Wijzigingenformulier CORV

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wijzigingenformulier CORV"

Transcriptie

1 Wijzigingenformulier CORV Invullen door indiener: Wijziging ingediend door: Nr. wijziging (Indiener): Nr. wijziging (inv. CORV): Naam: Arjan Kloosterboer Organisatie: KING Gemeenten Tel/ / /477242/477581/ /472255/469283/ / arjan.kloosterboer@kinggemeenten.nl Datum: Korte beschrijving: Technische verbetering StUF-berichten Bericht/functie waar wijziging betrekking op heeft Alle StUF-berichten Uitgebreide beschrijving wijziging (met eventuele verwijzing naar eerdere bevinding of bijlagen): Betreft diverse aanpassingen van de StUF-berichten en van de beschrijving van deze berichten in de koppelvlakbeschrijving, zoals: - verwijderen van niet gebruikte elementen. Het gaat om elementen die in de StUF-berichten zitten maar niet in de overeenkomstige EBV-berichten. - toevoegen van enumeraties waar mogelijk en zinvol. - het verplicht maken van elementen die nu optioneel zijn maar vanuit functioneel oogpunt (verwerkbaarheid bericht door de ontvanger) van een waarde moeten zijn voorzien. - harmoniseren van elementen in overeenkomstige groepelementen, zoals persoon en adres. - vermoedelijke geboortedatum als extraelement en niet meer een ongeboren kind uitwisselen als persoon. - minimaal van één natuurlijk persoon in een Zorgmelding-bericht een adres. - duidelijkheid over wie de moeder is van het ongeboren kind in een zorgmelding t.b.v. de terugkoppelingzorgmelding (waarin die moeder vermeld moet worden). Analyse moet nog plaats vinden naar de feitelijk door te voeren aanpassingen. Een en ander kan ook consequenties hebben voor de mapping in CORV van StUF naar EBV en vice versa en mogelijkerwijs ook voor de niet-gemeentelijke ketenpartners. Reden wijzigingsverzoek: Doorvoeren van (technische) aanpassingen in de StUF-berichten teneinde de robuustheid van de berichtuitwisseling te verbeteren, de eenduidigheid van toepassing van deze berichten in de software van leveranciers te vergroten en de bruikbaarheid van de inhoud van een bericht voor de ontvangende gebruiker te optimaliseren. Invullen door Analist Impactanalyse door project CORV/leverancier CORV/ketenpartner: Zie impactanalyse op StUF-koppelvlak hieronder (Arjan Kloosterboer, ). Impactanalyse door: Datum: Invullen door Change manager: Overwegingen change control board:

2 Besluit wijzigingsverzoek: Besluit genomen door: Datum: Wijzigingenformulieren per indienen bij Justid: 1 Aanpassingen op StUF-koppelvlak Jeugdzorg Daar waar in de berichten het element BG:Authentiek voorkomt zal dat 1.1 vtodi01 1. Het element JZ:vtoDi01/ JZ:object/ZKN:isVan/ZKN:gerelateerde/ZKN:omschrijving moet 2. Het element JZ:vtoDi01/ JZ:object/ZKN:heeftBetrekkingOp/ZKN:gerelateerde/ZKN:natuurlijkPersoon moet een maximale kardinaliteit van 1 hebben (minimaal 0). 3. Het element G:anp.identificatie moet 4. Het element G:inp.bsn mag maar 1 keer voorkomen (minimaal 0). 5. Het element G:geslachtsnaam moet verplicht worden gemaakt. 6. Het element G:geslachtsaanduiding moet verplicht worden gemaakt. 7. Het element G:geboortedatum moet verplicht worden gemaakt. 8. Het element G:verblijfsadres/BG:aoa.identificatie moet 9. Het element G:verblijfsadres/BG:wpl.woonplaatsNaam moet verplicht worden gemaakt. 10. Het element G:verblijfsadres/BG:gor.openbareRuimteNaam moet verplicht worden gemaakt. 11. Het element G:verblijfsadres/BG:gor.straatnaam moet 12. Het element G:verblijfsadres/BG:aoa.huisnummer moet verplicht worden gemaakt. 13. Het element G:verblijfsadres/BG:inp.locatiebeschrijving moet

3 14. Het extraelement clientvolgnummer wordt verplaatst van JZ:vtoDi01/ JZ:object/ZKN:heeftBetrekkingOp/ZKN:gerelateerde/ZKN:natuurlijkPersoon/ extraelementen naar JZ:vtoDi01/ JZ:object/ZKN:heeftBetrekkingOp/extraElementen i.v.m. het niet meer leveren van een ongeborene als natuurlijk persoon. 15. Het element JZ:vtoDi01/ JZ:object/ZKN:heeftBetrekkingOp/extraElementen moet ook het extraelement geboortedatumvermoedelijk kunnen bevatten. Dit is een nieuw extraelement. Hiermee wordt een ongeboren kind in het bericht vastgelegd. Een JZ:vtoDi01/ JZ:object/ZKN:heeftBetrekkingOp/ZKN:gerelateerde/ZKN:natuurlijkPersoon heeft dan alleen maar betrekking op geboren kinderen. 16. Hhet element JZ: vtodi01/ JZ:object/ZKN:heeftAlsBelanghebbende/ZKN:code moet 17. Het element oon/bg:anp.identificatie moet 18. Het element oon/bg:verblijfsadres/bg:aoa.identificatie moet 19. Het element oon/bg:verblijfsadres/bg:wpl.identificatie moet 20. Het element oon/bg:verblijfsadres/bg:wpl.woonplaatsnaam moet verplicht worden gemaakt. 21. Het element oon/bg:verblijfsadres/bg:aoa.woonplaatswaaringelegen moet 22. Het element oon/bg:verblijfsadres/bg:gor.identificatie moet 23. Het element oon/bg:verblijfsadres/bg:opr.identificatie moet 24. Het element oon/bg:verblijfsadres/bg:gor.openbareruimtenaam moet verplicht worden gemaakt. 25. Het element oon/bg:verblijfsadres/bg:gor.straatnaam moet 26. Het element oon/bg:verblijfsadres/bg:aoa.huisnummer moet verplicht worden gemaakt. 27. Het element oon/bg:verblijfsadres/bg:inp.locatiebeschrijving moet 28. Het element oon/bg:verblijfsadres/bg:begindatumverblijf moet 29. De choice voor oon/bg:verblijfsadres moet een maximale kardinaliteit van 1 krijgen. Met opmerkingen [AK1]: Van een ongeboren kind wordt dan alleen de vermoedelijke geboortedatum geleverd. Afstemmen met Justid. Met opmerkingen [AK2]: Element zou gebruikt worden in de vertaling van StUF naar EBV. Afstemmen met Justid.

4 30. Het element oon/bg:sub.verblijfbuitenland moet. 31. Het element JZ:vtoDi01/JZ:object/ZKN:heeftAlsUitvoerende/ZKN:omschrijving moet verplicht worden gemaakt. 32. Het element JZ:vtoDi01/JZ:object/ZKN:heeftAlsUitvoerende/ZKN:gerelateerde moet een sequence zijn van medewerker en nietnatuurlijkpersoon met van beide kardinaliteit Het element JZ:vtoDi01/JZ:object/ZKN:heeftAlsUitvoerende/ZKN:gerelateerde/ZKN:medewerker/ZKN:i dentificatie moet 34. Het element JZ:vtoDi01/JZ:object/ZKN:heeftAlsUitvoerende/ZKN:gerelateerde/ZKN:medewerker/ZKN:v oorletters moet verplicht worden gemaakt. 35. Het element JZ:vtoDi01/JZ:object/ZKN:heeftAlsUitvoerende/ZKN:gerelateerde/ZKN:medewerker/ZKN:f unctie moet 36. Het element JZ:vtoDi01/JZ:object/ZKN:heeftBetrekkingOpAndere/ZKN:gerelateerde/ZKN:identificatie moet. 37. Het element JZ:vtoDi01/JZ:object/ZKN:heeftRelevant/ZKN:gerelateerde/ZKN:identificatie moet optioneel worden. 38. Het element JZ:vtoDi01/JZ:object/ZKN:heeftRelevant moet een kardinaliteit 1..n hebben (i.p.v 1..10). 39. Het element JZ:vtoDi01/JZ:object/ZKN:heeftRelevant/ZKN:gerelateerde/ZKN:dct.omschrijvingGeneriek moet 40. Het element JZ:vtoDi01/JZ:object/ZKN:heeftRelevant/ZKN:gerelateerde/ZKN:taal moet 41. Het element JZ:vtoDi01/JZ:object/ZKN:heeftRelevant/ZKN:gerelateerde/ZKN:status moet 42. Het element JZ:vtoDi01/JZ:object/ZKN:heeftRelevant/ZKN:gerelateerde/ZKN:vertrouwelijkAanduiding moet 43. Het element JZ:vtoDi01/JZ:object/ZKN:heeftRelevant/ZKN:gerelateerde/ZKN:link moet 44. Aanpassen regels: - op ongeboren kind als gerelateerde, niet meer als natuurlijk persoon. 1.2 notificatiedi Het element oon moet optioneel worden. Dit is alleen van toepassing indien het een geboren kind betreft. 46. Het element oon/bg:geslachtsnaam moet verplicht worden gemaakt. 47. Het element oon/bg:geslachtsaanduiding moet verplicht worden gemaakt.

