Goed horen voor een optimale ontwikkeling. Kinderen 0 5 jaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Goed horen voor een optimale ontwikkeling. Kinderen 0 5 jaar"

Transcriptie

1 Goed horen voor een optimale ontwikkeling Kinderen 0 5 jaar

2 2 Verbeterd horen dankzij technologie Het gehoor is een van de belangrijkste zintuigen van een kind. Het is wetenschappelijk aangetoond dat zonder toegang tot duidelijke spraakgeluiden van ouders en leerkrachten, de ontwikkeling van een kind of peuter op het gebied van taal, communicatie en sociale vaardigheden aanzienlijk langzamer kan verlopen. En als een kind niet in alle situaties goed kan horen, kan het ook belangrijke waarschuwingsgeluiden missen; een gevaar dat geen enkele ouder mee wil maken. Jonge kinderen met een gehoorverlies hebben vaak moeite om de vele geluiden van spraak te horen, vooral hoogfrequente geluiden zoals de letters /s/ en /f/. Als een kind dergelijke geluiden niet gemakkelijk kan horen en nadoen, loopt de taalontwikkeling vertraging op. Bovendien hebben slechthorende kinderen vaak moeite met het identificeren van deze spraakgeluiden wanneer er afleidend achtergrondlawaai is en over lange afstanden. Dit kan het probleem verergeren, omdat het kind aan minder spraak wordt blootgesteld en daardoor minder mogelijkheden krijgt om te verstaan, te reageren en te leren. Gelukkig hebben kinderen met een gehoorverlies nu, dankzij de geavanceerde hooroplossingen van Phonak, toegang tot geluiden in alle luisteromgevingen. Door zo vroeg mogelijk het juiste hoorsysteem aan te bieden, kunnen kinderen alle belangrijke geluiden horen en in zich opnemen van de woordjes van de ouders boven de wieg tot de instructies van de leerkracht tijdens buitenactiviteiten. Hoe werkt Dynamic FM? Een FM-systeem bestaat uit een draadloze microfoon, gedragen door een ouder of verzorger, en piepkleine FM-radio-ontvangers die eenvoudig en discreet in het hoortoestel van een kind passen. Als de ouder praat, wordt zijn of haar stem opgevangen door de draadloze microfoon, en deze geluiden worden draadloos naar de FM-ontvangers van het kind gezonden. Dit ontvangen signaal wordt vervolgens door het hoortoestel versterkt, waardoor het kind spraak zo duidelijk mogelijk ontvangt.

3 3 De hoortoestellen van Phonak voor jonge kinderen in deze brochure hebben allemaal onze unieke SoundRecover-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat die o-zo belangrijke hoogfrequente spraakgeluiden die uw kind niet altijd kan horen, naar een frequentie verschuiven waar ze wél hoorbaar zijn. Om er voor te zorgen dat de hoormogelijkheden van een kind niet benadeeld worden wanneer de omgevingsruis toeneemt of bij het luisteren over een afstand, raadt Phonak aan ook de draadloze Dynamic FM-technologie te gebruiken. Samen met SoundRecover zorgt dit voor een goede verstaanbaarheid doordat spraakgeluiden van de spreker rechtstreeks naar de oren van het kind worden gestuurd. Op die manier wordt het leren en horen geoptimaliseerd, zelfs in moeilijke luistersituaties zoals buiten, in de auto en in luidruchtige groepssituaties. In deze brochure vindt u informatie over de manier waarop SoundRecover- en Dynamic FMtechnologieën elke uitdagende luistersituatie kunnen overwinnen, zodat jonge kinderen beter kunnen horen en zich sneller kunnen ontwikkelen. We hopen dat u baat hebt bij deze informatie. SoundRecover Dynamic FM SoundRecover Voor de spraak- en taalontwikkeling van kinderen is het belangrijk dat ze de spraak van hun ouders nauwkeurig kunnen horen. Dit geldt met name voor hoogfrequente geluiden zoals de letters /s/ en /f/. SoundRecover-technologie in Phonak hoortoestellen zorgt voor voortdurende toegang tot deze belangrijke geluiden en zorgt ervoor dat ze altijd hoorbaar zijn. Dynamic FM Onder moeilijke luisteromstandigheden, zoals groepsactiviteiten, in de auto en buiten, kunnen de woorden van de spreker het beste met behulp van een draadloze Dynamic FM microfoon van Phonak naar het oor worden gezonden. Deze intelligente technologie analyseert de omgevingsruisniveaus en zendt de woorden van de spreker naar de oren van het kind, waardoor het kind beter kan horen en zich direct kan richten op wat wordt gezegd. Referenties: Het volledige en onafhankelijke onderzoek naar SoundRecover en de voordelen daarvan voor kinderen vindt u op:

4 4 Een oplossing van Phonak voor ieder kind Nios S H20 + ML15i De Nios S H2O is ontwikkeld met de vele avonturen die kinderen beleven in gedachten en is een piepklein waterbestendig hoortoestel. De ML15i is een designgeïntegreerde Dynamic FM-ontvanger die netjes op het hoortoestel past voor directe spraaktoegang. Geschikt voor: licht tot ernstig gehoorverlies Naida S UP + ML10i Naída S UltraPower (UP) is een geavanceerd krachtig hoortoestel voor kinderen met een ernstig gehoorverlies. Combineer dit met de ML10i Dynamic FM-ontvanger voor effectief verstaan van spraak in elke situatie. Geschikt voor: ernstig gehoorverlies Naída S SP + ML11i Naída S SuperPower (SP) is een geavanceerd krachtig hoortoestel voor kinderen met een matig tot ernstig gehoorverlies. Combineer dit met de ML11i Dynamic FM-ontvanger voor het duidelijk verstaan van spraak in elke luisteromgeving. Geschikt voor: matig tot ernstig gehoorverlies MLxi De MLxi Dynamic FM-ontvanger kan ook worden gebruikt als alternatieve ontvanger met bovengenoemde hoortoestellen.

5 5 Dynamic FM transmitters inspiro Deze uiterst veelzijdige Dynamic FM-zender wordt aan een riem gedragen en is ontworpen voor gebruik door ouders of leraren, thuis en op school. De zender iheeft een reversmicrofoon of een voor het gezicht gedragen Easy-Boom-microfoon. ZoomLink+ Deze veelzijdige Dynamic FM-zender heeft drie microfoonstanden voor elke luistersituatie en audio input voor het eenvoudig luisteren naar multimedia zoals televisie of mp3 speler. SmartLink+ Deze geavanceerde Dynamic FM-zender heeft drie microfoonstanden voor elke luistersituatie, ingebouwde Bluetooth-functie voor eenvoudig gebruik van een mobiele telefoon, audio input en een afstandsbediening voor het Phonak hoortoestel. EasyLink+ Deze supergemakkelijke Dynamic FM-zender heeft een configureerbare microfoonmodus (programmeerbaar door een audicien) en een audio input.

