Nieuws uit de peuter en 1 ste kleuterklas

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws uit de peuter en 1 ste kleuterklas"

Transcriptie

1

2 Nieuws uit de peuter en 1 ste kleuterklas Pletsen, pletsen in het nat, ploeteren in t water was reuze plezant! Springen, lopen, klimmen, in de sportzaal moesten we zijn, want turnen dat is reuzefijn! Kijken, voelen, luisteren en proeven, heel veel snoezelen, dat was leuk! Hoezee, hoezee! Met de bus op schoolreis, Wat een goed idee! Mama, papa, er was feest Voor hun een pakje maken, deden we met veel plezier! Veilig met de fiets naar school! Sam, de verkeersslang deed ook mee!

3 Op bezoek bij de brandweer! Afscheid van onze derde kleuter Afscheid van onze derde kleuterklas! Lanaya, Yenthe, Joyce, Julie, Cheyenne, Rune, Thomas, Emiel, David. Dat zijn de kinderen die op 1 september de stap zullen zetten naar het eerste leerjaar. Veel succes, ik vond het fijn met jullie erbij in mijn klasje. Groetjes juf Marleen Op 17 juni trokken we samen met de kleuters van Outrijve naar de brandweer te Avelgem. Juf Heleen hoort bij het brandweerkorps van Avelgem. Zij is één van de weinige klas! brandweervrouwen! Daar aangekomen konden we kennis maken met de kazerne, Lanaya, Yenthe, Joyce, Julie, Cheyenne, Rune, Thomas, Emiel, David. de Dat brandweermannen zijn de kinderen die op, 1 de september verschillende de stap zullen brandweerauto s zetten naar het eerste, de leerjaar. boot, de kledij We Veel mochten succes, ik vond zelf het met fijn de met brandweerslang jullie erbij in mijn klasje. blussen zoals een echte brandweerman! We Groetjes reden juf mee Marleen in de brandweerwagen met brandweerman Tom, de papa van Julie. Met loeiende sirene vertrokken we voor een rondritje. Het was een leuke, leerrijke voormiddag. Bedankt brandweermannen, het was supertof!!! Je kan de foto s bekijken op ons fotoalbum van school ( tweede-derde kleuterklas ) Maar je kan ook bij afdeling Outrijve op de klasblog van tweede- derde kleuter foto s bekijken van onze uitstap samen naar de brandweer.

4 Afscheid van onze derde kleuterklas! Lanaya, Yenthe, Joyce, Julie, Cheyenne, Rune, Thomas, Emiel, David. Dat zijn de kinderen die op 1 september de stap zullen zetten naar het eerste leerjaar. Veel succes, ik vond het fijn met jullie erbij in mijn klasje. Groetjes juf Marleen

5 Bezoek aan de Grotten van Han Op dinsdag 28 april zijn we op schoolreis geweest. We moesten reeds om half acht 's morgens vertrekken, om rond tien uur in Han- sur- Lesse te zijn. Spijtig genoeg zaten we in de file zodat het wat later werd toen we aankwamen. Eerst reden we met een open treintje door een groot wildpark. We moesten binnen het treintje blijven omdat er dieren vrij rondliepen. Het was een heel groot park waar we de bruine beer, de wolf, de bizon, de lynx en de veelvraat konden bekijken. s' Middags aten we onze boterhammen in de cafetaria. Als dessert kregen we allemaal een lekker ijsje. Na de middag werden we opgewacht door een gids, die ons een rondleiding gaf in de grotten. Gedurende een wandeling van 2 km zagen we verschillende soorten zalen : de Wapenzaal, de Draperieën, de zaal met de weerspiegelingen. Er was ook een klank- en lichtspel! Toen we naar buiten gingen, werd er nog een kanonschot afgeschoten dat weergalmde in de rotsen. Voor we terugkeerden, mochten we nog op het speelplein spelen. Het was een verre, doch leuke schoolreis! de leerlingen van het 2de lj.

6 De derde kleuters op bezoek! De leerlingen van de derde kleuterklas kwamen bij ons op bezoek. We hebben geknutseld aan de foto kadertjes samen met onze peter / meter. De directeur kwam op bezoek en we mochten hem enkele vragen stellen. We deden ook een taalspelletje op Bingel (computer) en maakten kennis met klaskangoeroe Hup die ons al een eerste woordje leerde. Week Veilig verkeer We leerden over de verschillende onderdelen van de fiets en controleerden ook of onze fiets in orde was. We ontdekten dat de fiets vroeger uit hout werd gemaakt en dat die geen pedalen had. Er zijn ook veel soorten fietsen. we kunnen er nu al een heleboel opsommen hoor! Een ligfiets, mountainbike, tandem, koersfiets,. Bij meester Bert kregen we fietsles en met juf Liselot gingen we te voet op stap rondom onze school. We hebben geoefend om veilig de weg over te steken.

7 Dit vonden wij leuk dit jaar : Ik vond het leuk dat alle toeschouwers zo aandachtig naar ons keken op de musical. We trokken echt wel de aandacht. Optreden voor mama en papa was wel spannend. Mijn rol was mij op het lijf geschreven. De receptie in de klas was ook best leuk. We kregen chips en fruitsap. Anouk, Gwen, Jennifer, Mathis, Myrthe, Merel, Victor, Tybe. Ook toen de juf jarig was, hadden we een leuke tijd bij het versieren. Anouk. De turn- en zwemlessen waren voor mij het leukst, dank u meester Bert. Fay, Cyriel, QuintenD. De sportdag ging dit jaar door in de sporthal. We konden kiezen uit verschillende sporten, het was wel wat lastig. Quinten M.

8 De schoolreis was tof, spijtig van het weer. De grotten waren mooi en we kregen een lekker ijsje, we mochten ook spelen op het speelplein. Spijtig genoeg was juf ziek en kon ze niet mee. Fay, RobbeM., Robbe D., Arno. De toffe sportnamiddagen op woensdag zijn ook steeds een topper! Robbe D. De voetbalnamiddag was zeker tof, want wij, de meisjes, wonnen een gouden medaille. Céline. Ook de rekenlessen waren best leuk, achteraf bekeken. Cyriel. We knutselden fijn voor moeder- en vaderdag, schilderen, plakken, planten. Elisabeth. Ik vond het heel leuk om te knutselen met aardappelen. We probeerden ook verschillende recepten met aardappelen uit bij de juf thuis. Met deze wedstrijd wonnen we een mooi kookboek van Ketnet. Elien, Achiel, Fay, Merel.

