Verslag leiders thema gebed

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag leiders thema gebed"

Transcriptie

1 Verslag leiders thema gebed Inleiding door Ron van der Spoel Ron heeft gesproken over het belang van gebed en de inhoud ervan. Een interessant verhaal wat je kan naluisteren via deze link. Workshops Vervolgens zijn er drie workshops gehouden over de thema s: Gebedsvormen Bidden voor genezing Zegenend bidden Hieronder vind je een puntsgewijs een samenvatting van de workshops terug. Gebedsvormen De workshop over gebedsvormen is ook beschikbaar als geluidsopname. Deze is hier af te luisteren. In deze workshop werden een aantal hulpmiddelen genoemd. Deze zijn verkrijgbaar via deze links: Prayer Course Gebedskaarten Gebedstrio s Gebedstrio s is een specifieke vorm waarbij nog wat extra achtergrond informatie is. Waarom een gebedstrio? omdat het gaaf is om samen met anderen bij God te komen. omdat je zeker mag weten dat God aanwezig is tijdens jullie gebedstrio (Mattheüs 18:19-20) omdat je in een veilige omgeving kan delen wat jou bezig houdt omdat je elkaar zo kunt steunen, bemoedigen, opbouwen en coachen omdat je in een veilige omgeving kunt leren bidden met anderen omdat het discipline en regelmaat biedt voor je geloofsleven omdat God gebeden hoort en verhoort Jezus zegt in Mattheus 18:19-20: Dit moet u vooral weten: als twee van u het hier op aarde eens zijn over iets dat u mijn hemelse Vader vraagt, zal Hij het voor u doen. Want als twee of drie mensen bij elkaar zijn omdat zij bij Mij horen, ben Ik bij hen.

2 Wat is een gebedstrio? Een gebedstrio is een groep mensen (meestal twee of drie personen) die om de zoveel tijd bij elkaar komen om met en voor elkaar te bidden. Liefs wekelijks of twee wekelijks. Het woord van Jezus uit Mattheus verbindt daar een geweldige belofte aan waar twee of drie mensen samenkomen in de naam van Jezus, om eensgezind iets aan de Vader te vragen, daar is Jezus zelf in hun midden en zal de Vader hoe dan ook verhoring van dat gebed schenken. Wat God heeft beloofd, dat doet Hij ook. Hij is trouw aan zijn belofte. Ook al ervaren we heel vaak dat God anders verhoort dan wij dat in gedachten hadden. Dat komt omdat ons bidden beperkt is, omdat Gods plannen onze plannen te boven gaan en omdat Gods wegen vaak anders zijn dan onze menselijke wegen. Jesaja 55:8-9. Hoe dan ook, Jezus verbindt een geweldige belofte aan ons gezamenlijke bidden. Dat lees je dan ook in het boek Handelingen. Petrus en Johannes worden vrijgelaten na hun eerste arrestatie en verhoor en gaan dan terug naar de gemeente in Jeruzalem. Als de eerste christenen samen bidden, dan begint als antwoord op dat gebed de plaats waar ze zijn te schudden en worden ze allen opnieuw (!) vervuld met de heilige Geest. Handelingen 4: Als Petrus jaren later gevangengenomen wordt door koning Herodes, is de gemeente vol vuur voor Petrus aan het bidden. En zijn ze vervolgens verbaasd als Petrus midden in de nacht als een vrij man voor de deur staat. Handelingen 12:1-9. Gebedstrio s vindt je over de gehele wereld. Ook in Nederland zijn er gebedstrio s in allerlei soorten en maten: in kerken en gemeentes, onder studenten, op scholen, in bedrijven, in zorginstellingen. Het voordeel van 3 bidders is dat je makkelijk tot praktische afspraken komt en elkaar goed leert kennen. Als de groep groeit wordt er bij 6 personen gesplitst en zijn er vanaf dat moment twee gebedstrio s! Een ander voordeel is dat je wekelijks samen kunt bidden, daarin eensgezindheid kunt ervaren en met open ogen voor je omgeving bidt, bijvoorbeeld voor je school je bedrijf, je buurt of medestudenten. Je komt wekelijks een half uur of een heel uur samen met twee andere christenen en je bidt voor je kerk, voor je buurt, voor je bedrijf, voor je school. In zo n gebedstrio kun je ook je leven met elkaar delen. Misschien is er iets waar je mee worstelt. Misschien zoek je naar verdere groei in je geloofsleven. Uiteraard is vertrouwelijkheid een absolute voorwaarde. Wat je met elkaar deelt komt niet buiten deze groep. De ervaring leert dat bidden met twee andere personen net iets vertrouwelijker is dan het gebed op de kring of een grotere gebedsgroep. Je leert elkaar snel kennen en kan heel concreet danken en bidden voor de dingen die je bezighouden. Neem initiatief! In huiskringen en koffietijden ed. zijn altijd ballonnetjes op te laten. Vanaf het begin van Kruispunt is men in de wijk begonnen met gebedstrio s. Een aantal draait nog steeds.