6 6 Thuis Thuis kan een verassend lastige luisteromgeving zijn voor een kind met gehoorverlies. Luisteren naar iets aan de overkant van een kamer kan bijvoorbeeld een probleem met verstaan vormen, net zoals het kletteren van bestek en borden op de eettafel, het achtergrondlawaai van een tv of stereo, of het afleidende geklets of gespeel van vriendjes of broertjes en zusjes. Hoortoestellen met SoundRecover, gecombineerd met Dynamic FM-technologie, maken voorheen onhoorbare geluiden weer hoorbaar en helpen een kind elk woord van een ouder of verzorger op te vangen.

7 7 In de peuterklas In de peuterklas rennen overal kinderen rond en is veel lawaai, waardoor er in deze omgeving veel afleidende geluiden zijn en het voor een kind met gehoorverlies moeilijk is om de woorden van de leraar te verstaan. Met SoundRecover-hoortoestellen, en Dynamic FM kan datzelfde kind, met minimale inspanning zich eenvoudig richten op de woorden van de leraar. Deze complete hooroplossing bevordert het zelfvertrouwen van een kind om met andere kinderen te communiceren en om te gaan. Extra microfoons DynaMic- of extra inspiro-zenders kunnen in de peuterklas worden gebruikt als er meer dan één leraar en/of kind om de beurt aan het woord is.

8 8 Op de speelplaats en buiten Speelplaatsen en parken zijn geweldig voor kinderen, maar zijn niet altijd de makkelijkste luisteromgevingen voor kinderen met een gehoorverlies. Het achtergrondlawaai van andere spelende kinderen en het geluid van wegen in de buurt zorgen voor afleiding. Zelfs als het tijd is om naar huis te gaan, kan een tocht met de kinderwagen, wandelwagen of rugzak een moeilijke luistertest zijn vanwege windruis en het feit dat het kind niet naar de ouders kan kijken. Met SoundRecover en Dynamic FM zijn deze afleidingen en uitdagingen geen probleem meer. Het kind hoort de woorden van de volwassene, hoe hard het achtergrondlawaai ook is en zonder ondersteuning van spraak afzien.

9 9 In de auto Hoeveel tijd een familie ook in de auto doorbrengt, communicatie met familieleden is bijna onmogelijk als het kind zijn ouders niet kan horen praten. Als een jong kind achter in de auto zit, gaat de stem van de ouders altijd de andere kant op en bovendien is geen mondbeeld zichtbaar beschikbaar en zorgt bandenruis voor veel herrie. Bovendien elimineren SoundRecover- en Dynamic FM-hoortechnologie deze barrières voor de communicatie op effectieve wijze en maken de conversatie net zo direct en persoonlijk als bij een rechtstreeks gesprek. Dit is van essentieel belang tijdens de kritieke periode van spraak-en taalontwikkeling.

10 10 Genieten van multimedia Kinderen die oud genoeg zijn voor tekenfilms, muziek en computerspelletjes zouden dit moeten kunnen horen op een afstandje van de tv of als er achtergrondlawaai om ze heen is. Met dynamic FM kunnen kinderen de audio van hun multimedia-apparaten direct in hun oor horen via hun hoortoestel. Hierdoor kunnen ze optimaal genieten van hun multimedia.

11 11 Telefoneren Zodra een kind begint te communiceren, vormen telefoongesprekken met ouders, grootouders en andere familieleden een belangrijk onderdeel van hun ontwikkeling. Voor een kind met een gehoorverlies is dit een grote uitdaging, vooral als er in de kamer lawaai is. De SmartLink+ Dynamic FM-zender van Phonak kan aan elke mobiele of vaste telefoon met Bluetooth worden gekoppeld, waardoor het kind het telefoongesprek direct in de oren hoort en het veel eenvoudiger is om te telefoneren.

12 12 Sport Sportlessen, trainingen en wedstrijden zitten vol mondeling instructies en signalen, van een fluitje en opmerkingen van de scheidsrechter tot opdrachten van de instructeur. Het continue geschreeuw van teamgenoten en tegenstanders kan het onderscheiden en verstaan van de juiste zinnen erg moeilijk maken voor een kind met een gehoorverlies. Deze uitdaging wordt nog moeilijker als de kinderen een helm dragen. En als het kind één van deze belangrijke signalen niet kan horen, kan dit tot onbegrip, verwarring en soms schaamte leiden. Met SoundRecover en Dynamic FM behoren dit soort misverstanden tot het verleden en worden de prestaties van het kind en het plezier in de sport verbeterd.

13 13 Waterbestendige behuizing voor een actieve jeugd Dankzij de water- en stofbestendige hoortoestellen van Phonak, gecombineerd met design-geïntegreerde Dynamic FM-ontvangers, kunnen kinderen actief de wereld om zich heen ontdekken. De oplossing van Phonak is perfect voor drukke bezigheden, zoals met vrienden spelen op het strand, spetteren in een plas, genieten van sporten of plezier tijdens het baden.

14 14 Geliefd bij kinderen en ouders Mijn zoon Noah gebruikt Phonak FM nu een jaar. Het is handig in de auto, als ik in een andere kamer ben, tijdens het zingen en bij etentjes met familie. Hij reageert veel beter als je tegen hem praat en de FM draagt. Als je een liedje zingt en hij imiteert je, dan is dit veel duidelijker met de FM. Hij hoort de instructies ook beter. Als hij in een andere kamer is en ik zeg Noah, breng mama het boek!, dan brengt hij het, in plaats van dat ik moet schreeuwen of meer gebaren moet gebruiken. Dankzij FM mist hij niets meer en dat heeft een enorm verschil gemaakt voor zijn zelfvertrouwen Claire Warburton Charlotte (2 jaar en 10 maanden) gebruikt FM sinds 10 maanden iedere dag en het heeft haar enorm geholpen. Het is een rumoerige wereld en voor een kind met een gehoorverlies is het erg moeilijk om spraak op te vangen bij zoveel ruis. De FM helpt bij het richten op de spraak. In een kinderdagverblijf bijvoorbeeld, waar veel kinderen praten en er echo in de ruimtes is, betekent dit dat Charlotte de stemmen van andere kinderen kan horen en haar communicatie is vanaf dat moment verbeterd. Ze heeft nu ook meer vriendjes, omdat ze iets terug kan zeggen en beter kan communiceren. Toen ze voor het eerst naar het kinderdagverblijf ging, moesten we gebarentaal gebruiken, maar door het gebruik van de FM heeft ze zich al zo veel verder ontwikkeld en nu heeft ze een gemiddeld communicatieniveau vergeleken met haar klasgenootjes. De FM heeft echt een aanzienlijk verschil gemaakt Alyson Grayson

