Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes."

Transcriptie

1 G. is een jongen van 12 jaar oud. Hij heeft geen handicap maar komt tijdens de vakanties wel naar de regenboog samen met zijn zus die wel een handicap heeft. Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes. Ik kom alleen naar het speelplein. Ik vind het fijn als we grote spelletjes spelen, maar niet zo van die kleine kinderachtige spelletjes zoals 1, 2, 3 piano. Speelplein is het enigste dat ik doe. Ik vind wel dat het speelplein langer moet duren en dat er meer speelplein moet zijn. Ze zijn niet streng, behalve J. soms wel. Ze zijn ook grappig, vooral N. en N.. Heel fijn. Ik heb hier wel niet zoveel vrienden, maar op school heb ik veel vrienden. Ik zou geen andere activiteiten willen volgen. Televisie kijken en computerspelletjes spelen. Ik zou de hele dag op de computer willen spelen. Zwemmen, skiën en ju-jutsi. Een smurfenhoed maken, dat is heel eenvoudig en heel grappig (Hij legt mij uit hoe je een smurfenhoed kan maken).

2 B. is 10 jaar en zit op het buitengewoon onderwijs. Hij heeft ADHD en komt naar de speelpleinwerking van de regenboog. Ja, als B. ook komt. Het is hier soms fijner als thuis. Speelplein. Vroeger kwam ik ook op zaterdag of woensdag, ik weet niet meer precies welke dag dat ik kwam. Dat vond ik ook heel fijn. Speelplein is fijn omdat er veel kinderen zijn, en omdat dat een hele dag is. Speelplein. Ik speel liever grote spelletjes dan kleine spelen. Iedereen is heel fijn, behalve J. is streng en dat vind ik niet zo leuk. Sommige kinderen zijn stom, ik vind vooral B., mijn neef heel fijn. Ik wil graag ook naar het kinderatelier komen of naar het ballenbad. Ik ga dat eens vragen aan mijn papa. Spelen en computer. Zwemmen. Ik wil graag wedstrijd zwemmen maar ik mag niet. Ik wil dat het speelplein langer duurt. We kunnen ook eens naar Bokrijk gaan.

3 K. is een meisje van 9 jaar oud. Ze heeft een lichte mentale achterstand en loopt school in het buitengewoon onderwijs type 1. Ze komt al twee jaar naar de regenboog. Ja, want ik heb hier veel vriendinnen en vriendjes. Het is hier altijd heel erg leuk. Ik kom alleen naar het speelplein en dat is heel fijn. We spelen altijd toffe spelletjes of knutselen iets moois. Ik spring ook graag op de trampoline. Speelplein. Vrij spel en de trampoline zijn fijn. Ik vind ze heel lief en fijn. Ze babbelen wel veel en soms halen ze een grapje uit maar dat is niet erg. Ik vind het ook fijn om met hen te spelen. Fijn, ik heb veel vriendjes hier. Ik weet dat niet. Tekenen en knutselen. Neen, niet echt. Ik wil graag naar de chiro gaan. Mijn mama gaat kijken of dat gaat. Vroeger heb ik gedanst bij een club, maar ik vond dat niet fijn dus ben ik gestopt. Naar een zwembad gaan, een heel groot en mooi zwembad.

4 B. is 13 jaar oud. Hij heeft een mentale handicap en zit op het bijzonder onderwijs, type 2. In zijn vrije tijd kleurt en zwemt hij graag. Hij speelt ook graag gezelschapsspelletjes. Ja, ik vind het hier heel fijn. Speelplein en kinderatelier. Fijn. Vooral vrij spel vind ik fijn, tijdens speelplein is er veel vrij spel. Ik knutsel ook heel graag. Ik vind speelplein het leukst. Fijn, ze zijn helemaal niet streng. Sommige kinderen zijn heel raar. Ik speel niet met iedereen. Ik wil graag koken en ballenbad doen. Veel op de playstation spelen. Voetballen, zwemmen, schaatsen, kermis en karate. Naar de kermis gaan of schaatsen en veel vrij spel.

5 S. is 10 jaar oud en heeft ADHD. Ze zit op het bijzonder onderwijs, type 8. Ze komt al 3 jaar naar de regenboog. Ja, heel graag. Speelplein en Kinderatelier. Speelplein vind ik het fijnst. Dan kies ik voor speelplein omdat er dan vrij spel is. Maar ik vind het niet fijn dat er altijd dezelfde spelletjes worden gespeeld, dat is saai. Sommige begeleiders zijn fijn, E. bijvoorbeeld. J. en N. zijn wel streng. Fijn. Koken en muziek. TV kijken, spelen, weggaan, vrienden. Karate, judo en zwemmen. Koken en zwemmen.

6 E. is een jongen van 7 jaar oud. Hij heeft geen handicap. Soms komt hij samen met zijn broer die wel een handicap heeft naar de regenboog. Soms wel, soms ook niet. Het hangt ervan af wat we gaan doen. Kinderatelier en speelplein. Ik vind dat leuk, maar soms is het niet fijn als er geknutseld wordt. Ik kom het liefst naar het speelplein. Vrij spel en buiten spelen vind ik fijn. E. is het fijnst. Sommigen zijn streng tijdens het speelplein. Fijn, vooral B., B. en S. zijn fijn. Sommige kinderen zijn niet fijn. Meer vrij spel en meer snoezelen. Computer, X-box, tennis, zwemmen en met mijn auto s spelen. Ik doe ijshockey in een club en zit ook bij een basketbalclub. Gaan zwemmen of een andere sport.

