DARES oefening HERFSTBLAD 2017 v2.2. Oefening van de regio s R02-R03-R10-R09/R25

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DARES oefening HERFSTBLAD 2017 v2.2. Oefening van de regio s R02-R03-R10-R09/R25"

Transcriptie

1 DARES oefening HERFSTBLAD 2017 v2.2 Oefening van de regio s R02-R03-R10-R09/R25 zaterdag Tijd: 9.00 tot uur

2 2 Naam van de oefening: De oefening is vernoemd naar het jaargetij waarin deze zich afspeelt, namelijk de herfst van Het thema waar het om draait is een sleepboot genaamd MS Bravo. Zij werd gebouwd in 1954 in Millingen a/d Rijn, en heeft een lengte van 22,90 m, een breedte van 5,70 m en een diepgang van 2,10 m. Ze werd opgeleverd met een 300 pk Stork Ricardomotor, deze is vervangen door een 800 pk Mitsubishimotor. Het MS Bravo sleept tijdens dit transport een sleepbak met daarop een tank met 2000 ton brandstof via het Noordhollandsch Kanaal, met als startpunt de Willem 1-sluis in Amsterdam- Noord en als eindpunt de Koopvaardersschutsluis in Den Helder. Scenario oefening: Door diverse oorzaken is er een grote stroomstoring in geheel Nederland en daarbuiten. Deze storing is door het niet voorhanden zijn van reserveonderdelen langdurig. De vitale nutsbedrijven vallen door gebrek aan netspanning uit. Het totale internet en de GSM-netwerken van de diverse providers laten het afweten. Door de overheid worden diverse transporten met vitale hulpgoederen over de weg en het water naar de Randstad gestuurd, waaronder dit transport (Bravo-Transport) met brandstof voor aggregaten en pompen. Het heeft als eindbestemming Den Helder. Omdat er via de normale manier geen communicatie meer mogelijk is heeft de VR-NHN aan DARES gevraagd om dit transport, afkomstig uit Amsterdam, te begeleiden vanaf zaterdagmorgen uur naar Den Helder, via het Noordhollandsch Kanaal over een lengte van 80 kilometer. De capaciteit van DARES R10 is momenteel te klein omdat men mensen heeft geleverd aan het landelijk SILT-team, daarom doet men een beroep op R09/R25, R02 en R03. (medewerking is toegezegd). Het is de bedoeling dat het transport omstreeks uur in Den Helder arriveert. Inleiding: Het scenario is zodanig dat dit tijdens de oefening door meeluisterende derden kan worden uitgelegd als een calamiteit of ramp. Zeg daarom dus duidelijk, i.v.m. de aard van de berichten, voorafgaand en aan het eind van het bericht dat dit een DARES-oefening is. Bemanning van de posten: Het zou ideaal zijn als er zich op elke post 2 personen bevinden: 1 die de radio bedient en 1 die schrijft (afhankelijk van het aantal deelnemers). De berichten zijn klaar en worden aangeleverd. Tijdens het oefengedeelte kan er iets aan deze oefening toegevoegd worden wat niet in dit script staat, improviseren dus.

3 3 Doel van de oefening: Het verzenden van berichten via diverse posten zonder dat er iets aan de inhoud van de oorspronkelijke berichten verandert. Het werken met diverse regio s om elkaar beter te leren kennen en het uittesten van diverse frequentiebanden en modulaties. Uitrusting: Draag een DARES hes of jas. Draag je DARES pas duidelijk zichtbaar. Op elke post dient een bijgewerkt DARES handboek aanwezig te zijn. Globale tijdsplanning: Start oefening voor (plv)rc R10-R9/R25-R DRCC R10 komt in de lucht op Radio- en tijdcheck door DRCC R Radiocheck door de afzonderlijke stations onderling Eerste bericht van deze oefening Laatste bericht van deze oefening Deelnemers pakken in en gaan indien mogelijk naar het eigen DRCC voor evaluatie Einde oefening Opzet oefening:

4 4 Berichtenverkeer loopt van BT via de posten BC, CC naar TL in Schagen en retour naar het BT. Indien de afstand van 60 km tussen BC en CC niet rechtstreeks overbrugd kan worden zal er in Almere een transponder opgesteld worden. Rondje om de kerk: Vanaf TL (Schagen) gaan deze berichten afkomstig van het BT ook als eenrichtingverkeer verder naar LW (Leeuwarden) en daarna naar WB (Westerbork) en retour via BC naar het BT (Bunschoten). Posten, roepletters, frequenties en klanten: nr. afk. naam post QTH regio call naam klant HF VHF UHF NC NetControl DRCC R10 Schoorl R10 PI9DS Sickbock BT Bravo-Transport Bunschoten R09/R25 PI9DU Walrus BC Berichten-Centrum Bunschoten R09/R25 PI9DU Bullebas CC Coördinatie-Centrum Alkmaar R10 PI9DA Tom Poes TL Transport-Leiding Schagen R10 PI9DJ Argus LW Leeuwarden Leeuwarden R02 PI9DN Zielknijper Uitwijk WB Westerbork Westerbork R03 PI9DR Bommel Uitwijk PS Post-Schagen Schagen R10 PA1SR/D Dickerdack

5 5 Frequentieplan: NC (NetControl) DRCC R10 PI9DS PI9DS in Schoorl is tijdens deze oefening NC en luistert uit naar vragen en opmerkingen die buiten het berichtenverkeer van de oefening vallen , en of 7065 MHz* Winlink: DMR: PI9DS Frequentieplan posten: 1 - BT (Bravo-Transport) Bunschoten PI9DU MHz met BC (Bij gebruik transponder VHF) 2 - BC (Berichten-Centrum) Bunschoten PI9DU MHz met TL (VHF bij gebruik transponder) MHz met CC MHz met WB* Winlink: pi9du@winlink.org 3 - CC (Coördinatie-Centrum) Alkmaar PI9DA MHz met BC MHz met TL MHz, MHz met NC Winlink: pi9da@winlink.org 4 - TL (Transport-Leiding) Schagen PI9DJ MHz met CC en PS 7075 MHz met LW* MHz, MHz met NC Winlink: pi9dj@winlink.org 5 - LW (Leeuwarden) Leeuwarden PI9DN 7075 MHz met TL* MHz of MHZ met WB* Winlink: pi9dn@winlink.org 6 - WB (Westerbork) Westerbork PI9DR MHz of MHZ met LW* MHz met BC* Winlink: pi9dr@winlink.org 7 - PS (Post-Sierra) Schagen PA1SR/D MHz met TL MHz met NC * Vaststellen tijdens de radiocheck Nummering van de berichten: Elke post heeft een afkorting van 2 letters die ook gebruikt wordt voor de nummering van de door deze post zelf opgestelde originele berichten. Voorbeeld Bravo-transport stelt een bericht op, de afkorting van deze post is BT, het bericht begint dan met BT en dan een volgnummer (BT01, BT02, enz.). Op deze manier kan in één oogopslag de herkomst van het originele station van het bericht achterhaald worden.

