 2 Vaststellen

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 8 november 2012

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 8 november 2012 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 8 november 2012 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Andriessen

Nadere informatie

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016 Raadsvergadering : 24 februari 2016 Agendapunt : 2a Nummer : 2016/005 Onderwerp : raadsvergadering van 27 januari 2016 Aanwezig: Voorzitter De heer F. Veenstra Griffie Mevr. H.A. van Dijk Beekman, de heer

Nadere informatie

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform Kort verslag Datum: raadsvergadering 21 maart 2013 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie D66 inzake provinciale herverdeling worden beantwoord door burgemeester Schneiders De vragen gesteld door

Nadere informatie

Er zijn 2 insprekers m.b.t. agendapunt 15 (onttrekking zandpad) te weten: 1. de heer Toine de Haas en 2. de heer Armand de Haas

Er zijn 2 insprekers m.b.t. agendapunt 15 (onttrekking zandpad) te weten: 1. de heer Toine de Haas en 2. de heer Armand de Haas Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 november 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

Registratienummer raad Behorend bij het B&W-advies met registratienummer Datum: 21 mei Domein/team: Ruimtelijk/Ontwikkeling

Registratienummer raad Behorend bij het B&W-advies met registratienummer Datum: 21 mei Domein/team: Ruimtelijk/Ontwikkeling RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1474955 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1474969 Datum: 21 mei 2019 Domein/team: Ruimtelijk/Ontwikkeling Onderwerp: Vaststelling

Nadere informatie

Jaarverslag raadsgriffie gemeente Purmerend 2017

Jaarverslag raadsgriffie gemeente Purmerend 2017 Jaarverslag raadsgriffie gemeente Purmerend 2017 vastgesteld in het presidium 2018 INLEIDING Voor u ligt het zevende jaarverslag van de griffie, dat een korte terugblik geeft op de werkzaamheden van de

Nadere informatie

E. van den Boom raad00684

E. van den Boom raad00684 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email E. van den Boom 3665 ebo@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00684 Vaststellen bestemmingsplan Waalreseweg - Dijkstraat

Nadere informatie

Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W

Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W Purmerend, 15 september 2017 Hierbij nodig ik u uit voor de vergadering van de raad van de gemeente Purmerend, welke wordt

Nadere informatie

Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017

Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017 Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017 Voorzitter: Dhr. J.Th. Hoekema Wethouders: De heren Beers, Nieuwenhuizen en Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. G.J. de Graaf Aanwezig:

Nadere informatie

Gemeenteraad Landsmeer

Gemeenteraad Landsmeer Gemeenteraad Landsmeer BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING VAN 04 december 2014 Voorzitter Raadsgriffier Aanwezige raadsleden Afwezige raadsleden Aanwezige collegeleden A.N. Nienhuis C.B.H. Heusingveld N.H.W.

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Aanwezig: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette van de Nadort (ChristenUnie),

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. Voorzitter: Griffier: S.W. van t Erve, burgemeester M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen: mw. M.

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare (en voor wat betreft agendapunt 17 besloten en geheime) vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 26-5-2016

Nadere informatie

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019 1 Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw N.E. de Vries, loco-griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA Mevrouw M. Spanjer-Ramaker, PvdA De heer J.

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

wethouder Hegger. d. Wethouder Hegger. Opening Little Free Pantry in Overwhere op zaterfdag 19 januari om uur in Overwhere.

wethouder Hegger. d. Wethouder Hegger. Opening Little Free Pantry in Overwhere op zaterfdag 19 januari om uur in Overwhere. Datum: 15 januari 2018 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester M. Hegger, Wethouder H. Rotgans, Wethouder P. van Meekeren, Wethouder E. Tijmstra, Wethouder T. Kroese, Wethouder G. Blom, Secretaris R. Akhajjam,

Nadere informatie

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 5. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 5. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013 Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Katwijk aan den Rijn 2012 Aan de gemeenteraad Zaaknummer : 2012-23744 Programma : Wonen en ruimte Onderwerp : Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012 Katwijk, 18 december 2012 Inleiding Bestemmingsplan

