Natuurtoets initiatieven 099,168 en 170 te Oosterwold

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Natuurtoets initiatieven 099,168 en 170 te Oosterwold"

Transcriptie

1 Natuurtoets initiatieven 099,168 en 170 te Oosterwold

2

3 Inhoudsopgave 1. Inleiding Samenvatting... 4 Conclusie Context Ondergrond Huidig gebruik Kenschetsen van de ontwikkelplannen Ecologische waarden Effecten Flora- en faunawet Boswet Nationaal Natuurnetwerk Natuurbeschermingswet Aanbevelingen Bronnen... 10

4 1. Inleiding Voor de ruimtelijke onderbouwing bij de initiatieven 099, 168 en 170 is het noodzakelijk dat een natuurtoets wordt opgesteld. Deze natuurtoets heeft als doel inzicht te geven in hoe deze projecten zich verhouden tot de juridische regels die gelden op het gebied van natuurbescherming. Deze zijn achtereenvolgens: Nationaal natuurnetwerk (voorheen Ecologische hoofdstructuur), Boswet, Floraen faunawet en Natuurbeschermingswet. 2. Samenvatting Het huidige agrarische gebruik van de percelen heeft geen ecologische waarde. De initiatieven 099, 168 en 170 zullen de ecologische waarde vergroten. De extensivering van het gebruik, de grotere diversiteit aan groenvoorzieningen en structuren in het landschap, in combinatie met de relatief grote kavels zullen een positieve invloed op de biodiversiteit hebben. De bosrand heeft wel een hoge ecologische waarde. Hier leven veel zang- en roofvogels, zoogdieren en insecten. Omdat geen ontwikkelingen buiten de percelen plaatsvinden zijn hier geen negatieve effecten te verwachten. Indien de bouwperiode in het broedseizoen valt, dienen maatregelen getroffen te worden om het broeden van weidevogels te voorkomen. Conclusie De ontwikkelplannen voor initiatief 099, 168 en 170 hebben geen ecologisch negatief effect op de percelen en hun omgeving. 3. Context De beoogde percelen zijn gepositioneerd op een huidig akkerbouwperceel en grenzen aan de zuidoostzijde aan een bestaand bosperceel in beheer bij Staatsbosbeheer. Dit bos bestaat uit twee bosvlakken met populieren. De onderbegroeing bestaat uit brandnetels en vlierstruiken. Het noorden van de percelen grenst aan het plangebied voor de Eemvallei. Dit zal in de toekomst een natuur- en recreatiegebied worden, bestaande uit grasland, bos en moeras. De percelen worden vanuit het noordoosten ontsloten door een ontsluitingsweg van het type karrespoor. Deze weg volgt de noordelijke grens van de initiatieven.

5 Afbeelding plangebied 3.1 Ondergrond De bodem is opgebouwd uit een circa 3 meter dikke laag zeeklei met daaronder diverse bodemlagen die zijn ontstaan na de laatste ijstijd door uitspoeling van de stuwwal Utrechtse Heuvelrug. Deze zandige uitspoelingen hebben vervolgens onder invloed gestaan van veen en kreekvorming en overstromingen zoals de St. Elisabethvloed en van de golfslag vanuit de voormalige Zuiderzee. Deze invloeden liggen te diep om invloed te hebben op de bovengrond.

6 3.2 Huidig gebruik Het huidige perceel wordt gepacht door de stichting Erf, die de grond gebruikt voor intensieve biologische akkerbouw. Minimaal één keer per jaar wordt de grond omgeploegd. Het bos aan de zuidoostgrens is een productiebos van Staatsbosbeheer. In het bos ligt op ongeveer 50m vanaf de bosrand een ruiterpad en op 200m vanaf de bosrand een fietspad. Bos is voor houtproductie en recreatie. De volgende foto s geven een impressie van het gebied in de maand november. Het plangebied met de bosrand. De laanbomen op de horizon staan langs de Goudplevierweg. De bosrand vanaf de Goudplevierweg Begroeiing bosrand

7 4. Kenschetsen van de ontwikkelplannen De initiatiefnemers hebben de intentie om binnen de door de gemeente Almere gegeven kaders, een zelfvoorzienende natuurlijke woonomgeving te creëren met een duurzaam karakter. De kavel van initiatief 099 bestaat uit 2.800m² landschapskavel, 1.060m² landbouwkavel en 800m² standaardkavel. De kavel van initiatief 168 bestaat uit 3.500m² landschapskavel en 1.500m² standaard kavel. De kavel van initiatief 170 bestaat uit 1.750m² landschapskavel, 2.000m² landbouwkavel en 250m² standaardkavel. De initiatieven zullen alle een woonhuis van tussen de 100 en 180m² BVO bouwen. Deze woonhuizen komen op het midden of noordelijk van het midden van de kavel, op een minimale afstand van 20m vanaf de bosrand. Op de percelen zal een kleine moestuin, schuur of plantenkas gerealiseerd worden. Het nieuw te realiseren bosgebied zal voor een groot deel bestaan uit zogenoemd voedselbos. Om de gebouwen te ontsluiten zal ca 1.800m² verharding worden aangelegd. Dit is inclusief een half verharde ontsluitingsweg van 100m die vanaf de Goudplevierweg langs de bosrand loopt. Het landschapskaveldeel van alle initiatieven zal omgevormd worden tot natuur. De waterbergingen zullen natuurlijke oevers krijgen en indien mogelijk worden aangesloten op de toekomstige waterloop in de Eemvallei. Dit zal het leefgebied van aquatisch gebonden flora en fauna vergroten. Dit is een uitbreiding van het ecologische potentieel en opzichte van het huidige agrarische gebruik.

8 Het oppervlak voor stadslandbouw zal uitsluitend voor eigen gebruik voorzien in biologisch verbouwde gewassen. Om het bodemleven terug te brengen zal niet meer geploegd worden. Ook zal er geen gebruik meer worden gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Gezien de grote voedselrijkdom van de grond, zal ook geen (kunst)mest meer worden gebruikt. 5. Ecologische waarden Het heeft geen zin om een gerichte flora- en faunainventarisatie te verrichten. Eventuele ecologische waarden zouden van korte duur zijn door het oogsten en bewerken van de grond. De bestaande flora heeft daarom geen ecologische waarde. Alleen aan de randen van de akkerbouw komen algemeen voorkomende planten, zoals brandnetel, gras en weegbree voor Er komen diverse soorten dieren voor. Het ree gebruikt het gebied om te foerageren. In het voorjaar wordt het gebied gebruikt als broedgebied voor weidevogels zoals de kieviet. De bosrand wordt gebruikt als vliegroute en jachtgebied voor vleermuizen. De volgende vleermuissoorten zijn gesignaleerd in het naastliggend bosperceel: gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, laatvlieger en rosse vleermuis. 6. Effecten Bij de te verwachten effecten is met name gekeken naar de negatieve effecten van de initiatieven. 6.1 Flora- en faunawet Binnen de Flora- en faunawet geldt een algemene vrijstelling ten behoeve van de ruimtelijke ontwikkeling voor licht beschermde soorten. Binnen deze initiatieven gaat het om vleermuizen en weidevogels. Wel geld voor deze soorten een zorgplicht. De bebouwing komt niet dichter dan 20 meter van de bosrand, waardoor de corridorfunctie voor vleermuizen niet onderbroken wordt. Weidevogels zijn kwetsbaar tijdens het broedseizoen. Indien de bouw start of plaatsvindt in of vlak voor het broedseizoen zal de bouw uitgesteld moeten worden, of moeten vooraf maatregelen genomen worden om het broeden te voorkomen. 6.2 Boswet Het Oosterwold valt buiten de bebouwde kom zoals dit is begrensd onder de boswet. Dit betekent dat voor meldingen van vellingen een meldingsplicht geldt, alsook een herplantplicht. Het plangebied bevat geen houtopstanden waardoor deze bepalingen op dit plan niet van toepassing zijn.