6 6 ACK (ontvangst bevestiging): Tijdens deze oefening wordt geen gebruik gemaakt van het ACK (ontvangst bevestiging) formulier. Telling van het aantal woorden in de check van het berichtenformulier: Woorden met een koppelstreepje [ - ] worden als een woord geteld in de check. Voorbeeld 9-BFT telt als één woord, Post-Schagen telt als één woord. Dit geld ook voor getallen met een punt erin zoals coördinaten, telt als één woord. DARES berichten log: Elke post houdt tijdens de oefening nauwkeurig het DARES berichtenlog bij en stuurt dit naar dares.r10@gmail.com voor evaluatie. Dit geld ook voor de verslagen. De posten: 1 - BT (Bravo-Transport) Roepletters: Zelf invullen. Klant: Walrus Nummering van berichten van deze post begint met BT. Dit is de kapitein van het MS Bravo, een schip wat op weg is van Amsterdam naar Den Helder via het Noordhollandsch Kanaal. Deze post wordt door leden van R9/R25 verzorgd. BT bevindt zich fictief op een sleepboot genaamd MS Bravo. Dit is een transport over water via het Noordhollandsch Kanaal met als startpunt de Willem1-sluis in Amsterdam-Noord en als eindpunt de Koopvaardersschutsluis in Den Helder. 2 - BC (Berichten-Centrum) Roepletters: PI9DU Klant: Bullebas Nummering van berichten van deze post begint met BC. Deze post wordt door R9/R25 verzorgd. BC bevindt zich in Bunschoten en zij verzenden de berichten afkomstig van het BT naar het CC in Alkmaar. Zij onderhouden zij via Winlink contact met NC**. 3 - CC (Coördinatie-Centrum) Roepletters: PI9DA Klant: Tom Poes Nummering van berichten van de post begint met CC Deze post wordt door R10 verzorgd.

7 7 CC bevindt zich in het gebouw van de VR-NHN in Alkmaar en verzorgt het berichtenverkeer tussen het BC en de TL in Schagen. 4 - TL (Transport-leiding) Roepletters: PI9DJ Klant: Argus Deze post wordt door R10 verzorgd. TL bevindt zich tijdens deze oefening bij PA5KK op de Witte Paal 74, 1742 NV Schagen. Deze verzorgt het berichtenverkeer tussen CC en LW in Leeuwarden, en onderhoudt tevens contact met PS. 5 - LW (Leeuwarden) Roepletters: PI9DN Klant: Zielknijper Deze post wordt door R02 verzorgd LW bevindt zich in de het clubgebouw van de FRAG, Avondsterweg 14, 8938 AK Leeuwarden en verzorgt het berichtenverkeer van TL naar WB. Zij onderhouden via Winlink contact met NC**. 6 WB (Westerbork) Roepletters: PI9DR Klant: Bommel Deze post wordt door R03 verzorgd. R03 zit in Westerbork en verzorgt het berichtenverkeer van LW naar BC. Zij onderhouden via Winlink contact met NC**. 7 - PS (Post-Sierra) Roepletters: PA1SR/D Klant: Dickerdack Burgemeester van Schagen. Nummering van berichten van deze post begint met PS. PS wordt door R10 verzorgd en bevindt zich thuis in de shack van PA1SR in Schagen. PS bevindt zich fictief in het gemeentehuis van Schagen en onderhoudt rechtstreeks contact met de TL. ** Indien Winlink aanwezigen op de post.. Stations welke deelnemen aan Het rondje om de kerk verzenden bij binnenkomst van een bericht in dit rondje via Winlink aan NC een bericht met het berichtennummer en tijdstip aankomst. Ook vragen zij om een ontvangstbevestiging (Request read receipt) in dit bericht.

8 8 Afstanden: traject afstand Bunschoten - Alkmaar 62 km Bunschoten - Almere -Alkmaar 63 km (eventueel via transponder) Alkmaar - Schagen 15 km Schagen Leeuwarden 83 km Leeuwarden- Westerbork 66 km Westerbork Bunschoten 110 km Totaal 350 km

DARES oefening BRAVO-TRANSPORT

DARES oefening BRAVO-TRANSPORT Oefeningen D. Verslag van de DARES oefening van 9 september 2017 DARES oefening BRAVO-TRANSPORT Evaluatierapport DARES oefening BRAVO-TRANSPORT Oefening van de regio s R10 en R15/R16 Zaterdag 09-09-2017

Nadere informatie

Evaluatierapport. DARES oefening LENTE ZWALUW v0.2. Oefening van de regio R10

Evaluatierapport. DARES oefening LENTE ZWALUW v0.2. Oefening van de regio R10 Evaluatierapport DARES oefening LENTE ZWALUW v0.2 Oefening van de regio R10 Zaterdag 14-04-2018 Tijd: 10.00 tot 14.00 uur Index 1 INLEIDING... 1 1.1 ALGEMEEN... 1 1.2 HET THEMA... 1 1.3 DOEL VAN HET EVALUATIERAPPORT...FOUT!

Nadere informatie

Evaluatierapport R10. DARES oefening ENIGMA. Oefening van de regio s 1-2-3, 7, 8, 9, 10, 17, 18, 22, 25

Evaluatierapport R10. DARES oefening ENIGMA. Oefening van de regio s 1-2-3, 7, 8, 9, 10, 17, 18, 22, 25 Evaluatierapport R10 DARES oefening ENIGMA Oefening van de regio s 1-2-3, 7, 8, 9, 10, 17, 18, 22, 25 zaterdag 22-09-2018 Tijd: 10.00 tot 13.00 uur Pagina 1 van 14 Inleiding Algemeen Voor dit evaluatierapport

Nadere informatie

Internationale oefening RAIN 2018

Internationale oefening RAIN 2018 Internationale oefening RAIN 2018 Evaluatierapport R10 zaterdag 24-11-2018 Tijd: 13.00 tot 14.30 uur Pagina 1 van 10 Inleiding Algemeen Voor dit evaluatierapport is gebruik gemaakt van de verslagen van

Nadere informatie

Evaluatierapport. DARES oefening HERFSTBLAD-2017 v0.2. Oefening van de regio s R02-R03-R10-R09/R25

