Nieuwsbrief 14. vrijdag 30 maart 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 14. vrijdag 30 maart 2018"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 14 vrijdag 30 maart 2018 AGENDA 02 april Pasen 03 april BIEB groepen 1/2A+B+C 05 april BIEB groepen april BIEB groepen april Opendag Manjefiek Kindcentrum MK Cruyffcourt 6x6 12 april Kleuters naar kinderboerderij Theoretisch verkeersexamen groep 7 BIEB groepen april Manjefiekviering 1/2B Nieuwsbrief 15 Beste ouders, Graag wil ik jullie uitnodigen om samen met GGD Zuid-Limburg in gesprek te gaan over het bewegen van jullie kinderen in de wijk. Tijdens dit groepsgesprek zullen we het hebben over de veiligheid van de wijk, speelplekken binnen de wijk en eventuele redenen om uw eigen kind wel of niet te laten buitenspelen. Wilt u uw mening en ervaringen met ons delen? Meld je dan aan bij Bernd Reichrath. Wat: Groepsgesprek buitenspelen in de wijk Waar: Op school Wanneer: maandag 16 april Tijd: 15:00 uur

2 Nieuwe leerkracht groep 7 Op de valreep is er iemand gevonden! Groep 7 krijgt een nieuwe meester... Meester Ferdinand de Koning, 36 jaar, in het bezit van een pabodiploma maar nu werkzaam in het VMBO als wiskunde docent. Hij heeft er heel veel zin in en zal per 9 april as starten. Juf Peggy zal volgende week groep 7 lesgeven. Dit betekent dat zij tijdens schooltijden niet beschikbaar is voor IB vragen. Dringende vraag? Dan kunt u terecht bij de directeur, Yvonne of mailen naar p.dukers@mosalira.nl Afscheid meester Jean Vandaag heeft meester Jean zijn laatste dag gehad in groep 7 hier op Manjefiek. Vanaf volgende week gaat hij werken op een basisschool in de regio waar hij woont. We wensen hem natuurlijk heel veel succes en plezier op zijn nieuwe plek. Na school heeft het team met een hapje en een drankje afscheid genomen van hem. We zullen hem missen! Open dag De jaarlijkse Open dag die gepland staat op 11 april a.s. gaat niet door. Er volgt zo spoedig mogelijk een nieuwe datum. De ochtend is er wel een info tour voor de peuters om 9.00 uur. Staking Op vrijdag 13 april gaan wij weer staken! De Maandviering die dan gepland staat, wordt verschoven naar vrijdag 20 april. Zet die datum alvast in uw agenda! Het dak op Afgelopen week kwam de wijkagent samen met een mevrouw van Woonpunt ons en de kinderen informeren over het volgende: Na schooltijd en in het weekend klimmen er kinderen op het hoge dak van ons gebouw. Dit is 4 hoog boven de appartementen, deze plek is normaal gesproken enkel toegankelijk voor mensen met een zgn. dakvergunning zoals bv. de dakdekker. De kinderen komen binnen d.m.v. belletje trekken, wanneer de deur opengaat lopen ze via een weggetje richting het dak. De wijkagent vertelde aan de kinderen van groep 5,6,7 & 8 over hoe gevaarlijk dit is. Een aantal kinderen was heel eerlijk en gaf aan dat zij dit wel eens deden. De ouders van deze kinderen hebben daarover een berichtje van juf Yvonne gehad. Goed om thuis nog een keer te bespreken dat het heel gevaarlijk is. Winnaar voorleeswedstrijd Manjefiek Van de 4 deelnemers is Luca uit groep 7 als winnaar uit de bus gekomen!

3 Kinderjury in groep 6 Vanaf 7 maart tot eind mei kan er door kinderen gestemd worden op de Nederlandse kinderjury In groep 6 doen de kinderen hieraan mee, maar dan met boeken die juf Miranda (van de bieb) voor ze heeft uitgekozen uit de schoolbieb. De kinderen lezen 6 weken lang deze boeken in de klas en proberen natuurlijk zoveel mogelijk boeken te lezen. Daarna beoordelen ze de boeken door een formulier in te vullen. Ze kunnen bij een heel goed boek een slinger invullen. Deze slinger wordt opgehangen in de klas zodat we een hele lange slinger kunnen maken van alle leuke boeken. Zo kunnen andere kinderen elkaars mening over een boek lezen en elkaar enthousiast maken om ook dat boek te gaan lezen. In de klas hebben de kinderen ook de mogelijkheid om een stukje uit hun boek voor te lezen. Na het voorlezen, kunnen de andere kinderen ook een beoordelingsformulier invullen om hun mening te geven. Zo worden heel veel boeken door de kinderen beoordeeld. Na 6 weken komt juf Miranda weer in onze klas en maakt zij de top 3 bekend van groep 6. We zijn heel benieuwd naar de top 3 en wensen de kinderen van groep 6 de komende tijd heel veel leesplezier! Voetbaltoernooi De 4 e plek hebben ze weten te behalen. En wij zijn hartstikke trots! En onze supporters waren de beste Dankjewel voetballers en dank je wel supporters! Sociaal Team Malberg-Boschpoort Op donderdag 28 maart was er weer een informatieve avond van het Sociaal Team Malberg- Boschpoort in Centre Manjefiek Malberg. Het Sociaal Team is een team waarbij verschillende deskundigen zeer nauw samen werken. Dat heeft als voordeel dat zij voor veel vragen goede adviezen kunnen geven. Als zij het antwoord niet weten, schakelen zij hun netwerk in. Het kan ook zijn, dat er binnen de buurt mensen wonen die dezelfde vraag hebben. Of die elkaar zouden kunnen helpen. Of groepen mensen die al samen iets hebben opgezet. Het Sociaal Team kan die mensen en groepen met elkaar in contact brengen.