3 Een voorbeeld In een gebedstrio brengt ieder gebedsonderwerpen in waarvoor gebeden kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld bidden voor: 1. Drie (nog-niet-gelovige) medemensen; 2. Een bedrijf, school, instelling of kerkelijke gemeente; 3. Een volk of onbereikte bevolkingsgroep. Paulus zegt over het gebed in Colossenzen 4:2: Blijf altijd bidden. Verslap daarin niet en toon de Here uw dankbaarheid. Blijf bidden - volhard in het gebed, ga er voor met elkaar Blijf waakzaam - houd je ogen open voor wat er in je buurt, school, bedrijf of kerk gebeurt en breng dat in gebed bij God. Dankbaar - dank God voor alle verhoorde gebeden en tel met elkaar de zegeningen. Bidden voor genezing Wat staat er in de Bijbel? Het koninkrijk is nabij; gebed is dat Gods wil gedaan zal worden op aarde (Handelingen 1). Opdracht om leerling van Jezus te zijn; dichtbij Hem te blijven en zijn kracht. (Mattheus 4: hij genas te laten zien wat het Koninkrijk/evangelie is; wie God is). Mattheus 10: hier is mijn kracht; jullie moeten erop uit! Zoals de Vader mij gezonden heeft, zo zend ik ook u. Jezus genas: Hij zag de nood van de mensen; had grote compassie. Hij geeft ons de opdracht. Wij moeten Hem nadoen als navolger, als student, net als de leerlingen van Jezus (Handelingen 9 en Marcus 2). Petrus doet hetzelfde als Jezus. Jezus betrekt zijn leerlingen in alles wat hij deed. Bidden met compassie, geloof, autoriteit, eenvoud, nederigheid en volharding! Bid voor genezing met: Medeleven (compassie) Aanraking/ respect Liefde en aandacht Geloof en vertrouwen Met verwachting (Marcus 1:41 en Lukas 17:17); Jezus wil genezen De bidder moet geloof hebben, de zieke niet. Autoriteit/macht

4 Autoriteit=gezag ; het recht om iets te laten gebeuren: Weest genezen in Jezus naam! Levensstijl; dichtbij God; weet wie je bent en wat we mogen doen in Zijn naam. Macht=kracht (van de Heilige Geest). Eenvoud Simpel gebed, net zoals Jezus dat deed. Iedereen kan het; focus op Jezus; doen wat hij zou doen. Nederigheid Als je nooit voor iemand bidt, zal je nooit iemand zien genezen. Wachten op de Heilige Geest; kijken en vragen of we mogen bidden. Volharding Jezus leert ons te volharden. Dit betekent niet dat iedereen altijd zal genezen. Als we focussen op onze teleurstellingen zal het ons verlammen. We ervaren teleurstelling, dus stoppen we. We voelen ons tekort schieten. Waarom deze bediening: Omdat Jezus ons eropuit stuurt om de zieken te genezen. Omdat het Gods Koninkrijk toont. Uiting van Gods liefde. Jezus zijn bediening was perfect (hij was zonder zonde, deed wat God vroeg, vervuld met de Heilige Geest); wij vaak niet 100%. Maar ook geen 0%. Wij hebben toegang tot het geloof (Romeinen 5:2). We kennen God (we hebben goud in handen). We groeien in geloof. We groeien in medeleven. We leren vervuld te zijn door de Heilige Geest. 1 Kor 2:4-5: omdat we geen 0% zijn mogen we verwachten dat we mensen zien genezen. Doen!: Mattheus 10:8 / Marcus 3:14-15/ Mattheus 28: 19 / Marcus 16:17-18 / Hebreeën 13:8; wat toen gebeurde is nu nog steeds actueel. God was, is en zal dezelfde zijn! Bid om Gods kracht, honger naar het Koninkrijk. Wonderen=bekrachtiging van het onderwijs (blijde boodschap). Deel getuigenissen van wat God doet. Ga het doen; wees beschikbaar en bidt in Jezus naam! God gebruikt wie beschikbaar is.