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan '2e herziening Buitengebied Roerdalen' ("Veegplan")

Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan '2e herziening Buitengebied Roerdalen' (Veegplan) Raadsbesluit Jaar2016/04/21/10 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan '2e herziening Buitengebied Roerdalen' ("Veegplan") De raad van de Roerdalen heeft; gezien het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek de

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

Registratienummer raad Behorend bij het B&W-advies met registratienummer Domein/team: Ruimtelijk/Ontwikkeling

Registratienummer raad Behorend bij het B&W-advies met registratienummer Domein/team: Ruimtelijk/Ontwikkeling RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1464622 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1464579 Datum: 22 januari 2019 Behandeld door: Domein/team: Ruimtelijk/Ontwikkeling Onderwerp:

Nadere informatie

Aanwezige leden college: dhr. Rood (VVD), dhr. Steeman (D66), dhr. Swart (CDA), dhr. Schijf (GDB)

Aanwezige leden college: dhr. Rood (VVD), dhr. Steeman (D66), dhr. Swart (CDA), dhr. Schijf (GDB) BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD D.D. 8 MAART 2018 De Gemeentewet stelt dat de besluiten, die in een openbare vergadering worden genomen, openbaar gemaakt moeten worden. Hieronder treft u daarom een kort overzicht

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 november 2014

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 november 2014 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 november 2014 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) (m.u.v. agpnt 6). Vice-voorzitter: F. Alberts (bij agpnt 6). Griffier:

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 26 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. D. van der Sleen Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA)

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Voorzitter : M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Gemeente Delft. 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond Friso Vossen 2112 vaststelling bestemmingsplan ^ GR I

Gemeente Delft. 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond Friso Vossen 2112 vaststelling bestemmingsplan ^ GR I Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Gescand archief Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr. Stuk college van B&W 9 O i i onw 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser.

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser. Besluitenlijst Raadsvergadering d.d. 27 maart 2019 Datum: 10 april 2019 Agendapunt: 4 Contactpersoon: Contactgegevens: Pieter Norder, griffier griffie@hethogeland.nl U kunt de webcast (beeld en geluid)

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 18 maart 2013

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 18 maart 2013 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 18 maart 2013 Agendapunt 5 2013-24 Aanwezig: J. Nielen (CDA), A. Weijers (CDA), J. Hendriks (CDA), R. Poel (PvdA), S. Derks (PvdA), A. van Diemen-Vereijken (GroenLinks),

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 08-11-2011 AGENDAPUNT B1 Reg.nr. 10G201694 PORTH./SECTOR Mulder Financiering en kredietaanvraag plankosten 1 e fase Hart van Zuid 1. Een

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving.

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving. Kort verslag Datum raadsvergadering: donderdag 6 april 2017 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie PvdA over huisuitzetting van een gezin met kinderen na het aantreffen van een wietplantage worden

Nadere informatie

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'.

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 12 Onderwerp: Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Datum: 22 juli 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Portefeuillehouder: T. Kroese. Behandeld door: Nanda Lamme

Portefeuillehouder: T. Kroese. Behandeld door: Nanda Lamme P U R M E R E /f O,. RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1456254 Datum: 30 oktober Domein/ Team: Maatschappelijke Ontwikkeling Portefeuillehouder: T. Kroese Behandeld door: Nanda Lamme

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 18 september 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 20-4-2017 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017 Aanwezig donderdag 18 mei 2017: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD EN RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 Datum: 11 september 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer Besluitvormende nota Raad/14-00124 Datum voorstel: 7 oktober 2014 Agendapunt: Vergadering: 28 oktober 2014 Portefeuillehouder: Dhr. B.H.M. Brands Behandelend ambtenaar: Onderwerp: Mevr. K.W. Ammerdorffer

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders;

De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders; De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders; 2 1 3 0 A G Hoofddor P De gemeentesecretaris; Bezoekadres: De directie; D... Raadhuisplein 1 De clustermanagers; Hoofddorp

Nadere informatie

Van 5 februari 2013 openbaar

Van 5 februari 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering van 29 januari 2013. Advies Akkoord. BW-005538 2 Onderwerp Prestatieverslag inburgering 2012 I Advies 1. Kennisnemen van het bijgevoegde Prestatieverslag inburgering

Nadere informatie

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012 CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012 Aanwezige raadsleden: de heer H. Frima (VVD), de heer P.R.A. Terpstra (VVD), mevrouw V.M.E. Kerremans

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt.

