Jaargang 6 nummer 3 16 maart 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaargang 6 nummer 3 16 maart 2018"

Transcriptie

1 Jaargang 6 nummer 3 16 maart 2018 Algemeen nieuws In deze nieuwsbrief krijgt u informatie over diverse activiteiten die de komende weken plaatsvinden. Houdt u ook de website en onze Facebookpagina in de gaten voor nieuwtjes en foto s van activiteiten? Techniekdag Vrijdag 16 maart stond de Techniekdag op het programma. De kinderen van de groepen 3 t/m 8 hebben deze ochtend in verschillende groepen gewerkt aan diverse technische activiteiten. In de middag zijn de kleuters en de groepen 3, 4, 4/5 en 5 hiermee verder gegaan. School!Week 2018 Vanaf maandag 19 maart t/m vrijdag 23 maart 2018 vindt de week van het openbaar onderwijs plaats. De landelijke School!Week heeft als doel het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs stevig op de kaart te zetten, de meerwaarde ervan te laten zien aan ouders en het zelfbewustzijn te vergroten van iedereen die in het openbaar onderwijs werkt of er anderszins bij betrokken is. De kernwaarden van het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs worden in de School!Week extra onder de aandacht gebracht. Het motto van de School!Week is altijd: Ik ben welkom! Het thema van de School!Week 2018 is: Samen maken we School!. Opa/oma middag Op donderdagmiddag 22 maart a.s. is de opa en oma middag. Een activiteit binnen het thema muziek. Tijden: 12:30-13:00u kleuters, 3, 4 en 4/5 13:00-13:15u pauze koffie/thee verzorgt door het A-team 13:15-13: 45u bij de groepen 5,6,7,8 Tijdens deze middag zijn alle opa s en oma s van de kinderen welkom in de klas. Supporter van Schoon Op 24 maart a.s. is het Landelijke Opschoondag. De wijk Ridderkerk- Oost organiseert een gezamenlijke Opschoondag op vrijdag 23 maart. De groepen 6, 6/7 en 7 doen mee met de gezamenlijke opschoonactiviteit met de Wingerd en de Piramide. De andere groepen gaan zelf de wijk in. Voorstelling flashmob Een Ridderkerk-brede activiteit zal dit jaar een flashmob op het Koningsplein door alle groepen 8 zijn. Deze flashmob is om 13.30uur en u bent van harte welkom om deze voorstelling bij te wonen. Belangrijke data: Maandag 19 maart start de School!Week 2018 Woensdag 21 maart Donderdag 22 maart Opa en oma middag Vrijdag 23 maart Opschoondag Oost Vrijdag 23 maart Speelgoedmiddag voor de kleuters Maandag 26 maart A-teamoverleg Woensdag 28 maart Donderdag 29 maart Paasontbijt voor de groepen 1 t/m 8 Vrijdag 30 maart t/m maandag 2 april Paasweekend Dinsdag 3 april Studiedag alle leerlingen zijn dan vrij Woensdag 4 april Vrijdag 6 april Spelinloop voor groep 3 Woensdag 11 april Open peuterochtend vanaf tot 11.00u Woensdag 11 april Dinsdag 17 april Voorstelling Drum4Fun Woensdag 18 april Vrijdag 20 april Koningsspelen/Sponsorloop Woensdag 25 april Donderdag 26 april ontvangt u de volgende nieuwsbrief Studiedag Dinsdag 3 april a.s. heeft het team van de Noord een studiedag. De leerlingen zijn dan vrij!

2 Open peuterochtend Alle ouders die op zoek zijn naar een school voor hun kind en nieuwsgierig zijn naar obs de Noord zijn van harte welkom op woensdag 11 april a.s., van 9.00 tot 11.00u, bij ons binnen te stappen voor een rondleiding en informatie. Wilt u mensen in uw omgeving met een peuter wijzen op onze open peuterochtend? Voorstelling Drum4Fun Dinsdag 17 april a.s. is de afsluiting van het schoolthema Wij maken muziek. Voor de ouders wordt die middag i.s.m. Drum4Fun een voorstelling gegeven. U ontvangt binnenkort meer informatie hierover. Nieuw thema Soemo. Ik vertrouw op mij! Na de voorjaarsvakantie zijn we gestart met het vierde thema. Dit thema gaat over Ik vertrouw op mij. Onderwerpen die hierin aan bod komen zijn om opkomen voor jezelf, durven, afspraken maken, vragen durven stellen, jezelf laten zien, ideeën/mening kenbaar maken, etc. Niet alle onderwerpen zullen in alle groepen aan de orde komen. De onderwerpen zijn aangepast aan de leeftijd van het kind. De kinderen leren niet alleen dit bij zichzelf te herkennen, maar leren zich ook te verplaatsen in een ander. De thema s hiervoor gingen vaak over samen en de groep, maar nu gaat het meer om het individu. Want als je vertrouwt op je zelf, sta je ook in de groep sterker. De kinderen wordt geleerd dat iedereen anders is, maar dat iedereen ertoe doet en dat ze elkaar respecteren om wie de ander is. Ook leren ze tevreden te zijn met zichzelf en te kijken naar hun mogelijkheden en onmogelijkheden. Wanneer vraag je hulp of moet je altijd alles alleen oplossen? Waar ben jij als kind KNAP in? En hoe sta je steviger in je schoenen? In de klas van uw kind zal weer zichtbaar worden aan welk onderwerp we werken. Informeer er eens naar bij uw kind. Misschien is het leuk om hier thuis ook aandacht aan te besteden. Tips en adviezen: Bespreek eens met je kind hoe hij/zij zichzelf ziet Vraag eens aan het kind wat zijn/haar sterke of zwakke punten zijn. Vraag eens hoe je kind omgaat met zijn/haar zelfvertrouwen. Wanneer u vragen heeft over het zelfvertrouwen van uw kind kunt u ook altijd terecht bij de leerkracht van uw kind of bij de jeugdverpleegkundige van het CJG. Dit is Wendy Kanis en zij is bereikbaar op of via w.kanis@cjgrijnmond.nl Via het CJG worden ook regelmatig cursussen aangeboden om kinderen sociaal-emotioneel sterker te maken.