15 15 Handige links Meer informatie over SoundRecover op hearing_instruments/features.html Meer over Dynamic FM op Bekijk onze filmpjes op Vind ons op Volg ons op

16 Life is on We laten ons inspireren door de wensen van iedereen die vertrouwt op onze kennis, ideeën en zorg. Door op een creatieve manier de grenzen van de technologie op te zoeken, ontwikkelen we innovaties waarmee mensen kunnen horen, verstaan en meer van het leven en de geluiden kunnen genieten. Voel je vrij. Communiceer met vertrouwen. Leef zonder beperking. Life is on /V1.00/ /FO Phonak AG All rights reserved

Onderzoek naar de voordelen voor jonge kinderen. Kinderen 0 5 jaar

Onderzoek naar de voordelen voor jonge kinderen. Kinderen 0 5 jaar Onderzoek naar de voordelen voor jonge kinderen Kinderen 0 5 jaar 2 Verbeterd horen dankzij technologie verstaan van taal en daarmee ook de verwerving van inhoudelijke spraak- en taalvaardigheden. Kinderen

Nadere informatie

Goed horen met FM. Een gids voor praktische toepassingen. Life is on. www.phonak.nl

Goed horen met FM. Een gids voor praktische toepassingen. Life is on. www.phonak.nl Goed horen met FM Een gids voor praktische toepassingen Life is on We laten ons inspireren door de wensen van iedereen die vertrouwt op onze kennis, ideeën en zorg. Door op een creatieve manier de grenzen

Nadere informatie

Kinderen horen beter met FM

Kinderen horen beter met FM Kinderen horen beter met FM Een praktische gids voor ouders en begeleiders Life is on We laten ons inspireren door de wensen van iedereen die vertrouwt op onze kennis, ideeën en zorg. Door op een creatieve

Nadere informatie

Goed horen met FM. Een gids voor praktische toepassingen. Life is on. Phonak BV Postbus ED Vianen

Goed horen met FM. Een gids voor praktische toepassingen. Life is on. Phonak BV Postbus ED Vianen Goed horen met FM Een gids voor praktische toepassingen Life is on We laten ons inspireren door de wensen van iedereen die vertrouwt op onze kennis, ideeën en zorg. Door op een creatieve manier de grenzen

Nadere informatie

Hoor beter, voel je goed

Hoor beter, voel je goed Hoor beter, voel je goed 2 isense uw draadloze luistersysteem Hartelijk dank dat u onze isense-brochure leest. We willen u graag informatie geven over de isense-producten en de mogelijkheden die het isense-systeem

Nadere informatie

Phonak NaÍda Q. Power die uw leven verandert

Phonak NaÍda Q. Power die uw leven verandert Phonak NaÍda Q Power die uw leven verandert Communiceren We vinden dat elke stem belangrijk is. Stemmen zijn onze verbinding met de wereld, waarmee we kunnen communiceren met dierbaren, vrienden en de

Nadere informatie

Hoor het Beste Advanced Bionics is wereldwijd marktleider voor de ontwikkeling van de meest geavanceerde cochleairimplantaatsystemen.

Hoor het Beste Advanced Bionics is wereldwijd marktleider voor de ontwikkeling van de meest geavanceerde cochleairimplantaatsystemen. Hoor het Beste Advanced Bionics is wereldwijd marktleider voor de ontwikkeling van de meest geavanceerde cochleairimplantaatsystemen. AB is in 1993 opgericht en in 2009 samengegaan met Phonak onder de

Nadere informatie

Onzichtbaarheid geeft u het vertrouwen de geluiden van het leven te verkennen.

Onzichtbaarheid geeft u het vertrouwen de geluiden van het leven te verkennen. Life is on We laten ons inspireren door de wensen van iedereen die vertrouwt op onze kennis, ideeën en zorg. Door op een creatieve manier de grenzen van de technologie op te zoeken, ontwikkelen we innovaties

Nadere informatie

Goed horen op het werk

Goed horen op het werk Goed horen op het werk Life is on We laten ons inspireren door de wensen van iedereen die vertrouwt op onze kennis, ideeën en zorg. Door op een creatieve manier de grenzen van de technologie op te zoeken,

Nadere informatie

Phonak Bolero V. De beste op het gebied van prestaties en betrouwbaarheid

Phonak Bolero V. De beste op het gebied van prestaties en betrouwbaarheid Phonak Bolero V De beste op het gebied van prestaties en betrouwbaarheid Ontdek de wereld Geniet van het leven. Het is de bedoeling dat u eropuit trekt in het leven en geniet van de wonderen die de wereld

Nadere informatie

Handleiding problemen oplossen. Kinderen 0 5 jaar

Handleiding problemen oplossen. Kinderen 0 5 jaar Handleiding problemen oplossen Kinderen 0 5 jaar 2 Inhoud Algemeen onderhoud Algemeen onderhoud van uw Phonak hoortoestel en FM-systeem pagina 3 Dagelijkse checks inspiro pagina 4 Problemen oplossen Hoortoestellen

Nadere informatie

Stap-voor-stap FM-handleiding. Uw Phonak FM-systeem leren kennen

Stap-voor-stap FM-handleiding. Uw Phonak FM-systeem leren kennen Stap-voor-stap FM-handleiding Uw Phonak FM-systeem leren kennen 2 3 Een Phonak FM overbrugt de kloof Om spraak beter te verstaan over lawaai heen of over afstanden tot 15 meter, gaat er niets boven de

Nadere informatie

Nieuwe keuzes voor een complete hoorsensatie

Nieuwe keuzes voor een complete hoorsensatie Nieuwe keuzes voor een complete hoorsensatie Phonak kondigt met plezier de nieuwste aanwinsten voor de algemeen erkende Phonak CROS-portfolio aan: Phonak CROS H2O en Phonak CROS 13. We zijn ervan overtuigd

Nadere informatie

Gericht op stemmen, altijd en in alle situaties

Gericht op stemmen, altijd en in alle situaties Gericht op stemmen, altijd en in alle situaties Interactie Elke stem is belangrijk. Stemmen zijn onze verbinding met de wereld, waarmee we kunnen communiceren met dierbaren, vrienden en de mensen om ons

Nadere informatie

Roger TM. voor thuis en sociale activiteiten. De brug naar beter verstaan

Roger TM. voor thuis en sociale activiteiten. De brug naar beter verstaan Roger TM voor thuis en sociale activiteiten De brug naar beter verstaan Geniet meer van belangrijke momenten Met moderne hoortoesteltechnologie kunt u vrienden en dierbaren horen als ze in de buurt zijn.