9 6.3 Nationaal Natuurnetwerk Het Oosterwold is op een klein gebied in het Kathedralenbos na niet als NNN begrensd. Het gebruik van de percelen, in combinatie met de afstand tot dit gebied, leid niet tot aantasting van de wezenlijke kenmerken en waarden van dit gebied. 6.4 Natuurbeschermingswet Rond het Oosterwold liggen een aantal Natura 2000-gebieden die onder de Natuurbeschermingswet beschermd zijn: Oostvaarderplassen, Lepelaarsplassen, Markermeer/IJmeer en Gooimeer- Zuidoever/Eemmeer. De aard van de beschreven initiatieven maakt het onwaarschijnlijk dat deze een negatief effect hebben op de instandhoudingsdoelen. De foerageerfunctie van kiekendieven rond de Oostvaardersplassen is als mogelijk effect van initiatieven binnen Oosterwold onderzocht. Uit dit onderzoek blijkt dat het plangebied net buiten de foerageerfunctie valt. Negatieve effecten zijn hier dan ook niet te verwachten.

10 7. Aanbevelingen Om de ecologische diversiteit te vergroten kunnen verschillende maatregelen genomen worden. Te denken valt aan de volgende maatregelen of voorzieningen: Toepassen van vogel en vleermuisvriendelijke verlichting. Plaatsen van nestkasten voor zang en roofvogels. Plaatsen van vleermuiskasten Planten van voor bijen, vlinders en andere insecten aantrekkelijke gewassen en het plaatsen van/een plaats beschikbaar stellen voor een bijenkast. Afstemmen van de oogst van het voedselbos op het broedseizoen. Bijvoorbeeld geen struiken planten, waarvan de vruchten in mei geoogst worden nabij een aantrekkelijke broedplek voor vogels. 8. Bronnen J. Reinhold, A-J Haarsma, J.R. Regelink & H. J. G. A Limpens, Vleermuizen in Flevoland: een beschermde diergroep in beeld gebracht - Eindrapportage LBF Landschapsbeheer Flevoland i.s.m. Zoogdiervereniging VZZ, Arnhem. Nico Beemster, Ben Koks, Ron van der Hut, Madeleine Postma 2012 Foeragerende kiekendieven in en rondom de Oostvaardersplassen in A&W-rapport 1701 Altenburg & Wymenga ecologisch onderzoek, Feanwâlden. Intergemeentelijke structuurvisie Oosterwold Gemeente Almere, Gemeente Zeewolde. Juli 2013

Briefrapport. aanleiding en methode. SAB Arnhem B.V. datum: 30 januari betreft: Quick scan Flora en Fauna, Bloksteegweg 1

Briefrapport. aanleiding en methode. SAB Arnhem B.V. datum: 30 januari betreft: Quick scan Flora en Fauna, Bloksteegweg 1 Briefrapport van: ons kenmerk: SAB Arnhem B.V. KUEN/80685 datum: 30 januari 2009 betreft: Quick scan Flora en Fauna, Bloksteegweg 1 aanleiding en methode Aan de Bloksteegweg 1, te Borne (gemeente Borne)

Nadere informatie

Notitie flora en fauna

Notitie flora en fauna Notitie flora en fauna Titel/locatie Projectnummer: 6306 Datum: 11-6-2013 Opgesteld: Rosalie Heins Gemeente Baarn is voornemens om op de locatie van de huidige gemeentewerf een nieuwe brede school ontwikkelen.

Nadere informatie

Quickscan natuur terrein aan de Bosruiter in Zeewolde

Quickscan natuur terrein aan de Bosruiter in Zeewolde Quickscan natuur terrein aan de Bosruiter in Zeewolde 22 december 2011 Zoon buro voor ecologie Colofon Project: Quickscan natuur terrein aan de Bosruiter in Zeewolde Opdrachtgever: mro Uitvoerder Zoon

Nadere informatie

Quick scan Ecologie Tunnel Leijenseweg Gemeente De Bilt

Quick scan Ecologie Tunnel Leijenseweg Gemeente De Bilt Quick scan Ecologie Tunnel Leijenseweg Gemeente De Bilt CONCEPT Omgevingsdienst Regio Utrecht juli 2012 kenmerk/ opgesteld door beoordeeld door Ronald Jansen Dagmar Storm INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding...

Nadere informatie

Bijlage. Bodemonderzoek

Bijlage. Bodemonderzoek Bijlagen Bijlage Bodemonderzoek Bijlage Archeologisch onderzoek Bijlage Ecologische beoordeling Geactualiseerde ecologische beoordeling van de inrichting van een parkeerplaats

Nadere informatie

Briefrapport. Globale ligging plangebied. AANLEIDING EN METHODE. De heer E.J. Overbeek. datum: 16 september 2011. quick scan flora en fauna

Briefrapport. Globale ligging plangebied. AANLEIDING EN METHODE. De heer E.J. Overbeek. datum: 16 september 2011. quick scan flora en fauna Briefrapport aan: van: ons kenmerk.: De heer E.J. Overbeek SAB RIJS/110253 datum: 16 september 2011 betreft: quick scan flora en fauna AANLEIDING EN METHODE In Diepenheim (gemeente Hof van Twente, provincie

Nadere informatie

QUICK SCAN FLORA EN FAUNA. Heilleweg 21 te Sluis

QUICK SCAN FLORA EN FAUNA. Heilleweg 21 te Sluis QUICK SCAN FLORA EN FAUNA Heilleweg 21 te Sluis 1 QUICK SCAN FLORA EN FAUNA Heilleweg 21 te Sluis Opdrachtgever: A.C. Dingemans Heilleweg 21 4524 KL Sluis Opgesteld door: ZLTO Advies Cereshof 4 4463 XH

Nadere informatie

Notitie Flora- en faunaonderzoek Enter

Notitie Flora- en faunaonderzoek Enter Notitie Flora- en faunaonderzoek Enter Ff-onderzoek Wierdenseweg, Enter Datum: 19-9-2013 Opgesteld door: Vincent de Lenne Projectnummer: 6444 Aanleiding en doel Binnen het plangebied (zie bijlage 1) wordt

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Flora en fauna De Monarch I, II, III en IV

Ruimtelijke onderbouwing Flora en fauna De Monarch I, II, III en IV Notitie Contactpersoon ing. M.M. (Margaret) Konings Datum 18 juli 2012 Ruimtelijke onderbouwing Flora en fauna De Monarch I, II, III en IV Algemeen In opdracht van Monarch heeft Tauw in 2011 en 2012 onderzoek

Nadere informatie

Aanvullend onderzoek Kempkensberg te Groningen. A&W-notitie 2588kev

Aanvullend onderzoek Kempkensberg te Groningen. A&W-notitie 2588kev Aanvullend onderzoek Kempkensberg te Groningen A&W-notitie 2588kev Opdrachtgever Gemeente Groningen Referentie Heijden, E. van der. Aanvullend onderzoek Kempkensberg te Groningen. A&W-notitie 2624. Altenburg

Nadere informatie

Natuurtoets Kop Zuidas

Natuurtoets Kop Zuidas Natuurtoets Kop Zuidas Planteam Groen, ecologie, stedelijke Recreatie en Water Maart 2009 Inhoud Samenvatting... 3 Inleiding... 3 Eerder onderzoek... 3 Begrenzing plangebied... 4 Beschrijving van het gebied...