3 Iedere jongere is volledig leerplichtig vanaf de 1ste schooldag van de maand na de 5de verjaardag tot aan het einde van het schooljaar waarin de jongere 16 jaar wordt. Na het laatste schooljaar van de leerplicht begint de kwalificatieplicht. Met de kwalificatieplicht wordt de leerplicht verlengd tot de dag dat de jongere een startkwalificatie (diploma HAVO/VWO of MBO op niveau 2 of hoger) heeft gehaald of totdat de jongere 18 jaar wordt. Een uitzondering hierop zijn: jongeren die een getuigschrift of diploma van het praktijkonderwijs hebben of jongeren die het special onderwijs hebben gevolgd met het uitstroomprofiel arbeid of dagbesteding! Indien u de afwezigheid van uw kind niet meldt bij de school en u ook niet bereikbaar bent voor de school dan zal school u hierop aanspreken en samen met u bespreken wat de oorzaak van het verzuim van uw kind is. Blijft na verschillende gesprekken en adviezen het verzuim aanhouden dan kan school een melding maken bij de leerplichtambtenaar. School is wettelijk verplicht het verzuim te melden als uw kind in een periode van 4 weken meer dan 16 uur verzuimt. Maakt de school zich ernstige zorgen, dan mag school de leerplichtambtenaar ook eerder inschakelen. Gezamenlijk zal dan worden gekeken wat de achterliggende oorzaak van het verzuim van uw kind is. Als u uw kind te laat naar schoolbrengt of als uw kind zelf te laat komt, valt dit ook onder het schoolverzuim. Totdat uw kind de leeftijd van 12 jaar heeft bereikt bent u verantwoordelijk voor alle vormen van schoolverzuim. Voor de leerkracht en de overige kinderen is het niet prettig dat de les onderbroken wordt als kinderen te laat binnenkomen. De directeur van de school en/of de leerkracht registreren dit verzuim en zullen u hierop aanspreken. Bij veelvuldig verzuim zal het hoofd van de school het verzuim melden bij Leerplicht. De leerplichtambtenaar zal u uitnodigen voor een gesprek en samen met u bespreken wat de oorzaak is waardoor uw kind regelmatig te laat op school komt. Wellicht leidt dit gesprek tot een oplossing. Wanneer dit gewenst is kan de leerplichtambtenaar u doorverwijzen naar een hulpverlenende instantie. Mocht blijken dat er na verschillende gesprekken en adviezen geen verbetering optreedt, dan kan de leerplichtambtenaar uiteindelijk besluiten om een proces-verbaal op te maken tegen u als ouder(s)/verzorger(s) of een melding maken bij het Jeugd beschermingsplein. De leerplichtambtenaren voeren steekproefgewijs te laat acties voor schooltijd uit. U kunt dan door de leerplichtambtenaar worden aangesproken en deze zal u adviseren uw kind ruim voor aanvang van de les naar school te brengen.

4 Er is sprake van luxeverzuim als u met uw kind(eren), zonder dat u hiervoor een vrijstelling verlof voor heeft gekregen, buiten de schoolvakanties om op vakantie gaat. Scholen zijn verplicht dit te melden bij de leerplichtambtenaar. Steekproefgewijs voeren de leerplichtambtenaren voor- en na de schoolvakanties op de scholen aanwezigheidscontroles uit. De leerplichtambtenaar brengt de klas van uw kind een bezoek en legt uit wat Leerplicht inhoudt en zal naar de naam van uw kind vragen. De leerplichtambtenaar zal na de aanwezigheidscontrole direct een huisbezoek brengen bij de kinderen die niet aanwezig waren en voor wie door de school geen vrijstelling heeft verleend. Deze huisbezoeken vinden ook plaats bij de kinderen die ziek zijn gemeld. Treft de leerplichtambtenaar u niet thuis aan, dan laat de leerplichtambtenaar een brief achter met het verzoek zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de leerplichtambtenaar. Als uw kind ziek is, dan is hij of zij geoorloofd afwezig. De school doet hiervan geen melding bij Leerplicht. Op het moment dat het ziekteverzuim van uw kind bovengemiddeld is, dan meldt de school het ziekteverzuim bij de jeugdverpleegkundige van het CJG. U ontvangt dan een uitnodiging van de jeugdverpleegkundige of de schoolarts. Mocht u hierop niet reageren dan ontvangt u een tweede uitnodiging. Reageert u hier wederom niet op, dan wordt het ziekteverzuim als ongeoorloofd verzuim geregistreerd en zal de school dit melden bij de leerplichtambtenaar, die u vervolgens voor een gesprek zal uitnodigen. Een verlofaanvraag dient altijd schriftelijk te worden ingediend. U ontvangt ook een schriftelijke reactie hierop.wenst u verlof voor uw kind(eren) dan dient u het aanvraagformulier voor vrijstelling schoolbezoek in te vullen. Dit formulier kunt u vragen bij de directeur van de school. De directeur neemt een besluit over de verlofaanvraag voor een periode van maximaal tien schooldagen. De directeur heeft zich wel te houden aan de bepalingen van de Leerplichtwet. De directeur mag altijd advies vragen over de verlofaanvraag bij de leerplichtambtenaar. Heeft u nog andere kinderen op een andere school dan zullen de directeuren gezamenlijk een besluit nemen op de aanvraag. Mocht de directeur zich niet aan de bepalingen houden van de Leerplichtwet, dan kan er door de onderwijsinspectie een boete worden gegeven aan de directeur. Het aanvraagformulier voor verlof wegens gewichtige omstandigheden van meer dan tien schooldagen zal door de directeur van de school direct worden doorgestuurd naar de leerplichtambtenaar. Alvorens de leerplichtambtenaar een besluit neemt zal hij of zij ouder(s) of verzorger(s) en de directeur horen. Op het aanvraagformulier voor verlof staat toegelicht wanneer u wel of geen verlof kunt krijgen voor uw kind(eren).

5

Clemensnieuws. Woord vooraf. Dit is een editie van de St. Clemensschool/Nummer 9, mei 2017

Clemensnieuws. Woord vooraf. Dit is een editie van de St. Clemensschool/Nummer 9, mei 2017 Clemensnieuws Dit is een editie van de St. Clemensschool/Nummer 9, mei 2017 Agenda: 31 mei: OV-vergadering 5 juni: 2 e pinksterdag vrijdag 6-9 juni: Toetsweek 1 groep 1-7 12-15 juni: Avondvierdaagse 16

Nadere informatie

Extra en bijzonder verlof

Extra en bijzonder verlof Extra en bijzonder verlof (verlofaanvragen inzake leerlingen) CBS de Hoeksteen Well, maart 2019 1 A. Inleiding Het komt zeer regelmatig voor, dat ouders vrij komen vragen voor hun kind buiten de reguliere

Nadere informatie

Schoolverzuim. Geoorloofd of ongeoorloofd afwezig?