9 VRAGEN AAN ONZE SCHOOLVERLATERS NAAM: TOBIAS ik nooit: De schoolreizen en vooral de ZEEKLASSEN Beste vriend (in): Warre, Lander, Léon, Celles, Bo, Wout, Stijn, Jelien en Freya Dit heb ik de voorbije jaren (naast de lessen) bijgeleerd: Leren leren: vb met je woorddoosje dagelijks oefenen Favoriete schoolvak: muzische vorming Aan deze leerkracht (en) hou ik de beste herinneringen over: Juf Kathelijne Volgend jaar studeer ik.in..(school): Latijn in het SJB College in Avelgem Dit vond ik keitof aan ons kleine schooltje: Dat we de andere kinderen goed leren kennen. Ik kijk uit naar het middelbaar, omdat : Het helemaal iets nieuws zal zijn Toch ben ik een beetje onzeker voor: dat ik te weinig ga studeren NAAM: LANDER ik nooit: De schoolreizen en de zeeklassen! Beste vriend (in): Warre, Léon, Tobias, Wout, Jelien, Freya, Stijn, Celles en Nel Dit heb ik de voorbije jaren (naast de lessen) bijgeleerd: een goede samenvatting leren maken, een studeerschema leren opstellen Favoriete schoolvak: muzische vorming Aan deze leerkracht (en) hou ik de beste herinneringen over: Juf Kathelijne Volgend jaar studeer ik.in..(school): moderne in het SJB college in Avelgem Dit vond ik keitof aan ons kleine schooltje: Activiteiten zoals vb het sociaal project Ik kijk uit naar het middelbaar, omdat : iets helemaal nieuws, ook nieuwe vrienden erbij krijgen Toch ben ik een beetje onzeker voor: dat ik de eerste dag niet zal weten waar ik naartoe moet

10 NAAM: BO ik nooit: de zeeklassen Beste vriend (in): Celles, Tobias, Stijn en Nel Dit heb ik de voorbije jaren (naast de lessen) bijgeleerd: Om hulp leren vragen, samenvattingen leren maken (boomschema s, woordspinnen, ) Favoriete schoolvak: muzische vorming Aan deze leerkracht (en) hou ik de beste herinneringen over: Meester Frederik Volgend jaar studeer ik.in..(school): Latijn in het SJB-college in Avelgem Dit vond ik keitof aan ons kleine schooltje: het feit dat we langer bij een leuke leerkracht konden blijven zitten. Ik kijk uit naar het middelbaar, omdat : omdat ik me ga amuseren Toch ben ik een beetje onzeker voor: te weinig vrije tijd over te houden NAAM: LEON ik nooit: De sportdagen en de zeeklassen Beste vriend (in): Iedereen in onze klas! Dit heb ik de voorbije jaren (naast de lessen) bijgeleerd: ik leerde leren Favoriete schoolvak: wiskunde en wekelijkse wp s van spelling Aan deze leerkracht (en) hou ik de beste herinneringen over: Juf Kathelijne Volgend jaar studeer ik.in..(school): Latijn in het SJB College in Avelgem Dit vond ik keitof aan ons kleine schooltje: je kent iedereen goed en het is hier niet té druk Ik kijk uit naar het middelbaar, omdat : ik er nieuwe vrienden krijg en eens totaal andere lessen zal krijgen Toch ben ik een beetje onzeker voor: met de bus naar school gaan en er bijna niemand zal kennen NAAM: FREYA ik nooit: de poppenhoek van juf Suzy, de speelhoek met gordijntjes van bij juf Marleen en de zeeklassen! Beste vriend (in): Jelien en Nel

11 Dit heb ik de voorbije jaren (naast de lessen) bijgeleerd: een studeerschema opstellen, zelfstandiger leren werken en leren leren Favoriete schoolvak: muzische vorming en spelling Aan deze leerkracht (en) hou ik de beste herinneringen over: Juf Kathelijne Volgend jaar studeer ik.in..(school): Latijn in het SJB-college in Avelgem Dit vond ik keitof aan ons kleine schooltje: Dat we de andere kinderen goed leren kennen. Ik kijk uit naar het middelbaar, omdat : Het helemaal iets nieuws zal zijn Toch ben ik een beetje onzeker voor: dat ik te weinig ga studeren NAAM: TOBIAS ik nooit: De schoolreizen en vooral de ZEEKLASSEN Beste vriend (in): Warre, Lander, Léon, Celles, Bo, Wout, Stijn, Jelien en Freya Dit heb ik de voorbije jaren (naast de lessen) bijgeleerd: Leren leren: vb met je woorddoosje dagelijks oefenen Favoriete schoolvak: muzische vorming Aan deze leerkracht (en) hou ik de beste herinneringen over: Juf Kathelijne Volgend jaar studeer ik.in..(school): Latijn in het SJB College in Avelgem Dit vond ik keitof aan ons kleine schooltje: dat we met niet zoveel zijn Ik kijk uit naar het middelbaar, omdat : ik nieuwe vrienden erbij zal krijgen, ik met de Toch ben ik een beetje onzeker voor: dat ik zal moeten blijven dubbelen NAAM: WARRE ik nooit: de schoolfeesten, de zeeklassen en de sportdagen Beste vriend (in): Lander, Léon, Tobias en Celles Dit heb ik de voorbije jaren (naast de lessen) bijgeleerd: een spreekbeurt zelfstandig voorbereiden Favoriete schoolvak: Bewegingsopvoeding, muzische vorming Aan deze leerkracht (en) hou ik de beste herinneringen over: Meester Frederik en juf Kathelijne Volgend jaar studeer ik.in..(school): / Dit vond ik keitof aan ons kleine schooltje: Dat we met een kleinere groep zijn