5 48. Het element oon/bg:geboortedatum moet verplicht worden gemaakt. 49. Het element oon/bg:verblijfsadres/bg:aoa.identificatie moet 50. Het element oon/bg:verblijfsadres/bg:wpl.woonplaatsnaam moet verplicht worden gemaakt. 51. Het element oon/bg:verblijfsadres/bg:gor.openbareruimtenaam moet verplicht worden gemaakt. 52. Het element oon/bg:verblijfsadres/bg:gor.straatnaam moet 53. Het element oon/bg:verblijfsadres/bg:aoa.huisnummer moet verplicht worden gemaakt. 54. Het element oon/bg:verblijfsadres/bg:inp.locatiebeschrijving moet 55. Het element JZ: notificatiedi01/ JZ:object/ZKN:heeftBetrekkingOp/extraElementen moet ook het extraelement geboortedatumvermoedelijk kunnen bevatten. Dit is een nieuw extraelement. Hiermee wordt een ongeboren kind in het bericht vastgelegd. Een JZ: notificatiedi01/ JZ:object/ZKN:heeftBetrekkingOp/ZKN:gerelateerde/ZKN:natuurlijkPersoon heeft dan alleen maar betrekking op een geboren kind. 56. Het element JZ:notificatieDi01/ JZ:object/ZKN:heeftAlsBelanghebbende/ZKN:code moet verwijderd worden. 57. De choices voor jkpersoon moeten verplicht worden gemaakt. 58. Het element jkpersoon/bg:anp.identificatie moet 59. Het element jkpersoon/bg:inp.bsn mag maar 0 of 1 keer voorkomen. 60. Het element jkpersoon/bg:geslachtsnaam moet optioneel worden. 61. De choice voor jkpersoon/bg:verblijfsadres moet een kardinaliteit van 0..1 krijgen. 62. Het element jkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:aoa.identificatie moet 63. Het element jkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:wpl.identificatie moet Met opmerkingen [AK3]: Indien de belanghebbbende (de moeder van het ongeboren kind) geidentificeerd wordt met het BSN, dan moet geslachtsnaam een waarde hebben. Met opmerkingen [AK4]: Betreft het verblijfsadres van de moeder van het ongeboren kind. Afstemmen met Justid of dit er helemaal uit kan (lijkt niet voor te komen in het EBVbericht).

6 64. Het element jkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:wpl.woonplaatsnaam moet verplicht worden gemaakt. 65. Het element jkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:aoa.woonplaatswaaringelegen moet 66. Het element jkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:gor.identificatie moet 67. Het element jkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:opr.identificatie moet 68. Het element jkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:gor.openbareruimtenaam moet verplicht worden gemaakt. 69. Het element jkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:gor.straatnaam moet 70. Het element jkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:aoa.huisnummer moet verplicht worden gemaakt. 71. Het element jkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:inp.locatiebeschrijving moet 72. Het element jkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:begindatumverblijf moet 73. Het element jkpersoon/bg:sub.verblijfbuitenland moet verwijderd worden. 74. Het element JZ:notificatieDi01/ JZ:object/ZKN:heeftBetrekkingOpAndere/ZKN:gerelateerde/ZKN:identifi catie moet verplicht worden gemaakt (als er een gerelateerde VTO-zaak is dan is die met het VTO meegeleverd incl. een identificatie). 75. Het extraelement instantie als onderdeel van het element JZ:notificatieDi01/ JZ:object/ZKN:heeftBetrekkingOpAndere/ZKN:gerelateerde/ZKN:extraE lementen moet formaat AN6 hebben i.p.v. string. 76. Aanpassen regels: - op ongeboren kind als gerelateerde, niet meer als natuurlijk persoon. 1.3 zorgmeldingdi De kardinaliteit van rsoon moet 1..1 zijn oftewel als er een heeftbetrekkingop cq. jeugdige is dan is dat een natuurlijkpersoon. 78. Het element rsoon/bg:anp.identificatie moet

7 79. Het element rsoon/bg:inp.bsn moet een kardinaliteit 0..1 hebben. 80. Het element JZ: zorgmeldingdi01/ JZ:object/ZKN:heeftBetrekkingOp/ZKN:gerelateerde/ZKN:natuurlijkPerso on/bg:geslachtsnaam moet verplicht worden gemaakt. 81. Het element JZ: zorgmeldingdi01/ JZ:object/ZKN:heeftBetrekkingOp/ZKN:gerelateerde/ZKN:natuurlijkPerso on/bg:geslachtsaanduiding moet verplicht worden gemaakt. 82. Het element JZ: zorgmeldingdi01/ JZ:object/ZKN:heeftBetrekkingOp/ZKN:gerelateerde/ZKN:natuurlijkPerso on/bg:geboortedatum moet verplicht worden gemaakt. 83. Het element rsoon/bg:verblijfsadres/bg:aoa.identificatie moet 84. Het element rsoon/bg:verblijfsadres/bg:wpl.woonplaatsnaam moet verplicht worden gemaakt. 85. Het element rsoon/bg:verblijfsadres/bg:gor.openbareruimtenaam moet verplicht worden gemaakt 86. Het element rsoon/bg:verblijfsadres/bg:gor.straatnaam moet 87. Het element rsoon/bg:verblijfsadres/bg:aoa.huisnummer moet verplicht worden gemaakt 88. Het element rsoon/bg:verblijfsadres/bg:inp.locatiebeschrijving moet 89. Het element JZ:zorgmeldingDi01/JZ:object/ZKN:heeftAlsBelanghebbende/ZKN:code moet 90. Het element JZ:zorgmeldingDi01/JZ:object/ZKN:heeftAlsBelanghebbende/ZKN:gerelateerde/ZKN:vestig ing moet verwijderd worden. 91. De choices voor rlijkpersoon moet verplicht worden gemaakt (een heeftalsbelanghebbende is een natuurlijkpersoon). 92. De kardinaliteit van de choice voor het element rlijkpersoon/bg:inp.bsn moet 0..1 zijn. 93. Het element rlijkpersoon/bg:anp.identificatie moet 94. Het element rlijkpersoon/bg:geslachtsaanduiding moet verplicht worden gemaakt. 95. Het element rlijkpersoon/bg:geboortedatum moet verplicht worden gemaakt. Met opmerkingen [AK5]: Afstemmen met Justid: een natuurlijk persoon (partij) kent in EBV ook een nationaliteit. Is dit altijd NL of kan het ook buitenlands zijn?