Schoolverzuim. Geoorloofd of ongeoorloofd afwezig? Schoolverzuim Geoorloofd of ongeoorloofd afwezig? Voorwoord Iedere jongere is volledig leerplichtig vanaf de 1 e schooldag van de maand na de 5 e verjaardag tot aan het einde van het schooljaar waarin

Nadere informatie

Welkom in Oldenzaal! Leerplichtwet

Welkom in Oldenzaal! Leerplichtwet Informatiefolder Glimlach van Twente Leerplichtwet Welkom in Oldenzaal! Leerplichtwet Met een goede schoolopleiding en een diploma op zak sta je sterker in de maatschappij. Daarom moeten alle jongeren

Nadere informatie

Verzuimprotocol Casparus College

Verzuimprotocol Casparus College Verzuimprotocol Casparus College 1. Leerplicht In onze samenleving hebben alle kinderen en jongeren het recht om te leren. In Nederland (en in veel andere landen) wordt veel waarde gehecht aan dit leerrecht.

Nadere informatie

Onderwijs. Leerplicht. alkmaar.nl

Onderwijs. Leerplicht. alkmaar.nl Onderwijs Leerplicht alkmaar.nl In Nederland is in de Leerplichtwet geregeld dat alle kinderen recht op onderwijs hebben en dat kinderen van 5 tot 18 jaar leer- of kwalificatieplichtig zijn. Hierbij zijn

Nadere informatie

Verzuimprotocol ( )

Verzuimprotocol ( ) Verzuimprotocol (19-07-2017) Inleiding Het verzuimbeleid is erop gericht om het verzuim van leerlingen tot een minimum te beperken en om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen ten aanzien van de Leerplichtwet.

Nadere informatie

VERZUIM- EN MELDPROTOCOL PO ( )

VERZUIM- EN MELDPROTOCOL PO ( ) VERZUIM- EN MELDPROTOCOL PO (17-10-2017) Spijbelen - uren/dagen 16 uur in

Nadere informatie

Verzuimbeleid. Protocol rondom verzuim op de PJS. x PJS

Verzuimbeleid. Protocol rondom verzuim op de PJS. x PJS Verzuimbeleid Protocol rondom verzuim op de PJS. x PJS Verzuimbeleid Prinses Julianaschool Inhoudsopgave 1. Ziekte 2. Verlof 2.1 Leerplicht 2.2 Vakantieverlof 2.3 Verlof i.v.m. religieuze verplichtingen

Nadere informatie

Iedereen naar school. Informatie voor ouders over leerplicht. gemeente T i e l

Iedereen naar school. Informatie voor ouders over leerplicht. gemeente T i e l Iedereen naar school Informatie voor ouders over leerplicht gemeente T i e l 2 Iedereen naar school Informatie voor ouders over leerplicht Onderwijs is belangrijk om in de maatschappij goed mee te komen.

Nadere informatie

VERZUIM- EN MELDPROTOCOL V(S)O en MBO REGIO 38

VERZUIM- EN MELDPROTOCOL V(S)O en MBO REGIO 38 VERZUIM- EN MELDPROTOCOL V(S)O en MBO REGIO 38 Leerlingen tot 18 jaar zonder startkwalificatie vallen onder de leer- en kwalificatieplicht. Leerlingen tussen 18 en 23 jaar zonder startkwalificatie vallen

Nadere informatie

Met een goede opleiding en een diploma op zak sta je sterker

Met een goede opleiding en een diploma op zak sta je sterker Met een goede opleiding en een diploma op zak sta je sterker Informatie over leerplicht en RMC 1 Onderwijs is belangrijk om in de maatschappij goed mee te komen. Met een goede opleiding en een diploma

Nadere informatie

Verzuimprotocol Petrus Canisius.

Verzuimprotocol Petrus Canisius. Verzuimprotocol Petrus Canisius. Leerplicht heeft de regels rondom het schoolverzuim de afgelopen jaren behoorlijk aangescherpt. Voorheen werd de verantwoordelijkheid vooral neergelegd bij de directies

Nadere informatie

Adviestekst leerplicht voor scholen en onderwijsinstellingen

Adviestekst leerplicht voor scholen en onderwijsinstellingen Adviestekst leerplicht voor scholen en onderwijsinstellingen Hieronder vindt u een adviestekst leerplicht voor scholen en onderwijsinstellingen (verder genoemd als scholen ). Deze adviestekst kunnen scholen

Nadere informatie

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E:

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E: Rotondaschool Passewaaij Hondsroos 00 TJ TIEL T: 0 E: directie@rotondaschool.nl Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 0 0 week week week week 0 0 week 0 Eerste schooldag

Nadere informatie

Protocol te laat komen en verzuim

Protocol te laat komen en verzuim Protocol te laat komen en verzuim 2016-2017 Protocol te laat komen en verzuim Alle leerkrachten houden de absenties in bij Esis en zorgen ervoor dat dit uiterlijk elke vrijdag bijgewerkt is voor de voorbije

Nadere informatie

Iedereen naar school. Informatie over leerplicht

Iedereen naar school. Informatie over leerplicht Iedereen naar school Informatie over leerplicht 03 Iedereen naar school Onderwijs is belangrijk om in de maatschappij goed mee te komen. Met een goede opleiding en een diploma op zak sta je sterker. Daarom

Nadere informatie

Protocol. Inhoud. Inleiding

Protocol. Inhoud. Inleiding Protocol Schoolverzuim, Guyotschool VSO december 2015 Inhoud Protocol... 1 Inleiding... 1 Wetgeving... 2 Dagelijks... 3 Te laat komen... 3 Ziekte... 4 Wettelijk ongeoorloofd verzuim... 4 Signaalverzuim...

Nadere informatie

Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2015-2016

Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2015-2016 Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2015-2016 Hieronder staat de beschrijving van de regels en afspraken omtrent het verzuim van leerlingen. Onder verzuim valt te laat komen, geoorloofd en ongeoorloofd verzuim

Nadere informatie

Inhoudsopgave verzuimkaart Clusius College mbo

Inhoudsopgave verzuimkaart Clusius College mbo Inhoudsopgave kaart Clusius College mbo VERZUIMKAART... 2 Verzuimregistratie... 2 Leer- en kwalificatieplicht... 2 Taken van de leerplichtambtenaar... 3 Taken van het RMC... 3 Verzuimbeleid van het Clusius

Nadere informatie

Leerplicht?! Wat u moet weten over de leerplicht. Deze folder is een gezamenlijke uitgave van de gemeenten:

Leerplicht?! Wat u moet weten over de leerplicht. Deze folder is een gezamenlijke uitgave van de gemeenten: Deze folder is een gezamenlijke uitgave van de gemeenten: Leerplicht?! Fotografie: communicatie, gemeente Steenbergen. Foto: Leerlingen OBS De Regenboog in Dinteloord Wat u moet weten over de leerplicht

Nadere informatie

Verzuim- en. meldprotocol. 12-23 jaar in VO en MBO Noorden Midden-Limburg (regio 38)

Verzuim- en. meldprotocol. 12-23 jaar in VO en MBO Noorden Midden-Limburg (regio 38) Verzuim- en meldprotocol 12-23 jaar in VO en MBO Noorden Midden-Limburg (regio 38) Leerlingen/studenten tot 18 jaar zonder startkwalificatie vallen onder de leer- en kwalificatieplicht. Leerlingen/studenten

Nadere informatie

PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM

PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM Noordpolderkade 167 2516 JE Den Haag Telefoon: (070) 3350628 Fax: (070) 3352470 School voor Praktijkonderwijs info@esloocollege.nl www.esloocollege.nl PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM INHOUD: 1. WAT DOET DE

Nadere informatie

Verzuimregister Primair Onderwijs. Waarom sluiten we het primair onderwijs aan op het digitale verzuimregister?