12 Ik kijk uit naar het middelbaar, omdat : een grotere school, nieuwe vrienden, de puberteit begint, met de bus naar school, een opbergkastje, nieuwe leerkrachten, nieuwe lokalen. Toch ben ik een beetje onzeker voor: : te laat ga komen bij de lessen, mijn sleutel van mijn kastje ga verliezen, strenge leerkrachten NAAM: WOUT ik nooit: de zeeklassen, de fietstochten (vb op sportdag). Ook de eerste communie en het vormsel. Beste vriend (in): Lander, Stijn, Celles en Freya Dit heb ik de voorbije jaren (naast de lessen) bijgeleerd: hoe ik een studeerschema moet leren opmaken. Favoriete schoolvak: WERO Aan deze leerkracht (en) hou ik de beste herinneringen over: Juf Kathelijne Volgend jaar studeer ik.in..(school): moderne in het SJB college in Avelgem. Dit vond ik keitof aan ons kleine schooltje: Dat er schoolactiviteiten zijn vb het sociaal project. Ik kijk uit naar het middelbaar, omdat : alles nieuw is: vrienden, leerkrachten, Toch ben ik een beetje onzeker voor: dat ik soms dingen ga vergeten (en dat ik irritante leerkrachten ga hebben) NAAM: STIJN ik nooit: schoolreizen, optredens, zeeklassen Beste vriend (in): Warre, Lander, Bo, Wout en Tobias Dit heb ik de voorbije jaren (naast de lessen) bijgeleerd: een boek lezen, samenvattingen leren maken Favoriete schoolvak: muzische vorming Aan deze leerkracht (en) hou ik de beste herinneringen over: Juf Kathelijne Volgend jaar studeer ik.in..(school): Ik ga naar het VTI in Waregem (TSO) Dit vond ik keitof aan ons kleine schooltje: De projecten met de ganse school samen Ik kijk uit naar het middelbaar, omdat : ik nieuwe vrienden ga hebben en ik veel afwisseling ga hebben van leerkrachten Toch ben ik een beetje onzeker voor: dat ik mijn bus ga missen

13 NAAM: JELIEN ik nooit: de poppenhoek bij juf Suzy, de schoolfeesten, uitstapjes en vooral: de ZEEKLASSEN Beste vriend (in): Freya en Nel Dit heb ik de voorbije jaren (naast de lessen) bijgeleerd: leren leren, een studeerschema opstellen, een samenvatting leren maken. Favoriete schoolvak: muzische vorming Aan deze leerkracht (en) hou ik de beste herinneringen over: Juf Kathelijne Volgend jaar studeer ik.in..(school): Latijn in het SJB college in Avelgem. Dit vond ik keitof aan ons kleine schooltje: Je kent er iedereen, er is een familiale sfeer op school, er zijn ook schattige kleutertjes! Ik kijk uit naar het middelbaar, omdat : ik met de fiets naar school mag en ik nieuwe vrienden kan maken. Toch ben ik een beetje onzeker voor: dat ik veel huiswerk zal krijgen en dingen ga vergeten. Dit willen jullie laatste klasgenoten van deze school jullie nog meegeven! DOOR CHARLOT: Tobias: Je bent grappig en ik vind je een leuke jongen! Veel succes! Lander: Je bent echt heel leuk! Succes! Bo: Je hebt altijd wel iets tof om te vertellen! Groetjes Léon: Je bent grappig en heel leuk! Groetjes Freya: Je bent een leuk en een lief meisje! Veel succes! Warre: Je bent grappig en ik vind je een heel leuke jongen! Veel succes! Wout: Je bent een leuke en grappige jongen! Veel succes! Stijn: Ook al ben je de stilste van de klas, toch vind ik je leuk! Succes! Jelien: Je bent supercreatief. Veel plezier in het middelbaar! DOOR CELLES: Tobias: Je bent een toffe jongen, maar wel een sloebertje! Veel succes! Lander: Je bent een toffe kerel. Ook grappig! We maakten een leuke tijd door! Veel succes! Bo: Je bent een toffe, slimme jongen! We maakten een leuke tijd door, samen! Veel succes! Léon: Je bent een toffe, slimme, maar soms wat vergeetachtige jongen We maakten samen een leuke tijd door! Freya: Je bent een tof en behulpzaam meisje! Veel succes verder!

14 Warre: Je bent een toffe gast, heel behulzaam ook! We hebben een leuke tijd beleefd! Wout: Je bent een leuke gast. Altijd actief! Succes! Stijn: Toffe jongen, ben jij! Ook erg behulpzaam! Veel succes! Jelien: Je bent een tof, slim en behulpzaam meisje! Veel succes! DOOR NEL: Tobias: Je bent heel slim en ook leuk! Veel succes! Lander: Je bent heel slim en ook leuk! Veel succes volgend jaar! Bo: Je bent lief en slim! Veel succes! Léon: Je bent grappig en heel slim! Veel succes! Freya: Je bent heel slim en superleuk! Veel succes! Warre: Je bent grappig en slim! Wout: Je bent grappig en lief tegen iedereen! Veel succes! Stijn: Je bent heel beleefd en ook leuk! Veel geluk volgend jaar! Jelien: Je bent superslim en heel creatief! Veel geluk volgend jaar! DOOR RONALD: Tobias: Je bent heel slim! Blijf je best doen! Lander: Je bent heel lief! Blijf zo! Bo: Je bent heel vriendelijk! Blijf zo! Léon: Je bent sterk! Dat vind ik leuk! Freya: Je bent groot! Dat is goed! Warre: Je bent grappig! Blijf dat doen, je bent er goed in! Wout: Je bent leuk! Stijn: Je bent goed! Jelien: Je bent goed! Doe zo verder! DOOR MEESTER FREDERIK: Tobias: Je bent toe aan een nieuwe uitdaging! Ik herinner me nog mijn eerste jaar hier op school, toen jij in de opvang aankwam op maandagmorgen. Ik hield toen toezicht! Iedereen vond je o zo schattig! Je straalt nu nog die vriendelijkheid uit. Toch is je kapoengehalte toegenomen, maar dat weet je zelf ook wel! Je keuze voor Latijn mag je niet onderschatten. Je zal gas moeten geven, maar je hebt er de motor zeker voor! Hopelijk zien we elkaar nog regelmatig eens terug! Gebruik je verstand en dan wordt het middelbaar een leuke tijd! Lander: Mijn co-piloot tijdens ons busvervoer s morgens! Altijd goeiemorgen en tot morgen. Vriendelijke jongen, ben jij! En dat kan nooit verbeterd worden! Steek een stevig tandje bij, volgend jaar tijdens de grote overstap. Het is voor iedereen noodzakelijk, ook voor jou! Je zal ongetwijfeld je weg snel gevonden hebben in de middelbare school! Ik wens je het allerbeste! Hopelijk (ondanks het feit dat je geen broer of zus meer hebt op onze school) zien we mekaar nog eens terug!