4 Evaluatieavond verkeerssituatie Op 21 maart werd de veranderde verkeerssituatie rondom de school, na een half jaar uitproberen, besproken. Dit werd gedaan door: buurtbewoners, handhaving, politie, Veilige buurtenteam, school (MR, teamlid en ouder), VVN en de gemeente Maastricht. Op deze avond zijn de volgende conclusies gemaakt/acties afgesproken: *de maatregelen worden door iedereen als positief ervaren en de situatie is voor de kinderen verbeterd *de situatie wordt gecontinueerd en dit wordt nu definitief *de tijden worden op woensdag aangepast naar van uur *het bord met 30 km wordt nu een vierkant blauw bord met een adviessnelheid van 15 km *de onderbroken gele streep in de Leugaruwe wordt verlengd, zodat de doorstroom wordt bevorderd *het is in de Banruwe en de Meierruwe iets drukker geworden na ingang van de eenrichtingsstraat, maar dit weegt niet op tegen het voordeel dat de maatregelen hebben gecreëerd *de politie zal na de meivakantie een matrixbord hangen in de Banruwe, omdat daar enkele auto s vaak te snel rijden *de politie zal in gesprek gaan met enkele notoire snelheidsovertreders in de Banruwe *de school zal in gesprek gaan met de Jumbo om het probleem rondom wachtende vrachtauto s aan te pakken *in de Nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de snelheid rondom de school en het gevaar ervan Paaspakketten Op 27 maart hebben de kinderen van groep 5 de Paaspakketten uitgedeeld aan de bewoners van het Recessenplein en Scharweyerveld. Ook hebben ze allemaal een paaspakket meegekregen om uit te delen aan een oudere bij hun in de buurt. Natuurlijk namens de Riki stichting! Lente-activiteit De Lente-activiteit was ook dit jaar weer zeer geslaagd! Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en konden de kinderen naar hartelust eieren zoeken, lekker spelen in Pietersheim en een spellencircuit volgen in groep 5 t/m 7, georganiseerde en begeleid door de kinderen van groep 8! Groep 1/2 heeft vanochtend leuke paasmandjes geknutseld op het jonge kind plein. Met dank aan de vele ouders die zijn komen helpen. Daarna zijn we paaseitjes gaan zoeken in de Groene Wig en op het schoolplein. Aan het einde van de ochtend kregen de kinderen ook nog een leuke verassing. Het was een leuke en gezellige ochtend!!

5 Palmpaaskruizen aanbieden in de Buurtbistro C.M.M. In samenwerking met partner Trajekt, pastoor Schols en Bakkerij Paulissen hebben we een hele middag palmpaaskruizen gemaakt. De pastoor heeft de kruizen verzorgd en de kinderen hebben ze versierd. Bakkerij Paulissen heeft de broodhaantjes gesponsord, waarvoor hartelijk dank! Het knutselen gebeurde onder begeleiding van Manjefieke ouders en opa s en oma s. De kinderen uit de groep 3 en 4, hun broertjes en zusjes en ouders hebben dit donderdag na school aangeboden aan de ouderen in de Buurtbistro. Die waren hierdoor enorm gecharmeerd en ontroerd. Dat ik dat nog mag meemaken, zei een mevrouw. Een deel van de kruizen zijn naar Pottenberg gegaan, aangezien men daar ook openstond voor dit mooie initiatief. Basisschool Manjefiek zorgt voor medemensen en draagt met deze actie een steentje bij aan de maatschappij. Dit is onderdeel uit de methodiek De Vreedzame School die wij in alle klassen hanteren. Mooi om geleerde zaken op school buiten school uit te mogen voeren. Als dank je wel kregen alle kinderen nog een appel aangeboden, omdat we Gezonde School zijn. Het was een prettige samenwerking met partners uit het gebouw en de wijk. Van te voren hadden Noe en Veerle uit groep 4 nog samen met juf Valeska een live radio interview gegeven voor bij de Lieuwe. Het was heel spannend met allemaal koptelefoons, microfoons, een fotograaf en andere mensen aan de interviewtafel. We zijn trots dat we als basisschool Manjefiek dit hebben mogen doen!

6

7 Nieuwsbrief 5 De Vreedzame School Blok 5: We dragen allemaal een steentje bij Algemeen Blok 5 We dragen allemaal een steentje bij We willen graag dat de kinderen zich verbonden voelen met de klas en de school. Dat kan alleen als we kinderen het gevoel geven dat ze er toe doen. Om dit te bereiken, krijgen de kinderen taken en verantwoordelijkheden. Binnen de school is afgesproken waarover de kinderen mee mogen denken en beslissen. Als de kinderen zich betrokken voelen bij de klas en de school, ontstaat een positieve sfeer. Ze zijn dan gemotiveerd om deel te nemen aan wat in de klas gebeurt. Een steentje bijdragen gaat ook over het uitvoeren van taken binnen de klas en de school. Dat begint bij het uitvoeren van opgedragen taken en mondt uit in het werken met klassencommissies. Bij een opgedragen taak gaat het om een soort corveetaak. De kinderen zijn verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van die taak. Een klassencommissie gaat verder. Een klassencommissie bedenkt zelf wat ze doet, regelt de organisatie en voert uit. Een klassencommissie kan zich bijvoorbeeld bezig houden met de inrichting van de klas. De klassencommissie presenteert aan de hele klas wat ze gedaan heeft of doet een voorstel. De leerkracht is uiteraard op de achtergrond aanwezig. Wilt u meer weten over De Vreedzame School dan kunt u kijken op Site van de school of langskomen op school. Blok 5: Bij de groepen 1 4 zijn de lessen gericht op het: - herkennen van boosheid bij jezelf en de ander - leren omgaan met je boosheid. - weer goed maken n.a.v. een conflict. - leren zoeken naar oplossingen voor een conflict. - leren wanneer iets helpen is en wanneer bemoeien. - verschil tussen helpen bij een conflict als scheidsrechter en helpen als mediator. Bij de groepen 5 8 leren de kinderen een eigen bijdrage te leveren aan de groep en aan de school: - de kinderen bedenken activiteiten om het voor iedereen nog leuker te maken in de klas en in de school. - de kinderen maken een krant voor de ouders over wat ze hebben gedaan voor de klas en voor de school. - de kinderen leren het verschil tussen het louter uitvoeren van opdrachten en het zelf bedenken van en meebeslissen over plannen en activiteiten die goed zijn voor de groep. - de kinderen leren werken met klassencommissies en een schoolcommissies. In blok 4 We hebben hart voor elkaar hebben de kinderen geleerd, dat ze: - hun eigen gevoelens kunnen herkennen. - weten wat hen boos maakt en welk gedrag ze dan vertonen. - gevoelens zoals boos-zijn mogen hebben, maar dat het er om gaat hoe je er mee omgaat. - eerst moeten afkoelen voordat ze over oplossingen kunnen nadenken. - weten hoe het voelt om buiten gesloten te worden. - voor elkaar op moeten komen. - enkele klasgenoten beter hebben leren kennen door te vragen naar meningen en gevoelens in een interview. - zich in de gevoelens van een ander kunnen verplaatsen Tips voor thuis: - Neem de tijd om naar het verhaal van uw kind te luisteren als hij/zij een conflict heeft. - Bedenk samen oplossingen waar iedereen tevreden over is. - Bedenk samen met uw kind een plannetje om het thuis nog gezelliger te maken en spreek af wie wat doet. - Laat uw kind(eren) eens meedenken en beslissen over dingen die u wilt gaan doen, bijvoorbeeld het kiezen van de vakantiebestemming, zodanig dat het voor iedereen leuk is.