5 Zegenend bidden De inhoud van deze workshop is gemaakt aan de hand van het boekje Nou het beste... van Drs. Andre de Haan. Wat is zegenen? Zegenen is het goede van God toespreken. De daad van God wordt ver"woord". Woorden doen iets en hebben daarmee macht. Meteen bij de eerste ontmoeting tussen God en de mens is het raak. God zegent de man en vrouw, die samen naar Zijn beeld zijn geschapen, zie Gen. 1:28: En God zegende hen en God zei tegen hen: weest vruchtbaar, onderwerp de aarde, heers over de dieren, verdeel het voedsel over de schepselen. Zegenen heeft dus te maken met Gods verlangen dat de mens tot zijn doel komt, tot een goede relatie met God, met elkaar en met het milieu. Eigenlijk samengevat in het woord shalom. Shalom heeft als grondbetekenis heelheid, heelheid in de relatie met God, de ander, jezelf en de rest van de schepping. Zegenen is ook een zaak van geloof. Geloof dat God zijn schepselen het goede wil geven. Woorden hebben kracht. Zie ook Spr.11:11: Door de zegen van de oprechten wordt een stad verheven, maar door de mond van de goddelozen wordt ze met de grond gelijkgemaakt. Wat doet zegenen? Zegenen helpt de mens zich realiseren dat God bij hem wil zijn en hem liefheeft. Zegenen maakt Gods beloften tastbaar, voelbaar,geeft de ervaring van nabijheid. Door de zegen brengt God mensen in zijn tegenwoordigheid en die tegenwoordigheid maakt heel. Zegenen is het present stellen van de liefde in een wereld van haat en negativisme. Het raakt de gehele mens, dus geest, ziel en lichaam De een ervaart rust, de ander warmte, een volgende orde in het denken. Zegen brengt, wat er ook is, terug tot Gods proporties en legt het in Zijn hand. Het bepaalt de mens bij de werkelijkheid dat God altijd groter is dan het probleem. Effect: 1. De mens die gezegend wordt voelt zich begrepen. 2. Voor degene die zegent is het een opluchting dat hij niet alles hoeft te begrijpen, niet alles in de greep moet hebben, maar zich veilig weet onder de leiding van God. 3. Zegenen is een weg uit de gebedsverlegenheid. Want wat zal ik bidden. Wat durf ik te vragen. Voorbede en zegenen bestaan naast elkaar en vullen elkaar aan. Wanneer ik voorbede doe sta ik naast die ander en kijken we samen naar God. Zegen ik, dan sta ik aan Gods kant en kijk ik met Zijn ogen naar die ander.

6 Wie mag zegenen? In de eerste eeuwen is er een ontwikkeling waarin het ambt steeds belangrijker wordt. Steeds meer taken worden naar de ambtsdragers toegeschoven. Zo gaat het ook met zegenen. Het vroege christendom spreekt het goede van God toe en wel vanuit de joodse traditie. Aan het begin van de middeleeuwen treedt er langzaam een verschuiving op, het karakter van de zegening wordt meer smekend. Je zou kunnen zeggen: er wordt meer vanuit de situatie gebeden dan vanuit wie God is. Daarnaast wordt de hang naar magie groter. Het zegenen wordt populair. Allerlei voorwerpen worden gezegend om zo de mens bescherming te bieden. Aan deze beide ontwikkelingen: de centrale plaats van het ambt en de magische opvatting van zegenen heeft de reformatie terecht een einde gemaakt. Een van de aanknopingspunten hoe hier mee om te gaan is wat Petrus zegt in 1 Petrus 2:9. Hij haalt hier Exodus 19:6 aan, woorden die door de uitstorting van de Heilige Geest hun vervulling hebben gevonden: Gij echter zijt een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap... Hij zegt dit tegen de gelovige, tegen ons dus. De priesters waren de mensen die toegang hadden tot God. Daardoor spraken ze namens de mensen tot God en namens God tot de mensen. Door Jezus hebben we allemaal toegang gekregen tot God. Wat zeg je? Een paar voorbeelden: De psalmen staan vol met woorden waarmee gezegend kan worden: schuilplaats, rots, aandacht, veiligheid, geborgenheid, waarde, geliefd zijn, verlangen naar God om te..., verlangen van God om jou te..., vreugde, vertrouwen, nabijheid Vrede van Christus, liefde van de Vader, troost van de Heilige Geest. Ik zegen je vermogen om... Ik zegen je met de kracht van Christus om... Ik zegen je met Gods liefde voor jou, met zijn gedachten over jou Ik zegen je in de naam van Christus met Zijn vrede, met Zijn nabijheid.

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV Want Gods medearbeiders zijn wij 1Kor. 3:9 HSV Gods visie: Hij wil niet dat er iemand verloren gaat, maar dat alle mensen tot bekering komen. 2Petr. 3:9 HB Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en

Nadere informatie

Wie is de Heilige Geest?

Wie is de Heilige Geest? Wie is de Heilige Geest? De Heilige Geest is God, net als God de Vader en God de Zoon. Soms lijkt het of we over drie personen praten, maar het is allemaal dezelfde God. Hij is één. Net als water dat er

Nadere informatie

Feest van het Koninkrijk

Feest van het Koninkrijk Feest van het Koninkrijk H and -out 2 e t h ema - a v o n d IN GODS AANWEZIGHEID Tijd voor gebed Neem ook deze avond de tijd om stil te worden als inleiding op het gebed. Als moment van bewustwording om

Nadere informatie

1 Samuël 9:1-10:1. Door God geroepen voor een bepaalde taak

1 Samuël 9:1-10:1. Door God geroepen voor een bepaalde taak Genesis 6:9-22 Genesis 12:1-4 Exodus 3:1-14 Exodus 35:30-35 1 Samuël 3:1-21 1 Samuël 9:1-10:1 1 Samuël 16:1-13 Jeremia 1:1-10 Ezechiël 2:1-10 Jona 1:1-3 Jesaja 49:1-3 Mattheüs 4:18-22 Handelingen 9:1-19

Nadere informatie

SOAKEN. Thema s N i e u w L e v e n M a a s tri ch t. Rust vinden bij degene die werkelijke rust geeft. S u btitel

