Verslag SportCafé Bergen op Zoom 15 mei 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag SportCafé Bergen op Zoom 15 mei 2013"

Transcriptie

1 Verslag SportCafé Bergen op Zoom 15 mei 2013 Het SportCafé in Bergen op Zoom werd van tevoren aangekondigd als dé plek om personen en instanties te ontmoeten, die betrokken zijn bij de sport in Bergen op Zoom. Het gaat hier om sportverenigingen, onderwijsinstellingen, sportbedrijven en maatschappelijke organisaties. Een mooie combinatie, want met frisse ideeën en de juiste mensen kunnen er waardevolle initiatieven voor de toekomst ontstaan. Vertegenwoordigers van de bovenstaande instanties schoven hiervoor aan bij Hockeyclub MHC Tempo. Naast de betrokken instanties, die aanwezig waren tijdens het SportCafé zijn alle partijen, die niet in de gelegenheid waren om aanwezig te zijn uiteraard de volgende editie van harte welkom.

2 Inloop(18:30-19:00) Tijdens de inloop van het SportCafé werden de gasten ontvangen in het clubhuis van MHC Tempo. De inloop werd ingevuld met een Funkey Hockey clinic van Funkey hockey docente Maud Lelkens. Funkey is een lesprogramma voor kinderen van vier tot acht jaar waarbij FUN in goed leren bewegen centraal staat, ofwel de KEY is. De lessen zijn gemaakt voor het onderwijs en vooral geschikt voor de gym- of speelzaal. De meeste oefeningen kunnen ook buiten op speelpleinen of wijkveldjes gegeven worden. Dit maakt Funkey zeer geschikt voor op school, de buitenschoolse opvang en als wijkactiviteit. Funkey hockey docente Maud Lelkens leidde de demonstratie tijdens de inloop van het SportCafé. Naast de Funkey Hockey demonstratie werd er tijdens de inloop ook een optreden gegeven door Melissa Lodder vanuit Stichting To Do/DanceMax.

3 Gastspreker Ad van de Vrede, Stichting Aan Zet( 19:00 20:00) Een gezonde sportvereniging is actief bezig met waarden en normen. Als teamleider/ frontline werker bij Stichting Aan Zet in Bergen op Zoom werkt Ad van de Vrede aan een project dat sportverenigingen ondersteunt bij het vormgeven en handhaven van waarden en normen binnen de vereniging. Naar aanleiding van de gebeurtenissen rond de grensrechter die afgelopen jaar slachtoffer werd van geweld op het veld, is er bij sportverenigingen veel vraag naar een gedegen respectbeleid. Tijdens zijn presentatie legde Ad van de Vrede uit hoe zijn project hierbij aansluit en welke verenigingen in Bergen op Zoom deelnemen. Daarnaast onderzoekt hij samen met de aanwezigen of dit onderwerp bij meer verenigingen leeft en wat uw eigen ervaringen zijn. Bij de inleiding heeft Ad van de Vrede gesproken over het allereerste begin: In 2002 was er het themajaar tegen Zinloos Geweld. En in de loop van dat jaar hebben toenmalige jeugdleiders van RKSV Halsteren Ad van de Avert en Jan Besters een boekje gemaakt met gedragsregels bij RKSV Halsteren. In 2005 heb ik met een afvaardiging van het jeugdbestuur van RKSV Halsteren een begin gemaakt met het project Waarden en Normen. Later is een en ander verder ontwikkeld en ook uitgerold bij Lepelstraatse Boys, DOSKO, FC Bergen. En ik heb inmiddels een eerste begin gemaakt bij BVV 63. De ontwikkeling van het project gaat verder. Want contacten met de Bergse Federatie Voetbalclubs, het Centrum voor Jeugd en Gezin en de KNVB zijn gemaakt. Het ziet er naar uit dat we in de Gemeente Bergen op Zoom een mooi geheel gaan krijgen, in samenwerking met elkaar. Ook andere steden ( Goes, Breda) hebben inmiddels belangstelling getoond. Want de verbinding Sport en Maatschappelijke Organisaties is iets wat nog maar zelden echt wordt toegepast. Zeker niet in het geval van preventie van allerlei narigheid welke helaas nog steeds erg veel voorkomt. RKSV Halsteren heeft inmiddels ook een convenant tegen seksuele intimidatie ondertekend. Wat ik vooral benadrukt heb tijdens het Sportcafé is dat een project als dit alleen maar kan slagen wanneer dit gedragen wordt binnen de gehele vereniging. Wanneer men zich bewust is van de noodzaak om tijdig signalen af te geven en bereid zijn om tijdig hulp in te roepen. Alleen een papieren resultaat telt niet. In het nieuwe stroomschema staat nadrukkelijk het Centrum voor Jeugd en Gezin vermeld. Met de aantekening dat deskundigheidsbevordering van het vrijwillig kader zeker een aanrader is. Positief opvoeden, zelfvertrouwen kweken bij de jeugd zijn belangrijke pijlers in de sport. Begeleiding van derden kan daarin een middel zijn.

4 De zeven fasen van het project: 7 fasen: 1- Onderzoek en Analyse door de club 2- Werving Begeleidingscommissie 3- Ontwikkelen Gedragsreglement 4- Betrekken van het clubkader 5- Presentatie aan leden (en ouders) 6- Implementatie (o.a. rol begeleidercommissie); volgen van het stroomschema 7- Evaluatie halverwege en einde seizoen De doorontwikkeling op korte termijn: - Juni 2013: Bijeenkomst Federatie Voetbalclubs met alle sportverenigingen - Aug./Sept : Aandacht voor project Waarden en Normen - Oktober 2013: Theatervoorstelling: Wel Winnen Hé - Contact met CJG - Voortzetting Project W&N bij meerdere clubs Nadere informatie - Ad van de Vrede - Werkzaam bij het team Sociaal Beheer in de gemeente Bergen op Zoom - avdvrede@aanzetboz.nl - Telefoon : Adres : L. Porquinlaan 1, 4611 AM Bergen op Zoom (Gezondheidscentrum) Het is goed dat clubs op zichzelf er verder mee aan de slag gaan. En ik hoop dat dan niet vergeten wordt om vooral ook oog te houden voor het grotere geheel en de achterban in de club erbij te blijven betrekken.op een dergelijke wijze kan deze vorm van werken kans van slagen hebben.