Evaluatierapport. DARES oefening HERFSTBLAD-2017 v0.2. Oefening van de regio s R02-R03-R10-R09/R25 Evaluatierapport DARES oefening HERFSTBLAD-2017 v0.2 Oefening van de regio s R02-R03-R10-R09/R25 zaterdag 25-11-2017 Tijd: 9.00 tot 14.00 uur i Index 1 INLEIDING...1 1.1 ALGEMEEN...1 1.2 HET THEMA...1

Nadere informatie

DARES OPLEIDEN, TRAINEN EN CERTIFICEREN WERKBOEK OPLEIDING TRAINING EXAMINERING CERTIFICERING... 2

DARES OPLEIDEN, TRAINEN EN CERTIFICEREN WERKBOEK OPLEIDING TRAINING EXAMINERING CERTIFICERING... 2 Inhoudsopgave: WERKBOEK OPLEIDING TRAINING EXAMINERING CERTIFICERING... 2 OPLEIDEN DEELNEMER... 3 TRAINEN DEELNEMER... 4 CERTIFICEREN DEELNEMER... 5 HET INRICHTEN VAN EEN VELDSTATION... 6 OPLEIDEN VOOR

Nadere informatie

Die Verruckte 67,5 Stunden

Die Verruckte 67,5 Stunden Nieuwsbrief DARES GR15 20e nummer, 11 oktober 2018 Die Verruckte 67,5 Stunden Traditie Jawel, sinds 2014 heeft DARES regio 15/16 de gewoonte om 1 keer per jaar buiten de regio een weekend door te brengen

Nadere informatie

Nationale Hulpverleningsdag in Hoorn

Nationale Hulpverleningsdag in Hoorn Oefeningen. Verslagen van de DARES oefening van 02 oktober 2016 Nationale Hulpverleningsdag in Hoorn ning van R10-R09/R25 hebben van R10 NHN meegedaan: rl ees Jan Keessen ert van Westerlaak eter Godlieb

Nadere informatie

Druk bezochte SAR Katwijk 2016 groot succes!

Druk bezochte SAR Katwijk 2016 groot succes! Nieuwsbrief DARES GR15 12e nummer, 15 september 2016 Druk bezochte SAR Katwijk 2016 groot succes! Beste Johan, De organisatie van SAR Katwijk wil u graag bedanken voor uw deelname aan SAR Katwijk 2016.

Nadere informatie

Het Berichtenformulier en z n gebruik nader verklaard Joop Verdoes 10 december 2011

Het Berichtenformulier en z n gebruik nader verklaard Joop Verdoes 10 december 2011 Het Berichtenformulier en z n gebruik nader verklaard Joop Verdoes 10 december 2011 Inleiding Wanneer twee mensen over een bepaald onderwerp direct inhoudelijk met elkaar kunnen praten is er over het algemeen

Nadere informatie

Radiozendamateurs NVRA vieren 30 jarig bestaan

Radiozendamateurs NVRA vieren 30 jarig bestaan Radiozendamateurs NVRA vieren 30 jarig bestaan Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober houden radiozendamateurs van de Nederlandse Vereniging Radio Amateurs (NVRA) ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan

Nadere informatie

Evaluatierapport R10. Evaluatie Nationale Hulpverleningsdag Hoorn

Evaluatierapport R10. Evaluatie Nationale Hulpverleningsdag Hoorn Evaluatierapport R10 Evaluatie Nationale Hulpverleningsdag Hoorn zondag 30-09-2018 Tijd: 07.30 tot 17.00 uur Pagina 1 van 6 Inleiding Voor dit evaluatierapport is gebruik gemaakt van de verslagen van diverse

Nadere informatie

DARES Oefening AIM 2 maart 2019

DARES Oefening AIM 2 maart 2019 Nieuwsbrief DARES GR15 22e nummer, 17 maart 2019 DARES Oefening AIM 2 maart 2019 Op 14 maart 2015 heeft R15/16 in een oefening getest met veldposten dicht bij elkaar en de effecten van intermodulatie onderzocht.

Nadere informatie

DARES Groep Bergen Op Zoom test Bergse Diepsluis 20 NOV 2005

DARES Groep Bergen Op Zoom test Bergse Diepsluis 20 NOV 2005 DARES Groep Bergen Op Zoom test Bergse Diepsluis 20 NOV 2005 DARES groep Bergen Op Zoom heeft op 20 november 2005 een test gehouden vanaf de Bergse Diepsluis langs de Oesterdam in locatorvak JO21CM op

Nadere informatie

1/12A BESTELREGELING LOODSEN VOOR SCHEPEN MET EEN VLAAMSE HAVEN ALS BESTEMMING

1/12A BESTELREGELING LOODSEN VOOR SCHEPEN MET EEN VLAAMSE HAVEN ALS BESTEMMING 61 1/12A BESTELREGELING LOODSEN VOOR SCHEPEN MET EEN VLAAMSE HAVEN ALS BESTEMMING BaZ nr 1/16B - 2005 vervalt. Artikel 1: Definities In deze procedures wordt verstaan onder: Exploitant: de kapitein maar

Nadere informatie

Capcode. Regio. Actie. Nivo P2000 X X Y Y Y. Regio

Capcode. Regio. Actie. Nivo P2000 X X Y Y Y. Regio Capcode Regio Nivo Actie P2000 X X Y Y Y Regio 0 0 Alle veiligheidsregio's 0 1 Groningen RC: Ton Gielen PA1TGI plvrc: Bram Molenaar PE2AM 0 2 Friesland (PI9DN) RC: Bram Molenaar PE2AM plvrc: Anton Kerkhof

Nadere informatie

maximaal toegestane scheepsafmetingen en en doorvaarthoogtes van van vaste bruggen over provinciale vaarwegen

maximaal toegestane scheepsafmetingen en en doorvaarthoogtes van van vaste bruggen over provinciale vaarwegen maximaal toegestane scheepsafmetingen en en doorvaarthoogtes van van vaste bruggen over provinciale vaarwegen en tevens provinciale objecten over/in niet-provinciale vaarwegen provinciale objecten over/in

Nadere informatie

DARES. Handboek V 1.1. Redactie: Joop Verdoes, PA1JAV Secretaris Stichting DARES

DARES. Handboek V 1.1. Redactie: Joop Verdoes, PA1JAV Secretaris Stichting DARES DARES Handboek V 1.1 Redactie: Joop Verdoes, PA1JAV Secretaris Stichting DARES Disclaimer: De op deze publicatie verkondigde mening vertegenwoordigt voor zover niet anders wordt aangegeven, de persoonlijke