SOAKEN. Thema s N i e u w L e v e n M a a s tri ch t. Rust vinden bij degene die werkelijke rust geeft. S u btitel Thema s N i e u w L e v e n M a a s tri ch t SOAKEN Rust vinden bij degene die werkelijke rust geeft Soms ben je zo druk met rennen en vliegen voor Hem. En natuurlijk weet je dat het zijn veel belangrijker

Nadere informatie

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse 30 oktober 2016 Voorganger : Begeleiding : Ds. H.D.Bondt Jeugdband / Els Cornelisse Welkom mededelingen Luisteren: groep 1-3 Wie liefde heeft - Jezus! Wie vrede geeft - Jezus! Dat Jezus leeft Want iedereen

Nadere informatie

U alleen hebt alle macht. Leer ons leven uit uw kracht. Blaas uw vuur aan in ons hart, dat iedereen het ziet en ieder hoort

U alleen hebt alle macht. Leer ons leven uit uw kracht. Blaas uw vuur aan in ons hart, dat iedereen het ziet en ieder hoort Opening en welkom Zegengroet en gebed. Opwekking 586 - Hij is Heer Heel de schepping geeft U eer. Buigt zich vol aanbidding neer. Jezus Christus, Zoon van God, trouw in eeuwigheid. Heel de schepping zingt

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

Een leven dicht bij God kan niet zonder gebed. Daarover gaat deze Bijbelstudie.

Een leven dicht bij God kan niet zonder gebed. Daarover gaat deze Bijbelstudie. Een leven dicht bij God kan niet zonder gebed. Daarover gaat deze Bijbelstudie. Wat is bidden? Bidden is: In contact komen met de levende God, de Schepper van Hemel en Aarde In het Oude Testament bad de

Nadere informatie

Geloven in Jezus Christus

Geloven in Jezus Christus Geloven in Jezus Christus Zoon van God Jezus krijgt God een menselijk gezicht. Immanuel wordt Hij genoemd: God met ons. Het is de naam die Hij bij zijn geboorte krijgt. ZIn Daar begint zijn bijzondere

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

In de geest van Jezus leven

In de geest van Jezus leven In de geest van Jezus leven Tien woorden rond Pinksteren Op de avond voordat Jezus werd verraden en gevangen genomen, beloofde Hij de apostelen dat Hij hun de Heilige Geest zal sturen. Dat gebeurde op

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

Orde voor de huiszegen

Orde voor de huiszegen begroeting door de bewoners opening voor de huiszegen Gezegend u, die hier bent samengekomen, in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest. Als de HEER het huis niet bouwt, vergeefs zwoegen de

Nadere informatie

1 Johannes 4:10 (HSV)

1 Johannes 4:10 (HSV) Jaarreeks 2: Jaarreeks 2: 1. Door God geliefd Hierin is de liefde, niet dat wij God lief hebben gekregen, maar dat Hij ons liefhad en Zijn Zoon zond als verzoening voor onze zonden. 1 Johannes 4:10 (HSV)

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

De doop in de Heilige Geest

De doop in de Heilige Geest Door het geloof in Jezus Christus uit te spreken leeft de gelovige, als ziel, via het lichaam (de mond) in relatie met God de Vader. Dit wordt uitgelegd in de studie Bekering. 1 Door Jezus de autoriteit

Nadere informatie

Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting:

Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting: 1 Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting: Onze Vader in de hemel, laat uw naam geheiligd worden : God is onze Vader en wij bidden als geliefde dochters en zonen Laat

Nadere informatie

Handelingen 4:13 21 januari 2018 Vrijmoedig in Jezus' Naam

Handelingen 4:13 21 januari 2018 Vrijmoedig in Jezus' Naam Preek Gemeente van Christus, Een opdracht om mee te beginnen, vanmorgen. Neem eens even een reclamefilmpje in gedachten. Een reclamefilmpje dat je echt goed vindt. Zo één die je onthoudt. Oké Iedereen

Nadere informatie

Welke kracht geeft het gebed aan jong en oud?

Welke kracht geeft het gebed aan jong en oud? Zacharia en de late regen. Welke kracht geeft het gebed aan jong en oud? Jakobus 5:16 Een krachtig gebed van een rechtvaardige brengt veel tot stand. Wat je doet met bidden is dat je jezelf aansluit op

Nadere informatie

Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel

Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel Deze week gaan we ontdekken dat God Zijn schepping heel gaat maken en dat wij daarbij ingezet worden. 2 19 Gods Koninkrijk komt

Nadere informatie

1. Gods eigendom. Op Toonhoogte 265

1. Gods eigendom. Op Toonhoogte 265 Jaarreeks 1: Jaarreeks 1: 1. Gods eigendom Abba, Vader, U alleen U behoor ik toe. U alleen doorgrondt mijn hart. U behoort het toe. Laat mijn hart steeds vurig zijn, U laat nooit alleen U behoor ik toe.

Nadere informatie

Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem

Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Gerrit te Rietstap In deze dienst dopen we Ties Robert Clahsen. zoon van Maaike en Bram Clahsen

Nadere informatie

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein.