5 Gastsprekers Moss Dolman en Bas Beerlage.(20:00 21:00) Het gebruik van social media als Facebook en Twitter is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Het is zo belangrijk als communicatie-instrument dat het zaak is om er goed mee om te gaan. Moss Dolman, eigenaar van The Winning Concept, en Bas Beerlage, eigenaar van BaseLink, zijn specialist op dit gebied. Zij gaan de uitdaging aan om u inzicht te geven in de mogelijkheden van social media zodat u er echt rendement uit kunt halen. Daarnaast benadrukken zij het belang van protocollen en lichten toe wat u moet doen om hier sturing aan te geven. We weten dat Social Media binnen bedrijven en (sport)verenigingen nog maar mondjesmaat ingezet wordt. We hebben daarom gekozen om 2 zaken te belichten: 1) Wat is het maatschappelijke nut? - Communiceren met leden - Volgen wat er over de vereniging rondgaat - Meten wat de reacties zijn op ontwikkelingen - Vinden van nieuwe leden - In contact treden met supporters 2) Wat kan het commercieel voor nut hebben? - Het biedt een extra platform van uiting voor sponsoren - Het aantal trouwe volgers kan voor een sponsor aantrekkelijk zijn Gedurende de presentatie kwamen er tal van bezwaren aan bod: - Het is hinderlijk dat de jeugd tegenwoordig op die mobieltjes zit - Ik ken niemand binnen het huidige bestuur die dit erbij wil doen - Het is ingewikkeld en kost teveel tijd - Ik heb er geen zin in Over 1 ding werden we het al snel eens met de zaal: het is nu eenmaal 2013 en aan Social Media kun je eigenlijk niet ontkomen. Wij denken dat er veel werk aan de winkel is en kunnen uiteraard een helpende hand bieden bij al dat werk! We hebben aangeboden om onze hulp vrijblijvend in te zetten rondom het Markiezen Toernooi, een gezamenlijk toernooi van de voetbalverenigingen.

6 Afsluiting SportCafé door Arjan van der Weegen, Wethouder Sport.(21:00 21:15) Na de lezingen werden de verschillende betrokken partijen bij het SportCafé bedankt voor hun inzet om het SportCafé te organiseren. Naast de bedankjes was er ook ruimte voor de SoccerCenter Twitter-prijs. Gedurende het SportCafé werden er vragen gesteld over SoccerCenter in Bergen op Zoom en de daarbij behorende sportvragen. Diegene, die de meeste vragen goed had ging er vandoor met een Waardbon van SoccerCenter Bergen op Zoom ter waarde van 100,-. Het was uiteindelijk een spannende strijd, maar toch was Agmaja Kolman de terechte winnaar van deze prijs! Tijdens deze afsluiting kregen de volgende initiatieven de ruimte om hun evenement onder de aandacht te brengen: Roparun. Vereniging Roparun doorkomst Bergen op Zoom heeft als doel een zo feestelijk mogelijke doorkomst van de Roparun vanuit Parijs te organiseren voor alle deelnemende teams. Door de teams een optimale beleving te geven kunnen we meedingen naar de Roparunstad van het jaar; 1e prijs, 2e prijs, 3e prijs. Deze gelden zijn te besteden aan doelen die rechtstreeks gerelateerd zijn aan Roparun doelen met als basis het verbeteren van de kwaliteit van leven van onze zieke medemens. Het thema van 2013 is FLUITEND ON THE RUN. De kleur geel is de basiskleur waarmee wij als doorkomst hoop willen uitdragen. Ons streven is om een geel lint te creëren en zo 15km van de route aan elkaar te binden; een lint dat verbindt. Dit kan alleen met de vele straatvertegenwoordigers, vrijwilligers en allen die zich betrokken voelen bij de Roparun. Lees meer over dit initiatief via de onderstaande link: Samenloop Voor Hoop. In het weekend van 14 en 15 september staat Bergen op Zoom volledig in het teken van de SamenLoop voor Hoop: een uniek, 24 uur durend wandelevenement, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de ziekte kanker en geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Een evenement dat ondanks de ernst van het thema bol staan van amusement, gezelligheid en ontroering. Iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen manier. Hoe? Lees er snel meer over. Leef mee, Loop mee! Samen staan we sterk! Lees meer over dit initiatief via de onderstaande link:

7 Vrijwilligersloket. Stichting Samen voor Bergen op Zoom en Steenbergen heeft tijdens het SportCafé aangekondigd een vrijwilligersloket te ontwikkelen voor de Gemeente Bergen op Zoom. Waar de verschillende instanties terecht kunnen om in contact te komen met een vrijwilliger en voor vrijwilligers om in contact te komen met één van de vele instanties in Bergen op Zoom. Samenwerking met Samen voor Bergen op Zoom en Steenbergen. Sportverenigingen krijgen de mogelijkheid om één jaar te proeven van het concept van Samen Voor. Verenigingen die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dit alsnog doen, door contact op te nemen met Anita Karremans via Verenigingen die zich aanmelden bij Samen Voor krijgen een gratis computer tot hun beschikking van Cargill en stichting Samen Werken. Tijdens de Zomerborrel op 20 juni is het mogelijk om uw project onder de aandacht van de partners te brengen en op die manier matches te maken. Heeft u een groot evenement en bent u op zoek naar materialen, handjes, kennis? Laat het ons weten, dan gaan we kijken of we kunnen helpen in de vorm van een miniveiling. Ook dit jaar krijgen we gezelschap van de Gemeentereiniging! Op geheel eigen wijze gaan zij onze lachspieren trainen. De Zomerborrel is uitsluitend toegankelijk voor partners van Samen voor Bergen op Zoom en Steenbergen. Anita Karremans: Directeur Samen Voor