Nadere informatie

Ecologische beoordeling bestemmingsplanwijziging van een landbouwperceel bij De Falom

Ecologische beoordeling bestemmingsplanwijziging van een landbouwperceel bij De Falom Ecologische beoordeling bestemmingsplanwijziging van een landbouwperceel bij De Falom Opdrachtgever Referentie Projectbureau de Centrale As Heijden, E. van der 2017. Ecologische beoordeling bestemmingsplanwijziging

Nadere informatie

Bijlage 3. Ecologische beoordeling van herinrichting twee percelen te Bontebok

Bijlage 3. Ecologische beoordeling van herinrichting twee percelen te Bontebok Bijlage 3 Ecologische beoordeling van herinrichting twee percelen te Bontebok 1 Ecologische beoordeling van herinrichting twee percelen te Bontebok (gemeente Heerenveen) Opdrachtgever Referentie Gemeente

Nadere informatie

Memo oplegnotitie natuurtoets Gesterkoog pagina 2/

Memo oplegnotitie natuurtoets Gesterkoog pagina 2/ Memo oplegnotitie natuurtoets Gesterkoog pagina 2/6 Afbeelding 2. Impressie plangebied met mogelijk te kappen bomen. 1.2 Wijzigingen toetsingskader Het project wordt uitgevoerd in 2017. Op 1 januari 2017

Nadere informatie

Vleermuisonderzoek Vlietsingel, Medemblik

Vleermuisonderzoek Vlietsingel, Medemblik Aan Witteveen+Bos De heer W.B. Roosen Contactpersoon Kenmerk Status Datum M.A. (Martin) Heinen 16-265 concept 14 september 2016 Betreft Vleermuisonderzoek Vlietsingel, Medemblik Omschrijving Inleiding

Nadere informatie

Notitie. Referentienummer Datum Kenmerk november Betreft Notitie actualisatie natuuronderzoek Willevenstraat te Schaijk

Notitie. Referentienummer Datum Kenmerk november Betreft Notitie actualisatie natuuronderzoek Willevenstraat te Schaijk Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 254564 13 november 2014 254564 Betreft Notitie actualisatie natuuronderzoek Willevenstraat te Schaijk 1 Aanleiding en doel De ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor

Nadere informatie

Memo. Figuur 1 Ligging Planlocatie (rode ster) (Bron: Google Maps)

Memo. Figuur 1 Ligging Planlocatie (rode ster) (Bron: Google Maps) Memo nummer 1 datum 10 februari 2014 aan Ron Vleugels Gemeente Maastricht van Luc Koks Antea Group Ton Steegh kopie project Sporthal Geusselt-stadion projectnummer 265234 betreft Toetsing natuurwetgeving

Nadere informatie

Briefrapport Flora en fauna

Briefrapport Flora en fauna Briefrapport Flora en fauna aan: van: ons kenmerk: Verkerk Vastgoed B.V. SAB (contactpersoon dhr. E. de Bos / dhr. S. van der Zon) DBOS/ZON/130474 datum: 19 februari 2014 betreft: Quick scan flora en fauna

Nadere informatie

memo INLEIDING GEBIEDSBESCHERMING ZAND/ZON/ c.c.: datum: 22 augustus 2013 Achterweg 48, Lisse

memo INLEIDING GEBIEDSBESCHERMING ZAND/ZON/ c.c.: datum: 22 augustus 2013 Achterweg 48, Lisse memo aan: van: OG ZAND/ZON/130372 c.c.: datum: 22 augustus 2013 betreft: Achterweg 48, Lisse INLEIDING Bij alle ruimtelijke ingrepen moet rekening gehouden worden met de aanwezige natuurwaarden in en om

Nadere informatie

Wijzigingsblad (2) Natuurlijk & zelfvoorzienend wonen in Oosterwold. Referentienummer Ruimtelijke onderbouwing initiatief 168.

Wijzigingsblad (2) Natuurlijk & zelfvoorzienend wonen in Oosterwold. Referentienummer Ruimtelijke onderbouwing initiatief 168. Ruimtelijke onderbouwing Initiatief 168 Wijzigingsblad (2) Natuurlijk & zelfvoorzienend wonen in Oosterwold Referentienummer Ruimtelijke onderbouwing initiatief 168 Status Gepubliceerd Wijzigingsblad Versienummer

Nadere informatie

Quick scan ecologie. Mientweg 5 & 29 te Lutjewinkel

Quick scan ecologie. Mientweg 5 & 29 te Lutjewinkel Quick scan ecologie Mientweg 5 & 29 te Lutjewinkel Samenvatting Inhoud H 01 Aanleiding Voor de Mientweg 5 en Mientweg 29 te Lutjewinkel wordt een ruimtelijke ontwikkeling voorbereidt. Het gaat om de ontwikkeling

Nadere informatie

Memo. Inleiding. Werkzaamheden. Aan. Hilke de Vries Van. Carola van den Tempel CC Datum 9 september 2016 Betreft

Memo. Inleiding. Werkzaamheden. Aan. Hilke de Vries Van. Carola van den Tempel CC Datum 9 september 2016 Betreft Aan Hilke de Vries Van Carola van den Tempel CC Datum 9 september 2016 Betreft Memo Kap en Werkzaamheden Groene Lint Project Activiteiten Quatrebras Inleiding De gemeente Haarlemmermeer, Rijkswaterstaat

Nadere informatie

Bijlage 3: Natuurtoets Westhavendijk (KuiperCompagnons)

Bijlage 3: Natuurtoets Westhavendijk (KuiperCompagnons) Bijlage 3: Natuurtoets Westhavendijk 14-16 (KuiperCompagnons) NATUUR Kader De Flora- en faunawet (hierna: Ffw) beschermt alle in het wild levende zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën. Van deze soortgroepen

Nadere informatie

Bureaustudie natuurwaarden Nijverheidstraat te Nederhemert

Bureaustudie natuurwaarden Nijverheidstraat te Nederhemert Bureaustudie natuurwaarden Nijverheidstraat te Nederhemert Datum : 30 oktober 2014 Opdrachtgever : Pouderoyen BV Opgesteld door : ir. N. Arts Projectnummer : P14-0202 Inleiding Initiatiefnemer is voornemens