15 Bo: Je zat met twijfels toen je aan de grote overstap naar het 5de leerjaar begon! Maar je bent geraakt waar ik wilde: Klaar om de stap naar het middelbaar te zetten! Je bent enorm geëvolueerd de voorbije 20 maanden in onze klas! Zelfzekerder geworden, ook Geloof in jezelf, Bo! Ook al ben je een jaartje jonger, je bent binnen 2 maanden klaar voor het middelbaar! Durf op te komen voor jezelf! Vraag raad als je iets niets weet! En bijt door als het een keertje moeilijk gaat! Tot ziens, het ga je goed, Bo! Léon: Ook jij bent duidelijk toe aan een nieuwe uitdaging! Ik heb je altijd gekend als een jongen die er 101% voor wil gaan. Of het nu over sport, een quiz of de dagelijkse lessen gaat! Je wil alles weten en je bent een echte perfectionist! Ook in de kangoeroeklas pakte je de uitdagingen heel gemotiveerd aan! Je keuze voor Latijn geniet mijn volle steun, omdat ik weet dat je iemand bent die er zal voor werken! Weet echter dat je ook mindere momenten zal kennen, waar je door moet! Aarzel niet om om raad te vragen! Tot ziens! We zien elkaar nog wel terug! Good luck!! Freya: Moderne of Latijn de knoop is doorgehakt! Ik steun je hierin, hoor! Je hebt genoeg zelfkennis om te weten wat je (niet) moet/mag doen! Je bent iemand die leert uit haar fouten, en dat is positief! Ik ben heel blij dat je de overstap mag maken, want je bent er klaar voor! Geniet van alle nieuwigheden, maar vergeet niet om hard te werken. Hopelijk vergeet je onze school niet en zien we je regelmatig nog eens terug! Het ga je goed!! Warre: Mijn andere co-piloot op de bus (én portier). Je bent altijd al een speelvogel geweest, maar dan wel een hele brave! Altijd behulpzaam, voor iedereen! Ook de man met 3 longen! Een echte atleet, ben jij! Veel succes in de middelbare school! Hard werken is de boodschap! Zet je in voor alles wat je doet! Hopelijk zien we mekaar nog regelmatig eens terug! Succes!!! Wout: Je bent een stuk rijper geworden in de derde graad. Je bewijst dat je goed kan werken, maar dat zal je vast en zeker moeten blijven doen! Denk niet dat het vanzelf wel zal loslopen en leer uit je fouten die je maakt, Wout! Je bent echt een lieve, vriendelijke jongen die altijd bereid is om anderen te helpen! Good luck, volgend jaar en vergeet niet om af en toe nog eens goeiedag te komen zeggen! Stijn: De stille ziel van de klas echt goed leren kennen heb ik je niet. Je zegt het nodige, zonder meer. Ik hoop wel dat je volgend jaar goed genoeg voor jezelf opkomt en durft leerkrachten aanspreken als het nodig is! Je hebt bewezen dat je aanleg hebt voor techniek en dat is echt knap! Je volgt als enige de anderen niet en dat vind ik heel goed! Je zoekt je eigen studierichting en ik geloof dat je hierin succesvol zal zijn! Veel geluk, Stijn!! Jelien: Alert, creatief, leergierig, taalvaardig, perfectionistisch allemaal begrippen die jou omschrijven. Weet dat je echter niet altijd in alles perfect kan zijn en dat fouten maken bij het leven hoort! Met jouw inzet zal je echter heel ver geraken! Geniet van je nieuwe uitdaging, je bent er zeker klaar voor! Ik vond het heel fijn met jou in onze klas! Succes volgend jaar!

16 6 de leerjaar Tot ziens het ga je goed

Einde schooljaar FIJNE VAKANTIE

Einde schooljaar FIJNE VAKANTIE 1 Einde schooljaar FIJNE VAKANTIE 2 Afscheid 3de kleuterklas! Vrijdag 23 juni was het zover! Een feestje voor onze kapoenen van het derde kleuterklasje. De voorbereidingen waren klaar, hoedjes geknutseld,

Nadere informatie

DEEL 2: ARTIKELS uit de klassen

DEEL 2: ARTIKELS uit de klassen DEEL 2: ARTIKELS uit de klassen 1 2 D D 3 Op het ritme van het liedje ik zing ja ja joepie Ik heb mijn best gedaan hier op school. (2x) Ik heb mijn best gedaan, mijn best gedaan, mijn best gedaan hier

Nadere informatie

Afdeling Kerkhove Sint-Amandswijk 34b 8581 Kerkhove

Afdeling Kerkhove Sint-Amandswijk 34b 8581 Kerkhove Afdeling Outrijve Moerbeekstraat 3 8582 Outrijve 056 64 79 53 Afdeling Kerkhove Sint-Amandswijk 34b 8581 Kerkhove 055 38 73 59 Directie: 0492 97 33 93 info@sjb2.be www.sjb2.be Volg ons op Facebook 1 In

Nadere informatie

Fladderkrant MEI 2016

Fladderkrant MEI 2016 Fladderkrant MEI 2016 Kom met de fiets of te voet naar school, net als Sam! Onze school neemt deel aan de campagne Sam de Verkeersslang. Met die campagne stimuleert Mobiel 21 vzw ouders en kinderen om

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

Een dikke proficiat aan de vormelingen

Een dikke proficiat aan de vormelingen Beste ouder(s), De eindspurt is ingezet er blijven nog slechts 2 maanden over van dit schooljaar. 2 drukke en belangrijke maanden weliswaar. Druk vanwege de activiteiten zowel in de klas als op school.