8 96. De kardinaliteit van de choice voor rlijkpersoon/bg:verblijfsadres moet 0..1 zijn. 97. Het element rlijkpersoon/bg:sub.verblijfbuitenland moet 98. Het element rlijkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:aoa.identificatie moet 99. Het element rlijkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:wpl.identificatie moet 100. Het element rlijkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:wpl.woonplaatsnaam moet verplicht worden gemaakt Het element rlijkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:aoa.woonplaatswaaringelegen moet 102. Het element rlijkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:gor.identificatie moet 103. Het element rlijkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:opr.identificatie moet 104. Het element rlijkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:got.opnebareruimtenaam moet verplicht worden gemaakt 105. Het element rlijkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:gor.straatnaam moet 106. Het element rlijkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:aoa.huisnummer moet verplicht worden gemaakt 107. Het element rlijkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:inp.locatiebeschrijving moet 108. Het element rlijkpersoon/bg:verblijfsadres/bg:begindatumverblijf moet 109. Het element rlijkpersoon/extraelementen Het element JZ:zorgmeldingDi01/JZ:object/ZKN:heeftAlsInitiator/ZKN:gerelateerde moet verplicht voor komen Het element JZ:zorgmeldingDi01/JZ:object/ZKN:heeftAlsInitiator/ZKN:gerelateerde / ZKN:nietNatuurlijkPersoon/statutaireNaam moet verwijderd worden. Met opmerkingen [AK6]: Afstemmen met Justid: het feitelijk adres van een belanghebbende (partij) kent in EBV ook een landcode. Kan dit een butenlands adres betreffen?

9 112. Het element JZ:zorgmeldingDi01/JZ:object/ZKN:heeftAlsInitiator/ZKN:gerelateerde / ZKN:nietNatuurlijkPersoon/inn.nnpid moet verplicht voor komen Het element JZ:zorgmeldingDi01/JZ:object/ZKN:heeftAlsInitiator/ZKN:code moet verwijderd worden Het element JZ:zorgmeldingDi01/JZ:object/ZKN:heeftAlsInitiator/ZKN:omschrijving moet verwijderd worden Het element JZ:zorgmeldingDi01/JZ:object/ZKN:heeftAlsInitiator/ZKN:toelichting moet verwijderd worden Het element JZ:zorgmeldingDi01/JZ:object/ZKN:heeftRelevant/ZKN:gerelateerde/ZKN:identificatie moet verwijderd worden Het element JZ:zorgmeldingDi01/JZ:object/ZKN:heeftRelevant/ZKN:gerelateerde/ZKN:titel moet verwijderd worden Het element JZ:zorgmeldingDi01/JZ:object/ZKN:heeftRelevant/ZKN:gerelateerde/ZKN:auteur moet verwijderd worden Aanpassen regels. 1.4 zorgmeldingterugkoppelingdi01 1. Het element JZ:zorgmeldingTerugkoppelingDi01/JZ:object/ZKN:identificatie moet worden verwijderd. 2. Het element JZ:zorgmeldingTerugkoppelingDi01/JZ:object/ZKN:isVan/ZKN:gerelateerde/ZKN:code moet 3. De choice voor JZ:zorgmeldingTerugkoppelingDi01/JZ:object/ZKN:heeftBetrekkingOp/ZKN:gerelateerde/Z KN:natuurlijkPersoon moet verplicht worden gemaakt. 4. Het element JZ:zorgmeldingTerugkoppelingDi01/JZ:object/ZKN:heeftBetrekkingOp/ZKN:gerelateerde/Z KN:natuurlijkPersoon/geboortedatum moet verplicht worden gemaakt De choices voor JZ:zorgmeldingTerugkoppelingDi01/JZ:object/ZKN:heeftAlsBelanghebbende/ZKN:gerelatee rde/zkn:natuurlijkpersoon cq. /ZKN:vestiging moeten verplicht worden gemaakt. 5. Aanpassen regels: - als er geen heeftbetrekkingop is (geen jeugdige-partij d.w.z. een ongeboren kind) dan moet de heeftalsbelnaghebbende (de niet-jeugdige partij cq. de moeder) een ouder-rol hebben. Met opmerkingen [AK7]: Afstemmen met Justid: het element creatiedatum is in StUF verplcht maar lijkt in EBV optioneel. Met opmerkingen [AK8]: Met Justid afstemmen: 1)Minimaal een adres van een jeugdige-partij of een nietjeugdige-partij met een ouder-rol. 2) Als er sprake is van een ongeboren kind dan minimal één niet-jeugdige-partij van het vrouwelijk geslacht met een ouder-rol (de moeder). 1.5 notificatiejrdi01 6. Het element JZ:notificatiejrDi01/JZ:object/ZKN:isVan/ZKN:gerelateerde/ZKN:code moet 7. Het element JZ:notificatiejrDi01/JZ:object/ZKN:heeftBetrekkingOp/ZKN:gerelateerde/ZKN:natuurlijkPer soon moet precies 1 keer voorkomen. 8. Het element JZ:notificatiejrDi01/JZ:object/ZKN:heeftAlsInitiator moet

Adhoc Testrapportage. Testrapportnummer: 20141215-191807479 Leverancier: Conclusion ICT Projects Datum: 15-12-2014 16:49:44 CET

Adhoc Testrapportage. Testrapportnummer: 20141215-191807479 Leverancier: Conclusion ICT Projects Datum: 15-12-2014 16:49:44 CET Adhoc Testrapportage Testrapportnummer: 20141215-191807479 Leverancier: Conclusion ICT Projects Datum: 15-12-2014 16:49:44 CET Resultaat: (met 0 aandachtpunten) 1 1 Resultaten per regel Deze paragraaf

Nadere informatie

STUF-KOPPELVLAK JEUGDZORG. Koppelvlakbeschrijving

STUF-KOPPELVLAK JEUGDZORG. Koppelvlakbeschrijving STUF-KOPPELVLAK JEUGDZORG Koppelvlakbeschrijving Versie Datum Inhoud 0.7 14-3-2014 Fouten in tekst hersteld n.a.v. review VenJ en bijlagen 2 en 3 verwijderd. 0.8 17-3-2014 Fouten in schema informatiemodel

Nadere informatie

Verslag. Onderwerp: Werkgroep Koppelvlak Jeugdzorg (CORV) Datum: 15 september 2015 Van: Tjerk Venrooy, Arjan Kloosterboer Aan: leden werkgroep Cc.

Verslag. Onderwerp: Werkgroep Koppelvlak Jeugdzorg (CORV) Datum: 15 september 2015 Van: Tjerk Venrooy, Arjan Kloosterboer Aan: leden werkgroep Cc. Verslag Onderwerp: Werkgroep Koppelvlak Jeugdzorg (CORV) Datum: 15 september 2015 Van: Tjerk Venrooy, Arjan Kloosterboer Aan: leden werkgroep Cc.: - Tjerk heet iedereen van harte welkom in deze bijeenkomst

Nadere informatie

Verslag. Onderwerp: Leverancierswerkgroep Koppelvlak Jeugdzorg (CORV) Datum: 16 maart 2016 Van: Arjan Kloosterboer (KING) Aan: leden werkgroep Cc.

Verslag. Onderwerp: Leverancierswerkgroep Koppelvlak Jeugdzorg (CORV) Datum: 16 maart 2016 Van: Arjan Kloosterboer (KING) Aan: leden werkgroep Cc. Verslag Onderwerp: Leverancierswerkgroep Koppelvlak Jeugdzorg (CORV) Datum: 16 maart 2016 Van: Arjan Kloosterboer () Aan: leden werkgroep Cc.: - 1. Opening De leveranciers C3groep, Centric, Gemboxx, KPN,

Nadere informatie

StUF testplatform rapportage test uitvoering

StUF testplatform rapportage test uitvoering StUF testplatform rapportage test uitvoering STP Versie: 1.2.4 03-10-2014 Status: Uitvoering Token: exectoken-523416 Scenario ID: 50067354 Party ID: 00000000000000000000045 Aanvraag tijd: 03-10-2014 09:44:32

Nadere informatie

CORV Release nov 2015

CORV Release nov 2015 CORV Release nov 2015 Agenda November release Functionele wensen CORV Verbeterpunten voor functioneren in de keten Rondvraag November release Inhoud van de release Aanpak test en uitrol op hoofdlijnen

Nadere informatie

StUF testplatform rapportage test uitvoering

StUF testplatform rapportage test uitvoering StUF testplatform rapportage test uitvoering STP Versie: 1.2.6 07-11-2014 Status: Uitvoering Token: exectoken-804221 Scenario ID: 50067354 Party ID: 00000000000000000000045 Aanvraag tijd: 07-11-2014 14:17:04