Verzuimregister Primair Onderwijs. Waarom sluiten we het primair onderwijs aan op het digitale verzuimregister? Verzuimregister Primair Onderwijs Waarom sluiten we het primair onderwijs aan op het digitale verzuimregister? Inhoud 1. Uitgangspunten 2. Context 3. Doel 4. Effecten Alle kinderen hebben recht op een

Nadere informatie

Informatie over leerplicht. Verzuimwijzer. Leerplicht gemeente Overbetuwe

Informatie over leerplicht. Verzuimwijzer. Leerplicht gemeente Overbetuwe Informatie over leerplicht Verzuimwijzer Leerplicht gemeente Overbetuwe Via deze brochure willen we alle basis- en voortgezet onderwijs scholen in de gemeente Overbetuwe een handvat bieden bij het toezicht

Nadere informatie

Verzuim- en. meldprotocol. voor jongeren van 12-23 jaar voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs in Noord en Midden-Limburg (regio 38)

Verzuim- en. meldprotocol. voor jongeren van 12-23 jaar voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs in Noord en Midden-Limburg (regio 38) Verzuim- en meldprotocol voor jongeren van 12-23 jaar voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs in Noord en Midden-Limburg (regio 38) Herziene versie na evaluatie - maart 2014 Leerlingen/studenten tot

Nadere informatie

De Duinpieper LEERPLICHT: IEDEREEN OP SCHOOL. Deze brochure is een uitgave van de gemeente Noordwijk en de Noordwijkse scholen

De Duinpieper LEERPLICHT: IEDEREEN OP SCHOOL. Deze brochure is een uitgave van de gemeente Noordwijk en de Noordwijkse scholen De Duinpieper LEERPLICHT: IEDEREEN OP SCHOOL Iedereen op school Alle kinderen in Nederland moeten naar school. Want onderwijs is belangrijk als je later in de maatschappij wilt meedoen. En met een goede

Nadere informatie

Dagelijks tot 11.00 07.30 en 08.15 3 werkdagen Tijdens de lessen Vervolgacties Vervolg bij te laat komen bovenbouwleerling

Dagelijks tot 11.00 07.30 en 08.15 3 werkdagen Tijdens de lessen Vervolgacties Vervolg bij te laat komen bovenbouwleerling Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2014-2015 1 Hieronder staat de beschrijving van de regels en afspraken omtrent het verzuim van leerlingen. Onder verzuim valt te laat komen, geoorloofd en ongeoorloofd verzuim

Nadere informatie

Protocol Schoolverzuim OBS De Plataan 2015

Protocol Schoolverzuim OBS De Plataan 2015 Protocol Schoolverzuim OBS De Plataan 2015 Inhoud Inleiding 3 1. Dagelijks 2 2. Te laat komen 2 3. Ziekte 4 4. Extra verlof 4 5. Incidenteel ongeoorloofd verzuim 4 6. Verzuimregistratiesysteem 5 7. Dossiervorming

Nadere informatie

Leerplicht en kwalificatieplicht

Leerplicht en kwalificatieplicht Leerplicht Alle kinderen moeten naar school Leerplicht en kwalificatieplicht Onderwijs is ontzettend belangrijk om in de maatschappij je plek te kunnen vinden. Met een goede opleiding en een diploma op

Nadere informatie

P r o t o c o l : V e r z u i m

P r o t o c o l : V e r z u i m Leerplichtwet Volledige leerplicht: vanaf de eerste schooldag van de maand na de 5 e verjaardag tot aan het eind van het schooljaar waarin de leerling 16 jaar wordt of aan het einde van het 12 e volledig

Nadere informatie

Protocol schoolverzuim. Oktober 2015. Concept 2015-1113-

Protocol schoolverzuim. Oktober 2015. Concept 2015-1113- Protocol schoolverzuim Oktober 2015 Concept 2015-1113- 1 Inleiding Voor u ligt het protocol schoolverzuim van Het Rhedens. Dit protocol is geschreven om duidelijkheid te geven over hoe binnen onze organisatie

Nadere informatie

Protocol aanvraag verlof

Protocol aanvraag verlof Protocol aanvraag verlof Definitieve versie maart 2011 PROTOCOL AANVRAAG VERLOF OBS DE VOS Leerplicht is leerrecht. Ieder kind in Nederland heeft recht op onderwijs. Uw kind mag vanaf het vierde jaar naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. onzeleerling.nl app TSO. Oktober 2017 Nummer 2

Nieuwsbrief. onzeleerling.nl app TSO. Oktober 2017 Nummer 2 Nieuwsbrief Adres: Old Hickoryplein 100, 6224 AZ Maastricht Tel.: 043-3623796 Website: www.deletterdoes-bs.nl Facebook: https://nl-nl.facebook.com/pages/bs-de-letterdoes/478379175587984 Oktober 2017 Nummer

Nadere informatie

In het zorgteam wordt elke maand de absentie doorgenomen en mogelijke actie gecommuniceerd met betrokkenen.

In het zorgteam wordt elke maand de absentie doorgenomen en mogelijke actie gecommuniceerd met betrokkenen. Leerplicht Verzuimprotocol Naast de regels uit de leerplichtwet en het protocol dat Leerplicht hanteert (zie NETwerk), voorziet onderstaand protocol in hoe wij binnen SBO De Windroos, locatie lindenholt,

Nadere informatie

Regeling. leerplicht. verlof buiten schoolvakanties

Regeling. leerplicht. verlof buiten schoolvakanties Regeling leerplicht & verlof buiten schoolvakanties Besproken in de directie d.d. 26 april 2011 Besproken in de ouderraad d.d. 10 mei 2011 Besproken in de schoolleiding d.d. 7 juni 2011 Vastgesteld na

Nadere informatie

Verzuimprotocol Emmacollege

Verzuimprotocol Emmacollege Verzuimprotocol Emmacollege Het protocol is een beschrijving van de schoolinterne procedure voor behandeling van het schoolverzuim Het is algemeen bekend dat jongeren die regelmatig verzuimen een grotere

Nadere informatie

Leerplicht in het basis- en voorgezet onderwijs: Wat moet u als ouder/verzorger weten?