8 Uitspraak van de week We lopen richting de speeltuin van Pietersheim. Roque uit groep 4 vraagt: wanneer gaat het pretpark open? UNICEF Jeugdloop 15 april Beste ouders en runner(s), De tweede UNICEF jeugdloop voor leerlingen van de basisscholen. Wanneer : 15 april vanaf uur tot uur met verschillende afstanden voor de groepen. Plaats : atletiekbaan Sportpark Jekerdal aan de Mergelweg in Maastricht. Kosten : slechts 3 per kind. De opbrengst is voor UNICEF (kinderarbeid tegengaan door scholen te stichten ). Help je mee? Vriendjes en vriendinnetjes kunnen mee rennen. En natuurlijk zijn Pa en Ma en (wellicht) Opa en Oma zijn ook welkom. De kantine is open. Naast de wedstrijd met medailles voor de winnaars zijn er gifts, spelletjes, grabbelton en gezonde versnaperingen incl. de waterkar met verse fruitsmaakjes voor iedereen. Inschrijven ( 3.00) is gemakkelijk met deze link : Mocht je verhinderd zijn, dan kun je UNICEF toch helpen met een kleine gift via IDEAL met deze link :

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen!

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen! 25-02-2016 Afgelopen 2 weken zijn de rapporten mee naar huis gegaan en hebben wij met alle ouders 10 minuten gesprekken gevoerd. Ook met de kinderen in de bovenbouwgroepen zijn de behaalde resultaten van

Nadere informatie

Agenda. Jarigen van 16 t/m 30 maart Welkom. Algemeen. Vrijdag 13 april staking. Het volgende Pitje

Agenda. Jarigen van 16 t/m 30 maart Welkom. Algemeen. Vrijdag 13 april staking. Het volgende Pitje 16 maart 2018 - nummer 13 Agenda Maandag 19 maart Dinsdag 20 maart Dinsdag 27 maart Woensdag 28 maart Donderdag 29 maart Vrijdag 30 maart Start blok 5 De Vreedzame School MR- vergadering: 20.00 uur OV-

Nadere informatie

Start thema 5: "geloven, oorlog en vrede" MR- vergadering: uur

Start thema 5: geloven, oorlog en vrede MR- vergadering: uur 31 maart 2017 - nummer 14 Agenda Maandag 10 april Dinsdag 11 april Vrijdag 14 april Start thema 5: "geloven, oorlog en vrede" Schoolfotograaf MR- vergadering: 20.00 uur het volgende Pitje Jarigen Van 31

Nadere informatie

Geachte ouders / verzorgers

Geachte ouders / verzorgers 2 maart 2011 nr.13 De Geachte ouders / verzorgers U ontvangt hier weer de Brugghbrief met diverse informatie. Personeel Juf Leonie en haar man Bram hebben op 19 februari hun eerste kind gekregen. Hun dochter

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans. Beste ouders/ verzorgers, Thema Landen

Nieuwsbrief 17. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans. Beste ouders/ verzorgers, Thema Landen NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 2-3-2017 Nieuwsbrief 17 Beste ouders/ verzorgers, Thema Landen De deur voor de onderbouw was dicht Of alle kinderen door de hoofdingang naar binnen wilden komen..

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Juni 2018

Lopend Vuurtje Juni 2018 Juffendag Op woensdag 27 juni is het feest op De Vuurvogel, want dan vieren alle juffen samen hun verjaardag. De kinderen mogen deze dag verkleed op school komen. Tegen deze tijd ontvangt u nog meer informatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr maart Woensdag 22 maart Schoonmaakavond Vrijdag 24 maart Tien minuten inloop Woensdag 29 maart Studiedag

NIEUWSBRIEF. nr maart Woensdag 22 maart Schoonmaakavond Vrijdag 24 maart Tien minuten inloop Woensdag 29 maart Studiedag NIEUWSBRIEF nr. 14 22 maart 2017 In deze nieuwsbrief: Personele zaken 10 minuutjes inloop Koningsdag en sportdag kleuters Schoolschaaktoernooi 2017 Nieuws uit de MR Nieuw blok Vreedzame school Herhaling:

Nadere informatie

Belangrijk nieuws; oudergesprekken van 20 t/ 24 maart; schrijf u vanaf vrijdag 10 maart in!