8 Netwerkborrel Na het formele gedeelte van het SportCafé was het tijd voor het netwerken. Het netwerken is ook het doel van de Gemeente Bergen op Zoom als regie & netwerkgemeente. Tijdens deze netwerkborrel was de intentie, dat betrokken partijen met elkaar in contact kwamen en met elkaar in discussie gingen over het huidige sportklimaat in Bergen op Zoom en over hun eigen sportvereniging, school, maatschappelijk organisatie of bedrijf. Tijdens netwerkborrel was er ook de mogelijkheid om de verenigingen in te laten schrijven bij Stichting Samen Voor. Met trots kunnen we melden, dat 27 verenigingen zich al hebben aangesloten bij de Stichting Samen Voor! Tevens was het mooi om te zien hoeveel partijen na het officiële gedeelte met elkaar in gesprek gingen en contacten uitwisselden over hun vereniging, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisatie of bedrijf. Toekomst SportCafé Om in de toekomst het SportCafé een succesvol en terugkerend karakter te geven is er een samenwerking aangegaan met Stichting Samen Voor. In samenwerking met deze Stichting zullen de volgende SportCafés worden georganiseerd. Tussentijds wordt iedereen op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen omtrent het SportCafé via Social Media: SportCafé Bergen op Mocht u nog vragen hebben omtrent het SportCafé, dan kunt u uw vragen sturen naar onderstaand adres: sportcafe@bergenopzoom.nl

9 Aanwezige partijen: Tijdens het SportCafé waren de onderstaande partijen aanwezig: Sportverenigingen - AV Spado - Bridgeclub Fort Zeekant - FC Bergen - HTV - L.T.C. Olympia - L.T.C. Smash - M.H.C. Tempo - MOC 17 - Nieuw-Borgvliet - t Petangeske - R.K.S.V. Halsteren - R.V. het Markiezaat - SV Dosko - Sic Pugno - TDS (UDI, Genie, BTS en Martinus) - The Flying Shuttle 52 - Wizards of BoZ - WV de Schelde Onderwijsinstellingen - RSG t Rijks Maatschappelijke Organisaties - Agmaja gaat voor Goud! - CCFZ - Centrum voor Jeugd en Gezin. - Combinatiefunctionarissen. - MEE West-Brabant. - RADAR - Samenloop voor Hoop. - Samen voor Bergen op Zoom en Steenbergen. - Stichting Aan Zet. - Stichting Welzijn Ouderen. - TOS. - Vereniging Roparun. - Voetbal Federatie.

10 Bedrijven - Baselink. - FasterForward. - Gijs Proost Fotografie. - SoccerCenter Bergen op Zoom. - The Winning Concept. - Zuid-West TV Gemeente Bergen op Zoom: - Team Educatie & Sport

Since 1930. Een Sponsor overeenkomst tussen : U misschien? Amsterdam s Premier Rugby Club

Since 1930. Een Sponsor overeenkomst tussen : U misschien? Amsterdam s Premier Rugby Club Een Sponsor overeenkomst tussen : & U misschien? AAC Amsterdam Rugby 2011 Waarom sponsor worden? Als sponsor verbindt u zich aan AAC Rugby Amsterdam, de eerste en enige burger rugbyclub in Amsterdam.

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.2 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Veilig Sportklimaat & Verklaring Omtrent Gedrag. Informatie voor vrijwilligers

Veilig Sportklimaat & Verklaring Omtrent Gedrag. Informatie voor vrijwilligers Veilig Sportklimaat & Verklaring Omtrent Gedrag Informatie voor vrijwilligers Versie juli 2015 VEILIG SPORTKLIMAAT Iedere week beleven we samen met miljoenen andere Nederlanders veel plezier aan sport.

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

www.kiwanisgoesdebevelanden.nl

www.kiwanisgoesdebevelanden.nl Fundraising, Friendship Fun Kiwanis is een wereldwijde organisatie, verenigd in lokale serviceclubs, die zich inzet voor de medemens. De aandacht van gaat daarbij in het bijzonder uit naar het welzijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief Centrum voor Jeugd en Gezin Roosendaal

Nieuwsbrief Centrum voor Jeugd en Gezin Roosendaal Nieuws voor professionals op het gebied van opvoeden en opgroeien 10 Nieuwsbrief Centrum voor Jeugd en Gezin Roosendaal In deze nieuwsbrief vindt u als professional, informatie over de ontwikkelingen van

Nadere informatie

Opbouw Presentatie. Missie. Kernwaarden. Do better. Did well. Bewust voortzetten. Projecten richting 2020

Opbouw Presentatie. Missie. Kernwaarden. Do better. Did well. Bewust voortzetten. Projecten richting 2020 Opbouw Presentatie Missie Kernwaarden Norm Gedrag Did well Do better Bewust voortzetten Projecten richting 2020 Missie HV Abcoude is een familieclub waar sportiviteit, prestatie en plezier hand in hand

Nadere informatie

MOC 17 is de grootste voetbalclub van Bergen op Zoom en omstreken.

MOC 17 is de grootste voetbalclub van Bergen op Zoom en omstreken. September 2016 MOC 17 is de grootste voetbalclub van Bergen op Zoom en omstreken. De vereniging is ontstaan uit een fusie van de Rooms Katholieke voetbal- en atletiekvereniging Moed En Volharding Overwint

Nadere informatie

Sportdag gemeente Dongen

Sportdag gemeente Dongen Sportdag gemeente Dongen 25 april 2013 In samenwerking met de combinatiefunctionarissen sport, Atledo, Olympia en MHC Liberty 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Mededelingen vanuit de organisatie... 4 Schoolinformatie...

Nadere informatie

SPONSORBROCHURE SEIZOEN 2015-2016 SAMEN STERK VOOR VOETBALVERENIGING FC BERGEN!