Leerplicht in het basis- en voorgezet onderwijs: Wat moet u als ouder/verzorger weten? Leerplicht in het basis- en voorgezet onderwijs: Wat moet u als ouder/verzorger weten? Ieder kind naar school Ieder kind in Nederland heeft recht op onderwijs. Dit schrijft de leerplichtwet voor. Veel

Nadere informatie

De uitzonderingen en de daarbij behorende regels staan hieronder beschreven:

De uitzonderingen en de daarbij behorende regels staan hieronder beschreven: Leerplicht & Verlof In de leerplichtwet staat dat uw kind vanaf zijn/haar vijfde jaar verplicht de school moet bezoeken als er onderwijs wordt gegeven. Hoofdregel is dus dat uw kind op alle schooldagen

Nadere informatie

Protocol aanvraag verlof

Protocol aanvraag verlof Protocol aanvraag verlof Definitieve versie september 2011 Vastgesteld door MR d.d. 15-3-2012 PROTOCOL AANVRAAG VERLOF OBS HOUTRUST Leerplicht is leerrecht. Ieder kind in Nederland heeft recht op onderwijs.

Nadere informatie

Leerplicht en verlofregeling

Leerplicht en verlofregeling Verzuimprotocol KBS Geert Groteschool Leerplicht en verlofregeling 1. Inleiding Alle leerlingen in Nederland moeten naar school. Dat geldt natuurlijk ook voor uw kind. Dat staat in de Leerplichtwet 1969

Nadere informatie

: Ouders/verzorgers van leerlingen op OBS De Sleutelaar. Datum : 25 maart : Iedereen naar school: de leerplicht en verlof van school

: Ouders/verzorgers van leerlingen op OBS De Sleutelaar. Datum : 25 maart : Iedereen naar school: de leerplicht en verlof van school August Vermeylenlaan 1, 5531 TW Bladel tel. 0497 360 847, e-mail: info@obsdesleutelaar.nl Aan : Ouders/verzorgers van leerlingen op OBS De Sleutelaar Datum : 25 maart 2012 Betreft : Iedereen naar school:

Nadere informatie

Wat is schoolverzuim? Volgens de Leerplichtwet van 1969 wordt onderscheid gemaakt in geoorloofd en ongeoorloofd schoolverzuim:

Wat is schoolverzuim? Volgens de Leerplichtwet van 1969 wordt onderscheid gemaakt in geoorloofd en ongeoorloofd schoolverzuim: Verzuimprotocol afdeling Vormgeving s.g. De Rooi Pannen SCHOOLVERZUIM Wat is schoolverzuim? Volgens de Leerplichtwet van 1969 wordt onderscheid gemaakt in geoorloofd en ongeoorloofd schoolverzuim: Geoorloofd

Nadere informatie

Leerrecht en leerplicht. Wat u als ouder moet weten over de leerplichtwet. Schitteren in Zijn licht

Leerrecht en leerplicht. Wat u als ouder moet weten over de leerplichtwet. Schitteren in Zijn licht Leerrecht en leerplicht Wat u als ouder moet weten over de leerplichtwet Schitteren in Zijn licht 1 Voorwoord 1 Leerrecht en leerplicht 2 Kwalificatieplicht 2 RMC 2 De leerplichtambtenaar 2 Leerplicht

Nadere informatie

Verzuimbeleid 2014-2015

Verzuimbeleid 2014-2015 2014-2015 Onderwerp Aan Alle medewerkers Van Directie Datum 15 mei 2014 1 van 5 Datum evaluatie 15 mei 2015 1 van 5 1. VISIE 1.1. Algemene visie Johan de Witt Het Johan de Witt leidt leerlingen op tot

Nadere informatie

2014-2015. Protocol verzuim

2014-2015. Protocol verzuim 2014-2015 Protocol verzuim Zeven Gavenschool Versie 2014 Verzuimprotocol Zeven Gaven Inleiding Het verzuimbeleid is erop gericht om het verzuim van leerlingen tot een minimum te beperken en om te voldoen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 18 13-05-2011

NIEUWSBRIEF 18 13-05-2011 NIEUWSBRIEF 18 13-05-2011 Richtlijnen verlof basisonderwijs Beste ouders, De vakantieperiode komt er weer aan. Ieder jaar worden we geconfronteerd met leerlingen die buiten de vakantieperiode niet naar

Nadere informatie

Verzuimprotocol Wolfert PRO

Verzuimprotocol Wolfert PRO Verzuimprotocol Wolfert PRO Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voorwoord... 2 De wet... 2 Volledige Leerplicht... 2 Kwalificatieplicht... 2 Taakverdeling... 3 De verzuimcoördinator... 3 Taken... 3 De mentor...

Nadere informatie

DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23

DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23 DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23 Voorwoord De laatste nieuwsbrief van dit jaar is alweer een feit. Nog even een herinnering U kunt van juf Gea en juf Martha op 21 december vanaf 12.00 uur persoonlijk

Nadere informatie

Verzuimprotocol IKC Buikslotermeer

Verzuimprotocol IKC Buikslotermeer Verzuimprotocol IKC Buikslotermeer Dagelijks Ouders/verzorgers melden voor half negen de afwezigheid van hun kind. Dit kan telefonisch of persoonlijk. Diegene die het verzuimbericht krijgt, schrijft de

Nadere informatie

Recht op onderwijs Plicht tot leren

Recht op onderwijs Plicht tot leren Recht op onderwijs Plicht tot leren Informatie over: Leerplicht Verzuim Vakantie/verlof buiten Schoolvakanties Vrijstelling van leerplicht Voortijdig schoolverlater INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Leerplicht

Nadere informatie

2 Via 10 vragen. 5 alles over. leerplicht

2 Via 10 vragen. 5 alles over. leerplicht 2 Via 1 vragen alles over leerplicht 4 7 2 2 2 Leerplicht en daarna? Onderwijs is belangrijk om in de maat schappij goed mee te komen. Met een goede opleiding en een diploma op zak sta je sterker. Daarom

Nadere informatie

Verzuimprotocol AIES De Zeeheld

Verzuimprotocol AIES De Zeeheld Verzuimprotocol AIES De Zeeheld Inleiding Het verzuimbeleid is erop gericht om het verzuim van leerlingen tot een minimum te beperken en om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen ten aanzien van de

Nadere informatie

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Sector vmbo-pro

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Sector vmbo-pro Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd Sector vmbo-pro Regeling "Melding van ziekte en absentie" Inleiding Verzuim is vaak een symptoom van onderliggende problematiek waarvoor zorg nodig is.