Nadere informatie

Afdeling Outrijve Moerbeekstraat Outrijve Afdeling Kerkhove Sint-Amandswijk 34b 8581 Kerkhove

Afdeling Outrijve Moerbeekstraat Outrijve Afdeling Kerkhove Sint-Amandswijk 34b 8581 Kerkhove Afdeling Outrijve Moerbeekstraat 3 8582 Outrijve 056 64 79 53 Afdeling Kerkhove Sint-Amandswijk 34b 8581 Kerkhove 055 38 73 59 Directie: 0492 97 33 93 info@sjb2.be www.sjb2.be 1 Volg ons op Facebook Voorwoord

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het is zover, ons laatste weekje voor de vakantie. Het zal niet alleen de laatste

Nadere informatie

Thema" De"spin" "in"de"1 ste "kleuterklas" In"de"klas""zat"een"hele"grote"spin"maar"daar"zijn"onze"jongste""kleutertjes"helemaal"niet"bang"van.

Thema Despin inde1 ste kleuterklas Indeklaszateenhelegrotespinmaardaarzijnonzejongstekleutertjeshelemaalnietbangvan. Thema Despin inde1 ste kleuterklas Rintintin daarloopteendikkespin rebtebtebhijmaakteenheelgrootweb draadjeomhoog draadjeomlaag draaimaarinhetrond enhetisklaarvandaag Indeklaszateenhelegrotespinmaardaarzijnonzejongstekleutertjeshelemaalnietbangvan.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 In deze nieuwsbrief nemen we afscheid van de groep 8 leerlingen: Rebecca van Loenhout, Rachel van Wyk, Sarah van Wyk, Rachel van Vossen, Julia Blom en Jasmyn Baselier.

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: juni

Nadere informatie

Wat vind jij het leukste op onze school?(67 reacties) mijn vrienden mijn vrienden VOETBALLEN OP DE SPEELPLAATS Wero en Wiskunde lessen De speeltijden de middagspeeltijd met vrienden samen zijn Dat we een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Op dinsdagnamiddag 2 september 2014 beleefden we samen met onze klas (7CZR) een aangenaam stadspel in Aalst. De zon was van de partij en iedereen

Nadere informatie

Mijn lagere schooltijd. De lagere schooltijd was supertof Mijn kijk over de verschillende leerjaren is zo:

Mijn lagere schooltijd. De lagere schooltijd was supertof Mijn kijk over de verschillende leerjaren is zo: Mijn lagere schooltijd De lagere schooltijd was supertof Mijn kijk over de verschillende leerjaren is zo: 1 ste We kregen een peter of meter die ons hielpen We leerden lezen, schrijven en rekenen dat was

Nadere informatie

De Bitsflits. Jaargang 18 nummer 12b juli 2016

De Bitsflits. Jaargang 18 nummer 12b juli 2016 De Bitsflits Jaargang 18 nummer 12b juli 2016 Afscheid nemen Het is bijna zomervakantie, tijd van afscheid nemen. Deze Bitsflits staat in het teken van de kinderen van groep 8, die vertrekken en een afscheidswoordje

Nadere informatie

Jouw weg naar het hoger onderwijs

Jouw weg naar het hoger onderwijs Jouw weg naar het hoger onderwijs Inspiro_folder_v1.indd 1 INSPIRO COLLEGE.BE Ben je ook zo nieuwsgierig naar je nieuwe school? Hoe je er gaat leren en welke nieuwe vrienden en vriendinnen je gaat krijgen?

Nadere informatie

Schooljaar MEI - JUNI

Schooljaar MEI - JUNI Schooljaar 2016-2017 MEI - JUNI Hallo allemaal, Hier zijn we weer met een nieuwe nieuwsbrief! Die is tweemaandelijks te vinden via de website op onze klasblog. We willen jullie er nog eens aan herinneren

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie

Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie Iedereen welkom 1 Hallo, Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie wil doen. Klopt dat? Weet je wel wat dat is: communie? Het is zo n moeilijk woord. Wees gerust het is geen ziekte

Nadere informatie

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij?

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij? Vragenlijst tieners Algemene vragen Waar woon jij? Eerst willen we graag weten waar je woont. Sommige kinderen wonen in 2 huizen, bij mama en papa. Als dat zo is, dan mag je één huis kiezen. Woon jij in..?

Nadere informatie

Melkweg. Wat leert je kind? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: de basisschool

Melkweg. Wat leert je kind? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: de basisschool Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Wat leert je kind? Taal en ouders: de basisschool Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Wat leert je kind?, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn

Nadere informatie

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel 1 Beste ouder(s), De Paasvakantie is nog maar net voorbij en daar zijn we al opnieuw met een nieuwsbrief met informatie over het reilen en zeilen op school. Een minder uitgebreide nieuwsbrief dit keer,

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 6 juni tot vrijdag 10 juni Infoavond i.v.m. de nieuwbouw van onze school dinsdag 7 juni om 19.30u. in de Raadzaal van het Gemeentelijk Administratief Centrum Steenberg. Erondegem: 1 e Communie. Vanaf 2017

Nadere informatie

Fladderkrant einde schooljaar Prettige vakantie!