SPONSORBROCHURE SEIZOEN 2015-2016 SAMEN STERK VOOR VOETBALVERENIGING FC BERGEN! SPONSORBROCHURE SEIZOEN 2015-2016 SAMEN STERK VOOR VOETBALVERENIGING FC BERGEN! VOORWOORD WELKOM Bij Voetbalvereniging FC Bergen. Een voetbalclub die uitgaat van de basis, namelijk liefde voor en plezier

Nadere informatie

Onderzoek POD en Sport

Onderzoek POD en Sport 2015 Onderzoek POD en Sport Inhoud Inleiding... 2 Conclusie... 3 Aanbevelingen... 6 Het bestuur... 7 Jeugdtrainers... 8 Jeugdleden... 9 Vrijwilligers... 10 Ouders... 11 Resultaten... 12 1 Inleiding Het

Nadere informatie

THCC. Uit de Hoenderik DE KROMHOUTERS 14E LUSTRUM. Colofon. Uit de Hoenderik

THCC. Uit de Hoenderik DE KROMHOUTERS 14E LUSTRUM. Colofon. Uit de Hoenderik Colofon Uit de Hoenderik Digitale nieuwsbrief seizoen 15-16 nr 4 Redactie-adres/kopij hoenderik@kromhouters.nl Site www.kromhouters.nl Uit de Hoenderik 70 Jaar THCC DE KROMHOUTERS 14E LUSTRUM 1946 2016

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie

Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie R.K.S.V. CLUZONA Voetbalvereniging Cluzona streeft er naar een vereniging te zijn waar zowel de jeugd als volwassenen met veel plezier sporten op een mooie, gezellige

Nadere informatie

Intitiatiefnemer. Partner. Partner. Partner. Partner

Intitiatiefnemer. Partner. Partner. Partner. Partner Intitiatiefnemer Partner Partner Partner Partner Initiatief De verkiezing van de Ondernemer van het Jaar Cranendonck is een initiatief van Kiwanisclub Cranendonck. Kiwanisclub Cranendonck maakt al 12 jaar

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

MOC 17 is met meer dan 1250 leden en ruim 70 elftallen de grootste voetbalclub van Bergen op Zoom en omstreken.

MOC 17 is met meer dan 1250 leden en ruim 70 elftallen de grootste voetbalclub van Bergen op Zoom en omstreken. Augustus 2017 MOC 17 is met meer dan 1250 leden en ruim 70 elftallen de grootste voetbalclub van Bergen op Zoom en omstreken. De vereniging is opgericht op 17 maart 1917 en was zowel een voetbal- als een

Nadere informatie

september / oktober 2015 Naschoolse Activiteiten

september / oktober 2015 Naschoolse Activiteiten september / oktober 2015 Naschoolse Activiteiten Voor alle basisschoolkinderen Wat zijn naschoolse activiteiten? Kinderen van vier tot en met twaalf jaar kunnen na schooltijd meedoen aan naschoolse activiteiten

Nadere informatie

Sponsorprogramma 2015-2017

Sponsorprogramma 2015-2017 Sponsorprogramma 2015-2017 Inleiding / aanleiding Green Planet en Doorten Pesse zien dat de sociale verantwoordelijkheid steeds meer in de wijken en dorpen komt te liggen, ook in Pesse. (Sport-)verenigingen

Nadere informatie

Uw vereniging. Wie heeft een tekort aan vrijwilligers?

Uw vereniging. Wie heeft een tekort aan vrijwilligers? Hubert Habers (30) Opleiding Sportmanagement en Marketing (HBO) Gewerkt op de Jaap Eden IJsbanen 10 jaar werkzaam bij Sportservice Noord-Holland 7 jaar bestuurslid vrijwilligers / communicatie bij Topklasse

Nadere informatie

Jaarplan schooljaar

Jaarplan schooljaar Jaarplan schooljaar 2013-2014 Arnhem, september 2013 Voor u ligt het jaarplan schooljaar 2013-2014. Dit jaarplan bevat de uitgangspunten en doelen die centraal staan bij de invulling van het betreffende

Nadere informatie

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II knvb.nl In dit terugkerende item worden de ontwikkelingen van het Continental 7x7 35/45+ voetbal

Nadere informatie

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens uw beursdeelname

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens uw beursdeelname Krachtstroom voor het genereren van leads tijdens uw beursdeelname Al 12 jaar standervaring; Zo spannend is het acteren op beurzen toch allemaal niet? hoor ik wel eens vaker een trotse standmanager zeggen

Nadere informatie

Heeft u op dit moment kinderen die op zwemles zitten? Bent u een man of een vrouw? In welk jaar bent u geboren?

Heeft u op dit moment kinderen die op zwemles zitten? Bent u een man of een vrouw? In welk jaar bent u geboren? Zwemles is een oer Hollands product. Nergens ter wereld gaan zoveel kinderen op zwemles. Het kan ook niet anders in zo'n waterrijk land. In Nederland worden jaarlijks zo'n 300.000 zwemdiploma's uitgereikt.

Nadere informatie

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Voorwoord Hallo jeugdlid van T.V. Frankrijk, Leuk dat jij in 2015 gaat tennissen bij onze vereniging T.V. Frankrijk. Een vereniging die al lang bestaat en waar

Nadere informatie

SEGMENTATIE VOETBALFANS WELKE TYPEN VOETBALFANS ZIJN ER IN DE BETAALD VOETBAL COMPETITIES

SEGMENTATIE VOETBALFANS WELKE TYPEN VOETBALFANS ZIJN ER IN DE BETAALD VOETBAL COMPETITIES SEGMENTATIE VOETBALFANS WELKE TYPEN VOETBALFANS ZIJN ER IN DE BETAALD VOETBAL COMPETITIES Voetbalfans verschillen van elkaar in hun beleving, drijfveren, wensen en gedrag. Dat vraagt om een gedifferentieerde

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom op het Lansingerland Cup toernooi 2014.

Wij heten u van harte welkom op het Lansingerland Cup toernooi 2014. Voorwoord Wij heten u van harte welkom op het Lansingerland Cup toernooi 2014. De Lansingerland Cup is een jaarlijks terugkerend evenement. De derde editie vindt plaats op zaterdag 14 juni op het mooie

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Deze nieuwsflits start ik met een terugblik op de ouderavond die we afgelopen dinsdagavond gehouden hebben. We mochten deze avond 13 ouders en 14 collega's begroeten. Onze

Nadere informatie

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en???