Nadere informatie

Werkgroep CORV 22 juni 2015

Werkgroep CORV 22 juni 2015 Werkgroep CORV 22 juni 2015 Agenda 7. Rondvraag en afsluiting 1. November release 2. Afloopbericht politie 3. Wijzigingen incidenten 6. Ketentest voorziening 5. STP (incl. ebms) 4. Ondersteunen 2-versies

Nadere informatie

Doel/titel Testscenario's ketentesten gemeentelijke leveranciers met RvdK in het kader van de CORV release november 2015

Doel/titel Testscenario's ketentesten gemeentelijke leveranciers met RvdK in het kader van de CORV release november 2015 Algemene informatie Leverancier Digikoppeling leverancier Contactpersoon Leverancier Regas KPN Ruud Leenen ruud.leenen@regas.nl 06-41409781 Contactpersoon RvdK Jeroen Kok j.kok1@rvdk.minvenj.nl Datum Test

Nadere informatie

Onderwerp Vertaling van de rollen van een betrokkene in een zaak naar StUF-ZKN 3.20 Vergaderstuk ter Besluitvorming Datum Bijlagen

Onderwerp Vertaling van de rollen van een betrokkene in een zaak naar StUF-ZKN 3.20 Vergaderstuk ter Besluitvorming Datum Bijlagen Memo Van Henri Korver Aan StUF Expertgroep & Discussieforum StUF-ZKN 3.20 Afdeling KING/E-Diensten Onderwerp Vertaling van de rollen van een betrokkene in een zaak naar StUF-ZKN 3.20 Vergaderstuk ter Besluitvorming

Nadere informatie

Nieuwe CORV release en de impact op uw gemeente

Nieuwe CORV release en de impact op uw gemeente Webinar Nieuwe CORV release en de impact op uw gemeente Dinsdag 3 november 2015 Doelstelling Kennis delen over de inhoud van de nieuwe CORV release en de impact voor u als gemeente. Doelgroep webinar Gemeenten

Nadere informatie

DB01 Samenwerkingsafspraak aansluiting CORV

DB01 Samenwerkingsafspraak aansluiting CORV DB01 Samenwerkingsafspraak aansluiting Versie 0.12 CONCEPT mijlpaal 2 9 april 2015 1 Wijzigingsbeheer versie datum door omschrijving 0.1 19nov14 R. van Rootselaar 1 e CONCEPT 1 e mijlpaal beheer per 1

Nadere informatie

Kan ik bij een VTO ook zipfiles toevoegen als bijlagen in CORV om de grootte van de bestanden te beperken?

Kan ik bij een VTO ook zipfiles toevoegen als bijlagen in CORV om de grootte van de bestanden te beperken? Vragen deelnemers In Maastricht maken we gebruik van een constructie met een Veiligheidshuis. Zaken voor Veilig Thuis worden via het Veiligheidshuis naar VT gerouteerd. Soms leidt dit tot een VTO. Doen

Nadere informatie

Leveranciersbijeenkomst CORV juli en december release. Dinsdag 14 april 14.00 16.00 uur Louis Couperusplein 2, 2514HP Den Haag

Leveranciersbijeenkomst CORV juli en december release. Dinsdag 14 april 14.00 16.00 uur Louis Couperusplein 2, 2514HP Den Haag Leveranciersbijeenkomst CORV juli en december release Dinsdag 14 april 14.00 16.00 uur Louis Couperusplein 2, 2514HP Den Haag Agenda 7. Rondvraag en afsluiting 1. Planning juli en dec. release 2. Beheerproces

Nadere informatie

Onderwerp Vertaling van de rollen van een betrokkene in een zaak naar StUF-ZKN 3.20 Vergaderstuk ter Besluitvorming Datum Bijlagen

Onderwerp Vertaling van de rollen van een betrokkene in een zaak naar StUF-ZKN 3.20 Vergaderstuk ter Besluitvorming Datum Bijlagen Memo Van Henri Korver Aan StUF Expertgroep & Discussieforum StUF-ZKN 3.20 Afdeling KING/E-Diensten Onderwerp Vertaling van de rollen van een betrokkene in een zaak naar StUF-ZKN 3.20 Vergaderstuk ter Besluitvorming

Nadere informatie

ADDENDUM. Transitie Jeugd: Aansluiting en gebruik CORV. Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten. Ministerie van Veiligheid en Justitie.

ADDENDUM. Transitie Jeugd: Aansluiting en gebruik CORV. Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten. Ministerie van Veiligheid en Justitie. ADDENDUM Transitie Jeugd: Aansluiting en gebruik CORV Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten & Ministerie van Veiligheid en Justitie & Leveranciers Versie: 1.0 Datum: 25 april 2014 Plaats: Den Haag

Nadere informatie

Dat we scherpe en compacte schema s kunnen maken voor berichten in koppelvlakken, en die ook kunnen beheren. Dat we op een consistente manier

Dat we scherpe en compacte schema s kunnen maken voor berichten in koppelvlakken, en die ook kunnen beheren. Dat we op een consistente manier 1 We willen vanuit KING StUF koppelvlakken ontwikkelen vanuit een modelgedreven aanpak. Waar we in het verleden nogal eens de standaarden maakten en beoordeelden vanuit xml-schemabestanden, willen we dat

Nadere informatie

Change Management. beschrijving van procedures

Change Management. beschrijving van procedures Change Management beschrijving van procedures Aan: Projectgroep Ontwikkeling FlorEcom (PROF) Van: G. Heemskerk Betreft: FlorEcom change management Versie: 1.3 Datum: 31 januari 2002 1. Inleiding Deze notitie

Nadere informatie

De aansluitvoorwaarden zijn afhankelijk van de aan te sluiten partij. Per partij worden hieronder de voorwaarden beschreven.

De aansluitvoorwaarden zijn afhankelijk van de aan te sluiten partij. Per partij worden hieronder de voorwaarden beschreven. Aansluitvoorwaarden CORV Versie: 13 Datum: 5 september 2014 De aansluitvoorwaarden zijn afhankelijk van de aan te sluiten partij. Per partij worden hieronder de voorwaarden beschreven. Gemeente Voor het

Nadere informatie

Voorstel voor wijziging Informatiemodel ZTC

Voorstel voor wijziging Informatiemodel ZTC Voorstel voor wijziging Informatiemodel ZTC Van: Arjan Kloosterboer Datum: 5-9-2013 Ter bespreking in Expertgroep Informatiemodellen dd. 12-9-2013 In maart 2013 is de ZTC 2.0 gepubliceerd. Een onderdeel

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 36270 17 december 2014 Regeling van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie en de Staatssecretaris van Volksgezondheid,

Nadere informatie

Aanvragen en meldingen in het DSO. 13 juni 2017

Aanvragen en meldingen in het DSO. 13 juni 2017 Aanvragen en meldingen in het DSO 13 juni 2017 Agenda 1. Doel 2. Evaluatie Olo2-berichten 3. Veranderingen Omgevingswet 4. Kaders DSO architectuur 5. Informatiemodel aanvraag en melding 6. Interacties

Nadere informatie

Adhoc Testrapportage. Testrapportnummer: Leverancier: PerfectView B.V. Datum: :37:32 CET

Adhoc Testrapportage. Testrapportnummer: Leverancier: PerfectView B.V. Datum: :37:32 CET Adhoc Testrapportage Testrapportnummer: 20161216-1345665819 Leverancier: PerfectView B.V. Datum: 16-12-2016 11:37:32 CET Resultaat: (met 1 aandachtpunten) 1 Resultaten per regel Deze paragraaf geeft inzicht

Nadere informatie

Wijziging Informatiemodel ZTC

Wijziging Informatiemodel ZTC Wijziging Informatiemodel ZTC Van: Arjan Kloosterboer Datum: 11-3-2014 Aan: Expertgroep StUF [aangepaste versie van notitie dd. 11-12-2013, met wijzigingen als zodanig gemarkeerd] In maart 2013 is de ZTC

Nadere informatie

StUF XML schemavalidatie minimale eis aan software Proces & Voorwaarden

StUF XML schemavalidatie minimale eis aan software Proces & Voorwaarden StUF XML schemavalidatie minimale eis aan software Proces & Voorwaarden [Geef tekst op] Inhoud 1. Proces en voorwaarden Stuf XML schemavalidatie... 3 1.1 Situatie... 3 1.2 StUF Regiegroep... 3 1.3 Proces...