Nadere informatie

Nieuwe bedrijfslocaties

Nieuwe bedrijfslocaties E c o l o g i s c h e i n v e n t a r i s a t i e Om de uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan Midwolda-Nieuwlandseweg Arts/Rulo te toetsen, is een ecologische inventarisatie uitgevoerd. Tevens is gekeken

Nadere informatie

memo datum: 22 juli 2011

memo datum: 22 juli 2011 memo aan: van: Buro SRO Laneco datum: 22 juli 2011 betreft: 1 Inleiding Aan de Koterweg te Barneveld is de sloop van een voormalig kruisgebouw voorgenomen. In de plaats hiervan worden 17 zorgappartementen

Nadere informatie

Beschermde soorten in Hasselt (Overijssel)

Beschermde soorten in Hasselt (Overijssel) Beschermde soorten in Hasselt (Overijssel) Het belang voor de fauna van bestemmingsplan Hasselt binnen de veste Versie 1 25 november 2008 Zoon buro voor ecologie Colofon Titel Ondertitel Opdrachtgever

Nadere informatie

Briefrapport AANLEIDING EN METHODE. Oikia advies t.a.v. S. Rambags. datum: 2 januari quick scan flora en fauna

Briefrapport AANLEIDING EN METHODE. Oikia advies t.a.v. S. Rambags. datum: 2 januari quick scan flora en fauna Briefrapport aan: van: ons kenmerk.: Oikia advies t.a.v. S. Rambags SAB RIJS/110574 datum: 2 januari 2012 betreft: quick scan flora en fauna AANLEIDING EN METHODE In Katwijk (gemeente Cuijk, provincie

Nadere informatie

Briefrapport AANLEIDING EN METHODE. Dhr. J. Wilbrink HRL/ZON/130586. datum: 17 april 2014. quick scan flora en fauna Pongeweg 4-6 te Hall

Briefrapport AANLEIDING EN METHODE. Dhr. J. Wilbrink HRL/ZON/130586. datum: 17 april 2014. quick scan flora en fauna Pongeweg 4-6 te Hall Briefrapport aan: van: c.c.: Dhr. J. Wilbrink SAB HRL/ZON/130586 datum: 17 april 2014 betreft: quick scan flora en fauna Pongeweg 4-6 te Hall AANLEIDING EN METHODE Op het perceel Pongeweg 4-6 te Hall (gemeente

Nadere informatie

Briefrapport AANLEIDING EN METHODE. De heer J. Arends. datum: 20 april quick scan flora en fauna

Briefrapport AANLEIDING EN METHODE. De heer J. Arends. datum: 20 april quick scan flora en fauna Briefrapport aan: van: ons kenmerk: De heer J. Arends SAB RIJS/110571 datum: 20 april 2012 betreft: quick scan flora en fauna AANLEIDING EN METHODE In Opheusden (gemeente Neder-Betuwe, provincie Gelderland)

Nadere informatie

Quick scan ecologie Jan Vermeerstraat te Rucphen

Quick scan ecologie Jan Vermeerstraat te Rucphen Quick scan ecologie Jan Vermeerstraat te Rucphen Quick scan ecologie Jan Vermeerstraat te Rucphen Auteur Opdrachtgever Projectnummer Ingen T. Ursinus Scanopy 12.144 concept november 2012 foto omslag Els

Nadere informatie

Verkennend natuuronderzoek locatie Hessenweg

Verkennend natuuronderzoek locatie Hessenweg Verkennend natuuronderzoek locatie Hessenweg 101 te Dalfsen Onderzoek naar het voorkomen van beschermde soorten en gebieden Datum: 09-10-2012 Auteur: A. Tuitert Opdrachtgever: Aveco de Bondt Rapportnummer:

Nadere informatie

Herinrichtingsplan Hollandse Hout (Lelystad, Flevopolder): aanvullend onderzoek en vervolgstappen

Herinrichtingsplan Hollandse Hout (Lelystad, Flevopolder): aanvullend onderzoek en vervolgstappen 1 Herinrichtingsplan Hollandse Hout (Lelystad, Flevopolder): aanvullend onderzoek en vervolgstappen Opdrachtgever Referentie Staatsbosbeheer, Deventer Biezenaar, P. 2015. Herinrichtingsplan Hollandse Hout

Nadere informatie

Grip op ecologische risico s met de Ecologische Kosten-Baten Analyse Aukje Beerens (ARCADIS)

Grip op ecologische risico s met de Ecologische Kosten-Baten Analyse Aukje Beerens (ARCADIS) Grip op ecologische risico s met de Ecologische Kosten-Baten Analyse Aukje Beerens (ARCADIS) Even opwarmen: Wat is natuur? Natuur volgens bevoegde gezagen Aspect Gezichtspunt bodem Wat is natuur? Definitie

Nadere informatie

Briefrapport AANLEIDING EN METHODE. Gemeente Dinkelland t.a.v. dhr. H. Zegeren. datum: 22 juni quick scan flora en fauna

Briefrapport AANLEIDING EN METHODE. Gemeente Dinkelland t.a.v. dhr. H. Zegeren. datum: 22 juni quick scan flora en fauna Briefrapport aan: van: ons kenmerk: Gemeente Dinkelland t.a.v. dhr. H. Zegeren SAB RIJS/110164.01 datum: 22 juni 2012 betreft: quick scan flora en fauna AANLEIDING EN METHODE In Ootmarsum (gemeente Dinkelland,

Nadere informatie

Aanvullend ecologisch onderzoek Handelsweg 24 Kamerik

Aanvullend ecologisch onderzoek Handelsweg 24 Kamerik Aanvullend ecologisch onderzoek Handelsweg 24 Kamerik Tussentijdse rapportage Concept Uitgave: juni 2017 Watersnip-rapport 17A021 Colofon Titel Aanvullend ecologisch onderzoek Handelsweg 24 Kamerik Tussentijdse

Nadere informatie

Toets flora en fauna Herinrichting locatie Spreeuwenstraat 11 te Nijmegen

Toets flora en fauna Herinrichting locatie Spreeuwenstraat 11 te Nijmegen Toets flora en fauna Herinrichting locatie Spreeuwenstraat 11 te Nijmegen Datum : 27 maart 2014 Projectnummer : 13-0255 Opdrachtgever : Bureau Verkuylen Inleiding Aanleiding In verband met de voorgenomen

Nadere informatie

Briefrapport. Globale ligging plangebied AANLEIDING EN METHODE. Gemeente Oldenzaal t.a.v. de heer F. van Es. datum: 23 november 2011

Briefrapport. Globale ligging plangebied AANLEIDING EN METHODE. Gemeente Oldenzaal t.a.v. de heer F. van Es. datum: 23 november 2011 Briefrapport aan: van: ons kenmerk.: Gemeente Oldenzaal t.a.v. de heer F. van Es SAB RIJS/110671 datum: 23 november 2011 betreft: quick scan flora en fauna AANLEIDING EN METHODE In Oldenzaal (gemeente