7 D. is een meisje van 13 jaar oud. Ze volgt buitengewoon onderwijs type 2. Ze heeft een mentale beperking en trisomi 9. Samen met haar zus C. komt ze al 4,5 jaar naar de regenboog. D. is moeilijker verstaanbaar, maar wou heel graag geïnterviewd worden. Omdat ze zo enthousiast was, heb ik haar proberen te interviewen. Ja, ik kom heel erg graag. Speelplein, kinderatelier, ballenbad, snoezelen, opvang. (D. komt ook regelmatig met haar school snoezelen). Kinderatelier is niet fijn. Opvang, ballenbad en speelplein is wel fijn. Speelplein. Buiten spelen en schommelen. Fijn. C. en R. zijn fijn. Buiten spelen. Zwemmen. Spelen, TV kijken, de hond plagen, muziek luisteren (Xink en Spring), aan Manuel denken. Zwemmen.

8 L. is een valide jongen die samen met zijn gehandicapte zus naar het speelplein komt. Ja (hij lijkt te twijfelen). Ik kom alleen naar het speelplein en soms naar het kinderatelier. Ik knutsel niet graag, ik vind dat saai. Sommige spelletjes zijn ook kinderachtig. Koken vind ik ook niet fijn. Het speelplein omdat er veel kinderen zijn en omdat ik dan kan buiten spelen. Ik vind de monitoren wel fijn maar sommige monitoren zijn saai. Ik vind het ook niet fijn als mijn zus er is (zijn zus is monitor). Sommigen zijn wel leuk, maar sommige kinderen zijn heel stom en spelen de baas over de andere kinderen. Ik wil dat er minder geknutseld en gekookt wordt. Heel veel TV kijken. Ik zou graag willen gaan voetballen. Ik wil vooral basketbal spelen en voetballen. Ik wil ook eens gaan snoezelen.

9 C. is een meisje van 12 jaar en ze zit op het buitengewoon onderwijs type 1. Ze heeft een mentale achterstand en vertoont ook kenmerken van ADHD. Samen met haar zus D. komt ze al 4,5 jaar naar de regenboog. Valt wel mee. Speelplein, ballenbad, kinderatelier, opvang en snoezelen. Opvang vind ik fijner dan speelplein omdat dat niet zo lang duurt. Speelplein vind ik niet fijn. Kinderatelier, ballenbad en de opvang. Tijdens kinderatelier kan ik R. pesten en dat doe ik graag. Ik vind het ook fijner als er minder kinderen zijn. Leuk, en ze babbelen ook fijn met mij. Vooral R. en D. vind ik heel fijn, en mijn zus ook. Ik zou graag meer willen snoezelen. Ik wil graag eens naar het Heempark gaan. Muziek beluisteren, op mijn kamer zitten, buiten spelen, mee helpen koken, tekenen en knutselen. Naar dans kijken. Ik zou graag willen tennissen of basketballen.voetbal lijkt me ook wel leuk.

10 S. is een jongen van 16 jaar die op het buitengewoon secundair onderwijs zit. Hij woont in een pleeggezin samen met zijn pleegzus D. Hij heeft een lichtmentale handicap. Als ik me mag begeleiden kom ik heel graag, maar anders blijf ik liever thuis (Steven denkt dat hij ook begeleider is op de regenboog, terwijl hij alleen mag helpen met de andere begeleiders. Er is met hem duidelijk afgesproken dat hij mag helpen, maar hij heeft niet de voordelen die de begeleiding heeft. Hij mag de kinderen ook niet straffen, maar dat doet hij wel vaak achter de rug van de begeleiding.) Kinderatelier, opvang, snoezelen. Tijdens het speelplein ben ik begeleider. Tijdens het speelplein het ballenbad mee begeleiden. Ik vind dat ze heel grappig zijn, vooral A. is getikt! Maar ik vind ook dat ze niet streng genoeg zijn want ze straffen niet vaak. Leuk. Ik speel vooral met de andere kinderen als ik begeleider ben omdat ik anders geen goede begeleider zou zijn. Als ik niet mee begeleid, zit ik liever alleen. Ik zou graag kooklessen volgen. Koken en eens naar de film gaan kijken.

11 Playstation spelen en naar fuiven gaan (verjaardagsfeestjes). Als ik naar een fuif ga en ik drink bier dan ben ik veel losser en durf ik gemakkelijker te dansen. In de zomer ga ik graag fietsen of spelen in het kamp dat ik met mijn vrienden gemaakt heb. Paardrijden en ik ben ook lid van AKABE (AKABE is een scoutsgroep voor kinderen met een handicap). Ik ben ook al mee op kamp geweest en dat was echt heel plezant. Ik heb ook een vriendin bij AKABE.