Nadere informatie

Beschrijving. Inhoudsopgave

Beschrijving. Inhoudsopgave Type Beschrijving Berichtuitwisseling Persoonsgegevens Voormalige CER-Rechthebbenden (PVCR) of Voormalige WTCG-Rechthebbenden (PVWR) tussen het CAK en de Gemeenten Datum: 1-9-2014 Versie: 1.1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Retour samenloop financiering Wlz-Zvw

Retour samenloop financiering Wlz-Zvw Externe integratie Retour samenloop financiering Wlz-Zvw SA802 Berichtspecificatie [BER] Versie EI-standaard 1.0 Versie datum 23-12-2016 Uitgave document 4 Uitgave datum: 28-7-2017 Kenmerk: SA802v1.0_BERu4

Nadere informatie

Informatievoorziening Standaarden en knooppunt. Utrecht / Regiegroep StUF/RSGB/RGBZ 2 april 2014 Peter Klaver / KING

Informatievoorziening Standaarden en knooppunt. Utrecht / Regiegroep StUF/RSGB/RGBZ 2 april 2014 Peter Klaver / KING Gegevensuitwisseling (visd Realisatieprogramma) Informatievoorziening Standaarden en knooppunt Utrecht / Regiegroep StUF/RSGB/RGBZ 2 april 2014 Peter Klaver / KING VISD - Implementatie-aanpakaanpak Poortwachter

Nadere informatie

BGT/IMGEO gisib voorbeeld weg. BGT/IMGEO gisib?

BGT/IMGEO gisib voorbeeld weg. BGT/IMGEO gisib? De BGT/IMGEO en BGT en IMGEO De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is een gedetailleerde (invaktaal: grootschalige) digitale kaart van heel Nederland. Daarin worden alle objecten als gebouwen,

Nadere informatie

Beleidsinformatie Jeugd. Datum: 13 mei 2014

Beleidsinformatie Jeugd. Datum: 13 mei 2014 Beleidsinformatie Jeugd Datum: 13 mei 2014 2 Hoe lossen we de puzzel op van de informatievoorziening jeugd? Blog op Gemeente.nu Ondersteuningsprogamma Beleidsinformatie Jeugd Beleidsinformatie jeugd Kwalitatief

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking kind gegevens

Privacyreglement verwerking kind gegevens Privacyreglement verwerking kind gegevens Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Kind: persoon die, omdat ouders werken, gebruik maakt van een voorschoolse voorziening; b.

Nadere informatie

Doel/titel Testscenario's ketentesten gemeentelijke leveranciers met RvdK in het kader van de CORV release november 2015

Doel/titel Testscenario's ketentesten gemeentelijke leveranciers met RvdK in het kader van de CORV release november 2015 Algemene informatie Leverancier Digikoppeling leverancier Contactpersoon Leverancier Horlings & Eerbeek JNET Remko de Hoop rdhoop@horlingseneerbeek.nl 030-246777 Contactpersoon RvdK Jeroen Kok j.kok1@rvdk.minvenj.nl

Nadere informatie

MicroHIS X Handleiding EPD Overdrachtbericht

MicroHIS X Handleiding EPD Overdrachtbericht MicroHIS X Handleiding EPD Overdrachtbericht CSC Datum: Aantal pagina s: Versie: 2012 CSC All rights reserved CSC Mendelweg 32 2333 CS Leiden Tel. 071-52 56 747 Fax 071-52 16 675 E-mail servicecentre.hg.nld@csc.com

Nadere informatie

Functionele referentiegroep 2. Donderdag 16 maart 2017

Functionele referentiegroep 2. Donderdag 16 maart 2017 Functionele referentiegroep 2 Donderdag 16 maart 2017 Opening Door: Hans Oosterkamp 3 Programma Preview op nieuwe publicatievorm Informatiemodel Wmo/Jeugdwet KvK als organisatie-identificatie Functionele

Nadere informatie

Beheer elaboverdracht - Nederlandse Labcodeset - Informatiestandaard Laboverdracht. Status update 11 november 2015 HL7 WGM NL Gert Koelewijn

Beheer elaboverdracht - Nederlandse Labcodeset - Informatiestandaard Laboverdracht. Status update 11 november 2015 HL7 WGM NL Gert Koelewijn Beheer elaboverdracht - Nederlandse Labcodeset - Informatiestandaard Laboverdracht Status update 11 november 2015 HL7 WGM NL Gert Koelewijn Inhoud 1. Boodschap 2. Lablandschap 3. Beheer 4. Tot slot Inhoud

Nadere informatie

ZIKOS Indicatieformulier

ZIKOS Indicatieformulier ZIKOS Indicatieformulier Doelgroep Op de afdeling ZIKOS (Zeer Intensieve Kortdurende Observatie- en Stabilisatieafdeling) worden jongens en meisjes tot een leeftijd van 18 ar opgenomen bij wie sprake is

Nadere informatie

Handreiking CORV. Digitale berichtenuitwisseling in de justitiële jeugdketen

Handreiking CORV. Digitale berichtenuitwisseling in de justitiële jeugdketen Handreiking CORV Digitale berichtenuitwisseling in de justitiële jeugdketen 2 Handreiking CORV Ministerie van Veiligheid en Justitie Inhoudsopgave Inleiding 5 Samenvatting 6 1 De justitiële jeugdketen

Nadere informatie

intergl recruitment privacyverklaring

intergl recruitment privacyverklaring intergl recruitment bal privacyverklaring Als u ervoor kiest om ons vrijwillig informatie te verschaffen, zullen wij deze informatie gebruiken in overeenstemming met ons Privacy beleid. Wie zijn wij? INTERGLOBAL

Nadere informatie

SUITE4JEUGDZORG Ondersteuning bij het uitvoeren van Jeugdzorgtaken

SUITE4JEUGDZORG Ondersteuning bij het uitvoeren van Jeugdzorgtaken SUITE4JEUGDZORG Ondersteuning bij het uitvoeren van Jeugdzorgtaken Suite4Jeugdzorg Inhoudsopgave Inleiding... 4 1 Suite4Jeugdzorg... 6 1.1 Jeugddossier... 6 1.2 Aanbieders en contracten... 6 1.3 Module

Nadere informatie

Collectieve Opdracht Routeer Voorziening (CORV) Maart 2014

Collectieve Opdracht Routeer Voorziening (CORV) Maart 2014 Collectieve Opdracht Routeer Voorziening (CORV) Maart 2014 Collectieve Opdracht Routeer Voorziening (CORV) VTO MHS NotG NotR ZOF CORV: Procesinrichting & ICT 2 Over CORV Kenmerken: 1. Opdrachten; geen

Nadere informatie

Symposium Clinical data warehouse 11 december Windesheim Lejo Bouma Informatieadviseur

Symposium Clinical data warehouse 11 december Windesheim Lejo Bouma Informatieadviseur Symposium Clinical data warehouse 11 december Windesheim Lejo Bouma Informatieadviseur Wat is de JeugdGezondheidsZorg Basistakenpakket; met name preventief gericht Wet publieke gezondheid (Wpg) UNIFORM

Nadere informatie

Roadmap StUF familie Invalshoeken om te kijken naar standaardisatie

Roadmap StUF familie Invalshoeken om te kijken naar standaardisatie Roadmap StUF familie Invalshoeken om te kijken naar standaardisatie Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) Regiegroep gegevens en berichten 3 februari 2016 Vernieuwing StUF familie 2 Vernieuwde

Nadere informatie

Koppeling maken. Productsheet: Yoobi Nmbrs API koppeling

Koppeling maken. Productsheet: Yoobi Nmbrs API koppeling Productsheet: Yoobi Nmbrs API koppeling In Yoobi is een koppeling met de Nmbrs API aanwezig. Met deze koppeling kunnen NAW gegevens van medewerkers gesynchroniseerd worden. Hiernaast kunnen periode totalen

