Brochure Ecuador Studiereis voor Havo 4 leerlingen van Colegio Arubano

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brochure Ecuador Studiereis voor Havo 4 leerlingen van Colegio Arubano"

Transcriptie

1 0 Brochure Ecuador Studiereis voor Havo 4 leerlingen van Colegio Arubano

2 1 Inhoudsopgave Inleiding 2 Organisatieteam 3 Doelstellingen 4 Reisprogramma 5 Financiën 6 Projectplan 8 Afspraken, regels en verplichtingen 7 Verzekering 7 Regels voor de studiereis 10 Terugtrekken 10 Meenemen op reis 11

3 2 i INLEIDING Colegio Arubano organiseert dit schooljaar vol trots haar buitenlandse studiereis voor Havo-4 leerlingen. Ook dit schooljaar wordt de studiereis naar Ecuador georganiseerd. We verblijven 4 dagen in de hoofdstad Quito en 2 dagen de Mindo Vallei. Quito is gebouwd op de Evenaar, heeft een prachtige universiteit en een groot cultureel erfgoed. De Mindo Vallei ligt twee uur rijden van Quito en is beroemd om haar Jungle in de Wolken. Quito en omgeving is een van de veiligste gebieden om op studiereis te gaan. Dit informatieboekje is bedoeld voor de ouders van de leerlingen die in april 2019 naar Ecuador gaan. De bedoeling van dit informatieboekje is, om je een idee te geven van de inhoud van deze reis. Naast informatie over de reis naar Ecuador zijn ook de regels opgenomen.

4 Organisatieteam Zo n studiereis organiseren is natuurlijk een hele onderneming. Het begint allereerst met de vorming van een enthousiaste begeleidingscommissie Project HAVO4 2019, bestaande uit mentoren en docenten van Colegio Arubano, die bereid zijn hun Paasvakantie met leerlingen door te brengen. Verder worden er doelstellingen vastgesteld voor deze reis, wordt er een taakverdeling afgesproken en worden de nodige vegaderingen gehouden. Hierna volgt onder anderen het boeken van de reis, het regelen van het transport, activiteiten en een voorbereidingsreis. 3 Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan de werving van leerlingen voor deze reis met alle bijbehorende activiteiten, zoals de inschrijfavond, informatieavond, financieeladministratieve handelingen (telefoneren, offertes aanvragen, brieven/ s uitsturen, controle van stortingen. De organisatie van deze studiereis van Colegio Arubano is in handen van ervaren en gemotiveerde mentoren van Havo 4. De Projectleiders: De heer Rudolf Kelly (KL) (kl.bi@colegioarubano.aw). De heer Danilo Curiel (DAC) (dac.bi@colegioarubano.aw) De heer Hans van de Moosdijk (MD) (md.wi@colegioarubano.aw)

5 Naast deze drie projectleiders is er een begeleidingsteam van docenten: de grootte van dit team is afhankelijk van het aantal leerlingen dat meedoet aan het Project HAVO Doelstellingen De studiereis heeft als doel kennis te maken met én respect tonen voor een ander land, natuur en cultuur, met nadruk op duurzaam reizen. Daarnaast is de reis ook bedoeld om ervaringen op te doen met je medeleerlingen en je begeleiders. Hieronder volgen nog subdoelen van deze studiereis. o het verbreden van de belevingswereld van de Arubaanse leerling; o het leren dragen van verantwoordelijkheid; o het leren omgaan met geld; o het met elkaar leren omgaan in nieuwe situaties buitenshuis; o het zich oriënteren op het vervolgonderwijs.

6 5 o het vergroten van het aanpassingsvermogen; o het ervaren van verantwoordelijkheid voor groepsprocessen; o het verbeteren van de omgang tussen leerlingen onderling en tussen leerlingen en docenten; o het zich kunnen uitdrukken in andere talen. Reisprogramma Dit schooljaar gaan de HAVO 4 klassen naar Quito, Ecuador. Dit zal een studiereis zijn van 7 dagen en 6 nachten. De studiereis naar Ecuador zal plaatsvinden in de paasvakantie (tussen 18 april en 24 april 2019). De exacte data wordt zo snel mogelijk aan U doorgegeven, zodra dit bekend is. We zullen met een vliegtuig van Aruba naar Bogota reizen om vervolgens met een vliegtuig naar de stad Quito te vliegen. Deze reis duurt ongeveer 5,5 uur. Het is mogelijk dat we in 2 of 3 groepen moeten reizen. In Quito zullen we verblijven in een hotel midden in de stad, waarbij allerlei faciliteiten aanwezig zullen zijn, zoals een badkamers en gemeenschappelijke ruimtes. In de Mindo vallei zullen we ook verblijven in een hotel, midden in de natuur. Op deze locatie zijn ook de gebruikelijke faciliteiten aanwezig, zoals badkamers, een zwembad, gemeenschappelijke ruimtes. Het is mogelijk dat in het hotel geen wifi en internet aanwezig zal zijn. Verwacht ook dat het minder luxe zal zijn dan thuis, zoals geen airco of stromend drinkwater. De organisatie zal zorgen voor flesjes drinkwater.

7 Activiteiten per dag (onder voorbehoud) o Dag 1: reizen o Dag 2: City tour, Pacari chocolade museum, universiteit UDLA o Dag 3: Universiteit San Fransisco, Avonturenpark Xtreme Valley o Dag 4: Nationaal Park Cotopaxi o Dag 5: Mitad del mundo (evenaar), Mindo Vallei o Dag 6: Jungle in the Clouds, Vlindertuin, Mindo Krater o Dag 7: reizen 6 Financiën Voor deze reis is een bedrag van Afl per leerling berekend (zie tabel verderop). Dit bedrag geld uitsluitend bij een deelname van 100 leerlingen uit HAVO 4. Om deze kosten te kunnen dekken wordt van de ouders een eigen bijdrage gevraagd van Afl. 600 die in 3 termijnen afbetaald moet worden (zie verderop). Het overgebleven bedrag van Afl wordt middels drie fundraisingsactiviteiten gedekt: te weten de ticketverkoop (rifa), een Caminata en een Reina Verkiezing. - De rifa: elke leerling krijgt 13 boekjes met elk 20 tickets van Afl.5,=; elk verkochte rifa boekje levert afl. 100,= op. In totaal dient er afl per leerling in drie termijnen op de RBC rekening van de HAVO 4 project te worden gestort. - De Caminata: hierbij krijgt elke leerling een boekje met 10 tickets elk Afl. 15. Dit levert per leerling Afl. 150,= op. - De Reina Verkiezing: hierbij krijgt elke leerling een boekje met 15 tickets elk Afl. 10. Dit levert per leerling Afl. 150,= op.