12 D. is een meisje van 12 jaar met ADHD, ze zit op een normale school. Ze woont in een pleeggezin samen met haar pleegbroer S. die ook naar de regenboog komt. Ja, ik kom heel graag naar hier. Kinderatelier, speelplein, opvang. Ik heb ook al eens gesnoezeld. Dat doe ik graag, snoezelen. Ik kom het liefst naar het speelplein omdat er dan heel veel kinderen zijn om mee te spelen. Hoe meer kinderen er zijn, hoe leuker het is. Ik speel heel graag buiten en daarom vind ik het fijner als we vrij spel hebben. Ik vind de begeleiding allemaal heel leuk. Ze slaan ook vaak een praatje met mij om te vragen hoe het met me gaat. Dat vind ik heel vriendelijk. De speelpleinmonitoren vind ik soms fijn en soms niet zo fijn. Soms spelen we stomme spelletjes. Heel leuk, ik speel met iedereen heel graag. Sommige kinderen zijn wel heel druk. Ik zou graag eens kookles willen volgen en muziekles lijkt me ook leuk. (suggestie activiteit) Als ik mag kiezen dan wil ik graag eens naar de film gaan, en misschien kunnen we daarna naar de MC Donalds met zijn allen. TV kijken, fietsen, op mijn trampoline springen en met mijn buurmeisjes spelen.

13 Ik ga naar de chiro op zaterdag en op zondag naar de scouts. Ik doe ook volksdansen en turnen. Ik zwem ook heel graag en soms zwemmen we wedstrijden. Maar het liefst dans ik op bekende liedjes van K3 en van bekende DJ s. Misschien ga ik binnenkort ook tennissen, dat zou ik heel graag willen.

14 K. is een jongen van 11 jaar oud. Hij heeft een mentale handicap en zit op het bijzonder onderwijs, type 2. Ja (Hij lijkt te twijfelen). Ik vind de regenboog heel fijn. Ik kom naar het speelplein en op woensdag (Het kinderatelier). Ik vind het fijn als we gaan knutselen of vrij spel hebben. Ik vind het speelplein het fijnst omdat dat een hele dag is en omdat we dan leukere spelletjes spelen. Fijn. Ook fijn. Ik weet het niet. Computer, game boy en koken. Spelen en kleuren Ik wil graag eens gaan fietsen met alle kinderen.

15 K. is 10 jaar oud. Hij heeft een matig mentale handicap en zit op het bijzonder onderwijs, type 2. Ja, regenboog is fijn. Kinderatelier en speelplein. Kinderatelier want dan kunnen we knutselen en tekenen. Vrij spel is ook fijn. Ik speel ook heel graag in het ballenbad, maar soms zijn we met te veel in het ballenbad en dat vind ik niet fijn. B. en R. plagen mij ook altijd. Heel fijn. Ook fijn. Ik vind het alleen niet fijn als ik geplaagd word. Snoezelen en koken. Koken en naar familie kijken. Ik wil graag naar een club om te voetballen. Gaan bowlen.

16 F. is 7 jaar oud. Zij zit in het bijzonder onderwijs, type 3 en heeft ADHD. Ja, want hier zijn veel kinderen en toffe spelletjes. Speelplein is fijn. We spelen hele fijne spelletjes en we kunnen op de trampoline springen. Speelplein. Sommige monitoren zijn lief, maar sommigen zijn stom. Ik vind I., E. en u heel fijn. N. is ook fijn, maar N. is niet hier. Fijn. Ik heb hier veel vriendjes. Ik wil meer vrij spel en knutselen. Met mijn poppen spelen en verven met glitterverf. Soms mag ik ook op de computer spelen. Ik wil graag dansen. Verven met glitterverf en vrij spel.

17 P. is een jongen met een mentale handicap. Ja, het is hier heel leuk met zoveel kindjes. Ik kom naar het speelplein. Er zijn dan veel fijne kinderen en fijne monitoren. We spelen ook toffe spelletjes zoals vandaag. Ik amuseer me altijd op speelplein. Ik kom alleen naar speelplein. Heel fijn. Ik hou van alle monitoren, ze zijn heel lief. Leuk, ik heb veel vriendjes hier waarmee ik fiets of in het ballenbad speel. Ik wil graag snoezelen. Muziek luisteren en spelen. Nee. Ik wil graag eens karaoke doen. Ik hoor heel graag mooie liedjes en ik zing ook heel graag.

18

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen Bijlage 1a thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1b thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1c thema 4 - sportattributen 3e leerjaar

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Statistieken voor vraag 1 : Leeftijd?

Statistieken voor vraag 1 : Leeftijd? In totaal legden 72 respondenten deze enquete af. Statistieken voor vraag 1 : Leeftijd? 18 1 16 14 12 10 8 Aantal respondenten 6 4 2 0 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar 10 jaar 11 jaar 12 jaar

Nadere informatie

2014 FC-Sprint² Leerbedrijf Bronnen

2014 FC-Sprint² Leerbedrijf Bronnen 1 Les 1: Hobby Thema 7: Vrije tijd 1 Heeft u een hobby? Ja, ik heb een hobby Welke hobby heeft u? Mijn hobby is kleren naaien Wat doet u graag? Ik kijk graag naar de tv. Waar houdt u van? Ik houd van mooie

Nadere informatie

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij?