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? De Zeeuws Barabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) heeft als doel: Het doen beoefenen van sport door doven. Dit doel probeert zij onder meer te bereiken door:

Nadere informatie

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken.

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken. Sk8-Depot is een brand new indoor SKATE, BMX en ROLLERBLADE park gelegen op een goed bereikbare locatie in Antwerpen, goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Sk8-Depot bied sponsors

Nadere informatie

Informatiegids Leercentrum Nijmegen

Informatiegids Leercentrum Nijmegen Informatiegids Leercentrum Nijmegen Inhoud Voorwoord Gegevens Leercentrum Nijmegen Missie Visie en doelen Personeel Publiciteit Het programma Contact met scholen Selectie van leerlingen Internetprotocol

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen regel van de week Ik houd me aan de regels van de school. belangrijke data 15 september informatieavond voorgezet onderwijs voor de ouders uit groep 7 en 8 24 september informatieavond social media 7 oktober

Nadere informatie

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen.

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen. E.V.V.C. Sponsorplan Maatschappelijk verantwoord ondersteunen www.evvc.nl Het helpen bij de ontwikkeling van mens en maatschappij Voetbalvereniging E.V.V.C. Samen scoren De voetbalvereniging E.V.V.C. is

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Vrije tijd & Sport Ik wil graag dat mijn kind leert zwemmen, maar hij past niet in zo n grote groep. Kan het ook anders? Er is vast wel een (gezelligheids)

Nadere informatie

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA In dit boekje vind je alle informatie over RKVV wilhelmina WELKOM BIJ de kanaries Fijn dat je gekozen hebt voor RKVV Wilhelmina. Onze voetbalvereniging bestaat al sinds 1897

Nadere informatie

om iedereen mee te laten spelen, hebben we sponsors nodig die mee willen doen

om iedereen mee te laten spelen, hebben we sponsors nodig die mee willen doen speel mee. doe mee. ONZE HUIDIGE SPONSOREN inhoud voorwoord sponsor mogelijkheden evenementen kalender vrienden van MHC Soest algemene voorwaarden contactgegevens om iedereen mee te laten spelen, hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief t Genseler

Nieuwsbrief t Genseler Nieuwsbrief t Genseler Oktober 2013 Stichting wijkcomité t Genseler info@wijkgenseler.nl Jaargang 2013 Nieuwe website www.wijkgenseler.nl In de afgelopen maanden is er gewerkt aan het vernieuwen van onze

Nadere informatie

SchoolConnect. Een vriendschap tussen jullie school en een school in Ethiopië!

SchoolConnect. Een vriendschap tussen jullie school en een school in Ethiopië! SchoolConnect Een vriendschap tussen jullie school en een school in Ethiopië! SchoolConnect SchoolConnect is een programma van stichting Joni. Het is een samenwerkingsverband tussen scholen in Nederland

Nadere informatie

SamenLoop voor Hoop Loop mee en sta stil bij kanker

SamenLoop voor Hoop Loop mee en sta stil bij kanker Presentatie 28 oktober 2013 SamenLoop voor Hoop Wat is SamenLoop voor Hoop? 24-uur lang Estafette-vorm met teams Survivors staan centraal 3 ceremonies (opening, kaarsen, slot) Beleven, meeleven en doorleven

Nadere informatie

Sfeerverslag Sportcafe #1

Sfeerverslag Sportcafe #1 Sfeerverslag Sportcafe #1 De toekomstbestendige vereniging Het Sportpunt Stichtse Vecht heeft op 5 maart het 1 e sportcafé georganiseerd. In de gezellige ruimte van MHV Maarssen zijn zo n 30 bestuurders

Nadere informatie

Succesvol Netwerken BCLR

Succesvol Netwerken BCLR Welkom bij Succesvol Netwerken voor de BCLR Double Winner! Waar kan je Netwerken? Formele netwerk bijeenkomsten Algemene zakelijke evenementen Sociale, familie, vrije tijd evenementen Ad hoc bijeenkomsten

Nadere informatie

SVHA VRIJWILLIGERSBELEID

SVHA VRIJWILLIGERSBELEID SVHA VRIJWILLIGERSBELEID V1.2 DEFINITIEF, 9 JULI 2018 Sportvereniging Herveld-Andelst, de Zandakkers 43, 6674 DH Herveld 0488-452909 info@svha.nl www.svha.nl Inhoud 1 Inleiding... 2 1.1 Visie en missie...

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid RSC ALLIANCE

Vrijwilligersbeleid RSC ALLIANCE RSC ALLIANCE Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Hoe betrokken bent u?...4 3. Aanmeldprocedure...5 4. Aan de slag!...6 5. Gedragsregels vrijwilligers...7 6. Vertrouwenscontactpersoon (VCP)...8 Pagina 2 1.

Nadere informatie

Utrecht onderweg naar 2016

Utrecht onderweg naar 2016 C O N V E N A N T Utrecht onderweg naar 2016 2 0 1 1-2 0 1 6 Inzake Optimalisering van voetbalverenigingen in Utrecht Partijen (voetbalverengingen) KNVB, Vereniging Sport Utrecht (VSU) & Gemeente Utrecht

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid Vrijwilligersbeleid Het vinden en binden van (nieuwe) vrijwilligers 2016-2020 Voorwoord Voetbal is een teamsport en binnen de teamsport is samenwerken de sleutel tot succes. Dat geldt niet alleen binnen

Nadere informatie

Resultaten leden-enquête 2015. Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015

Resultaten leden-enquête 2015. Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015 Resultaten leden-enquête 2015 Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015 Respons 177 e-mail uitnodigingen verstuurd (225 leden) Overige leden zijn uitgenodigd via website en FaceBook 80 enquêtes zijn ingevuld

Nadere informatie

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens EvenementContact

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens EvenementContact Krachtstroom voor het genereren van leads tijdens EvenementContact Dank allereerst voor alle reacties en vragen naar aanleiding van mijn vorige reeks Tips on Strips. Verschillende partijen vroegen mij

Nadere informatie

Veilig Sportklimaat & Verklaring Omtrent het Gedrag. Informatie voor vrijwilligers, trainers en medewerkers

Veilig Sportklimaat & Verklaring Omtrent het Gedrag. Informatie voor vrijwilligers, trainers en medewerkers Veilig Sportklimaat & Verklaring Omtrent het Gedrag Informatie voor vrijwilligers, trainers en medewerkers Versie 2017 VEILIG SPORTKLIMAAT Elke week beleven we samen met miljoenen andere Nederlanders veel

Nadere informatie

Samen een plan maken... Samen beslissen...over de toekomst!