8 Uiterlijk Do, 2 november 2018 moet de eerste storting van fl. 150 (inschrijfgeld) via de bank plaatsvinden. Alle geldtransacties vinden plaats via RBC op banknummer: # , ten name van PROJECT HAVO4, onder vermelding van de naam, klas en stamboeknummer van de leerling en de soort storting (inschrijfgeld, spaargeld, rifageld, caminata, reina). Het geld dat opgebracht is door fundraisingsactiviteiten wordt bij terugtrekking van een leerling, op welk moment dan ook, niet teruggegeven. De werkzaamheden die verricht worden bij deze fundraisingsactiviteiten dienen een collectief doel en kunnen zodoende niet als individueel werk gezien worden waar tegenover een betaling staat 7 Voorlopige begroting 2019 Alle bedragen zijn in Arubaanse florin en worden onder voorbehoud genoemd: niet alle kosten zijn vooraf precies bekend. Als bijvoorbeeld de vlucht duurder wordt dan begroot, moeten er extra rifaboekjes worden verkocht! Voorlopige begroting Vliegreis met inbegrepen: 1000 Activiteiten en verblijf Ecuador 985 Organisatie-/ Rifa-& Fundraising Kosten: 165 Onvoorzien 50 TOTAAL in Afl Verzekering Elke deelnemer wordt verzekerd inzake ziektekosten, onafhankelijk van reeds zelf afgesloten verzekeringen. Er wordt geen verzekering afgesloten voor waardevolle spullen. De organisatie raadt aan om deze verzekering individueel af te sluiten voor de kinderen.

9 Betalingen Uiterlijk 2 nov inschrijfgeld, fl. 150 Uiterlijk 6 dec caminata fl. 150 Uiterlijk 10 jan reina verkiezing fl. 150 Uiterlijk 28 jan eigen bijdrage 1 fl rifageld 1 fl. 650 Uiterlijk 26 feb eigen bijdrage 2 fl rifageld 2 fl fl. 875 fl. 875 Projectplan Bij het opstellen van ons projectplan is zoveel mogelijk rekening gehouden met de jaarplanning van school met betrekking tot de toetsweken voor wat betreft de verplichte activiteiten, en het ruim op tijd uitdelen van de rifa-boekjes en fundraising kaartjes. Activiteiten o Zaterdag, 27 okt 2018: AHATA Beach-Clean-Up om 7.45 tot o Woensdag, 31 okt 2018: Inschrijfavond H4-leerlingen en ouders om tot te Colegio Arubano o Zaterdag 8 dec 2018: Caminata o Vrijdag 11 jan 2019: Reina Verkiezing o Vrijdag 22 maart 2019: Trekking van de Rifa (plaats: Colegio Arubano) o Dinsdag 26 maart 2019: Voorlichtingsavond H4-leerlingen en ouders om tot te Colegio Arubano

10 Een leerling kan zijn eigen zakgeld bij elkaar sparen met de verkoop van maximaal 2 extra rifaboekjes. Voor elk extra verkocht rifaboekje van Afl. 100 krijgt de leerling in Ecuador US$ 40. Het verschil van fl.25 wordt gebruikt om de drukkosten te dekken. De leerling neemt actief deel/helpt mee aan deze activiteiten: - AHATA Beach-Clean-Up zaterdag 27 oktober 2018; - Caminata 8 december 2018; - Reina Verkiezing vrijdag 11 januari 2019 (onder voorbehoud) 9 De inschrijfavond vindt plaats op woensdag 31 oktober Op deze avond moeten de onderstaande papieren worden ingeleverd: een kopie van de paspoort van de leerling, die nog 6 maanden geldig is na einddatum reis een ingevulde en ondertekende kopie van het contract; in tweevoud (wordt binnenkort via verstuurd) een ingevulde en ondertekende kopie van de toestemmingsbrief (t.b.v. de douane Aruba; wordt binnenkort via verstuurd) een kopie van de bankoverschrijving van de inschrijfgeld van Afl.150.

11 Regels voor de studiereis Ecuador De ouders en leerling zorgen voor het op tijd storten van de eigen bijdragen (eigen bijdrage) en het fundraisingsgeld (rifa, caminata, reina) zoals afgesproken, (zie het overzicht Betalingen ). 2. Als de ouders en de leerling tijdelijk niet in staat zijn de eigen bijdrage) te betalen, dan moeten zij een van de projectleiders voorafgaande aan de stortingsdatum hiervan schriftelijk op de hoogte stellen, dit gaat niet via de . Het fundraisinggeld moet altijd op tijd ingeleverd worden. 3. Als de leerling niet op tijd het fundraisingsgeld betaalt, kan de leerling uitgeloten worden aan de deelname van de reis. 4. De projectleiders nemen een besluit over het uitsluiten van leerlingen, in overleg met de mentor van de leerling en de schoolleiding. Terugtrekken Speciale aandacht verdienen de opmerkingen die gaan over het zich terugtrekken uit het project: de inschrijfgeld van fl. 150 zal worden gebruikt om direct na inschrijving de vlucht te reserveren. Deze eerste bijdrage wordt derhalve niet geretourneerd als een leerling zich terugtrekt. Een leerling kan zich terugtrekken tot en met vrijdag 14 december 2018, 13:30 uur. Dit moet schriftelijk gebeuren of via een aan de projectleiders. Als de leerling zich terugtrekt nà 14 december 2018, wordt het terug te geven bedrag naar redelijkheid teruggegeven; dit bedrag wordt door de projectleiders bepaald.