Nadere informatie

Verlofaanvragen & Leerplicht (leerrecht)

Verlofaanvragen & Leerplicht (leerrecht) Verlofaanvragen & Leerplicht (leerrecht) Uw kind mag vanaf het vierde jaar naar school. Veel kinderen gaan voor hun vierde jaar al een tijdje naar een peuterspeelzaal of een kinderdagverblijf. Zo worden

Nadere informatie

Verzuimregister Primair Onderwijs. Waarom sluiten we het primair onderwijs aan op het digitale verzuimregister?

Verzuimregister Primair Onderwijs. Waarom sluiten we het primair onderwijs aan op het digitale verzuimregister? Verzuimregister Primair Onderwijs Waarom sluiten we het primair onderwijs aan op het digitale verzuimregister? Alle kinderen hebben recht op een passende plek in het onderwijs Per 1-8-2014 zijn samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Iedereen naar school..

Iedereen naar school.. Iedereen naar school.. Onderwijs is een grondrecht van alle inwoners van Nederland. Kinderen/ jongeren hebben recht op een goede school, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot mondige, zelfstandige volwassenen,

Nadere informatie

[VERZUIMPROTOCOL] Dit verzuimprotocol geeft aan hoe de Bavokring omgaat met verzuim

[VERZUIMPROTOCOL] Dit verzuimprotocol geeft aan hoe de Bavokring omgaat met verzuim [VERZUIMPROTOCOL] Dit verzuimprotocol geeft aan hoe de Bavokring omgaat met verzuim Dit verzuimprotocol is van kracht per 01-09-2017 en blijft in werking voor zolang er geen wijzigingen zijn overeengekomen.

Nadere informatie

Protocol verzuim en te laat komen. obs De Barkentijn. Beschrijving van afspraken rondom beleid verzuim en te laat komen.

Protocol verzuim en te laat komen. obs De Barkentijn. Beschrijving van afspraken rondom beleid verzuim en te laat komen. Protocol verzuim en te laat komen obs De Barkentijn Beschrijving van afspraken rondom beleid verzuim en te laat komen. Aug 2017 Inleiding algemeen De school moet zich houden aan de Leerplichtwet, vooral

Nadere informatie

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E:

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E: 0 0 Rotondaschool Passewaaij Hondsroos 00 TJ TIEL T: 0 E: directie@rotondaschool.nl Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 0 week week week 0 0 week Eerste schooldag

Nadere informatie

VALENTIJNSCHOOL VERZUIMPROTOCOL Juni 2013 Vaststelling: 2013 Evaluatie : 2015

VALENTIJNSCHOOL VERZUIMPROTOCOL Juni 2013 Vaststelling: 2013 Evaluatie : 2015 VALENTIJNSCHOOL VERZUIMPROTOCOL Juni 2013 Vaststelling: 2013 Evaluatie : 2015 Verzuimprotocol m.b.t. de leerlingen Beschrijving van de schoolinterne procedure voor behandeling van het schoolverzuim. Dit

Nadere informatie

Verzuimbeleid De Huifkar - Attendiz

Verzuimbeleid De Huifkar - Attendiz Verzuimbeleid De Huifkar - Attendiz Datum vaststelling De Huifkar: Datum vaststelling MR: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Afspraken en Acties... 4 3. Verzuimregistratie... 5 3.1 Overzicht over verzuim... 5

Nadere informatie

Regeling absentie. Sector havo/vwo. Versie: september 2018 ouders

Regeling absentie. Sector havo/vwo. Versie: september 2018 ouders Regeling absentie Sector havo/vwo Versie: september 2018 ouders Regeling "Melding van ziekte en absentie" Inleiding Verzuim is vaak een symptoom van onderliggende problematiek waarvoor zorg nodig is. Onderstaande

Nadere informatie

Vooraf: Vanaf welke leeftijd is een kind leerplichtig? 1.1.1 Leerplicht en verlof

Vooraf: Vanaf welke leeftijd is een kind leerplichtig? 1.1.1 Leerplicht en verlof 1.1 Inhoud 1. Leerplicht en verlof 2. Extra verlof in verband met religieuze verplichtingen 3. Op vakantie onder schooltijd 4. Verlof in geval van Andere gewichtige omstandigheden 5. Hoe dient u een aanvraag

Nadere informatie

Iedereen naar school. Informatie voor ouders over leerplicht en kwalificatieplicht

Iedereen naar school. Informatie voor ouders over leerplicht en kwalificatieplicht Iedereen naar school Informatie voor ouders over leerplicht en kwalificatieplicht Iedereen naar school 3 Inleiding Onderwijs is belangrijk om in de maatschappij goed mee te komen. Met een goede opleiding

Nadere informatie

Rotondaschool Hondsroos TJ Tiel T: E: I:

Rotondaschool Hondsroos TJ Tiel T: E: I: 2018 2019 Rotondaschool Hondsroos 2 4007 TJ Tiel T: 0344 63 28 39 E: directie@rotondaschool.nl I: Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 2018 30 31 1 2 3 4 5 week 35

Nadere informatie

Jacobusschool VERZUIMPROTOCOL

Jacobusschool VERZUIMPROTOCOL Jacobusschool VERZUIMPROTOCOL Verzuimprotocol m.b.t. de leerlingen Beschrijving van de schoolinterne procedure voor behandeling van het schoolverzuim. Dit stappenplan beschrijft de handelingen, die dagelijks

Nadere informatie

Verzuimprotocol KBS De Vlieger 2

Verzuimprotocol KBS De Vlieger 2 Verzuimprotocol KBS De Vlieger 2 Inhoud 1. Inleiding 2. Dagelijks 3. Kort verlof 4. Vakantieverlof 5. Incidenteel ongeoorloofd verzuim 6. Verzuimregistratie 7. Dossiervorming 8. Bijlagen a. Aanvullende

Nadere informatie

Voorwoord 3! 1 Inleiding 4! 1.1 Leerplichtwet 4! 1.2 Leerplicht (5 tot 16 jaar) 4! 1.3 Kwalificatieplicht (tot 18 jaar) 4! 1.4 Melding leerplicht 4!