Samen een plan maken... Samen beslissen...over de toekomst! Eigen Kracht-conferentie voor individuen en families Samen een plan maken... Samen beslissen......over de toekomst! Dat ik zelf kan kiezen wat er gaat gebeuren en zoveel mensen me daarbij steunen, dat

Nadere informatie

Veilig. sportklimaat. Werken aan plezier, veiligheid en respect bij Rotterdamse verenigingen

Veilig. sportklimaat. Werken aan plezier, veiligheid en respect bij Rotterdamse verenigingen Veilig sportklimaat Werken aan plezier, veiligheid en respect bij Rotterdamse verenigingen De pedagogisch adviseur kan helpen beleid op te stellen en uit te voeren 10 gouden regels Zó bereikt uw vereniging

Nadere informatie

GET OUT FIT hoe het zit en

GET OUT FIT hoe het zit en Ingezonden stuk Datum: 15 april 2012 Betreft Toelichting op jeugdprogramma Help het wordt druk bij TC Holten! en GET OUT FIT hoe het zit en Appeltaart uitverkocht! en Dubbele combi. De titels van dit stuk

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL Voorbeeld uitvoeringsprotocol faciliterende regierol Algemeen Het uitvoeringsprotocol heeft betrekking op de volgende onderwerpen: A. Het

Nadere informatie

GRIMMBROS International Volleyball Breda 2009 Nieuwsbrief Tournament Partners

GRIMMBROS International Volleyball Breda 2009 Nieuwsbrief Tournament Partners GRIMMBROS International Volleyball Breda 2009 Nieuwsbrief Tournament Partners Veelbelovend vrijdagavond programma Schrijf je nu nog in voor de clinic zitvolleybal! Voorzitter Arno van Gerven zei het eerder

Nadere informatie

KvK 24470061 BTW NL151091264B01 IBAN NL90 RABO 0152 3988 21

KvK 24470061 BTW NL151091264B01 IBAN NL90 RABO 0152 3988 21 Sponsorbrochure Stichting Rotterdam Volleybal Freek van Leeuwenstraat 1 3059 TN Rotterdam KvK 24470061 BTW NL151091264B01 IBAN NL90 RABO 0152 3988 21 www.rotterdamvolleybal.nl info@rotterdamvolleybal.nl

Nadere informatie

fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje

fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje COLOFON FOTO WERKGROEP OMMOORD Opgericht: 5 februari 1974 Clubavond: Donderdag van 20.00 tot 22.30 uur Zaal open om 19.30 uur Contactgegevens: Joliottoren (nabij

Nadere informatie

Veiligheidsbeleid Z&PC Hatto-Heim

Veiligheidsbeleid Z&PC Hatto-Heim Veiligheidsbeleid Z&PC Hatto-Heim Algemeen bestuur Z&PC Hatto-Heim 15 Jun 2015 VEILIGHEIDSBELEID Z&PC HATTO-HEIM INLEIDING Aanleiding De laatste jaren zijn helaas diverse veiligheidsincidenten bij sportclubs

Nadere informatie

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab Ctylab zoekt aanjager(s) Je hebt misschien al eens van ons gehoord. Een online platform voor klein nieuws en frisse ideeën uit je eigen omgeving. Nu doen we dat nog op Facebook met een kleine groep. Maar

Nadere informatie

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen!

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Inleiding De Stichting Rondje Bergen is 35 jaar geleden opgericht om een hardloopevenement in het mooie Bergen te organiseren. De prachtige

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

Informatie voor instellingen:

Informatie voor instellingen: Informatie voor instellingen: Meer passende tijdsbesteding voor cliënten Invulling geven aan de zorgvraag het sociale netwerk onderhouden en uitbreiden Efficiënter werken voor persoonlijke begeleiders

Nadere informatie

Tolerantieklimaat sportverenigingen Noord-Holland Noord Samenvatting I&O Research Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN Maart 2014

Tolerantieklimaat sportverenigingen Noord-Holland Noord Samenvatting I&O Research Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN Maart 2014 Tolerantieklimaat sportverenigingen Noord-Holland Noord Samenvatting I&O Research Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN Maart 2014 I Handen schudden voor de wedstrijd, heldere communicatie met ouders en

Nadere informatie

Beleidsplan tafeltennisvereniging Smash ( )

Beleidsplan tafeltennisvereniging Smash ( ) Beleidsplan tafeltennisvereniging Smash (2014 2020) Aantal jaren lid Smash in cijfers (leeftijdsopbouw / aantal jaren lid) Leeftijdsopbouw / aantal jaren lid 70 60 50 40 30 20 10 0 0,0 10,0 20,0 30,0

Nadere informatie

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen.

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen. E.V.V.C. Sponsorplan Maatschappelijk verantwoord ondersteunen www.evvc.nl Het helpen bij de ontwikkeling van mens en maatschappij Voetbalvereniging E.V.V.C. Samen scoren De voetbalvereniging E.V.V.C. is

Nadere informatie

Aandacht, affectie, waardering, respect en ondersteuning.