12 Meenemen op de reis Paspoort (in een hoesje) en Gele Vaccinatieboekje Kleding voor 7 dagen (voor warm, koud en nat weer) Insectenwerend middel en zonnebrandcrème Zwem- en sportkleding Toiletspullen (tandenborstel/-pasta, zeep, damesverband) Wandelschoenen Rugzak Hoe meer je meeneemt, hoe meer je moet dragen 11 Wij hebben er zin in! Hans van de Moosdijk Rudolf Kelly Danilo Curiel

Brochure Colombia 2017_2018 Studiereis voor Havo 4 leerlingen van Colegio Arubano

Brochure Colombia 2017_2018 Studiereis voor Havo 4 leerlingen van Colegio Arubano 0 Brochure Colombia 2017_2018 Studiereis voor Havo 4 leerlingen van Colegio Arubano 1 Inhoudsopgave Inleiding 2 Organisatieteam 3 Doelstellingen 4 Reisprogramma 5 Financiën 6 Projectplan 8 Afspraken, regels

Nadere informatie

H4 STUDIEREIS ECUADOR. 18 april t/m 24 april 2019

H4 STUDIEREIS ECUADOR. 18 april t/m 24 april 2019 H4 STUDIEREIS ECUADOR 18 april t/m 24 april 2019 De heer Danilo Curiel (DAC) (dac.bi@colegioarubano.aw) De heer Rudolf Kelly (KL) (kl.bi@colegioarubano.aw) De heer Hans v.d. Moosdijk (MD) (md.wi@colegioarubano.aw)

Nadere informatie

OVEREENKOMST INZAKE PROJECT COLOMBIA HAVO

OVEREENKOMST INZAKE PROJECT COLOMBIA HAVO OVEREENKOMST INZAKE PROJECT COLOMBIA HAVO 4 2017-2018 Ondergetekenden A.1 met gezag belaste moeder met gezag belaste vader met voogdij belaste verzorger hierna aangeduid als de ouder van : naam leerling

Nadere informatie

OVEREENKOMST HAVO-4 studiereis

OVEREENKOMST HAVO-4 studiereis OVEREENKOMST HAVO-4 studiereis 2018-2019 Ondergetekenden 1. met gezag belaste moeder, en/of met gezag belaste vader, of met voogdij belaste verzorger hierna afzonderlijk dan wel gezamenlijk aangeduid als

Nadere informatie

Stedentrip Parijs schooljaar

Stedentrip Parijs schooljaar Beste leerlingen en ouders/verzorgers, In schooljaar 2019-2020 gaan we een stedenreis naar Parijs (Frankrijk) organiseren op praktijkschool de Linie. Om deze reis zo goedkoop mogelijk te houden en sommige

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

APARISAPARISAPARISAPARISA

APARISAPARISAPARISAPARISA Excursieweek 10 t/m 13 juli 2018 groep A Beste ouders / verzorgers en leerlingen Dit boekje bevat informatie en het programma van de werkweek Parijs van 10 t/m 13 juli 2018. We overnachten de hele periode

Nadere informatie

CONTRACT BOS STUDIEREIS 2015 Engeland

CONTRACT BOS STUDIEREIS 2015 Engeland Informatie deelnemer CONTRACT BOS STUDIEREIS 2015 Engeland Achternaam:.. Voornamen:... Roepnaam:. Adres: Postcode: Woonplaats:... Telefoonnummer:.. E-mail: IBANnummer:.. te:. Studentnummer: Wil je subsidie

Nadere informatie

APARISAPARISAPARISAPARISAPARISAPARIS

APARISAPARISAPARISAPARISAPARISAPARIS Excursieweek 10 t/m 13 juli 2018 groep B Beste ouders / verzorgers en leerlingen Dit boekje bevat informatie en het programma van de werkweek Parijs van 10 t/m 13 juli 2018. We overnachten de hele periode

Nadere informatie

CONTRACT BOS STUDIEREIS 2010 Slovenië

CONTRACT BOS STUDIEREIS 2010 Slovenië Informatie deelnemer CONTRACT BOS STUDIEREIS 2010 Slovenië Achternaam:.. Voornamen:... Roepnaam:. Adres: Postcode: Woonplaats:... Telefoonnummer:.. E-mail: Rekeningnummer:.. te:. Studentnummer: Wil je

Nadere informatie

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9 e uur.

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9 e uur. Hardenberg, 8 mei 2014 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Spaans wordt op het Vechtdal College gegeven als extra vak met 1 lesuur in de week. Volgend schooljaar, 2014-2015, begint er voor leerlingen

Nadere informatie

REIZEN: ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College. Etten-Leur/Rucphen, november 2014 buitenschoolse reizen 2015 1

REIZEN: ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College. Etten-Leur/Rucphen, november 2014 buitenschoolse reizen 2015 1 Aan ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College Datum Betreft Bijlage(n) Etten-Leur/Rucphen, november 2014 buitenschoolse reizen 2015 1 Beste leerlingen en geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde CONTRACT STUDIEREIS 2009 - Boedapest Algemene informatie Achternaam:... Voornamen (zoals vermeld op je identiteitsbewijs):... Roepnaam:... Adres:... Postcode:...Woonplaats:... Telefoonnummer 1:... Telefoonnummer

Nadere informatie

KENNISMAKINGSDAGEN DUINRELL

KENNISMAKINGSDAGEN DUINRELL KENNISMAKINGSDAGEN DUINRELL Schooljaar 2018-2019 Beste brugklassers, De kennismakingsdagen van de brugklassen staan weer voor de deur. We gaan nog niet precies verklappen wat er gaat gebeuren, maar in

Nadere informatie

Informatiebrief nummer ES2019 buitenlandse reizen

Informatiebrief nummer ES2019 buitenlandse reizen Informatiebrief nummer ES2019 buitenlandse reizen In maart 2020 worden voor de leerlingen uit HAVO-4 en VWO-5 reizen naar het buitenland georganiseerd. Naast de vier reguliere reizen naar Sevilla (taalreis),

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Spanje). Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

Introductieweek. Learning & Development in Organisations 2019

Introductieweek. Learning & Development in Organisations 2019 Introductieweek Learning & Development in Organisations 2019 Hallo en welkom! Ieder jaar organiseert de HAN een introductieweek voor alle nieuwe studenten. Dit jaar is niet anders! Van dinsdag 27 augustus

Nadere informatie

Barcelonareis Rijswijks Lyceum 2017 Klas 4H, 4V en 5V

Barcelonareis Rijswijks Lyceum 2017 Klas 4H, 4V en 5V Barcelonareis Rijswijks Lyceum 2017 Klas 4H, 4V en 5V - Wanneer: Maandag 13 maart t/m zondag 19 maart - Bestemming: Santa Susanna/ Barcelona - Inclusief: Transfer per luxe touringcar, ontbijt, excursies

Nadere informatie

Inhoud. Vertrek & Terugkomst... 3 Aankomst... 4 Parijs... 5 Wat kun je in Parijs allemaal zien!... 6 Meeneemlijst... 7 Onderlinge AFSPRAKEN!...