Voorwoord 3! 1 Inleiding 4! 1.1 Leerplichtwet 4! 1.2 Leerplicht (5 tot 16 jaar) 4! 1.3 Kwalificatieplicht (tot 18 jaar) 4! 1.4 Melding leerplicht 4! Verzuimprotocol INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3! 1 Inleiding 4! 1.1 Leerplichtwet 4! 1.2 Leerplicht (5 tot 16 jaar) 4! 1.3 Kwalificatieplicht (tot 18 jaar) 4! 1.4 Melding leerplicht 4! 2 Verzuim 5! 2.1 Geoordloofd

Nadere informatie

Verzuimbeleid. Vastgesteld: december Verzuimbeleid Johan de Witt Scholengroep. 1 van 5. Pagina

Verzuimbeleid. Vastgesteld: december Verzuimbeleid Johan de Witt Scholengroep. 1 van 5. Pagina Verzuimbeleid Vastgesteld: december 2018 Verzuimbeleid Johan de Witt Scholengroep Pagina 1 van 5 1. VISIE 1.1. Algemene visie Johan de Witt Het Johan de Witt leidt leerlingen op tot zelfstandige en ondernemende

Nadere informatie

1 e uur: te laat briefje bij conciërge. vanaf het 2 e uur: melding door docent in Magister

1 e uur: te laat briefje bij conciërge. vanaf het 2 e uur: melding door docent in Magister Naam protocol: Vastgesteld: Verzuimbeleid Gymnasium Felisenum maart 2018 (vastgesteld met instemming van MR) Ziekmelding In geval van afwezigheid wegens ziekte stellen de ouder(s)/verzorger(s) de school

Nadere informatie

Nummer 4 14 oktober Samen leren om te groeien-samen op reis worden we wereldwijs

Nummer 4 14 oktober Samen leren om te groeien-samen op reis worden we wereldwijs Nummer 4 14 oktober 2016 Belangrijke data 17 t/m 21 oktober: herfstvakantie 24 oktober: studiedag team (geen school; 25 oktober start school om 8.45 uur.) 26 oktober: luizencontrole 1 november: Schilpdag

Nadere informatie

MULOCK 2000 VERZUIMPROTOCOL 2015-2016-2017

MULOCK 2000 VERZUIMPROTOCOL 2015-2016-2017 MULOCK 2000 VERZUIMPROTOCOL 2015-2016-2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Vooraf... 2 Hoofdstuk 2 Afwezigheid... 3 2.1 Afwezigheid algemeen... 3 2.2 Te laat komen... 3 2.3 Afwezigheid door ziekte... 3 2.4

Nadere informatie

VERLOF. (vrijstelling van schoolbezoek) Leerplicht Gemeente Venlo

VERLOF. (vrijstelling van schoolbezoek) Leerplicht Gemeente Venlo VERLOF (vrijstelling van schoolbezoek) Leerplicht Gemeente Venlo Inhoud 1. Leerplicht en verlof 2. Extra verlof in verband met religieuze verplichtingen 3. Op vakantie onder schooltijd 4. Verlof in geval

Nadere informatie

R.K. basisschool Kardinaal de Jong. Verzuimprotocol

R.K. basisschool Kardinaal de Jong. Verzuimprotocol R.K. basisschool Kardinaal de Jong Verzuimprotocol Dagelijks 1. Ouders/verzorgers melden tussen 8:00 8:20 uur de afwezigheid van hun kind. Dit kan telefonisch, persoonlijk, schriftelijk of via de e-mail.

Nadere informatie

Jaargang 3 nummer 5-22 mei 2015

Jaargang 3 nummer 5-22 mei 2015 Jaargang 3 nummer 5-22 mei 2015 Algemeen nieuws In deze nieuwsbrief kunt u informatie lezen over diverse activiteiten die de komende weken plaatsvinden. Houdt u ook de website en onze Facebook pagina in

Nadere informatie

Deze voorlichtingsfolder is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Arnhem, Doesburg, Rheden en Rozendaal.

Deze voorlichtingsfolder is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Arnhem, Doesburg, Rheden en Rozendaal. leerplicht Deze voorlichtingsfolder is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Arnhem, Doesburg, Rheden en Rozendaal. In deze folder vindt u alle actuele informatie over de rechten en plichten van

Nadere informatie

Formulier aanvraag vrijstelling van geregeld schoolbezoek

Formulier aanvraag vrijstelling van geregeld schoolbezoek Mondomijn Abendonk 17 5706 WB HELMOND Formulier aanvraag vrijstelling van geregeld schoolbezoek Artikel 11 onder f of artikel 11 onder g, van de leerplichtwet 1969 Dit formulier dient door de aanvrager

Nadere informatie

Activiteitenplanning G.Th.Rietveldschool augustus Activiteit

Activiteitenplanning G.Th.Rietveldschool augustus Activiteit AGENDA juli 2016 Activiteit maandag 11 Uitgifte email nieuwsbrief 13. maandag 11 Afscheid groep 8C dinsdag 12 Afscheid groep 8A woensdag 13 Afscheid groep 8B woensdag 13 Laatste schooldag 12.30 vrij donderdag

Nadere informatie

Invulprotocol het Corylus College Uitwerking van het Verzuimbeleid Attendiz

Invulprotocol het Corylus College Uitwerking van het Verzuimbeleid Attendiz Invulprotocol het Corylus College Uitwerking van het Verzuimbeleid Attendiz Datum vaststelling PRC: oktober 2016 Datum vaststelling MR: oktober 2016 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Afspraken en Acties... 4

Nadere informatie

Opgave schoolverzuim leer- en kwalificatieplichtige leerlingen over het schooljaar

Opgave schoolverzuim leer- en kwalificatieplichtige leerlingen over het schooljaar Opgave school leer- en leerlingen over het schooljaar 2017-2018 1. Algemene inleiding Elke gemeente moet jaarlijks aan de minister gegevens verstrekken over de omvang en de behandeling van het gemelde

Nadere informatie

Schrijver: Guido van der Vorst Versie: 12 januari Verzuimprotocol

Schrijver: Guido van der Vorst Versie: 12 januari Verzuimprotocol Schrijver: Guido van der Vorst Versie: 12 januari 2017 Verzuimprotocol 2 Verzuim protocol We willen dat alle kinderen op tijd op school zijn zodat de dag gezamenlijk gestart kan worden (zie schooltijden

Nadere informatie

VERZUIM-, ABSENTIE- EN LEERPLICHTPROTOCOL

VERZUIM-, ABSENTIE- EN LEERPLICHTPROTOCOL VERZUIM-, ABSENTIE- EN LEERPLICHTPROTOCOL A B C D E Te laat kom protocol Spijbelprotocol Absentieprotocol Uitstuurprotocol Bijzonder verlof protocol (leerplicht) + aanvraagformulier A. Te laat kom protocol