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij? Vragenlijst tieners Algemene vragen Waar woon jij? Eerst willen we graag weten waar je woont. Sommige kinderen wonen in 2 huizen, bij mama en papa. Als dat zo is, dan mag je één huis kiezen. Woon jij in..?

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Statistieken. Op trefwoord: johannes. Aantal vragen 68. Totaal aantal ingevuld 32. Leerling tevredenheidspeiling. 1. Ik zit op basisschool

Statistieken. Op trefwoord: johannes. Aantal vragen 68. Totaal aantal ingevuld 32. Leerling tevredenheidspeiling. 1. Ik zit op basisschool Statistieken Naam formulier leerlingtevredenheid Titel formulier Leerling tevredenheidspeiling Filter: Op trefwoord: johannes Aantal vragen 68 Totaal aantal ingevuld 32 Leerling tevredenheidspeiling 1.

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Sportparticipatie en fysieke activiteit

Sportparticipatie en fysieke activiteit Sportparticipatie en fysieke activiteit Gepensioneerden Het doel van deze vragenlijst is wat meer te weten te komen over uw eigen sportbeoefening. Graag hadden wij op uw medewerking gerekend. Deze vragenlijst

Nadere informatie

BLOEMEN. zijn mooi want dat maakt. de heel schoon. Bloemen hebben alle kleuren en hebben verschillende geuren.

BLOEMEN. zijn mooi want dat maakt. de heel schoon. Bloemen hebben alle kleuren en hebben verschillende geuren. BLOEMEN zijn mooi want dat maakt de heel schoon. Bloemen hebben alle kleuren en hebben verschillende geuren. Bloemen maken me,, want ik pluk ze in de wei. Zoem, zoem, zoem, daar vliegt een, dan komt er

Nadere informatie

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker?

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Zo woont Mo Wie beslist of Mo in België mag blijven? Een speciale dienst in Brussel zoekt uit of Mo en haar familie in België mogen blijven of niet. De mensen van de speciale dienst luisteren naar het

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit 17 vragen. Het invullen daarvan duurt ongeveer twintig minuten.

Deze vragenlijst bestaat uit 17 vragen. Het invullen daarvan duurt ongeveer twintig minuten. Bedankt dat je mee wilt doen aan dit onderzoek! Deze vragenlijst bestaat uit 17 vragen. Het invullen daarvan duurt ongeveer twintig minuten. Het zou mij erg helpen als je zo veel mogelijk van de open vragen

Nadere informatie

Even voorstellen. Groep 4-5

Even voorstellen. Groep 4-5 Even voorstellen. Groep 4-5 Hallo ik ben Anouk!!!!! Ik ben 9jaar. Ik zit op judo en gym. Mijn vrienden zijn Isa, Floor, lizzy, lise en Jens en nog wat. Mijn hobby s zijn buiten spelen en nog wat. Ik ben

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

Op de volgende pagina volgen wat foto s

Op de volgende pagina volgen wat foto s Wat is een IT biografie?: In een IT biografie beschrijf je alles wat je kan op het gebied van IT en wat je nog wilt leren op het gebied van IT. Je leert de persoon kennen (mij) op het gebied van IT. In

Nadere informatie

Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB

Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB Hallo! De gemeente Bornem biedt informatie, cultuur en ontspanning voor iedereen. Om dat te kunnen blijven doen vinden we het belangrijk

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

IK BEN LARS!!! GROETJES LARS KLOOTWIJK

IK BEN LARS!!! GROETJES LARS KLOOTWIJK IK BEN LARS!!! Ik zit in groep 8,ik ga naar RSG t rijks mijn niveau is : havo/vwo. Ik ben 2 keer naar een open dag van het Rijks geweest de eerste keer met een vriend en de tweede keer alleen dat was ook

Nadere informatie

Je bent een echte doorzetter, bravo! Je hebt goed naar mij geluisterd, fantastisch! Daar heb je goed over nagedacht, echt slim van je!

Je bent een echte doorzetter, bravo! Je hebt goed naar mij geluisterd, fantastisch! Daar heb je goed over nagedacht, echt slim van je! Wat heb jij netjes opgeruimd, tjonge wat knap! Je bent een echte doorzetter, bravo! Je hebt goed op jouw beurt gewacht, je bent een kanjer! Wat ben jij goed aan het spelen, ik ben trots op je! Je hebt

Nadere informatie

Interview :Dani reporter : frank

Interview :Dani reporter : frank Interview :Dani reporter : frank 1. In welk atelier zit je? Koken. 2. Waarom heb je voor dit atelier gekozen? Omdat mijn stiefmoeder ook heel goed kan koken wou ik het ook proberen. 3. Uit welke groep

Nadere informatie

Vragenlijst multiproblematiek I

Vragenlijst multiproblematiek I Bijlage B Vragenlijst multiproblematiek I 1 Achtergrondkenmerken V1. Wat is je geboortedatum? V2. Ben je een jongen of een meisje? V3. Wat zijn de vier cijfers van je postcode? V4. In welk land ben je

Nadere informatie

nooitopvakantie Een op de negen kinderen gaat nooit op vakantie omdat hun ouders er geen geld voor hebben. Gelukkig woon ik dicht bij een speeltuin.