Belangrijk nieuws; oudergesprekken van 20 t/ 24 maart; schrijf u vanaf vrijdag 10 maart in! Voor de kalender: 9 maart 2017 10 t/m 15 maart Inschrijven oudergesprekken! Wie het eerst komt 16 maart Kangoeroewedstrijd rekenen gr. 3-8 17 maart Rapport 2 mee naar huis (gr. 3 t/m 7) 20 t/m 24 maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13. Dinsmorgen 27 maart wordt de inzamelbox in de hal geplaatst. Vrijdag 20 april zal deze inzamelbox weer worden opgehaald.

Nieuwsbrief 13. Dinsmorgen 27 maart wordt de inzamelbox in de hal geplaatst. Vrijdag 20 april zal deze inzamelbox weer worden opgehaald. Nieuwsbrief 13 vrijdag 16 maart 2018 AGENDA 19 maart BIEB groepen 1/2A+B+ 19.00-21.00 uur MR vergadering 20 maart BIEB groepen 1/2A+B+ 19.00-21.00 uur MR vergadering 22 maart BIEB groepen 5-6 19.00 uur

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. Hij is opgestaan

ENGELENBURGSCHOOL. Hij is opgestaan ENGELENBURGSCHOOL 25 maart 2015 Jaargang 4, nr.7 I N D I T N U M M E R : Hij is opgestaan Paasviering Geboorte Koningsspelen Groepsfoto s Mailcontact Welkom Ouder-kind activiteit Zendingsgeld Citotoets

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11. vrijdag 09 februari 2018

Nieuwsbrief 11. vrijdag 09 februari 2018 Nieuwsbrief 11 vrijdag 09 februari 2018 AGENDA 12-02 t/m 16-02 Carnavalsvakantie 20-02 BIEB groep 1/2A+B+C 20-02 OV vergadering 19.30 21.00 uur 21-02 Luizencontrole 22-02 BIEB groep 5-06 22-02 Schoolfotograaf

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Basisschool Scharn. Inhoud. Hallo allemaal. Schoolafspraken onder de loep

Nieuwsbrief. Basisschool Scharn. Inhoud. Hallo allemaal. Schoolafspraken onder de loep Schooljaar 2017-2018 nummer 9 vrijdag 23 maart 2018 Nieuwsbrief Basisschool Scharn Inhoud Hallo allemaal Schoolafspraken onder de loep Opschoon-dag Gezinsviering en parochie-nieuws Bedaank! Unicef jeugdloop

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Februari 2017 Jaargang 6, nr. 7 I N D I T N U M M E R : Biddag Personeel Luizenmoeders gezocht Paasviering Schooljaar 2018-2019 Onderbouwplein Open week De Vreedzame School Vanuit groep 1 Agenda B i d

Nadere informatie

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Agenda Voorjaarsvakantie maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari Kleuters vrij 1 februari

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Belangrijke data tot en met half maart 2017 Datum NIEUWSBRIEF Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Activiteit 14 februari 2 e binnenles schooltuinen groep 6P Loes Mantel Week van 13 Rapporten

Nadere informatie

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen Communicatie Dit schooljaar zal er wat veranderen met de verschijningsfrequentie van de nieuwsbrief van De Evenaar. Steeds meer groepsgebonden informatie wordt door de leerkrachten via digiduif aan de

Nadere informatie

Kerstdecoratie De decor commissie heeft afgelopen vrijdag de school weer omgetoverd in Kerstsfeer. Enorm bedankt hiervoor!

Kerstdecoratie De decor commissie heeft afgelopen vrijdag de school weer omgetoverd in Kerstsfeer. Enorm bedankt hiervoor! Riemslootnieuws 765 13-12-2018 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Kerstdecoratie De decor commissie heeft afgelopen vrijdag de school weer omgetoverd

Nadere informatie

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit:

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit: De Vreedzame School Blok 4 We hebben hart voor elkaar Wij starten met de lessen uit: Algemeen Dit blok gaat over gevoelens. Om kunnen gaan met gevoelens is van groot belang voor een positief klimaat in

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie R.K. Basisschool De Hunenborg Nummer 6, 27-01-2017 Insluippreventie In deze nieuwsbrief: Insluippreventie Nieuw buitenspeelmateriaal Kindgesprekken Oud papier oproep Vreedzame School Vanuit de MR Carnaval

Nadere informatie

Info /2017. Datum: Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Info /2017. Datum: Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 8 2016/2017 Datum: 03-03-2017 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Bijgaand ontvang u weer de Nieuwsbrief van de Waterkant. Ik hoop dat iedereen gezond en uitgerust is teruggekomen

Nadere informatie

Laetare Actueel Mei/2019 Hemelvaart Op donderdag 30 mei en in mindere mate op vrijdag 31 mei vieren wij weer Hemelvaart.

Laetare Actueel Mei/2019 Hemelvaart Op donderdag 30 mei en in mindere mate op vrijdag 31 mei vieren wij weer Hemelvaart. Laetare Actueel Mei/2019 Hemelvaart Op donderdag 30 mei en in mindere mate op vrijdag 31 mei vieren wij weer Hemelvaart. Op Hemelvaartsdag wordt binnen het christendom herdacht dat Jezus Christus volgens

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016 PAULUSPRAAT 1 Augustus 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Aanmelding nieuwe leerlingen - Nieuws van de ouderraad - Roald Dahl week - Kinderboekenweek - Voorleesexpres - Korting op schoolreisje - Agenda

Nadere informatie

Woensdag 29 maart Agenda: Donderdag 30 maart: knutselmiddag groep 4-8. Aanwezigheid directie: Donderdag 30 maart: Even voorstellen

Woensdag 29 maart Agenda: Donderdag 30 maart: knutselmiddag groep 4-8. Aanwezigheid directie: Donderdag 30 maart: Even voorstellen 14 Woens 29 maart 2017 Agenda: Donder 30 maart: knutselmid groep 4-8 Woens 5 april: schoolvoetbal, na schooltijd Donder 6 april: theoretisch verkeersexamen voor groep 7 en 8 Woens 12 april: Nieuwsbrief