Fladderkrant einde schooljaar Prettige vakantie! Fladderkrant einde schooljaar 18-19 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Prettige vakantie! de vakantie staat voor de deur. Het jaartje is voorbij gevlogen, vol leuke activiteiten en uitstappen, boeiende

Nadere informatie

WB-ECHO S VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE :

WB-ECHO S VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE : SEPTEMBER - OKTOBER 2018 VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE 2018-2019: 3de klas: Lilia & Nesrin 4de klas: Rania & Younes 5de klas: Rania & Mohamed A. 6de klas: Maylisse & Dounia VRIENDSCHAPSWEEK

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 8 Thema: De brandweer! Vandaag is Gianny Ben kan nog niet naar kapitein. En wie komt er op bezoek? Ben! school komen want zijn arm zit nog altijd in de gips. En daarna gaat

Nadere informatie

NAAR HET EERSTE LEERJAAR

NAAR HET EERSTE LEERJAAR NIEUWSBRIEF 1 Beste ouder Het eerste trimester van schooljaar 2018-2019 vloog razendsnel voorbij. Binnen onze school viel er heel wat te beleven. We laten u graag even meegenieten! Een greep uit de voorbije

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Maandag 15 juni 2015 tot vrijdag 19 juni 2015 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas Het begint te korten, de vakantie is in zicht en daar weet Jules alles van.

Nadere informatie

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes,

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes, Fladderkrant oktober 2018 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Nieuw op school Zoals voor veel kinderen was het ook voor mij een spannende eerste dag van het nieuwe schooljaar. Na 20 jaar in vrije basisschool

Nadere informatie

maandag 18 juni tot vrijdag 22 juni 2018

maandag 18 juni tot vrijdag 22 juni 2018 18 juni tot vrijdag 22 juni 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Zoals jullie hier links kunnen zien, kregen wij in Sealife, 2 schattige zeehondjes voor

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F M A A R T 2 0 1 4 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : B I N N E N K O R T 1 B I N N E N K O R T 2 D E N K A A N O N S B I J D E L E N T E S C H O O N - M A A K 3 O P R O E P R E S T J E S S T

Nadere informatie

In de nieuwsbrief van eind juni (onze vakantienieuwsbrief worden de jarigen van juli en augustus in de bloemetjes gezet!

In de nieuwsbrief van eind juni (onze vakantienieuwsbrief worden de jarigen van juli en augustus in de bloemetjes gezet! 1 Beste ouder(s), Ongelooflijk, maar de laatste maand van dit schooljaar staat reeds voor de deur. Nog 1 maandje hard werken (denk maar aan de proeven voor de lagere school), maar zeker ook een maand van

Nadere informatie

Voorwoord directie. Ook het huiswerkbeleid werd uitgewerkt op niveau van de scholengemeenschap.

Voorwoord directie. Ook het huiswerkbeleid werd uitgewerkt op niveau van de scholengemeenschap. Schooljaar 2007 2008 Juni 2008 Voorwoord directie In dit nummer: Voorwoord 1 Praktische info 2 Communicanten 4 Ikke 9 Kleuters 12 1ste leerjaar 16 2de leerjaar 20 3de leerjaar 23 4de leerjaar 25 5de leerjaar

Nadere informatie

Dolfijne maandberichten

Dolfijne maandberichten Juni 2016 B a s i s s c h o o l S i n t - C a r o l u s Dolfijne maandberichten Woordje van de directie De laatste rechte lijn is ingezet. De zomerkriebels beginnen langzaam maar zeker op te borrelen.

Nadere informatie

krant Zomervakantie! Vrijdag 28 juni 2019 De plezantste krant jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken.

krant Zomervakantie! Vrijdag 28 juni 2019 De plezantste krant jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken. De plezantste krant krant Vrijdag 28 juni 2019 Trimesteriële krant jaargang 1 Nummer 3 Zomervakantie! Het einde van het zorgeloos spelen en jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken. genieten

Nadere informatie

- Voorwoord blz. 3 - Bouwen - verbouwen 9 - Tijdens de vakantie 4 - Rekening juni 10 - Afscheid 4 - Droevig nieuws 10 - Nog afscheid 5 - Verjaardagen

- Voorwoord blz. 3 - Bouwen - verbouwen 9 - Tijdens de vakantie 4 - Rekening juni 10 - Afscheid 4 - Droevig nieuws 10 - Nog afscheid 5 - Verjaardagen 1 - Voorwoord blz. 3 - Bouwen - verbouwen 9 - Tijdens de vakantie 4 - Rekening juni 10 - Afscheid 4 - Droevig nieuws 10 - Nog afscheid 5 - Verjaardagen 11 - Welkom 5 - Maandmenu s 12 - Hartelijk dank 6

Nadere informatie

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17 Inhoud Waarom dit boek? 7 1 De ik-fabriek, wat is dat? 10 2 Lichaamsseintjes 14 3 Je lichaam is net een fabriek 17 4 De ik-fabriek, hoe ziet die eruit? 18 4.1 De eerste verdieping: voelen 20 4.2 De tweede

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief van maandag 23 mei tot vrijdag 27 mei. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Nieuwsbrief van maandag 23 mei tot vrijdag 27 mei. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Nieuwsbrief van maandag 23 mei tot vrijdag 27 mei Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog één weekje en dan is het schoolfeest. Afgelopen week zijn we reeds

Nadere informatie

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief 52, 1475 JD, tel: 0299 401458 Nieuwsbrief Belangrijke data januari: 09 januari Eerste schooldag. 10 januari Oud papier Bijlage: Rooster Dick. (Vanaf 9 januari kom ik hele dagen op een school, maar dan

Nadere informatie

Je bent uniek. Plak hier een baby foto. van jezelf.. Mijn vinger afdrukken:

Je bent uniek. Plak hier een baby foto. van jezelf.. Mijn vinger afdrukken: Je bent uniek Jij bent uniek. Er is niemand die precies is zoals jij! Ook al lijk je als 2 druppels water op een tweeling broer of zus. Iedereen is uniek.. Plak hier een baby foto van jezelf.. Mijn vinger

Nadere informatie

maandag 3 september tot vrijdag 7 september 2018

maandag 3 september tot vrijdag 7 september 2018 maandag 3 september tot vrijdag 7 september 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Hallo, een fijne zonnige en uitgeruste vakantie achter de rug?! Dan is iedereen

Nadere informatie

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes.

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes. G. is een jongen van 12 jaar oud. Hij heeft geen handicap maar komt tijdens de vakanties wel naar de regenboog samen met zijn zus die wel een handicap heeft. Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai.