nooitopvakantie Een op de negen kinderen gaat nooit op vakantie omdat hun ouders er geen geld voor hebben. Gelukkig woon ik dicht bij een speeltuin. 106 l linda. nooitopvakantie Een op de negen kinderen gaat nooit op vakantie omdat hun ouders er geen geld voor hebben. Gelukkig woon ik dicht bij een speeltuin. Revino Werners (8) woont met zijn zusjes

Nadere informatie

Vragenlijst Groep 7 en 8

Vragenlijst Groep 7 en 8 Vragenlijst Tubbergse nderwijs Federatie pagina 1 van 11 Vragenlijst Groep 7 en 8 Tubbergse nderwijs Federatie, 13 december 2007 Algemene vragen Vraag 1: Hoe oud ben je? Ik ben. jaar oud Vraag 2: Ben je

Nadere informatie

Bedankt Merci Danke Thank you

Bedankt Merci Danke Thank you Beste vrijwilliger Vooreerst een welgemeend Bedankt Merci Danke Thank you voor je quasi belangeloze inzet gedurende die twee mooie maanden. De kinderen hebben zich te pletter geamuseerd en de ouders hebben

Nadere informatie

stappen per dag, wie kan het?

stappen per dag, wie kan het? 13.000 stappen per dag, wie kan het? Zes kinderen uit het zesde leerjaar kregen een stappenteller mee. Wie haalt de beweegnorm van 13.000 stappen? En hoe doe dat je dat (niet)? Marthe Saelens, foto s:

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

ENQUÊTE Uitslag. Wij zouden het fijn vinden als jullie deze enquête invullen. We doen dit omdat het een opdracht is voor ICT.

ENQUÊTE Uitslag. Wij zouden het fijn vinden als jullie deze enquête invullen. We doen dit omdat het een opdracht is voor ICT. Naam: Jakob Leeftijd: 16 Klas: 4 Niveau: Havo Jawel. Zaterdag, rond 9 uur, 10 uur. Als je uitgaat (of in de toekomst uitgaat) waar ga je dan het meeste heen? Denk aan disco, café, kroeg, feesten, enz.

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

300 AANDEEL 2011/020304-10/022

300 AANDEEL 2011/020304-10/022 startbedrag 300 AANDEEL 2011/020304-10/021 300 Je merkt dat er twee ribbels zijn die naar de Chiro moeten komen van hun ouders. Zij houden hun jas de hele dag aan en vragen voortdurend of het nog geen

Nadere informatie

Het? boekje. Intro. Een boekje voor ECHTE karateka s!!

Het? boekje. Intro. Een boekje voor ECHTE karateka s!! Het? boekje Intro Een boekje voor ECHTE karateka s!! Dit boekje is speciaal gemaakt voor onze leden van FKIB. Dus daarom vragen we ook aan onze leden voor wat hulp! Zo als je ziet heeft dit boekje nog

Nadere informatie

Getuigenissen // Connected // Seks en internet. Regina (16)

Getuigenissen // Connected // Seks en internet. Regina (16) Regina (16) Ik heb mijn vriend leren kennen tijdens een spelletje op internet. Mijn tegenstander stelde voor om op MSN verder te praten. Hij zette zijn webcam op en toen zag ik zijn vriend Lander. Die

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 1)

Luisteren: muziek (B1 nr. 1) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen.

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen. Mijn naam is Aron van der Wal. Ik zit in de sport/brugklas HAVO/VWO van het Fivelcollege in Delfzijl. Naar aanleiding van de opdracht om iemand te interviewen die zich minimaal 20 uren per week met sport

Nadere informatie

Vrijetijdsbesteding en -behoeften van Brusselse jeugd met een handicap. Roeland Janssen Joris Van Puyenbroeck Dirk Smits

Vrijetijdsbesteding en -behoeften van Brusselse jeugd met een handicap. Roeland Janssen Joris Van Puyenbroeck Dirk Smits Vrijetijdsbesteding en -behoeften van Brusselse jeugd met een handicap Roeland Janssen Joris Van Puyenbroeck Dirk Smits Doelgroep Kinderen met een functiebeperking (6-12 jaar) en hun ouders Nederlandstalig

Nadere informatie

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview Jaargang 3 -Uitgave 1 Inhoud: November 2012 Voorstelling nieuwe leerlingenraad IDEH. Project FAIRTRADE Spelletjes/Raadseltjes Moppentrommel Rijmpjes en nog Rijmpjes Interview De nieuwe leden van de Leerlingenraad

Nadere informatie

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken)

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken) Spreekoefeningen (voor het inburgeringsexamen - spreken) Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen Eet u vaak brood? Wat voor groente eet u vaak? Wat vindt

Nadere informatie

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine HVT Nieuws - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Van de redactie

Nadere informatie

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep!