Nadere informatie

FLORA EN FAUNA QUICKSCAN

FLORA EN FAUNA QUICKSCAN FLORA EN FAUNA QUICKSCAN Ecologisch onderzoek ALMERE OOSTERWOLD KAVEL 537 JULI 2017 1 FLORA EN FAUNA QUICKSCAN in opdracht van: Joost Vijvers en Merel Kuchler kavelnummer: 537 uitgevoerd door: Marjolijn

Nadere informatie

Nader onderzoek naar vleermuizen Nieuw Graswijk te Assen

Nader onderzoek naar vleermuizen Nieuw Graswijk te Assen Nader onderzoek naar vleermuizen Nieuw Graswijk te Assen Nader onderzoek naar vleermuizen Nieuw Graswijk te Assen Inhoud Rapport en bijlagen 21 juli 2010 Projectnummer 015.36.02.71.00 I n h o u d s o

Nadere informatie

Soortenonderzoek Julianahof Zeist

Soortenonderzoek Julianahof Zeist Soortenonderzoek Julianahof Zeist 21 sept 2013 ZOON ECOLOGIE Colofon Titel Soortenonderzoek Julianahof Zeist Opdrachtgever mro Uitvoerder ZOON ECOLOGIE Auteur C.P.M. Zoon Datum 21 sept 2013 ZOON ECOLOGIE

Nadere informatie

Quickscan natuur Mauritslaan Werkhoven

Quickscan natuur Mauritslaan Werkhoven Quickscan natuur Mauritslaan Werkhoven 15 november 2012 ZOON ECOLOGIE Colofon Titel Opdrachtgever Uitvoerder Auteur Datum Quickscan natuur Mauritslaan Werkhoven m RO Zoon Ecologie C.P.M. Zoon ZOON ECOLOGIE

Nadere informatie

memo datum: 28 maart 2012

memo datum: 28 maart 2012 memo aan: van: Buro SRO Laneco datum: 28 maart 2012 betreft: Quick scan flora en fauna Politiebureau Schoonhoven 1 Inleiding Op de locatie van het voormalige politiebureau te Schoonhoven is de nieuwbouw

Nadere informatie

Laagraven Investment t.a.v. dhr. W. Toet Datum 27 juli 2017 Projectnummer Flora & fauna Liesbosch Nieuwegein

Laagraven Investment t.a.v. dhr. W. Toet Datum 27 juli 2017 Projectnummer Flora & fauna Liesbosch Nieuwegein Memo Ter attentie van Laagraven Investment t.a.v. dhr. W. Toet Datum 27 juli 2017 Projectnummer 160712 Auteur Ir. T.F. Kroon Onderwerp Flora & fauna Liesbosch Nieuwegein SAMENVATTING ONDERZOEKEN FLORA

Nadere informatie

Rapportage: Eric Verkaik Veldwerk: Elmar Prins. Quickscan. Spankerenseweg 20 Dieren

Rapportage: Eric Verkaik Veldwerk: Elmar Prins. Quickscan. Spankerenseweg 20 Dieren Rapportage: Eric Verkaik Veldwerk: Elmar Prins Quickscan Spankerenseweg 20 Dieren februari 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Gegevens plangebied... 2 3 Methode... 3 4 Resultaten... 3 4.1 Bureaustudie...

Nadere informatie

Notitie verkennend Flora- en faunaonderzoek Lettele

Notitie verkennend Flora- en faunaonderzoek Lettele Notitie verkennend Flora- en faunaonderzoek Lettele Butersdijk nabij nummer 21, Lettele Datum: 12-3-2014 Opgesteld door: Vincent de Lenne Projectnummer: 6546 Aanleiding en doel Aan de Butersdijk, nabij

Nadere informatie

Notitie Flora en faunawet bestemmingsplan Centrum Best; Locatie ten noorden van begraafplaats

Notitie Flora en faunawet bestemmingsplan Centrum Best; Locatie ten noorden van begraafplaats Ecologica BV Rondven 22 6026 PX Maarheeze 0495-46 20 70 0495-46 20 79 info@ecologica.eu www.ecologica.eu Gemeente Best T.a.v. dhr. P. van den Broek Raadhuisplein 1 Postbus 50 5680 AB Best Datum: 2 april

Nadere informatie

Verkennend natuuronderzoek N237 Soesterberg

Verkennend natuuronderzoek N237 Soesterberg Verkennend natuuronderzoek N237 Soesterberg Verantwoording Titel : Verkennend natuuronderzoek N237 Soesterberg Subtitel : Projectnummer : Referentienummer : Revisie : C1 Datum : 30-10-2012 Auteur(s) :

Nadere informatie

Gemeente Noordwijk t.a.v. dhr. M. van Veen Postbus AG Noordwijk

Gemeente Noordwijk t.a.v. dhr. M. van Veen Postbus AG Noordwijk Gemeente Noordwijk t.a.v. dhr. M. van Veen Postbus 298 2200 AG Noordwijk Ons kenmerk : 1407G493/DBI/rap1.1 Datum : 22 augustus 2014 Betreft : Quickscan flora- en faunaonderzoek Hogeweg 65 te Noordwijk

Nadere informatie

: QuickScan Flora & Fauna Meijelseweg 60a te Beringe, gemeente Peel en Maas

: QuickScan Flora & Fauna Meijelseweg 60a te Beringe, gemeente Peel en Maas Advies : QuickScan Flora & Fauna Meijelseweg 60a te Beringe, gemeente Peel en Maas Datum : 14 januari 2014 Opdrachtgever : De heer L.P.G. Oudenhoven Projectnummer : 211x05418 Opgesteld door : Ineke Kroes

Nadere informatie

BIJLAGE 3. Ecologische beoordeling

BIJLAGE 3. Ecologische beoordeling BIJLAGE 3 Ecologische beoordeling Jelle de Jong Architekten t.a.v. de heer W. Bouma Langestreek 14 8531 HV Lemmer 22 januari 2009 1361QWA/EV/v1 Ecologische beoordeling nieuwbouw woning aan Skarlerdyk te

Nadere informatie

Natuurtoets voor de bouw van een woning met bijgebouw aan de Stationsweg 13a te Haarle in het kader van de Rood voor Rood-Regeling

Natuurtoets voor de bouw van een woning met bijgebouw aan de Stationsweg 13a te Haarle in het kader van de Rood voor Rood-Regeling Natuurtoets voor de bouw van een woning met bijgebouw aan de Stationsweg 13a te Haarle in het kader van de Rood voor Rood-Regeling Rapport Bureau Veldkamp Auteur en fotografie: drs. R. Veldkamp Opdrachtgever:

Nadere informatie

Notitie Natuurwetgeving Het Lippert

Notitie Natuurwetgeving Het Lippert Notitie Natuurwetgeving Het Lippert Flora- en fauna-onderzoek Het Lippert, Ootmarsum Datum: 17-5-2013 Projectleider ecologie: Roelof Jan Koops Opgesteld door: Vincent de Lenne Projectnummer: 6447 Aanleiding

Nadere informatie

Busbaan langs de Kruisvaart

Busbaan langs de Kruisvaart Busbaan langs de Kruisvaart Onderzoek Flora en Fauna Opdrachtgever ITC Utrecht B.V. De heer P. van Sterkenburg Ondertekenaar Movares Nederland B.V. ir. W.J. Arnold Kenmerk D83-WAR-KA-1200532 v1.0 - Versie