Nadere informatie

VERZUIMPROTOCOL. Waterlant College IJdoorn

VERZUIMPROTOCOL. Waterlant College IJdoorn VERZUIMPROTOCOL Waterlant College IJdoorn 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Registratie Magister 3 1.1 Afmelding door ouders 3 1.2 Absentie registratie 3 1.3 Te laat komen/ inhalen verzuim uren 3 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

Uitwerking van het Verzuimbeleid Attendiz

Uitwerking van het Verzuimbeleid Attendiz Uitwerking van het Verzuimbeleid Attendiz Datum vaststelling school: 1 juli 2015 Datum vaststelling MR: 1 juli 2015 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Afspraken en Acties... 4 3. Verzuimregistratie... 6 3.1 Overzicht

Nadere informatie

Verzuimprotocol. basisschool. de Wiltzangh

Verzuimprotocol. basisschool. de Wiltzangh de Wiltzangh voor christelijk basisonderwijs uitgaande van de Vereniging voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs te Amsterdam (Bos en Lommer) Verzuimprotocol basisschool de Wiltzangh Vastgesteld op

Nadere informatie

De Leerplichtwet. Inhoud

De Leerplichtwet. Inhoud Gemeente Hof van Twente Postbus 54 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl De Leerplichtwet Inhoud 1. Doel en inhoud van de Leerplichtwet

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr augustus 2017

NIEUWSBRIEF. nr augustus 2017 NIEUWSBRIEF nr. 1 23 augustus 2017 In deze nieuwsbrief: Nieuwe collega: Daniëlle Informatieavonden Afstemmingsgesprekken Vreedzame school Verlofaanvragen Ziek melden Schoolreis groep 1-2 Het goede doel

Nadere informatie

Leerplicht. Regels en afspraken Meest gestelde vragen

Leerplicht. Regels en afspraken Meest gestelde vragen Leerplicht Regels en afspraken Meest gestelde vragen Voor kinderen tot 5 jaar Voor kinderen 5 tot 18 jaar Voor jongeren tot 23 jaar zonder startkwalificatie Ieder kind de beste kansen! De gemeente Amsterdam

Nadere informatie

Gezamenlijke aanpak schoolverzuim Voortgezet Onderwijs regio Zuid-Holland Zuid

Gezamenlijke aanpak schoolverzuim Voortgezet Onderwijs regio Zuid-Holland Zuid Gezamenlijke aanpak schoolverzuim Voortgezet Onderwijs regio Zuid-Holland Zuid Juli 2014 Samenkomen is een begin Bij elkaar blijven is vooruitgang Samenwerken is succes" Verzuimaanpak wettelijke kaders

Nadere informatie

Verzuimbeleid Praktijkcollege De Schakel d.d.1-6-2015

Verzuimbeleid Praktijkcollege De Schakel d.d.1-6-2015 Verzuimbeleid Praktijkcollege De Schakel d.d.1-6-2015 Inleiding De Schakel wil een veilige school zijn, een school met een veilig klimaat. Samenwerking met ouders is daarbij een voorwaarde. Ook bij het

Nadere informatie

Uitwerking Verzuimbeleid Attendiz Invulprotocol De Kapstok

Uitwerking Verzuimbeleid Attendiz Invulprotocol De Kapstok Uitwerking Verzuimbeleid Attendiz Invulprotocol De Kapstok Datum vaststelling Attendiz: sept. 2016 Datum instemming MR: sept. 2016 Inhoud Inleiding 3 Afspraken en Acties 4 Verzuimregistratie 6 Verzuimbeleid

Nadere informatie

Doorgeven van een ziekmelding via broer of zus is niet toegestaan.

Doorgeven van een ziekmelding via broer of zus is niet toegestaan. Protocol Verzuim Document kenmerken Naam document: Protocol Verzuim Status: concept Versie: 0.1 Datum opstelling: 20 april 2016 Vastgesteld: 2 juni 2016 Bijgesteld: 3 juli 2017 Evaluatiedatum: augustus

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp

Verzuimprotocol. Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp Verzuimprotocol Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp Goedgekeurd door de MR d.d. 15 januari 2013 Dagelijks 1. Ouders/verzorgers melden tussen 08.00 uur en 09.00 uur de afwezigheid van hun zoon/dochter.

Nadere informatie

1. Verzuimprotocol Primair Onderwijs

1. Verzuimprotocol Primair Onderwijs 1. Verzuimprotocol Primair Onderwijs 1.1.1. Inleiding Het verzuimbeleid is erop gericht om het verzuim van leerlingen tot een minimum te beperken en om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen ten aanzien

Nadere informatie

school Iedereen naar school InformatIe over leerplicht voor ouders, verzorgers

school Iedereen naar school InformatIe over leerplicht voor ouders, verzorgers Iedereen naar school InformatIe over leerplicht Iedereen naar school Informatie over leerplicht InformatIe over leerplicht voor ouders, verzorgers Inhoud Woord vooraf...3 Leerplicht en leerrecht...3 Kwalificatieplicht...3

Nadere informatie

Uitwerking Verzuimbeleid Attendiz Invulprotocol De Rietpluim

Uitwerking Verzuimbeleid Attendiz Invulprotocol De Rietpluim Uitwerking Verzuimbeleid Attendiz Invulprotocol De Rietpluim Datum vaststelling Attendiz: 05-10-2016 Datum instemming MR: 05-10-2016 Inhoud Inleiding 3 Afspraken en Acties 4 Verzuimregistratie 6 Verzuimbeleid

Nadere informatie

Uitwerking Verzuimbeleid Attendiz Invulprotocol De Zevensprong

Uitwerking Verzuimbeleid Attendiz Invulprotocol De Zevensprong Uitwerking Verzuimbeleid Attendiz Invulprotocol De Zevensprong Datum vaststelling Attendiz: sept. 2016 Datum instemming MR : sept. 2016 Inhoud Inleiding 3 Afspraken en Acties 4 Verzuimregistratie 6 Verzuimbeleid

Nadere informatie

Verzuimbeleid Jorismavo

Verzuimbeleid Jorismavo Verzuimbeleid Jorismavo Het verzuimbeleid op de Jorismavo is gebaseerd op het Regionaal Verzuimprotocol Voortgezet (Speciaal) Onderwijs Regio Nijmegen. De hieronder staande notitie is een samenvatting

Nadere informatie

VERZUIMBELEID Globe College 18AN. Inhoudsopgave

VERZUIMBELEID Globe College 18AN. Inhoudsopgave VERZUIMBELEID Globe College 18AN 2016-2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 2 Ziek of absent melden 3 2.1 Ziek worden op school 3 2.2 Ongeoorloofd verzuim 3 3 Te laat komen en ongeoorloofd afwezig 4 3.1 De

Nadere informatie