Inhoud. Vertrek & Terugkomst... 3 Aankomst... 4 Parijs... 5 Wat kun je in Parijs allemaal zien!... 6 Meeneemlijst... 7 Onderlinge AFSPRAKEN!... 1 Inhoud Vertrek & Terugkomst... 3 Aankomst... 4 Parijs... 5 Wat kun je in Parijs allemaal zien!... 6 Meeneemlijst... 7 Onderlinge AFSPRAKEN!... 8 2 Vertrek & Terugkomst Vertrek: Donderdag om circa 03.45

Nadere informatie

REIZEN: ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College. Etten-Leur/Rucphen, november 2017 buitenschoolse reizen

REIZEN: ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College. Etten-Leur/Rucphen, november 2017 buitenschoolse reizen Aan ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College Datum Betreft Bijlage(n) Etten-Leur/Rucphen, november 2017 buitenschoolse reizen 2018 1 Beste leerlingen en geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9e uur.

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9e uur. Hardenberg, 20 april 2016 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Spaans wordt op het Vechtdal College gegeven als extra vak met 1 lesuur in de week. Volgend schooljaar, 2016-2017, begint er voor leerlingen

Nadere informatie

ROEMENIË TIRGU MURES. Periode: 05/07/2015 18/7/2015 Leeftijd: 18+

ROEMENIË TIRGU MURES. Periode: 05/07/2015 18/7/2015 Leeftijd: 18+ ROEMENIË TIRGU MURES Periode: 05/07/2015 18/7/2015 Leeftijd: 18+ Roemenië Tirgu Mures Klus mee aan het studentenverblijf en kas van de University of Natural Resources Vrijwilligers: Maximaal 4AT, 2DE,

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER CHINAREIS 2016

INSCHRIJFFORMULIER CHINAREIS 2016 INSCHRIJFFORMULIER CHINAREIS 2016 In april 2016 organiseert De Rooi Pannen voor alle tweedejaars leerlingen weer een buitenlandreis naar China. Door ondertekening van dit formulier schrijf ik mijzelf in

Nadere informatie

NASCHOLING ISTANBUL 2016

NASCHOLING ISTANBUL 2016 NASCHOLING ISTANBUL 2016 MEDISCHE DIVERSITEIT IN WONDERBAARLIJK ISTANBUL MAANDAG, 18 APRIL t/m ZONDAG, 24 APRIL 2016 Mathenesserlaan 540 3023 HL Rotterdam T. (010) 820 22 13 nascholing@sanitasinstituut.nl

Nadere informatie

Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau

Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau 1 Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau 1 2 2 3 Inleiding Het is bijna zover, we gaan met 49 leerlingen en 6 docenten naar het skigebied Wildschönau in Oostenrijk. De

Nadere informatie

Barendrecht, 9 juli 2013 Betreft: Buitenlandexcursie 4H/4A. Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerlingen,

Barendrecht, 9 juli 2013 Betreft: Buitenlandexcursie 4H/4A. Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerlingen, Aan de ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen van 4 atheneum en 4 havo in het schooljaar 2013-2014 en hun dochter/zoon Barendrecht, 9 juli 2013 Betreft: Buitenlandexcursie 4H/4A Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

zondag 28 juni t/m donderdag 2 juli 2009.

zondag 28 juni t/m donderdag 2 juli 2009. Aan de ouders / verzorgers van de leerlingen uit de tweede klas datum onderwerp referentie 18 november 2008 trektocht die/nh Geachte ouders / verzorgers, Net zoals ieder jaar gaan we ook dit schooljaar

Nadere informatie

Aan de leerlingen van de 3 mavo klassen en hun ouder(s)/verzorger(s) Enschede, 11 september 2015 Kenmerk:GWO1516-KUW-016

Aan de leerlingen van de 3 mavo klassen en hun ouder(s)/verzorger(s) Enschede, 11 september 2015 Kenmerk:GWO1516-KUW-016 Aan de leerlingen van de 3 mavo klassen en hun ouder(s)/verzorger(s) Enschede, 11 september 2015 Kenmerk:GWO1516-KUW-016 Betreft: uitnodiging informatieavond en voorlichting werkweek Londen Bijlagen: 1.

Nadere informatie

Rome Begeleiders: dhr. J. van Herk mevr. M. Koning

Rome Begeleiders: dhr. J. van Herk mevr. M. Koning Rome 2019 Begeleiders: dhr. J. van Herk mevr. M. Koning Heenreis In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 augustus vertrekken we om 02:00 uur ( s nachts!) van school. We gaan met de bus naar Amsterdam

Nadere informatie

AANBIEDING BALI 10 / 17 DAGEN VANAF 695,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS HOTEL BAKUNGSARI COTTAGE & SPA**

AANBIEDING BALI 10 / 17 DAGEN VANAF 695,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS HOTEL BAKUNGSARI COTTAGE & SPA** AANBIEDING BALI 10 / 17 DAGEN VANAF 695,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS HOTEL BAKUNGSARI COTTAGE & SPA** Ligging: In het centrum van Kuta op enkele minuten lopen van het strand en

Nadere informatie

AANBIEDING BALI 17 DAGEN VANAF 769,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS

AANBIEDING BALI 17 DAGEN VANAF 769,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS AANBIEDING BALI 17 DAGEN VANAF 769,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS Hotel Bakungsari te Kuta Hotel Palm Beach te Tuban Hotel Palm Beach: Ligging: In het centrum van Kuta en Tuban op

Nadere informatie

Geachte ouders/verzorgers van de leerlingen van het eerste leerjaar,

Geachte ouders/verzorgers van de leerlingen van het eerste leerjaar, September 2018 Betreft: informatie brugklaskamp Geachte ouders/verzorgers van de leerlingen van het eerste leerjaar, Zoals voor de vakantie is aangekondigd, organiseren wij aan het begin van het schooljaar

Nadere informatie

opening schooljaar v.a. 15:30 uur onderwijsbeurs groningen teamvergadering 10 okt - 16 okt 41 Lissabon va 16 teamvergadering zwolle culinair Lissabon

opening schooljaar v.a. 15:30 uur onderwijsbeurs groningen teamvergadering 10 okt - 16 okt 41 Lissabon va 16 teamvergadering zwolle culinair Lissabon Periode 1 Datum Kalenderw eek 05 sep - 11 sep 36 leerjaar 1 360 leerjaar 2 760 JAARPLANNING DELTION COLLEGE team IHS vastgesteld door CvB en directe d.d. 15-02-2011 (N11028CvB) Cursusjaar 2011-2012 leerjaar

Nadere informatie

Schoolreizen schooljaar

Schoolreizen schooljaar Schoolreizen schooljaar 2018-2019 OF Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Na het succesvolle Wintersportkamp in 2016, willen we dit jaar weer proberen een Wintersportkamp voor de leerlingen uit de

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE

MAATSCHAPPELIJKE STAGE 1. zoek een stageplek a. via de stagemarkt begin oktober in de aula. b. Eigen stage Stageboek 2. maak een afspraak met je stagebegeleider. Denk aan je stage contract MAATSCHAPPELIJKE STAGE Havo-4 van:

Nadere informatie

München. (misschien wel de leukste reis van ISW)

München. (misschien wel de leukste reis van ISW) München (misschien wel de leukste reis van ISW) 2016 Zondag 25 september t/m donderdag 29 september 2016 Dhr. A. Farhangi Dhr. D. Remijn Dhr. M. Oomen Dhr. M. van Zeijl Mevr. M. Claassen Mevr. H. van der

Nadere informatie

AANBIEDING BALI 17 DAGEN VANAF 799,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS

AANBIEDING BALI 17 DAGEN VANAF 799,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS AANBIEDING BALI 17 DAGEN VANAF 799,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS Hotel Bakungsari te Kuta Hotel Palm Beach te Tuban Hotel Palm Beach: Ligging: In het centrum van Kuta en Tuban op

Nadere informatie

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College.