Nadere informatie

Quickscan natuur Besto terrein Zwartsluis

Quickscan natuur Besto terrein Zwartsluis Quickscan natuur Besto terrein Zwartsluis 3 april 2014 Zoon ecologie Colofon Titel Quickscan natuur Besto terrein Zwartsluis Opdrachtgever mro Uitvoerder ZOON ECOLOGIE Auteur C.P.M. Zoon Datum 3 april

Nadere informatie

QUICKSCAN FLORA EN FAUNA

QUICKSCAN FLORA EN FAUNA QUICKSCAN FLORA EN FAUNA Behorende bij project: Oostkanaalweg 44, te Ter Aar Gemeente Nieuwkoop Opdrachtgever : Keijzer Dakbedekking b.v. Projectnummer : PS.2017.714 Datum : 21 augustus 2017 Niets uit

Nadere informatie

Vogels en Vleermuizen

Vogels en Vleermuizen Vogels en Vleermuizen bij windenergieprojecten Informatiebijeenkomst Nijverdal 24 mei 2016 Niels Jeurink Onderwerpen Natuurbescherming in Nederland in een notendop Windmolens en natuurbescherming Het bepalen

Nadere informatie

Rapport Lelystad, oktober 2010 J.C. Nagel

Rapport Lelystad, oktober 2010 J.C. Nagel Rapport Lelystad, oktober 2010 J.C. Nagel Quickscan Flora en faunawet Stuurboord 10 te Dronten Samenvatting Van de Flora en faunawet soorten, behorende tot bijlage 2 en 3, is de gewone dwergvleermuis,

Nadere informatie

Notitie gevolgen inrichting natuur en landschap voor agrarische bedrijfsvoering

Notitie gevolgen inrichting natuur en landschap voor agrarische bedrijfsvoering Notitie gevolgen inrichting natuur en landschap voor agrarische bedrijfsvoering Pina Dekker Gemeente Ooststellingwerf, beleidsmedewerker en ondersteunend lid van de werkgroep Es van Tronde. Deze notitie

Nadere informatie

Natuurtoets zandweg Roovert Hilvarenbeek

Natuurtoets zandweg Roovert Hilvarenbeek Natuurtoets zandweg Roovert Hilvarenbeek 1. Aanleiding 2. Bestaande situatie 3. Voorgenomen activiteit 4. Relevante beschermingsregimes Tabel 1 Te toetsen beschermingsregimes natuur Beschermingsregime

Nadere informatie

Bomencheck Dorpsstraat 192-A (Lunteren)

Bomencheck Dorpsstraat 192-A (Lunteren) Bomencheck Dorpsstraat 192-A (Lunteren) Colofon Titel Bomencheck Dorpsstraat 192-A (Lunteren) Projectnummer 11283 Opdrachtgever Architectenbureau Eduard C. Gerds Hoofdweg 81 9617 AC Harkstede Datum 22

Nadere informatie

Notitie quickscan Flora en fauna

Notitie quickscan Flora en fauna Notitie quickscan Flora en fauna Prins Bernardstraat 2, Oldenzaal Projectnummer: 8399 Datum: 5-9-2017 Opgesteld: V. de Lenne Inleiding De initiatiefnemer is voornemens de woning aan de Prins Bernhardstraat

Nadere informatie

Ecologische beoordeling Campus Kollum

Ecologische beoordeling Campus Kollum 1 Ecologische beoordeling Campus Kollum Opdrachtgever Referentie Gemeente Kollumerland Stoker, O 2016. Ecologische beoordeling Campus Kollum. A&W-notitie 2592#1. Altenburg & Wymenga ecologisch onderzoek,

Nadere informatie

Aanvullend onderzoek beschermde soorten Wilhelminastraat e.o. Vianen

Aanvullend onderzoek beschermde soorten Wilhelminastraat e.o. Vianen Aanvullend onderzoek beschermde soorten Wilhelminastraat e.o. Vianen 17 juli 2013 ZOON ECOLOGIE Colofon Titel Aanvullend onderzoek beschermde soorten Wilhelminastraat e.o. Vianen Opdrachtgever mro Uitvoerder

Nadere informatie

Toets flora en fauna Molenstraat 59c te Gemert

Toets flora en fauna Molenstraat 59c te Gemert Toets flora en fauna Molenstraat 59c te Gemert Datum : 7 maart 2016 Projectnummer : 16-0068 Opdrachtgever : Peter en Harry van Schijndel Meizoentje 5 5422 EA Gemert 1 Inleiding 1.1 Aanleiding In verband

Nadere informatie

E c o l o g i e D i c h t e r s k w a r t i e r H a r d e r w i j k

E c o l o g i e D i c h t e r s k w a r t i e r H a r d e r w i j k E c o l o g i e D i c h t e r s k w a r t i e r H a r d e r w i j k Opdrachtgever: Raadthuisstaete Groep B.V. projectnummer: 116.51.50.00.00.0 0 Van: mevrouw A. Schwab Onderwerp: Dichterskwartier Harderwijk

Nadere informatie

Resultaten Quickscan, vissen en vleermuisonderzoek met betrekking tot de Flora- en Faunawet.

Resultaten Quickscan, vissen en vleermuisonderzoek met betrekking tot de Flora- en Faunawet. Aan Rob Knijn Van C. van den Tempel CC M. Witteveldt Datum 12 januari 2017 Betreft Flora- en faunagegevens Middenweg Zuid Project Herontwikkeling Middenweg Zuid Geachte heer Knijn, Beste Rob, In 2014 en

Nadere informatie

Toets flora en fauna Klantstraat 12 te Uden, Staro te Gemert, 13 december 2016, projectnummer

Toets flora en fauna Klantstraat 12 te Uden, Staro te Gemert, 13 december 2016, projectnummer Bijlage 3 Toets flora en fauna Klantstraat 12 te Uden, Staro te Gemert, 13 december 2016, projectnummer 16-0355 Zaaknummer: 271648 Behoort bij besluit van het College van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Verkennend Ecologisch Onderzoek

Verkennend Ecologisch Onderzoek Verkennend Ecologisch Onderzoek Dorpsstraat 75 te Nieuwkoop Watersnip-rapport 14A013 Colofon Titel Verkennend Ecologisch Onderzoek Dorpsstraat 75 te Nieuwkoop Projectnummer 14A0013 Datum uitgave 31 maart

Nadere informatie

Quickscan natuur Hofmanssteeg Dalfsen

Quickscan natuur Hofmanssteeg Dalfsen Quickscan natuur Hofmanssteeg Dalfsen 11 juni 2011 Zoon buro voor ecologie Colofon Titel Quickscan natuur Hofmanssteeg Dalfsen Opdrachtgever A.B.C. van Riele, Hessenweg 97 te Dalfsen Uitvoerder Zoon buro