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesde Zondag door het jaar (B) 10 en 11 februari 2018 Innerlijke genezing Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. [Marcus

Nadere informatie

Uitvaart. Orde II Schrift en Gebed. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken

Uitvaart. Orde II Schrift en Gebed. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken Uitvaart Orde II Schrift en Gebed In de kerk intrede Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken groet en inleidend woord Genade zij u en vrede van God, onze

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

GEBEDSKALENDER 2018 ZOEK HET UIT! BID JE MEE?

GEBEDSKALENDER 2018 ZOEK HET UIT! BID JE MEE? GEBEDSKALENDER 2018 ZOEK HET UIT! BID JE MEE? Mattheüs 7: 7+8: Bid, en u zal gegeven worden; zoek, en u zult vinden; klop, en er zal voor u opengedaan worden. Want ieder die bidt, die ontvangt; wie zoekt,

Nadere informatie

Gebedskalender. VakantieBijbelWeek 'Zoek het uit!'

Gebedskalender. VakantieBijbelWeek 'Zoek het uit!' Gebedskalender VakantieBijbelWeek 2018 'Zoek het uit!' Bid u/jij mee? Mattheus 7:7+8 Bid, en u zal gegeven worden; zoek, en u zult vinden; klop, en er zal voor u opengedaan worden. Want ieder die bidt,

Nadere informatie

Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes

Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes noemen. 14 Vreugde en blijdschap zullen je ten deel vallen,

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Heer, U doorgrondt en kent mij; mijn zitten en mijn staan en U kent mijn gedachten, mijn liggen en mijn gaan. De woorden van

Nadere informatie

Eredienst van gebed, zang en bemoediging

Eredienst van gebed, zang en bemoediging Eredienst van gebed, zang en bemoediging Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed, samen met de vrouwen en met Maria, de moeder van Jezus, en met zijn broers. Zingen: Psalm 116 vers 7, 8 en 10

Nadere informatie

Bij 1 Samuël 12 : 19-24, Johannes 14 : 15-21

Bij 1 Samuël 12 : 19-24, Johannes 14 : 15-21 Zondag 8 mei 2016 Wezenzondag Bij 1 Samuël 12 : 19-24, Johannes 14 : 15-21 Deze zondag de zondag voor Pinksteren wordt wel Wezenzondag genoemd. Dat komt natuurlijk doordat Jezus tegen zijn leerlingen zei:

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt.

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. WAARAAN HEB JE ALTIJD HOUVAST? Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. 1 Johannes 5:13 1 DIAGNOSEVRAGEN Weet je zeker dat je naar de

Nadere informatie

Dankdag. Orde van dienst voor de viering van. 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk

Dankdag. Orde van dienst voor de viering van. 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk Orde van dienst voor de viering van Dankdag 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk Voorganger: Ds. Stephan Kurtzahn Ouderling: Annie v.d. Stel Organist: Kees Brinkman Aangetrokken door Gods Liefde

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om uur. Orgelspel - Woord van welkom - Stilte

Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om uur. Orgelspel - Woord van welkom - Stilte Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om 10.30 uur Orgelspel - Woord van welkom - Stilte Openingsvers O HEER, open mijn lippen. Mijn mond zal

Nadere informatie

Wie is de Heilige Geest, deel 2. les 8B FOLLOW

Wie is de Heilige Geest, deel 2. les 8B FOLLOW Wie is de Heilige Geest, deel 2 les 8B DEEL 2B FOLLOW HET KARAKTER VAN DE HEILIGE GEEST Als we teksten gaan lezen over de Heilige Geest, dan zullen we veel over God leren. De Heilige Geest is in ons. Als

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 5 e zondag na Epifanie 9 februari 2014 Dienst van Schrift en Tafel Jullie zijn het zout der aarde Matteüs 5:13 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob

Nadere informatie

De zegen uit Numeri 6. Deze zegen-formule is kunstig opgebouwd: zij bestaat uit 15 Hebreeuwse woorden.

De zegen uit Numeri 6. Deze zegen-formule is kunstig opgebouwd: zij bestaat uit 15 Hebreeuwse woorden. - 1 - De zegen uit Numeri 6 Het is Gods verlangen om Zijn volk te zegenen. Dat blijkt al in het oude testament en we lezen hierover in Numeri 6:24/26 waar staat: De Heere zegene u en behoede u! De Heere

Nadere informatie

Maar de vrucht van de Geest is liefde (Galaten 5:22)

Maar de vrucht van de Geest is liefde (Galaten 5:22) Les 7 voor 18 februari 2017 Ik ben de ware Wijnstok en Mijn Vader is de Wijngaardenier. Elke rank die in Mij geen vrucht draagt, neemt Hij weg; en elke rank die vrucht draagt, reinigt Hij, opdat zij meer