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Op maandag dinsdag en woensdag hebben wij Juf Margareth en op donderdag en vrijdag, Juf Sjan. Op dinsdag is Juf Sjan er ook voor de groepen 5. Zij

Nadere informatie

taal portfolio Taalportfolio 9+

taal portfolio Taalportfolio 9+ taal portfolio Taalportfolio 9+ Inhoud bladzijde 3 bladzijde 4 bladzijde 5 bladzijde 8 bladzijde 11 bladzijde 12 bladzijde 13 Jouw naam en school Welke taal of dialect spreek je met wie Wat kun je in de

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

Veenendaal Rhenen Wageningen

Veenendaal Rhenen Wageningen Veenendaal Rhenen Wageningen Op 3 december kwam Sinterklaas op Zideris in Rhenen. Sint bracht een hele hoop Pieten met zich mee. Joost, de directeur, heette hem hartelijk welkom. In het Forum werd voor

Nadere informatie

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker?

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Zo woont Mo Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Een asielzoeker is iemand die bescherming vraagt in een ander land omdat hij zich niet veilig voelt in zijn

Nadere informatie

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2014. Deze wordt geopend met het blijde nieuws dat juf Ilse een baby heeft. juf Ilse en Tom zijn op 10-12- 14

Nadere informatie

Spinmolen, groep 7A 12 oktober 2010

Spinmolen, groep 7A 12 oktober 2010 Spinmolen, groep 7A 12 oktober 2010 Ik ben Anne Veerman en woon op de Tjalk 10 Volendam. Ik heb een heel gezellig gezin dat bestaat uit 4 personen en mijn huisdieren. Mijn moeder, vader, broer en ik. Mijn

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

DE ROZE HUISKRANT. Interview met onze stagiaire DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE.

DE ROZE HUISKRANT. Interview met onze stagiaire DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE. DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE.VERCAEMER @DE-LELIE.BE Krantje 26 DE ROZE HUISKRANT Juli 2013 Interview met onze stagiaire We hebben sinds 4 februari een stagiaire,

Nadere informatie

VRAGENLIJST basisonderwijs 2014 BRIN-code school

VRAGENLIJST basisonderwijs 2014 BRIN-code school www.jeugdmonitorzeeland.nl VRAGENLIJST basisonderwijs 2014 BRIN-code school 1 HALLO! Vul hieronder de letter en het nummer in die jij voor deze vragenlijst van je juf of meester hebt gekregen. code: Achtergronden

Nadere informatie

Lou en Lena: NEE tegen geweld!

Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, ik ben Lou. En dit is mijn zus Lena. We

Nadere informatie

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker?

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Zo woont Mo Wie beslist of Mo in België mag blijven? Een speciale dienst in Brussel zoekt uit of Mo en haar familie in België mogen blijven of niet. De mensen van de speciale dienst luisteren naar het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. J.H. Donnerschool Locatie Hilversum. Week 10 Vrijdag 6 maart 2009. De afgelopen weken is er hard gewerkt in alle groepen.

NIEUWSBRIEF. J.H. Donnerschool Locatie Hilversum. Week 10 Vrijdag 6 maart 2009. De afgelopen weken is er hard gewerkt in alle groepen. J.H. Donnerschool Locatie Hilversum Week 10 Vrijdag 6 maart 2009 NIEUWSBRIEF Berichten van: Ineke Lucie en Hanke Berichten van: Groep oranje Groep paars Groep rood Groep goud De afgelopen weken is er hard

Nadere informatie

Eet en Doe boekje. van.

Eet en Doe boekje. van. Eet en Doe boekje van. 1 Dit is jouw eet en doe boekje. Het zit vol met nuttige tips over gezonde voeding, bewegen, leuke testjes en een aantal oefeningen voor thuis. De bedoeling is dat je elke dag in

Nadere informatie

Hoi allemaal, Groetjes, Kim

Hoi allemaal, Groetjes, Kim Even voorstellen Ik heet Harjon van den Poll, ben 38 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen. Ik ben creatief, ondernemend, sociaal en sportief. Mijn passie is om mensen te laten ervaren wat ze willen

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema: sport en spel

Auditieve oefeningen bij het thema: sport en spel Auditieve oefeningen bij het thema: sport en spel Boek van de week: 1; Igor Stippelkampioen 2; Boris de kampioen 3; Grote Anna leert hockey spelen 4; Rintje rent het hardst Verhaalbegrip: Bij elk boek

Nadere informatie

Het werken aan de 5 B s in de eigen organisatie: concrete ervaringen van kinderen en ouders

Het werken aan de 5 B s in de eigen organisatie: concrete ervaringen van kinderen en ouders Het werken aan de 5 B s in de eigen organisatie: concrete ervaringen van kinderen en ouders Griet Roets en Filip Coussée Onderzoek Vrijetijdsbeleving van kinderen in armoede Studiedag dinsdag 28 juni 2011

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

2 spelers in de poppenkast. (het kan gespeeld woorden door 1 persoon) Speler 1: Katrijn en de koningin Speler 2: Jan Klaassen

2 spelers in de poppenkast. (het kan gespeeld woorden door 1 persoon) Speler 1: Katrijn en de koningin Speler 2: Jan Klaassen Het schilderij voor de koningin door Nellie de Kok Samenvatting De koningin heeft gevraagd of Katrijn voor haar een schilderij wil maken. Katrijn wil dat wel graag, maar ze heeft geen idee wat ze op het

Nadere informatie

KLEURPLAAT VLIEGENDE WOLVEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN.