Nadere informatie

Verkennend natuuronderzoek herinrichting Venlo-Noord

Verkennend natuuronderzoek herinrichting Venlo-Noord Verkennend natuuronderzoek herinrichting Venlo-Noord Onderzoek naar het voorkomen van beschermde natuurwaarden Datum: 16-04-2013 Auteur: A. Tuitert Opdrachtgever: Aveco de Bondt Rapportnummer: AT/2013/16.04

Nadere informatie

Terneuzen. Quickscan Flora en fauna. Wulpenbek 16 te Hoek. <NL.IMRO.Invullen> concept. I. Dekker MSc. identificatiecode: datum: status:

Terneuzen. Quickscan Flora en fauna. Wulpenbek 16 te Hoek. <NL.IMRO.Invullen> concept. I. Dekker MSc. identificatiecode: datum: status: Terneuzen Quickscan Flora en fauna Wulpenbek 16 te Hoek identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: 16-09-2016 concept projectnummer: auteur I. Dekker MSc. Inhoud van

Nadere informatie

Pandelaar 4 te Gemert Versie 29 juni 2016

Pandelaar 4 te Gemert Versie 29 juni 2016 Quick scan ecologie Pandelaar 4 te Gemert Versie 29 juni 2016 Samenvatting Inhoud H 01 Aanleiding Voor de planlocatie aan de Pandelaar 4 te Gemert, wordt een ruimtelijke ontwikkeling voorbereid. Binnen

Nadere informatie

DBI1410.P103/projectnummer Milieuadvies Bodem en Ecologie Buys Ballotweg in De Bilt

DBI1410.P103/projectnummer Milieuadvies Bodem en Ecologie Buys Ballotweg in De Bilt MILIEUADVIES aan t.a.v. opsteller Gemeente De Bilt W. Zweverink D. Storm telefoon 088 022 50 00 datum 17 juli 2014 kenmerk onderwerp DBI1410.P103/projectnummer Milieuadvies Bodem en Ecologie Buys Ballotweg

Nadere informatie

Toets flora en fauna. 1 Inleiding. 2 Wettelijk kader. Pastoor Attendorenstraat Gemert

Toets flora en fauna. 1 Inleiding. 2 Wettelijk kader. Pastoor Attendorenstraat Gemert Toets flora en fauna Pastoor Attendorenstraat Gemert Datum : 1 mei 2017 Projectnummer : 17-0120 Opdrachtgever : Casper Kalb Projectaandrijving Veldwerk : E.J.F. Claassen Opgesteld door : N. Arts Kwaliteitscontrole

Nadere informatie

P a r a g r a a f e c o l o g i e N i e u w b o u w w o n i n g S c h a p e n d r i f t t e N o r g

P a r a g r a a f e c o l o g i e N i e u w b o u w w o n i n g S c h a p e n d r i f t t e N o r g P a r a g r a a f e c o l o g i e N i e u w b o u w w o n i n g S c h a p e n d r i f t t e N o r g X.X Eco lo gi e KADER Om de uitvoerbaarheid van het plan te toetsen, is een inventarisatie van natuurwaarden

Nadere informatie

Nader onderzoek Vleermuizen en Steenmarter Ellertshaar 6 (gemeente Borger Odoorn)

Nader onderzoek Vleermuizen en Steenmarter Ellertshaar 6 (gemeente Borger Odoorn) Opdrachtgever: Gemeente Borger Odoorn Contactpersoon: Rapport: Alewijn Brouwer Projectleiding: Projectnummer: Nader onderzoek Vleermuizen en Steenmarter Ellertshaar 6 (gemeente Borger Odoorn) Inhoudsopgave

Nadere informatie

Quickscan flora en fauna

Quickscan flora en fauna Quickscan flora en fauna Hofjeswoningen Wijk bij Duurstede Projectnummer: 7323 Datum: 9-7-2015 Projectleider: Rob van Dijk Opgesteld: Tatiana Lodder De gemeente Wijk bij Duurstede is van plan om 29 hofwoningen

Nadere informatie

Boomcontrole vleermuizen boom 61145, Nieuwegracht te Utrecht

Boomcontrole vleermuizen boom 61145, Nieuwegracht te Utrecht Notitie Contactpersoon Datum 16 december 2016 Boomcontrole vleermuizen boom 61145, Nieuwegracht te Utrecht 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel In opdracht van de gemeente Utrecht heeft Tauw onderzoek gedaan

Nadere informatie

Quickscan natuuronderzoek bouwblok Kolenbranderweg Haaksbergen

Quickscan natuuronderzoek bouwblok Kolenbranderweg Haaksbergen Quickscan natuuronderzoek bouwblok Kolenbranderweg Haaksbergen Een inventarisatie van beschermde flora en fauna Haaksbergen 21 Mei 2014 Rapportnummer 031 Projectnummer 012 opdrachtgever Fam. Ten Dam Kolenbranderweg

Nadere informatie

E c o l o g ische inventa r isatie W o n i n g b o u w v o o r m a l i g e T r ia n g e l s c h o o l te R o uveen

E c o l o g ische inventa r isatie W o n i n g b o u w v o o r m a l i g e T r ia n g e l s c h o o l te R o uveen E c o l o g ische inventa r isatie W o n i n g b o u w v o o r m a l i g e T r ia n g e l s c h o o l te R o uveen Om de uitvoerbaarheid van dit bestemmingsplan te toetsen, is een ecologische inventarisatie

Nadere informatie

Quick scan natuurtoets KuiperCompagnons d.d. 30 november Soortenbescherming

Quick scan natuurtoets KuiperCompagnons d.d. 30 november Soortenbescherming Quick scan natuurtoets KuiperCompagnons d.d. 30 november 2009 Soortenbescherming De Flora- en faunawet (hierna: Ffw) beschermt alle in het wild levende zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën. Van deze

Nadere informatie

2. Wet- en regelgeving en gemeentelijk groenbeleid. Quickscan Sloop & nieuwbouw in het Marco Poloplantsoen

2. Wet- en regelgeving en gemeentelijk groenbeleid. Quickscan Sloop & nieuwbouw in het Marco Poloplantsoen Quickscan Sloop & nieuwbouw in het Marco Poloplantsoen Projectnaam: SPVE Scholen- en Voorzieningencluster Kanaleneiland Zuid Opdrachtgever: Mark Kauw via Helen Verouden Auteur: Gitty Korsuize Dienst/afdeling:

Nadere informatie

Quick-scan Inrichting Van Wijk Valkenswaard

Quick-scan Inrichting Van Wijk Valkenswaard Quick-scan Inrichting Van Wijk Valkenswaard DE GROOT ECOLOGISCH ADVIES EN INRICHTING Quick-scan Inrichting Van Wijk Valkenswaard In opdracht van: Bosgroep Zuid Nederland Juni 2014 DE GROOT ECOLOGISCH ADVIES

Nadere informatie

Natuurcompensatieplan aanleg gasontvangststation nabij Halfweg (gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude)

Natuurcompensatieplan aanleg gasontvangststation nabij Halfweg (gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude) 1 Natuurcompensatieplan aanleg gasontvangststation nabij Halfweg (gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude) Opdrachtgever Stedin, Rotterdam Referentie Heijden, E. van der 2015. Natuurcompensatieplan aanleg

Nadere informatie

QUICKSCAN FLORA EN FAUNA

QUICKSCAN FLORA EN FAUNA QUICKSCAN FLORA EN FAUNA Behorende bij project: ( Naast) Elststraat 2, te Rosmalen Gemeente s-hertogenbosch Opdrachtgever: De heer P. van Hooft Projectnummer: PS.2016.618 Datum: 9 augustus 2016 Pasmaat

Nadere informatie

Rapport. Lelystad, oktober 2013 J. Reinhold. Onderzoek naar zwaar beschermde soorten in de Spoorzone, Dronten

Rapport. Lelystad, oktober 2013 J. Reinhold. Onderzoek naar zwaar beschermde soorten in de Spoorzone, Dronten Rapport Lelystad, oktober 2013 J. Reinhold Onderzoek naar zwaar beschermde soorten in de Spoorzone, Dronten Colofon Titel : onderzoek naar zwaar beschermde soorten in de spoorzone, Dronten Auteur : J.