Nadere informatie

Handreiking gemeentethema Achter Jezus aan, ga je mee? t.b.v. het huisbezoek

Handreiking gemeentethema Achter Jezus aan, ga je mee? t.b.v. het huisbezoek Handreiking gemeentethema Achter Jezus aan, ga je mee? t.b.v. het huisbezoek Deze handreiking is bedoeld voor de ouderlingen ter voorbereiding op het huisbezoek wanneer het gemeentethema ter sprake wordt

Nadere informatie

Relatie <> Religie. Beste Galsem,

Relatie <> Religie. Beste Galsem, RelatieReligie BesteGalsem, Hetfeitdatjouwpatientnuopeenchristelijkevenementisisnietongevaarlijk.Hetgeestelijke levenvanjouwpatientzalgrotesprongenmakennaarhetkampvandevijandtoe.watikjou aanraadisomditnietafteremmen,maaromdittebederven.brengjouwpatientincontactmet

Nadere informatie

God is good... All the time

God is good... All the time Preek van Vincent Zandvliet d.d. 13 juli 2003 God is good... All the time Het woord Genade staat ruim 180x in de Bijbel, waarvan 125 x in het Nieuwe testament. Wat is genade eigenlijk? Van Dale woordenboek

Nadere informatie

De hemel geeft wie vangt die heeft. God is een royale en gevende God. En aan ons mensen geeft Hij de keus, om Zijn gaven aan te nemen of niet.

De hemel geeft wie vangt die heeft. God is een royale en gevende God. En aan ons mensen geeft Hij de keus, om Zijn gaven aan te nemen of niet. - 1 - De hemel geeft wie vangt die heeft God is een gevende God. Om het met een aards voorbeeld te kunnen weergeven, zie ik Hem als Iemand die een feestzaal heeft ingericht ter ere van Zijn enig geboren

Nadere informatie

Maria en Hanna, hun harten juichen om God

Maria en Hanna, hun harten juichen om God Eerste Synagogeviering van de Theresiagemeenschap 11 mei 2014 Maria en Hanna, hun harten juichen om God Opening (Hanna en Elkana, Maria en Jozef) GvL 212 Zingen om ontferming Ontsteken van het licht God,

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Kennismakingsvragen:

Kennismakingsvragen: Kennismakingsvragen: 1. Als je op een onbewoond eiland belandde, welke 3 dingen zou je dan in ieder geval bij je willen hebben? 2. Wat is je vroegste jeugdherinnering? 3. Wat heeft je doen besluiten om

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Gijs van Ginkel Ouderling Scriba Psalm 43 vers 1, 3 en 4 Psalm 43 vers 1, 3 en 4 Psalm 43 vers 1, 3 en 4 Psalm 43 vers 1, 3 en 4 Psalm

Nadere informatie

Feest van het Koninkrijk

Feest van het Koninkrijk Feest van het Koninkrijk H and -out 1 e t h ema - a v o n d IN GODS AANWEZIGHEID Tijd voor gebed Neem de tijd om stil te worden door een moment van stilte te nemen voor je het gebed als opening van de

Nadere informatie

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld Waarom een missie? We realiseren ons dat geloven in God en het verlossingswerk van Jezus Christus in 2008 geen vanzelfsprekendheid meer is. De ontkerkelijking is een feit, maar tegelijk is er ook weer

Nadere informatie

1 Petrus 1: Van wie 2. Aan wie 3. Groetwoord

1 Petrus 1: Van wie 2. Aan wie 3. Groetwoord 1 1 Petrus 1: 1-2 1 Van Petrus, apostel van Jezus Christus. Aan de uitverkorenen die als vreemdelingen verspreid in Pontus, Galatië, Kappadocië, Asia en Bitynië verblijven, 2 door God, de Vader, voorbestemd

Nadere informatie

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand Viering voor de eerste zondag van de missiemaand 1 oktober 2017 26 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 527 Bekleedt u met de nieuwe mens Begroeting

Nadere informatie

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22.

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22. Inhoudsopgave Voorwoord 1. Een gebed bij het begin van het nieuwe jaar Ik ben met u 2. Gods hand 3. Zegen Vrede met God 4. In de kerk 5. Is Deze niet de Christus? Deze ontvangt zondaars 6. Echte vrienden

Nadere informatie

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins zondag 11 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 11-jun Ds H D Bondt NLB 217 : 1-5 Ps 101 : 1, 2, 3 Exodus 34 : 4-9 NLB 195 : Matt 28 : 16-20 2 Kor 13 : 11-13 Opw 661

Nadere informatie

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom MORGENGEBED Welkom -2- in de morgen van de achtste dag Volheid der dagen Openingswoorden Wij zijn hier bijeengekomen op de vroege ochtend in dit nieuwe jaar om God te bidden om licht en wijsheid, om vuur

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 47 (30-11)

De Bijbel open 2013 47 (30-11) 1 De Bijbel open 2013 47 (30-11) Zie, hij bidt. Dat lezen we in Hand. 9 over Paulus. Zie hij bidt., het wordt verteld na zijn bekering op de weg naar Damascus. En het wordt gezegd alsof het iets heel bijzonders

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

Orde III Schrift, zegen en gebed

Orde III Schrift, zegen en gebed Orde III Schrift, zegen en gebed bemoediging en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft, Ps. 124:8 [die trouw houdt tot in eeuwigheid Ps. 146:6 en niet laat varen het

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Pastoraat wat is dat?