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER: Machtiging radio-amateur. PLAKZEGEL VAN NAF. 10

AANVRAAGFORMULIER: Machtiging radio-amateur. PLAKZEGEL VAN NAF. 10 PLAKZEGEL VAN NAF. 10 1 ALGEMEEN Bij een aanvraag voor een machtiging voor een radiozend- en ontvanginrichting ten behoeve van radio-amateurs in het buitenland moet er specifieke informatie aangeleverd

Nadere informatie

C A L A M I T E I T E N P L A N

C A L A M I T E I T E N P L A N C A L A M I T E I T E N P L A N Ontwerp Dit calamiteitenplan is exclusief voor Midden Zeeland EHMZ Calamiteitenplan V5.0 INHOUD BLZ. Inhoudsopgave 1 1 Inleiding 2 2 Doelstelling 2 3 Uitvoering 3 3.1 Verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Reglement VERON VHF/UHF/SHF Contesten

Reglement VERON VHF/UHF/SHF Contesten 1 Doel Het hoofddoel is het maken van zoveel mogelijk verbindingen en daar plezier in hebben. Andere doelen zijn het verbeteren van eigen vaardigheden, testen van (nieuwe) apparatuur en technieken, ervaring

Nadere informatie

AIS in de praktijk. Agenda. PZV Wintercommissie 2008

AIS in de praktijk. Agenda. PZV Wintercommissie 2008 AIS in de praktijk PZV Wintercommissie 2008 Agenda AIS introductie AIS producten AIS apparatuur Software Installatie Antenne Interface en Bekabeling Software en USB poorten 1 AIS in het kort Bedoeld als

Nadere informatie

Communicatie bij de brandweer

Communicatie bij de brandweer Cursus Bran dweerman Hoofdstuk 4: Communicatie bij de brandweer 1 lesuur Majoor Frank Verplanken Brandweerzone Vlaamse Ardennen Post Oudenaarde frank.verplanken@bvlar.be 1 Inhoud : 1. Inleiding 2. Een

Nadere informatie

Handleiding Zorgaanbieder module

Handleiding Zorgaanbieder module Handleiding Zorgaanbieder module De oplossing voor het berichtenverkeer in de Jeugd wet. Eenvoudig en simpel voor iedere zorgaanbieder Versie: 1.3 Auteur: Zorgverkeer B.V. Datum: Februari 2017 Inhoudsopgave

Nadere informatie

DARES Regio 25 Flevoland

DARES Regio 25 Flevoland DARES Regio 25 Flevoland Opleiding ter certificering van de leden DARES Flevoland De opstellers: PA3FNT, Foeke en PD0JEW, Gerard DARES REGIO 25 FLEVOLAND 2009 Versie 2.1 Pagina 1 van 18 Inhoud: Algemene

Nadere informatie

Back-up procedure. Melding Schip Haven van Rotterdam. Bezoek Schip. Contact. Het Port Community System (PCS) is niet beschikbaar

Back-up procedure. Melding Schip Haven van Rotterdam. Bezoek Schip. Contact. Het Port Community System (PCS) is niet beschikbaar 4 Melding Schip Haven van Rotterdam System Interface Web Interface De procedure is generiek. Het Port Community System (PCS) is niet beschikbaar Hoe te handelen tijdens de storing? U dient zelf te controleren

Nadere informatie

1 Het transport. 1.1 Het transport

1 Het transport. 1.1 Het transport 1 Het transport 1.1 Het transport Het transport vertrekt bij Kautex gevestigd in Tessenderlo en heeft bestemming Volvo Car Corporation te Göteborg dat op enkele kilometers van de haven is gevestigd. 1.1.1

Nadere informatie

Opvallend genoeg? AIS!

Opvallend genoeg? AIS! NAV Recreatievaart 2008 Veiligheid door Communicatie Nederlands Instituut voor Navigatie HISWA te Water IJmuiden 5 september 2008 Wim van der Heijden Ship Monitoring Consultancy Radar reflectors Gezien

Nadere informatie

Dutch Air Rally 2014 (middagvlucht)

Dutch Air Rally 2014 (middagvlucht) Dutch Air Rally 2014 (middagvlucht) Beste deelnemer Leuk dat u meevliegt! De Dutch Air Rally bestaat uit 4 onderdelen: Vluchtvoorbereiding Precisievlucht Fotoherkenning Vaklanding Lees deze inleiding goed

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE AFRICA Eco RACE 2010

PRAKTISCHE INFORMATIE AFRICA Eco RACE 2010 PRAKTISCHE INFORMATIE AFRICA Eco RACE 2010 27 december 2009-10 januari 2010 TIMING Maandag 1 juni 2009 Maandag 30 november 2009 Zondag 27 december 2009 Maandag 28 december 2009 Dinsdag 29 december 2009

Nadere informatie

Mobiele communicatie: reken maar!

Mobiele communicatie: reken maar! Mobiele communicatie: reken maar! Richard J. Boucherie Stochastische Operationele Research Toen : telefooncentrale Erlang verliesmodel Nu : GSM Straks : Video on demand Toen : CPU Processor sharing model

Nadere informatie

Comex Operationeel. Handleiding voor externe medewerkers Pagina 1

Comex Operationeel. Handleiding voor externe medewerkers Pagina 1 Comex Operationeel Handleiding voor externe medewerkers 2012-02 Pagina 1 1. Toegang tot de applicatie: Uw toestel moet beschikken over GPS localisatie vanaf een van onderstaande internet browsers Firefox

Nadere informatie

Programma. Verwachtingen? Airmail-Sailmail-Winlink?? Winlink - Sailmail. Lezing. Vragen

Programma. Verwachtingen? Airmail-Sailmail-Winlink?? Winlink - Sailmail. Lezing. Vragen Verwachtingen? Ik ben Sailmail of Winlink gebruiker Ik gebruik slechts voor email inleiding instellingen onderhoud Ik heb een pactor modem Ik wil kunnen emailen op zee Misschien koop ik een pactor modem

Nadere informatie

Objectbeschrijving sluiscomplex Heumen (Pepijn van Aubel, november 2016)

Objectbeschrijving sluiscomplex Heumen (Pepijn van Aubel, november 2016) Objectbeschrijving sluiscomplex Heumen (Pepijn van Aubel, november 2016) Het sluiscomplex Heumen (km. 1,4) bestaat uit de volgende onderdelen met bijbehorende kentallen: 1) De oude sluis (west) met 3 puntdeuren