Nadere informatie

Quickscan flora en fauna

Quickscan flora en fauna Quickscan flora en fauna Zuider Buiten Spaarne 22, pand Koningstein, Haarlem Projectnummer: 7185 Datum: 3-4-2015 Projectleider: Rob van Dijk Opgesteld: Yann Horstink De gemeente Haarlem is voornemens om

Nadere informatie

X.X Eco lo gi e. P a r a g r a a f e c o l o g i e W i e r h u i s t e r w e g 4 9 P i e t e r b u r e n

X.X Eco lo gi e. P a r a g r a a f e c o l o g i e W i e r h u i s t e r w e g 4 9 P i e t e r b u r e n P a r a g r a a f e c o l o g i e W i e r h u i s t e r w e g 4 9 P i e t e r b u r e n X.X Eco lo gi e KADER Om de uitvoerbaarheid van het plan te toetsen, is een inventarisatie van natuurwaarden uitgevoerd.

Nadere informatie

notitie drs. M.J. Schilt 1. ONDERDEEL ECOLOGIE

notitie drs. M.J. Schilt 1. ONDERDEEL ECOLOGIE notitie postbus 233 7400 AE Deventer telefoon 0570 69 79 11 telefax 0570 69 73 44 onderwerp ecologie - Trompenburg projectcode LIS16-2 referentie LIS16-2/akkr/029 opgemaakt door drs. A. den Held datum

Nadere informatie

Referentienummer Datum Kenmerk GM-0055696 16 februari 2012 313182

Referentienummer Datum Kenmerk GM-0055696 16 februari 2012 313182 Notitie Referentienummer Datum Kenmerk GM-0055696 16 februari 2012 313182 Betreft Actualisatie locatieonderzoek natuurwaarden 1 Aanleiding In 2007 is door Grontmij het Locatieonderzoek natuurwaarden Projectlocatiegebied

Nadere informatie

Vleermuisonderzoek Zwanenburg

Vleermuisonderzoek Zwanenburg Vleermuisonderzoek Zwanenburg Opdrachtgever Referentie Gemeente Haarlemmermeer Stoker, O. 2012. Vleermuisonderzoek Zwanenburg. A&W notitie NWG-KAdiv2012#25. Altenburg & Wymenga bv, Feanwâlden. Projectcode

Nadere informatie

Quick scan ecologie. Louis Bouwmeesterstraat 80 te Amsterdam

Quick scan ecologie. Louis Bouwmeesterstraat 80 te Amsterdam Quick scan ecologie Louis Bouwmeesterstraat 80 te Amsterdam Samenvatting Inhoud H 01 Aanleiding Voor de locatie aan de Louis Bouwmeesterstraat 80 te Amsterdam, worden ruimtelijke plannen voorbereid. De

Nadere informatie

Quickscan natuur Eikenlaan Sleeuwijk 27 februari 2013

Quickscan natuur Eikenlaan Sleeuwijk 27 februari 2013 Quickscan natuur Eikenlaan Sleeuwijk 27 februari 2013 zoon ecologie Colofon Titel Quickscan Natuur Eikenlaan Sleeuwijk Opdrachtgever mro Uitvoerder ZOON ECOLOGIE Auteur C.P.M. Zoon Datum 27 februari 2013

Nadere informatie

Flora- en Fauna onderzoeken - Baerdijk Oisterwijk. Flora en Fauna Onderzoek (2005)

Flora- en Fauna onderzoeken - Baerdijk Oisterwijk. Flora en Fauna Onderzoek (2005) Flora- en Fauna onderzoeken - Baerdijk Oisterwijk Betreft : Flora- en fauna onderzoek 2005 & : Update Flora- en fauna onderzoek 2009 / 2011 Datum : 31 augustus 2011 Opdrachtgever : Arton Projectontwikkeling

Nadere informatie

Quick scan ecologie. terrein hoek Bladstraat Bogtmanweg Tuitjenhorn. 21 februari 2018

Quick scan ecologie. terrein hoek Bladstraat Bogtmanweg Tuitjenhorn. 21 februari 2018 Quick scan ecologie terrein hoek Bladstraat Bogtmanweg Tuitjenhorn 21 februari 2018 1 Quick scan ecologie terrein hoek Bladstraat Bogtmanweg te Tuitjenhorn Auteur Opdrachtgever Foto omslag Philippine Brouwer-Stam,

Nadere informatie

Notitie flora en fauna Uitbreiding bouwblok Beliënberkdijk 21, Someren-Eind 2009

Notitie flora en fauna Uitbreiding bouwblok Beliënberkdijk 21, Someren-Eind 2009 Notitie flora en fauna Uitbreiding bouwblok Beliënberkdijk 21, Someren-Eind 2009, Ecologisch onderzoek en advies Notitie flora en fauna Uitbreiding bouwblok Beliënberkdijk 21, Someren-Eind Status: definitief

Nadere informatie

Foeragerende kiekendieven nabij de Lage Knarsluis in 2015 A&W-rapport 2156

Foeragerende kiekendieven nabij de Lage Knarsluis in 2015 A&W-rapport 2156 Foeragerende kiekendieven nabij de Lage Knarsluis in 2015 A&W-rapport 2156 in opdracht van Foeragerende kiekendieven nabij de Lage Knarsluis in 2015 A&W-rapport 2156 N. Beemster Foto Voorplaat Het optimale

Nadere informatie

:Natuurtoets Beneluxstraat 4, Oisterwijk

:Natuurtoets Beneluxstraat 4, Oisterwijk Advies :Natuurtoets Beneluxstraat 4, Oisterwijk Datum : 27 mei 2015 Opdrachtgever : Troboco Machines Ter attentie van Projectnummer : de heer T. Brock : 211x06739 Opgesteld door : Ineke Kroes i.a.a. :

Nadere informatie

Vleermuisonderzoek Houtakker II te Bemmel

Vleermuisonderzoek Houtakker II te Bemmel Vleermuisonderzoek Houtakker II te Bemmel Gemeente Lingewaard 2 oktober 2008 Eindrapport 9T7382 Entrada 301 Postbus 94241 1090 GE Amsterdam +31 (0)20 569 77 00 Telefoon Fax info@amsterdam.royalhaskoning.com

Nadere informatie