Pastoraat wat is dat? Pastoraat wat is dat? Eigenlijk best een lastige vraag! Pastoraat daar zijn heel veel dikke boeken over geschreven. Maar na het lezen weet je het soms nog niet!? Daarom mogen jullie een paar minuten daar

Nadere informatie

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd DAG 1: God is Koning Lees Psalm 24 Is koning Willem-Alexander belangrijk? Voor Nederland wel. Maar als je naar heel de wereld kijkt,

Nadere informatie

Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem.

Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Mijn God, mijn Goede Herder, U wil ik volgen, Heer. Leid mij op uw weg, iedere dag weer. Leid mij door

Nadere informatie

Dankbaarheid. Opening. 6 november 2015 De Wijngaard DANKDAG VOOR GEWAS EN ARBEID. Diaconale dienst

Dankbaarheid. Opening. 6 november 2015 De Wijngaard DANKDAG VOOR GEWAS EN ARBEID. Diaconale dienst 6 november 2015 De Wijngaard DANKDAG VOOR GEWAS EN ARBEID Diaconale dienst Voor de dienst zamelen we voedsel in voor de voedselbank Opening Welkom en aansteken van de kaarsen Orgelkoraal Drempelgebed ouderl:

Nadere informatie

Dag 1. Lezen: Johannes 15: 12 13

Dag 1. Lezen: Johannes 15: 12 13 Waaraan herken je een christen? Aan het visje achterop zijn auto? Aan het kruisje om haar hals? Aan de juiste theologie? Waaraan herken je een christen? Aan de leerling herken je de leraar. Jezus is het

Nadere informatie

1. Discipelen maken > bekeerlingen maken. 2. Wat is een discipel?

1. Discipelen maken > bekeerlingen maken. 2. Wat is een discipel? 18 Jezus kwam op hen toe en zei: Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

Handelingen 4: februari 2018 Vrijmoedig op het gebed

Handelingen 4: februari 2018 Vrijmoedig op het gebed Preek Gemeente van Christus, Twee weken geleden was het de week van gebed. In veel gemeenten en kerken is daar op aandacht aan besteed. Maar niet in onze gemeente. Terwijl dat jarenlang wel gebeurd is.

Nadere informatie

Bemoediging en drempelgebed

Bemoediging en drempelgebed Liturgie voor de dienst 7 oktober 2018 Voorganger: Organist: ds. Piet Schelling Henco de Berg Woord van welkom Orgelspel Aanvangslied: Lied 632:1 [We gaan hierbij staan] Bemoediging en drempelgebed Vervolg

Nadere informatie

Zondag 13 december 2015

Zondag 13 december 2015 Zondag 13 december 2015 Zuiderkerk Nieuw-Amsterdam Thema: Alle goeds Afscheid en bevestiging van ambtsdragers Voorganger: Ds. Elly Wisselink Organist: Willy Misker Werkgroep liturgisch bloemschikken ROZE

Nadere informatie

Op weg de wereld in. Zondag 27 januari 2013 - Thema: Op weg de wereld in

Op weg de wereld in. Zondag 27 januari 2013 - Thema: Op weg de wereld in Op weg de wereld in beamen 1. Bevestigen dat men het met iets eens is ( Amen zeggen) (Leer ons het goddelijk beleid der liefde te beamen LK 481:3) 2. Iets projecteren met behulp van een beamer wereld 1.

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen zijn,

Nadere informatie

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde:

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Geliefden in de Here Jezus Christus. God heeft de doop ingesteld om ons en onze kinderen zijn verbond te verzegelen. In dat geloof en niet uit gewoonte

Nadere informatie

Geloof dat het er is

Geloof dat het er is Geloof dat het er is Romeinen 10:17 Zo is dan het geloof uit het horen, en het horen door het woord van Christus. 1 Corinthiërs 2: 5 opdat uw geloof niet zou bestaan in wijsheid van mensen, maar in kracht

Nadere informatie

GEBEDSWORKSHOPS Werkgroep Gebed CGK / NGK

GEBEDSWORKSHOPS Werkgroep Gebed CGK / NGK GEBEDSWORKSHOPS Werkgroep Gebed CGK / NGK INLEIDING bij de drie workshops Als je christen bent zijn er een paar wezenlijke zaken die bij je horen, n.l. : de bijbel lezen en bidden! Het is de bedoeling

Nadere informatie

DAG 1: Voorbeelden Lees Johannes 13:12-17 Als je van lego iets gaat bouwen, gebruikt je vaak een voorbeeld. Dat voorbeeld maak je na. Ook op school gebruik je vaak voorbeelden. Bij schrijven, bij knutselen

Nadere informatie

Les 1: het kruis, bekering en geloof

Les 1: het kruis, bekering en geloof Les 1: het kruis, bekering en geloof Deel 1: Terugkijken 1. Omzien naar elkaar Iedereen vat kort samen hoe de afgelopen week is geweest. 2. Aanbidding Dank en prijs God met gebed en zang. 3. Visie Ontwikkel

Nadere informatie

Alpha Cursus IGGDS DE HOEKSTEN Woensdag 22 april 2015 Restaurant Algorfa Bijeenkomst 12 Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?