Nadere informatie

De toekomst van onze zenders

De toekomst van onze zenders De toekomst van onze zenders Willem Westermann PMSE = Belangenvereniging Programme Making and Special Events @Vakbeurs Theatertechniek, 18 januari 2010 Wat is PMSE? Draadloze AV-industrie, brede branche:

Nadere informatie

Programma. Verwachtingen? Airmail-Sailmail-Winlink?? Winlink - Sailmail. Lezing. Vragen

Programma. Verwachtingen? Airmail-Sailmail-Winlink?? Winlink - Sailmail. Lezing. Vragen Verwachtingen? Ik ben Sailmail of Winlink gebruiker Ik gebruik slechts voor email inleiding instellingen onderhoud Ik heb een pactor modem Ik wil kunnen emailen op zee Misschien koop ik een pactor modem

Nadere informatie

Examenvragen Basis Certificaat Marifonie 3

Examenvragen Basis Certificaat Marifonie 3 Examenvragen Basis Certificaat Marifonie 3 1. VHF kanaal 15 is op de Nederlandse binnenwateren bestemd voor: (1) A. intership verkeer. B. openbaar verkeer. C. intraship verkeer. 2. VHF kanaal 67 wordt

Nadere informatie

N voorjaar zal ik het zendvermogen verlagen? 2 - In het telegrafieverkeer is de gebruikelijke afkorting voor algemene oproep aan alle stations:

N voorjaar zal ik het zendvermogen verlagen? 2 - In het telegrafieverkeer is de gebruikelijke afkorting voor algemene oproep aan alle stations: 1- De Q-code QRP als vraag betekent: N voorjaar 2001 zal ik het zendvermogen verhogen? zal ik het zendvermogen verlagen? zal ik de seinsnelheid verlagen? 2 - In het telegrafieverkeer is de gebruikelijke

Nadere informatie

BIJLAGE B. bij VOORSTEL Convenant RTV-Utrecht. Agendapunt /07. Uitvoeringsregeling. Convenant calamiteitenzender RTV Utrecht

BIJLAGE B. bij VOORSTEL Convenant RTV-Utrecht. Agendapunt /07. Uitvoeringsregeling. Convenant calamiteitenzender RTV Utrecht BIJLAGE B. bij VOORSTEL Convenant RTV-Utrecht Agendapunt 2013.03.25/07 Uitvoeringsregeling Convenant calamiteitenzender RTV Utrecht Versie februari 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Procedures...

Nadere informatie

2 3 4 5 6 7 8 9 10 12,999,976 km 9,136,765 km 1,276,765 km 499,892 km 245,066 km 112,907 km 36,765 km 24,159 km 7899 km 2408 km 76 km 12 14 16 3 6 11 1 12 7 1 2 5 4 3 9 10 8 18 20 21 22 23 24 25 26 28

Nadere informatie

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 12,999,976 km 9,136,765 km 1,276,765 km 499,892 km 245,066 km 112,907 km 36,765 km 24,159 km 7899 km 2408 km 76 km 12 14 16 1 12 7 3 1 6 2 5 4 3 11 9 10 8 18 20 21 22 23 24 26 28 30

Nadere informatie

De toekomst van onze zenders

De toekomst van onze zenders De toekomst van onze zenders Willem Westermann PMSE = Belangenvereniging Programme Making and Special Events @Vakbeurs Theatertechniek, 18 januari 2010 Een serieuze bedreiging Draadloze industrie, brede

Nadere informatie

GPS. Global Positioning System, werking en toepassingen. Maarten Mennes Mei 2006.

GPS. Global Positioning System, werking en toepassingen. Maarten Mennes Mei 2006. GPS. Global Positioning System, werking en toepassingen. Maarten Mennes Mei 2006. GPS is de afkorting voor Global Positioning System. In dit werkstuk zal ik uitleggen hoe het systeem werkt en wat je ermee

Nadere informatie

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Een zendamateur: wat is dat? Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Dat kan via de microfoon, maar ook via Morse signalen, amateurtelevisie,

Nadere informatie

BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE

BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE MEDEDELING VAN DE RAAD VAN HET BIPT VAN 13 NOVEMBER 2018 MET BETREKKING TOT DE COMMUNI- CATIE AAN BOORD VAN ZEESCHEPEN IN DE FREQUENTIEBANDEN 457,5125-457,5875

Nadere informatie

zuiger, drijfstang en krukas

zuiger, drijfstang en krukas XMILE reinigt motoren inwendig. De foto's laten het inwendige deel zien van een Caterpillar 3608 scheepsmotor. Gegevens: * Motor staat aan boord van MS "Isabel" * 3.600 pk bij 1.000 omwentelingen. * Brandstof:

Nadere informatie

Dodelijk ongeval bij werkzaamheden in koelruimte Ms. Sierra King, voor de kust van Namibië

Dodelijk ongeval bij werkzaamheden in koelruimte Ms. Sierra King, voor de kust van Namibië Dodelijk ongeval bij werkzaamheden in koelruimte Ms. Sierra King, voor de kust van Namibië - 1 - Dodelijk ongeval bij werkzaamheden in koelruimte Ms. Sierra King, voor de kust van Namibië, 11 januari 2014

Nadere informatie

Zenderfrequenties, de stand van zaken

Zenderfrequenties, de stand van zaken Zenderfrequenties, de stand van zaken Willem Westermann PMSE = Belangenvereniging Program Making and Special Events @Omroep Flevoland, 25 november 2014 Een serieuze bedreiging PMSE/draadloze productiemiddelen,

Nadere informatie

Uitwerking LES 21 N CURSSUS ) B De eigenschappen in de troposfeer bepalen in belangrijke mate de voorplating van radiogolven in de :

Uitwerking LES 21 N CURSSUS ) B De eigenschappen in de troposfeer bepalen in belangrijke mate de voorplating van radiogolven in de : 1) B De eigenschappen in de troposfeer bepalen in belangrijke mate de voorplating van radiogolven in de : A) VHF- en de HF- band ( HF- band werkt via de ionosfeer ruimte golven-) B) VHF band (troposfeer

Nadere informatie

Technical Tip 20 België. SMS Comfort voor de Pay2me functie van M-banxafe

Technical Tip 20 België. SMS Comfort voor de Pay2me functie van M-banxafe Technical Tip 20 België Versie 1.0.64 SMS Comfort voor de Pay2me functie van M-banxafe Pay2me is een service van Banksys over het GSM netwerk. Het laat je toe bank transacties uit te voeren via uw GSM