Nadere informatie

Goed horen op het werk

Goed horen op het werk Goed horen op het werk Life is on We laten ons inspireren door de wensen van iedereen die vertrouwt op onze kennis, ideeën en zorg. Door op een creatieve manier de grenzen van de technologie op te zoeken,

Nadere informatie

Gebruik. Geniet. Vergeet.

Gebruik. Geniet. Vergeet. Gebruik. Geniet. Vergeet. Communiceer, neem deel, wees uzelf Een wandeling door het park, hoor de bladeren ritselen in de wind. Een gesprek voeren in een gezelschap, neem deel en wees uzelf zonder moeite.

Nadere informatie

Phonak CROS II. De slimme oplossing voor eenzijdig horen

Phonak CROS II. De slimme oplossing voor eenzijdig horen Phonak CROS II De slimme oplossing voor eenzijdig horen Mijn CROShoortoestellen lieten mij weer geluiden horen en gaven mij mijn leven terug. Horen met één oor Wanneer u zich in een ruimte met veel lawaai

Nadere informatie

Werkplekaanpassing. Goed horen op het werk met Roger

Werkplekaanpassing. Goed horen op het werk met Roger Werkplekaanpassing Goed horen op het werk met Roger Januari 2014 Concentreer u op uw werk en niet op uw gehoor Phonak stelt zich als doel het algemene hoorvermogen en het spraakverstaan van slechthorenden

Nadere informatie

Werkplekaanpassing. Goed horen op het werk met Roger

Werkplekaanpassing. Goed horen op het werk met Roger Werkplekaanpassing Goed horen op het werk met Roger Januari 2015 Concentreer u op uw werk en niet op uw gehoor Phonak stelt zich als doel het algemene hoorvermogen en het spraakverstaan van slechthorenden

Nadere informatie

Stemmen opvangen, overal en altijd

Stemmen opvangen, overal en altijd Stemmen opvangen, overal en altijd Interact We vinden dat elke stem belangrijk is. Stemmen zijn onze verbinding met de wereld, waarmee we kunnen communiceren met dierbaren, vrienden en de mensen om ons

Nadere informatie

Roger TM. in uitdagende luistersituaties. Beter verstaan in lawaai en op afstand

Roger TM. in uitdagende luistersituaties. Beter verstaan in lawaai en op afstand Roger TM in uitdagende luistersituaties Beter verstaan in lawaai en op afstand De brug naar beter verstaan Dankzij de moderne hoortoesteltechnologie wordt het steeds eenvoudiger om het spraakverstaan te

Nadere informatie

Roger TM. op het werk. Focus op het werk in plaats van op uw gehoor

Roger TM. op het werk. Focus op het werk in plaats van op uw gehoor Roger TM op het werk Focus op het werk in plaats van op uw gehoor 2 Communiceren, deelnemen en bijdragen De moderne werkplek kan een gecompliceerde luisteromgeving zijn. Het is ook een plek waar goede

Nadere informatie

Verbeter de prestaties van uw hoortoestellen. draadloze accessoires

Verbeter de prestaties van uw hoortoestellen. draadloze accessoires Verbeter de prestaties van uw hoortoestellen draadloze accessoires De moderne technologie voor hoortoestellen maakt het horen en verstaan in bijna alle situaties tot een prettige ervaring. Maar aan de

Nadere informatie

Phonak FM. Oplossingen voor slechthorenden in theaters en concertgebouwen

Phonak FM. Oplossingen voor slechthorenden in theaters en concertgebouwen Phonak FM Oplossingen voor slechthorenden in theaters en concertgebouwen Flexibel Kristalhelder Geavanceerd 2 Horen is ons specialisme Het gehoor is een zintuig dat ons in verbinding stelt met mensen,

Nadere informatie

Phonak Virto V Hoorbaar groot. Zichtbaar klein.

Phonak Virto V Hoorbaar groot. Zichtbaar klein. Phonak Virto V Hoorbaar groot. Zichtbaar klein. Het best bewaarde geheim Onze inzet om continu de grenzen van technologie te verleggen, heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een discreter en innovatiever,

Nadere informatie

Laat u inspireren door het leven

Laat u inspireren door het leven Meer informatie over ReSound Unite draadloze accessoires. Vraag het aan uw audicien. Scan onderstaande QR code of ga naar www.resound.nl/unite M101550-NL-12.11-Rev.A Laat u inspireren door het leven met

Nadere informatie

Bewaar exemplaar. Roger Pen & Roger EasyPen Uitlevering aan cliënt

Bewaar exemplaar. Roger Pen & Roger EasyPen Uitlevering aan cliënt Bewaar exemplaar Roger Pen & Roger EasyPen Uitlevering aan cliënt maart 2015 Verstaan in gezelschap was nog nooit zo eenvoudig 2 Stap 1 (OPTIONEEL): Roger Pen toevoegen in Target module Selecteer de Roger

Nadere informatie

Roger op het werk. De brug naar een beter verstaan

Roger op het werk. De brug naar een beter verstaan Roger op het werk De brug naar een beter verstaan Concentreer u op het behalen van optimale resultaten en niet op uw gehoor De moderne werkplek kan een lastige luisteromgeving vormen, met uitdagende open-werkplekken,

Nadere informatie

Phonak CROS II. De slimme oplossing voor eenzijdig horen

Phonak CROS II. De slimme oplossing voor eenzijdig horen Phonak CROS II De slimme oplossing voor eenzijdig horen Mijn CROShoortoestellen lieten mij weer geluiden horen en gaven mij mijn leven terug. Angie Aspinall, Phonak CROS-gebruiker Horen met één oor Wanneer

Nadere informatie

Laat u inspireren door het leven

Laat u inspireren door het leven Meer informatie over ReSound Unite draadloze accessoires. Vraag ernaar bij uw audicien of scan hier/ga naar www.resound.nl/unite M101716-NL-13.07-Rev.A Laat u inspireren door het leven met ReSound Unite

Nadere informatie

Phonak Audéo Q. Kleine verpakking. Grootse prestatie.