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt. Vergadering Gemeenteraad 06-11-2008 Plaats: Raadszaal Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 6 NOVEMBER 2008 1 Opening De vergadering is op 6 november na agendapunt

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 Raadsvoorstel nr.: 15/82 Afdeling. Contactpersoon/ adres Ruimte. Commissie

Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 Raadsvoorstel nr.: 15/82 Afdeling. Contactpersoon/ adres Ruimte. Commissie gemeente Oisterwijk 2015112599 Raadsvoorstel Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 Raadsvoorstel nr.: 15/82 Afdeling Commissie Contactpersoon/email adres Ruimte Ruimtelijke Zaken Jennifer Rama - Alberto

Nadere informatie

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST Steller advies: Zaaknummer Afdeling: Datum: O. de Man 1891268 Ruimte 27-10-2017 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Soesterengweg 6 zenden aan de raad ter vaststelling. Voorstel

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 26 mei 2014 Aanwezige raadsleden: mevrouw M.J. Bachman (D66), mevrouw W. Legemaat (D66), de heer P.A. Hidding (D66), de heer R.J.J.

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 21 mei 2015 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

openbare raadsvergadering en voorbereidende vergadering raadzaal, Pierebaan 3 te Monnickendam

openbare raadsvergadering en voorbereidende vergadering raadzaal, Pierebaan 3 te Monnickendam GemeenteWATERLAND Besluitenlijst openbare raadsvergadering en voorbereidende vergadering Vergadering gehouden op: 26 maart 2015 Tijd: 19.30 uur Locatie: raadzaal, Pierebaan 3 te Monnickendam Aanwezigen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016 Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016 Plaats Aanvangstijd Aanwezig Afwezig: Collegeleden Voorzitter Griffier Opgesteld door : Raadzaal : 20.00 uur : CDA: mevrouw J. Rexwinkel en de

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan John. F. Kennedylaan 23eo. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan John. F. Kennedylaan 23eo. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 9 oktober 2014 14-087 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan John. F. Kennedylaan 23eo Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan John. F. Kennedylaan 23eo

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren.

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren. Vergadering Raad 04-07-2013 Tijd: 00:00-00:00 Voorzitter: 1 Opening De voorzitter opent de vergadering. 2 Vragenhalfuurtje raadsleden Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur

BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Aanwezig: Raad: De heren L.A.J. Schellekens (Lijst Riel-Goirle),

Nadere informatie

Portefeuillehouder: Tijmstra. Behandeld door: A.M.J. Bolks

Portefeuillehouder: Tijmstra. Behandeld door: A.M.J. Bolks P U ll M E llf"o~ RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1456267 Datum: 30 oktober 2018 Domein I Team: RUID / ONTW Portefeuillehouder: Tijmstra Behandeld door: A.M.J. Bolks Onderwerp: Parkeermaatregelen

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Aanwezig: mw. Bette van de Nadort (ChristenUnie), dhr. Blad (ChristenUnie) dhr. Both (SGP), mw. Bottema (VVD), dhr. Van de Braak (PvdA), dhr.

Nadere informatie

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel 1. Notulen Vaststellen notulen d.d. 9 oktober Worden vastgesteld

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel 1. Notulen Vaststellen notulen d.d. 9 oktober Worden vastgesteld Datum: 16 oktober 2018 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester M. Hegger, Wethouder H. Rotgans, Wethouder E. Tijmstra, Wethouder T. Kroese, Wethouder G. Blom, Secretaris M. de Goede, Notulist Afwezig: P. van Meekeren,

Nadere informatie