KLEURPLAAT VLIEGENDE WOLVEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN. Twee slangen komen elkaar tegen in het moeras. De ene slang zegt tegen de andere: Ik hoop dat ik niet giftig ben. Vraagt de andere: Waarom? Zegt

Nadere informatie

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld.

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld. Dit is stap twee van de test die je in MOVE vindt op pagina 22 & 23. Wil je graag een realistisch beeld van hoe je ervoor staat op de 7 terreinen van je leven? Doe de check. Klopt jouw zelfbeeld met de

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Ik ga een grote uitdaging niet uit de weg. Taken die moeilijk zijn, vind ik veel leuker dan eenvoudige taken.

Ik ga een grote uitdaging niet uit de weg. Taken die moeilijk zijn, vind ik veel leuker dan eenvoudige taken. Ik ga een grote uitdaging niet uit de weg. Taken die moeilijk zijn, vind ik veel leuker dan eenvoudige taken. 2 5 Ik hoef niet aangespoord te worden om mijn taken te maken. Niemand hoeft mij te zeggen

Nadere informatie

Thema Kinderen en school

Thema Kinderen en school http://www.edusom.nl Thema Kinderen en school Lesbrief 20. Het adviesgesprek. Wat leert u in deze les? Advies vragen. / woorden die hetzelfde betekenen. Advies geven. / woorden die hetzelfde betekenen.

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Het Beste Van DieDrie

Het Beste Van DieDrie Het Beste Van DieDrie Lesbrief rappen, zingen en dansen Maak een eigen rap bij het anti-pestlied Wij zijn DieDrie! Jullie komen binnenkort naar onze voorstelling, waarin we een boel muziek zullen laten

Nadere informatie

NIEUWS. Pauken. Gedragsweek September 2015. Gewenst en ongewenst

NIEUWS. Pauken. Gedragsweek September 2015. Gewenst en ongewenst Pauken Gewenst en ongewenst Triangels Als je vriendjes bent, Dan moet je samen delen, Als je vriendjes bent, dan weet je dat dat moet. Als je vriendjes bent, Dan kun je samen spelen, Als je vriendjes bent,

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Enquete resultaten Normen en Waarden 2014

Enquete resultaten Normen en Waarden 2014 Enquete resultaten Normen en Waarden 214 Deze enquête is afgenomen in de derde en vierde klas op de middelbare school de Guido de Bres in Amersfoort. Dit zijn de statistieken van de anwoorden die de leerlingen

Nadere informatie

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Info Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Inhoud INHOUD 1. Waar gaat het over 3 2. Aanraken 4 3. Hoe noem jij dat? 5 4. Baas over

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 3)

Luisteren: muziek (A2 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Mijn nieuwe school, een nieuwe start.

Mijn nieuwe school, een nieuwe start. Mijn nieuwe school, een nieuwe start. Naam: Mijn oude school weerbaar.info Mijn nieuwe school Als je naar het middelbaar onderwijs gaat is alles nieuw. Je klasgenoten, de docenten, de school, de regels

Nadere informatie

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt.

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. UW MENING GEVEN spreken inleiding en doel Een mening is wat iemand denkt of vindt. U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. U leert ook uw mening geven. Uw mening geven

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

A) Onderstreep telkens de bijwoord in onderstaand zinnen (soms staat er geen).

A) Onderstreep telkens de bijwoord in onderstaand zinnen (soms staat er geen). A) Onderstreep telkens de bijwoord in onderstaand zinnen (soms staat er geen). 1. Je tekent mooi, zeg. 2. Wat een mooi schilderij! 3. Ik heb iets moois voor jou. 4. Mijn vader is een harde werker. 5. Het

Nadere informatie

Kinderdagverblijf, familie, vrienden, gezelligheid, sporten, creatief bezig zijn, oppassen, kinderen, technologie.

Kinderdagverblijf, familie, vrienden, gezelligheid, sporten, creatief bezig zijn, oppassen, kinderen, technologie. Onderzoek Interview 1 Geslacht: Vrouw Leeftijd: 20 jaar Beroep: begeleider op kinderdagverblijf Smartphone: HTC XL Interview vragen algemeen Zo ja, van welk merk en wat voor abonnement heb je (zegt iets

Nadere informatie

Evaluatie Waterdag 17 maart 2015

Evaluatie Waterdag 17 maart 2015 Evaluatie Waterdag 17 maart 2015 Grafieken uitgedrukt in % Wat vond je van deze activiteit? Wat vond je het meest/minst leuke onderdeel van deze dag? Redenen meest/minst leuk: Workshop Meest Minst Super

Nadere informatie

Kinderen in Afrika, die zijn arm!

Kinderen in Afrika, die zijn arm! Kinderen in Afrika, die zijn arm! Kinderen en jongeren die in armoede leven aan het woord Onderzoek gefinancierd door - UNICEF België - Min. Vlaamse Gemeenschap Departement Welzijn, Volksgezondheid en

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

MI-test voor kinderen vanaf ongeveer groep 5

MI-test voor kinderen vanaf ongeveer groep 5 MI Test MI-test voor kinderen vanaf ongeveer groep 5 Je kunt deze test ook geschikt maken vanaf groep 3 door met audio bestanden te werken. Naam: Leeftijd: Verbaal-linguïstisch intelligent Logisch-mathematisch

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd 6.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken Badria wordt vandaag 5 jaar. Jan koopt een boek voor Badria.