Nadere informatie

PMSE Ruimte voor draadloze microfoons

PMSE Ruimte voor draadloze microfoons Uit: Zichtlijnen 137, juli 2011 Ruimte voor draadloze microfoons Voor gebruikers van draadloze microfoons verandert er de komende jaren een en ander. In overleg met Agentschap Telecom is bereikt dat met

Nadere informatie

Nieuwsbrief Services

Nieuwsbrief Services Nieuwsbrief Services Herkent u dit? U weet dat het van belang is om een nieuwsbrief uit te sturen naar uw klanten, maar door drukte op uw kantoor komt het er vaak maar niet van om deze nieuwsbrieven op

Nadere informatie

Een schema invullen

Een schema invullen 12. In regel 35 staat: Ze lezen de krant en volgen het nieuws ook op radio, tv en online. Wie worden bedoeld met Ze? Vul in: lezen de papieren krant en volgen het nieuws ook op radio, tv en online. Vul

Nadere informatie

Mantelstroom filters. Toepassingen mantelstroom filters

Mantelstroom filters. Toepassingen mantelstroom filters Mantelstroom filters Toepassingen mantelstroom filters Waarom worden mantelstroom filters gebruikt? Mantelstroom filters kennen vele toepassingen. Hier enkele voorbeelden: Bij EndFed antennes zodat niet

Nadere informatie

Vereniging van Radio Zendamateurs (VRZA)

Vereniging van Radio Zendamateurs (VRZA) Vereniging van Radio Zendamateurs (VRZA) Inleiding Je leest deze brochure omdat je een geïnteresseerd persoon bent, die belangstelling heeft voor buitengewone dingen. Of je vindt het leuk om met andere

Nadere informatie

Digital (voice) 434.000 Digital (voice) Digitale experimenten

Digital (voice) 434.000 Digital (voice) Digitale experimenten DMR en het gebruik van SIMPLEX-frequenties op 70cm Voor degene die op 70cm in digital voice - of FM-mode simplexverbindingen wil maken of eens graag wil experimenteren hiermee, voorziet het bandplan in

Nadere informatie

Reglement van de IARU CW HF-velddag 2015 Reglement van de nationale SSB HF-velddag 2015

Reglement van de IARU CW HF-velddag 2015 Reglement van de nationale SSB HF-velddag 2015 Reglement van de IARU CW HF-velddag 2015 Reglement van de nationale SSB HF-velddag 2015 België wordt uitgeroepen tot rampgebied. Vaste communicatiemiddelen zijn uitgevallen en er is een stroomonderbreking

Nadere informatie

BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE

BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE MEDEDELING VAN DE RAAD VAN HET BIPT VAN 24 JANUARI 2017 MET BETREKKING TOT DE COMMUNICATIE AAN BOORD VAN ZEESCHEPEN IN DE FREQUENTIEBANDEN 457,5125-457,5875

Nadere informatie

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden JOTA-JOTI en CAMRAS Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden gemaakt. Hierbij wordt hulp ingeroepen

Nadere informatie

Verslag veldoefening zaterdag 6 juni 2015 door Bert PC4Y

Verslag veldoefening zaterdag 6 juni 2015 door Bert PC4Y Nieuwsbrief DARES GR15 9e nummer, 15 december Verslag veldoefening zaterdag 6 juni 2015 door Bert PC4Y Op zaterdagmorgen 6 juni jl. was het zo ver: DARES veldoefening om interferentie tussen 144,825 MHz

Nadere informatie

BICS Instructiekaart E-MELDPLICHT MET BICS 4.00. E-MELDPLICHT met BICS 4.00. Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. Instructies Melden met BICS

BICS Instructiekaart E-MELDPLICHT MET BICS 4.00. E-MELDPLICHT met BICS 4.00. Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. Instructies Melden met BICS BICS Instructiekaart E-MELDPLICHT MET BICS 4.00 Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. 1 Dit document bevat de beknopte (werk)instructies voor schippers die moeten voldoen aan de meldplicht (m.n. de elektronische

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel gemeente Haarlemmermeer Raadsvoorstel 2015.0018350 onderwerp Verordening elektronisch berichtenverkeer Haarlemmermeer 2015 Portefeuilehouder drs. Theo Weterings en Marjolein Steffens-van de Water Steller

Nadere informatie

Modem en Codec. Telematica. Amplitude-modulatie. Frequentie-modulatie. Soorten modems. Fase-modulatie

Modem en Codec. Telematica. Amplitude-modulatie. Frequentie-modulatie. Soorten modems. Fase-modulatie Modem en Codec Telematica Data Transmissie (Fysieke laag) Hoofdstuk 6 t/m 8 Een modem gebruikt analoge signalen om digitale signalen te versturen Een codec gebruikt digitale signalen om analoge signalen

Nadere informatie

Afschrift voor radiotelegrafisten

Afschrift voor radiotelegrafisten Afschrift voor radiotelegrafisten + 2009 AFDELING KUST 2 1/3 OFFICIELE RADIOBERICHTEN BESTEMD VOOR DE BELGISCHE KOOPVAARDIJSCHEPEN HET BELMAR-SYSTEEM BaZ 1/3-2008 vervalt BELANGRIJK: De gezagvoerders van

Nadere informatie

DARES NIEUWSBRIEF EEN UITGAVE VAN DE STICHTING DARES. 1 JUNI 2017 JAARGANG 1 NR.11 OVER DEZE NIEUWSBRIEF

DARES NIEUWSBRIEF EEN UITGAVE VAN DE STICHTING DARES. 1 JUNI 2017 JAARGANG 1 NR.11 OVER DEZE NIEUWSBRIEF DARES NIEUWSBRIEF EEN UITGAVE VAN DE STICHTING DARES. 1 JUNI 2017 JAARGANG 1 NR.11 Inhoud Over deze nieuwsbrief Bestuursnieuws Regio nieuws R25 & R09 DARES M-NL Regio nieuws R10 DARES NHN Verenigingen,

Nadere informatie

Hoe werkt Winlink 2000

Hoe werkt Winlink 2000 Winlink 2000, e-mail via de ether. De Standaard voor DARES digitale noodcommunicatie. Uitleg van deze digitale mode en een handreiking hoe de apparatuur gebouwd kan worden. Hoe werkt het Winlink systeem.2

Nadere informatie

AIS nader verklaard. Wat zijn de functies van AIS?