Nadere informatie

Leverancierswerkgroep Koppelvlak StUF-BG-BRK Utrecht, 3 september2015

Leverancierswerkgroep Koppelvlak StUF-BG-BRK Utrecht, 3 september2015 Leverancierswerkgroep Koppelvlak StUF-BG-BRK Utrecht, 3 september2015 Arjan Kloosterboer, Johan Boer Agenda 1. Opening 2. Doel van, en aanleiding tot het koppelvlak StUF- BG-BRK 3. Aanpak verkrijging koppelvlak

Nadere informatie

Oplossing issue 120. Oplossing De Expertgroep Stelselstandaarden 1 adviseert 2 unaniem te besluiten:

Oplossing issue 120. Oplossing De Expertgroep Stelselstandaarden 1 adviseert 2 unaniem te besluiten: Aan Programmaraad Stelsel van Basisregistraties Cc Betreft Issue120:Generiek domein datum-tijd Van Expertgroep Stelselstandaarden (ESS) Bijlagen Auteur Telefoonnummer Elbert Raadsen 070 888 7834 / 06 3882

Nadere informatie

Overleg SW leveranciers PGB Trekkingsrecht

Overleg SW leveranciers PGB Trekkingsrecht Overleg SW leveranciers PGB Trekkingsrecht SVB en VNG 26 april 2017 Agenda 26 april Mededelingen Mutatie specs 1.0 ivm BSN bij vertegenwoordiger Stuf2.1 irt GGK (12 juni) BAB1.0 (2017) berichten vanaf

Nadere informatie

Wijzigingen Imkad 1.0 20080411 Dit is een major release. 1. Het model is niet langer letterlijk van nen3610 afgeleid. Er zijn een GeoObject en

Wijzigingen Imkad 1.0 20080411 Dit is een major release. 1. Het model is niet langer letterlijk van nen3610 afgeleid. Er zijn een GeoObject en Wijzigingen Imkad 1.0 20080411 Dit is een major release. 1. Het model is niet langer letterlijk van nen3610 afgeleid. Er zijn een GeoObject en ReigstratiefGebied in IMKAD gemodelleerd, waarin de relatie

Nadere informatie

ZIKOS Indicatieformulier

ZIKOS Indicatieformulier ZIKOS Indicatieformulier Doelgroep Op de afdeling ZIKOS (Zeer Intensieve Kortdurende Observatie- en Stabilisatieafdeling) worden jongens en meisjes tot een leeftijd van 18 ar opgenomen bij wie sprake is

Nadere informatie

geen Sluiting/aangaan huwelijk/geregistreerd partnerschap Naam teruggezet conform RSGB2.01 / GBA

geen Sluiting/aangaan huwelijk/geregistreerd partnerschap Naam teruggezet conform RSGB2.01 / GBA ANDER NATUURLIJK PERSOON ANDER NATUURLIJK PERSOON Nummer ander natuurlijk persoon Nummer ander natuurlijk persoon Geboortedatum Geboortedatum - Geboortelocatie verwijderen Overlijdensdatum Overlijdensdatum

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen

1. Opening en mededelingen Bijeenkomst werkgroep Zaak- Documentservices Naam Bijeenkomst Zaak- en Documentservices Datum en tijd Dinsdag 17 oktober 2017 10:00 13:00 Locatie Igluu, Den Haag Aanwezig: Andy Verberne (Atos) Hugo ter

Nadere informatie

1. WIE ZIJN WIJ? Hôtes Culture Herengracht CJ Amsterdam Tel: KvK:

1. WIE ZIJN WIJ? Hôtes Culture Herengracht CJ Amsterdam Tel: KvK: Privacy verklaring PRIVACY VERKLARING HÔTES CULTURE We vinden het belangrijk dat jouw gegevens met zorg en volgens de afgesproken geldende wetgeving worden verkregen, gebruikt en bewaard. Dit moet transparant

Nadere informatie

Privacy Statement Vlotte Tantes

Privacy Statement Vlotte Tantes Privacy Statement Vlotte Tantes Per 25 mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingevoerd en vervalt de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Wij blijven vanzelfsprekend

Nadere informatie

Aanpassen van de BTW. (Golf, kassa, baanmanagement)

Aanpassen van de BTW. (Golf, kassa, baanmanagement) Aanpassen van de BTW (Golf, kassa, baanmanagement) Inhoudsopgave BTW wijzigingen in de software...3 Het wijzigen van de BTW in het Golfpakket...3 Het wijzigen van de BTW in de Kassa...6 Het wijzigen van

Nadere informatie

GEMeentelijke Model Architectuur GEMMA 2

GEMeentelijke Model Architectuur GEMMA 2 GEMeentelijke Model Architectuur GEMMA 2 Wordt het ook gebruikt? Het GEMMA portfolio GEMMA architectuurproducten Principes Informatiearchitectuur Procesarchitectuur en referentieprocessen (nu ook referentie

Nadere informatie

DECOS EN STUF-ZAKEN VOOR FRONTOFFICE FUNCTIONELE BESCHRIJVING V2.1

DECOS EN STUF-ZAKEN VOOR FRONTOFFICE FUNCTIONELE BESCHRIJVING V2.1 DECOS EN STUF-ZAKEN VOOR FRONTOFFICE FUNCTIONELE BESCHRIJVING V2.1 Februari 2015 INHOUD 1 VERSIEBEHEER DOCUMENT 3 2 INLEIDING 4 3 VERZENDEN VAN LOPENDE ZAKEN NAAR FRONTOFFICE 5 4 GEEF ZAKEN PER BURGER

Nadere informatie

Notulen bijeenkomst Zaak- en Documentservices

Notulen bijeenkomst Zaak- en Documentservices Notulen Bijeenkomst Zaak- en Documentservices Naam Datum en tijd Locatie Notulen bijeenkomst Zaak- en Documentservices 10 juni 2015 10:00 11:45 (ZS-DMS) Geonovum, Barchman Wuytierslaan 10, 3818 LH Amersfoort

Nadere informatie

Document verstuffing RSGB 3 wordt goedgekeurd

Document verstuffing RSGB 3 wordt goedgekeurd ID Datum In het verleden genomen afspraken en besluitenlijst Status 93 21-03-2018 Patch 28 wordt goedgekeurd 92 21-06-2017 Patch 27 wordt goedgekeurd 91 15-03-2017 Patch 26 wordt goedgekeurd. 90 21-09-2016

Nadere informatie

Functionele specificaties Omgevingsloket online. Gecombineerde aanvraag. Februari 2018 Versie

Functionele specificaties Omgevingsloket online. Gecombineerde aanvraag. Februari 2018 Versie Functionele specificaties Omgevingsloket online Gecombineerde aanvraag Februari 2018 Versie 2.13.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Identificatie 3 1.1 Doel van dit document 3 1.3 Scope en uitgangspunten

Nadere informatie

Voortgang en tussenresultaten Vernieuwde gegevens- en berichtstandaarden. Utrecht, 7 december 2016 Regiegroep Gegevens en Berichtenstandaarden

Voortgang en tussenresultaten Vernieuwde gegevens- en berichtstandaarden. Utrecht, 7 december 2016 Regiegroep Gegevens en Berichtenstandaarden Voortgang en tussenresultaten Vernieuwde gegevens- en berichtstandaarden Utrecht, 7 december 2016 Regiegroep Gegevens en Berichtenstandaarden Agenda 1. Plan van aanpak 2. Modelgedreven ontwikkeling 3.