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Nummer 8: 23 juni 2017 PERSONEEL:

Nadere informatie

V O O R B E R E I D I N G

V O O R B E R E I D I N G L E T L A N D R E I S E R A S M U S + N A I S P R O J E C T New Angels on Inclusion for all Students 22 APRIL t.e.m. 29 APRIL 2017 ZEKER NIET VERGETEN!!!! V O O R B E R E I D I N G Je Belgische identiteitskaart

Nadere informatie

Studiereis der S.V. Fibonacci naar Lissabon

Studiereis der S.V. Fibonacci naar Lissabon Studiereis der S.V. Fibonacci naar Lissabon Uw gegevens S.V. Fibonacci Rotterdamseweg 137 2628 AL Delft studiereis@svfibonacci.nl Achternaam* Tussenvoegsel(s)* Voornaam Initialen* Geslacht (M/V)* Geboortedatum

Nadere informatie

Werkweek Parijs Dinsdag 2 tot vrijdag 5 september 2014 VeenLanden College Mijdrecht

Werkweek Parijs Dinsdag 2 tot vrijdag 5 september 2014 VeenLanden College Mijdrecht Werkweek Parijs Dinsdag 2 tot vrijdag 5 september 2014 VeenLanden College Mijdrecht Beste leerling, Na de zomervakantie starten we het schooljaar met een werkweek naar Parijs. In dit boekje kun je vinden

Nadere informatie

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 3 8 maart 2015

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 3 8 maart 2015 6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis 3 8 maart 2015 Dag 1, dinsdag Vertrek per KLM 427 om 14.30 uur van Amsterdam naar Dubai Aankomst om 23.59 uur, M&G met Nederlandse gids Transfer naar het viersterren

Nadere informatie

diabetes, psychiatrie en palliatieve zorg/oncologie. Voor de deelnemers zullen accreditatiepunten aangevraagd worden.

diabetes, psychiatrie en palliatieve zorg/oncologie. Voor de deelnemers zullen accreditatiepunten aangevraagd worden. Shouf Shouf Marokko organiseert jaarlijks in samenwerking met verschillende achterstandsfondsen waaronder AOF Amsterdam en FAW Rotterdam nascholingsreizen voor huisartsen en POHs onder andere naar Marokko.

Nadere informatie

Hoewel de programma s inhoudelijk op diverse programma onderdelen verschillen, zijn de belangrijkste onderdelen wel gelijk, nl:

Hoewel de programma s inhoudelijk op diverse programma onderdelen verschillen, zijn de belangrijkste onderdelen wel gelijk, nl: Beste ouders/verzorgers 3 e klas, Het schooljaar vordert rap, en inmiddels is het tijd om het leukste onderdeel van de schoolcarrière van uw kind aan te mogen kondigen de buitenland reis! Dit jaar zullen

Nadere informatie

Surfkamp BUITENLANDREIS

Surfkamp BUITENLANDREIS Surfkamp BUITENLANDREIS 2018-2019 ORGANISATIE Dhr. R. Fliers Mevr. M de Kam Dhr. S Grift Dhr. S Nonnekes Nog een paar weken en dan gaan we naar een supervet surfkamp in Zuid-Frankrijk! In dit boekje vind

Nadere informatie

Dubai. Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September Foto : groep Dubai 2017

Dubai. Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September Foto : groep Dubai 2017 Dubai Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September 2018 Foto : groep Dubai 2017 Samenvatting Na het succes van het afgelopen jaar gaan we komend schooljaar in het kader van het profielwerkstuk met een kleine

Nadere informatie

GRIEKENLANDREIS N.B. Deze presentatie ontvangt u achteraf per . U hoeft de informatie dus niet op te schrijven!

GRIEKENLANDREIS N.B. Deze presentatie ontvangt u achteraf per  . U hoeft de informatie dus niet op te schrijven! GRIEKENLANDREIS 2019 N.B. Deze presentatie ontvangt u achteraf per e-mail. U hoeft de informatie dus niet op te schrijven! DE REISLEIDING mevr. E. de Vos evo@wolfert.nl dhr. M. van Gulik mgu@wolfert.nl

Nadere informatie

Organisatie. Attracties en excursies. Transfers. Verblijf. Maaltijden

Organisatie. Attracties en excursies. Transfers. Verblijf. Maaltijden Organisatie Voor het grootste voetbaltoernooi van Engeland, kunt u het beste naar Keele gaan. Jaarlijks komen er ongeveer 250 teams uit 20 verschillende landen naar Keele. Attracties en excursies Gedurende

Nadere informatie

We zijn er helemaal klaar voor. De kennismakingsperiode kan wat ons betreft beginnen.

We zijn er helemaal klaar voor. De kennismakingsperiode kan wat ons betreft beginnen. Leerling boekje Spijkenisse, 29 augustus 2016 Beste derdeklasser, We zijn er helemaal klaar voor. De kennismakingsperiode kan wat ons betreft beginnen. In dit informatieboekje hebben we alles op een rijtje

Nadere informatie

Marathon Madness Broadway Aktie

Marathon Madness Broadway Aktie Boekingsformulier ING New York City Marathon 2013 Let op! Alle velden van het formulier dienen ingevuld te worden. Tevens is het vereist een kopie van het paspoort van alle reizigers toe te voegen bij

Nadere informatie

NOS VERNOS EN BARCELONA

NOS VERNOS EN BARCELONA NOS VERNOS EN BARCELONA BARCELONA 2017 / MAVO 4 / MEANDER COLLEGE Inleiding Beste mavo 4 leerling, Van 25 t/m 29 september gaan we met 72 mavo 4 leerlingen en 7 docenten naar Barcelona. In dit boekje vind