Aandacht, affectie, waardering, respect en ondersteuning. Het Pedagogisch Klimaat Schooljaar 2007 / 2008 Wat is een pedagogisch klimaat? Als we praten over een pedagogisch klimaat binnen Breedwijs Zuid Berghuizen gaat het over de sfeer die de partners willen

Nadere informatie

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou!

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg, wat verstaan jullie daar onder? vragen mensen mij wel eens. De claim zet je ook aan het denken, want het betekent ook dat je eigenwijs

Nadere informatie

Bob Strijbos toernooi 2018

Bob Strijbos toernooi 2018 Bob Strijbos toernooi 2018 JO10 / JO11 & MO11-Pupillen Maandagochtend 2 april 2018 09:30-13:00 Sportcomplex fc VVC Montreallaan 1 2152 KH NIEUW-VENNEP Tel: 0252-682635 Website: www.fcvvc.nl Email: toernooien@fcvvc.nl

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! collectieve vrije dagen hele dag namiddag vrijdag 13 03 2015 1 2 3 4 5 vrijdag 22 05 2015 1 5 vrijdag 10 07 2015 1 2 3 4 5 OPEN MORGEN op woensdag 4 maart a.s. van 09.00 11.30

Nadere informatie

MENUKAART VERENIGINGEN

MENUKAART VERENIGINGEN 1 MENUKAART VERENIGINGEN MENUKAART VVERENIGINGEN Do it Yourself Together 2 INHOUDSOPGAVE Aanbod van Leef!... 4 Organiseren van diverse activiteiten... 5 Bemiddelen als stagemakelaar... 6 Promotie... 7

Nadere informatie

YOUNG BUSINESS CLUB ACHILLES 29 UITNODIGING

YOUNG BUSINESS CLUB ACHILLES 29 UITNODIGING YOUNG BUSINESS CLUB ACHILLES 29 UITNODIGING VOORWOORD Beste young professional, Achilles 29 nodigt je uit op zondag 9 maart, tijdens de wedstrijd Achilles 29 - VVV Venlo, kennis te maken met onze voetbalvereniging.

Nadere informatie

FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg

FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg A.van Beerendonk Van: Griffie Verzonden: woensdag 4 mei 2016 14:44 Aan: A.van Beerendonk Onderwerp: FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg Digitale leeszaal Van: VKKL, Spirato, Knooppunt

Nadere informatie

Sponsoring bij MHC Tempo

Sponsoring bij MHC Tempo www.boordevolreclame.nl Sponsoring bij MHC Tempo MHC Tempo Recreatief- & prestatiehockey Inhoud Welkom bij MHC Tempo Hoofdsponsoren Sympathieke dynamiek Club, sponsor & beleid Overzicht sponsormogelijkheden

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Bericht van directie Meester Martijn (gym) is voor langere tijd afwezig. Zijn jongste zoontje Pelle is ernstig ziek opgenomen in het ziekenhuis in Maastricht met een hersenvliesontsteking.

Nadere informatie

Daarvoor gaat u naar Minters

Daarvoor gaat u naar Minters Opvoeden & Opgroeien Eigen functioneren & Relaties Een leefbare buurt Daarvoor gaat u naar Minters U weet zelf vaak het beste wat goed is voor uzelf of uw gezin. En u gaat voor goede raad of praktische

Nadere informatie

Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden

Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden Meer uitvoeringskracht binnen de vereniging 30 oktober 2010 Voorstelrondje Inhoud workshop Rollen/functies en ambities Inleiding NOC*NSF Hein Veerman Proeftuinen Nieuwe

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER. De Weide van zomer- tot herfstvakantie. Hoogeveen. Sportief

ACTIVITEITENKALENDER. De Weide van zomer- tot herfstvakantie. Hoogeveen. Sportief Sportief Hoogeveen ACTIVITEITENKALENDER Een overzicht van naschoolse activiteiten bij jou in de buurt. Ga op onderzoek uit en ontdek jouw talenten. Er is aanbod voor de groepen 1 tot en met 8. Kijk dus

Nadere informatie

informatie voor jou...

informatie voor jou... informatie voor jou... hockey vereniging de westerduiven met elkaar! Welkom bij hockeyvereniging Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met

Nadere informatie

Opgave 1 Agressie op het sportveld

Opgave 1 Agressie op het sportveld Opgave 1 Agressie op het sportveld Bij deze opgave horen de teksten 1 tot en met 3 uit het bronnenboekje. Inleiding In 12 raakte een grensrechter na afloop van een amateurvoetbalwedstrijd ernstig gewond

Nadere informatie

Sponsormagazine V.V. OLIVEO

Sponsormagazine V.V. OLIVEO Sponsormagazine V.V. OLIVEO V.V. Oliveo Sportlaan 2-2641 AZ Pijnacker www.oliveo.nl Notities Voorwoord Midden in uw marktgebied bevindt zich één van de grotere voetbalverenigingen van de Randstad: Voetbalvereniging

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Geslaagde clinic Wandelvoetbal bij v.v. ONI

Geslaagde clinic Wandelvoetbal bij v.v. ONI In de nieuwsbrief Dongen Beweegt! vindt u informatie en achtergronden over sport en bewegen in de gemeente Dongen. De nieuwsbrief verschijnt 8 tot 10 keer per jaar. Geslaagde clinic Wandelvoetbal bij v.v.

Nadere informatie

oktober Linknieuws Inhoud START BSO DE NIEUWE LINK

oktober Linknieuws Inhoud START BSO DE NIEUWE LINK + oktober Linknieuws 3-10-2014 START BSO DE NIEUWE LINK Op maandag 29 september is Buitenschoolse Opvang de Schaepskooi gestart met naschoolse opvang in het gebouw van De Nieuwe Link. Voortaan heet deze

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport

Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport Geachte lezer, Zeeland Sport is op zoek naar nieuwe sponsors die samen met de club een mooi, nieuw seizoen tegemoet willen gaan. Uw sponsoring zal niet onopgemerkt

Nadere informatie

Almere 24 maart 2015

Almere 24 maart 2015 Almere 24 maart 2015 Voorwoord Welkom op de Olympic Moves regionale finale van Almere! Vandaag gaan jullie met je school sporten tegen andere teams en samen plezier beleven. Door het hele land worden regionale

Nadere informatie

OldStars in de regio

OldStars in de regio OldStars in de regio Landelijk aanspreekpunt Je leven lang voetballen, dat is wat OldStars walking football mogelijk maakt. Dit initiatief om 60-plussers te activeren en weer mee te laten doen aan de (lokale)

Nadere informatie

Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op www.dierenambulancehaarlem.dierenbescherming.nl.

Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op www.dierenambulancehaarlem.dierenbescherming.nl. Colofon Deze brochure wordt aangeboden door: Dierenambulance Noord- Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED 023-524 68 99 Website www.dierenambulancehaarlem. dierenbescherming.nl

Nadere informatie

Bestuursreglement Normen en waarden RKSV DoCoS. door: Karen Schuemie. Ingrid Luk. Marco van Antwerpen

Bestuursreglement Normen en waarden RKSV DoCoS. door: Karen Schuemie. Ingrid Luk. Marco van Antwerpen Bestuursreglement Normen en waarden RKSV DoCoS door: Karen Schuemie Ingrid Luk Marco van Antwerpen Datum: 04-12-2017 Inhoudsopgave 1. Doelstelling van het Bestuursreglement Normen en waarden 2. Gedragsregels

Nadere informatie

SPONSORINFORMATIE

SPONSORINFORMATIE SPONSORINFORMATIE 2017-2018 MHC Leusden MHC Leusden is een club waar families al jaren samen komen om te hockeyen, plezier te hebben en te genieten. Het is een club met clubgevoel. Kernwoord? Gezelligheid!

Nadere informatie

BV SMASH Hoogeveen Raymond van den Brink INDOOR BEACH BADMINTON TOERNOOI. BNL minicongres Hoogeveen

BV SMASH Hoogeveen Raymond van den Brink INDOOR BEACH BADMINTON TOERNOOI. BNL minicongres Hoogeveen BV SMASH Hoogeveen Raymond van den Brink INDOOR BEACH BADMINTON TOERNOOI 1 Agenda - Situatie vóór Indoor Beach Badminton Toernooi - Basis voor verandering - Gezelligheid als uitgangspunt - Kans gekregen,

Nadere informatie

Al eens gedacht aan. G-voetbal?

Al eens gedacht aan. G-voetbal? Al eens gedacht aan G-voetbal? Even voorstellen De Bergse voetbalvereniging M.O.C. 17 is met zijn ongeveer 1100 leden de grootste sportvereniging in de regio. M.O.C. 17 is een familieclub met ambities.

Nadere informatie

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen?

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Scoor dan met ons topaanbod! Een programma van sportbonden en NOC*NSF dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst gedrag aanpakt. Vraag kinderen waarom

Nadere informatie

Bijeenkomst voor burgers van de gemeente Smallingerland

Bijeenkomst voor burgers van de gemeente Smallingerland Bijeenkomst voor burgers van de gemeente Smallingerland Programma 1. Opening en kennismaken 2. Inleiding door wethouder E. Berenst 3. De ambities voor 2012-2015 in vogelvlucht 4. Stellingen debat 1 5.

Nadere informatie

om iedereen mee te laten spelen, hebben we sponsors nodig die mee willen doen

om iedereen mee te laten spelen, hebben we sponsors nodig die mee willen doen speel mee. doe mee. ONZE HUIDIGE SPONSOREN inhoud voorwoord sponsor mogelijkheden evenementen kalender vrienden van mhc soest algemene voorwaarden contactgegevens om iedereen mee te laten spelen, hebben

Nadere informatie

ZOETERMEERSE BASE- & SOFTBALL VERENIGING SPONSOR INFORMATIEFOLDER

ZOETERMEERSE BASE- & SOFTBALL VERENIGING SPONSOR INFORMATIEFOLDER ZOETERMEERSE BASE- & SOFTBALL VERENIGING SPONSOR INFORMATIEFOLDER Inhoudsopgave Introductie Pag. 3 Vervolg Introductie Pag. 4 Van en Voor Iedereen Pag. 5 Materiaal Pag. 6 Sponsormethode Pag. 7 Wat is uw

Nadere informatie

Januari-februari 2015 Naschoolse Activiteiten

Januari-februari 2015 Naschoolse Activiteiten Januari-februari 2015 Naschoolse Activiteiten Voor alle basisschoolkinderen Wat zijn naschooolse activiteiten? Kinderen van vier tot en met twaalf jaar kunnen na schooltijd meedoen aan naschoolse activiteiten

Nadere informatie

Bob Strijbos toernooi 2016

Bob Strijbos toernooi 2016 Bob Strijbos toernooi 2016 D-Pupillen Zaterdagmiddag 26 maart 2016 13:45-17:00 Sportcomplex fc VVC Montreallaan 1 2152 KH NIEUW-VENNEP Tel: 0252-682635 Website: www.fcvvc.nl Email: toernooien@fcvvc.nl

Nadere informatie

Sponsorplan. Internationaal Vogido O14 toernooi

Sponsorplan. Internationaal Vogido O14 toernooi Sponsorplan Internationaal Vogido O14 RKSV VOGIDO Vogido C-Toernooi Tegelerweg 66 7535 CJ Enschede info@vogidoc.nl www.vogidoc.nl Wie zijn wij? Sponsorplan internationaal Vogido O14 Sinds 2003 vind op

Nadere informatie

Pilot schoolsportarrangement

Pilot schoolsportarrangement Pilot schoolsportarrangement Even voorstellen Het bewegingsonderwijs van de basisschool uitvoeren op de accommodatie van de voetbalvereniging onder begeleiding van studenten van het Astrum College en de

Nadere informatie

Ouderbulletin SG De Triade

Ouderbulletin SG De Triade Ouderbulletin SG De Triade Jaargang 2015-2016 nummer 2 Wij doen normaal Hiernaast ziet u een kleine afbeelding van één van de vier soorten posters die we binnenkort op diverse plaatsen in de openbare ruimten

Nadere informatie