AIS nader verklaard. Wat zijn de functies van AIS? AIS nader verklaard AIS (Automatic Identification System) is de naam van een systeem waarmee het voor schepen mogelijk is om andere schepen te identificeren, en om de voortbeweging van deze schepen te

Nadere informatie

Back-up procedure. Melding Gevaarlijke Stoffen Rotterdam en Moerdijk. Bezoek Schip. Contact. Het Port Community System (PCS) is niet beschikbaar

Back-up procedure. Melding Gevaarlijke Stoffen Rotterdam en Moerdijk. Bezoek Schip. Contact. Het Port Community System (PCS) is niet beschikbaar 2 Melding Gevaarlijke Stoffen Rotterdam en Moerdijk De procedure is generiek. Het Port Community System (PCS) is niet beschikbaar U bent zelf verantwoordelijk voor controle op ontvangst van berichten die

Nadere informatie

Raadsvoorstel onderwerp Verordening elektronisch berichtenverkeer Haarlemmermeer 2015

Raadsvoorstel onderwerp Verordening elektronisch berichtenverkeer Haarlemmermeer 2015 gemeente Haarlemmermeer Raadsvoorstel 2015.0045609 onderwerp Verordening elektronisch berichtenverkeer Haarlemmermeer 2015 Portefeuillehouder Steller drs. Theo Weterings en Marjolein Steffens-van de Water

Nadere informatie

DARES Checklist door : DARES versie: 16dec2012

DARES Checklist door : DARES versie: 16dec2012 DARES Checklist door : DARES versie: 16dec2012 Inhoudsopgave Persoonlijke data... A. Alarmering... B. Netcontrol voorbereiden... C. Netcontrol script... D. Activeren teams... E. Persoonlijke Uitrusting...

Nadere informatie

Begripsbepalingen: wettelijke vertegenwoordiger van het kind directeur van de Haanstra Basisschool

Begripsbepalingen: wettelijke vertegenwoordiger van het kind directeur van de Haanstra Basisschool Aannamebeleid Haanstra Basisschool Procedure betreffende het aannemen van nieuwe leerlingen. Begripsbepalingen: Ouder/verzorger: Directie: Haanstra: wettelijke vertegenwoordiger van het kind directeur

Nadere informatie

Privé berichten Elektronische berichten die een medewerk(st)er niet uit hoofde van zijn of haar functie ontvangt of

Privé berichten Elektronische berichten die een medewerk(st)er niet uit hoofde van zijn of haar functie ontvangt of CVDR Officiële uitgave van Echt-Susteren. Nr. CVDR70878_1 25 november 2015 E-mail protocol Echt-Susteren 2006 De raad van de gemeente Echt-Susteren, gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Voorspellen, tekst lezen en verwijswoorden begrijpen

Voorspellen, tekst lezen en verwijswoorden begrijpen Voorspellen, tekst lezen en verwijswoorden begrijpen 1. Kijk naar de tekst. Voorspel waar de tekst over gaat. Let op de titel, de kopjes en de plaatjes. 2. Lees de uitleg. In een tekst staan vaak verwijswoorden.

Nadere informatie

Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62. Editie mei HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden.

Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62. Editie mei HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden. Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62 Editie mei 2018 HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden. Afdelingsbijeenkomst mei 2018 op: vrijdag 11 mei 2018, aanvang 20.00 uur LT WiFi door

Nadere informatie

RMA procedure. Reparaties en verkoopretouren

RMA procedure. Reparaties en verkoopretouren RMA procedure Reparaties en verkoopretouren AMPCO FLASHLIGHT SALES - Proostwetering 50-3543 AH Utrecht - sales@ampco-flashlight.nl - Tel.: +31 (0)30 2414070 Inhoud Inhoud 1 RMA procedure 2 Aanmelden van

Nadere informatie

Servicenormen gemeente Korendijk

Servicenormen gemeente Korendijk KNDK/2010/4238 Servicenormen gemeente Korendijk Algemeen 1. Indien degene met wie u telefonisch contact zoekt op dat moment niet telefonisch bereikbaar is, bieden wij u altijd aan om u terug te bellen

Nadere informatie

Verslag veldoefening 5 juli 2014 door PC4Y en PCØKR

Verslag veldoefening 5 juli 2014 door PC4Y en PCØKR Nieuwsbrief DARES GR15 7e nummer, 15 september 2014 Verslag veldoefening 5 juli 2014 door PC4Y en PCØKR Locatie: Dagkampeerterrein Madestein, Madepolder Den Haag Na een paar tropische dagen was er juist

Nadere informatie

Examen N-Examen Voorschriften, procedures en techniek

Examen N-Examen Voorschriften, procedures en techniek Blad 1 De netheid van het werk kan invloed hebben op de beoordeling Examen N-Examen Voorschriften, procedures en techniek Door een weerstand loopt een stroom van 1 ampère. De spanning over deze weerstand

Nadere informatie

Vergunningen radiozendamateurs. Uitvoeringsbeleid

Vergunningen radiozendamateurs. Uitvoeringsbeleid Vergunningen radiozendamateurs Uitvoeringsbeleid Inleiding Aanleiding Juridische grondslag Nut en noodzaak vergunningen opnieuw onderzocht Inhoudelijk: relaisstations Planning relaisstations 2 meter Discussie

Nadere informatie

BIA. Personeelsveer en sleepassistent Benzine Installatie Amsterdam. Navigare Necesse

BIA. Personeelsveer en sleepassistent Benzine Installatie Amsterdam. Navigare Necesse Personeelsveer en sleepassistent Benzine Installatie Amsterdam Navigare Necesse Lengte 16,06 Breedte 3,85 Diepgang 1,60 Hoogte 2,20-2,80 Spantvorm S-spant Tonnage 9 ton Personeelsveer en sleepassistent

Nadere informatie

Laatste update: 16 okt 2015 (pa0fot). Aanvullingen en correcties op de agenda zijn welkom!

Laatste update: 16 okt 2015 (pa0fot). Aanvullingen en correcties op de agenda zijn welkom! Agenda: Activiteiten en markten 20-10- recentste versie op www.pi4vlb.nl en members.home.nl/tom.koeken/zoronde: Voor de z.o.-ronde: alleen de komende 4 tot 6 weken vermelden Voor alle activiteiten geldt:

Nadere informatie

JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS

JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden gemaakt. Hierbij wordt hulp ingeroepen

Nadere informatie

Les D-02 Datacommunicatie op Ethernet en Wifi netwerken

Les D-02 Datacommunicatie op Ethernet en Wifi netwerken Les D-02 Datacommunicatie op Ethernet en Wifi netwerken In deze les staan we stil bij datacommunicatie op Ethernet netwerken en Wifi netwerken. 2.1 Wat is datacommunicatie? We spreken van datacommunicatie

Nadere informatie

Formulier Beoordelen. I Persoonsgegevens, beoordelingstijdvak en -resultaat. II Beoordelingsstaat. III Beoordelingsgesprek