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jubarkas wordt in augustus een tweedaags

Nadere informatie

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014 6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis 4 9 november 2014 Dag 1, dinsdag Vertrek per KLM 427 om 14.30 uur van Amsterdam naar Dubai Aankomst om 23.59 uur, M&G met Nederlandse gids Transfer naar het

Nadere informatie

OUDERAVOND KLAS 3. dinsdag 4 sept 2018

OUDERAVOND KLAS 3. dinsdag 4 sept 2018 OUDERAVOND KLAS 3 dinsdag 4 sept 2018 Programma Algemeen Decaan Werkweek Mentoren Mentoren klas 3 3Ha 3Hb 3Hc 3Hd 3GV 3Va 3Vb mevr. Jaspers Faijer mevr. Koopmans mevr. Ten Have dhr. De Vries mevr. Hesselink

Nadere informatie

Algemene voorwaarden buitenlandse schoolreizen

Algemene voorwaarden buitenlandse schoolreizen Algemene voorwaarden buitenlandse schoolreizen 2014-2015 Vastgesteld op: 3-7-2014 Inhoud Inschrijving... 3 Betaling... 4 Verzekering... 5 Annulering... 6 Grensdocumenten... 7 Regels tijdens de reizen...

Nadere informatie

Normandië. 9 september t/m 12 september 2014. havo-4

Normandië. 9 september t/m 12 september 2014. havo-4 Normandië 9 september t/m 12 september 2014 havo-4 Beste leerlingen van havo-4, Net terug op school na een (hopelijk) fijne zomervakantie staat er meteen een meerdaagse excursie op het programma. Al in

Nadere informatie

AANBIEDING BALI 17 DAGEN VANAF 769,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS

AANBIEDING BALI 17 DAGEN VANAF 769,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS AANBIEDING BALI 17 DAGEN VANAF 769,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS Hotel Bakungsari te Kuta Hotel Palm Beach te Tuban Hotel Palm Beach: Ligging: In het centrum van Kuta en Tuban op

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen. Mijdrecht, 29 oktober Betreft: werkweek Berlijn. Beste leerlingen, geachte ouder(s)/verzorger(s),

Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen. Mijdrecht, 29 oktober Betreft: werkweek Berlijn. Beste leerlingen, geachte ouder(s)/verzorger(s), Chr. Scholengemeenschap voor atheneum havo mavo Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen Mijdrecht, 29 oktober 2018 Betreft: werkweek Berlijn Beste leerlingen, geachte ouder(s)/verzorger(s), Op maandag

Nadere informatie

Oktober Inhoud:

Oktober Inhoud: Oktober 2017 Inhoud: E-mailadressen ouders in Magister Stichting Leergeld Schoolfotograaf Dick Diks Voorstellingen 4 havo/vwo ckv De Scènefabriek Vakspreekuren wiskunde Verkeersveiligheid Informatieavond

Nadere informatie

Scholengemeenschap Canisius. Gymnasium An der Stenner

Scholengemeenschap Canisius. Gymnasium An der Stenner 2017 Scholengemeenschap Canisius Gymnasium An der Stenner I N H O U D S O P G A V E Voorwoord Wat mee te nemen Belangrijke informatie Betaling Programma Donderdag 2 februari 2017 Vrijdag 3 februari 2017

Nadere informatie

AANBIEDING BALI 10, 17, 24 of 31 DAGEN VANAF 699,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS

AANBIEDING BALI 10, 17, 24 of 31 DAGEN VANAF 699,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS AANBIEDING BALI 10, 17, 24 of 31 DAGEN VANAF 699,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS Hotel Bakungsari te Kuta Hotel Bakungs Beach te Tuban Ligging: In het centrum van Kuta en Tuban op enkele

Nadere informatie

veelgestelde vragen 2019 / 06 Nieuwe kentekenplaten

veelgestelde vragen 2019 / 06 Nieuwe kentekenplaten veelgestelde vragen 2019 / 06 Nieuwe kentekenplaten Waarom krijgen we nieuwe kentekenplaten? Volgens artikel 12.1 en 12.2 van de Motorrijtuigenbelastingverordening Bonaire 2011, bepaalt het bestuurscollege

Nadere informatie

13-17 jaar - Londen - Residentie Zomerverblijf EC

13-17 jaar - Londen - Residentie Zomerverblijf EC EASY LANGUAGES 13-17 jaar - Londen - Residentie Zomerverblijf EC Waarom deze programma? Leeftijd: 13-17 jaar 20 lessen Engels per week Verblijf in residentie, halfpension Begeleide activiteiten en bezoeken

Nadere informatie

Introductieweek klas 1 vakcollege locatie Engelandlaan Stadskanaal 17 t/m 21 augustus 2015

Introductieweek klas 1 vakcollege locatie Engelandlaan Stadskanaal 17 t/m 21 augustus 2015 Introductieweek klas 1 vakcollege locatie Engelandlaan Stadskanaal 17 t/m 21 augustus 2015 blz. 2 Programmaboekje van: Naam:... Klas:... Mentor:... blz.3 Welkom Vanaf vandaag begin je op je nieuwe school,

Nadere informatie

Begeleiders: mevr. P. Peeters - stage/verzorging/opvoedkunde - Gsm mevr. K. Leus - stage/expressie - Gsm:

Begeleiders: mevr. P. Peeters - stage/verzorging/opvoedkunde - Gsm mevr. K. Leus - stage/expressie - Gsm: 18 april 2017 Buitenlandse stage Finland voor 7 Kinderzorg Beste ouder Beste leerling Hier volgt de algemene informatie en afspraken i.v.m. de inleefstage van 23 april 2017 tot 9 mei 2017 in Finland. Gegevens

Nadere informatie

Inschrijfformulier BuEx Maleisië & Singapore ( t/m )

Inschrijfformulier BuEx Maleisië & Singapore ( t/m ) Inschrijfformulier BuEx Maleisië & Singapore (08-07-2014 t/m 01-08-2014) Dit formulier dient volledig ingevuld ingeleverd te worden bij de commissaris BuEx Maleisië & Singapore, samen met het inschrijfgeld

Nadere informatie

Betreft: Korte kennismaking met nieuwe klas en mentor; kenmerk

Betreft: Korte kennismaking met nieuwe klas en mentor; kenmerk Chr. Scholengemeenschap voor atheneum havo mavo Aan de ouder(s)/verzorger(s) van en aan de leerlingen van mavo 3 schooljaar 2019-2020 Mijdrecht, 22 juli 2019 Betreft: Korte kennismaking met nieuwe klas

Nadere informatie

EXCURSIE PARIJS HAVO 4 10 t/m 14 oktober 2016

EXCURSIE PARIJS HAVO 4 10 t/m 14 oktober 2016 EXCURSIE PARIJS HAVO 4 10 t/m 14 oktober 2016 Programma - Inleiding - Programma in Parijs - Praktische zaken in Parijs - Gedragsprotocol - Gegevensformulier - Inleveren gedragsprotocol - Eventuele vragen

Nadere informatie

De Zwaluwen Piraten 2016

De Zwaluwen Piraten 2016 De Zwaluwen Piraten 2016 4-7 mei 2015 Inhoudsopgave - Voorwoord - Belangrijke mededelingen voor de ouders - De kampregels - Wat moet ik meenemen Voorwoord Woensdag 4 mei start alweer het 34 e jeugdkamp

Nadere informatie

Als je niet meegaat, zet je een kruisje in de kolom geen deelname. Wie niet deelneemt, krijgt geen vrij, maar volgt een aangepast lesprogramma.