Phonak Audéo Q. Kleine verpakking. Grootse prestatie. Phonak Audéo Q Kleine verpakking. Grootse prestatie. Communiceren We vinden dat elke stem belangrijk is. Stemmen zijn onze verbinding met de wereld, waarmee we kunnen communiceren met dierbaren, vrienden

Nadere informatie

Comfort Digisystem Microphone DM90. - Ontdek het plezier van telefoneren

Comfort Digisystem Microphone DM90. - Ontdek het plezier van telefoneren Comfort Digisystem Microphone DM90 - Ontdek het plezier van telefoneren Welkom bij de mobiele revolutie Een mobiele telefoon is tegenwoordig een groot deel van ons leven, we gebruiken hem op het werk,

Nadere informatie

Phonak CROS B. Wanneer u gesprekken vanuit elke richting kunt volgen, life is on

Phonak CROS B. Wanneer u gesprekken vanuit elke richting kunt volgen, life is on Phonak CROS B Wanneer u gesprekken vanuit elke richting kunt volgen, life is on 'Mijn CROShoortoestellen lieten mij weer geluiden horen en gaven mij mijn leven terug.' Angie Aspinall, Phonak CROS-gebruiker

Nadere informatie

Horen zoals de natuur het bedoeld heeft

Horen zoals de natuur het bedoeld heeft Ontdek de ReSound Verso beleving. Scan deze QR code of ga naar www.resound.nl/verso Horen zoals de natuur het bedoeld heeft ReSound helpt mensen weer te horen. Wij ontwikkelen hooroplossingen die het natuurlijk

Nadere informatie

Phonak Vitus TM. De sleutel tot zelfverzekerd horen

Phonak Vitus TM. De sleutel tot zelfverzekerd horen Phonak Vitus TM De sleutel tot zelfverzekerd horen Vertrouwen op technologie Phonak, wereldwijd een van de marktleiders op het gebied van gehoortechnologie, zet zich in om oplossingen te creëren die niet

Nadere informatie

resound.com CONTACTGEGEVENS BELGIË Tel: +32 (0)2 513 55 91 info@gnresound.be www.resound.com

resound.com CONTACTGEGEVENS BELGIË Tel: +32 (0)2 513 55 91 info@gnresound.be www.resound.com ReSound helpt mensen weer te horen met hoortoestellen die het natuurlijke oor nabootsen. Het is ons doel u de mogelijkheid te bieden een rijk, actief en bevredigend leven te leiden, waarin u niet gehinderd

Nadere informatie

Phonak Virto V. Gemaakt voor prestaties. Maatwerk voor discretie.

Phonak Virto V. Gemaakt voor prestaties. Maatwerk voor discretie. Phonak Virto V Gemaakt voor prestaties. Maatwerk voor discretie. Gemaakt voor prestaties. Maatwerk voor discretie. Phonak verlegt voortdurend de grenzen van technologie met innovatieve producten die uw

Nadere informatie

Waarom zou het beter zijn om nog even te wachten?

Waarom zou het beter zijn om nog even te wachten? Waarom zou het beter zijn om nog even te wachten? In uw oren blijft de tijd gewoon doortikken Bent u bereid er iets aan te doen? Hoorproblemen zouden u niet moeten verhinderen om alles uit uw leven te

Nadere informatie

Elk kind heeft recht op het beste

Elk kind heeft recht op het beste Elk kind heeft recht op het beste KINDERHOOROPLOSSINGEN Spraakverstaan van een hoog niveau voor elke fase in de kindertijd Een betere toekomst voor elk kind met gehoorverlies Wij zien het als onze verplichting

Nadere informatie

Geniet dubbel van het leven

Geniet dubbel van het leven Geniet dubbel van het leven In het leven hoef je geen kant te kiezen Volledig gehoorverlies in één oor is lastig en hindert u mogelijk in de activiteiten van uw dagelijks leven. Beperkingen van horen met

Nadere informatie

Horen zoals u dat wilt

Horen zoals u dat wilt Horen zoals u dat wilt ESSENTIËLE HOORTECHNOLOGIE Premium Advanced Essential GEWELDIGE PrESTaTIES Technologie die de werking van de hersenen ondersteunt Als u op zoek bent naar een hooroplossing, dan dient

Nadere informatie

twee oren samen horen

twee oren samen horen De natuur gaf ons twee oren die samen horen een natuurlijke geluidswereld De nieuwe CLEAR 220 hoortoestellen van Widex zijn volledig draadloos. En net als onze oren communiceren ze voortdurend met elkaar.

Nadere informatie

Roger Dynamic SoundField

Roger Dynamic SoundField Roger Dynamic SoundField Een nieuw tijdperk in geluidsversterking Met [Roger] Dynamic SoundField in het lokaal ben ik erg ontspannen en hoef ik mijn stem niet te verheffen. Als ik het vergelijk met lesgeven

Nadere informatie

Handleiding voor Roger TM - oplossingen om kinderen en tieners verbonden te houden

Handleiding voor Roger TM - oplossingen om kinderen en tieners verbonden te houden Handleiding voor Roger TM - oplossingen om kinderen en tieners verbonden te houden De brug naar beter verstaan Een wereld van eindeloze mogelijkheden Kruip, loop en ren met Roger Kinderen leiden een energiek

Nadere informatie

Ponto Streamer. Nieuwe draadloze communicatiemogelijkheden. Ponto TM Het botverankerde hoorsysteem

Ponto Streamer. Nieuwe draadloze communicatiemogelijkheden. Ponto TM Het botverankerde hoorsysteem Ponto Streamer Nieuwe draadloze communicatiemogelijkheden Ponto TM Het botverankerde hoorsysteem Uw ideale Partner Nieuwe communicatiemogelijkheden Met Ponto Streamer heeft u toegang tot Oticon ConnectLine

Nadere informatie

Phonak FM. Oplossingen voor slechthorenden in theaters en concertgebouwen

Phonak FM. Oplossingen voor slechthorenden in theaters en concertgebouwen Phonak FM Oplossingen voor slechthorenden in theaters en concertgebouwen Flexibel 2 Horen is ons specialisme Geavanceerd Kristalhelder Het gehoor is een zintuig dat ons in verbinding stelt met mensen,

Nadere informatie

Beltone True. De doorbraak die sterker, duidelijker en geavanceerder is

Beltone True. De doorbraak die sterker, duidelijker en geavanceerder is Beltone. Iedereen heeft het recht om goed te horen. De basis voor Beltone werd gelegd met een actie om een vriend meer levensvreugde te bezorgen. Al sinds 1940 leveren wij de kennis, de middelen, de service

Nadere informatie

De natuur gaf ons twee oren die samen horen

De natuur gaf ons twee oren die samen horen De natuur gaf ons twee oren die samen horen een natuurlijke geluidswereld De natuur heeft ons twee oren gegeven die samenwerken. En net als onze oren, communiceren ook de nieuwe WIDEX CLEAR 440 hoortoestellen

Nadere informatie

Kinderoplossingen van Phonak

Kinderoplossingen van Phonak Kinderoplossingen van Phonak Help uw kind om te horen, praten en erbij te horen. 40 jaar kinderen in contact brengen met de wereld Innovatieve technologie, toegewijde audiciens en de sterke ondersteuning

Nadere informatie

Uw weg naar een wereld van draadloze verbinding

Uw weg naar een wereld van draadloze verbinding Het innovatieve DNA van AB en Phonak is samengevoegd om gecombineerde, geavanceerde technologieën te ontwikkelen die de manier waarop u hoort, zullen veranderen. Referenties: 1. Jace Wolfe, Mila Morais,