Nadere informatie

Retourinformatie Betaalopdracht Mondzorg Wlz

Retourinformatie Betaalopdracht Mondzorg Wlz Externe integratie Retourinformatie Betaalopdracht Mondzorg Wlz BM802 Berichtspecificatie [BER] Versie EI-standaard 1.0 Versie datum 10-08-2017 Uitgave document 1 Uitgave datum: 10-8-2017 Kenmerk: BM802v1.0_BERu1

Nadere informatie

Vernieuwing gegevens en berichtenstandaarden. Plan van aanpak vernieuwing standaarden - Project breakdown - Voorgestelde route 2017

Vernieuwing gegevens en berichtenstandaarden. Plan van aanpak vernieuwing standaarden - Project breakdown - Voorgestelde route 2017 Vernieuwing gegevens en berichtenstandaarden Plan van aanpak vernieuwing standaarden - Project breakdown - Voorgestelde route 2017 Regiegroep gegevens en berichten standaarden Utrecht 5 oktober 2016 Wat

Nadere informatie

Berichtspecificatie - JW305 (Aanvang Jeugdhulp)

Berichtspecificatie - JW305 (Aanvang Jeugdhulp) Berichtspecificatie - JW305 (Aanvang Jeugdhulp) Bericht voor meldingsgegevens aanvang Jeugdhulp. # Record 01 VOORLOOPRECORD 02 CLIENTRECORD 07 PRODUCTRECORD (geleverd) 27 ZORGZWAARTEPAKKETRECORD (geleverd)

Nadere informatie

Berichtenboek. Suite4Omgevingsdiensten. Betalen en Invorderen

Berichtenboek. Suite4Omgevingsdiensten. Betalen en Invorderen Berichtenboek Suite4Omgevingsdiensten Betalen en Invorderen Berichtenboek Betalen en Invorderen Copyright Centric The Netherlands 2015. All rights reserved. No part of this publication may be reproduced,

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER NIEUWE LEERLING

AANMELDINGSFORMULIER NIEUWE LEERLING AANMELDINGSFORMULIER NIEUWE LEERLING GEGEVENS LEERLING: Achternaam kind: Voornamen kind: Roepnaam kind: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoonnummer thuis: Geheim; ja/nee* Geslacht: jongen/meisje * Nationaliteit:

Nadere informatie

Functioneel ontwerp. Omgevingsloket online. Bijlage eidas

Functioneel ontwerp. Omgevingsloket online. Bijlage eidas Functioneel ontwerp Omgevingsloket online Bijlage eidas Juli 2018 Versie 2.14.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Identificatie 3 1.2 Doel van dit document 3 1.3 Scope en uitgangspunten 3 1.4 Leeswijzer

Nadere informatie

R E L E A S E N O T E S

R E L E A S E N O T E S R E L E A S E N O T E S VitalHealth KIS versie 1.4.2 Software for personalized health management Eigenaar document Gijsbert Roordink Datum 10-04-2014 Versie document 1.1 Versies KIS modules Diabetes 3.6.4.2,

Nadere informatie

SPECIFICATIE STUF-ENVELOP

SPECIFICATIE STUF-ENVELOP SPECIFICATIE STUF-ENVELOP Gemeentelijk gegevensknooppunt VISD is een programma van de VNG dat wordt uitgevoerd in samenwerking met KING Opgesteld door Datum Versie Arjen Brienen 2 september 2015 Concept

Nadere informatie

KING wérkt voor gemeenten door slimme arrangementen met de markt. Utrecht, 6 juli 2011 - Bijeenkomst gebruikersverenigingen en KING

KING wérkt voor gemeenten door slimme arrangementen met de markt. Utrecht, 6 juli 2011 - Bijeenkomst gebruikersverenigingen en KING KING wérkt voor gemeenten door slimme arrangementen met de markt Utrecht, 6 juli 2011 - Bijeenkomst gebruikersverenigingen en KING Uitgangspunten KING e-dienstverlening E-bouwstenen geen doel op zich;

Nadere informatie

Addendum betreffende het implementeren en gebruiken van het koppelvlak StUF-Geo BAG

Addendum betreffende het implementeren en gebruiken van het koppelvlak StUF-Geo BAG Addendum betreffende het implementeren en gebruiken van het koppelvlak StUF-Geo BAG tussen Geonovum, KING en Leveranciers Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten & Leveranciers Versie: 003 Datum: december

Nadere informatie

Programma VISD 2014 Ketenkaart Jeugd/AZR versie 1.0 28 mei 2014

Programma VISD 2014 Ketenkaart Jeugd/AZR versie 1.0 28 mei 2014 Ketenkaart Deze ketenkaart bevat de uitwerking van één van de berichtenstromen die door het gegevensknooppunt ondersteund moet worden. Omschrijving Het betreft berichtenverkeer dat als doel heeft gestandaardiseerde

Nadere informatie

Stap 4: Technische uitwerking - Lokale boodschappenlijst declaratieprocessen. VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng.

Stap 4: Technische uitwerking - Lokale boodschappenlijst declaratieprocessen. VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng. Stap 4: Technische uitwerking - Lokale boodschappenlijst declaratieprocessen VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng.nl/declaratiejeugd Inrichting van de boodschappenlijst Doel Structureren van de aanpak

Nadere informatie

GBA: prima bron voor statistiek, maar. Microdatamiddag Centrum voor Beleidsstatistiek, 6 november 2014

GBA: prima bron voor statistiek, maar. Microdatamiddag Centrum voor Beleidsstatistiek, 6 november 2014 GBA: prima bron voor statistiek, maar. Microdatamiddag Centrum voor Beleidsstatistiek, 6 november 2014 Regelgeving inschrijving in de GBA Administratieve en feitelijke werkelijkheid Bruikbaarheid GBA voor

Nadere informatie

Nederweert, 25 februari 2015. Geachte ouders/verzorgers, Fijn, dat u uw zoon/dochter op Basisschool De Tweesprong wilt aanmelden.

Nederweert, 25 februari 2015. Geachte ouders/verzorgers, Fijn, dat u uw zoon/dochter op Basisschool De Tweesprong wilt aanmelden. Nederweert, 25 februari. Geachte ouders/verzorgers, Fijn, dat u uw zoon/dochter op Basisschool De Tweesprong wilt aanmelden. Vriendelijk verzoeken wij u om bijgevoegd formulier zo volledig mogelijk ingevuld

Nadere informatie

Toetsingsprocedure en criteria voor Erkende Voorzieningen

Toetsingsprocedure en criteria voor Erkende Voorzieningen FS 36-02-6A2 Toetsingsprocedure en criteria voor Erkende Voorzieningen Ontvankelijkheidstoets Organisatie: Forum Standaardisatie Auteurs : Marcel van Kooten en Eelco Mulder E-mail: forumstandaardisatie@logius.nl

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/115 BERAADSLAGING NR 09/059 VAN 6 OKTOBER 2009 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

RELEASE NOTE VERZUIMSTANDAARD WERKGEVERS <> ARBODIENSTEN

RELEASE NOTE VERZUIMSTANDAARD WERKGEVERS <> ARBODIENSTEN RELEASE NOTE VERZUIMSTANDAARD S ARBODIENSTEN 2019 28 juni 2019 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 1.1 DOEL VERZUIMSTANDAARD S ARBODIENSTEN... 3 1.2 DOEL RELEASE NOTE VERZUIMSTANDAARD S ARBODIENSTEN

Nadere informatie

ETIM NL Dynamische publicatie

ETIM NL Dynamische publicatie ETIM NL Dynamische publicatie V1-2015 Versie datum 18-03-2015 Auteur: Marc Habets INHOUD 1. Inleiding 3 2. Dynamische publicatie 3 2.1. Wat is een dynamische ETIM publicatie? 3 2.2. Voordelen en randvoorwaarden

Nadere informatie

Bijeenkomst Zaak- Documentservices

Bijeenkomst Zaak- Documentservices Bijeenkomst Zaak- Documentservices Michiel Verhoef en Jeffrey Gortmaker Utrecht 20 februari 2018 Agenda Welkom, mededelingen Notulen vorige vergadering Meerdere mengvormen van Materiële en Formele historie

Nadere informatie

Release Suwinet-Inkijk versie 14.06

Release Suwinet-Inkijk versie 14.06 Release Suwinet-Inkijk versie 14.06 Donderdag 26 juni staat release v.14.06 van Suwinet-Inkijk gepland. Suwinet-Inkijk is die dag vanaf 18:00 uur niet beschikbaar. De werkzaamheden duren de hele avond.