Formulier Beoordelen. I Persoonsgegevens, beoordelingstijdvak en -resultaat. II Beoordelingsstaat. III Beoordelingsgesprek Formulier Beoordelen Het beoordelingsformulier is onderverdeeld in drie delen: I) persoonsgegevens, beoordelingstijdvak en resultaat, II) beoordelingsstaat en III) beoordelingsgesprek. I Persoonsgegevens,

Nadere informatie

Temperatuur logger synchronisatie

Temperatuur logger synchronisatie Temperatuur logger synchronisatie Juni 10, 2010 1 / 7 Temperatuur logger synchronisatie Introductie Twee of meerdere ontvangers van het Multilogger systeem kunnen met de temperature logger synchronisatie

Nadere informatie

1/17 SCHELDE SLEPEN VAN MOEILIJK HANDELBARE SCHEPEN EN/OF VARENDE TUIGEN

1/17 SCHELDE SLEPEN VAN MOEILIJK HANDELBARE SCHEPEN EN/OF VARENDE TUIGEN 107 afspraken maakt die voor de verkeersdeelnemers en de omgeving ook duidelijk zijn intenties duidelijk kenbaar maakt door een duidelijk vaargedrag; gebruik maakt van de mogelijkheid informatie te krijgen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER TOT HET VERKRIJGEN VAN EEN HINDERATTEST

AANVRAAGFORMULIER TOT HET VERKRIJGEN VAN EEN HINDERATTEST DIENST ECONOMIE AANVRAAGFORMULIER TOT HET VERKRIJGEN VAN EEN HINDERATTEST EERSTE AANVRAAG AANVRAAG TOT VERLENGING De instructies opgenomen in de bijlage bij dit formulier aandachtig lezen alvorens het

Nadere informatie

Hoofdfietsnet Gelderland

Hoofdfietsnet Gelderland Hoofdfietsnet Gelderland Anita Stienstra Coördinator team Fiets Provincie Gelderland 11 december 2018 Provincie Gelderland 11 december 2018 2 Gelderse Omgevingsvisie Gaaf Gelderland Duurzaam, verbonden

Nadere informatie

De Veldtest van 14 maart 2015 door PC4Y i.s.m. PCØKR

De Veldtest van 14 maart 2015 door PC4Y i.s.m. PCØKR Nieuwsbrief DARES GR15 8e nummer, 26 maart 2015 De Veldtest van 14 maart 2015 door PC4Y i.s.m. PCØKR Na twee eerdere vergeefse pogingen om een veldtest te organiseren, was het dan toch eindelijk gelukt

Nadere informatie

Sponsoring. Voor bijkomende informatie kan u uiteraard steeds terecht bij onderstaande contactpersoon:

Sponsoring. Voor bijkomende informatie kan u uiteraard steeds terecht bij onderstaande contactpersoon: Sponsoring Geachte, In 2008 kende de 46 ste editie van de Zuidkempense Pijl een overdonderend succes. We konden voor een primeur zorgen met de eerste live-uitzending van een amateurwielerwedstrijd in België.

Nadere informatie

Naam: Speltak: Groep:

Naam: Speltak: Groep: JOTA 2013 Naam: Speltak: Groep: NATO alfabet Er zijn in de wereld vele nationale spelalfabetten, maar het NATO - alfabet is het internationale spelalfabet. Een Engelsman, Roemeen, Canadees, Duitser of

Nadere informatie

Proefexamen N najaar 2001

Proefexamen N najaar 2001 Proefexamen N najaar 2001 1- De Q-code QRT betekent: houd op einde bericht ik word gestoord 2 - In het telegrafieverkeer is de gebruikelijke afkorting om de roepletters van het tegen station en het eigen

Nadere informatie

Communicatie. Wijzigingen van bestelformulieren worden gedaan door Marketing en gecommuniceerd naar de inrichters, met Ivo in de CC.

Communicatie. Wijzigingen van bestelformulieren worden gedaan door Marketing en gecommuniceerd naar de inrichters, met Ivo in de CC. Communicatie Om het proces van een inrichting goed te laten verlopen, is een goede en duidelijke communicatie erg belangrijk. We maken daarom gebruik van de volgende communicatielijnen. De inrichters hebben

Nadere informatie

SportUp For Life 1 Vzw SportUp 2010

SportUp For Life 1 Vzw SportUp 2010 SportUp For Life 1 Serious Request Music for Life We schrijven 2004 : de Nederlandse radiozender 3FM plaatst voor het eerst een stille ramp in de schijnwerpers. Onder de naam Serious Request sloten drie

Nadere informatie

Verwachtingen? Programma. Aanleg installatie. Aanleg installatie - overzicht installatie

Verwachtingen? Programma. Aanleg installatie. Aanleg installatie - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 38 4 / 38 - overzicht installatie - antenne langdraad > 12,5 meter

Nadere informatie

THEMA 2 BELLEN EN MAILEN - A2

THEMA 2 BELLEN EN MAILEN - A2 s avonds tijdens de avond s middags tijdens de middag s nachts tijdens de nacht s ochtends tijdens de ochtend achter de achternaam de avond (-en) de bal (-len) aan de andere kant van iets of iemand, niet

Nadere informatie

Veiligheidsregio in vogelvlucht. Jos Stierhout

Veiligheidsregio in vogelvlucht. Jos Stierhout Veiligheidsregio in vogelvlucht Jos Stierhout Programma Welkom door Steven van de Looij Veiligheidsregio in grote lijnen Film 24 uur veiligheidsregio Bezoek meldkamer Dieper in de organisatie Onze programma

Nadere informatie

Zenderfrequenties, de stand van zaken

Zenderfrequenties, de stand van zaken Zenderfrequenties, de stand van zaken Willem Westermann & Dré Klaassen PMSE = Belangenvereniging Program Making and Special Events @MC Theater, 14 november 2011 Een serieuze bedreiging PMSE/draadloze productiemiddelen,

Nadere informatie

RISICOBESCHOUWING VERVOER GEVAARLIJKE STOFFEN OVER HET SPOOR

RISICOBESCHOUWING VERVOER GEVAARLIJKE STOFFEN OVER HET SPOOR GEMEENTE TILBURG RISICOBESCHOUWING VERVOER GEVAARLIJKE STOFFEN OVER HET SPOOR Clarissenhof Tilburg Auteur L. Jansen Datum 25 augustus 2014 Pagina 1 van 14 Pagina 2 van 14 Inhoud 1 Inleiding... 4 1.1 Onderzoek...

Nadere informatie