Nadere informatie

Phonak CROS. Product informatie

Phonak CROS. Product informatie Product informatie is een CROS/BiCROS oplossing voor mensen met éénzijdige doofheid. Het bestaat uit twee delen - de zender en een draadloos Phonak Quest of Spice+ hoortoestel. De zender bestaat in twee

Nadere informatie

Phonak Bolero Q. Productinformatie

Phonak Bolero Q. Productinformatie Phonak Bolero Q Productinformatie Phonak Bolero Q is de uitgebreide AHO-lijn voor lichte tot ernstige gehoorverliezen. Phonak Bolero Q heeft vier modellen in drie prestatieniveaus. Dankzij de innovatieve

Nadere informatie

Benut uw Oticon hooroplossing optimaal

Benut uw Oticon hooroplossing optimaal Benut uw Oticon hooroplossing optimaal CONNECTIVITEIT In goed gezelschap Met Oticon ConnectLine haalt u het beste uit uw Oticon toestellen, in meer situaties. ConnectLine zal u helpen om een beter contact

Nadere informatie

Ontdek de kleuren van geluid.

Ontdek de kleuren van geluid. Ontdek de kleuren van geluid. Accessoires voor hoortoestellen. Life sounds brilliant. Hearing Systems signia-hoortoestellen.nl Optimaliseer uw luisterervaring. De kinderen naar school brengen in de ochtend,

Nadere informatie

Comfort Contego. Gebruiksvriendelijke draadloze luisterhulp voor een actievere levensstijl

Comfort Contego. Gebruiksvriendelijke draadloze luisterhulp voor een actievere levensstijl Comfort Contego Gebruiksvriendelijke draadloze luisterhulp voor een actievere levensstijl Het is heel gemakkelijk om mijn Comfort Contego in te stellen voor elke gelegenheid. Gertrud en ik reizen veel.

Nadere informatie

The hearing aid that opens up your world

The hearing aid that opens up your world The hearing aid that opens up your world Traditionele technologie Focust op één spreker, onderdrukt alle andere sprekers U kent het gevoel waarschijnlijk wel. U zit aan de eettafel en doet hard uw best

Nadere informatie

Gespreksrichtlijnen tussen goeden slechthorenden

Gespreksrichtlijnen tussen goeden slechthorenden Gespreksrichtlijnen tussen goeden slechthorenden Communiceren doe je met zijn tweeën Deze folder is bedoeld voor de goedhorenden die in hun omgeving iemand kennen die slechthorend is, en voor slechthorenden

Nadere informatie

HULPMIDDELENINFO COMMUNICEREN MET DOVEN EN SLECHTHORENDEN COMMUNICATIETIPS EN HULPMIDDELEN

HULPMIDDELENINFO COMMUNICEREN MET DOVEN EN SLECHTHORENDEN COMMUNICATIETIPS EN HULPMIDDELEN HULPMIDDELENINFO COMMUNICEREN MET DOVEN EN SLECHTHORENDEN COMMUNICATIETIPS EN HULPMIDDELEN JANUARI 2011 Een beschrijving van een hulpmiddel of een aanpassing in deze tekst wil niet zeggen dat het hulpmiddel

Nadere informatie

The sound of quality. Hoorgenot nu in 4 prestatieniveaus

The sound of quality. Hoorgenot nu in 4 prestatieniveaus The sound of quality Hoorgenot nu in 4 prestatieniveaus De Spice+ prestatieniveaus Hoorbehoeften verschillen per cliënt. Phonak biedt nu 4 verschillende prestatieniveaus gebaseerd op Spice+, het nieuwste

Nadere informatie

ALS IEMAND DIE U KENT EEN GEHOORVERLIES HEEFT

ALS IEMAND DIE U KENT EEN GEHOORVERLIES HEEFT ALS IEMAND DIE U KENT EEN GEHOORVERLIES HEEFT Neem de eerste stap De gevolgen van gehoorverlies blijven niet beperkt tot de slechthorende alleen. Gehoorverlies heeft een behoorlijke invloed op familieleden,

Nadere informatie

Phonak CROS II NIEUW: IHO. De slimme oplossing voor eenzijdige doofheid

Phonak CROS II NIEUW: IHO. De slimme oplossing voor eenzijdige doofheid Phonak CROS II De slimme oplossing voor eenzijdige doofheid NIEUW: IHO Introductie van de Phonak CROS II streaming Venturehoortoestel CROS II Phonak CROS II is de discrete draadloze CROS-zender gebaseerd

Nadere informatie

Aangepast aan uw wereld vol geluiden

Aangepast aan uw wereld vol geluiden Aangepast aan uw wereld vol geluiden GEAVANCEERDE HOORTECHNOLOGIE Premium Advanced Essential Leef uw leven met een hooroplossing die net zo uniek is als u Iedereen hoort anders. De manier waarop ieder

Nadere informatie

SOUNDGATE. Draadloos verbonden met de wereld

SOUNDGATE. Draadloos verbonden met de wereld SOUNDGATE Draadloos verbonden met de wereld De mogelijkheden om verbonden te zijn, zijn beter dan ooit tevoren. Via allerlei elektronische apparaten maken we contact met familie, vrienden en collega s,

Nadere informatie

CROS/BiCROS hoortoestellen. Het nieuwe Starkey geluid.

CROS/BiCROS hoortoestellen. Het nieuwe Starkey geluid. CROS/BiCROS hoortoestellen Het nieuwe Starkey geluid. Gemaakt voor eenzijdig horenden. Met onze nieuwe lijn Muse hoortoestellen biedt Starkey een optimale oplossing voor mensen die eenzijdig horen. De

Nadere informatie

The hearing aid that opens up your world

The hearing aid that opens up your world The hearing aid that opens up your world Traditionele technologie Nieuwe technologie Focust op één spreker, onderdrukt alle andere sprekers Opent het geluidsbeeld en sluit geen sprekers buiten U kent het

Nadere informatie

Alles wat u nodig heeft om verbonden te blijven

Alles wat u nodig heeft om verbonden te blijven Oticon draadloze accessoires Alles wat u nodig heeft om verbonden te blijven Chapter 1 Maak dagelijkse taken eenvoudiger Oticon draadloze accessoires zijn een uitgebreide en gebruiksvriendelijke reeks

Nadere informatie

HULPMIDDELENINFO FM-GELUIDSOVERDRACHTSYSTEMEN

HULPMIDDELENINFO FM-GELUIDSOVERDRACHTSYSTEMEN HULPMIDDELENINFO FM-GELUIDSOVERDRACHTSYSTEMEN JANUARI 2011 Een beschrijving van een hulpmiddel of een aanpassing in deze tekst wil niet zeggen dat het hulpmiddel of de aanpassing terugbetaald wordt door

Nadere informatie

Ontdek Lyric. Het enige 100% onzichtbare hoortoestel ter wereld.