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 7-1-2016 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr april 2019

NIEUWSBRIEF. nr april 2019 NIEUWSBRIEF nr. 8 10 april 2019 In deze nieuwsbrief: Ontwikkelingen op school Aanpassing hek van het schoolplein Halen en brengen van kinderen Pasen Vreedzame school blok 5 Het goede doel Gevonden voorwerpen

Nadere informatie

Schoolnieuws. Ouderbijdrage

Schoolnieuws. Ouderbijdrage Nieuwsbrief oktober 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Ouderbijdrage Kalender Vreedzame school: we lossen conflicten zelf op Kinderboekenweek 2016 Leerlingenraad Herhaalde oproep: Kom op tijd! Muziekstagiaires

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. Vrijdag 3 november 2017

Nieuwsbrief 5. Vrijdag 3 november 2017 Nieuwsbrief 5 Vrijdag 3 november 2017 AGENDA 7 november Infotour peuterouders Bieb groepen 1/2 A+B+C 9 november Bieb groepen 5-6 10 november Manjefieke middag 17 november Leerlingenraad NB 6 18 november

Nadere informatie

Actie voor de ROMA scholen

Actie voor de ROMA scholen Jaargang 6 nummer 5 30 januari 2019 In dit nummer: Actie Ouderavond Studiedag Koffie inloopochtend Kindgesprekken Contactavond De Vreedzame school Schoolreis Geboren Overblijven Beeldknap Zelfknap Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief 29 maart 2017

Nieuwsbrief 29 maart 2017 Nieuwsbrief 29 maart 2017 Oud papier De papiercontainers worden op 7 april weer geleegd. Een ouder/verzorger van Isis, Sama en Niels van Zessen staan op de lijst om te helpen. Thema kleuters Na een erg

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 5. Maart 2016

PAULUSPRAAT 5. Maart 2016 PAULUSPRAAT 5 Maart 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Avondvierdaagse - Goede doel: Paulusschool-Ugando-school - Even voorstellen - Inspectiebezoek - Nieuwe school - Koffieochtend maandag 11 april

Nadere informatie

Godsgeschenk. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014

Godsgeschenk. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014 Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014 In dit nummer: Godsgeschenk Contactavond Rapport Februariactie Open inloopweek Verlofaanvraag We dragen allemaal een steentje bij Tips voor ouders Biddag Wijzneus Open

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17. Werkgroep De Vreedzame School

Nieuwsbrief 17. Werkgroep De Vreedzame School Nieuwsbrief 17 vrijdag 1 juni 2018 AGENDA 4 juni Ouders kleuters ontvangen groeiwijzer Vanaf deze week citotoetsen groep 3 5 juni MR vergadering 19.00-21.00 uur BIEB groepen 3-4 7 juni BIEB groepen 5-6

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1.

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1. Nieuwsbrief Vreedzame School o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl In deze editie: We hebben hart voor elkaar Wat doen we in blok 4? Inhoud van de lessen Wat hebben we geleerd in blok 3? Ouderavond 12 april Tips

Nadere informatie

nieuwsbrief Het Element maart 19.03

nieuwsbrief Het Element maart 19.03 nieuwsbrief Het Element maart 19.03 Aan de ouder(s)/verzorger(s), Even terugkijken In februari was het de beurt aan Jochem om onze school te vertegenwoordigen tijdens de Voorleeswedstrijd in de bibliotheek

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Paasviering Ouderhulp. Nieuws uit de kleutergroepen. Weekbrief 29 maart t/m 5 april 2019

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Paasviering Ouderhulp. Nieuws uit de kleutergroepen. Weekbrief 29 maart t/m 5 april 2019 Weekbrief 29 maart t/m 5 april 2019 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbenardusschool.nl T: 071 54 21 600 Koningsspelen Op vrijdag 12 april is het zover: de Koningsspelen! Op deze

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Februari 2019 Via deze Nieuwsflits informeren we u graag weer over wat er leeft in ons kindcentrum (op school en de kinderopvang). Deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. vrijdag 9 september 2016

Nieuwsbrief 1. vrijdag 9 september 2016 Nieuwsbrief 1 vrijdag 9 september 2016 AGENDA 12 september Betalen TSO jaar-half jaar-kwartaalkaart 13 september 19.00 uur MR vergadering 16 september Manjefieke middag 18 september Schoolfeest, Reis rond

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12.

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12. Nieuwsbrief 30 mei 2017 Vanuit de directie: Belangrijke data Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de een na laatste nieuwsbrief. Dat betekent dat we het einde van het schooljaar al naderen. Nog

Nadere informatie

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start.

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start. Info 6 2016/2017 Datum: 13-01-2017 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer

Nadere informatie

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016 Uithoornse Spelen! Agenda Uithoornse Spelen groepen 7 en 8 woensdag 1 juni 2016 Avondvierdaagse ma. 6

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr

Nieuwsbrief. Nr Nieuwsbrief Nr. 15 13-04-2017 We zijn nu ook te volgen via Facebook sportbasisschool Het Startblok ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Kinderen leren verschillend

Kinderen leren verschillend Nieuwsbrief obs De Dennenkamp Kinderen leren verschillend 18 april 2019 Inspectie geeft een positieve beoordeling aan OBS De Dennenkamp Afgelopen week heeft de inspectie van het onderwijs wederom een bezoek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr november 2016

NIEUWSBRIEF nr november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 22 november 2016 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Uitje groep 7 meester Mark Inloopochtend Nieuws uit de MR De Vreedzame School Informatieavond ParnasSys Het Vergeten Kind: opbrengst

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week 5. Kinderfilmfestival

WEEKBULLETIN. Week 5. Kinderfilmfestival WEEKBULLETIN Week 5 Belangrijke data februari: Woe 01/02: maandviering 08.40 uur Do 02/02: studiemiddag vanaf 12.00 uur groep 1 t/m 8 vrij Vr 03/02: studiedag groep 1 t/m 8 vrij Vr 10/02: groep 1/2B vrij