Nadere informatie

Inhoud. jan februari maart 2018

Inhoud. jan februari maart 2018 P a g i n a 1 jan februari maart 2018 N i e u w s b r i e f 2 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Tel je zegeningen 1 Woensdag = Techniekdag 2 Belangrijke data Thema auto s 3 Xhoris Bosklassen Naar

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

Welkom in onze eerste graad

Welkom in onze eerste graad Welkom in onze eerste graad Je zoekt Een school die bij jou past kan zijn Het li efst één waar je jezelf Een school die jou verrast... staan Waar mens en voor jou klaar Om samen met jou Een nieuwe weg

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

Derde trimester 089/

Derde trimester 089/ Derde trimester De schoolborden worden voor de laatste keer afgeveegd. Alles wordt stilaan van de muren gehaald waardoor de klassen er kaal uit zien. De schoolpoort wordt weldra gesloten We kijken terug

Nadere informatie

Afscheid groep 8 3 JULI 2015

Afscheid groep 8 3 JULI 2015 Afscheid groep 8 3 JULI 2015 DE REGENBOOG Hallo iedereen, is en blijft een mooie en leuke school. De tijd op de Regenboog was super leuk, ik heb veel geleerd maar ook veel gelachen. Mijn klasgenoten en

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

Tijdens het ontbijt kan mijn mama de klastitularis al een beetje leren kennen nog voor dat ze naar het oudercontact komt.

Tijdens het ontbijt kan mijn mama de klastitularis al een beetje leren kennen nog voor dat ze naar het oudercontact komt. Ik vind het wel goed dat er zo iemand tussen de leerkrachten en de mensen is. Ik zeg het, ik heb dat nergens in geen andere school gezien. Het is beter om dit te hebben want ouders voelen zich beter hierdoor.

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67.

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67. Meersstraat 5 / Dahlialaan 1 1742 Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/582.18.84-053/66.67.27 www.dedroomgaard.be directie@dedroomgaard.be WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 Voor het eerst naar school is een

Nadere informatie

Leerlingenraad donderdag 2 mei 2019

Leerlingenraad donderdag 2 mei 2019 Leerlingenraad donderdag 2 mei 2019 Aanwezig : Ella-Sue & Arno (L1), Ester & Juliette (L2), Jules & Arno (L3), Seppe & Mira (L4), Manuel & Cyriel (L5), Ella & Margot (L6) Afwezig : / L1 : Mag de buitenspeelkeuken

Nadere informatie

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem 2018-2019 September2018 In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem Ik ben ik en jij bent jij in zoveel kleine dingen verschillend van mij. Maar soms liggen we samen te dromen van wat zal

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs- Nieuwsbrief mei 2015 Inhoud P1: Madelief en Zonnebloem P2: Kleutersportdag P2: Fotografie rond veiligheid

Nadere informatie

Tour de Gaston Lesbrief Welkom

Tour de Gaston Lesbrief Welkom Tour de Gaston Lesbrief Welkom Hier heb je de lesbrief voor de vertelvoorstelling Tour de Gaston van Bastiaan de Zwitser. Lees dit door voor dat je naar de voorstelling gaat. Vertelvoorstelling? Bastiaan

Nadere informatie

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK je d r o w r a a d! n a v r e z j i w Judy Menger Directeur Kindcentrum Vroondaal Meester Jelle Ik ben meester Jelle en werk als adjunct-directeur op deze school. Ik ben

Nadere informatie

GBS TERVUREN. Zesdejaars maken hun schoolkrant. Lichting van

GBS TERVUREN. Zesdejaars maken hun schoolkrant. Lichting van GBS TERVUREN TERVUREN www.gbs-tervuren.be Vrijdag 29 juni 2012 V Zesdejaars maken hun schoolkrant. De leerlingen van het 6 de leerjaara krijgen een krant van hen, voor hen en door hen. Als afsluiter van

Nadere informatie

Week van 1 februari tot 5 februari 2016

Week van 1 februari tot 5 februari 2016 Week van 1 februari tot 5 februari 2016 Project: haaien Maandag: Er was eerst forum, daarna mochten de kleuters hun verhalen vertellen in de praatronde. Er werd gepraat over puzzels, stempels, verjaardag,

Nadere informatie

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd»

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd» INTRODUCTIE Waarom minder energie verbruiken? We hebben elke dag energie nodig om van alles en nog wat te kunnen doen; koken, onszelf warm houden, machines laten werken Die energie maken kan op heel veel

Nadere informatie

PROFICIAT!!! Beste ouder(s),

PROFICIAT!!! Beste ouder(s), Beste ouder(s), de krokusvakantie is nog maar pas voorbij en daar is er reeds een verse nieuwsbrief. Inderdaad maart staat voor de deur. En hopelijk volgt de lente ook snel. t Wordt opnieuw een vrij korte

Nadere informatie

SPELINGSPROKKELS. Sportsterrendag VIERDE LEERJAAR

SPELINGSPROKKELS. Sportsterrendag VIERDE LEERJAAR SPELINGSPROKKELS VIERDE LEERJAAR Sportsterrendag Op donderdag 16 mei gingen we samen met het eerste, tweede en derde leerjaar naar de sportsterrendag in de Soeverein van Lommel. Daar konden we proeven

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief maart 2017 Beste ouders en verzorgers, Je zult maar juf of meester zijn in het basisonderwijs. Elke dag te mogen werken met kinderen geeft veel voldoening. Het is goed om dat te zien in De

Nadere informatie

schoolkrant

schoolkrant schoolkrant 01-09-2016 01-01-2017 Lieve juf Daisy We gaan jou nooit vergeten We denken nog altijd aan De mooie momenten Die we samen beleefden Jij bent onze ster!!! Wat doet de 2de en de 3de kleuterklas

Nadere informatie

Deze week wordt ook bekend of de mogelijke staking door gaat op dinsdag 12 december en de school gesloten is. Ik houd u op de hoogte.