Ontdek Lyric. Het enige 100% onzichtbare hoortoestel ter wereld. Ontdek Lyric Het enige 100% onzichtbare hoortoestel ter wereld. 2 "Ontdek een hoortoestel dat zo klein en krachtig is dat u vergeet dat u het draagt." Lyric De contactlens voor het oor 100% onzichtbaar

Nadere informatie

Z SERIES DRAADLOZE HOORTOESTELLEN

Z SERIES DRAADLOZE HOORTOESTELLEN Z SERIES DRAADLOZE HOORTOESTELLEN Welkom bij een nieuwe generatie Wireless hoortoestel technologie Wist u dat uw gehoor directe invloed heeft op uw algehele gezondheid? Starkey is ervan overtuigd dat u

Nadere informatie

VLOEIEND EN GRENZELOOS HOREN. ALTIJD EN OVERAL. ZERENA

VLOEIEND EN GRENZELOOS HOREN. ALTIJD EN OVERAL. ZERENA VLOEIEND EN GRENZELOOS HOREN. ALTIJD EN OVERAL. ZERENA ZERENA hoortoestellen zijn zeer aantrekkelijk met een gestroomlijnd ontwerp, precisietechnologie en slimme opties. Bernafon Zerena minirite ZERENA

Nadere informatie

SMARTPHONE- & HOORTOESTEL ACCESSOIRES

SMARTPHONE- & HOORTOESTEL ACCESSOIRES SMARTPHONE- & HOORTOESTEL ACCESSOIRES Draadloze, comfortabele connectiviteit Starkey heeft een compleet assortiment draadloze accessoires die het horen nog gemakkelijker maken in iedere luisteromgeving.

Nadere informatie

Hoor de momenten die onvergetelijke herinneringen worden.

Hoor de momenten die onvergetelijke herinneringen worden. Beltone Promise Beltone. Iedereen heeft het recht om goed te horen. De basis voor Beltone werd gelegd met een actie om een vriend meer levensvreugde te bezorgen. Al sinds 1940 bieden we kennis, middelen,

Nadere informatie

DRAADLOZE CONNECTIVITEIT. resound.com. Geniet van nóg meer geluiden

DRAADLOZE CONNECTIVITEIT. resound.com. Geniet van nóg meer geluiden DRAADLOZE CONNECTIVITEIT resound.com Geniet van nóg meer geluiden Hoor meer dan u ooit had durven dromen Dankzij de draadloze connectiviteit van ReSound heeft u contact met de wereld om u heen en leidt

Nadere informatie

ReSound FM-oplossingen en compatibiliteitsgids

ReSound FM-oplossingen en compatibiliteitsgids ReSound FM-oplossingen en compatibiliteitsgids Inhoud Introductie.... 3 Van start.... 3 Hoortoestellen voorbereiden voor FM-gebruik.... 3 ReSound FM-ontvangers.... 4 FM01...........................................4

Nadere informatie

De nieuwe FM-standaard voor scholen

De nieuwe FM-standaard voor scholen De nieuwe FM-standaard voor scholen 2 Wat de experts zeggen... Luisteren in een omgeving met lawaai is één van de grootste uitdagingen voor kinderen. De verbetering in spraakverstaan in lawaai door Dynamic

Nadere informatie

widex super Het kan u ook helpen om te bepalen waar geluiden vandaan komen en u kunt zelfs geluiden horen die u al heel lang niet meer hebt gehoord.

widex super Het kan u ook helpen om te bepalen waar geluiden vandaan komen en u kunt zelfs geluiden horen die u al heel lang niet meer hebt gehoord. widex super Brengt het geluid waar het moet zijn direct in uw oor. WIDEX SUPER is een heel krachtig hoortoestel met het luidsprekertje in het oor. Dit z.g. receiver-inthe-ear hoortoestel is bedoeld voor

Nadere informatie

MEER contact. Interactie met de wereld is zo belangrijk

MEER contact. Interactie met de wereld is zo belangrijk MEER interactie MEER contact Met Vigo Connect kunt u beter met iedereen communiceren. Uw geluidswereld gaat weer verrassend helder en duidelijk klinken, of u nu een licht of ernstig gehoorverlies heeft.

Nadere informatie

Praten leer je niet vanzelf

Praten leer je niet vanzelf jeugdgezondheidszorg Praten leer je niet vanzelf... hier ben ik www.icare.nl Over de spraak-taalontwikkeling van kinderen van 0-4 jaar Praten gaat niet vanzelf, praten moet je leren. Een kind leert praten

Nadere informatie

Als uw hoortoestellen zich vanzelf aan elke geluidsomgeving aanpassen. Life is on

Als uw hoortoestellen zich vanzelf aan elke geluidsomgeving aanpassen. Life is on Nieuw oplaadbaar hoortoestel met geïntegreerde lithium-ion accu Als uw hoortoestellen zich vanzelf aan elke geluidsomgeving aanpassen. Life is on Phonak introduceert een nieuwe oplaadbare technologie

Nadere informatie

SoundLens Synergy. Onzichtbare, individueel op maat gemaakte hoortoestellen met de nieuwste draadloze techniek

SoundLens Synergy. Onzichtbare, individueel op maat gemaakte hoortoestellen met de nieuwste draadloze techniek SoundLens Synergy Onzichtbare, individueel op maat gemaakte hoortoestellen met de nieuwste draadloze techniek Gemaakt voor een onzichtbare aanpassing Starkey stelt u met de Soundlens Synergy de meest geavanceerde

Nadere informatie

Verrijk de luisterervaring. Portfolio accessoires 3.0

Verrijk de luisterervaring. Portfolio accessoires 3.0 Verrijk de luisterervaring Portfolio accessoires 3.0 Maak gebruik van de mogelijkheden Accessoires hebben meerwaarde Help uw patiënten optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van hun luisterervaring.

Nadere informatie

BiCROS. HT met zender. Slechte oor: microfoon aan. De klant is zich weer bewust van waarschuwingssignalen aan de kant van zijn of haar slechte oor

BiCROS. HT met zender. Slechte oor: microfoon aan. De klant is zich weer bewust van waarschuwingssignalen aan de kant van zijn of haar slechte oor Het CROS/BiCROS systeem dat het hele verhaal vertelt Aan elk verhaal zitten twee kanten De kracht van twee Mensen met volledig gehoorverlies in één oor missen dagelijks veel belangrijke geluiden. Deze

Nadere informatie

Lapperre in-het-oor-toestellen Ongezien klein, ongehoord goed

Lapperre in-het-oor-toestellen Ongezien klein, ongehoord goed Lapperre in-het-oor-toestellen Ongezien klein, ongehoord goed Lyric De contactlens voor je oor Ontdek Lyric: een hoortoestel dat zo klein en performant is dat je vergeet dat je het draagt. Lyric zit volledig

Nadere informatie

Eén plus één is meer dan twee. Waarom de meeste mensen met twee hoortoestellen beter horen dan met één.