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vreedzame School

Nieuwsbrief De Vreedzame School Nieuwsbrief De Vreedzame School Algemeen Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week 7. Gefeliciteerd. Vreedzame school blok 4. Vorige week waren jarig: 08/02 Numair Bokazini 10/02 Ethan Rutetebya

WEEKBULLETIN. Week 7. Gefeliciteerd. Vreedzame school blok 4. Vorige week waren jarig: 08/02 Numair Bokazini 10/02 Ethan Rutetebya WEEKBULLETIN Week 7 Belangrijke data februari: Di 14/02: rapportgesprekken Do 16/02: rapportgesprekken Vr 17/02: groep 1/2A vrij Ma 27/02 t/m vr 03/03: voorjaarsvakantie Gefeliciteerd Wijziging gym kleuters

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week

WEEKBULLETIN. Week WEEKBULLETIN Week 4 2018 Belangrijke data in januari Wo 17/01: & Start Gezond Vr 19/01: Gr 1/2B vrij Vr 26/01: Gr 1/2A vrij Do & vr 01/02 en 02/02: en, alle kinderen vrij Er wordt in de groepen gewerkt

Nadere informatie

23 mei 2018 nummer 11. Bedankt! Geslaagd. Telefoonverbinding. Passend onderwijs. Opbrengst Santa Run

23 mei 2018 nummer 11. Bedankt! Geslaagd. Telefoonverbinding. Passend onderwijs. Opbrengst Santa Run 23 mei 2018 nummer 11 Bedankt! We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde Koningsdag! Dankzij heel veel helpende handjes van onze OR leden, opa s, oma s en alle andere ouders/verzorgers, hebben de kinderen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr april Vrijdag 21 april Koningsspelen (sportdag kleuters) Maandag 24 april t/m vrijdag 5 mei Meivakantie

NIEUWSBRIEF. nr april Vrijdag 21 april Koningsspelen (sportdag kleuters) Maandag 24 april t/m vrijdag 5 mei Meivakantie NIEUWSBRIEF nr. 16 18 april 2017 In deze nieuwsbrief: 10 minuten inloop Personele zaken Ophalen kinderen Theoretisch verkeersexamen Schoolfotograaf Koningsspelen en ruilmarkt MR informatieavond Avondvierdaagse

Nadere informatie

Vandaag zijn alle kinderen op school bezig met het maken van een Palm Pasen stok. In een mooie optocht zullen zij vanmiddag langs zieke en/of oudere

Vandaag zijn alle kinderen op school bezig met het maken van een Palm Pasen stok. In een mooie optocht zullen zij vanmiddag langs zieke en/of oudere Deze week was de week van de BMS. We zijn gestart met een prachtige viering op maandag. Tijdens de viering is er verteld over kinderen die op de vlucht zijn onder andere in Syrië, Libanon, Turkije, Jordanië

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

NR maart (nr. 15 zal verschijnen op 28 maart 2019)

NR maart (nr. 15 zal verschijnen op 28 maart 2019) NR. 14 14 maart (nr. 15 zal verschijnen op 28 maart 2019) NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Maandag hebben we de eerste culturele activiteit gehad van juf Mara over de Valkerij-Vredesboom. We hebben een

Nadere informatie

Week 23. Wij hebben er zin!! Heb je vragen? Bel gerust Saskia: 06 233 43028. We wensen jullie sportieve en vooral gezellige avonden toe.

Week 23. Wij hebben er zin!! Heb je vragen? Bel gerust Saskia: 06 233 43028. We wensen jullie sportieve en vooral gezellige avonden toe. Week 23 Ontruimingsoefening Veiligheid vinden we belangrijk op school. Om iedereen goed voor te bereiden op een calamiteit, is op maandag een ontruimingsoefening gedaan. Nadat het alarmsignaal klonk, is

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 6 20 februari Biddag Nieuwe kinderen

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 6 20 februari Biddag Nieuwe kinderen Jaargang 6 nummer 6 20 februari 2019 In dit nummer: Biddag Nieuwe kinderen Alle ouders en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd tijdens de kerkdiensten in de Julianakerk. Het gezinsdagboekje

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2015. In deze uitgave SINTERKLAAS

NIEUWSBRIEF. November 2015. In deze uitgave SINTERKLAAS NIEUWSBRIEF November 2015 SINTERKLAAS In deze uitgave Sinterklaas Bezoek Kazematten Ouderbijdrage Kerstviering Flashmob Tennisdiploma s Vanaf de aankomst van de Sint in ons land wordt er heel hard gewerkt

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 5

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 5 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 5 18 januari 2018 Ouderavond 23 januari Bij deze nieuwsbrief vinden jullie een uitnodiging voor de ouderavond volgende week dinsdag. De naam van de avond is Naar een

Nadere informatie

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 25 januari 2019 Agenda Nummer 19 maandag 28 januari Screening groep 7 schoolarts

Nadere informatie

Scholenonderzoek RTL Nieuws: 't Ruimteschip krijgt 7,8 voor eindtoets

Scholenonderzoek RTL Nieuws: 't Ruimteschip krijgt 7,8 voor eindtoets Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 25, 22 februari 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Hebt u ook gekeken

Nadere informatie

[Geef de titel van het document op] Goed inspectierapport! Anita Verweij Schoolleider. Inspectiebezoek 2 Teddybear hospital.