Als je niet meegaat, zet je een kruisje in de kolom geen deelname. Wie niet deelneemt, krijgt geen vrij, maar volgt een aangepast lesprogramma. Brielle, 16 november 2012 Aan de leerlingen in 4-havo en 5-vwo en aan hun ouders of verzorgers. Geachte ouders, beste leerlingen, Het Maerlant organiseert elk schooljaar voor leerlingen van 4-havo en 5-vwo

Nadere informatie

SURVIVALKAMP Organisatie survivalkamp 2018 DR. MOLLERCOLLEGE / V. HAESTRECHTCOLLEGE

SURVIVALKAMP Organisatie survivalkamp 2018 DR. MOLLERCOLLEGE / V. HAESTRECHTCOLLEGE SURVIVALKAMP 2018 Organisatie survivalkamp 2018 DR. MOLLERCOLLEGE / V. HAESTRECHTCOLLEGE Beste leerlingen van klas 3, Jullie willen je wellicht opgegeven voor het survivalkamp van 10 mei t/m 13 mei 2018.

Nadere informatie

WERKWEEK BARCELONA REISINFORMATIE. Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s),

WERKWEEK BARCELONA REISINFORMATIE. Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), WERKWEEK BARCELONA Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), Bijna is het zover, we gaan op werkweek. Het is de bedoeling dat wij met z n allen een leerzame en supergezellige week hebben. Om te zorgen dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2, 21 augustus Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 2, 21 augustus Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 2, 21 augustus 2019 Beste ouders / verzorgers, Afgelopen maandag zijn wij gezamenlijk het schooljaar gestart en heb ik al heel veel ouders en kinderen de hand kunnen schudden. Diezelfde ochtend

Nadere informatie

ROEMENIË TIRGU MURES. Periode: 13 april - 26 april juni 12 juli2014 Leeftijd: 18+

ROEMENIË TIRGU MURES. Periode: 13 april - 26 april juni 12 juli2014 Leeftijd: 18+ ROEMENIË TIRGU MURES Periode: 13 april - 26 april 2014 29 juni 12 juli2014 Leeftijd: 18+ Duitsland Tirgu Mures Klus mee aan het studentenverblijf en kas van de University of Natural Resources Periode:

Nadere informatie

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Gastronomie & Architectuur Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Aan de Noordkust van Spanje liggen de goudgele stranden en groene heuvels

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

VMBO Jaarplanning Schooljaar 2018/2019

VMBO Jaarplanning Schooljaar 2018/2019 VMBO Jaarplanning Schooljaar 2018/2019 aug-18 Dag en datum ma 20 aug di 21 aug Leerlingen vrij Start leerlingen. Boeken ophalen: Klas 1: 9.30 uur, klas 2: 11.00 uur Kennismakingsdag klas 3: 8.30-15.00

Nadere informatie

ONTDEK KENIA. Een 15 daagse privé safari Tourcode: LA-wonoken

ONTDEK KENIA. Een 15 daagse privé safari Tourcode: LA-wonoken ONTDEK KENIA Een 15 daagse privé safari Tourcode: LA-wonoken Gedetailleerd reisprogramma Dag 1: NAIROBI Diner Bij aankomst op Jomo Kenyatta International Airport wordt u opgewacht en verwelkomd door Woni

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jurbarkas wordt in augustus een

Nadere informatie

Bezoek Watoto Informatie voor visit Africa Bouw teams

Bezoek Watoto Informatie voor visit Africa Bouw teams Bezoek Watoto Informatie voor visit Africa Bouw teams Bouw teams vanuit een kerk, organisatie of bedrijf Ieder jaar komen kerken, organisaties, scholen of bedrijven naar Oeganda om te bouwen aan gezinswoningen,

Nadere informatie

Londen oktober 2016

Londen oktober 2016 Londen 10-14 oktober 2016 Begeleiders Dhr. J. Nauta Dhr. W. Angel Mevr. M. Otten Mevr. M. v.d. Bremer Mevr. V. Hageman Algemene regels Het is een leuke en interessante werkweek Geen voorloper op de vakantie

Nadere informatie

AANBIEDING BALI 10, 17, 24 of 31 DAGEN VANAF 749,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS

AANBIEDING BALI 10, 17, 24 of 31 DAGEN VANAF 749,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS AANBIEDING BALI 10, 17, 24 of 31 DAGEN VANAF 749,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS Hotel Bakungsari te Kuta Hotel Bakungs Beach te Tuban Ligging: In het centrum van Kuta en Tuban op enkele

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 9 januari 2019 A. Coolen COOA/frep/19-B241

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 9 januari 2019 A. Coolen COOA/frep/19-B241 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van diverse leerlingen uit de klassen 4bk Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 9 januari 2019 A. Coolen COOA/frep/19-B241 Onderwerp Reis naar Londen Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Info in verband met het jeugdverblijfcentrum Horizon

Info in verband met het jeugdverblijfcentrum Horizon VAN MAANDAG 26 mei 2008 T/M VRIJDAG 30 mei 2008 Te BREDENE in het jeugdverblijfcentrum HORIZON Dit schooljaar gaan de leerlingen en de leergroepsleiders van de zesde leerjaren op zeeklassen in Bredene.