Eén plus één is meer dan twee. Waarom de meeste mensen met twee hoortoestellen beter horen dan met één. Eén plus één is meer dan twee 8 Waarom de meeste mensen met twee hoortoestellen beter horen dan met één. Deze brochure is de achtste in een reeks Widex-publicaties over het gehoor en aanverwante onderwerpen.

Nadere informatie

Als een biometrisch hoortoestel u toegang geeft tot betere hoorprestaties, life is on

Als een biometrisch hoortoestel u toegang geeft tot betere hoorprestaties, life is on Phonak Virto TM B Als een biometrisch hoortoestel u toegang geeft tot betere hoorprestaties, life is on Phonak introduceert de eerste hoortoestellen ter wereld met Biometrische Kalibratie: Phonak Virto

Nadere informatie

Roger. De brug naar beter verstaan

Roger. De brug naar beter verstaan Roger De brug naar beter verstaan Betekenisvol onderwijs vindt plaats als kinderen echt geïnteresseerd zijn, maar dat is alleen mogelijk als leerlingen goed verstaan. Voor kinderen met hoorproblemen is

Nadere informatie

De eerste digitale mini ontvanger ter wereld

De eerste digitale mini ontvanger ter wereld De eerste digitale mini ontvanger ter wereld Comfort Digisystem Receiver DT10 De Receiver DT10 is een mini ontvanger met de onovertroffen Comfort Digisystem geluidskwaliteit. Het is gebruiksvriendelijk,

Nadere informatie

De brug naar beter verstaan

De brug naar beter verstaan De brug naar beter verstaan 2 Roger is de geheel nieuwe standaard in solo-apparatuur van Phonak waarmee ze een enorme stap vooruit zet in spraakverstaan in gezelschappen en in situaties waarbij lawaai

Nadere informatie

Phonak Club Magazine. In deze uitgave: - Audéo SMART/MINI - Hear the World - SmartLink+ - isense - FM testimonial. Nummer 10, 2010

Phonak Club Magazine. In deze uitgave: - Audéo SMART/MINI - Hear the World - SmartLink+ - isense - FM testimonial. Nummer 10, 2010 Phonak Club Magazine Nummer 10, 2010 In deze uitgave: - Audéo SMART/MINI - Hear the World - SmartLink+ - isense - FM testimonial 2 Voorwoord Geacht Phonak Clublid, Voor u ligt een nieuw exemplaar van het

Nadere informatie

ReSound ontwikkelt hoortoestellen die het natuurlijke oor nabootsen. Wij willen u een rijk, actief en bevredigend leven laten leiden, waarin u niet wordt gehinderd door uwgehoorverlies. In ReSound Up Smart

Nadere informatie

Onze hooroplossingen

Onze hooroplossingen Onze hooroplossingen Listen to life Dienstverlening Multi Care Systems (MCS) MCS helpt mensen met gehoorverlies actief in het leven en de maatschappij te blijven staan. Wij bieden u een breed assortiment

Nadere informatie

Phonak Naída Q. Productinformatie

Phonak Naída Q. Productinformatie Phonak Naída Q Productinformatie Phonak Naida Q is het meest complete, waterdichte powertoestel voor matige tot zeer ernstige gehoorverliezen. Het bevat 3 modellen, beschikbaar in 4 prestatieniveaus. Naida

Nadere informatie

Kinderen en horen. Algemene informatie over het gehoor van kinderen en gehoorverlies

Kinderen en horen. Algemene informatie over het gehoor van kinderen en gehoorverlies Kinderen en horen 7 Algemene informatie over het gehoor van kinderen en gehoorverlies Deze brochure is de zevende in een reeks Widex-publicaties over het gehoor en aanverwante onderwerpen. Het belang van

Nadere informatie

Draadloos verbonden met de wereld www.bernafon.com

Draadloos verbonden met de wereld www.bernafon.com SoundGate 2 Draadloos verbonden met de wereld www.bernafon.com De mogelijkheden om verbonden te zijn, zijn beter dan ooit tevoren. Via allerlei elektronische apparaten maken we contact met familie, vrienden

Nadere informatie

Nummer 8, 2008. Phonak Club Magazine. In deze uitgave: - Exélia - Naída - Hear the World - Uitslag enquête

Nummer 8, 2008. Phonak Club Magazine. In deze uitgave: - Exélia - Naída - Hear the World - Uitslag enquête Phonak Club Magazine Nummer 8, 2008 In deze uitgave: - Exélia - Naída - Hear the World - Uitslag enquête 2 Beste Lezer, Voor u ligt de vernieuwde editie van het Phonak Club Magazine. Zoals u ziet heeft

Nadere informatie

Waar kunt u nu aan merken dat uw kind niet goed hoort of moeite heeft met luisteren?

Waar kunt u nu aan merken dat uw kind niet goed hoort of moeite heeft met luisteren? Horen en Luisteren Horen en luisteren Horen en luisteren zijn niet hetzelfde. Horen heeft te maken met de geluiden die het oor binnenkomen; luisteren heeft te maken met wat je met die geluiden doet. Om

Nadere informatie

Modern ontwerp Het moderne ontwerp maakt HearIt All gebruiksvriendelijk, licht van gewicht en onopvallend.

Modern ontwerp Het moderne ontwerp maakt HearIt All gebruiksvriendelijk, licht van gewicht en onopvallend. Draadloze flexibiliteit HearIt All is een draadloos systeem dat geluid en spraak communiceert zonder hinderlijke kabels. Met en zonder gehoorondersteuning HearIt All kan worden gebruikt met elk apparaat

Nadere informatie

Phonak Bolero TM. Inclusief. Gewoon 24 uur* hoorgenot op één accu. Life is on. Oplaadbare Power AHO

Phonak Bolero TM. Inclusief. Gewoon 24 uur* hoorgenot op één accu. Life is on. Oplaadbare Power AHO Phonak Bolero TM B Inclusief Oplaadbare Power AHO Gewoon 24 uur* hoorgenot op één accu. Life is on. Phonak introduceert de nieuwe Bolero B met oplaadbare technologie Phonak, de toonaangevende leverancier

Nadere informatie

Ouderdomsslechthorendheid

Ouderdomsslechthorendheid Ouderdomsslechthorendheid Ze voelt zich aan de kant gezet Mevrouw X, een 82 jarige vrouw kijkt er naar uit om een bezoek te brengen aan haar grote familie. Maar, ze voelt zich vaak buitengesloten tijdens

Nadere informatie