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

In de vrije tijd houd ik van hardlopen en squashen.

In de vrije tijd houd ik van hardlopen en squashen. In de vrije tijd houd ik van hardlopen en squashen. 1 In de vrije tijd schrijf ik graag gedichten, verhalen en romans, en speel ik flamencogitaar. 2 In de vrije tijd ga ik graag zelf sporten (hardlopen)

Nadere informatie

Wie beoefent sport? leeftijd mannen vrouwen 55-60 11 15 61-65 8 8 66-70 6 8 71-75 4 4 76-80 2 3 81-85 2 1 86-90 91-95 96-100 33 39

Wie beoefent sport? leeftijd mannen vrouwen 55-60 11 15 61-65 8 8 66-70 6 8 71-75 4 4 76-80 2 3 81-85 2 1 86-90 91-95 96-100 33 39 72 10. Sport. 10.1 Beoefent de senior actief sport? Slechts een kleine minderheid van de senioren in onze gemeente Kampenhout doet nog aan sport : 24 % : nog niet eens 1 op 4 personen!! 69 % komt er voor

Nadere informatie

levend en dood tegelijk

levend en dood tegelijk levend en dood tegelijk levend en dood tegelijk lezing over NAH in een gezin 9 april 2015 Carina van Welzenis alias Karin van Leeuwen 28 december 2004 rtl nieuws Twee bomen geraakt Een enorme klap, daarna

Nadere informatie

Mariaschool Reutum tevredenheidsmeting leerlingen 2014-2015

Mariaschool Reutum tevredenheidsmeting leerlingen 2014-2015 Mariaschool Reutum tevredenheidsmeting leerlingen 2014-2015 Aantal respondenten: 17 Vensters Voor Verantwoording PO Schoolklimaat 3,3 0% 12% 35% 39% 14% B1. Hoe graag ga je naar school? 2,8 0% 24% 53%

Nadere informatie

Afsluiting kinderjury 2013

Afsluiting kinderjury 2013 Afsluiting kinderjury 2013 Schrijverbezoek: Gerard van Gemert 1. Kastor en Tim Wanneer bent u begonnen met schrijven? Gerard van Gemert is in 2005 begonnen met schrijven toen hij met zijn dochters een

Nadere informatie

2012 MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN LEONARDO LEERLINGEN 2012 LEOFACTS. Even voorstellen... De nieuwe redactie!

2012 MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN LEONARDO LEERLINGEN 2012 LEOFACTS. Even voorstellen... De nieuwe redactie! LEOFACTS Even voorstellen... De nieuwe redactie! INHOUD Voorstellen van leden Verslag eerste schooldag Actuele nieuws Verslag games Extra s en strips VOORSTELLEN Hoi, ik ben Marijn Blaeke, Ik ben 11 jaar.

Nadere informatie

Werkvorm Participatie. Als ik de baas zou zijn op de BSO. Buitenschoolseactiviteiten.nl Als ik de baas zou zijn op de BSO 1

Werkvorm Participatie. Als ik de baas zou zijn op de BSO. Buitenschoolseactiviteiten.nl Als ik de baas zou zijn op de BSO 1 Werkvorm Participatie Als ik de baas zou zijn op de BSO Als ik de baas zou zijn op de BSO 1 Inhoudsopgave Als ik de baas zou zijn op de BSO 3 Uitvoering activiteit 4 Voorbereiding Doel en verloop spel

Nadere informatie

Stappenplan voor je spreekbeurt in groep 3/4

Stappenplan voor je spreekbeurt in groep 3/4 Stappenplan voor je spreekbeurt in groep 3/4 Naam: Hallo allemaal, Dit boekje heb ik gemaakt om je te helpen bij het maken van je spreekbeurt. Want het is best lastig, zeker als je het voor het eerst gaat

Nadere informatie

Mijn digitale leesrugzak

Mijn digitale leesrugzak Het hele schooljaar heb ik hard gewerkt op school. Een heerlijke lange zomervakantie heb ik zeker verdiend. Ik ben een lezer geworden en wil een lezer blijven. In mijn digitale leesrugzak zitten heel veel

Nadere informatie

Schoolverlaters. Bs de Regenboog

Schoolverlaters. Bs de Regenboog Schoolverlaters Bs de Regenboog Schooljaar 2016-2017 Mijn naam is: A Na de zomervakantie ga ik naar: CobbenhagenMavo Mijn leukste herinnering aan mijn basisschooltijd is: Kamp Mijn hobby s zijn: Voetballen

Nadere informatie

28 september. 5 oktober. Sien heeft een date met een knappe bink te pakken! Maar Maria gelooft er niet veel van. Ze wilt foto s zien!

28 september. 5 oktober. Sien heeft een date met een knappe bink te pakken! Maar Maria gelooft er niet veel van. Ze wilt foto s zien! 28 september 5 oktober Sien heeft een date met een knappe bink te pakken! Maar Maria gelooft er niet veel van. Ze wilt foto s zien! Ja en hij is knap, lief, grappig, slim, Maria neemt haar goede vriendin

Nadere informatie