Deze week wordt ook bekend of de mogelijke staking door gaat op dinsdag 12 december en de school gesloten is. Ik houd u op de hoogte. Nummer: 6 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Morgen is het zover, dan komt Sinterklaas aan op de Watermolen. Een spannende dag voor alle leerlingen. Mocht u willen kijken tijdens

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 8 juni 2015 tot vrijdag 12 juni 2015 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas Deze week staat alles in het teken van de papa's, of toch bijna, want maandag starten

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 17

NIEUWS UIT DE SCHOOL 17 Vrijdag 24 juni 2016 NIEUWS UIT DE SCHOOL 17 Maaltijden en facturen Gisteren was de laatste keer van dit schooljaar dat de leerlingen volle maaltijd kregen op school. Maandag 27 juni is er dus geen volle

Nadere informatie

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018 17 december tot vrijdag 21 december 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief start schooljaar 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Jos en Fientje, de figuurtjes van ons vorig jaarthema, zijn als

Nadere informatie

Kijk eens wat ik al kan!

Kijk eens wat ik al kan! Kijk eens wat ik al kan! De talenten van in beeld De juf kleurt de eilanden waar je graag op vertoeft. De dingen die je daar allemaal doet kunnen je mama en papa hieronder lezen en bekijken. Dit doe jij

Nadere informatie

P.S. niet vergeten: 30 april én 1 mei zijn vrije dagen!!!

P.S. niet vergeten: 30 april én 1 mei zijn vrije dagen!!! 1 Beste ouder(s), Het derde trimester is nog maar pas van start gegaan en daar zijn wel al opnieuw met een nieuwsbrief. Inderdaad de meimaand staat voor de deur En zoals steeds is de meimaand een drukke,

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 Schooljaar

Nieuwsbrief 30 Schooljaar Nieuwsbrief 30 Schooljaar 2018-2019 14 06 2019 FIETSEN, FIETSEN, FIETSEN, WAAR FIETSEN WE NAARTOE, Dit liedje hebben we al geleerd in de rode klas. Met het jaarthema Goed in je vel hebben wij de uitdaging

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8. Voorwoord KALENDER INHOUD. Juli 2017

Nieuwsbrief nr. 8. Voorwoord KALENDER INHOUD. Juli 2017 Nieuwsbrief nr. 8 Juli 2017 KALENDER Voorwoord 1 5 juli Rapport mee 6 en 10 juli Eindgesprekken 8 juli Oud papier 12 juli Afscheidsavond groep 8 13 juli Afscheidsochtend groep 8 14 juli Afsluiting schooljaar

Nadere informatie

De knapzak voor de kleuterschool/1 ste graad

De knapzak voor de kleuterschool/1 ste graad Beste ouders, De knapzak voor de kleuterschool/1 ste graad Dit is het knapzakje van de tweede kleuterklas. Waar is uw kleuter knap in? Wat zijn zijn/haar talenten? Uw kind is volop bezig die te ontdekken,

Nadere informatie

t GraGo tje juni 2018

t GraGo tje juni 2018 t GraGo tje juni 2018 Kleuterschool Grammene Grijsbulckstraat 3 051 63 64 17 Lagere school Gottem Ardense Jagersstraat 6 051 63 51 47 www.wongrago.be directie@wongrago.be PEUTER- & EERSTE KLEUTERKLAS Dieren

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

Bijlage interview meisje

Bijlage interview meisje Bijlage interview meisje Wat moet er aan de leerlingen gezegd worden voor het interview begint: Ik ben een student van de Universiteit van Gent. Ik wil met jou praten over schrijven en taken waarbij je

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Enkele bedenkingen bij het begin van deze nieuwsbrief: EINDE SCHOOLJAAR: De laatste weken van het schooljaar komen er aan Dit schooljaar is opnieuw

Enkele bedenkingen bij het begin van deze nieuwsbrief: EINDE SCHOOLJAAR: De laatste weken van het schooljaar komen er aan Dit schooljaar is opnieuw 1 Enkele bedenkingen bij het begin van deze nieuwsbrief: EINDE SCHOOLJAAR: De laatste weken van het schooljaar komen er aan Dit schooljaar is opnieuw voorbij gevlogen! Hopelijk was het voor u en uw kind

Nadere informatie

De lieveheersbeestjes en de bijtjes

De lieveheersbeestjes en de bijtjes NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E De lieveheersbeestjes en de bijtjes Ons weekje verkeer is weer voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei. Workshop ouder kind schminken

Nieuwsbrief mei. Workshop ouder kind schminken Sint-Gregoriuscollege Alfons Biebuycklaan 24 9050 Gentbrugge Nieuwsbrief mei Schoolfeest Op zaterdag 11 mei vierden we ons jaarlijkse schoolfeest. Het was een fantastische editie met stralende zon, blije

Nadere informatie

Guido Gezelle. De school die nooit slaapt. Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be

Guido Gezelle. De school die nooit slaapt. Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be Guido Gezelle De school die nooit slaapt Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be 1ste leerjaar Op dinsdag 8 mei bleven de kinderen van het eerste leerjaar een nachtje op school

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Schoolkrant 4. Veel plezier met het lezen van Schoolkrant 4. Hoi,

Schoolkrant 4. Veel plezier met het lezen van Schoolkrant 4. Hoi, Schoolkrant 4 Hoi, Wij zijn de nieuwe redactie. Groep 8 is bezig met de musical en daarom nemen wij het over. Wij zijn Floortje, Janna, Jeroen en Milan uit groep 7 Vonden jullie de vorige schoolkrant ook

Nadere informatie

Nr juni Merlijnflash

Nr juni Merlijnflash Nr. 14 28 juni 2011 Merlijnflash EN Zaterdagavond in Merlijn gewoonlijk is het er stil tijdens het weekend. Op 18 juni was het even anders: In de voormiddag werden tafels gedekt in de zaal en opvallend

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht.

Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht. Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht. Ik denk dan stiekem bij mezelf, zo moest het altijd zijn: Een zee van licht waar je ook

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Ik wist in groep 6 al dat ik naar deze school wilde. Toen ging ik met mijn broer mee naar de open dag. Ik was er direct uit. Dit is een goede school, er hangt een leuke sfeer

Nadere informatie