[Geef de titel van het document op] Goed inspectierapport! Anita Verweij Schoolleider. Inspectiebezoek 2 Teddybear hospital. [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief 15 KBS De Kameleon 17 maart 2016 1 inspectierapport! Oog voor talent Ik ben heel trots dat ik u kan melden dat de inspectie van onderwijs onze school een

Nadere informatie

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel April 2014 Franciscusbericht Koningsspelen vrijdag 25 april Vrijdag 25 april doen we met de Franciscusschool mee aan de Koningsspelen. We denken hier een goede invulling te kunnen geven door een sponsorloop

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Maart 2019 Borrel Inmiddels heeft u de uitnodiging gehad voor een gezellige borrel op vrijdag 10 mei. Iedereen die ons op welke manier

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 7 25 maart 2015

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 7 25 maart 2015 Jaargang 3 nummer 7 25 maart 2015 In dit nummer: Opgestaan Paasviering Koninsspelen Het enige wat wij moeten doen, is dit geloven. Allemaal zegenrijke paasdagen gewenst. Onderwijsassistente Personeel De

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Regenboog. april 2018

Nieuwsbrief de Regenboog. april 2018 Nieuwsbrief de Regenboog april 2018 Kalender en belangrijke data Dinsdag 10 april Buitenlesdag Woensdag 11 april Cuijks jeugddictee Woensdag 11 april Schoolvoetbaltoernooi groep 3/4 Donderdag 12 april

Nadere informatie

Nieuwtjes van de Stampertjes

Nieuwtjes van de Stampertjes april 2017 Agenda 27-3 t/m 21-4 thema lente 13-4 Paasbrunch 14-4 t/m 17-4 april Goede vrijdag, Pasen gesloten 20-4 Kinderboerderij 24-4 t/m 7-5 Meivakantie en Koningsdag Nieuwtjes van de Stampertjes Jantje

Nadere informatie

WE GAAN OP WEG NAAR HÉT HOOGTEPUNT VAN HET SCHOOLJAAR: DE DRAMADANSDAGEN

WE GAAN OP WEG NAAR HÉT HOOGTEPUNT VAN HET SCHOOLJAAR: DE DRAMADANSDAGEN 26 februari 2019 WE GAAN OP WEG NAAR HÉT HOOGTEPUNT VAN HET SCHOOLJAAR: DE DRAMADANSDAGEN De voorjaarsvakantie ligt achter ons en dat betekent dat het weer begint te kriebelen: de DramaDansDagen zijn in

Nadere informatie

Inhoud. Vanuit de directie: Vanuit het team: Bieb-nieuws Kalender: Activiteiten in de buurt: Vanuit de directie

Inhoud. Vanuit de directie: Vanuit het team: Bieb-nieuws Kalender: Activiteiten in de buurt: Vanuit de directie 13-04-2018 Inhoud Vanuit de directie: Vanuit het team: Bieb-nieuws Kalender: Activiteiten in de buurt: Vanuit de directie Gisteravond was er een interessante ouderavond op In `t Veld. Veel enthousiaste

Nadere informatie

De leerlingen van de onderstaande groepen doen een optreden in de aula.

De leerlingen van de onderstaande groepen doen een optreden in de aula. Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: info@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl 19-04-2013 Nr. 32 Inhoud week 16 1. Project Theater 2. Gezonde School 3. De verjaardag van de juffen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 16 oktober nr. 04

Nieuwsbrief. 16 oktober nr. 04 Nieuwsbrief 16 oktober 2014 2014-2015 nr. 04 Beste ouders/ verzorgers, Wij zijn allemaal diep geschokt door de gebeurtenissen op het Corbulocollege afgelopen week. Het Corbulocollege is voor ons de dichtstbijzijnde

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2016

NIEUWSBRIEF november 2016 NIEUWSBRIEF 7 25 november 2016 INHOUDSOPGAVE: Studiedag maandag 14 november Sint Maarten op de Odyssee Sinterklaasfeest op school Boeken voor de schoolbieb Inschrijven broertjes/zusjes & melden verhuisplannen

Nadere informatie

Info 13. Datum: 20-05-2016. Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Talentenshow de Waterkant

Info 13. Datum: 20-05-2016. Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Talentenshow de Waterkant Info 13 Datum: 20-05-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Inmiddels hebben we de uitslag van de CITO-eindtoets binnen gekregen. De kinderen hebben het prima gedaan, we scoren (gemiddeld)

Nadere informatie

t Talent Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Maart 2019

t Talent Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Maart 2019 t Talent Maart 2019 Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Via deze weg wil ik (Maikel) u informeren dat ik volgend schooljaar een nieuwe baan heb.

Nadere informatie

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op Nieuwsbrief d.d. 27-03-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Vragenlijsten sociale veiligheid Leerkrachten,

Nadere informatie

22 december 2017 Schoolbeloning PBS

22 december 2017 Schoolbeloning PBS 22 december 2017 Schoolbeloning PBS Op donderdag 7 december vond de schoolbeloning plaats. De Violieren stonden weer mooi in bloei (schoolbeloningssysteem) en de kinderen werden dan ook beloond voor hun

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Maandag 13 april komt de schoolfotograaf. Hij maakt groepsfoto s, individuele foto s en foto s van broertjes en zusjes.

Nieuwsbrief. Maandag 13 april komt de schoolfotograaf. Hij maakt groepsfoto s, individuele foto s en foto s van broertjes en zusjes. Nieuwsbrief Jaargang15 Nummer 8 7 4 2015 Het was weer een zeer geslaagde NL doet! Er is een hoop gebeurd; wilgentunnels gevlochten; coniferen geplant; putten leeggehaald; geverfd en nog heel veel meer.

Nadere informatie

Een uitgave vol Regenboog nieuwtjes Vrijdaginfo 15!

Een uitgave vol Regenboog nieuwtjes Vrijdaginfo 15! Wij feliciteren. Voor de komende weken feliciteren we juf Eline, Olaf, Jens, juf Ali, Lisanne, Femke, Bjorn, Keisha en Luuk met hun verjaardagen. Wij wensen jullie een fijne dag! Welkom Komende maandag

Nadere informatie

STUDIEDAG: Op maandag 24 oktober hebben de kinderen de hele dag vrij. De leerkrachten hebben dan een studiedag.