Nadere informatie

Aan alle deelnemers en hun ouders/ verzorgers,

Aan alle deelnemers en hun ouders/ verzorgers, Aan alle deelnemers en hun ouders/ verzorgers, Op maandag 23 t/m woensdag 25 juni gaan alle leerlingen van H2a, HA2a en HA2b gezamenlijk, met de bus, op werkweek naar het C.J.V. kamp in Renesse. De werkweek

Nadere informatie

maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus 2015

maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus 2015 Elk jaar organiseert de HAN een introductie voor de nieuwe studenten. Dit jaar vindt deze introductie plaats van maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus 2015. De introductie is een uitstekende gelegenheid

Nadere informatie

OVEREENKOMST OMGANGSREGELING STICHTING OMGANGSHUIS TE HOUTEN

OVEREENKOMST OMGANGSREGELING STICHTING OMGANGSHUIS TE HOUTEN OVEREENKOMST OMGANGSREGELING STICHTING OMGANGSHUIS TE HOUTEN Partijen verklaren het volgende te zijn overeengekomen met betrekking tot begeleide omgang op de locatie van het OmgangshuisHouten. Partij 1:

Nadere informatie

15-19 jaar - Boston Summer Camp bij een gastfamilie

15-19 jaar - Boston Summer Camp bij een gastfamilie EASY LANGUAGES 15-19 jaar - Boston Summer Camp bij een gastfamilie Van 15 tot 19 jaar 3 weken Studenten stad Meest Europees lijkende stad in U.S.A. School in de buurt van het beroemde Boston Commons Park

Nadere informatie

Opleidingskunde Introductie week

Opleidingskunde Introductie week Opleidingskunde Introductie week 29 augustus 2 september 2016 Scouting Terrein Karel de stoute Nijmegen Welkom Elk jaar organiseert de HAN een introductie voor haar nieuwe studenten. Dit jaar vindt deze

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE. Buitenlandreis naar London. 11 t/m 14 juli 2017

INFORMATIEBOEKJE. Buitenlandreis naar London. 11 t/m 14 juli 2017 INFORMATIEBOEKJE Buitenlandreis naar London 11 t/m 14 juli 2017 Naam leerling: 1 Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s), De buitenlandreis naar London komt eraan. Voor invulling van deze dagen is gekozen

Nadere informatie

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig: Voorlopig reisprogramma: Dag 1: Vliegreis Amsterdam Accra Dag 2: Accra Dag 3: Plan Ghana projectbezoeken Dag 4: The Lake Volta, van Accra naar Akossombo (120 km) Dag 5 en 6: Plan Ghana projectbezoeken

Nadere informatie

: Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten. Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd.

: Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten. Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van het Mill-Hillcollege Goirle, 24 september 2015 Uw kenmerk : Ons kenmerk Onderwerp : BLA-1516-032/NIK/AHA/spe : Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER 2015-2016

ACTIVITEITENKALENDER 2015-2016 ACTIVITEITENKALENDER 2015-2016 OKTOBER 2015 Deze week: voorlichting Peter Verploeg VMBO4 2e voorlichting l.l. doorstroom TL4 naar H4 15.45 uur SEPTEMBER 2015 Voorlichting ouders, doorstroom T4 naar H4

Nadere informatie

ARDENNENKAMP 2012. Leerjaar 4 (18 tot en met 21 september 2012) Informatieboekje voor leerlingen en ouders

ARDENNENKAMP 2012. Leerjaar 4 (18 tot en met 21 september 2012) Informatieboekje voor leerlingen en ouders ARDENNENKAMP 2012 Leerjaar 4 (18 tot en met 21 september 2012) Informatieboekje voor leerlingen en ouders Beste leerling en ouders/verzorgers, Sinds enkele jaren organiseert Aloysius/de Roosten aan het

Nadere informatie

PROSPECTUS SELECTIEPROCEDURE/LOTING 50PLUS WONINGEN ORANJEWIJK 3 E FASE

PROSPECTUS SELECTIEPROCEDURE/LOTING 50PLUS WONINGEN ORANJEWIJK 3 E FASE PROSPECTUS SELECTIEPROCEDURE/LOTING 50PLUS WONINGEN ORANJEWIJK 3 E FASE Bekendmaking verkoop door de gemeente Urk De verkoop van de 50plus woningen wordt bekendgemaakt door publicatie: - in het Urkerland

Nadere informatie

De groepsgrootte: 8 minimaal en 15 maximaal aantal personen voor alle bovengenoemde opleidingen

De groepsgrootte: 8 minimaal en 15 maximaal aantal personen voor alle bovengenoemde opleidingen Wijnkoopsbaai 12 2904 BP Capelle a/d IJssel Telefoon: 010-2271834 Fax: 010-7853865 E-mail : info@ fellinco.nl Website: www.fellinco.nl Giro: 1463319 Rotterdam Sportsupport T.a.v. de heer M. Kaltenecker

Nadere informatie

AANBIEDING BALI 10, 17, 24 of 31 DAGEN VANAF 699,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS

AANBIEDING BALI 10, 17, 24 of 31 DAGEN VANAF 699,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS AANBIEDING BALI 10, 17, 24 of 31 DAGEN VANAF 699,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS Hotel Bakungsari te Kuta Hotel Bakungs Beach te Tuban Ligging: In het centrum van Kuta en Tuban op enkele

Nadere informatie

Overzicht van de diverse reizen - Cultuurreizen naar diverse steden (Berlijn, Londen en Parijs) - Een snowboardreis naar Oostenrijk.

Overzicht van de diverse reizen - Cultuurreizen naar diverse steden (Berlijn, Londen en Parijs) - Een snowboardreis naar Oostenrijk. Overzicht van de diverse reizen Sg Twickel locatie Woolderesweg juli 2014 Het TWICKEL College heeft de afgelopen schooljaren een totaalprogramma kunnen aanbieden voor de leerlingen in Havo-4 en Atheneum-5

Nadere informatie

STAGEPLAN. Datum inlevering /./ 20 Datum bespreking toetsingscie. /./ 20. Datum inleveren reflectieverslag Akkoord reflectieverslag ja nee

STAGEPLAN. Datum inlevering /./ 20 Datum bespreking toetsingscie. /./ 20. Datum inleveren reflectieverslag Akkoord reflectieverslag ja nee Het is van groot belang om een helder stageplan te maken. Het stageplan maak je voordat je op stage gaat. In dit stageplan beschrijf je je eigen verplichtingen en geeft school aan waar zij voor verantwoordelijk

Nadere informatie

1 Buitenlandreizen 2016 Romboutscollege. Buitenland Reizen. Romboutscollege

1 Buitenlandreizen 2016 Romboutscollege. Buitenland Reizen. Romboutscollege 1 Buitenlandreizen 2016 Romboutscollege Buitenland Reizen 2016 Romboutscollege 2 Buitenlandreizen 2016 Romboutscollege Beste leerlingen en ouders, De buitenlandreizen voor 2016 komen eraan. De reizen zijn

Nadere informatie