Alpha Cursus IGGDS DE HOEKSTEN Woensdag 22 april 2015 Restaurant Algorfa Bijeenkomst 12 Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen? Alpha Cursus IGGDS DE HOEKSTEN Woensdag 22 april 2015 Restaurant Algorfa Bijeenkomst 12 Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen? Inleiding Paul van der Laan 1. IJsbreker: GOED NIEUWS VERSPREIDT ZICH

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen.

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. Orde van dienst Voorganger: ds. Henk Jan Ketelaar Ouderling van dienst: dhr. Gerard Kruit. Organist: dhr. Jan van der Meer Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. - Woord van welkom en mededelingen

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Gijs van Ginkel Ouderling Scriba

Mededelingen door de ouderling van dienst. Gijs van Ginkel Ouderling Scriba Mededelingen door de ouderling van dienst Gijs van Ginkel Ouderling Scriba Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 1, 2,

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5)

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5) WEEK 2 INTRO Welkom bij week 2 van de Focus 21 days Challenge. We deelden het vorige week al, maar we zeggen het nogmaals: we leven in een tijd waarin afleiding één van de grootste obstakels is in het

Nadere informatie

Wat een prachtige dag! Who s the king of the jungle? Samen zingen. Gezang 21 couplet 1 en 7. Gezang 21. Hoera voor God in de gloria!

Wat een prachtige dag! Who s the king of the jungle? Samen zingen. Gezang 21 couplet 1 en 7. Gezang 21. Hoera voor God in de gloria! Who s the king of the jungle? Wat een prachtige dag! Daniël Lohues Samen zingen Laten wij nu samen, laten wij nu samen, zingen, prijzen, loven de Heer. Laat ons dat tezamen doen, zingen, prijzen, loven

Nadere informatie

Gemeenschappelijke ziekenzalving. Ik zal er zijn voor u!

Gemeenschappelijke ziekenzalving. Ik zal er zijn voor u! Gemeenschappelijke ziekenzalving Ik zal er zijn voor u! Priester: De Heer zegene en Hij behoede ons. De Heer doe Zijn aangezicht over ons lichten en zij ons genadig altijd. De Heer verheffe Zijn aangezicht

Nadere informatie

De zegen uit Numeri 6. Deze zegen-formule is kunstig opgebouwd: zij bestaat uit 15 Hebreeuwse woorden.

De zegen uit Numeri 6. Deze zegen-formule is kunstig opgebouwd: zij bestaat uit 15 Hebreeuwse woorden. - 1 - De zegen uit Numeri 6 Het is Gods verlangen om Zijn volk te zegenen. Dat blijkt al in het oude testament en we lezen hierover in Numeri 6:24/26 waar staat: De Heere zegene u en behoede u! De Heere

Nadere informatie

Zondag 11 juni Bevestiging van Gerdien Neels tot predikant in algemene dienst van de PKN. Voorbereiding

Zondag 11 juni Bevestiging van Gerdien Neels tot predikant in algemene dienst van de PKN. Voorbereiding Zondag 11 juni 2017 Bevestiging van Gerdien Neels tot predikant in algemene dienst van de PKN 15.00 uur Organist: Hans van Noord Lector: Maaike Lok Voorbereiding Binnenkomst kerkenraad De gemeente wordt

Nadere informatie

Wat is zegen(en)? OT: barach heilzame kracht geven, het goede toezeggen vaak zichtbaar in voorspoed/gezondheid/vrede

Wat is zegen(en)? OT: barach heilzame kracht geven, het goede toezeggen vaak zichtbaar in voorspoed/gezondheid/vrede ZEGEN EN ZEGENEN Wat is zegen(en)? OT: barach heilzame kracht geven, het goede toezeggen vaak zichtbaar in voorspoed/gezondheid/vrede NT: eulogeo. Goede woorden spreken * eu = goed * logos = woord God

Nadere informatie

Neem nu even tijd om de Heilige Geest te vragen je te helpen bij deze studie en inzicht te geven in zowel het Woord als in je eigen leven.

Neem nu even tijd om de Heilige Geest te vragen je te helpen bij deze studie en inzicht te geven in zowel het Woord als in je eigen leven. Doel B: Relatie met Jezus de Koning : studenten ontwikkelen zich, vanuit een persoonlijke overtuiging, als leerling, vertrouweling en toegewijde volgeling van Jezus op elk terrein van hun leven. Doel van

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

IN GESPREK MET Nieuwe Testament

IN GESPREK MET Nieuwe Testament IN GESPREK MET Nieuwe Testament Ontdekkingsreis 11: Jezus, Gods Zoon Goed nieuws! Keziah en haar moeder en vader (Alison en Peter) lezen samen dit bijbelverhaal. De 7 jaar oude Keziah heeft allerlei vragen

Nadere informatie