STUDIEDAG: Op maandag 24 oktober hebben de kinderen de hele dag vrij. De leerkrachten hebben dan een studiedag. 26 september 2016 Nummer 3 (week 39) AGENDA 04 oktober 05 oktober 07 oktober 10 oktober 13 oktober 17 t/m 24 oktober Dierendag Groep 7 techniek 08.45-11.45 uur Dag van de leerkracht Groep 8 techniek 08.45-11.45

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. zondag 1 juli e Communie groep 4. maandag 9 juli 2018

Nieuwsbrief juli Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. zondag 1 juli e Communie groep 4. maandag 9 juli 2018 Nieuwsbrief juli 2018 Jaargang 27 Nummer 11 De komende maand: Agenda 1 juli 2018 10.00 uur 1e Communie in de kerk 4 juli 2018 Brandweerlessen in alle groepen 5 juli 2018 Continurooster i.v.m. studiemiddag

Nadere informatie

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September 1 30 augustus 13 september RKBS De Banier September Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AA Klazienaveen Telefoon: (0591)

Nadere informatie

Lover Express April. Nieuws van het managementteam

Lover Express April. Nieuws van het managementteam Lover Express April 1 april Groep 1-2 + groep 5 en 6 start cultuur 2 april 13:45 koffie- uurtje 3 april Grote Rekendag 4 april Groep 7 schriftelijk verkeersexamen 10 april Schoolfotograaf 11 april Studiedag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13. Mestreechs Kinderdictee Deze uitnodiging is bestemd voor kinderen van de groepen 5 t/m 8

Nieuwsbrief 13. Mestreechs Kinderdictee Deze uitnodiging is bestemd voor kinderen van de groepen 5 t/m 8 Nieuwsbrief 13 vrijdag 20 maart 2015 Mestreechs Kinderdictee Deze uitnodiging is bestemd voor kinderen van de groepen 5 t/m 8 Veldeke Krink Mestreech organiseert dit jaar weer een kinderdictee op ZONDAGMIDDAG

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7

Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7 Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 29 1 maart 2 Viering juf Marga 40 jaar op school 3 4 KRANTEN- ACTIE 5 6 7 8 9 10 9.00 uur miniviering 11 Rapport

Nadere informatie

Woensdag 6 juli andere schooltijden ( uur!!)

Woensdag 6 juli andere schooltijden ( uur!!) Nr 17, 30 juni 2016 Beste ouders/verzorgers, In deze Boemerang de uitspraak van de Raad van State m.b.t. de tijdelijke voorziening. Ook natuurlijk het laatste nieuws over de groepsverdeling en de formatie.

Nadere informatie

Nieuwsbrief donderdag 23 juni Beste ouders en kinderen van Het Baken,

Nieuwsbrief donderdag 23 juni Beste ouders en kinderen van Het Baken, Nieuwsbrief donderdag 23 juni 2016 Beste ouders en kinderen van Het Baken, Over een week is het zover, dan gaat op 30 juli om 16.00 uur, het eerste ZOMERFEEST van Het Baken van start! Hebben jullie er

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 11 april 2018

Nieuwsbrief 9 11 april 2018 Nieuwsbrief 9 11 april 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Eindelijk gaat het weer de goede kant op en gaat de temperatuur stijgen. De lente is gestart. Ook al hebben onze voetballers van groep

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl December 2018 Dat december een drukke maand is weten wij op school ook. Sint is het land nog niet uit of de kerstboom staat alweer in de

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

GAANDERWIJZER jaargang 2, nummer 11 7 februari 2018

GAANDERWIJZER jaargang 2, nummer 11 7 februari 2018 GAANDERWIJZER 2018-2019 jaargang 2, nummer 11 7 februari 2018 Voor in uw agenda Februari Studiedag 8 Alle groepen vrij Maart 1 Carnaval op Gaanderwijs Alle groepen om 12.00 uur vrij 10/11/18 Oudergesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer /

KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer / KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda 076-5650828 kbsdeburchtgaarde_info@inos.nl www.burchtgaarde.nl Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer 8 2016/2017 09-12-2016 Algemeen Sint op school

Nadere informatie

Meivakantie. Agenda t/m Meivakantie Weer naar school tegen 4 voetbaltoernooi Opnames Leraar24

Meivakantie. Agenda t/m Meivakantie Weer naar school tegen 4 voetbaltoernooi Opnames Leraar24 Klik hier om deze email in de browser te lezen Nieuwsbrief 33-29 april Met deze week: Sporten in de meivakantie - 4 tegen 4 voetbal - Maandagen na de meivakantie - Avond4Daagse - Nieuwe leerlingen - Uitslag

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 20-01-2017 Algemeen Schoolreis 2017 Dit jaar gaan wij op dinsdag 30 mei op schoolreisje. Groepen 1,2 en 3 gaan naar het Linnaeushof en de groepen 4,5,6,7 en 8 gaan naar Drievliet. 't Venne heeft een eigen

Nadere informatie

Nieuwsbrief; uit de wei

Nieuwsbrief; uit de wei Nieuwsbrief; uit de wei Nummer 8; 9 december 2016 Deze week in uit de wei ; Schoolontwikkelingen Vreedzame school Naar buiten gaan voor groep 1 t/m 5 Kerst Uw tips en tops Duurzaamheidstip Agenda Speel-o-theek

Nadere informatie

, # 2 / 23 september 2016

, # 2 / 23 september 2016 2016-2017, # 2 / 23 september 2016 Terugblik fusiefeest We kunnen terugblikken op een prachtig fusiefeest! Allereerst de opening door alle leerlingen van obs De Veenvlinder met de zogenaamde klapdans.

Nadere informatie

Jaargang 6 nummer 3 16 maart 2018

Jaargang 6 nummer 3 16 maart 2018 Jaargang 6 nummer 3 16 maart 2018 Algemeen nieuws In deze nieuwsbrief krijgt u informatie over diverse activiteiten die de komende weken plaatsvinden. Houdt u ook de website en onze Facebookpagina in de

Nadere informatie