Nadere informatie

Addendum betreffende het implementeren en gebruiken van het StUF-koppelvlak Geo BAG

Addendum betreffende het implementeren en gebruiken van het StUF-koppelvlak Geo BAG Addendum betreffende het implementeren en gebruiken van het StUF-koppelvlak Geo BAG tussen Geonovum, KING en Leveranciers Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten & Leveranciers Versie: 003 Datum: december

Nadere informatie

Handleiding GBO Helpdesk voor aanmelders

Handleiding GBO Helpdesk voor aanmelders Inhoud 1 Inleiding... 2 2 In- en uitloggen... 3 2.1 Webadres GBO Helpdesk... 3 2.2 Inloggen... 3 2.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2.4 Uitloggen... 4 3 Incidenten... 5 3.1 Incident aanmelden... 5 3.2 Bijlage

Nadere informatie

Aanvraag Internetspaarrekening

Aanvraag Internetspaarrekening Aanvraag Internetspaarrekening Wat Hoe Stap 1 Uw gegevens U geeft hier uw gegevens als rekeninghouder in Het aanvragen van een nieuwe rekening doet u in verschillende stappen: Vul hier de persoonsgegevens

Nadere informatie

Memo Aan Handelsrelaties van Hoogvliet BV Onderwerp CC. Hoogvliet BV EDI Informatie. Hoogvliet EDI Support. Datum Februari 2012 Versie 4.

Memo Aan Handelsrelaties van Hoogvliet BV Onderwerp CC. Hoogvliet BV EDI Informatie. Hoogvliet EDI Support. Datum Februari 2012 Versie 4. Memo Aan Handelsrelaties van Hoogvliet BV Onderwerp CC Via Van Datum Februari 2012 Versie 4.0 E-mail Hoogvliet EDI Support Hoogvliet BV EDI Informatie 1. Inleiding 2. Informatie over EDI met Hoogvliet

Nadere informatie

RFC Definiëren elmenten t.b.v. SEPA (Europese betaalstandaard)

RFC Definiëren elmenten t.b.v. SEPA (Europese betaalstandaard) RFC Definiëren elmenten t.b.v. SEPA (Europese betaalstandaard) «Objecttype» SUBJECT Naam objecttype Mnemonic objecttype Herkomst objecttype Definitie objecttype Herkomst definitie objecttype SUBJECT SUB

Nadere informatie

Verstrekkingen aan binnengemeentelijke afnemers die geen rechtstreekse toegang hebben en de gegevens die worden verstrekt.

Verstrekkingen aan binnengemeentelijke afnemers die geen rechtstreekse toegang hebben en de gegevens die worden verstrekt. bijlage 3 Verstrekkingen aan binnengemeentelijke afnemers die geen rechtstreekse toegang hebben en de gegevens die worden verstrekt. Conform artikel 5 Reglement gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens

Nadere informatie

Gebruikersbijeenkomst VISI en COINS Parallelsessie VISI

Gebruikersbijeenkomst VISI en COINS Parallelsessie VISI Gebruikersbijeenkomst VISI en COINS Parallelsessie VISI 20 februari 2018 Korte stand van zaken VISI Versie ontwikkeling: 1.6 komt eraan (dit voorjaar) Grotere attachments (min. 2GB), betere tabellen, bijlage

Nadere informatie

Mogelijk onvolledige datum

Mogelijk onvolledige datum Mogelijk onvolledige datum Auteur: Wim Bakkeren (wim.bakkeren@ictu.nl) Datum: 25 september 2014 Versie: 1.0 Status: Definitief Inleiding Dit document bevat een voorstel voor een datatype voor mogelijk

Nadere informatie

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 Nieuwsbrief BeheerVisie Nieuwsbrief BeheerVisie 2015, Editie 2 Nieuws BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 BeheerVisie geeft advies MeldDesk App Message Router MeldDesk Gebruikers Forum Nieuwe MeldDesk

Nadere informatie

Handleiding CGM Huisarts bericht versturen via ZorgMail

Handleiding CGM Huisarts bericht versturen via ZorgMail Handleiding CGM Huisarts bericht versturen via ZorgMail Versie 2.8 Auteur: Shashi Sukhai Laatst gewijzigd op: 8-03-2017 1 Versie Datum Beschrijving 1.8 28-9-2016 Auteur en versienummer toegevoegd 1.9 11-10-2016

Nadere informatie

Hot StUF of koude sneeuw?

Hot StUF of koude sneeuw? Koppelingen, Bindingen en Standaardisatie Hot StUF of koude sneeuw? Peter Klaver Minicongres Gekoppelde Belastingen Zoetermeer, 26 september 2008 Pagina 1 >10 DIN-ISO standaarden voor een skibinding schoen-interface

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking leerlingengegevens PPOZV. Maart 2014

Privacyreglement verwerking leerlingengegevens PPOZV. Maart 2014 Maart 2014 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Leerling: persoon die onderwijs volgt op een school voor primair-, speciaal- of voortgezet onderwijs, zoals bedoeld in de

Nadere informatie

Geachte ouders/ jeugdige,

Geachte ouders/ jeugdige, Geachte ouders/ jeugdige, U heeft een verwijzing van de huisarts of een beschikking van de gemeente om uzelf (jongeren tussen de 16-18 jaar) of uw kind aan te melden. Om deze verwijzing of beschikking

Nadere informatie

iwmo 2.2 en ijw 2.2 Functionele uitwerking

iwmo 2.2 en ijw 2.2 Functionele uitwerking iwmo 2.2 en ijw 2.2 Functionele uitwerking 3 juli 2017 Functionele uitwerking iwmo en ijw release 2.1 1 /10 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Gebruik van XML en XSLT s 4 2.1 Voordelen van XSLT s 4 2.2 Hogere kwaliteit,

Nadere informatie

NAAM: BAG-GBA WERKGROEP VERSIE: 1.2 DATUM: 14-10-2009. Begeleidend schrijven voor de StUF regiegroep bij de koppelvlakspecificatie BAG-GBA

NAAM: BAG-GBA WERKGROEP VERSIE: 1.2 DATUM: 14-10-2009. Begeleidend schrijven voor de StUF regiegroep bij de koppelvlakspecificatie BAG-GBA NAAM: BAG-GBA WERKGROEP VERSIE: 1.2 DATUM: 14-10-2009 Begeleidend schrijven voor de StUF regiegroep bij de koppelvlakspecificatie BAG-GBA Inhoudsopgave Revisies... 3 1. Inleiding... 4 1.1. Doel van het

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Informatiebulletin IB groep BO/SBO/SO/VSO Betrokken bij het Onderwijs II Informatiebulletin IB groep Inhoudsopgave Voorwoord 1 1. Voorbereiding aansluiten BRON 2 1.1 Certificaat installeren 2 2. Aansluiten

Nadere informatie

Privacyverklaring ALGEMEEN

Privacyverklaring ALGEMEEN Privacyverklaring ALGEMEEN Wij gebruiken persoonsgegevens om onze diensten op de juiste wijze te kunnen aanbieden en te kunnen leveren. Voor TotaalSupport is een verantwoorde omgang met persoonsgegevens

Nadere informatie

ONDERLINGE POSITIONERING INFORMATIE- EN BERICHTMODELLEN

ONDERLINGE POSITIONERING INFORMATIE- EN BERICHTMODELLEN ONDERLINGE POSITIONERING INFORMATIE- EN BERICHTMODELLEN discussienotitie Geleidelijk komen er voor meer domeinen informatie- en berichtenmodellen, binnengemeentelijk maar vooral ook voor een breder toepassingsgebied:

Nadere informatie

SETU Wijzer. U wilt met de SETU-standaard werken, maar waar moet u beginnen?

SETU Wijzer. U wilt met de SETU-standaard werken, maar waar moet u beginnen? SETU Wijzer U wilt met de SETU-standaard werken, maar waar moet u beginnen? Deze wijzer biedt u een overzicht van de SETU-standaarden en wat SETU voor u kan betekenen. Alle lichtblauwe kaarten bevatten

Nadere informatie

JW315 (Verzoek om toewijzing Jeugdhulp) Berichtspecificatie - JW315 Verzoek om toewijzing Jeugdhulp. 1 Klassenview

JW315 (Verzoek om toewijzing Jeugdhulp) Berichtspecificatie - JW315 Verzoek om toewijzing Jeugdhulp. 1 Klassenview Berichtspecificatie - JW315 Verzoek om toewijzing Jeugdhulp Bericht voor het aanvragen van een toewijzing voor Jeugdhulp. 1 Klassenview Figuur 1: JW315 1 / 8 2 Klassen naam documentatie Header Client Het

Nadere informatie